Procedure, tids- og handleplan for regnskab i Assens Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Procedure, tids- og handleplan for regnskab i Assens Kommune"

Transkript

1 Procedure, tids- og handleplan for regnskab i Assens Kommune Økonomi Rådhus Allé Assens

2 1. Indledning 3 2. Det udgiftsbaserede regnskab Registreringsfasen Rapporteringsfasen Anlægsregnskaber 6 3. Det omkostningsbaserede regnskab Registreringsfasen for det omkostningsbaserede regnskab Rapporteringsfasen 7 4. Teknisk afslutning af regnskabet Formelle rammer Regnskabsåret i perioder Likvide konti Moms Afstemning af systemkonti Fejlkonti Mellemregningskonti Salgsstyring Intern afregning Anlægsaktiver Andet Selvejende institutioner med driftsoverenskomster Hovedart Direkte posteringer på hovedkonto Indregning af selskabers værdi (funktion Aktiver og andelsbeviser m.v.) Statuskonti Obligatoriske oversigter Overførsler mellem årene 11 Bilag 1 Tidsplan for regnskab

3 1. Indledning Procedure, tids- og handleplan for regnskabet i Assens Kommune beskriver, hvordan der skal aflægge regnskab, og hvilke produkter regnskabet består af. I regnskabet sker der en opgørelse af afvigelser af årets aktiviteter og forbrug. Herudover sker der en vurdering af kommunens økonomiske situation. Dette er med til at danne grundlag for planlægning og styring af næste års aktiviteter og forbrug. Det er derfor vigtigt, at regnskabet giver et retvisende billede af den økonomiske præstation i regnskabsåret. Som følge af budgetmodellen er der i regnskabsaflæggelsen fokus på dokumentation herunder enhedspriser og mængder samt de opsatte mål for aktiviteter. Der følges med andre ord op på de forudsætninger, som lå til grund for beregningen af budgettet. Regnskabet danner også grundlag for opgørelse af og vurdering af mulige overførsler mellem regnskabsåret og det følgende budgetår. Regnskabet indeholder både et udgiftsbaseret og omkostningsbaseret regnskab. Årsagen til at kommunerne skal afgive regnskab ud fra to principper skyldes, at kommunerne ikke fuldt ud er overgået til det omkostningsbaserede budget- og regnskabssystem, idet kommunerne ikke vedtager omkostningsbaserede bevillinger. Formålet med det omkostningsbaserede regnskab er at øge gennemsigtigheden omkring kommunernes forbrug af ressourcer og øge sammenligneligheden mellem den private og kommunale opgavevaretagelse for hermed, at sætte yderligere fokus på produktivitet og effektivitet. Der er mange mennesker involveret i at afslutte et regnskabsår og lave kommunens samlede regnskab. Det stiller store krav til planlægning og overholdelse af tidsplaner. Samtidig er der forskellige roller i arbejdet. Fagcheferne skal i samarbejde med økonomikonsulenterne aflægge regnskab for de respektive politikområder og disse skal forelægges for fagudvalgene. Finans & Regnskab bearbejder det samlede regnskab og står for den samlede forelæggelse for Økonomiudvalget og Byrådet. Revisionen reviderer kommunens samlede regnskab og forsyner det med en påtegning med konklusionerne af den udførte revision. Selv om Procedure, tids- og handleplan forsøger at være detaljeret og grundigt i forhold til de enkelte arbejdsopgaver i regnskabsafslutningen, har erfaringer fra tidligere år vist, at der kan blive behov for at bede fagområderne om yderligere bistand i løbet af processen. Der kan være særlige opgørelser, redegørelser eller andet. Finans & Regnskab vil i givet fald kontakte de berørte fagområder direkte. I Procedure, tids- og handleplan beskrives i bilag også tidsplaner for de processer, der er knyttet til regnskabsaflæggelsen, herunder afslutningsfasen og de obligatoriske oversigter. Nedenstående figur viser de vigtigste pejlemærker i regnskabsprocessen, som er gældende fra år til år.

4 Nov Dec Jan Feb Ma Apr Maj Jun Jul Aug Sep Supplementsperiode I Supplementsperiode II Afstemninger Endeligt regnskab tilgængeligt Fagområderne i samarbejde med økonom ikonsulenterne udarbejderregnskabsforkl aringer, serv iceudgifter og anmoder om ov erførsler Chefgrupperne behandler regnskabet Direktionen behandler regnskabet Økonom iudv alget behandler regnskabet Rapporteringsfasen Politiskbehandling By rådet behandler regnskabet og ov ersender det til rev isionen Regnskabet offentliggøres Rev isionen behandler regnskabet løbende By rådet behandler rev isonsberetningen og godkender endeligt regnskab 2. Det udgiftsbaserede regnskab Det udgiftsbaserede regnskab (drift og anlæg) viser en opgørelse af årets udgifter og indtægter og dermed årets aktiviteter og forbrug, herunder afvigelser i forhold til de planlagte aktiviteter og budgetterede forbrug. Det udgiftsbaserede regnskab danner ligeledes grundlag for en opgørelse af og vurdering af mulige overførsler mellem regnskabsåret og næste budgetår. Samlet set kan regnskabet betragtes som en opfølgning på de forudsætninger, som lå til grund for budgettet. Se i øvrigt pkt Det udgiftsbaserede regnskab afspejler overordnet et billede af kommunens samlede økonomiske situation. Med de mange formål regnskabet har, bliver det således et væsentligt redskab i planlægningen og styringen af næste års aktiviteter og forbrug og det er derfor vigtigt, at regnskabet giver et retvisende billede af året. Det er i den forbindelse væsentligt at bemærke, at dette kun kan ske såfremt alle statuskonti er afstemt og specificeret. Økonomi Rådhus Allé Assens 2.1. Registreringsfasen Registreringsfasen indeholder bogføring af alle udgifter og indtægter, som vedrører regnskabsåret. Leverandørfakturaer, hvor varer og ydelser er modtaget i regnskabsåret, opkrævninger, regninger til andre kommuner, interne afregninger og anlægsaktiver vedrørende regnskabsåret skal være bogført i økonomisystemet, så de indgår i regnskabet. Registreringsfasen kan opdeles i to perioder; supplementsperiode I og supplementsperiode II; jf. tidsplanen. I fasen indgår ligeledes kontrol og afstemning. Dette for at sikre at de udgifter og indtægter, der er registreret i økonomisystemet, er korrekte. F.eks. skal saldoen i banken stemme med bogføring, statuskonti skal være afstemt og specificeret m.v.

5 2.2. Rapporteringsfasen Når registreringsfasen er afsluttet påbegyndes rapporteringsfasen. I rapporteringsfasen analyseres på datagrundlaget fra registreringsfasen. Der udarbejdes en politisk ledelsesberetning (= specielle bemærkninger; jf. afsnit 4.16) for hvert af kommunens politikområder. Ledelsesberetningen er en opfølgning på den politiske budgetinformation og indeholder bemærkninger omkring væsentlige afvigelser mellem det oprindelige budget og regnskabet, herunder også afvigelser i forhold til mængder. Andelen af hhv. serviceudgifter og overførselsudgifter på politikområdet skal ligeledes opgøres. Ledelsesberetningen udarbejdes i et samarbejde mellem nøglepersoner i fagområderne og Budget & Analyse og forelægges de respektive fagudvalg. Herefter bearbejdes materialet til kommunens samlede regnskab i Finans & Regnskab. Det samlede regnskab forelægges politisk i Økonomiudvalget og i Byrådet. Revisionsbehandlingen foregår løbende under hele regnskabsprocessen. Overførslerne forelægges dog i en særskilt sag i Økonomiudvalget og Byrådet. 2.3 Anlægsregnskaber I afsnit Principper for økonomistyring i Assens kommune skal der aflægges særskilte anlægsregnskaber for afsluttede anlæg når Anlægsbevillingens bruttoudgifter beløber sig til 2,0 mio. kr. eller derover. Der er fastsat krav herom i forbindelse med anlægsbevillingen. For anlæg under 2,0 mio. kr. skal der ikke udarbejdes særskilte anlægsregnskaber. Afsluttede anlægsregnskaber under nævnte beløbsgrænse skal opføres på en totalliste, hvor funktion, sted, bevilling samt forbrug er opført. I øvrigt henvises til Principper for økonomisk styring af anlægsprojekter i Assens kommune. 3. Det omkostningsbaserede regnskab Det omkostningsbaserede regnskab består konkret af forskellige oversigter, jf. afsnit 4.16 Regnskabsafslutningen for det omkostningsbaserede regnskab består af henholdsvis en registrerings- og en rapporteringsfase. Fagområdernes registreringsfase slutter ved lukning af anlægsmodulet Registreringsfasen for det omkostningsbaserede regnskab Finans & Regnskab skal have ajourført anlægsaktiver og aktiveringspligtige varebeholdninger i anlægsmodulet. Det betyder, at alle køb over kr. der opfylder kriterierne for et anlægsaktiv, skal være indregnet. Aktiverne i det omkostningsbaserede regnskab registreres i anlægsmodulet. Efter lukningen af anlægsmodulet sørger Finans & Regnskab for postering af alle poster, der er relateret til det omkostningsbaserede regnskab, herunder afskrivninger, tilgange, afgange, op- og nedskrivninger, tjenestemandspensioner, skyldige feriepenge, leasing samt varebeholdninger. Disse posteringer er særskilt registreret i økonomisystemet og indgår ikke i det udgiftsbaserede regnskab. Det er Finans & Regnskabs ansvar i samarbejde med fagområderne, at oplysningerne i anlægsmodulet er opdateret og retvisende.

6 Finans & Regnskab foretager omkostningsbaserede posteringer i økonomisystemet efter lukning af supplementsperiode II, det har ingen indflydelse på det udgiftsbaserede regnskab. Særligt omkring tjenestemandsforpligtelser og feriepengeforpligtelser: Det er Organisation & Personales ansvar, at oplysningerne om tjenestemandspensioner samt skyldige feriepenge kommer frem til Finans & Regnskab til registrering i omkostningsregnskabet, jfr. nedenfor. Tjenestemandsforpligtelser Kommunens tjenestemandsforpligtelser er opgjort aktuarmæssigt i forbindelse med åbningsbalancen pr. 1. januar Forpligtelsen er opgjort samlet for hele kommunen incl. de overtagne personaler fra Amtet i forbindelse med kommunesammenlægningen. Efterfølgende aktuarmæssig beregning minimum hvert 5 år og i forbindelse hermed udarbejdes en ny opgørelse, således der i forbindelse med regnskabsafslutningen kan blive korrigeret for ændringer. Feriepengeforpligtelser Organisation & Personaleafdelingen bestiller en rapport hos KMD, der sikrer, at alle skyldige feriepenge bliver registreret i omkostningsregnskabet. Feriepengeregistreringen skal i omkostningsregnskabet omfatte alle optjente feriepenge dvs. incl. personale, som har ret til ferie med løn Rapporteringsfasen Der udarbejdes ikke særlige bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab. 4. Teknisk afslutning af regnskabet Den tekniske afslutning af regnskabet omfatter bl.a. afstemning, intern afregning mellem afdelingerne og regnskabsføring Formelle rammer De formelle rammer for regnskabsarbejdet er Lov om kommuners styrelse (styrelsesloven), styrelsesvedtægten for Assens Kommune, Regelsæt om form og konteringsregler fra Økonomi og Indenrigsministeriet samt kommunens egne vedtagne regler i dokumentet Principper for Økonomistyring i Assens Kommune Regnskabsåret i perioder Regnskabsåret er opdelt i perioder: Forsupplement, som dækker december måned i året FØR regnskabsåret Januar december i regnskabsåret Supplement I: primo januar ca. medio januar i året EFTER regnskabsåret (jf. årets tidsplan for konkrete datoer) Supplement II: primo januar ca. medio februar i året EFTER regnskabsåret (jf. årets tidsplan for konkrete datoer) Årets løbende posteringer samt betaling af fakturaer sker i perioden Forsupplement samt i kalenderåret januar december. Leverandørfakturaer vedrørende varer og ydelser, som er modtaget i regnskabsåret, kan betales i perioden Supplement I. Efter udløb af Supplement I-perioden, er der lukket for decentrale enheders adgang til at bogføre fakturaer på gammelt regnskabsår. Supplement II-perioden anvendes af økonomikonsulenter samt administrativt udpegede personer til afslutningsposteringer, herunder refusioner, fejlrettelser m.v.

7 4.3. Likvide konti Finans & Regnskab foretager afstemning af likvide konti. Fristen for afstemning af ultimosaldi på de likvide konti findes i årets tidsplan Moms Der findes flere forskellige typer moms (toldmoms og købsmoms). Fælles for alle typer moms er, at de skal afstemmes og afregnes efter gældende regler fra bl.a. Indenrigs- og sundhedsministeriet og SKAT Afstemning af systemkonti I kontoplanen findes en række systemkonti, som anvendes af kommunens forskellige fagsystemer til automatisk bogføring. Afdelingerne skal nulstille, afstemme og specificere systemkontiene alt efter kontoens formål Fejlkonti Fagsystemer, der foretager posteringer i økonomisystemet, indeholder til tider posteringer, der ikke kan bogføres korrekt (fx kan en konto være lukket). Samtlige fejlkonti skal ved udgangen af supplementsperiode II være nulstillet Mellemregningskonti Posteringer på mellemregningskonti skal ved supplementsperiodens udløb være afstemt, og relevante poster skal være udkonteret til endelige konti. Mellemregninger imellem afdelinger og decentrale enheder skal være afklaret og/eller nulstillet jf. regnskabspraksis i principper for økonomistyring Salgsstyring Salgsstyring anvendes til at udstede fakturaer til eksterne og for indtægtsområder med momsregistreret virksomhed. Opkrævningen skal løbende afstemme kommunens debitorer, og senest i forbindelse med årsregnskabet skal samtlige debitorer opgøres, herunder afstemninger Intern afregning Afregning mellem kommunes afdelinger og decentrale institutioner skal ske inden den fastsatte tidsfrist, jf. årets tidsplan Anlægsaktiver Økonomisystemets anlægsmodul skal umiddelbart efter supplementsperiode II ajourføres med tilgange (aktiver over kr ) og afgange, op- og nedskrivninger, varebeholdninger, leasingbetalinger m.v. Registreringerne danner grundlag for Assens Kommunes omkostningsbaserede regnskab, jf. afsnittet herom Andet Selvejende institutioner med driftsoverenskomster Selvejende institutioner med driftsoverenskomst (som ikke anvender kommunens økonomisystem) får typisk dækket deres driftsudgifter af kommunen i á conto beløb. Beløbene skal nulstilles senest med udgangen af supplementsperiode II.

8 4.12. Hovedart 0 Hovedart 0 vedrører udelukkende det omkostningsbaserede regnskab. Hovedart 0 skal være i balance. Posteringer på hovedart 0 må kun foretages af Økonomi Direkte posteringer på hovedkonto 9 Direkte posteringer på hovedkonto 9 skal være i balance og skal specificeres ved årets udgang Indregning af selskabers værdi (funktion Aktiver og andelsbeviser m.v.) Værdien af ikke-noterede aktier og andre kapitalandele skal indregnes i kommunens balance. Indregningen sker efter den indre værdis metode ud fra kommunens ejerandel og selskabets egenkapital, opgjort i henhold til senest aflagte årsregnskab eller foreløbige regnskab. Postering skal ske på funktion inden udgangen af Supplementsperiode II med modpost på balancekonto Indregningen gælder også for ejerandele i fælleskommunale selskaber ( 60 selskaber). Der redegøres for de direkte posteringer under finansiel status. Beregningerne dokumenteres desuden i regnskabets oversigt over selskabsdeltagelse Statuskonti Kort efter udløbet af Supplementsperiode II kan det endelige årsregnskab udskrives. Senest når det endelige årsregnskab kan udskrives, skal der foreligge en afstemning og specifikation af saldiene på alle statuskonti. Alle afstemninger skal kvalitetssikres, således at dens specifikationer er både reelle og retvisende samt at der er fulgt op på specifikationens poster Obligatoriske oversigter Kommunens regnskab indeholder en række oversigter, der giver et samlet overblik over kommunens økonomi. Disse oversigter udarbejdes af Finans & Regnskab Regnskabet skal i henhold til Indenrigs- og sundhedsministeriets Budget- og Regnskabssystem for Kommuner som minimum indeholde følgende oversigter: Oversigt Ansvarlig Indhold Udgiftsregnskab: Regnskabsopgørelse Finans & Regnskab Regnskabsopgørelsen skal i en kortfattet form vise kommunens udgifter og indtægter opgjort efter udgiftsbaserede principper. Formålet med opgørelsen er at give en overordnet præsentation af det faktiske årsresultat sammenholdt med det budgetterede. Til opgørelsen knyttes der en kort analyse og vurdering af årets resultat samt en forklaring af årsagerne til afvigelser fra det budgetterede. Finansieringsoversigt Finans & Regnskab Formålet med finansieringsoversigten er at vise, hvilken betydning årets regnskabsresultat opgjort efter udgiftsbaserede principper sammen med de finansielle dispositioner (bl.a. lånoptagelse) har for de likvi-

9 Oversigt Ansvarlig Indhold de aktiver, samt om de likvide aktiver udvikler sig som budgetteret. Oversigt over overførte uforbrugte driftsbevillinger Budget & Analyse Baggrunden for denne oversigt er, at der er tale om oplysninger, som kan være væsentlige for kommunens økonomi. Oversigten over overførte uforbrugte bevillinger oplyser således om det øgede likviditetsbehov i forhold til det vedtagne budget. Regnskabsoversigt Finans & Regnskab Regnskabsoversigten er den regnskabsmæssige parallel til budgettets bevillingsoversigt, dvs. det den skal vise regnskabet på bevillingsniveau. Regnskabsoversigten skal gøre det muligt at sammenholde årsbudgettets bevillingsposter og de i årets løb afgivne tillægsbevillinger med de endelige regnskabstal. Bemærkninger til regnskabet Budget & Analyse Finans & Regnskab Ligesom for budgettet vil det ofte være hensigtsmæssigt at opdele bemærkningerne i en generel og en speciel del. I de generelle bemærkninger (ledelsesberetningen) foretages en sammenligning af det faktiske forløb i regnskabsåret med de generelle planlægningsforudsætninger, bl.a. om pris- og lønudviklingen, som lå til grund for budgetvedtagelsen. Der redegøres for de regnskabsmæssige konsekvenser af afvigelser mellem det faktiske og det forudsatte forløb. De generelle bemærkninger afgives mest hensigtsmæssigt i tilknytning til regnskabsopgørelsen. I de specielle bemærkninger (også kaldet ledelsesberetningerne) redegøres mere detaljeret for de konstaterede afvigelser mellem regnskabs- og bevillingsbeløb. De specielle bemærkninger afgives mest hensigtsmæssigt i tilknytning til regnskabsoversigten. I bemærkningerne til regnskabet skal redegøres for de swap-aftaler, som kommunen har indgået. Herunder også for swapaftaler, som er indgået i tidligere regnskabsår, men fortsat løber. Anlægsregnskaber Finans & Regnskab Beløber bruttoudgifterne til et anlægsarbejde sig til 2 mio. kr. eller mere, skal der aflægges et særskilt anlægsregnskab. Omkostningsregnskab: Anvendt regnskabspraksis Finans & Regnskab Beskrivelsen af den anvendte regnskabspraksis i relation til det omkostningsbaserede regnskab skal kort og præcist beskrive, hvordan de frihedsgrader der er ved udarbejdelsen af det omkostningsbaserede regnskab er udnyttet. F.eks. bagatelgrænser for indregning af aktiver, anvendte afskrivningsperioder, principper for anven-

10 Oversigt Ansvarlig Indhold delse af op- og nedskrivninger, anvendelse af grupper eller "klumper" ved indregning af aktiver, evt. indregning af ikkeautoriserede aktiver og forpligtelser som f.eks. tjenestemandspensioner og feriepenge. Beskrivelsen skal endvidere indeholde ændringer i anvendt regnskabspraksis i forhold til tidligere år. Resultatopgørelse Finans & Regnskab Formålet med resultatopgørelsen i det omkostningsbaserede regnskab er at specificere årets resultat som årets indtægter fratrukket årets periodiserede ressourceforbrug. Balance Finans & Regnskab Formålet med balancen er at vise kommunens aktiver og passiver opgjort henholdsvis ultimo regnskabsåret og året før, idet der ved passiver forstås summen af egenkapital og forpligtelser. De enkelte poster kan uddybes i noter. Omregningstabel Finans & Regnskab Omregningstabellen har til formål at forklare forskellen mellem det omkostningsbaserede og det udgiftsbaserede resultat. Anlægsoversigt Finans & Regnskab Anlægsoversigten viser den regnskabsmæssige værdi af kommunens materielle og immaterielle aktiver. Garantier, eventualrettigheder og forpligtelser Finans & Regnskab Af fortegnelsen over garantier skal som minimum fremgå garantiens størrelse ultimo regnskabsåret, hvem der er långiver samt for hvem, der er afgivet garanti. Ved garanti til boligbyggeri kan der angives samlede tal for restgarantisummen. Ved eventualrettigheder forstås ydelser, som i realiteten må betragtes som drift- eller anlægstilskud, men hvor kommunen har sikkerhed i form af pantebreve eller lignende, og/eller hvor kommunen har ret til at få tilskuddet tilbagebetalt, hvis det formål, tilskuddet er ydet til, opgives inden for en given tid. Øvrige oversigter og redegørelser: Personaleoversigt Finans & Regnskab Personaleoversigten skal kunne danne grundlag for en vurdering af personale- Udførelse af opgaver for andre myndigheder Omkostningskalkulationer ved kommunal leverandør- Finans & Regnskab Budget & Analyse forbruget. Baggrunden for disse bestemmelser er hensynet til at sikre en tilstrækkelig åbenhed om den kommunale opgavevaretagelse, herunder at sikre en efterfølgende kontrol med, at opgavevaretagelsen ikke har medført en konkurrenceforvridning i forhold til den private sektor. En opfølgning og kontrol af, om priskravet har været fastsat korrekt, herunder om de

11 Oversigt Ansvarlig Indhold virksomhed af personlig og praktisk bistand forventede effektiviseringer eller ændringer i kvalitetsstandarden er gennemført. Egne oversigter: Overførsler mellem årene Ud over ledelsesberetningerne pr. politikområde under de enkelte udvalg indeholder regnskabet en generel vurdering af kommunens økonomiske situation og råderum, herunder mindreforbrug og merforbrug i regnskabsåret. Det vil danne baggrund for Byrådets godkendelse af regnskabet og af en samtidig godkendelse af beløb til overførsel fra regnskabsåret til følgende budgetår. Ordinær adgang til overførsel af driftsbevillinger fra regnskabsåret til det følgende budgetår er gældende for alle decentrale enheder, som er godkendt til overførsel. Der er ubegrænset overførselsadgang for både over- og underskud dog skal afvigelser på mere end +/- 5% af det korrigerede budget kommenteres i en redegørelse til Byrådet. Ekstraordinær adgang til overførsel af driftsbevillinger kan bevilges af Byrådet. Ansøgning om ekstraordinær overførsel af driftsbevillinger behandles i det politiske system sammen med den øvrige regnskabsbehandling. Principper for overførsler er i øvrigt omfattet af Principper for decentralisering Assens Kommune.

12 Tidsplan for regnskab December : Supplementsperiode I: Regninger vedr anvises og betales via OPUS. Regninger skal betales efterhånden som de indløber, betalingskreditten skal man dog huske at udnytte Skoler, institutioner m.fl. har sidste mulighed for betaling af regninger m.m. til regnskabsåret En detaljeret materialeplan fra Kommunernes Revision udsendes. Materialeplanen påføres navn for udførelse af opgaverne. Januar : Supplementsperiode I: (se ovenfor) : Afstemninger: Statuskonti afstemmes ultimo 2012, eventuelle korrektioner i forbindelse med afstemningen bogføres på regnskabsåret Når statuskonti er afstemt pr. ultimo 2012 fremsendes afstemningen til Finans & Regnskab. For at sikre at afstemningerne stadig stemmer tjekkes de i forbindelse med udløb af supplementsperiode II. Husk at der skal være kvalitet i afstemningerne. Jf. særskilt regulativ. Alle afstemninger skal være færdige senest 15.02, der vil dog være udvalgte konti som har afleveringsfrist 31.01, det vil fremgå af afstemningslisten når denne udsendes. Afstemningerne samles i Acadre sagsnr. 12/22427 således kommunens revision har let adgang til at gennemgå afstemningsmaterialet : Alle puljer mv. skal være fordelt og omplaceret. Februar : Supplementsperiode II: Der skal sendes regninger til andre kommuner samt andre offentlige myndigheder. Regningerne bogføres i regnskab Man skal være opmærksom på, at eventuelle statusposteringer, der foretages, har indflydelse på eventuelt udarbejdede statusafstemninger, hvorfor enkelte af disse afstemninger skal korrigeres. Indhentelse af eksterne regnskaber til bogføring i kommunes økonomisystem : Overførsler fra 2012 til 2013: Der udarbejdes overførsler på drift og anlæg. De beregnede overførsler sendes til budgetansvarlige : Budgetansvarlige beskriver evt. overskridelse af +-5 % reglen for overførsler : Udarbejdelse af årsberetning: Der udarbejdes ledelsesberetning på alle politikområder samt omkostningsregnskab. Marts : Ledelsesberetning fremsendes til Chefgrupperne 14.03: Chefgrupperne behandler ledelsesberetning : Deadline for materiale vedr. årsberetning (oversigter, generelle bemærkninger, ledelsesberetninger, omkostningsregnskab m.v.)samt overførsler. Materiale lægges på fællessag

13 27.03 : Materiale vedr. årsberetning (oversigter, generelle bemærkninger, ledelsesberetninger, omkostningsregnskab m.v.) fremsendes til direktionen 27.03: Opgørelse og korrespondance over overførsel af uforbrugte midler fra 2012 til 2013 for områder og institutioner med overførselsadgang fremsendes til direktionen jf. principper for decentralisering samt overførsler anlæg. April 10.04: Finans & Regnskab udarbejder dagsordenspunkt med bilag til Byrådssekretariatet vedr. årsberetning : Finans & Regnskab udarbejder dagsordenspunkt med bilag til Byrådssekretariatet vedr. overførsler. Behandling i direktion, Økonomiudvalg og Byråd 03.04: Direktionen behandler overførsler for drift og anlæg fra 2012 til : Direktionen behandler årsberetning (oversigter, generelle bemærkninger, ledelsesberetninger mv.) for udgiftsregnskab samt omkostningsregnskab : Økonomiudvalget behandler overførsler fra 2012 til : Økonomiudvalget behandler årsberetning (oversigter, generelle bemærkninger, ledelsesberetninger mv.) for udgiftsregnskab samt omkostningsregnskab : Årsberetningen og det udgiftsbaserede regnskab samt omkostningsregnskabet behandles i Byrådet og oversendes til revisionen. Maj Vurdering af det udgiftsbaserede regnskabs konsekvenser for budget 2013 til drøftelse i fagudvalg. Juni Juli August 21.08: Økonomiudvalget behandler revisionsberetningen for det udgifts- og omkostningsbaserede regnskab samt endelig godkendelse af regnskab : Byrådet behandler revisionsberetningen for det udgifts- og omkostningsbaserede regnskab samt endelig godkendelse af regnskab 2012.

14

1. Indledning 3 2. Det udgiftsbaserede regnskab 5 2.1. Registreringsfasen 5 2.2. Rapporteringsfasen 5 3. Det omkostningsbaserede regnskab 7 3.1.

1. Indledning 3 2. Det udgiftsbaserede regnskab 5 2.1. Registreringsfasen 5 2.2. Rapporteringsfasen 5 3. Det omkostningsbaserede regnskab 7 3.1. Økonomi Procedure, tids- og handleplan for regnskab i Assens Kommune 1. Indledning 3 2. Det udgiftsbaserede regnskab 5 2.1. Registreringsfasen 5 2.2. Rapporteringsfasen 5 3. Det omkostningsbaserede regnskab

Læs mere

10.7. Vejledning om formkrav i forbindelse med udarbejdelse

10.7. Vejledning om formkrav i forbindelse med udarbejdelse Budget- og regnskabssystem 10.7 - side 1 Dato: 24. februar 2006 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2005 10.7. Vejledning om formkrav i forbindelse med udarbejdelse af årsregnskab Indledning Af kapitel 7.2 fremgår

Læs mere

9.4. Vejledning om formkrav i forbindelse med udarbejdelse af årsregnskab

9.4. Vejledning om formkrav i forbindelse med udarbejdelse af årsregnskab Budget- og regnskabssystem for kommuner 9.4 - side 1 Dato: April 2013 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2013 9.4. Vejledning om formkrav i forbindelse med udarbejdelse af årsregnskab Indledning Af kapitel 7.2

Læs mere

Bilag - Principper for økonomisk styring

Bilag - Principper for økonomisk styring Bilag - Principper for økonomisk styring Anvendt regnskabspraksis Udkast til økonomiudvalgsmøde den 18. januar 2011 Allerød Kommune Januar 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Regnskabsopgørelse

Læs mere

4.6. Afstemning af statuskonti mv.

4.6. Afstemning af statuskonti mv. 4.6. Afstemning af statuskonti mv. Retningslinjer for afstemning De enkelte centre skal iværksætte afstemningsprocedurer, der sikrer, at der løbende foretages afstemninger, kontroller og fejlrettelser

Læs mere

Tidsplan vedrørende regnskabsafslutning for 2014

Tidsplan vedrørende regnskabsafslutning for 2014 Tidsplan vedrørende regnskabsafslutning for 2014 Økonomi og Personale arbejder frem mod en løbende rapportering, der understøtter kommunens samlede styringsbehov. Disse opfølgninger vil indeholde viden

Læs mere

7.2 Formkrav til årsregnskabet

7.2 Formkrav til årsregnskabet Budget- og regnskabssystem for regioner 7.2 - side 1 Dato: Juli 2009 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2009 7.2 Formkrav til årsregnskabet 7.2.1 Generelle krav til årsregnskabets form og indhold Det er i regionslovens

Læs mere

Regnskabscirkulære for Københavns Kommune DEL 2. - Retningslinier 2006 -

Regnskabscirkulære for Københavns Kommune DEL 2. - Retningslinier 2006 - Københavns Kommune Økonomiforvaltningen Regnskabscirkulære for Københavns Kommune DEL 2 - Retningslinier 2006 - Indholdsfortegnelse Regnskabscirkulære 2006 1 Indledning...3 2 Om regnskabsarbejdet...4 3

Læs mere

Notat. AffaldVarme Århus. Forskelle (og ligheder) mellem årsregnskabsloven og de kommunale regnskabsregler.

Notat. AffaldVarme Århus. Forskelle (og ligheder) mellem årsregnskabsloven og de kommunale regnskabsregler. Notat AffaldVarme Århus Teknik og Miljø Århus Kommune Forskelle (og ligheder) mellem årsregnskabsloven og de kommunale. AffaldVarme Århus aflægger regnskab efter de kommunale regler, hvilket ifølge Indenrigs-

Læs mere

7 BOGFØRING, REGNSKAB OG REVISION

7 BOGFØRING, REGNSKAB OG REVISION Budget- og regnskabssystem for kommuner 7 BOGFØRING, REGNSKAB OG REVISION Indhold Side 7.0 Bogføring 7.0-1 7.1 Procedurekrav i forbindelse med regnskabsaflæggelsen 7.1-1 7.1.1 Indledning 7.1-1 7.1.2 Proceduren

Læs mere

Regnskabsinstruks for regnskabsafslutning for Norddjurs Kommune

Regnskabsinstruks for regnskabsafslutning for Norddjurs Kommune Regnskabsinstruks for regnskabsafslutning 2014 for Norddjurs Kommune ALLE BRUGERE KAN BOGFØRE I GAMMELT REGNSKABSÅR (2014) TIL OG MED DEN 15. JANUAR 2015. EFTER DENNE DATO ER DER LUKKET FOR BOGFØRING I

Læs mere

ANVENDT REGNSKABSPRAKSIS

ANVENDT REGNSKABSPRAKSIS ANVENDT REGNSKABSPRAKSIS Generelt Odense Kommunes regnskab aflægges i henhold til gældende lovgivning og efter de retningslinier, der er fastlagt af Økonomi- og Indenrigsministeriet i Budget- og Regnskabssystem

Læs mere

TIDSPLAN RETNINGSLINIER FOR AFLÆGGELSE AF REGNSKABET FOR ÅRET. Økonomifunktion Skovvej 20 8382 Hinnerup

TIDSPLAN RETNINGSLINIER FOR AFLÆGGELSE AF REGNSKABET FOR ÅRET. Økonomifunktion Skovvej 20 8382 Hinnerup Økonomifunktion Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 Fax. 8664 6399 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk TIDSPLAN OG RETNINGSLINIER FOR AFLÆGGELSE AF REGNSKABET 09-09-2014 Sagsnr. 710-2014-34548 Cpr.-/CVR-nr.

Læs mere

Regnskabscirkulære for Københavns Kommune. Del II Tidsplaner

Regnskabscirkulære for Københavns Kommune. Del II Tidsplaner KØBENHAVN KOMMUNE forvaltningen Center for Regnskabscirkulære for Københavns Kommune Del II Tidsplaner Indhold 1. Registreringsfasen... 2 1.1 KØR-perioder 2013/2014... 3 2. Rapporteringsfasen... 4 2.1

Læs mere

Regnskabscirkulære for Københavns Kommune. Del II Tidsplaner

Regnskabscirkulære for Københavns Kommune. Del II Tidsplaner KØBENHAVN KOMMUNE forvaltningen Center for Regnskabscirkulære for Københavns Kommune Del II Tidsplaner Indhold 1. Registreringsfasen... 2 1.1 KØR-perioder 2014/2015... 3 2. Rapporteringsfasen... 4 2.1

Læs mere

Tommerup Kommune Årsregnskab for 2006

Tommerup Kommune Årsregnskab for 2006 Tommerup Kommune Årsregnskab for Indholdsfortegnelse Indledning...3 Årets resultat og den økonomiske status...4 Udgiftsbaseret regnskab...5 Omkostningsbaseret regnskab...7 Anvendt regnskabspraksis...10

Læs mere

Økonomioversigt. pr. 30.04.2009. Udarbejdet af: Økonomistaben. Dato: 18. maj 2009. Sagsid.: 00.30.10-Ø09-18-08. Version nr.: 1

Økonomioversigt. pr. 30.04.2009. Udarbejdet af: Økonomistaben. Dato: 18. maj 2009. Sagsid.: 00.30.10-Ø09-18-08. Version nr.: 1 Økonomioversigt pr. 30.04.2009 Udarbejdet af: Økonomistaben Dato: 18. maj 2009 Sagsid.: 00.30.10-Ø09-18-08 Version nr.: 1 RESULTATOPGØRELSE Note Forbrugs- % i forhold til korr. Forbrugs- % i forhold til

Læs mere

Hovedkonto 9. Balance

Hovedkonto 9. Balance Hovedkonto 9. Balance - 321-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Aarhus Kommunes balance er en oversigt over kommunens aktiver og passiver. Den aktuelle balance tager udgangspunkt

Læs mere

ODENSE KOMMUNE. ÅBNINGSBALANCE pr. 1. januar 2007

ODENSE KOMMUNE. ÅBNINGSBALANCE pr. 1. januar 2007 ODENSE KOMMUNE ÅBNINGSBALANCE pr. 1. januar 2007 INDHOLD Påtegninger Ledelsens påtegning 3 Revisionspåtegning 4 Regnskabspraksis Anvendt regnskabspraksis ved udarbejdelse af åbningsbalance pr. 1/1 2007

Læs mere

Regnskab i årets løb Regnskabsinstruks for måneds-, halvårs- og årsafslutning.

Regnskab i årets løb Regnskabsinstruks for måneds-, halvårs- og årsafslutning. Københavns Kommune Økonomiforvaltningen Regnskab i årets løb Regnskabsinstruks for måneds-, halvårs- og årsafslutning. Indholdsfortegnelse 1 Indledning og formål... 3 2 Periodisering... 3 3 Handlinger

Læs mere

Regnskabscirkulære for Københavns Kommune DEL I. Retningslinjer

Regnskabscirkulære for Københavns Kommune DEL I. Retningslinjer Københavns Kommune forvaltningen Regnskabscirkulære for Københavns Kommune DEL I Retningslinjer Indholdsfortegnelse 1 Indledning og formål... 3 2 Generelle regler for bogføring... 5 3 Balancekonti... 5

Læs mere

POLITISK OG ADMINISTRATIV ØKONO- MISK TIDSPLAN i 2014 samt procedurer

POLITISK OG ADMINISTRATIV ØKONO- MISK TIDSPLAN i 2014 samt procedurer POLITISK OG ADMINISTATIV ØKONO- MISK TIDSPLAN i 2014 Politisk- og administrativ tidsplan for regnskabsaflæggelsen 2013 Procedure for egnskab 2013 1 Økonomisk tidsplan og procedure Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

REFERAT BYRÅDET. den 27.08.2012 i Byrådssalen

REFERAT BYRÅDET. den 27.08.2012 i Byrådssalen REFERAT BYRÅDET den 27.08.2012 i Byrådssalen Afbud: Ingen Orlov: Anders Kronborg (A) Stedfortræder: Rut Sydbøge (A) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Budgetrevision pr. 30. juni 2012 - Alle

Læs mere

27. februar Sagsnr SUF Konklusionsnotat Dokumentnr

27. februar Sagsnr SUF Konklusionsnotat Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomisekretariatet NOTAT 27. februar 2018 SUF Konklusionsnotat 2017 Ledelsen i Sundhed- og Omsorgsforvaltningen og Koncernservice tilkendegiver, at

Læs mere

Forelagt revisionen: Juni 2018

Forelagt revisionen: Juni 2018 Regler for økonomistyring og registreringspraksis Afsnit 10 Aktiver Pkt. 10.1 Registrering af anlægsaktiver Bilag 10.1.1 Registrering af anlægsaktiver og omkostninger Forelagt revisionen: Juni 2018 Godkendt

Læs mere

Hovedkonto 9. Balance

Hovedkonto 9. Balance Hovedkonto 9. Balance - 311-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Aarhus Kommunes balance er en oversigt over kommunens aktiver og passiver. Den aktuelle balance tager udgangspunkt

Læs mere

Økonomioversigt. pr. 31.01.2009. Udarbejdet af: Økonomistaben. Dato: 19. februar 2009. Sagsid.: 00.30.10-Ø09-18-08. Version nr.: 1

Økonomioversigt. pr. 31.01.2009. Udarbejdet af: Økonomistaben. Dato: 19. februar 2009. Sagsid.: 00.30.10-Ø09-18-08. Version nr.: 1 Økonomioversigt pr. 31.01.2009 Udarbejdet af: Økonomistaben Dato: 19. februar 2009 Sagsid.: 00.30.10-Ø09-18-08 Version nr.: 1 RESULTATOPGØRELSE Note Forbrugs- % i forhold til korr. Forbrugs- % i forhold

Læs mere

Frederiksberg Gartner- og Vejservice Årsregnskab 2013

Frederiksberg Gartner- og Vejservice Årsregnskab 2013 Frederiksberg Gartner- og Vejservice Årsregnskab 2013 Indholdsfortegnelse Indhold Ledelsespåtegning... 3 Revisor erklæring... 4 Ledelsesberetning... 5 Anvendt regnskabspraksis... 7 Resultatopgørelse 1.

Læs mere

Bilag 4: Konklusionsnotat: Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Bilag 4: Konklusionsnotat: Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Bilag 4: Konklusionsnotat: Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Ledelsen i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen og Koncernservice tilkendegiver, at der er foretaget en vurdering af balancekontiene

Læs mere

Feriepengeforpligtelse i SLS

Feriepengeforpligtelse i SLS Feriepengeforpligtelse i SLS Indledning Fra januar 2005 blev statens regnskabsaflæggelse udvidet til også at omfatte omkostningsregnskaber. Det betyder blandt andet, at der skal indregnes en række gældsforpligtelser.

Læs mere

Hovedkonto 9. Balance

Hovedkonto 9. Balance Hovedkonto 9. Balance - 321-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Aarhus Kommunes balance er en oversigt over kommunens aktiver og passiver. Den aktuelle balance tager udgangspunkt

Læs mere

Regnskabscirkulære for Københavns Kommune. Del I - Retningslinjer

Regnskabscirkulære for Københavns Kommune. Del I - Retningslinjer KØBENHAVN KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Regnskabscirkulære for Københavns Kommune Del I - Retningslinjer Indhold 1. Indledning og formål... 2 1.1 Væsentlige ændringer i forhold til regnskabscirkulære

Læs mere

Den Selvejende Institution Vikingeskibsmuseet i Roskilde

Den Selvejende Institution Vikingeskibsmuseet i Roskilde Den Selvejende Institution Vikingeskibsmuseet i Roskilde Revisionsprotokollat af 7. april 2014 (side 253-259) vedrørende årsregnskabet for 2013 Indholdsfortegnelse 1. Revision af årsregnskabet for 2013

Læs mere

Sammenhæng til Økonomiregulativet Dette bilag er en uddybning af afsnit 11.1 i økonomiregulativet om registrering af kommunens

Sammenhæng til Økonomiregulativet Dette bilag er en uddybning af afsnit 11.1 i økonomiregulativet om registrering af kommunens Bilag 16 Anvendt regnskabspraksis Sammenhæng til Økonomiregulativet Dette bilag er en uddybning af afsnit 11.1 i økonomiregulativet om registrering af kommunens aktiver Indledende bemærkninger: Formålet

Læs mere

7.2 Formkrav til årsregnskabet

7.2 Formkrav til årsregnskabet Budget- og regnskabssystem 7.2 - side 1 Dato: 24. februar 2006 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2005 7.2 Formkrav til årsregnskabet 7.2.1 Generelle krav til årsregnskabets form og indhold Det er i den kommunale

Læs mere

Konklusionsnotat: Socialudvalget

Konklusionsnotat: Socialudvalget Konklusionsnotat: Socialudvalget Dette konklusionsnotat viser balancen for Socialforvaltningen. Balancen indeholder samtlige balancekonti på aktiv- og passivsiden fordelt på IM-funktion. Konklusion Afstemningen

Læs mere

Side - 1 - Anvendt regnskabspraksis Regnskabet er aflagt i overensstemmelse med Budget- og Regnskabssystemet for kommuner.

Side - 1 - Anvendt regnskabspraksis Regnskabet er aflagt i overensstemmelse med Budget- og Regnskabssystemet for kommuner. Side - 1 - Anvendt regnskabspraksis Regnskabet er aflagt i overensstemmelse med Budget- og Regnskabssystemet for kommuner. Med virkning fra regnskab 2010 er regnskabspraksis ændret for det omkostningsbaserede

Læs mere

BOX BYG TOTALENTREPRISER A/S

BOX BYG TOTALENTREPRISER A/S BOX BYG TOTALENTREPRISER A/S Årsrapport 1. juli 2011-30. juni 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 29/10/2012 Helle Johansen Dirigent Side 2 af 16 Indhold

Læs mere

Hovedkonto 9. Balance

Hovedkonto 9. Balance Hovedkonto 9. Balance 340 1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Aarhus Kommunes balance er en oversigt over kommunens aktiver og passiver. Den aktuelle balance tager udgangspunkt

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2013. for Holmens Sogns Menighedsråd. i Holmens og Østerbro Provsti. i Københavns Kommune. Myndighedskode 7036. CVR-nr.

ÅRSREGNSKAB 2013. for Holmens Sogns Menighedsråd. i Holmens og Østerbro Provsti. i Københavns Kommune. Myndighedskode 7036. CVR-nr. ÅRSREGNSKAB for Holmens Sogns Menighedsråd i Holmens og Østerbro Provsti i Københavns Kommune Myndighedskode 7036 CVR-nr. 18195917 Årsregnskabet indeholder: Menighedsrådets erklæring Revisors erklæring

Læs mere

K 711 ApS. Årsrapport 1. juli 2011-30. juni 2012. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 14/09/2012

K 711 ApS. Årsrapport 1. juli 2011-30. juni 2012. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 14/09/2012 K 711 ApS Årsrapport 1. juli 2011-30. juni 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 14/09/2012 Olaf Hedegaard Dirigent Side 2 af 14 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

Vedrørende Fra Omfattende Bemærkning Forberedelsesudvalget for Kommunernes Revisionen af regnskabet for året 2006 Nej

Vedrørende Fra Omfattende Bemærkning Forberedelsesudvalget for Kommunernes Revisionen af regnskabet for året 2006 Nej Bilag til sag om endelig godkendelse af regnskaber og revisionsberetninger vedrørende 2006 for Forberedelsesudvalget samt for Fyns, Sønderjyllands, Ribe og Vejle amter. Oversigt over revisionsberetninger

Læs mere

Bilag 17. Økonomiudvalget (1.000 kr.)

Bilag 17. Økonomiudvalget (1.000 kr.) Økonomiudvalget (1.000 kr.) Grunde 3.373 3.373 Bygninger 709 3.423 Tekniske anlæg 45.056 38.849 Inventar 66.193 82.474 Aktiver under opførelse 16.481 25.044 Materielle anlægsaktiver 131.813 153.164 Immaterielle

Læs mere

LINDEGAARD AUTO OG DÆK ApS

LINDEGAARD AUTO OG DÆK ApS LINDEGAARD AUTO OG DÆK ApS Årsrapport 1. juli 2012-30. juni 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 19/08/2013 Svend Aggerholm Dirigent (Urevideret) Side

Læs mere

BOX BYG TOTALENTREPRISER A/S

BOX BYG TOTALENTREPRISER A/S BOX BYG TOTALENTREPRISER A/S Årsrapport 1. juli 2012-30. juni 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/10/2013 Lasse Kammersgård Johansen Dirigent Side

Læs mere

K 711 ApS. Årsrapport 1. juli 2012-30. juni 2013. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 10/09/2013

K 711 ApS. Årsrapport 1. juli 2012-30. juni 2013. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 10/09/2013 K 711 ApS Årsrapport 1. juli 2012-30. juni 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 10/09/2013 Olaf Hedegaard Dirigent Side 2 af 13 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

Regnskabsafslutning for året 2013 Tids- og aktivitetsplan

Regnskabsafslutning for året 2013 Tids- og aktivitetsplan Generelt I principper for økonomistyring er fastsat regler for regnskabsaflæggelse. Inden udgangen af november måned skal der udarbejdes en detaljeret tids- og aktivitetsplan for den kommende regnskabsafslutning.

Læs mere

Bilag 9: Konklusionsnotat vedrørende afstemning af balancekonti

Bilag 9: Konklusionsnotat vedrørende afstemning af balancekonti Bilag 9: Konklusionsnotat vedrørende afstemning af balancekonti 1. Status på afstemninger Konklusion Koncernservice har afstemt forvaltningens balancekonti i overensstemmelse med gældende regelsæt. Koncernservice

Læs mere

JOB INWEST VIKAR ApS. Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

JOB INWEST VIKAR ApS. Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den JOB INWEST VIKAR ApS Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 01/04/2015 Johnny West Hansen Dirigent Side 2 af 15 Indhold

Læs mere

Andersen & Busch ApS. Årsrapport 18. september 2013-31. december 2014

Andersen & Busch ApS. Årsrapport 18. september 2013-31. december 2014 Andersen & Busch ApS Årsrapport 18. september 2013-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 02/05/2015 Jesper Galle Dirigent Side 2 af 14 Indhold

Læs mere

Region Midtjylland. Økonomirapport oktober 2007. Bilag. til Regionsrådets møde den 24. oktober 2007. Punkt nr. 11

Region Midtjylland. Økonomirapport oktober 2007. Bilag. til Regionsrådets møde den 24. oktober 2007. Punkt nr. 11 Region Midtjylland Økonomirapport oktober 2007 Bilag til Regionsrådets møde den 24. oktober 2007 Punkt nr. 11 Regionshuset Viborg Økonomirapport oktober 2007 Regionsøkonomi Budget og Analyse Skottenborg

Læs mere

DEN SELVEJENDE INSTITUTION HOLBO HERREDS KULTURHISTORISKE CENTRE VESTREBROGADE 56, GILLELEJE ÅRSREGNSKAB

DEN SELVEJENDE INSTITUTION HOLBO HERREDS KULTURHISTORISKE CENTRE VESTREBROGADE 56, GILLELEJE ÅRSREGNSKAB DEN SELVEJENDE INSTITUTION HOLBO HERREDS KULTURHISTORISKE CENTRE VESTREBROGADE 56, GILLELEJE ÅRSREGNSKAB 2013 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Oplysninger om museet Oplysninger om museet... 2 Påtegninger Ledelsespåtegning...

Læs mere

DET FYNSKE KUNSTAKADEMI

DET FYNSKE KUNSTAKADEMI DET FYNSKE KUNSTAKADEMI Revisionsprotokollat nr. 5 Revisionen af regnskabet for året 2007 Afsluttende beretning for regnskabsåret 2007 461.512 Side 48 Til Bestyrelsen for Det Fynske Kunstakademi Revision

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2013. for Uvelse Sogns Menighedsråd. i Hillerød Provsti. i Hillerød Kommune. Myndighedskode 7422. CVR-nr. 66264513

ÅRSREGNSKAB 2013. for Uvelse Sogns Menighedsråd. i Hillerød Provsti. i Hillerød Kommune. Myndighedskode 7422. CVR-nr. 66264513 ÅRSREGNSKAB for Uvelse Sogns Menighedsråd i Hillerød Provsti i Hillerød Kommune Myndighedskode 7422 CVR-nr. 66264513 Årsregnskabet indeholder: Menighedsrådets erklæring Menighedsrådets forklaringer Anvendt

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2014. for Ansgarkirkens Sogns Menighedsråd. i Bispebjerg-Brønshøj Provsti. i Københavns Kommune. Myndighedskode 7061. CVR-nr.

ÅRSREGNSKAB 2014. for Ansgarkirkens Sogns Menighedsråd. i Bispebjerg-Brønshøj Provsti. i Københavns Kommune. Myndighedskode 7061. CVR-nr. ÅRSREGNSKAB for Ansgarkirkens Sogns Menighedsråd i Bispebjerg-Brønshøj Provsti i Københavns Kommune Myndighedskode 7061 CVR-nr. 12406819 Årsregnskabet indeholder: A B C D E F G H Bilag 1 Bilag 2 Menighedsrådets

Læs mere

VIBORG CYKELSPECIALIST ApS

VIBORG CYKELSPECIALIST ApS VIBORG CYKELSPECIALIST ApS Årsrapport 1. oktober 2013-30. september 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 08/04/2015 Ib Rohde Dirigent Side 2 af 14 Indhold

Læs mere

'AKTIVEST 1984 ApS' Årsrapport 1. juli 2012-30. juni 2013. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

'AKTIVEST 1984 ApS' Årsrapport 1. juli 2012-30. juni 2013. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 'AKTIVEST 1984 ApS' Årsrapport 1. juli 2012-30. juni 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 15/08/2013 Jørgen Brangstrup Dirigent Side 2 af 9 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

103 Anvendt regnskabspraksis

103 Anvendt regnskabspraksis 103 Generelt Hedensted Kommunes regnskab aflægges i henhold til gældende lovgivning og efter de retningslinjer, der er fastlagt af Social- og Indenrigsministeriet (SIM) i Budget- og Regnskabssystem for

Læs mere

KUWAIT PETROLEUM AVIATION (DANMARK) A/S

KUWAIT PETROLEUM AVIATION (DANMARK) A/S KUWAIT PETROLEUM AVIATION (DANMARK) A/S Årsrapport 9. december 2011-31. marts 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 06/08/2013 Bent Kristiansen Dirigent

Læs mere

Budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Dækningsområde: Norddjurs Kommune Gældende fra: 1. januar 2011

Budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Dækningsområde: Norddjurs Kommune Gældende fra: 1. januar 2011 Norddjurs Kommune Økonomi- og lønafdelingen Område: Budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Dækningsområde: Norddjurs Kommune Gældende fra: 1. januar 2011 Henvisning til Norddjurs Kommune - Principper for

Læs mere

Balancekonklusionsnotat

Balancekonklusionsnotat KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Regnskab og Kontrakt NOTAT Balancekonklusionsnotat Balancekonklusionsnotatet giver den endelige status på, om Socialforvaltningens regnskab er rigtigt, og at der

Læs mere

5.2 Formkrav til budgettet

5.2 Formkrav til budgettet Budget- og regnskabssystem for kommuner 5.2 - side 1 Dato: Oktober 2008 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2008 5.2 Formkrav til budgettet Der er fastsat en række bestemmelser om, hvordan de kommunale budgetter

Læs mere

DENTOOL ApS. Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 02/05/2013

DENTOOL ApS. Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 02/05/2013 DENTOOL ApS Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 02/05/2013 John Ole Petersen Dirigent Side 2 af 15 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

Afstemningsarbejdet har i løbet af året omfattet en ledelsesmæssig opfølgning således:

Afstemningsarbejdet har i løbet af året omfattet en ledelsesmæssig opfølgning således: Konklusionsnotat: Kultur- og Fritidsudvalg 1 Status på afstemninger Konklusion Forvaltningens balancekonti er afstemt i overensstemmelse med gældende regelsæt. Koncernservice har afstemt 1.622 konti og

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2013. for Store Fuglede Sogns Menighedsråd. i Kalundborg Provsti. i Kalundborg Kommune. Myndighedskode 7221. CVR-nr.

ÅRSREGNSKAB 2013. for Store Fuglede Sogns Menighedsråd. i Kalundborg Provsti. i Kalundborg Kommune. Myndighedskode 7221. CVR-nr. ÅRSREGNSKAB for Store Fuglede Sogns Menighedsråd i Kalundborg Provsti i Kalundborg Kommune Myndighedskode 7221 CVR-nr. 52323614 Årsregnskabet indeholder: Menighedsrådets erklæring Revisors erklæring Menighedsrådets

Læs mere

Vejledning om budgettering. regnskabsopfølgning. November 2015 - 1 -

Vejledning om budgettering. regnskabsopfølgning. November 2015 - 1 - Vejledning om budgettering og budget- og regnskabsopfølgning November 2015 20 16-1 - Indhold 1 Indledning 3 1.1 Ændringer i cirkulære og vejledning 3 1.2 Formålet med kravene til økonomistyring i staten

Læs mere

FREDERIKS SMEDE & VVS A/S

FREDERIKS SMEDE & VVS A/S FREDERIKS SMEDE & VVS A/S Årsrapport 1. juli 2013-30. juni 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 15/10/2014 Ib Rohde Dirigent Side 2 af 13 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2014. for Randers Søndre Provstiudvalg. i Randers Søndre Provsti. i Randers Kommune. Myndighedskode 4485. CVR-nr.

ÅRSREGNSKAB 2014. for Randers Søndre Provstiudvalg. i Randers Søndre Provsti. i Randers Kommune. Myndighedskode 4485. CVR-nr. ÅRSREGNSKAB for Randers Søndre Provstiudvalg i Randers Søndre Provsti i Randers Kommune Myndighedskode 4485 CVR-nr. 21063045 Årsregnskabet indeholder: A B C D E F G H Bilag 1 Bilag 2 Provstiudvalgets erklæring

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2013. for Skibet Sogns Menighedsråd. i Vejle Provsti. i Vejle Kommune. Myndighedskode 7904. CVR-nr. 14797017. Årsregnskabet indeholder:

ÅRSREGNSKAB 2013. for Skibet Sogns Menighedsråd. i Vejle Provsti. i Vejle Kommune. Myndighedskode 7904. CVR-nr. 14797017. Årsregnskabet indeholder: ÅRSREGNSKAB for Skibet Sogns Menighedsråd i Vejle Provsti i Vejle Kommune Myndighedskode 7904 CVR-nr. 14797017 Årsregnskabet indeholder: Menighedsrådets erklæring Revisors erklæring Menighedsrådets forklaringer

Læs mere

Kasse- og regnskabsregulativ I Svendborg Kommune 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb

Kasse- og regnskabsregulativ I Svendborg Kommune 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er etårige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår af

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2013. for Em Sogns Menighedsråd. i Hjørring Søndre Provsti. i Hjørring Kommune. Myndighedskode 8415. CVR-nr. 10680514

ÅRSREGNSKAB 2013. for Em Sogns Menighedsråd. i Hjørring Søndre Provsti. i Hjørring Kommune. Myndighedskode 8415. CVR-nr. 10680514 ÅRSREGNSKAB for Em Sogns Menighedsråd i Hjørring Søndre Provsti i Hjørring Kommune Myndighedskode 8415 CVR-nr. 10680514 Årsregnskabet indeholder: Menighedsrådets erklæring Revisors erklæring Menighedsrådets

Læs mere

Afstemningsarbejdet har i løbet af året været omfattet af ledelsesmæssig opfølgning således:

Afstemningsarbejdet har i løbet af året været omfattet af ledelsesmæssig opfølgning således: Konklusionsnotat: Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 1. Status på afstemninger Konklusion Koncernservice har afstemt Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens balancekonti i overensstemmelse med

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2013. for Klovborg-Tyrsting Sognes Menighedsråd. i Ikast-Brande Provsti. i Ikast-Brande Kommune, Horsens Kommune. Myndighedskode 8005

ÅRSREGNSKAB 2013. for Klovborg-Tyrsting Sognes Menighedsråd. i Ikast-Brande Provsti. i Ikast-Brande Kommune, Horsens Kommune. Myndighedskode 8005 ÅRSREGNSKAB for Klovborg-Tyrsting Sognes Menighedsråd i Ikast-Brande Provsti i Ikast-Brande Kommune, Horsens Kommune Myndighedskode 8005 CVR-nr. 34759030 Årsregnskabet indeholder: Menighedsrådets erklæring

Læs mere

Årsrapport for 2014/15 28. regnskabsår

Årsrapport for 2014/15 28. regnskabsår Revisionsfirmaet TORBEN JENSEN Godkendt Revisionsanpartsselskab www.torbenjensen.dk CVR.nr. 27521975 Havnepladsen 3 A 7100 Vejle Tlf. 70 20 13 05 Fax 75 85 85 49 E-mail: vejle@torbenjensen.dk Vejlevej

Læs mere

TIDSPLAN FOR AFSLUTNING AF REGNSKAB FOR ÅRET 2015

TIDSPLAN FOR AFSLUTNING AF REGNSKAB FOR ÅRET 2015 Til samtlige centre, afdelinger og institutioner TIDSPLAN FOR AFSLUTNING AF REGNSKAB FOR ÅRET 2015 20-11-2015 Regnskabsafslutningen for 2015 nærmer sig med hastige skridt. De centralt fastsatte tidsfrister

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2014. for Ringive-Lindeballe-Langelund Sognes Menighedsråd. i Grene Provsti. i Vejle Kommune. Myndighedskode 7982. CVR-nr.

ÅRSREGNSKAB 2014. for Ringive-Lindeballe-Langelund Sognes Menighedsråd. i Grene Provsti. i Vejle Kommune. Myndighedskode 7982. CVR-nr. ÅRSREGNSKAB for Ringive-Lindeballe-Langelund Sognes Menighedsråd i Grene Provsti i Vejle Kommune Myndighedskode 7982 CVR-nr. 69320414 Årsregnskabet indeholder: A B C D E F G H Bilag 1 Bilag 2 Menighedsrådets

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2013. for Sporup Sogns Menighedsråd. i Favrskov Provsti. i Favrskov Kommune. Myndighedskode 8030. CVR-nr. 68365112

ÅRSREGNSKAB 2013. for Sporup Sogns Menighedsråd. i Favrskov Provsti. i Favrskov Kommune. Myndighedskode 8030. CVR-nr. 68365112 ÅRSREGNSKAB for Sporup Sogns Menighedsråd i Favrskov Provsti i Favrskov Kommune Myndighedskode 8030 CVR-nr. 68365112 Årsregnskabet indeholder: Menighedsrådets erklæring Revisors erklæring Menighedsrådets

Læs mere

Kartoffelafgiftsfonden

Kartoffelafgiftsfonden Kartoffelafgiftsfonden December 2015 Vejledning om revision af tilskudsmidler modtaget fra Kartoffelafgiftsfonden Når der modtages støtte fra Kartoffelafgiftsfonden, vil de særlige krav, der gælder for

Læs mere

ØKONOMISK POLITIK 2014 2018

ØKONOMISK POLITIK 2014 2018 ØKONOMISK POLITIK 2014 2018 Ajourført: 13. marts 2014 Økonomi & Løn Østergade 23 5400 Bogense www.nordfynskommune.dk Sagsnummer: 480-2014-9961 Dokumentnr.: 480-2014-61217 Godkendt af Kommunalbestyrelsen

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2014. for Jelstrup Sogns Menighedsråd. i Hjørring Søndre Provsti. i Hjørring Kommune. Myndighedskode 8472. CVR-nr.

ÅRSREGNSKAB 2014. for Jelstrup Sogns Menighedsråd. i Hjørring Søndre Provsti. i Hjørring Kommune. Myndighedskode 8472. CVR-nr. ÅRSREGNSKAB for Jelstrup Sogns Menighedsråd i Hjørring Søndre Provsti i Hjørring Kommune Myndighedskode 8472 CVR-nr. 34650233 Årsregnskabet indeholder: A B C D E F G H Bilag 1 Bilag 2 Menighedsrådets erklæring

Læs mere

Slik & Is Kælder ApS. Årsregnskab

Slik & Is Kælder ApS. Årsregnskab Slik & Is Kælder ApS Fiolstræde 29, kl. 1171 København K CVR-nr.: 35 82 39 80 Årsregnskab 1. Regnskabsår 4. april 2014-31. December 2014 Årsregnskabet er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2013. for Bælum Sogns Menighedsråd. i Rebild Provsti. i Rebild Kommune. Myndighedskode 8346. CVR-nr. 52026415. Årsregnskabet indeholder:

ÅRSREGNSKAB 2013. for Bælum Sogns Menighedsråd. i Rebild Provsti. i Rebild Kommune. Myndighedskode 8346. CVR-nr. 52026415. Årsregnskabet indeholder: ÅRSREGNSKAB for Bælum Sogns Menighedsråd i Rebild Provsti i Rebild Kommune Myndighedskode 8346 CVR-nr. 52026415 Årsregnskabet indeholder: Menighedsrådets erklæring Revisors erklæring Menighedsrådets forklaringer

Læs mere

FREDERIKS SMEDE & VVS A/S

FREDERIKS SMEDE & VVS A/S FREDERIKS SMEDE & VVS A/S Årsrapport 1. juli 2012-30. juni 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 18/12/2013 Ib Rohde Dirigent Side 2 af 13 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

Regnskabsafslutning for finansår 2008

Regnskabsafslutning for finansår 2008 Til brugere af Navision Stat Regnskabsafslutning for finansår 2008 18. november 2008 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Årsafslutning, tidsterminer og administrative... 3 2.1. Periode 12... 3 2.2.

Læs mere

Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010

Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010 Dato: 12. september 2011 Brevid: 1477655 Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010 Indledning Regionen har modtaget den afsluttende revisionsberetning for 2010

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2014. for Herning Nordre Provstiudvalg. i Herning Nordre Provsti. i Herning Kommune. Myndighedskode 4474. CVR-nr.

ÅRSREGNSKAB 2014. for Herning Nordre Provstiudvalg. i Herning Nordre Provsti. i Herning Kommune. Myndighedskode 4474. CVR-nr. ÅRSREGNSKAB for Herning Nordre Provstiudvalg i Herning Nordre Provsti i Herning Kommune Myndighedskode 4474 CVR-nr. 21222542 Årsregnskabet indeholder: A B C D E F G H Bilag 1 Bilag 2 Provstiudvalgets erklæring

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2014. for Aalestrup Sogns Menighedsråd. i Vesthimmerlands Provsti. i Vesthimmerlands Kommune. Myndighedskode 8904. CVR-nr.

ÅRSREGNSKAB 2014. for Aalestrup Sogns Menighedsråd. i Vesthimmerlands Provsti. i Vesthimmerlands Kommune. Myndighedskode 8904. CVR-nr. ÅRSREGNSKAB for Aalestrup Sogns Menighedsråd i Vesthimmerlands Provsti i Vesthimmerlands Kommune Myndighedskode 8904 CVR-nr. 44288028 Årsregnskabet indeholder: A B C D E F G H Bilag 1 Bilag 2 Menighedsrådets

Læs mere

Frederiksberg Kommune Vejledning og tidsplan for fremrykningen af regnskabsafslutningen for årsregnskab 2014

Frederiksberg Kommune Vejledning og tidsplan for fremrykningen af regnskabsafslutningen for årsregnskab 2014 Økonomiafdelingen Vejledning og tidsplan for fremrykningen af regnskabsafslutningen for årsregnskab 2014 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Indledning og formål... 3 1. Fremrykning af regnskabslukningen og

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2013. for Nebbelunde-Sædinge Sognes Menighedsråd. i Maribo Domprovsti. i Lolland Kommune. Myndighedskode 7661. CVR-nr.

ÅRSREGNSKAB 2013. for Nebbelunde-Sædinge Sognes Menighedsråd. i Maribo Domprovsti. i Lolland Kommune. Myndighedskode 7661. CVR-nr. ÅRSREGNSKAB for Nebbelunde-Sædinge Sognes Menighedsråd i Maribo Domprovsti i Lolland Kommune Myndighedskode 7661 CVR-nr. 75147252 Årsregnskabet indeholder: Menighedsrådets erklæring Revisors erklæring

Læs mere

Jyderup Stations Vandværk A.m.b.a. Søbæksparken 12 A og B 4450 Jyderup. CVR-nummer: 34 67 57 67. ÅRSRAPPORT 1. januar 2015 til 31.

Jyderup Stations Vandværk A.m.b.a. Søbæksparken 12 A og B 4450 Jyderup. CVR-nummer: 34 67 57 67. ÅRSRAPPORT 1. januar 2015 til 31. Søbæksparken 12 A og B 4450 Jyderup CVR-nummer: 34 67 57 67 ÅRSRAPPORT 1. januar 2015 til 31. december 2015 3. regnskabsår INDHOLDSFORTEGNELSE Selskabsoplysninger... 3 Bestyrelsespåtegning... 4 Den uafhængige

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2013. for Fredens-Nazaret Sogns Menighedsråd. i Vor Frue-Vesterbro Provsti. i Københavns Kommune. Myndighedskode 9164. CVR-nr.

ÅRSREGNSKAB 2013. for Fredens-Nazaret Sogns Menighedsråd. i Vor Frue-Vesterbro Provsti. i Københavns Kommune. Myndighedskode 9164. CVR-nr. ÅRSREGNSKAB for Fredens-Nazaret Sogns Menighedsråd i Vor Frue-Vesterbro Provsti i Københavns Kommune Myndighedskode 9164 CVR-nr. 21533319 Årsregnskabet indeholder: Menighedsrådets erklæring Revisors erklæring

Læs mere

www.pwc.dk Ballerup Kommune Beretning om tiltrædelse som revisor

www.pwc.dk Ballerup Kommune Beretning om tiltrædelse som revisor www.pwc.dk Ballerup Kommune Beretning om tiltrædelse som revisor Pr. 1. januar 2015 Indholdsfortegnelse 1. Tiltrædelse som revisor 3 1.1. Indledning 3 1.2. Opgaver og ansvar 3 1.2.1. Ledelsen 3 1.2.2.

Læs mere

Tidsplan til årsafslutningen 2015

Tidsplan til årsafslutningen 2015 Tidsplan til årsafslutningen 2015 Tidsplanen til årsafslutning 2015 henvender sig til kunder og medarbejdere i. Planen indeholder en beskrivelse af hvilke opgaver, der skal løses i forbindelse med omtalte

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2013. for Vetterslev-Høm Sognes Menighedsråd. i Ringsted-Sorø Provsti. i Ringsted Kommune. Myndighedskode 7373. CVR-nr.

ÅRSREGNSKAB 2013. for Vetterslev-Høm Sognes Menighedsråd. i Ringsted-Sorø Provsti. i Ringsted Kommune. Myndighedskode 7373. CVR-nr. ÅRSREGNSKAB for Vetterslev-Høm Sognes Menighedsråd i Ringsted-Sorø Provsti i Ringsted Kommune Myndighedskode 7373 CVR-nr. 11950213 Årsregnskabet indeholder: Menighedsrådets erklæring Menighedsrådets forklaringer

Læs mere

POLITISK ØKONOMISK TIDSPLAN i 2014 samt procedurer

POLITISK ØKONOMISK TIDSPLAN i 2014 samt procedurer POLITISK ØKONOMISK TIDSPLAN i 2014 Politisk tidsplan for regnskabsaflæggelsen 2013 Procedure for egnskab 2013 1 Økonomisk tidsplan og procedure Indholdsfortegnelse Side 1. Tidsplan i 2014 for regnskabsaflæggelse

Læs mere

Den selvejende Institution Lerbjerg-Centret

Den selvejende Institution Lerbjerg-Centret Revisionsfirmaet Jan Hansen statsautoriseret revisionsaktieselskab Den selvejende Institution Lerbjerg-Centret Kallevadvej 5 4760 Vordingborg Årsregnskab for Marievej 3, 2630 Taastrup CVR-nr. 55 39 www.jh-revision.dk

Læs mere

Region Syddanmark. Likviditetsoversigt og forventet årsresultat. Kvartalsindberetning for juli kvartal 2007. 1. januar til 30.

Region Syddanmark. Likviditetsoversigt og forventet årsresultat. Kvartalsindberetning for juli kvartal 2007. 1. januar til 30. Region Syddanmark Likviditetsoversigt og forventet årsresultat. Kvartalsindberetning for juli kvartal 2007. 1. januar til 30. september 2007 2 Indholdsfortegnelse Side 1 Indledning 3 2 Forventet årsresultat

Læs mere

Nedenfor gennemgås budgettets forudsætninger (uændret i forhold til Økonomiudvalgets 1. behandling).

Nedenfor gennemgås budgettets forudsætninger (uændret i forhold til Økonomiudvalgets 1. behandling). Økonomi og Analyse Sagsnr. 190259 Brevid. 1092528 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Byrådets 1. behandling af budget 2011-2014 26. august 2010 Økonomiudvalgets 1. behandling Økonomiudvalget

Læs mere

NOTAT. 2. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget

NOTAT. 2. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 11. april -020973-6 2. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget I 2. økonomisk redegørelse på Erhvervs-

Læs mere