RY FOR KUNST... SPOR

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "RY FOR KUNST... SPOR"

Transkript

1 RY FOR KUNST... SPOR

2 Ideoplæg af Grete Obel Keramiker og billedkunstner Grafik Lene Holmgaard Stegemejer Cand.arch

3 SPOR 1 Anna Klindts Have Smuk beplantning om en ca. 10 m2 stor formidlingspavillon. Pavillonen. (Sikkert smuk i hvidt ) har glasparti mod søen og skrå Veluxvinduer - hvid opslagsvæg inde i pavillonen - mod byen. Her ophænges information om Anna Klindt og de 7 andre Kunstspor. Et par lette hvide runde borde med stole i pavillonen - udenfor et hvidt Skagenbord med bænk og stole.

4 SPOR 2 Anna Klindts Ry Borger- og Kulturhus. Kyhns Kabinet (en del af cafeen kan lejlighedsvis afskærmes fra den øvrige cafe med en lydisoleret skydedør) til forevisning af såvel Anna Klindt-videoer ( Niels Hovgaards) samt gengivelser af perioden med en af Danmarks mest betydningsfulde guldaldermalere, Vilhelm Kyhn, der hver sommer nød sin lille KUNSTNERKOLONI i RY

5 SPOR 3 Anna Klindtsalen 100 m2 stor sal / evt. bygget oven på den tidligere boghandel i Biblioteksbygningen. (Eller andet sted i den nye Biblioteksbygning.) Skiftende Anna Klindt- udstillinger - bl.a. også udstilling af de forskellige kvindelige kunstnere, der hverandet år af Anna Klindtfonden udnævnes til at få Anna Klindts legat. Anna Klindtsalen kan også anvendes til f. eks. små koncerter, lyrik- og fortællekredsens arrangementer m. m.

6 SPOR 4 Kyhns Have - for enden af Ry Bytorv En lille bitte have med et par Skagenborde med tilhørende stole og bænke samt en formidlingspavillon på m2, hvor der formidles om KUNSTNERKOLONIEN i RY med præsentation af nogle af de mest betydningsfulde kunstnere fra denne periode og foto af deres værker. Anna Ancher: Vilhelm Kyhn (1903) Kunstnerkoloni i Ry1892

7 SPOR 5 Det nye FÆLLESSKABETS HUS I forbindelse med de spændende nye tanker om, at Ry s nye Ældrecenterområde skal åbnes op for Ry-borgerne - vil et kommende FÆLLESSKABETS HUS kunne blive en fin mulighed for præsentation af nogle af de spændende og dejlige malerier, som Anna Klindt Sørensen så meget ønskede synliggjort i sin hjemby Ry.

8 SPOR 6 Ry kirke Poul Steffensen, bliver af mange betragtet som datidens betydeligste illustrator, idet han har illustreret et væld af børnebøger og skolebøger. Disse dejlige illustrationer i sort hvidt kan evt. i sommerperioden ved en ugentlig video-forevisning i Ry Sognehus blive til stor glæde for børnefamilier - farvelægning af kopierede smukke illustrationer og oplæsning af spændende gennemillustrerede bøger kunne måske også være en mulighed for i sommerperioden at lave hyggelige - sommeraftenarrangementer for børnefamilier i Ry Sognehus.

9 Her den fine sten, det smukke mindesmærke, der på Google - på historisk atlas på det fornemmeste synliggør en meget mindeværdig malers liv, Ry s gudfader Vilhelm Kyhn, der sikkert nød dette og mange andre af Ry s smukke udsigtssteder. kunne være et par hvide Skagenborde med stole og bænke her på det, der i gamle dage betegnedes Lille HIMMELBJERG og med midler fra samme fond få etableret et lille fint og smukt haveanlæg og gjort det tilgængeligt for os ældre gangbesværede og handicappede. SPOR 7 Kyhnsminde

10 Kontaktoplysninger Grete Obel Keramiker og billedkunstner

11 Notat SPOR 1: Anna Klindts Have Smuk beplantning om en ca. 10 m2 stor formidlingspavillon. Pavillonen. (Sikkert smuk i hvidt ) har glasparti mod søen og skrå Veluxvinduer - hvid opslagsvæg inde i pavillonen - mod byen. Her ophænges information om Anna Klindt og de 7 andre Kunstspor. Et par lette hvide runde borde med stole i pavillonen udenfor et hvidt Skagenbord med bænk og stole. Samtidig med, at der af Veluxfonden søges midler til Ry for Kunstspor, ville det være relevant også at søge Veluxmidler til en meget tiltrængt handicapadgang så også handicappede og vi ældre gangbesværede kan bevare muligheden for adgang til denne offentligt tilgængelige vidunderlige Møllesøgrund (pavillon evt. med varme i de kolde måneder) Efter at have gjort mig bekendt med Lene Friislunds orlovsrapport - vil jeg desuden foreslå, at der på den udvendige side af pavillonen evt i en pavillon, som Kunstsporspavillonen i ANNA KLINDTS HAVE kunne arrangeres en permanent udstilling af Lene Friislunds og hendes højskoleelevers arbejder - ligesom, jeg kunne forestille mig, at landskabs - havearkitekten, der får til opgave at finde de smukkeste og mest spændende løsninger i relation til haveanlæg i STATIONSHAVEN med Ry Borger- og Kulturhus ANNA KLINDT til de 7 Kunstspor kunne få inspiration fra Lene Friislund (f. eks lave smukke klatrehegn af hot skrot til smuk beplantning blot en af sikkert mange muligheder.) Spor 2: Anna Klindt. Ry Borger- og Kulturhus Kyhns Kabinet (en del af cafeen kan lejlighedsvis afskærmes fra den øvrige cafe med en lydisoleret skydedør) til forevisning af såvel Anna Klindt-videoer (Niels Hovgaards) samt gengivelser af perioden med en af Danmarks mest betydningsfulde guldaldermalere, Vilhelm Kyhn, der hver sommer nød sin lille KUNSTNERKOLONI i RY. (lokalarkivmaterialer - og evt. søge midler til film med Troels Andersen og Lise Jeppesen, museumsdirektør på Randers kunstmuseum, der har den største samling af Kyhns mange smukke malerier - mest landskabsmalerier, hvor Ryområdet - på grund af Kyhns sommerophold her de sidste 30 år af sit liv - er så rigt repræsenteret)

12 Spor 3 : Anna Klindtsalen 100 m2 stor sal / evt. bygget oven på den tidligere boghandel i Biblioteksbygningen. (Eller andet sted i den nye Biblioteksbygning). Skiftende Anna Klindt- udstillinger - bl.a. også udstilling af de forskellige kvindelige kunstnere, der hverandet år af Anna Klindtfonden udnævnes til at få Anna Klindts legat. Anna Klindtsalen kan også anvendes til f. eks. små koncerter, lyrik- og fortællekredsens arrangementer m. m. (Evt. kun formidling til bestyrelsen: Vi forestiller os, at midlerne til Anna Klindtsalen også kunne komme fra Veluxfonden - Fondsansøgerne - de 8 ældre kulturaktive, samme gruppe som er klar til at være fondsansøgere til Ry Borger- og Kulturhus Anna Klindt - Vi i Ry for Kunstspor. - gruppen håber og tror så afgjort, at de 8 ældre kulturaktive fondsansøgere, hvoraf de 3 ( Tonni, Finn og undertegnede) allerede er bekendt med - og går ind for Ry for Kunstspor - ideen alle efter en præsentation heraf - vil kunne gå ind for ideen, hvilket naturligvis er en forudsætning for at kunne gennemføre fondsansøgningen hertil). Spor 4: Kyhns Have (for enden af Ry Bytorv) En lille bitte have med et par Skagenborde med tilhørende stole og bænke samt en formidlingspavillon på m2, hvor der formidles om KUNSTNERKOLONIEN i RY med præsentation af nogle af de mest betydningsfulde kunstnere fra denne periode og foto af deres værker (her må der af Ry for Kunstspor gruppen snarest etableres et fortløbende og frugtbart samarbejde med Skanderborg Kommunes museumsinspektør Henrik Bredmose Simonsen, som vi måske til denne opgave kunne søge faglige fondsmidler til - i relation til den spændende - men også ret tidskrævende formidlingsopgave - (Veluxfondsmidler) så Skanderborg Museum ikke blot får foreslået at gå ind i denne opgave - uden der også medfølger den evt. nødvendige økonomi) Pavillonens ydre væg mod BYTORVET kunne måske indrettes til laminerede A3 plakater til de mange nuværende Ry-kunstneres kunsttilbud (plakaten kunne evt. indeholde Kunsteksempler / foto af maleri, skulptur, keramik - adresse, telefonnumre og besøgsmuligheder). SPOR 5 : Det nye FÆLLESSKABETS HUS I forbindelse med de spændende nye tanker om, at Ry s nye Ældrecenterområde skal åbnes op for Ry-borgerne - vil et kommende FÆLLESSKABETS HUS kunne blive en fin mulighed for præsentation af nogle af de spændende og dejlige malerier, som Anna Klindt Sørensen så meget ønskede synliggjort i sin hjemby Ry. Tonni Bak Jepsen, der har kendt og passet Anna Klindt som afdelingsleder på Søkilde og nu bl.a. er med som repræsentant for Ældresagen - har fremført ideen på de møder, der har været med Skanderborg Kommune om det kommende FÆLLESSKABETS HUS, så formand for plan og miljø afdelingen Claus Leick derefter har henvist Ry for Kunstspor gruppen til socialudvalgsformand i Skanderborg Kommune Cristina Bottke.

13 SPOR 6 : Ry Kirke med kunstneren Poul Steffensens altertavle Poul Steffensen boede fra 1907 på Klostervej 94 i villaen Parasollen, der blev samlingssted for mange af datidens kunstnere, blandt andet Åkjær og Skjoldborg. Poul Steffensen, bliver af mange betragtet som datidens betydeligste illustrator, idet han har illustreret et væld af børnebøger og skolebøger. Disse dejlige illustrationer i sort hvidt kan evt. i sommerperioden ved en ugentlig Video-forevisning i Ry Sognehus blive til stor glæde for børnefamilier - farvelægning af kopierede smukke illustrationer og oplæsning af spændende gennemillustrerede bøger kunne måske også være en mulighed for i sommerperioden at lave hyggelige - sommeraftenarrangementer for børnefamilier i Ry Sognehus. Poul Steffensensvej minder også i hverdagen os Ry-borgere og byens mange turister om, at Ry har haft denne af datidens børn så skattede kunstner Poul Steffensen, der i øvrigt ligger begravet på Ry Kirkegård. SPOR 7: Kyhnsminde Her den fine sten, det smukke mindesmærke, der på Google - på historisk atlas på det fornemmeste synliggør en meget mindeværdig malers liv, Ry s gudfader Vilhelm Kyhn, der sikkert nød dette og mange andre af Ry s smukke udsigtssteder. Det, som vi ( Ry for Kunstsporgruppen) med gode Veluxmidler forhåbentlig inden længe kan bidrage med til glæde ikke alene for os Ry-borgere, men også for Visit Skanderborgs turister og dermed også Ry s forretningsliv - kunne være et par hvide Skagenborde med stole og bænke her på det, der i gamle dage betegnedes Lille HIMMELBJERG - og med midler fra samme fond få etableret et lille fint og smukt haveanlæg og gjort det tilgængeligt for os ældre gangbesværede og handicappede. Ja, så vi alle på bl. a. Vilhelm Kyhns fødselsdag d. 30. marts kunne mødes ved solnedgang og hædre Ry s BEDSTEFADER, som man også benævnede Kyhn, der jo havde et værelse, der stod klar på hotellet i Ry, når han (den første danske maler, der i København lavede malerkole for kvinder) fra 1874 til sin død i 1903 hver sommer ankom fra København til det smukke Søhøjland. Endelig kunne dette dejlige udsigtssted sætte et værdigt punktum for Ry for Kunstspor. med en opfordring til at besøge Randers Kunstmuseum - ved Gudenåens udløb, hvor der hænger så mange af Kyhns smukke malerier. (Museumsdirektør for Randers Kunstmuseum Lise Jeppesen har givet tilsagn om at komme og holde et møde med os i Ry for Kunstspor - måske kunne vi udveksle med Randers Kunstmuseum - sælge Kyhn materialer - og jo dermed også henvise til det sted, Randers Kunstmuseum, hvor Kyhns malerier er så rigt repræsenteret).

14

Borgermøde om Ry bymidte og placering af bibliotek. Onsdag den 6. april 2016 kl på Ry Højskole

Borgermøde om Ry bymidte og placering af bibliotek. Onsdag den 6. april 2016 kl på Ry Højskole Borgermøde om Ry bymidte og placering af bibliotek Onsdag den 6. april 2016 kl. 18.00-20.00 på Ry Højskole 1 PROGRAM 1. Velkomst v. byrådspolitikere Tage Nielsen og Claus Leick 18.00-18.05 2. Proces v.

Læs mere

ANNA KLINDT RY BORGER- OG KULTURHUS RY FOR GÆSTFRIT BORGERFÆLLESSKAB SAMMEN KAN VI... Ideoplæg Opslagstavle med vision for Posthusgruden

ANNA KLINDT RY BORGER- OG KULTURHUS RY FOR GÆSTFRIT BORGERFÆLLESSKAB SAMMEN KAN VI... Ideoplæg Opslagstavle med vision for Posthusgruden ANNA KLINDT RY BORGER- OG KULTURHUS RY FOR GÆSTFRIT BORGERFÆLLESSKAB SAMMEN KAN VI... Ideoplæg 2016 - Opslagstavle med vision for Posthusgruden Indhold Vision Beskrivelse Referencebilleder Illustrationsplan

Læs mere

Vintertiden er altid en lidt stille tid i vores forening, vi bliver mest inden døre og hygger os med kunstquiz, Badehotellet og en god bog

Vintertiden er altid en lidt stille tid i vores forening, vi bliver mest inden døre og hygger os med kunstquiz, Badehotellet og en god bog BESTYRELSENS BERETNING FOR 2015 v/ FORMANDEN Vintertiden er altid en lidt stille tid i vores forening, vi bliver mest inden døre og hygger os med kunstquiz, Badehotellet og en god bog I april kom vi frem

Læs mere

ARBEJDSGRUPPENS FORSLAG TIL FUNKTIONER I BIBLIOTEK I RY BYMIDTE

ARBEJDSGRUPPENS FORSLAG TIL FUNKTIONER I BIBLIOTEK I RY BYMIDTE ARBEJDSGRUPPENS FORSLAG TIL FUNKTIONER I BIBLIOTEK I RY BYMIDTE APRIL 2017 Baggrund for forslaget For at sikre, at det nye bibliotek i Ry bymidte kommer til at matche Ryborgernes behov og brug, har Kultur-

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

POSTHUSGRUNDEN I RY 2. UDKAST - 11. MAJ 2011

POSTHUSGRUNDEN I RY 2. UDKAST - 11. MAJ 2011 POSTHUSGRUNDEN I RY 2. UDKAST - 11. MAJ 2011 OVERSIGTSKORT LUFTFOTO Ry Møllesø Målestok 1:2.000 Skanderborgvej Baneareal Klostervej Kyhnsvej DIAGRAMMER ANVENDELSER FLOW VISUELLE FORBINDELSER Hotel Restaurant

Læs mere

Mindesmærke for hjemløse på Assistens Kirkegård

Mindesmærke for hjemløse på Assistens Kirkegård Mindesmærke for hjemløse på Assistens Kirkegård Hvorfor er der brug for et mindested for de hjemløse? Hjemløse og gadens folk lever i et samfund, hvor vi andre meget ofte ikke har lyst til at se dem. Men

Læs mere

ISBN: 978 87 7674 858 6. Et lyst værelse er trykt med støtte fra Landsdommer V. Gieses Legat og Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat

ISBN: 978 87 7674 858 6. Et lyst værelse er trykt med støtte fra Landsdommer V. Gieses Legat og Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat ET LYST VÆRELSE ET LYST VÆRELSE Empati, rumopfattelse, kunstnerisk selvspejling og æstetik i kvindelige danske forfatteres og billedkunstneres værker i perioden 1930-90 Forfatteren og Syddansk Universitetsforlag

Læs mere

Referat fra borgermøde om Ry bymidte og placering af bibliotek

Referat fra borgermøde om Ry bymidte og placering af bibliotek Tid og sted: Onsdag den 6. april 2016 kl. 18.00-20.00 Ry Højskole, Klostervej 36 8680 Ry Dagsorden: Referat fra borgermøde om Ry bymidte og placering af bibliotek 1. Velkomst v. byrådspolitikere Tage Nielsen

Læs mere

Oplev Skagen sammen med

Oplev Skagen sammen med Oplev Skagen sammen med Rejseforeningen Senior Tours og Sørens Rejser 13. og 14. maj 2014. Grenen Den Tilsandede Kirke Skagen Odde Naturcenter Skagen er en 600 år gammel købstad og fik det privilegium

Læs mere

Kunst på Hvalsø Skole

Kunst på Hvalsø Skole Kunst på Hvalsø Skole 1 Hvad skal der til, for at ens tanker begynder at vandre? Det spørgsmål stillede billedkunstner Torgny Wilcke sig selv, da han fik til opgave at skabe kunst til Hvalsø Skole. Wilcke

Læs mere

Randers Kunstforening

Randers Kunstforening Randers Kunstforening Efterår og vinter 2014 Stiftet 3. juni 1851 - landets 3. ældste! Kalender Kunstforeningens arrangementer: omtales i bladet Tirsdag d. 23. september kl. 19: Omvisning i Statsskolens

Læs mere

Det sker i Skagen/Aalbæk - Januar 2015

Det sker i Skagen/Aalbæk - Januar 2015 Torsdag d. 1. januar Det sker i Skagen/Aalbæk - Januar 2015 kl. 13.00-16.30: Velkommen 2015 stor nytårsbrunch på Jakobs Café. Husk tilmelding på tlf. 98 44 16 90. kl. 13.30: Skagen OK og Motion arrangerer

Læs mere

M A T E R I A L E T I L D A G T I L B U D

M A T E R I A L E T I L D A G T I L B U D M A T E R I A L E T I L D A G T I L B U D I forbindelse med besøgene på Esbjerg Kunstmuseum under projekt SMART SKOLESTART 3.0 Mangfoldighed som grundtema: Gennem hele forløbet både i børnehaven, førskolen

Læs mere

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM Peter Hansen: Kai Nielsen modellerer Mads Rasmussen, 1913 UNDERVISNINGSMATERIALE FOR 4.-6. KLASSE MADS RASMUSSEN OG FAABORG MUSEUM I begyndelsen af 1910 fik konservesfabrikant

Læs mere

Navneændring af Sortesø Bemærkninger i forbindelse med offentlig høring

Navneændring af Sortesø Bemærkninger i forbindelse med offentlig høring Navneændring af Sortesø Bemærkninger i forbindelse med offentlig høring Fra: leif wittus [mailto:leifwittus@hotmail.com] Sendt: 1. marts 2016 18:16 Emne: Sortesø - Svanesø Jeg bryder mig overhovedet ikke

Læs mere

Tale ved generalforsamlingen 2016

Tale ved generalforsamlingen 2016 Tale ved generalforsamlingen 2016 I 2015 havde vi følgende udstillinger: Grafitti fra Grafittigalleriet og Skulpturer af Heidi av Reyni Familien til Arne Haugen Sørensen bød på sol og sommer i mængder.

Læs mere

Udvalgte findings, indledende fokusgrupper

Udvalgte findings, indledende fokusgrupper Udvalgte findings, indledende fokusgrupper Skovgaard Museets brugerundersøgelse 2012-13 Metodisk setup og gennemførelse Undersøgelsen gennemføres som to faser (før og efter udstillingen VIborgere), med

Læs mere

Livø tur Video. Grafisk & Foto

Livø tur Video. Grafisk & Foto Livø tur 2017 Video Grafisk & Foto Smukt syn og et glimt af Livøs havn. Den store flotte sol, stråler ned på den smukke sø. Den søde grå kat står og kigger på den smukke danske natur. En flot konstruktion

Læs mere

E1PLANS VILLA ,II. Dorte Barth maler og fungerer som kunstrådgiver på fuld tid.

E1PLANS VILLA ,II. Dorte Barth maler og fungerer som kunstrådgiver på fuld tid. E1PLANS VILLA Dorte Barth maler og fungerer som kunstrådgiver på fuld tid. Fra den store opholdsstue med pejsen, kommer man ind i den lyse spisestue, som har skydedør (skjult i væggen) til køkkenet; her

Læs mere

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS GODE RÅD TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI-UDSTILLING Dette er tips og tricks til, hvordan man helt enkelt kan lave

Læs mere

Odense Rådhus ligger på Flakhaven. Flak betyder faktisk flad = den flade have.

Odense Rådhus ligger på Flakhaven. Flak betyder faktisk flad = den flade have. Odense Rådhus ligger på Flakhaven. Flak betyder faktisk flad = den flade have. Rådhuset er bygget i 1881-1883. Men der har været rådhus på pladsen i 400 år. Bag facaden er den nye tilbygning fra 1950 erne

Læs mere

Skattekort. Jagten på den forsvundne skitsebog. God jagt! En kunstner har mistet sin skitsebog i museet!

Skattekort. Jagten på den forsvundne skitsebog. God jagt! En kunstner har mistet sin skitsebog i museet! Jagten på den forsvundne skitsebog Skattekort En kunstner har mistet sin skitsebog i museet! Han hedder Krøyer og kan være lidt glemsom. Skitsebogen er vigtig for ham. Han har nemlig tegnet en idé til

Læs mere

Nr. 3 (marts - årgang 25) Plejehjemmet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Nr. 3 (marts - årgang 25) Plejehjemmet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 3 - marts 2014 Helenenyt Nr. 3 (marts - årgang 25) Plejehjemmet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: MGr@ok-fonden.dk

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO TILMELDING NU LEN Læs om skoler Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her SKO TILMELDING NU LEN Læs om skoler Horsens Kunstmuseum Læs om top Sommer skoler BILLED fremtid starter her SKO din kreative LEN Horsens Kunstmuseum Sommer og efterår 2013 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Sommer og efterår 2013 Det er her en kreativ fritid og fremtid

Læs mere

Skolen i samfundet. Byhaveskolen har i skoleåret 2015/2016 indledt samarbejde med:

Skolen i samfundet. Byhaveskolen har i skoleåret 2015/2016 indledt samarbejde med: Skolen i samfundet. Byhaveskolen Ørbækvej 47 5700 Svendborg Byhaveskolen har i skoleåret 2015/2016 indledt samarbejde med: Tlf.: 62 23 61 40 Galleri DGV i villa Tårnborg omkring en event med en kunstner

Læs mere

Hovergården Oktober 2018

Hovergården Oktober 2018 Hovergården Oktober 2018 Erindringsdans Hovergården starter igen i år, op med erindringsdans. Det vil være Onsdage i Oktober og November. Med opstart Onsdag d.3 Oktober kl. 11.00. Efter dans tilbydes der

Læs mere

GO TUR PÅ KUNSTMUSEUM INSPIRATION TIL BØRNEHAVER HORSENS KUNSTMUSEUM

GO TUR PÅ KUNSTMUSEUM INSPIRATION TIL BØRNEHAVER HORSENS KUNSTMUSEUM GO TUR PÅ KUNSTMUSEUM INSPIRATION TIL BØRNEHAVER HORSENS KUNSTMUSEUM Kære Børnehaver i Horsens Kommune, Hermed fremsendes et inspirationsmateriale, som henvender sig til børnehavebørn fra 3 års alderen

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Ungdomsuddannelser Kaarina Kaikkonen You Remain In Me 29/05/2018 16/09/2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kaarina Kaiikonen

Læs mere

110 besøgende til regentparret Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen

110 besøgende til regentparret Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen 110 besøgende til regentparret Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Egetoft, Egtved. Torsdag formiddag klokken er lidt over halv 10 og foran Egetoft er der samlet efter hånden 110 mennesker, de har

Læs mere

Lev med kunst - og i al evighed. Skulpturer af Anders Nyborg

Lev med kunst - og i al evighed. Skulpturer af Anders Nyborg Lev med kunst - og i al evighed. 16 Skulpturer af Anders Nyborg Livsglæde Stil, individualitet og karakter kommer for Hvorfor ikke give dine bedste venner en mange mennesker til udtryk gennem den skulptur

Læs mere

en lærerguide kunstnernes efterårsudstilling

en lærerguide kunstnernes efterårsudstilling en lærerguide kunstnernes efterårsudstilling 13 okt 25 nov 2012 INTRODUKTION I perioden 13. oktober til 25. november 2012 kan du og din klasse opleve udstillingen KE12 - Kunstnernes Efterårsudstilling.

Læs mere

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014 Skovgaard Museet Formidling 2013/2014 Kalender 2013/2014 SÆRUdstillinger 30. maj - 1. september 2013 De ved, hvad de gør! Jørgen Haugen Sørensen Bidske hunde, ansigtsgrimasser og en grædende gris. Oplev

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Arrangementer og åbningstider i perioden 12. 28. februar

Arrangementer og åbningstider i perioden 12. 28. februar Arrangementer og åbningstider i perioden 12. 28. februar Alle dage fra den 8. til og med den 23. februar For store som små bliv kunstner for en dag, og mal dit eget billede hos billedkunstner Margit Rasmussen,

Læs mere

Carl Bloch udstilling på BYU: "The Master's Hand"

Carl Bloch udstilling på BYU: The Master's Hand Carl Bloch udstilling på BYU: "The Master's Hand" Oprettet: 4. januar 2011 Carl Bloch "Mesterens hånd" kunstudstilling åbner på Brigham Young University, Museum of Art Af Marianne Holman Udgivet: onsdag

Læs mere

Her begynder historien om Odense

Her begynder historien om Odense Her begynder historien om Odense Mormors fortælling om Odense starter i vikingetiden. Der har dog sneget sig et par dinosaurer ind, der siger Vi var her sgu først. Hvorfor tror I, at Mormor har sat de

Læs mere

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS GODE RÅD TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI-UDSTILLING Dette er tips og tricks til, hvordan man helt enkelt kan lave

Læs mere

ARoS udstiller Monet - selv om det ikke umiddelbart giver mening

ARoS udstiller Monet - selv om det ikke umiddelbart giver mening KUNST 7. OKT. 2015 KL. 19.22 ARoS udstiller Monet - selv om det ikke umiddelbart giver mening Monet på ARoS er en på forhånd given sællert, men ARoS mener ikke, at den nye udstilling er et forsøg på at

Læs mere

Januar Kulturhuset, Bredgade 4, 8870 Langå.

Januar Kulturhuset, Bredgade 4, 8870 Langå. Januar 2019 Kulturhuset, Bredgade 4, 8870 Langå. Postadresse: Poul Lund Pedersen, Parkvej 11, 8870 Langå. Museets hjemmeside: www.museumilangå.dk Mailadresse.: pouloglilli@gmail.com eller roarolesen@mail.dk

Læs mere

FAF siloen forsøges inddraget i Festivalen

FAF siloen forsøges inddraget i Festivalen Nyhedsbrev 2 FAF siloen forsøges inddraget i Festivalen Som skrevet i avisen har Festivalen søgt kommunen om tilladelse til, at inddrage FAF siloen på Nordre havnekaj i dette års Art festival. Idet FAF-siloen

Læs mere

Velkommen til et nyt og spændende år i vor forening. Kunstmuseet i Tønder fik i 2012 et af sine bedste besøgstal i museets 40 års levetid, næsten

Velkommen til et nyt og spændende år i vor forening. Kunstmuseet i Tønder fik i 2012 et af sine bedste besøgstal i museets 40 års levetid, næsten MEDLEMSBLADET 2012 2013 Velkommen til et nyt og spændende år i vor forening. Kunstmuseet i Tønder fik i 2012 et af sine bedste besøgstal i museets 40 års levetid, næsten 32.000 besøgende og vor forening

Læs mere

Kunst og arkitektur i nye erhvervsområder i Guldborgsund Kommune

Kunst og arkitektur i nye erhvervsområder i Guldborgsund Kommune Kunst og arkitektur i nye erhvervsområder i Guldborgsund Kommune Kunst og arkitektur i nye erhvervsområder i Guldborgsund Kommune Erhvervscenter Femern Park Ved Eskilstup, afkørsel 44 Logistikvirksomhed

Læs mere

PORTRÆT AF EN KONGE. Fordi Christian 4. har betydet så meget for Koldinghus, kan du finde mange kongeportrætter af ham inde på slottet.

PORTRÆT AF EN KONGE. Fordi Christian 4. har betydet så meget for Koldinghus, kan du finde mange kongeportrætter af ham inde på slottet. CHRISTIAN DEN 4. PÅ KOLDINGHUS Når du kommer ind på det gamle kongeslot Koldinghus, vil du opdage, at der på slottets vægge hænger masser af malerier. Mange af dem er portrætter. Men hvad er portrætter

Læs mere

Skulpturer i Hyldespjældet

Skulpturer i Hyldespjældet 3 Et ægtepar fra den københavnske Vestegn er drivkræfter bag en skulpturbank i deres boligområde. De vil bringe kunsten ud til folket og give deres naboer kunstoplevelser i hverdagen. Afdelingen huser

Læs mere

Kunstnerhuset KARAVANA. Månedsbrev november 2017

Kunstnerhuset KARAVANA. Månedsbrev november 2017 Kunstnerhuset KARAVANA Ind i kunsten ud i verden Månedsbrev november 2017 Åbningstale Rethink Dyder Aarhus Rådhus. Kunstnerhuset KARAVANA Graham Bellsvej 1A, 8200 Århus N, karavana@msb.aarhus.dk Kunstnerhusetkaravana.dk

Læs mere

Dover Sogn TILBAGEBLIK TIL TIDEN OMKRING BESÆTTELSEN OG BEFRIELSEN DEN 5. MAJ 1945

Dover Sogn TILBAGEBLIK TIL TIDEN OMKRING BESÆTTELSEN OG BEFRIELSEN DEN 5. MAJ 1945 Til samtlige husstande i Dover sogn Dover Sogn 17. årgang nr. 2 Marts 2015 Tekst: Britta Andersen, Hinnerup. TILBAGEBLIK TIL TIDEN OMKRING BESÆTTELSEN OG BEFRIELSEN DEN 5. MAJ 1945 I min barndom var Pastor

Læs mere

Arrangementer og åbningstider i perioden 19. februar 1. marts

Arrangementer og åbningstider i perioden 19. februar 1. marts Arrangementer og åbningstider i perioden 19. februar 1. marts Alle dage til og med den 23. februar For store som små bliv kunstner for en dag, og mal dit eget billede hos billedkunstner Margit Rasmussen,

Læs mere

8628 0115 kim@mikkelsen.mail.dk Aktiviteter og ad hoc Christian Thomsen storogfarlig@gmail.com 3059 2671

8628 0115 kim@mikkelsen.mail.dk Aktiviteter og ad hoc Christian Thomsen storogfarlig@gmail.com 3059 2671 Ormslevs Borgerforenings Nyhedsbrev April 2012 1. Konstituering af ny bestyrelse 2. Nyhedsbrev 3. Den nye hjemmeside 4. Aktiviteter i nær fremtid 5. Aktiviteter - nye 6. Offentlig trafik Re 1: Konstituering

Læs mere

Hos fotograf Hovgaard i 1920 erne

Hos fotograf Hovgaard i 1920 erne Hos fotograf Hovgaard i 1920 erne Nu om dage har stort set alle et digitalt fotografiapparat af den ene eller den anden slags, og det koster stort set intet at tage et billede. Anderledes var det før i

Læs mere

2n s studierejse til Wien forår 2017

2n s studierejse til Wien forår 2017 1 2n s studierejse til Wien forår 2017 Mandag d. 27/3-17 Efter indkvartering på Hotel Mozart stod programmet på kvartersanalyse i grupper: Kend dit kvarter. Om aftenen hørte vi en blueskoncert på (Jazz-)spillestedet

Læs mere

BALLUM LANDSBY BALLUM KIRKE

BALLUM LANDSBY BALLUM KIRKE KLASSISK FOTOALBUM SORT SOL Vi var så heldige at få en tur til Sort Sol i fødselsdagsgaver i 2016 fra Elsebeth & Aage. Gaven blev indløst d. 18. september 2017. Det var, som I kan se af efterfølgende fotos,

Læs mere

Inspirationskatalog til Museum uden mure. Ved Birgitte Kirkhoff Eriksen

Inspirationskatalog til Museum uden mure. Ved Birgitte Kirkhoff Eriksen Inspirationskatalog til Museum uden mure Ved Birgitte Kirkhoff Eriksen KUNST I BYRUMMET Kunst, der glæder og overrasker Internationale eksempler: Wanås Skulpturpark, Sverige Art Basel, Schweiz Münster,

Læs mere

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013 En lærerguide ENTROPIA - en soloudstilling med Marianne Jørgensen 13. april 19. maj 2013 Introduktion I perioden 13. april til 19. maj 2013 kan du og din klasse opleve udstillingen ENTROPIA en soloudstilling

Læs mere

Kære kollegaer. Kjul 11.august.2019

Kære kollegaer. Kjul 11.august.2019 Kjul 11.august.2019 Kære kollegaer Vi håber I nyder sommeren, lidt eller megen ferie og på vej til nye værker, inspirationer, planer eller faktisk igangværende arbejder. Planlægningen af DBS kommende arrangementer

Læs mere

Johannes larsen museet

Johannes larsen museet Johannes larsen museet om glæden ved kunst og natur Tilbud til skoler Johannes Larsen museet Johannes Larsen Museet er dels et kunstnerhjem, dels et kunstmuseum med egen kunstsamling og skiftende udstillinger.

Læs mere

golddigger Fire hovedværker

golddigger Fire hovedværker Fire hovedværker GOLDdigger tager afsæt i fire af P.C. Skovgaards landskabsmalerier. Disse hovedværker er udgangspunkt for udforskning af tre perspektiver på Skovgaards identitet som menneske: Hans personlige,

Læs mere

Mørkt DNA - en soloudstilling af Mette Borup i Staldgade 74 i perioden februar 2018

Mørkt DNA - en soloudstilling af Mette Borup i Staldgade 74 i perioden februar 2018 Til Københavns Kommunes Billedkunstudvalg Mørkt DNA - en soloudstilling af Mette Borup i Staldgade 74 i perioden 9.-25. februar 2018 Jeg arbejder med grafik, skulptur og fundne objekter. I mine linoleumssnit

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU TILMELDING NU om Meget mere Animation Læs mere Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU TILMELDING NU om Meget mere Animation Læs mere Horsens Kunstmuseum BILLED fremtid starter her SKO LEN Læs mere om Meget mere Animation TILMELDING NU din kreative Horsens Kunstmuseum Forår 2014 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Forår 2014 Selvom Billedskolen nu er 15 år, så

Læs mere

AktivCenter Møllevang

AktivCenter Møllevang Der spilles om klubmesterskabet i hele september måned Den 26. oktober er der krolfafslutning på Møllevang, med fejring af klubmesteren samt nr. 2 og 3 Vi er en forening af ca. 35 60+ere i Store Merløse.

Læs mere

Undervisningsmateriale Grundskolen: Mellemtrin. SOLO Rita Kernn-Larsen 7. feb maj 2019

Undervisningsmateriale Grundskolen: Mellemtrin. SOLO Rita Kernn-Larsen 7. feb maj 2019 Undervisningsmateriale Grundskolen: Mellemtrin SOLO Rita Kernn-Larsen 7. feb 2019-5. maj 2019 Om udstillingen Udstillingen SOLO: Rita Kernn-Larsen kan ses på Kunsten i Aalborg fra den 7. februar til 5.

Læs mere

MØDE KONFERENCE KURSUS

MØDE KONFERENCE KURSUS MØDE KONFERENCE KURSUS HOLD VIRKSOMHEDENS ARRANGEMENT PÅ KULTURCAFé LUDVIG I SORØ Hold dit møde din konference eller dit kursus på Kulturcafé Ludvig i Sorø Kulturcafé Ludvig kan tilbyde skræddersyede arrangementer

Læs mere

Ib Orla-Jensen 1 4/04-1 3/05 201 2

Ib Orla-Jensen 1 4/04-1 3/05 201 2 NÆSTVED KUNSTFORENING Amtsgården Amtmandsstien 1 Blad nr. 3/201 2 Ib Orla-Jensen 1 4/04-1 3/05 201 2 Næstved Kunstforening inviterer til ferniseringen af Ib Orla-Jensen Lørdag den 1 4. april fra kl. 1

Læs mere

Østjysk Distriktsgildes sommerudflugt

Østjysk Distriktsgildes sommerudflugt Schandtorp 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 30. ÅRGANG SOMMER 2013 NUMMER 6-7 Østjysk Distriktsgildes sommerudflugt mandag d. 17. juni 2013 Vi mødes kl. 18.45 ved Byparken 10 i Skanderborg (nedenfor

Læs mere

Lærervejledning. På sporet af familien Sørensen

Lærervejledning. På sporet af familien Sørensen Lærervejledning På sporet af familien Sørensen Intro Vi glæder os til at byde dig og dine elever velkommen til undervisningsforløbet På sporet af familien Sørensen på Arbejdermuseet. Lærervejledningen

Læs mere

Kunstnerhuset KARAVANA. Månedsbrev september/oktober 2017

Kunstnerhuset KARAVANA. Månedsbrev september/oktober 2017 Kunstnerhuset KARAVANA Ind i kunsten ud i verden Månedsbrev september/oktober 2017 Kunstnerhuset KARAVANA Graham Bellsvej 1A, 8200 Århus N, karavana@msb.aarhus.dk Kunstnerhusetkaravana.dk facebook: kunstnerhusetkaravana

Læs mere

Sorø Kunstmuseum. Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf

Sorø Kunstmuseum. Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf Sorø Kunstmuseum Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf På en flot sommerdag i juni drager Byens Netværk af sted til Sorø for at besøge Sorø Kunstmuseum, der for nylig har

Læs mere

Formandens beretning for 2016.

Formandens beretning for 2016. Formandens beretning for 2016. 2016 blev året hvor Skævinge Kunstforening kunne fejre sit 40 års jubilæum. Takket være sponsorater fra lokale virksomheder, Klub Lions Skævinge og penge fra Folkeoplysningsudvalget

Læs mere

KUNSTMUSEET REVISITED

KUNSTMUSEET REVISITED REVISITED Til efteråret 2017 er Kunstmuseet transformeret til et åbent, levende og digitalt funderet kunstmuseum med en skarp formidlings-, samlings- og udstillingsprofil. Kunstmuseet Revisited ligger

Læs mere

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Undervisningsmateriale 0.-4. klasse Lidt om Museum Ovartaci Museum Ovartaci er et lidt anderledes kunstmuseum, fordi kunsten her er lavet af kunstnere,

Læs mere

Ideer til undervisning - med inspiration fra Hammershøi. I min morfars kones stue - Hammerhøj

Ideer til undervisning - med inspiration fra Hammershøi. I min morfars kones stue - Hammerhøj Ideer til undervisning - med inspiration fra Hammershøi I min morfars kones stue - Hammerhøj Bogen tager afsæt i et af Vilhelm Hammershøis billeder Interiør. Åbne døre. Strandgade 30. 1905. Sammen med

Læs mere

CARLSBERG MUSEUM & BUSINESS CENTRE DET EKSKLUSIVE VENUE

CARLSBERG MUSEUM & BUSINESS CENTRE DET EKSKLUSIVE VENUE Carlsberg Venues CARLSBERG MUSEUM & BUSINESS CENTRE EN OPLEVELSE I SIG SELV Når jeres arrangement skal have format, er Carl Jacobsens private kunstsamling i forlængelse af hans hjem stedet at mødes. Det

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2012 Institution VUC Vejle, Campus Vejle Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf Billedkunst-C-niveau

Læs mere

- for trivsel og velvære i virksomheden...

- for trivsel og velvære i virksomheden... - for trivsel og velvære i virksomheden... - EN OPLEVELSE I Få et spændende kreativt indspark i dagligdagen - få nye sjove oplevelser og ryst kollegaerne sammen på en anderledes måde. Hyr én, to eller

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016 Læs inde i bladet: ESRUM SØ HAR EGEN VEJRSTATION MØD OP TIL SEJLERSKOVTUR TILMELDING TIL ÅRETS STUDIETUR 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej

Læs mere

Kursusprogram Kurser Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen

Kursusprogram Kurser Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen Kursusprogram 2017 Kurser 2017 Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen Være med til et spændende weekendkursus hvor vi vil eksperimentere med foto som kunstnerisk udtryksform

Læs mere

Til Kerteminde Kommune. Hermed fremsender jeg et forslag med nogle idéer til Nordre Havnekaj i Kerteminde.

Til Kerteminde Kommune. Hermed fremsender jeg et forslag med nogle idéer til Nordre Havnekaj i Kerteminde. Fra: Vagn Løye [mailto:vagn.loye@gmail.com] Sendt: 7. november 2016 09:51 Til: Kerteminde Kommune Emne: Byomdannelsesplan Til Kerteminde Kommune Hermed fremsender jeg et forslag med nogle idéer til Nordre

Læs mere

Vasily Kandinsky. for Vasily Kandinsky i dag?

Vasily Kandinsky. for Vasily Kandinsky i dag? Vasily Kandinsky Marie Knudsen: Ja, fordi det han står for, for mig er noget der ligger lidt længere tilbage i tiden. Hvor at hvis man så skal lave noget som er nutidigt nu, i forhold til en reklame og

Læs mere

(f. 1960) Lenticula 2010 11 To skulpturer i sort diabas Højde 15 cm, diameter 170 cm Skibelund Krat 6600 Vejen

(f. 1960) Lenticula 2010 11 To skulpturer i sort diabas Højde 15 cm, diameter 170 cm Skibelund Krat 6600 Vejen 21 Sophia Kalkau (f. 1960) Lenticula 2010 11 To skulpturer i sort diabas Højde 15 cm, diameter 170 cm Skibelund Krat 6600 Vejen 239 240 Et par store sorte hvælvede sten, dybsorte, så de kan blive hurtigt

Læs mere

SE MIG! Tag med på rejse i kunstens univers

SE MIG! Tag med på rejse i kunstens univers 26. september 2011 Vi ser på kunst på ARoS Besøg på ARoS I dag skal du en tur på ARoS. Her vil du møde børn fra andre institutioner. Her er to portrætter, du kan se på ARoS. Portrætterne er lavet af maleren

Læs mere

P.S. Krøyer - sikken fest!

P.S. Krøyer - sikken fest! Pædagogisk vejledning P.S. Krøyer - sikken fest! Tema: billedkunst, kulturhistorie, kunsthistorie, biografi Fag: Dansk, billedkunst som valgfag Målgruppe: 8-10. Klasse Hip, hip, hurra, billedet er fra

Læs mere

Aalborg Airport Hotel

Aalborg Airport Hotel Aalborg Airport Hotel Velkommen til Aalborg Airport Hotel! Introduktion Aalborg Airport Hotel slog dørene op den 1. oktober 2014 til et helt nyt og top moderne hotel. Hotellet ligger tæt på Aalborg Lufthavn

Læs mere

S t o r e K r o Ombygning og nybygning

S t o r e K r o Ombygning og nybygning Dato: 2011-06-10 1 Store Kro Kroens historie Kong Frederik d. 4 opførte Store Kro i 1719-1722 som overnatingssted for slottets gæster. Kroen blev indviet ca. et halvt år efter Fredensborg Slot og hofbygmester

Læs mere

Forårsudstillingen 6/4-1 2/5 201 3

Forårsudstillingen 6/4-1 2/5 201 3 NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 3/201 3 Forårsudstillingen 6/4-1 2/5 201 3 Næstved Kunstforening inviterer til fernisering af Forårsudstillingen lørdag den 6. april fra

Læs mere

SØSTRENE HØYERS lille overraskelse. Skitser og vers

SØSTRENE HØYERS lille overraskelse. Skitser og vers SØSTRENE HØYERS lille overraskelse Skitser og vers Tillæg til KONTAKTEN nr. 122 - December 2013 Frøken Høyer og hendes søster Frøken Høyer havde en søster Jacobine Severine Henriette Høyer der kaldte sig

Læs mere

Formålet med projektet var at gøre museet til en attraktiv fritidsressource for unge borgere mellem

Formålet med projektet var at gøre museet til en attraktiv fritidsressource for unge borgere mellem 12011 modtog J.F. Willumsen midler fra Formidlingspulje 1 til projekt Vision Ung på Willumsens. Afrapportering: Projekt Vision Ung på Willumsens Periode: september 2011 til september 2013. Baggrund og

Læs mere

INVITATION DÉR, HVOR DE MALEDE og 30. juli 2017

INVITATION DÉR, HVOR DE MALEDE og 30. juli 2017 INVITATION DÉR, HVOR DE MALEDE - 29. og 30. juli 2017 Maleri af Poul S. Nielsen: Veddingevej 1986 Veddingevej er et af de motiver, der skabes radiokontakt til fra Odsherreds Kunstmuseum i Geopark Festivalen

Læs mere

Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116

Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116 Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116 PROGRAM Forår 2016 Et foredrag om livet som kvindelig politibetjent. En verden hvor kvinderne først kom i uniform og blev betragtet og behandlet som ligeværdige

Læs mere

TA MED TIL 1800-TALLET

TA MED TIL 1800-TALLET TA MED TIL 1800-TALLET - For børn og deres voksne Denne folder vil være en spørgelysten rejsemakker, som bringer dig og din familie rundt i museets samling af kunstværker fra 1800-tallet. ARoS ønsker jer

Læs mere

BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011

BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011 BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011 Mine damer og herrer. I dag er en ganske særlig dag. I dag er en dag vi har ventet på længe. En dag vi har set frem til med stor

Læs mere

Kunst i AALBORG KONGRES & KULTUR CENTER

Kunst i AALBORG KONGRES & KULTUR CENTER Kunst i AALBORG KONGRES & KULTUR CENTER Forpladsen MUR MED TÅRNE Vandkunst af Anita Jørgensen Skænket af Statens Kunstfond og Aalborg Kommunes Kunstfond. Afsløret ved 40 års jubilæet 15. januar 1993. FRA

Læs mere

EN SAMLING SURREALISME

EN SAMLING SURREALISME MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET Generalforsamlingens 176 fremmødte afspejlede på fornemste vis tendensen fra året 2014, hvor foreningen med en stigning i medlemstallet på 355 kom op på 1315 medlemmer og dermed

Læs mere

8 bud på billedforløb

8 bud på billedforløb 8 bud på billedforløb Center for Undervisningsmidler Slagelse, ved pædagogisk konsulent Mette Rold 1 Collage-billeder Ud fra et tema skal et billede klippes eller stykkes sammen. Der skal lånes fra andres

Læs mere

REFERAT. Generalforsamling i Kunstforeningen tirsdag den 9. maj 2017, kl , Kilen, Ks43, Kilevej 14, 2000 Frederiksberg. Referent: Jesper Bjørn

REFERAT. Generalforsamling i Kunstforeningen tirsdag den 9. maj 2017, kl , Kilen, Ks43, Kilevej 14, 2000 Frederiksberg. Referent: Jesper Bjørn REFERAT Generalforsamling i Kunstforeningen tirsdag den 9. maj 2017, kl. 17.00, Kilen, Ks43, Kilevej 14, 2000 Frederiksberg Referent: Jesper Bjørn 1. Valg af dirigent Tine Buchler Poulsen blev enstemmigt

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU TILMELDING NU Sommerhold og CAMP Læs om Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU TILMELDING NU Sommerhold og CAMP Læs om Horsens Kunstmuseum BILLED fremtid starter her SKO LEN Læs om Sommerhold og CAMP TILMELDING NU din kreative Horsens Kunstmuseum Sommer og efterår 2014 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Sommer og efterår 2014 Billedskolens fritidsundervisning

Læs mere

50-kr. dyssen ved Stenvad

50-kr. dyssen ved Stenvad 50-kr. dyssen ved Stenvad Stenvad-dyssen - her set fra nordøst - harmonerer med de fleste danskeres romantiske opfattelse af hvordan en dysse ser ud. Den maleriske stendysse ca. 1,5 km nordvest for Stenvad

Læs mere

Bente Hammershøy. Dobbelteksponering. Søren Andersen og datter

Bente Hammershøy. Dobbelteksponering. Søren Andersen og datter Søren Andersen Bente Hammershøy Dobbelteksponering Søren Andersen og datter Galleri Brænderigården viser en speciel udstilling, hvor far og datter, Søren Andersen og Karin Lønbæk, udstiller sammen med

Læs mere

Bonnie Spliid Søren Langkilde Madsen. Med inspiration fra forestillingen Butterflies af Åben dans, Roskilde

Bonnie Spliid Søren Langkilde Madsen. Med inspiration fra forestillingen Butterflies af Åben dans, Roskilde Mødet med Dansen Bonnie Spliid Søren Langkilde Madsen Med inspiration fra forestillingen Butterflies af Åben dans, Roskilde Bonnie Spliid Jeg er uddannet lærer med liniefag i billedkunst og

Læs mere

Galleri KALAK. Maria Panínguak` Kjærulff

Galleri KALAK. Maria Panínguak` Kjærulff Galleri KALAK Maria Panínguak` Kjærulff Maria Panínguak` Kjærulff F. 1980 Den grønlandske multikunstner Maria Panínguak` Kjærulff er født i 1980 og opvokset i Nuuk. Hun blev Bachelor of Fine Arts fra Nova

Læs mere

Bang & Olufsen. Keramik. AJ Royal. Mere keramik

Bang & Olufsen. Keramik. AJ Royal. Mere keramik Bang & Olufsen Kunne du tænke dig dette ikoniske danske mærke i dit hjem? Fungerer fint, men er mærket af tiden og stammer fra 80-erne. Mindstepris: 40 (2 stk.) (001) Keramik Særdeles betagende keramik

Læs mere