KONGELIGT BRYLLUP i Sverige

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KONGELIGT BRYLLUP i Sverige"

Transkript

1 KONGELIGT BRYLLUP i Sverige Tekst og fotos af Per Brunsgård, Tim. Efter vielsen i Storkyrkan, i Stockholm, drog kronprinsesseparret ud på en flere kilometer lang karettur gennem hovedstaden i Sverige. Den kongelige karet var en åben karet, en såkaldt paradekaleche, trukket af et firspand. Kareten blev også anvendt for 34 år siden, ved kong Carl Gustafs og dronning Silvias bryllup, den 19. juni Efter ni lange års bekendtskab gav kronprinsesse Victoria af Sverige og Daniel Westling, lørdag den 19. juni 2010, deres endelige ja til hinanden. I Slottskyrkan på det kongelige slot i Stockholm fandt lysningen for brylluppet sted ved en gudstjeneste, søndag den 30. maj 2010, hvor også borgerne fik adgang til begivenheden, såfremt der var plads. Ærkebiskop, Anders Wejryd, forestod vielsen i Storkyrkan i Stockholm, klokken 15.30, og tilspurgte først gommen, Oluf Daniel Westling, derefter bruden, Victoria Ingrid Alice Désirée. Det kommende svenske regentpar var på dagen blevet en realitet. Efter kronprinsessen eget ønske, fulgte Victorias far, kong Carl XVI Gustaf, selv sin datter op ad kirkegulvet, op til midten af kirken, hvor Daniel og hans forlover, Victorias lillebror, prins Carl Philip ventede. Daniel tog over og fortsatte op til alteret i kirken. Efter den nye skik i Sverige følges brud og gom altid ad. Alt andet var for gammeldags mente ærkebiskoppen og havde forsøgt at få brudeparret til at ombestemme sig. Men Victoria stod fast ved sin beslutning og gennemførte brylluppet efter de danske traditioner. Kong Carl Gustaf og dronning Silvia gik selv, i 1976, op ad kirkegulvet.

2 Kronprinsesse Victoria bar sin mors, dronning Silvias, brudeslør og diadem fra brylluppet, for 34 år siden med kong Carl Gustaf, den 19. juni Godt en halv million svenskere valfartede til Stockholm, omkring Det Kungliga Slott og langs den maratonlange karet- og sejltur i hovedstaden. Victorias brudebuket var en stor, løs dråbeformet buket formet over en lille kugle, der gjorde, at der kunne komme mange blomster i. Buketten bestod af traditionelle svenske, hvide sommerblomster og eksotiske blomster hentet mange steder fra i Sverige - blandt andet Ockelbo, hvorfra Daniel er født. Det var ikke kun bryllupsdatoen Victoria havde til fælles med sin mor, Silvia. Sløret og kamé-diademet genbrugte Victoria også fra dronning Silvias bryllup. Kamé-diademet består af syv kaméer, hvor den forreste - Amor og Psyke - symboliserer kærligheden. Der var ingen diamanter på diademet, kun guld, perler og kaméer. Diademet var en gave fra den franske kejser Napoleon til kejserinde Josephine i 1809 og kom ind i den svenske kongefamilie via den senere dronning Josefina. Brudekjolen var af skrædderkunst i verdensklasse og af et stofmateriale i særklasse. I alt var der anvendt 36 meter dobbeltvævet silkeduchesse til kjolen, der havde et fem meter langt slæb. Kjolen var designet af den svenske designer Pär Engsheden, der havde skabt et mesterværk, der trak tråde helt tilbage til Jackie O- perioden i 50'erne. Efter vielsen drog det svenske kronprinsessepar ud på en maratonlang karet- og sejltur gennem Stockholm. De godt 600 indbudte gæster spadserede fra Storkykan til nabobygningen, Det Kungliga Slott, hvor bryllupsfestlighederne fandt sted. Victoria og Daniel steg op i kareten, fra begyndelsen af det forrige århundrede, forlod Storkyrkan og drog på tur gennem hovedstaden. Hele turen var på i alt 6,8 km, hvor selve kortegen strak sig over de 400 meter. Karetturen forløb rundt om det kongelige slot, over Nørrbro, forbi Operaen, videre hen ad Kungsträdgårdsgatan, Hamgatan, Sveavägen og Kungs Gatan, derefter ned ad Birger Jarlsgatan og Strandvägen, hvor brudeparret ved Junibacken, Vasakajen, gik ombord på Kungaslupen, Vasaorden, samme båd som også blev anvendt ved Kong Carl Gustafs og dronning Silvias bryllup i Godt 6400 personer, civile og frivillige organisationer, paraderede langs ruten, da det kongelige brudepar passerede forbi. Hele den kongelige kortege strak sig over 400 meter. Hestene travede hele ruten rundt, fra Storkyrkan til Vasakajen, hvor chaluppen lå til kaj. Karetturen i Stockholm fandt sted i den åbne karet, trods vejrguderne varslede byger. Vejret var overskyet, tørt med en del sol.

3 Kronprinsesseparret hilste på alle de fremmødte langs ruten. Kronprinsesse Victoria havde endeligt fået sin drømmeprins. Prins Daniel af Sverige. Adskillige tusinde havde taget opstilling i Stockholms gader, for at få et glimt at de nygifte. Roturen gik rundt om Skeppsholmen og Kastellholmen, hvor det svenske forsvar saluterede med 21 skud. De 18 sømænd roede parret rundt i skærgården. Sejlturen, i Kungaslupen, stoppede foran slottet, ved Logårdskajen, hvor Victoria og Daniel gik fra borde. På terrassen foran slottet blev de modtaget af alle deres nærmeste bryllupsgæster, gæsterne klappede, da brudeparret nærmede sig. Efter afslutningen af den kongelige kortege gennem det centrale Stockholm fandt balkonscenen sted. Den kongelige familie og venner indtog klokken Lejonbacken, hvorfra Kong Carl Gustaf udråbte et firefoldigt leve for det nygifte brudepar og bød sin nye prins velkommen i familien. Alle vinkede til de mange fremmødte, inden de gik ind til bryllupsmiddagen på slottet. I Rikssalen på Det Kungliga Slott blev der serveret en fire retters menu. De to forretter var trøffelkaviar, citrusmarineret torsk med agurkegelé og grøn ærtesuppe, ørred vendt i krydderurter med pocherede vagtelæg og grønne asparges. Hovedretten var kalvefilet med mange grøntsager bl.a. gulerødder, tomater og hvidkål. Desserten bestod af jordbærmousse med vanilleis og hvid chokolade. Under middagen talte kong Carl Gustaf, brudgommen prins Daniel og Victorias svigerfar Olle Westling. Efter middagen drog alle gæsterne ud i Bernadotte-galleriet, hvor det 3,30 meter høje og 250 kg tunge mesterværk af en bryllupskage i 11 etager ventede på at blive skåret for. Kagen var lavet af mandelmarengsbunde med chokoladespåner, champagnemousse og hindbærcreme. Bryllupskagen var dekoreret med 100 håndlavede roser og 40 liljer i karamel i blå og gule farver og på toppen stod brudeparrets monogram i gylden karamel. Victoria og Daniel dansede, lidt over midnat i slottets balsal, en fejlfri brudevals og åbnede dansegulvet. Det kongelige brudepar kom frem på Lejonbacken, ved slottet, og hilste på de fremmødte. Kronprinsesse Victoria strålede af lykke, da hun sammen med Daniel kom frem for borgerne.

4 Kronprinsesse Victoria og prins Daniel modtog folkets store hyldest foran Det Kungliga Slott i Stockholm og vinkede stolt af glæde tilbage til de fremmødte. De mange tusinde Stockholmere fik hvad de var kommet for, det obligatoriske kys, der altid hører en sådan, lykkelig, begivenhed til. Daniel Westlings nye titel blev efter vielsen i domkirken til, Hans Kongelige Højhed Prins Daniel af Sverige, Hertug af Västergötland. Blandt de ti brudesvende og brudepiger, Victoria selv havde valgt, var det danske kronprinspars fireårige søn, prins Christian, der var brudesvend, det hollandske kronprinspars seksårige datter, Catharina-Amalia, og den norske prinsesse Ingrid Alexandra brudepiger, for det nygifte, svenske kronprinsessepar. Desuden medvirkede også Daniels to niecer Hedvig og Vera samt børnebørn fra både kong Carl Gustafs og Silvias familie. Kirken i Gamla Stan er godt 400 år ældre end Det Kungliga Slott, så da slottet stod færdigt i begyndelsen af det 18. århundrede, gennemgik kirken en grundig renovering. Fem gange tidligere har et kongeligt bryllup fundet sted i Storkyrkan, Stockholms domkirke, 1531, 1568, 1823, 1850 og sidst den 19. juni 1976, hvor kong Carl XVI Gustaf og dronning Silvia gav hinanden deres ja. Silvia og Carl Gustaf fejrede 34-års bryllupsdag samme dag, som Victoria og Daniel blev gift. Så midt under middagen overrakte kongen en rød rose til sin dronning med varm tak for hendes kærlighed og støtte gennem årene. Det kongelige bryllup i Sverige blev det svenske kongehus største dag i 34 år, da den charmerende kronprinsesse Victoria og hendes flotte forlovede, Daniel Westling gav deres ja til hinanden. De var det mest romantiske brudepar man kunne forestille sig. Derfor valfartede godt en halv million svenskere til Stockholm, ud i gaderne omkring slottet og kirken, for at få et glimt af de nygifte. Hele hovedstaden var pyntet op, alle ville fejre, at landets kommende dronning havde fundet sin drømmeprins. Sveriges konge, Kong Carl Gustaf talte for Stockholms borgere, bød prins Daniel velkommen. Kong Carl Gustaf udråbte et fire-foldigt leve for kronprinsesseparret, Victoria og Daniel.

5 Kronprinsesse Victorias far gav sin datter et kindkys og lykønskede hende med bryllupsdagen. Kong Carl Gustaf svingede hatten frem og tilbage, fire gange, og markerede et fire-foldigt leve for brudeparret og sin nye prins i kongehuset. Victoria og Daniel, det nygifte kongelige ægtepar vil bosætte sig på Haga Slott, der dog stadig er under renovering. Det er bygget i 1802 og ligger i Hagaparken lidt nord for Stockholm. Victorias far, kong Carl Gustaf af Sverige, er sammen med sine fire søstre, født og opvokset på Haga Slott. Nogle af de lokale motionister og hundeejere er ikke så begejstrede for, at man af sikkerhedshensyn ikke længere vil kunne komme tæt på slottet, når det kongelige par flytter ind. I dag kan man færdes frit omkring hele slottet. Hagaparken er utroligt populær hos stockholmerne året rundt med de mange idylliske steder, den smukke udsigt udover søen Brunnsviken og de mange motionsstier i skovområderne. Dronning Silvia, Daniels far, Olle Westling og Daniels mor, Ewa Westling, samt Kong Carl Gustaf. Det kongelige brudepar, kronprinsesse Victoria og prins Daniel gik fra side til side og hilste på. Det kongelige brudepar tog sig rigtig god tid, til Yderst fra begge sider, Belgiens 37- årige kronat hilse på de mange, tusinde, fremmødte foran slottet. prinsesse Mathilde og kronprins Philippe, 50. Med Over en halv time tog hele balkon sceneriet fra slottet. hånden, Spaniens kronprinsesse Letizia, 38. Kong Konstantin. Med rødt bånd, kronprins Alexander af Jugoslavien. Bagved, dronning Anne-Marie. Andensidst, Margrethes morbror, grev Carl Johan Bernadotte, 93 og fru grevinde Gunilla.

6 Økonomichefen i det svenske kongehus regner med, at den endelige regning på brylluppet vil lyde på omkring 20 millioner danske kroner. Personaleomkostningerne blev helt klart den største udgiftspost. Der var dog ikke noget usædvanligt ved det høje beløb. Da kronprins Frederik blev gift med Mary, 14. maj 2004, kunne kongehuset senere oplyse et årsregnskab med underskud på 12,6 millioner. Dette underskud i årsregnskabet blev forklaret ved kronprinsparrets bryllup og anskaffelsen af en ny kronebil til dronningen. Altså kunne man formode, at der også dengang var tale om et bryllup i den to-cifrede millionklasse. Det royale bryllup i Sverige var det største og mest storslåede kongelige begivenhed i Europa i mange år. Godt 2300 pressefolk havde søgt akkreditering til det kongelige bryllup. De ville sørge for, at begivenheden nåede hele verden rundt. Kronprinsesse Victoria takkede sin far for, at hun nu havde fået sin drømmeprins. Hans Kongelige Højhed Prins Daniel af Sverige, Hertug af Västergötland.

Kong Frederik IX og dronning Ingrid, tidligere svensk prinsesse, blev den 24. maj 1935 også viet i Storkirken.

Kong Frederik IX og dronning Ingrid, tidligere svensk prinsesse, blev den 24. maj 1935 også viet i Storkirken. 63 år 30. april 2009 Kong Carl XVI Gustaf Tekst og fotos af Per Brunsgård, Tim. Den svenske konge, Carl Gustaf, født 30. april 1946 fyldte 30. april 2009, 63 år. Fødselaren blev fejret på det kongelige

Læs mere

KONGELIGT BRYLLUP i Sverige

KONGELIGT BRYLLUP i Sverige KONGELIGT BRYLLUP i Sverige Tekst og fotos af Per Brunsgård, Tim. Det kongelige brudepar, samt kronprinsesse Victorias og prins Daniels forældre samlet, foran slottet, på bryllupsdagen. Dagene op til brylluppet

Læs mere

Dronningens 70-års fødselsdag den 16. april 2010

Dronningens 70-års fødselsdag den 16. april 2010 Dronningens 70-års fødselsdag den 16. april 2010 Tekst og fotos af Per Brunsgård Tim. Dagens fødselar, dronning Margrethe, trådte først ud på palæets balkon, efterfulgt resten af den kongelige familie

Læs mere

100-års Købstadsjubilæum 1. april 2013 Herning

100-års Købstadsjubilæum 1. april 2013 Herning 100-års Købstadsjubilæum 1. april 2013 Herning Borgmester Lars Krarup (V) ledsagede dronning Margrethe tværs over torvet, efter jubilæumsgudstjenesten i Herning Kirke, på vej til byens officielle frokost,

Læs mere

16. april 2015 Dronningens 75-års fødselsdag

16. april 2015 Dronningens 75-års fødselsdag 16. april 2015 Dronningens 75-års fødselsdag Trods kulden blev dronningen alligevel eskorteret af Gardehusarregimentets Hesteskadron i åben karet fra Amalienborg Slotsplads op til Rådhuspladsen, hvor alle

Læs mere

KONGELIGT BRYLLUP Århundredets bryllup Kronprins Frederik frk. Mary Elizabeth Donaldson

KONGELIGT BRYLLUP Århundredets bryllup Kronprins Frederik frk. Mary Elizabeth Donaldson KONGELIGT BRYLLUP Århundredets bryllup Kronprins Frederik frk. Mary Elizabeth Donaldson Tekst og fotos af Per Brunsgård, Tim. Det kongelige brudepar blev 12. maj 2004 hyldet fra de mange tusinde fremmødte

Læs mere

Per Brunsgård fra Tim ved Ringkøbing DK

Per Brunsgård fra Tim ved Ringkøbing DK Per Brunsgård fra Tim ved Ringkøbing DK Fotografering af de kongelige har jeg som hobby. Begivenhederne vælges fra den kongelige kalender på Internettet eller fra dagspressen. For at komme tæt på, ved

Læs mere

Luxembourg Kongeligt bryllup Arvehertugbrudeparret Guillaume - Stéphanie

Luxembourg Kongeligt bryllup Arvehertugbrudeparret Guillaume - Stéphanie Luxembourg Kongeligt bryllup Arvehertugbrudeparret Guillaume - Stéphanie Tekst og fotos af Per Brunsgård, Tim. Det kongelige brudepar, arvestorhertug Guillaume og den belgiske grevinde Stéphanie de Lannoy

Læs mere

Prins Henriks dødsfald og bisættelse

Prins Henriks dødsfald og bisættelse Prins Henriks dødsfald og bisættelse 1934-2018 Prins Henriks sidste rejse torsdag den 15. februar 2018 klokken 10.00. Prins Henriks båre blev kørt i rustvogn fra Fredensborg Slot, efterfulgt af den nærmeste

Læs mere

BERNADOTTE 200-ÅRSJUBILÆUM

BERNADOTTE 200-ÅRSJUBILÆUM BERNADOTTE 200-ÅRSJUBILÆUM Tekst og fotos af Per Brunsgård, Tim. Efter modtagelsen på Kongekajen af Helsingørs borgmester, Johannes Hecht-Nielsen, og havnechef Benny Carlson, drog alle med borgmesteren

Læs mere

Kongelig tvillingedåb

Kongelig tvillingedåb Kongelig tvillingedåb Tekst og fotos af Per Brunsgård, Tim. Fotos også lånt af servicefotograf Katrine, CPH. De kongelige tvillinger fik deres navne i Holmens Kirke. Prinsen født på Rigshospitalet den

Læs mere

Regentparrets besøg på Mors

Regentparrets besøg på Mors Regentparrets besøg på Mors Torsdag den 4. september 2014 Tekst og fotos af Per Brunsgård, Tim. Præcis klokken 10.00 ankom regentparret foran Det Gamle Rådhus i Nykøbing, hvor hele modtagelseskomiteen

Læs mere

I Dronningen og hendes efterkommere

I Dronningen og hendes efterkommere 1. I Dronningen og hendes efterkommere 3 I Dronningen og hendes efterkommere 1. Margrethe II, Danmarks Dronning. Født den 16. april 1940 på Amalienborg, København, Danmark. Bor på Amalienborg, København.

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

Sonja og Arnes sølvbryllupsfest lørdag den 31. august 2013

Sonja og Arnes sølvbryllupsfest lørdag den 31. august 2013 Sonja og Arnes sølvbryllupsfest lørdag den 31. august 2013 Festens vært - en glad og spændt sølvbrudgom byder velkommen, mens hans dejlige sølvbrud smilende og glad lytter med Min dejlige, blide, varme,

Læs mere

Dronningen tager sommerresidens på Gråsten Slot 2019

Dronningen tager sommerresidens på Gråsten Slot 2019 Dronningen tager sommerresidens på Gråsten Slot 2019 Dronning Margrethe tog med Kongeskibet på sommerferie i Sønderjylland. Tirsdag formiddag, klokken 10.00, stævnede Kongeskibet Dannebrog ind til slotskajen

Læs mere

Nr. 1 januar 2013. Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944

Nr. 1 januar 2013. Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 Nr. 1 januar 2013 Motto: Under Dannebrog Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Hjemmeside: www.kongens-lyngby-marineforening.dk Marinestue: Sorgenfri Slot, Kongevejen

Læs mere

Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde

Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde MOGENS BILLE Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde Pædagogisk Center Ballerup Kommune 2014 1 2 Skolen i 1914 fortalt af Edith fra Schwenckestræde. Edith fra Schwenckestræde 6 boede i et lille

Læs mere

Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke

Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke Der var engang Ja, sådan starter et rigtigt eventyr. Det der følger er også et eventyr, som man ikke har kendt mage. Lad eventyret begynde: Der var engang

Læs mere

Kend din by 2. Nyborg Fæstning

Kend din by 2. Nyborg Fæstning Kend din by 2 Nyborg Fæstning Nyborg og Omegns Museer Skoletjenesten Slot og Fæstning På denne tur i Nyborg skal I ud i naturen. I skal opleve hvor pænt og fredeligt der kan være så tæt på byen, og samtidig

Læs mere

Nyt fra Veteranernes Tur til Rosenborg 14. april 2011

Nyt fra Veteranernes Tur til Rosenborg 14. april 2011 Nyt fra Veteranernes Tur til Rosenborg 14. april 2011 Vi var kun 9 Veteraner, der tog af sted fra Udbygade klokken 9:00 i dag, og så var vi hele 4 voksne med på turen. Vi gik ned ad Sjællandsgade for at

Læs mere

Regentparret på Odden d. 22. marts 2008

Regentparret på Odden d. 22. marts 2008 Regentparret på Odden d. 22. marts 2008 Det var en bidende kold dag med stiv kuling og varsel om sne ( som dog ikke kom). Regentparret havde meldt sin ankomst for at deltage i markeringen for 200-års dagen

Læs mere

Referat af Rønne Skydeselskabs skydedag fredag den 3. juni 2011

Referat af Rønne Skydeselskabs skydedag fredag den 3. juni 2011 Referat af Rønne Skydeselskabs skydedag fredag den 3. juni 2011 Denne fredag morgen var smuk og solrig uden en sky på himmelen. Skydebrødrene begyndte at indfinde sig på Store Torv i Rønne ved springvandet,

Læs mere

JENS ALBINUS I WILLIAM SHAKESPEARES RICH ARD III UNDERVISNINGSMATERIALE

JENS ALBINUS I WILLIAM SHAKESPEARES RICH ARD III UNDERVISNINGSMATERIALE JENS ALBINUS I WILLIAM SHAKESPEARES RICH ARD III UNDERVISNINGSMATERIALE Indholdsfortegnelse: 1. William Shakespeares Richard III 2. Rosekrigerne 3. Stykkes handlingsgang 4. Karakterer 1. William Shakespeares

Læs mere

r.stc Post 1 Pe s ultcl? \ \ NEJ ) Et stykke nede ad Kedelvej ligger et dybt jordfaldshul til venstre på din rute Jordfaldshullet kaldes for Kedlen

r.stc Post 1 Pe s ultcl? \ \ NEJ ) Et stykke nede ad Kedelvej ligger et dybt jordfaldshul til venstre på din rute Jordfaldshullet kaldes for Kedlen Pe s ultcl? r.stc Post 1 Denne post nr. t har du fundet på Kedelvej Et stykke nede ad Kedelvej ligger et dybt jordfaldshul til venstre på din rute Jordfaldshullet kaldes for Kedlen Jordfaldshullet kaldes

Læs mere

Skagenrosen. Tæt ved havet groede en lille plante. En blomst

Skagenrosen. Tæt ved havet groede en lille plante. En blomst Skagenrosen Tæt ved havet groede en lille plante. En blomst kunne man ikke kalde den, for den havde ingen krone kun en stilk med nogle grønne blade. Hver dag kiggede den ud over det åbne hav, og når det

Læs mere

Gallup til BT om de kongelige

Gallup til BT om de kongelige TNS Dato: 9. juli 2014 Projekt: 61288 Feltperiode: Den 7. 9. juli 2014 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse:

Læs mere

De 2-3 årige på grøn stue

De 2-3 årige på grøn stue Dagens Høst I september måned har alle børn i Dybbølsten Børnehave arbejdet med temaet høst. Vi har på de 3 stuer haft forskellige aktiviteter og oplevelser. Nogle af disse oplevelser vil vi dele med jer.

Læs mere

Tur til Hallandsåsen 31. maj

Tur til Hallandsåsen 31. maj Tur til Hallandsåsen 31. maj Maj måned 2015 har ikke været en af de lune og tørre, og forventningerne til vejrliget den 31. maj var derfor ikke de mest positive, men DMI lovede tørvejr det meste af dagen,

Læs mere

Prinsgemalens separate program

Prinsgemalens separate program Prinsgemalens separate program Prins Henrik tog det første spadestik i sansehaven ved den kommunale institution Labyrinten. Institutionens beboere fejrede behørigt, da prinsen plantede det første træ i

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 26. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 26. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1 Uge 26 Emne: Eventyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge26_eventyr.indd 1 06/07/10 11.43 Uge 26 l Eventyr Hopp er øm i hele kroppen, da hun

Læs mere

Idéer til dit Bryllup

Idéer til dit Bryllup Idéer til dit Bryllup Indholdsfortegnelse Smykker...3 Kort...6 Nyt & Gammelt...8 Kirken...10 Borddækning...12 Gavebord & Æsker...14 Diverse...16 Scrapbooking...18 God fornøjelse Smykker 3 Tips & Idéer

Læs mere

Kronprinsesse Mary på skoleudflugt i Næstved

Kronprinsesse Mary på skoleudflugt i Næstved Kronprinsesse Mary på skoleudflugt i Næstved Mandag den 6. oktober 2014 Foran skolen på Skt. Peders Kirkeplads i Næstved blev kronprinsesse Mary modtaget af undervisningsminister Christine Antorini og

Læs mere

110 besøgende til regentparret Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen

110 besøgende til regentparret Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen 110 besøgende til regentparret Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Egetoft, Egtved. Torsdag formiddag klokken er lidt over halv 10 og foran Egetoft er der samlet efter hånden 110 mennesker, de har

Læs mere

4. søndag i advent II Salmer: 86, 87, 142, 596, 85 (nadver), 90

4. søndag i advent II Salmer: 86, 87, 142, 596, 85 (nadver), 90 4. søndag i advent II Salmer: 86, 87, 142, 596, 85 (nadver), 90 I den forgangne uge har der været et hav af børn til julegudstjenester i Jægersborg Kirke. De har sunget salmer af hjertens lyst og lytte

Læs mere

Højesteretspræsident Børge Dahls tale ved middagen i anledning af Højesterets 350 årsdag den 14. februar 2011

Højesteretspræsident Børge Dahls tale ved middagen i anledning af Højesterets 350 årsdag den 14. februar 2011 Højesteretspræsident Børge Dahls tale ved middagen i anledning af Højesterets 350 årsdag den 14. februar 2011 Deres Majestæt, Deres Kongelige Højheder, Justitsminister, Folketingsmedlemmer, Repræsentanter

Læs mere

FARVEVALG. Det udemokratiske

FARVEVALG. Det udemokratiske Tekst: Anne Kathrine Spangsberg Foto: Kirsten Bille Det udemokratiske TO ARKITEKTER OG EN MALERMESTER STÅR FAST SAMMEN SOM»FARVETEAMET«, DER UDVÆLGER FARVERNE TIL CHRISTIANSBORGS LOKALER OG GANGE. DE DELER

Læs mere

Påske ved Krogstenshave

Påske ved Krogstenshave Påske ved Krogstenshave 2013 Datoer Baggrund Dagene i påsken Påskefrokost i bogrupperne Skærtorsdag, 28. marts 2013 Små chokoladeæg til beboerne: Påske 28.marts - 1.april 2013 Påsken ligger altid mellem

Læs mere

Juleevangeliet og de hellige tre konger

Juleevangeliet og de hellige tre konger Juleevangeliet og de hellige tre konger Matthæusevangeliet 1,18-2,22 og Lukasevangeliet 1,27-2,40 The Brick Testament og den danske bibeloversættelse Det her er historien om hvordan Jesus Kristus blev

Læs mere

Udflugt til det gamle hertugdømme Schleswig

Udflugt til det gamle hertugdømme Schleswig Udflugt til det gamle hertugdømme Schleswig Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Contails på en dybblå sommerhimmel det er da smukt Haderslev den 8. juni 2018 i bragende solskin. Vi var sat stævne

Læs mere

Til Stockholm med Lis Kristine, 2012

Til Stockholm med Lis Kristine, 2012 Til Stockholm med Lis Kristine, 2012 I år gik sommerturen til Stockholm. En frisk nogle gange hård vind fra sydvest sendte os to dage efter Sct.Hans ud af Limfjorden over Grenå og Helsingør til Svanemøllen

Læs mere

Nytårskur 2009-2010. Tekst og fotos af Per Brunsgård Tim.

Nytårskur 2009-2010. Tekst og fotos af Per Brunsgård Tim. Nytårskur 2009-2010 Regentparret, dronning Margrethe og prinsgemal Henrik, ankom lidt før klokken syv til Christian VII's Palæ, for at ønske regeringen, landets øverste embedsmænd og Hoffets ledelse godt

Læs mere

Undervisningsmateriale til udskolingen med digitalt værktøj: Adobe Voice

Undervisningsmateriale til udskolingen med digitalt værktøj: Adobe Voice Undervisningsmateriale til udskolingen med digitalt værktøj: Adobe Voice Samfundsfag: Færdighedsmål: Eleven kan tage stilling til og handle i forhold sociale og kulturelle sammenhænge og problemstillinger.

Læs mere

Johanne & Frederik 10. juni

Johanne & Frederik 10. juni Johanne & Frederik 10. juni 2017 1 Hjertelig velkommen til Johanne & Frederiks bryllup Værtspar Christian og Sara Andersen Toastmaster Christian Andersen Bestman Jens Frandsen Aftens band M&M 2 3 Traditioner

Læs mere

Odense Rådhus ligger på Flakhaven. Flak betyder faktisk flad = den flade have.

Odense Rådhus ligger på Flakhaven. Flak betyder faktisk flad = den flade have. Odense Rådhus ligger på Flakhaven. Flak betyder faktisk flad = den flade have. Rådhuset er bygget i 1881-1883. Men der har været rådhus på pladsen i 400 år. Bag facaden er den nye tilbygning fra 1950 erne

Læs mere

Læs højt for klassen, mens eleverne har teksten foran sig. Lad dem evt. selv læse ord eller sætninger, hvor de kan.

Læs højt for klassen, mens eleverne har teksten foran sig. Lad dem evt. selv læse ord eller sætninger, hvor de kan. Til læreren Sådan kan I arbejde Læsning af teksten Læs højt for klassen, mens eleverne har teksten foran sig. Lad dem evt. selv læse ord eller sætninger, hvor de kan. På de følgende sider finder du oplæg

Læs mere

R ØRPOSTEN. Havesæson 2014...

R ØRPOSTEN. Havesæson 2014... R ØRPOSTEN Årgang 5 nummer 1 Forår 2014 Havesæson 2014..... Velkommen til en ny havesæson, som i år er startet rigtig godt, vi nyder sikkert alle de flotte forårsfarver i vore haver og netop nu de blomstrende

Læs mere

Læs om Dronning Dagmar

Læs om Dronning Dagmar Læs om Dronning Dagmar Tekster: Keld Kirstein Tegninger: Jette Jørgensen Kongen byder Valdemar er konge i Danmark. Han har ingen kone. Men så hører han, at der i et andet land bor en ung, smuk prinsesse.

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

20. seftr Matt 22,1-14.Vigtigere end det vigtige

20. seftr Matt 22,1-14.Vigtigere end det vigtige 20. seftr Matt 22,1-14.Vigtigere end det vigtige Tonen er skarp i dag. Konflikten mellem Jødernes ledere og Jesus stiger i intensitet. Det er den sidste hektiske uge i Jerusalem. Jesus ved, hvordan det

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne I løbet af foråret er sket mange forskellige aktiviteter for beboerne i klynge 1. Nedenunder kommer et lille udpluk af de mange aktiviteter: Bowl n Fun i Viborg På beboernes husmøde

Læs mere

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Følgende er en transskription af filmen,, som er produceret af DIIS, 2013. I filmen fortæller Tove Udsholt om sine oplevelser som gemt barn under Besættelsen. Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Mit navn

Læs mere

2. søndag efter Hellig Tre Konger 2015, Hurup og Hvidbjerg v. Å Johannes 2, 1-11. Herre, når dit rige kommer, lad os da se herlighedens sommer.

2. søndag efter Hellig Tre Konger 2015, Hurup og Hvidbjerg v. Å Johannes 2, 1-11. Herre, når dit rige kommer, lad os da se herlighedens sommer. 2. søndag efter Hellig Tre Konger 2015, Hurup og Hvidbjerg v. Å Johannes 2, 1-11 Herre, når dit rige kommer, lad os da se herlighedens sommer. AMEN Det var en dag i januar. Ude i klitten. Det var overskyet.

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

NYMINDEGAB KRO SELSKABER

NYMINDEGAB KRO SELSKABER NYMINDEGAB KRO SELSKABER Hos os er der højt til himlen og langt til horisonten I Nymindegab er der højt til himlen og langt til horisonten. Her mødes himmel og hav i et væld af nuance, og her indrammer

Læs mere

Pressekit for journalister

Pressekit for journalister Pressekit for journalister Velkommen til Hjemmeværnets Landsøvelse 2016. I dette pressekit har vi samlet forskellige informationer til dig, som dækker Landsøvelsens begivenheder for et medie. I pressekittet

Læs mere

seje AL FA BET FORTÆLLINGER John Præstegaard og Esma Suleyman Indtalt af Janne Hyldgaard DigTea

seje AL FA BET FORTÆLLINGER John Præstegaard og Esma Suleyman Indtalt af Janne Hyldgaard DigTea 24 seje AL FA BET FORTÆLLINGER DigTea John Præstegaard og Esma Suleyman Indtalt af Janne Hyldgaard 24 seje AL FA BET FORTÆLLINGER DigTea John Præstegaard og Esma Suleyman Indtalt af Janne Hyldgaard Fantasifulde

Læs mere

December 2011. _ø 10 3ø 11. Lø 26. Ma 28 48 Ti 29 On 30. Lø Sø Ma 49. On 7 ro 8. via 12. Dn 14 b 15. -r 9. Sø 27 1. søndag i advent.

December 2011. _ø 10 3ø 11. Lø 26. Ma 28 48 Ti 29 On 30. Lø Sø Ma 49. On 7 ro 8. via 12. Dn 14 b 15. -r 9. Sø 27 1. søndag i advent. Lø 26 Sø 27 1. søndag i advent Ma 28 48 Ti 29 On 30 December 2011 To Fr Lø Sø Ma 49 Ti On 7 ro 8 -r 9 _ø 10 3ø 11 via 12 juletræ 50 fi 13 Luciadag Dn 14 b 15 lucia O 22 Kortested w kirke 23 ø 24 Juleaftensdag

Læs mere

Odense stadsarkiv, Historiens Hus Erindringer Konfirmation, skole og ferie (Uddrag) ( ) Jeg var meget forskelligt udviklet i fagene i skolen. I håndarbejde blev jeg rost for mit proper arbejde, og mit

Læs mere

VORES BRYLLUP DATO: / / -- - ----

VORES BRYLLUP DATO: / / -- - ---- VORES BRYLLUP & DATO: / / -- - ---- 12-18 MÅNEDER INDEN SKAL ORDNES Book vielse gennem kirke eller vielsesforretter Book lokaler til bryllupsfesten Lav et budget for brylluppet Lav en gæsteliste VIGTIGE

Læs mere

Til Hverdag. Erindringskasse med temaet. Børne-og Ungdomsliv. GlostrupHistorie Din by dine historier dit hus Glostrup Lokalhistoriske Arkiv

Til Hverdag. Erindringskasse med temaet. Børne-og Ungdomsliv. GlostrupHistorie Din by dine historier dit hus Glostrup Lokalhistoriske Arkiv Børne-og Ungdomsliv 1) Legoklodser: Legoklodsen, som vi kender den i dag, blev lanceret i 1958 og er blevet kåret til århundreds legetøj. 1. 2) Påklædningsdukker i kladdehæfte: Påklædningsdukker har man

Læs mere

oplev GRÅSTeN SloTSHAve BlomSTeRHAveN i landskabet

oplev GRÅSTeN SloTSHAve BlomSTeRHAveN i landskabet oplev GRÅSTEN SLOTSHAVE Blomsterhaven i landskabet N STORE DAM GARTNERIET ÅKANDEDAMMEN FELSTEDVEJ SLOTSSØEN BILLEDDAMMEN GRÅSTEN SLOT Slotsbakken SLOTSBAKKEN 0 50 100 METER Gråsten Slot Gråsten Slotskirke

Læs mere

1. Find skulpturen. Danserindebrønden

1. Find skulpturen. Danserindebrønden 1. Find skulpturen Danserindebrønden Mindre børn skal følges og vejledes af en voksen Opgaverne vil føre jer rundt på museet I skal også op på museets 1. sal Den finder du ved at gå op ad trappen i museumsbutikken

Læs mere

Som noget af det første bestilte vi derefter vores bryllupsfotograf. Vi var ikke et sekund i tvivl om, at vi ønskede, at Vores Store Dag skulle

Som noget af det første bestilte vi derefter vores bryllupsfotograf. Vi var ikke et sekund i tvivl om, at vi ønskede, at Vores Store Dag skulle Julebryllup på Holckenhavn Slot Hvordan skaber man sit eget drømmebryllup, når ens dagligdag er fyldt med bryllupsinspiration og gode idéer? Betina og Rasmus er ejere af firmaet Maid of Honour, som er

Læs mere

De 12 ord den fra hvis man ved sagde hver der lige

De 12 ord den fra hvis man ved sagde hver der lige Den gamle mand Baldur fortalte børnene fortællinger fra tidernes morgen. Hvert 10énde år vender dragerne tilbage fortalte Baldur. Børnene gispede. Hvert drageæg rummer magiske kræfter fortsatte Baldur.

Læs mere

Königsburg. 1 - Liebesinsel og 2 - Königsburg og foran bugten "Zum finsteren Stern".

Königsburg. 1 - Liebesinsel og 2 - Königsburg og foran bugten Zum finsteren Stern. Königsburg Königsburg er en af adskillelige borge, som Erik af Pommeren lod bygge eller udbygge i årene 1414-1415, da han blev konge. Det var et led i kampen om Hertugdømmet Slesvig. Flere af dem har vel

Læs mere

En til dagen specielt skrevet ABCsang (tekst af Rikke Ulbrandt Henriksen

En til dagen specielt skrevet ABCsang (tekst af Rikke Ulbrandt Henriksen Af Hans Winther Med bulder og brag tilsat kaskader af vand natten før blev Andst Børne - og Skolecenter indviet fredag, den 23. maj. Mindre end en time før den officielle overgang fra navnet "Andst Skole"

Læs mere

Faaborg Museum Indgangspartiet

Faaborg Museum Indgangspartiet Faaborg Museum Faaborg Museum er tegnet af arkitekt Carl Petersen (1874 1923) og blev åbnet i 1915. Museet blev bygget til at rumme konservesfabrikant og mæcen Mads Rasmussens samling af fynbokunst, da

Læs mere

Seniorer i HK MidtVest. Herning og Ikast-Brande kommuner. Program for 2. halvår 2015

Seniorer i HK MidtVest. Herning og Ikast-Brande kommuner. Program for 2. halvår 2015 Seniorer i HK MidtVest Herning og Ikast-Brande kommuner Program for 2. halvår 2015 Bestyrellsen i HK MiidtVest Seniiorer Herniing og IIkast--Brande kommuner Formand Birgit H. Nielsen Ravelsvej 5 7400 Herning

Læs mere

Kapitel 1. Noget om årets gang

Kapitel 1. Noget om årets gang Kapitel 1 Noget om årets gang 1 4. Mennesker og måneder VOXPOP Er der en måned, du særlig godt kan lide, eller er der en, du ikke bryder dig om? Nina Ja... Jeg kan rigtig godt lide september. Efterårsmånederne

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

Pige. Kærlighed. Årstid: Hele året

Pige. Kærlighed. Årstid: Hele året Pige Kærlighed Målgruppe: Spejder Årstid: Hele året Varighed: 4 trin + et engagement Kærlighed - niveau 3 - trin for trin En stor del af en piges hverdag og tanker handler om kærlighed. Det kan være kærlighed

Læs mere

Belgiens regenter 1384-1520 OM BELGIEN S GRÆNSER GENNEM TIDERNE. Kilde: Kronologisk Belgienshistorie. aner\nov.2012 Side 1

Belgiens regenter 1384-1520 OM BELGIEN S GRÆNSER GENNEM TIDERNE. Kilde: Kronologisk Belgienshistorie. aner\nov.2012 Side 1 OM BELGIEN S GRÆNSER GENNEM TIDERNE Kilde: Kronologisk Belgienshistorie. aner\nov.2012 Side 1 OM BELGIENS REGENTER 1384-1419 Philip den Dristige Philip den Dristige var født den 17.jan 1342 som den yngste

Læs mere

SE MIG! Tag med på rejse i kunstens univers

SE MIG! Tag med på rejse i kunstens univers 26. september 2011 Vi ser på kunst på ARoS Besøg på ARoS I dag skal du en tur på ARoS. Her vil du møde børn fra andre institutioner. Her er to portrætter, du kan se på ARoS. Portrætterne er lavet af maleren

Læs mere

Spørgsmål og svar til Lulu og det mystiske armbånd

Spørgsmål og svar til Lulu og det mystiske armbånd Spørgsmål og svar til Lulu og det mystiske armbånd Kapitel 1 1. Hvem hjælper Lulu? Svar: Bob, side 4 2. Hvem tager støvlen på? Svar: Læsefidusen, side 5 3. Hvem siger: av! Av min tå! Svar: Læsefidusen

Læs mere

KRONBORG. Find og gæt dig gennem salene og lær slottets hemmeligheder. Svarene findes i børnerummene

KRONBORG. Find og gæt dig gennem salene og lær slottets hemmeligheder. Svarene findes i børnerummene KRONBORG FR B RN Find og gæt dig gennem salene og lær slottets hemmeligheder at kende Svarene findes i børnerummene til sidst KONGENS KAMMER I Kongens Kammer finder du sporene af de to konger, der har

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

7. Hvorfor tror du, at McDonald s har købt designermøbler til deres restauranter?

7. Hvorfor tror du, at McDonald s har købt designermøbler til deres restauranter? Afsnit 1 Smukt og grimt 1. Hvem er Arne Jacobsen? 2. Hvornår levede han? 3. Nævn nogle af de store ting, han er kendt for. 4. Hvilke små ting er han kendt for? 5. Hvad synes du om stolen Ægget? 6. Hvad

Læs mere

Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC Marts 2011

Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC Marts 2011 Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC Marts 2011 Historier set & hørt fra Østrig Klubben tager som tradition på skitur til Østrig og i år ingen undtagelse. Og som de andre år oplever vi en masse skæg og ballade

Læs mere

Skattejagt på Amalienborg

Skattejagt på Amalienborg Skattejagt på Amalienborg Nr. 2 Skattejagten på Amalienborgmuseet er planlagt som en rundtur i museets værelser. Inden I går i gang med at løse opgaverne, er museet nødt til at gøre opmærksom på, at det

Læs mere

Side 1. En rigtig søhelt. historien om peder willemoes.

Side 1. En rigtig søhelt. historien om peder willemoes. Side 1 En rigtig søhelt historien om peder willemoes Side 2 Personer: Peder Willemoes Lord Nelson Side 3 En rigtig søhelt historien om peder willemoes 1 Store drømme 4 2 Det hårde liv på søen 6 3 Krig

Læs mere

Bruden ankommer med sin far/sit vidne til kirken som den sidste på det fastsatte tidspunkt for vielsens begyndelse.

Bruden ankommer med sin far/sit vidne til kirken som den sidste på det fastsatte tidspunkt for vielsens begyndelse. Vielsesritualet Brudgommen ankommer med sit vidne (forlover) til kirken ca. 25 minutter før vielsen. De sætter sig ind i kirkens kor på stolene i højre side, brudgommen nærmest alteret. Bruden ankommer

Læs mere

MALLEBROK 2014. et undervisningsmateriale...

MALLEBROK 2014. et undervisningsmateriale... MALLEBROK 2014 et undervisningsmateriale... MALLEBROK 2014 Musik: Fransk folkemelodi/queen Arrangement: Rødkål&Sauerkraut (Dirk-Uwe Wendrich/Eberhard von Oettingen) Tekst: Ukendt forfatter/eberhard von

Læs mere

Kære læser. God læselyst! Nyhedsgruppen Email: nyheder.hrk@drk.dk Hovedstadens afdeling Dansk Røde Kors. Spred budskabet

Kære læser. God læselyst! Nyhedsgruppen Email: nyheder.hrk@drk.dk Hovedstadens afdeling Dansk Røde Kors. Spred budskabet Kære læser I dette brev: KÆRE LÆSER... 1 LAD OS MØDES TIL SOMMER... 2 FRIHEDEN PÅ TO HJUL... 3 HJEMLØSEHUSET I NORDVEST STARTER NYT LOPPEMARKED...4 REPORTAGE: HJEMLØSE TIL NYTÅRSKUR PÅ CHRISTIANSBORG...

Læs mere

Kapitel 19 Alt for meget sne.

Kapitel 19 Alt for meget sne. Kapitel 19 Alt for meget sne. Hastigt tog jeg min frakke på og stak mine bare fødder ned i støvlerne, der føltes helt utrolige kolde, efter dynernes dejlige varme. Nede i den lille reception lå telefonrøret

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Ankenævnets j.nr 4858510-0008 Indklagede afbestilte bryllupsarrangement

Ankenævnets j.nr 4858510-0008 Indklagede afbestilte bryllupsarrangement Ankenævnets j.nr 4858510-0008 Indklagede afbestilte bryllupsarrangement Den 30. september 2008 underskrev klager kontrakt med indklagede om afholdelse af bryllupsmiddag den 3. juli 2009 for 50-60 personer.

Læs mere

Retsudvalget 2015-16 L 107 Bilag 4 Offentligt

Retsudvalget 2015-16 L 107 Bilag 4 Offentligt Retsudvalget 2015-16 L 107 Bilag 4 Offentligt Viborg d. 20 januar 2016 Til Folketingets Restudvalg Vedr. Høringssvar om den ændrede Knivlov Kære medlemmer af Retsudvalget Jeg er helt klar over at denne

Læs mere

September 2011. September 2011

September 2011. September 2011 September 2011 September 2011 Velkommen tilbage til en ny gildesæson efter en lang sommer! Jeg tror, at sommeren 2011 vil blive husket på mange måder, jeg er lige gået ind ude fra haven, hvor jeg sad under

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

Veteran VM John Toudahl

Veteran VM John Toudahl Veteran VM 2012 - John Toudahl Det var igen en stor oplevelse at kunne deltage i et VM for veteraner. Der var omkring 3400 spillere fra 67 nationer med til mesterskaberne og som spillede 22.000 bordtenniskampe

Læs mere

Seks Fantastiske Fortællinger

Seks Fantastiske Fortællinger Seks Fantastiske Fortællinger Hanne Schmidt ~ 1 ~ Forsidebillede: Collager, fotos & malerier af Hanne Schmidt Udgivet hos www.saxo.com Facebook: Hanne Schmidt - Forfatter Kommende udgivelser: Clarice -

Læs mere

Lidt om honningbiernes levevis

Lidt om honningbiernes levevis Lidt om honningbiernes levevis Bifamilien Der er op til 60.000 bier i et bistade. Bifamilien består af én dronning, nogle hundrede hanbier (droner) og mange tusinde arbejderbier. Bierne udvikles fra æg,

Læs mere

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev September 2011 Fredag den 30. fejres frivilligheden Politiker i praktik Røde Kors indsamlingen nærmer sig Cathrine Lindberg Bak Frivilligt PR-team klar til landsindsamlingen

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 24 Nr.9/2015. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Næste møde Torsdag den 3.december 2015 kl. 14.00 Månedens emne: Julefesten NB. Hvis du kommer efter

Læs mere

Sæsonens første træningsdag

Sæsonens første træningsdag Sæsonens første træningsdag Vækkeuret ringede kl.6.00 her til morgen. Jeg var spændt men også lidt nervøs for hvordan dagen i dag kom til at forløbe. Mest nervøs var jeg nok fordi jeg selv skulle gå på

Læs mere