Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download ""

Transkript

1 Side 1 af 8 Denne side er en del af vores store Sydamerikatur. Der er også adgang til de andre rejsemål på turen her: Select a link fortsæt Der er et billedgalleri, som stadig skal sorteres og tekstes. Der er 201 fotos. Flyvning til Påskeøen Vi er tilbage ved lufthavnen i Santiago ca 16, og flyver til tiden med LA833 til Påskeøen. Turen tager 5:10 for de 3828 km. (tidsmæssigt er vi desuden kommet yderligere 2 timer bagud). Vi har atter pladser i midtersektionen men dog ved siden af hinanden og er dermed forhindret i at tage billeder fra flyvningen fra Santiago. Og da vi når Påskeøen er det desuden mørkt. Landingsbanen på øen står ikke i forhold til lufthavnens størrelse. Den er bygget af amerikanerne for at man kunne mellemlande her med B52-flyene, og yderligere blev banen udvidet af NASA til evt. brug for rumfærger. Vi får ved modtagelsen blomsterkranse, som faktisk holder sig i de dage, vi er på Påskeøen. Navnet Påskeøen har øen fået, fordi en hollandsk kaptajn i 1722 ankom til øen påskedag, men den hedder Rapu Nui på lokalsproget og er på størrelse med Læsø, så den er til at overse. De første beboere kom fra Polynesien ca. år 800. Kyststrækningerne var forbeholdt ceremonier og de rige, mens almindelige mennesker boede inde på øen. Påskeøen har også deres eget flag, et bådlignende rødt motiv på hvid baggrund. Hotel Iorana ligger meget tæt på lufthavnen (men afstandene er ikke store), og vi skal ikke gennem byen for at komme dertil. Påskeøen (Rapu Nui) Kort (pdf) over øen. Det er hentet fra John Santic s hjemmeside

2 Side 2 af 8 Dagen starter lempeligt. Morgenmad kl.8, afgang kl, 9:30. God buffet og tid til lige at rondere nærområdet. Hotellet ligger lige syd for lufthavnen og dermed i byens (Hanga Roa) udkant. Det består af flere længer, Restauranten og swimmingpool'en ligger centralt i komplekset. Fra vores værelse har vi udsigt ud over havet og klipper, hvor de store bølger fra et tilsyneladende stille hav sender kaskader af skumsprøjt mod himlen. Vi kan ligeledes se skibene, der ligger udenfor havnen og afventer omladning til mindre både, der kan sejle ind gennem brændingen. Vi kører først til Rano Kau vulkankrateret, som ligger lige syd for byen. Det er cirkelrundt, og i bunden er der 11 meter dybt vand, hvor overfladen er bevokset med siv. Der er en del spændende planter, og der gror på kraterkanten: grape, lemon og andre frugter. Lidt højere oppe ligger Orongo-landsbyen, som er centrum for fuglemandskulturen (Mantara kulten).husene er bygget af flade sten og med ganske små døråbninger og i øvrigt ingen vinduer. De huse vi ser er rekonstruerede. Bygget af stenflager og med en ganske lille indgang, ligger der 54 beboelser, som har udsigt ned over øen Motu Nui. 300 meter nede, hvor de ud fra personens bemaling kan se, hvilken familie, der vinder konkurrencen (tangatamanu) som varede i fem uger. Konkurrencen gik ud på, at familiernes repræsentanter skulle svømme ud til den lille ø, hvor de ventede på at kunne få fat i det første æg. Det skulle hjembringes bundet til panden med et bånd. Vinderen blev opvartet det følgende år, og familien havde derefter magten til næste år Nogle moiaer viser hænder med lange negle, og det afspejler, at vinderen ikke klippede sine negle det år..

3 Side 3 af 8 Det menes, at byen har været der siden 16-hundredtallet, og den sidste æghentning skete i Den bedste udsigt får man på toppen, hvor der er en del petroglyffer (billeder hugget i sten), bl.a. en maske af deres Gud. De kan være vanskelige at identificere alt efter hvorledes lyset falder. Derfra til Vinapu, hvor fundamentet til moiarerne har så stærke fællestræk med inkaernes byggestil, at man kalder det inkamuren.. De store sten i fundamentet er basalt, og tilhugget, så intet kan presses ind mellem stenblokkene. På Påskeøen er seks maksimum for antal hjørner på en sten. Moiaerne her er væltet med hovedet nedad. Der er også en mindre kvindemoia, som formentlig er indgået i begravelsesritualerne foran moiaerne, hvor ligene (uden hoved) er blevet (brændt. - eller) tørret? Vi spiser på en udmærket fiskerestaurant nede i byen ved havnen. Dermed har vi nået gårsdagens oprindelige program, og om eftermiddagen fortsætter vi ind på øen til Aku Akivi med De syv moiaer, som alle vender ansigtet mod havet. I traditionen siges de at repræsentere de opdagelsesrejsende, som blev sendt til øen før de egentlige kolonisatorer, og den stammer fra 15-hundredtallet. Også denne 'Ahu' er orienteret astronomisk: Ansigterne vender direkte mod solnedgangen ved forårs- og efterårsjævndøgn. De er ikke helt så store som jeg havde forestillet mig. Landskabet er spændende med de mange høje, som er resultat af tidligere tiders vulkanudbrud. De er dog gået til ro, og det er 3000 år siden det sidste udbrud. Ana Te Pahu (også kaldet 'Banana cave) er en del af et større kompleks af lavatunneller med haver i forbindelse med de huller lavastrømmen har brudt op til overfladen, og som skaber lys.

4 Side 4 af 8 Takket være fugtigheden og beskyttelsen mod vind har der været dyrket træ-bananer (maika), 'mahute', 'taro' og andre spiselige afgrøder. De har også været brugt til at opsamle vand, som blev filtreret gennem jordlagene. Bortset fra det naturlige indfald af naturligt lys gennem hullerne, brugte vi det lys, som de digitale kameraer bruger, når de laver afstandsmåling, for at gøre det muligt at vi se, hvor vi gik i de mørke tunneller. OBS: et særligt banatræ, maika, er ikke trods ligheden en banan, men en grøntsag. Puna Pau er det stenbrud, hvorfra man har hugget de røde (en blødere vulkansk rød scoria-sten) 'hatte', pukao, som nogle af figurerne er forsynet med. De er meterhøje, vejer ca 10 tons, og de har været på ganske lange transporter til f.eks. Ahu Tongariki og Ahu Te Pito Kura ca 12 kilometer borte. Her blev pukaoen færdiggjort. Der er også fremstillet mindre moiaer af materialet. Der ligger ca 20 halvfærdige pukaoer, parat til transport til ahuerne, hvor den sidste tilretning skete. Hvordan man har fået 'hattene' på plads på figuren er der to teorier på: enten at pukao'en blev løftet op ad en sten rampe, eller at hver enkelt moia blev rejst med pukaoen placeret på figuren, bundet med reb og træstammer. Ude i landskabet er der mange høge, men også terner og små og store fregatfugle. Og de vilde heste ses alle vegne. Masser af blå himmel, men skyerne samles over øen. Sidst på eftermiddagen opløses de, så vi kan sidde på vores vestvendte terrasse og nyde udsigten til havet. Vi kan fra vores altan se bådene, som skal gennem brændingen med de varer, der omlastes udenfor havnen, fordi de ikke kan sejle helt ind. På hotelområdet er der plantet mange blomster og blomstrende buske og træer. Der går høns med deres kyllinger rundt, og små vipstjertlignende fugle kommer ganske tær på altanerne Solnedgangene blev ikke helt så spektakulære, som vi havde forventet, da skyerne i horisonten dækkede for solen.

5 Side 5 af 8 Østøen Kort over øen Turen går vest på til - Ranu Raraku der er det stenbrud, som har forsynet hele øen med moiaer. Meget praktisk er figurerne hugget ud direkte i klipperne, som står næsten lodret op. Området har figurerne stående tæt, mange rigtig flotte og høje. Materialet er tuff, en sammenpresset vulkansk aske, Nogle af de ufuldstændige figurer (f.eks. 'el gigante' er op til 21 m. og vejer tons). Der er billede ved indgangen af udgravningen af en af de stående moiaer, som viser, at ca halvdelen er under jordoverfladen. En enkelt moia. Tukuturi, adskiller sig fra flertallet ved at være langt mindre, hugget i den røde scorcia, knælende og med skæg. Mange er halvfabrikata, dvs. der er hullerne til øjnene, men de er ikke gjort færdig. Det skete på destinationen, hvor der blev brugt hvide skaller og sort obsidian for at gøre øjnene livagtige. Der ligget en del transportbeskadigede moia'er, som indicerer, den retning, figuren skulle have været leveret i. Stedet er ganske enkelt fabrikationsstedet, hvorfra alle øens figurer er blevet transporteret. Der er forskellige teorier om, hvorledes såvel transport som opstilling har foregået, ligesom det diskuteres, på hvilket tidspunkt 'hatten' er sat på. En tur til det tilstødende vulkankrater, som her også er vandfyldt og med siv. Der er små fisk, som bl.a. spiser myggelarverne. Moiaer lavet mellem år 1250 og 1600, og der er i alt ca 900 placeret rundt omkring på øen og ca 1/3 er opstillet på ahu'erne. Resten er enkeltstående, væltet ved senere i stammekonflikter mange først efter europæernes ankomst, eller transporten er ikke nået til vejs ende. De fleste er fremstillet af tuff, færre af basalt. De forestiller afdøde, og er opstillet af disses efterkommere. De står (med enkelte undtagelser) med ryggen mod havet og ser ind over deres landområder. Vi befinder os ved sydkysten, og bølgerne brager mod klipperne efter at være dannet med skum og vandfaner ført af vinden.

6 Side 6 af 8 Derfra til de 15 moiaer i Ahu Tongariki med et imponerende fundament. Hattene er lavet af rød 'scoria' sten, som er relativt porøst, og som derefor lettere beskadiges., som kaldes pukao (engelsk Topknots). Materialet hertil kom fra Puno Pau. Anlægget indbefatter flere steder med petroglyffer dog sværtgenkendelige, da de er hugget ind i vandret lava. En 'ahu' er en helligdom, som typisk består af en ca 1 meter høj bagmur, som vender ud mod havet, mindre sten som fundament til moia'ene, hvorunder der har været begravelsesplads, og en 'brolagt' rampe modsat bagmuren. Gruppen blev taget af en tsunami ved det store chilenske jordskælv i 1960, og spredte dem flere hundrede meter længere ind på land. Hattene rullede af, og flere blev beskadiget. I 1996 var anlægget reetableret i samarbejde med japanerne, men nu med moderne løftegrej. Ahu Te Pitu Kura har kun en eneste statue, men den er til gengæld stor. Den kaldes 'Paro', og er med sine 10 meter og ca 80 tons den største moia, der er flyttet og rejst på en ahu. Pukao'en vejer ca. 12 tons og er den største, der er hugget og flyttet fra Puna Paustenbruddet. Den mundtlige tradition siger, at den er rejst af en enke til minde om sin afdøde mand. Frokosten er annonceret som en strandpicnic. Det er nu ikke på stranden med godt nok udendørs under tag og med borde og bænke.turarrangøren har sørget for, at der er bragt varm mad (torrexx fisk) ligesom til et flykøkken. Efter frokosten vender vi næsten tilbage til Pitu Kura. Her er en lidt speciel oplevelse i form af en magnetisk sten, The Navel of the world. Det er en stor, naturlig rund sten, som næppe er fra øen. Den er placeret i et lille indelukke af stablede natursten, hvor den ligger i midten, omgivet af fire sten i de fire verdenshjørner.. Guiden viser, hvorledes stenen påvirker et standardkompas, når han bevæger det hen over stenen.

7 Side 7 af 8 Ved tretiden når vi frem til den ene af øens to koralstrande.: Anakena. En lille bugt med sand, palmer og to snackboder. Der er ikke ret mange mennesker. Der er kun sand af koraller på vejen ud i de relativt kølige Stillehav. Hvor almindeligt sand kan blive brændvarmt i solen, absorberer koralsandet solens stråler, så man ikke brænder sig. Vejret er med os. Det har småregnet undervejs med små dryp, og når solen bryder gennem skyerne kan man virkelig mærke dens styrke. Heldigvis er den det meste af tiden gemt bag skyerne, så det føles som en god, dansk sommerdag. Jeg får skrevet mine postkort på stranden. Lige bag stranden er den moia, som Thor Heyerdahl rejste sammen med 18 mennesker for at demonstrere hans teori. Desuden er der yderligere en hellig platform med moiaer, der alle er forsynet med hat. Ranga Hoa og afsked med Påskeøen Formiddagen er til egen disposition. Oprindelig troede vi, at vi ville til byen, men det vi har set, når vi er kørt igennem har ikke været

8 Side 8 af 8 inspirerende. Turen derind tager kun ca. 15 minutter at gå, men virker heller ikke inspirerende. I stedet går vi til den grotte Ana Kai Tangata, som ligger klods op af hotelområdet. Den ar været brugt ceremonielt i tilknytning til fuglemandskulturen, og der er malet symboler af søfugle (Sooty terns) på loftet. Stedet har også været brugt til at bygge små kanoer. Vi skal afregne vores drikkevarer, men der kan ikke opnås forbindelse til kortadministratoren. Da det er prøvet med timers mellemrum, overgår vi til fluesmækkeren. Da vi mødes for at køre til lufthavnen, bliver det meddelt, at flyet er to timer forsinket, men at vi på flyselskabets regning vil få frokost i byen. Vi får således alligevel vores bytur, for vi bliver sat af i centrum og går ca ½ time ad hovedgaden til restauranten. Mens vi er der, kommer besked om, at flyet er returneret til Santiago, og at vi vil blive kørt tilbage til hotellet med vores bagage. Der er ikke meget at se i byen: Der er lidt grøntsagssalg fra pickups (også en slagter og fiskehandler, som vifter fluerne væk med palmegrene). Der er utallige spisesteder og souvenirbutikker, steder hvor man kan leje biler, knallerter og cykler. Og så besøger vi lige kirken, som godt nok er katolsk, men Jesus og Maria har fået inkorporeret påskeøkultur med fuglefjer og maori-tegn. Vi får ovenikøbet vores netop rengjorte værelser tilbage. Desværre er det ikke muligt at spise på hotellet, fordi der kommer et selskab på 100 personer, så køkkenets ressourcer er opbrugt. Ærgerligt, men... Vi kan trods alt nyde omgivelserne, udsigten, pool'en og værelsesterrasen og Ulla får afprøvet den naturlige pool nedenfor hotellet. LAN(Chiles) næste estimat er afgang 02:30, dvs vi er fremme i Santiago ca. 930 og så er halvdelen af dagen ligesom gået, og vores halve fridag røget sig en tur. Turen tilbage med LA842 tager igen de ca. 5 timer.

4-6 DAGE. DAGLIG AFGANG ÅRET RUNDT PÅSKEØEN BLANDT STENSTATUER I STILLEHAVET AFREJSE FRA SANTIAGO DE CHILE

4-6 DAGE. DAGLIG AFGANG ÅRET RUNDT PÅSKEØEN BLANDT STENSTATUER I STILLEHAVET AFREJSE FRA SANTIAGO DE CHILE 4-6 E. LIG AFGANG ÅRET RUNDT PÅSKEØEN BLANDT STENSTATUER I STILLEHAVET AFREJSE FRA SANTIAGO DE CHILE KORT FORTALT REJSEKODE: VSE-040 01 02 03 04 Fly fra Santiago de Chile til lufthavnen Mataveri på Påskeøen.

Læs mere

Vi boede i en 2-værelses lejlighed på hotel Jardin Caleta i byen La Caleta, nordøst for Palya de las Americas

Vi boede i en 2-værelses lejlighed på hotel Jardin Caleta i byen La Caleta, nordøst for Palya de las Americas Med til Tenerife lørdag den 24. februar 2007 til lørdag den 3. marts 2007. Rejsen: Fra Tirstrup lufthavn til Sydtenerife er der 3782 km. Flyvetid: 5 timer. SAS fløj turen for Aarhus Charter Vi boede i

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Det bedste af Fransk Polynesien

Det bedste af Fransk Polynesien Det bedste af Fransk Polynesien Dette er turen for jer som ønsker at opleve det bedste af Fransk Polynesia på den bedst mulige måde Turen starter med nogle rolige dage på Tahiti før I besøger den spændende

Læs mere

Mellem Himmel og Jord, Mellem Himmel og Jord, Mellem Himmel og Jord, Mellem Himmel og Jord, Mellem Himmel og Jord, 6-10

Mellem Himmel og Jord, Mellem Himmel og Jord, Mellem Himmel og Jord, Mellem Himmel og Jord, Mellem Himmel og Jord, 6-10 adresse afsender adressen afsendere adresser afsenderen adresserne afsenderne afstand aften afstande aftenen afstanden aftner afstandene aftnerne alder ballon alderen ballonen aske balloner asken ballonerne

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

Fransk Polynesien - Helt enkelt

Fransk Polynesien - Helt enkelt Fransk Polynesien - Helt enkelt En rejse til alle som ønsker at opleve fantastiske Fransk Polynesien For mange er Fransk Polynesien en uopnåelig drøm. De fantastiske strande og koralrev under havoverfladen

Læs mere

Turen starter med nogle rolige dage på Tahiti før I besøger den spændende ø Moorea og afslutter med fantastiske Bora Bora.

Turen starter med nogle rolige dage på Tahiti før I besøger den spændende ø Moorea og afslutter med fantastiske Bora Bora. Det bedste af Fransk Polynesien Fra 69.598,- pr. person Inkl. fly, hotel m. morgenmad og transfers Dette er turen for jer som ønsker at opleve det bedste af Fransk Polynesia på den bedst mulige måde Turen

Læs mere

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2.

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Dag 1. Ankomst til Palma de Mallorca Bus fra Lufthavnen til Hotel Marina i Puerto de

Læs mere

Mathilde i Mellemamerika. Costa Rica og Nicaragua Af Per H. Jacobsen

Mathilde i Mellemamerika. Costa Rica og Nicaragua Af Per H. Jacobsen Mathilde i Mellemamerika Costa Rica og Nicaragua Af Per H. Jacobsen Indhold Mathildes dagbog fra Costa Rica Side 4 Costa Rica Side 18 Mathildes dagbog fra Nicaragua Side 38 Nicaragua Side 50 Stikord Side

Læs mere

Sørg for at bestille i god tid, da hotellerne hurtigt bliver udsolgt. BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf.

Sørg for at bestille i god tid, da hotellerne hurtigt bliver udsolgt. BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf. Fransk Polynesien - helt enkelt Fra 28.298,- pr. person Inkl. fly, hotel m. morgenmad og transfers En rejse til alle som ønsker at opleve fantastiske F ransk Polynesien For mange er Fransk Polynesien en

Læs mere

BYTUREN Sommerkonkurrence for børn juni 25. august 2018

BYTUREN Sommerkonkurrence for børn juni 25. august 2018 BYTUREN Sommerkonkurrence for børn -------- 15. juni 25. august 2018 Tag børn eller børnebørn i hånden og prøv Middelfart Kultur & Biblioteks gå-det-selv-tur i Middelfart. Følg ruten, svar på spørgsmål

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

En rejse ind i det allerhelligste af dig selv #Skønne Samos

En rejse ind i det allerhelligste af dig selv #Skønne Samos Ferie med indhold J En rejse ind i det allerhelligste af dig selv #Skønne Samos #Ferie #Meditation #Sol #Strand #Stilhed #Fordybelse #Healing #Renselse #Celler #Hellige steder #Tid til mig selv #Egen kærlighed

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet Wales sommeren 2017 Jeg har roet kajak i en del år og har efterhånden i nogle år tænkt, at jeg på ét eller andet tidspunkt i mit liv skulle til Wales for at ro. Den drøm fik jeg realiseret her i 2017,

Læs mere

Over Ø og Land A Ferry tale vandring i Det Sydfynske Øhav

Over Ø og Land A Ferry tale vandring i Det Sydfynske Øhav Over Ø og Land A Ferry tale vandring i Det Sydfynske Øhav Øhop med vandring 5 Øer og 4 færger. Det Sydfynske Øhav er et af verdens største oversvømmede istidslandskaber... og er under fortsat forandring

Læs mere

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi 15 dages grupperejse med dansk rejseleder Ring 3051 7317 info@guldrejser.dk GULD REJSER ØST-THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder - 15 dage På denne

Læs mere

KAMCHATKA Det uberørte naturparadis ved Stillehavskysten

KAMCHATKA Det uberørte naturparadis ved Stillehavskysten KAMCHATKA Det uberørte naturparadis ved Stillehavskysten 10. august - 21. august 2017 Kamchatka-halvøen i Ruslands Far East er det sande naturparadis, hvor grizzly bjørne har travlt med at fange enorme

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008

Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008 Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008 Megali Ammos Stranden Vores tur til Skiathos startede den 19. Maj fra Billund, og vi boede på Hotel Mario ved Megali Ammos stranden lidt uden for Skiathos by. Vi rejste med

Læs mere

Norges turen fra den 24. til den 31. maj.

Norges turen fra den 24. til den 31. maj. Norges turen fra den 24. til den 31. maj. 7 mand stærk havde meldt sig til turen til det norske land. Vi skulle med færgen fra Hirtshals den 24. maj og mødestedet var ved sidste rundkørsel inden færgen.

Læs mere

Mountain biking, hiking og kajak i den vilde natur

Mountain biking, hiking og kajak i den vilde natur Mountain biking, hiking og kajak i den vilde natur Indhold i den vilde natur... 3 Turens højdepunkter... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Med fly til Narsarsuaq og bådtransfer

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør.

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør. Turen til Sverige. Efter mere en et halvt års forberedelse på en tur til Sverige var dagen kommet den 30 maj og 4 dage frem, vejr meldingen forud for turen var lidt spændende, der skulle være gode dage

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser)

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser) Dagsprogram Lørdag 19.9. Afgang København kl. 14.30. Efter mellemlanding i Istanbul ankommer vi til Dalaman kl. 21.25 (måltider er ikke inkluderet på flyene). Transfer fra lufthavnen i Dalaman til pensionen

Læs mere

Ilulissat og Ilimanaq

Ilulissat og Ilimanaq Ilulissat og Ilimanaq At vågne op med direkte udsigt til Diskobugten er i sig selv en wauw oplevelse - og så ovenikøbet opleve hvaler! Det er næsten surrealistisk og man tror dårligt sine egne øjne. Varighed:

Læs mere

Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle

Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle Dagens kørsel 744 km fra Erholungspark Camping til Chiemsee Camping nær den Østriske grænse Dagens kørsel:

Læs mere

Aktiv i østlige Canada

Aktiv i østlige Canada Aktiv i østlige Canada En spændende aktiv rejse der kombinerer storby og natur På denne tur til det østlige Canada får I muligheden for at komme ud og nyde naturen samtidig med I også skal se det imponerende

Læs mere

Velkommen til Feriecenter Samsø!

Velkommen til Feriecenter Samsø! Feriecenter Samsø Velkommen til Feriecenter Samsø! Introduktion Det skønne Feriecenter Samsø byder på noget for enhver smag. Der tilbydes et hav af aktiviteter som f.eks. bowling, bueskydning, fodboldgolf,

Læs mere

Turplan. Aclass - Heritage Discovery 2 dage 1 nat. Dag 1. Dag 2

Turplan. Aclass - Heritage Discovery 2 dage 1 nat. Dag 1. Dag 2 Turplan Aclass - Heritage Discovery 2 dage 1 nat Dag 1 Kl. 08-8.30 Kl. 14.30 Kl. 16.00 Opsamling på dit hotel eller private adresse med minibus. Bussen holder et kort hvil halvvejs, hvor man kan strække

Læs mere

På Læsø 16. - 20. april 2007

På Læsø 16. - 20. april 2007 På Læsø 16. - 20. april 2007 Med Vicki Morten Nina Kasper Martin og Jytte, Alex og Peter Mandag Vi kørte i to busser, skolens røde og Mortens grå Transit, fra Limfjordsskolen klokken 9.15 over Aalborg

Læs mere

Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999

Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999 Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999 Hovedmålet med vores tur i Dovrefjell var at komme op på toppen af Snøhetta. Snøhetta er et af Norges højeste bjerge 2286 m.o.h. kun ca. 200 meter lavere end det højeste

Læs mere

Bornholm - Østersøens perle

Bornholm - Østersøens perle Bornholm - Østersøens perle Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 15.05.2020 4.195,- Højdepunkter Bornholms klippenatur Gode udflugter med lokal guide Hotel Abildgaard god mad og flot

Læs mere

Samarbejdsøvelser. Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen

Samarbejdsøvelser. Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen Samarbejdsøvelser Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen Indhold Indhold... 1 Tennisbolde og nedløbsrør... 2 Kravle igennem hulahopring... 3 Kravle igennem spindelvæv... 4 Binde knude...

Læs mere

HERSKABSVILLA I BENALMÁDENA

HERSKABSVILLA I BENALMÁDENA HERSKABSVILLA I BENALMÁDENA BENALMÁDENA - COSTA DEL SOL - SPANIEN HERSKABSVILLA I BENALMÁDENA Imponerende udsigt over Middelhavet Beliggende mellem Fuengiorola og Mijas 475 m2 bebyggelse - 240 m2 terrasse

Læs mere

Alle afgange er fra Cementen i Nyk. F..

Alle afgange er fra Cementen i Nyk. F.. Klub Solstrålen har sommerudflugter i uge 28-29-30. Ud fra medlemmernes forslag har brugerrådet, de Grønne Busser og personalet, planlagt de omtalte tilbud. Har du behov for støtte, så sørg for at få din

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG ØEN 2 E N AF DE FØRSTE DAGE SER jeg hende med en nøgen dreng i hotelhavens indgang. De går gennem skyggen fra de høje daddelpalmer og standser nogle meter fra trappen til

Læs mere

Kili Kenya Safari ,- 8 dage. Ring

Kili Kenya Safari ,- 8 dage. Ring Kili Kenya Safari Amboseli - Lake Naivasha - Masai Mara I Masaiernes Kenya kunne man fristes til at sige om denne safari Fra udsigten til Kilimanjaro via Rift Valley søen Naivasha til de store rovdyrs

Læs mere

Vi har haft en rigtig god tur og jeg har fået lidt farve men jeg vil ikke kalde mig brun hi hi, Maria er til gengæld negerbrun.

Vi har haft en rigtig god tur og jeg har fået lidt farve men jeg vil ikke kalde mig brun hi hi, Maria er til gengæld negerbrun. HejMor&Far Så kom vi hjem til Danmark igen... uha her er lidt koldt men også sol med mellemrum så det er ok og her er dejlig grønt over det hele, det har har jeg savnet. Viharhaftenrigtiggodturogjegharfåetlidtfarvemenjegvilikkekaldemig

Læs mere

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter. 15 dages grupperejse med dansk rejseleder

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter. 15 dages grupperejse med dansk rejseleder ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter 15 dages grupperejse med dansk rejseleder ØST-THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder - 15 dage 2 ø-hop, flotte strande

Læs mere

SKULPTURJAGT FIND SKULPTUREN OG SVAR PÅ SPØRGSMÅLENE

SKULPTURJAGT FIND SKULPTUREN OG SVAR PÅ SPØRGSMÅLENE SKULPTURJAGT FIND SKULPTUREN OG SVAR PÅ SPØRGSMÅLENE Til mellemtrinnet Sammen og ud i verden Se jer godt omkring ved indgangen til parken. Hvor finder man Silkeborg Bads logo som kæmpestort kunstværk?

Læs mere

EAT på skemaet Opgaver/Indskoling. Frugt og grønsager

EAT på skemaet Opgaver/Indskoling. Frugt og grønsager Frugt og grønsager tema Frugt og grønsager Indhold Intro Frugt- og grøntbrikker Tænk og tegn dit kvarter Frugtsalat Hør om og smag på asparges Kongegrøntbold Quiz Over eller under jorden Intro Der findes

Læs mere

Julen Skiferier. Skiferie i Val d Isère med Hareskov skiklub. Vi var på en fantastisk skiferie, med super vejr og sne, som I kan se på billede.

Julen Skiferier. Skiferie i Val d Isère med Hareskov skiklub. Vi var på en fantastisk skiferie, med super vejr og sne, som I kan se på billede. Skiferie i Val d Isère med Hareskov skiklub Julen 2009 Skiferier Vi var på en fantastisk skiferie, med super vejr og sne, som I kan se på billede. Når man er med skiklubben går man blot uden for hotellet

Læs mere

Sydholland - Valkenburg

Sydholland - Valkenburg Sydholland - Valkenburg Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.295,- Højdepunkter Valkenburg en historisk og levende by med caféer, butikker og charme Oplev også Maastricht Blomstergodset

Læs mere

Forår og midnatssol i Grønland

Forår og midnatssol i Grønland Forår og midnatssol i Grønland Behovet for søvn er mindre, energien højere og synet af solen, som aldring går ned, varmer langt ind i sjælen. Og når rejsen er slut, kan du blære dig med at have stået på

Læs mere

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse.

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Cykelferie August 2016 Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Jeg siger gerne for sjov at jeg er medlem

Læs mere

Nadververs 294 v. 3 Af Talsmand som på jorderige

Nadververs 294 v. 3 Af Talsmand som på jorderige 1 Prædiken i Engesvang 5. s. e. påske 402 Den signede dag 674 v. 1-3 Sov sødt barnlille 674 v. 4-7 Sov sødt barnlille 292 Kærligheds og sandheds Ånd 325 Jeg ved et lille Himmerig Nadververs 294 v. 3 Af

Læs mere

1. læsning: sl Evangelium

1. læsning: sl Evangelium 1. læsning: sl.31.2-6 Herre, hos dig søger jeg tilflugt, lad mig ikke for evigt blive til skamme, udfri mig i din retfærdighed! v3 Vend dit øre mod mig, red mig i hast, vær min tilflugts klippe, den borg,

Læs mere

LEV LOKALT PÅ TAQUILE

LEV LOKALT PÅ TAQUILE 3 DAGE ÅRET RUNDT LEV LOKALT PÅ TAQUILE BO PRIVAT HOS DEN INDIANSKE BEFOLKNING MED BESØG PÅ UROINDIANERNES FLYDENDE SIVØER 01 BESØG DE FLYDENDE SIVØER OG SEJL I SIVBÅD I hentes på hotellet og kører den

Læs mere

Spændende tur med gammelt veterantog. Fortalt af Nicklas & Esben med hjælp fra morfar Poul.

Spændende tur med gammelt veterantog. Fortalt af Nicklas & Esben med hjælp fra morfar Poul. Spændende tur med gammelt veterantog. Fortalt af Nicklas & Esben med hjælp fra morfar Poul. Torsdag 2. august havde vi besluttet at vi skulle ud at køre i veterantog. Nicklas, Esben, mor, Jan, Pia, morfar

Læs mere

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage 1 dag. Afrejse Kastrup onsdag den 8. juli kl. 0.40. Alle tider er lokale tider. Tidsforskel +9 timer. 2 dag torsdag

Læs mere

Bestig Kilimanjaro via Machame-ruten

Bestig Kilimanjaro via Machame-ruten Bestig Kilimanjaro via Machame-ruten På denne vandring får I muligheden for at opnå det, som mange drømmer om: At bestige enestående Mount Kilimanjaro, Afrikas højeste bjerg og verdens højeste enkeltstående

Læs mere

Fra Santiago de Compostela til Finisterre

Fra Santiago de Compostela til Finisterre Fra Santiago de Compostela til Finisterre Dato: 27 april - 3 maj 2018 Turleder: Gerda Weng + Kirsten Brandt, DVL I middelalderen vandrede pilgrimme fra hele Europa ad Camino Francés gennem Nordspanien

Læs mere

Egypten. - Et uforglemmeligt cruise på Nilen

Egypten. - Et uforglemmeligt cruise på Nilen Egypten - Et uforglemmeligt cruise på Nilen SETI 5 nætter på 5* cruiseskib og 2 nætter i Aswan på 5* hotel. Afgang hver søndag hele året. SETI 5 nætter på 5* cruiseskib og 2 nætter i Aswan på 5* hotel.

Læs mere

Dag 65 Motorhome d. 5/ , Tofino

Dag 65 Motorhome d. 5/ , Tofino Dag 65 Motorhome d. 5/10-2016, Tofino Stillehavskysten.. Da huset var pakket sammen, gik vi en tur til stranden, som lå nedenfor campingpladsen. Side 1 Naturens sjove og flotte kunstværker! Side 2 Side

Læs mere

Overraskelse. Vi kører mod syd og der ligger River Kwai ikke. Nå, men hvad skal vi så se i dag.

Overraskelse. Vi kører mod syd og der ligger River Kwai ikke. Nå, men hvad skal vi så se i dag. Turen går til Thailand Juni og Juli 2010 (dag 8) Klokken 7 er godt nok tidligt når man har ferie. Om en time så kom A(Phanu) og konen og henter os. Morgenmad og opvask klares på rekordtid og vi er klar

Læs mere

De 5 GTC er på togt i Norge.

De 5 GTC er på togt i Norge. De 5 GTC er på togt i Norge. Sidste år var vi på tur i Sverige/ Norge, og her blev jeg bedt om og køre den samme tur i år, bare modsat vej rundt. Det var jeg med på, men havde et par ændringer. Vi skulle

Læs mere

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Budapest er hovedstaden i Ungarn. Navnet er sammensat af navnene på to byområder, nemlig Buda og

Læs mere

Vin, mad og velvære 9 dage blandt vinmarker i Piemonte

Vin, mad og velvære 9 dage blandt vinmarker i Piemonte Vin, mad og velvære 9 dage blandt vinmarker i Piemonte Forkæl dig selv med udsøgte vine, gastronomiske oplevelser og besøg hos små vingårde i Barolo, Babaresco og Roeros bølgende bakker - En sansemæssig

Læs mere

Gas: Når du ankommer til Gaasen. Praktiske oplysninger når du er ankommet: Nøgler: Varmepumpe: Vandvarmer:

Gas: Når du ankommer til Gaasen. Praktiske oplysninger når du er ankommet: Nøgler: Varmepumpe: Vandvarmer: Når du ankommer til Gaasen. Nøglen til huset finder du i denne nøgleboks, koden får du inden ankomst. Praktiske oplysninger når du er ankommet: Vandfosyningen skal åbnes. Det sorte dæksel finder du i indkørslen,

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

http://www.ujr.dk/html/chile.html

http://www.ujr.dk/html/chile.html Side 1 af 7 Denne side er en del af vores store rejse til Sydamerika. Siden indeholder også selve udrejsen, samt opholdet d.24. oktober efter besøget på Påskeøen. Denne side omtaler: Holdet sat og afgang

Læs mere

Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig.

Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig. Hindsgavl-halvøen Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig. Hindsgavl-halvøen ligger lige uden for Middelfart. Det er et dejligt sted med mange muligheder.

Læs mere

Nordjylland - Skagen - Læsø

Nordjylland - Skagen - Læsø Nordjylland - Skagen - Læsø Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.595,- Højdepunkter Toppen af Danmark Hotel i Skagens centrum Tanghusene og saltsyderne på Læsø Vildmosens natur

Læs mere

Fiskeskib TINA ROSENGREN arbejdsulykke 23. august 2007

Fiskeskib TINA ROSENGREN arbejdsulykke 23. august 2007 Redegørelse fra Opklaringsenheden Fiskeskib TINA ROSENGREN arbejdsulykke 23. august 2007 TINA ROSENGREN ved kaj, billedet viser agterskibet med muslingeskrabere og rejste bomme Faktuel information TINA

Læs mere

Vejens digte. Inger Jakobsen

Vejens digte. Inger Jakobsen Vejens digte Inger Jakobsen Caminoen i Spanien, maj 2011 EN LILLE VEJ En lille vej Hvid og lysende Med grønt græs i midten Og 1000 blomster oh -bare jeg skulle ned af den. Jeg kan næsten ikke dy mig VEJEN

Læs mere

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 Dagbog fra Tyrkiet Søndag d. 13. jan. mandag d. 14. jan. 2008 Vi mødtes oppe på Limfjordsskolen kl. 18 og gjorde os klar til at tage med svømmebussen, som kørte os til

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Kili safari 8 dage Kontakt os for pris Amboseli - Lake Naivasha - Masai Mara I Masaiernes Kenya kunne man fristes til at sige om denne safari. Fra udsigten til Kilimanjaro via Rift Valley søen Naivasha

Læs mere

Omvendt husker jeg fra gamle dage, da der fandtes breve. Jeg boede i de varme lande, telefonen var for dyr. Så jeg skrev

Omvendt husker jeg fra gamle dage, da der fandtes breve. Jeg boede i de varme lande, telefonen var for dyr. Så jeg skrev 1 Prædiken til Kr. Himmelfart 2014 på Funder-siden af Bølling Sø 723 Solen stråler over vang 257 Vej nu dannebrog på voven 392 Himlene Herre 260 Du satte dig selv Er du der? Er der sommetider nogen, der

Læs mere

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går.

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går. Kære Klubkammerater I tirsdags (d. 22/2) skulle jeg ha' været til Kalundborg med en arbejdskollega og sætte noget køkkenbord op, men da det blev aflyst i sidste øjeblik fik jeg mulighed for at tage tidligt

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

Anden påskedag Livet er som en vandring, i et landskab, der hele tiden forandrer sig.

Anden påskedag Livet er som en vandring, i et landskab, der hele tiden forandrer sig. Anden påskedag Livet er som en vandring, i et landskab, der hele tiden forandrer sig. Den lige landevej ligger vidstrakt foran os, endeløs med små sving og små stigninger. Det gør os udmattede at se på

Læs mere

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen.

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen. Steensgaard rundt Mød vores lokale guide Regnormen Steno der har boet på Steensgaard hele sit liv, og som vil tage dig og dine voksne med på en spændende rejse fra hans jord til vores bord. Derfor er hele

Læs mere

LYSREJSE ISRAEL 2016

LYSREJSE ISRAEL 2016 1 LYSREJSE ISRAEL 2016 Dag 1 den 18. oktober 2016 Fly fra København kl. 6.50. Vi skal være der mindst 2 timer før afgang, så vi samles i lufthavnen kl. 4.30. Vi lander i Tel Aviv kl 12.30 Vi kører med

Læs mere

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng Projekt Godnat CD Se jeg ligger i min seng Se mig jeg ligger i min seng x 2 Og tænker på alle de skøre ting som jeg så ud-i-haven her idag Uh-ha - Jeg tror - jeg så en stor giraf, men dens prikker de var

Læs mere

16.690,- 15 DAGES TUR - ØST THAILAND MED 2 Ø-OPHOLD OG CAMBODIA TUR. Pris fra kun

16.690,- 15 DAGES TUR - ØST THAILAND MED 2 Ø-OPHOLD OG CAMBODIA TUR. Pris fra kun 15 DAGES TUR - ØST MED 2 Ø-OPHOLD OG CAMBODIA TUR NYHED - Har du lyst til at prøve en tur til Thailand, som ingen andre rejsebureauer kan tilbyde og hvor man er tæt smut til Cambodias grænse og afslutning

Læs mere

Ragnhild Bach Ølgaard: heksenshus@hotmail.com

Ragnhild Bach Ølgaard: heksenshus@hotmail.com Ragnhild Bach Ølgaard: heksenshus@hotmail.com 1 Copyright: Eventyrligvis Spillepladen ligger her: www.eventyrligvis.dk Man kan gå ind på min facebook side og der printe eller downloade spillepladen via

Læs mere

Bornholm A-holdet 2018

Bornholm A-holdet 2018 Bornholm A-holdet 2018 Endelig blev lørdag morgen og Knudsen og Richard holdt i indkørslen, så vi kunne få pakket og komme afsted til en uges fiskeri på Bornholm.Ved Knudshoved blev der holdt pause. Søren

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

LYSREJSE ISRAEL 2016

LYSREJSE ISRAEL 2016 1 Israel Lysrejse 2016 LYSREJSE ISRAEL 2016 Dag 1 den 18. oktober 2016 Fly fra KBH kl. 6.30 vi lander i Tel Aviv kl 11.55. Mødetid i lufthavnen senest kl 4.30 Vi køre med bus til Kibbutz Harduf, hvor vi

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 1 Turen foregik i dagene 28. maj til og med 1. juni. Den var arrangeret af Lokalkomitéen for Ældre Sagen i Hundested, og Nancy Viborg var kontaktperson, og den blev

Læs mere

2 uger med hiking på is og kajak i Sydgrønland

2 uger med hiking på is og kajak i Sydgrønland 2 uger med hiking på is og kajak i Sydgrønland Indhold i Sydgrønland... 3 Turens højdepunkter:... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Narsarsuaq og byen Narsaq... 5 Dag

Læs mere

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre.

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre. Det var midt på formiddagen. vinden havde heldigvis lagt sig jeg Mikkel og min ven og hjælper Bjarke stod i stævnen og så ind mod Byen Mombasa hvor vi skulle ligge til vi skulle ligge til. vi skulle Møde

Læs mere

Bornholm - Østersøens perle

Bornholm - Østersøens perle Bornholm - Østersøens perle Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 01.05.2020 1.995,- Højdepunkter Bornholms klippenatur Hotel Abildgaard god mad og flot beliggenhed Drikkevarer ad

Læs mere

Mattip tema om Læsø. Tilhørende kopi: 5 gode råd til faglig læsning Omregning af hastighed. Du skal lære om: Kan ikke Kan næsten Kan

Mattip tema om Læsø. Tilhørende kopi: 5 gode råd til faglig læsning Omregning af hastighed. Du skal lære om: Kan ikke Kan næsten Kan Mattip tema om Læsø Du skal lære om: Læsø og faktaberegninger om øen Kan ikke Kan næsten Kan Faglig læsning Brugen af korrekte enheder Omregning af enheder 2017 mattip.dk 1 Tilhørende kopi: 5 gode råd

Læs mere

Hvem er Serafim? Serafim er en lille engel, som kommer til

Hvem er Serafim? Serafim er en lille engel, som kommer til Forord Små historier, som jeg har hørt fra Serafim Hvem er Serafim? Serafim er en lille engel, som kommer til mig i nattens stille timer og fortæller alle de historier, som jeg skriver. Det er ikke mine

Læs mere

År 1700 f.v.t. 500 f.v.t

År 1700 f.v.t. 500 f.v.t År 1700 f.v.t. 500 f.v.t 1 Bronzealderen Bronzealderen er tiden lige efter bondestenalderen. Den varede fra 1700 f.v.t. til 500 f.v.t og hedder Bronzealderen på grund af det nye metal bronze. Da bronze

Læs mere

Oplev Dubai by night og besøg Abu Dhabi. BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

Oplev Dubai by night og besøg Abu Dhabi. BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 På eventyr i Dubai Oplev Dubai by night og besøg Abu Dhabi. Rejseplan Dag Bes krivels e 1 Afrejse fra Danmark og ankomst til Dubai 2 Byrundtur i Dubai 3 Dubai 4 Udflugt til Abu Dhabi 5 Dinner Dhow cruise

Læs mere

til lyden af det. Men jeg kan ikke høre andet end folk, der skriger og udslynger de værste ord. Folk står tæt. Her lugter af sved.

til lyden af det. Men jeg kan ikke høre andet end folk, der skriger og udslynger de værste ord. Folk står tæt. Her lugter af sved. Over havet De vender alle sammen ryggen til os. Her må være tusinder af mennesker. Vi står på stranden, men jeg kan ikke se havet. Der er for mange rygge. Jeg har aldrig set havet. Jeg ved bare, at vi

Læs mere

SKULPTURJAGT FIND SKULPTUREN OG SVAR PÅ SPØRGSMÅLENE

SKULPTURJAGT FIND SKULPTUREN OG SVAR PÅ SPØRGSMÅLENE SKULPTURJAGT FIND SKULPTUREN OG SVAR PÅ SPØRGSMÅLENE Til indskolingen Sammen og ud i verden Se jer godt omkring ved indgangen til parken. Hvor finder man Silkeborg Bads logo som kæmpestort kunstværk? Lagde

Læs mere

Rejseplan og tilbud Gældende i 4 dage fra dato for produktion af rejseplan og tilbud

Rejseplan og tilbud Gældende i 4 dage fra dato for produktion af rejseplan og tilbud Rejseplan og tilbud Gældende i 4 dage fra dato for produktion af rejseplan og tilbud Kundenavn Rejsenummer (Skrives på tilmeldingsformular) Destination NAVN 18R-559_V-01 Rejseperiode April maj 2018 Dato

Læs mere