ØKONOMISKE RETNINGSLINJER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ØKONOMISKE RETNINGSLINJER"

Transkript

1 ØKONOMISKE RETNINGSLINJER 1. Indledning l Landsforeningens vedtægter (kapitel 5) er fastlagt en række krav til foreningens økonomistyring, l landsledelsens forretningsorden henvises der til nærværende retningslinjer. Disse retningslinjer tager udgangspunkt i vedtægterne og indeholder en uddybning og præcisering af bestemmelserne, samt en række procedurer for den daglige økonomistyring i Landsforeningen. l parenteser henvises til foreningens vedtægter (V). 2. Definitioner Organisationen er afdelingerne og Landsforeningen. Landsforeningen omfatter landsledelsen, landssekretariatet, Panbladet samt grupper og udvalg under landsledelsen Afdelingerne er LGBT Ungdom. Nødsituationer er situationer, hvor Landsforeningens samlede økonomi er påvirket negativt i væsentlig grad, specielt med risiko for insolvens, af dispositioner foretaget af afdelingerne eller Landsforeningen. 3. Økonomisk ansvar Landsledelsen er ansvarlig for Landsforeningens samlede økonomi (V 16, stk. 1). l den daglige drift varetages det således, at afdelingerne er ansvarlige for deres egen økonomi og landsledelsen for Landsforeningens økonomi. Ifølge vedtægterne hæfter alene Landsforeningens formue for Landsforeningens forpligtelser (V 21, stk. 1). Da organisationen imidlertid er én samlet juridisk enhed (f.eks. samme CVR-nummer for landsforening og afdelinger) betyder det, at der er solidarisk hæftelse mellem Landsforeningen og afdelingerne, l nødsituationer vil landsledelsen således skulle forholde sig til afdelingernes økonomi og omvendt. Landsledelsen er politisk ansvarlig over for landsmødet for budgetoverholdelse for så vidt angår Landsforeningen og udarbejdelse og fremlæggelse af regnskab for denne.

2 4. Indtægter m.v. Landsforeningen er skattefri, da den er godkendt som almen velgørende forening. Det betyder, at arv modtaget af Landsforeningen er afgiftsfri. Gaver til Landsforeningen er for giveren ikke fradragsberettigede. Gaver og arv givet til specifikke formål (fx afdelinger) overføres fra Landsforeningen til disse. Hvis Landsforeningen modtager arv og gaver over kr. uden forudsætning om anvendelse til særlige formål, skal landsledelsen inden 3 måneder fra modtagelsen træffe beslutning om anvendelsen (V 19, stk. 1 og 2). er momsregistreret. Der svares moms for så vidt angår den forretningsmæssige del af Landsforeningen, dvs. bladdrift og anden salg der er i konkurrence med kommercielle virksomheder. Da afdelingerne og landsforeningen har samme CVR-nummer gælder momsregistreringen også afdelingernes eventuelle forretningsmæssige drift, som f.eks. cafédrift. 5. Ejendomme og lejemål Køb, salg og pantsætning kræver godkendelse af 2/3 af landsledelsen (V 19) og 2/3 af landsmødet (V 6, stk. 2). Lejeaftaler kan først indgås efter godkendelse af landsledelsen. 6. Tegnings- og prokuraregler At nogen tegner Landsforeningen betyder, at de kan underskrive juridisk forpligtende på Landsforeningens vegne. At nogen har prokura betyder, at de kan udstede checks og overføre betalinger elektronisk fra foreningens konti. Landsforeningen tegnes af to medlemmer af landsledelsen i forening, hvoraf den ene skal være generalsekretæren eller den økonomiansvarlige (V 11, stk. 1). Prokura kan meddeles af de tegningsberettigede til landsledelsesmedlemmer og lønnede ansatte. Der kan aldrig gives eneprokura. Dvs. der skal altid være to, der underskriver i forening (V 11, stk. 1 og 2) eller foretager betalinger elektronisk. 7. Bankkonti Oprettelse eller nedlæggelse af Landsforeningens konti skal godkendes af forretningsudvalget. l forbindelse med oprettelse af konti skal foreningens CVR-nummer anvendes.

3 Blanke checks må aldrig henligge med underskrift. Modtagne tilskud skal indsættes og herefter henstå på separate bankkonti. 8. Særlige forhold l tilfælde af, hvor en afdeling ikke har den fornødne kapacitet til at varetage afdelingens økonomiske forhold skal landsledelsen tage initiativ til at finde en løsning i samarbejde med den pågældende afdelingsbestyrelse og evt. de øvrige afdelingers bestyrelser. l tilfælde af, at en afdeling ikke har en valgt bestyrelse skal landsledelsen tage initiativ til at sikre, at afdelingens økonomiske forhold varetages, enten af landsledelsen eller, efter aftale, af en af de øvrige afdelinger, indtil en bestyrelse bliver valgt eller afdelingen nedlægges eller sættes i bero. l nødsituationer skal den landsforeningens økonomiansvarlige og afdelingernes økonomiansvarlige sammen omgående søge at finde en løsning, der sikrer organisationens solvens. Lykkes det ikke at finde en sådan løsning i fællesskab, indkaldes umiddelbart til ekstraordinært landsmøde. 9. Løn og honorarer Enhver form for udbetaling til personer som honorar, løn eller godtgørelse for en ydelse skal indberettes til skattevæsenet, med mindre der foreligger en faktura med moms fra vedkommende. Skatteindberetningen foretages af landssekretariatet, som derfor altid skal have oplyst modtagerens CPRnummer. Når en person modtager honorar el. lign. til Landsforeningen, skal der ikke opgives CPR-nummer, derimod skal man anvende foreningens CVR-nummer (så der ikke skal trækkes skat). Det bemærkes, at intet bestyrelsesmedlem må beklæde et lønnet hverv i Landsforeningen (V 3, stk. 5). 10. Bilag Der må kun foretages udbetalinger, når der foreligger et bilag. Dvs. en regning, kvittering eller faktura fra den, pengene skal udbetales til, og det af fakturaen, regningen eller kvitteringen fremgår, hvad beløbet dækker. Udlæg refunderes efter samme retningslinjer. Hvis der undtagelsesvis udbetales å conto beløb ti! personer med henblik på en senere afregning med bilag, kvitterer vedkommende for beløbets modtagelse og afregner senest 14 dage efter udgiftens afholdelse med bilag. Eventuelt overskydende forskud tilbagebetales, mens eventuelt restbeløb refunderes jf. ovenfor. Indtægter skal også dokumenteres, fx i form af bevillings- eller gavemeddelelser, girokort eller andet.

4 11. Budget Den økonomiansvarlige indhenter budgetforslag fra Landsforeningen og vedtagne budgetter fra afdelingerne og opstiller her ud fra, evt. efter drøftelse med de enkelte grupper m.v., et samlet budgetforslag for organisationen. Landsforeningens udkast til budget foreligges til strategisk forum (V 15, stk. 3), hvorefter budgettet godkendes af landsledelsen. Strategisk Forums indstilling om landsledelsens forslag til budget skal medfølge landsledelsens budgetforslag til landsmødet, hvor budgettet fremlægges på landsmødet i november (V 16, stk. 2) til endelig godkendelse. Afdelingernes budget godkendes på disses respektive generalforsamlinger. Løbende budgetkontrol for Landsforeningen: A. Hvert kvartal udarbejdes et kvartalsregnskab (driftsresultat) for Landsforeningen fra landssekretariatet til samtlige landsledelsesmedlemmer, hvor regnskabet sammenholdes med det af landsledelsen godkendte arbejdsbudget. B. Den økonomiansvarlige udarbejder forslag til arbejdsbudget, såfremt der er væsentlige ændringer i forhold til landsmødebudgettet. Det vi! sige, såfremt landssekretariatets samlede økonomiske råderum forandres. C. Den økonomiansvarlige disponerer inden for landsmødebudgettet og et eventuelt arbejdsbudget. 12. Afholdelse af udgifter i Landsforeningen Den økonomiansvarlige godkender løbende udgifter inden for budgettet efter følgende retningslinjer: A. Nødvendige småanskaffelser under 100 kr. foretages af de relevante grupper/personer, og regning afleveres til landssekretariatet. B. Større udgifter over 100 kr. inden for et gruppe/aktivitetsbudget afholdes efter aftale med den økonomiansvarlige eller i hans/hendes fravær generalsekretæren. C. Større udgifter, der holdes indenfor budgettet, men som ikke fremgår af budgettets enkelte poster (dvs. intern ændring af gruppebudget) kan kun afholdes efter godkendelse i forretningsudvalget. D. Alle udbetalinger skal godkendes af den økonomiansvarlige eller i hans/hendes fravær generalsekretæren eller af en af disse bemyndigede medarbejder. E. En dertil bemyndiget sekretariatsmedarbejder kan refundere indkøb til den daglige drift af Landsforeningen på beløb op til kr. 100,- samt udgifter for gruppe- og udvalgsbudgetterne op til kr. 100,-. Alle bilag attesteres af den økonomiansvarlige eller i hans/hendes fravær generalsekretæren. 13. Rejseudgifter Rejser skal på forhånd godkendes af den økonomiansvarlige eller generalsekretæren på baggrund af formål og et rejsebudget.

5 Undtaget er dog landsledelsesmedlemmer og medlemmer af udvalg under landsledelsen, der har rejseudgifter i forbindelse med landsledelsesmøder og møder i de pågældende udvalg. Rejseudgifter refunderes efter statens regler således: For rejser i Danmark benyttes offentligt transportmiddel (DSB Standard), medmindre andet aftales med forretningsudvalget. Såfremt der benyttes egen bil, udbetales der som udgangspunkt statens takst (i 2008: 1,83 kr.) dog højst udgiften til billigste offentlige transportmiddel. Som udgangspunkt refunderes rejser til landssekretariatet / København kun såfremt der er tale om en rejse påbegyndt udenfor Region Hovedstaden. Udgifter til overnatning og fortæring refunderes normalt ikke. l tilfælde, hvor dette på trods heraf findes rimeligt, skal dette på forhånd godkendes af den økonomiansvarlige eller generalsekretæren. Som udgangspunkt vil statens regler være gældende. Ved rejser til udlandet refunderes transportudgifter svarende til togbillet på 2. klasse eller tilsvarende, medmindre andet på forhånd er godkendt af den økonomiansvarlige eller generalsekretæren. Flyrejser på billigste billettype refunderes efter nærmere aftale med den økonomiansvarlige eller generalsekretæren, hvis rejsen med tog varer mere end fem timer. Der udbetales procentgodtgørelse efter de til enhver tid gældende takster for staten til dækning af småfornødenheder og lokaltransport, samt refusion af rimelige merudgifter til de tre hovedmåltider og hotelophold. Der ydes ikke godtgørelse for ferie- eller fridage, der afholdes i forbindelse med rejsen, medmindre andet aftales konkret med den økonomiansvarlige eller generalsekretæren. 14. Overskudsdisposition Landsledelsen indstiller til landsmødet, hvordan et evt. overskud på driften af Landsforeningen skal disponeres i organisationen. Tilsvarende, hvordan et eventuelt underskud finansieres. 15. Økonomisk bindende aftaler Låneaftaler, leje- og leasingaftaler o.l., som binder Landsforeningen økonomisk for en længere periode kan kun indgås af (eller med godkendelse fra) forretningsudvalget / landsledelsen. 16. Ansøgning om tilskud m.v. (fundraising) Alle ansøgninger fra Landsforeningen og afdelingerne om tilskud m.v. fra såvel offentlige som private midler koordineres af Landsledelsen eller et af denne bemyndiget udvalg.

6 17. Annoncedebitorstyring Efter annoncetegning fremsender annonceagenten en liste over annoncører samt tegnet annoncepris til landssekretariatet, som inden den 1. i den måned, hvor Panbladet udkommer, udsender fakturaer til annoncørerne med betalingsfrist den 10. i udgivelsesmåneden. Såfremt betaling ikke foreligger inden den 20. i udgivelsesmåneden udsender landssekretariatet 1. skriftlige rykker med betalingsfrist den sidste i udgivelsesmåneden. Foreligger betaling fortsat ikke overlades inddrivelsen af restancen til annonceagenten i henhold til hans/hendes kontrakt. Yderligere skriftlige rykkere fremsendes fra landssekretariatet efter aftale med den økonomiansvarlige. Som udgangspunkt tillades fortsat annoncering kun, først når restancen er betalt. De nærmere vilkår aftales med den økonomiansvarlige. Evt. overdragelse til inkasso el. lign. aftales med den økonomiansvarlige. Såfremt debitoren faktureres for ny annoncering før tidligere annoncer er betalt fremsendes kontoudtog, hvoraf det samlede skyldige beløb fremgår. Dette beløb skal være angivet på indbetalingskortet. 18. Regnskab Den økonomiansvarlige sørger for, at organisationens regnskaber udarbejdes (V 16, stk. 5) og er revideret, samt sørger for udarbejdelse og indsendelse af skatteoplysninger og andre indberetninger til myndigheder m.v. Landsforeningens regnskab revideres af revisoren valgt på landsmødet (V 20, stk. 2). Den økonomiansvarlige sørger desuden for udarbejdelse af et halvårsregnskab for Landsforeningen, der forelægges til orientering på landsmødet i november (V 4, stk. 2). Vedtaget af landsledelsen den 8. januar 2011

ØKONOMISKE RETNINGSLINJER

ØKONOMISKE RETNINGSLINJER ØKONOMISKE RETNINGSLINJER 1. Indledning I Landsforeningens vedtægter (kapitel 5) er fastlagt en række krav til foreningens økonomistyring. I landsledelsens forretningsorden henvises der til nærværende

Læs mere

Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Andelsvandværket Helle Vests vedtægter af 22. februar 2011.

Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Andelsvandværket Helle Vests vedtægter af 22. februar 2011. Forretningsorden for bestyrelsen i Andelsvandværket Helle Vest AMBA Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Andelsvandværket Helle Vests vedtægter af 22. februar 2011.

Læs mere

Vedtægter for LGBT Danmark, landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner

Vedtægter for LGBT Danmark, landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner Vedtægter for LGBT Danmark, landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner Kapitel 1: Navn, hjemsted, formål og struktur 1. Foreningens navn er LGBT Danmark, landsforeningen for bøsser,

Læs mere

Vedtægter for Senest opdateret 6. maj 2014

Vedtægter for Senest opdateret 6. maj 2014 Vedtægter for Senest opdateret 6. maj 2014 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Grundejerforeningen Regstrup Å. Foreningens hjemsted Holbæk Kommune. Foreningens værneting er retten i 4300

Læs mere

Når vi er på rejse. Se svarene i denne pjece.. Hvordan får jeg dækket mine udlæg? Hvordan må jeg rejse? Hvad med mad og telefonudgifter?

Når vi er på rejse. Se svarene i denne pjece.. Hvordan får jeg dækket mine udlæg? Hvordan må jeg rejse? Hvad med mad og telefonudgifter? Når vi er på rejse Hvordan får jeg dækket mine udlæg? Hvordan må jeg rejse? Hvad med mad og telefonudgifter? Kan jeg tage bilen eller toget? Er der regler for udgifter til overnatning? Se svarene i denne

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Enhedslisten Varde. Foreningen er en lokalafdeling af foreningen Enhedslisten De Rød-Grønne. Foreningens hjemsted er Varde

Læs mere

Nye regler for afdelingsbestyrelsens udgifter og beboerarrangementer

Nye regler for afdelingsbestyrelsens udgifter og beboerarrangementer og beboerarrangementer Bagrund og målsætning Baggrund Ifølge lov om almene boliger må der ikke udbetales løn eller honorar til medlemmer af afdelingsbestyrelser. Bestyrelsesmedlemmer skal dog heller ikke

Læs mere

Togpersonalets Områdegruppe DSB

Togpersonalets Områdegruppe DSB Togpersonalets Områdegruppe DSB Forretningsorden for Områdegruppebestyrelsen 1. Områdegruppens virke. Områdegruppens daglige arbejde varetages af formanden og næstformanden, som drager omsorg for, at alle

Læs mere

Bilag 1. Tværgående. OPGAVEN UDFØRELSE FORVENTNINGER TIL FONDEN Udarbejdelse af forretningsgangsbeskrivelser

Bilag 1. Tværgående. OPGAVEN UDFØRELSE FORVENTNINGER TIL FONDEN Udarbejdelse af forretningsgangsbeskrivelser Bilag 1 Tværgående OPGAVEN UDFØRELSE FORVENTNINGER TIL FONDEN Udarbejdelse af forretningsgangsbeskrivelser indenfor ges efter CØP udarbejder forretningsgangene Revisionen indra- Evt. honorarer til revision

Læs mere

VEDTÆGTER FOR EJERLAUGET KROGENGEN

VEDTÆGTER FOR EJERLAUGET KROGENGEN VEDTÆGTER FOR EJERLAUGET KROGENGEN Stiftet den 27/6-2002 Oversigt: Ejerlaugets Navn Medlemsskab og stemmeret Ejerlaugets formål Generalforsamling Bestyrelsen Konstituering m.v. Tegningsret Regnskab og

Læs mere

Grundejerforeningen Højgårdstoften. Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN HØJGÅRDSTOFTEN

Grundejerforeningen Højgårdstoften. Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN HØJGÅRDSTOFTEN Grundejerforeningen Højgårdstoften Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN HØJGÅRDSTOFTEN 20. april 2010 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Højgårdstoften: Dens hjemsted er Høje-Taastrup Kommune. Nærværende

Læs mere

3.1 Foreningen har hjemsted på den til enhver tid af bestyrelsen fastsatte adresse for sekretariatet.

3.1 Foreningen har hjemsted på den til enhver tid af bestyrelsen fastsatte adresse for sekretariatet. Vedtægter for DSRS Sagsnr. 047290-0001 jam/lek VEDTÆGT FOR FORENINGEN DANSK SØREDNINGSSELSKAB (DSRS) 1. Navn 1.1 Foreningens navn er Dansk Søredningsselskab. 2. Formål 2.1 Foreningens formål er på ideelt

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. 1. Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Ullerød Vandværks vedtægter af 27. april 2010. Originaleksemplaret

Læs mere

VEDTÆGTER FOR EJERLAUGET KROGENGEN

VEDTÆGTER FOR EJERLAUGET KROGENGEN VEDTÆGTER FOR EJERLAUGET KROGENGEN Stiftet den 27/6-2002 Oversigt: Ejerlaugets Navn Medlemsskab og stemmeret Ejerlaugets formål Generalforsamling Bestyrelsen Konstituering m.v. Tegningsret Regnskab og

Læs mere

Vedtægter Grundejerforeningen Klokkergården

Vedtægter Grundejerforeningen Klokkergården Vedtægter: Vedtægter for Grundejerforeningen Klokkergården. 1 Navn Foreningens navn er Grundejerforeningen Klokkergården. Foreningen har hjemsted i Sorø Kommune. Foreningen omfatter ejere af de inden for

Læs mere

Togpersonalets Områdegruppe DSB

Togpersonalets Områdegruppe DSB Togpersonalets Områdegruppe DSB Forretningsorden for Områdegruppebestyrelsen 1. Områdegruppens virke. Områdegruppens daglige arbejde varetages af formanden og næstformanden, som drager omsorg for, at alle

Læs mere

1. Rejseudgifter svarende til tog på 2. klasse inkl. evt. pladsreservationer samt kørsel i egen bil refunderes (se pkt. a.).

1. Rejseudgifter svarende til tog på 2. klasse inkl. evt. pladsreservationer samt kørsel i egen bil refunderes (se pkt. a.). NOTAT Politik for honorarer, rejserefusioner, repræsentationsudgifter m.m. i DUF Udgangspunktet for DUFs politik for honorarer, rejserefusioner, repræsentationsudgifter m.m. er at tage hensyn til to forhold:

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk A.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk A.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Ullerød Vandværk A.m.b.a. 1. Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Ullerød Vandværks vedtægter af 27. april 2010. Originaleksemplaret

Læs mere

VEDTÆGTER

VEDTÆGTER VEDTÆGTER Navn 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Trippendalsparken og omhandler rækkehusene med adressen Tjørnehusene 4 52 samt Poppelhusene 16 50 og 3 51 i Albertslund Kommune. Formål 2 Foreningens

Læs mere

stk. 2 Fonden er stiftet af foreningen Århus Filmværksteds generalforsamling den 3. maj 2005

stk. 2 Fonden er stiftet af foreningen Århus Filmværksteds generalforsamling den 3. maj 2005 vedtægter 1 Navn og hjemsted Fondens navn er Fonden Århus Filmværksted Fonden er stiftet af foreningen Århus Filmværksteds generalforsamling den 3. maj 2005 Fondens hjemsted er Århus Kommune 2 Formål og

Læs mere

Vedtægter for Enhedslisten Middelfart

Vedtægter for Enhedslisten Middelfart 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 Vedtægter for Enhedslisten Middelfart 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Enhedslisten Middelfart. Foreningen

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen "Fuglevang"

Vedtægter for Grundejerforeningen Fuglevang Vedtægter for Grundejerforeningen "Fuglevang" 1. Grundejerforeningens navn er "Grundejerforeningen Fuglevang". Dens hjemsted er Kirke Såby. Dens værneting er Roskilde Herredsret. 2. Grundejerforeningen

Læs mere

Vedtægter for idrætsforeningen Lavia København

Vedtægter for idrætsforeningen Lavia København Vedtægter for idrætsforeningen Lavia København Oversigt: 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Idrætten 4 Medlemskab 5 Indmeldelse 6 Udmeldelse 7 Udelukkelse og eksklusion 8 Lavia Nyt 9 Generalforsamling 10 Ordinær

Læs mere

Forslag til Vedtægter for Prostatakræftforeningen PROPA

Forslag til Vedtægter for Prostatakræftforeningen PROPA Bilag til dagsorden til Landsmødet d. 27. april 2019 Forslag til Vedtægter for Prostatakræftforeningen PROPA 1 Navn og hjemsted Foreningens formelle navn er Prostatakræftforeningen. Foreningen anvender

Læs mere

Stk. 2. Reglerne finder tilsvarende anvendelse for andre, der af bestyrelsen

Stk. 2. Reglerne finder tilsvarende anvendelse for andre, der af bestyrelsen N O T A T Regler for honorering, mødediæter mm. 2014-2018 Honorering, ydelse af mødediæter, tabt arbejdsfortjeneste og andre godtgørelser til medlemmer af Danske Regioners bestyrelse og udvalg for perioden

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Toftegården

Vedtægter for Grundejerforeningen Toftegården Vedtægter for Grundejerforeningen Toftegården 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er: Grundejerforeningen Toftegården Og dens hjemsted er: Matr. Nr. 10S, Avedøre by 2 Foreningens formål Foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Ejerlauget Ermelundshusene. i Jægersborg

VEDTÆGTER. for. Ejerlauget Ermelundshusene. i Jægersborg VEDTÆGTER for Ejerlauget Ermelundshusene i Jægersborg 1. Ejerlaugets navn er Ermelundshusenes Ejerlaug. Dets hjemsted er Jægersborg i Gentofte kommune under Københavns amts nordre birks jurisdiktion. Ejerlaugets

Læs mere

2 Formål og målsætning: Roskilde Håndbolds formål er gennem målrettet arbejde at fremme interessen for og kendskabet til håndbold.

2 Formål og målsætning: Roskilde Håndbolds formål er gennem målrettet arbejde at fremme interessen for og kendskabet til håndbold. VEDTÆGTER FOR ROSKILDE HÅNDBOLD Vedtaget på generalforsamlingen den 17. maj 1977 Ændret på generalforsamlingen den 17. marts 1995 Ændret på generalforsamlingen den 29. marts 1999 Ændret på generalforsamlingen

Læs mere

Vedtægter. For 1. udgave: Fællesudvalget for Grundejerforeninger på Enø, Lungshave og Fjordhusene. Dato:

Vedtægter. For 1. udgave: Fællesudvalget for Grundejerforeninger på Enø, Lungshave og Fjordhusene. Dato: Vedtægter Dato: 15.10.2016 For 1. udgave: 18.04.1981 Fællesudvalget for Grundejerforeninger på Enø, Lungshave og Fjordhusene Side: 1 af 5 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Medlemmer 4 Bestyrelse 5 Tegningsret

Læs mere

Vedtægter. For 1. udgave: Fællesudvalget for grundejerforeningerne på Enø Side: 1 af 5. Dato: Navn og hjemsted.

Vedtægter. For 1. udgave: Fællesudvalget for grundejerforeningerne på Enø Side: 1 af 5. Dato: Navn og hjemsted. Fællesudvalget for grundejerforeningerne på Enø Side: 1 af 5 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Medlemmer 4 Bestyrelse 5 Tegningsret 6 Bestyrelsesmøder 7 Regnskab / Kasserer 8 Generalforsamling 9 Forhandlingsprotokol

Læs mere

REGNSKABSINSTRUKS Gældende for bevillinger før 1. august 2016

REGNSKABSINSTRUKS Gældende for bevillinger før 1. august 2016 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Dampfærgevej 22, Postboks 2593, 2100 Kbh. Ø., Tlf. 3529 8100 MIDLER TIL FORANSTALTNINGER PÅ TANDLÆGEOMRÅDET REGNSKABSINSTRUKS Gældende for bevillinger før 1. august 2016

Læs mere

Vedtægter for støtteforeningen Selam Støtteforening. 1. Foreningens navn og hjemsted

Vedtægter for støtteforeningen Selam Støtteforening. 1. Foreningens navn og hjemsted Vedtægter for støtteforeningen Selam Støtteforening 1. Foreningens navn og hjemsted Selam støtteforening har hjemsted i Århus Kommune, Elmegårdsvej 1, 8361 Hasselager, C/O Selam Friskole. 2. Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Cold Hawaii Kystlivredderklub

Vedtægter for Cold Hawaii Kystlivredderklub Vedtægter for Cold Hawaii Kystlivredderklub Side 1 af 5 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er "Cold Hawaii Kystlivredderklub", med hjemsted i Nørre Vorupør, Thisted Kommune. Foreningen er

Læs mere

Forretningsorden for Bestyrelsen ved SOSU C

Forretningsorden for Bestyrelsen ved SOSU C Forretningsorden for Bestyrelsen ved SOSU C I henhold til Vedtægternes 14 fastsætter bestyrelsen forretningsorden og instrukser for sit virke. Forretningsorden skal sikre, at bestyrelsen gennem sit arbejde

Læs mere

Udgivet af De grønne pigespejdere Arsenalvej 10 1436 København K Tlf. 3312 9538. Foto Sanne Vils Axelsen

Udgivet af De grønne pigespejdere Arsenalvej 10 1436 København K Tlf. 3312 9538. Foto Sanne Vils Axelsen Vejledning for kasserer August 2011 Udgivet af De grønne pigespejdere Arsenalvej 10 1436 København K Tlf. 3312 9538 Foto Sanne Vils Axelsen Indhold Hverdagens opgaver... 4 Tilskudsordning... 4 Årsregnskab

Læs mere

Vedtægter for Grimstrup IF

Vedtægter for Grimstrup IF Vedtægter for Grimstrup IF 1. Foreningens navn og hjemsted A. Foreningens navn er Grimstrup Idrætsforening (forkortet Grimstrup IF). Foreningen er stiftet under navnet Grimstrup-Hjortkær-Roust Idrætsforening

Læs mere

REGNSKABSINSTRUKS. Anmodningen om udbetaling fremsendes til Tina Underbjerg på mail

REGNSKABSINSTRUKS. Anmodningen om udbetaling fremsendes til Tina Underbjerg på mail REGNSKABSINSTRUKS Anvendelse af bevillingen Bevillingsbeløbet er fastsat på grundlag af ansøgningens budget til hel eller delvis dækning af udgifterne. Formålet med projektet må ikke ændres og bevillingsbeløbet

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske, Forbundet af 1948. Kapitel 1: Navn, hjemsted, formål og struktur

Vedtægter for Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske, Forbundet af 1948. Kapitel 1: Navn, hjemsted, formål og struktur Vedtægter for Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske, Forbundet af 1948 Kapitel 1: Navn, hjemsted, formål og struktur 1. Foreningens navn er "Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske, Forbundet af 1948".

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelse og ledelse ved Vinderød Privatskole

Forretningsorden for bestyrelse og ledelse ved Vinderød Privatskole Forretningsorden for bestyrelse og ledelse ved Vinderød Privatskole Bilag til 'Vedtægter for Vinderød Privatskole' Indhold 1. Bestyrelsen... 2 a. Konstituering... 2 b. Årets møder... 2 c. Mødedeltagelse...

Læs mere

Foreningen Ulstrup IF er stiftet den og har hjemsted i Ulstrup i Favrskov Kommune.

Foreningen Ulstrup IF er stiftet den og har hjemsted i Ulstrup i Favrskov Kommune. Ulstrup IF 1: NAVN OG HJEMSTED. Foreningen Ulstrup IF er stiftet den 15.06.2010 og har hjemsted i Ulstrup i Favrskov Kommune. 2: FORMÅL. Foreningens formål er, med udgangspunkt i afdelingerne, at skabe

Læs mere

Vedtægter. for fonden NEWCO SCENEN. Navn og hjemsted. Formål

Vedtægter. for fonden NEWCO SCENEN. Navn og hjemsted. Formål Vedtægter for fonden NEWCO SCENEN Navn og hjemsted 1. NEWCO SCENEN er en fond, hvis hjemsted er Holstebro Kommune. Formål 2 Fondens formål er at eje, udleje og drive ejendommen NEWCO SCENEN, beliggende

Læs mere

Ny Bringe Grundejerforening. Vedtægter

Ny Bringe Grundejerforening. Vedtægter Vedtægter 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Ny Bringe Grundejerforening. Foreningens hjemsted er Furesø kommune. 2 Område og medlemmer Stk. 1. Foreningen omfatter ejendommene, der er beliggende på

Læs mere

Vedtægt for Asserbo Vandværk a.m.b.a.

Vedtægt for Asserbo Vandværk a.m.b.a. Bestyrelsens forslag til ændring af vedtægt for Asserbo Vandværk a.m.b.a. Vedtægt for Asserbo Vandværk a.m.b.a. 1. Navn og hjemsted Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar (a.m.b.a.), hvis navn

Læs mere

Vedtægter for FK Odsherred

Vedtægter for FK Odsherred Vedtægter for FK Odsherred Fælles Klub Odsherred Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er FK Odsherred. Foreningen er hjemmehørende i Odsherred Kommune. Fodboldafdelingen registrerer deres hold under navnet

Læs mere

VEDTÆGTER. Stk. 1. Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved 2, FORMÅL. Stk. 1.

VEDTÆGTER. Stk. 1. Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved 2, FORMÅL. Stk. 1. VEDTÆGTER FOR HERLUFSHOLM GYMNASTIKFORENING HOVEDAFDELINGEN 1. NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved Kommune. 2,

Læs mere

Vedtægt for Sundhed Danmark

Vedtægt for Sundhed Danmark Vedtægt for Sundhed Danmark 1 Foreningens navn 1.1 Foreningens navn er Sundhed Danmark 1.2 Foreningen kan derudover bruge Foreningen af danske sundhedsvirksomheder i sin kommunikation 2 Formål 2.1 Foreningen

Læs mere

Vedtaget på konstituerende bestyrelsesmøde den 22. marts 2018

Vedtaget på konstituerende bestyrelsesmøde den 22. marts 2018 Vedtaget på konstituerende bestyrelsesmøde den 22. marts 2018 22-03-2018 EMN-2018-00002 Nanna Skau Fischer Danske Regioners regler for honorering, ydelse af mødediæter, tabt arbejdsfortjeneste og andre

Læs mere

FORENINGSVEDTÆGTER. for. Eskov Strandpark

FORENINGSVEDTÆGTER. for. Eskov Strandpark 7473-002/AMA 18.03.2019 FORENINGSVEDTÆGTER for Eskov Strandpark Foreningen er stiftet i h.t. 2 i deklaration, tinglyst den 1/6 1967 på matr.nr. 1a Eskov, Selde Sogn og matr.nr. 10g Floutrup by, Selde Sogn

Læs mere

Vedtægter for Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD)

Vedtægter for Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD) Foreningen af Vandværker i Danmark Vedtægter for Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD) Solrød Center 20C, 2680 Solrød Strand Tlf.: 56 14 42 42 fvd@fvd.dk - www.fvd.dk CVR: 9513 9655 1 NAVN Foreningen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DALL VILLABY VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR DALL VILLABY VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR DALL VILLABY VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Dall Villaby Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Aalborg Kommune. 1 Formål 2 Selskabets

Læs mere

Vedtægter. 3. Foreningens forsyningsområde er Faxe kommune i byområderne Faxe, Karise og Faxe Ladeplads og tilhørende lokaliteter.

Vedtægter. 3. Foreningens forsyningsområde er Faxe kommune i byområderne Faxe, Karise og Faxe Ladeplads og tilhørende lokaliteter. Vedtægter NAVN OG HJEMSTED 1 1. Foreningens navn Faxe-Faxe Ladeplads Antenneforening. 2. Foreningens hjemsted er Faxe. 3. Foreningens forsyningsområde er Faxe kommune i byområderne Faxe, Karise og Faxe

Læs mere

Velkomst Præsentationsrunde Rollefordeling vedr. økonomien Bogføring og årsregnskab Skat og moms Medlems-og bogføringssystemer

Velkomst Præsentationsrunde Rollefordeling vedr. økonomien Bogføring og årsregnskab Skat og moms Medlems-og bogføringssystemer Velkomst Præsentationsrunde Rollefordeling vedr. økonomien Bogføring og årsregnskab Skat og moms Medlems-og bogføringssystemer Stiftet i 1994 af Carsten H. Fohlmann Har mere end 20 års erfaring med foreninger

Læs mere

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet:

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er JORD - ARBEJDE - KAPITAL - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse forkortet: Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet: "JAK DANMARK". 2 Hjemsted Foreningens hjemsted er JAK

Læs mere

Vedtægter for. Andelsselskabet. Marielyst Vandværk

Vedtægter for. Andelsselskabet. Marielyst Vandværk Vedtægter for Andelsselskabet Marielyst Vandværk Gældende fra 28. juli 2012 Vedtægter for Marielyst Vandværk 1 Navn og hjemsted Selskabet, der er stiftet den 20. april 1936, er et andelsselskab, hvis navn

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HAVNDAL - UDBYNEDER IDRÆTSFORENING. 1. Navn og hjemsted.

VEDTÆGTER FOR HAVNDAL - UDBYNEDER IDRÆTSFORENING. 1. Navn og hjemsted. VEDTÆGTER FOR HAVNDAL - UDBYNEDER IDRÆTSFORENING. 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Havndal -Udbyneder Idrætsforening, der er stiftet den 7-11-1962. Foreningen er hjemmehørende i Havndal, Randers

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE Central- og skatteforvaltningen Byrådssekretariatet

GLADSAXE KOMMUNE Central- og skatteforvaltningen Byrådssekretariatet GLADSAXE KOMMUNE Central- og skatteforvaltningen Byrådssekretariatet Vederlagsregulativ Af: Helle Johansen Diættaksten udgør i 2006: For møde på indtil 4 timer i alt 360 kr. For møde på over 4 timer i

Læs mere

Vedtægter. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål. 3 Medlemmer. 4 Medlemmernes rettigheder

Vedtægter. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål. 3 Medlemmer. 4 Medlemmernes rettigheder Vedtægter 1 Navn og hjemsted Tjebberup Vandværk a.m.b.a. er et andelsselskab med begrænset ansvar. Selskabet blev stiftet den 8. december 1967. Vandværket ligger på adressen,, matrikel 2-aa Bredetved by,

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne

Forretningsorden for bestyrelsen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne Forretningsorden for bestyrelsen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne 1. BESTYRELSENS SAMMENSÆTNING Bestyrelsen består af 18 medlemmer og 5 suppleanter, som er blevet valgt på Danske Erhvervsskoler

Læs mere

VEDTÆGTER FOR NYREFORENINGEN SYDØSTJYLLAND

VEDTÆGTER FOR NYREFORENINGEN SYDØSTJYLLAND VEDTÆGTER FOR NYREFORENINGEN SYDØSTJYLLAND VEDTÆGTER FOR NYREFORENINGEN SYDØSTJYLLAND NAVN 1 Kredsens navn er: Nyreforeningen Sydøstjylland. Dens hjemsted er formandens adresse. Nyreforeningen Sydøstjylland

Læs mere

På rejse for TL Gældende fra 1. januar 2015

På rejse for TL Gældende fra 1. januar 2015 På rejse for TL Gældende fra 1. januar 2015 Indhold Side Når du rejser for TL 2 Hvem gælder reglerne for? 2 Generelt 2 Transport 2 Mad og drikke 4 Småfornødenheder 4 Overnatning 4 Telefon 4 Tabt arbejdsfortjeneste

Læs mere

VEDTÆGTER FOR TRANBJERGGÅRDENS VANDVÆRK

VEDTÆGTER FOR TRANBJERGGÅRDENS VANDVÆRK VEDTÆGTER FOR TRANBJERGGÅRDENS VANDVÆRK navn og hjemsted 1 Selskabet, stiftet den 9. maj 1962, er et andelsselskab, hvis navn er Tranbjerggårdens Vandværk. Selskabet har hjemsted i Syddjurs Kommune. formål

Læs mere

AU AARHUS UNIVERSITET. AUs Rejsepolitik. Overordnede principper

AU AARHUS UNIVERSITET. AUs Rejsepolitik. Overordnede principper AUs Rejsepolitik Overordnede principper Politik for køb af rejser og hermed relaterede udgifter er gældende for enhver ved Aarhus Universitet og vedrører alle rejser finansieret af universitetets ordinære

Læs mere

Vedtægter for Spejdernes Administrationsfællesskab

Vedtægter for Spejdernes Administrationsfællesskab Vedtægter for Spejdernes Administrationsfællesskab Vedtægter for Spejdernes Administrationsfællesskab_godkendt Vedtægter for Spejdernes Administrationsfællesskab (CVR-nr. 31352894) 1 Navn og selskabsform

Læs mere

Love og vedtægter for Grundejerforeningen Pedersminde 2017

Love og vedtægter for Grundejerforeningen Pedersminde 2017 Love og vedtægter for Grundejerforeningen Pedersminde 2017 Paragraf 1 Foreningens navn er Pedersminde med hjemsted i Hønsinge i Odsherred kommune. Paragraf 2 Foreningens formål er at varetage og fremme

Læs mere

Retningslinier for tilskud til Den Folkeoplysende Voksenundervisning i Lejre Kommune.

Retningslinier for tilskud til Den Folkeoplysende Voksenundervisning i Lejre Kommune. Retningslinier for tilskud til Den Folkeoplysende Voksenundervisning i Lejre Kommune. 1. Folkeoplysende foreninger, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning. Følgende krav skal opfyldes for at modtage

Læs mere

STANDARDKONTRAKT 2. AFTALE (ulønnet medhjælper) Hermed ansætter. (Herefter benævnt klubben) Adresse: Navn: (Herefter benævnt træneren) Adresse:

STANDARDKONTRAKT 2. AFTALE (ulønnet medhjælper) Hermed ansætter. (Herefter benævnt klubben) Adresse: Navn: (Herefter benævnt træneren) Adresse: STANDARDKONTRAKT 2 AFTALE (ulønnet medhjælper) Hermed ansætter (Herefter benævnt klubben) Adresse: Navn: (Herefter benævnt træneren) Adresse: CPR-nr.: følgende vilkår for hvervet som ulønnet træner i klubben:

Læs mere

VEDTÆGTER ANDELSSELSKABET VOLLERUP STRANDS VANDVÆRK

VEDTÆGTER ANDELSSELSKABET VOLLERUP STRANDS VANDVÆRK VEDTÆGTER FOR ANDELSSELSKABET VOLLERUP STRANDS VANDVÆRK Selskabet, der er stiftet den 18. december 1965, er et andelsselskab, hvis navn er Andelsselskabet Vollerup Strands Vandværk. 1 Selskabet har hjemsted

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ANDELSSELSKABET GJERRILD NORDSTRANDS VANDVÆRK. Navn og beliggenhed

VEDTÆGTER FOR ANDELSSELSKABET GJERRILD NORDSTRANDS VANDVÆRK. Navn og beliggenhed VEDTÆGTER FOR ANDELSSELSKABET GJERRILD NORDSTRANDS VANDVÆRK Navn og beliggenhed 1 Selskabet er et andelsselskab hvis navn er Andelsselskabet Gjerrild Nordstrands Vandværk. Vandværket er beliggende Emmedsbovej

Læs mere

Som interessenter kan alene deltage personer og virksomheder, der til enhver tid opfylder elværkernes krav for at være med i et vindmølle projekt.

Som interessenter kan alene deltage personer og virksomheder, der til enhver tid opfylder elværkernes krav for at være med i et vindmølle projekt. VEDTÆGTER 1 NAVN Interessentskabets navn er Tirslund Vindmøllelaug I/S. 2 FORMÅL Interessentskabets formål er at skabe vedvarende energi, primært ved hjælp af vindkraft, der sælges til Forsyningsselskabet

Læs mere

Vedtægter for Stilling Idrætsforening.

Vedtægter for Stilling Idrætsforening. Vedtægter for Stilling Idrætsforening. 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er STILLING IDRÆTSFORENING. Aktiviteter i foreningen drives tillige under navnet SIF. Foreningens hjemsted er Skanderborg

Læs mere

Vejledning Udarbejdelse af en vedtægt for frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde i Bornholms Regionskommune

Vejledning Udarbejdelse af en vedtægt for frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde i Bornholms Regionskommune Vejledning Udarbejdelse af en vedtægt for frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde i Bornholms Regionskommune Godkendelse sker efter reglerne i folkeoplysningsloven. I folkeoplysningslovens 4, stk. 3

Læs mere

Det er foreningens formål, gennem idræt og kulturelt arbejde, at styrke sammenholdet mellem unge og ældre til gavn for lokalsamfundet.

Det er foreningens formål, gennem idræt og kulturelt arbejde, at styrke sammenholdet mellem unge og ældre til gavn for lokalsamfundet. VEDTÆGTER 1. Foreningens navn er Skrydstrup Ungdoms- & Idrætsforening (SUIF). Foreningens hjemsted er Haderslev Kommune. 2. Det er foreningens formål, gennem idræt og kulturelt arbejde, at styrke sammenholdet

Læs mere

Advokaterne Passagen Passagen 4, 8500 Grenaa

Advokaterne Passagen Passagen 4, 8500 Grenaa Advokaterne Passagen Passagen 4, 8500 Grenaa J.nr. 217067 LKP/BC VEDTÆGTER FOR SELKÆR MØLLE VANDVÆRK A.m.b.a. 1. Navn og hjemsted Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Selkær

Læs mere

Vedtægter for Oxfam IBIS Udkast til vedtægtsændringer 2015 til Generalforsamling [Vedtaget på Generalforsamling for IBIS den xx dato 2016]

Vedtægter for Oxfam IBIS Udkast til vedtægtsændringer 2015 til Generalforsamling [Vedtaget på Generalforsamling for IBIS den xx dato 2016] Vedtægter for Oxfam IBIS Udkast til vedtægtsændringer 2015 til Generalforsamling 16.12.15 [Vedtaget på Generalforsamling for IBIS den xx dato 2016] 1. Navn Stk. 1. Organisationens danske navn er Oxfam

Læs mere

GUIDE. Skat og moms for frivillige og

GUIDE. Skat og moms for frivillige og GUIDE Skat og moms for frivillige og foreninger Udskrevet: 2016 Indhold Skat og moms for frivillige og foreninger............................................. 3 Foreninger og moms..............................................................

Læs mere

Økonomiske procedurer - for Lærerstuderendes Landskreds

Økonomiske procedurer - for Lærerstuderendes Landskreds Økonomiske procedurer - for Lærerstuderendes Landskreds Indholdsfortegnelse 1 Bestyrelsen... 2 2 Forretningsudvalget... 4 3 Årsmøde... 5 4 Oktobermøde... 7 5 Formandstræf...8 6 Udvalg og arbejdsgrupper...

Læs mere

VEDTÆGTER AF 19 MAR Slangerup Svømmeklub Idrætsvej Slangerup Tel

VEDTÆGTER AF 19 MAR Slangerup Svømmeklub Idrætsvej Slangerup Tel VEDTÆGTER AF 19 MAR 2014 Slangerup Svømmeklub Idrætsvej 3 3550 Slangerup Tel. 26 14 35 23 formanden@slsk.dk www.slsk.dk INDHOLDSFORTEGNELSE 1. FORENINGENS NAVN... 1 2. FORMÅL... 1 3. MEDLEMSSKAB... 1 4.

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske, Forbundet af Kapitel 1: Navn, hjemsted, formål og struktur

Vedtægter for Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske, Forbundet af Kapitel 1: Navn, hjemsted, formål og struktur Vedtægter for Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske, Forbundet af 1948 Kapitel 1: Navn, hjemsted, formål og struktur 1. Foreningens navn er "Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske, Forbundet af 1948".

Læs mere

LOVE. STANDARDVEDTÆGTER for Dansk Vandrelaug

LOVE. STANDARDVEDTÆGTER for Dansk Vandrelaug LOVE og STANDARDVEDTÆGTER for Dansk Vandrelaug Dansk Vandrelaug, Kultorvet 7, 1., 1175 København K Tlf: 33 12 11 65 E-mail: dvl@dvl.dk Hjemmeside: www.dvl.dk Love for Dansk Vandrelaug Almindelige bestemmelser

Læs mere

DANSK CITROËNKLUB Oprindeligt stiftet 4. september 1956 som 2CV Klubben, Danmark

DANSK CITROËNKLUB Oprindeligt stiftet 4. september 1956 som 2CV Klubben, Danmark Vedtægter for samt Regelsæt for Side 1 af 5 1. Klubbens navn. Klubbens navn er (DCK) Vedtægter for : 2. Klubbens medlemmer. Som medlem kan optages enhver med interesse for Citroën biler. 3. Klubbens formål.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HORNBÆK VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR HORNBÆK VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR HORNBÆK VANDVÆRK a.m.b.a. 1 Selskabet, der oprindelig er stiftet som interessentskab i 1906, er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Hornbæk Vandværk a.m.b.a. Selskabet har

Læs mere

Advokaterne i Nørregade

Advokaterne i Nørregade Advokerne i Nørregade Nørregade 6, 8500 Grenaa J.nr. 215783/CL/DE VEDTÆGTER FOR NORDDJURS ANTENNEFORSYNING A.m.b.a. 1 Selskabets navn er Norddjurs Antenneforsyning A.m.b.a. Selskabets hjemsted er Norddjurs

Læs mere

Oprettelse af en forening sådan!

Oprettelse af en forening sådan! Vejledning: Frivillig Folkeoplysende Forening 1 Oprettelse af en forening sådan! Kravene til en frivillig folkeoplysende forening handler primært om hvilke aktiviteter, der er i foreningen, og hvordan

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven.

Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven. Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven. GENERELLE OPLYSNINGER Afleveringsfrister: Ansøgning om aktivitetstilskud Aflevering

Læs mere

2 Formål. 3 Medlemmer. Enhver, der har tinglyst adkomst til fast ejendom i forsyningsområdet, kan blive medlem af selskabet.

2 Formål. 3 Medlemmer. Enhver, der har tinglyst adkomst til fast ejendom i forsyningsområdet, kan blive medlem af selskabet. VEDTÆGTER FOR STRØVANG VANDFORSYNING Selskabet er et interessentskab, der er stiftet den 12.oktober 1954 som Strøvang Vandværk, nu Strøvang Vandforsyning. Selskabet har hjemsted i Hillerød kommune. 1 2

Læs mere

S T A N D A R D K O N T R A K T

S T A N D A R D K O N T R A K T Ved underskrivelsen af denne aftale har bestyrelsen i Fredensborg Boldklub og Idrætsforening Adresse: Kastanievej 16 3480 Fredensborg og træner/holdleder Navn:... Adresse:...... Telefon:... Mobil:... Email:...

Læs mere

VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 10

VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 10 VEDTÆGTER Vedtægter side 1 af 10 INDHOLD Indhold... 2 1. PARAGRAF 1: NAVN OG HJEMSTED... 4 2. PARAGRAF 2: FORMÅL... 4 3. PARAGRAF 3: MEDLEMMER... 5 3.1 Anmodning om optagelse... 5 3.2 Medlemmernes forpligtelser...

Læs mere

Vedtægter for Rødding Antenneforening

Vedtægter for Rødding Antenneforening Vedtægter for Rødding Antenneforening Navn, hjemsted og formål: 01 01) Foreningens navn er Rødding Antenneforening. Foreningen er hjemmehørende i Vejen Kommune. 02 01) Foreningens formål er at: a) Modtage

Læs mere

Foreningsvedtægt. Foreningens navn, formål og hjemsted

Foreningsvedtægt. Foreningens navn, formål og hjemsted Foreningsvedtægt Foreningens navn, formål og hjemsted Foreningens navn er Humleboet 2008 (herefter benævnt Foreningen). 1 Foreningens formål er at afholde faglige og sociale arrangementer for familier,

Læs mere

1 Foreningens navn, hjemsted og formål Stk. 1 Foreningens navn er Nyboe Antenneforening. Foreningens hjemsted er Vejle Kommune.

1 Foreningens navn, hjemsted og formål Stk. 1 Foreningens navn er Nyboe Antenneforening. Foreningens hjemsted er Vejle Kommune. Vedtægter 1 Foreningens navn, hjemsted og formål Foreningens navn er Nyboe Antenneforening. Foreningens hjemsted er Vejle Kommune. Formålet er at drive antenneforening for modtagning af tv- og radioprogrammer,

Læs mere

VEDTÆGTER. BORUP VANDVÆRK A.m.b.a FOR. 24. april 2014.

VEDTÆGTER. BORUP VANDVÆRK A.m.b.a FOR. 24. april 2014. VEDTÆGTER FOR BORUP VANDVÆRK A.m.b.a 24. april 2014. Indholdsfortegnelse 1. Navn og hjemsted... 3 2. Formål... 3 3. Medlemmer/Andelshavere... 3 4. Medlemmers rettigheder... 3 5. Medlemmernes forpligtelser

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN KLOSTERGADE 28, 8100 ÅRHUS C TELEFON 86 19 64 00 TELEFAX 86 20 15 17 E-MAIL post@hoerlyck.com www.hoerlyck.com CVR-NR.: 26 82 27 42 DANSKE BANK KT. 3627 3627850034 H Ø R L Y C K & S T E F F E N S E N ADVOKATFIRMA

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet

Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet Marts 2017 Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet Indledning Nationalpark Vadehavet yder støtte i form af mindre beløb* til ikke-kommercielle

Læs mere

Vedtægter. 1 Navn og hjemsted. 2 Foreningens formål

Vedtægter. 1 Navn og hjemsted. 2 Foreningens formål 1.1 Foreningens navn er Periamma. Vedtægter 1 Navn og hjemsted 1.2 Foreningen har hjemsted i Københavns Kommune. 2 Foreningens formål 2.1 Periamma er en uafhængig non-profit forening. 2.2 Periammas formål

Læs mere

Grundejerforeningen Slagslunde Syd. Vedtægter 1/8

Grundejerforeningen Slagslunde Syd. Vedtægter 1/8 Vedtægter 1/8 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er. Foreningen har hjemsted i Slagslunde by i Egedal Kommune. Foreningens vedtægter og ændringer til disse skal godkendes af Egedal Kommune.

Læs mere

Contar ApS. Regnskab Bestyrelsens rolle. Kassererens rolle. Revisorens rolle. Revisorens rolle

Contar ApS. Regnskab Bestyrelsens rolle. Kassererens rolle. Revisorens rolle. Revisorens rolle Regnskab 2019 Velkomst Rollefordeling vedr. økonomien Årsregnskab Bogføring Skat og moms Medlems- og bogføringssystemer Contar ApS Stiftet i 1994 af Carsten H. Fohlmann Har mere end 20 års erfaring med

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GILLELEJE VANDVÆRK A.M.B.A.

VEDTÆGTER FOR GILLELEJE VANDVÆRK A.M.B.A. VEDTÆGTER FOR GILLELEJE VANDVÆRK A.M.B.A. Navn og hjemsted 1 Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Gilleleje Vandværk a.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Gribskov Kommune. Formål

Læs mere

Vedtægter for. Andelsselskabet Gram vandværk. April 2018

Vedtægter for. Andelsselskabet Gram vandværk. April 2018 Vedtægter for Andelsselskabet Gram vandværk 2018 April 2018 April 2018 Indhold 1 Navn og Hjemsted... 4 2 Formål... 4 3 Andelshavere... 4 4 Medlemmers rettigheder... 5 5 Medlemmers forpligtelser og hæftelser

Læs mere

Foreningens vedtægter som de blev vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 15.3.2006

Foreningens vedtægter som de blev vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 15.3.2006 Foreningens vedtægter som de blev vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 15.3.2006 1 Navn og hjemsted Foreningen Sejs-Svejbæk Idrætsforening (SSIF), der har hjemsted i Silkeborg Kommune, er stiftet

Læs mere

Vedtægter for Den Kongelige Livgardes Officersforening

Vedtægter for Den Kongelige Livgardes Officersforening 1 Den Kongelige Livgardes Officersforening Vedtægter for Den Kongelige Livgardes Officersforening Marts 2005 2 Navn: Foreningens navn er Den Kongelige Livgardes Officersforening 1 2 Formål: Det er foreningens

Læs mere