FLERE TIMERS UNDERHOLDNING ANDRE AKTIVITETER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FLERE TIMERS UNDERHOLDNING ANDRE AKTIVITETER"

Transkript

1 FLERE TIMERS UNDERHOLDNING ANDRE AKTIVITETER // Vil du gerne have at dit arrangement strækker sig over flere timer, giver vi her en række forslag til aktiviteter der kan laves før eller efter selve CRIMEbuster arrangementet. Lav et ID-skilt Hvis man ikke lige bærer en uniform eller anden form for beklædning, der viser hvad man arbejder med, er det en god idé at bære et ID-skilt, så man kan vise hvem man er, og hvem man arbejder for. Vi har lavet en skabelon til et ID-skilt som er til fri print på hjemmesiden. Men der også mulighed for at deltagerne selv kan designe deres ID-skilt. Karton eller papir. Skriveredskaber. Saks. Evt. lim. Deltagerne klipper den form som de ønsker deres ID-skilt skal have ud af kartonet eller papiret. Herefter skrives oplysninger på skiltet. Det kan f.eks. være navn, alder, titel, Crimebusters osv. Man kan også sætte et billede på. Husk der i kontrolpanelet under menupunktet Ekstra er en printklar skabelon til ID-skilte. Tag et fodaftryk Det sker ofte at en forbryder efterlader et fodaftryk, og det kan være et vigtigt bevis i en efterforskning. Derfor er det vigtigt at bevare fodaftrykket. I kan også prøve at lave afstødning af fodspor og derved bevare dem. Gipspulver(kan købes i Matas og diverse hobbyforretninger). Vand. Et aflangt stykke karton. Lav et tydeligt fodaftryk, helst i fugtigt sand. Brug kartonet til at lave en kant rundt om fodaftrykket. Bland gips og vand(2 del gips til 1 del vand, med mindre andet er angivet). Hæld gipsmassen ned i fodaftrykket, og fordel det forsigtigt Lad gipsen størkne (dette tager min. en halv time). Når gipsen er størknet, fjernes kartonkanten og gipsafstøbningen kan tages op. Hvis der er sand på aftrykket kan det forsigtigt børstes af.

2 Tag dit eget fingeraftryk Fingeraftryk er tit det afgørende bevis i en efterforskning. At kunne finde fingeraftryk, er derfor et vigtigt egenskab for enhver efterforsker. Fingeraftryk er overalt men er oftest tydelige på blanke overflader. At finde og børste fingeraftryk er en sjov og nem aktivitet. Fingeraftrykspulver (hvis der noget tilovers fra spillet, kan dette bruges, ellers kan en anden form for fint pulver bruges, såsom babypuder, talkum, kalkpulver eller lignende). En fin pensel eller børste. En blank overflade (kan være glasplade, plastikplade eller lign.). Gennemsigtig klar tape. Sæt et fingeraftryk på den blanke overflade, ved at trykke en finger lige ned og holde den i ca. 3 sek. Derefter fjernes fingeren igen. Sæt deltagerne til at finde aftrykket ved hjælp af fingeraftrykspulveret og børsten. Afgræns evt. et område hvor fingeraftrykket befinder sig indenfor så der ikke er pulver over det hele. Når deltagerne har børstet fingeraftrykket fint, er det muligt at bevare fingeraftrykket. Det gøres ved at tapen ligges over fingeraftrykket. Herved kan man løfte fingeraftrykket ved hjælp af tapen, og overføre det til et stykke papir. Her kan man skrive hvor fingeraftrykket er fundet, og andre vigtige informationer. Godt Tip: Brug en overflade som står i kontrast, eller hvor farven på pulveret tydeligt kan ses. Lav et fingeraftrykskort af deltagerne Når I nu alligevel er ved at lave fingeraftryk, kan man også lave et kort med deltagernes egne fingeraftryk som de kan tage med hjem som minde. Stempelpude (fingermaling kan også bruges, eller andre former for maling, som er nemme at vaske af). Blyant eller kuglepen. Deltagerne får udleveret et stykke papir, hvor de skriver navn på (man kan også skrive dato, alder osv.). Derefter skal de lave 5 bokse på papiret - en boks til hver finger. Det kan eventuelt skrives eller tegnes hvilken finger, der hører til hvilken boks. Deltagerne påfører blæk på én finger af gangen, og sætter herefter straks fingeren i den rette boks.

3 Skriv usynlige beskeder En sjov og nem aktivitet for deltagerne er at lade dem skrive usynlige beskeder til hinanden. Saft fra en citron eller eddike. En pensel. Giv deltagerne et stykke papir og en pensel. Sæt derefter deltagerne til at skrive en besked på papiret, hvor de bruger væsken som blæk. Når væsken tørrer, bliver beskeden usynlig. For at få beskeden frem igen skal man blot tilføre papiret varme. Det kan ske ved at ligge det på en varm radiator eller bruge en hårtørrer. OBS: Hold konstant øje med papiret, så det ikke antænder, og vi anbefaler at det sker under opsyn af en voksen. Løs krypteringen Skriv en krypteret besked ved brug af en nem krypteringsnøgle. Så er det muligt for deltagerne at skrive hemmelige beskeder til hinanden. Karton eller papir. Skriveredskaber. Saks. Knappenåle. Deltagerne får udleveret pap eller papir, skriveredskab og en saks. Deltagerne klipper 2 cirkler den ene mindre end den anden (forskel i radius ca. 2 cm). Derefter skrives alfabetet rundt i toppen af den lille cirkel og tallene fra 1 til 28 skrives rundt i toppen af den store. Cirklerne ligges over på hinanden, den lille oven på den store og en knappenål sættes i midten af cirklerne, så de hænger sammen, men stadig kan dreje rundt. Deltagerne skal nu vælge hvilket tal der skal hænge sammen med A. det kunne f.eks. være 7. Det vil sige at når koden skal skrives er A=7, B=8 og C=9 osv. Så koden for hej vil være Deltagerne kan nu skrive hemmelige beskeder til hinanden som er nemme at kryptere og dekryptere med krypteringsnøglen. Hvis man vil gøre det endnu sværere for andre at aflæse ens hemmelige koder, kan man tilføje en ekstra cirkel med alfabet som ligges oven på de 2 andre. Det vil sige man nu skal vælge et bogstav, og et tal for det A, som står i den inderste cirkel.

4 Se det usete En notesblok, som ved første øjekast virker blank, kan indeholde oplysninger der kan hjælpe dig i sagen. Når der bliver skrevet med blyant på en notesblok bliver der trykket et aftryk i papiret der er under det stykke papir, man skriver på. Når siden som er skrevet på er blevet revet af blokken, kan man ved hjælp af en blyant eller oliekridt finde ud af, hvad der har været skrevet. Notesblok Blyant og oliekridt Giv deltagerne en notesblok og en blyant. Sæt dem til at skrive en kort besked(eller lave en lille tegning). De skal derefter rive den øverste side af og række notesblokken til sidemanden. Sidemanden skal nu skravere den øverste side på notesblokken (dvs. den som der kommer efter den afrevne side) med enten en blyant eller farvekridt. Beskeden vil nu vise sig for sidemanden. Tjek pengesedler En sjov og lærerig aktivitet er at tjekke pengesedler og hvilke former for sikkerhed, der er på de sedler, man går og bruger i dagligdagen. Ud over motiver, størrelse og farve er der flere sikkerhedsforanstaltninger på danske pengesedler. Der er faktisk 14 sikkerhedsforanstaltninger, hvor kun 6 af dem er kendt af offentligheden. De sidste 8 kender de kun til i Nationalbanken. Banker har mulighed for at undersøge pengesedlerne med specielle maskiner, men kender ikke selv til de hemmelige sikkerhedsforanstaltninger. Sæt deltagerne til at nærstudere en 50 kr. seddel. Se om deltagerne kender til sikkerheden på en seddel. 50 kr. seddel Evt. et forstørrelsesglas Deltagerne studerer 50 kr. sedlen, og skal så derefter fortælle dig, hvordan de kan se sedlen af ægte. Altså hvilke sikkerhedsforanstaltninger der er på sedlen. Der er 6 sikkerhedsforanstaltninger, som offentligheden kender til. 1. Fluorescerende farve: I venstre side af sedlen kan man se en samling små, gule ringe. Når de holdes op under en ultraviolet lampe, lyser de op. 2. Vandmærket: Kan ses når sedlen holdes op i lyset, og forestiller et vikingeskib. 3. Kobbertryk. 4. Hologram. Linjerne omkring hologrammet skifter farve, når sedlen vippes 5. Skjult tråd på bagsiden (siden hvor der er et oldfund). Den kan ses ved at holde sedlen oppe i lyset. 6. Vinduestråd. Vinduestråden bølger, når sedlen vippes.

5 Lav en fantomtegning Det er ikke altid man har et billede af en gerningsmand. Derfor må man via vidneberetninger lave en tegning, som så kan bruges til at efterlyse personer. Skriveredskab (blyant, kuglepen eller lign.). Billeder af personer. Man skal dele deltagerne op i par. Den ene får udleveret papir og skriveredskab, den anden får et billede udleveret. Personen skal nu beskrive personen på billedet så detaljeret som muligt, og ud fra det skal den anden forsøge at tegne en fantomtegning. Når tegningen er færdig, kan man sammenligne tegning og billede. Fangeleg Skal der brændes noget energi af, kan I lave en klassisk fangeleg, hvor deltagerne virkelig får mulighed for at få rørt sig og brændt noget energi af. I kan f.eks. lege Politiet efter Røverne, hvor den der fanger er Politibetjent og de andre er røvere. Mulighederne er mange. Vær selv kreativ.

AKTIVITETER UNDERVISNINGSFORLØB ÅRSTIDSHJUL PLANT TRÆER. Lav gips-afstøbning af dyrespor

AKTIVITETER UNDERVISNINGSFORLØB ÅRSTIDSHJUL PLANT TRÆER. Lav gips-afstøbning af dyrespor Page 1 of 6 AKTIVITETER UNDERVISNINGSFORLØB ÅRSTIDSHJUL PLANT TRÆER Nyhedsbrev adventskrans Æg Affald Aktiviteter Alder Vedbend klatrer med hæfterødder op ad gamle træer og mure. De øverste skud får specielle

Læs mere

Inspirationshæfte. Herlige og sjove tips til dig og dit kreative barn. Colorona er en del af

Inspirationshæfte. Herlige og sjove tips til dig og dit kreative barn. Colorona er en del af Inspirationshæfte Herlige og sjove tips til dig og dit kreative barn Colorona er en del af FESTLIGE RAM R SJOV MED PAP M L PÅ S SMYKKER FARVERIGE HÅNDAFTRYK FINURLIGE FIGURER FANTASTISK KUNST ANSIGTSMALING

Læs mere

Materialer: Du skal bruge sølvkarton, farvet karton, saks, lim.

Materialer: Du skal bruge sølvkarton, farvet karton, saks, lim. Indbydelseskort Send indbydelsekort ud, der er formet som et skjold. Du kan jo lave dem forskellige, så det bliver din gæsts våbenskjold. Det samme mønster skal så gå igen på det store skjold, spændet

Læs mere

Maria Carlsen og Johanne Dinesen Riishøj, Sekretariatet

Maria Carlsen og Johanne Dinesen Riishøj, Sekretariatet 25 Falske pengesedler Maria Carlsen og Johanne Dinesen Riishøj, Sekretariatet INDLEDNING Siden foråret 2004 er der fundet en del vellignende falske 00- kronesedler, der også har efterligninger af de nyeste

Læs mere

Inspirationshæfte Vinter

Inspirationshæfte Vinter creative skabelse sammen Inspirationshæfte Vinter Dejlige og sjove tips til dig og dit kreative barn kreativ skabelse sammen Snemand Flaske 1. Lav en stor bold af ler (størrelse afhængig af flaskehals

Læs mere

Falske uro hvad skal man gøre?

Falske uro hvad skal man gøre? DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK EUROSYSTEM Falske uro hvad skal man gøre? Luxembourg: Kontoret for De Europæiske Fællesskabers Officielle Publikationer, 2008 ISBN 978-92-79-06300-8 De Europæiske Fællesskaber/OLAF,

Læs mere

Påskesjov. Sjove tips til dig og dit kreative barn. Colorona er en del af

Påskesjov. Sjove tips til dig og dit kreative barn. Colorona er en del af Påskesjov Sjove tips til dig og dit kreative barn Colorona er en del af Påskepinde 1. Bland valgfrie farver med Mix Blank 2. Tryk farven ud på et skærebræt og rul pinden i farven 3. Lad den tørre 4. Lim

Læs mere

4 trin + en dag REDOK

4 trin + en dag REDOK Årstid: Hele året Forløbets varighed: 4 trin + en dag Udfordringen Formålet I dette mærke bliver pigerne udfordret på deres kommunikationsevner, kreative tænkning og logiske sans. Pigerne vil lære om skjulte

Læs mere

Det skal du bruge. Lav selv: lysende julepynt. Materialer: Værktøj:

Det skal du bruge. Lav selv: lysende julepynt. Materialer: Værktøj: Lav selv: lysende julepynt Det skal du bruge Lav et juletræ af karton og få det til at lyse med en lysdiode, et batteri og lidt kobbertape. Følg denne trin-for-trin vejledning og lav lysende julepynt som

Læs mere

aktiviteter til Pernille Krogh Tina Simonsen

aktiviteter til Pernille Krogh Tina Simonsen aktiviteter til Pernille Krogh Tina Simonsen Aktivitetsark 1 Skeletter Sort karton (så stort som muligt), Kopipapir, Limstift, Blyant og viskelæder, Saks, Limpensel 1. Tegn de enkelte knogler fra et skelet

Læs mere

Bænk med potter som fundament

Bænk med potter som fundament DIY med Magical hortensia Idé, foto og styling: Lene Nissen / www.peekaboodesign.dk Bænk med potter som fundament Bænken der oser af haveglæde kan du let selv lave. Vi har lavet den med en hynde, der giver

Læs mere

Er du vild med patchwork? Der er masser af sjove projekter, som du kan gå i gang med, og vi har alt det stof, som du skal bruge!

Er du vild med patchwork? Der er masser af sjove projekter, som du kan gå i gang med, og vi har alt det stof, som du skal bruge! Patchwork INSTRUKTION 80411 Er du vild med patchwork? Der er masser af sjove projekter, som du kan gå i gang med, og vi har alt det stof, som du skal bruge! Patchwork er en teknik, hvor det går ud på at

Læs mere

Fang en krabbe. Husk redningsvest!

Fang en krabbe. Husk redningsvest! Fang en krabbe Prøv at fang en krabbe med: madding (små stykker fisk, et fiskeskellet eller muslinger) net, snor eller fiskesnøre klemme spand eller akvarium med vand Sådan fanger du en krabbe Få fat i

Læs mere

Lav en gips form til SoftBait.

Lav en gips form til SoftBait. Lav en gips form til SoftBait. Til formålet er der andet end almindelig gips der er bedre egnet. Jeg har før brugt noget som hedder stengips, det er meget hårdere og finere i overfladen end almindelig

Læs mere

Tro og etik. Ærlighed

Tro og etik. Ærlighed Tro og etik Ærlighed Målgruppe: Seniorspejdere Årstid: Hele året Varighed: 4 trin + et engagement Ærlighed - niveau 4 - trin for trin Idéen med at beskæftige sig med ærlighed, og ikke mindst uærlighed,

Læs mere

Blik- og Rørarbejderforbundet - i forbund med fremtiden

Blik- og Rørarbejderforbundet - i forbund med fremtiden Blik- og Rørarbejderforbundet - i forbund med fremtiden VVS-branchens Uddannelsesnævn - Højnæsvej 71-2610 Rødovre - tlf.: 36 72 35 01 Web: www.vvs-uddannelse.dk/folkeskole - E-mail: folkeskole@vvsu.dk

Læs mere

Byggevejledning. Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset.

Byggevejledning. Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset. Parcelhusvej 1 og 3 Byggevejledning Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset. Huset du ser i vejledningen er Parcelhusvej 1, men fremgangsmåden er den samme til Parcelhusvej

Læs mere

KAN MAN SE VINDEN? HVAD ER VIND? LUFTTRYK VI MÅLER LUFTTRYKKET

KAN MAN SE VINDEN? HVAD ER VIND? LUFTTRYK VI MÅLER LUFTTRYKKET KAN MAN SE VINDEN? HVAD ER VIND? For at svare på spørgsmålet om, hvad vind er, så skal vi vide noget om luft. I alle stoffer er molekylerne i stadig bevægelse. I faste stoffer ligger de tæt og bevæger

Læs mere

EUROSEDLERNE I EUROPA-SERIEN

EUROSEDLERNE I EUROPA-SERIEN EUROSEDLERNE I EUROPA-SERIEN HELE EUROPA-SERIEN 153 mm x 77 mm 147 mm x 77 mm 140 mm x 77 mm 133 mm x 72 mm 127 mm x 67 mm 120 mm x 62 mm INDLEDNING Hvorfor er det nødvendigt at indføre nye sedler? Det

Læs mere

EUROENS NYE ANSIGT. Gå på opdagelse i den nye 10-euroseddel. www.nye-eurosedler.eu www.euro.ecb.europa.eu

EUROENS NYE ANSIGT. Gå på opdagelse i den nye 10-euroseddel. www.nye-eurosedler.eu www.euro.ecb.europa.eu EUROENS NYE ANSIGT Gå på opdagelse i den nye 10-euroseddel www.nye-eurosedler.eu www.euro.ecb.europa.eu EUROPA-SERIEN: SIKKERHEDSELEMENTER Let at tjekke og svær at forfalske De nye og forbedrede sikkerhedselementer

Læs mere

DesignPro III Side 21. Hent på nettet

DesignPro III Side 21. Hent på nettet DesignPro III Side 21 Hent på nettet På Averys hjemmeside www.avery.dk kan der findes meget godt. Bemærk at Avery Wizard og Pre-designede Templates benyttes sammen med tekstbehandlingsprogrammet Word.

Læs mere

KURSUS KATALOG 2015-2016

KURSUS KATALOG 2015-2016 KURSUS KATALOG 2015-2016 KATALOGET er dels et program over planlagte kurser i 2016 samt en beskrivelse af de kurser jeg tilbyder. Er i en gruppe eller nogle stykker som kunne have lyst til at få et af

Læs mere

Sådan laver du selv prints til dine rammer i Word

Sådan laver du selv prints til dine rammer i Word GUIDE Sådan laver du selv prints til dine rammer i Word Forord: Så har jeg endelig fået ham jeg deler postkasse med, til at lave en miniguide til dig, der selv vil lave prints til dine fotorammer. Følger

Læs mere

BEDSTE TIPS Lyt til Mister Maker og følg hans råd og vejledning. Send dine bedste kreationer ind til vores Galleri. Du vinder måske en præmie!

BEDSTE TIPS Lyt til Mister Maker og følg hans råd og vejledning. Send dine bedste kreationer ind til vores Galleri. Du vinder måske en præmie! P2 Entertainment Lynstartsguide til appen Mister Maker: Lad os lavet noget! TIL FORÆLDRE I Mister Maker: Lad os lavet noget! finder man mange unikke og sjove funktioner, som giver børnene mulighed for

Læs mere

E 10: Fremstilling af PEC-solceller

E 10: Fremstilling af PEC-solceller E 10: Fremstilling af PEC-solceller Formål Formålet med forsøget er at fremstille PEC (Photo Electro Chemical) solceller ud fra vinduesruder, plantesaft, hvid maling og grafit fra en blyant. Apparatur

Læs mere

Hvad er foldebøger? 3 ideer til foldebøger

Hvad er foldebøger? 3 ideer til foldebøger Hvad er foldebøger? En foldebog er helt enkelt en lille bog, som eleven selv folder og udfylder med indhold. Folebøger kan være meget avancerede, men de kan også laves helt simple - som vi giver eksempler

Læs mere

OPSÆTNING AF TAPET. info@maler-maling.dk Tlf. 31 38 32 00 TAPET FORBEREDELSE. Før du tapetserer skal væggene være hele, rene, glatte og tørre.

OPSÆTNING AF TAPET. info@maler-maling.dk Tlf. 31 38 32 00 TAPET FORBEREDELSE. Før du tapetserer skal væggene være hele, rene, glatte og tørre. OPSÆTNING AF TAPET Arbejdsgang TAPET Før du tapetserer skal væggene være hele, rene, glatte og tørre. Tapetserede vægge: -fjern søm og skruer. Fjern løstsiddende tapet. Slib overgange og samlinger. Klister

Læs mere

Den nysgerrige. Skovtrolde - niveau 2 - trin for trin. Skovtrolde Niveau 2

Den nysgerrige. Skovtrolde - niveau 2 - trin for trin. Skovtrolde Niveau 2 Årstid: Årstid: Forår og sommer Lokation: Forløbets varighed: Forløbets varighed: 2 trin + en eftermiddag - niveau 2 - trin for trin Som skal grønsmutterne være sammen med Troldefine. Troldefine elsker

Læs mere

1: Hvad er wallstickers? 2: Hvilke overflader kan en wallsticker sidde på?

1: Hvad er wallstickers? 2: Hvilke overflader kan en wallsticker sidde på? Wallstickers 1: Hvad er wallstickers? Wallstickers er dekorative klistermærker, ofte udført i en enkelt farve. Den primære forskel på wallstickers og almindelige klistermærker af papir/folie, er deres

Læs mere

Checkliste: Fra start til slut

Checkliste: Fra start til slut : Fra start til slut Brug nedenstående checkliste for at gøre tingene i den rigtige rækkefølge. 1) Check rammen/vævet 2) Affedtning. 3) Oprakling. 4) Placering af film og belysning. 5) Fremkaldning. 6)

Læs mere

Max s Håndvaskeskole Lærerens manual. Max s Håndvaskeskole

Max s Håndvaskeskole Lærerens manual. Max s Håndvaskeskole Max s Håndvaskeskole Lærerens manual Max s Håndvaskeskole Sæt kryds ud for de aktiviteter, hvor man bør vaske hænder bagefter og forklar hvorfor. Før du spiser Når du har været på toilettet Når du har

Læs mere

Lille Georgs julekalender 2010. 1. december

Lille Georgs julekalender 2010. 1. december 1. december I hver af de øverste bokse skal der skrives et af tallene 1, 2, 3,..., 9. Alle tre tal skal være forskellige. I de næste bokse skrives de tal der fremkommer ved at man lægger sammen som vist.

Læs mere

Indbydelseskort. Send et indbydelseskort med masser af snefnug, så dine gæster straks ser, at det er en snefest, du indbyder til.

Indbydelseskort. Send et indbydelseskort med masser af snefnug, så dine gæster straks ser, at det er en snefest, du indbyder til. Indbydelseskort Send et indbydelseskort med masser af snefnug, så dine gæster straks ser, at det er en snefest, du indbyder til. Du skal bruge mørkeblåt og hvidt karton, saks, limstift, hullemaskine. Klip

Læs mere

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Indhold For dig der skal i gang med at bruge ditmer edagsorden på ipad eller web 1. Sådan får du adgang til ditmer edagsorden... 2 2. Find udvalg

Læs mere

Robert Bosch GmbH. Mål!-væg. Fuldtræffer! Mål!-væg Nu kan du også spille på en målvæg hjemme i haven.

Robert Bosch GmbH. Mål!-væg. Fuldtræffer! Mål!-væg Nu kan du også spille på en målvæg hjemme i haven. Mål!-væg Fuldtræffer! Mål!-væg Nu kan du også spille på en målvæg hjee i haven. 1 Indledning Målvæggen er klassikeren for alle fodboldfans. Vi viser dig en model i stabil Birk-multiplex, som kan adskilles

Læs mere

Aktivitetsmateriale. til familiespejder

Aktivitetsmateriale. til familiespejder Aktivitetsmateriale til familiespejder Forord Velkommen til familiespejd. Vi har på de følgende sider samlet en lang række af vores populære lege som er klar til at blive afprøvet på vores familiespejdermøder.

Læs mere

Frihåndsquiltning på maskine Du kan lære det!

Frihåndsquiltning på maskine Du kan lære det! Frihåndsquiltning på maskine Du kan lære det! 10 trin til dig fra BaliQuilt, som hjælper dig på vej til at quilte på maskine. BONUS: Tre øvelser til at komme i gang på. Trin nr. 1 tilbehør Der er tilbehør

Læs mere

Rykning af et skind til pels pandebånd.

Rykning af et skind til pels pandebånd. Rykning af et skind til pels pandebånd. 1. Skær skindet midt i grozen og sy Hvis skindet er for kort er der to muligheder for at forlænge det. nakkerne sammen. 2. Lave en rykning så det bliver længere.

Læs mere

tegning NATUREN PÅ KROGERUP

tegning NATUREN PÅ KROGERUP tegning NATUREN PÅ KROGERUP På Krogerup lægger vi stor vægt på, at det økologiske landbrug arbejder sammen med naturen. Blandt andet derfor bruger vi i det økologiske landbrug ikke sprøjtegifte og kunstgødning.

Læs mere

MATERIALEJAGT. Lærervejledning. Materialelære Indskoling og mellemtrin Billedkunst

MATERIALEJAGT. Lærervejledning. Materialelære Indskoling og mellemtrin Billedkunst MATERIALEJAGT Tema: Målgruppe: FAG: Varighed: VI SKAL lære om arkitekturens elementer og materialer opnå en forståelse for materialernes forskellige styrker lære om forskellige strukturer, materialer og

Læs mere

Udeskoleforløb Matematik i 1. klasse

Udeskoleforløb Matematik i 1. klasse Udeskoleforløb Matematik i 1. klasse Matematik i 1. klasse Fag: matematik Klassetrin : 1. klasse Sted: Skolegården og/eller Naturen i nærheden Årstid: Hele året Kort om forløbet: Her er samlet 11 matematik

Læs mere

Julehjerter med motiver

Julehjerter med motiver Julehjerter med motiver Torben Mogensen 18. december 2012 Resumé Jeg har i mange år moret mig med at lave julehjerter med motiver, og er blevet spurgt om, hvordan man gør. Så det vil jeg forsøge at forklare

Læs mere

Udgivet af KFUM-Spejderne i Danmark, december 2008 Rysensteensgade 3, 1, 1564 København V Tlf: Design og illustration: malenehald.

Udgivet af KFUM-Spejderne i Danmark, december 2008 Rysensteensgade 3, 1, 1564 København V Tlf: Design og illustration: malenehald. Udgivet af KFUM-Spejderne i Danmark, december 2008 Rysensteensgade 3, 1, 1564 København V Tlf: 70102666 Design og illustration: malenehald.dk Se mere på spejdernet.dk KFUM-Spejderne ønsker dig og din familie

Læs mere

Påske Sjov. Sjove tips til dig og dit kreative barn. Colorona er en del af

Påske Sjov. Sjove tips til dig og dit kreative barn. Colorona er en del af Påske Sjov Sjove tips til dig og dit kreative barn Colorona er en del af Påskebillede med håndaftryk 1. Tryk din hånd mod Giant Washable inkpad og derefter på et hvidt stykke papir 2. Gør det samme med

Læs mere

SaBInE L emire. ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn

SaBInE L emire. ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn SaBInE L emire 365 ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn Til Philip, Florian, Manon og Inès Tak for masser af inspiration 365 ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn er en idé-bog til ting, du enten kan lave til dit barn

Læs mere

[ E-KATALOG ] POWERPAUSER

[ E-KATALOG ] POWERPAUSER [ E-KATALOG ] POWERPAUSER Powerpauser er ideer til den gode pause. Den gode pause hjælper med at genoprette den mentale energi, som har betydning for, at eleverne kan holde koncentrationen. Med disse powerpauser

Læs mere

Grundforløb - obligatorisk del Serigrafi i K5

Grundforløb - obligatorisk del Serigrafi i K5 Checkliste: Brug nedenstående checkliste for at gøre tingene i den rigtige rækkefølge. 1) Check rammen/væv. 2) Affedt vævet og tør rammen. 3) Rakl op og tør rammen (vandret, trykside nedad). 4) Belys.

Læs mere

MiniHuset.dk Torpsgade 25, Smidstrup, 7000 Fredericia www.minihuset.dk - info@minihuset.dk. Udvendig Dekorering

MiniHuset.dk Torpsgade 25, Smidstrup, 7000 Fredericia www.minihuset.dk - info@minihuset.dk. Udvendig Dekorering Udvendig Dekorering Det udvendige udseende er på mange måder den vigtigste del af dit dukkehus, da det er den del, der bliver vist det meste af tiden. Den stil du vælger til dit hus vil ofte diktere det

Læs mere

KATALOGET. Charlotte Buch Nyrupvej 13 th Højby mobil Er en beskrivelse af de kurser temaer/emner jeg tilbyder i 2017

KATALOGET. Charlotte Buch Nyrupvej 13 th Højby mobil Er en beskrivelse af de kurser temaer/emner jeg tilbyder i 2017 FILT KURSER 2017 KATALOGET Er en beskrivelse af de kurser temaer/emner jeg tilbyder i 2017 Er i en gruppe eller nogle stykker som kunne have lyst til at få et af mine kurser på enten nogle hverdage/weekend,

Læs mere

Rickshaw-julepynt. Eleverne skal kende til Bangladeshs rickshawkunst og lade sig inspirere af den til at lave egne produkter.

Rickshaw-julepynt. Eleverne skal kende til Bangladeshs rickshawkunst og lade sig inspirere af den til at lave egne produkter. Opgaveark Billedkunst, 1.-2. klasse og 3.-5. klasse Omfang: 2-4 lektioner Rickshaw-julepynt Bangladesh er fuld af rickshaws cykeltaxier. I hovedstaden Dhaka er de overalt i den larmende trafik. Så mange,

Læs mere

ANNA OG ALEX OG FALSKMØNTNERNE

ANNA OG ALEX OG FALSKMØNTNERNE EURO RUN- SPILLET www.nye-eurosedler.eu ANNA OG ALEX OG FALSKMØNTNERNE - 2 - Anna og Alex er klassekammerater og bedste venner. De har det med at rode sig ud i hårrejsende eventyr. I dag er ingen undtagelse.

Læs mere

ANNA OG ALEX OG FALSKMØNTNERNE

ANNA OG ALEX OG FALSKMØNTNERNE EURO RUN- SPILLET www.nye-eurosedler.eu ANNA OG ALEX OG FALSKMØNTNERNE Anna og Alex er klassekammerater og bedste venner. De har det med at rode sig ud i hårrejsende eventyr. I dag er ingen undtagelse.

Læs mere

Vejledning Til Skrivebogssystemet

Vejledning Til Skrivebogssystemet Materiale til klar til at knække læsekoden, 10 faglige forløb der får alle med. Vejledning Til Skrivebogssystemet Klar til at knække læsekoden, 10 faglige forløb der får alle med Kære underviser Dette

Læs mere

Find 8 stykker papir på din vej. Det må gerne være emballage eller stumper, du finder tilfældigt. Sørg for at alle 8 stykker er forskellige farver

Find 8 stykker papir på din vej. Det må gerne være emballage eller stumper, du finder tilfældigt. Sørg for at alle 8 stykker er forskellige farver Find 8 stykker papir på din vej. Det må gerne være emballage eller stumper, du finder tilfældigt. Sørg for at alle 8 stykker er forskellige farver eller struktur. Riv eller klip dem i nogenlunde samme

Læs mere

Gå til cirkel med: Skriv den første sætning

Gå til cirkel med: Skriv den første sætning Gå til cirkel med: Skriv den første sætning Denne aktivitet træner børnene i at skrive deres første sætninger. Aktiviteten ligger i forlængelse af/hører sammen med: 12 i Skriv den første sætning, så der

Læs mere

Til Herrens tjeneste -2

Til Herrens tjeneste -2 Til Herrens tjeneste -2 Ord som gave fra Helligånden (tungetale, udlæggelse og profeti) Mål: At vide, at Helligånden giver os tungetale, udlæggelse og profeti som gaver. Disse gaver hjælper os til at tjene

Læs mere

Den nysgerrige. Skovtrolde - niveau 1 - trin for trin. Skovtrolde Niveau 1

Den nysgerrige. Skovtrolde - niveau 1 - trin for trin. Skovtrolde Niveau 1 Årstid: Årstid: Forår og sommer Lokation: Forløbets varighed: Forløbets varighed: 2 trin + en eftermiddag - niveau 1 - trin for trin Som skal spirerne blive klogere på træer ikke mindst hyldetræer. De

Læs mere

Farlig kopiering! Lavet af Brian Hansen

Farlig kopiering! Lavet af Brian Hansen Scene: Nr. 0 Baggrund: Forskellig (Kørende steder med scooter?) Tekst: Indledning, Tekst, Præsenterer, osv.??? Kommentar: Måske stil billede, eller Scene 1 5?? (Scene 1-5!) Scene: Nr. 1 Ankomst på arbejdet.

Læs mere

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering Arkitektskolen

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering Arkitektskolen Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler Optagelsesprøve 2015 : lørdag den 30.05.2015 kl. 13-17 Opgave 2: Beboerne i Ersilia Optagelsesprøve 2015 : lørdag den 30.05.2015 kl. 13-17 Opgave 2: Beboerne i

Læs mere

Tråden kan med lidt god vilje ses som et S (rødt) - og på den anden tegning et Z (rødt)

Tråden kan med lidt god vilje ses som et S (rødt) - og på den anden tegning et Z (rødt) Der findes nogle få, fundamentale regler, som jeg vil prøve at redegøre for. Som regel består den af en plade (af meget varierende størrelse, men den for mig bedste størrelse er ca. 5 x 5 cm). Den kan

Læs mere

Banner med arabiske ord

Banner med arabiske ord Opgaveark Billedkunst 3.-5. klasse Omfang: 2-8 lektioner Banner med arabiske ord I denne opgave får eleverne kendskab til det grafisk meget flotte, arabiske skriftsprog ved at producere deres egne bannere

Læs mere

Psykiatrifonden og DGI. Boost trivslen i foreningslivet. Øvelseshæfte til trænere. dgi.dk/boost og psykiatrifonden.dk

Psykiatrifonden og DGI. Boost trivslen i foreningslivet. Øvelseshæfte til trænere. dgi.dk/boost og psykiatrifonden.dk Psykiatrifonden og DGI Boost trivslen i foreningslivet Øvelseshæfte til trænere dgi.dk/boost og psykiatrifonden.dk 2 ww.dgi.dk Boost trivslen i foreningslivet, Øvelseshæfte til trænere Udgivet af: DGI

Læs mere

24 FANTASTISKE JULEIDÉER

24 FANTASTISKE JULEIDÉER DIY DO IT YOURSELF 24 FANTASTISKE JULEIDÉER MED DINE EGNE PERSONLIGE FOTO Sif Meincke D.I.Y - DO IT YOURSELF 24 fantastiske juleideer med foto Copyright Ide og foto: Sif Meincke www.sifmeincke.dk Tekst:

Læs mere

Tro og etik. Omsorg. Årstid: Hele året

Tro og etik. Omsorg. Årstid: Hele året Tro og etik Omsorg Målgruppe: Spejder Årstid: Hele året Varighed: 4 trin + et engagement Omsorg - niveau 3 - trin for trin Omdrejningspunktet for mærket Omsorg er i høj grad sladder. Idéen med at beskæftige

Læs mere

Kvadrant - instrumentbeskrivelse og virkemåde

Kvadrant - instrumentbeskrivelse og virkemåde Kvadrant instrumentbeskrivelse og virkemåde Kvadrant - instrumentbeskrivelse og virkemåde Kvadranterne i instrumentpakken fra geomat.dk er kopier af et instrument lavet af Georg Hartman i 1547. Originalen

Læs mere

Installer DesignPro. DesignPro I Side 1

Installer DesignPro. DesignPro I Side 1 DesignPro I Side 1 Installer DesignPro DesignPro 5 DesignPro fra Avery, er fint layoutprogram, der har nogle store fordele frem for Publisher og Draw. Det er på Dansk, og så er det gratis. Programmet er

Læs mere

LUFTFOTO. SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs

LUFTFOTO. SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs LUFTFOTO SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs SITUATIONSPLAN Det opdaterede nye forslag til legepladsen SITUATIONSPLAN Det opdaterede nye forslag til legepladsen Gynge Slack-line

Læs mere

Sæt reolen sammen af kasser

Sæt reolen sammen af kasser HER ESTEMMER DU LT SELV: Sæt reolen sammen af kasser Du kan købe en rektangulær reol. Og du kan købe en kvadratisk reol. Synes du, at begge dele er kedeligt? Så læs videre, for her er reolen, du kan sammensætte

Læs mere

Nero Cover designer. 1. Opstart og justering af Printer første gang! Brug af Nero til at lave labler-indlægmm. til CD/DVD skiver af egenproduktion.

Nero Cover designer. 1. Opstart og justering af Printer første gang! Brug af Nero til at lave labler-indlægmm. til CD/DVD skiver af egenproduktion. Nero Cover designer. Brug af Nero til at lave labler-indlægmm. til CD/DVD skiver af egenproduktion. 1. Opstart og justering af Printer første gang! Start Nero og vælg i sidepanelet til venstre(åbnes ved

Læs mere

Elsker, elsker ikke...

Elsker, elsker ikke... Elsker, elsker ikke... Grydelapper (mønster til syning i hånden, på maskine eller med accuquilt) Elsker, elsker ikke. Grydelapper Grydelapperne måler ca. 8 x 8 inch (21 x 21 cm) i færdigt mål. Du skal

Læs mere

VEJLEDNING. Sådan fastholder vi mangfoldigheden blandt vores frivillige

VEJLEDNING. Sådan fastholder vi mangfoldigheden blandt vores frivillige VEJLEDNING Sådan fastholder vi mangfoldigheden blandt vores frivillige Velkommen I denne vejledning kan du se, hvad du skal gøre for at undervise i Sådan fastholder vi mangfoldigheden blandt vores frivillige

Læs mere

Grundforløb obligatorisk del Serigrafi

Grundforløb obligatorisk del Serigrafi Checkliste: Brug nedenstående checkliste for at gøre tingene i den rigtige rækkefølge. Indstillingsparametre: 1) X- & Y-akserne (nulstil) 2) Paletten (tekstilklæber). 3) Kontakttryk (juster om nødvendigt).

Læs mere

Aktiviteter 3.-4. klasse

Aktiviteter 3.-4. klasse Sorter affald Engangshandsker En pose affald 3 kasser til sortering af affald, fx papkasser Tusser Lim Et stort stykke plastik eller en voksdug Tag 3 stykker papir. Skriv genbrug på det ene stykke papir,

Læs mere

Hvorfor går sørøvere med klap for øjet?

Hvorfor går sørøvere med klap for øjet? Hvorfor går sørøvere med klap for øjet? Sørøvere går ikke kun med klap for øjet fordi de har skudt det i stykker. Faktisk gøres det for at de kan se hvor kanonkuglerne er, når de går under dæk for at hente

Læs mere

Samlevejledning Møbel - Høj

Samlevejledning Møbel - Høj TTICCO Samlevejledning Møbel - Høj Fritstående & indbygget Kommode, reol & skab Solo, duo & trio Godt i gang Husk Beskyt underlag og møbel? Værktøj? + = www.atticco.dk Tlf.: +45 23 29 79 47 Værktøj du

Læs mere

16 opgaver, hvor arbejdet med funktionsbegrebet er centralt og hvor det er oplagt at inddrage it

16 opgaver, hvor arbejdet med funktionsbegrebet er centralt og hvor det er oplagt at inddrage it 16 opgaver, hvor arbejdet med funktionsbegrebet er centralt og hvor det er oplagt at inddrage it Tanker bag opgaverne Det er min erfaring, at elever umiddelbart vælger at bruge det implicitte funktionsbegreb,

Læs mere

Best Friends Forever! -4

Best Friends Forever! -4 Best Friends Forever! -4 Jeg kender min Herre. Mål: Vi fortæller børnene, at Jesus ikke kun er ven, men også vores Herre (Mester). Den, som vi tilbeder og lytter til, fordi han er større (- er mere, ved

Læs mere

Smutter: Skovtrolde. Formål. Forudsætninger for smutterne. Forudsætninger for lederne. Om trinene. Trin 1. Trin 2. Trin 3. Udfordring.

Smutter: Skovtrolde. Formål. Forudsætninger for smutterne. Forudsætninger for lederne. Om trinene. Trin 1. Trin 2. Trin 3. Udfordring. Smutter: Skovtrolde Formål Som Skovtrolde skal grønsmutterne være sammen med Troldefine. Troldefine elsker nemlig naturen. Derfor skal grønsmutterne blandt andet holde skoven fri for svineri, de skal liste

Læs mere

Julepynt af genbrugs- og naturmaterialer

Julepynt af genbrugs- og naturmaterialer Julepynt af genbrugs- og naturmaterialer I samarbejde med Aalborg Kommune har to studerende ved Arkitektur og Design på Aalborg Universitet, Helga Baldvinsdóttir og Tine Brandstrup, lavet julepynt der

Læs mere

Emne: Byggekursus 5 Dato: Tilmeldte:

Emne: Byggekursus 5 Dato: Tilmeldte: Byg Åer og søer Tilmelding: Side 1 af 22 Et vinduesmodul bliver til I vinduet (se forneden) bliver der plads til et lille trinbræt, lidt mark (eller skov) og den øverste del af åen. Og en lille og gammel

Læs mere

DesignPro II Side 11. Grupper

DesignPro II Side 11. Grupper DesignPro II Side 11 Grupper Hvis man arbejde helt fra grunden, er det ofte en fordel at kunne samle tekst, billeder og baggrund til en fast gruppe, som så kan flyttes rundt, og ændres i størrelsen. I

Læs mere

Materialer: Du skal bruge blank og mat sølvkarton, mat guldkarton, sort og lilla karton, sølvsnor, saks, lim, tape, klæbepuder, permanent sort tusch.

Materialer: Du skal bruge blank og mat sølvkarton, mat guldkarton, sort og lilla karton, sølvsnor, saks, lim, tape, klæbepuder, permanent sort tusch. Indbydelseskort På indbydelseskortet er der selvfølgelig en stjerne, for alle dine gæster bliver»stjerne for en aften«. Den glade mikrofon kan være festens symbol, og den går igen på de fleste ting, der

Læs mere

Du skal lave en tegning af bordet set lige på fra alle sider (fra langsiden, den korte side, fra oven og fra neden - 4 tegninger i alt).

Du skal lave en tegning af bordet set lige på fra alle sider (fra langsiden, den korte side, fra oven og fra neden - 4 tegninger i alt). Mit bord. Tegn det bord, du sidder ved. Du skal lave en tegning af bordet set lige på fra alle sider (fra langsiden, den korte side, fra oven og fra neden - 4 tegninger i alt). Tegningerne skal laves på

Læs mere

Kom godt i gang. Værktøjspaletten. Pensler. 4 www.mikrov.dk

Kom godt i gang. Værktøjspaletten. Pensler. 4 www.mikrov.dk Forord Fresko er et spændende, nyskabende program til faget Billedkunst men med de mange maleteknikker og effekter er det en kreativ udfordring for alle med lyst til at male. Du kan male akvarel, male

Læs mere

Tegning/Todimensionale billeder

Tegning/Todimensionale billeder Tegning/Todimensionale billeder - TEGNETEKNIKKER, REDSKABER OG OPGAVER At tegne er en proces, en måde at skildre på. Hemmeligheden ved en vellykket tegning er en omhyggelig iagttagelse, en forenkling af

Læs mere

gul blå blå blå blå gul

gul blå blå blå blå gul 35 35 gul grøn 39 39 29 29 48 48 43 43 38 38 4 4 8 8 12 12 18 18 6 6 27 27 30 30 6 16 15 36 24 24 gul gul rød grøngul blå gul blå grønrød blå gul rød grøngul gul grønrød gul blå blå blå blå gul rødgrøngul

Læs mere

Aktiviteter 0.-2. klasse

Aktiviteter 0.-2. klasse Sorter affald Engangshandsker En pose affald 3 kasser til sortering af affald, fx papkasser Lim Et stort stykke plastik eller en voksdug Tag 3 stykker papir. Skriv genbrug på det ene stykke papir, forbrænding

Læs mere

GoTalkNow. Beskrivelse:

GoTalkNow. Beskrivelse: GoTalkNow Beskrivelse: I GoTalk NOW kan du lave personlige kommunikationsbøger. Du kan også lave vælgebøger med foto, filmklip eller musik. Eller en kombination mulighederne er mange. En bog kan laves

Læs mere

Installations- og bruger vejledning

Installations- og bruger vejledning Installations- og bruger vejledning Indhold: Tasternes funktioner...side 1 Om menuen...side 1 Vigtigt før du starter...side 2 Opsætning og tilkobling af boks og komponenter i hjemmet...side 2 Tilkobling

Læs mere

udstyr VEJLEDNING I FREMSTILLING AF SKABELONER FOR BÅDVINDUER Page 1 of 6 Date: 2008-06-20

udstyr VEJLEDNING I FREMSTILLING AF SKABELONER FOR BÅDVINDUER Page 1 of 6 Date: 2008-06-20 VEJLENING I FREMSTILLING AF SKAELONER FOR ÅVINUER Page 1 of 6 ate: 2008-06-20 INHOL 1 Indledning... 3 2 HI skabeloner... 3 2.1 Eksisterende huller... 3 2.2 rug af glas monteret i gummilister eller alu

Læs mere

KREA-HÆFTE APRILFESTIVAL teater for små store

KREA-HÆFTE APRILFESTIVAL teater for små store KREA-HÆFTE APRILFESTIVAL teater for små store 15.-22. APRIL 2018 Scan plakaten med SYDDJURS KOMMUNE www.aprilfestival.dk I Kreahæftet vil du møde Aprilfestivalens fire figurer: Prinsessen, Katten, Raketten

Læs mere

Alle kan tegne! Til dig, der vil i gang med Grafisk Facilitering

Alle kan tegne! Til dig, der vil i gang med Grafisk Facilitering Alle kan tegne! Til dig, der vil i gang med Grafisk Facilitering Sådan tegner du nemt en pengesæk, en el-pære, et kranie, en blomst, en pakke, en lastbil, en fabrik, et fodspor, et tandhjul - og et par

Læs mere

Maskiner og robotter til sjov og ballade

Maskiner og robotter til sjov og ballade Maskiner og robotter til sjov og ballade Se dig om på dit værelse, i dit hjem og alle de andre steder, hvor du færdes i din hverdag. Overalt vil du kunne finde maskiner. Der findes: Maskiner til forskellige

Læs mere

VEJLEDNING. Sådan kan vi rekruttere mangfoldigt til Ungdommens Røde Kors

VEJLEDNING. Sådan kan vi rekruttere mangfoldigt til Ungdommens Røde Kors VEJLEDNING Sådan kan vi rekruttere mangfoldigt til Ungdommens Røde Kors Velkommen I denne vejledning kan du se, hvad du skal gøre for at undervise i Sådan kan vi rekruttere mangfoldigt til Ungdommens Røde

Læs mere

DESIGN DIT EGET CD-COVER!

DESIGN DIT EGET CD-COVER! ELEV DESIGN DIT EGET CD-COVER! Emil de Waal + Spejderrobot Det er ikke kun i selve musikken, at Emil de Waal + Spejderrobot kan lide at improvisere - det er nærmest et livsprincip! Så da deres første plade

Læs mere

GRØN JUL ER BARE SJOVERE...

GRØN JUL ER BARE SJOVERE... GRØN JUL ER BARE SJOVERE... Fantastisk genbrugspynt og tips til andre af julens glæder. Gamle noder på let brunet papir, kaffeposer med sølvfarvede indersider, emballeringsbånd og brugte gavebånd, glittede

Læs mere