ERHVERVSTÆPPER VEJLEDNING TIL RENGØRING OG VEDLIGEHOLD FLOTTE TÆPPER I MANGE ÅR

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ERHVERVSTÆPPER VEJLEDNING TIL RENGØRING OG VEDLIGEHOLD FLOTTE TÆPPER I MANGE ÅR"

Transkript

1 ERHVERVSTÆPPER VEJLEDNING TIL RENGØRING OG VEDLIGEHOLD FLOTTE TÆPPER I MANGE ÅR

2 VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING FOR FLETCO ERHVERVSTÆPPER : 2 INDHOLD: Et rent tæppe gør en forskel... 3 Undgå at tæppet bliver beskidt... 4 Fjern pletter med det samme... 5 Støvsug effektivt Rens med faste intervaller Få udarbejdet en god vedligeholdelsesplan Selvfølgelig vedligeholder vi vores tæpper - dét og den høje kvalitet gør, at de hele tiden ser nye ud. Classic Weave installeret hos Rabobank Oost Betuwe i Holland

3 VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING FOR FLETCO ERHVERVSTÆPPER : 3 ET RENT TÆPPE GØR EN FORSKEL I har valgt at investere i et Fletco-tæppe, hvilket er jeres garanti for høj kvalitet og gode brugsegenskaber. Hos Fletco vil vi gerne bidrage til, at I har glæde af jeres investering i rigtig mange år. Derfor har vi lavet denne vejledning til rengøring og vedligehold, som vi anbefaler, at I anvender som guide til at udarbejde en vedligeholdelses plan for jeres tæpper. Planen sikrer, at I har et flot tæppe i mange år og er med til at reducere omkostninger til rengøring og sikre et langt bedre indeklima. FOREBYG, RENGØR OG VEDLIGEHOLD Sådan lyder vores tre enkle råd til, hvordan et tæppe holder sig flot i mange år. Vores vejledning er derfor bygget op omkring, hvordan I minimerer skidt og snavs på jeres tæpper, hvordan I fjerner pletter, og hvad I skal være opmærksomme på, når I tilrettelægger den daglige- eller ugentlige rengøring. Vi præsenterer også metoder til pletfjerning og rensning, som vi anbefaler, at I inddrager i vedligeholdelsesplanen. GODT FOR MILJØET Mindre affald er godt for miljøet. Derfor betyder det noget, at hvert eneste tæppe bliver på gulvet så længe som muligt. Tæpper af god kvalitet, som er vedligeholdt korrekt, holder længere og gør derfor også en positiv forskel for miljøet.

4 VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING FOR FLETCO ERHVERVSTÆPPER : 4 UNDGÅ AT TÆPPET BLIVER BESKIDT Det er langt nemmere og billigere at undgå, at snavs kommer ind i bygningen end at fjerne det fra tæppet. HOLD AREALET UDEN FOR RENT Jo renere f.eks. stier, parkeringspladser og garager er, jo mindre snavs bliver der slæbt ind. Om vinteren er det bedre at fjerne sneen end at bruge kemikalier, sand og salt, fordi salt f.eks. kan give saltaflejringer og på sigt ødelægge farven i tæppet. BRUG RISTE OG DØRMÅTTER Med udvendige riste og dørmåtter i indgangspartier og andre steder slæber I ikke snavs med ind. Sørg for at riste og dørmåtter er store nok til, at man kan gå mindst fem skridt, så det værste udendørssnavs, salt, sand osv. bliver i måtterne, i stedet for at havne på tæpperne. Støvsug måtterne dagligt, rens dem hyppigt eller skift dem ofte. På den måde sparer I på rengøringen i de øvrige rum. BESKYT SKRIVEBORDSOMRÅDER Køreplader under skrivebordene forhindrer hjulene på stolene i at knuse fibrene og presse snavs ned i tæppet. For at mindske pletter på tæpperne anbefaler vi også at der fastsættes regler for, hvor i lokalerne man må spise og drikke. VEDLIGEHOLD VENTILATION OG AIRCONDITION For at undgå at luftbårne partikler bliver recirkuleret, er det vigtigt at skifte og rense udluftningsfiltre regelmæssigt. Luftbårne partikler omfatter både pollen, røg, udstødningspartikler og industrielt affald fra eksempelvis kopimaskiner og printere.

5 VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING FOR FLETCO ERHVERVSTÆPPER : 5 FJERN PLETTER MED DET SAMME At spilde er uundgåeligt, men det behøver ikke at give permanente pletter. Den mest effektive måde at fjerne pletter på er at fjerne dem med det samme. FØLG NOGLE ENKLE RÅD: BRUG ALTID kun en ren fnugfri klud, gerne frotté eller mikrofiber, og danskvand eller lunkent vand til at fjerne pletter. ARBEJD ALTID UDEFRA og ind i pletten, så undgår I at tvære pletten ud, så den bliver større. SKRAB HURTIGST muligt pletter fra tyktflydende eller faste stoffer af med en kniv, før I bruger en ren klud med danskvand eller lunkent vand. STØVSUG ALT DET LØSE VÆK ved en indtørret plet, før I behandler med danskvand eller lunkent vand. SUG ALTID FØRST så meget som muligt af spildte væsker op med en ren serviet eller klud. Mange pletter kræver en speciel behandling eller teknik For at at sikre et godt resultat, og især ved større pletter, anbefaler vi, at I kontakter CarpetCare på carpetcare.dk. Det er vigtigt, at I oplyser, om I eller andre allerede har forsøgt at fjerne pletten og hvilke midler, I har anvendt.

6 VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING FOR FLETCO ERHVERVSTÆPPER : 6 STØVSUG EFFEKTIVT Hvor ofte I skal have støvsuget i forskellige arealer, er en vigtigt del af en effektiv vedligeholdelsesplan, der også har fokus på økonomien. Vedligeholdelsesplanen giver jer bl.a. tydelige retningslinjer for, hvor mange gange i løbet af en uge I skal støvsuge i forskellige arealer. Får I støvsuget effektivt, undgår I, at tørt snavs kommer ned i tæppet og skader fibrene. I undgår samtidig, at snavs bliver spredt til andre områder, hvor der i udgangspunktet ikke er behov for at støvsuge så ofte. STØVSUG UD FRA ET DEFINERET BEHOV I vores skitse på side 10 inddeler vi arealer i områder med kraftig, moderat og let trafik. I får den mest effektive vedligeholdelsesplan ved at indarbejde en sådan oversigt. Arealer med kraftig og moderat trafik kan eksempelvis være: - Indgange - Elevatorer - Receptioner - Gange - Cafeterier - Fællesrum - Større kontorområder - Opholdsrum Arealer med let trafik kan eksempelvis være: - Enkeltmandskontorer - Konferencerum - Mødelokaler

7 VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING FOR FLETCO ERHVERVSTÆPPER : 7 STØVSUGERE VI ANBEFALER Opretstående støvsugere med roterende børster er meget effektive maskiner og renser i dybden. Vi anbefaler dem til rum med kraftig og moderat trafik for at løfte fibrene og få snavset i bunden af tæppet op til overfladen. Almindelige støvsugere er ofte mindre kraftfulde end opretstående maskiner med børster, men de er lettere og nemmere at manøvrere rundt om møbler. Derfor kan I med fordel anvende dem i kontorer og rum med let trafik. Det er vigtigt, at støvsugeren altid skal have et HEPA filter eller lignende, da et godt filter kan holde selv små partikler tilbage, som f.eks. pollen og husstøvmider, så de ikke bliver blæst rundt i lokalet, når I får støvsuget. Læs mere om valg af støvsuger hos Astma-Allergi Danmark på dinhverdag.astma-allergi.dk.

8 VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING FOR FLETCO ERHVERVSTÆPPER : 8 RENS MED FASTE INTERVALLER Selv de bedste og mest effektive støvsugere kan ikke fjerne snavs, der ligger dybt i tæppet. Renser I tæppet med faste intervaller, forøges tæppets levetid og I sikrer samtidig et godt indeklima. Ud fra vores undersøgelser ved vi, at hvis der bliver aflejret rensemiddel, sæbe eller kemikalier i tæppet, vil det tiltrække nyt snavs. Der er flere mulige rensningsmetoder. Hvad der vil være den bedste metode hos jer, afhænger bl.a. af trafikken på tæppet. 1. CARPETCARE-METODEN (anbefales) Med CarpetCare-metoden bliver tæppet renset ved at der bliver påført en varm (65-75 grader) PH-neutral kraftig kulsyreproducerende vandig opløsning (lige som hvis I bruger danskvand ved pletter). Opløsningen bliver arbejdet ned i tæppet og suget op. Tæppet bliver herefter tørret med en bomuldsrondel. Vær opmærksom på: Ved CarpetCare-metoden anvender man ikke sæber og kemikalier, der giver gentilsmudsning og belaster indeklimaet. Mængderne af vand er meget små, og tæppet bliver derfor ikke gennemvædet, så I undgår, at tæppet slipper på bagsiden. Samtidig nedsætter I risikoen for, at der bliver dannet bakterier og svampesporer. Tæppet kan imprægneres i forbindelse med rensning. Der er en tørretid på blot 1-2 timer. 2. EKSTRAKTIONSMETODEN (kan bruges) Ekstraktionsmaskiner renser tæppet ved først at spraye varmt vand og rensemiddel ind i tæppet under tryk og derefter suge vand, rensemiddel og snavs op igen. Metoden er den mest anvendte rensemetode og den fjerner effektivt løst snavs. Vær opmærksom på: Overskydende rensemiddel/kemikalier i tæppet tiltrækker snavs og efterlader en fedtet overflade, der forårsager hurtig gentilsmudsning. Fugtighed i tæppet vil også tiltrække snavs. Der er risiko for fejlbehandling og tørretiden er lang, typisk minimum et døgn.

9 VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING FOR FLETCO ERHVERVSTÆPPER : 9 3. TØRRENSNINGSMETODEN (bruges med forsigtighed) En metode, hvor man fordeler tørrensemiddel på tæppet. En mekanisk børste bearbejder midlet, som tiltrækker det synlige snavs. Derefter støvsuger man midlet op. Her anvender man ingen eller kun lidt vand. Vær opmærksom på: Tørrensning påvirker luftkvaliteten under og efter arbejdet. Efter at have renset tæppet flere gange vil tæppet indeholde overskydende rensemiddel. Det vil derfor være nødvendigt at ekstraktionsrense med varmt vand hvert eller hvert andet år. 4. ROTATIONS-SHAMPOONERINGSMETODEN (bruges med forsigtighed) Her kommer rensemidlet ned i tæppet gennem en roterende børste, der arbejder midlet ned i tæppet og løsner snavspartikler fra tæppefibrene. I kraftigt tilsmudsede områder anvender man denne metode sammen med en ekstraktionsmaskine. Vær opmærksom på: Overskydende rensemiddel/kemikalier i tæppet tiltrækker snavs og efterlader en fedtet overflade, der forårsager hurtig gentilsmudsning. Rotations- shampoonering kræver brug af en tung maskine, som kan ødelægge fibrene. Tørrer børsterne ud under rensningen, vil det også beskadige fibrene. Tørretiden er lang, typisk minimum et døgn. ET FLETCO-TÆPPE ER SOM NYT IMPRÆGNERET MOD SMUDS OG PLETTER Impræg neringen er varmefikseret på tæppets fibre. Denne imprægnering bliver dog slidt og renset af med tiden. Imprægnering kan udføres sammen med rensning. Gå aldrig på et tæppe før det er helt tørt efter rensning og imprægnering. IMPRÆGNER IKKE ET FLETCO-TÆPPE MED ANTISTATMIDLER! De ledende fibre i et Fletco-tæppe gør tæppet PERMANENT antistatisk. Det er derfor unødvendigt at anvende antistatiske midler. Disse midler virker derimod i ukontrollerede påførings mængder smudstiltrækkende og kan være direkte skadelige for tæppet.

10 VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING FOR FLETCO ERHVERVSTÆPPER : 10 FÅ UDARBEJDET EN GOD VEDLIGEHOLDELSESPLAN Det er oplagt, at der, hvor vi går mest, bliver tæppet også mest beskidt. Hvor ofte I skal støvsuge og rense tæppet afhænger derfor af, hvor mange der går på det, og hvad der sidder på deres sko. Indgangspartier og gangarealer vil være steder, hvor snavs er mest synligt og skadeligt for tæppet. Rundt om inventar i kontorer og mødelokaler vil der typisk være mindre snavs. En plantegning, der præciserer behovet for rengøring og vedligehold, er et nødvendigt afsæt for en god vedligeholdelsesplan. Meget trafik: Støvsug dagligt. Rens 3-4 gange årligt. Moderat trafik: Støvsug dagligt. Rens 2 gange årligt. Let trafik: Støvsug 2 gange om ugen. Rens 1 gang årligt

11 VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING FOR FLETCO ERHVERVSTÆPPER : 11 Generelle anbefalinger Nedenstående er en generel oversigt over, hvordan I vedligeholder arealer med tæpper effektivt. Vi anbefaler, at I tilpasser oversigten til jeres konkrete forhold, og at I får udarbejdet en vedligeholdelsesplan for rensning i samarbejde med CarpetCare. Se mere på carpetcare.dk. Brugsintensitet Let Moderat Kraftig RUMTYPER Enkeltmandskontorer Gangarealer Indgange Mødelokaler Større kontorområder Kantiner, Depotrum Fællesrum Butikker Konferencerum Opholdsrum Ekspeditionsarealer Receptioner PRÆVENTIVE FORANSTALTNINGER Riste: Ej aktuelt Ej aktuelt Anbefales Måtter: Ej aktuelt Kan bruges Anbefales LØBENDE RENGØRING Støvsugning: 2 gange ugentligt Dagligt Dagligt Pletfjerning: Løbende Løbende Løbende RENSNING 1 GANG ÅRLIGT 2 GANGE ÅRLIGT 3-4 GANGE ÅRLIGT CarpetCare-metoden: Anbefales Anbefales Anbefales Ekstraktionsmetoden: Kan bruges Kan bruges Kan bruges Tørrensning: Bruges med forsigtighed Bruges med forsigtighed Bruges med forsigtighed Rotationsmetoden: Bruges med forsigtighed Bruges med forsigtighed Bruges med forsigtighed

12 Fletco Carpets A/S kan se tilbage på mere end 70 års udvikling, der har ført virksomheden fra en start som lille leverandør af tæpper til danske forbrugere til en position som leverandør af tæpper til det internationale bolig- og erhvervsmarked. Fletco har rødder i en egns stolte traditioner for håndværksmæssig og industriel bearbejdning af tekstile produkter. Dette tilhørsforhold er vigtigt, fordi det omfatter værdier som kvalitet, flid og præcision. Samtidig har Fletco udviklet sig til en moderne markeds- og kundeorienteret virksomhed, hvor produktudvikling, teknologisk nytænkning og effektiv produktion er vigtige nøgleord. Fremtiden vil byde på skærpede krav til miljøbevidsthed i produktionen og dermed også i færdigvarerne. Fletco har tidligt forudset denne udvikling. Virksomhedens eget laboratorium sørger for, at tæpperne overholder kravene til internationalt anerkendte certifikater og prøvninger og står samtidig som garant for, at der er taget højde for morgendagens krav. Fletco Carpets A/S Mads Clausens Vej 2 DK-7441 Bording T F E fletco@fletco.dk W

FOR FLETCO ERHVERVSTÆPPER

FOR FLETCO ERHVERVSTÆPPER Det er måske ikke det første man tænker på, når man køber erhvervstæpper, men vedligeholdelse af tæpper er hemmeligheden bag at holde tæppets udseende intakt og øge holdbarheden i årene fremover. Denne

Læs mere

Privat. Tæpper. Forebyggelse Vedligeholdelse Rengøring Pletter

Privat. Tæpper. Forebyggelse Vedligeholdelse Rengøring Pletter Privat Tæpper Forebyggelse Vedligeholdelse Rengøring Pletter Vedligeholdelse Tæpper korrekt vedligeholdelse giver størst udbytte Tæpper har en lang række gode egenskaber, der bedst bliver bevaret, hvis

Læs mere

Rengøring. Arbejdsspørgsmål og cases

Rengøring. Arbejdsspørgsmål og cases Rengøring Arbejdsspørgsmål og cases Arbejdsspørgsmål og cases til Rengøring Arbejdsspørgsmål og cases til kapitel 1 1. I hvilke grupper vil du opdele snavs? 2. Giv nogle eksempler på, hvordan du kan forhindre

Læs mere

Vedligeholdelses Manual. www.kompan.com Copyright KOMPAN A/S 201601

Vedligeholdelses Manual. www.kompan.com Copyright KOMPAN A/S 201601 Vedligeholdelses Manual dk www.kompan.com Copyright KOMPAN A/S 201601 Tillykke med valget af dit KOMPAN INDOOR produkt Du har valgt et produkt af høj kvalitet, som vil modstå års problemfri brug ved korrekt

Læs mere

Lugter din opvaskemaskine? Er dine glas grimme? Vi giver dig løsningerne på dine problemer i denne guide med tips og tricks til din opvaskemaskine!

Lugter din opvaskemaskine? Er dine glas grimme? Vi giver dig løsningerne på dine problemer i denne guide med tips og tricks til din opvaskemaskine! Lugter din opvaskemaskine? Er dine glas grimme? Vi giver dig løsningerne på dine problemer i denne guide med tips og tricks til din opvaskemaskine! Vi er Danmarks største online hvidevareforhandler. Spørg

Læs mere

Cykel vedligeholdelse

Cykel vedligeholdelse Cykel vedligeholdelse Introduktion Du sidder nu med en guide til, hvordan du kan passe og pleje din cykel, så den ikke tager skade af det hårde danske vejr. Guiden her er hurtigt læst, og vil helt sikkert

Læs mere

1. Teak 2. Højtryks kompaktlaminat 3. Vejrbestandig flet 4. Vinteropbevaring af havemøbler

1. Teak 2. Højtryks kompaktlaminat 3. Vejrbestandig flet 4. Vinteropbevaring af havemøbler Vedligeholdelse 1. Teak 2. Højtryks kompaktlaminat 3. Vejrbestandig flet 4. Vinteropbevaring af havemøbler 2 Teak Teaktræ er særligt velegnet til udendørs brug, fordi det har et naturligt indhold af olie

Læs mere

REN KRAFT. GRANULAT OPVASKEMASKINER TIL PROFESSIONELLE KØKKENER.

REN KRAFT. GRANULAT OPVASKEMASKINER TIL PROFESSIONELLE KØKKENER. REN KRAFT. GRANULAT OPVASKEMASKINER TIL PROFESSIONELLE KØKKENER. 1 2 EN SKARP HJERNE FIK EN GENIAL IDÉ. Vores historie begyndte i 70 erne, da den første patentansøgning blev indleveret. Året efter var

Læs mere

Hvorfor denne pjece? GODE RÅD OM BØRNS UDENDØRSLEG PÅ LETTERE FORURENET JORD

Hvorfor denne pjece? GODE RÅD OM BØRNS UDENDØRSLEG PÅ LETTERE FORURENET JORD Hvorfor denne pjece? Den 1. januar 2008 indføres der nye regler på jordforureningsområdet. Der indføres et begreb, der kaldes områdeklassificering. Områdeklassificering betyder, at al jord i byzonen er

Læs mere

Maxi 3 Pletfjernerguide

Maxi 3 Pletfjernerguide Maxi 3 Pletfjernerguide Besma Rengøringsmidler. Pletfjerner ISO 14001 miljøcertificeret www.besma.dk Indhold: Maxi 3 Pletfjernerguide 1. Pletfjerning generelt 2. Vask af malede overflader og plast 3. Rensning

Læs mere

Pleje af keramiske fliser, klinker og natursten

Pleje af keramiske fliser, klinker og natursten Pleje af keramiske fliser, klinker og natursten Fliser og klinker af naturens egne materialer x Fliser og klinker af keramisk materiale eller natursten har været fremstillet i årtusinder. Materialerne

Læs mere

Biologisk rensning Fjern sukker fra vand

Biologisk rensning Fjern sukker fra vand Øvelse B Biologisk rensning Fjern sukker fra Formål: På renseanlægget renses spildeet mekanisk, biologisk og kemisk. I den biologiske rensning på renseanlægget bruges bakterier og mikroorganismer til at

Læs mere

Fra spildevand... -til til badevand KOMMUNE. Hey! Slå rumpen i sædet, og lær om spildevand og rensningsanlæg. Horsens Kommune TEKNIK OG MILJØ

Fra spildevand... -til til badevand KOMMUNE. Hey! Slå rumpen i sædet, og lær om spildevand og rensningsanlæg. Horsens Kommune TEKNIK OG MILJØ Fra spildevand... -til til badevand Hey! Slå rumpen i sædet, og lær om spildevand og rensningsanlæg. Mr. Flush Horsens Kommune KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Rundt om spildevandet 1. Både boliger og virksomheder

Læs mere

Miljøet på Danmarks 429 indendørs 15 meter skydebaner

Miljøet på Danmarks 429 indendørs 15 meter skydebaner Rapport om Miljøet på Danmarks 429 indendørs 15 meter skydebaner Landsresultatet Fokus på DGI Bornholm Bag om banernes besøgsrunde I 2011 besluttede bestyrelsen i De Danske Skytteforeninger (DDS) nu Skydebaneforeningen

Læs mere

RENGØRINGSMANUAL LISA 07

RENGØRINGSMANUAL LISA 07 RENGØRINGSMANUAL LISA 07 Samling og montering af kakler Løsn de 4 skruer så pille magasin låget kan løftes op. Pas på Data kablet. Skru de 4 skruer af så top hjørnerne i aluminium kan løftes af. Skru de

Læs mere

Vedligeholdelse af møbelstoffer

Vedligeholdelse af møbelstoffer Vedligeholdelse Møbelstof Vedligeholdelse af møbelstoffer Jævnlig rengøring og rensning er vigtig for at bibeholde møbelstoffets udseende og forlænge dets levetid. Støv og snavs kan ændre farver og fremme

Læs mere

nålefiltstæppet slidlag, dybere nedtrængte smuds op.

nålefiltstæppet slidlag, dybere nedtrængte smuds op. RENGØRINGS- OG PLEJEANBEFALING FOR VEDLIGEHOLD AF DLW NÅLEFILT Kære kunde Det glæder os, at de har valgt et nålefiltstæppe fra DLW Flooring. For at få længst muligt glæde af dette kvalitetstæppe, bør følgende

Læs mere

Contractors. Sika ComfortFloor Systems. Pleje & Rengøring

Contractors. Sika ComfortFloor Systems. Pleje & Rengøring 1 Sika ComfortFloor Systems Pleje & Rengøring Care 2 Hold dit Sika Comfortfloor i god form Dit Sika Comfortfloor består af fugefri, slidstærk polyuretan med lavt vedligehold. For at holde dette i topform

Læs mere

Supplerende nyttig information

Supplerende nyttig information Supplerende nyttig information Nøgle Boligens hovednøgle åbner indgangsdøren samt postkassen. Nøglen udleveres ved indflytning i 3 eksemplarer og kun disse nøgler kan åbne boligen. Viceværten har ingen

Læs mere

SUVO Ren besked om sort arbejde! SUVO er sund fornuft! Egevej 24-6200 Aabenraa - Tlf. +45 73 62 24 24 www.biludenrust.dk

SUVO Ren besked om sort arbejde! SUVO er sund fornuft! Egevej 24-6200 Aabenraa - Tlf. +45 73 62 24 24 www.biludenrust.dk SUVO SUND VOGN Ren besked om sort arbejde! SUVO er sund fornuft! Egevej 24-6200 Aabenraa - Tlf. +45 73 62 24 24 www.biludenrust.dk Rigtig sort arbejde Når du overlader din bil til et SUVO Anti-Rust-center,

Læs mere

Gode råd om børns udendørsleg

Gode råd om børns udendørsleg Gode råd om børns udendørsleg Leg på på lettere forurenet jord Hjørring Kommune Miljø- & Naturkontoret Gode råd om børns udendørsleg på lettere forurenet jord Hvorfor denne pjece? Den 1. januar 2008 er

Læs mere

Det gode råd gør forskellen

Det gode råd gør forskellen Husstøvmideallergi Pollenallergi Det gode råd gør forskellen Det gode råd gør forskellen 1013533_Udskudt_114x150.indd 4-1 www.astma-allergi.dk www.astma-allergi.dk 17/01/06 11:07:33 Hvad er husstøvmider?

Læs mere

Rene ord om Rene hænder

Rene ord om Rene hænder Vaske hænder sange Melodi: Mariehønen evig glad Og hænderne skal skrubbes godt, men husk den frække tommeltot for ellers smitter tussen dig, hvis altså den kan finde vej. Melodi: Bjørnen sover Vaske hænder,

Læs mere

Livet i hjemmet stiller store krav til gulvbelægning hver dag. TUNDRA gulv er testet i henhold til de standarder, der gælder for gulv til brug i

Livet i hjemmet stiller store krav til gulvbelægning hver dag. TUNDRA gulv er testet i henhold til de standarder, der gælder for gulv til brug i 29_010 TUNDRA Livet i hjemmet stiller store krav til gulvbelægning hver dag. TUNDRA gulv er testet i henhold til de standarder, der gælder for gulv til brug i private hjem og til let professionel brug

Læs mere

Vandafstrømning på vejen

Vandafstrømning på vejen Øvelse V Version 1.5 Vandafstrømning på vejen Formål: At bremse vandet der hvor det rammer. Samt at styre hastigheden af vandet, og undersøge hvilke muligheder der er for at forsinke vandet, så mindst

Læs mere

Mikrofiber. SUS, Serviceerhvervenes Efteruddannelsesudvalg

Mikrofiber. SUS, Serviceerhvervenes Efteruddannelsesudvalg SUS, Serviceerhvervenes Efteruddannelsesudvalg Vibeke Bang Olsen December 2013 Undervisningsministeriet. (December 2013). Materialet er udviklet af Serviceerhvervenes Efteruddannelsesudvalg i samarbejde

Læs mere

GALANT Skrivebordserie

GALANT Skrivebordserie 11_014 Produktguide GALANT Skrivebordserie DESIGN Olle Lundberg, Henrik Preutz VEDLIGEHOLDELSE Tørres af med en fugtig klud, opvredet i vand tilsat et mildt rengøringsmiddel. Tør efter med en ren, tør

Læs mere

Royal Grass...hjemme i din have

Royal Grass...hjemme i din have Livsstil ...hjemme i din have Du er åben over for tanken om, at installere Royal Grass kunstgræs derhjemme, elles ville du ikke læse denne brochure. Vi vil med denne brochure om Royal Grass gerne give

Læs mere

JAPANIzED. sori yanagi presented by GAteway japan. sori yanagi

JAPANIzED. sori yanagi presented by GAteway japan. sori yanagi JAPANIzED Det er ikke uden stolthed, at Gateway Japan nu åbner døren til Europa for Sori Yanagi. Besøg soriyanagi.com for mere inspiration og produktnyheder sori yanagi presented by GAteway japan sori

Læs mere

Brugsanvisning til REAL serien RE-CIC/RE-CIC-TR

Brugsanvisning til REAL serien RE-CIC/RE-CIC-TR Brugsanvisning til REAL serien RE-CIC/RE-CIC-TR I denne brugsanvisning kan høreapparat, renseudstyr og lignende se anderledes ud end det, du har. Ret til ændringer forbeholdes. Høreapparater, tilbehør

Læs mere

Montering Vedligeholdelsesvejledning. Glas. ... kvalitet hele vejen igennem. April 2009 DK

Montering Vedligeholdelsesvejledning. Glas. ... kvalitet hele vejen igennem. April 2009 DK Montering Vedligeholdelsesvejledning Glas... kvalitet hele vejen igennem April 2009 DK Transport Inden montage Tillykke med din nye Glasbordplade fra Horn Bordplader A/S For at få størst mulig glæde af

Læs mere

Alcoa Dura-Bright fælge. Flot udseende - nem vedligeholdelse

Alcoa Dura-Bright fælge. Flot udseende - nem vedligeholdelse Alcoa Dura-Bright fælge Flot udseende - nem vedligeholdelse Alcoa Dura-Bright fælge med XBR -teknologi Den slidstærke overflade, der rengøres med sæbe og vand Nu kan dine fælge tage sig allerbedst ud med

Læs mere

Tænk grønt det betaler sig

Tænk grønt det betaler sig Tænk grønt det betaler sig I årtier er bygninger blevet opvarmet og ventileret uden hensyntagen til energiforbrug og CO2-udledning. I dag står verden over for klimaudfordringer, som gør, at måden, hvorpå

Læs mere

VELA Tango 100, 100EL, 200 & 200EL BRUGERMANUAL VARIANT: Manual. nr. 105015. VELA Tango 200El. Artrodese VELA Tango 100 VELA Tango 200

VELA Tango 100, 100EL, 200 & 200EL BRUGERMANUAL VARIANT: Manual. nr. 105015. VELA Tango 200El. Artrodese VELA Tango 100 VELA Tango 200 BRUGERMANUAL DK Tango VARIANT: 100, 100EL, 200 & 200EL Manual. nr. 105015 Tango 100 Artrodese Tango 100 Tango 200 Tango 100El Tango El Ståstøtte Tango 200El INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0. INDLEDNING 3 1.1. SIKKERHED

Læs mere

Survivor 35 (Model #8013433) GB DE FRA NL DK SWE NOR FIN IT ESP POR

Survivor 35 (Model #8013433) GB DE FRA NL DK SWE NOR FIN IT ESP POR Survivor 35 (Model #8013433) GB DE FRA NL DK SWE NOR FIN IT ESP POR Denmark Vi er glade for, at du har valgt Katadyn Survivor-35 afsalter. Den er designet og fremstillet under strenge krav af Katadyn Products

Læs mere

Lang levetid til din altan. Vedligeholdelsesguide

Lang levetid til din altan. Vedligeholdelsesguide Lang levetid til din altan Vedligeholdelsesguide Tillykke med din nye altan Har du ikke haft altan før, kan du roligt se frem til de mange glæder, som en altan giver. Har du fået udskiftet din eksisterende

Læs mere

Vinylgulv og malet gulv Daglig rengøring foretages med støvsugning, tør- eller fugtmopning. Undgå vådmopning.

Vinylgulv og malet gulv Daglig rengøring foretages med støvsugning, tør- eller fugtmopning. Undgå vådmopning. Gulve Beskrivelse Gulve i køkken, entre, stuer og værelser er 13,5 mm lakeret lamelparket i hvidpigmenteret ask, fra Haro A/S. Langs vægge er monteret fodlister, type 16x67 mm fyrretræ, som er fabriksmalede

Læs mere

Miljøministeriet Skov- og Naturstyrelsen. Dansk Skovforening

Miljøministeriet Skov- og Naturstyrelsen. Dansk Skovforening Miljøministeriet Skov- og Naturstyrelsen Dansk Skovforening 1 Hvad er klima? Vejret, ved du altid, hvordan er. Bare se ud ad vinduet. Klimaet er, hvordan vejret opfører sig over længere tid, f.eks. over

Læs mere

Bambusplader. www.keflico.com

Bambusplader. www.keflico.com 2013 Bambusplader www.keflico.com Spisebord i bambus natur produceret af Getama Danmark A/S - www.getama.dk Case: Bambus altanbord/tørrestativ Projekt: DryUnder Materiale: Bambus Carboniseret (FSC certificeret)

Læs mere

Undervisning og AV Synlighed og Information

Undervisning og AV Synlighed og Information Undervisning og AV Synlighed og Information LYDREGULERING Opslagstavle Classic DecoDemp-Classic er en effektiv løsning når det gælder lydisolering. Med en hvid, grå, sort eller alu-ramme er dette en neutral

Læs mere

AKTIV ALLERGI-FOREBYGGELSE EKSTREM ALLERGEN FILTRERING

AKTIV ALLERGI-FOREBYGGELSE EKSTREM ALLERGEN FILTRERING AKTIV ALLERGI-FOREBYGGELSE EKSTREM ALLERGEN FILTRERING AKTIV ALLERGI FOREBYGGELSE For meget støv er ikke sundt for nogen af os heller ikke, selvom vi måske ikke er allergiske over for pollen, dyrehår eller

Læs mere

Bambusplader I HÅRDTTRÆ. www.keflico.com

Bambusplader I HÅRDTTRÆ. www.keflico.com 2015 Bambusplader I HÅRDTTRÆ www.keflico.com Case Spisebord i bambus natur produceret af Getama Danmark A/S - www.getama.dk Case: Bambus altanbord/ tørrestativ Projekt: DryUnder Materiale: Bambus Carboniseret

Læs mere

Rengørings- og vedligeholdelsesvejledning

Rengørings- og vedligeholdelsesvejledning Rengørings- og vedligeholdelsesvejledning www.biga.dk Rengøringsog vedligeholdelsesvejledning Indvendig rengøring af skabskorpus og hylder. Rengøres bedst med husholdningens sædvanlige vandopløselige rengøringsmidler

Læs mere

Betjenings- og vedligeholdelsesvejledning for Bendof DC-16M 881265920

Betjenings- og vedligeholdelsesvejledning for Bendof DC-16M 881265920 BENDOF DC-16M 1 El-hydraulisk betonjerns- klipper og bukker Advarsel Kom godt igang Klipning Vedligehold Stempel og returventil Trykstempel 2 ADVARSEL: Klippes kortere armeringsjern end 10 cm, kan det

Læs mere

Dansk Gulvpleje. Professionel pleje af: - Gulvtæpper - Trægulve - Stengulve - Betongulve - Linoleum. Tæpper Flisegulv Nålefilt Profilgulv

Dansk Gulvpleje. Professionel pleje af: - Gulvtæpper - Trægulve - Stengulve - Betongulve - Linoleum. Tæpper Flisegulv Nålefilt Profilgulv Dansk Gulvpleje Tæpper Flisegulv Nålefilt Profilgulv Anti-Skrid Linoleum Stengulv Trægulv Professionel pleje af: - Gulvtæpper - Trægulve - Stengulve - Betongulve - Linoleum Dansk Gulvpleje Stenbukvej 65

Læs mere

Manual. Ultrasonisk Luftbefugter HACE MJS-400 - HACE MJS-500 MJS 400 MJS 500

Manual. Ultrasonisk Luftbefugter HACE MJS-400 - HACE MJS-500 MJS 400 MJS 500 Manual Ultrasonisk Luftbefugter HACE MJS-400 - HACE MJS-500 MJS 400 MJS 500 Vigtige sikkerhedsforskrifter Må ikke skilles ad, repareres eller ændres ved. Service skal udføres af uddannede serviceteknikere.

Læs mere

ALTAN VEDLIGEHOLD. KONTECH ALTANER Hammerholmen 48A 2650 Hvidovre www.kontech.dk info@kontech.dk

ALTAN VEDLIGEHOLD. KONTECH ALTANER Hammerholmen 48A 2650 Hvidovre www.kontech.dk info@kontech.dk 2015 KONTECH ALTANER Hammerholmen 48A 2650 Hvidovre www.kontech.dk info@kontech.dk Indledning 10 gode altanråd Ståldele Aluminiumsdele Fiberbetongulve Glas Hårdttræsgulve Håndliste i hårdttræ Underbeklædning

Læs mere

Gasgrill - Model Midi Brugermanual

Gasgrill - Model Midi Brugermanual 1. udgave: 12. marts 2010 2010 Gasgrill - Model Midi Brugermanual Vigtigt: Læs disse instruktioner nøje for at få kendskab til gasgrillen inden brug. Gem denne manual til fremtidig brug. 1 Stykliste Tjek

Læs mere

Biologisk rensning Fjern opløst organisk stof fra vand

Biologisk rensning Fjern opløst organisk stof fra vand Øvelse E Biologisk rensning Fjern opløst organisk stof fra vand Formål: På renseanlægget renses spildevandet mekanisk, biologisk og kemisk. I den biologiske rensning på renseanlægget benyttes mikroorganismer

Læs mere

TA-10. Manual. Feiyue Group Europé Aps Troensevej 7 DK 9220 Aalborg, Denmark

TA-10. Manual. Feiyue Group Europé Aps Troensevej 7 DK 9220 Aalborg, Denmark TA-10 Manual DK Feiyue Group Europé Aps Troensevej 7 DK 9220 Aalborg, Denmark Kære fru, hr. Hjertelig tillykke med købet af din affugter. Du har købt et kvalitetsprodukt, som du vil have glæde af i mange

Læs mere

fejemaskine til gulve og tæpper, som hjælper dig med at gøre rent hurtigere og nemmere, end det er muligt med andre ledningsfrie fejemaskiner.

fejemaskine til gulve og tæpper, som hjælper dig med at gøre rent hurtigere og nemmere, end det er muligt med andre ledningsfrie fejemaskiner. Brugervejledning Tillykke med din nye - den ledningsfri fejemaskine til gulve og tæpper, som hjælper dig med at gøre rent hurtigere og nemmere, end det er muligt med andre ledningsfrie fejemaskiner. Hemmeligheden:

Læs mere

VÆRD AT VIDE OM TÆNDER

VÆRD AT VIDE OM TÆNDER VÆRD AT VIDE OM TÆNDER 13 18 ÅR Information fra Tandplejen Brøndby Tandplejer Charlotte Østergård Eshtehardi Tandbørstning Brug en blød børste - og en lille klat fluortandpasta. Fluor styrker tændernes

Læs mere

Handleplan for mad og måltider på botilbud og væresteder

Handleplan for mad og måltider på botilbud og væresteder Handleplan for mad og måltider på botilbud og væresteder Baggrund 2 Der er nedsat en arbejdsgruppe bestående af medarbejdere fra: Kløvervænget, Borgercaféen, Nr. 1, Svanen og Beskyttet beskæftigelse. Derudover

Læs mere

Velkomstguide og Medarbejdervejledning for:

Velkomstguide og Medarbejdervejledning for: Velkomstguide og Medarbejdervejledning for: Din kontaktperson er: som kan træffes på telefon: 2015 Velkommen til Center for Job og Oplevelse. Vi glæder os meget til, at du skal starte på Centeret. Center

Læs mere

PLEJE & VEDLIGEHOLDELSE LÅGER. TRÅDVARER. GETACORE. MASSIV TRÆ. LAMINAT

PLEJE & VEDLIGEHOLDELSE LÅGER. TRÅDVARER. GETACORE. MASSIV TRÆ. LAMINAT PLEJE & VEDLIGEHOLDELSE LÅGER. TRÅDVARER. GETACORE. MASSIV TRÆ. LAMINAT LÅGER Malede og finérede Almindelig rengøring foretages med en ren klud eller vaskeskind og lunkent vand. Til mere dybdegående rengøring

Læs mere

Hyppige pletter. Besma International Chem a/s 2014. Besma Rengøringsmidler. Pletfjerner ISO 14001 miljøcertificeret. www.besma.dk

Hyppige pletter. Besma International Chem a/s 2014. Besma Rengøringsmidler. Pletfjerner ISO 14001 miljøcertificeret. www.besma.dk Hyppige pletter Besma Rengøringsmidler. Pletfjerner ISO 14001 miljøcertificeret www.besma.dk Hyppige pletter Indhold: 1. Fedt og olie pletter 2. Fugleklatter 3. Insekter på loftet 4. Jord og græs pletter

Læs mere

NYHED! Gyptone Quattro 70

NYHED! Gyptone Quattro 70 NYHED! Akustiske lofter og vægge med fine perforeringer NYHED! Rene, lyse overflader med behagelig lyd Skab æstetiske omgivelser med et behageligt lydmiljø. Den nye serie gør det muligt at designe rum

Læs mere

Fornyelsesplanlægning. Forundersøgelser Tilstandsvurdering Fornyelsesplan Fornyelse

Fornyelsesplanlægning. Forundersøgelser Tilstandsvurdering Fornyelsesplan Fornyelse Fornyelsesplanlægning Forundersøgelser Tilstandsvurdering Fornyelsesplan Fornyelse Bolig Kommune Industri Fornyelsesplanlægning en sikker investering Kært barn har mange navne Sanering, renovering, reparation,

Læs mere

Vandafstrømning på vejen

Vandafstrømning på vejen Øvelse V Vandafstrømning på vejen Formål: Hvordan forsinker man vandet der hvor det rammer? Her skal I styre hastigheden af vandet, og undersøge hvilke muligheder der er for at forsinke vandet, så mindst

Læs mere

At-VEJLEDNING. Erstatter At-meddelelse nr. 1.01.15 af april 1998. Rengøring og vedligeholdelse

At-VEJLEDNING. Erstatter At-meddelelse nr. 1.01.15 af april 1998. Rengøring og vedligeholdelse At-VEJLEDNING A.1.4 December 2001 Erstatter At-meddelelse nr. 1.01.15 af april 1998 Rengøring og vedligeholdelse Vejledning om rengøring og vedligeholdelse på faste arbejdssteder. Samt projekterendes ansvar

Læs mere

FREKVENS 1. Daglig rengøring Ugentlig rengøring Periodisk rengøring Inventar:

FREKVENS 1. Daglig rengøring Ugentlig rengøring Periodisk rengøring Inventar: FREKVENS 1 Papirkurve og madameposer rengøres/tømmes og evt. plastposer udskiftes, affald bringes til container borde Lavt hængende lamper Dørgreb og pletter ved disse aftørres Pletter på internt glas

Læs mere

AFFUGTER DH10M. Læs venligst denne brugsanvisning og gem den til senere brug

AFFUGTER DH10M. Læs venligst denne brugsanvisning og gem den til senere brug AFFUGTER DH10M Læs venligst denne brugsanvisning og gem den til senere brug Indhold Brug venligst tid på at læse denne manual igennem og gem den til senere brug. Specifikationer Hvordan den virker Placering

Læs mere

Hvad vil du fjerne ukrudtet med, når du bagefter skal drikke vandet?

Hvad vil du fjerne ukrudtet med, når du bagefter skal drikke vandet? Hæng mig op ved haveredskaberne Når du bruger sprøjtemidler i din have, er den smule, du bruger, en lille del af en svimlende mængde. For i Danmark bruger vi tilsammen over 116 tons sprøjtegift om året

Læs mere

5 nemme trin. Den enkle løsning mod dårligt skorstenstræk. - sådan tænder du op

5 nemme trin. Den enkle løsning mod dårligt skorstenstræk. - sådan tænder du op Den enkle løsning mod dårligt skorstenstræk Ved at installere en exodraft-røgsuger skaber du optimalt træk i skorstenen uanset vind og vejr, og opnår tilmed: Bedre forbrænding og brændselsøkonomi Sundere

Læs mere

LUFTRENSERE LUFTRENSNINGSSYSTEMER. Små problemer bliver. hurtigt STORE. Clean air solutions

LUFTRENSERE LUFTRENSNINGSSYSTEMER. Små problemer bliver. hurtigt STORE. Clean air solutions LUFTRENSERE LUFTRENSNINGSSYSTEMER Små problemer bliver hurtigt STORE Clean air solutions FÅ LØST DINE MINDSTE PROBLEMER FØR DE BLIVER STORE Camfils sortiment af patenterede rensere har de mest effektive

Læs mere

LUFTRENSERE. Små problemer bliver. hurtigt STORE. Clean air solutions

LUFTRENSERE. Små problemer bliver. hurtigt STORE. Clean air solutions LUFTRENSERE Små problemer bliver hurtigt STORE Clean air solutions FÅ LØST DINE MINDSTE PROBLEMER FØR DE BLIVER STORE Camfils sortiment af patenterede rensere har de mest effektive HEPA filtre på markedet.

Læs mere

Vejledning om vedligeholdelse af køkken

Vejledning om vedligeholdelse af køkken Vejledning om vedligeholdelse af køkken 1. Generel info om køkkenet 2. Lukning (lokalt) af vand opsætning af opvaskemaskine 3. Emhætte, betjening og udskiftningsfremgangsmåde 4. Rens af afløb internt i

Læs mere

Flaskeernæring til børn

Flaskeernæring til børn Information til forældre Flaskeernæring til børn H.C. Andersen Børnehospital Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D Amning eller sutteflaske At skulle give sit barn modermælkserstatning på sutteflaske er for

Læs mere

SPAR VAND SPAR PENGE SÅ SKÅNER DU OGSÅ MILJØET

SPAR VAND SPAR PENGE SÅ SKÅNER DU OGSÅ MILJØET SPAR VAND SPAR PENGE SÅ SKÅNER DU OGSÅ MILJØET 2 l SPAR VAND SPAR PENGE l l SPAR VAND SPAR PENGE l 3 DET ER NEMT AT SPARE PÅ VANDET VI HAR TIDLIGERE VÆRET VANT TIL, AT DER VAR VAND NOK, OG AT VAND ER NÆSTEN

Læs mere

TEMA-ARTIKEL Så er der pollen i luften

TEMA-ARTIKEL Så er der pollen i luften TEMA-ARTIKEL Så er der pollen i luften af Pia Knudsen, farmaceut og Holger Mosbech, overlæge dr.med. Endelig kom foråret - men for nogle betyder det en lang sæson med høfeber. For allerede tidligt i foråret

Læs mere

Puerto Blanquillo Frigiliana en kort vejledning til jeres ophold

Puerto Blanquillo Frigiliana en kort vejledning til jeres ophold Puerto Blanquillo Frigiliana en kort vejledning til jeres ophold Adresse Lejlighedens adresse er Calle d. Claudio Guillen Cahen, nr. 12, Vivienda 5, 29788 Frigiliana. Stedet er meget let at finde - se

Læs mere

TD 5.7.1.1-DK ver. 01 (28.03.2013)

TD 5.7.1.1-DK ver. 01 (28.03.2013) Indholdsfortegnelsen. 1. Introduktion.... 2. Generelle forsigtigheds regler:... 3. Anvendelsesområde.... 4. Levetid for produktet.... 5. Udpakning.... 6. Gode råd ved gang og anvendelse. (vejledning til

Læs mere

Keflico A/S - Specialister i hårdttræ og plader gennem mere end 60 år. Bambus krydsfiner. Foto: Trommen, Hørsholm Kommune. www.keflico.

Keflico A/S - Specialister i hårdttræ og plader gennem mere end 60 år. Bambus krydsfiner. Foto: Trommen, Hørsholm Kommune. www.keflico. Keflico A/S - Specialister i hårdttræ og plader gennem mere end 60 år 2016 Bambus krydsfiner Foto: Trommen, Hørsholm Kommune www.keflico.com Case Foto: Innovest MDF Firax med bambusfinér. Case: Innovest

Læs mere

Bent Vangsøe Natursten A/S

Bent Vangsøe Natursten A/S Bent Vangsøe Natursten A/S BVN Teknisk information Vedligeholdelse Bundopbygning, fugning af flisebelægning Rengøring/vedligeholdelse Fugematerialer for chaussesten og brosten. Drift og vedligehold af

Læs mere

DH-Medlemmerne i Fredensborg Handicapråd

DH-Medlemmerne i Fredensborg Handicapråd Niverød, den 28. september 2015 Til Social- og Seniorudvalgets medlemmer FREDENSBORG KOMMUNE Egevangen 3 B 2980 Kokkedal. ----------------------------------------------- Kommentarer til dagsordenen til

Læs mere

LANDBRUG. Tjekliste til. Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering

LANDBRUG. Tjekliste til. Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering Tjekliste til LANDBRUG Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering (APV). APV en skal udarbejdes i samarbejde mellem virksomhedens ledelse og ansatte, og APV en er virksomhedens

Læs mere

MONTERING AF DINE QUICKSTEP-FLISER

MONTERING AF DINE QUICKSTEP-FLISER MONTERING AF DINE QUICKSTEP-FLISER 1) GENERELT QUICKSTEP UNICLIC er et revolutionerende system til lægning af laminatgulve uden brug af lim. Det praktiske not-/ferdesign betyder, at fliserne klikkes sammen.

Læs mere

Inventar i laboratorier. Tidligere del af Laboratorieerfaringer af 8. oktober 2012

Inventar i laboratorier. Tidligere del af Laboratorieerfaringer af 8. oktober 2012 Inventar i laboratorier Tidligere del af Laboratorieerfaringer af 8. oktober 2012 I forbindelse med BYGST laboratoriebyggerier, skal disse grundlæggende udføres i en standard, der lever op til at kunne

Læs mere

Imexpo Aluminium måtte system. 3 zoners rengøring af indgangsparti. emcobad emcobau emcoklima

Imexpo Aluminium måtte system. 3 zoners rengøring af indgangsparti. emcobad emcobau emcoklima Imexpo Aluminium måtte system zoners rengøring af indgangsparti emcobad emcobau emcoklima Indgangsmåtter Indgangspartier bliver ofte bedømt ud fra deres design, der skal passe til resten af bygningen,

Læs mere

VEDLIGEHOLDELSES MANUAL FOR 3. GENERATIONS KUNSTGRÆSBANER LEVERET AF:

VEDLIGEHOLDELSES MANUAL FOR 3. GENERATIONS KUNSTGRÆSBANER LEVERET AF: VEDLIGEHOLDELSES MANUAL FOR 3. GENERATIONS KUNSTGRÆSBANER LEVERET AF: 1 VEDLIGEHOLDELSES MANUAL FOR 3. GENERATIONS KUNSTGRÆS LEVERET AF POLYTAN 1.0 Præventive foranstaltninger Alle former for organisk

Læs mere

DEUTSCH. Multiclip El 8211-0229-05

DEUTSCH. Multiclip El 8211-0229-05 DEUTSCH D Multiclip El 8211-0229-05 S SVENSKA A 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. SVENSKA S 9. 10. DK DANSK SYMBOLER Følgende symboler findes på maskinen for at minde Dem om den forsigtighed og opmærksomhed, der

Læs mere

Abila 45 E-B/50 E-B-BT - 52 BT

Abila 45 E-B/50 E-B-BT - 52 BT 45 E-B/50 E-B-BT - 52 BT Kompakt og brugervenlig gulvvaskemaskine til en overkommelig pris med en arbejdsbredde på 43, 51 og 50 cm Gulvvaskemaskiner 45 E-B/50 E-B-BT-52 BT Velegnet til daglig rengøring

Læs mere

Aduro 2. Monterings og betjeningsvejledning. For brændeovn. Læs betjeningsvejledningen før brændeovnen monteres og tages i brug. www.aduro.

Aduro 2. Monterings og betjeningsvejledning. For brændeovn. Læs betjeningsvejledningen før brændeovnen monteres og tages i brug. www.aduro. Monterings og betjeningsvejledning For brændeovn Aduro 2 Læs betjeningsvejledningen før brændeovnen monteres og tages i brug. www.aduro.dk - 1 - 1. Montering 1.1 Generelt Aduro brændeovnene er godkendt

Læs mere

Industriservice i særklasse Kvalitet, kompetencer og kunden i centrum.

Industriservice i særklasse Kvalitet, kompetencer og kunden i centrum. Industriservice i særklasse Kvalitet, kompetencer og kunden i centrum. KVALITET, KOMPETENCER OG KUNDEN I CENTRUM. Forebyggelse giver merværdi Erfaringer viser, at manglende vedligeholdelse ofte koster

Læs mere

Ren- og vedligehold af boligtekstiler. December 2008

Ren- og vedligehold af boligtekstiler. December 2008 Ren- og vedligehold af boligtekstiler December 2008 Indholdsfortegnelse: Tæpper... 3 Tæppe udtryk... 3 Tuftede tæpper... 3 Vævede tæpper... 3 Nålede tæpper... 3 Tæppe valg... 4 Klassifikation af tæpper

Læs mere

Arbejdstitel: Smittebeskyttelse sand i sengebåsen

Arbejdstitel: Smittebeskyttelse sand i sengebåsen Opgaver ved optagelse Ekspert: Lars Pedersen Filmoptagelse/instruktion: Merete Martin Jensen og Kirsten Marstal Optagedato: 1/9 kl. 8..30-2015 Adresse: xx Husk at gøre de enkelte klip meget lange, så vi

Læs mere

Rechaud 5. Original-Gebrauchsanleitung V2/0116

Rechaud 5. Original-Gebrauchsanleitung V2/0116 Rechaud 5 120803 Original-Gebrauchsanleitung V2/0116 DK DANSK Indholdsfortegnelse 1. Sikkerhed... 100 1.1 Sikkerhedshenvisninger... 100 1.2 Symbolerklæring... 103 1.3 Anvendelsen som tilsigtet... 104 2.

Læs mere

Forebyg arbejdsulykker!

Forebyg arbejdsulykker! Forebyg arbejdsulykker! INDLEDNING Arbejdsulykker kan medføre alvorlige konsekvenser som sygefravær, tab af erhvervsevne, varige mén og tab af livskvalitet for dem, ulykken rammer. Heldigvis er antallet

Læs mere

TIPS & TRICKS TIL EN GOD TUR

TIPS & TRICKS TIL EN GOD TUR TIPS & TRICKS TIL EN GOD TUR Sådan sikrer du dig, at eleverne både får en sjov dag og noget fagligt med hjem. FØR TUREN Fortæl klassen om den tematur, de skal på. Lad eleverne drøfte de spørgsmål, som

Læs mere

Denne brugervejledning er et redskab til alle, som skal hjælpe børn, der bruger NF-Walker som et stå og ganghjælpemiddel.

Denne brugervejledning er et redskab til alle, som skal hjælpe børn, der bruger NF-Walker som et stå og ganghjælpemiddel. Information 2 Denne brugervejledning er et redskab til alle, som skal hjælpe børn, der bruger NF-Walker som et stå og ganghjælpemiddel. Man skal på forhånd have modtaget en oplæring omkring nedenstående

Læs mere

Tag på markeder med PØ

Tag på markeder med PØ Tag på markeder med PØ Markedstid er festtid! Lokale høst-, og havemarkeder, grønne-, mad-, og demokratifestivaler byder op til samtale, smagsoplevelser og inspiration. Det er der, hvor have- og økologifolket

Læs mere

afindeluftindeluften Måling af PCB Måling af PCB i indeluft på Tommerup skole Supplerende målinger Stadionvænget 7, 5690 Tommerup

afindeluftindeluften Måling af PCB Måling af PCB i indeluft på Tommerup skole Supplerende målinger Stadionvænget 7, 5690 Tommerup Måling af PCB afindeluftindeluften Udarbejdet af: OBH Rådg. Ingeniører A/S Agerhatten 25 5220 Odense SØ Sagsbehandler Jytte V. Jensen Mobil: 2726 4584 Mail: jvj@obh-gruppen.dk Godkendt af Mads Peacock

Læs mere

Blender. Royal Pro 850 BRUGSANVISNING

Blender. Royal Pro 850 BRUGSANVISNING Blender Royal Pro 850 BRUGSANVISNING Tak fordi du valgte at købe dette Chefon kvalitetsprodukt. Inden ibrugtagning bedes du læse brugsanvisningen grundigt igennem. Skulle der mod forventning være problemer

Læs mere

Arbejdsmiljø og Computermus

Arbejdsmiljø og Computermus branchevejledning fra BAR KONTOR Arbejdsmiljø og Computermus Hvad skal du være opmærksom på når du bruger computermus? INDHOLD 5 FORORD 7 GODE RÅD OM ARBEJDE MED COMPUTERMUS 9 GODE RÅD OM ARBEJDE MED TASTATUR

Læs mere

Rene afløb. Løsninger til dit badeværelse

Rene afløb. Løsninger til dit badeværelse Rene afløb. Løsninger til dit badeværelse Designafløb i brusenichen bliver mere og mere populære. Flere og flere kunder ønsker et rent design i deres bruseniche. Vores designafløb tilbyder individuelle

Læs mere

GUMMIBÅD FISHMAN. Instruktions manual

GUMMIBÅD FISHMAN. Instruktions manual GUMMIBÅD FISHMAN Instruktions manual Vigtige sikkerhedsretningslinjer for brug af gummibåden. Læs og forstå disse retningslinjer, før båden tages i brug. ISO 6185-1 Båd Type I/II Båden er konstrueret til

Læs mere

Lektion 02 - Mig og mine vaner DIALOGKORT. Hvor synes du, at grænsen går for, hvornår en vane er sund eller usund?

Lektion 02 - Mig og mine vaner DIALOGKORT. Hvor synes du, at grænsen går for, hvornår en vane er sund eller usund? Lektion 02 - Mig og mine vaner DIALOGKORT 01 Hvor synes du, at grænsen går for, hvornår en vane er sund eller usund? Lektion 02 Mig og mine vaner fakta Sund kost er vigtig for vores velbefindende og generelle

Læs mere

Sådan vedligeholder du dine lædermøbler

Sådan vedligeholder du dine lædermøbler Sådan vedligeholder du dine lædermøbler Selvom læder er et holdbart og robust materiale, så kræver det vedligeholdelse for at få det flotteste resultat der holder længst. Som udgangspunkt skal man altid

Læs mere

Hoftealloplastik. Ergoterapiens råd om, hvordan du klarer din hverdag, når du har fået en kunstig hofte. Ergoterapiens tlf. nr.

Hoftealloplastik. Ergoterapiens råd om, hvordan du klarer din hverdag, når du har fået en kunstig hofte. Ergoterapiens tlf. nr. Hoftealloplastik Ergoterapiens råd om, hvordan du klarer din hverdag, når du har fået en kunstig hofte Ergoterapiens tlf. nr. 96 17 61 35 Gode råd I denne pjece finder du en samling af gode råd til dig,

Læs mere

GODE INTRODUKTIONSFORLØB. HK/Kommunals Elevudvalgs anbefalinger til introduktion af nye kontorelever i kommuner og regioner. ELEV

GODE INTRODUKTIONSFORLØB. HK/Kommunals Elevudvalgs anbefalinger til introduktion af nye kontorelever i kommuner og regioner. ELEV GODE INTRODUKTIONSFORLØB HK/Kommunals Elevudvalgs anbefalinger til introduktion af nye kontorelever i kommuner og regioner. ELEV Godt begyndt... Det er vigtigt, at komme godt i gang på en ny arbejdsplads.

Læs mere