NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS"

Transkript

1 NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS December 2005 Sorg og sygdom Et 2 dages kursus for frivillige, der støtter og rådgiver syge Der findes mange sygdomsforeninger i Aalborg Kommune, som gør et stort og nødvendigt arbejde på frivillig basis. De frivillige i organisationerne er ildsjæle, der ofte på grund af en personlig berørthed er gået ind i foreningens arbejde. Kurset er rettet mod disse ildsjæle, som forhåbentlig vil kunne hente både ny inspiration og lærdom, samt få anledning til at udveksle erfaringer og synspunkter, der vedrører det at være frivillig ud i sorg og sygdom. På kurset vil vi bl.a. diskutere, hvordan det kan være, at en gennemlevet sygdom kan vendes til en motivation/drivkraft til at hjælpe andre. Vi vil også komme ind på den modsatte situation. Der er jo også nogen, som aldrig rigtig kommer sig mentalt over et sygdomsforløb, hvad enten det er hos en selv eller en nærtstående. Hvordan kan det være, at det kan gå på den måde? Hvilke årsagsforklaringer kan der være og hvilken betydning har forløbet af sorgprocessen? Et væsentligt spørgsmål er hvornår man er så hel igen efter en sorg, at man er i stand til at gøre noget for andre? Og hvordan møder man en syg på den rigtige måde? Målgruppe: Kurset henvender sig til alle, der arbejder frivilligt inden for en sygdomsorganisation, samt førtidspensionister der på grund af sygdom er aktive i en netværksgruppe eller lignende. Eftersom kurset bliver en vekselvirkning mellem oplæg, debat, dialog og erfaringsudveksling er det vigtigt, at man som deltager er åben over for at skulle bruge sig selv aktivt i løbet af kurset. Sted: De Frivilliges Hus, Badehusvej 1, 9000 Aalborg Dato og varighed: Fredag den 20. januar kl og lørdag den 21. januar kl Den første kursusdag (fredag) vil forløbe under overskriften sorgprocesser og lørdag vil overskriften være mødet med den syge, hvor der bl.a. vil være en personlig beretning/oplæg ved den brystkræftopererede Karen Veien. Se hele kursus programmet på Kursusholder: Lisbeth Andreasen, uddannet musikterapeut og psykoterapeut. Tidligere tilknyttet Sct. Maria Hospice Center. Nu underviser på Diakonhøjskolen i Århus. Tilmeldingsfrist: Mandag den 2. januar hos De Frivilliges Hus, Badehusvej 1, 9000 Aalborg. Tlf: eller mail: frivillighuset@frivillighuset.dk Deltagerantal: Max. 20 deltagere. Entré: Det er gratis at deltage for frivillige, og der vil være fuld forplejning på begge kursusdage. Arrangør: De Frivilliges Hus.

2 Dag inspirationskurser Inspirationskurser 2006 i De Frivilliges Hus Uge 6: tirsdag onsdag d februar 2006 kl Uge 12: onsdag torsdag d marts 2006 kl Uge 18: onsdag torsdag d maj 2006 kl Aften inspirationskurser: Uge 6: mandag d. 6. februar 2006 kl Uge 7: torsdag d. 16. februar 2006 kl Hvis du har lyst til at løse frivillige sociale opgaver, så deltag i et inspirationskursus. I løbet af de 2 dage et inspirationskursus varer, vil du få et overblik over det frivillige sociale arbejde i Aalborg. Vi vil snakke om hvilke områder de frivillige sociale foreninger dækker, og hvor lige præcis du synes det kunne være interessant at yde en indsats. Desuden vil vi besøge forskellige frivillige steder og høre andre frivillige fortælle om deres frivillig job. Et inspirationskursus er gratis at deltage i, og på dag kurserne serveres en let frokost samt kaffe og the. Tilmelding til De Frivilliges Hus Tlf: Mail: knud@frivillighuset.dk Aflastning af pårørende til døende Ældre Sagen i Hals har startet et nyt projekt op, hvor en gruppe frivillige seks forhenværende medarbejdere ved hjemmeplejen i Hals Kommune tilbyder at støtte/aflaste pårørende til døende. Hvor der ingen nære pårørende er, eller disse trænger til aflastning, kan de frivillige i samarbejde med hjemmeplejen våge hos den døende, hvis denne ønsker at dø i eget hjem. Det kan være med til at skabe tryghed i den sidste svære tid, hvis der er en person tilstede, som ikke har travlt og som ikke skal videre til nye opgaver. Tilbuddet består i at lytte, tie stille og holde i hånd. Opgaven løses i tæt samarbejde med hjemmesygeplejen, der også formidler kontakten til gruppen af frivillige. Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til Ældre Sagen i Hals Kommune. Forældreforeningen Vi har mistet et barn Forældreforeningen Vi har mistet et barn blev oprettet i Foreningen har bl.a. til formål at formidle kontakt mellem forældre, der har mistet et barn ved sygdom, trafikdrab, ulykker, selvmord og drab, at oprette selvhjælpsgrupper og støtte og vejlede forældre og pårørende hjælpe hinanden gennem sorgen. I Aalborg kan foreningen kontaktes i Brugerbutikken på Sygehus Nord hver mandag kl Kontaktpersoner for Aalborg: Jørgen og Annette Kreutzmann Tlf: Mail: ja.kreutzmann@stofanet.dk Læs evt. mere på hjemmesiden:

3 FrivilligJob.dk FrivilligJob.dk er en internetportal, hvor frivillige og organisationer mødes. Her kan mennesker, der ønsker at engagere sig i frivilligt socialt arbejde, få et overblik over, hvilke jobmuligheder der er i deres lokalområder. Jobmulighederne kommer fra en lang række meget forskellige frivillige sociale organisationer. Læs mere på: Familieklubber i Aalborg Lider I som familie under en person, der har et overforbrug af alkohol eller frygter du som den drikkende, at miste dem du holder af? Så kontakt os i en familieklub. Familieklubben fokuserer på alles adfærd ikke kun adfærden hos den, som drikker. Man taler altid om sine egne erfaringer i stedet for at give gode råd. Man er også meget velkommen alene. Kontaktperson for familieklub: Tlf: mellem kl Læs mere på: Netværksgruppe for fleksjobbere I Aalborg har nogle fleksjobbere dannet en netværksgruppe, hvor medlemmerne udveksler erfaringer og drøfter kontakten med kommunen, arbejdsgivere og fagforeninger. Nye fleksjobbere er naturligvis velkomne i netværket, der holder møde den 2. onsdag kl. 14 i hver måned i De Frivilliges Hus i Aalborg. Netværket i Aalborg er en lokalafdeling af Landsforeningen for fleks og skånejobbere i Danmark. Foreningens mål er at støtte medlemmerne med personlig rådgivning og arbejde generelt for at pleje fleks og skånejobberes interesser. Læs mere på: Kontaktperson i Aalborg: Ole Vad Nielsen Tlf: Mail: olevad@stofanet.dk Kirkens Korshærs varmestue på Østerbro 25 års jubilæum Gennem 25 år har Kirkens Korshærs varmestue på Østerbro været hjerterum for Aalborgs udsatte, som her har kunnet komme ind fra gaden og få en snak, et måltid mad, et bad, et hvil på en briks og få lov til at være sig selv i nogle trygge rammer. Et af hovedformålene med varmestuen har altid været at vise nærvær og respekt for andre mennesker, og møde dem, som de er at samtale og lytte uden forbehold.

4 Landsorganisationen af arbejdsledige flytter ind i De Frivilliges Hus LA er en medlemsorganisation, som arbejder på at forbedre forholdene for arbejdsledige både på det politiske plan og med individuelle konkrete sager. Alt arbejde foregår på frivillig basis. Fremover afholder LA sine medlemsmøder hver måned den 2. mandag i De Frivilliges Hus. Næste møde er den 12. december og i 2006 er de første mødedatoer den 9. januar og den 13. februar. Alle møder starter kl Alle interesserede er velkomne. Vi udveksler erfaringer vedrørende ledighed, rådgiver hinanden og planlægger evt. arrangementer, hvor vi tager fat i eksempelvis Arbejdsformidlingen, Socialforvaltningen eller nogle politikere. Kontaktperson: Elin Christensen, Ved Stranden 20A, 9000 Aalborg Tlf: Mail: elin.dahl@christensen.mail.dk Web: Blå Kors Genbrug i 30 år En af Aalborgs genbrugsbutikker Blå Kors butikken på Budolfi Plads har netop fejret 30 års jubilæum. Det er frivillige, der driver genbrugsbutikken, hvor der et et stort udvalg af tøj, sko og tasker. Blå Kors Genbrug startede i Aalborg på Østerbro i Talblindhed 4 6% af Danmarks befolkning har indlæringsvanskeligheden dyskalkuli bedre kendt som talblindhed. Dyskalkuli er optaget i WHO på lige fod med fx ordblindhed. Alligevel bliver der stort set intet gjort for at imødekomme de problemer talblinde støder på hver eneste dag i skolen, på arbejdet og i fritiden. Symptomer kan fx inkludere: Ingen evne til at fatte og huske matematiske koncepter. Problemer med abstrakte koncepter såsom tid og retninger. Er lang tid om at lære klokken. Dårlig til at holde styr på penge og kredit. Manglende spatiale evner farer let vild, forstår ikke kort. Manglende forståelse for regler og strategi i sport og spil. Der er nu planer om opstart af en lokalafdeling i Aalborg for folk med talblindhed. For yderligere oplysninger kontakt: Gitte Untidt Mail: gitteuntidt@yahoo.dk Du kan læse mere på Talblindeforeningens hjemmeside: Julelukket i De Frivilliges Hus De Frivilliges Hus holder lukket i perioden 22. december 2005 til 2. januar De Frivilliges Hus ønsker alle en glædelig jul samt et godt nytår. På gensyn i 2006.

5 FRIVILLIGE OPGAVER/JOBS DECEMBER 2005 Den Frie Socialrådgivning frivillige Den Frie Socialrådgivning er et gratis tilbud, som alle borgere med sociale problemer kan benytte sig af. Der ydes støtte og vejledning efter princippet hjælp til selvhjælp. Samtalerne er ikke tidsbegrænsede og tidsbestilling ikke nødvendig. Vi tilbyder fuld anonymitet, og har altid tid til at lytte og give en uvildig vurdering og hjælp i forhold til det sociale system. Vi kan bl.a. yde juridisk rådgivning i forhold til familieanliggender, ankesager og økonomiske forhold m.v. Desuden har vi mulighed for at tilbyde bisidderbistand. Der ydes ikke økonomisk hjælp. Der søges frivillige med en socialfaglig baggrund til rådgivningen, hvilket vil sige uddannede socialrådgivere eller socialrådgiverstuderende. Ring evt. og lav en aftale med daglig koordinator Lene Thomsen. Den Frie Socialrådgivning er åben hver mandag og onsdag kl Rådgivningen har hjemme i lokaler i De Frivilliges Hus, Badehusvej 1, Aalborg. Tlf: Mail: denfriesr@hotmail.com Læs mere på: Frivillige Motionsvenner i Aalborg Vil du være frivillig motionsven i Aalborg? Hvad er en frivillig motionsven? En frivillig motionsven er et menneske med overskud i hverdagen til at besøge og lave let motion med en ældre hjemmeboende en gang om ugen. Den frivillige motionsven har forinden gennemført et grundigt kursusforløb, der er gratis for deltageren. Der stilles ingen krav om specielle forudsætninger for at blive frivillig motionsven. Motivation og lysten til at være med er det vigtigste, og du behøver ikke have kendskab til motion for at deltage, alt det lærer du på kurset, hvor der er tilknyttet flere dygtige instruktører. Hvem kan få en frivillig motionsven? Ældre hjemmeboende, der ikke modtager andre tilbud om motion, og som ikke kan deltage i motionstilbud uden for hjemmet. Tilbud om en frivillig motionsven kan ikke erstatte genoptræning eller anden hjælp i hjemmet. Der arrangeres bl.a. julearrangementer, syng sammen aktiviteter, foredrag samt inspirationskurser for alle interesserede. Kontaktperson: Kirsten Mortensen Tlf: Mail: km@work2you.dk Læs evt. mere om Frivillige Motionsvenner på:

6 Angstforeningen frivillige telefonpassere Angsttelefonen er Angstforeningens samtalelinie, som folk kan ringe til, når de trænger til at læsse af og dele deres tanker med én, der selv kender til at have angst. Linien er åben onsdag og torsdag fra kl og lørdag og søndag fra kl Vi mangler især folk, der kan tage vagter i weekenden. Har du selv haft en angstlidelse? Har du været i behandling med godt resultat? Er du stabil og har du lyst til at hjælpe andre? Er du god til at lytte? Vil du give tre timer af din tid 3 4 gange om måneden? Hvis du kan svare ja til disse spørgsmål, hører vi gerne fra dig. Send en mail til: marie@angstforeningen.dk med oplysning om alder, angstlidelse og gennemgået behandling samt et par ord om, hvorfor du ønsker at være telefonpasser. Vi ser frem til at høre fra dig. Svømmeklub for Scleroseramte frivillige Vi er en klub, der giver mulighed for at scleroseramte kan få træning i vand. Der er instruktører i vandet, hvilket giver mulighed for individuel afspænding af ømme muskler og led samt holdtræning i form af vandgymnastik. Tilbuddet er 3 timer hver onsdag fra kl Vi søger frivillige til at hjælpe i omklædningsrummet og i vandet til træning. Der er ingen krav til erfaring, men du skal kunne komme minimum hver anden gang. Kontaktpersoner: Ergoterapeut Anja Larsen Tlf: Fysioterapeut Lene Christensen Tlf: eller Bliv frivillig i Kirkens Korshærs Natvarmestue i Aalborg Har du overskud til andre? Tør du blive udfordret? Vil du gerne gøre en forskel? Kan du lytte? Tør du få flyttet dine grænser? Er du loyal? Kan du arbejde om natten? Vi tilbyder personlig udfordring, indblik i andres liv, stof til eftertanke og personlig udvikling. VI HAR BRUG FOR DIG OG DIT SMIL! Kontakt Kirkens Korshærs Natvarmestue for flere informationer: Kirkens Korshærs Natvarmestue Korsgade Aalborg. Telefon: eller Mail: Natvaalb kirkenskorshaer@stofanet.dk

7 Dansk Røde Kors bliv besøgsven i Aalborg afdelingen Glæd dig selv ved at blive besøgsven! Brug et par timer om ugen til at være besøgsven hos ensomme, handicappede og mennesker, der ikke har nogen social kontakt. Vi er mange Røde Kors Venner i Aalborg afdelingen, som på mange områder har et hyggeligt samvær. Tag del i dette samvær og gør dit liv mere indholdsrigt. Kontakt undertegnede og hør nærmere om, hvad det er at være besøgsven hos Dansk Røde Kors. Annette Poulsen Tlf: Mail: besoeg@drk aalborg.dk Butik Caféen frivillige til værksted, butik eller café Har du besøgt Alborg Øst' eneste café? Har du lyst til at blive frivillig i Butik Caféen? Formålet med Butik Caféen er at udvikle et lokalt aktivitets og samværstilbud. Butik, café og værksted er samlet under et tag i Planetcentret i Aalborg Øst, og stedet er åbent for alle. Har du tid i overskud og lyst til at arbejde som frivillig, så kom ind og få en snak med os og se hvad vi laver. Butik Caféen drives ved hjælp fra frivillige. Butik Caféen er beliggende Saltumvej 5, 9220 Aalborg Øst. Åbent tirsdag til fredag fra kl Tlf: Web: cafeen.dk Ungdommens Røde Kors frivillige Ungdommens Røde Kors er en selvstændig børne og ungdomsorganisation under Dansk Røde Kors. Som frivillig i Ungdommens Røde Kors har du mulighed for at deltage i fx lektiehjælpsklubben, i børneklubben, integrationsaktiviteter eller arbejde med ensomme unge. Der vil også være mulighed for at lave PR arbejde eller søge fonde m.m. Kontaktperson: Pia Rosenquist Mail: pia@urk aalborg.dk Læs mere på: aalborg.dk Se flere frivillige opgaver/jobs på

8 De Frivilliges Hus i Aalborg er en selvejende institution uafhængig af offentlige, politiske, religiøse, og økonomiske interesser. I bestyrelsen sidder repræsentanter fra de frivillige organisationer, Aalborg Kommune og personalegruppen i De Frivilliges Hus. Huset drives af lønnede og frivillige i fællesskab. Husets udgifter dækkes via kommunale tilskud, offentlige puljer, private fonde og sponsorater. De Frivilliges Hus arbejder for: At alle borgere i Aalborg Kommune med lyst og overskud, skal kunne deltage i frivilligt arbejde under de bedst mulige betingelser. At de lokale frivillige organisationer og foreninger får optimale arbejdsbetingelser og mulighed for at udvikle sig på egne betingelser. At nye foreninger og projekter inden for det lokale frivillige sociale arbejde/område får den bedst mulige start. At alle med behov for hjælp får kendskab til den støtte, de kan hente i den frivillige verden. At indsamle og formidle viden om det frivillige sociale arbejde. At medvirke til en ansvarlig og kvalificeret socialpolitisk debat i lokalsamfundet De Frivilliges Hus Badehusvej 1, st Aalborg Tlf: Mail: frivillighuset@frivillighuset.dk Web: Åbningstider Mandag torsdag kl Fredag kl Har du kommentarer, ideer til artikler, jobs, ris eller ros vedrørende nyhedsbrevet, så er du velkommen til at kontakte redaktionen på tlf: eller via mail: frivillighuset@frivillighuset.dk eller morten@frivilllighuset.dk Du kan altid tilmelde/afmelde dig De Frivilliges Hus nyhedsbrev via mail, telefon eller brevpost. Tlf: Mail: morten@frivillighuset.dk Har du i øvrigt ideer eller forslag til kort information om frivilligt socialt arbejde, som kan have interesse for nyhedsbrevets abonnenter, hører vi også meget gerne fra dig. Glædelig jul og godt nytår til alle vores abonnenter : ) Næste nyhedsbrev udkommer februar 2006.

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS Maj 2006 Temadage om Bedst Praksis i de frivillige besøgstjenester for ældre Målgruppe: Temadagene henvender sig til de frivillige organisationer, der har en besøgstjenste

Læs mere

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS Februar 2006 Integration gennem det frivillige sociale arbejde De Frivilliges Hus har fået bevilget penge til et 3 årigt projekt, hvor det er planen at fremme integrationen,

Læs mere

SEPTEMBER 2005. 2 dages kursus om PR arbejde i frivillige sociale foreninger Øget synlighed gennem medierne

SEPTEMBER 2005. 2 dages kursus om PR arbejde i frivillige sociale foreninger Øget synlighed gennem medierne NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS SEPTEMBER 2005 2 dages kursus om PR arbejde i frivillige sociale foreninger Øget synlighed gennem medierne PR public relation er et begreb der er vanskeligt at oversætte til

Læs mere

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS Inspirationskurser NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS Marts 2006 Inspirationskurser foråret 2006 i De Frivilliges Hus Hvis du har lyst til at løse frivillige sociale opgaver Uge 12: onsdag torsdag d. 22. 23.

Læs mere

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS November 2005 Integration gennem det frivillige sociale arbejde De Frivilliges Hus har fået bevilget penge til et 3 årigt projekt, hvor det er planen at fremme integrationen,

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 1/2017

NYHEDSBREV NR. 1/2017 SELVHJÆLP Ringkøbing-Skjern NYHEDSBREV NR. 1/2017 I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om et nyt tilbud: Åben café for alle, der har erhvervet en senhjerneskade samt deres pårørende. Selvhjælp Ringkøbing-Skjern

Læs mere

svendborg 2011 Politikere i praktik

svendborg 2011 Politikere i praktik svendborg 2011 Politikere i praktik A- Klubben Dansk Flygtningehjælps Flygtningevenner, praktik 1 Dansk Flygtningehjælps Flygtningevenner, praktik 2 Folkekirkens Nødhjælp Kirkens Korshærs Varmestue Frivilligcenter

Læs mere

Julearrangement med foredrag

Julearrangement med foredrag NYHEDSBREV DECEMBER 2007 Kære medlem Inden vi får set os om er det jul igen. Hver årstid har sin charme, men julen er jo noget særligt med dens stemning og glæde. Sædvanen tro inviterer Selvhjælpsgrupper

Læs mere

Vi hjælper! Tilbud til dig med kræft og dine pårørende. Gratis rådgivning, træning og foredrag Mulighed for at mødes med andre

Vi hjælper! Tilbud til dig med kræft og dine pårørende. Gratis rådgivning, træning og foredrag Mulighed for at mødes med andre Vi hjælper! Tilbud til dig med kræft og dine pårørende Gratis rådgivning, træning og foredrag Mulighed for at mødes med andre Jeg savner omklædningsrummet eller rettere snakken, for det var her, erfaringerne

Læs mere

ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN

ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN 1 Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn 2018 blev et år med mange spændende, nye tiltag samt udfordringer for Frivilligcenteret. Hele året

Læs mere

Årsberetning 2012. Selvhjælp Fredericia-Middelfart. Fredericia, Vendersgade 63, 7000 Fredericia. Åbningstid mandag, onsdag og torsdag kl. 09.00 13.

Årsberetning 2012. Selvhjælp Fredericia-Middelfart. Fredericia, Vendersgade 63, 7000 Fredericia. Åbningstid mandag, onsdag og torsdag kl. 09.00 13. Årsberetning 2012 Selvhjælp Fredericia-Middelfart Fredericia, Vendersgade 63, 7000 Fredericia. Åbningstid mandag, onsdag og torsdag kl. 09.00 13.00 Middelfart, Bakkehuset, Assensvej 100, 5500 Middelfart.

Læs mere

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 Frivillighedsformidlingen Aagade 26, Gudumholm, 9280 Storvorde Tlf.: 98 31 69 99 E-mail: formidling@mail.tele.dk Web: www.frivillighedsformidlingen.dk

Læs mere

Årsberetning 2013. Redaktionsgruppen Anna Lütken Annie Karen Petersen Kirsten Pedersen, kasserer Kirsten Pedersen, sekretær

Årsberetning 2013. Redaktionsgruppen Anna Lütken Annie Karen Petersen Kirsten Pedersen, kasserer Kirsten Pedersen, sekretær Årsberetning 2013 Redaktionsgruppen Anna Lütken Annie Karen Petersen Kirsten Pedersen, kasserer Kirsten Pedersen, sekretær Opsætning og tryk Selvhjælp Fredericia-Middelfart Årsberetning 2013 Selvhjælp

Læs mere

Sundhedshusets. tilbud i. Silkeborg Kommune

Sundhedshusets. tilbud i. Silkeborg Kommune Sundhedshusets tilbud i Silkeborg Kommune Indhold Velkommen i Sundhedshuset Silkeborg...3 Alkohol... 4 Motion... 5 Kost... 6 Rygning... 8 Kræftrehabilitering...10 Mental sundhed...12 Tilbud til borgere

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER SKEMA TIL ANSØGNING OM TILSKUD TIL FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE EFTER SERVICELOVENS 79 I FREDERIKSBERG KOMMUNE GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER Foreningens/organisationens/gruppens oplysninger Navn: Røde Kors Hovedstaden

Læs mere

Efterårsprogram 2015

Efterårsprogram 2015 Efterårsprogram 2015 Kære beboer Velkommen til Nivå Nu s efterårsprogram 2015. Her kan du læse om de forskellige aktiviteter, som vi laver i dit lokalområde i løbet af efteråret, og du kan finde kontaktoplysninger

Læs mere

Nyhedsbrev juni 2019

Nyhedsbrev juni 2019 Nyhedsbrev juni 2019 Særlig Søndag Fælles gåtur på volden med guide Projekt Særlig Søndag var den 26. maj på en samlet gåtur på Fredericias historiske voldanlæg med en guide fra Fredericia Museum, samt

Læs mere

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Workshop Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Kirkens Korshær i Aarhus og Diakonhøjskolen indbyder til en ny, årlig konference om kirkens sociale ansvar. Konferencen henvender sig til alle

Læs mere

Oversigt. August Torsdag d. 29. august Sparringmøde til Vindue for en forening

Oversigt. August Torsdag d. 29. august Sparringmøde til Vindue for en forening Oversigt August Torsdag d. 29. august Sparringmøde til Vindue for en forening September Uge 39 Vindue for en forening Fredag d. 27. september Frivillig Fredag Oktober Torsdag den 3. oktober Infomøde om

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Hovedstaden TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Hovedstaden Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

Nyhedsbrev november 2014

Nyhedsbrev november 2014 Nyhedsbrev november 2014 Nyt fra FriSe (Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark) Grundfinansiering for 2015 er på plads! Efter en hektisk aften og formiddag er det nu endelig lykkes FriSe at få bekræftet fra

Læs mere

TILBUD & RÅD- GIVNING

TILBUD & RÅD- GIVNING Region Hovedstaden Kræftens Bekæmpelse TILBUD & RÅD- GIVNING TIL KRÆFTPATIENTER OG PÅRØRENDE RÅDGIVNING MOTION GRUPPER NETVÆRK AKTIVITETER REGION HOVEDSTADEN VELKOMMEN HOS KRÆFTENS BEKÆMPELSE Hvis du eller

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 3/2017

NYHEDSBREV NR. 3/2017 NYHEDSBREV NR. 3/2017 I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om - dage i frivillighedens tegn - (gen)opstart af netværksgruppen Spise med gutterne - nye grupper på vej Selvhjælp Ringkøbing-Skjern Nørredige

Læs mere

Livskvalitet Selvbestemmelse Høj kvalitet og sammenhæng i plejen Mad og ernæring Det gode samarbejde med pårørende En værdig død

Livskvalitet Selvbestemmelse Høj kvalitet og sammenhæng i plejen Mad og ernæring Det gode samarbejde med pårørende En værdig død Værdighed Livskvalitet Selvbestemmelse Høj kvalitet og sammenhæng i plejen Mad og ernæring Det gode samarbejde med pårørende En værdig død Det handler om respekt At være afhængig af hjælp, fordi man er

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Syddanmark TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Syddanmark Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

KURSER OG FOREDRAG EFTERÅRET. Efteråret i Frivilligcenter Århus. Vi har i år opprioriteret vores. Læs mere om alle arrangementerne

KURSER OG FOREDRAG EFTERÅRET. Efteråret i Frivilligcenter Århus. Vi har i år opprioriteret vores. Læs mere om alle arrangementerne Efteråret i Frivilligcenter Århus byder på flere spændende arrangementer. Vi har to kurser, tre foredrag og to fyraftensmøder at byde på. Igen i år kan vi tilbyde det populære regnskabskursus som afholdes

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Nordjylland TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Nordjylland Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

Politikerpraktik. Alle praktikker aftales med Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn. Kontakt Christina Bülow

Politikerpraktik. Alle praktikker aftales med Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn. Kontakt Christina Bülow Politikerpraktik I hele uge 39 markerer vi Frivillig Fredag, og kommunalpolitikere kan her få direkte kontakt med borgere og frivillige inden for det frivillige sociale område. Kig i kataloget og bliv

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Syddanmark TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Syddanmark Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

Bliv frivillig hos Selvhjælp Sydvest

Bliv frivillig hos Selvhjælp Sydvest Bliv frivillig hos Selvhjælp Sydvest Bliv frivillig i Selvhjælp Sydvest og gør en forskel! Kunne du tænke dig at arbejde med mennesker, der står i en vanskelig livssituation? I Selvhjælp Sydvest arbejder

Læs mere

invitation til Palliationskurset 2015.

invitation til Palliationskurset 2015. Thisted den 20. maj 2015 invitation til Palliationskurset 2015. Kære samarbejdspartner Det Palliative Team i Thisted fremsender hermed invitation med program og tilmeldingsblanket for Palliationskurset

Læs mere

TILBUD & RÅD- GIVNING

TILBUD & RÅD- GIVNING Region Nordjylland Kræftens Bekæmpelse TILBUD & RÅD- GIVNING TIL KRÆFTPATIENTER OG PÅRØRENDE RÅDGIVNING MOTION GRUPPER NETVÆRK AKTIVITETER REGION NORDJYLLAND VELKOMMEN HOS KRÆFTENS BEKÆMPELSE Hvis du eller

Læs mere

Ældre Sagens tilbud:

Ældre Sagens tilbud: Ældre Sagens tilbud: Sundhedsområdet. Ledsagerordning Aflastningsordning Hygge-Snakke-Spiseordning Bisidderordning Socialt humanitært område. Tryghedsopkald Livsmodsgruppen Motionsven Besøgsven Skubbere

Læs mere

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Sundhedsafdelingen

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Sundhedsafdelingen GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Sundhedsafdelingen SSU 17.12.2008 - Bilag a 18 ansøgninger til frivilligt socialt arbejde i 2009 NOTAT Dato: 24. november 2008 Af: Trine Sandberg Ladegaard

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Sjælland TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Sjælland Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

Tilbud fra Region Nordjylland

Tilbud fra Region Nordjylland LOKALE TILBUD Tilbud fra Region Nordjylland Psykiatrisk Skadestue Aalborg AKUT HJÆLP finder du hos Psykiatrisk Skadestue Aalborg: Ring til vagtlægen, tlf. 70 15 03 00. Psykisk syge kan også henvende sig

Læs mere

TILBUD & RÅD- GIVNING

TILBUD & RÅD- GIVNING Region Sjælland Kræftens Bekæmpelse TILBUD & RÅD- GIVNING TIL KRÆFTPATIENTER OG PÅRØRENDE RÅDGIVNING MOTION GRUPPER NETVÆRK AKTIVITETER REGION SJÆLLAND VELKOMMEN HOS KRÆFTENS BEKÆMPELSE Hvis du eller en

Læs mere

Tilbud til kræftramte i Hjørring Kommune. Efterår 2013

Tilbud til kræftramte i Hjørring Kommune. Efterår 2013 Tilbud til kræftramte i Hjørring Kommune Efterår 2013 Hjørring Kommunes tilbud om kræftrehabilitering Har du fået kræft indenfor det sidste år eller for nylig fået tilbagefald, vil vi gerne støtte og vejlede

Læs mere

Den store aktivitet har ført til, at De Frivilliges Hus pt. har følgende ansat:

Den store aktivitet har ført til, at De Frivilliges Hus pt. har følgende ansat: GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Pensions- og handicapafdelingen BILAG 1 til SOU møde 18.05.2005 - Statusbeskrivelse for De Frivilliges Hus maj 2005 NOTAT Dato: 27.0.2005 Af: Paya Hauch

Læs mere

Sundhedshusets. tilbud i. Silkeborg Kommune

Sundhedshusets. tilbud i. Silkeborg Kommune Sundhedshusets tilbud i Silkeborg Kommune Indhold Velkommen i Sundhedshuset Silkeborg...3 Alkohol... 4 Motion... 5 Kost... 6 Rygning... 8 Kræftrehabilitering...10 Mental sundhed...12 Tilbud til borgere

Læs mere

Kurser i efteråret 2009

Kurser i efteråret 2009 Kurser i efteråret 2009 Børn med særlige behov Mandag den 21. september 2009 Intern og ekstern kommunikation Brobjergskolen A-bygning, lokale 104 Michael Würtz Mail: mw@aauf.dk Telefon: 23344636 Tirsdag

Læs mere

Kursus i social rådgivning Kræftens Bekæmpelse. Kursus i social rådgivning af kræftpatienter

Kursus i social rådgivning Kræftens Bekæmpelse. Kursus i social rådgivning af kræftpatienter Kursus i social rådgivning Kræftens Bekæmpelse Kursus i social rådgivning af kræftpatienter Kursus i social rådgivning af kræftpatienter Fordi kommunikationen mellem kræftpatienterne og kommunen forbedres

Læs mere

DEMENSRÅDGIVNING Indre By - Østerbro. Tilbud om Samtaleklub for mennesker med demens & pårørendegrupper

DEMENSRÅDGIVNING Indre By - Østerbro. Tilbud om Samtaleklub for mennesker med demens & pårørendegrupper DEMENSRÅDGIVNING Indre By - Østerbro Tilbud om Samtaleklub for mennesker med demens & pårørendegrupper EFTERÅR 2015 1 2 I Københavns Kommune er der fem Rådgivningscentre for mennesker med en demenssygdom

Læs mere

Velkommen til Dagcenteret på Damgården

Velkommen til Dagcenteret på Damgården Velkommen til Dagcenteret på Damgården Plejecenter Øst Svendborg Kommune Velkommen til dagcenteret på Damgården Plejecenter Damgården er en del af Plejecenter Øst i Svendborg Kommune. Damgården er beliggende

Læs mere

Vil_modtage_praktikanter: Ja > Antal_praktikpladser: 2 > Institution: Perron 4 > Adresse: Jernbanegade 4 8900 Randers > Afdeling: Center for misbrug

Vil_modtage_praktikanter: Ja > Antal_praktikpladser: 2 > Institution: Perron 4 > Adresse: Jernbanegade 4 8900 Randers > Afdeling: Center for misbrug Vil_modtage_praktikanter: Ja Antal_praktikpladser: 2 Institution: Perron 4 Adresse: Jernbanegade 4 8900 Randers Afdeling: Center for misbrug og forebyggelse Praktikvejledernavn: Per K. Rasmussen Praktikvejlederstilling:

Læs mere

TILBUD & RÅD- GIVNING

TILBUD & RÅD- GIVNING Region Syddanmark Kræftens Bekæmpelse TILBUD & RÅD- GIVNING TIL KRÆFTPATIENTER OG PÅRØRENDE RÅDGIVNING MOTION GRUPPER NETVÆRK AKTIVITETER REGION SYDDANMARK VELKOMMEN HOS KRÆFTENS BEKÆMPELSE Hvis du eller

Læs mere

I Roskilde, Lejre, Greve AKTIVITETSKALENDER 2. halvår 2016

I Roskilde, Lejre, Greve AKTIVITETSKALENDER 2. halvår 2016 F Å R I Roskilde, Lejre, Greve AKTIVITETSKALENDER 2. halvår 2016 D U F O R M E G E T? S A L T Kære medlemmer i Hjernesagen Roskilde, Lejre, Greve Så er tiden inde til at starte 2. halvår, håber i alle

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Ældre Sagens frivillige indsats. til gensidig glæde

Ældre Sagens frivillige indsats. til gensidig glæde Ældre Sagens frivillige indsats til gensidig glæde Nærvær, tryghed og netværk Ældre Sagens mere end 10.500 frivillige gør dagligt en kæmpe indsats for at skabe indhold og livskvalitet i andre menneskers

Læs mere

TILBUD TIL PÅRØRENDE OG DEMENTE

TILBUD TIL PÅRØRENDE OG DEMENTE TILBUD TIL PÅRØRENDE OG DEMENTE UDBYDER ESBJERG KOMMUNE TITEL Visiteret Dagtilbud SUNDHED & OMSORG Alle tilbuddene skal visiteres, og der foretages altid en individuel vurdering af behov. Midlertidig døgnophold

Læs mere

Frivilligpolitik for Reden Internationals Krisecenter

Frivilligpolitik for Reden Internationals Krisecenter Frivilligpolitik for Reden Internationals Krisecenter Reden Internationals Krisecenter er en institution under KFUKs Sociale Arbejde. Som det ses af organisationsdiagrammet på næste side, så driver KFUKs

Læs mere

KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen

KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen Center for Livskompetencer unik læring én indgang flere muligheder Personlig udvikling Personlige valg Din ret til at vælge selv Fredselsker Frontkæmper Perfektionist

Læs mere

Demens. Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du bare vide mere om demens?

Demens. Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du bare vide mere om demens? Demens Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du bare vide mere om demens? Tilbud fra Silkeborg Kommune Hvad er demens? Demens er en samlet betegnelse

Læs mere

LINDRENDE TILBUD I HOLBÆK KOMMUNE

LINDRENDE TILBUD I HOLBÆK KOMMUNE LINDRENDE TILBUD I HOLBÆK KOMMUNE AKTIV HELE LIVET Palliativ indsats handler om lindring og livskvalitet. Hvis du har fået en sygdom, som måske ikke kan behandles eller helbredes, er der stadig mange muligheder

Læs mere

Ansøgers stamoplysninger

Ansøgers stamoplysninger Ansøgers stamoplysninger Foreningens navn Brohusklubben Adresse Brohusgade 17, 3. sal Postnr. 2200 København N CVR 11 82 70 12 Formand Bent Brøndum Tlf. 31 13 25 88 (kun SMS) E-mail brohusklubben@gmail.com

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland Nyhedsbrev Årgang 7 ~ Nr. 3 Maj 2009 Åbningstider og tlf. nr. Mandag: Viggo Jonasen kl. 9.00-12.00 Tirsdag: Lenette og Nanna kl. 9.00-12.00 Onsdag, torsdag: Socialrådgiver

Læs mere

Når hukommelsen svigter - En pjece om Ballerup Kommunes tilbud

Når hukommelsen svigter - En pjece om Ballerup Kommunes tilbud Når hukommelsen svigter - En pjece om Ballerup Kommunes tilbud til demensramte borgere og deres pårørende Ballerup Kommune har en række tilbud til demensramte borgere og deres pårørende. Her i pjecen kan

Læs mere

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig?

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig? Frivillig i børn unge & sorg - er det noget for dig? Dét, at jeg har kunnet bruge min sorg direkte til at hjælpe andre, det har givet mening Som frivillig i Børn, Unge & Sorg er du med til at vise unge

Læs mere

Sorgen forsvinder aldrig

Sorgen forsvinder aldrig Sorgen forsvinder aldrig -den er et livsvilkår, som vi lærer at leve med. www.mistetbarn.dk Gode råd til dig, som kender én, der har mistet et barn. Gode råd til dig, som kender én, der har mistet et barn

Læs mere

Demensvenlig Vejen. Demensstrategi Vejen Kommune

Demensvenlig Vejen. Demensstrategi Vejen Kommune Demensvenlig Vejen Demensstrategi Vejen Kommune Indledning Demens er betegnelsen for en gruppe sygdomme, der udvikler sig i en række faser med forskellige symptomer og forskellige behov. Demens er en sygdom,

Læs mere

Når hukommelsen svigter - En pjece om Ballerup Kommunes tilbud til demensramte borgere og deres pårørende

Når hukommelsen svigter - En pjece om Ballerup Kommunes tilbud til demensramte borgere og deres pårørende Vil du vide mere? Kommunens hjemmeside: www.ballerup.dk Demenslinien - telefonrådgivning: 5850 5850 Alzheimerforeningen: 3940 0488, www.alzheimer.dk www.videnscenterfordemens.dk Når hukommelsen svigter

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER SKEMA TIL ANSØGNING OM TILSKUD TIL FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE EFTER SERVICELOVENS 79 I FREDERIKSBERG KOMMUNE GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER Foreningens/organisationens/gruppens oplysninger Navn: Brohusklubben

Læs mere

Værdigheds-politik

Værdigheds-politik Værdigheds-politik 2018-2021 for ældreområdet Forord Herlev Kommune kan her præsentere Værdighedspolitik 2018-2021. Med værdighedspolitikken fortsætter Herlev Kommune arbejdet med at udvikle og styrke

Læs mere

Velkommen til Røde Kors Aalborg

Velkommen til Røde Kors Aalborg Marts 2017 Velkommen til Røde Kors Aalborg I denne folder kan du læse lidt om afdelingen og dens mange aktiviteter. Måske er du allerede med i en aktivitet, eller måske overvejer du at komme det. Uanset

Læs mere

Egne bemærkninger: ALVORLIG, UHELBREDELIG SYGDOM. Støttende tilbud i Struer Kommune

Egne bemærkninger: ALVORLIG, UHELBREDELIG SYGDOM. Støttende tilbud i Struer Kommune Egne bemærkninger: ALVORLIG, UHELBREDELIG SYGDOM Sundhed og Omsorg Udvikling & Administration Østergade 11 7600 Struer Tlf. 96 84 84 84 Støttende tilbud i Struer Kommune 12 August 2015 Indhold Indledning.....

Læs mere

Ikke rigtig voksen, ikke rigtig barn

Ikke rigtig voksen, ikke rigtig barn Unge på vej Ikke rigtig voksen, ikke rigtig barn Måske tror du, at du er den eneste, der oplever svære tanker, men sandheden er, at der formentlig er mange andre i din klasse, der gør sig mange af de samme

Læs mere

Hjerteforeningens rådgivning

Hjerteforeningens rådgivning Hjerteforeningens rådgivning Hvem er i vi. Hjertesygeplejersker, kliniske diætister, fysioterapeuter Og nu også psykologer Anne Mose og Trine Veile Lund som dækker alle Rådgivningerne og socialrådgivere

Læs mere

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2014

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2014 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2014 Frivilligmarked 2014 Lørdag den 30. august kl. 11.00-15.00 på Gammel Torv i Aalborg Hvert år i slutningen af august afholder De Frivilliges

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Midtjylland TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Midtjylland Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

TILBUD & RÅD- GIVNING

TILBUD & RÅD- GIVNING Region Midtjylland Kræftens Bekæmpelse TILBUD & RÅD- GIVNING TIL KRÆFTPATIENTER OG PÅRØRENDE RÅDGIVNING MOTION GRUPPER NETVÆRK AKTIVITETER REGION MIDTJYLLAND VELKOMMEN HOS KRÆFTENS BEKÆMPELSE Hvis du eller

Læs mere

Demens. Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du vide mere om demens?

Demens. Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du vide mere om demens? Demens Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du vide mere om demens? Tilbud fra Silkeborg Kommune Hvad er demens? Demens er en samlet betegnelse for

Læs mere

Kursuskatalog for frivillige efterår 2013

Kursuskatalog for frivillige efterår 2013 Kursuskatalog for frivillige efterår 2013 Kurser for efteråret 2013 Kære frivillige Velkommen til PTU s kursuskatalog for efteråret 2013. Vi tilbyder igen en række spændende kurser for alle vores dygtige

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER SKEMA TIL ANSØGNING OM TILSKUD TIL FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE EFTER SERVICELOVENS 79 I FREDERIKSBERG KOMMUNE GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER Foreningens/organisationens/gruppens oplysninger Navn: Den Gule Kultur

Læs mere

Notat. Kirkens Korshær Natvarmestue i Odense Projekt 118. Projekt nr Maja Sylow Pedersen. Dato for afholdelse. 22.

Notat. Kirkens Korshær Natvarmestue i Odense Projekt 118. Projekt nr Maja Sylow Pedersen. Dato for afholdelse. 22. Notat Projekt nr. 118 Konsulent Referent Dato for afholdelse Jørgen Anker Maja Sylow Pedersen 22.november 2007 Godkendt d. 11.december 2007 Rambøll Management Nørregade 7A DK-1165 København K Denmark Tlf:

Læs mere

Projektbeskrivelse for værested i Bogense for sindslidende

Projektbeskrivelse for værested i Bogense for sindslidende Odense d.1. august 2008 Projektbeskrivelse for værested i Bogense for sindslidende Udarbejdet af Louise Munk Poulsen Karen Thomsen Pia Bache Mikkelsen Koordinator i Medlem af SINDs besty- Formand for SIND

Læs mere

KURSUSKATALOG 2015 DØVBLINDEKONSULENTER

KURSUSKATALOG 2015 DØVBLINDEKONSULENTER KURSUSKATALOG 2015 DØVBLINDEKONSULENTER _ 2 _ Indholdsfortegnelse Målgrupper... 4 Døvblindekonsulentordningen... 5 Visitatorer og forebyggende medarbejdere: Ældre med en alvorlig syns- og hørenedsættelse...

Læs mere

Nyhedsbrev april-maj 2016 Til alle medlemmer og forældre.

Nyhedsbrev april-maj 2016 Til alle medlemmer og forældre. Nyhedsbrev april-maj 2016 Til alle medlemmer og forældre. Velkommen til de nye børn og forældre! Mandag d. 2. maj starter 81 nye medlemmer i Klub Viadukten. Stort Velkommen til jer alle sammen. Vi glæder

Læs mere

Karneval i Aalborg Øst

Karneval i Aalborg Øst Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Karneval i Aalborg

Læs mere

Hvad må jeg... når jeg får dagpenge, efterløn mv. FAGLIG FÆLLES AKASSE

Hvad må jeg... når jeg får dagpenge, efterløn mv. FAGLIG FÆLLES AKASSE Hvad må jeg... når jeg får dagpenge, efterløn mv. 1 FAGLIG FÆLLES AKASSE Indhold Forskellen på aktiviteter og frivilligt, ulønnet arbejde... - Aktiviteter... - Frivilligt, ulønnet arbejde... - Det gælder

Læs mere

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm 2015-2018 Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm er en selvstændig forening, der blev oprettet i 2007 med fokus på foreningsservice,

Læs mere

Café Stevnen Algade 33, 4660 St. Heddinge Tlf Facebook: Stevnen

Café Stevnen Algade 33, 4660 St. Heddinge Tlf Facebook: Stevnen Café Stevnen Algade 33, 4660 St. Heddinge Tlf. 2115 1547 Facebook: Stevnen årsrapport for 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE Formål målgruppe 1 Brugere 3 Frivillige 3 Aktiviteter 5 Bidragsydere 6 Resultat opgørelse

Læs mere

MULTIHUSET MULTIHUSET. Nyt aktivitets, - behandlings- og caféhus for dig der har et misbrugsproblem og/eller er psykisk skrøbelig

MULTIHUSET MULTIHUSET. Nyt aktivitets, - behandlings- og caféhus for dig der har et misbrugsproblem og/eller er psykisk skrøbelig MULTIHUSET Nyt aktivitets, - behandlings- og caféhus for dig der har et misbrugsproblem og/eller er psykisk skrøbelig MULTIHUSET Socialpsykiatri og Misbrug Horsedammen 42 2605 Brøndby Daglig leder: Hanne

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 2/2017

NYHEDSBREV NR. 2/2017 NYHEDSBREV NR. 2/2017 I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om vores nye brochure og vores nye hjemmeside. Endvidere om grupper på vej herunder Trivselsgrupper for børn og unge (skoleelever). Selvhjælp

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER SKEMA TIL ANSØGNING OM TILSKUD TIL FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE EFTER SERVICELOVENS 79 I FREDERIKSBERG KOMMUNE GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER Foreningens/organisationens/gruppens oplysninger Navn: Sera Træf Adresse:

Læs mere

Demens Tilbud om støtte, træning og samvær

Demens Tilbud om støtte, træning og samvær Demens Tilbud om støtte, træning og samvær Hvad er demens? Demens er en samlet betegnelse for en gruppe sygdomme, der angriber hjernen og svækker de intellektuelle funktioner. Mennesker med demens har

Læs mere

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2017

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2017 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2017 Heinz K & Rold Dolls MUSIK KONCERT Foto: Klaus Rasmussen Gratis musik på Gammel Torv. Koncert for musikelskere med bandet Heinz K & Rold

Læs mere

Tilbud til kræftramte i Syddjurs Kommune. Kræftens Bekæmpelse

Tilbud til kræftramte i Syddjurs Kommune. Kræftens Bekæmpelse Tilbud til kræftramte i Syddjurs Kommune Kræftens Bekæmpelse Sundheds- eller træningstilbud? Her kan du læse om tilbud, der giver: Syddjurs Kommune og Kræftens Bekæmpelse har i fællesskab udarbejde denne

Læs mere

Gentofte Håndarbejdsværksted Medarbejderhåndbog

Gentofte Håndarbejdsværksted Medarbejderhåndbog Gentofte Håndarbejdsværksted Medarbejderhåndbog 1 Forord Denne medarbejderhåndbog er udarbejdet og godkendt af værkstedets brugerbestyrelse. I den finder du oplysninger om værkstedet som f.eks. arbejdstider,

Læs mere

Velkommen til. Medicinsk sengeafsnit 4

Velkommen til. Medicinsk sengeafsnit 4 Velkommen til Medicinsk sengeafsnit 4 Regionshospitalet Randers Medicinsk sengeafsnit 4 Velkommen til Medicinsk sengeafsnit 4 Medicinsk sengeafsnit 4, der har plads til 18 patienter, er et afsnit for patienter

Læs mere

NYHEDSBREV FRA KULTURHUSET.

NYHEDSBREV FRA KULTURHUSET. April 2018 NYHEDSBREV FRA KULTURHUSET. Med dette nyhedsbrev vil Kulturhusudvalget gerne byde Grantoftens beboerne indenfor i vores fælles hus. Dels for at fortælle hvilke arrangementer, der afholdes, men

Læs mere

er noget vi taler om i Hedensted kommune Tilbud fra Hedensted kommune til:

er noget vi taler om i Hedensted kommune Tilbud fra Hedensted kommune til: emens er noget vi taler om i Hedensted kommune Tilbud fra Hedensted kommune til: Dig med en demenssygdom Dig som familie eller nærtstående Dig som ønsker at vide mere om demens Hvad er demens: Demens er

Læs mere

Frivillige Fighters // en event for styrket frivillighed iblandt unge

Frivillige Fighters // en event for styrket frivillighed iblandt unge Frivillige Fighters // en event for styrket frivillighed iblandt unge Intro: Frivillige Fighters var en 3 timers tirsdagsbar i frivillighedens tegn, krydret med lokale ildsjæle, bands, mad og drikke -

Læs mere

Aktivitetskalender November 2019 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 1 FREDAGS CAFÉ Køge, kl

Aktivitetskalender November 2019 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 1 FREDAGS CAFÉ Køge, kl Aktivitetskalender November 2019 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 1 FREDAGS CAFÉ 4 5 Tirsdagsklub Hårlev, kl. 10-13 6 7 8 Gå-med Samtalecafé Faxe, kl. 14-16 Foredrag: Fra jorden til månen Snurretoppen

Læs mere

Frivilligpolitik for Reden International

Frivilligpolitik for Reden International Frivilligpolitik for Reden International Reden International er en institution under KFUKs Sociale Arbejde. Som det ses af organisationsdiagrammet på næste side, så driver KFUKs Sociale Arbejde en række

Læs mere

Frivillige hjælper flygtninge

Frivillige hjælper flygtninge SOLRØD KOMMUNE Aktivitets og Frivilligcenter Frivillige hjælper flygtninge - i samarbejde Solrød Kommune Information om frivillige tilbud og aktiviteter til flygtninge bosiddende i Solrød Kommune Fællesspisning

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER SKEMA TIL ANSØGNING OM TILSKUD TIL FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE EFTER SERVICELOVENS 79 I FREDERIKSBERG KOMMUNE GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER Foreningens/organisationens/gruppens oplysninger Navn: Aktivitetscentret

Læs mere

FREDERIKSSUNDSVEJ 159 telefon: 3828 8498, Tast 2

FREDERIKSSUNDSVEJ 159 telefon: 3828 8498, Tast 2 FREDERIKSSUNDSVEJ 159 telefon: 3828 8498, Tast 2 mail: klubben@bhu.dk - www.bhu.dk Version 2013 HVAD ER EN FRITIDSKLUB? Der er naturligvis forskel på en Fritidsklub og et Fritidshjem. Børnene er blevet

Læs mere