VIDSTE DU AT. Udvalgsformand. Ove Andersen. Kongelig dag fortsætter... sæt allerede nu i kalenderen den i genbrugsbutikken i Gelsted.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VIDSTE DU AT. Udvalgsformand. Ove Andersen. Kongelig dag fortsætter... sæt allerede nu i kalenderen den 2.5.2008 i genbrugsbutikken i Gelsted."

Transkript

1 Genbrug, storskrald og dagrenovation 2008

2 Ove Andersen Indledning Det er en del af Byrådets vision, at Middelfart Kommune skal være Danmarks grønneste vækst kommune. For at den vision kan blive til virkelighed, kræver det, at du vil være aktiv deltager, så vi i fællesskab kan nå målet. Senest ved udgangen af 2008 skal der foretages en harmonisering af hele renovationsområdet, så alle borgere i hele kommunen får samme tilbud. Det har været en lang proces, fordi Middelfart og Nr. Aaby har sække med uge tømning og Ejby har spande med 14 dages tømning. I stedet for total ensartethed med enten sække eller spande til alle, har udvalget og efterfølgende byrådet besluttet, at der bliver valgfrihed mellem beholdertyperne sæk/spand- og uge/14-dages tømning. Det vil således medføre, at du selv har indflydelse på din renovationsregning. Den eksisterende afregning efter vægt, (i tidligere Ejby Kommune) ophører med den nye ordnings indførelse. Til afløsning for den nuværende genbrugsplads på Alsvej, arbejdes der på at anlægge en helt ny genbrugsplads i det kommende erhvervsområde ved den tidligere losseplads Rebelsgrave i forlængelse af Fynsvej. Siden kommune sammenlægningen er besøgstallet vokset mærkbart på Alsvej og der har været lange bilkøer især i weekender. I planerne for en ny genbrugsplads arbejdes der med at adskille privatbilisterne fra den tunge trafik, herved opnås, at borgerne ikke færdes, hvor der foretages arbejdskørsel. Indtil videre fortsætter genbrugspladserne i den øvrige del af kommunen. Det nye affaldssystem indeholder følgende ordninger: Dagrenovation med frit valg mellem 110 l affaldssæk og 240 l affaldsspand Ordning for hjemmekompostering af grønt køkkenaffald Ordning for genanvendeligt affald: Ordning for problemaffald Genbrugspladser og kubestationer Ved valget af affaldsordningerne er der lagt vægt på, at de enkelte affaldsordninger er miljømæssige fornuftige og samtidig giver borgerne en god service. I løbet af foråret 2008 vil der blive omdelt en affaldsfolder til alle husstande, der beskriver det nye affaldssystem for Middelfart Kommune. Folderen vil bl.a. beskrive priserne for de forskellige affaldsbeholdere i den nye dagrenovationsordning og, hvad du skal gøre, hvis du ønsker at vælge en anden beholder eller lave om på, hvor ofte den skal tømmes. Udvalgsformand Ove Andersen Køb/salg af genbrugsvarer Det er ikke muligt at købe kasserede møbler eller lignende på Genbrugspladsen, Alsvej 9. Klunsning er også forbudt. På Genbrugscentret, Søndergade 78 i Gelsted findes en genbrugsbutik, hvor de bedste af de indsamlede genbrugseffekter sælges. Kongelig dag fortsætter... sæt allerede nu i kalenderen den i genbrugsbutikken i Gelsted. Genbrugsbutikken i Gelsted VIDSTE DU AT hver gang der kommer 1 tons aviser forkert til brændbart koster det 1200,00 kr. 1 tons brokker og beton forkert til deponi koster det 1167,00 kr.

3 Vi modtager også dit private problemaffald Kompostbunke Olie- og kemikalieaffald Kompostdag Senest ved udgangen af 2008 skal ordningen for problemaffald harmoniseres, så alle husstandene i hele kommunen får samme tilbud. De nuværende ordninger i de tidligere kommuner fortsætter, indtil den nye ordning indføres. I løbet af 2008 vil Miljø- og Forsyningsudvalget træffe beslutning om, hvilken ordning der indstilles til i Byrådet. Som angivet i de nuværende affaldsplaner er formålet med ordning for problemaffald at reducere miljøpåvirkningen fra forbrændingsanlæggene, ved at forsøge at udskille bl.a. batterier, lavenergipærer, elektronikskrot og kemikalievarer m.v. fra dagrenovationen, inden det forbrændes. I Tidligere Ejby Kommune kører Miljøbilen fortsat 2 gange om året forår og efterår. Miljø-bilen kommer mellem kl. 16 og 20 i samme tidsrum kan du ringe til miljøbilen på tlf , hvis du har spørgsmål angående indsamlingen. Der kan også afleveres olie- og kemikalieaffald på Genbrugspladsen i Køstrup, Middelfart, og Nr. Aaby. Da der er tale om problemaffald, som kræver en speciel håndtering, skal affaldet afleveres personligt. Indsamling af sprøjtegiftemballage fra landbrug foregår i efteråret efter nærmere annoncering i dagspressen. Den årlige kompostdag vil i 2008 blive afholdt den 5. april. Der vil denne dag være mulighed for at private kan få udleveret gratis kompostjord på komposteringsanlægget ved Vestfyns Affalds- og Deponeringsanlæg, Bogensevej 89 på Genbrugspladsen, Alsvej 9 på Genbrugspladsen Nr. Aaby, Margaardvej 47A og på Genbrugspladsen Køstrup, Juelsmindevej 51. Efterfølgende kan private borgere afhente kompost med trailer og køretøjer under 3500 kg gratis på Vestfyns Affalds- og Deponeringsanlæg, så længe lager haves. For de husstande, der har mulighed og lyst til at hjemmekompostere det grønne affald er hjemmekompostering en god metode til at omdanne affaldet til kompost, der kan genanvendes i haven. Hjemmekompostering sparer miljøet ved transport af affaldet. Husstanden vil efter 1. januar 2009 også kunne opnå en økonomisk besparelse ved at vælge en mindre affaldsbeholder til dagrenovation, når der samtidig hjemmekomposteres. Du kan købe en kompostbeholder på Genbrugspladsen i Middelfart, Alsvej 9, på Genbrugspladsen Nørre Aaby, Margaardsvej 47A og Genbrugscentret Gelsted, Søndergade 78 VIND 3 FLASKER RØDVIN!! Hvis du køber en kompostbeholder i perioden 1. januar marts 2008, deltager du automatisk i lodtrækningen om 5 x 3 flasker rødvin. Vinderne vil få direkte besked og en liste med vindernavne bliver offentliggjort i dagspressen.

4 Afhentning af storskrald og genanvendelige materialer Middelfart området Storskraldsordningen er en afhentningsordning, som er et tilbud til de borgere, der IKKE selv har mulighed for at aflevere denne type affald på genbrugspladsen. Ordningen indebærer at storskrald og genanvendelige materialer afhentes jævnfør genbrugskalenderen. Hermed har du mulighed for at aflevere disse affaldstyper på en nem og sikker måde. Det samme gælder for haveaffald, som også i år bliver afhentet på en særlig lastbil. Det sker på særskilte grønne afhentningsdage se kalenderen. For at den videre behandling af affaldet kan ske på en arbejds- og miljømæssig forsvarlig måde, er der nogle kriterier, som skal opfyldes. Tilkaldeordning til borgere, der ikke selv har mulighed for at aflevere på genbrugsstationen Udover at få afhentet storskrald og genanvendelige materialer på fastlagte afhentningsdage har du også mulighed for at benytte en tilkaldeordning. Den fungerer ved, at du ringer til renovationsafdelingen på tlf og fortæller, hvilken type affald du gerne vil have afhentet. Vi fortæller dig så, hvilken dag affaldet bliver hentet. Afhentningen planlægges således, at den falder sammen med storskraldsafhentningen. Denne ordning gælder IKKE haveaffald. For tilkaldeordningen gælder, at vi ikke henter affald 14 dage før og efter de planlagte afhentningsdage for storskraldsordningen. Storskraldet og de genanvendelige materialer placeres udenfor skellet på et offentligt tilgængeligt vejareal eller fortov. Ved etageejendomme stilles affaldet ved den nærmest tilgængelige vej. Bor du i boligforening eller boligselskab spørg din vicevært. Affaldet skal stå klar kl på afhentningsdagen. I kalenderen kan du se datoerne. Vi kører indenfor tidsrummet kl Nr. Aaby området 2-4 gange årligt indsamler spejderne aviser. Se nærmere i den lokale dagspresse for datoer. Ejby området Der afhentes storskrald 12 gange pr. år ved hver husstand. Der medtages klare sække, der indeholder sorteret genanvendeligt affald. Affaldet skal stå klar aftenen før afhentningsdagen. I kalenderen kan du se datoerne. Der udleveres tilsvarende gratis sække, som der er afleveret. Har du mange møbler eller f.eks. et dødsbo, kontakt os da på tlf for en speciel ekstra afhentning.

5 Genbrugspladsen - sortering Det er meget dyrere at bortskaffe affald til forbrænding og deponi end til genbrug, så hjælp os med at få sorteret mest muligt fra til de containere, som er opstillet til genanvendeligt affald. Er du i tvivl om, hvilken container dit affald skal i, så rådgiver personalet gerne om det. I perioder kan personalet dog have meget travlt. Alle de angivne priser viser gennemsnitsindtægter eller -udgifter inkl. moms pr. ton for genbrugspladserne ved bortskaffelse til behandlingsanlæg. Borgerne betaler for brug af Genbrugspladsen via renovationsafgiften. Farligt affald kemikalier medicin kr/t olie + olie filtre kanyler maling det skal spraydåser afleveres på kosmetik apoteket batterier gift PVC tagplader 1562,50 kr/t nedløbsrør kloakrør drænslanger tagrender Deponi rockwool genanvendeligt 1220,00 kr/t glasuld materialer aske - se nedenfor Småt brændbart mindre brændbart end 1 m 687,50 kr/t Vinduer vinduer og døre spejle 937,50 kr/t m/glas billedramer termoruder skifterammer Knust knust vinduesglas spejle vinduesglas flasker 937,50 kr/t konservesglas Frontruder frontruder planglas 937,50 kr/t fra biler Gips gipsplader træ og 825,00 kr/t metallister sække Møbler alle træmøbler 945,00 kr/t Trykimpræg- trykimprægneret neret træ træ 1220,00 kr/t jernbanesveller telefonsmaster Gulvtæpper gulvtæpper vinyl 875,00 kr/t linoleum Beton, tegl og beton stråpuds murbrokker tegl sække 53,00 kr/t murbrokker spande fliser glas toiletter håndvaske porcelæn Gruppebilled fra Genbrugscentret i Gelsted Jord jord brokker 26,50 kr/t ler haveaffald natursten Haveaffald grene 255,00 kr./t afklip græs blade Elektronik opdeles i flg. 0,00 kr/t fraktioner: it- og teleudstyr hårde hvidevarer små husholdningsapperater TV, radio og video Lyskilder lysstofrør lysarmaturer 0,00 kr/t elpærer Jern og metal jern hårde hvidvarer +1125,00 kr/t elektronik Dæk dæk m/u fælge cykeldæk +93,75 kr/t slanger Kabelaffald ledninger ,00 kr/t kabler Akkumulatorer akkumulatorer +2500,00 kr/t Papir aviser slikpapir +512,50 kr/t ugeblade cigaretpapir reklamer vådt og bøger beskidt papir telefonbøger kontorpapir Pap papkasser mælkekartoner +425,00 kr/t paprør juicekartoner bølgepap vådt og beskidt pap Tøj helt og rent tøj dyner +312,50 kr/t og sko hovedpuder Flasker og glas vinflasker rudeglas +275,00 kr/t konservesglas keramik flasker Plastik plastfolie kemikalie- +0,00 kr/t dunke bøtter/flasker bøtter mærket med faresymbol De anførte priser er excl. transportomkostninger - der kan variere som følge af genbrugspladsens beliggenhed. De hvide tal er udgifter og de sorte tal er indtægter. Der kan være forskel på hvilke fraktioner, sorteringskrav samt priser det enkelte modtagested har. Ring evt. til pladsen inden du kører hjemmefra.

6 To ved pappressen En borger på genbrugspladsen Som nævnt i indledningen, vil der fra 1. januar 2009 blive indført en helt ny ordning for indsamling af dagrenovation (brændbart restaffald) i Middelfart Kommune. Efter denne dato skal alle borgere og erhverv i kommunen have tilbudt de samme muligheder for at få indsamlet dagrenovation. I løbet af 2008 vil alle husstande få en meddelelse om, hvad der skal betales i årligt gebyr for de forskellige affaldsbeholdere. Det vil også fremgå af meddelelsen hvordan husstanden kan få udskiftet affaldsbeholderen eller ændre det årlige antal tømninger. Sidst i 2008 vil renovationsvæsenet sørge for ombytning af beholdere ved de husstande, der har ønsket en anden beholder. Teknik- og Miljøforvaltningen undersøger i øjeblikket mulighederne for at etablere et internetbaseret system, så borgerne får mulighed for at foretage valg af affaldsbeholder over internettet. Dagrenovation I forhold til den nuværende indsamling vil den nye ordning medføre nogle væsentlige ændringer: Det indsamlede affald skal ikke længere afregnes efter vægt. Afregning vil i stedet afhænge af beholderens størrelse og hvor ofte beholderen ønskes tømt. Husstanden kan vælge mellem et sækkestativ til en 110 liter plast sæk eller en 240 liters plastspand. Husstanden kan vælge om beholderen skal tømmes hver uge eller hver 14. dag. Container til hårde hvidevarer U AT VIDSTE D io år m er ca. 4 n en flaske dt i nature e nedbru v li b t a m o 00 år r ca aturen en dåse e brudt i n d e n e v li år om at b e er ca. 1 s o p k ti n s re en pla dt i natu ve nedbru om at bli Containere til rent tøj og sko

7 Dagrenovation i 2008 Middelfart området Dagrenovation indsamles en gang om ugen i sækkestativer. Ekstra sække kan købes på Genbrugspladsen, Alsvej 9. Krav til affaldsspandens placering og adgangsvej mv. er beskrevet i tidligere Middelfart Kommunes affaldsregulativ. Sækkene skal være placeret således, at skraldemændene har let og ubesværet adgang til dem på afhentningsdagen. Affaldssækken må kun fyldes til stregen og max. 20 kg. Nr. Aaby området Dagrenovation indsamles en gang om ugen i sækkestativer. Ekstra sække kan købes på Genbrugspladsen, Margårdvej 47A. Krav til sækkenes placering og adgangsvej mv. er beskrevet i tidligere Nr. Aaby Kommunes affaldsregulativ. Sækkene skal være placeret således, at skraldemændene har let og ubesværet adgang til dem på afhentningsdage. Affaldssækken må kun fyldes til stregen og max. 20kg. Ejby området Dagrenovation indsamles hver 14. dag i plast affaldsspande. Beholderen skal være kørt frem til skel på afhentningsdagen. Krav til affaldsspandens placering og adgangsvej mv. er beskrevet i tidligere Ejby Kommunes affaldsregulativ. Ekstra tømning kan bestilles ved henvendelse til Borgerservice tlf / For alle 3 områder gælder det, at genanvendelige materialer ikke må komme i dagrenovationen, men skal afleveres på en af kommunens genbrugspladser eller i de opstillede kuber rundt om i kommunen. Spørgsmål angående eventuel manglende afhentning af dagrenovation rettes til Borgerservice tlf / Oversigtsbillede

8 Finn og Karen på Genbrugspladsen, Alsvej 9, Middelfart Adresser og åbningstider Genbrugspladsen Køstrup Juelsmindevej 51, Køstrup 5464 Brenderup Tlf Mandag - fredag Lørdag Genbrugscenteret Gelsted Søndergade Gelsted Tlf GENBRUGSPLADSEN Mandag - fredag Lørdag GENBRUGSBUTIKKEN Mandag-tirsdag Onsdag-fredag Lørdag Genbrugspladsen Middelfart Alsvej Middelfart Tlf SOMMER: 1. APRIL OKTOBER Mandag - torsdag Fredag Lørdag, søn- og helligdage VINTER: 1. NOVEMBER MARTS Mandag - fredag Lørdag, søn- og helligdage Genbrugspladsen Nørre Aaby Margaardvej 47a 5580 Nørre Aaby Tlf SOMMER: 1. APRIL OKTOBER Tirsdag, torsdag og fredag Lørdag VINTER: 1. NOVEMBER MARTS Tirsdag og torsdag Lørdag Vestfyns Affaldsog Deponeringsanlæg Bogensevej Middelfart Tlf Fax Mandag-torsdag Fredag maj og grundlovsdag LØRDAGE, SAMT SØN- OG HELLIGDAGE LUKKET Der kan være forskel på hvilke fraktioner og hvilke priser det enkelte modtagested har. Ring evt. til pladsen inden du kører hjemmefra. Yderligere oplysninger Har du spørgsmål vedrørende genbrug eller dagrenovationsafhentningen, er du velkommen til at ringe til Middelfart Kommune tlf Tryksag

NYT Sæk og container ud til skel. Affaldshåndbog 2016. boliger

NYT Sæk og container ud til skel. Affaldshåndbog 2016. boliger NYT Sæk og container ud til skel Affaldshåndbog 2016 boliger Indhold Meget mere genbrug side 2 Kontakt os når DU har tid side 3 Velkommen på genbrugspladsen side 4 og 5 Storskrald side 6 Papir, karton,

Læs mere

Velkommen til Odense Renovation!

Velkommen til Odense Renovation! Velkommen til Odense Renovation! Kort om Odense Renovation A/S Non-profit Affaldshåndtering siden ca. 1882 Kommunalt aktieselskab siden 1994 Bestyrelsen består af 9 medlemmer, 6 udpeget af kommunen og

Læs mere

Sortér dit affald. Vi kan genbruge det meste af dit affald, hvis du sorterer det rigtigt. Se, hvordan du gør i denne pjece!

Sortér dit affald. Vi kan genbruge det meste af dit affald, hvis du sorterer det rigtigt. Se, hvordan du gør i denne pjece! Sortér dit affald Vi kan genbruge det meste af dit affald, hvis du sorterer det rigtigt. Se, hvordan du gør i denne pjece! Det tager kun et øjeblik at sortere dit affald, men det har stor betydning for

Læs mere

Affaldssortering der er til at forstå

Affaldssortering der er til at forstå Skraldeguide Affaldssortering der er til at forstå Det kan være svært at finde rundt i, hvordan affald skal sorteres, og hvordan du hurtigt og miljøvenligt kan affaldssortere i hverdagen. Med denne guide

Læs mere

Virksomheder på genbrugspladsen 2012

Virksomheder på genbrugspladsen 2012 Virksomheder på genbrugspladsen 2012 Velkommen på genbrugspladsen Varde Kommune har i mange år tilladt virksomheder at komme af med affald på genbrugspladserne. Igen i 2012 er det muligt for virksomheder

Læs mere

Ny affaldsløsning BRØNDBY KOMMUNE

Ny affaldsløsning BRØNDBY KOMMUNE Ny affaldsløsning BRØNDBY KOMMUNE Velkommen til Skraldetanterne dine nye affaldsbeholdere Brøndby Kommune gør det nu lettere for dig at sortere dit affald, så det kan blive genbrugt. Derfor får alle med

Læs mere

Sådan sorterer du dit affald

Sådan sorterer du dit affald Sådan sorterer du dit affald BRØNDBY KOMMUNE Madaffald skal i beholderen til madaffald Restaffald skal i beholderen til restaffald Restaffald Madaffald alt madaffald uden kattegrus snavset emballage farligt

Læs mere

Sådan sorterer du dit affald

Sådan sorterer du dit affald SKRALDETANTERNE Sådan sorterer du dit affald Madaffald skal i beholderen til madaffald Restaffald skal i beholderen til restaffald Restaffald Madaffald alt madaffald uden kattegrus snavset emballage farligt

Læs mere

AFFALDS-GUIDE FOR KERTEMINDEGÅRDEN

AFFALDS-GUIDE FOR KERTEMINDEGÅRDEN Gårdlauget Kertemindegaarden 2100 København Ø AFFALDS-GUIDE FOR KERTEMINDEGÅRDEN Til beboer & erhverv Indholdsfortegnelse: Side Emne 1 Introduktion. 1 + 2 Dagligt affald & Skraldesug. 3 Erhverv. 3 Sortering

Læs mere

Tids- og aktivitetsoversigt Affaldsplan 2009-2020

Tids- og aktivitetsoversigt Affaldsplan 2009-2020 Husholdninger Dagrenovation Information om sortering og om eksisterende ordninger En øget udsortering af genanvendelige materialer fra husholdningsaffald. Etablere affaldsøer i kolonihaver Optimere mulighederne

Læs mere

Affaldsguide. Rahbekshus EF Rahbeks Allé 2A-D, Vesterbrogade 161-167. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal.

Affaldsguide. Rahbekshus EF Rahbeks Allé 2A-D, Vesterbrogade 161-167. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Affaldsguide Rahbekshus EF Rahbeks Allé 2A-D, Vesterbrogade 161-167 Dagrenovation Papir Pap og karton Glas Hård plast Metal Storskrald Elektronik og hårde hvidevarer Farligt affald PVC Imprægneret træ

Læs mere

restaffald til forbrænding Madaffald metal plast glas papir karton Vi tager skraldet du skal bare sortere det Affaldssortering i fire kamre

restaffald til forbrænding Madaffald metal plast glas papir karton Vi tager skraldet du skal bare sortere det Affaldssortering i fire kamre restaffald til forbrænding Madaffald papir karton metal plast glas Vi tager skraldet du skal bare sortere det Affaldssortering i fire kamre restaffald til forbrænding Madaffald papir karton metal plast

Læs mere

Affaldshåndbog 2016. sommerhuse. Gem håndbogen. så kan du hurtigt tjekke, hvad du gør med dit affald.

Affaldshåndbog 2016. sommerhuse. Gem håndbogen. så kan du hurtigt tjekke, hvad du gør med dit affald. Affaldshåndbog 0 sommerhuse Gem håndbogen så kan du hurtigt tjekke, hvad du gør med dit affald. fire store genbrugspladser Vi har bygget ny genbrugsplads i Pandrup og har fremover store og moderne genbrugspladser,

Læs mere

Når skraldet skal fjernes

Når skraldet skal fjernes Når skraldet skal fjernes Information om affaldssystemet i Horsens Kommune KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Horsens Kommunes affaldssystem - nemt for dig og godt for miljøet Horsens Kommune har et velfungerende

Læs mere

Idekatalog. Idekatalog til affaldsplan 2005 Pandrup Kommune

Idekatalog. Idekatalog til affaldsplan 2005 Pandrup Kommune - et idékatalog Idekatalog Vi er nu nået godt halvvejs i arbejdet med den nye affaldsplan. Indtil nu er der arbejdet med at gøre status over, hvilke ordninger vi tilbyder brugerne, mængden af affald, der

Læs mere

Præsentation. Udviklingsplan 2011-2013. Middelfart Kommune Renovationsvæsenet. Virksomhedens navn. Adresse Fynsvej 100 5500 Middelfart

Præsentation. Udviklingsplan 2011-2013. Middelfart Kommune Renovationsvæsenet. Virksomhedens navn. Adresse Fynsvej 100 5500 Middelfart Præsentation Virksomhedens navn Middelfart Kommune Renovationsvæsenet Adresse Fynsvej 100 5500 Middelfart Telefonnummer E-mail adresse Antal pladser eller antal elever Personalenormering Budgetramme i

Læs mere

Indstilling. Ændring af storskraldsordningen i Århus Kommune. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 30. august 2007.

Indstilling. Ændring af storskraldsordningen i Århus Kommune. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 30. august 2007. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 30. august 2007 AffaldVarme Århus Teknik og Miljø Århus Kommune 1. Resume Byrådet har besluttet, at skraldespandene skal væk fra fortovet

Læs mere

Affaldsguide. Falkoner Allé 71/Holger Danskes Vej 2. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Storskrald

Affaldsguide. Falkoner Allé 71/Holger Danskes Vej 2. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Storskrald Affaldsguide Falkoner Allé 71/Holger Danskes Vej 2 Dagrenovation Papir Pap og karton Glas Hård plast Metal Storskrald Elektronik og hårde hvidevarer Farligt affald PVC Imprægneret træ Kære beboer I denne

Læs mere

Kommunens nuværende affaldsordninger

Kommunens nuværende affaldsordninger 7 Kommunens nuværende affaldsordninger Ordninger for private husstande Lejre Kommune er forpligtet til, at etablere indsamlingsordninger for affald fra private husstande. De private husstande er samtidig

Læs mere

Nye affaldsbeholdere. sådan sorterer du

Nye affaldsbeholdere. sådan sorterer du Nye affaldsbeholdere sådan sorterer du Her er dine nye affaldsbeholdere Du har fået to nye affaldsbeholdere. En til plast og papir og en til metal og glas. I denne folder kan du læse, hvordan du skal sortere.

Læs mere

Ren besked om affald. Pak pappet rigtigt - Se bagsiden

Ren besked om affald. Pak pappet rigtigt - Se bagsiden Ren besked om affald Pak pappet rigtigt - Se bagsiden Kan HÆNGes PÅ KØLESKABET Dagrenovation Ja, tak til ting fra den daglige husholdning uden farligt affald Det siger vi ja tak til: * Emballage fra mad

Læs mere

Sådan sorterer du dit affald

Sådan sorterer du dit affald PAPIR RESTAFFALD TIL FOR- BRÆNDING MAD- AFFALD KARTON METAL PLAST GLAS Sådan sorterer du dit affald Fællesløsning TEKNIK OG MILJØ RESTAFFALD TIL FOR- BRÆNDING MAD- AFFALD PAPIR KARTON METAL PLAST GLAS

Læs mere

Prisliste 2012. Gældende fra 1. januar 2012 Odense Renovation A/S

Prisliste 2012. Gældende fra 1. januar 2012 Odense Renovation A/S liste 2012 er for husholdninger Dagrenovation Papir Genbrugspladser Farligt affald Flaskekuber Administration er for virksomheder Dagrenovationslignende affald Adgang til genbrugspladser Administration

Læs mere

Gem til senere brug! Affaldsguide. for borgere i Hjørring Kommune

Gem til senere brug! Affaldsguide. for borgere i Hjørring Kommune Gem til senere brug! Affaldsguide for borgere i Hjørring Kommune Kære borger i Hjørring Kommune Denne Affaldsguide er dit overblik over, hvordan du kommer af med affaldet både det, der går til genbrug,

Læs mere

AFFALD OG GENBRUG 2016

AFFALD OG GENBRUG 2016 AFFALD OG GENBRUG 2016 FOR VILLAER VILLALEJLIGHEDER OG RÆKKEHUSE TØMME- KALENDEREN ER BLEVET 100 PROCENT DIGITAL BIOAFFALD FORTSÆTTER I 2016 KÆRE BEBOER 9 ud af 10 sorterer til genbrug på Frederiksberg,

Læs mere

Foreningen har anbragt en opslagstavle ved indkørselen til området. Hvor alle aktuelle meddelelser bliver ophængt.

Foreningen har anbragt en opslagstavle ved indkørselen til området. Hvor alle aktuelle meddelelser bliver ophængt. Praktiske Oplysninger Foreningen har anbragt en opslagstavle ved indkørselen til området. Hvor alle aktuelle meddelelser bliver ophængt. Foreningens opslagstavle. Renovation Hvad er dagrenovation? Dagrenovation

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2012 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2012 har der været kontinuerlig bortskaffelse af alle former for affald fra borgere

Læs mere

Mere sortering Mindre bøvl

Mere sortering Mindre bøvl Mere sortering Mindre bøvl Ny affaldshåndteringsplan: Det hele bliver hentet ved husstanden TEKNIK OG MILJØ Du får to beholdere I Horsens Kommunes affaldshåndteringsplan lægger vi op til et nyt system,

Læs mere

digital service affald og genbrug i allerød kommune - Prøv vores App - Tjek vores hjemmeside - Mit Affald - SMS-service

digital service affald og genbrug i allerød kommune - Prøv vores App - Tjek vores hjemmeside - Mit Affald - SMS-service digital service affald og genbrug i allerød kommune - Prøv vores App - Tjek vores hjemmeside - Mit Affald - SMS-service Bestil afhentning af storskrald på alleroed.dk Genbrug er godt for miljøet Aviser

Læs mere

Gem til senere brug! Affaldsguide. for borgere i Brønderslev Kommune

Gem til senere brug! Affaldsguide. for borgere i Brønderslev Kommune Gem til senere brug! Affaldsguide for borgere i Brønderslev Kommune Kære borger i Brønderslev Kommune Denne Affaldsguide er dit overblik over, hvordan du kommer af med affaldet både det, der går til genbrug,

Læs mere

i boligområdet. Minigenbrugspladser Gode råd til at komme igang med at bygge en minigenbrugsplads lokalt i boligområdet

i boligområdet. Minigenbrugspladser Gode råd til at komme igang med at bygge en minigenbrugsplads lokalt i boligområdet Minigenbrugspladser i boligområder Gode råd til at komme igang med at bygge en minigenbrugsplads lokalt i boligområdet Der kan være penge at spare ved at gøre det nemmere for beboerne at sortere affaldet

Læs mere

Ren besked om affald. Vi går online. Tjek præcis hvornår der bliver hentet affald på din adresse på www.taarnby.dk/affald

Ren besked om affald. Vi går online. Tjek præcis hvornår der bliver hentet affald på din adresse på www.taarnby.dk/affald Ren besked om affald LÆS OM DE NYE ORDNINGER Vi går online. Tjek præcis hvornår der bliver hentet affald på din adresse på www.taarnby.dk/affald Dagrenovation Ja, tak til ting fra den daglige husholdning

Læs mere

Affaldsguide. Bendz og Skelgården. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Storskrald. Elektronik og hårde hvidevarer

Affaldsguide. Bendz og Skelgården. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Storskrald. Elektronik og hårde hvidevarer Affaldsguide Bendz og Skelgården Dagrenovation Papir Pap og karton Glas Hård plast Metal Storskrald Elektronik og hårde hvidevarer Farligt affald PVC Imprægneret træ Kære beboer I denne folder kan du finde

Læs mere

ELEKTRONIK. Det meste genanvendes resten specialbehandles

ELEKTRONIK. Det meste genanvendes resten specialbehandles ELEKTRONIK Det meste genanvendes resten specialbehandles Mobiltelefoner og opladere Eltandbørster Elektronisk legetøj Strygejern Mindre køkkenmaskiner som håndmixere, blendere etc. Postkort, sko og slips

Læs mere

Ny affaldsordning kort fortalt

Ny affaldsordning kort fortalt Ny affaldsordning kort fortalt 2 Faaborg-Midtfyn Kommune indfører nu en ny affaldsordning, og den sætter fokus på at sortere affaldet med god gevinst for miljøet. Filosofien er, at det skal være nemt for

Læs mere

1. Præsentation af Hillerød Forsyning

1. Præsentation af Hillerød Forsyning Agenda 1. Præsentation af Hillerød Forsyning 2. Affaldshåndtering i Hillerød Kommune Ved affaldsplanlægger og projektleder Kasper Damsgaard Thomsen Præsentation af Hillerød Forsyning Hillerød Forsyning

Læs mere

Nye affaldsbeholdere. på vej til dig!

Nye affaldsbeholdere. på vej til dig! Nye affaldsbeholdere på vej til dig! Du får to nye affaldsbeholdere Vi er snart klar til at sende kommunens nye affaldsbeholdere ud til dig. Det stativ eller den beholder, som du allerede har til dagrenovation,

Læs mere

Odense Renovation A/S

Odense Renovation A/S Odense Renovation A/S liste gældende fra 2016 er for husholdninger Dagrenovation Papir Genbrugsstationer Farligt affald Flaskekuber er for virksomheder Dagrenovationslignende affald Adgang til genbrugsstationer

Læs mere

Affald fra husholdninger ALBERTSLUND

Affald fra husholdninger ALBERTSLUND Affald fra husholdninger 2014 ALBERTSLUND Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Sammenfatning... 3 2 Metode... 5 Kilder... 5 Særligt om nogle fraktioner... 5 Fordelingsnøgler for affald indsamlet via genbrugsstationer...

Læs mere

Bilag 1. http://affaldsplan.affaldsportal.dk/haderslev/print.aspx?ixrapportdel=2

Bilag 1. http://affaldsplan.affaldsportal.dk/haderslev/print.aspx?ixrapportdel=2 Side 1 af 46 Bilag 1 Side 2 af 46 Side 3 af 46 1 Affaldsplanens opbygning 2 Planopslag 3 Planopslag 3.1 Husholdninger 3.1.1 Dagrenovation 3.1.2 Haveaffald 3.1.3 Emballageaffald: Papir/pap 3.1.4 Emballageaffald:

Læs mere

Affald du kan komme af med i gården:

Affald du kan komme af med i gården: Håndtering af affald i Rosenoden Revideret november 2015 Kære beboer. I ejerforeningen Rosenoden vil vi gerne bidrage til at værne om miljøet, og samtidig arbejde for, at du nemt kan komme af med dit affald.

Læs mere

ORIENTERING OM SORTERING OG BORTSKAFFELSE AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD

ORIENTERING OM SORTERING OG BORTSKAFFELSE AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD ORIENTERING OM SORTERING OG BORTSKAFFELSE AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD Denne orientering indeholder en vejledning om bortskaffelse af bygge- og anlægsaffald samt andre praktiske oplysninger herom. Formålet

Læs mere

Først beskrives den nuværende situation på Djursland, herunder økonomien ved afsætning af affaldet fra de nuværende kuber til flasker/glas/dåser.

Først beskrives den nuværende situation på Djursland, herunder økonomien ved afsætning af affaldet fra de nuværende kuber til flasker/glas/dåser. NOTAT Dato: 2. marts 2016 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Muligheder for optimering af bringeordninger (kuber) 1 Indledning Dette notat beskriver overordnet resultaterne af forsøgsprojektet med

Læs mere

Sønderborg Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD

Sønderborg Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Sønderborg Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Gældende fra d. 05-06-2014 1 Formål 1 2 Lovgrundlag 1 3 Definitioner 1 4 Gebyrer 2 5 Klage m.v. 3 6 Overtrædelse og straf 3 7 Bemyndigelse 3 8 Ikrafttrædelse

Læs mere

Sorø Kommunes affaldsplan 2010-2020

Sorø Kommunes affaldsplan 2010-2020 Page 1 of 49 Sorø Kommunes affaldsplan 2010-2020 Bilag 1 Page 2 of 49 Page 3 of 49 1 Affaldsplanens opbygning 2 Planopslag 2.1 Husholdninger 2.1.1 Dagrenovation 2.1.2 Papir og pap 2.1.3 Glas 2.1.4 Emballageaffald:

Læs mere

Sådan kommer du af med dit affald i år 2003

Sådan kommer du af med dit affald i år 2003 Sådan kommer du af med dit affald i år 2003 Affald skal bortskaffes, så miljøet skånes mest muligt. Meget affald egner sig til genanvendelse, når det sorteres rigtigt. Læs her, hvordan du sorterer dit

Læs mere

Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald

Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald Oktober 2015 5. info Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald Hvordan sorterer din nabo? Kære beboer i Lærkeparken Vores pilotprojekt Affald er ressourcer, der skal genanvendes er stadig godt i

Læs mere

Byggeaffald. styr på sorteringen. affald@avv.dk www.avv.dk

Byggeaffald. styr på sorteringen. affald@avv.dk www.avv.dk Byggeaffald styr på sorteringen 9623 6644 affald@avv.dk AVVTlf. www.avv.dk Hvad er byggeaffald? Bygge- og anlægsaffald er alt affald, som fremkommer ved anlægsarbejder, nedrivning, nybyggeri og renovering.

Læs mere

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2013 U dvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillings område 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2013 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald

Læs mere

G P M. Symboler ud for indsamlingsdagen viser, hvad vi tager med denne dag. Vær opmærksom på en anden ugedag

G P M. Symboler ud for indsamlingsdagen viser, hvad vi tager med denne dag. Vær opmærksom på en anden ugedag 2018 Land 1 denne dag. Vær opmærksom på en anden ugedag Genbrugsspand Hård plast Flasker/glas Jern/metal Papir og pap Batterier på låget Miljøkasser Kun fyldte kasser Stort genbrug Bestil afhentning på

Læs mere

T 1 1 F 1 F 1 M 1 14 O 1 L 1 O 2 L 2 L 2 T 2 T 2 S 2 T 3 S 3 S 3 O 3 F 3 M 3 23

T 1 1 F 1 F 1 M 1 14 O 1 L 1 O 2 L 2 L 2 T 2 T 2 S 2 T 3 S 3 S 3 O 3 F 3 M 3 23 2019 Land 5 denne dag. Vær opmærksom på en anden ugedag Genbrugsspand Hård plast Flasker/glas Jern/metal Papir og pap Batterier på låget Miljøkasser Kun fyldte kasser Stort genbrug Bestil afhentning på

Læs mere

Sorteringsguide - sådan sorterer du nemt dit affald

Sorteringsguide - sådan sorterer du nemt dit affald Sorteringsguide - sådan sorterer du nemt dit affald Sammen sorterer vi meget mere Vores affald er fyldt med værdifulde ressourcer, som vi kan udnytte, når blot vi sorterer. Med sorteringsguiden lige ved

Læs mere

AFFALDSTAKSTER 2016. Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere 2016 2. Boligbidrag 2016 5. Papir- og haveaffaldsbeholdere 2016 6

AFFALDSTAKSTER 2016. Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere 2016 2. Boligbidrag 2016 5. Papir- og haveaffaldsbeholdere 2016 6 AFFALDS 2016 Indholdsfortegnelse Beholdere og minicontainere 2016 2 Boligbidrag 2016 5 Papir- og haveaffaldsbeholdere 2016 6 Ekstra tømninger 2016 7 Sækkemærker 7 Ændringsgebyr 2016 7 Vask af beholdere

Læs mere

Affaldsplan for Faxe Kommune 2014-2024 Bilag 2: Kortlægning & Prognoser

Affaldsplan for Faxe Kommune 2014-2024 Bilag 2: Kortlægning & Prognoser Affaldsplan for Faxe Kommune 2014-2024 Bilag 2: Kortlægning & Prognoser Vedtaget 27. juni 2013 Indhold 1. Affaldsordninger, status... 2 2. Affaldskortlægning... 4 2.1. Oversigt over affaldsdannelsen...

Læs mere

Det handler om DIT AFFALD. Afd. 36 // Byagerparken

Det handler om DIT AFFALD. Afd. 36 // Byagerparken Det handler om DIT AFFALD Afd. 36 // Byagerparken Indhold: Håndtering af affald...side 3 Sortering og genbrug...side 3 Takt og tone...side 3 Oversigt over afdelingen...side 4 Husholdningsaffald...side

Læs mere

Affaldssortering i landbruget

Affaldssortering i landbruget Affaldssortering i landbruget Affaldssortering i landbruget Normalt opfatter vi affald som alt det, vi smider væk. Men meget affald er også en brugbar ressource, der ikke bør gå tabt. I fremtiden bliver

Læs mere

HAR I EN GOD IDÉ OM AFFALD?

HAR I EN GOD IDÉ OM AFFALD? Flerfamilieboliger i Herlev Kommune HAR I EN GOD IDÉ OM AFFALD? Ønsker I at gøre indsamlingen af affald fra jeres boligforening endnu bedre? ER, LÆS H N A HVORD I GØR Teknisk Forvaltning 2009 I får idéerne

Læs mere

Alle virksomheder skal sortere deres affald

Alle virksomheder skal sortere deres affald Alle virksomheder skal sortere deres affald Affald fra virksomheder Ofte stillede spørgsmål om erhvervsaffald og svarerne Spørgsmål: Skal virksomheder sortere deres affald? Svar: Ja, affaldssortering er

Læs mere

Gem til senere brug! Affaldsguide. for borgere i Hjørring Kommune

Gem til senere brug! Affaldsguide. for borgere i Hjørring Kommune Gem til senere brug! Affaldsguide for borgere i Hjørring Kommune Kære borger i Hjørring Kommune Denne Affaldsguide er dit overblik over, hvordan du kommer af med affaldet både det, der går til genbrug,

Læs mere

Regulativ for aflevering af affald til genbrugspladser i

Regulativ for aflevering af affald til genbrugspladser i Regulativ for aflevering af affald til genbrugspladser i Hals kommune Indledning Formålet med dette regulativ er at beskrive en kommunal ordning for aflevering af affald til Hals Kommunes 5 genbrugspladser.

Læs mere

2016 sortér for fremtiden

2016 sortér for fremtiden 2016 sortér for fremtiden Sortér for fremtiden Fremover skal vi blive meget bedre til at sortere affald til genbrug. Det slår regeringen fast i ressourcestrategien "Danmark uden affald". Det er nemlig

Læs mere

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering Notat Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 2. december 2013 Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering Indledning Administrationen fremlagde 12. december 2012 notat

Læs mere

Allerød Genbrugsplads

Allerød Genbrugsplads Allerød Genbrugsplads Miljøberetning 2007 Indledning Siden Allerød Genbrugsplads blev åbnet i 2001, og frem til og med 2007, er mængden af tilført affald steget med 35 procent og antallet af besøgende

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Forord... 3. 2. Læsevejledning... 4. 3. Opsamling... 4. 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4

Indholdsfortegnelse. 1. Forord... 3. 2. Læsevejledning... 4. 3. Opsamling... 4. 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Læsevejledning... 4 3. Opsamling... 4 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4 3.2 Supplerende data-2013 vedrørende kommunale indsamlingsordninger... 5 3.2.1 Genanvendelsesprocent

Læs mere

følg den grønne tråd og find de grønne råd

følg den grønne tråd og find de grønne råd følg den grønne tråd og find de grønne råd Nemt genbrug I Ringsted Kommune har vi et ønske om at genbruge mest muligt af vores affald. Derfor forbedrer vi løbende vores affaldsordninger, så du får nemmere

Læs mere

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger.

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger. MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Bevillingsområde 10.26 Renovation mv. Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter konto 01.38 og vedrører indsamling, transport og

Læs mere

Containerhaven Rudersdal Kommune

Containerhaven Rudersdal Kommune Containerhaven Rudersdal Kommune Miljøberetning 2007 Indledning Fra årets start blev Containerhavens åbningstider harmoniseret med kommunens anden genbrugsplads, og antallet af åbningstimer blev dermed

Læs mere

Godkendt indsamler el. genbrugsplads rene Big bags / sække / poser / fodersække, ikke rengjorte

Godkendt indsamler el. genbrugsplads rene Big bags / sække / poser / fodersække, ikke rengjorte Vejledning i sortering af affald i Varde Kommune Affaldsfraktion Genbrug Forbrænding Deponi Special Afleveres til / kommentarer Akkumulatorer Genbrugsplads, genanvendeligt affald el. godkendt indsamler.

Læs mere

Nye affaldsordninger 2016

Nye affaldsordninger 2016 Nye affalds 2016 Du skal snart træffe et vigtigt valg omkring nye affaldsbeholdere. Denne folder hjælper dig med at designe en løsning, der passer til netop din husstand. Sortering i fire rum Indhold Sådan

Læs mere

Genbrug & affald NY genbrugsbeholder på vej til dig. i Billund Kommune

Genbrug & affald NY genbrugsbeholder på vej til dig. i Billund Kommune Genbrug & affald NY genbrugsbeholder på vej til dig i Billund Kommune 2 3 Ny genbrugsbeholder med 2 rum I september 2013 får alle husstande en grøn 240 liters genbrugsbeholder på hjul. Genbrugsbeholderen

Læs mere

Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven. (Blokken)

Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven. (Blokken) Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven (Blokken) Miljøberetning 2011 Indledning Denne Miljøberetning omhandler Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven. Selvom

Læs mere

Ringsted Kommunes affaldsplan 2010-2020

Ringsted Kommunes affaldsplan 2010-2020 Side 1 af 53 Ringsted Kommune Ringsted Kommunes affaldsplan 2010-2020 Bilag 1 Side 2 af 53 Side 3 af 53 1 Affaldsplanens opbygning 2 Planopslag 3 Planopslag 3.1 Husholdninger 3.1.1 Dagrenovation 3.1.2

Læs mere

Sorteringspjece for i samarbejde med Marius Pedersen A/S

Sorteringspjece for i samarbejde med Marius Pedersen A/S Sorteringspjece for i samarbejde med Marius Pedersen A/S For at optimere affaldshåndteringen på alle JAKON A/S s byggepladser er der udarbejdet en sorteringspjece, som kort redegør for, hvordan affaldet

Læs mere

Sortering af affald i Ærø Kommune 2015

Sortering af affald i Ærø Kommune 2015 Sortering af affald i Ærø Kommune 2015 OBS! I løbet af foråret 2015 skal alle husstande have en grøn minicontainer til aflevering af pap og papir. Som led i Ærø Kommunes affaldsplan skal der indsamles

Læs mere

Vi henter næsten det hele

Vi henter næsten det hele 2016 sommerhuse 2 3 Borgerne svarer på spørgsmål om Genbrugsekspressen Thisted Kommune gennemførte i efteråret 2015 en spørgeskemaundersøgelse om Genbrugsekspressen. En række tilfældigt udvalgte borgere

Læs mere

REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD

REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Bilag 1 REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Århus Kommune 2007 1 2 2 Lovgrundlag 2.1 Regulativet er udarbejdet med hjemmel i: Lovbekendtgørelse nr. 698 af 22. september 1998 om Miljøbeskyttelse med senere

Læs mere

Velkommen til møde om den nye affaldsløsning SKRALDETANTERNE KOMMER TAG PÆNT I MOD DEM

Velkommen til møde om den nye affaldsløsning SKRALDETANTERNE KOMMER TAG PÆNT I MOD DEM Velkommen til møde om den nye affaldsløsning SKRALDETANTERNE KOMMER TAG PÆNT I MOD DEM Velkommen til møde for grundejerforeninger om den nye affaldsløsning Velkomst og indledning v. Miljøchef Kathleen

Læs mere

Forsøg med affaldssortering i Sct. Jørgens Park

Forsøg med affaldssortering i Sct. Jørgens Park Forsøg med affaldssortering i Sct. Jørgens Park Affaldsforsøg skal føre til bedre sortering Sct. Jørgens Park er, sammen med tre andre boligområder, udvalgt til et nyt forsøg med affaldssortering. Forsøget

Læs mere

Sorteringsguide - sådan sorterer du nemt dit affald

Sorteringsguide - sådan sorterer du nemt dit affald Sorteringsguide - sådan sorterer du nemt dit affald Sammen sorterer vi meget mere Vores affald er fyldt med værdifulde ressourcer, som vi kan udnytte, når blot vi sorterer. Med sorteringsguiden lige ved

Læs mere

Fra gammelt og brugt til nyt og nyttigt

Fra gammelt og brugt til nyt og nyttigt Din affaldsguide 2013 Til alle etageboliger og husstande med fælles sortering Fra gammelt og brugt til nyt og nyttigt Historier om affald og genbrug i Herlev Teknisk Forvaltning 2013 Vores miljø er vigtigt

Læs mere

SORTERINGSGUIDE TÅRNBY KOMMUNE TÅRNBY KOMMUNE

SORTERINGSGUIDE TÅRNBY KOMMUNE TÅRNBY KOMMUNE SORTERINGSGUIDE TÅRNBY KOMMUNE TÅRNBY KOMMUNE ADGANGS FORHOLD ADGANGSFORHOLD Din adgangsvej og placeringen af affaldsbeholderen skal leve op til kommunens regulativ for husholdningsaffald. På den måde

Læs mere

Sorteringsvejledning

Sorteringsvejledning Sorteringsvejledning PAPIR Aviser Reklamer Magasiner Ugeblade Tegneserier Printerpapir Kuverter Breve Papiraffald skal være rent og tørt, når det kommes i beholderen. Nej tak til pap, mælkekartoner, pizzabakker,

Læs mere

SORTERINGS- GUIDEN 2016

SORTERINGS- GUIDEN 2016 SORTERINGS- GUIDEN 2016 VILLA / RÆKKEHUS DIT AFFALD ER FOR GODT TIL AT SMIDE UD Sortering skal være så nemt som muligt for dig og din familie. I sorteringsguiden kan du se, hvordan du sorterer dit affald.

Læs mere

Nyt navn til storskrald

Nyt navn til storskrald Nyt navn til storskrald 2015 sommerhuse 2 3 Nu kører Genbrugsekspressen Vi henter næsten det hele Storskraldsordningen har fået nyt navn. Vi henter i dag næsten alle typer affald til genbrug, så nu kalder

Læs mere

Gem til senere brug! Affaldsguide. for borgere i Brønderslev Kommune

Gem til senere brug! Affaldsguide. for borgere i Brønderslev Kommune Gem til senere brug! Affaldsguide for borgere i Brønderslev Kommune Kære borger i Brønderslev Kommune Denne Affaldsguide er dit overblik over, hvordan du kommer af med affaldet både det, der går til genbrug,

Læs mere

AFFALDSSORTERING GENBRUG DIN HVERDAG Sådan sorterer du etage- og flerfamiliehuse

AFFALDSSORTERING GENBRUG DIN HVERDAG Sådan sorterer du etage- og flerfamiliehuse 1 AFFALDSSORTERING GENBRUG DIN HVERDAG Sådan sorterer du etage- og flerfamiliehuse Bestyrelsen har ved henvendelse hos Aalborg Renovation fået udleveret den nye brochure Genbrug din hverdag til alle beboerne.

Læs mere

4 Styrket samarbejde om affaldsforebyggelse kordinering af mål og midler 5 Pap og papir identificering af optimal indsamlingsmetode

4 Styrket samarbejde om affaldsforebyggelse kordinering af mål og midler 5 Pap og papir identificering af optimal indsamlingsmetode Til: Miljø-, Teknik- og Erhvervsudvalget Kopi til: Byrådet Fra: Center for Drift og Teknik Status for realisering af Furesø Kommunes Affaldsplan 2009-2020 Furesø Kommunens Affaldsplan 2009 2020 blev udarbejdet

Læs mere

Gem til senere bru. Affaldshåndbog TIL BORGERE 2010 AVV

Gem til senere bru. Affaldshåndbog TIL BORGERE 2010 AVV Gem til g! senere bru Affaldshåndbog TIL BORGERE 2010 AVV Affaldet på rette sted Her har du din affaldshåndbog for 2010. Affaldshåndbogen er dit opslagsværk over alt det, der har at gøre med affald fra

Læs mere

DIN sortering af affald fortsætter

DIN sortering af affald fortsætter November 2015 6. info DIN sortering af affald fortsætter men forsøget er slut! Kære beboer i Havrevangen Vores pilotprojekt Affald er ressourcer, der skal genanvendes er ved vejs ende. Du har nu sorteret

Læs mere

Takstoversigt. Miljø- og Energiforvaltningen Dato Senest godkendt Dato Takstforslag

Takstoversigt. Miljø- og Energiforvaltningen Dato Senest godkendt Dato Takstforslag Sektor: Aalborg Forsyning, Renovation 01-01-2016 01-01-2016 01.38 Affaldshåndtering Abonnement: Abonnement, bolig: - Boligenhed (ekskl. kolonihaveforeninger, men inkl. huse i landområde), abonnements pr.

Læs mere

Håndtering af bygge- og anlægsaffald WEBUDGAVE TEKNIK OG MILJØ

Håndtering af bygge- og anlægsaffald WEBUDGAVE TEKNIK OG MILJØ Håndtering af bygge- og anlægsaffald TEKNIK OG MILJØ Har du styr på sorteringen af byggeog anlægsaffaldet? Bygherrens ansvar Hvad enten du er selvbygger, arkitekt, håndværker, entreprenør, bygherre eller

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Tømningsordning for septiktanke... 4. Renovation, erhverv... 7

Indholdsfortegnelse: Tømningsordning for septiktanke... 4. Renovation, erhverv... 7 TAKSTBLAD 2014 Indholdsfortegnelse: Varme... 1 Vand... 2 Spildevand... 3 Tømningsordning for septiktanke... 4 Renovation... 5 Renovation... 6 Renovation, erhverv... 7 Gebyrer... 8 Varme Driftsbidrag: Priser

Læs mere

AFFALDSHÅNDBOG Denne pdf indeholder i alt 16 sider, som du kan vælge at udskrive. Du finder også alle informationerne på vores hjemmeside.

AFFALDSHÅNDBOG Denne pdf indeholder i alt 16 sider, som du kan vælge at udskrive. Du finder også alle informationerne på vores hjemmeside. Denne pdf indeholder i alt 16 sider, som du kan vælge at udskrive. Du finder også alle informationerne på vores hjemmeside. AFFALDSHÅNDBOG 2014 INDHOLD Generel information... side 2 Dagrenovation, generelt...

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Kommunale Værker, Bautavej 1, 8210 Århus V INDSTILLING Til Århus Byråd Den 25. februar 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 1917 Jour. nr.: 00.01A00, ÅKV/2004/00104

Læs mere

Plads til 2 ugers affald

Plads til 2 ugers affald Plads til 2 ugers affald vælg den rigtige beholder Mindre slid på vejene Bedre for økonomien Bedre for miljøet Plads til 2 ugers affald Her kan du se, hvilke affaldsbeholdere du kan vælge mellem til din

Læs mere

SOMMERHUSE AFFALDSLØSNINGER TIL SOMMERHUSET

SOMMERHUSE AFFALDSLØSNINGER TIL SOMMERHUSET AFFALDSGUIDE 2016 SOMMERHUSE AFFALDSLØSNINGER TIL SOMMERHUSET STOR SUCCES MED DIREKTE GENBRUG Der har været stor interesse for genbrugspladsernes containere med direkte genbrug. Derfor fortsætter vi naturligvis

Læs mere

Besøgstal og affaldsmængder i 2015

Besøgstal og affaldsmængder i 2015 Indhold Forord... 3 Besøgstal og affaldsmængder i 2015... 4 Direkte genbrug... 8 Oplevelse af genbrugspladsen... 9 Service til kunder... 10 ARC i udvikling... 11 Tiltag i 2016... 13 Bilag... 14-25 2 Forord

Læs mere

Affaldsstatus 2010. Allerød Kommune Fredensborg Kommune Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune

Affaldsstatus 2010. Allerød Kommune Fredensborg Kommune Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune Affaldsstatus 2010 Allerød Kommune Fredensborg Kommune Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune Savsvinget 2 2970 Hørsholm Telefon 45 16 05 00 Telefax 45 16 05 11 Email: nordf@nordf.dk www.nordf.dk 1. Indledning

Læs mere

Affaldssortering i landbruget WEBUDGAVE TEKNIK OG MILJØ

Affaldssortering i landbruget WEBUDGAVE TEKNIK OG MILJØ Affaldssortering i landbruget TEKNIK OG MILJØ Har du styr på affaldssorteringen? Affaldshåndtering med omtanke medvirker til et rent miljø og en sund økonomi for landbruget, Kommunen og samfundet som helhed.

Læs mere

Affaldsguide for Glostrup. Få styr på dine affaldsordninger

Affaldsguide for Glostrup. Få styr på dine affaldsordninger Affaldsguide for Glostrup Få styr på dine affaldsordninger Vi sender affaldet i omløb Glostrup skal være grønnere. Det gør vi bl.a. ved at genanvende vores affald. Med en omtanke i hverdagen kan du gøre

Læs mere