Master i. international virksomhedskommunikation

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Master i. international virksomhedskommunikation"

Transkript

1 Master i international virksomhedskommunikation

2 2

3 Fleksibel og målrettet uddannelse til dig, der vil videre i karrieren Har du brug for at forbedre dine kommunikative og ledelsesmæssige kompetencer enten i dit nuværende job eller for at komme videre i karrieren? Så er masteruddannelsen i international virksomhedskommunikation på Syddansk Universitet i Odense et oplagt springbræt. Uddannelsen er opdelt i ni moduler. Du kan vælge at tage hele uddannelsen på 2 1 / 2 år eller gøre det i det tempo, der passer til din aktuelle jobmæssige og familiære situation. Du kan også vælge kun at tage et eller flere enkeltmoduler fra uddannelsen. 3 Alle moduler er målrettede og giver dig teoretisk baggrund, konkrete metoder og redskaber, som kan bruges i jobbet. Vi inddrager eksempler og cases fra både private og offentlige virksomheder i undervisningen, ligesom der er gode muligheder for, at du kan inddrage dine egne erfaringer. På uddannelsen får du en dybtgående viden om kommunikation, kultur og sprog i både national og international sammenhæng. Nogle moduler undervises på dansk og andre moduler foregår på engelsk. FINN JERNØ, KOMMUNIKATIONSCHEF, FIBERLINE COMPOSITES Noget af det stærkeste ved masteruddannelsen er, at den kombinerer organisationsteori med viden om, hvordan man tilrettelægger og udformer kommunikation. På den måde bliver man klædt på til at deltage aktivt i forandringsprocesser i komplekse organisationer. Det er vigtigt, at man under uddannelsen får redskaber til at analysere tekster. Ikke fordi analysen er et mål i sig selv, men fordi den gør det muligt at skrive velegnede tekster og vejlede andre i at gøre det. For mig har det været en god efteruddannelse, som både teoretisk og praktisk giver inspiration og motivation i det daglige arbejde med virksomhedens integrerede kommunikation.

4 Indhold og opbygning Obligatoriske moduler 4 Tager du hele masteruddannelsen, skal du gennemføre seks obligatoriske moduler, to valgmoduler og et masterprojekt. 1. SEMESTER Organisation, Global kultur og kommunikation kommunikation 2. SEMESTER International Valgmodul 1 markedskommunikation 3. SEMESTER Integreret Tekstvurdering kommunikation og sproglig i organisationer rådgivning 4. SEMESTER Valgmodul 2 Virksomhedens tekstforfatning 5. SEMESTER Masterprojekt Organisation, kultur og kommunikation Dette er et godt modul at starte uddannelsen med. Du lærer bl.a. at gennemføre en organisations- og kulturanalyse, og du får indsigt i, hvordan man kan arbejde med udvikling på både organisations-, gruppe- og individniveau. Modulet foregår på dansk. Tekstvurdering og sproglig rådgivning Du lærer en metode til at kunne foretage dybtgående analyser af dansksproget kommunikation og får herigennem en viden til at kunne vurdere, om en tekst fungerer eller ej, og hvad der skal til, for at en tekst fungerer godt. Modulet foregår på dansk. Virksomhedens tekstforfatning I dette modul, som forudsætter, at du først har haft modulet Tekstvurdering og sproglig rådgivning, lærer du at kunne planlægge og skrive alle typer af målrettede og situationstilpassede tekster på dansk. Modulet foregår på dansk. JESPER JOHANSEN, MARKETING MANAGER JORGENSEN ENGINEERING A/S Jeg arbejder til daglig som marketingchef i en produktionsvirksomhed, og masteruddannelsen har helt klart givet mig et kompetenceløft og dermed styrket min position som ressourceperson, når det gælder intern og ekstern kommunikation. Jeg har fået opgraderet min viden indenfor relevante områder som kommunikation, sprog, organisationsforståelse og marketing. Det har betydet, at jeg har fået større gennemslagskraft i min organisation. Global kommunikation Her får du et godt indblik i globaliseringens indvirkning på danske virksomheders kommunikationsaktiviteter, og du lærer at analysere og planlægge kommunikation med globale dimensioner. Modulet foregår på engelsk. International markedskommunikation I dette modul får du en grundig introduktion til corporate branding, storytelling, public relations og andre teorier, som har stor betydning i international marketing. Du lærer at kunne analysere og planlægge kommunikationsopgaver. Modulet foregår på engelsk. Integreret kommunikation i organisationer Dette modul forudsætter, at du har haft modulet International markedskommunikation, og her lærer du at sammentænke alle virksomhedens kommunikationsaktiviteter både interne og eksterne og at løse integrerede kommunikationsopgaver på engelsk.

5 Valgmoduler Masterprojekt Udbuddet af valgmoduler varierer fra semester til semester. Du har som studerende selv mulighed for at få indflydelse på, hvilke valgmoduler der udbydes. Vi har tidligere udbudt følgende valgmoduler: Forandringskommunikation og ledelse PR, spin og krisekommunikation Visuel kommunikation Kommunikationsforskning i praksis Hvis dit interesseområde ikke er blandt de udbudte emner, har du altid mulighed for at lave et selvstuderet valgmodul med individuel vejledning af en underviser fra masteruddannelsen. Masteruddannelsen afsluttes med et masterprojekt, hvor du selv vælger det emne, som du vil fordybe dig i. Mange vælger at bruge masterprojektet til at løse en større opgave for den virksomhed, hvor de er ansat. Mens du arbejder med masterprojektet, er du tilknyttet en vejleder fra masteruddannelsen. Vejlederen kan du bruge som sparringspartner i dit projekt. Masterprojektet afsluttes med en mundtlig eksamen, og når det er vel overstået, kan du kalde dig master i international virksomhedskommunikation / Master of International Business Communication. 5 HELMA SLIERENDRECHT, CUSTOMER SERVICE MANAGER ARLA FOODS INGREDIENTS AMBA Jeg føler, at masterstudiet i international virksomhedskommunikation er et moderne studium, som er karakteriseret ved at kombinere et højt akademisk niveau, med en praktisk indfaldsvinkel og tilpasset de krav, som voksne mennesker med mange års praktiske erfaringer har brug for.

6 Forskningsbaseret og erhvervsrettet på en gang Fleksibel opbygning 6 På uddannelsen møder du både undervisere, der er ansat som forskere på universitetet, og undervisere, der har deres primære job i erhvervslivet, og som underviser i det, de arbejder med til daglig. Det betyder, at du på masteruddannelsen i international virksomhedskommunikation altid møder den allernyeste forskningsbaserede viden og eksperter inden for erhvervsrettet kommunikation. Syddansk Universitet har udbudt uddannelser i virksomhedskommunikation siden Uddannelserne er udviklet i tæt samarbejde med erhvervslivet og ajourføres hele tiden. I 2008 har vi ca. 850 studerende, der studerer international virksomhedskommunikation på de forskellige bachelor-, kandidat- og masteruddannelser. Rigtig mange af de færdige kandidater fra virksomhedskommunikation har i dag gode jobs både i private og offentlige virksomheder i og uden for Danmark. Der udbydes 3-4 forskellige moduler på masteruddannelsen hvert semester. Du kan starte på uddannelsen enten 1. februar eller 1. september. Uddannelsen er tilrettelagt sådan, at du altid vil kunne få alle moduler og gennemføre hele uddannelsen i løbet af 2 1 / 2 år. Du er velkommen til at bruge mere tid, ligesom du er velkommen til at nøjes med at tage et enkelt eller to moduler. Enkeltmoduler kan altid senere udbygges til en fuld masteruddannelse, hvis du får lyst til det. Vælger du som mange gør at tage hele masteruddannelsen i løbet af 2 1 / 2 år, kan uddannelsen gennemføres ved at tage to moduler hvert semester. Hvert modul er på 30 timers undervisning. Vi tilrettelægger hvert modul over et semester, hvor der normalt undervises fire aftener fra kl. 17 til og to lørdage med undervisning fra kl til 16. Det giver gode muligheder for at komme frem og tilbage samme dag, uanset hvor du kommer fra i landet. LOTTE ELLEGAARD, COMMUNICATIONS MANAGER GLOBAL INFORMATION SYSTEMS, MAERSK LINE Det gode ved masterstudiet er afgjort, at det formår at balancere den teoretiske viden med et fokus på praktisk anvendelighed. Masteruddannelsen forholder sig til den jobmæssige virkelighed og har givet mig mulighed for at koble teori med praktiske redskaber, som jeg kan bruge i mit daglige arbejde. Uddannelsen har blandt andet betydet, at jeg har fået et metodisk udgangspunkt for at planlægge og udføre flere centrale aktiviteter inden for koncernkommunikation, fx kommunikationsplaner og kommunikationskampagner. Fra et mere strategisk synspunkt har jeg øget mit fokus på den interne kommunikation, specielt linjekommunikationen i organisationen, da den i høj grad er styrende for, hvor velinformerede, motiverede og tilfredse medarbejderne er.

7 Praktiske oplysninger ADGANGSKRAV Du kan umiddelbart optages på masteruddannelsen eller enkeltmodulerne, hvis du: har en akademisk bacheloruddannelse, en professionsbacheloruddannelse, en mellemlang videregående uddannelse eller en diplomuddannelse har mindst to års relevant erhvervserfaring behersker dansk og engelsk i skrift og tale Hvis du ikke opfylder disse betingelser, kan du alligevel optages, hvis vi ud fra en individuel vurdering skønner, at du vil kunne følge undervisning på masterniveau. Ønsker du en forhåndsgodkendelse af dine individuelle kvalifikationer eller er du i øvrigt i tvivl om, hvorvidt du kan komme ind på uddannelsen er du til enhver tid meget velkommen til at kontakte os. ARBEJDSBELASTNING Masteruddannelsen udgør 60 ECTS (European Credit Transfer System) svarende til 1680 arbejdstimer fordelt på 2 1 / 2 år. Arbejdstimerne er fordelt på: undervisning læsning af relevant faglitteratur og anden forberedelse e-læring gruppearbejde med medstuderende arbejde med cases og opgaver eksaminer STED Syddansk Universitet i Odense STUDIESTART 1. september og 1. februar ANSØGNINGSFRIST 1. juli og 1. december YDERLIGERE OPLYSNINGER Få nærmere information på FORBEHOLD Masteruddannelsen udbydes i henhold til Universitetsloven og bekendtgørelsen om deltidsuddannelser. Universitetet forbeholder sig ret til at afvise kvalificerede ansøgere af kapacitetsmæssige grunde (f.eks. manglende lærerressourcer) og til ikke at oprette hold, hvis antallet af ansøgere ikke er tilstrækkeligt stort. Vi tager samtidig forbehold for eventuelle prisændringer og slåfejl. 7

8 Master i international virksomhedskommunikation KONTAKT Læs mere om uddannelsen på hvor du også kan finde et ansøgningsskema. Du kan få besvaret spørgsmål om uddannelsen ved at kontakte Studiesekretariatet tlf eller på ivk_master@sdu.dk Læs mere om Syddansk Universitets mange andre masteruddannelser på LUND OG MUS

Master i. offentlig ledelse

Master i. offentlig ledelse Master i offentlig ledelse 2 En ny vej til professionel ledelse i det offentlige Hver eneste leder i den offentlige sektor står over for store strategiske udfordringer. Reformer som fx strukturreformen,

Læs mere

Master i projekt- og innovationsledelse

Master i projekt- og innovationsledelse INNOVATIONSLEDELSE Master i projekt- og innovationsledelse Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet 1 MPI folder.indd 1 09/01/2019 14.33 INNOVATIONSLEDELSE 2 MPI folder.indd

Læs mere

Master i offentlig kvalitet og ledelse. Akkrediteringsrådet. Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet

Master i offentlig kvalitet og ledelse. Akkrediteringsrådet. Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet Master i offentlig kvalitet og ledelse Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet 2 Øje for kvalitet og ledelse Det handler om at skabe, fastholde og udvikle kvalitet i

Læs mere

MASTER i. offentlig ledelse

MASTER i. offentlig ledelse E f t e r u d d a n n e l s e MASTER i offentlig ledelse for sk ningsba se re t e ft e rud d a n n e lse 2 Din vej til kommandobroen 3 Hver eneste leder i den offentlige sektor står over for store strategiske

Læs mere

Master i rehabilitering. Akkrediteringsrådet. Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet

Master i rehabilitering. Akkrediteringsrådet. Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet Master i rehabilitering Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet MASTER I REHABILITERING Lad dit speciale gro Velkommen til Master i Rehabilitering - der giver kompetencer

Læs mere

MASTER. Deutschland heute - moderne tysklandsstudier

MASTER. Deutschland heute - moderne tysklandsstudier MASTER Deutschland heute - moderne tysklandsstudier Master i Deutschland heute Er Angela Merkel stadig kansler og den vestlige verdens mest magtfulde kvinde efter det tyske valg til september? Hvordan

Læs mere

Diplom i. erhvervsøkonomi

Diplom i. erhvervsøkonomi Diplom i erhvervsøkonomi HD 2 HD erhvervsøkonomisk diplomuddannelse Mange traditionelle job er på vej ud af arbejdsmarkedet. Fleksible medarbejdere er på vej ind de såkaldte omstillingsparate. Vi lever

Læs mere

Efteruddannelse. Master i. journalistik. forskningsbaseret efteruddannelse

Efteruddannelse. Master i. journalistik. forskningsbaseret efteruddannelse Efteruddannelse Master i journalistik forskningsbaseret efteruddannelse Lektor Lise Lyngbye, Studieleder for Master i Journalistik Styrk dit spirende talent 3 Arbejder du med kommunikation eller formidling?

Læs mere

Efteruddannelse. Master i. journalistik. forskningsbaseret efteruddannelse

Efteruddannelse. Master i. journalistik. forskningsbaseret efteruddannelse Efteruddannelse Master i journalistik forskningsbaseret efteruddannelse Lek to r L is e Ly ngbye, S tu diele der for Mast er i Jo ur n a l i st i k Styrk dit spirende talent 3 Arbejder du med kommunikation

Læs mere

AARHUS AU UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES. i Økonomi og Ledelse

AARHUS AU UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES. i Økonomi og Ledelse AARHUS AU UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES HD i Økonomi og Ledelse HD økonomi & ledelse vejen til en karriere i erhvervslivet HD er en anerkendt diplomuddannelse med specialisering inden for det

Læs mere

Bliv diplomjournalist

Bliv diplomjournalist Bliv diplomjournalist - tag en hel uddannelse eller et enkelt modul XXXJOURNALISTIKXXXXDIGITALXK XXXANALYSEXXXWEBXXXXMOBILXXXXIDEUDVIKLINGXX KOMMUNIKATIONXXXXUDDANNELSEXXX GLOBALXXXJOURNALISTIKXXXXXXXXCORPORATEXCOMMUNICATIONXXXXXXXWEBX

Læs mere

DIPLOM i erhvervsøkonomi HD

DIPLOM i erhvervsøkonomi HD Efteruddannelse DIPLOM i erhvervsøkonomi HD forskningsbaseret efteruddannelse Investér i din humane kapital Vælger du at give dig i kast med en HD-uddannelse, så foretager du en sikker investering i din

Læs mere

E F T E R U D D A N N E L S E

E F T E R U D D A N N E L S E 2016 EFTERUDDANNELSE S Y D D A N S K U N I V E R S I T E T A L T K A N L A D E S I G G Ø R E F O R S K N I N G S B A S E R E T E F T E R U D D A N N E L S E REDAKTIO N Michael Dichow Lund, fuldmægtig Anne

Læs mere

master i Organisatorisk Coaching og læring Studiestart forår 2015

master i Organisatorisk Coaching og læring Studiestart forår 2015 master i Organisatorisk Coaching og læring Studiestart forår 2015 Vi er på Aalborg Universitet stolte over at kunne tilbyde en forskningsbaseret videreuddannelse i Organisatorisk Coaching og Læring. Vi

Læs mere

International Virksomhedskommunikation

International Virksomhedskommunikation STUDIEORDNING 2005 International Virksomhedskommunikation MASTERUDDANNELSEN UDDANNELSEN ER UDBUDT AF STUDIENÆVN FOR ERHVERVSSPROGLIGE STUDIER, SOM HØRER UNDER DET HUMANISTISKE FAKULTET ODENSE WWW.SDU.DK

Læs mere

EFTERUDDANNELSE. MASTER i. gymnasiepædagogik. didaktik eller ledelse FORSKNINGSBASERET EFTERUDDANNELSE

EFTERUDDANNELSE. MASTER i. gymnasiepædagogik. didaktik eller ledelse FORSKNINGSBASERET EFTERUDDANNELSE EFTERUDDANNELSE MASTER i gymnasiepædagogik didaktik eller ledelse FORSKNINGSBASERET EFTERUDDANNELSE Fokus på de gymnasiale uddannelser Masteruddannelsen i gymnasiepædagogik er den første og eneste masteruddannelse,

Læs mere

master i ledelses- og organisationspsykologi Studiestart forår 2015

master i ledelses- og organisationspsykologi Studiestart forår 2015 master i ledelses- og organisationspsykologi Studiestart forår 2015 På LOOP arbejder vi med ledelse og konsultation ud fra psykologiske og læringsteoretiske perspektiver. Det er en humanistisk orienteret

Læs mere

DELTIDSUDDANNELSE skrivekunst

DELTIDSUDDANNELSE skrivekunst DELTIDSUDDANNELSE skrivekunst Lær kunsten at skrive Hvis du drømmer om at blive forfatter, satser på at blive en god formidler af dit fag eller blot gerne vil være bedre til at skrive, vil du på uddannelsen

Læs mere

Lederuddannelser. en vej til god ledelse

Lederuddannelser. en vej til god ledelse Lederuddannelser en vej til god ledelse Hvorfor lederuddannelse? God ledelse er afgørende for private virksomheders konkurrenceevne og produktivitet. God ledelse er også afgørende for den service, som

Læs mere

and.merc. ud. deltid Statsautoriseret revisor Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet Akkrediteringsrådet

and.merc. ud. deltid Statsautoriseret revisor Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet Akkrediteringsrådet and.merc. ud. deltid Statsautoriseret revisor Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet 2 Se perspektivet og detaljen Cand.merc.aud. deltid er uddannelsen for dig, der

Læs mere

Bachelor. International Virksomhedskommunikation SYDDANSKUNIVERSITET.DK

Bachelor. International Virksomhedskommunikation SYDDANSKUNIVERSITET.DK Bachelor International Virksomhedskommunikation International Virksomhedskommunikation SYDDANSKUNIVERSITET.DK Vælg virksomhedskommunikation Når du starter på en BA-uddannelse i International Virksomhedskommunikation,

Læs mere

Business Administration MBA

Business Administration MBA Efteruddannelse MASTER of Business Administration MBA Kontakt Læs mere om uddannelsen på www.sdu.dk/mba, hvor du også finder et ansøgningsskema. Du kan få besvaret spørgsmål om uddannelsen ved at kontakte

Læs mere

Lederens retorik - troværdig og overbevisende kommunikation

Lederens retorik - troværdig og overbevisende kommunikation Lederens retorik - troværdig og overbevisende kommunikation Efter- og Videreuddannelse 2012/2013 Lederens retorik troværdig og overbevisende kommunikation Mange mennesker opfatter kommunikation som en

Læs mere

sdu.dk/mba Master of Business Administration Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet 1MBA

sdu.dk/mba Master of Business Administration Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet 1MBA sdu.dk/mba 1MBA Master of Business Administration Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet 1 MBA-uddannelsen ved Syddansk Universitet er certificeret af Danmarks Akkrediterings institution,

Læs mere

Master i. projektledelse

Master i. projektledelse Master i projektledelse 2 Professionel projektledelse for dig, der vil videre En stor del af værdiskabelsen i samfundet sker gennem projekter. Det gælder inden for de fleste brancher både i den private

Læs mere

GIV JERES MEDARBEJDERE ET FAGLIGT SKUB! HD erhvervsøkonomisk diplomuddannelse

GIV JERES MEDARBEJDERE ET FAGLIGT SKUB! HD erhvervsøkonomisk diplomuddannelse GIV JERES MEDARBEJDERE ET FAGLIGT SKUB! HD erhvervsøkonomisk diplomuddannelse 2 GIV JERES MEDARBEJDERE ET FAGLIGT SKUB Giv jeres medarbejdere et fagligt skub...... og klæd dem på til fremtidens udfordringer.

Læs mere

MASTER i. evaluering

MASTER i. evaluering E f t e r u d d a n n e l s e MASTER i evaluering f or sk ningsba se re t e ft e rud d a n n e lse Grib kvalificeret ind 2 Vi lever i et samfund, hvor evaluering får stigende betydning. På masteruddannelsen

Læs mere

HD PÅ CBS FOR DIG DER VIL MERE. Stine Gregersen, Daglig leder af HD1

HD PÅ CBS FOR DIG DER VIL MERE. Stine Gregersen, Daglig leder af HD1 HD PÅ CBS FOR DIG DER VIL MERE Stine Gregersen, Daglig leder af HD1 AGENDA 1. Hvad er en HD-uddannelse? 2. HD-uddannelsens opbygning 3. Adgangskrav 4. Fleksibel undervisning 5. Blended Learning 6. Priser

Læs mere

Uddannelsen hører under det sundhedsfaglige fagområde i bekendtgørelse om diplomuddannelser.

Uddannelsen hører under det sundhedsfaglige fagområde i bekendtgørelse om diplomuddannelser. 1. Indledning Sundhedsfaglig diplomuddannelse er en erhvervsrettet videregående uddannelse udbudt efter lov om erhvervsrettede grunduddannelse og videregående uddannelse (videreuddannelsessystemet) for

Læs mere

Miljøplanlægning. HD 2. del - Efteruddannelse

Miljøplanlægning. HD 2. del - Efteruddannelse Miljøplanlægning Marketing Management (HDA) HD 2. del - Efteruddannelse S A M F U N D S V I D E N S K A B 2 3 Forøg din markedsværdi HD i Marketing Management (HDA) henvender sig til dig, der arbejder

Læs mere

MASTER of. Business Administration MBA

MASTER of. Business Administration MBA E f t e r u d d a n n e l s e MASTER of Business Administration MBA for sk ningsba se re t e ft e rud d a n n e lse P r of essor Lars Th ø ger C h r iste nse n st udiele der for MB A MBA-uddannelsen ved

Læs mere

<<Institutionens logo>> STUDIEORDNING FOR MASTERUDDANNELSEN I IT. Specialiseringen i <<...>> VED <<INSTITUTIONENS NAVN>> i IT-VEST SAMARBEJDET

<<Institutionens logo>> STUDIEORDNING FOR MASTERUDDANNELSEN I IT. Specialiseringen i <<...>> VED <<INSTITUTIONENS NAVN>> i IT-VEST SAMARBEJDET STUDIEORDNING FOR MASTERUDDANNELSEN I IT Specialiseringen i VED i IT-VEST SAMARBEJDET FÆLLES SKABELON 10. marts 2008 1 Generel del af studieordning

Læs mere

Studiestart JANUAR 2016 STÅ STÆRKERE TAG EN MBA

Studiestart JANUAR 2016 STÅ STÆRKERE TAG EN MBA Studiestart JANUAR 2016 STÅ STÆRKERE TAG EN MBA LEDERE DER ER KLAR TIL FREMTIDENS UDFORDRINGER SKABER FORUDSÆTNINGEN FOR VORES SUCCES Hos DESMI har vi sendt flere nøglemedarbejdere på MBA-uddannelsen på

Læs mere

Kapitel 1... 3 FORMÅL... 3. Kapitel 2... 6. Kapitel 3... 9 INDHOLD... 9. Kapitel 4... 13 UNDERVISNINGSFORMER... 13. Kapitel 5... 14 EKSAMEN...

Kapitel 1... 3 FORMÅL... 3. Kapitel 2... 6. Kapitel 3... 9 INDHOLD... 9. Kapitel 4... 13 UNDERVISNINGSFORMER... 13. Kapitel 5... 14 EKSAMEN... STUDIEORDNING STUDIEORDNING PR. 1. SEPTEMBER 2009 FOR BACHELORUDDANNELSEN I MARKETING AND MANAGEMENT COMMUNICATION (BAMMC) VED HANDELSHØJSKOLEN, AARHUS UNIVERSITET Denne studieordning er udarbejdet i henhold

Læs mere

<<Institutionens logo>> STUDIEORDNING FOR MASTERUDDANNELSEN I IT. Linjen i <<...>> VED <<INSTITUTIONENS NAVN>> i IT-VEST SAMARBEJDET

<<Institutionens logo>> STUDIEORDNING FOR MASTERUDDANNELSEN I IT. Linjen i <<...>> VED <<INSTITUTIONENS NAVN>> i IT-VEST SAMARBEJDET STUDIEORDNING FOR MASTERUDDANNELSEN I IT Linjen i VED i IT-VEST SAMARBEJDET FÆLLES SKABELON 1. april 2014 1 Generel del af studieordning for masteruddannelsen

Læs mere

Master i. journalistik

Master i. journalistik J o u r n a l i s t i k f o r k o m m u n i k a t i o n s f o l k Master i journalistik 2 Journalistik for kommunikationsfolk Arbejder du med kommunikation eller formidling? Savner du at kende de journalistiske

Læs mere

MASTER. gymnasiepædagogik - didaktik eller ledelse

MASTER. gymnasiepædagogik - didaktik eller ledelse MASTER gymnasiepædagogik - didaktik eller ledelse Gymnasiale uddannelser Masteruddannelsen i gymnasiepædagogik er den første og eneste masteruddannelse, som retter sig direkte til lærere og ledere på de

Læs mere

Det Humanistiske Fakultetssekretariat Ledelsessekretariatet

Det Humanistiske Fakultetssekretariat Ledelsessekretariatet Det Humanistiske Fakultetssekretariat Ledelsessekretariatet OKJ J.nr. Dok. Ore\kult\fleksmasterkult Den 27. februar 2006 2. udkast skal vi undlade at kalde det stud.ordning FLEKSIBEL MASTER FRA DET HUMANISTISKE

Læs mere

- O F F E N T L I G L E D E L S E S K A B E R V Æ R D I ( M A R T S )

- O F F E N T L I G L E D E L S E S K A B E R V Æ R D I ( M A R T S ) MASTER I OFFENTLIG LEDELSE MASTER OG PUBLIC GOVERNANCE - O F F E N T L I G L E D E L S E S K A B E R V Æ R D I ( M A R T S 2 0 1 8 ) MASTER I OFFENTLIG LEDELSE - O F F E N T L I G L E D E L S E S K A B

Læs mere

Diplomuddannelsen i. ledelse. Diplomuddannelsen i ledelse udbydes af Center for Diplomledelse på vegne af Zealand, Sjællands Erhvervsakademi

Diplomuddannelsen i. ledelse. Diplomuddannelsen i ledelse udbydes af Center for Diplomledelse på vegne af Zealand, Sjællands Erhvervsakademi Diplomuddannelsen i ledelse Diplomuddannelsen i ledelse udbydes af Center for Diplomledelse på vegne af Zealand, Sjællands Erhvervsakademi ledelse kræver viden og indsigt Viden og indsigt er nøglebegreberne

Læs mere

Rettelsesblad til Master-studieordning 2010 i International Virksomhedskommunikation Masteruddannelsen:

Rettelsesblad til Master-studieordning 2010 i International Virksomhedskommunikation Masteruddannelsen: Rettelsesblad til Master-studieordning 2010 i International Virksomhedskommunikation Masteruddannelsen: Ændringer er markeret med understregning. 10. Modul 1: Organisationskultur ( Organizational culture)

Læs mere

Master i Pædagogisk Ledelse. forskningsbaseret

Master i Pædagogisk Ledelse. forskningsbaseret Master i Pædagogisk Ledelse forskningsbaseret En moderne skole eller børnehave er en kompleks organisation, der stiller store krav til ledelse. Men al forskning peger på, at det, det drejer sig om, er

Læs mere

Virksomhedspraktik (praktikophold) Professionsbachelor i Engelsk og IT-baseret markedskommunikation

Virksomhedspraktik (praktikophold) Professionsbachelor i Engelsk og IT-baseret markedskommunikation Virksomhedspraktik (praktikophold) Professionsbachelor i Engelsk og IT-baseret markedskommunikation marts 2011 S Y D D A N S K U N I V E R S I T E T INDLEDNING Professionsbacheloruddannelsen i Engelsk

Læs mere

Diplomuddannelse i beskæftigelse

Diplomuddannelse i beskæftigelse Diplomuddannelse i beskæftigelse Kompetencer inden for beskæftigelsesområdet Arbejdsmarked og beskæftigelse Arbejdsmarkedet er afhængigt af en velfungerende beskæftigelsesindsats. Med det enstrengede arbejdsmarkedssystem

Læs mere

Studieordning for MASTERUDDANNELSE I RETORIK OG FORMIDLING DET HUMANISTISKE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET

Studieordning for MASTERUDDANNELSE I RETORIK OG FORMIDLING DET HUMANISTISKE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET Studieordning for MASTERUDDANNELSE I RETORIK OG FORMIDLING DET HUMANISTISKE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET September 2006 Senest revideret september 2007 1 1. Rammebestemmelser Titel Udarbejdet af Ikrafttræden

Læs mere

Profilbeskrivelse for Business Controlling

Profilbeskrivelse for Business Controlling Profilbeskrivelse for Business Controlling Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi 1 af 10 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet som et bilag, tilknyttet studieordningen for

Læs mere

MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET

MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET Institut for Økonomi og Ledelse Fibigerstræde 2 9220 Aalborg Master of Business Administration Telefon: 9940 8255 Email: mba@aaumba.dk september 2015 MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET Aalborg Universitet udbyder

Læs mere

Master i. evaluering

Master i. evaluering Master i evaluering 2 Master i evaluering Evaluering spiller en stigende rolle i det moderne videnssamfund. Evaluering har som sin særlige opgave at beskrive og vurdere den offentlige sektors ydelser og

Læs mere

master i Læreprocesser uddannelse i fornyelse Studiestart forår 2015

master i Læreprocesser uddannelse i fornyelse Studiestart forår 2015 master i Læreprocesser uddannelse i fornyelse Studiestart forår 2015 Læring kræves i mange sammenhænge. Når arbejdspladser og medarbejdere skal omstille sig, når elever og studerende skal tilegne sig viden,

Læs mere

Studieordning for Masteruddannelse i Arbejdsmarked og Personaleforhold (MAP) Master of Labour Market Regulation and Human Resource Management

Studieordning for Masteruddannelse i Arbejdsmarked og Personaleforhold (MAP) Master of Labour Market Regulation and Human Resource Management Studieordning for Masteruddannelse i Arbejdsmarked og Personaleforhold (MAP) Master of Labour Market Regulation and Human Resource Management ved Aalborg Universitet Gældende fra den 1.9.2006 med korrektioner

Læs mere

Profilbeskrivelse for International Marketing International Marketing (udbydes for sidste gang i efteråret 2011)

Profilbeskrivelse for International Marketing International Marketing (udbydes for sidste gang i efteråret 2011) Profilbeskrivelse for International Marketing International Marketing (udbydes for sidste gang i efteret 2011) Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi (cand.merc.) Odense Sept.

Læs mere

masterprogram i Direkte Udbydes i København, Odense og Aarhus

masterprogram i Direkte Udbydes i København, Odense og Aarhus masterprogram i Direkte & Indirekte Skatter (MMA) Udbydes i København, Odense og Aarhus 2 Masterprogram i Direkte & Indirekte Skatter (MMA) Masterprogram i Direkte & Indirekte Skatter (MMA) Rådgivning

Læs mere

TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET. Skab værdi for dig selv og din virksomhed

TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET. Skab værdi for dig selv og din virksomhed TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET 2019 Skab værdi for dig selv og din virksomhed 2 MBA MASTER OF BUSINESS ADMINISTRATION AAU s MBA er direkte værdiskabende for virksomheden Aalborg Havn har haft stor glæde

Læs mere

masterprogram i Direkte Udbydes i København, Odense og Aarhus

masterprogram i Direkte Udbydes i København, Odense og Aarhus masterprogram i Direkte & Indirekte Skatter (MMA) Udbydes i København, Odense og Aarhus 2 Masterprogram i Direkte & Indirekte Skatter (MMA) Masterprogram i Direkte & Indirekte Skatter (MMA) Rådgivning

Læs mere

Profilbeskrivelse for Business Controlling

Profilbeskrivelse for Business Controlling Profilbeskrivelse for Business Controlling Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi Kolding 1.sep. 2012 1 af 8 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet som et bilag, tilknyttet

Læs mere

Masterkurser i Friluftsliv

Masterkurser i Friluftsliv det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Masterkurser i Friluftsliv Forskningsbaseret efteruddannelse Derfor master Det er en naturlig, akademisk forlængelse af min hidtidige erfaring.

Læs mere

master i rehabilitering

master i rehabilitering Efteruddannelse ENKELTFAG Master i master i rehabilitering Projektledelse Psykosocial rehabilitering Tværkulturel rehabilitering Aktiviteters betydning for sundhed i en rehabiliteringskontekst Borgere

Læs mere

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN MASTER I SOFTWARE ENGINEERING itu.dk/master/software MASTER I SOFTWARE ENGINEERING Master i Software Engineering er til dig, som allerede er en erfaren software- og systemudvikler,

Læs mere

DELTIDSSTUDIUM MED SEMINARER I AALBORG OG KØBENHAVN SPLIT MASTERUDDANNELSE I SPROGUNDERVISNING, LINGVISTIK OG IT SPLIT.AAU.DK

DELTIDSSTUDIUM MED SEMINARER I AALBORG OG KØBENHAVN SPLIT MASTERUDDANNELSE I SPROGUNDERVISNING, LINGVISTIK OG IT SPLIT.AAU.DK DELTIDSSTUDIUM MED SEMINARER I AALBORG OG KØBENHAVN SPLIT MASTERUDDANNELSE I SPROGUNDERVISNING, LINGVISTIK OG IT SPLIT.AAU.DK OPTIMER DIN SPROGUNDERVISNING Masteruddannelse i sprogundervisning, lingvistik

Læs mere

Profilbeskrivelse for Marketing, Globalisering og Kommunikation Marketing, Globalization and Communication (udbydes for sidste gang i efteråret 2011)

Profilbeskrivelse for Marketing, Globalisering og Kommunikation Marketing, Globalization and Communication (udbydes for sidste gang i efteråret 2011) Profilbeskrivelse for Marketing, Globalisering og Kommunikation Marketing, Globalization and Communication (udbydes for sidste gang i efteret 2011) Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi

Læs mere

Profilbeskrivelse for Styring og ledelse

Profilbeskrivelse for Styring og ledelse Profilbeskrivelse for Styring og ledelse Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi Kolding 1.sep. 2013 1 af 10 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet som et bilag, tilknyttet studieordningen

Læs mere

Tilvalg. Miljøplanlægning. Marketing, Branding & Kommunikation

Tilvalg. Miljøplanlægning. Marketing, Branding & Kommunikation Tilvalg Miljøplanlægning Marketing, Branding & Kommunikation S A M F U N D S V I D E N S K A B 2 3 Giv din humanistiske uddannelse et markedsorienteret twist Du er sikkert allerede godt i gang med et humanistisk

Læs mere

Studieordning for M A S T E R U D D A N N E L S E I I N T E R N E T K O M M U N I K A T I O N. September 2005

Studieordning for M A S T E R U D D A N N E L S E I I N T E R N E T K O M M U N I K A T I O N. September 2005 AARHUS UNIVERSITET Det Humanistiske Fakultet Studieordning for M A S T E R U D D A N N E L S E I I N T E R N E T K O M M U N I K A T I O N September 2005 Senest revideret august 2007 1 STUDIEORDNING FOR

Læs mere

Lederens retorik - troværdig og overbevisende kommunikation

Lederens retorik - troværdig og overbevisende kommunikation Lederens retorik - troværdig og overbevisende kommunikation Efter- og Videreuddannelse 2012/2013 LEDERENS RETORIK - TROVÆRDIG OG OVERBEVISENDE KOMMUNIKATION Aarhus University OutReach etablerer møder,

Læs mere

Djøfs diplomuddannelser. Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder. Tænk længere

Djøfs diplomuddannelser. Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder. Tænk længere Djøfs diplomuddannelser Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder Tænk længere Vælg en diplomuddannelse i ledelse eller projektledelse Hvorfor vælge en diplomuddannelse? Med en diplomuddannelse

Læs mere

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN. KANDIDAT I SOFTWAREUDVIKLING OG -TEKNOLOGI ITU.dk/uddannelser

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN. KANDIDAT I SOFTWAREUDVIKLING OG -TEKNOLOGI ITU.dk/uddannelser IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN KANDIDAT I SOFTWAREUDVIKLING OG -TEKNOLOGI ITU.dk/uddannelser SOFTWAREUDVIKLING OG -TEKNOLOGI Den 2-årige kandidatuddannelse (MSc) i Softwareudvikling og teknologi er en moderne

Læs mere

uddannelse efter-& videre EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE 2011/2012 Vidensdeling og organisatorisk læring September 2011

uddannelse efter-& videre EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE 2011/2012 Vidensdeling og organisatorisk læring September 2011 uddannelse efter-& videre EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE 2011/2012 2011328 Vidensdeling og organisatorisk læring September 2011 , februar 2011 Udgivet af Efter- og Videreuddannelse Fredrik Nielsens Vej 5 8000

Læs mere

Fagbeskrivelse. 6 ugers selvvalgt uddannelse. E-handel Digital markedsføring Online kommunikation Strategisk kommunikation Kommunikation i praksis

Fagbeskrivelse. 6 ugers selvvalgt uddannelse. E-handel Digital markedsføring Online kommunikation Strategisk kommunikation Kommunikation i praksis Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse E-handel Digital markedsføring Online kommunikation Strategisk kommunikation Kommunikation i praksis Velkommen til vores program for 2014! Tak fordi du har valgt

Læs mere

ADGANGSKRAV for Kommunikation og Globale studier

ADGANGSKRAV for Kommunikation og Globale studier ADGANGSKRAV for Kommunikation og Globale studier CAND.COMM. ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Humanistisk bacheloruddannelse på RUC i Kommunikation og Internationale

Læs mere

M A S T E R I M AT E M AT I K

M A S T E R I M AT E M AT I K MASTER I MATEMATIK 2-årig masteruddannelse evu.aau.dk Master i Matematik Matematik er de naturvidenskabelige og tekniske videnskabers sprog, ligesom matematik spiller en stor rolle i økonomi og samfundsvidenskaber

Læs mere

Studieordning for Masteruddannelsen i naturfagsundervisning

Studieordning for Masteruddannelsen i naturfagsundervisning Studieordning for Masteruddannelsen i naturfagsundervisning Indhold Masteruddannelse i Naturfagsundervisning Indledende bestemmelser Uddannelsens formål og kompetenceprofil Adgangskrav Uddannelsens varighed

Læs mere

STÅ STÆRKERE - TAG EN MBA. Studiestart JANUAR 2015

STÅ STÆRKERE - TAG EN MBA. Studiestart JANUAR 2015 STÅ STÆRKERE - TAG EN MBA Studiestart JANUAR 2015 LEDERE MED DE RETTE KOMPETENCER ER EN FORUDSÆTNING FOR VORES FORTSATTE SUCCES Jeg havde fornøjelsen af at sige tillykke til MBA-uddannelsens første dimittender

Læs mere

Studieordning for Tilvalg i Marketing, Branding og Kommunikation

Studieordning for Tilvalg i Marketing, Branding og Kommunikation Studieordning for Tilvalg i Marketing, Branding og Kommunikation Side 1 af 9 Tilvalg i Marketing, Branding og Kommunikation Et erhvervsøkonomisk tilvalg SYDDANSK UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE

Læs mere

Skab værdi for dig selv og din virksomhed TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET

Skab værdi for dig selv og din virksomhed TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET 2018 Skab værdi for dig selv og din virksomhed TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET 2 AAU EXECUTIVE / MBA Kompetente medarbejdere sikrer virksomhedens fremtidige indtjening En vigtig faktor for at sikre vores

Læs mere

Studieordning for master i Almen Pædagogik ved Institut for Læring

Studieordning for master i Almen Pædagogik ved Institut for Læring Studieordning for master i Almen Pædagogik ved Institut for Læring 1 Indholdsfortegnelse 2. Uddannelsens formelle grundlag 4 3. Formål 5 4. Læringsmål 6 5. Uddannelsens varighed 7 6. Studieforløb, progression

Læs mere

Profilbeskrivelse for Marketing, Globalisering og Kommunikation Marketing, Globalization and Communication (udbydes for sidste gang i efteråret 2011)

Profilbeskrivelse for Marketing, Globalisering og Kommunikation Marketing, Globalization and Communication (udbydes for sidste gang i efteråret 2011) Profilbeskrivelse for Marketing, Globalisering og Kommunikation Marketing, Globalization and Communication (udbydes for sidste gang i efteret 2011) Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi

Læs mere

ledelse Diplomuddannelsen i

ledelse Diplomuddannelsen i Diplomuddannelsen i ledelse Diplomuddannelsen i ledelse udbydes af Center for Diplomledelse, et samarbejde mellem Køge Handelsskole, Handelsskolen Sjælland Syd og University College Sjælland. Ansøgningsfrist

Læs mere

Studieordning for M A S T E R U D D A N N E L S E I I N T E R N E T K O M M U N I K A T I O N. September 2005

Studieordning for M A S T E R U D D A N N E L S E I I N T E R N E T K O M M U N I K A T I O N. September 2005 AARHUS UNIVERSITET Det Humanistiske Fakultet Studieordning for M A S T E R U D D A N N E L S E I I N T E R N E T K O M M U N I K A T I O N September 2005 Senest revideret juni 2005 1 STUDIEORDNING FOR

Læs mere

Dansk titel Master i projektledelse. Engelsk titel Master in Project Management

Dansk titel Master i projektledelse. Engelsk titel Master in Project Management Akkrediteringsrådet har godkendt masteruddannelsen i projektledelse ved Syddansk Universitet Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets- & Bygningsstyrelsens

Læs mere

Master i offentlig ledelse. Fleksibel efterddannelse på deltid. Forskningsbaseret efteruddannelse Aarhus BSS, Aarhus Universitet Syddansk Universitet

Master i offentlig ledelse. Fleksibel efterddannelse på deltid. Forskningsbaseret efteruddannelse Aarhus BSS, Aarhus Universitet Syddansk Universitet Master i offentlig ledelse Fleksibel efterddannelse på deltid Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Aarhus BSS, Aarhus Universitet Syddansk Universitet MASTER I OFFENTLIG LEDELSE 2 FLEKSIBEL

Læs mere

Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi. Profilbeskrivelse for:

Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi. Profilbeskrivelse for: Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi. Profilbeskrivelse for: Kandidat i Erhvervsøkonomi International virksomhedsudvikling (cand.merc.) Master of Science in Economics and Business

Læs mere

uddannelse efter-& videre EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE 2011/2012 Lederens retorik troværdig og overbevisende kommunikation September 2011

uddannelse efter-& videre EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE 2011/2012 Lederens retorik troværdig og overbevisende kommunikation September 2011 uddannelse efter-& videre EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE 2011/2012 2011326 Lederens retorik troværdig og overbevisende kommunikation September 2011 , februar 2011 Udgivet af Efter- og Videreuddannelse Fredrik

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i pædagogik ved Syddansk

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i pædagogik ved Syddansk Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i pædagogik ved Syddansk Universitet Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets- & Bygningsstyrelsens

Læs mere

FLEKSIBELT FORLØB. Studievejledning for Masteruddannelsen som fleksibelt forløb

FLEKSIBELT FORLØB. Studievejledning for Masteruddannelsen som fleksibelt forløb FLEKSIBELT FORLØB Studievejledning for Masteruddannelsen som fleksibelt forløb Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU) Aarhus Universitet Juni 2018 Indholdsfortegnelse Masteruddannelsen som

Læs mere

Studieordning for Masteruddannelsen i Idræt og Velfærd (September 2005) (Revideret med virkning 1. sep. 2015)

Studieordning for Masteruddannelsen i Idræt og Velfærd (September 2005) (Revideret med virkning 1. sep. 2015) Studieordning for Masteruddannelsen i Idræt og Velfærd (September 2005) (Revideret med virkning 1. sep. 2015) Indholdsfortegnelse 1 Titel... 2 2 Uddannelsens varighed... 2 3 Faglig profil... 2 4 Adgangskrav...

Læs mere

HD 2. del Finansiel Rådgivning. En efteruddannelse indenfor bank, pension, forsikring og realkredit

HD 2. del Finansiel Rådgivning. En efteruddannelse indenfor bank, pension, forsikring og realkredit HD 2. del Finansiel Rådgivning En efteruddannelse indenfor bank, pension, forsikring og realkredit Rådgiver inden for den finansielle sektor Hvem henvender uddannelsen sig til? Medarbejdere inden for bank

Læs mere

Virksomhedsophold Professionsbachelor i engelsk og it-baseret markedskommunikation

Virksomhedsophold Professionsbachelor i engelsk og it-baseret markedskommunikation Virksomhedsophold 2008-2009 Professionsbachelor i engelsk og it-baseret markedskommunikation S Y D D A N S K U N I V E R S I T E T INDLEDNING Professionsbacheloruddannelsen i engelsk og it-baseret markedskommunikation

Læs mere

Profilbeskrivelse for Styring og ledelse

Profilbeskrivelse for Styring og ledelse Profilbeskrivelse for Styring og ledelse Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi Kolding 1.sep. 2012 1 af 8 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet som et bilag, tilknyttet studieordningen

Læs mere

Studieordning for Uddannelsen af kliniske vejledere til de mellemlange videregående sundhedsuddannelser

Studieordning for Uddannelsen af kliniske vejledere til de mellemlange videregående sundhedsuddannelser Studieordning for Uddannelsen af kliniske vejledere til de mellemlange videregående sundhedsuddannelser Efter- og videreuddannelsesafdelingen september 2002 Indledning Studieordningen er udarbejdet i henhold

Læs mere

Studieordning Master of Business Administration Aalborg Universitet 2012 Med ændring pr. 1. februar 2014

Studieordning Master of Business Administration Aalborg Universitet 2012 Med ændring pr. 1. februar 2014 Studieordning Master of Business Administration Aalborg Universitet 2012 Med ændring pr. 1. februar 2014 1. Bekendtgørelsesgrundlag Master of Business Administration (MBA), er tilrettelagt med udgangspunkt

Læs mere

STUDIEORDNING 2005 International Virksomhedskommunikation ODENSE MASTERUDDANNELSEN REVIDERET 2007

STUDIEORDNING 2005 International Virksomhedskommunikation ODENSE  MASTERUDDANNELSEN REVIDERET 2007 STUDIEORDNING 2005 International Virksomhedskommunikation MASTERUDDANNELSEN REVIDERET 2007 UDDANNELSEN ER UDBUDT AF STUDIENÆVN FOR INTERNATIONAL VIRKSOMHEDS KOMMUNIKATION, SOM HØRER UNDER DET HUMANISTISKE

Læs mere

Jura / HA(jur.) 3-årige Bacheloruddannelser

Jura / HA(jur.) 3-årige Bacheloruddannelser Campus Odense Miljøplanlægning Jura / HA(jur.) 3-årige Bacheloruddannelser SAMFUNDSVIDENSKAB 2 Jura vælg din retning Er du interesseret i samfundets love, og hvordan de bruges i praksis? Så er bacheloruddannelsen

Læs mere

Master i Pædagogisk Ledelse. Studiestart forår 2015

Master i Pædagogisk Ledelse. Studiestart forår 2015 Master i Pædagogisk Ledelse Studiestart forår 2015 En moderne skole eller børnehave er en kompleks organisation, der stiller store krav til ledelse. Men al forskning peger på, at det, det drejer sig om,

Læs mere

MASTER I BUSINESS ADMINISTRATION

MASTER I BUSINESS ADMINISTRATION MASTER I BUSINESS ADMINISTRATION MBA AARHUS BSS ET NIVEAU HØJERE 3 Om MBA-uddannelsen på Aarhus BSS Forskningsbaseret uddannelse Nogle af landets førende forskere og undervisere International akkrediteret

Læs mere

Sikkerhed og risikostyring

Sikkerhed og risikostyring Ny, international uddannelse Sikkerhed og risikostyring 2-årig Cand.scient.techn. uddannelse ESBJERG Bliv ekspert i sikkerhed og risikostyring Drømmer du om at blive ekspert i at rådgive virksomheder om

Læs mere

okal og regional rhvervsudvikling Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet

okal og regional rhvervsudvikling Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet okal og regional rhvervsudvikling Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet CERTIFICERET PROGRAM Bliv en haj til erhvervsudvikling Den offentlige indsats for at fremme

Læs mere

Profilbeskrivelse for Strategi og Organisation Strategy and Organization

Profilbeskrivelse for Strategi og Organisation Strategy and Organization Profilbeskrivelse for Strategi og Organisation Strategy and Organization Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi (cand.merc.) Odense 2009 1 af 7 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet

Læs mere

Linjebeskrivelse for Strategisk kommunikation

Linjebeskrivelse for Strategisk kommunikation Linjebeskrivelse for Strategisk kommunikation Bilag til studieordningen for bacheloruddannelsen i Almen Erhvervsøkonomi (HA) 1 af 7 Denne linjebeskrivelse er udarbejdet som et bilag, tilknyttet studieordningen

Læs mere

ENKELTFAG - NORDISK SPROG OG LITTERATUR LEDERENS RETORIK

ENKELTFAG - NORDISK SPROG OG LITTERATUR LEDERENS RETORIK ENKELTFAG - NORDISK SPROG OG LITTERATUR LEDERENS RETORIK efter- og AeddMnlseNNS 2012/2013i EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE 2013/2014 LEDERENS RETORIK - TROVÆRDIG OG OVERBEVISENDE KOMMUNIKATION Lederens retorik

Læs mere

Profilbeskrivelse for MBA i Supply Chain Management

Profilbeskrivelse for MBA i Supply Chain Management Det elige Fakultet Profilbeskrivelse for MBA i Supply Chain Management Odense 2012 1 af 7 Det elige Fakultet Denne profilbeskrivelse er udarbejdet som et bilag, tilknyttet studieordningen for Master of

Læs mere