Grafisk design Skitse 1.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Grafisk design Skitse 1."

Transkript

1 Grafisk design Skitse 1.

2 Skitse 2.

3 Skitse 3 (på min plakat har jeg valgt at tage udgangspunkt i denne skitse).

4 Skitse 4.

5 Billede 1. Først åbner jeg scribus, og vælger papirformatet A3. Billede 2. Jeg vil gerne have mit billede skal forblive i portræt, derfor ændrer jeg ikke det.

6 Billede 3. Nu trykker jeg på indsæt tekstramme under menuen. Billede 4. Her har jeg indsat tekstrammen til min overskrift.

7 Billede 5. Nu indsætter jeg min tekst. Den skal forstørres. Billede 6. For at forstørre den markerer jeg den først.

8 Billede 7. Derefter højreklikker jeg og går ned under egenskaber. Billede 8. Herefter kommer der en menu op, hvorefter jeg trykker på punktet tekst.

9 Billede 9. Lige nu står den på 12 pt., og det forstørrer jeg så den fylder hele plakatens bredde. Billede 10. Dette ses her.

10 Billede 11. Derefter sørger jeg for at teksten står i midten. Billede 12. Herefter ændrer jeg teksttypen til en anden.

11 Billede 13. Jeg vælger den tekst der er kaldt HP simplified. Billede 14. Derefter ændrer jeg tykkelsen til Bold.

12 Billede 15. Nu går jeg ud af det, og kan se min overskrift. Den sidder ret højt oppe, så jeg rykker den lidt nedad. Billede 16. Dette ses her.

13 Billede 17. Herefter sætter jeg endnu en tekstboks ind til min underoverskrift. Billede 18. Dette vises her. Denne tekst skal også forstørres en smule, så derfor gentager jeg forrige proces.

14 Billede 19. Nu markerer jeg derfor min tekst og trykker på egenskaber. Billede 20. Nu går jeg ind under tekst igen og forstørrer.

15 Billede 21. Der vises her, hvor jeg også har ændret teksttypen. Billede 22. Nu går jeg også den tekst tykkere.

16 Billede 23. Dette ses her. Billede 24. Herefter har jeg indsat endnu en tekstboks, hvor jeg vil indsætte noget indledningen af teksten (De ændringer jeg har lavet i teksten kan ses på de sidste sider af dokumentet).

17 Billede 25. Nu er teksten indsat. Nu vil jeg ændre i teksttypen så den passer med overskriften. Billede 26. Igen starter jeg med at markere teksten

18 Billede 27. Dette kan ses her. Billede 28. Til sidst vil jeg rette lidt på teksten, så den står lige og firkantet. Derfor gentager jeg processen igen, indtil jeg kommer ind under menuen.

19 Billede 29. Jeg ændrer i tekstopbygningen, så den får lige margener. Billede 30. Derefter ser teksten sådan ud.

20 Billede 31. Herefter vil jeg sætte 5 små billeder ind, der skal passe inden for linjerne. Da jeg gerne vil have dem kvadratiske og lige store, regner jeg ud hvor meget de hver skal fylde i længden og dermed også bredden. Billede 32. I højre hjørne kan jeg se at X. punktet er på 39,5 pt ved første linje. Nu vil jeg finde X. punktet for anden linje for at kunne udregne hvor store billederne skal være.

21 Billede 33. Der kan jeg se, at X. punktet står på 801,5 pt. For at udregne længden af mine billeder bruger jeg derfor følgende regneudtryk: Det vil altså sige, at hvert billede skal fylde 152,4x152,4 pt. Det vil jeg nu sætte rammer ind til. Billede 34. Jeg starter på Y-punktet 205. Derfor ved jeg, at jeg skal ned til punktet 357,4 ( ,4), for at få bredden på billederne som jeg ønsker.

22 Billede 35. Dette ses her. Billede 36. Derefter trækker jeg den hele vejen til 2. linje. Nu har jeg mit udgangspunkt for de 5 billeder.

23 Billede 37. Her har jeg første billedramme, jeg har målt til 152,4x152,4 pt. Nu gentager jeg processen. Billede 38. Denne ses her. Længden på billedet er stadig det samme, men i helhed er billedet kørt 344,5 pt ind i plakaten. Derfor lægger jeg nu 152,4 til det igen for at finde ud af hvor langt jeg skal have min næste ramme. Derved ved jeg, at næste billede skal stoppe ved X-punktet 496,7 pt ca.

24 Billede 39. Her ses næste ramme. For at finde længden af næste ramme lægger jeg igen 152,4 til mit tidligere resultat (496,7). Derved får jeg 649,1 pt. Billede 40. Her ses fjerde ramme. Nu skal jeg have indsat sidste ramme, som gerne skal ramme X-punktet 801,5 (649,1+152,4).

25 Billede 41. Her ses den sidste ramme, jeg nu har sat ind. Nu skal jeg finde og gemme de 5 billeder jeg vil benytte til de små, kvadratiske rammer. Billede 42. Jeg finder de billeder jeg vil have, og gemmer dem på min computer.

26 Billede 43. Jeg gemmer dem under billeder, under mappen Kom/IT. Billede 44. Herefter omdøber jeg dem, så de er lette at finde igen. Jeg gentager processen med 4 andre billeder. Jeg gemmer billederne som jpg. filer.

27 Billede 45. Nu har jeg hentet alle billederne, så nu skal de hentes til min plakat. Derfor højreklikker jeg på en billedramme, og trykker hent billede. Billede 46. Jeg finder den mappe hvor billedfilerne er gemt, og herfra kan jeg så hente dem ned på min plakat.

28 Billede 47. Mit billede er zoomet ind i forhold til rammen, og derfor bliver jeg nødt til at redigere lidt i det. Billede 48. Her har jeg været inde under egenskaber og skaleret billede til rammestørrelse, hvilket bliver helt forkert. Derfor vil jeg nu benytte gimp til at beskære billedet, så det bliver kvadratisk.

29 Billede 49. Nu har jeg placeret mit billede i gimp, og kan beskære det ved hjælp af værktøjerne. Billede 50. Nu har jeg indstillet gimp til at fortælle mig hvor mange punkter den bruger. Det vigtige nu er at den er kvadratisk, hvorefter jeg kan tilpasse den min billedramme i Scribus.

30 Billede 51. Nu har jeg beskåret billedet en lille smule, så jeg får essensen af det. Nu skal jeg have det kvadratisk. Billede 52. Nu undersøger jeg hvor lang bredden og længden er, så jeg kan beskære det. Jeg starter i 0,0 punktet.

31 Billede 53. Her kan jeg se, at den korte side er 615 pt. Billede 54. Og på det andet led er den 768. Derfor skal der altså beskæres 153 pt af den længste side for, at jeg får et kvadratisk billede.

32 Billede 55. Dette kan ses her. Nu er billedet kvadratisk. Billede 56. Jeg trykker enter og har derefter det færdige billede. Nu eksporterer jeg billedet.

33 Billede 57. Dette ses her. Billede 58. Jeg ændrer i navnet for let at kunne finde min fil.

34 Billede 59. Jeg sætter kvaliteten til 100, da det ikke må være sløret på nogen måde, da det skal op på en plakat. Billede 60. Nu indsætter jeg det nye billede.

35 Billede 61. Dette ses her. Nu gentager jeg redigeringsprocessen i Gimp med de resterende 4 billeder og sætter dem ind. Grunden til at jeg vælger selv at beskære billedet i stedet for at få computeren til at gøre det, er så jeg ved at jeg får det med af billedet som jeg ønsker. Billede 62. Nu er 2. billede indsat, dog er det for meget zoomet ind. Derfor skal jeg nu havde formindsket det.

36 Billede 63. Jeg trykker derfor bare tilpas billede til ramme. Da jeg har gjort mit billede helt kvadratisk, vil det ikke blive aflangt, og derfor være som det rigtigt er taget. Jeg gentager processen med de resterende 3 billeder. Da jeg har redigeret i gimp så billedet passer nøjagtigt til forholdet med billedrammen bliver billedet ikke redigeret i længden eller bredden og vil derfor se ud som det gjorde før, bare beskåret. Billede 64. Nu er alle billederne sat ind. Det næste jeg vil gøre er at indsætte tekstboks over programmet, der skal fylde hele venstre side.

37 Billede 65. Min tekstboks som udgangspunkt ses her. Nu indsætter jeg teksten, jeg har redigeret i word. Billede 66. Nu har jeg indsat det tekst der skal være i boksen. Dog kan det hele ikke være der. Derfor må jeg redigere i tekststørrelsen og gøre selve boksen en lille smule længere.

38 Billede 67. Nu markerer jeg alt min tekst så den kan redigeres. Billede 68. Nu er min tekst redigeret. Det har jeg gjort ved at højreklikke på boksen og trykke rediger tekst, og derefter lave de justeringer jeg ønsker. Her har jeg brugt teksttypen HP simplified.

39 Billede 69. Nu skal jeg have indsat endnu en tekstboks der forklarer målet med innovationscampen. Her indsætter jeg en tekstboks der skal være mit udgangspunkt. Billede 70. Her har jeg indsat teksten. Nu skal den også redigeres, så den passer med resten af plakatens tekstområder.

40 Billede 71. Nu har jeg redigeret i min tekst som før. Som det sidste element i min plakat, vil jeg indsætte 2 billeder mere i bunden i højre side. Billede 72. Nu indsætter jeg en ramme, der skal vise hvor mine billeder skal være. Som det ses i hjørnet, er den 369,9 pt i bredden og 537,08 pt i højden. Hvis jeg skal have to billeder, skal jeg altså derfor dividere højden med 2. Derfor skal være billede være 369,9x268,54 pt.

41 Billede 73. Dette ses her. Billede 74. Nu går jeg igen ind og gemmer de to billeder jeg vil benytte til min plakat.

42 Billede 75. Herefter går jeg igen ind i billedredigeringsprogrammet gimp for at beskære billederne et af gangen. Billede 77. Først åbner jeg det ene billede, og gør som tidligere, da jeg beskar de 5 små billeder.

43 Billede 78. Dette ses her. Billede 79. Det sidste jeg vil gøre ved min plakat er at ændre farverne på tekstboksene, så de også kommer i fokus.

44 Billede 80. Derfor højreklikker jeg på den boks, jeg vil ændre farven på og går ned i egenskaber. Billede 81. Derefter går jeg ned i farver, hvor jeg kan bestemme baggrundsfarven.

45 Billede 82. Nu kan jeg vælge forskellige farver. Til denne tekstboks vil jeg have en rødlig nuance, dog lidt mindre gennemtrængende. Derfor ændrer jeg på gennemsigtigheden. Billede 83. Jeg sætter gennemsigtigheden til 30%.

46 Billede 84. Nu ændrer jeg også den anden tekstboks farve. Billede 85. Jeg får igen ind under farver.

47 Billede 86. Jeg indstiller boksen til farven Cyan, og indstiller også den til 30% gennemsigtighed. Billede 87. Det sidste jeg vil gøre ved min plakat er at runde hjørnerne på tekstbokserne, så det får et mere fyldende udtryk. Derfor går jeg igen ind og højreklikker og trykker på egenskaber.

48 Billede 88. Jeg går ind under form, og ændrer punktet runde hjørner. Billede 89. Jeg ændrer det til 15 pt.

49 Billede 90. Nu ser mine hjørner sådan ud. Billede 91. Jeg gentager processen med den blå tekstboks.

50 Billede 92. Jeg runder igen hjørnerne til 15 pt. Billede 93. Da jeg har rundet hjørnerne står mine mellemrubrikker nu en smule uden for boksen. Der vil jeg gerne ændre, ved at sætte dem en linje ned.

51 Billede 94. Nu ser overskrifterne pænere ud. Der er dog noget tekst i den blå boks, der er forsvundet da der ikke er plads. Derfor gør jeg begge bokse en smule længere, så de stadig er lige med hinanden. Billede 95. Dette ses her.

52 Billede 96. Som det allersidste vil jeg ændre mine tekstbokse, så afstanden bliver større og teksten mere mørk. Min lyserøde tekstboks er færdig, men jeg skal gøre det samme med den blå. Billede 97. Jeg skal først ind i egenskaber igen.

53 Billede 98. Her går jeg ind under farver. Jeg skal ændre gennemsigtigheden til 100% igen, og derimod sætte farvetonen ned til 30%. Billede 99. Derved vil det se sådan ud. Nu skal jeg ændre i teksten.

54 Billede 100. Jeg går ind under tekst og ændrer punktstørrelsen til 14 over 18. Derved bliver der større mellemrum. Billede 101. Derved vil min tekst bliver lettere at læse. Jeg rykker også min tekst sammen, så der ikke er lige så stort mellemrum.

55 Billede 102. Nu er min plakat færdig, og jeg skal have gemt den som en pdf. Til aflevering. Billede 103. Jeg eksporterer filen og gemmer som pdf.

56 Billede 104. Jeg trykker gem. Nu er plakaten færdig og kan afleveres.

Vejledning til Sang- og liturgiark

Vejledning til Sang- og liturgiark Vejledning til Sang- og liturgiark Når du er logget ind, finder du skabelonerne til sang- og liturgiark ved at klikke skabeloner øverst i vinduet og derefter Sang- og liturgiark. Under teksten Sang- og

Læs mere

Opsætte f.eks. en rejsebeskrivelse med tekst og billede i Draw side 1

Opsætte f.eks. en rejsebeskrivelse med tekst og billede i Draw side 1 side 1 Hvis man vil lave en opsætning af rejsebeskrivelse og billeder, kan man også gøre det i DRAW. Denne vejledning vil vise hvordan man indsætter hjælpelinjer så man laver en pæn opstilling med billede

Læs mere

Kursus: Billedbehandling niveau 1 Pi 56,0 Udarbejdet af: Tim Lykkegren Emne: Picasa3. Inden redigering af billeder Dato: 1.oktober 2009 Version: 0

Kursus: Billedbehandling niveau 1 Pi 56,0 Udarbejdet af: Tim Lykkegren Emne: Picasa3. Inden redigering af billeder Dato: 1.oktober 2009 Version: 0 Redigering i Picasa. Et par ord inden redigering i Picasa. Picasa er forskellig fra andre billedredigeringsprogrammer. Redigering, som foretages i Picasa, ændrer ikke det oprindelige billede. Hvis man

Læs mere

Oktober Dokumentpakker

Oktober Dokumentpakker Oktober 2017 Dokumentpakker Dokumentpakkerne er et værktøj til at udskrive dynamiske breve, som har en standardtekst i brevet, og hvor der automatisk sættes blandt andet patientens navn, adresse og aftaletid

Læs mere

Microsoft Word 2003 - fremgangsmåde til Snemand Frost 1 / 6

Microsoft Word 2003 - fremgangsmåde til Snemand Frost 1 / 6 Microsoft Word 2003 - fremgangsmåde til Snemand Frost 1 / 6 Åbn Word. bunden af skærmen vises her: (hold musen stille mens der peges på tekstboks, og der fremkommer en lille tekst: Tekstboks) klik på tekstboksikonet

Læs mere

Sådan laver du selv prints til dine rammer i Word

Sådan laver du selv prints til dine rammer i Word GUIDE Sådan laver du selv prints til dine rammer i Word Forord: Så har jeg endelig fået ham jeg deler postkasse med, til at lave en miniguide til dig, der selv vil lave prints til dine fotorammer. Følger

Læs mere

Edb-tekstbehandling, præsentation mm

Edb-tekstbehandling, præsentation mm Edb-tekstbehandling, præsentation mm I denne lektion skal du: - hente kopier et skærmbillede og sætte det ind i et dokument - beskære billedet, så det passer til dit dokument Der findes specielle programmer

Læs mere

Billedoptimering i indkaldelsesbreve

Billedoptimering i indkaldelsesbreve Billedoptimering i indkaldelsesbreve Af Flemming Madsen I denne vejledning vil vi vise, hvordan du som skoleadministrator optimerer billeder i rtfdokumenter og dermed kan generere breve med skolens logo

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 122 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 122 Side 1 Side 1 Denne opgave/vejledning skal komme til at se sådan ud. Baggrundsbilledet skal være i en størrelse der er 658 x 271 pixel. Bladet er et foto for sig som skal maskes af og baggrunden gøres gennemsigtig.

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Google Docs Dokumenter Indholdsfortegnelse Værktøjer... Side 3 Menuer... Side 5 Opgave... Side 8 Få adgang til filerne fra din computer... Side 16 Vejledende løsning... Side 17 GoogleDocs Dokumenter 2

Læs mere

Opret en nyhed LEJERBO.DK OPRET EN NYHED 1. LOG PÅ MIT LEJERBO OG LOG PÅ SOM REDAKTØR. Gå ind på din hjemmeside, fx

Opret en nyhed LEJERBO.DK OPRET EN NYHED 1. LOG PÅ MIT LEJERBO OG LOG PÅ SOM REDAKTØR. Gå ind på din hjemmeside, fx 1 Opret en nyhed 1. LOG PÅ MIT LEJERBO OG LOG PÅ SOM REDAKTØR Gå ind på din hjemmeside, fx https://afd154-0.lejerbo.dk I øverste højre hjørne klikker du på Mit Lejerbo eller hængelåsen. Du sendes til login-siden

Læs mere

Installer DesignPro. DesignPro I Side 1

Installer DesignPro. DesignPro I Side 1 DesignPro I Side 1 Installer DesignPro DesignPro 5 DesignPro fra Avery, er fint layoutprogram, der har nogle store fordele frem for Publisher og Draw. Det er på Dansk, og så er det gratis. Programmet er

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr.189 Side 1 Sætte forskellige billeder sammen til collage

Vejledning til Photofiltre nr.189 Side 1 Sætte forskellige billeder sammen til collage Side 1 Her i denne vejledning er brugt i alt 6 billeder. De er tilpasset i fotoprogrammet så der er 3 stk. på 300 x 300 pixels Og 3 stk. på 700 x 300 pixels Du kan downloade de 6 foto der er brugt som

Læs mere

Afregning af rejser på Mit HK

Afregning af rejser på Mit HK Afregning af rejser på Mit HK HK 28-06-2018 1 af 10 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. 2. INDLEDNING 3 2.1 Find afregning på Mit HK 3 3. UDFYLDNING AF AFREGNING 4 3.1 Kørsel i egen bil 5 3.2 Udgiftsposter 8 3.3 Intet

Læs mere

Lav din egen forside i webtrees

Lav din egen forside i webtrees Lav din egen forside i webtrees Du behøver ikke at kunne kode eller gøre noget advanceret for at designe din helt egen forside i webtrees. Alt du skal gøre er bare at gøre brug af den indbygget editor.

Læs mere

Ændret den 29. januar 2019 Ældre Sagens hjemmesidesystem: Rediger kontaktpersonsiden Side 1 af 25

Ændret den 29. januar 2019 Ældre Sagens hjemmesidesystem: Rediger kontaktpersonsiden Side 1 af 25 Rediger kontaktpersonsiden Siden Kontakt os er en underforside placeret som en boks på forsiden af de lokale hjemmesider (1). Når man klikker på boksen kommer man ind på selve siden som kan vise kontaktpersoner,

Læs mere

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent 1 Filupload Tips! Vi har forberedt nogle sider til dig med et filupload-komponent. Blandt andet siden Møder. På den måde kan du nemt uploade filer, fx referater, vedtægter eller husorden til jeres hjemmeside.

Læs mere

QUICKGUIDE TIL A3-AVISFREMSTILLING I PUBLISHER 2007

QUICKGUIDE TIL A3-AVISFREMSTILLING I PUBLISHER 2007 Download guiden og mastersiden (se nedenfor) på http://aiu.dk/grundskole/vaerktojer/publisher-guide QUICKGUIDE TIL A3-AVISFREMSTILLING I PUBLISHER 2007 Af Kasper Koed og Aslak Gottlieb Oktober, 2008 Denne

Læs mere

The GIMP. The GIMP til windows kan hentes fra siden: http://gimp win.sourceforge.net/stable.html

The GIMP. The GIMP til windows kan hentes fra siden: http://gimp win.sourceforge.net/stable.html The GIMP The GIMP er et gratis grafikprogram som kan hentes på nettet. Alle nye opdateringer af programmet bliver lagt på nettet, så snart de er færdige. Tilbehør (bl.a. særlige funktioner) kan også hentes

Læs mere

Manual CoffeeCup Visitkort konsulenter

Manual CoffeeCup Visitkort konsulenter Manual CoffeeCup Visitkort konsulenter Indhold 2 Start Lidt om sidens layout 3 Åbn den downloadede fil i CoffeeCup og gem den som dit eget projekt 3 Knapperne Ring og Mail Indsæt nyt link på Ring og mail

Læs mere

Table of Contents. konverter fil til PDF... 3 Konverter Wordfil til PDF... 4 Konvertere Pages fil til PDF (mac)... 8.

Table of Contents. konverter fil til PDF... 3 Konverter Wordfil til PDF... 4 Konvertere Pages fil til PDF (mac)... 8. Table of Contents konverter fil til PDF... 3 Konverter Wordfil til PDF... 4 Konvertere Pages fil til PDF (mac)... 8 Page 2 konverter fil til PDF Page 3 Konverter Wordfil til PDF PDF formatet gør at billeder,

Læs mere

Tre sideopsætninger: 1 Forside. 2 Standard 3 Liste. 1 Forside. 2 Underside. 3 Liste

Tre sideopsætninger: 1 Forside. 2 Standard 3 Liste. 1 Forside. 2 Underside. 3 Liste 1 Forside Tre sideopsætninger: 1 Forside 2 Standard 3 Liste 2 Underside 3 Liste Ret indhold på en side I systemet kan du let rette tekst, link og billeder på hjemmesiden Først skal du logge ind i systemet

Læs mere

DesignPro II Side 11. Grupper

DesignPro II Side 11. Grupper DesignPro II Side 11 Grupper Hvis man arbejde helt fra grunden, er det ofte en fordel at kunne samle tekst, billeder og baggrund til en fast gruppe, som så kan flyttes rundt, og ændres i størrelsen. I

Læs mere

At lave en kommunikationsbog med Phrase-it -

At lave en kommunikationsbog med Phrase-it - At lave en kommunikationsbog med Phrase-it - Først skal der oprettes en ny side, derefter skal der laves en henvisning hertil fra din egen side. 1. Klik på Rediger. En liste rulles ned. 2. Klik på Rediger

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. oktober, 2013 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Google Docs Regneark Indholdsfortegnelse Værktøjer... Side 3 Menuer... Side 6 Opgave... Side 13 Få adgang til filerne fra din computer... Side 19 Vejledende løsning... Side 20 GoogleDocs Regneark 2 Google

Læs mere

Hvordan du opretter, bruger og tildeler kategorier til arrangementer og nyheder

Hvordan du opretter, bruger og tildeler kategorier til arrangementer og nyheder Hvordan du opretter, bruger og tildeler kategorier til arrangementer og nyheder Opret kategorier 1. For at kunne bruge kategorier på nyheder og arrangementer skal man først oprette en række kategorier,

Læs mere

Manual for Synkron hjemmesider

Manual for Synkron hjemmesider Manual for Synkron hjemmesider Denne manual tilhører: Brugernavn: (username) Adgangskode: (password) 1 Start med sitetræet: Sitetræet er centralt. Det er her, dit website er. Det er her, du bygger dine

Læs mere

Undervisning Version 1.0 redigering af billeder til hjemmesiden

Undervisning Version 1.0 redigering af billeder til hjemmesiden Undervisning Version 1.0 redigering af billeder til hjemmesiden Nødvendigheden for at almindelig god bruger til edb. Her taler jeg ikke om at blive en superbruger men bare en bruger der styr på almindelig

Læs mere

Åben Power Point... Side 2. Ny præsentation... Side 2. Dias layout... Side 2. Temaer... Side 3. Gem dit eget tema... Side 3. Diasmaster...

Åben Power Point... Side 2. Ny præsentation... Side 2. Dias layout... Side 2. Temaer... Side 3. Gem dit eget tema... Side 3. Diasmaster... Præsentationsprogram Microsoft Power Point Side Opgaver Indholdsfortegnelse Åben Power Point... Side Ny præsentation... Side Dias layout... Side Temaer... Side Gem dit eget tema... Side Diasmaster... Side

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 13. marts, 2014 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13 2.b.

Læs mere

Indsæt og opret et billede på én gang

Indsæt og opret et billede på én gang Indsæt og opret et billede på én gang Du kan nu oprette og indsætte billeder på forside og tekst-sider og felter i én arbejdsgang altså uden at først oprette dem i Mediearkivet. Billeder kan indsættes

Læs mere

Orddeling. Automatisk orddeling. Manuel orddeling. Word 2010 18 thoremil.dk. Vælg fanebladet [Sidelayout] Vælg [Orddeling] Markér Automatisk orddeling

Orddeling. Automatisk orddeling. Manuel orddeling. Word 2010 18 thoremil.dk. Vælg fanebladet [Sidelayout] Vælg [Orddeling] Markér Automatisk orddeling Orddeling Automatisk orddeling Vælg [Orddeling] Markér Automatisk orddeling Manuel orddeling Vælg [Orddeling] Klik [Manuelt] For hvert ord, som vises, kan der gøres følgende: Accepter det foreslåede orddelingssted

Læs mere

Manual til Dynamicweb Februar 2010

Manual til Dynamicweb Februar 2010 Manual til Dynamicweb Februar 2010 Login... 2 Skabeloner og formater... 3 Filarkivet... 4 Lav en PDF... 5 Opret en ny side... 7 Navngiv siden... 9 Aktiver siden... 9 Sorter sider... 9 Flyt siden... 11

Læs mere

Fotoalbum MS Word 2007

Fotoalbum MS Word 2007 Opgaven handler om at lave en rejsedagbog, hvori der indsættes billeder, anvendes sidehoved og sidefod og der anvendes fodnoter til henvisning. Samtidig anvendes forskellige typografiske formater til at

Læs mere

Primus Lav Layout med noder, tekst og billede.

Primus Lav Layout med noder, tekst og billede. Primus layout med noder tekst og billeder Side 1 Primus Lav Layout med noder, tekst og billede. Lærerversionen af Primus kan også bruges til at blande forskellige noder med tekst og billede. Det kan Student

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr.194 Side 1 Lave en juletop til at sætte ind foroven på en Start med at gå op og vælge NY

Vejledning til Photofiltre nr.194 Side 1 Lave en juletop til at sætte ind foroven på en  Start med at gå op og vælge NY Side 1 Start med at gå op og vælge NY Du skal først vælge størrelse Bredde 1200 Højde 350 Baggrund her vælger du Rød farve Ikke noget hak ved Baggrundsmønster Du får så denne som er baggrunden for toppen

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE.

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. www.mcikast.dk På hjemmesiden kan du se alle de kommende ture både i indland og udland. Du kan også se de ture, som er kørt. Alle turene er placeret i

Læs mere

Opret og vedligehold af favoritliste på markedspladsen

Opret og vedligehold af favoritliste på markedspladsen Opret og vedligehold af på markedspladsen Hvad Kommentar Tast Opret på markedspladsen Åben markedspladsen. I venstre side findes r, når du står i fanen Varesøgning Stå i fanen Mine, og tryk på Tilføj Tryk

Læs mere

Velkommen til denne korte vejledning i hvordan du kan oprette dine egne sider på foreningens hjemmeside.

Velkommen til denne korte vejledning i hvordan du kan oprette dine egne sider på foreningens hjemmeside. Side 1 Velkommen til denne korte vejledning i hvordan du kan oprette dine egne sider på foreningens hjemmeside. Login til mine websider Du starter med at logge ind som medlem. Herefter klikker du på den

Læs mere

Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S

Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S ViTal ViseOrd ViTex Denne korte manual gør det muligt, hurtigt og nemt, at komme i gang med at bruge programmerne i ViTre pakken. ScanDis A/S Kom nemt i

Læs mere

Opsætning af enkle bordkort Side 1

Opsætning af enkle bordkort Side 1 Side 1 Til disse bordkort bruges LibreOffice Draw til opsætning, og PhotoFiltre til at udfylde selve bordkortet. Med disse 2 programmer kan man lave nogle flotte bordkort. Start med at åbne den tomme side

Læs mere

Opstilling af festsange med overskrift og vers.

Opstilling af festsange med overskrift og vers. Side 1 af 12 Opstilling af festsange med overskrift og vers. Spalter 1. Skriv overskrift og vers på normal måde. Lad os sige, at der er 7 vers, hvor de 6 skal stå i 2 spalter. Det sidste skal stå alene

Læs mere

Sætte et nyhedsbrev eller julebrev op i Draw Hvor du også bruger Photofiltre 7 side 1

Sætte et nyhedsbrev eller julebrev op i Draw Hvor du også bruger Photofiltre 7 side 1 side 1 Denne vejledning skal vise hvordan man kan lave et julebrev - det kan også være et nyhedsbrev. Fremgangsmåden er den samme Opsætningen foregår i LibreOffice Draw Men hvor man også bruger Photofiltre

Læs mere

1. Værktøjspaletten i Photoshop Elements.

1. Værktøjspaletten i Photoshop Elements. Introduktion til redigering af billeder i Photoshop Elements Kort om brug af billeder til hjemmesiden. Som udgangspunkt må du ALDRIG bruge billeder, som du har fundet på Google. Eneste undtagelse er bogforsider.

Læs mere

Billeder på bibliotek.kk.dk. Hent et billede og gem det på din PC:

Billeder på bibliotek.kk.dk. Hent et billede og gem det på din PC: Billeder på bibliotek.kk.dk Hent et billede og gem det på din PC: I dette eksempel henter vi et billede fra Google. Du kan også hente billeder i Flickr, Picasa etc. (NB! Husk at der er rettigheder knyttet

Læs mere

ViTal. Når ViTal er startet, kan du få læst tekst højt på flere måder - Du kan bl.a. bruge knapperne i ViTal Bjælken.

ViTal. Når ViTal er startet, kan du få læst tekst højt på flere måder - Du kan bl.a. bruge knapperne i ViTal Bjælken. ViTal Sådan læses op med ViTal Når ViTal er startet, kan du få læst tekst højt på flere måder - Du kan bl.a. bruge knapperne i ViTal Bjælken. Disse knapper er aktive, når du åbner ViTal og bruges til oplæsning

Læs mere

Vi anbefaler, at du lader boksen med træffetider blive liggende på din afdelingsforside. Hvad der ellers skal være af indhold er op til jer.

Vi anbefaler, at du lader boksen med træffetider blive liggende på din afdelingsforside. Hvad der ellers skal være af indhold er op til jer. 1 Tips! På din forside har du mange muligheder for at tilføje forskellige komponenter, så du kan tilpasse siden til din afdeling eller organisations egne behov. Det er dog ikke alle komponenter, der kan

Læs mere

Vejledning til enkle DVL- Turdatabase-billeder. med. Windows, Word og Paint

Vejledning til enkle DVL- Turdatabase-billeder. med. Windows, Word og Paint Vejledning til enkle DVL- Turdatabase-billeder med Windows, Word og Paint Digitale billeder generelt: Et digitalt billede rummer en masse oplysninger om størrelse mv. som man har brug for at kende inden

Læs mere

FOTO strategi Gem Udvælg Rediger Gem

FOTO strategi Gem Udvælg Rediger Gem FOTO strategi 1. Gem billederne i en mappe på skrivebordet a. Opret en mappe på skrivebordet og navngiv den evt. med årstallet. b. Kopier billederne i kameraets DCIM-mappe og sæt den ind i mappen på skrivebordet.

Læs mere

Skrifttype og størrelse

Skrifttype og størrelse Tekstbehandling med Microsoft Word 2007 GRUNDLÆGGENDE INTRO (PC) Når du starter Word 2007, så ser du normal-skabelonen og kan straks begynde at skrive tekst. Normal-skabelonen indeholder bl.a. indstillinger

Læs mere

NR. 92 PDF-formularer med OpenOffice DEN 4. MARTS 2015

NR. 92 PDF-formularer med OpenOffice DEN 4. MARTS 2015 NR. 92 PDF-formularer med OpenOffice DEN 4. MARTS 2015 PDF-formularer med OpenOffice til LUDUS Web Målet med dette Tips & Tricks er at beskrive, hvordan man laver PDF-formularer til brug i LUDUS Web. Læs

Læs mere

Opret en side/artikel og rediger din side

Opret en side/artikel og rediger din side 1 Opret en side/artikel og rediger din side Tips! Når du skal opbygge din hjemmeside og oprette sider og lægge indhold ind, så kig her. Nogle gange har vi oprettet nogle sider på forhånd, andre gange skal

Læs mere

LibreOffice Writer. Denne vejledning er lavet ud fra vertion til Windows, og vertion til Linux.

LibreOffice Writer. Denne vejledning er lavet ud fra vertion til Windows, og vertion til Linux. LibreOffice Writer 9 sider 26-2-2019 Denne vejledning er lavet ud fra vertion 4.2.3.3 til Windows, og vertion 4.2.8.2 til Linux. Indhold Diverse... 1 Afsnit... 2 Tekstboks... 3 Typografier... 3 Dokument

Læs mere

Indhold. 1. Adgang og afslutning

Indhold. 1. Adgang og afslutning 1 Indhold 1. Adgang og afslutning 2. Menupunkter 3. Tekst 4. Billeder 5. Video 6. Lyd 7. Bannere 8. Bokse 9. Dokumenter 10. Links 11. Iframe 12. Markedspladsen 13. Nyheder 14. Job 15. Kalender 16. Selvbetjeningsbjælken

Læs mere

Tips & Tricks nr. 92 PDF-formularer med OpenOffice til LUDUS Web

Tips & Tricks nr. 92 PDF-formularer med OpenOffice til LUDUS Web LUDUS Helpdesk T +45 3614 7070 sc-ludus@dxc.com CSC Scandihealth A/S - en del af DXC Technology P.O. Pedersens Vej 2 8200 Aarhus N T +45 3614 4000 www.dxc.technology www.dxc.technology/ludus Tips & Tricks

Læs mere

Billeder på hjemmeside

Billeder på hjemmeside Billeder på hjemmeside Indholdsfortegnelse Emne 1. Billedredigering (Microsoft Picture Manager) Side 3 a. Komprimer billeder b. Beskæring af billeder 3 9 2. Billeder og tekst ved hjælp af en skabelon (Template

Læs mere

Daglig brug af Jit-klient

Daglig brug af Jit-klient Daglig brug af Jit-klient Indholdsfortegnelse Opret person...3 Alternativ oprettelse...3 Søgning af personer...4 Send besked...5 Vælg besked...6 Opret mappe...6 Opret skabelon...6 Slet mapper og skabeloner...6

Læs mere

Prepress Serigrafi Grafisk Tekniker Grundforløb. Opgave: Klistermærker i flere farver

Prepress Serigrafi Grafisk Tekniker Grundforløb. Opgave: Klistermærker i flere farver Grafisk Tekniker Grundforløb Opgave: Klistermærker i flere farver I denne opgave skal der skabes et antal klistermærker i flere farver. Temaet er frit. Husk at der i serigrafi skal laves ramme for hver

Læs mere

Vejledning til den skrevne patientinformation i HEV August 2013 /Kommunikation

Vejledning til den skrevne patientinformation i HEV August 2013 /Kommunikation Vejledning til den skrevne patientinformation i HEV August 2013 /Kommunikation Inden du går i gang: Er det første gang, du skal bruge den fælles skabelon for den skrevne patientinformation i Hospitalsenheden

Læs mere

Kom nemt i gang med. TRE fra ScanDis A/S

Kom nemt i gang med. TRE fra ScanDis A/S Kom nemt i gang med TRE fra ScanDis A/S TAL SEORD TEX Denne korte manual gør det muligt, hurtigt og nemt, at komme i gang med at bruge programmerne ViTal, ViseOrd og ViTex fra ScanDis A/S Kom nemt i gang

Læs mere

Microsoft Word 2010 Huskesedler

Microsoft Word 2010 Huskesedler Microsoft Word 2010 Huskesedler Indskrivning... 3 Gem og udskriv... 4 Åbn og Luk... 5 Tastatur... 6 Mus... 9 Indsæt specielle tegn og symboler... 10 Formatering af tegn... 11 Formatering af afsnit... 12

Læs mere

Start med at markere en side og klik Lås og redigere. Rul ned til feltet med brødtekst. Klik på Vis redigeringsværktøj.

Start med at markere en side og klik Lås og redigere. Rul ned til feltet med brødtekst. Klik på Vis redigeringsværktøj. 1.3.5 Redigeringsværktøj med formateringsmuligheder Forsiden, underforsider og artikler har alle et redigeringsværktøj som rummer muligheder for indsættelse af tabeller, billeder, links og tekst og visse

Læs mere

Billedbehandling med GIMP

Billedbehandling med GIMP Den sidste ting der er plads til her er: Skaler. For at få de 2 lag til at passe sammen er det nødvendigt at skalere dem. Vælg enten billede->skaler billede eller lag->skaler lag. Og indstil antallet af

Læs mere

Diagrammer visualiser dine tal

Diagrammer visualiser dine tal Diagrammer visualiser dine tal Indledning På de efterfølgende sider vil du blive præsenteret for nye måder at arbejde med Diagrammer på i Excel. Vejledningen herunder er vist i Excel 2007 versionen, og

Læs mere

ViTre ver. 91 Opdatering fra ScanDis A/S. Instruktion og nyheder i TAL. Automatisk ro Ny forbedret udtalebog. Automatisk ro

ViTre ver. 91 Opdatering fra ScanDis A/S. Instruktion og nyheder i TAL. Automatisk ro Ny forbedret udtalebog. Automatisk ro ViTre ver. 91 Opdatering fra ScanDis A/S Instruktion og nyheder i TAL Automatisk ro Ny forbedret udtalebog Automatisk ro ScanDis A/S ViTre version 91 opdatering Side 1 Ny indstilling af oplæsning med funktionen

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 105 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 105 Side 1 Side 1 Denne vejledning er et smalt grafikbillede man kan bruge i toppen af en mail lavet i PhotoFiltre 7 hvor man nu kan arbejde i lag. Med PhotoFiltre 7 er det nu endnu nemmere at sammensætte grafik

Læs mere

Beskæring (2) Picasa 3.1.9.

Beskæring (2) Picasa 3.1.9. (2) Marts 2015 JC - Data Indhold Åben programmet, Skrivebordsfladen... 2 Kopier - Indsæt billeder, Valgmuligheder... 3... 4 Zoom, Diasshow, Søg, Roter... 5 2 Google Picasa, er den enkleste måde at organisere

Læs mere

Billedbehandling Pixlr.com Side 1. Opgaver. Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Billedbehandling Pixlr.com Side 1. Opgaver. Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Billedbehandling Pixlr.com Side 1 Opgaver Billedbehandling Pixlr.com Side 2 Indholdsfortegnelse Opgave 1... Åbne/Gemme/Størrelse... Side 3 Opgave 2... Autoniveauer... Side 4 Opgave 3... Manuelle justeringger...

Læs mere

Tegneserien - Kom godt i gang. Mikro Værkstedet A/S

Tegneserien - Kom godt i gang. Mikro Værkstedet A/S Tegneserien - Kom godt i gang Mikro Værkstedet A/S Tegneserien - Kom godt i gang Mikro Værkstedet A/S Revision 1.14, 15. maj 2007 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 1 2. Kom godt i gang... 3 2.1. Opstart

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Indhold Introduktion... 2 Log på Umbraco og redigér din hjemmeside... 3 Opret ny side... 7 Gem side uden at udgive/publicere

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr.178 Side 1 Tilpas og bruge dit eget foto på din skærm

Vejledning til Photofiltre nr.178 Side 1 Tilpas og bruge dit eget foto på din skærm Side 1 Når du sidder ved din computer kan du gøre skrivebordet på din skærm mere personlig ved at bruge dit eget foto som baggrundsbillede. Men billedet skal jo tilpasses DIN skærm. Skærme har en opløsning

Læs mere

Dokumenter og mails. - Arkivering af dokumenter og mails på sagen

Dokumenter og mails. - Arkivering af dokumenter og mails på sagen Dokumenter og mails - Arkivering af dokumenter og mails på sagen Denne guide er lavet for at vise hvordan, man arkivere dokumenter og mails fra Outlook og mails fra C&B i sagens filmappe. Arkivering af

Læs mere

Vejledning til den skrevne patientinformation i Hospitalsenheden Vest

Vejledning til den skrevne patientinformation i Hospitalsenheden Vest Vejledning til den skrevne patientinformation i Hospitalsenheden Vest November 2015 /Kommunikation Inden du går i gang: Er det første gang, du skal bruge den fælles skabelon for den skrevne patientinformation

Læs mere

Kom godt igang med OpenMeetings

Kom godt igang med OpenMeetings Kom godt igang med OpenMeetings Kom godt igang med OpenMeetings Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Log på / Registrer dig... 3 1.1 Find Forsvarets Elektroniske Skole på internettet... 3 1.2 Login skærmen...

Læs mere

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco Adresse: http://dinafdeling.lof.dk/ Rediger hjemmeside i Umbraco: http://dinafdeling.lof.dk/umbraco/ HUSK ingen www i adressen, skriv blot

Læs mere

Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007 Indhold

Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007 Indhold Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007 Indhold Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007... 1 Inddeling i afsnit... 2 Sideskift... 2 Sidetal og Sektionsskift... 3 Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Billedbehandling i praksis

Billedbehandling i praksis Billedbehandling i praksis Øvelser til værktøjerne i simpel billedbehandling Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Dette hæfte...4 Billedstørrelse, billedformater m.m...4 Billedstørrelse...4 Sideformat...5

Læs mere

Manual til hjemmeside i Typo3

Manual til hjemmeside i Typo3 Manual til hjemmeside i Typo3 Gode tips og genvejstaster Ét linieskift Ctrl + A Ctrl + C Ctrl + X Ctrl + V shift + enter (tasten du normalt bruger til linieskift) Markér alt Kopier Klip Sæt ind Oprettelse

Læs mere

MANUAL TIL TRYKMASKINEN. Internetadresse: Kontakt: 1

MANUAL TIL TRYKMASKINEN. Internetadresse:  Kontakt: 1 MANUAL TIL TRYKMASKINEN Kontakt: trykmaskinen@rodekors.dk 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Log på trykmaskinen 3 Lav nyt materiale 4 Arbejd med dit materiale 7 Indsæt nyt billede 9 Indsæt dit eget billede 10 Beskær

Læs mere

Anvendelse af favoritliste på markedspladsen

Anvendelse af favoritliste på markedspladsen Anvendelse af på markedspladsen Hvad Kommentar Tast Opret på markedspladsen Åben markedspladsen. I venstre side findes r, når du står i fanen Varesøgning Stå i fanen mine, og tryk på Tilføj Tryk på Skriv

Læs mere

PhotoFiltre manual. VUC Hjørring 2010 forår Photofiltre

PhotoFiltre manual. VUC Hjørring 2010 forår Photofiltre PhotoFiltre manual PhotoFiltre manual... 1 Download af... 2 Få til at tale dansk!... 4 PhotoFiltre skærmbilledet... 5 De 2 værktøjslinier i PhotoFiltre... 6 Værktøjspaletten... 7 Indstilling af PhotoFiltre...

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr.197 Side 1 Lav dit eget Skrivebords collage til din skærm

Vejledning til Photofiltre nr.197 Side 1 Lav dit eget Skrivebords collage til din skærm Side 1 Hvis man vil bruge sine egne foto, og lave en fotocollage, så hele skrivebordet på skærmen er udfyld, skal man vide hvor stor ens skærm er i pixel. Der er jo mange størrelser skærme med forskellige

Læs mere

Modul 15, Word 4 Skabeloner

Modul 15, Word 4 Skabeloner 60+Bornholm Videregående pc-vejledning Modul 15, Word 4 Skabeloner Sideopsætning 1 I fanen Sidelayout skal du i panelet Sideopsætning trykke på den halvskjulte pil og der kommer et skærmbillede, hvor du

Læs mere

Fremstilling af layoutfil til logovand

Fremstilling af layoutfil til logovand Vejledning Fremstilling af laoutfil til logovand Gælder for 0.33 L & 0.50 L flasker. Såvel standard- som D LUX-etiketter. side 1 : Vejledning side 2 : Det færdige resultat side 3 : Eksempler på rigtig

Læs mere

Word tips til skriftlig eksamen

Word tips til skriftlig eksamen Word tips til skriftlig eksamen Indhold Word tips til skriftlig eksamen... 1 Forord...2 Sidehoved...3 Sidefod...3 Sidetal og side x af y...4 Gem som skabelon...5 Indsæt sideskift...6 Vis koder...6 Tekstformatering...7

Læs mere

Kom godt i gang. Værktøjspaletten. Pensler. 4 www.mikrov.dk

Kom godt i gang. Værktøjspaletten. Pensler. 4 www.mikrov.dk Forord Fresko er et spændende, nyskabende program til faget Billedkunst men med de mange maleteknikker og effekter er det en kreativ udfordring for alle med lyst til at male. Du kan male akvarel, male

Læs mere

IT-GUIDE TIL UDFORMNING AF MARGINSPØRGSMÅL OG

IT-GUIDE TIL UDFORMNING AF MARGINSPØRGSMÅL OG IT-GUIDE TIL UDFORMNING AF MARGINSPØRGSMÅL OG KRYDSORD Af: Gro Pedersen, projektmedarbejder ved Projekt Uddannelsesløft. 1 INDHOLD Marginspørgsmål... 3 Sådan gør du: fra papyrus til computer... 3 Sådan

Læs mere

Du modtager en mail, når arrangøren af dit møde/kursus/arrangement har gjort klar til afregning, typisk få dage efter kurset er gennemført.

Du modtager en mail, når arrangøren af dit møde/kursus/arrangement har gjort klar til afregning, typisk få dage efter kurset er gennemført. Vejledning til rejseafregning via Mit DSR Når du har været til et møde, et kursus eller andet DSR arrangement, som berettiger til refusion af rejseudgifter og andre udlæg i henhold til DSR s rejseregler,

Læs mere

Introduktion til spots

Introduktion til spots Sitecore Foundry 3.0 31. maj 2012 - Version 1.2 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Generelt

Læs mere

Publisher 2003 Indhold

Publisher 2003 Indhold Publisher 2003 Indhold Indhold...1 Introduktion...2 Skærmsiden...2 Opgaverude...3 Værktøjer...4 Overskrift...5 Billeder...5 Flytning...6 Ændring af størrelse...6 Formatere billedet...7 Indskrivning af

Læs mere

Sådan laver du en animationsfilm

Sådan laver du en animationsfilm Sådan laver du en animationsfilm i Animtoon Først skal du åbne Animtoon. I start menuen trykker du på Film Værkstedetikonet, som er billedet af et ben der går, se figur 1. Figur 1: Film Værkstedetikonet.

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr.128 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr.128 Side 1 Side 1 Denne vejledning er blot et lille eksempel på hvordan man også kan bruge Photofiltre 7 som en slags grafikprogram. Det er med udgangspunkt i f.eks. min hjemmeside hvor vi vil bruge den blå farve

Læs mere

Skabelonfilen er udarbejdet i Word til Windows (Office 2010) og er også afprøvet i Word til Mac.

Skabelonfilen er udarbejdet i Word til Windows (Office 2010) og er også afprøvet i Word til Mac. Nordiske Studier i Leksikografi 13 (København 2015) Brug af stilark Vi vil gerne have at alle forfattere benytter den Word-fil som redaktionen har udarbejdet og sendt ud, både forfattere og redaktører

Læs mere

5.0 Velkommen til manualen for kanalen HTML-grab Introduktion til kanalen HTML-grab kanalside Hvad er et spot?

5.0 Velkommen til manualen for kanalen HTML-grab Introduktion til kanalen HTML-grab kanalside Hvad er et spot? 5.0 Velkommen til manualen for kanalen HTML-grab 1 5.1 Introduktion til kanalen 1 5.2 HTML-grab kanalside 1 5.2.1 Hvad er et spot? 2 5.2.2 Opret et nyt spot 2 5.2.3 Aktivt og inaktivt spot 3 5.2.4 Rediger

Læs mere

Windows Live Movie Maker-alle funktioner.

Windows Live Movie Maker-alle funktioner. Windows Live Movie Maker-alle funktioner. Her vises brugen af funktionerne i programmet til at lave en film bestående af dine billeder og video/film klip. Læg egen tale og/eller musik på filmen. 1: Åbn

Læs mere

Nolde Museet. I gang med Dreamweaver. Opgave. Opgavebeskrivelse. Layout. Mål og CSS

Nolde Museet. I gang med Dreamweaver. Opgave. Opgavebeskrivelse. Layout. Mål og CSS Opgavebeskrivelse Lav en webside om i Sønderjylland. Opgaven fører dig igennem de basale ting, hvad angår opbygningen af en side med CSS. Der er ikke tale om et komplet site, men du kan bruge opgaven som

Læs mere

Filtyper, filformat og skabelon. Tabel. Tekstombrydning. Demo Fremstil, gem og brug en skabelon. Øvelser Fremstil, gem og brug en skabelon

Filtyper, filformat og skabelon. Tabel. Tekstombrydning. Demo Fremstil, gem og brug en skabelon. Øvelser Fremstil, gem og brug en skabelon Disposition for kursus i Word 2007 Filtyper, filformat og skabelon Demo Fremstil, gem og brug en skabelon Øvelser Fremstil, gem og brug en skabelon Tabel Demo Opret en tabel ud fra en tekst Øvelser Opret

Læs mere

Manual til WordPress CMS

Manual til WordPress CMS Manual til WordPress CMS 1. Log ind på din Wordpress-side For at arbejde på din hjemmeside skal du først logge ind på administrationsdelen. Muligvis har du et direkte link på siden. Ellers er adressen

Læs mere

IT i Dagtilbud. Manual til Book Creator VIFIN. Af Elin B. Odgaard

IT i Dagtilbud. Manual til Book Creator VIFIN. Af Elin B. Odgaard IT i Dagtilbud Manual til Book Creator Af Elin B. Odgaard VIFIN Indholdsfortegnelse Bogen begyndes Mulighed for hjælp i programmet Menuknappen "+" Menuknappen "i" Menuknappen "kasse med pil op" Hvordan

Læs mere