Opgaver til solceller

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Opgaver til solceller"

Transkript

1 Opgaver til r I forbindelse med MasterClass Junior camp 3, arbejdede talenterne med r. De lavede hver deres egen og hver skole udformede et dyr med på og 1-2 vibratorer koblet på rne. Talenterne blev opdelt i grupper, som hver har lavet en række opgaver der knytter sig til at arbejde med r. Udgangspunktet er de r de selv har lavet, men man kan også bruge præfabrikerede r til opgaverne. Opgaverne er udviklet af talenterne selv og er derfor meget forskellige i udformning og niveau. Til opgavesættet er der ydermere lavet et regneark med målinger fra et udvalg af r, samt et ark med svar på nogle at de opgaver talenterne har lavet. God arbejdslyst Med Venlig Hilsen Signe og Maya

2 Gruppe 1: Bjørn, Freje, Laura og Marcus fra Krogårdskolen Størrelsen på n i cm² 56,25 56,99 60,06 62, ,25 59,28 Størrelsen på tapen i cm² 6,8 7 4,75 4,55 3,75 10,07 6 Mini-ampere ,4 272, : Hvor stor en procentdel af rnes arealer er dækket af tape? 2: Har tapens størrelse i forhold til ns nogen indflydelse på antal mini-ampere? 3: Hvor mange volt udvinder man per cm² i din? 4: Hvor stor er forskellen på mængden af volt man udvinder når n har en vinkel på 0 og 45? Gruppe 2: Hannibal, Mette og Rebecca fra Sjølundskolen 1: Tag et Ampere-meter og en. Stil n med en vinkel på 45 grader. Mål hvor mange Ampere der er når du vender mod nord, syd, øst og vest. Er der forskel? Skriv også tidspunkt for målingen ned. Statistik med data fra skemaet med målinger fra r lavet af MasterClass Junior talenterne. 1: Find gennemsnittet af Ampere-resultaterne fra skemaet. 2: Tag rnes arealer og find typetal, mindste og største værdi, variationsbrede. 3: Hvilke r har mindst og størst ampere og hvilke r har mindst og størst Volt af de hjemmelavede r. Er der sammenhæng mellem de to tal? 4: Find ud af om vinklen på n har en effekt på hvor mange Ampere n laver?

3 Gruppe 3: Kasper og Jonas fra Langeskov skole og Simon fra Antvorskov skole Opgave 1: Er denne forbindelse en parallel eller serie forbindelse? El apparat El-pære El pære Opgave 2: Er dette en serie eller en parallel forbindelse? El apparat El-pære El-pære Opgave 3: Prøv at oplade et batteri med en. Forbind plus på batteriet med den ene side af n og forbind minus på batteriet med den anden side af n Virker det? efter et stykke tid ude i solen, skal der være mere strøm på, afhængigt af hvor meget solen skinner.

4 Gruppe 4: Lisa fra Langeskov skole, Charlotte og Alfrida fra Antvorskov skole 1: Mål hvornår på dagen der er mest sol Du skal bruge: En Et multimeter Meget solskin Fremgangsmåde: Tag din og dit multimeter, gå udenfor og mål volt og ampere. Gør denne procedure kl. 9, 10, 11, 12, 13, 14 og 15. Saml alle data, og tjek hvornår tallene er de højeste. Svar: 2: Mål hvilken retning det er bedst at sætte sin og hvilken vinkel fra vandret der er bedst at stille den i. Fremgangsmåde: Sid et sted hvor der er sol til alle sider. Sæt din til multimetret. Hold n op mod himmelen og observer hvad tallet er i Nord, Syd, Øst og Vest. Svar: 3: Mål hvilken vinkel, fra vandret, der er bedst at stille n i. Fremgangsmåde: Når du har fundet den bedste retning, så forsøg med forskellige vinkler. Hvilken giver det bedste resultat? Svar:

5 Gruppe 5: Helene fra Hellebækskolen, Frigg og Jonathan fra Bagsværd Friskole Materialeliste: 3 Solcellepaneler 1 Rulle tape 1 Saks 1 Amperemeter 2 Ledninger 2 Krokodillenæb 1 Vinkelmåler 1 Kompas 1: Forbind panelerne i en serieforbindelse. Mål med et amperemeter, hvor mange volt og ampere der er i 3 forskellige vinkler, og 3 forskellige verdenshjørner. Alle r skal vende den sammen vej! 2: Find ud af hvilken vinkel, og hvilket verdenshjørne, der giver den største mængde volt og ampere. 3: Forbind panelerne i en parallelforbindelse. Mål med et amperemeter, hvor mange volt og ampere der er i 3 forskellige vinkler, og 3 forskellige verdenshjørner. Alle r skal vende den sammen vej! 4: Find ud af hvilken vinkel, og hvilket verdenshjørne, der giver den største mængde volt og ampere. 5: Hvad kan bedst betale sig hvor får du mest ud af dine r serie eller parallelforbindelser og hvilken vinkel og verdenshjørne. 6: Mål arealet af panelerne, hver for sig. Beregn hvor mange ampere og Volt rne i gennemsmit producerer pr cm 2 for den bedste måling (opg 5)

6 Gruppe 6: Christoffer fra Randers Realskole, Lau og Sebastian fra Hellebækskolen Du skal bruge r lavet af Talenterne fra MasterClass Junior og en multimeter. 1: Forbind rne i to forskellige serieforbindelser hvor aluminiumstrådene på n forbindes - Underside til multimeter, overside til overside, underside til multimeter - Underside til multimeter, overside til underside, overside til multimeter 2: Hvilken serieforbindelse giver mest volt og ampere? Hvorfor er der forskel? 4: Lav en parallelforbindelse med sammen antal r som i en serieforbindelse. 5: Laver den lige så mange volt og ampere som den bedst af serieforbindelserne? Hvorfor er der forskel? Gruppe 7: Emil, Magnus og Adrian fra Køge Private Realskole Du skal bruge: 2 r, 2 (eller flere) ledninger og 1 multimeter. 1: Gå ud i solen. Lav en serieforbindelse mellem panelerne og multimetret. Indstil Multimetret til at måle volt. Indstil panelerne i forskellige vinkler (15, 45, 60, 90 grader). Noter hvor mange volt multimetret viser. Indstil så multimetret til ampere og gentag processen. Prøv at stille solpanelerne i forskellige retninger. HUSK at rne skal så ens når du/i måler. I hvilken retning kommer der flest volt? I hvilken retning kommer der flest ampere? 2: Gør det samme med en parallel forbindelse. 3: Er der en forskel? Hvorfor?

7 Gruppe 8: Joakim, Joakim og Freja fra Skt. Josef Skole 1: Serie og parallelforbindelser. Ting man skal bruge - To til tre r - Voltmeter - Amperemeter Mål hvor mange volt og hvor mange ampere din laver. Lav et kredsløb med dit voltmeter, dit amperemeter og din. Stil kredsløbet i solen og aflæs volt og ampere. Mål hvor mange volt og hvor mange ampere dine tre r laver, i en serieforbindelse. Stil serieforbindelsen i solen og aflæs volt og ampere. Mål hvor mange volt og hvor mange ampere dine r laver i en parallelforbindelse. Stil parallelforbindelsen i solen og aflæs volt og ampere i det øjeblik. 2: Størst udbytte af Ting man skal bruge - Solcelle - Vinkelmåler - Kompas (evt. på telefon) - Amperemeter Find det bedste verdenshjørne: Find ud af hvilken vej din skal vende for at lave mest energi. Lav en forbindelse med dit amperemeter og din. Vend derefter rundt i nord, syd, øst og vest. Se hvilken vej din skal vende for at få flest antal ampere. Tag derefter dit kompas og se hvilken retning din vender i og aflæs antal ampere. Find den bedste vinkel: Vip din til den har den højeste ampere. Tag din vinkelmåler og mål hvilken vinkel din har. Aflæs hvor mange ampere den producerer. Vend din mod det verdenshjørne du har opdaget er bedst. Drej derefter din i den bedste vinkel og aflæs antal ampere. 3: areal af Ting man skal bruge - Solcelle - Lineal Mål siderne af din, og beregn arealet af din. Hvor stor effekt har n pr cm 2?

8 Gruppe 9: Cecilie, Josefine og Julie fra Tallerupskolen 1: Mål i ma hvor meget strøm din laver når den er i vinklen 0, 45, og 90 grader. Er der forskel og hvorfor/hvorfor ikke? 2: I hvilken time på dagen tror i at det resulterer i at multimetret måler flest ma? 3: Hvad er mindsteværdien, typetallet og højesteværdien af ma i egen? 4: Beregn gennemsnit over tidspunkterne i ma. På hvilket tidspunkt var ma erne højst? 5: Regn gennemsnittet ud af ma både fra egen og færdiglavet. Hvilken er bedst? Gruppe 10: Amalie, Celine, Jeppe og Rune fra Abselonskolen. 1: Aflæs amperemeteret og se hvor meget ma og volt rne giver. 2: Find ud af hvor meget 1 cm2 laver af ma og volt ved at aflæse skemaet. 3: aflæs skemaet find gennemsnittet af ma på de hjemmelavet r og find derefter gennemsnittet på de færdiglavet. Sammenlign resultatet. 4: aflæs amperemeteret i ma i tiderne kl. 8:00 kl. 11:00 og kl. 13:00 er der forskel? Hvis der er hvor meget 5: sæt n i tre forskellige vinkler noter vinklerne. Er der forskel?

9 Gruppe 11, Agnethe, Jane og Laurits fra Mølleskolen Du skal bruge følgende: Solceller (flere end en) Multimeter Krokodille-næb Skrivematerialer Vinkelmåler Lineal Kompas GODT VEJR! Lav et STORT EXCEL-ARK som du kan skrive alle dine resultater ind i. Se fx Talenternes samlede data 1: Lav en, ud af, aluminiums tråd og siliciumplader, som herefter lamineres. Eller brug rne fra MasterClass Junior. Gå udenfor i solskin! Etabler først en serie-forbindelse. Forbind den med multimetret og indstil til volt. Skriv derefter resultatet ned. Indstil derefter til 400 ampere, og skriv resultatet ned. Etabler en parallel-forbindelse. Forbind den med multimetret og indstil til volt. Skriv derefter resultatet ned. Indstil derefter til 400 ampere, og skiv resultatet ned. 2: Tag en og sæt den sammen med multimeteret. Indstil på volt. Mål med vinkelmåleren, 45 grader, og stil n derefter. Skriv resultatet ned. Indstil herefter til 90 grader og derefter en valgfri grad. Skriv resultatet ned. 3: Mål arealet af rne. Ekstra opgaver: - Mål forskellen i ampere, mellem skygge og sol. - Find ud af, hvor (verdenshjørner) og hvornår (tidspunkt) solen står højest på himlen.

10 Gruppe 12: Anne Therese, Helene og Jakob fra Maglegårdskolen 1: Mål med en på samme tidspunkt i nord, syd, øst og vest. Er der forskel på de forskellige retninger? Hvorfor? 2: Hvad er typevinklen (alle vinkler er målt i den bedst virkende vinkel)? Hvilken vinkel ville du bruge? Hvorfor? 3: Mål med med samme vinkel, samme sted og samme retning, men på forskellige tidspunkter. Hvilket tidspunkt er bedst/værst? Hvorfor? 4: Mål med to r af samme str. på samme tidspunkt, men med et stort stykke tape på den ene, og et lille stykke på den anden. Har tapen effekt? Gruppe 13, Andreas, Anna, Christian og Peter fra Endrupskolen 1: Er der nogen effekt når n kommer ud i solen? 2: Hvor stor er forskellen mellem når den er i skygge og når den er i solen? 3: Har vinklen nogen effekt på energien? 4: Hvad sker der når man skygger for halvdelen af n 5: Er der forskel på effekten af n på forskellige tidspunkter?

11 Gruppe 14, Louise og Selma far Sorø Borgerskole Hent skemaet: Talenternes samlede data 1: Find variationsbredden, største- og mindsteværdi, typetal og gennemsnit for ma. 2: Sammenlign om vinklen har noget med ma at gøre. 3: Mål ma med n på tre forskellige tidspunkter på dagen, med samme vinkel og retning. 4: Hvilken af den færdiglavede og den hjemmelavede, producerer mest energi? Det gør du ved at beregne kwh på en eller flere af rne i skemaet. HUSK: Fordi det i skemaet står i milliampere, og det i formlen står i ampere, skal man huske at dividere med KWh=V*A^2 V= Volt, A= Ampere

Fysikrapport Kogepladen. Gruppe Nr. 232 Udarbejdet af Nicolai & Martin

Fysikrapport Kogepladen. Gruppe Nr. 232 Udarbejdet af Nicolai & Martin Fysikrapport Kogepladen Gruppe Nr. 232 Udarbejdet af Nicolai & Martin 1 Indholdsfortegnelse Formål 3 Teori 3 Materialer 4 Fremgangsmåde 4 Måleresultater 4 Databehandling 5 Usikkerheder 5 Fejlkilder 5 Diskussion

Læs mere

Materialer: Strømforsyningen Ledninger. 2 fatninger med pære. 1 multimeter. Forsøg del 1: Serieforbindelsen. Serie forbindelse

Materialer: Strømforsyningen Ledninger. 2 fatninger med pære. 1 multimeter. Forsøg del 1: Serieforbindelsen. Serie forbindelse Formål: Vi skal undersøge de egenskaber de 2 former for elektriske forbindelser har specielt med hensyn til strømstyrken (Ampere) og spændingen (Volt). Forsøg del 1: Serieforbindelsen Materialer: Strømforsyningen

Læs mere

Solcellelaboratoriet

Solcellelaboratoriet Solcellelaboratoriet Jorden rammes hele tiden af flere tusind gange mere energi fra Solen, end vi omsætter fra fossile brændstoffer. Selvom kun en lille del af denne solenergi når helt ned til jordoverfladen,

Læs mere

Integreret energisystem Elevvejledning

Integreret energisystem Elevvejledning Integreret energisystem Elevvejledning Baggrund Klodens klima påvirkes af mange faktorer. For at kunne erstatte energiforsyningen fra fossile brændsler som kul, olie og naturgas, skal der bruges vedvarende

Læs mere

MOBIL LAB. Solceller SOL ENERGI. Introduktion Om solcellelaboratoriet Opgaver og udfordringer Links og Efterbehandling

MOBIL LAB. Solceller SOL ENERGI. Introduktion Om solcellelaboratoriet Opgaver og udfordringer Links og Efterbehandling Solceller SOL ENERGI Introduktion Om solcellelaboratoriet Opgaver og udfordringer Links og Efterbehandling Introduktion Solceller er inden for de seneste år blevet én af de muligheder, man som familie

Læs mere

Denne montagevejledning er gældende for 12 volt anlæg med MPPT regulator.

Denne montagevejledning er gældende for 12 volt anlæg med MPPT regulator. Denne montagevejledning er gældende for 12 volt anlæg med MPPT regulator. Tilykke med din nye vedvarende energikilde. Før montage af anlægget bør denne vejledning grundig læses igennem. For optimal ydelse

Læs mere

inspirerende undervisning

inspirerende undervisning laver inspirerende undervisning om energi og miljø TEMA: Solenergi Elevvejledning BAGGRUND Klodens klima påvirkes når man afbrænder fossile brændsler. Hele verden er derfor optaget af at finde nye muligheder

Læs mere

AARS SVØMMEKLUB, AARS-SVOMMEKLUB.DK, CVR.NR. 88 57 00 14, HIMMERLANDSGADE 25, 9600 AARS, KONTAKT@AARS-SVOMMEKLUB.DK

AARS SVØMMEKLUB, AARS-SVOMMEKLUB.DK, CVR.NR. 88 57 00 14, HIMMERLANDSGADE 25, 9600 AARS, KONTAKT@AARS-SVOMMEKLUB.DK FOR FØRSTE GANG I MANGE ÅR SKAL S KONKURRENCEAFDELING PÅ EN TRÆNINGSLEJR. DET SKER I UGE 8 NÆSTE ÅR OG DERFOR HOLDER SOM UNDERTEGNEDE VIL SPONSORERE ALEXANDER MED KR. PR. METER (EKS. 0,20 KR. = 100 KR.

Læs mere

Fysik rapport. Elektricitet. Emil, Tim, Lasse og Kim

Fysik rapport. Elektricitet. Emil, Tim, Lasse og Kim Fysik rapport Elektricitet Emil, Tim, Lasse og Kim Indhold Fysikøvelse: Ohms lov... 2 Opgave 1... 2 Opgave 2... 2 Opgave 3... 2 Opgave 4... 3 Opgave 5... 3 Opgave 6... 3 Opgave 7... 4 Opgave 8... 4 Opgave

Læs mere

E l - Fagets Uddannelsesnævn

E l - Fagets Uddannelsesnævn E l - Fagets Uddannelsesnævn El-kørekort Lærervejledning El-kørekortet er et lille undervisningsforløb beregnet til natur/teknik første fase. Ved at arbejde med elementær el-lære er det vores håb, at eleverne

Læs mere

El-Fagets Uddannelsesnævn

El-Fagets Uddannelsesnævn El-Fagets Uddannelsesnævn El-kørekort Lærervejledning El-kørekortet er et lille undervisningsforløb beregnet til natur/teknik første fase. Ved at arbejde med elementær el-lære er det vores håb, at eleverne

Læs mere

Lærervejledning. Lærervejledning til el-kørekortet. El-kørekortet er et lille undervisningsforløb beregnet til natur/teknikundervisningen

Lærervejledning. Lærervejledning til el-kørekortet. El-kørekortet er et lille undervisningsforløb beregnet til natur/teknikundervisningen Lærervejledning EVU El- og Vvs-branchens Uddannelsessekretariat 2007 Højnæsvej 71, 2610 Rødovre, tlf. 3672 6400, fax 3672 6433 www.evu.nu, e-mail: mail@sekretariat.evu.nu Lærervejledning El-kørekortet

Læs mere

Levetid Solpaneler har en levetid på år, og det rækker for de fleste.

Levetid Solpaneler har en levetid på år, og det rækker for de fleste. Solceller på autocamperen. Solceller er kommet så langt ned i pris, og så højt op kvalitet, at det er blevet attraktivt at montere anlæggene på autocampere. Med den rigtige sammensætning, kan vi få en

Læs mere

Når enderne af en kobbertråd forbindes til en strømforsyning, bevæger elektronerne i kobbertråden sig (fortrinsvis) i samme retning.

Når enderne af en kobbertråd forbindes til en strømforsyning, bevæger elektronerne i kobbertråden sig (fortrinsvis) i samme retning. E2 Elektrodynamik 1. Strømstyrke Det meste af vores moderne teknologi bygger på virkningerne af elektriske ladninger, som bevæger sig. Elektriske ladninger i bevægelse kalder vi elektrisk strøm. Når enderne

Læs mere

8.A DATO: 27. MARTS MATTE SOLCELLER. Anna Vase Olesen & Emma Køhler

8.A DATO: 27. MARTS MATTE SOLCELLER. Anna Vase Olesen & Emma Køhler 8.A DATO: 27. MARTS MATTE SOLCELLER Anna Vase Olesen & Emma Køhler Indholdsfortegnelse Forside Indholdsfortegnelse og resume s. 1 Formå l s. 2 Teoriåfsnit s. 3 Hypotese s. 4 Forsøg og metode 1 s. 5 & 6

Læs mere

MATEMATIK. Ballonen #1. Albertslund Ungdomsskole. MATEMATIK Problemløsning. Opgaver bygget over en ungdomsskoles logo

MATEMATIK. Ballonen #1. Albertslund Ungdomsskole. MATEMATIK Problemløsning. Opgaver bygget over en ungdomsskoles logo MATEMATIK MATEMATIK Problemløsning Opgaver bygget over en ungdomsskoles logo Albertslund Ungdomsskole Ballonen #1 Introduktion Ungdomsskolens logo er en lysende og langsomt roterende ballon. Det er en

Læs mere

Aktivitetskatalog Energisparetrailer

Aktivitetskatalog Energisparetrailer Aktivitetskatalog Energisparetrailer Januar 2009 Ærø Energi og Miljøkontor Introduktion Kataloget er en oversigt over de aktiviteter, Energisparetraileren indeholder. Aktiviteterne kan foregå enkeltvis,

Læs mere

Aktivitet mandag

Aktivitet mandag Aktivitet mandag 09.15-10.00 Zumba PB, AH, Jette (hal 2) 0. kl. Kirstine, Astrid, Katrine, Maiken, Laura, Signe H, Emma 1. kl. Simon, Line, Frederik, Charlotte, Astrid, Andreas 2. kl. Hannah, Mathilde,

Læs mere

Oversigt over træningshold og aktiviteter. Randers Tennisklub indendørs 2011

Oversigt over træningshold og aktiviteter. Randers Tennisklub indendørs 2011 Oversigt over træningshold og aktiviteter Randers Tennisklub indendørs 2011 Træning indendørs i følgende perioder: 23/9 2011 20/4 2012 Ferie i følgende uger: Uge 42, 52, 7 og 14 (der er INGEN træning i

Læs mere

Resultater fra DBC i Silkeborg

Resultater fra DBC i Silkeborg Resultater fra DBC i Silkeborg 4 x 200 meter stafet U10 MIX - kl. 10.30 1 Lau osric Køge kano og kajak klub 1 Thorbjørn Rask 1 Anne Laursen 1 Lau osric Køge kano og kajak klub 2 Emil Kræmer Frederikshavn

Læs mere

Forsyn dig selv med energi

Forsyn dig selv med energi Lærervejledning Formål I denne aktivitet skal eleverne vha. en ombygget kondicykel få konkrete erfaringer med at forsyne sig selv med energi, dvs. mærke energibehovet til at dække forskellige belastninger

Læs mere

Fejlfinding på solcelleanlæg (Offgrid 12/24/48V)

Fejlfinding på solcelleanlæg (Offgrid 12/24/48V) Fejlfinding på solcelleanlæg (Offgrid 12/24/48V) Brugervejledning Denne side skal være tom Side 2 1 Sådan bruges vejledningen Vejledningen viser en måleprocedure, som med stor sandsynlighed kan finde fejlen

Læs mere

Ohms lov. Formål. Princip. Apparatur. Brug af multimetre. Vi undersøger sammenhængen mellem spænding og strøm for en metaltråd.

Ohms lov. Formål. Princip. Apparatur. Brug af multimetre. Vi undersøger sammenhængen mellem spænding og strøm for en metaltråd. Ohms lov Nummer 136050 Emne Ellære Version 2017-02-14 / HS Type Elevøvelse Foreslås til 7-8, (gymc) p. 1/5 Formål Vi undersøger sammenhængen mellem spænding og strøm for en metaltråd. Princip Et stykke

Læs mere

Solceller SOFIE MYGIND BISGAARD 1

Solceller SOFIE MYGIND BISGAARD 1 Solceller SOFIE MYGIND BISGAARD 1 Indhold Sol celler... 3 Elektroner... 3 Optimal placering... 4 Opbygning... 5 Miljø... 6 Soltimer... 7 Solstråler... 8 Konklusion... 9 Robot... 9 Effekt forsøge... 10

Læs mere

FYSIKEMNE 1: SOLPANELER INTRODUKTION AKTIVITETEN I NATURV IDENSKABERNES HUS ORGANISERING TEORI

FYSIKEMNE 1: SOLPANELER INTRODUKTION AKTIVITETEN I NATURV IDENSKABERNES HUS ORGANISERING TEORI FYSIKEMNE 1: SOLPANELER INTRODUKTION En af udfordringerne ved at gennemføre en rumrejse til Mars er at skaffe strøm til alle instrumenterne ombord. En mulighed er at medbringe batterier, men da de både

Læs mere

ES, FG og YMK er «løse fugle»

ES, FG og YMK er «løse fugle» TRIVSELSDAG på VADUM SKOLE FREDAG d. 7. marts 2014 Kl. 08.00 11.45 0. 4. klasse HOLD 1 De søde Anne Mette 0. kl. Julie og Celina 0. kl. Tor og Marcus 1. kl. Oskar Sofus og Mads 1. kl. Laura L og 2. kl.

Læs mere

Mark cup program 2016 Lørdag den 11. juni fra 10-17

Mark cup program 2016 Lørdag den 11. juni fra 10-17 10:00 Velkomst Mark cup program 2016 Lørdag den 11. juni fra 10-17 Den store Legeplads Petanquebanen 10:10 Stafet 0-7 år (lagt sammen) Kamp 1: Hold 1 - Hold 2 10:20 Stafet 8-10 år 10:30 Præmieoverrækkelse

Læs mere

3.3 overspringes. Kapitel 3

3.3 overspringes. Kapitel 3 M4ELT1 Lektion 2 3.3 overspringes Kapitel 3 3.1 Elektromotorisk kraft. Klemspænding Fysisk betydning af E og r i Tegn sted/potential-graf Vælg nulpunkt for potentialet Belastningsforsøg R varieres I måles

Læs mere

Elforbrug og energirigtige skoler

Elforbrug og energirigtige skoler Elforbrug og energirigtige skoler Elevark - Fysik/kemi Et undervisningsforløb udviklet til 7.-9. klassetrin FK1 grundbegreber el Spændingsforskel volt, V I daglig tale kaldet spænding. Spændingen måles

Læs mere

MODUL 5 ELLÆRE: INTRONOTE. 1 Basisbegreber

MODUL 5 ELLÆRE: INTRONOTE. 1 Basisbegreber 1 Basisbegreber ellæren er de mest grundlæggende størrelser strøm, spænding og resistans Strøm er ladningsbevægelse, og som det fremgår af bogen, er strømmens retning modsat de bevægende elektroners retning

Læs mere

ELEKTRISKE KREDSLØB (DC)

ELEKTRISKE KREDSLØB (DC) ELEKTRISKE KREDSLØB (DC) Kredsløbstyper: Serieforbindelser Parallelforbindelser Blandede forbindelser Central lovmæssigheder Ohms lov, effektformel, Kirchhoffs 1. & 2. lov DC kredsløb DC står for direct

Læs mere

Denne montagevejledning er gældende for 12 volt anlæg.

Denne montagevejledning er gældende for 12 volt anlæg. Denne montagevejledning er gældende for 12 volt anlæg. Tilykke med din nye vedvarende energikilde. Før montage af anlægget bør denne vejledning grundig læses igennem. For optimal ydelse placeres solpanelerne

Læs mere

Formålet med dette forsøg er at lave en karakteristik af et 4,5 V batteri og undersøge dets effektforhold.

Formålet med dette forsøg er at lave en karakteristik af et 4,5 V batteri og undersøge dets effektforhold. Formål Formålet med dette forsøg er at lave en karakteristik af et 4,5 V batteri og undersøge dets effektforhold. Teori Et batteri opfører sig som en model bestående af en ideel spændingskilde og en indre

Læs mere

Nyhed. ÅRSNISSEPAR 2014 CECILIE & VILHELM Højde: 9/12 cm Varenr.: 330574. Pris pr. par: 349,95

Nyhed. ÅRSNISSEPAR 2014 CECILIE & VILHELM Højde: 9/12 cm Varenr.: 330574. Pris pr. par: 349,95 Etly Klarborg 2014 ÅRSNISSEPAR 2014 CECILIE & VILHELM Højde: 9/12 cm Varenr.: 330574 Pris pr. par: 349,95 Nyhed Årsnisserne Årsnissepar er blevet en fast tradition blandt den årlige kollektion af nisser.

Læs mere

19.73 GIESSING Victoria Juul Aalborg AM PIGER ÅR - HAMMERKAST LØR KL ANDERSEN Sara Kjær RASMUSSEN Benedikte Bech -2003

19.73 GIESSING Victoria Juul Aalborg AM PIGER ÅR - HAMMERKAST LØR KL ANDERSEN Sara Kjær RASMUSSEN Benedikte Bech -2003 Stadion: Spar Nord Arena Side Udskrevet den 4. december 07 9:36 MARS version.0.0.40 den 9.dec 07 på Spar Nord Arena Arrangør: Start- nummer PIGER -3 ÅR - HAMMERKAST LØR KL..00 (.0 KG ) 55 50 5.06 BERNTSEN

Læs mere

WeWind-En transportabel vindmølle. Af Matilde Laursen, Lærke Rosenstand Schousboe og Clara Lolck

WeWind-En transportabel vindmølle. Af Matilde Laursen, Lærke Rosenstand Schousboe og Clara Lolck WeWind-En transportabel vindmølle Af Matilde Laursen, Lærke Rosenstand Schousboe og Clara Lolck 1 Indhold Introduktion og baggrund for projektet....3 Hypotesen.3 Materialer og fremgangsmåde..3 Resultater..

Læs mere

Undersøgelse teknologi og resurser: Eleverne skal lære om enkel produktudvikling fra ide til implementering.

Undersøgelse teknologi og resurser: Eleverne skal lære om enkel produktudvikling fra ide til implementering. Forløbets titel Design og byg en solcelle racerbil Intro: Solcellelamper findes i mange forskellige versioner til haven. Solcellen omdanner solens energi til elektrisk strøm, så man kan bruge den til fx

Læs mere

PIGER ÅR - HAMMERKAST LØR KL PIGER ÅR - HAMMERKAST LØR KL Marius Kühl Lau Gad Akraw -2004

PIGER ÅR - HAMMERKAST LØR KL PIGER ÅR - HAMMERKAST LØR KL Marius Kühl Lau Gad Akraw -2004 Stadion: Spar Nord Arena Side Udskrevet den 6. december 07 :40 MARS version.0.0.40 den 9.dec 07 på Spar Nord Arena Arrangør: PIGER -3 ÅR - HAMMERKAST (.0 KG ) 55 5.06 Emma Berntsen -004 50 9.73 Victoria

Læs mere

Resultat Total - Officiel Stævne navn: Begynderstævne 1 Stævne by: Ikast Arrangør: ikast svømmeklub Overdommer: Stævneleder: Mikkel Hvolgaard

Resultat Total - Officiel Stævne navn: Begynderstævne 1 Stævne by: Ikast Arrangør: ikast svømmeklub Overdommer: Stævneleder: Mikkel Hvolgaard Side: 1 Dato: 23 september 212 Tid: 12::23 Oprettet af WinGrodan 1.19.8 Resultat Total - Officiel Stævne navn: Begynderstævne 1 Stævne by: Ikast Arrangør: ikast svømmeklub Overdommer: Stævneleder: Mikkel

Læs mere

Produktorientering. Solarbatteriet er specielt konstrueret til at afgive hele sin energi med konstant høj spænding.

Produktorientering. Solarbatteriet er specielt konstrueret til at afgive hele sin energi med konstant høj spænding. Et strømanlæg består af 3-4 hovedkomponenter: Solpanel / solpaneler Laderegulator Solarbatteri Inverter (omformer 12 volt til 230 volt vekselstrøm) Produktorientering Solpanelet omdanner solens stråleenergi

Læs mere

RESULTATLISTE SKOLESKYDNINGEN 2016 LANDSDELSFINALE DGI NORDJYLLAND

RESULTATLISTE SKOLESKYDNINGEN 2016 LANDSDELSFINALE DGI NORDJYLLAND RESULTATLISTE SKOLESKYDNINGEN 2016 LANDSDELSFINALE DGI NORDJYLLAND LANDSDELSFINALE I SKOLESKYDNINGEN 2016 HOLDRESULTATER Placering Skole/hold Point 1 Vilsted Friskole - 5.a hold 1 778 28 2 LØGSTØR SKOLE

Læs mere

Løb 1, 200m Butterfly Damer, Finaler Årg. 1998-1999 Plac. Navn Født Point FINA 50m 100m 150m Opnået Status Klub

Løb 1, 200m Butterfly Damer, Finaler Årg. 1998-1999 Plac. Navn Født Point FINA 50m 100m 150m Opnået Status Klub Side: 1 Dato: 09 marts 2014 Tid: 18:50:12 Resultat Total - Pr. aldersgruppe med point og mellemtider Stævne navn: 4. Turneringsstævne Stævne by: Sønderborg Arrangør: DGI Sønderjylland Overdommer: Jan Christensen/Lene

Læs mere

Nykøbing F. den RESULTATLISTE FRA ØBTU S UNGDOMSMESTERSKABER AFHOLDT I TÅSTRUP DEN JANUAR 2017

Nykøbing F. den RESULTATLISTE FRA ØBTU S UNGDOMSMESTERSKABER AFHOLDT I TÅSTRUP DEN JANUAR 2017 Nykøbing F. den 16-1-2017 RESULTATLISTE FRA ØBTU S UNGDOMSMESTERSKABER AFHOLDT I TÅSTRUP DEN 14. - 15. JANUAR 2017 HERRE U21 A SINGLE 2.Luka Dardic-Jahn,Københavns BTK 3.Kasper Jacobsen,Roskilde 4.Jeppe

Læs mere

Statistik er at behandle en stor mængde af tal, så de bliver lettere at overskue og forstå.

Statistik er at behandle en stor mængde af tal, så de bliver lettere at overskue og forstå. Statistik er at behandle en stor mængde af tal, så de bliver lettere at overskue og forstå. Hvis man fx samler de karakterer, der er givet til en eksamen i én stor bunke (se herunder), kan det være svært

Læs mere

TC Aalborg Bruttoliste 2016/17

TC Aalborg Bruttoliste 2016/17 TC Aalborg Bruttoliste 2016/17 Hovedgruppe Disciplin Aalborg AM Andreas Rebstrup 2000 2000m fh Aalborg AM Anne Andersen 2001 Aalborg AM Celina Lund 1999 Aalborg AM Clara Iversen Petersen 2000 Aalborg AM

Læs mere

LYDEN DER FORSVANDT KRAV UDFORDRING. Engineering Day MATERIALER TIL MODEL AF ØVELOKALET Papkasse, tape, saks, lineal, hobbykniv, mobiltelefoner

LYDEN DER FORSVANDT KRAV UDFORDRING. Engineering Day MATERIALER TIL MODEL AF ØVELOKALET Papkasse, tape, saks, lineal, hobbykniv, mobiltelefoner LYDEN DER FORSVANDT Engineering Day 2019 Musik er fantastisk både at lytte til, og når man spiller det selv. Men det kan også være temmelig forstyrrende, hvis der spilles højt. Signe og Carl Emil har fået

Læs mere

Rengøringsavis 2011/2012

Rengøringsavis 2011/2012 Se opdateret dato nederst på siden Rengøringsavis 2011/2012 HOLD NAVNE TLF. NR. BØRN UGE NR. 1 Natalie (3042 7842) Torben (6027 2879) Eva (grøn), Noah (hvid), Johannes (rosa) 37, 1, 16 Maj-Britt (5194

Læs mere

LEGO Energimåler. Sådan kommer du i gang

LEGO Energimåler. Sådan kommer du i gang LEGO Energimåler Sådan kommer du i gang Energimåleren består af to dele: LEGO Energidisplay og LEGO Energiakkumulator. Energiakkumulatoren passer i bunden af Energidisplayet. Installer Energiakkumulatoren

Læs mere

Indsamling af sponsorgaver: Teltslagning: Torsdag mødetid kl. 19.00 på Friskolen: Arbejdsplan i forbindelse med høst og loppemarked:

Indsamling af sponsorgaver: Teltslagning: Torsdag mødetid kl. 19.00 på Friskolen: Arbejdsplan i forbindelse med høst og loppemarked: Ark1 Arbejdsplan i forbindelse med høst og loppemarked: Indsamling af sponsorgaver: Rishøjgård 2 stk. a' ca. 150,- H.W. Løngballe 3 st. til tombola Dorte(Ida, Emma, Benjamin) samler ind i Holsted Susanne

Læs mere

Løb 18, 100m Frisvømning Herrer, Finaler år Plac. Navn Født Point FINA 50m Opnået Status Klub

Løb 18, 100m Frisvømning Herrer, Finaler år Plac. Navn Født Point FINA 50m Opnået Status Klub Side: 1 Dato: 16 oktober 2013 Tid: 22:12:11 Resultat Total - Pr. aldersgruppe med point og mellemtider Stævne navn: Speedo Cup 2013 Stævne by: Randers Arrangør: Randers Svømmeklub Neptun Overdommer: Benny

Læs mere

Resultatliste - Karup gevær -og luftgeværstævne 2016

Resultatliste - Karup gevær -og luftgeværstævne 2016 Side 1 af 8 16:06:31 - DDS SP v.3.16.4.1 RESULTATLISTE Karup gevær -og luftgeværstævne 2016 Gevær, 15m. - Mesterskab Børn 1 1 113022 Andreas Tanderup 06-020 Taarup-Kvols-Løgstrup Skytteforening 200/17

Læs mere

Løb 1, 25m Brystsvømning Damer, Finaler Ingen Bronze tid på 25 meter Starttid 13:30

Løb 1, 25m Brystsvømning Damer, Finaler Ingen Bronze tid på 25 meter Starttid 13:30 Side: 1 Dato: 18 januar 2015 Tid: 19:24:37 Resultat Total - Officiel Stævne navn: Talentstævne nr 1 i 2015 Stævne by: Arden Arrangør: Arden og Himmerlandsturneringen Overdommer: Henrik Bonderup Stævneleder:

Læs mere

Hytte 15 Voksne Hytte 16 Fornavn Efternavn Initialer Fornavn Louise Faartoft LF Henrik Lotte Mathiesen LM Kasper

Hytte 15 Voksne Hytte 16 Fornavn Efternavn Initialer Fornavn Louise Faartoft LF Henrik Lotte Mathiesen LM Kasper Hytte 1 LM/HR Hytte 2 Fornavn Efternavn Skole Fornavn axel Schjøth videbæk sissel mathias hansen videbæk amalie anders knak videbæk cecilie christian pilgaard videbæk rebekka mikail kose videbæk julie

Læs mere

2011 Klubmesterskaber Ungdom. Program

2011 Klubmesterskaber Ungdom. Program 2011 Klubmesterskaber Ungdom Program Turneringen spilles i weekenden 14. og 15. maj. lørdag fra kl. 9.00 til ca. kl. 17.00 søndag fra kl. 9.00 til ca. kl. 16.00 Du skal være klar mindst 30 minutter før

Læs mere

SOLAR LIGHTING KITSTM

SOLAR LIGHTING KITSTM GEO SOLAR LIGHTING KITSTM Læs venligst instruktionerne grundigt igennem inden du begynder installationen. Hold hele tiden øje med polariteten: Positiv = Rød; Negativ = Sort. Klargøring af ledninger I løbet

Læs mere

Opgavesæt om vindmøller

Opgavesæt om vindmøller Opgavesæt om vindmøller ELMUSEET 2000 Indholdsfortegnelse: Side Forord... 1 Opgaver i udstillingen 1. Poul la Cour... 1 2. Vindmøllens bestrøgne areal... 3 3. Effekt... 4 4. Vindmøller og drivhuseffekt...

Læs mere

MATEMATIK, MUNDTLIG PRØVE TEMA: SOLCELLER

MATEMATIK, MUNDTLIG PRØVE TEMA: SOLCELLER Jeres forældre vil gerne være med på den grønne bølge, og de går nu og overvejer, om de skal investere i solceller, således at de selv kan producere deres egen strøm, blot ved at udnytte solens stråler.

Læs mere

NOGLE OPGAVER OM ELEKTRICITET

NOGLE OPGAVER OM ELEKTRICITET NOGLE OPGAVER OM ELEKTRICITET I det følgende er der 12 opgaver om elektriske kredsløb, og du skal nok bruge 1 time til at besvare dem. I nogle af opgaverne er der forskellige svarmuligheder der hver er

Læs mere

RESULTATER. den 9.dec 2010 på Sparbank Arena. Arrangør: Skive AM

RESULTATER. den 9.dec 2010 på Sparbank Arena. Arrangør: Skive AM RESULTATER den 9.dec 2010 på Sparbank Arena Arrangør: PIGER 10-11 ÅR - KUGLESTØD TORS KL. 18.00 ( 2.0 KG ) 1 6.28 Sarah Winther Jensen -99 AK Holstebro 2 6.20 Maria Roed Brodersen -99 3 4.82 Anika Husted

Læs mere

Yonex Cup 2015 - Åbent stævne hos Bindslev-Tversted If.

Yonex Cup 2015 - Åbent stævne hos Bindslev-Tversted If. TIDSPLAN Tannisbugthallen - Lørdag 1-16 09:00 17-30 10:00 31-44 11:00 45-58 12:00 59-72 13:00 73-86 14:00 87-100 15:00 101-114 16:00 115-128 17:00 129-131 18:00 Tannisbugthallen - Søndag 200-215 10:00

Læs mere

Øvelse 1.5: Spændingsdeler med belastning Udført af: Kari Bjerke Sørensen, Hjalte Sylvest Jacobsen og Toke Lynæs Larsen.

Øvelse 1.5: Spændingsdeler med belastning Udført af: Kari Bjerke Sørensen, Hjalte Sylvest Jacobsen og Toke Lynæs Larsen. Øvelse 1.5: Spændingsdeler med belastning Udført af: Kari jerke Sørensen, Hjalte Sylvest Jacobsen og Toke Lynæs Larsen. Formål: Formålet med denne øvelse er at anvende Ohms lov på en såkaldt spændingsdeler,

Læs mere

DGI Midtjylland. 7-Club Træfstævne. 4. stævne 2013/ januar 2014

DGI Midtjylland. 7-Club Træfstævne. 4. stævne 2013/ januar 2014 7-Club Træfstævne 4. stævne 2013/2014 17-19 januar 2014 Spillested: Skibbild-Nøvling Idrætscenter, Herningvej 70A, Skibbild, 7480 Vildbjerg Arrangører: Skibbild Badminton Mail: cvnoev@hotmail.com Stævnetelefon:

Læs mere

Byg selv en solcellemobiloplader

Byg selv en solcellemobiloplader Byg selv en solcellemobiloplader Byggevejledning til solcelle-mobilopladeren Formålet med denne aktivitet er på en lærerig, pædagogisk og kreativ måde at vise spejderne, hvordan de selv kan lave nyttige

Læs mere

Bortset fra kendskabet til atomer, kræver forløbet ikke kendskab til andre specifikke faglige begreber, så det kan placeres tidligt i 7. klasse.

Bortset fra kendskabet til atomer, kræver forløbet ikke kendskab til andre specifikke faglige begreber, så det kan placeres tidligt i 7. klasse. Elektricitet Niveau: 7. klasse Varighed: 5 lektioner Præsentation: I forløbet Elektricitet arbejdes med grundlæggende begreber indenfor elektricitet herunder strømkilder, elektriske kredsløb, elektrisk

Læs mere

Danske mesterskaber for ungdom Middelfart den 7-8. marts 2009

Danske mesterskaber for ungdom Middelfart den 7-8. marts 2009 Navn Marcus Sehested, 1 Vordingborg kval res 16 Marcus Sehested, Vordingborg 5 12 Marcus Sehested, Vordingborg 13 Marcus Sehested, 4 Guldfinale Vordingborg 3 2. plads Oliver bayle, Lyngby 1. plads 3 Svante

Læs mere

3 8-10 3 11 & 4 HJÆLP JERES BØRN!!!!

3 8-10 3 11 & 4 HJÆLP JERES BØRN!!!! Nyhedsbrev uge 43 2014 Side 1 Side 5 ÅBENT HUS Side 2 Skolehjemsamtaler Side 6-7 Filuren Side 3 Lus Side 8-10 Børnehaven Side 3 Glemt tøj Side 11 Kalender, rengøring & kontakt Side 4 HJÆLP JERES BØRN!!!!

Læs mere

RESULTATLISTE præmieskydning 15m riffel og luft Sjørring

RESULTATLISTE præmieskydning 15m riffel og luft Sjørring 04 12 2016 09:22:23 DDS SP v.3.16.4.1 RESULTATLISTE præmieskydning 15m riffel og luft Sjørring Gevær, 15m. Mesterskab Børn 1 1 95321 Amalie Birk D. Sørensen 01 223 Karby Skyttekreds 200/13 200/13 400/26

Læs mere

Broager Badminton. Aabenraa Frederik Christensen (HS+HD+MD) Frederik Thomsen (HS+HD+MD)

Broager Badminton. Aabenraa Frederik Christensen (HS+HD+MD) Frederik Thomsen (HS+HD+MD) Aabenraa Frederik Christensen (HS+HD+MD) Frederik Thomsen (HS+HD+MD) Aarhus AB Alberte Spure Nielsen (DS+DD+MD) Emil Skou Larsen (HS+HD+MD) Filip Tougaard Sørensen (HS+HD) Malte Ringstrøm (HS+HD+MD) Nicholas

Læs mere

Fremstil en elektromagnet

Fremstil en elektromagnet Fremstil en elektromagnet Fremstil en elektromagnet, og find dens poler. 3.1 5.6 -Femtommersøm - Isoleret kobbertråd, 0,5 mm -2 krokodillenæb - Magnetnål - Afbryder - Clips Fremstil en elektromagnet, der

Læs mere

SOLCELLER energi for alle

SOLCELLER energi for alle SOLCELLER energi for alle 1 LAD SOLEN SKINNE PÅ DIN EL-REGNING Interessen for solcelleanlæg er steget markant de senere år og denne interesse ser ud til at fortsætte ikke mindst fordi det forventes at

Læs mere

Solenergi Af Grethe Fasterholdt. En solfanger opvarmer brugsvand, eller luft til ventilation. Et solcelle anlæg producerer strøm / elektricitet.

Solenergi Af Grethe Fasterholdt. En solfanger opvarmer brugsvand, eller luft til ventilation. Et solcelle anlæg producerer strøm / elektricitet. Solenergi Af Grethe Fasterholdt. En solfanger opvarmer brugsvand, eller luft til ventilation. Et solcelle anlæg producerer strøm / elektricitet. Jeg fik solfanger anlæg for 19 år siden, den fungere stadig

Læs mere

Brombærsolcellens Fysik

Brombærsolcellens Fysik Brombærsolcellens Fysik Søren Petersen En brombærsolcelle er, ligesom en almindelig solcelle, en teknologi som udnytter sollysets energi til at lave elektricitet. I brombærsolcellen bliver brombærfarvestof

Læs mere

Resultatliste. Ungdomsturnering 2015 Riffel 50 meter. 2. omgang. Dansk Skytte Union

Resultatliste. Ungdomsturnering 2015 Riffel 50 meter. 2. omgang. Dansk Skytte Union Resultatliste Ungdomsturnering 2015 Riffel 50 meter 2. omgang Dansk Skytte Union Idrættens Hus - DK-2605 Brøndby - Tlf. 4326 2626 - Fax 4326 2355 - E-mail info@skytteunion.dk - www.skytteunion.dk 30 liggende

Læs mere

Integreret energisystem sol Elevvejledning

Integreret energisystem sol Elevvejledning Undervisningsmateriale fra Integreret energisystem sol Elevvejledning Baggrund Klodens klima påvirkes af mange faktorer. For at kunne erstatte energiforsyningen fra fossile brændsler som kul, olie og naturgas,

Læs mere

UM 50M Junior og Ungdom. Vestereng Skydebaner

UM 50M Junior og Ungdom. Vestereng Skydebaner UM 5M 29 Junior og Ungdom Vestereng Skydebaner www.skytteunion.dk 1 6 liggende Herrejunior 1 Nicolai Espersen Ballerup 99 98 97 98 94 97 583 29x 583 Finale 12,1 685,1 2 Alexander Helleskov Trehøje 98 98

Læs mere

Løb 1, 200m Butterfly Damer, Finaler Årg. 0-1998 Plac.Navn Født Klub Opnået Status. Løb 1, 200m Butterfly Damer, Finaler Årg.

Løb 1, 200m Butterfly Damer, Finaler Årg. 0-1998 Plac.Navn Født Klub Opnået Status. Løb 1, 200m Butterfly Damer, Finaler Årg. Side: 1 Dato: 02 januar 2015 Tid: 22:13:10 Resultat Pr. klub Sigma Swim Allerød - Pr. aldersgruppe uden mellemtider Stævne navn: Sigma Swim Klubmesterskab Stævne by: Birkerød Arrangør: Sigma Swim Overdommer:

Læs mere

PIGER ÅR METER LØR KL KAAS Maria Nehls Skive Am. x30.54 LYHNE Andreas Vang DNS SKOVSGAARD Niels -2005

PIGER ÅR METER LØR KL KAAS Maria Nehls Skive Am. x30.54 LYHNE Andreas Vang DNS SKOVSGAARD Niels -2005 Side Stadion: Skive Udskrevet den. december 08 7: MARS version.0.0.0 den.dec 08 på Skive Arrangør: PIGER 8-9 ÅR - 00 METER LØR KL..00 w: m/s.7 FRUERGAARD Mia -009 0. PEDERSEN Mille Kønig -009 PIGER 0-

Læs mere

Nr. Aaby Badminton Klub. Vestfyns Bank Cup. Søndag d. 11. april 2010 U9 & U11 A-B-C-D

Nr. Aaby Badminton Klub. Vestfyns Bank Cup. Søndag d. 11. april 2010 U9 & U11 A-B-C-D Vestfyns Bank Cup Søndag d. 11. april 2010 U9 & U11 A-B-C-D byder velkommen til: SØNDAG D. 11 April 2010 for U 9 OG U 11 A-B-C-D Hal: Vestfynshallerne, Idrætsvej 9, 5580 Nr. Aaby. Afbud: Afbud meddeles

Læs mere

fsa 1 Simons fritidsjob 2 Simons opsparing 3 Højden af en silo 4 Simons kondital 5 Fravær i Simons klasse 6 En figur af kvarte cirkler

fsa 1 Simons fritidsjob 2 Simons opsparing 3 Højden af en silo 4 Simons kondital 5 Fravær i Simons klasse 6 En figur af kvarte cirkler fsa Folkeskolens Afgangsprøve Matematisk problemløsning Maj 2012 Et svarark er vedlagt som bilag til dette opgavesæt 1 Simons fritidsjob 2 Simons opsparing 3 Højden af en silo 4 Simons kondital 5 Fravær

Læs mere

Resultat fra Træningsløb i Skærbæk

Resultat fra Træningsløb i Skærbæk Piger 6 år og under (kørte i heat med Expert 6 år og under) Mathilde Holmgaard Køge 1 6 4 5 Piger 8 år og under (kørte i heat med Piger 10 år) Mille Larsen Kalundborg 1 1 1 1 Laura Schack Tønder 2 5 4

Læs mere

Program for U16 Kvalifikationsturnering Lørdag den 3. og søndag 4. maj 2014

Program for U16 Kvalifikationsturnering Lørdag den 3. og søndag 4. maj 2014 Program for U16 Kvalifikationsturnering Lørdag den 3. og søndag 4. maj 2014 Version 3 27. April 2014 Badminton Danmark har valgt at ændre seedningen i herresingle, så der er derfor foretaget en ny lodtrækning.

Læs mere

Kibæk badminton klub og DGI midtjylland. lørdag den 7/1 - søndag den 8/1 2012

Kibæk badminton klub og DGI midtjylland. lørdag den 7/1 - søndag den 8/1 2012 badminton klub og DGI midtjylland. lørdag den 7/1 - søndag den 8/1 2012 Tidsplan: Lørdag. kamp. 1-20. kl. 9.00-10.00. kamp. 21-35. kl. 10.00-11.00. kamp. 36-51. kl. 11.00-12.00. kamp. 52-67. kl. 12.00-13.00.

Læs mere

Når strømstyrken ikke er for stor, kan batteriet holde spændingsforskellen konstant på 12 V.

Når strømstyrken ikke er for stor, kan batteriet holde spændingsforskellen konstant på 12 V. For at svare på nogle af spørgsmålene i dette opgavesæt kan det sagtens være, at du bliver nødt til at hente informationer på internettet. Til den ende kan oplyses, at der er anbragt relevante link på

Læs mere

Solrød Strand Badmintonklub

Solrød Strand Badmintonklub U13E og U13E mini Grand Prix turnering den 26. og 27. november 2011 Kære spillere og forældre Velkommen til vores U13 Elite og U13 Mini Grand Prix turnering i Solrød Strand. Vi glæder os til at se jer

Læs mere

Nykøbing F. den RESULTATLISTE FRA ØBTU S UNGDOMSMESTERSKABER AFHOLDT I TÅSTRUP DEN JANUAR 2018

Nykøbing F. den RESULTATLISTE FRA ØBTU S UNGDOMSMESTERSKABER AFHOLDT I TÅSTRUP DEN JANUAR 2018 Nykøbing F. den 15-1-2018 RESULTATLISTE FRA ØBTU S UNGDOMSMESTERSKABER AFHOLDT I TÅSTRUP DEN 13. - 14. JANUAR 2018 HERRE U21 ELITE SINGLE 1.Gustav Dahl Larsen,Virum 2.Mikkel S. Andersen,Greve 3.Jeppe Okkels,Roskilde

Læs mere

Løb 1, 4X50m Rygsvømning Mix, Finaler Sponsor: Serie 1. Plac. Navn Født Point FINA 50m Opnået Status Klub

Løb 1, 4X50m Rygsvømning Mix, Finaler Sponsor: Serie 1. Plac. Navn Født Point FINA 50m Opnået Status Klub Side: 1 Resultat Total - Med point og mellemtider Stævne navn: 3. Seriestævne 2012/2013 Stævne by: Aars Arrangør: Svøm Region Nordjylland & Aars Svømmeklub Overdommer: Allan Thorup Svenningsen Stævneleder:

Læs mere

Løb 1, 200m Frisvømning Damer, Finaler Årg Plac Navn Født Klub Opnået Status. Løb 1, 200m Frisvømning Damer, Finaler Årg.

Løb 1, 200m Frisvømning Damer, Finaler Årg Plac Navn Født Klub Opnået Status. Løb 1, 200m Frisvømning Damer, Finaler Årg. Side: 1 Dato: 28 marts 2014 Tid: 21:51:33 Resultat Total - Pr. aldersgruppe uden mellemtider Stævne navn: Forårsstævne Stævne by: Nakskov Arrangør: Nakskov Svømmeklub Overdommer: Lars Mejer Frederiksen

Læs mere

Teknik Esbjerg Gruppe: M-14-A Deltagere: 1

Teknik Esbjerg Gruppe: M-14-A Deltagere: 1 Gruppe: M-14-A Deltagere: 1 TEAM/NAME: Tech 1 23 25 24 27 20 2,283 3,433 5,717 1 201/200 Gustav/Carol Present 1 37 37 32 36 29 KLUB: Tech 2 21 21 17 23 23 Bornholm Present 2 36 35 32 34 32 2 3 Gruppe:

Læs mere

RESULTATLISTE GundsøCup 2017

RESULTATLISTE GundsøCup 2017 15-01-2017 16:10:21 - DDS SP v.3.16.4.1 RESULTATLISTE GundsøCup 2017 Gevær, 15m. - Mesterskab Børn 1 1 121512 Laurits Mandrup 23-006 Næstved Skytteforening 200/10 200/10 400/20 G 2 118031 Ibi Wendelbo

Læs mere

Med solen som målet. Skal du have nyt tag..? Så tænk grønt og gør en god investering! den lette tagløsning

Med solen som målet. Skal du have nyt tag..? Så tænk grønt og gør en god investering! den lette tagløsning Metrotile LightPOwer Med solen som målet Skal du have nyt tag..? Så tænk grønt og gør en god investering! den lette tagløsning 2 Med solen som målet Da verden omkring os og vejrlige forandringer gør at

Læs mere

Grøn Institution - forløb om sol

Grøn Institution - forløb om sol Indledning Denne lærervejlening indeholder en beskrivelse af forløbet om sol, der er tilknyttet Grøn Institution. Forløbet tager udgangspunkt i historien om Gajus, men man kan sagtens lave aktiviteten

Læs mere

PIGER ÅR METER LØR KL Naja Riis Signe Risvig PIGER ÅR - 60 METER LØR KL. 12.

PIGER ÅR METER LØR KL Naja Riis Signe Risvig PIGER ÅR - 60 METER LØR KL. 12. den 9.dec 07 på Spar Nord Arena Arrangør: PIGER 0- ÅR - 0 METER LØR KL..00 9.44 Maya Fruergaard -00 9.78 Ane Katrine B. Madsen -007 9.9 Marie B. Olesen -007 4 0. Sofie Flyvbjerg -007 0.8 Naja Riis -007

Læs mere

DGI Nordjylland. Kommunemesterskab. Der spilles kun om lørdagen

DGI Nordjylland. Kommunemesterskab. Der spilles kun om lørdagen Kommunemesterskab Mariager Fjord Badmintonsamarbejde afholder i samarbejde med DGI Nordjylland Åbent stævne, den 5.-6. Februar 2011 Spillerne skal være spilleklar senest 20 minutter før det i programmet

Læs mere

Dansk Skytte Union 50m Hjemmebaneturnering Ungdom

Dansk Skytte Union 50m Hjemmebaneturnering Ungdom 1. omgang total 1. division 1 Viborg 1 906,7 8 906,7 8 2 Boddum Ydby 1 905,1 6 905,1 6 3 Bredstrup-Pjedsted 1 897,9 4 897,9 4 4 Nykøbing F. 1 889,5 2 889,5 2 5 Helle 1 882,4 0 882,4 0 2. division 1 Ørre

Læs mere

Løb 1, 4X50m Frisvømning Mix, Finaler Sponsor: Serie 1. Plac. Navn Født Point FINA 50m Opnået Status Klub

Løb 1, 4X50m Frisvømning Mix, Finaler Sponsor: Serie 1. Plac. Navn Født Point FINA 50m Opnået Status Klub Side: 1 Dato: 31 august 2014 Tid: 23:43:27 Resultat Total - Med point og mellemtider Stævne navn: 1. Seriestævne 2014/2015 Stævne by: Nørresundby Arrangør: Svøm Region Nordjylland & Svømmeklubben Nord

Læs mere

file://e:\documents and Settings\SAK\Dokumenter\DGI Mangekamp v3.2\printout\resultlisttotal.html

file://e:\documents and Settings\SAK\Dokumenter\DGI Mangekamp v3.2\printout\resultlisttotal.html Side 1 af 6 Resultatliste - Samlet Midtjyske Mesterskaber, SAS søndag den 1. oktober 2017 Piger under 7 år 1 6 Astrid Stilling 2010 Stoholm 40m 400m Læ Bo Ku 1037 9,52s (210) 2.22,17 (0) 2,09m (330) 10,02m

Læs mere

Velkommen til. Københavns Badminton Klubs. U17M Turnering. Sponseret af Nykredit. d. 27. og 28. september 2014

Velkommen til. Københavns Badminton Klubs. U17M Turnering. Sponseret af Nykredit. d. 27. og 28. september 2014 Velkommen til s U17M Turnering Sponseret af Nykredit d. 27. og 28. september 2014 KBK Hallen Krausesvej 12 2100 København Ø Spillested: KBK-Hallen, Krausesvej 12, 2100 København Ø Der skal betales for

Læs mere

SOLEN ER DEN STØRSTE VEDVARENDE ENERGIKILDE VI KENDER. PÅ BLOT EN TIME MODTAGER JORDEN MERE ENERGI END DER BRUGES AF ALLE LANDE I VERDEN PÅ ET HELT

SOLEN ER DEN STØRSTE VEDVARENDE ENERGIKILDE VI KENDER. PÅ BLOT EN TIME MODTAGER JORDEN MERE ENERGI END DER BRUGES AF ALLE LANDE I VERDEN PÅ ET HELT SOLEN ER DEN STØRSTE VEDVARENDE ENERGIKILDE VI KENDER. PÅ BLOT EN TIME MODTAGER JORDEN MERE ENERGI END DER BRUGES AF ALLE LANDE I VERDEN PÅ ET HELT ÅR. Kilde iea Trods det at Danmark er placeret rimelig

Læs mere

Arbejdsplan generel Tema 4: Statistik

Arbejdsplan generel Tema 4: Statistik Arbejdsplan generel Tema 4: Statistik Formål: Eleverne skal få kendskab til og kunne forklare forskellige begreber inden for det statistiske emne. Der bliver alene arbejdet med enkelobservationer. Grupperede

Læs mere