Orienteringsfolder med praktiske oplysninger for skoleåret på

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Orienteringsfolder med praktiske oplysninger for skoleåret 2016-2017 på"

Transkript

1 Orienteringsfolder med praktiske oplysninger for skoleåret på Dit springbræt til livet

2 Orienteringsfolder med praktiske oplysninger for skoleåret Ting du skal medbringe: Godt humør og positiv energi Dyne, pude, rullemadras(tynd). Lagner og dyne- og pudebetræk, toiletsager efter behov, håndklæder, vasketøjskurv, krus eller kop, vækkeur, bøjler, sengetæppe. Idrætstøj, løbesko, badetøj, sko til indendørs- og udendørssport, evt. fodboldstøvler, regntøj og gerne gummistøvler eller andet vandtæt fodtøj. Skoletaske, skrivesager også linial, passer og tegnetrekant, ringbind Lommeregner (ikke mobil). Memory-stik husk at skrive navn på. Lovlig og køreklar cykel, der kan låses, lygter,cykelhjelm, pumpe og lappegrej. Nødvendig medicin efter behov aftal med kontaktlæreren omkr. opbevaring feks. hovedpinepille kan til nøds udleveres på lærerværelset, men er behovet der ofte, skal forældrene sørge for disse og tale med kontaktlæreren om opbevaring. Alle 10. klasser skal medbringe kopi af 9. kl. afgangsbevis. Alle 9. klasser skal medbringe kopi af den sidste standpunktskarakter fra 8. klasse. Sygesikringsbevis også det blå sygesikringsbevis, når vi skal til Østrig. Pas skal tjekkes for udløbsdato, skal dog først medbringes efter nytår. Sovepose (til udflugter), liggeunderlag, tallerken og bestik (i huset/udflugter). Badmintonketjer, til når du vil spille badminton. Ting, som du ikke kan undvære: Bærbar computer ikke stationær (med mindre det er til esportlokalet.) Forlængerledning med 3 stik, sengelampe. Ting der er rare at have med: Bat, bordtennisbolde og / eller badmintonbolde. Evt guitar. Tæppe. Sportstape. Elastikbind Indesko

3 Ting som du ikke må medbringe: Køleskab af nogen art, mikrobølgeovn, varmeblæser,toaster etc. El-kedel ogtv forefindes allerede i elevernes opholdsstuer. Knive eller andre våben. Tændstikker/lighter (dermed heller ikke stearinlys). El cigaretter og lignende stimuli. Cigaretter, alkohol og euforiserende stoffer f.eks. snus og snuff. Medbringer du computere og andre dyre ting, er det på eget ansvar. Anvendelse af disse elektroniske apparater skal ske på skolens betingelser. Husk at låse værdigenstande inde i din boks/skab. Husk at have dine forsikringer i orden. Det vil sige: Indboforsikring og børneulykkesforsikring. I løbet af året - alfabetisk Afgangsbevis: På den sidste skoledag får du en mappe med: Bevis for FS9, eller Bevis for FS10 eller bevis med udtalelse for 10+. Bevis for projektopgaven (9. årgang) / den obligatoriske selvvalgte opgave (OSO) (10.årgang). Personlig udtalelse til alle, som afslutter skoleåret på NFE. Evt. Cambridge bevis bliver først tilsendt efter ferien. Aftener: På almindelige aftener er eleverne i eget hus kl I tidsrummet fra kl ryddes værelset op, så der er pænt og ordentligt. Kl går man på eget værelse her har man børstet tænder og ordnet toiletbesøg og man gør sig klar til natten. Kl er alt lukket og slukket incl. mobil/pc etc. Der skal soves, så vi er friske næste morgen.

4 Besøg på efterskolen: Familie er selvfølgelig velkommen på skolen til enhver tid. Efter efterårsferien er der også mulighed for at invitere en kammerat eller veninde til at være på skolen i en weekend. Aftales forud med weekend tilsynslæreren (pris 150 kr.) Tilsynslæreren skal på forhånd orienteres om alle besøg på skolen. Bliveweekends: Det er vigtigt at både elever og forældre orienterer sig grundigt på årsplanen om, hvornår der er bliveweekend på skolen, herunder opvisningsweekender. Det betyder, at eleverne skal blive på skolen i hele den weekend, da der foregår undervisning eller andet, hvor det er nødvendig at eleven er til stede. Til gengæld vil der være forlængede weekends, hvor eleverne så enten har fri en fredag eller mandag. Placer venligst læge-, tandlægebesøg o.l. på disse dage. Bus: Der er fine busforbindelser mellem Særslev og Odense. Bus afgår 150 m. fra skolen. Der er minimum 1 times drift. Fredag eftermiddag er der endda 3 afgange i løbet af en time. (15.29, og 16.01) Bøger: Undervisningsbøger lånes af skolen. Med dit uni-login har du adgang til Ordbogen.com + andre digitale undervisningsmidler. Cykel: Cykel (med bagagebærer) skal medbringes og være køreklar hele året. Når cyklen ikke benyttes, hænges den i cykelstalden og aflåses. Cyklen bruges allerede i første uge. HUSK cykelhjelm og cykellygte. Elevfester: Skolen har som sådan ikke noget at gøre med elevfester, der holdes udenfor skole, men vil gerne være behjælpelig med kontakten mellem elever og forældre, der ønsker at hjælpe. Flytning: Du skal ikke melde flytning til kommunen under dit ophold på Nordfyns Efterskole. Forsikring / Erstatning: Eleven skal erstatte de skader, han/hun forvolder. Husk at melde en skade til kontoret. Eleven er under opholdet omfattet af forældrenes familieforsikring. Tjek venligst, at der er hjemrejseforsikring inkluderet i forsikringen i forb. med Østrig. Man bør have en børneulykkesforsikring. Har familien ikke en familieforsikring, der dækker eleven under efterskoleopholdet, skal familien påtage sig en sådan hæftelse ved skade på ting, andre personer og eleven selv.

5 Fredagsafslutning: Ugen slutter af med obligatorisk fredagssang i Alrummet. Som forældre er man meget velkommen til at deltage, hvis man henter på skolen. Mødet starter og er færdigt kl Fritagelse Hvis en elev ønskes fritaget i enkelte timer, kan kontaktlæreren give tilladelse. Fritagelse for hele dage er efter aftale med forstanderen. Der skal dog være speciel anledning til, at man søger om fri eksempelvis familiære mærkedage i den nærmeste familie. Skoleåret er på 43 uger og det forventes, at eleven er på skolen i samtlige uger. Hjemrejse: Tirsdag kl er deadline for tilmelding til den kommende weekend af hensyn til køkkenets forberedelser. Tirsdag morgen sidder køkkenet klar med en afkrydsningsseddel og til middag, bliver der fulgt op på manglende afkrydsning. Hjemrejse til en weekend er almindeligvis fredag efter kl Vælger man at blive på skolen i weekenden, er man meget velkommen. Tager man hjem, kan man tidligst returnere til skolen søndag aften fra kl og senest kl Kl samles alle i Alrummet. Er man forhindret f.eks. pga. sygdom, skal tilsynet telefonisk informeres inden af forældrene. Vi åbner ikke mails i weekenden. Vi gør opmærksom på, at man enten er hele weekenden på skolen eller hele weekenden væk fra skolen. Efter ferier, forlængede weekends og weekender uden elever, åbner skolen på mødedage kl , med mindre andet står i årsplanen. Hjemmeside/Kalender og facebook: Udover den kalender man får tilsendt inden skolestart, kan man på skolens hjemmeside og facebook finde arrangementer og anden nyttig viden omhandlende skoleåret. Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i løbet af skoleåret, det er derfor vigtigt, at man holder sig ajour.

6 Kontaktlærer: Brug kontaktlæreren til stort og småt. Hellere dele en bekymring for meget. Mailadresse til kontaktlæreren kan findes på skolens hjemmeside. Mød kontakt-læreren ved skolestart og igen til forældreweekend d september. Skole-/hjemsamtalen ligger d. 25.november. Læge: Du har stadigvæk din egen læge derhjemme, som du skal benytte i videst mulig udstrækning. Vi har her i Særslev et rigtig godt samarbejde med vores lokale læge, som klarer de akutte sager (noget der ikke kan vente til man kommer hjem). Eleven kan evt. bestille lægetid ved henvendelse til morgentilsynet kl Mobiltelefon: Mobiltelefon er tilladt, men må kun bruges og være i eget hus. Forældre kan med held sende en sms, så kan der ringes op, når eleven får tid. Lav sunde aftaler om, hvor tit man taler eller SMS er med sit barn. Lider han/hun af meget hjemvé, er det rigtig vigtigt, for at det ikke slider for meget på begge parter.forældre er ligeledes velkommen til at ringe til skolen, hvis det er vigtigt hurtigt at kunne få fat i eleven eller hvis man har behov for at komme i kontakt med tilsyn eller kontaktlærer. Nøgler: Du skal den første skoledag medbringe kr. 200,- som depositum for din systemnøgle. Pengene returneres ved skoleårets afslutning, når du igen afleverer nøglen. Morgentur: Hver morgen året rundt løber og/eller går alle en morgentur af forskellig længde. Det medvirker bl.a. at man er frisk og rigtig vågen til morgenmaden. Printer: I forbindelse med termins- og sommerprøverne skal man medbringe en printer. Dette sparer tid for den enkelte elev. Papir under prøverne udleveres af skolen. Rejser med skolen: Skikursus i Uge 4/5, København i uge 15 og Landsstævne. Igen i år flytter vi efterskolen til Østrig i uge 4. Turen arrangeres primært for at kunne tilbyde et skikursus, således du kan få den grundlæggende teknik eller videreudvikle dine færdigheder i alpin skiløb. Er man let øvet, er der mulighed for snowboard.

7 Rejser med skolen fortsat: I forbindelse med udenlandsturen er det vigtigt at medbringe det blå sygesikringsbevis. Alle vore ture er selvfølgelig med fuldpension, så eleverne skal ikke selv holde sig med kost. I de tre dage op til Påske tager hele skolen til København under overskriften I demokratiets fodspor. Der vil blive brug for liggeunderlag og sovepose. Betaling for henholdsvis Østrigsturen og København turen er inkluderet i skolepengene. Vi opfordrer alle til at melde sig til landsstævnet i Aalborg den 26. juni-2. juli Tilmeldingen hertil er i oktober. Rengøring og køkkenpraktik: Du skal sammen med din værelseskammerat / dine værelseskammerater holde værelset i god stand, dels ved daglig oprydning og dels ved en mere grundig ugentlig rengøring. Derudover er du med til oprydning og rengøring af skolens fællesområder. Når så mange mennesker er samlet, er det vigtigt, at man altid husker at rydde op efter sig selv. Endelig har du én uges køkkenpraktik i løbet af året. Der vil du bl.a. deltage i madlavningen, så du får en indsigt i køkkenets funktion. Skadefritagelse: Skader der gør, at en elev ikke kan deltage i den fysiske træning over en periode på 8 dage eller længere, kan skolen kræve en lægeerklæring på forældrenes regning. Skolevejledning: Individuelle samtaler - 2 gange af ca. 1/2 time. Generel orientering om ungdomssuddannelserne. Hjælp til udfærdigelse af uddannelsesplan. I uge 42 og uge 7 er der mulighed for frivillig praktik. Obligatorisk brobygning for 10. årgang. Forberedelse af tilmelding til ungdomsuddannelserne. Sygdom: Sygdom og skader meldes af eleven efter morgenturen i forbindelse med morgenmaden (kl. 7.30) til morgentilsynet. Her vurderer vi, om du skal til læge, eller om du har bedst af at komme hjem. Ligger du syg på skolen, er det for hele dagen. Du kommer på et sygeværelse indtil aftensmaden, hvor vi opbevarer din Pc og mobil for dig. Efter aftensmaden kan du komme på eget værelse og får Pc og mobil igen. Du skal stadig passe sengen resten af dagen, men har nu mulighed for at kikke på lektier etc. Det er ikke tilladt at modtage besøg på værelset, da du skal have ro til at blive rask hurtigt. Du vil blive tilset i løbet af dagen af en voksen ligesom der vil blive bragt formiddags- og middagsmad til dig. Sygdom efter weekend: Forældrene skal ringe til tilsynslæreren på tlf: (lærerværelset) bedst mellem kl og man kan ikke sende mail til skole i weekenden, da denne først vil blive set mandag morgen. Hvis tilsynet kommer i tvivl om aftaler og mangler en elev, bliver forældrene kontaktet.

8 Få, men klare regler Ingen indtagelse af alkohol eller euforiserende stoffer gælder også på vej til og fra skolen. Ingen mobning vis hensyn. Ingen rygning gælder fra man forlader hjemmet søndag til man er hjemme igen fredag. Intet seksuelt samvær på skolen al besøg foregår for ikke aflåste døre og med hensyntagen til værelseskammeraten og andre besøgende. Ikke besøg i andres huse mellem kl og kl. 8.15, ligeledes ingen besøg på andres værelser efter kl Overtrædelser af skolens regler, kan medføre hjemsendelse. Vi glæder os til at et fantastisk skoleår med masser af oplevelser sammen med dig vi ses til august. Dit springbræt til livet

Orienteringsfolder med praktiske oplysninger for skoleåret på

Orienteringsfolder med praktiske oplysninger for skoleåret på Orienteringsfolder med praktiske oplysninger for skoleåret 2017-2018 på Dit springbræt til livet Orienteringsfolder med praktiske oplysninger for skoleåret 2017-18 Ting du skal medbringe: Godt humør og

Læs mere

Orienteringsfolder med praktiske oplysninger for skoleåret på

Orienteringsfolder med praktiske oplysninger for skoleåret på Orienteringsfolder med praktiske oplysninger for skoleåret 2019-2020 på Dit springbræt til livet Orienteringsfolder med praktiske oplysninger for skoleåret 2019-20 Ting, som du skal medbringe: Godt humør

Læs mere

H U S O R D E N for Skolen for Gastronomi, Musik & Design 2016/2017

H U S O R D E N for Skolen for Gastronomi, Musik & Design 2016/2017 H U S O R D E N for Skolen for Gastronomi, Musik & Design 2016/2017 KONTORTID: Skolens kontor har åbent for elever: Mandag torsdag: kl. 12.30 13.30, fredag kl. 12.30 13.00, hvor skolens forstander for

Læs mere

Brejninggaard Efterskole 2011-2012. Orienteringshæfte

Brejninggaard Efterskole 2011-2012. Orienteringshæfte Brejninggaard Efterskole 2011-2012 Orienteringshæfte I sidder nu med orienteringshæftet fra Brejninggaard Efterskole, hvor I kan få svar på mange af de spørgsmål, som I måtte have før skolestart. A Affaldssortering

Læs mere

Indhold Advarsler og bortvisning

Indhold Advarsler og bortvisning Retningslinjer for Risskov Efterskole Indhold Advarsler og bortvisning 1 Alkohol og rusmidler 2 Computer mm 2 Cykel 2 Fritidsarbejde 2 Gæster 2 Meddelelsesbogen 3 Mobiltelefon 3 Måltider 3 Rengøring 4

Læs mere

Telefonnumre. Skolen: 59 31 53 45

Telefonnumre. Skolen: 59 31 53 45 2013 2014 Telefonnumre Skolen: 59 31 53 45 Kontortid mellem kl. 08.00-12.30 alle dage. Herefter besvares telefonen i det omfang vi er på kontoret. Telefonsvareren aflyttes om morgenen. Vagtmobil: 21 23

Læs mere

BALLEGUIDE 2011/12 OM SKOLEN OG HVERDAGEN

BALLEGUIDE 2011/12 OM SKOLEN OG HVERDAGEN BALLEGUIDE 2011/12 OM SKOLEN OG HVERDAGEN Ballevej 57 7182 Bredsten Kontor tlf. 75 88 12 05 Lærerværelse tlf. 20 91 85 99 Ledelse, Dorthe og Jan Fredsted 20 45 25 05 info@balle-efterskole.dk www.balle-efterskole.dk

Læs mere

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra.

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen elsker sommer Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen er 22 år. Hun læser sprog på Århus universitet. Spansk

Læs mere

Værd at vide. Information om praktiske oplysninger for kommende elever på Dalum Landbrugsskole, afdeling Korinth

Værd at vide. Information om praktiske oplysninger for kommende elever på Dalum Landbrugsskole, afdeling Korinth Værd at vide Information om praktiske oplysninger for kommende elever på Dalum Landbrugsskole, afdeling Korinth Velkommen Kære nye elev. Hjertelig velkommen til Dalum Landbrugsskole, afd. Korinth. Vi

Læs mere

Ryå Efterskole. Praktiske oplysninger for Skoleåret 2015-16. For unge med læsevanskeligheder. RYÅ EFTERSKOLE Side 1

Ryå Efterskole. Praktiske oplysninger for Skoleåret 2015-16. For unge med læsevanskeligheder. RYÅ EFTERSKOLE Side 1 Ryå Efterskole For unge med læsevanskeligheder Praktiske oplysninger for Skoleåret 2015-16 RYÅ EFTERSKOLE Side 1 Vores vision - vores ledestjerne Vores mission - vores rolle og opgave Vores værdier - hvad

Læs mere

Glidende overgang 2014. Vonsild SFO

Glidende overgang 2014. Vonsild SFO Glidende overgang 2014 Vonsild SFO Velkommen til glidende overgang Glidende overgang er et tilbud til kommende skolebørn om at starte på Vonsild Skole 1. april. Indtil skolestart - i august - vil børnene

Læs mere

RULLENDE AFLASTNING Velkommen til rullende aflastningsophold i Hjørring Kommune

RULLENDE AFLASTNING Velkommen til rullende aflastningsophold i Hjørring Kommune RULLENDE AFLASTNING Velkommen til rullende aflastningsophold i Hjørring Kommune RULLENDE AFLASTNING Velkommen til rullende aflastningsophold i Hjørring Kommune Formålet med et aflastningsophold er at

Læs mere

Velkommen til Skovparkens Børnehus

Velkommen til Skovparkens Børnehus Velkommen til Skovparkens Børnehus Et nyt kapitel er startet i jeres liv. For at I får den bedste start her i Skovparkens Børnehus, har vi nogle erfaringer og forventninger, vi her vil give videre til

Læs mere

Telefonnumre mv. Skolens hovednummer Vagttelefon: Hjemmeside:

Telefonnumre mv. Skolens hovednummer Vagttelefon: Hjemmeside: 2017 2018 Telefonnumre mv. Skolens hovednummer 59 31 53 45 Skolens telefon besvares så vidt muligt på hverdage mellem kl. 09.00 og Kl. 15.00. Hvis vi ikke tager telefonen, kan der indtales en besked på

Læs mere

Velkommen til Billeshave Efterskole

Velkommen til Billeshave Efterskole Velkommen til Billeshave Efterskole Skoleåret 2016/ 2017 Årsplan for skoleåret 2016-2017: August: 7/8 Skolestart kl. 1300-1600 8-16/8 Introuge 13/8 Privatheste ankommer September: 2/9 Kontaktgruppedag

Læs mere

Velkommen til Nyremedicinsk Afdeling 8. Øst

Velkommen til Nyremedicinsk Afdeling 8. Øst Velkommen til Nyremedicinsk Afdeling 8. Øst Velkommen Vi byder dig og dine pårørende velkommen i Nyremedicinsk Afdeling 8 Øst. Nyremedicinsk afdeling 8 Øst varetager udredning, behandling og pleje af patienter

Læs mere

Velkommen. til skoleåret 2012-13

Velkommen. til skoleåret 2012-13 Velkommen til skoleåret 2012-13 PRAKTISKE OPLYSNINGER Skolens adresse Halvorsmindevej 107-109, 9800 Hjørring (www.halvorsminde.dk.) Skolens kontor Kontortid: 9.00 14.30 Tlf.: 98 92 12 22 Fax: 98 91 10

Læs mere

Velkommen i praktik på Gistrup Skole

Velkommen i praktik på Gistrup Skole Velkommen i praktik på Gistrup Skole Gistrup Skole Gistrup skole gennemgik en større renovering for 2 år siden og fremstår som en moderne skole med plads til mange arbejdsformer. På Gistrup Skole har vi

Læs mere

DII Stennehøjen. Velkomstpjece til DII Stennehøjen. Dii Stennehøjen

DII Stennehøjen. Velkomstpjece til DII Stennehøjen. Dii Stennehøjen DII Stennehøjen Velkomstpjece til DII Stennehøjen Dii Stennehøjen Stennehøjallé 202a 8270 Højbjerg Velkommen til Stennehøjen. Stennehøjen åbnede d. 1 januar 1989. Institutionen er aldersopdelt med 2 børnehavegrupper

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger Praktiske oplysninger Vilvorde Roskilde Tekniske Skole Skolehjem Skolehjem Skolehjem Praktiske oplysninger Vi byder dig med denne folder velkommen til Roskilde Tekniske Skoles skolehjem, Ledreborg Allé

Læs mere

K ære deltager & forældre

K ære deltager & forældre K ære deltager & forældre 1. Velkommen til Explorer Camp 2. Til dig som deltager særlige hensyn/behov 3. Til forældrene særlige hensyn/behov 4. Camp kontoret telefonnummer & adresse 5. Pakkeliste 6. HUSK:

Læs mere

PRAKTISK INFORMATION BESTILLING LEVERING

PRAKTISK INFORMATION BESTILLING LEVERING VELKOMMEN PRAKTISK INFORMATION BESTILLING Du bestiller mad til 14 dage ad gangen på det bestillingsark, chaufføren har med hver 14. dag. Sammen med bestillingsarket får du et menukort, hvor du kan se,

Læs mere

Alfabetisk liste. Man deltager som ung i de aktiviteter der sker i og udenfor huset.

Alfabetisk liste. Man deltager som ung i de aktiviteter der sker i og udenfor huset. Unge-håndbog 1 A Alfabetisk liste Aften-te: Aften-te serveres (som buffet) hver aften omkring kl. ca. 21.30. Derved har du mulighed for at få noget mad inden sengetid. (du må ikke bare frit gå i køleskabet).

Læs mere

Retningslinjer for Risskov Efterskole Risskov, April 2019

Retningslinjer for Risskov Efterskole Risskov, April 2019 Retningslinjer for Risskov Efterskole Risskov, April 2019 BADEREGLER Som elev har du efter anvisning fra tilsynslærer mulighed for at tage til stranden og bade. Hvis du ønsker at bade, kan dette kun ske

Læs mere

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken.

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Daginstitutionen Norddalsparken er en aldersintegreret institution med børn i alderen 0-6 år. Lederen er Bente Nielsen, Daglig

Læs mere

VELKOMMEN til skoleåret 2014-2015

VELKOMMEN til skoleåret 2014-2015 VELKOMMEN til skoleåret 2014-2015 lærere VELKOMMEN HJERTELIG VELKOMMEN Vi er glade for at netop I har valgt Halvorsminde Efterskole 1.0. I er med på det første hold, hvor rammerne og indholdet i høj grad

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Elverdamsskolen Tølløse SFO

VELKOMMEN TIL. Elverdamsskolen Tølløse SFO VELKOMMEN TIL Elverdamsskolen Tølløse SFO Velkommen til Elverdamsskolen Tølløse SFO. Her er en lille folder om SFO en. Den indeholder en række forskellige oplysninger, som vi mener kan være gode at have

Læs mere

Efterårsholdet 2016. Forår 2010. Velkommen til Egå Ungdoms-Højskole Vi ses den 2. januar. Se program på bagsiden

Efterårsholdet 2016. Forår 2010. Velkommen til Egå Ungdoms-Højskole Vi ses den 2. januar. Se program på bagsiden Efterårsholdet 2016 Forår 2010 Velkommen til Egå Ungdoms-Højskole Vi ses den 2. januar Se program på bagsiden Velkommen til Egå Kære kommende højskoleelev på Egå Ungdoms-Højskole. Vi vil byde dig hjertelig

Læs mere

Til kommende elever og forældre. - en 3-årig ungdomsuddannelse

Til kommende elever og forældre. - en 3-årig ungdomsuddannelse Til kommende elever og forældre - en 3-årig ungdomsuddannelse Hvad er STU - Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse? STU er en 3-årig ungdomsuddannelse, som henvender sig til dig, der ikke kan gennemføre

Læs mere

Værestedet. For personer i Ikast-Brande Kommune, som er fyldt 18 år og er psykisk sårbare.

Værestedet. For personer i Ikast-Brande Kommune, som er fyldt 18 år og er psykisk sårbare. Værestedet For personer i Ikast-Brande Kommune, som er fyldt 18 år og er psykisk sårbare. Hvad er Værestedet Laicos? Værestedet er et tilbud/fristed for alle over 18 år, som er psykisk sårbare. Vi holder

Læs mere

Kære Førskole forældre

Kære Førskole forældre I ABC Til forældre Kære Førskole forældre Nu nærmer tiden sig, hvor jeres barn begynder i Førskolen i ABC. Det bliver noget nyt og spændende vi går i møde nogle måneder vi alle ser frem til. Da det er

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

Elbæk Efterskole Skoleåret

Elbæk Efterskole Skoleåret Elbæk Efterskole Skoleåret 2019 2020 Tlf: 7566 9057 (man. tors. 8:30-14:30, fre. 8:30-13:00) Mobil: 2014 9057 (17:30 7:30) Mail: info@elbaekefterskole.dk 1 Denne mappe er information til dig og dine forældre.

Læs mere

Center for Social og Sundhed Træning og støtte i dit hjem

Center for Social og Sundhed Træning og støtte i dit hjem Center for Social og Sundhed Træning og støtte i dit hjem Få støtte til at bevare en aktiv og selvstændig hverdag! - om rehabiliterende og kompenserende hjælp KÆRE BORGER Her kan du få mere at vide om

Læs mere

VELKOMMEN til skoleåret 2015-2016

VELKOMMEN til skoleåret 2015-2016 VELKOMMEN til skoleåret 2015-2016 ORDENSREGLER ORDENSREGLER Eleverne skal vise hensyn over for deres omgivelser og for hinanden. Eleverne skal passe undervisningen og aftaler i øvrigt. Eleverne må gerne

Læs mere

Cykler stilles i cykelparkeringen bag gymnastiksalene. Der afholdes cyklistprøve i 5. eller 6.kl.

Cykler stilles i cykelparkeringen bag gymnastiksalene. Der afholdes cyklistprøve i 5. eller 6.kl. ABC for 3.-6.kl. april 2013 ADRESSEÆNDRING ANSVAR BESTYRELSE BIRKEN BOLDBANER BØGER CYKLER CYKELHJELM DELETIMER EKSTRA FRI ELEVRÅD FERIEPLAN FORSIKRING Husk at give skolen besked via ForældreIntra om adresse-

Læs mere

Steen. Så skriver vi februar, og det betyder vinterferie og svenskerbesøg. Men lad mig først lige få afsluttet restauranten i tal.

Steen. Så skriver vi februar, og det betyder vinterferie og svenskerbesøg. Men lad mig først lige få afsluttet restauranten i tal. Så skriver vi februar, og det betyder vinterferie og svenskerbesøg. Men lad mig først lige få afsluttet restauranten i tal. 101 familier besøgte restauranten. 354 gæster kom og spiste. 115 børn var på

Læs mere

Velkommen til: Borgergade, Sportsvej og Højgade. September 2015. Kære. Velkommen til dig og din familie. Med denne folder siger vi,

Velkommen til: Borgergade, Sportsvej og Højgade. September 2015. Kære. Velkommen til dig og din familie. Med denne folder siger vi, Velkommen til: Borgergade, Sportsvej og Højgade. September 2015 Kære Med denne folder siger vi, Velkommen til dig og din familie. Hvad er Bording Børnehave? Bording Børnehave er en børnehave med ca. 135

Læs mere

Go On! 7. til 9. klasse

Go On! 7. til 9. klasse Go On! 7. til 9. klasse Fra skoleåret 2013 / 2014 Introduktion til linjer Alle er genier. Men hvis du dømmer en fisk på dens evne til at klatre i træer, vil den leve hele sit liv i den tro, at den er dum.

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune 176 Hjemmebesøg Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune Overgange Hjemmebesøg BAGGRUND Kort om metoden Hjemmebesøg er

Læs mere

Alt hvad der er værd at vide om UCS10!

Alt hvad der er værd at vide om UCS10! Alt hvad der er værd at vide om UCS10! Brobygning Den obligatoriske brobygning i uge 48 retter sig mod to forskellige ungdomsuddannelser, hvoraf den ene skal være en erhvervsuddannelse herunder HTX og

Læs mere

Træning og hjælp i dit hjem

Træning og hjælp i dit hjem Kontakt Visitationen Ring på tlf. 7235 5630: Mandag-fredag kl. 10-12, torsdag kl. 10-14. Mail til: visitationen@furesoe.dk. Center for Social og Sundhed Træning og hjælp i dit hjem Få personlig og praktisk

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer i ældreplejen om besparelser, bad og rengøring

Det siger FOAs medlemmer i ældreplejen om besparelser, bad og rengøring FOA Kampagne & Analyse 29. oktober 2009 Det siger FOAs medlemmer i ældreplejen om besparelser, bad og rengøring Denne undersøgelse er gennemført på forbundets elektroniske medlemspanel i oktober måned

Læs mere

Så er det snart vi skal til juniorstævne!!! Her kommer de sidste informationer inden I begiver jer mod Aalborg til et brag af et stævne.

Så er det snart vi skal til juniorstævne!!! Her kommer de sidste informationer inden I begiver jer mod Aalborg til et brag af et stævne. Så er det snart vi skal til juniorstævne!!! Her kommer de sidste informationer inden I begiver jer mod Aalborg til et brag af et stævne. Ankomst og afhentning af gymnaster Ankomst fredag Når I ankommer

Læs mere

Velkommen til Skovlyskolens SFO / SFK

Velkommen til Skovlyskolens SFO / SFK Velkommen til Skovlyskolens SFO / SFK 2014 2015 Velkommen til Skovlyskolens SFO/SFK Her kan dit barn kaste sig ud i spændende, udfordrende og til tider eventyrlige oplevelser og samtidig glæde sig over

Læs mere

Center for Social og Sundhed Træning og hjælp i dit hjem

Center for Social og Sundhed Træning og hjælp i dit hjem Center for Social og Sundhed Træning og hjælp i dit hjem Få hjælp til at bevare en aktiv og selvstændig hverdag! I denne pjece kan du læse om dine muligheder for at få hjælp i dit hjem, hvis det af fysiske,

Læs mere

Velkommen til afdeling 242

Velkommen til afdeling 242 Information til patienter og pårørende Velkommen til afdeling 242 Kardiologi, Endokrinologi og Nefrologi Marts 2010 Medicinsk afd. 242 Ris eller ros modtager vi gerne: VELKOMMEN Med denne pjece vil vi

Læs mere

Orienteringshæfte for Roholte Efterskole

Orienteringshæfte for Roholte Efterskole Orienteringshæfte for Roholte Efterskole 2010/2011 Praktiske oplysninger om Roholte Efterskole Adresse m.m. Vindbyholtvej 29 a 4640 Faxe Kontor: 56 72 55 58 Telefax: 56 72 55 76 E-mail: kontor@roholteefterskole.dk

Læs mere

Transportform og tidspunkt SKAL meddeles Forbundskontoret senest ugen før arrangementet.

Transportform og tidspunkt SKAL meddeles Forbundskontoret senest ugen før arrangementet. Transport Der betales transportrefusion for følgende former for transport: Fælles bus fra de lokalområder, hvor bussen kan fyldes helt op fra starten. Offentligt transportmiddel og DSB - Som udgangspunkt

Læs mere

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade Træningen Træningstilbuddet foregår primært i et privat fitnesscenter, men kan også foregå ude enten i form af ture i skoven eller lignende. Det

Læs mere

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser,

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser, Vi skrev i første nummer af Fællesnyt, at vi ville udkomme én gang i kvartalet. Det bryder vi allerede her i andet nummer, hvor I kan læse om konfirmationsforberedelse i 7. klasse, en sjov bemærkning og

Læs mere

Velkommen til Dejbjerglund Efterskole

Velkommen til Dejbjerglund Efterskole Velkommen til Dejbjerglund Efterskole a ugust, 2016 Med dette lille hæfte byder vi dig velkommen som elev på Dejbjerglund Efterskole i skoleåret 2016/17 I denne info-folder kan du og dine forældre finde

Læs mere

Kære kommende elev og forældre

Kære kommende elev og forældre Rønde, 3. juli 2012 Kære kommende elev og forældre Vi glæder os til at se jer til skolestart søndag den 19. august 2012. Ankomst er mellem klokken 14.00 15.00 Du bliver modtaget og budt velkommen i skolens

Læs mere

Velkommen til. DGI badminton byder jer alle - deltagere, ledere og forældre velkommen til årets Landsmesterskaber.

Velkommen til. DGI badminton byder jer alle - deltagere, ledere og forældre velkommen til årets Landsmesterskaber. Velkommen til Landsmesterskaber 2016 DGI badminton byder jer alle - deltagere, ledere og forældre velkommen til årets Landsmesterskaber. Efter sæsonens stævner i landsdelsforeningerne mødes vi til DGI

Læs mere

Godt at vide, når man skal i 3. klasse

Godt at vide, når man skal i 3. klasse Godt at vide, når man skal i 3. klasse Kære forældre. Med denne folder vil vi gerne fortælle jer, om de holdninger, ønsker og tanker vi har, når det drejer sig om dit/jeres barns skolegang. Vi stiller

Læs mere

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014.

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Anna er 14 år, går på Virupskolen i Hjortshøj, og bor i Hjortshøj. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Raketten - klar til folkeskolereformen

Raketten - klar til folkeskolereformen Ringetider 1. time 8.00-8.45 2. time 8.45-9.30 Pause 3. time 10.00-10.45 4. time 10.45-11.30 Pause 5. time 12.00-12.45 6. time 12.45-13.30 Pause 7. time 13.45-14.30 Raketten - klar til folkeskolereformen

Læs mere

Døgngenoptræning. på Dragsbækcentret

Døgngenoptræning. på Dragsbækcentret Døgngenoptræning på Dragsbækcentret Dragsbækcentret Centret er bygget i 1984/2002 og er beliggende i Thisted. Det er et venligt og gæstfrit byggeri med en pragtfuld beliggenhed ved fjorden. Der er 32 plejeboliger,

Læs mere

Xeplion (paliperidonpalmitat) din hjælp til en positiv hverdag. Patientinformation om behandling med Xeplion

Xeplion (paliperidonpalmitat) din hjælp til en positiv hverdag. Patientinformation om behandling med Xeplion Xeplion (paliperidonpalmitat) din hjælp til en positiv hverdag Patientinformation om behandling med Xeplion I tiden mellem behandlingerne kan du bruge din frihed til at have mere fokus på det gode liv

Læs mere

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag Glæde Forskning TrygFonden Besøgshunde er kærligt selskab i en ensartet hverdag. Samvær med en hund kan tænde lys i øjnene, mindske ensomhed og starte nye samtaler. Når en hund logrer med halen, får mennesker

Læs mere

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her.

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her. 1 Velkomstfolder til Agtrupvej. Velkommen til Vuggestuen Agtrupvej. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen i vuggestuen og fortælle jer lidt om, hvad I kan forvente af vuggestuen og hvad vi forventer

Læs mere

Den akut indlagte patient - til operation

Den akut indlagte patient - til operation Ortopædkirurgisk Afdeling Den akut indlagte patient - til operation Patientinformation www.sygehuslillebaelt.dk Når du sidder med denne folder, er det fordi, du er blevet indlagt akut på vores afdeling

Læs mere

Praktiske forhold håndbog

Praktiske forhold håndbog Praktiske forhold håndbog Afdelingslærer/ Kontaktlærer: Hver afdeling har to kontaktlærere. Det er kontaktlæreren, der har den primære kontakt til både elev og forældre. Afdelingsture: Hver afdeling tager

Læs mere

Information ved dødsfald

Information ved dødsfald Information ved dødsfald Dette hæfte er en praktisk vejledning til pårørende om spørgsmål, der kan opstå i forbindelse med dødsfald på Hospice Djursland. Hospice Djursland November 2014 Når døden indtræder

Læs mere

Har du hørt det sidste nye pip? Røgfri arbejdstid. i Holbæk Kommune. En guide til ledere og medarbejdere i Holbæk Kommune

Har du hørt det sidste nye pip? Røgfri arbejdstid. i Holbæk Kommune. En guide til ledere og medarbejdere i Holbæk Kommune Har du hørt det sidste nye pip? Røgfri arbejdstid i Holbæk Kommune En guide til ledere og medarbejdere i Holbæk Kommune Hvordan arbejder vi hen imod Røgfri arbejdstid i Holbæk Kommune? Denne guide er

Læs mere

Sådan træner du, når du har fået et kunstigt

Sådan træner du, når du har fået et kunstigt Sådan træner du, når du har fået et kunstigt hofteled En afgørende forudsætning for et godt resultat efter operationen er den efterfølgende indsats med træningen. Træning er ikke kun, når du træner med

Læs mere

Ansgarskolen skoleåret 2014/2015. -information til forældre

Ansgarskolen skoleåret 2014/2015. -information til forældre Ansgarskolen skoleåret 2014/2015 -information til forældre Forord Når Ansgarskolen onsdag d. 13. august slår dørene op, venter der alle en helt ny skole. Dels er Ansgarskolen en helt ny skole, som er opstået

Læs mere

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn Inspirationsmateriale til drøftelse af rammerne for brug af alkohol i kommunale institutioner med børn Rammer for brugen af alkohol som led i en alkoholpolitik i kommunale institutioner med børn Indledning

Læs mere

Velkommen - børn og forældre

Velkommen - børn og forældre Patientinformation Velkommen - børn og forældre Kvalitet Døgnet Rundt Akutcenter Fælles Akut Modtagelse Om afdelingen Kontaktperson Dit barn vil under indlæggelsen få tilknyttet en kontaktlæge og en kontaktsygeplejerske.

Læs mere

Velkommen til opvågningsafsnittet

Velkommen til opvågningsafsnittet Opvågningsafsnittet Velkommen til opvågningsafsnittet Patientinformation Velkommen til opvågningsafsnittet I opvågningsafsnittet modtages patienter fra Kolding Sygehus, der bliver opereret og udskrevet

Læs mere

Beskeder: Det er vigtigt at være opmærksom på beskeder i skoleintra, det er også her, man informeres om evt. arrangementer.

Beskeder: Det er vigtigt at være opmærksom på beskeder i skoleintra, det er også her, man informeres om evt. arrangementer. Værd at vide om SFO. Aflevering/afhentning: Når I afleverer jeres barn om morgenen, er det vigtigt, at l lige kommer ind og siger godmorgen, så vi ved, hvem vi har i huset. Ligeledes at sige farvel ved

Læs mere

Lad os så komme afsted

Lad os så komme afsted Lad os så komme afsted Lad os tage rejsen til Sletten Dette er Sletten stedet for landslejren Afgang Hvornår skal vi afsted? Vi skal med bus til og fra sletten vi tager afsted til og fra P-plads ved skøjtehallen

Læs mere

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren 1 Hej Alle børn og voksne på fritidshjemmet, vil hermed ønske dig velkommen til fritidshjemmet. På fritteren er vi 30 skolebørn og 20 førskolebørn. De

Læs mere

Dalens Daginstitutioner

Dalens Daginstitutioner Kostpolitik for Dalens Daginstitutioner Ellekonedalen 4-8 8800 Viborg Redigeret april. 2015 Kostpolitik for Dalens Daginstitutioner I Dalens Daginstitutioner har vi en madordning som er obligatorisk for

Læs mere

Bestilling af elevtøj

Bestilling af elevtøj 1 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Bestilling af elevtøj... 3 Crazysport.dk... 5 Hvad skal medbringes til skoleåret... 8 Hvad må/må ikke medbringes... 8 Elevbank... 8 Instagram og Facebook...

Læs mere

B e r n s t o r f f s m i nd e E f t e r s k o l e

B e r n s t o r f f s m i nd e E f t e r s k o l e Wildschönau, Østrig B e r n s t o r f f s m i n d e E f t e r s k o l e HVOR SKAL VI BO? VI SKAL BO PÅ TO HOTELLER I WILDSCHÖNAU I ØSTRIG Pension Sonnenfels Familie Weissbacher A- 6311 Wildschönau Mühltal

Læs mere

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag Fællesskab Viden Glæde TrygFonden Besøgshunde er kærligt selskab i en ensartet hverdag. Samvær med en hund kan tænde lys i øjnene, mindske ensomhed og starte nye samtaler. Når en hund logrer med halen,

Læs mere

Raketten - klar til folkeskolereformen

Raketten - klar til folkeskolereformen Ringetider 1. time 8.00-8.45 2. time 8.45-9.30 Pause 3. time 10.00-10.45 4. time 10.45-11.30 Pause 5. time 12.00-12.45 6. time 12.45-13.30 Pause 7. time 13.45-14.30 Raketten - klar til folkeskolereformen

Læs mere

Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie.

Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Kære Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Vi vil gerne have besøg af jer, inden du starter. Så kan I se

Læs mere

Velkommen til. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave.

Velkommen til. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave. Velkommen til Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave. Børneby Øster er en kommunal institution med ca. 140 børn i alderen 2 år og 9 måneder

Læs mere

Børnepsykiatrisk afsnit, U3

Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering (UMV) Resultat 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt, lille overvægt af piger.

Undervisningsmiljøvurdering (UMV) Resultat 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt, lille overvægt af piger. Undervisningsmiljøvurdering (UMV) Resultat 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt, lille overvægt af piger. Det første tal i hvert felt er 9.årg. Det andet tal i hvert fald er 10 årg. På Nøvlingskov

Læs mere

Nyhedsbrev for Tangebo

Nyhedsbrev for Tangebo Nyhedsbrev for Tangebo E S B J E R G K O M M U N E Juni 2014 Tabulex og ferie Kære Forældre Så er det igen tid til lidt nyheder fra Tangebo. Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, og vi skal alle

Læs mere

Ryå Efterskole Praktiske oplysninger

Ryå Efterskole Praktiske oplysninger Ryå Efterskole Praktiske oplysninger Indhold Kontakt... 3 Praktiske oplysninger til forældre... 3 Forsikring... 3 Fri... 4 Transport... 4 Læge... 4 Medicin... 4 Lommepenge... 4 Opstart... 5 Hvad skal jeg

Læs mere

Velkommen til børnehave. Engesvang Børnehuse Huset, Klosterlund og Landsbyen. April 2014

Velkommen til børnehave. Engesvang Børnehuse Huset, Klosterlund og Landsbyen. April 2014 Velkommen til børnehave. Engesvang Børnehuse Huset, Klosterlund og Landsbyen. April 2014 Kære Med denne folder vil vi fra Børnehaverne, gerne sige: Velkommen til dig og din familie. Hvad er Engesvang Børnehuse.

Læs mere

Velkommen til Plejecentret Sjælsø

Velkommen til Plejecentret Sjælsø Velkommen til Plejecentret Sjælsø Ældreboligerne (plejeboliger) Soldraget 35 & 39 Telefon Hovednummer------------------------------- 45 81 70 55 Centerleder ---------------------------------- 45 99 71

Læs mere

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre)

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre) GØRE/RØRE KORT Vejledning Denne vejledning beskriver øvelser til Gøre/røre kort. Øvelserne er udarbejdet til både de kinæstetisk, taktilt, auditivt og visuelt orienterede elever. Men brugeren opfordres

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af,

Læs mere

Vejen Kommunale Tandpleje

Vejen Kommunale Tandpleje Vejen Kommunale Tandpleje 1 - sunde tænder hele livet Indhold Praktiske informationer... 3 Værd at vide... 4 Førstegangs besøg 1½ år... 5 2½ - 5 år... 6 6-8 år... 7 9-15 år... 8 16-18 år... 9 Tandregulering...

Læs mere

Lidt om næste skoleår, eksempler på strukturen for en. Den gode skole skaber vi sammen

Lidt om næste skoleår, eksempler på strukturen for en. Den gode skole skaber vi sammen Lidt om næste skoleår, eksempler på strukturen for en skoleuge Den gode skole skaber vi sammen Indledning Kære forældre Vi har nu orienteret eleverne fra 3. klasse og op om næste skoleår, og har gennemgået

Læs mere

Velkommen til skoleåret 2016/2017

Velkommen til skoleåret 2016/2017 Velkommen til skoleåret 2016/2017 E F T E R S K O L E N LINDENBORG Borrevejlevej 26, Lejre 4000 Roskilde Telefon 49 12 10 40 E-mail: kontoret@efterskolen.dk 1 Indhold INDLEDNING... 3 KONTAKT TIL SKOLEN...

Læs mere

EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Grenaa Handelsskole H2. år

EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Grenaa Handelsskole H2. år EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Grenaa Handelsskole H2. år 2010 Indholdsfortegnelse: Forord Diverse praktiske oplysninger Eksamensreglement Øvrige regler ved mundtlig eksamen Vilkår for anvendelse

Læs mere

Bjerggårdshaven Dagrehabilitering. Et specialiseret tilbud i Odense Kommune for voksne med erhvervet hjerneskade

Bjerggårdshaven Dagrehabilitering. Et specialiseret tilbud i Odense Kommune for voksne med erhvervet hjerneskade Bjerggårdshaven Dagrehabilitering Et specialiseret tilbud i Odense Kommune for voksne med erhvervet hjerneskade VELKOMMEN til Bjerggårdshaven Denne pjece er til dig, som er bevilget et dagtræningsforløb

Læs mere

BUM 2006 Slagelse. Hej med dig! Men hvad er det nu egentlig BUM er for noget??? Hvordan kan du deltage? Idrætsgrene.

BUM 2006 Slagelse. Hej med dig! Men hvad er det nu egentlig BUM er for noget??? Hvordan kan du deltage? Idrætsgrene. Hej med dig! BUM 2006 Vi har netop modtaget et brev fra Ahorn, Ringsted, som denne gang er vært for BUM 2006 i den 3.-5. november for Teenager BUM 14-18 år og 17.-19. november for Junior BUM 10-13 år.

Læs mere

Velkommen til Billeshave Efterskole. Skoleåret 2019/ 2020

Velkommen til Billeshave Efterskole. Skoleåret 2019/ 2020 Velkommen til Billeshave Efterskole Skoleåret 2019/ 2020 1 PAKKELISTE: Når du kommer til efterskolen skal du medbringe: Almindeligt tøj, badetøj, fodtøj til længere gåture og regntøj. Håndklæder og toiletsager.

Læs mere

SORGPLAN FINDERUPHØJ SKOLE

SORGPLAN FINDERUPHØJ SKOLE SORGPLAN FINDERUPHØJ SKOLE Finderuphøj Skole har udarbejdet retningslinier i forbindelse med dødsfald og sorg Når en elev dør Når en elev mister mor/far eller søskende Når en ansat dør Retningslinierne

Læs mere

TERMINSPRØVEORIENTERING

TERMINSPRØVEORIENTERING TERMINSPRØVEORIENTERING HF 2016 TERMINSPRØVEORIENTERING HF 2016 Kære HF-kursist ved Horsens HF & VUC. I denne folder finder du en lang række praktiske oplysninger vedrørende terminsprøverne. Hvis du har

Læs mere

Bestilling af elevtøj

Bestilling af elevtøj 1 2 Indholdsfortegnelse Bestilling af elevtøj... 3 Crazysport.dk... 5 Hvad skal medbringes til skoleåret... 8 Hvad må/må ikke medbringes... 8 Elevbank... 8 Ferier og weekender... 9 Skema... 9 Lejrskole...

Læs mere

6. På hvilket telefonnummer kan man bestille et dagarrangement?

6. På hvilket telefonnummer kan man bestille et dagarrangement? Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvilken motorvej skal man tage? 2. Hvornår har regnskoven åbent torsdag d. 24/5? 3.

Læs mere

Forsorgshjemmet Aas er et tilbud i henhold til Servicelovens 110 der tilbyder midlertidigt ophold, omsorg og støtte til mennesker, som er socialt

Forsorgshjemmet Aas er et tilbud i henhold til Servicelovens 110 der tilbyder midlertidigt ophold, omsorg og støtte til mennesker, som er socialt Forsorgshjemmet Aas er et tilbud i henhold til Servicelovens 110 der tilbyder midlertidigt ophold, omsorg og støtte til mennesker, som er socialt udsatte og ikke har eller ikke kan opholde sig i egen bolig

Læs mere