Udvalgshenviste og vedtagne medlemsforslag til udvalgene

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udvalgshenviste og vedtagne medlemsforslag til udvalgene"

Transkript

1 20. oktober Udvalgshenviste og vedtagne medlemsforslag til udvalgene I det følgende oplistes udvalgshenviste og vedtagne medlemsforslag fra Borgerrepræsentationen. Dagsordener og referater kan findes på kk.dk. Økonomiudvalget: 22. maj ( ) Ændringsforslag fra A til 1. atpunkt - afstemning, F: 37, I: 8, orienteret om Rigsrevisionen endelige beretning i juni WOCO s redegørelse udkom i juli. ØU fik undersøgelse af U: 2 - godkendt. Dette er håndteret. ØU besluttede at ændre Eurovision Song Contest Ændringsforslag fra A til 2. atpunkt bilag om tilskudsforvaltning i Kasse- og i København i maj - afstemning, F: 39, I: 8, Regnskabsregulativet. Ændringerne trådte i kraft dec. U: Ingen - godkendt. (Stillet af Venstre) 18. juni ( ) F stillede forslag om at udvalgshenvise forslaget til udpegning af 50 steder, Økonomiudvalget. Godkendt hvor trygheden skal øges efter F: 27, I: 24 (Stillet af Socialdemokraterne) Økonomiudvalget behandlede sagen den 18. august. Økonomiudvalget pålagde Økonomiforvaltningen at udarbejde et budgetnotat herom. I Budget er der afsat midler til projektet i hhv. og Udmøntningsindstilling forventes forelagt for Teknik- og Miljøudvalget og Økonomiudvalget marts/april. Projektet er under implementering og lokaludvalgene er skal indmelde utrygge steder senest den 27. februar. Herefter vil Økonomiforvaltningen og Teknik- og Miljøforvaltningen med input fra Københavns Politi gennemgå og udvælge de utrygge steder, som det herefter indstilles til Økonomiudvalget og Teknik- og Miljøudvalget at godkende. Efterår : Der arbejdes sammen med TMF og lokaludvalg om at kvalificere uspecifcierede forslag og forslag, hvor ejerforhold vanskeliggør processen.

2 26. februar ( ) udstrækning af sociale klausuler og arbejdsklausulen (Stillet af Socialdemokraterne, Enhedslisten og Socialistisk vedtaget efter F: 28, I: 12, U:0 Økonomiforvaltningen er i gang med at udarbejde en oversigt over samt en vurdering af de områder, hvor yder økonomisk bidrag til private, men som i dag ikke er dækket af en arbejdsklausul og/eller en social klausul. Kvalitetssikring af undersøgelsen sker i samarbejde med relevante forvaltninger. Kvalitetssikringen af undersøgelsen nødvendiggør, at resultatet først forventes afrapporteret til Økonomiudvalget den 17. november frem for den 3. november. 26. marts ( ) brug af borgerbudgetter i København A, O, Ø og B stillede forslag om at udvalgshenvise medlemsforslaget til Økonomiudvalget. Forslaget blev godkendt efter F: 44, I: 5, U:0. Forslaget blev behandlet på ØU , hvor ØU besluttede at udarbejdelse af forslag til model for borgerbudgetter i København skal håndteres inden udgangen af i forbindelse med ØKF's udarbejdelse af forslag til fælles kommunale principper for, hvordan borgerne fremadrettet kan engageres og involveres i byens udvikling. Ø stillede to ændringsforslag, som overgik til udvalgsbehandlingen, A, Ø og B afgav protokolbemærkning. 30. april ( ) en lighedsudredning for A, Ø og B stillede forslag om at udvalgshenvise medlemsforslaget til ØU. Godkendt uden C stillede to ændringsforslag, som overgår til udvalgsbehandlingen. ØU behandlede 19. august en indstilling. Der udarbejdes en lighedsudredning, som forventes fremlagt for ØU ultimo januar 2016.

3 28. maj ( ) stop for køb af varer fra ulovlige israelske bosættelser Stillet af Socialdemokratiet vedtaget efter F: 35, I: 15, U: 0. O, Ø, F, C og A afgav protokolbemærkning Sagen udsættessættes frem mod modtagelse af statsforvaltningens udtalelse om hjemmelsgrundlaget på baggrund af lign. spørgsmål stillet af Byrådet i Århus Kommune. Den 22. september modtager ØU et orienteringsnotat om, at behandlingen af medlemsforslaget udsættes og baggrunden herfor. Der er ikke udmeldt en forventet dato for udsendelse af udtalelsen. holder kontakt til Århus herom. 17. september ( ) oversigter over værdier af beboelsesejendomme, grunde og andre rettigheder, som ejer uden for kommunen A, B, Ø og F stillede forslag om at udvalgshenvise medlemsforslaget til Økonomiudvalget. Forslaget blev godkendt uden Der forventes at de ønskede lister vil blive udarbejdet inden udgangen af november. De satser på at være klar til ØU enten 17/11 eller 1/12. Stillet af Det Konservative Folkeparti Teknik- og Miljøudvalget: 11. ( ) december øget brug af delebiler i Ø og A stillede forslag om at udvalgshenvise medlemsforslaget til Teknikog Miljøudvalget, som V og C tilsluttede sig. Forslaget blev Bestillingen vedr. medlemsforslaget om øget brug af delebiler i Købehavns Kommune er under udarbejdelse i Teknik- og Miljøforvaltningen og forventes pt. forelagt Teknik- og Miljøudvalget i første halvår af. Teknik- og Miljøudvalget er den 11. juni blevet orienteret om, at forvaltningen forventer at have en indstilling klar til politisk behandling på Teknik- og Miljøudvalgets møde den 21. september. Teknik- og Miljøforvaltningen forventer at have en indstilling klar til politisk behandling på Teknik- og

4 indstilling klar til politisk behandling på Teknik- og Miljøudvalgets møde den 26. oktober. 22. januar ( ) stiforbindelse ved Øresundshospitalet (Stillet af Dansk F stillede forslag om udvalgshenvise medlemsforslaget til Teknikog Miljøudvalget. Forslaget blev godkendt uden Indstillingen forventes behandlet i Teknik- og Miljøudvalget i foråret. Der er via overførselssagen 14/15 afsat midler til stiforbindelsen. Der vil således blive gjort op med medlemsforslaget, når stien er anlagt (forventet december ). 26. marts ( ) tilgængelighed for borgere med funktionsnedsættelse Medlemsforslag forventes forelagt for Teknik- og Miljøudvalget forud for budgetforhandlingerne Der forventes forelagt en indstilling til TMU i 4. kvartal af. Teknik- og Miljøforvaltningen forventer at have en indstilling klar til politisk bahandling på Teknik- og Miljøudvalgets møde den 2. november. 30. april ( ) nej til Skifergas (Stillet af Enhedslisten) A, B, V og F stillede forslag om udvalgshenvise medlemsforslaget til TMU. Forslaget blev godkendt efter F: 36, I: 16, U: 0 Medlemsforslag forventes forelagt for Teknik- og Miljøudvalget før sommerferien. Der forventes forelagt en indstilling til TMU i 3. kvartal af. B afgav protokolbemærkning. Fremlæggelse af indstillingen er udskudt grundet regeringsskiftet. Teknik- og Miljøforvaltningen forventer at fremlægge indstillingen i 4. kvartal.

5 8. oktober ( ) bilfri søndag i København (stillet af SF) Ø, B og F stillede et ændringsforslag som blev vedtaget efter F: 34, I: 16, U: 0. Forvaltningen forventer at forelægge en indstilling for TMU i første halvår af Kultur- og Fritidsudvalget: 11. december ( ) at civilregistrering af borgere flyttes fra Folkekirken til Borgerservice i Folkeparti, Enhedslisten og Radikale Venstre)Det Radikale Venste) A,F,Ø og B stillede ændringsforslag, som blev godkendt efter F: 38, I: 5, U: 4. Det ændrede medlemsforslag blev godkendt efter F: 37, I: 6, U: 4 Københavns Folkeregister er i gang med at undersøge mulighederne for at kunne hjemtage opgaven vedr. civilregistrering af borgere fra Folkekirken til Borgerservice, herunder organisering af opgaven, hjemmelgrundlaget mv. Kultur- og Fritidsudvalget og Borgerrepræsentationen vil blive underrettet om udfaldet af undersøgelsens resultatet, når det foreligger, formentlig ultimo marts. Folkeregisteret afventer fortsat svar på brev af 18. maj ds. til Kirkeministeriet, hvori der anmodes om mulighed for at få adgang til den digitale kirkebog og dermed mulighed for få opgaven vedr. civilregistrering forankret i kommunen. Der er afsendt en påmindelse til ministeriet.

6 26. februar ( ) at genindmelde i fribyordningen og indbyde en udenlandsk forfatter, journalist m.v., hvis ytringsfrihed krænkes i dennes hjemland til et ophold i København (Stillet af Det Konservative A, Ø, B og F stillede et ændringsforslag til medlemsforslaget, som blev Den således ændrede indstilling blev godkendt uden Et flertal i KFU besluttede følgende den 23. april : "1. at København, under forudsætning af, at der i Budget 2016 tilvejebringes finansiering hertil, genindtræder som medlem af ICORN Fribyordningen og inviterer en ny fribyforfatter for en to-årig periode efter nærmere fastlagte kriterier." Beslutningen kan i sin helhed ses her: d413c34a829b Der blev i Budget 2016 afsat finansiering til, at København kan genindtræde i ICORN, og der er nedsat en projektgruppe. Der vil inden årets udgang blive forelagt en plan det videre arbejde til godkendelse i KFU.

7 Beskæftigelses- og Integrationsudvalget: 26. februar ( ) F stillede forslag om at behandlet på BIUs møde d. 1. Medlemsforslag udvalgshenvise forslaget til juni. vedrørende forslag om Beskæftigelses- og Med indstillingen godkendte udvalget, at betinget støtte til DAFI Integrationsudvalget. Forslaget behandlingen udsættes indtil Økonomiforvaltningen og Modeugen blev godkendt uden har afsluttet sin undersøgelse af mulighederne for at (Stillet af Enhedslisten og udstrække sociale klausuler og arbejdsklausuler til at Socialistisk I afgav protokolbemærkning. omfatte alle områder, hvor kommunens samarbejdspartnere modtager økonomiske midler fra B afgav protokolbemærkning. kommunen. Medlemsforslaget forventes at blive behandlet i BIU igen inden årets udgang. Sundheds- og Omsorgsudvalget: 26. februar ( ) 26. februar pårørendeuddannelse i (Stillet af Venstre) ( ) en indgang for indsats for hjerneskadede borgere (Stillet af Socialdemokraterne) Der blev stillet forslag om at udvalgshenvise forslaget til Sundheds- og Omsorgsudvalget med inddragelse af Socialudvalget og Børne- og Ungdomsudvalget. Forslaget blev godkendt uden Medlemsforslaget forelægges til behandling i Børneog Ungdomsudvalget den 20. maj, Sundheds- og Omsorgsudvalget den 21. maj og Socialvalget den 27. maj. Medlemsforslag forventes forelagt for Sundheds- og Omsorgsudvalget den 24. juni.

Udvalgshenviste og vedtagne medlemsforslag til udvalgene

Udvalgshenviste og vedtagne medlemsforslag til udvalgene Udvalgshenviste og vedtagne medlemsforslag til udvalgene 2014-2017 I det følgende oplistes udvalgshenviste og vedtagne medlemsforslag fra Borgerrepræsentationen. Dagsordener og referater kan findes på

Læs mere

Udvalgshenviste og vedtagne medlemsforslag til udvalgene

Udvalgshenviste og vedtagne medlemsforslag til udvalgene Udvalgshenviste og vedtagne medlemsforslag til udvalgene 2014 - I det følgende oplistes udvalgshenviste og vedtagne medlemsforslag fra Borgerrepræsentationen. Dagsordener og referater kan findes på kk.dk.

Læs mere

Økonomiudvalget: valtningen. Medlemsforslag om råstofudvinding i Øresund. (Stillet af SF)

Økonomiudvalget: valtningen. Medlemsforslag om råstofudvinding i Øresund. (Stillet af SF) Afsluttede medlemsforslag 2014 2017 Følgende medlemsforslag, som er blevet vedtaget af Borgerrepræsentation i perioden 2014 2017, er blevet afsluttet/håndteret: Økonomiudvalget: 22. maj 2014 (2014-0095131)

Læs mere

Oversigt over politisk behandling

Oversigt over politisk behandling Oversigt over politisk behandling Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler, 1.at godkende forslag til lokalplan

Læs mere

Enhedslisten fremsatte følgende ændringsforslag (ÆF4) om nyt atpunkt:

Enhedslisten fremsatte følgende ændringsforslag (ÆF4) om nyt atpunkt: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen TMF Stab NOTAT 4. juni 2019 Bilag 1 Overblik over den politiske behandling Teknik- og Miljøudvalget den 3. juni 2019, Model for udmøntning af effektiviseringspotentialer

Læs mere

Indstillingen blev godkendt med 39 stemmer imod 11. Ingen medlemmer undlod at stemme. For stemte: A, B, F, O og Ø. Imod stemte: C, I og V.

Indstillingen blev godkendt med 39 stemmer imod 11. Ingen medlemmer undlod at stemme. For stemte: A, B, F, O og Ø. Imod stemte: C, I og V. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT 22. marts 2019 Bilag 1 Overblik over den politiske behandling Beslutninger og orienteringer Sagsnr. 2019-0041852 Dokumentnr. 2019-0041852-9

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget 2. maj 2016, Startredegørelse for Postgrunden Teknik- og Miljøudvalget behandlede startredegørelse for Postgrunden.

Teknik- og Miljøudvalget 2. maj 2016, Startredegørelse for Postgrunden Teknik- og Miljøudvalget behandlede startredegørelse for Postgrunden. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 17. september 2018 Bilag 1 - Oversigt over den politiske behandling Beslutninger og orienteringer Sagsnr. 2018-0247832 Dokumentnr.

Læs mere

Økonomiforvaltningen indstillede, at Økonomiudvalget skulle godkende følgende:

Økonomiforvaltningen indstillede, at Økonomiudvalget skulle godkende følgende: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT 4. februar 2019 Bilag 1 Oversigt over den politiske behandling Teknik- og Miljøudvalget 8. april 2019 Anlægsmåltal 2020/2021 - styring

Læs mere

Åbning af parkeringspladser på kommunale institutioner. Åbning af 220 pladser (ud af de 400 besluttede) ved 16 kommunale institutioner.

Åbning af parkeringspladser på kommunale institutioner. Åbning af 220 pladser (ud af de 400 besluttede) ved 16 kommunale institutioner. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 4. juli 2018 Bilag 1 Overblik over den politiske behandling Borgerrepræsentationen den 1. oktober 2015 Afstemningsprogram til budgetforslag

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat NOTAT Til forvaltningerne Indledende høring om mødeplan 2018 1. Høring i forvaltningerne BR-Sekr. har udarbejdet et udkast til

Læs mere

BORGERREPRÆSENTATIONEN. for mødet den , kl. 16:00 i Borgerrepræsentationens mødesal

BORGERREPRÆSENTATIONEN. for mødet den , kl. 16:00 i Borgerrepræsentationens mødesal BORGERREPRÆSENTATIONEN DAGSORDEN for mødet den 22.06.2017, kl. 16:00 i Borgerrepræsentationens mødesal 53. Mødeplan 2018 for Borgerrepræsentationens ordinære møder (2017-0218764) 2 Side 2 Side 3 Side 4

Læs mere

Styring af bruttoanlæg i budget 2020 og Økonomiudvalgets møde den 19. februar 2019

Styring af bruttoanlæg i budget 2020 og Økonomiudvalgets møde den 19. februar 2019 Styring af bruttoanlæg i budget 2020 og 2021 Økonomiudvalgets møde den 19. februar 2019 Indhold Opfølgning på Indkaldelsescirkulæret for budget 2020 Overblik Besluttede anlægsprojekter Overblik Regnskab

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning i mødet den 1. oktober 2018

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning i mødet den 1. oktober 2018 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 7. februar 2019 Bilag 1 - Overblik over den politiske behandling Beslutninger og orienteringer Økonomiudvalget den 23. oktober 2018

Læs mere

Medlemsforslaget blev lagt til fremlæggelse for BR i mødet den 17. juni 2015, og kan dermed anses som håndteret.

Medlemsforslaget blev lagt til fremlæggelse for BR i mødet den 17. juni 2015, og kan dermed anses som håndteret. 25.09.2015 Afsluttede medlemsforslag 2014 2017 Følgende medlemsforslag, som er blevet vedtaget af Borgerrepræsentation i perioden 2014 2017, er blevet afsluttet/håndteret: Økonomiudvalget: 18. juni 2014

Læs mere

Borgerrepræsentationen, den 11. december 2014, vedtagelse af Kommuneplanstrategi Den sammenhængende by

Borgerrepræsentationen, den 11. december 2014, vedtagelse af Kommuneplanstrategi Den sammenhængende by KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen TMF Stab NOTAT 19. april 2018 Bilag 1: Overblik over den politiske behandling Borgerrepræsentationen, den 11. december 2014, vedtagelse af Kommuneplanstrategi

Læs mere

Borgerrepræsentationen den 22. maj 2014, medlemsforslag om arrangementspuljen

Borgerrepræsentationen den 22. maj 2014, medlemsforslag om arrangementspuljen Bilag 1 Overblik over den politiske behandling Borgerrepræsentationen den 22. maj 2014, medlemsforslag om arrangementspuljen (Overflytningsbeslutningen) Borgerrepræsentationen besluttede, at udgifterne

Læs mere

BORGERREPRÆSENTATIONEN. for mødet den , kl. 16:00 i Borgerrepræsentationens mødesal

BORGERREPRÆSENTATIONEN. for mødet den , kl. 16:00 i Borgerrepræsentationens mødesal BORGERREPRÆSENTATIONEN REFERAT for mødet den 19.06.2013, kl. 16:00 i Borgerrepræsentationens mødesal 40. Medlemsforslag om uvildig undersøgelse af forekomsten af øv-dage (2013-92548) 1 BORGERREPRÆSENTATIONEN

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget, 25. august 2014, Medlemsforslag om altaner i nybyggeri

Teknik- og Miljøudvalget, 25. august 2014, Medlemsforslag om altaner i nybyggeri KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 18. januar 2018 Sagsnr. 2018-0014521 Dokumentnr. 2018-0014521-2 Bilag 1 Oversigt over den politiske behandling Teknik- og Miljøudvalget,

Læs mere

ØK 22 - Høringssvar vedr. model til forbedring af budgetsikkerheden i frivillige sociale organisationer. Sagsnr.

ØK 22 - Høringssvar vedr. model til forbedring af budgetsikkerheden i frivillige sociale organisationer. Sagsnr. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT ØK 22 - Høringssvar vedr. model til forbedring af budgetsikkerheden i frivillige sociale organisationer Med vedtagelsen af juni-indstillingen

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET REFERAT. for mødet den , kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal. 6. Frisættelse af institutioner ( ) 1

ØKONOMIUDVALGET REFERAT. for mødet den , kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal. 6. Frisættelse af institutioner ( ) 1 ØKONOMIUDVALGET REFERAT for mødet den 27.08.2013, kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal 6. Frisættelse af institutioner (2013-83084) 1 ØKONOMIUDVALGET 6. Frisættelse af institutioner (2013-83084)

Læs mere

12. Trafikplan for Blågårdsgade- og Rantzausgadekvarteret ( )

12. Trafikplan for Blågårdsgade- og Rantzausgadekvarteret ( ) Københavns Kommune Page 1 of 6 12. Trafikplan for Blågårdsgade- og Rantzausgadekvarteret (2015-0228110) Bilag Bilag 1 - Trafikplan Bilag 2 - Rantzausgade og Stengade, trafikskitse Bilag 3 - Parkeringsredegørelse

Læs mere

Bilag 2 Effektiviseringsstrategi 2017

Bilag 2 Effektiviseringsstrategi 2017 Bilag 2 Effektiviseringsstrategi 2017 Borgerrepræsentationen besluttede med budget 2016 at videreføre den flerårige effektiviseringsstrategi. I forbindelse med Økonomiudvalgets behandling af Indkaldelsescirkulæret

Læs mere

Anbefalinger fra ekspertgruppen til forebyggelse af radikalisering

Anbefalinger fra ekspertgruppen til forebyggelse af radikalisering Anbefalinger fra ekspertgruppen til forebyggelse af radikalisering BESLUTNING Dagsordenspunkt 5: Anbefalinger fra ekspertgruppen til forebyggelse af radikalisering (2015-0156312) Økonomiudvalgets beslutning

Læs mere

http://kkedoc4/agendaweb/forms/print/printoverview.aspx?handlingitemguid=457...

http://kkedoc4/agendaweb/forms/print/printoverview.aspx?handlingitemguid=457... Side 1 af 5 BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSUDVALGET 8. Håndtering af ekstra samtaler i forbindelse med beskæftigelsesreformen (2015-0057842) INDSTILLING OG BESLUTNING Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Læs mere

Sagsnr Status vedr. certificering af etisk skattemærke

Sagsnr Status vedr. certificering af etisk skattemærke KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Til Økonomiudvalget 7.maj 2018 Sagsnr. 2018-0081888 Status vedr. certificering af etisk skattemærke Borgerrepræsentationen behandlede den

Læs mere

30 Medlemsforslag om systematisk opfølgning på krav om etiske og sociale hensyn hos kommunens leverandører (2013-46011)

30 Medlemsforslag om systematisk opfølgning på krav om etiske og sociale hensyn hos kommunens leverandører (2013-46011) Bilag 1 30 Medlemsforslag om systematisk opfølgning på krav om etiske og sociale hensyn hos kommunens leverandører (2013-46011) INDSTILLING OG BESLUTNING Det foreslås, 1. at Borgerrepræsentationen pålægger

Læs mere

Forslag til redaktionelle og tekniske ændringer i Styrelsesvedtægt for Københavns Kommunes 2017

Forslag til redaktionelle og tekniske ændringer i Styrelsesvedtægt for Københavns Kommunes 2017 Bilag 1 Forslag til redaktionelle og tekniske ændringer i Styrelsesvedtægt for Københavns Kommunes 2017 Foreslåede ændringer Generelle redaktionelle ændringer: Bemærkninger til ændringerne Samtlige dots

Læs mere

NOTAT Bilag 2: Oversigt over politiske beslutninger om nyt bycykelsystem. Sagsnr

NOTAT Bilag 2: Oversigt over politiske beslutninger om nyt bycykelsystem. Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Trafik NOTAT Bilag 2: Oversigt over politiske beslutninger om nyt bycykelsystem 6. juni 2007: Medlemsforslag om bycykler (stillet af Morten Kabell,

Læs mere

Bilag 5 Effektiviseringsstrategi 2020 og investeringspuljerne

Bilag 5 Effektiviseringsstrategi 2020 og investeringspuljerne Bilag 5 Effektiviseringsstrategi 2020 og investeringspuljerne Med budget 2019 besluttede Borgerrepræsentationen at fortsætte effektiviseringsstrategien i 2020. Effektiviseringsmåltallet i 2019 udgjorde

Læs mere

Tabel 1: Forventede varige effektiviseringer ved tværgående systemer kr p/l Forudsatte effektiviseringer i Kvantum BC

Tabel 1: Forventede varige effektiviseringer ved tværgående systemer kr p/l Forudsatte effektiviseringer i Kvantum BC KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Koncern IT Bilag 9. Revideret gevinstrealisering på tværgående ved Kvantum Sagsbeskrivelse I business casen for Kvantum er der estimeret et overordnet årligt besparelsespotentiale

Læs mere

Svar på spørgsmål om forvaltningernes effektiviseringsbidrag samt resultat ved budgetaftaler de seneste fem år

Svar på spørgsmål om forvaltningernes effektiviseringsbidrag samt resultat ved budgetaftaler de seneste fem år KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Til Neil Bloem Svar på spørgsmål om forvaltningernes effektiviseringsbidrag samt resultat ved budgetaftaler de seneste fem år Økonomiforvaltningen

Læs mere

2. Krav om miljømærker i kommunens indkøb og udbud ( )

2. Krav om miljømærker i kommunens indkøb og udbud ( ) Københavns Kommune 2. Krav om miljømærker i kommunens indkøb og udbud (2017-0188408) Bilag Bilag 1 - Kategorisering af indkøbsområder ud fra miljømærkerne Svanen og EU-Blomsten Bilag 2 - Om miljømærkerne

Læs mere

Orientering om status for forsøg med fleksibel arbejdstid

Orientering om status for forsøg med fleksibel arbejdstid KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen, Koncernservice Center for Personalejura og HR Til Økonomiudvalget NOTAT Dato: 16. april 2018 Sagsnr. 2018-0115588 Orientering om status for forsøg med fleksibel

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING 1. TMU 66/2006 J.nr. 639.0029/05 Billige boliger INDSTILLING OG BESLUTNING På baggrund af Borgerrepræsentationens beslutning af 15. december 2005 om, at der over en femårig periode, bygges 5.000 boliger

Læs mere

Dokumentnr Magistratens 4. afdeling 1992 Fortovsordning blev indført på gågaderne i Indre By

Dokumentnr Magistratens 4. afdeling 1992 Fortovsordning blev indført på gågaderne i Indre By KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Drift BILAG 1 30. oktober 2018 Overblik over den politiske behandling Beslutninger og orienteringer Sagsnr. 2017-0292869 Dokumentnr. 2017-0292869-2

Læs mere

Dokumentnr Magistratens 4. afdeling 1992 Fortovsordning blev indført på gågaderne i Indre By

Dokumentnr Magistratens 4. afdeling 1992 Fortovsordning blev indført på gågaderne i Indre By KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Drift BILAG 1 Til Teknik- og Miljøudvalget 7. juli 2018 Overblik over den politiske behandling Beslutninger og orienteringer Sagsnr. 2017-0292869

Læs mere

Beslutninger fra mødet

Beslutninger fra mødet Beslutninger fra mødet Mandag 29.10.2007 kl. 17.30 Ordinært møde Lukket møde Kommunalbestyrelsen KB = Kommunalbestyrelsen ØU = Økonomiudvalget BEU = BSU = KFU = SSU = TMU = Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget

Læs mere

Bilag 4 Effektiviseringsstrategi Overblik

Bilag 4 Effektiviseringsstrategi Overblik Bilag 4 Effektiviseringsstrategi 2018 - Overblik Borgerrepræsentationen besluttede med budget 2017 at videreføre den flerårige effektiviseringsstrategi. I forbindelse med Økonomiudvalgets behandling af

Læs mere

Dokumentnr Magistratens 4. afdeling 1992 Fortovsordning blev indført på gågaderne i Indre By

Dokumentnr Magistratens 4. afdeling 1992 Fortovsordning blev indført på gågaderne i Indre By KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Drift BILAG 1 Til Teknik- og Miljøudvalget 8. maj 2018 Overblik over den politiske behandling Beslutninger og orienteringer Sagsnr. 2017-0292869 Dokumentnr.

Læs mere

Dette notat omhandler de formelle forhold og praksis omkring møderne Teknik- og Miljøudvalget.

Dette notat omhandler de formelle forhold og praksis omkring møderne Teknik- og Miljøudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen TMF Sekretariat Til Teknik- og Miljøudvalget Udkast til kutymepapir 18-12-2017 Sagsnr. 2017-0248171 Dokumentnr. 2017-0248171-5 Dette notat omhandler de

Læs mere

Dagsorden for Byrådet

Dagsorden for Byrådet Dagsorden for Byrådet 10.12.2013 Kl. 19:00 A: Socialdemokratiet B: Det Radikale Venstre C: Det Konservative Folkeparti F: Socialistisk Folkeparti I: Liberal Alliance O: Dansk Folkeparti V: Venstre Ø: Enhedslisten

Læs mere

SOCIALUDVALGET. 1. at Socialudvalget godkender, at Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anmodes om et internt lån, jf. økonomiafsnittet.

SOCIALUDVALGET. 1. at Socialudvalget godkender, at Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anmodes om et internt lån, jf. økonomiafsnittet. Bilag 1 SOCIALUDVALGET 4. Optagelse af internt lån ifm. oktoberprognosen (2018-0294250) Resumé Denne sag omhandler behov for optagelse af internt lån til dækning af en mindre del af Socialforvaltningens

Læs mere

Bilag 3 til indstilling om bedre sagsbehandling ledelsesinformation og måltal (Økonomiudvalget den 12. april 2016):

Bilag 3 til indstilling om bedre sagsbehandling ledelsesinformation og måltal (Økonomiudvalget den 12. april 2016): KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Bilag 3 til indstilling om bedre sagsbehandling ledelsesinformation og måltal (Økonomiudvalget den 12. april 2016): Fagforvaltningernes høringssvar Indhold 1. høringsrunde... 1

Læs mere

Afbud: Svend Aage Sørensen Eksterne deltager: Specialkonsulent Helene Botilde Rønne, Center for Sundhed deltog under punkt 9 fra kl

Afbud: Svend Aage Sørensen Eksterne deltager: Specialkonsulent Helene Botilde Rønne, Center for Sundhed deltog under punkt 9 fra kl REFERAT Møde i Forretningsudvalget Dato: Den 25. november 2015 kl. 10 13. Sted: Sjællandsgade 40, 3. sal, lokale i 402. Til stede: Kirsten Nissen (formand), Bente Hansen, (næstformand), Bent Johansen,

Læs mere

Til: Teknik- og Miljøudvalget. 18. april Fra: Adm. dir. Hjalte Aaberg. Vedr.: Udvalgets møder

Til: Teknik- og Miljøudvalget. 18. april Fra: Adm. dir. Hjalte Aaberg. Vedr.: Udvalgets møder )*++$+!! + Til: Fra: Vedr.: Teknik- og Miljøudvalget Adm. dir. Hjalte Aaberg Udvalgets møder 18. april 2007 Teknik- og Miljøudvalget fik 1. udgave af dette notat i januar 2006 og 2. udgave i september

Læs mere

Dette notat indeholder en orientering om de overordnede tal for regnskab 2013 for Københavns Kommune.

Dette notat indeholder en orientering om de overordnede tal for regnskab 2013 for Københavns Kommune. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Til ØU Dette notat indeholder en orientering om de overordnede tal for regnskab for Københavns Kommune. et forelægges for ØU den 1. april 2014 og for BR den 10. april 2014, hvor

Læs mere

Forslag til modeller for Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget

Forslag til modeller for Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget Forslag til modeller for Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget BESLUTNING Dagsordenspunkt 8: Forslag til modeller for Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Notat. i Københavns Kommune. København Kommunes organisering og Styreforms- og Strukturudvalg Styreforms- og Strukturudvalget.

Notat. i Københavns Kommune. København Kommunes organisering og Styreforms- og Strukturudvalg Styreforms- og Strukturudvalget. Notat Emne: Til: Kopi: til: København Kommunes organisering og Styreforms- og Strukturudvalg Styreforms- og Strukturudvalget Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Den 04/10 2012 Københavns Kommune Dette

Læs mere

Kvinder og mænd skal have lige muligheder for ansættelse, uddannelse, udvikling, avancement og lige løn for lige arbejde.

Kvinder og mænd skal have lige muligheder for ansættelse, uddannelse, udvikling, avancement og lige løn for lige arbejde. Til Rikke Lauritzen (MB) Svar på forespørgsel vedr. køn, ligestilling, barsel osv. fra 2000 til i dag Kære Rikke Lauritzen 08-09-2008 Sagsnr. 2008-109245 Dokumentnr. 2008-481961 Tak for din henvendelse

Læs mere

Indstilling om modtagelse af flygtninge i 2015

Indstilling om modtagelse af flygtninge i 2015 Indstilling om modtagelse af flygtninge i 2015 BESLUTNING Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 26. februar 2015 Indstillingen blev godkendt med 42 stemmer imod 7. 2 medlemmer undlod at stemme.

Læs mere

Ændringsforslaget blev dermed forkastet. Indstillingen blev herefter tiltrådt uden afstemning.

Ændringsforslaget blev dermed forkastet. Indstillingen blev herefter tiltrådt uden afstemning. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BR 203/04 Tilskud Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler Økonomiudvalget, at Borgerrepræsentationen yder Badmintonklubben BC 37 et

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Teknik- og Miljøudvalget. Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Teknik- og Miljøudvalget. Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:20 Fraværende: Ingen Indholdsfortegnelse Side 1. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 202 for Byens

Læs mere

Beslutninger fra mødet

Beslutninger fra mødet Beslutninger fra mødet Mandag 27.08.2007 kl. 17.30 Ordinært møde Lukket møde Kommunalbestyrelsen KB = Kommunalbestyrelsen ØU = Økonomiudvalget BEU = BSU = KFU = SSU = TMU = Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget

Læs mere

EFTERRETNINGSNOTAT. DATO : 1. oktober 2007. : Teknik- og Miljøudvalget. : Center for Miljø. EMNE : Agenda 21-plan 2008-2011 Resultat af udvalgshøring

EFTERRETNINGSNOTAT. DATO : 1. oktober 2007. : Teknik- og Miljøudvalget. : Center for Miljø. EMNE : Agenda 21-plan 2008-2011 Resultat af udvalgshøring EFTERRETNINGSNOTAT DATO : 1. oktober 2007 TIL FRA : Teknik- og Miljøudvalget : Center for Miljø EMNE : Agenda 21-plan 2008-2011 Resultat af udvalgshøring RESUMÈ Dette efterretningsnotat beskriver i store

Læs mere

Dokumentnr Magistratens 4. afdeling 1992 Fortovsordning blev indført på gågaderne i Indre By

Dokumentnr Magistratens 4. afdeling 1992 Fortovsordning blev indført på gågaderne i Indre By KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Drift BILAG 1 22. maj 2019 Overblik over den politiske behandling Beslutninger og orienteringer Sagsnr. 2017-0292869 Dokumentnr. 2017-0292869-2 Magistratens

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Som opfølgning på Evaluering af lokaludvalg i København fra august 2010, skal Økonomiudvalget tage stilling til principper for ændringer i lokaludvalgskonceptet. INDSTILLING OG BESLUTNING Økonomiforvaltningen

Læs mere

Vedrørende egen driftundersøgelse om BR 19/07 cykelrute langs søerne

Vedrørende egen driftundersøgelse om BR 19/07 cykelrute langs søerne Teknik- og Miljøforvaltningens direktion Rådhuset, 1. sal, vær. 34 Postboks 444 1505 København V 04-11-2009 Sagsnr. 2009-60034 Brev er d.d. fremsendt pr. e-mail. Vedrørende egen driftundersøgelse om BR

Læs mere

Status Med rapporteringen for 2. kvartal 2016 indgår følgende tre initiativer i afvigerapporteringen med rød markering:

Status Med rapporteringen for 2. kvartal 2016 indgår følgende tre initiativer i afvigerapporteringen med rød markering: KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Til Økonomiudvalget Opfølgning på driftsprojekter og hensigtserklæringer 2. kvartal Rapportering Økonomiudvalget besluttede den 2. februar

Læs mere

Bilag 1. Foreløbige modeller for ny organisering

Bilag 1. Foreløbige modeller for ny organisering Bilag 1. Foreløbige modeller for ny organisering Fire modeller inden for kommunens nuværende styreform 1. Kommunens organisering i dag (med ny placering af Københavns Ejendomme) 2. Udgangspunkt i borgere

Læs mere

Referat Kommunalbestyrels. en Indkaldelse. Mødedato: 10. december Tidspunkt: 17:00. Mødenr.: Mødesalen i Ringe.

Referat Kommunalbestyrels. en Indkaldelse. Mødedato: 10. december Tidspunkt: 17:00. Mødenr.: Mødesalen i Ringe. en 2018-21 Referat Kommunalbestyrels Mødedato: 10. december 2018 Tidspunkt: 17:00 Mødenr.: Sted: Deltagere: Mødesalen i Ringe Indkaldelse Hans Stavnsager Søren Kristensen Anne Møllegaard Mortensen Anstina

Læs mere

Københavns Kommune, Borgerrepræsentationens Sekretariat Rådhuset - Rådhuspladsen København V. Kommunens sagsnr.

Københavns Kommune, Borgerrepræsentationens Sekretariat Rådhuset - Rådhuspladsen København V. Kommunens sagsnr. Københavns Kommune, Borgerrepræsentationens Sekretariat Rådhuset - Rådhuspladsen 1 1599 København V 2017-20767 Dato: 24-05-2017 Kommunens sagsnr. 2017-0012790 Henvendelse vedrørende Københavns Kommune

Læs mere

Tids og aktivitetsoversigt ifm. BIU-beslutning vedr. kommunalt Sprogcenter for ydelsesmodtagere

Tids og aktivitetsoversigt ifm. BIU-beslutning vedr. kommunalt Sprogcenter for ydelsesmodtagere KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og integrationsforvaltningen Center for Beskæftigelse, Sprog og Integration Tids og aktivitetsoversigt ifm. BIU-beslutning vedr. kommunalt Sprogcenter for ydelsesmodtagere

Læs mere

15. Opfølgning på startredegørelse af den 2. maj 2016 til forslag til lokalplan "Postgrunden", Vesterbro ( )

15. Opfølgning på startredegørelse af den 2. maj 2016 til forslag til lokalplan Postgrunden, Vesterbro ( ) Bilag 6 15. Opfølgning på startredegørelse af den 2. maj 2016 til forslag til lokalplan "Postgrunden", Vesterbro (2016-0250847) Bilag Bilag 1 Videreudvikling af projektet efter TMU-mødet den 2. maj 2016

Læs mere

Dette notat omhandler de formelle forhold og praksis omkring Teknik- og Miljøudvalget og indeholder forhold vedrørende:

Dette notat omhandler de formelle forhold og praksis omkring Teknik- og Miljøudvalget og indeholder forhold vedrørende: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Rådhussekretariatet Bilag 1: Kutymepapir for Teknik- og Miljøudvalget Dette notat omhandler de formelle forhold og praksis omkring Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

1. Godkendelse af dagsordenen /32720 Kirkelig ligning / behandling af budget Orientering...

1. Godkendelse af dagsordenen /32720 Kirkelig ligning / behandling af budget Orientering... Referat Økonomiudvalget Tid Mandag den 28. september 2015 - kl. 13:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2. 14/32720 Kirkelig ligning 2016...1 3.

Læs mere

Svar på Enhedslistens protokolbemærkning til måltal for de særlige jobordninger i KK som arbejdsplads for 2019 på ØU møde d. 19.

Svar på Enhedslistens protokolbemærkning til måltal for de særlige jobordninger i KK som arbejdsplads for 2019 på ØU møde d. 19. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen NOTAT 21. februar 2019 Svar på Enhedslistens protokolbemærkning til måltal for de særlige jobordninger i KK som arbejdsplads

Læs mere

BI4 Need to: Retskrav på indsats i rehabiliteringsteams

BI4 Need to: Retskrav på indsats i rehabiliteringsteams KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Socialforvaltningen Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen BUDGETNOTAT BI4 Need to: Retskrav på indsats i rehabiliteringsteams Baggrund Alle kommuner

Læs mere

- To mål videreføres direkte og fire mål videreføres delvist i Fællesskab København.

- To mål videreføres direkte og fire mål videreføres delvist i Fællesskab København. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Orientering om videreførelse af mål fra visionerne Miljømetropolen og Metropol for Mennesker til visionen

Læs mere

Dagsorden til møde i Kommunalbestyrelsen

Dagsorden til møde i Kommunalbestyrelsen Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kommunalbestyrelsen Dagsorden åben Mødedato 10. oktober 2012 Mødetidspunkt 18.00 Mødelokale Rådssalen Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse Kommunalbestyrelsen den 10. oktober

Læs mere

Til ØU. Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Anna Hesseldahl Larsen

Til ØU. Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Anna Hesseldahl Larsen KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Koncernservice NOTAT Til ØU ØU aflæggerbord 30/8 2016: Optimering og kvalitetsudvikling på løn- og personaleområdet, finansiering af handlingsplan til sikring af

Læs mere

Bilag 2. Udvidet beskrivelse af effektiviseringsstrategi 2013 og nedbringelse af administrationsudgifterne med 500 mio. kr. i 2015.

Bilag 2. Udvidet beskrivelse af effektiviseringsstrategi 2013 og nedbringelse af administrationsudgifterne med 500 mio. kr. i 2015. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi og HR NOTAT Bilag 2. Udvidet beskrivelse af effektiviseringsstrategi 2013 og nedbringelse af administrationsudgifterne med 500 mio. kr. i 2015.

Læs mere

Byrådet 26. juni Placering(er) af kunstgræsbane Sagsnr: P Sagen afgøres i: Byrådet

Byrådet 26. juni Placering(er) af kunstgræsbane Sagsnr: P Sagen afgøres i: Byrådet 134 Placering(er) af kunstgræsbane Sagsnr: 04.00.00-P20-2-13 Sagen afgøres i: Sagsresume Søren Søe har på vegne af Oplandslisten anmodet om at pkt 84 på KFU's dagsorden, "Placeringer af kunstgræsbaner",

Læs mere

På Økonomiudvalgets budgetseminar den januar blev der præsenteret et foreløbigt overblik over mulig finansiering til overførselssagen.

På Økonomiudvalgets budgetseminar den januar blev der præsenteret et foreløbigt overblik over mulig finansiering til overførselssagen. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Til ØU 12. marts 2019 Finansieringsnotat til overførselssagen 2018-2019 På Økonomiudvalgets budgetseminar den 22.-23. januar blev der præsenteret

Læs mere

Bilag 1 Evaluering af arbejds- og sociale klausuler på støtte- og tilskudsområdet

Bilag 1 Evaluering af arbejds- og sociale klausuler på støtte- og tilskudsområdet Bilag 1 Evaluering af arbejds- og sociale klausuler på støtte- og tilskudsområdet Baggrund D. 17. marts 2016 vedtog Borgerrepræsentationen, på baggrund af en advokatrapport fra DLA Piper (daværende LETT

Læs mere

Rettelsesblad til Bilag 2 Kommunens budgetrammer i 2020

Rettelsesblad til Bilag 2 Kommunens budgetrammer i 2020 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi 22. januar 2019 Rettelsesblad til Bilag 2 Kommunens budgetrammer i 2020 Overskrifterne i tabellerne vedrørende udvalgenes udgiftsrammer i 2020

Læs mere

Forvaltningen ønsker derfor at iværksætte en fleksjobpakke, som skal medvirke til at øge antallet af fleksjobansatte (primært) i kommunen.

Forvaltningen ønsker derfor at iværksætte en fleksjobpakke, som skal medvirke til at øge antallet af fleksjobansatte (primært) i kommunen. Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen BUDGETNOTAT BI4 Flere i fleksjob Baggrund Københavns Kommune har som arbejdsplads relativt få ansatte i fleksjob (1,4 %) sammenlignet med andre kommuner (4

Læs mere

Demokrati, indflydelse og ungerådsvalg

Demokrati, indflydelse og ungerådsvalg Demokrati, indflydelse og ungerådsvalg 1 Forløbets indhold Del 1 Demokrati i Københavns Kommune Del 2 Ungeråd KBH Del 3 Giv Ungeråd KBH klassens mærkesager Del 4 Stil op til ungerådsvalg 2018 Del 5 Stem

Læs mere

På mødet den 19. juni 2017 besluttede Teknik- og Miljøudvalget at anbefale følgende over for Borgerrepræsentationen:

På mødet den 19. juni 2017 besluttede Teknik- og Miljøudvalget at anbefale følgende over for Borgerrepræsentationen: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 06-10-2017 Sagsnr. 2017-0250829 Bilag 15. Teknik- og Miljøforvaltningens svar på Teknik- og Miljøudvalgets spørgsmål Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

2. Implementering af anbefalinger fra ekspertgruppen til forebyggelse af social kontrol ( )

2. Implementering af anbefalinger fra ekspertgruppen til forebyggelse af social kontrol ( ) 2. Implementering af anbefalinger fra ekspertgruppen til forebyggelse af social kontrol (2017-0192647) Bilag 1. Anbefalinger fra ekspertgruppen til forebyggelse af social kontrol Sagsfremstilling Indstilling

Læs mere

Til Teknik- og Miljøudvalget

Til Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøforvaltningen Rådhussekretariatet NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Notatet vedrører 1. måling af en registrering foretaget i såvel Teknikog Miljøforvaltningen som i de øvrige 6 forvaltninger

Læs mere

1) Politiske beslutninger om nyt by- og pendlercykelsystem

1) Politiske beslutninger om nyt by- og pendlercykelsystem Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 1: Redegørelse for nyt by- og pendlercykelsystemet I forlængelse af forespørgslen om nyt by- og pendlercykelsystem på Borgerrepræsentationens møde den 10. oktober 2013

Læs mere

Samlet økonomisk påvirkning

Samlet økonomisk påvirkning INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: Der søges om midler fra: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Effektivisering af netværkslinjebestilling og fakturering fra Københavns Kommunes

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2016-19 tet for 2016-19 tager udgangspunkt i det fremlagte budget til 1. behandlingen, korrigeret med tekniske ændringsforslag og ændringer fra budgetforliget mellem

Læs mere

P-aftale 2011 aftalens elementer

P-aftale 2011 aftalens elementer KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Parkering Bilag 2 P-aftale 2011 aftalens elementer Socialdemokraterne, Radikale Venstre, Konservative, Venstre og Dansk Folkepart indgik den

Læs mere

11. Anlæg af ændret indretning af Rantzausgade, Nørrebro ( )

11. Anlæg af ændret indretning af Rantzausgade, Nørrebro ( ) Københavns Kommune 11. Anlæg af ændret indretning af Rantzausgade, Nørrebro (2017-0056933) Bilag Bilag 1 - Oversigtskort Bilag 2 - Eksisterende forhold Bilag 3 - Dispositionforslag Bilag 4 - Forslag til

Læs mere

Beslutningsreferat for Århus Byråds møde onsdag den 4. februar 2009 kl. 16:00

Beslutningsreferat for Århus Byråds møde onsdag den 4. februar 2009 kl. 16:00 Side 1 af 8 4. februar 2009 Beslutningsreferat for Århus Byråds møde onsdag den 4. februar 2009 kl. 16:00 Fraværende: Margrethe Bogner. PRIORITERET SAG: BORGMESTERENS AFDELING SAG 1. Anmodning fra Susan

Læs mere

TNS Gallup - Public Tema: København 29. september 2008. Public

TNS Gallup - Public Tema: København 29. september 2008. Public TNS Gallup - Public Tema: København 29. september 2008 Public Metode Feltperiode: 24.-29. september 2008 Målgruppe: Borgere i Københavns kommune over på 18 år og derover Metode: G@llupForum (webinterviews)

Læs mere

Forretningsorden for Aalborg Kommunes Integrationsråd. Kapitel 1. Integrationsrådets formål og opgaver

Forretningsorden for Aalborg Kommunes Integrationsråd. Kapitel 1. Integrationsrådets formål og opgaver Forretningsorden for Aalborg Kommunes Integrationsråd Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at medvirke til, at Aalborg Kommunes integrationsindsats er effektiv

Læs mere

Bilag 4 Effektiviseringsstrategi overblik

Bilag 4 Effektiviseringsstrategi overblik Bilag 4 Effektiviseringsstrategi 2019 - overblik Borgerrepræsentationen besluttede med budget 2018 at videreføre effektiviseringsstrategien. I forbindelse med Økonomiudvalgets behandling af indkaldelsescirkulæret

Læs mere

Forvaltningens bistand til politikere

Forvaltningens bistand til politikere Forvaltningens bistand til politikere Albertslund Kommune har den 8. marts 2017 rettet henvendelse til KL, Jura og EU med anmodning om juridisk bistand. Albertslund Kommune har anmodet KL om juridisk bistand

Læs mere

Afrapportering på initiativer på anlægsområdet besluttet af Økonomiudvalget den 2. september 2014

Afrapportering på initiativer på anlægsområdet besluttet af Økonomiudvalget den 2. september 2014 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Til Økonomiudvalget Afrapportering på initiativer på anlægsområdet besluttet af Økonomiudvalget den 2. september 2014 Økonomiudvalget besluttede

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2017-2020 tet for 2017-20 består af det fremlagte budget til 1. behandlingen tillagt budgetforliget, som er indgået mellem Socialdemokratiet, Venstre, Konservative

Læs mere

Orienteringsnotat til Økonomiudvalget vedr. indgåelse af kontrakt om Mentorordning 2015-18

Orienteringsnotat til Økonomiudvalget vedr. indgåelse af kontrakt om Mentorordning 2015-18 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Sikker By NOTAT Til Økonomiudvalget Orienteringsnotat til Økonomiudvalget vedr. indgåelse af kontrakt om Mentorordning 2015-18 Jf. vedlagte indstilling

Læs mere

Forsøget Information om trafikforsøg i Guldbergsgade/ Møllegade

Forsøget Information om trafikforsøg i Guldbergsgade/ Møllegade Forsøget Information om trafikforsøg i Guldbergsgade/ Møllegade INDHOLD Indhold 1. Baggrund for forsøget Eksisterende ruter i området Baggrund trafiktællinger 2. Forsøget Overordnet: Formål, forventede

Læs mere

Opfølgning på driftsprojekter og hensigtserklæringer 3. kvartal

Opfølgning på driftsprojekter og hensigtserklæringer 3. kvartal KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 26. september 2017 Til Økonomiudvalget Opfølgning på driftsprojekter og hensigtserklæringer 3. kvartal Rapportering Økonomiudvalget besluttede

Læs mere

Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering

Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 17-01-2013 Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering Som opfølgning på Strukturudvalgets rapport fra 2. halvår 2012 besluttede

Læs mere

Referat Økonomiudvalget onsdag den 2. oktober 2013. Kl. 8:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Økonomiudvalget onsdag den 2. oktober 2013. Kl. 8:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat onsdag den 2. oktober 2013 Kl. 8:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - 2. behandling af budget 2014-2017...2 02-10-2013 Side 1 1. ØU - Godkendelse

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 1. december 2014 kl. 09.00 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Mogens Lehd Pedersen ( ) næstformand Lone Karakavuk ( ) Ella Bertelsen

Læs mere

Dagsorden til møde i Økonomiudvalget

Dagsorden til møde i Økonomiudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Økonomiudvalget Mødetidspunkt 17-12-2018 17:00 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Økonomiudvalget 17-12-2018 17:00 1 (Åben) Godkendelse af forslag til kommissorium

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE. Protokol

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE. Protokol LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Beredskabskommissionen Protokol for Møde tirsdag den 3. juni 2014 kl. 10:00 på borgmesterens kontor Medlemmerne var til stede: Fra Nordsjællands Politi, politidirektøren, deltog:

Læs mere