Vurdering af billedmanipulation Opgave 1

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vurdering af billedmanipulation Opgave 1"

Transkript

1 Vurdering af billedmanipulation Opgave 1 Beskriv de enkelte funktioner i dit tegneprogram... Er der tale om en korrektion eller en modifikation? Før vi kan begynde at kategorisere de forskellige funktioner i programmet som modifikationer og korrektioner så bliver vi nødt til at definere hvad det betyder at korrigere noget og modificere noget. Når man korrigerer, så laver man en ændring i billedet, hvor intentionen er at gøre billedet mere realistisk, uden at man begynder at ændre på selve sammensætningen af billedet. Altså har man et gammelt billede fra 2. verdenskrig med en masse støj (eks. vertikale eller horisontale linier der skærer i billedet) at fjerne de linier ville være en korrektion, da det ikke direkte ændrer på billedets sammensætning men bare gør billedet mere tydeligt. En modifikation er derimod at man ændrer på selve billedet eks. ændrer farverne til nogle farver der ikke er originale i billedet (eks modsatte farver funktionen).

2 Nu da vi har en ide, om hvad det betyder at korrigere og modificere, kan vi begynde at kategorisere funktionerne. Korrektion Lys (lille ændring) Korrektion af røde øjne Farvekontrast (lille ændring) Fjern støj / mindre støj Skarphed Modifikation Lys (stor ændring) Farveændring (modsatte farver) Forvrængning Vignette Sløring Støj Er det tydeligt for brugeren om funktionen tilretter eller ændrer billedet? Det er det normalt for det er ret nemt at spotte om den ændring man laver på billedet er forskellig fra den virkelige version (eks hvis man laver et stort sort hul midt i billedet der suger billedet ind mod sig (forvrængning)). Generelt hvis den effekt man bruger ændrer billedet på en måde så den er forskellig fra den virkelige version så er det en modifikation. Hvis man derimod ikke har set den originale version af billede, så kan det godt være meget svært at se om, billedet er tilrettet eller om der er lave store ændringer eller ingen. Burde det markeres tydeligt om det er en korrektion eller modifikation? Det kommer an på sammenhængen, men generelt mener vi at det burde markeres for at undgå misforståelser. Det burde dog markeres i reklamer når det er modificeret da det ellers kan misbruges til at give forbrugeren et falsk billede af deres produkt. Det skader heller ikke nogen at få at vide hvad der er korrigeret eller modificeret faktisk er det kun til gavn. hvis man tager film som et eksempel er det jo ikke nogen forundring at der er blevet lavet modificeringer men hvis man ser en reklame vil man jo godt have et oprigtigt indtryk af produktet. Hvordan kunne man markere forskelle mellem korrektioner og modifikationer? Simpel boks der indeholder enten bogstavet K (korrigeret) eller M (modificeret) i et af hjørnerne. Eller at der bare står skrevet korrigeret eller modificeret nede i hjørnet.

3 Eksempel søgning Opgave 2 Find eksempler på de elementer vi har snakket om Du skal beskrive hvor du mener de hører til Og så skal du selvfølgelig forklare hvorfor du mener / tror det Du må gerne krydre med egen produktion Lys (lille ændring): Vi mener at en lille lys ændring kan bruges som en korrektion, for at gøre lyset i billedet mere sammenlignelig med hvordan det så ud i virkeligheden. Korrektion af røde øjne: At man går ind og fjerner røde øjne, mener vi er en korrektion, for normalt har mennesker ikke røde øjne. Så ved at bruge dette element, så får vi billedet til mere at ligne virkeligheden. Farvekontrast (lille ændring): Nogle gange kan farverne i et billede se underlige ud i forhold til hinanden der kan være problemer med kontrasten der gør at de forskellige farver falder i med hinanden. Vi mener at en lille ændring med kontrasten er en korrektion, fordi man få billedet til at se mere virkeligt ud.

4 Fjern støj / mindre støj: Nogle gange kan der opstå støj i et billede som er en masse små rød, grønne, og blå prikker. Dem kan man delvist fjerne ved hjælp af Reducer støj værktøjet. Dette har vi sagt er en korrektion, for denne fejl kan være på grund af kameraets lysindtag, så situationen kommer til at se mere virkelig ud. Billedet her er brugt sammen med værktøjet skarphed, for bedre at skelne mellem hvad der er støj, og det reelle billede. Skarphed: Øger intensiteten af farver i billedet for at give bedre kontrast. Skarphed ligger midt imellem korrigering og modificering da man egentlig får nogle flere detaljer frem i billedet, men det kommer samtidig til at ligne at det er maleri. Det giver et nogenlunde realistisk billede af virkeligheden da man kan se nogle former man ellers ikke kunne se fordi farverne blandede sig meget.

5 Lys (stor ændring): Når man ændrer så meget på lyset, at et billede skifter tid (eks. fra nat til dag eller omvendt) eller på anden måde ændrer måden lyset så det påvirker omgivelserne på en anden måde end i virkeligheden, så er det helt klart tale om en modificering da det giver et falsk billede af virkeligheden. Farveændring: Man kan lave farveændringer på et objekt så det får en helt anden farve end det har i virkeligheden. Derfor synes vi at farveændringer hører til kategorien modificering, fordi elementet går ind og ændre på virkeligheden.

6 Forvrængning: Det siger sig selv det er en modificering da man direkte ændre på formen af billedet, og ligner ikke længere virkeligheden. Vignette: Dette element giver billedet et andet look. Man tillægger nærmest billedet en anden betydning, og får det til at se unaturligt ud. Derfor mener vi at dette element er en modificering. Sløring: Vi mener at sløring er en modificering, fordi man med sløring kan skjule vigtige ting i billedet, og dermed kommer det ikke helt til at ligne virkeligheden. Man kan både sløre et ansigt eller et objekt, men man kan også sløre baggrunden.

7 Støj: Man kan bruge støj til at give en uægte følelse i et billede, eller man kan bruge det til at få billedet til at ligne det er blevet taget med et ældre kamera eks. kan man bruge støj til at få et billede til at se mere gammeldags ud, pga. gamle kameraers mangel på evne til at behandle pixel sne i et billede (digital fotografering). Støj skal dog bruges sammen med andre værktøjer eks. sort hvid converter eller sepia farve converter eller en eller anden form værktøj der kan gøre billedet mere uskarpt for at give et realistisk udseende gammelt billede. (i dette tilfælde har vi ikke prøvet at simulere et gammelt digital kamera, men nærmere et gammelt analog kamera) Her er flere versioner af det samme billede, hvor de to længst til højre er de originale, bare den ene er i sort hvid. De andre billeder er der blevet tilføjet mindre eller større grad af støj til, for at prøve at gengive effekten af et gammelt billede. Vi mener at støj er et modificerende element.

8 Billedformater Opgave 3 Hvor/hvornår bruges formatet primært og hvad er det velegnet til (foto, web, tegning, animation )? Hvordan gemmer/komprimerer formatet i hovedtræk billeder? Hvordan ser data ud når billedet åbnes i en Binary viewer og/eller en Hex editor? Obs: brug gerne samme billede som eksempel! JPEG/JPG: Bliver brugt meget på nettet. Er et standard billedformat indenfor kameraer. Mange almindelige digitalkameraer, GoPro, Ipad, Iphone og mange mobiltelefoner bruger JPEG som billedformat. Der findes 2 primære formater indenfor JPEG, der er JPEG/Exif mest brugt i digitalkameraer, og så er der JPEG/JFIF mest brugt på internettet. JPEG komprimeringsmetoden er en såkaldt ikke tabsfri komprimeringsmetode, hvilket betyder at metoden taber information ved komprimeringen. GIF: Bliver brugt meget på nettet. Understøtter gennemsigtighed, men bruger kun op til 254 forskellige farver. Er velegnet til simpel lav opløsning animationer da de ikke fylder så meget. Bruger interlacing, der gør at billedet kan vises delvist inden det bliver loadet fuldstændigt det bliver lidt blurry i starten men derefter bliver det mere skarpt. BMP: Blev brugt meget i ældre grafiske brugerflader, hvor de brugte bitmaps i deres indbyggede grafik. Blev også brugt meget i billedredigeringsprogrammer fra forskellige styresystemer, da der ikke var taget patent på formatet og desuden var filformatet meget veldokumenteret. SVG: Scalable Vector Graphics, bliver brugt en del i nyere billedredigeringsprogrammer. Det er et praktisk filformat for designere, da der næsten ikke er noget tab i kvalitet, når man skalerer vektorgrafik. SVG filer kan gemmes i to formater: SVG (ukomprimeret) og SVGZ (komprimeret) Pga. filen fylder meget lidt, er det praktisk at bruge internettet. SVG understøtter også gennemsigtighed. PNG: Bliver brugt meget på nettet. Dette billedformat understøtter gennemsigtighed. Er velegnet til at lave logoer eller billeder som skal passe ind på forskellige baggrunde, eftersom at man kan lave det gennemsigtigt. Der findes flere forskellige versioner af PNG, PNG 8 (som ikke understøtter gennemsigtighed) PNG 24 som understøtter gennemsigtighed og PNG 32. PNG blev udviklet som en slags efterfølger til GIF formatet (bare uden animationer) fordi man havde brug for et format der fylder lidt, men stadig ser

9 godt ud. PNG filer taber ikke noget kvalitet under redigering, hvilket andre formater som JPEG gør. PNG formatet understøtter ikke animationer. PNG formatet fylder ofte mere, fordi det indeholder flere oplysninger.

10 Kameratest Opgave 4 Navn Samsung PL170 Nikon D5200 Samsung Galaxy Note iphone 4S Type Kompaktkamera Spejlrefleks Stor mobil Lille Mobil Objektiv Mellem Stor Lille Lille Billedsensor 25.4 x 58.4 mm 23.5 x 15.6 mm mellem mellem Antal fotoceller 4608 x x x x MP 24 MP 8 MP 8 MP Farvegengivelse Bløde farver, lidt mørke. Lidt til den lyse side. Farverne bliver mørkere. Skarpe farver, lille smule lyse. Dårlig belysning Ikke noget støj Ingen støj En smule støj En lille smule støj Fuld zoom Ikke helt skarp, ikke helt uskarp. Lidt grynet. skarpt uden gryn Uskarpt, meget grynet Uskarpt, meget grynet 5x zoom Brugervenlighed Venlig men med flere indstillinger end et normalt telefon kamera. Brugervenlighed ligger mellem den af Nikon kameraet og telefonerne. Venlig, men der er en del flere indstillinger man kan ændre på. Er ret simpel at bruge. Mange mobil kameraer er nemme at benytte. Man skal bare åbne kamera appen, og så tage billeder. Iphone kameraet er ret simpelt at benytte, man trykker bare på ikonet af et kamera, som er kamera appen. Nu er man klar til at tage billeder.

11 Sammenligningmedfarverigtbilledeilys: SamsungPL170: NikonD5200: SamsungGalaxyNote: iphone4s: Sammenligningmedfarverigtbilledeimørke: SamsungPL170: NikonD5200:

12 SamsungGalaxyNote: iphone4s: Sammenligningafetbladudenfor: SamsungPL170: NikonD5200: SamsungGalaxyNote: iphone4s:

13 Sammenligningaffliserindenfor: SamsungPL170: NikonD5200: SamsungGalaxyNote: iphone4s: Vurdering: Vivurderedeatdetkameradertagerbedstbilleder,erNikonkameraet. Detvarogsådetvivilleantage,udfrakameraetsspecifikationer.Hvismanaltsåikke kiggerpåstørrelseogvægtafnikonkameraet,eftersomdeterstørreogtungere endalledeandrekameraer,somvibrugeivorestest.nikonkameraet,slogalle kameraerpådetstekniskespecifikationer. Menhvilkenafspecifikationernemenerviderermestafgørendeforengod billedkvalitet? Vimenerikkedererenvigtigstspecifikation,menatenblandingaf flereervigtigtfordenoptimalebilledkvalitet.eksviletkameramed,ladossigeet kæmpeobjektivmenkun5px.opløsning ikkegiveetgodtbillede,damankunkan se5forskelligefarver.

Billedbehandling Pixlr.com Side 1

Billedbehandling Pixlr.com Side 1 Billedbehandling Pixlr.com Side 1 Billedbehandling Pixlr.com Side 2 Indholdsfortegnelse Det første skærmbillede... Side 3 Navigation... Side 4 Åbne Pixlr Advanced... Side 5 Inde i programmet... Side 6

Læs mere

Filformater Til digitale billedfiler

Filformater Til digitale billedfiler Filformater Til digitale billedfiler Oversigt Raster-formater (vs vektor-formater*) Komprimerede formater - JPEG - JPEG 2000 - GIF - PNG - BPG Ukomprimerede formater - RAW (NEF, CRW, CR2, ARW osv.) - TIFF

Læs mere

Introduktion til billeddatabasen

Introduktion til billeddatabasen Introduktion til billeddatabasen Colourbox.dk Colourbox.dk er den billeddatabase som Odense Kommune har købt licens til. Det er vigtigt at bemærke, at der ikke er ubegrænset download af billeder. I materialet

Læs mere

1. Værktøjspaletten i Photoshop Elements.

1. Værktøjspaletten i Photoshop Elements. Introduktion til redigering af billeder i Photoshop Elements Kort om brug af billeder til hjemmesiden. Som udgangspunkt må du ALDRIG bruge billeder, som du har fundet på Google. Eneste undtagelse er bogforsider.

Læs mere

Forskellige kameratyper

Forskellige kameratyper Forskellige kameratyper Inden du investerer i et nyt kamera, er det en god idé at gøre dig nogle få overvejelser om: y Hvilken type billeder vil du tage (naturbilleder, makrobilleder, sportsbilleder, undervandsbilleder,

Læs mere

VEJLEDNING LAV ET NAVNESKILT I INKSCAPE

VEJLEDNING LAV ET NAVNESKILT I INKSCAPE VEJLEDNING LAV ET NAVNESKILT I INKSCAPE For at lave et navneskilt i Inkscape skal du bruge Inkscape. Inkscape er et program til redigering af vektorgrafik, som er det man bruger til laserskæring. Åbn Inkscape.

Læs mere

Billedbehandling. Lær de simple værktøjer at kende. Version: August 2012

Billedbehandling. Lær de simple værktøjer at kende. Version: August 2012 Billedbehandling Lær de simple værktøjer at kende Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Dette hæfte...4 Begreber udi billedbehandling...4 Billedstørrelse...4 Sideformat...5 Filformat...5 Hent et billede

Læs mere

Billedbehandling i praksis

Billedbehandling i praksis Billedbehandling i praksis Øvelser til værktøjerne i simpel billedbehandling Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Dette hæfte...4 Billedstørrelse, billedformater m.m...4 Billedstørrelse...4 Sideformat...5

Læs mere

Grafik Billedbehandling

Grafik Billedbehandling Grafik Billedbehandling & Dokumentation Org. billeder Billedet størrelse ses i ppi = pixel per inch = pixel per tomme. Jeg har valgt at lave den i 300. Da den skal bruges til reklame, og skal kunne komme

Læs mere

Mediegrafiker hf 1, Sascha Petersen. Grafisk design. Wireframe & skitse. 1 - Page 1. Flowchart. Start. Opret bruger/login Forside Mad i din by.

Mediegrafiker hf 1, Sascha Petersen. Grafisk design. Wireframe & skitse. 1 - Page 1. Flowchart. Start. Opret bruger/login Forside Mad i din by. Wireframe & skitse 1 - Page 1 Flowchart Start Opret bruger/login Forside Mad i din by Side 1 Moodboard til app & logo Skrifttyper Dandeleon Vintage Demo Montserrat regular Farver Sort/grå Hex: #3F3F3F

Læs mere

SÅDAN LAVER JEG DET FEDESTE KAMPAGNE- BILLEDE NOGENSINDE.

SÅDAN LAVER JEG DET FEDESTE KAMPAGNE- BILLEDE NOGENSINDE. SÅDAN LAVER JEG DET FEDESTE KAMPAGNE- BILLEDE NOGENSINDE. Grafik & billedbehandling Grafik & billedbehandling Opgaven Adidas har lanceret en farveopdatering af deres støvleklassiker Copa Mundial. Støvlen,

Læs mere

Introduktion. Hej og velkommen til "Sådan tager du fantastiske landskabsfotos".

Introduktion. Hej og velkommen til Sådan tager du fantastiske landskabsfotos. Introduktion Hej og velkommen til "Sådan tager du fantastiske landskabsfotos". I denne guide vil jeg vise dig strategien for, hvordan du som begyndende fotograf tager et fantastisk foto af et landskab.

Læs mere

Hermed vejledning i hvordan man lægger billeder ind til brug for hjemmesiden.

Hermed vejledning i hvordan man lægger billeder ind til brug for hjemmesiden. Hermed vejledning i hvordan man lægger billeder ind til brug for hjemmesiden. Manualen er delvist hentet fra en manual Ølstykke IF har lavet til brug for deres hjemmeside Upload af billede For at kunne

Læs mere

Vektor vs. bitmap. Kære kunde

Vektor vs. bitmap. Kære kunde Vektor vs. bitmap Kære kunde Formålet med denne beskrivelse er at udvide din forståelse og viden om trykklare filer. Vi ser frem til at høre fra dig og håber på et godt samarbejde. Kontakt os på 98 80

Læs mere

Når du så har købt og er kommet hjem med det.

Når du så har købt og er kommet hjem med det. Evt. Før du køber Scanner eller digitale kamera skal du overveje hvad det er du skal bruge det til. Og især for scanner at vælge en så høj (dpi x dpi) opløsning som muligt. Skanner: Billedlæser. Med skanneren

Læs mere

Grundlæggende korrektioner

Grundlæggende korrektioner Åbn et foto Denne tutor er inspireret af en øvelse, der følger med Corel Photo Paint 11. Teksten er oversat til dansk og tilpasset til Corel Photo Paint 8. Desuden er der tilføjet en del ekstra tips, tricks

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 115 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 115 Side 1 Side 1 På disse sider vil jeg vise redigering af et foto sådan som jeg selv arbejder på et foto. Her er et billede af en guldsmed åbnet i Photofiltre som det ser ud helt uredigeret Det første jeg gør er

Læs mere

Sådan laver du en Baggrund i Animtoon

Sådan laver du en Baggrund i Animtoon Sådan laver du en Baggrund i Animtoon Først skal du finde dig et billede du vil bruge som baggrund, det kan være en tegning du selv har tegnet eller et billede du har taget med et kamera, som for eksempel

Læs mere

Manual for Synkron hjemmesider

Manual for Synkron hjemmesider Manual for Synkron hjemmesider Denne manual tilhører: Brugernavn: (username) Adgangskode: (password) 1 Start med sitetræet: Sitetræet er centralt. Det er her, dit website er. Det er her, du bygger dine

Læs mere

Software - manipulation af data

Software - manipulation af data Software - manipulation af data Opgave 1: Nr. Spørgsmål Svar 1 Hvad er data? Data = oplysninger. Fx hvis man laver en database til en virksomhed, som skal registrere deres medlemmer på denne database.

Læs mere

Justeringer (3) Picasa 3.1.9

Justeringer (3) Picasa 3.1.9 (3) Marts 2015 JC - Data Indhold Gem en kopi, Automatiske Værktøjer, Justering... 2 Gem som, Flere opgaver... 3 Røde øjne... 4 Billeder fra Poul og Internettet... 4 Ret op... 5 2 Visse digitale fotoapparater

Læs mere

Projektet Digitale billeder går ud på at vi skal arbejde med optageteknik, billedbehandling og billedet virkemidler.

Projektet Digitale billeder går ud på at vi skal arbejde med optageteknik, billedbehandling og billedet virkemidler. Projektet Digitale billeder går ud på at vi skal arbejde med optageteknik, billedbehandling og billedet virkemidler. Optageteknik Billedbehandling Billedet virkemidler I projektet skal vi kunne forklare

Læs mere

Introduktion. Properties (egenskaber) Timeline (Tidslinien) Stage (hovedscenen) kan redigeres.

Introduktion. Properties (egenskaber) Timeline (Tidslinien) Stage (hovedscenen) kan redigeres. Flash er et program der bruges til at fremstille animation og interaktion i - især til Internettet. I forhold til andre tilgængelige teknologier er Flash-filer meget små rent datamæssigt. Årsagen er, at

Læs mere

Medicinsk billeddannelse

Medicinsk billeddannelse Medicinsk billeddannelse Introduktion Billedtyper - Opgaver Billedegenskaber Billedbehandling Lars Møller Albrecht Lars.moeller.albrecht@mt.regionsyddanmark.dk Billedtyper Analog f.eks. billeder, malerier,

Læs mere

Paint Dot Net. Billedbehandlingsprogram med layers og meget mere! Version: August 2012

Paint Dot Net. Billedbehandlingsprogram med layers og meget mere! Version: August 2012 Paint Dot Net Billedbehandlingsprogram med layers og meget mere! Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er Paint.net (Paint dot net)?...4 Hent programmet...4 Brugerfladen...4 Menuerne og værktøjerne

Læs mere

Gratis-programmerne Picasa og Photo Story

Gratis-programmerne Picasa og Photo Story Digital I T C A F E E Foto Computerklubben inviterer dig indenfor i Aktivitetscentrets it-café for at demonstrere og fortælle om gode erfaringer med forskellige smarte programmer, som du kan bruge på computeren.

Læs mere

Mobiltelefonen som videokamera i undervisningen. Steen Grønbæk Mercantec Viborg

Mobiltelefonen som videokamera i undervisningen. Steen Grønbæk Mercantec Viborg Mobiltelefonen som videokamera i Steen Grønbæk Mercantec Viborg 1 Video i - Lærer-/skoleproduceret video Typer Barfodsoptagelse fra en undervisningssituation Ved barfodsmetoden anvendes der ikke tid på

Læs mere

CMYK er et farverum bestående af 4 farver - Cyan, Magenta, Gul og Sort.

CMYK er et farverum bestående af 4 farver - Cyan, Magenta, Gul og Sort. FARVER Gennemgang af CMYK- og PMS-farver CMYK-farver: CMYK er et farverum bestående af 4 farver - Cyan, Magenta, Gul og Sort. Alle farver i CMYK-farverummet er altså et resultat af en blanding af disse

Læs mere

6 tips. der sikrer dig optimalt resultat

6 tips. der sikrer dig optimalt resultat 6 6 tips der sikrer dig optimalt resultat Nemt og enkelt, gennem kundetilpassede produkter styrker Print2People virksomheder i at give håndgribelige indtryk. Bestil markedsføringsmateriale online www.print2people.dk

Læs mere

Miniguide. Illustrator. Kom godt i gang med Illustrator. Kursusfabrikken

Miniguide. Illustrator. Kom godt i gang med Illustrator. Kursusfabrikken Miniguide Illustrator Kom godt i gang med Illustrator Kursusfabrikken Introduktion Adobe Illustrator er Adobes vektorgrafik software. Vektorgrafik har den fordel, at grafikken kan skaleres op og ned i

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

Fotografering. Med digitalt kamera Lars Olesen. This book is for sale at http://leanpub.com/fotografering. This version was published on 2014-07-16

Fotografering. Med digitalt kamera Lars Olesen. This book is for sale at http://leanpub.com/fotografering. This version was published on 2014-07-16 Fotografering Med digitalt kamera Lars Olesen This book is for sale at http://leanpub.com/fotografering This version was published on 2014-07-16 This is your verso page blurb or copyright page blurb. It

Læs mere

Gruppemedlemmer: Frederik, Michael og Anders

Gruppemedlemmer: Frederik, Michael og Anders Side: 1-6 Side: 2-6 Indholdsfortegnelse: Forside. 1 Indholdsfortegnelse. 2 Indledning. 3 Beskrivelse Af forløb. 3 Problemformulering. 3 Teori, Analyse og Fortolkning. 3-6 Konklusion. 6 Side: 3-6 Indledning.

Læs mere

Video i undervisningen - Planlægning, videooptagelse, redigering, publicering og QR. Video

Video i undervisningen - Planlægning, videooptagelse, redigering, publicering og QR. Video Video i undervisningen - Planlægning, videooptagelse, redigering, publicering og QR Video 1 Typer - Lærer-/skoleproduceret video Typer: Barfodsoptagelse fra en undervisningssituation Ved barfodsmetoden

Læs mere

ISO-følsomhed udtrykker hastigheden af fotografisk negativmaterialer (tidligere udtrykt som ASA i de analoge dage).

ISO-følsomhed udtrykker hastigheden af fotografisk negativmaterialer (tidligere udtrykt som ASA i de analoge dage). Hvad betyder ISO? ISO-følsomhed udtrykker hastigheden af fotografisk negativmaterialer (tidligere udtrykt som ASA i de analoge dage). Da digitale kameraer ikke bruger film, men har en billedsensor i stedet,

Læs mere

Indsæt og opret et billede på én gang

Indsæt og opret et billede på én gang Indsæt og opret et billede på én gang Du kan nu oprette og indsætte billeder på forside og tekst-sider og felter i én arbejdsgang altså uden at først oprette dem i Mediearkivet. Billeder kan indsættes

Læs mere

Dansk vejledning til. Picasa billedbehandlingsprogram Version 3.9

Dansk vejledning til. Picasa billedbehandlingsprogram Version 3.9 Picasa 3 - billedbehandling Dansk vejledning til Picasa billedbehandlingsprogram Version 3.9 picasa.google.dk Åge Monrad UC Syddanmark Haderslev juni 2014 Enhver distribution uden forfatterens samtykke

Læs mere

Advanced Sitecore Google Maps

Advanced Sitecore Google Maps Advanced Sitecore Google Maps WCAG Edition Version 2.2 Brugervejledning 1 / 49 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Forord... 4 2.1 Hvad er nyt?... 5 3 Oprettelse af kort... 6 3.1 Kort centrum

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Forfatter: Sune Bjerre, Mediekonsulent, evidencenter (Creative Commons License Navngivelse-Ikke-kommerciel 2.

Indholdsfortegnelse. Forfatter: Sune Bjerre, Mediekonsulent, evidencenter (Creative Commons License Navngivelse-Ikke-kommerciel 2. Indholdsfortegnelse Videoredigering med KineMaster... 2 Videoredigeringsapp... 2 KineMasters brugergrænseflade... 3 Sådan redigerer du dine videoer... 4 Optage video... 4 Klippe en optagelse... 6 Indsætte

Læs mere

MonkeyJam. Stopmotion i undervisningen. Version: August 2012

MonkeyJam. Stopmotion i undervisningen. Version: August 2012 MonkeyJam Stopmotion i undervisningen Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Denne manual...4 Programmer?...4 Monkey Jam det grundlæggende...4 Start dit projekt...5 Hent dine billeder...6 Færdig film

Læs mere

Dato: Januar 2010. Billeder til web. Photoshop elements ver. 6.0. E-mail: info@cmshouse.dk. CMShouse Boulevarden 17 7100 Vejle www.cmshouse.

Dato: Januar 2010. Billeder til web. Photoshop elements ver. 6.0. E-mail: info@cmshouse.dk. CMShouse Boulevarden 17 7100 Vejle www.cmshouse. Billeder til web Dato: Januar 2010 Photoshop elements ver. 6.0 E-mail: info@cmshouse.dk CMShouse Boulevarden 17 7100 Vejle www.cmshouse.dk Materiale Generelt Materiale Dette materiale er udviklet og bliver

Læs mere

PRODUKT- FOTOGRAFERING

PRODUKT- FOTOGRAFERING PRODUKT- FOTOGRAFERING FOR WEBSHOPS Visual Reporting ApS Version 1.00 Hent den nyeste version på http://www.visualreporting.dk/e-bog Side i INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning...2 Kameraets indstillinger...3

Læs mere

Beskæring (2) Picasa 3.1.9.

Beskæring (2) Picasa 3.1.9. (2) Marts 2015 JC - Data Indhold Åben programmet, Skrivebordsfladen... 2 Kopier - Indsæt billeder, Valgmuligheder... 3... 4 Zoom, Diasshow, Søg, Roter... 5 2 Google Picasa, er den enkleste måde at organisere

Læs mere

IrfanView. Et overblik over et stærkt billedbehandlingsværktøj. Version: August 2012

IrfanView. Et overblik over et stærkt billedbehandlingsværktøj. Version: August 2012 IrfanView Et overblik over et stærkt billedbehandlingsværktøj Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er IrfanView?...4 Få fat i programmet...4 Installer selve programfilen...5 Installer plugins...6

Læs mere

The Gimp. Avanceret billedbehandling til kr. 0,Version: August 2012

The Gimp. Avanceret billedbehandling til kr. 0,Version: August 2012 The Gimp Avanceret billedbehandling til kr. 0,Version: August 2012 Indholdsfortegnelse The Gimp...5 Alternavtiver?...5 Understøttede filformater...5 Gimps eget filformat...6 Få fat i The Gimp...6 Installation...6

Læs mere

Anvendte programmer GRAFIK & BILLEDE. Produkt og målgruppe. Format. Process

Anvendte programmer GRAFIK & BILLEDE. Produkt og målgruppe. Format. Process Grafik & billede Produkt og målgruppe Til denne opgave, har jeg valgt at lave en fiktiv billedemanipulation. Jeg har valgt at lave en plakat til en parfumereklame. Her har jeg lagt vægt på sammenkopiering

Læs mere

Jpg Alle digitale fotoapparater danner optagede billeder i jpg-formatet, som kendes fra almindelig billedbehandling. Formatet er xxxxx.

Jpg Alle digitale fotoapparater danner optagede billeder i jpg-formatet, som kendes fra almindelig billedbehandling. Formatet er xxxxx. Lidt råt men godt Ib Søgaard, den 19-04-2008 Udviklingen inden for den digitale fotografering har medført en lang række fordele ikke mindst for amatørfotografer. Kameraer og objektiver er nu udstyret med

Læs mere

Generelt indtryk. Men både vægten og størrelsen til trods, er det et meget behageligt objektiv at betjene.

Generelt indtryk. Men både vægten og størrelsen til trods, er det et meget behageligt objektiv at betjene. Generelt indtryk Asahi Takumar 200mm, f/3,5 er et ældre og særdeles vægtigt objektiv, der har fundet vej til min lille samling af Asahi objektiver, der foruden 200mm eren pt. også tæller 35mm (f/3,5),

Læs mere

Pinnacle Studio Titler

Pinnacle Studio Titler Pinnacle Studio Titler En enkel titel Du kan starte med at oprette en titel, så skal du blot klikke på "T"-ikonet i venstre side af medie vinduet og dine indsatte medieklip vil blive erstattet af et udvalg

Læs mere

Størrelsen på printede billeder

Størrelsen på printede billeder Størrelsen på printede billeder Udskriftsstørrelse i forhold til antal pixels og dpi 72 dpi 100 dpi 200 dpi 300 dpi 600 dpi 9 13 cm 255 369 354 512 709 1024 1063 1535 2126 3071 10 15 cm 284 425 394 591

Læs mere

PHOTOS BY ANDERSN. Avisen vil udkomme efter behov det vil sige, at den kun udkommer når der er noget relevant indhold.

PHOTOS BY ANDERSN. Avisen vil udkomme efter behov det vil sige, at den kun udkommer når der er noget relevant indhold. BØRN PHOTOS BY ANDERSN Hej igen, hvorfor nu ny hjemmeside, nyt navn og nyt logo? Jeg har efter længere tids overvejelse, valgt og opdele mine personlige collager og min portræt fotografering, af praktiske

Læs mere

Case. Casens opbygning. Løsning af case. Billedfil

Case. Casens opbygning. Løsning af case. Billedfil Case Mange af de ting, vi gør i Photoshop, er rutinearbejde vi har tit et fastlagt workflow, som vi bruger som udgangspunkt hver gang. Efterhånden som man blive dygtigere, vil man lægge flere trin til,

Læs mere

Picasa - lynvejledning Udarbejdet februar 2014

Picasa - lynvejledning Udarbejdet februar 2014 Picasa - lynvejledning Udarbejdet februar 2014 www.skive.dk Downloade picasa Picasa er Googles bud på et (gratis) billedbehandlingsprogram. Programmets allerstørste styrke er at skabe overblik over de

Læs mere

Dokumentation af næsehorn der jager giraf der kører på en motorcykel

Dokumentation af næsehorn der jager giraf der kører på en motorcykel 1/9 Dokumentation af næsehorn der jager giraf der kører på en motorcykel Billedets pixels: 950 x 270 Billedets størrelse: 545 KB (558,139 bites) Billedets format: PNG Farver: For at få det til at se ud

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 122 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 122 Side 1 Side 1 Denne opgave/vejledning skal komme til at se sådan ud. Baggrundsbilledet skal være i en størrelse der er 658 x 271 pixel. Bladet er et foto for sig som skal maskes af og baggrunden gøres gennemsigtig.

Læs mere

All Share sørger for, at du er tilsluttet. Anynet+

All Share sørger for, at du er tilsluttet. Anynet+ previous next Med et ultra tyndt 40" LED TV fra Samsung får du en imponerende billedoplevelse med uovertruffen lysstyrke, farvemætning og kontrastforhold. Nye en mere intensiv billedoplevelse i 1080 p

Læs mere

ÆSTETIK Da billedet skal bruges i markedsførings-sammenhæng, må det ikke kunne ses, at det er manipuleret.

ÆSTETIK Da billedet skal bruges i markedsførings-sammenhæng, må det ikke kunne ses, at det er manipuleret. BILLED- BEHANDLING OPGAVEN Opgaven gik ud på at indsætte et læhegn på et miljøfoto af en terrasse med andre SILVAN-produkter, og at åbne billedet op, så det blev mere sommerligt og friskt. Billedet skal

Læs mere

GRAFIK & BILLEDER BESKRIVELSE AF. Graphic MEGET MERE END ET GRAFISK HUS

GRAFIK & BILLEDER BESKRIVELSE AF. Graphic MEGET MERE END ET GRAFISK HUS BESKRIVELSE AF GRAFIK & BILLEDER MEGET MERE END ET GRAFISK HUS Reklame plakat for House. Da jeg designede mit logo, var min ide hele vejen igennem at bruge logoet til supermans bryst. Så derfor prøvede

Læs mere

Kend dit digitalkamera

Kend dit digitalkamera Kend dit digitalkamera Megapixels har naturligvis noget at sige, men er kun et mål for, hvor store billeder man umiddelbar kan lave. Laver du aldrig billederne større end 10 x 15 cm, er 3 megapixels tilstrækkelig.

Læs mere

OPGAVEN PROGRAMMER VÆRKTØJER ARBEJDSPROCESS KVALITETSVURDERING

OPGAVEN PROGRAMMER VÆRKTØJER ARBEJDSPROCESS KVALITETSVURDERING GRAFIK & BILLEDE REDEGØRELSE GRAFIK & BILLEDE 14 OPGAVEN MadDedektiven har fået taget billeder, som han skal bruge på sin nye hjemmeside. Jeg har lånt billederne til at lave en fiktiv magasin-forside til

Læs mere

Når der stilles fokus, drejer objektivets ende ikke med. Dvs. hvis der bruges pol-filter, så fastholdes indstillingen, når der fokuseres.

Når der stilles fokus, drejer objektivets ende ikke med. Dvs. hvis der bruges pol-filter, så fastholdes indstillingen, når der fokuseres. Generelt indtryk Sigma 28mm mini-wide II f/2,8 er et mindre objektiv; vejer ikke alverden, bruger 52mm filtre og rager blot mellem 5,1 og 5,7 cm ud foran dit kamera (med OM->4/3 adapter). Objektivet er

Læs mere

GRAFISK PRODUKTION & WORKFLOW

GRAFISK PRODUKTION & WORKFLOW GRAFISK PRODUKTION & WORKFLOW Digital skilt: JPEG 256 x 384 px Folder: A6 (4 sider) 105 x 148 mm Plakat: A3 297 x 420 mm Flash-animation: 1366 x 768 px Opgave I juni 2013 gik det nye viborg.dk i luften.

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER workshop i effektiv Billedbehandling gør computeren til din bedste ven DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER TTF BILLEDBEHANDLING Varighed: 10 timer (1 dag) Deltagerkrav

Læs mere

Digitale billeder i slægtsforskning

Digitale billeder i slægtsforskning Digitale billeder i slægtsforskning Som slægtsforsker tænker vi ustandselig på at samle informationer fra højre og venstre, sætte det i systemer for derefter at gemme det. Formidlingen af vores forskning,

Læs mere

Indholdsfortegnelse Idéen bag logo Idéen bag website Farveversioner af logo Webdesign Videoen: Visuelle tanker Stil Speciel effects Motion Design

Indholdsfortegnelse Idéen bag logo Idéen bag website Farveversioner af logo Webdesign Videoen: Visuelle tanker Stil Speciel effects Motion Design 1 Indholdsfortegnelse Idéen bag logo 3 Idéen bag website 4 Farveversioner af logo 5 Webdesign 6 Videoen: 7 Visuelle tanker 7 Stil 7 Speciel effects 8 3D 8 Motion Design 9-10 2 Introduktion Hoved idéen

Læs mere

De 5 klassiske fotofejl. Fejl 1 Du er for langt væk. Fejl 2 Du er for doven. Fejl 3 Du tager altid dit foto horisontalt

De 5 klassiske fotofejl. Fejl 1 Du er for langt væk. Fejl 2 Du er for doven. Fejl 3 Du tager altid dit foto horisontalt Indholdsfortegnelse De 5 klassiske fotofejl Fejl 1 Du er for langt væk Fejl 2 Du er for doven Fejl 3 Du tager altid dit foto horisontalt Fejl 4 Du tjekker ikke hele motivet Fejl 5 Du bruger din flash forkert

Læs mere

Introduktion til billedbehandling med IrfanView

Introduktion til billedbehandling med IrfanView Introduktion til billedbehandling med IrfanView I takt med at digitalkameraer bliver billigere og efterhånden snart er hvermands eje, stiger behovet også for at kunne behandle sine billeder på en nem,

Læs mere

Vejledning til enkle DVL- Turdatabase-billeder. med. Windows, Word og Paint

Vejledning til enkle DVL- Turdatabase-billeder. med. Windows, Word og Paint Vejledning til enkle DVL- Turdatabase-billeder med Windows, Word og Paint Digitale billeder generelt: Et digitalt billede rummer en masse oplysninger om størrelse mv. som man har brug for at kende inden

Læs mere

- en manual fra Skolekonsulenterne.dk. Versionsdato: April 2008

- en manual fra Skolekonsulenterne.dk. Versionsdato: April 2008 - en manual fra Skolekonsulenterne.dk Versionsdato: April 2008 Indholdsfortegnelse Generelt om manualer fra Skolekonsulenterne.dk...3 Hvad er IrfanView?...4 Få fat i programmet...4 Installer selve programfilen...5

Læs mere

Appendiks til Grafisk design side 122

Appendiks til Grafisk design side 122 Appendiks til Grafisk design side 122 Appendiks 122/2 Et helt almindeligt portrætfotografi Her er et billede af et helt almindeligt menneske. Modellen er ikke professionel, og billedet er et eksempel på

Læs mere

En let måde at sammenligne objektivers brændvidde

En let måde at sammenligne objektivers brændvidde En let måde at sammenligne objektivers brændvidde Når du køber et ny kompaktkamera, spejlreflekskamera eller bare et nyt objektiv, er brændvidden af objektivet på dit aktuelle kamera en af de vigtigste

Læs mere

Picasa billedalbum og webalbum

Picasa billedalbum og webalbum Picasa billedalbum og webalbum Billedalbum og redigerings-værktøj Picasa er et billedalbum, som kan bruges til at opbevare, registrere, bearbejde og ordne sine digitale fotos i. Desuden kan du uploade

Læs mere

Introduktion til Flash

Introduktion til Flash Introduktion til Flash Kaspar Rosengreen Nielsen kaspar@interactivespaces.net Om mig Kaspar Rosengreen Nielsen. Uddannet datalog med sidefag i multimedier. Arbejder på Interactive Spaces under Alexandra

Læs mere

Advanced Sitecore Google Maps

Advanced Sitecore Google Maps Advanced Sitecore Google Maps WCAG Edition Version 1.6 Brugervejledning 1 / 41 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Forord... 3 2.1 Hvad er nyt i version 1.6?... 4 3 Oprettelse af kort...

Læs mere

Adobe Reader til ipad - Arkiver og lav noter i PDF-dokumenter

Adobe Reader til ipad - Arkiver og lav noter i PDF-dokumenter Adobe Reader til ipad - Arkiver og lav noter i Der findes mange apps, gratis som kostbare, til at håndtere PDF-filer på forskellig vis. Nogle er gode og andre er bare ligegyldige eller i værste fald uhensigtsmæssige.

Læs mere

Grafisk produktion & Workflow

Grafisk produktion & Workflow Grafisk produktion & Workflow Erhvervsuddannelse.dk Hands on kampagne Design til mulepose hands-on.dk Opgaven: Erhvervsuddannelse.dk skal bruge en stofpose, som de kan medbringe på deres messe hands on.

Læs mere

Workflow og Bridge. Transform. Undervisningsmateriale Grafisk Design BASIS side 1

Workflow og Bridge. Transform. Undervisningsmateriale Grafisk Design BASIS side 1 Workflow og Bridge Transform Undervisningsmateriale Grafisk Design BASIS side 1 Indhold: Om billedformater...side 3 Farver: RGB - CMYK...side 4 Bridge - indstilling af farveprofiler...side 7 Farveprofiler...side

Læs mere

Bitdybde i digitale billeder

Bitdybde i digitale billeder Bits og bytes hænger uomtvisteligt sammen. Bytes bruges om den størrelse en given fil (software) kan have, mens bit er informationsdybde. Forholdet mellem dem er: bits * 8 = bytes bytes / 8 = bits Dette

Læs mere

Velkommen til - - Hvorfor RAW fil format & - Capture One. RAW WorkFlow. Per Buchmann

Velkommen til - - Hvorfor RAW fil format & - Capture One. RAW WorkFlow. Per Buchmann Velkommen til - - Hvorfor RAW fil format & - Capture One RAW WorkFlow Per Buchmann En lille markedsundersøgelse! Hvem fotograferer i JPG format? Hvem fotograferer i RAW format? Hvem anvender PC? Hvem optimerer

Læs mere

Grafik & billedbehandling

Grafik & billedbehandling Grafik & billedbehandling Billedbehandling af tre forskellige opgaver med hver deres fokusområde, korrigering af lys og skygge, forlængelse af baggrund samt retouchering. Udarbejdelse af vektorbaseret

Læs mere

Lav video til nettet med din smartphone

Lav video til nettet med din smartphone Lav video til nettet med din smartphone Guide til SINDs lokalafdelinger, regioner og aktiviteter Sådan kan du nemt skabe korte videoer med undertekster til Facebook Indhold Sådan optager du video:... 3

Læs mere

Onsdags-workshops foråret 2014

Onsdags-workshops foråret 2014 Onsdags-workshops foråret 2014 Hver onsdag kl.15-17 Alle workshops er gratis 15. Januar: Google konto til meget mere end g-mail 22. januar: Google Chrome browseren fra Google 29. januar: NemID, borger.dk

Læs mere

Installer DesignPro. DesignPro I Side 1

Installer DesignPro. DesignPro I Side 1 DesignPro I Side 1 Installer DesignPro DesignPro 5 DesignPro fra Avery, er fint layoutprogram, der har nogle store fordele frem for Publisher og Draw. Det er på Dansk, og så er det gratis. Programmet er

Læs mere

GRAFISK DESIGN DET DIGITALE PRODUKT - DESIGN AF MIN PRIVATE HJEMMESIDE

GRAFISK DESIGN DET DIGITALE PRODUKT - DESIGN AF MIN PRIVATE HJEMMESIDE GRAFISK DESIGN DET DIGITALE PRODUKT - DESIGN AF MIN PRIVATE HJEMMESIDE Det var på tide med en ny hjemmeside til privat brug. Jeg valgte at starte helt fra bunden i stedet for at ændre på noget eksisterende.

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 121 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 121 Side 1 Side 1 Der er masser af redigeringsmuligheder i Photofiltre 7. Også flere end man har brug for som alm. hobbyfotograf. På disse sider vil jeg gennemgå nogle af dem man (jeg) bruger mest. Her er åbnet et

Læs mere

Se Billeder i Picasa.

Se Billeder i Picasa. Se Billeder i Picasa. Selvom det er vigtigt at organisere, redigere og udskrive sine billeder, er det også vigtigt, at man ønsker at lære om de forskellige måder man kan se sine billeder på. Visning af

Læs mere

Billeder på dit budskab

Billeder på dit budskab Billeder på dit budskab ➀ ➁ ➂ ➃ ➄ + Få svar på 5spørgsmål og praktiske råd om billeder, der skal indgå i din tryksag + lidt mere Anna-Marie Møller am@ tlf. 20 93 81 47 www. Introduktion Har du fået ansvaret

Læs mere

Om Web/webshop og billedbrug

Om Web/webshop og billedbrug Om Web/webshop og billedbrug At handle på torvet er nok den ultimative modsætning til handel på internettet. Webshops og billedbrug side 1 Tror du selv at du er rationel? Uanset hvor rationelt vi selv

Læs mere

Lær at fritlægge billeder i Photoshop

Lær at fritlægge billeder i Photoshop Lær at fritlægge billeder i Photoshop Photoshop byder på uanede muligheder for billedmanipulation. Ved at fritlægge dele af et billede altså fjerne det, man ikke vil have med kan man bruge det fritlagte

Læs mere

FOTOBOGEN. En trin-for-trin-guide

FOTOBOGEN. En trin-for-trin-guide FOTOBOGEN En trin-for-trin-guide KOm i gang Log ind på din konto i Libero Klubben. Vælg Libero Klubben i menuen for at komme til din families klubside/dit nyhedsfeed. Hvis du ikke allerede har gjort det,

Læs mere

Steen Grønbæk stgr@mercantec.dk. Produktion af videoer til undervisningen

Steen Grønbæk stgr@mercantec.dk. Produktion af videoer til undervisningen Produktion af videoer til undervisningen Steen Grønbæk stgr@mercantec.dk Produktion af videoer til undervisningen 1 Videooptageren/optagemedie Video kan optages med mange typer af enheder Creative VADO

Læs mere

Grafi k CHAMP. Illustration lavet i forbindelse med et undertøjsemballage projekt. Maria Jacobsen, 12gf32med8b, Aarhus TECH

Grafi k CHAMP. Illustration lavet i forbindelse med et undertøjsemballage projekt. Maria Jacobsen, 12gf32med8b, Aarhus TECH Grafi k CHAMP Illustration lavet i forbindelse med et undertøjsemballage projekt. Grafik Opgave I forbindelse med vores emballageprojekt, hvor vi skulle designe undertøjsemballage, var et af kravene at

Læs mere

Grafik & Billedbehandling

Grafik & Billedbehandling Grafik & Billedbehandling Dokumentation Kunden Filmselvskabet Warner Brothers Opgaven (fiktiv) Opgaven gik ud på at lave en filmplakat for filmen Planet Zero der skal reklamere for filmen, i biografer,

Læs mere

Eksponeringskompensation

Eksponeringskompensation Eksponeringskompensation EC = Exposure Compensation Eksponeringskompensation; måles altid i EV-steps. Bruges når man ønsker at ændre kameraets automatiske eksponering, således at man gerne vil have det

Læs mere

Grafisk design Skitse 1.

Grafisk design Skitse 1. Grafisk design Skitse 1. Skitse 2. Skitse 3 (på min plakat har jeg valgt at tage udgangspunkt i denne skitse). Skitse 4. Billede 1. Først åbner jeg scribus, og vælger papirformatet A3. Billede 2. Jeg vil

Læs mere

PRINTGUIDE. Printish 2015. Printguide / 1

PRINTGUIDE. Printish 2015. Printguide / 1 PRINTGUIDE Printish 2015 Printguide / 1 Kære Kunde Hos Printish ønsker vi at give dig de bedste forudsætninger for at få flotte tryksager. Derfor har vi lavet denne guide, hvor vi gennemgår det du har

Læs mere

Grafik & Billede Lasse Kühnel fra low res til storformatsprint

Grafik & Billede Lasse Kühnel fra low res til storformatsprint Lasse Kühnel fra low res til storformatsprint Opgave: Kunden til denne opgave ville give sin kammerat en plakat i fødselsdagsgave. Plakaten skal laves i B2 format (50x70 cm). Motivet på plakaten skulle

Læs mere

Coloris. Programmet fungere på den måde at man vælger det billede man ønsker at arbejde med ved at klikke på det under menupunktet Projekter.

Coloris. Programmet fungere på den måde at man vælger det billede man ønsker at arbejde med ved at klikke på det under menupunktet Projekter. Under dette afsnit kan du lære at kende og benytte de mest nødvendige værktøjer til farvesætnings programmet Coloris. Skærmbilledet for Coloris ser således ud når du åbner for programmet (billedet kan

Læs mere

DANKORT LOGO-HÅNDTERING

DANKORT LOGO-HÅNDTERING DANKORT LOGO-HÅNDTERING VERSION 01 JANUAR 2015 Nets Denmark A/S LOGO-VERSIONER Til offline produktion TIL OFFLINE PRODUKTION Logo gengivelse med forløb/raster Offset- og digitalttryk. Logo gengives i CMYK

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere