Aktiviteter klasse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aktiviteter 3.-4. klasse"

Transkript

1 Sorter affald Engangshandsker En pose affald 3 kasser til sortering af affald, fx papkasser Tusser Lim Et stort stykke plastik eller en voksdug Tag 3 stykker papir. Skriv genbrug på det ene stykke papir, forbrænding på det andet stykke papir og losseplads på det tredje stykke papir. Sæt de 3 stykker papir fast med lim eller klisterbånd på hver sin kasse. Bred plastikstykket ud på gulvet. Tag handsker på Tag på posen med affald og hæld affaldet ud på plastikket. Kig på affaldet og snak om hvad der er. Sorter affaldet op i tre bunker: genbrug, forbrænding og losseplads. Læg affaldet i de rigtige kasser.

2 Indsamling af affald Engangshandsker Plastikposer Kasser til affald, fx papkasser Et stort stykke plastik Et stort stykke karton Tusser Lim eller klisterbånd Digitalkamera I denne aktivitet skal eleverne rundt på skolens område og samle affald sammen. Eleverne skal gøre det over nogle dage. Når eleverne er færdig med at samle affald sammen, skal de lave en udstilling med affaldet. De skal bl.a. lave en planche om affaldet. Derfor kan det være en god ide, at medbringe et digitalkamera og tage billeder af forløbet. Fremgangsmåde Tag tre stykker papir. Skriv genbrug på det ene stykke papir, forbrænding på det andet og losseplads på det tredje. Sæt de 3 stykker papir fast på hver sin papkasse. Tag engangshandsker på. Gå ud i skolegården og rundt omkring skolen og find affald. Husk plastikposer til at samle affaldet i og et digitalkamera, så I kan tage billeder undervejs. Når eleverne kommer tilbage til klassen, skal de sortere affaldet i tre bunker: genbrug, forbrænding og losseplads. Læg affaldet i hver sin kasse. Når eleverne er færdige med at samle affald sammen, skal de forberede din udstilling. De skal bl.a. lave en planche til udstillingen. Planchen kan fx indeholde oplysninger om, hvor eleverne har samlet affaldet sammen henne og hvor lang tid de har brugt på det. Før eleverne går i gang med deres planche, er det en god ide at overveje følgende: Hvor skal udstillingen være henne? Hvor vil mange se udstillingen? Lav eventuelt en aftale med skolebiblioteket om at udstille der. Hvad skal udstillingen fortælle dem, der ser den? Hvad skal planchen indeholde? Skal der være fotos? Hvor meget tekst skal der være? Hvad skal teksten fortælle læseren?

3 fabrikken (fx kopipapir, tegnepapir, og aviser) Spand Unomixer Boremaskine Stor balje Svamp Filt Viskestykker To rammer en ramme med fintmasket trådnet og en ramme uden Riv gammelt papir i små stykker. Læg papirstykkerne i blød i vand i mindst et døgn. Blend papir og vand til en fin masse. Det skal være som en tyk, flydende grød. Fyld en stor balje med lunkent vand. Tilsæt 5-6 håndfulde pulp og rør rundt. Tag to trærammer. En med net og en uden net. Hold rammerne mod hinanden. Rammen med nettet skal være nederst og nettet skal vende opad. Hold rammerne lodret og dyp dem ned i papirmassen. Vend rammerne til vandret og før dem hen mod dig selv. Løft rammerne vandret op af vandet. Ryst rammerne let og lad vandet dryppe fra. Fjern den øverste ramme. Vip rammen med det våde stykke papir over på et stykke filt. Dup på bagsiden af trådnettet med en svamp. Løft forsigtigt rammen med trådnettet fra papiret. Læg det våde papir over på et viskestykke. Læg et viskestykke ovenpå det våde papir. Pres forsigtigt med et varmt strygejern oven på papiret. Læg papiret til tørre mellem aviser.

4 Undersøg papir og pap Forskelligt papir og pap fx aviser, reklamer, kuverter, køkkenrulle, servietter, pap Vand Farveblyanter Kuglepen Blyant Tusser Sorter pap og papir for sig. Undersøg først papiret. Eleverne kan undersøge papiret for følgende: Kan det tåle vand? Suger det hurtigt vand til sig? Har det en ru overflade? Har det en glat overflade (glittet)? Kan det nemt rives over? Prøv først med et stykke. Prøv dernæst med to stykker papir ovenover hinanden. Prøv dernæst med tre stykker papir ovenpå hinanden. Osv. Kan det bruges til at tegne på? Er det bedst at tegne med tusser på det eller er det bedst med farveblyanter? Prøv også at tegne eller skrive på papiret med blyant og kuglepen. Bed eleverne om at lave et skema som nedenstående og udfylde det. Undersøg på samme måde pap. type Kan tåle vand Suger hurtigt vand Har en ru overflade Har en glat overflade Kan nemt rives over Avis Serviet Reklame Kuvert Køkkenrulle

5 Hvor mange reklamer og aviser modtager en familie? I denne aktivitet skal du undersøge, hvor mange reklamer og aviser din familie modtager i løbet af en uge. Du skal finde ud af, hvor mange kilo papir, der er brugt til disse reklamer og aviser. Du skal tegne grafer over, hvor mange kilo reklamer og hvor mange kilo aviser I modtager derhjemme. Det kan også være en god ide at lave en samlet graf for hele klassen. Du skal bruge Vægt, fx en badevægt Blyant Store kartonstykker Limstift Saks Start med at lave et skema, hvor du hver dag kan skrive op, hvor mange kilo reklamer og aviser, I har modtaget derhjemme. Byg skemaet op, så der er ugedage og du kan skrive antal kilo aviser og reklamer hver for sig. Brug eventuelt computeren til at lave et skema. Tag skemaet med hjem og hæng det op et sted, hvor du ser det hver dag. Så er det nemmere for dig at huske at veje og skrive op. Når du har vejet aviser og reklamer i en uge, tager du skemaet med tilbage til skolen. Nu skal du til at lave en graf eller et søjlediagram, som fortæller hvor mange kilo reklamer og aviser, I har modtaget derhjemme i løbet af en uge. Er du i tvivl om, hvad en graf eller et søjlediagram er, så bed din lærer om at forklare dig, hvad det er. Overvej, hvordan din graf eller dit søjlediagram skal se. Skal der være to søjler for hver dag altså en for reklamer og en for aviser? Eller skal der være to søjler i alt? Dvs. en søjle der viser, hvor mange kilo aviser I har modtaget derhjemme hele ugen og en tilsvarende for reklamer. Det kan være en god ide at bruge computeren til at lave grafen eller søjlediagrammet. Lim din graf eller søjlediagram op på karton og skriv en kort tekst til. Teksten skal forklare, hvad grafen eller søjlediagrammet viser. Husk også en overskrift. Sammenlign dine resultater med dine klassekammeraters resultater. Er der forskel? Hvis ja, hvorfor?

6 Hvilke papirtyper kan genbruges? Eleverne skal i fællesskab i klassen lave plancher, som fortæller om hvilket papir, der kan indsamles til genbrug. Plancherne skal hænge der, hvor indsamlingskasserne til papir til genbrug står. Store stykker karton Tusser Farveblyanter Blyanter Limstift Saks Fotos Forskellige stykker papir, der kan genbruges Digitalkamera Computer Fremgangsmåde Snak i klassen om, hvilke slags papir der kan indsamles til genbrug. Find eksempler på det papir, der kan genbruges. Der skal laves en planche til hver indsamlingskasse. Bed eleverne om at overveje følgende når de skal i gang med lave plancherne: Hvordan skal planchen bygges op? Skal der fotos af det papir, der kan genbruges? Eller er det en god ide, at klistre stykker af de forskellige papirtyper, der kan genbruges, på planchen. Hvor meget tekst skal der være? Skal I bruge en computer til at skrive teksten? Hvad skal overskriften på planchen være? Skal der være fotos og tekst af papir, som ikke kan genbruges? Det kan fx være papir, som er blevet vådt eller papir der har været rundt om slik eller madvarer. Lav eventuelt først en skitse af, hvordan planchen skal se ud. De færdige plancher hænges op ovenover indsamlingskasserne.

7 Papmachefigurer Aviser Gammelt tapet Reklamer Ugeblade Tapetklister Hønsenet Redskaber til at klippe i hønsenettet med Balloner Vaseline Akrylmaling Pensler Glas til vand Bakker til maling Lak Blyant papir Plast eller voksdug til bordene Fremgangsmåde Bed eventuelt eleverne om at starte med at lave en skitse af den figur, de vil forme i papmache. Læg plast eller voksdug på bordene. Bland tapetklister med vand. Se opskrift bag på posen med tapetklister. Riv aviser i strimler/småstykker. Læg avisstrimlerne i tapetklisteret. Lad det ligge i minutter. Lav grundformen af figuren ved hjælp af hønsenet eller en ballon. Hvis de bruger en ballon kan det være en god ide at smøre den med vaseline, inden de begynder at komme aviser og lim på. Det gør det nemmere at fjerne ballonen bagefter. Beklæd nu ballonen eller hønsenettet med de våde avisstrimler. Hvis figuren ikke skal males, kan eleverne afslutte med et lag af fx reklamer, tapet eller ugeblade. Det kan fx være en god ide, hvis de laver en skål. Når eleverne har lavet grundformen, kan de begynde at lave ører, næse osv. Lad figuren tørre 1-2 dage. Herefter er figuren klar til at blive malet med akrylmaling eller lakeret.

8 Skulpturer af affald I denne aktivitet skal du lave skulpturer af affald, som klassen har samlet sammen eller hentet på genbrugspladsen. Til skulpturen kan du fx bruge gamle papkasser, rør fra køkkenruller og toiletpapir, rengjorte mælkekartoner, gammelt metal, plastikbøtter, gamle dåser og affaldstræ. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad der kan bruges. Du skal bruge Affald Lim Ståltråd Søm Forskelligt værktøj: Hammer, sav, skruetvinger, knibtang osv. Maling Pensler Bakker til maling Glas til vand lak Tegn eventuelt en skitse af den skulptur, du vil bygge. Find det affald, du vil lave skulpturen af. Find det værktøj, du skal bruge, til at bygge skulpturen. Hvis du ikke kender værktøjet eller ved hvad du skal bruge, så bed din lærer til at forklare dig, hvordan du bruger det. Byg skulpturen. Sæt eventuelt skulpturen fast på en malet træplade. Du kan male eller lakere skulpturen. Udstil skulpturerne på skolen.

9 Smykker af affald I denne aktivitet skal du lave smykker af affald, som klassen har samlet sammen, hentet på genbrugspladsen eller som I selv har haft med hjemmefra. Til smykkerne kan du bruge gammelt metal, tastaturknapper fra computere eller regnemaskiner, gammelt plast, gamle knapper osv. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad der kan bruges. Du skal bruge Affald Lim Smykketråd Lædersnøre Forskelligt værktøj til smykkefremstilling Bøger om smykkefremstilling Tegn en skitse af det smykke, du vil fremstille. Du kan få gode ideer til smykket ved at se, hvilket affald der er eller ved at kigge i bøger om smykker. Find det affald, du vil bruge til smykket. Find det værktøj, du skal bruge, til at fremstille skulpturen. Hvis du ikke kender værktøjet eller ved hvad du skal bruge, så bed din lærer til at forklare dig, hvordan du bruger det. Fremstil dit smykke. Slut af med at fortælle de andre i klassen, hvordan du har lavet dit smykke og hvilket affald du har brugt til at fremstille det.

10 Spørgsmål til din nabo Du skal sammen med en af dine klassekammerater lave spørgsmål til et interview om genbrug af papir. I kan for eksempel interviewe et familiemedlem eller en nabo. Du skal bruge Computer Blyant Tag en snak i klassen om, hvad et interview kan indeholde af spørgsmål, og hvorda man laver et interview. Forbered jeres interview ved at skrive en masse spørgsmål op. Overvej følgende: Diskuter, hvilke spørgsmål I gerne vil have svar på. Find ud af, hvem I vil interviewe. Lav en aftale med den person. Forbered en række spørgsmål. Stil gerne både lukkede og åbne spørgsmål. Lukkede spørgsmål er spørgsmål, hvor man kan svare ja eller nej. Det kan fx være: Sorterer du dit affald? Åbne spørgsmål vil sige spørgsmål, man ikke bare kan besvare med et ja eller et nej. Åbne spørgsmål starter med hv-ord: Hvordan? Hvorfor? Hvor? osv. Et åbent spørgsmål kan fx være: Hvor afleverer du dit papir til genbrug? Selve interviewet Skriv noter undervejs i interviewet. Eller brug en lille båndoptager med mikrofon, hvis I har mulighed for at låne sådan en på skolen. Stil uddybende spørgsmål, hvis der er svar I ikke forstår. Fremlæggelse af interviewet Fortæl kort, hvilke typer spørgsmål I har stillet til interviewet. Fortæl kort, hvilke svar I har fået fra interviewpersonen. Diskuter herefter i klassen jeres erfaringer fra jeres interviews. Diskuter også hvordan man kan fastholde gode vaner eller ændre dårlige vaner.

11 Fra træ til papir I skal udarbejde en avis, folder, planche eller artikel til skolebladet om, hvordan man fremstiller papir og hvad det færdige papir kan bruges til. I kan også fortælle, hvor meget papir vi bruger derhjemme, og hvor meget papir der indsamles til genbrug i jeres kommune eller i Danmark. I skal arbejde sammen i mindre grupper eller makkerpar. Aftal med jeres lærer, hvilke grupper I skal arbejde i. Du skal bruge Bøger Internettet Computer Blyanter Store stykker karton Limstifter Saks Diskuter i gruppen hvad jeres produkt skal være. Dvs. om I skal lave en folder, en avis, en planche eller en artikel til skolebladet. Find ud af, hvad I vil skrive om. Diskuter, hvilke spørgsmål I vil have svar på. Lav en disposition. Dvs. at I skal skrive i hvilken rækkefølge I vil bygge avisen eller artiklen op. Undersøg jeres tema grundigt på nettet og i bøger. Gå i gang med at skrive jeres tekster. Her er nogle gode råd til, når I skal skrive teksterne: En god og fængede overskrift: dvs. en kort sætning der på en gang fortæller, hvad jeres produkt handler om og samtidig giver læseren lyst til at læse videre. En kort indledning: dvs. nogle få sætninger der kort fortæller om hele tekstens indhold. Brødtekst: dvs. den tekst I skriver. Mellemoverskrifter: korte sætninger der deler brødteksten op og beskriver, hvad der står i næste afsnit. Sæt teksten flot op med fotos og tegninger. Husk at fotos og tegninger skal fortælle noget om teksten.

AKTIVITETER. 3.-4. klasse

AKTIVITETER. 3.-4. klasse 1 Hvor mange reklamer og aviser modtager en familie? I denne aktivitet skal du undersøge, hvor mange reklamer og aviser din familie modtager i løbet af en uge. Du skal finde ud af, hvor mange kilo papir,

Læs mere

Aktiviteter 0.-2. klasse

Aktiviteter 0.-2. klasse Sorter affald Engangshandsker En pose affald 3 kasser til sortering af affald, fx papkasser Lim Et stort stykke plastik eller en voksdug Tag 3 stykker papir. Skriv genbrug på det ene stykke papir, forbrænding

Læs mere

Lærevejledning til Papirrødderne, 3.-4. klasse

Lærevejledning til Papirrødderne, 3.-4. klasse Lærevejledning til Papirrødderne, 3.-4. klasse Alt for meget papir i dag havner i skraldespanden. Sammen med det almindelige skrald ender det på forbrændingen, hvor det bogstavelig talt går op i røg og

Læs mere

Lærervejledning. 3.-4. klasse

Lærervejledning. 3.-4. klasse 1 Alt for meget papir i dag havner i skraldespanden. Sammen med det almindelige skrald ender det på forbrændingen, hvor det bogstavelig talt går op i røg og damp. Formålet med Papirrødderne er derfor at

Læs mere

Lærervejledning. 0.-2. klasse

Lærervejledning. 0.-2. klasse 1 Alt for meget papir i dag havner i skraldespanden. Sammen med det almindelige skrald ender det på forbrændingen, hvor det bogstavelig talt går op i røg og damp. Formålet med Papirrødderne er derfor at

Læs mere

Årsplan for billedkunst i 4. klasse 2014/2015

Årsplan for billedkunst i 4. klasse 2014/2015 Årsplan for billedkunst i 4. klasse 2014/2015 Uge 33-37: Cow Parade Uge 38-41: Collage (Matisse) Uge 43-45: Farvelære Uge 46-49: De Fynske Malere Uge 50-51: Juleemne Uge 2-5: Uge 6: Decoupage Avisbilleder

Læs mere

Affaldet på skolen på jagt efter papiret

Affaldet på skolen på jagt efter papiret Affaldet på skolen på jagt efter papiret Natur/teknik, (matematik, dansk), 4.-6. klasse Forfatter: Freya Grossmann og Flemming Sjølin Bauer, Vestforbrænding Dokumentet er sidst opdateret: november 2013

Læs mere

Forsøg med affaldssortering i Kirsebærplantagen

Forsøg med affaldssortering i Kirsebærplantagen Forsøg med affaldssortering i Kirsebærplantagen Affaldsforsøg skal føre til bedre sortering Kirsebærplantagen er sammen med tre andre boligområder udvalgt til et nyt forsøg med affaldssortering. Forsøget

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Hvad er papir? - Papirs egenskaber...3. Papirs kvalitet og vægt...4. Undersøg A4 papir...6

Indholdsfortegnelse. Hvad er papir? - Papirs egenskaber...3. Papirs kvalitet og vægt...4. Undersøg A4 papir...6 Hvad er papir? Indholdsfortegnelse Hvad er papir? - Papirs egenskaber...3 Papirs kvalitet og vægt...4 Undersøg A4 papir...6 Undersøg træfibrenes retning i A4-papir...7 Undersøg papirs gennemskinnelighed

Læs mere

aktiviteter til Pernille Krogh Tina Simonsen

aktiviteter til Pernille Krogh Tina Simonsen aktiviteter til Pernille Krogh Tina Simonsen Aktivitetsark 1 Skeletter Sort karton (så stort som muligt), Kopipapir, Limstift, Blyant og viskelæder, Saks, Limpensel 1. Tegn de enkelte knogler fra et skelet

Læs mere

Forsøg med affaldssortering i Vandtårnsparken

Forsøg med affaldssortering i Vandtårnsparken Forsøg med affaldssortering i Vandtårnsparken Affaldsforsøg skal føre til bedre sortering Vandtårnsparken er udvalgt til at deltage i et forsøg med affaldssortering, som gennemføres af Næstved Kommune

Læs mere

Forsøg med affaldssortering i Skovparken Korsør

Forsøg med affaldssortering i Skovparken Korsør Forsøg med affaldssortering i Skovparken Korsør Affaldsforsøg skal føre til bedre sortering I Skovparken er vi gode til at sortere vores affald. Vi er endda helt i front på visse områder. Fx var vi blandt

Læs mere

Materialer: Du skal bruge sølvkarton, farvet karton, saks, lim.

Materialer: Du skal bruge sølvkarton, farvet karton, saks, lim. Indbydelseskort Send indbydelsekort ud, der er formet som et skjold. Du kan jo lave dem forskellige, så det bliver din gæsts våbenskjold. Det samme mønster skal så gå igen på det store skjold, spændet

Læs mere

Kommunikationsmateriale under forsøg

Kommunikationsmateriale under forsøg Affaldsforsøget Bedre sortering i større samlede bebyggelser Kommunikationsmateriale under forsøg Bilag 4 til delrapport 5 om Kommunikation TIL GAVN FOR KLIMA OG MILJØ FORSØG 2015 AFFALD OG GENBRUG Fuld

Læs mere

Det skal du bruge. Lav selv: lysende julepynt. Materialer: Værktøj:

Det skal du bruge. Lav selv: lysende julepynt. Materialer: Værktøj: Lav selv: lysende julepynt Det skal du bruge Lav et juletræ af karton og få det til at lyse med en lysdiode, et batteri og lidt kobbertape. Følg denne trin-for-trin vejledning og lav lysende julepynt som

Læs mere

Henkastet affald. Jeg er Thomas Tandstærk, og jeg ved en masse om teknik og natur. Jeg skal lære dig noget om at lave forsøg og undersøgelser

Henkastet affald. Jeg er Thomas Tandstærk, og jeg ved en masse om teknik og natur. Jeg skal lære dig noget om at lave forsøg og undersøgelser Henkastet affald Hej med dig! Jeg er Thomas Tandstærk, og jeg ved en masse om teknik og natur. Jeg skal lære dig noget om at lave forsøg og undersøgelser I dette emne skal du blandt andet: Lære om affald

Læs mere

Forsøg med affaldssortering i Sct. Jørgens Park

Forsøg med affaldssortering i Sct. Jørgens Park Forsøg med affaldssortering i Sct. Jørgens Park Affaldsforsøg skal føre til bedre sortering Sct. Jørgens Park er, sammen med tre andre boligområder, udvalgt til et nyt forsøg med affaldssortering. Forsøget

Læs mere

Innovation Step by Step

Innovation Step by Step Innovation Step by Step Elevhæfte. kl. verdens bedste læserum Et tværfagligt forløb mellem dansk og billedkunst Innovation Step by Step Et undervisningsmateriale til mellemtrinnet med fokus på arkitektur

Læs mere

5401-13 Lundevænget Her kan du kommer af med dit affald. Guide til affaldssortering

5401-13 Lundevænget Her kan du kommer af med dit affald. Guide til affaldssortering 5401-13 Lundevænget Her kan du kommer af med dit affald Guide til affaldssortering Som du sikkert har lagt mærke til er der blevet bygget en ny containergård ved Ryparken 144 samt en ny affaldsø ved Lyngbyvej.

Læs mere

Fang en krabbe. Husk redningsvest!

Fang en krabbe. Husk redningsvest! Fang en krabbe Prøv at fang en krabbe med: madding (små stykker fisk, et fiskeskellet eller muslinger) net, snor eller fiskesnøre klemme spand eller akvarium med vand Sådan fanger du en krabbe Få fat i

Læs mere

Varme fødder i Grønland Ingeniørens udfordring. Navn: Klasse: Skole:

Varme fødder i Grønland Ingeniørens udfordring. Navn: Klasse: Skole: Varme fødder i Grønland Ingeniørens udfordring Navn: Klasse: Skole: 1 Varme fødder i Grønland Ingeniørens udfordring Varme fødder i Grønland kan være en udfordring. Men du skal nu lære, hvordan du kan

Læs mere

SORTERINGSVEJLEDNING U D S M I D D E T I G T

SORTERINGSVEJLEDNING U D S M I D D E T I G T SORTERINGSVEJLEDNING GIV DIT AFFALD NYT LIV S M I D D E T R I G T U D I G T DIT AFFALD KAN FÅ NYT LIV Når du smider affaldet rigtigt ud, kan det få nyt liv i stedet for at gå op i røg på forbrændingen.

Læs mere

SORTERINGSVEJLEDNING D E T S O R T E R E R U N D E R D I G

SORTERINGSVEJLEDNING D E T S O R T E R E R U N D E R D I G SORTERINGSVEJLEDNING GIV DIT AFFALD NYT LIV D E T S O R T E R E R U N D E R D I G DIT AFFALD KAN FÅ NYT LIV Når du sorterer dit affald, kan det få nyt liv i stedet for at gå op i røg på forbrændingen.

Læs mere

plastik Hvor er væk?

plastik Hvor er væk? plastik Når du afleverer plastflasker til genanvendelse, bliver de fx kørt i store læs til fabrikker, som først sorterer dem i farver og typer. Flaskerne bliver vasket og bliver hakket i små stykker i

Læs mere

Uge 39 med Helsingør Kommune og Forsyning Helsingør.

Uge 39 med Helsingør Kommune og Forsyning Helsingør. Uge 39 med Helsingør Kommune og Forsyning Helsingør. Kan alt affald genbruges? Hvor kommer affaldet hen? Hvordan får vi mere ud af vores affald? Foto: Emil Thomsen Affald er en ressource. Baggrund for

Læs mere

Sådan sorterer du dit affald

Sådan sorterer du dit affald PAPIR RESTAFFALD TIL FOR- BRÆNDING MAD- AFFALD KARTON METAL PLAST GLAS Sådan sorterer du dit affald Fællesløsning TEKNIK OG MILJØ RESTAFFALD TIL FOR- BRÆNDING MAD- AFFALD PAPIR KARTON METAL PLAST GLAS

Læs mere

Henkastet affald. Undervisningsforløb. Natur/Teknik 3. 6. klasse

Henkastet affald. Undervisningsforløb. Natur/Teknik 3. 6. klasse Henkastet affald Undervisningsforløb Natur/Teknik 3. 6. klasse Side 1 af 30 Første lektion ca. 90 min. Undervisningsrummet Træningsrummet Studierummet Som indledning tales der med eleverne om, hvad affald

Læs mere

Skibet skal sejle. Hej med dig!

Skibet skal sejle. Hej med dig! Skibet skal sejle Hej med dig! Jeg er Thomas Tandstærk, og jeg ved en masse om teknik og natur. Jeg skal lære dig noget om at lave forsøg og undersøgelser. Når klassen er færdig får I et flot diplom! I

Læs mere

Varme fødder i Grønland Ingeniørens udfordring. Navn: Klasse: Skole:

Varme fødder i Grønland Ingeniørens udfordring. Navn: Klasse: Skole: Varme fødder i Grønland Ingeniørens udfordring Navn: Klasse: Skole: 1 Varme fødder i Grønland Ingeniørens udfordring Varme fødder i Grønland kan være en udfordring. Men du skal nu lære, hvordan du kan

Læs mere

Brødrene Hartmann A/S - Lærervejledning

Brødrene Hartmann A/S - Lærervejledning Brødrene Hartmann A/S - Lærervejledning Dette er lærervejledningen til det virtuelle virksomhedsbesøg på Brødrene Hartmann A/S (herefter Hartmann), som du finder på. Lærervejledningen er skrevet til undervisere

Læs mere

Øjne der ser - Byg din skraldeskulptur

Øjne der ser - Byg din skraldeskulptur Øjne der ser - Byg din skraldeskulptur Indhold i forløbet - arbejdsopgaver Byg din skulptur ud fra det skrald klassen har indsamlet over længere tid. Mal din skulptur. Giv din skulptur et navn. Lave en

Læs mere

Sådan sorterer du dit affald

Sådan sorterer du dit affald PAPIR RESTAFFALD TIL FOR- BRÆNDING MAD- AFFALD KARTON METAL HÅRD PLAST GLAS Sådan sorterer du dit affald Fællesløsning TEKNIK OG MILJØ 2 Hvorfor sortere? RESTAFFALD TIL FOR- BRÆNDING MAD- AFFALD PAPIR

Læs mere

blød plast / klar Xxxxxxxxxx Genanvendes i nye produkter Fx: Afdækningsplast Plastfolier fra paller Blød plastemballage Krympefolie Bobleplast

blød plast / klar Xxxxxxxxxx Genanvendes i nye produkter Fx: Afdækningsplast Plastfolier fra paller Blød plastemballage Krympefolie Bobleplast erhvervsaffald blød plast / klar Xxxxxxxxxx Genanvendes i nye produkter Afdækningsplast Plastfolier fra paller Blød plastemballage Krympefolie Bobleplast Plasten skal være ren, tør og fri for fødevarer.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1. Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1. Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12. Uge 29 Emne: Nørd Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12.00 Uge 29 l Nørd Hopp har fundet en god pind. Den faldt ned lige

Læs mere

Læringsmateriale til: Familieportrætter i Børnehaven

Læringsmateriale til: Familieportrætter i Børnehaven Læringsmateriale til: Familieportrætter i Børnehaven Dette forløb er egnet til de 4-5 årige børn Introduktion I skal nu i gang med at tegne og male portrætter. Forløbet er inddelt i fire faser, hvor den

Læs mere

Det grønne. fingeraftryk. House of Science. House of Science. Kontakt House of Science

Det grønne. fingeraftryk. House of Science. House of Science. Kontakt House of Science Kontakt Det grønne Projektleder for Rasmus Andreassen Mobil. +45 2671 5963 Tlf. +45 7488 9529 Raan@danfossuniverse.com fingeraftryk Projektkoordinator for børnehaver og folkeskoler Maria Wandahl Mobil

Læs mere

Rie Wiberg. 24 juleideer. for alle

Rie Wiberg. 24 juleideer. for alle Rie Wiberg SM GR AG AT SP IS RØ VE 24 juleideer for alle Kære læser Rie Wiberg 24 juleideer for alle Jeg håber, at du får glæde af bogen her. Hvis du er interesseret i andre hobbies, så kig forbi www.altomhobby.dk,

Læs mere

PLASTIKHELTESKOLEN UNDERSØGELSER OG EKSPERIMENTER

PLASTIKHELTESKOLEN UNDERSØGELSER OG EKSPERIMENTER PLASTIKHELTESKOLEN UNDERSØGELSER OG EKSPERIMENTER Strandrensning Formål Formålet med denne øvelse er, at undersøge plastikforureningen i jeres eget lokalområde. Hypotese Hvad tror I, at I finder? Hvor

Læs mere

Inspirationshæfte Vinter

Inspirationshæfte Vinter creative skabelse sammen Inspirationshæfte Vinter Dejlige og sjove tips til dig og dit kreative barn kreativ skabelse sammen Snemand Flaske 1. Lav en stor bold af ler (størrelse afhængig af flaskehals

Læs mere

Rickshaw-julepynt. Eleverne skal kende til Bangladeshs rickshawkunst og lade sig inspirere af den til at lave egne produkter.

Rickshaw-julepynt. Eleverne skal kende til Bangladeshs rickshawkunst og lade sig inspirere af den til at lave egne produkter. Opgaveark Billedkunst, 1.-2. klasse og 3.-5. klasse Omfang: 2-4 lektioner Rickshaw-julepynt Bangladesh er fuld af rickshaws cykeltaxier. I hovedstaden Dhaka er de overalt i den larmende trafik. Så mange,

Læs mere

Materialer: Sådan bygges kikkerten! (lærer vejledning) Side 1 af 9. Til én klasse skal du bruge:

Materialer: Sådan bygges kikkerten! (lærer vejledning) Side 1 af 9. Til én klasse skal du bruge: Side 1 af 9 Materialer: Til én klasse skal du bruge: til hver elev: fire slags paprør, nr. 1-4 en linse et okular (sørg for at hver gruppe nogle forskellige okularer) en saks to runde stykker sort karton

Læs mere

Sæbeboblevand. Du skal ikke piske i boblevandet, skum er noget skidt når man skal lave bobler.

Sæbeboblevand. Du skal ikke piske i boblevandet, skum er noget skidt når man skal lave bobler. Sæbeboblevand 1 liter destilleret vand 0,5 dl opvaskemiddel ( Fairy Ultra Original er det bedste) 1 spsk. Glycerin Boblevandet virker bedst, hvis du gemmer det i en lukket beholder i et døgn, inden du

Læs mere

SaBInE L emire. ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn

SaBInE L emire. ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn SaBInE L emire 365 ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn Til Philip, Florian, Manon og Inès Tak for masser af inspiration 365 ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn er en idé-bog til ting, du enten kan lave til dit barn

Læs mere

Origami Sommerfugle. Materialer: - Papir (gerne kraftigt) - En saks

Origami Sommerfugle. Materialer: - Papir (gerne kraftigt) - En saks Origami Sommerfugle - Papir (gerne kraftigt) - En saks Papmaché dyrehoveder - Tapetklister - Vand - Store balloner - Store mængder aviser - Karton - Maling - Tape Karnevalsmaske af paptallerken - Paptallerken

Læs mere

Affaldsguide. Rahbekshus EF Rahbeks Allé 2A-D, Vesterbrogade 161-167. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal.

Affaldsguide. Rahbekshus EF Rahbeks Allé 2A-D, Vesterbrogade 161-167. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Affaldsguide Rahbekshus EF Rahbeks Allé 2A-D, Vesterbrogade 161-167 Dagrenovation Papir Pap og karton Glas Hård plast Metal Storskrald Elektronik og hårde hvidevarer Farligt affald PVC Imprægneret træ

Læs mere

Forbered jer på at blive eksperter i affald! Din Jr.FLL- udfordring i denne sæson er at:

Forbered jer på at blive eksperter i affald! Din Jr.FLL- udfordring i denne sæson er at: I 2015 skal Junior FIRST LEGO League holdene lære at indsamling af affald blot er begyndelsen på affaldets spændende rejse. Holdene skal se nærmere på reducering, genbrug og recirkulering, og hvilken betydning

Læs mere

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS GODE RÅD TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI-UDSTILLING Dette er tips og tricks til, hvordan man helt enkelt kan lave

Læs mere

restaffald til forbrænding Madaffald metal plast glas papir karton Vi tager skraldet du skal bare sortere det Affaldssortering i fire kamre

restaffald til forbrænding Madaffald metal plast glas papir karton Vi tager skraldet du skal bare sortere det Affaldssortering i fire kamre restaffald til forbrænding Madaffald papir karton metal plast glas Vi tager skraldet du skal bare sortere det Affaldssortering i fire kamre restaffald til forbrænding Madaffald papir karton metal plast

Læs mere

Affald fra institutioner

Affald fra institutioner Page 1 of 5 Affald fra institutioner 1. Institutioner og Regler og betaling Institutioner skal følge Regulativ for fra erhverv i Herning Kommune. Hjemmesidens oplysninger om fra erhverv er derfor også

Læs mere

Affaldsguide. 1-71 irmelinen

Affaldsguide. 1-71 irmelinen Affaldsguide 1-71 irmelinen PAP Pap er emballage fra fx legetøj, havregryn eller fjernsyn, bølgepap og røret i en køkkenrulle. Pap og karton kan kun genbruges, hvis det er rent (nul pizzabakker!). Plastikfilm,

Læs mere

ELEKTRONIK. Det meste genanvendes resten specialbehandles

ELEKTRONIK. Det meste genanvendes resten specialbehandles ELEKTRONIK Det meste genanvendes resten specialbehandles Mobiltelefoner og opladere Eltandbørster Elektronisk legetøj Strygejern Mindre køkkenmaskiner som håndmixere, blendere etc. Postkort, sko og slips

Læs mere

Påskesjov. Sjove tips til dig og dit kreative barn. Colorona er en del af

Påskesjov. Sjove tips til dig og dit kreative barn. Colorona er en del af Påskesjov Sjove tips til dig og dit kreative barn Colorona er en del af Påskepinde 1. Bland valgfrie farver med Mix Blank 2. Tryk farven ud på et skærebræt og rul pinden i farven 3. Lad den tørre 4. Lim

Læs mere

Max s Håndvaskeskole Lærerens manual. Max s Håndvaskeskole

Max s Håndvaskeskole Lærerens manual. Max s Håndvaskeskole Max s Håndvaskeskole Lærerens manual Max s Håndvaskeskole Sæt kryds ud for de aktiviteter, hvor man bør vaske hænder bagefter og forklar hvorfor. Før du spiser Når du har været på toilettet Når du har

Læs mere

en Guide til din affaldssortering

en Guide til din affaldssortering en Guide til din affaldssortering Hjælp dig selv og miljøet Til dig i forsøgsområdet ved Brummers Plads Forsøget SORTER MERE har nu kørt over 1/2 år. Forsøgsområdets beboere har sammen med de 7 andre forsøgsområder

Læs mere

Den nysgerrige. Skovtrolde - niveau 1 - trin for trin. Skovtrolde Niveau 1

Den nysgerrige. Skovtrolde - niveau 1 - trin for trin. Skovtrolde Niveau 1 Årstid: Årstid: Forår og sommer Lokation: Forløbets varighed: Forløbets varighed: 2 trin + en eftermiddag - niveau 1 - trin for trin Som skal spirerne blive klogere på træer ikke mindst hyldetræer. De

Læs mere

VI VIL GERNE SKÆRE DET UD I PAP

VI VIL GERNE SKÆRE DET UD I PAP VI VIL GERNE SKÆRE DET UD I PAP MEN DET ER SLET IKKE NØDVENDIGT...... når du har læst denne folder... Ingen ny ordning - og kun ét fif, til at gi dit affald højere værdi Papir, karton og pap består af

Læs mere

Nu skal I også sortere jeres affald her! Men hvilken affaldsspand er det lige, du må putte hvad i?

Nu skal I også sortere jeres affald her! Men hvilken affaldsspand er det lige, du må putte hvad i? Nu skal I også sortere jeres affald her! Men hvilken affaldsspand er det lige, du må putte hvad i? Dit affald skal sorteres i 4 forskellige affaldsspande: PAPIR og KARTON ORGANISK AFFALD EMBALLAGE af Metal,

Læs mere

Tegnehæfte til sommerferien

Tegnehæfte til sommerferien Tegnehæfte til sommerferien Barnets navn: Kære forældre, her er et hæfte, hvor jeres barn skal lave nogle flotte tegninger i sommerferien. Tegningerne skal laves med tykke blyanter og tykke farveblyanter

Læs mere

Sorteringsvejledning

Sorteringsvejledning Sorteringsvejledning PAPIR Aviser Reklamer Magasiner Ugeblade Tegneserier Printerpapir Kuverter Breve Papiraffald skal være rent og tørt, når det kommes i beholderen. Nej tak til pap, mælkekartoner, pizzabakker,

Læs mere

Affaldsguide. Falkoner Allé 71/Holger Danskes Vej 2. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Storskrald

Affaldsguide. Falkoner Allé 71/Holger Danskes Vej 2. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Storskrald Affaldsguide Falkoner Allé 71/Holger Danskes Vej 2 Dagrenovation Papir Pap og karton Glas Hård plast Metal Storskrald Elektronik og hårde hvidevarer Farligt affald PVC Imprægneret træ Kære beboer I denne

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

SKROTROBOT DREJEBOG TIL DE MEDLEMSVALGTE OG BUTIKKEN FOR PLANLÆGNING OG AFVIKLING AF AKTIVITET

SKROTROBOT DREJEBOG TIL DE MEDLEMSVALGTE OG BUTIKKEN FOR PLANLÆGNING OG AFVIKLING AF AKTIVITET SKROTROBOT DREJEBOG TIL DE MEDLEMSVALGTE OG BUTIKKEN FOR PLANLÆGNING OG AFVIKLING AF AKTIVITET INDHOLD S. 3 BESKRIVELSE AF AKTIVITEN S. 4 UNDERVISNINGSMATERIALE S. 5 PROGRAM FOR WORKSHOPPEN S. 6 SÅDAN

Læs mere

BOLIGFORENINGENS Guide til affald og genbrug. Til beboerne i ejendommen: Skriv adressen på ejendommen eller boligblokken.

BOLIGFORENINGENS Guide til affald og genbrug. Til beboerne i ejendommen: Skriv adressen på ejendommen eller boligblokken. BOLIGFORENINGENS Guide til affald og genbrug Til beboerne i ejendommen: Skriv adressen på ejendommen eller boligblokken. KONTAKTPERSON Jeg er kontaktperson for affald i denne boligforening. Du kan spørge

Læs mere

KAN PLASTIK NEDBRYDES?

KAN PLASTIK NEDBRYDES? KAN PLASTIK NEDBRYDES? Øvelsen består af flere dele Lav selv bioplast Design et nedbrydningsforsøg 1. Lav selv bioplast Teori Den plastik, der er i din smartphone, er forskellig fra plasten i din tandbørste

Læs mere

ssækken højst 25 kg affald i d

ssækken højst 25 kg affald i d ssækken affald højst 25 kg affald i r Læs he får u d n a, hvord ald f f a e r mind FÅ mindre affald KVIT OVERFLØDIG INDPAKNING UNDGÅ MADSPILD Vælg produkter, der ikke er pakket ind Køb kun det mad, som

Læs mere

Sorteringsguide - sådan sorterer du nemt dit affald

Sorteringsguide - sådan sorterer du nemt dit affald Sorteringsguide - sådan sorterer du nemt dit affald Sammen sorterer vi meget mere Vores affald er fyldt med værdifulde ressourcer, som vi kan udnytte, når blot vi sorterer. Med sorteringsguiden lige ved

Læs mere

en Guide til din affaldssortering

en Guide til din affaldssortering en Guide til din affaldssortering Hjælp dig selv og miljøet Til dig i Kildemosen METAL Forsøget SORTER MERE har nu kørt over 1/2 år. Kildemosens beboere har sammen med de 7 andre forsøgsområder allerede

Læs mere

AFFALD SORTERING AF. Afd. 11 Vestergårdsparken Ormslevvej 63-69, Vestergårdsvej & Nordbyvej Viby J

AFFALD SORTERING AF. Afd. 11 Vestergårdsparken Ormslevvej 63-69, Vestergårdsvej & Nordbyvej Viby J Afd. 11 Vestergårdsparken Ormslevvej 63-69, Vestergårdsvej 19-37 & Nordbyvej 6-22 8260 Viby J Sådan sorterer vi vores affald i afd. 11 - på affaldsøerne og på sorteringspladsen. SORTERING AF AFFALD Indhold:

Læs mere

4 trin + en dag REDOK

4 trin + en dag REDOK Årstid: Hele året Forløbets varighed: 4 trin + en dag Udfordringen Formålet I dette mærke bliver pigerne udfordret på deres kommunikationsevner, kreative tænkning og logiske sans. Pigerne vil lære om skjulte

Læs mere

Kuglen triller. Hej med dig!

Kuglen triller. Hej med dig! Kuglen triller Hej med dig! Jeg er Thomas Tandstærk, og jeg ved en masse om teknik og natur. Jeg skal lære dig noget om at lave forsøg og undersøgelser. Når klassen er færdig får I et flot diplom! I dette

Læs mere

Øjnene der ser. www.arfikaforbørn.dk

Øjnene der ser. www.arfikaforbørn.dk Øjnene der ser Dette undervisningsmateriale er udviklet af Louisiana Børnehus til projektet Afrika for børn. Materialet er gratis og frit tilgængeligt på www.afrikaforbørn.dk Skulpturer set med forskellige

Læs mere

Læringsmål (Nedenstående læringsmål er blot nogle af de mål, opgaven udfylder)

Læringsmål (Nedenstående læringsmål er blot nogle af de mål, opgaven udfylder) 5.- 6. årgang 3-6 lektioner Læringsmål (Nedenstående læringsmål er blot nogle af de mål, opgaven udfylder) Teknikker Forslag til materialer Eleven kan beherske grundlæggende teknikker til bearbejdning

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING SIDE 1

LÆRERVEJLEDNING SIDE 1 INDLEDNING Da Timon og Pumba opdager, at deres yndlingsferiested er blevet skadet af forurening, lærer de, hvordan de kan være Safety Smart i forbindelse med miljøet. Elever i børnehaveklasse til og med

Læs mere

Henkastet affald. Undervisningsforløb. Natur/Teknik klasse

Henkastet affald. Undervisningsforløb. Natur/Teknik klasse Henkastet affald Undervisningsforløb Natur/Teknik 3. 6. klasse Side 1 af 28 Første lektion ca. 90 min. Undervisningsrummet Træningsrummet Studierummet Som indledning tales der med eleverne om, hvad affald

Læs mere

SÅDAN SORTERER DU DIT AFFALD

SÅDAN SORTERER DU DIT AFFALD GOD SORTERING STARTER I HJEMMET Sorteringen bliver nemmere, hvis du indretter dig til det. Indretningsmulighederne er mange. Men med en ekstra spand under køkkenvasken og et sted, hvor aviser og andet

Læs mere

TIL LÆRERE I FOLKESKOLEN AFFALDS KONKURRENCE

TIL LÆRERE I FOLKESKOLEN AFFALDS KONKURRENCE TIL LÆRERE I FOLKESKOLEN AFFALDS KONKURRENCE Skil elektronikaffald ad og find ud af, hvad det indeholder. I deltager i konkurrencen om biografbilletter med sodavand og popcorn til hele klassen. TIL LÆRERE

Læs mere

Idékatalog til kreaværksted. Oversigt over aktiviteter

Idékatalog til kreaværksted. Oversigt over aktiviteter Idékatalog til kreaværksted Oversigt over aktiviteter Indholdsfortegnelse DIY-projekterne Æggebakke-padder Vandmand i glas - magisk rysteglas Skåne-låg Skralde-skildpadde Skralde-biller Rulle-ordner Rulle-dyr

Læs mere

SMARTE MATERIALER: UDFØR UNDERSØGELSEN

SMARTE MATERIALER: UDFØR UNDERSØGELSEN ELEVVEJLEDNING SMARTE MATERIALER: UDFØR UNDERSØGELSEN I denne undersøgelse skal I først undersøge seks forskellige smarte materialer. I skal påvirke dem på forskellige måder med varme, vand og lys og observere

Læs mere

Dit affald Ny ordning i Viborg midtby

Dit affald Ny ordning i Viborg midtby Dit affald Ny ordning i Viborg midtby Miljøstationer i midtbyen Regeringen har besluttet, at affald skal genanvendes og udnyttes langt bedre i fremtiden, end det er tilfældet i dag. I Viborg Kommune genanvender

Læs mere

genialt genbrug Lækre lopper og ı genbrug

genialt genbrug Lækre lopper og ı genbrug bolig ı genbrug Lækre lopper og genialt genbrug Har du også besøgt nogle af sommerens mange loppemarker og fundet skønne sager og møbler med historie og sjæl? Så er det måske ved at være tid til at friske

Læs mere

Center for Miljø og Teknik NYE SKILTE VIL GI DIT AFFALD HØJ VÆRDI

Center for Miljø og Teknik NYE SKILTE VIL GI DIT AFFALD HØJ VÆRDI Center for Miljø og Teknik NYE SKILTE VIL GI DIT AFFALD HØJ VÆRDI DET DU GØR MED AFFALDET - HAR BETYDNING FOR ANDRE I løbet af 2018 kommer der nye skilte på dine affaldsbeholdere. Det skal gøre det nemmere

Læs mere

Inspirationshæfte. Herlige og sjove tips til dig og dit kreative barn. Colorona er en del af

Inspirationshæfte. Herlige og sjove tips til dig og dit kreative barn. Colorona er en del af Inspirationshæfte Herlige og sjove tips til dig og dit kreative barn Colorona er en del af FESTLIGE RAM R SJOV MED PAP M L PÅ S SMYKKER FARVERIGE HÅNDAFTRYK FINURLIGE FIGURER FANTASTISK KUNST ANSIGTSMALING

Læs mere

AFFALD SOM EN RESSOURCE Undervisningsmodul 2. Affald hvad kan jeg bruge det til?

AFFALD SOM EN RESSOURCE Undervisningsmodul 2. Affald hvad kan jeg bruge det til? AFFALD SOM EN RESSOURCE Undervisningsmodul 2 Affald hvad kan jeg bruge det til? Hvad er affald? I Danmark smider vi ting i skralde spanden, når vi ikke kan bruge dem længere. Det, vi smider ud, kaldes

Læs mere

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS GODE RÅD TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI-UDSTILLING Dette er tips og tricks til, hvordan man helt enkelt kan lave

Læs mere

Fra affald til ressourcer

Fra affald til ressourcer Fra affald til ressourcer Oplæg til et nyt affaldssystem bedre sortering Mindre CO2 Ren energi bæredygtig Omlægning Affald er en del af løsningen i omstillingen til et bæredygtigt samfund. Kommunerne i

Læs mere

AFFALDS-GUIDE FOR KERTEMINDEGÅRDEN

AFFALDS-GUIDE FOR KERTEMINDEGÅRDEN Gårdlauget Kertemindegaarden 2100 København Ø AFFALDS-GUIDE FOR KERTEMINDEGÅRDEN Til beboer & erhverv Indholdsfortegnelse: Side Emne 1 Introduktion. 1 + 2 Dagligt affald & Skraldesug. 3 Erhverv. 3 Sortering

Læs mere

TAG SKRALDET! GOD TIL NATURFAG. Elevark. Et undervisningsforløb til natur/teknik 3.-6. KLASSETRIN

TAG SKRALDET! GOD TIL NATURFAG. Elevark. Et undervisningsforløb til natur/teknik 3.-6. KLASSETRIN GOD TIL NATURFAG Elevark TAG SKRALDET! Et undervisningsforløb til natur/teknik 3.-6. KLASSETRIN Opgaver og forsøg med sortering, forbrænding og nedbrydning af affald Udviklet af Erland Andersen og Lykke

Læs mere

OPSKRIFT PÅ EN ARKITEKTUR- WORKSHOP OG UDSTILLING

OPSKRIFT PÅ EN ARKITEKTUR- WORKSHOP OG UDSTILLING OPSKRIFT PÅ EN ARKITEKTUR- WORKSHOP OG UDSTILLING TIL BIBLIOTEKET OPSKRIFT PÅ EN ARKITEKTUR- WORKSHOP OG -UDSTILLING Dette er en opskrift på, hvordan man kan afholde en helt enkel arkitekturworkshop, og

Læs mere

Hvad er foldebøger? 3 ideer til foldebøger

Hvad er foldebøger? 3 ideer til foldebøger Hvad er foldebøger? En foldebog er helt enkelt en lille bog, som eleven selv folder og udfylder med indhold. Folebøger kan være meget avancerede, men de kan også laves helt simple - som vi giver eksempler

Læs mere

- med kortspil og legetøj

- med kortspil og legetøj - med kortspil og legetøj Dette hæfte er udarbejdet af Karina Pihl Færk og Maria Grove Christensen og tiltænkt FAMILIEMATEMATIK som inspiration til hyggelige matematiske spil og aktiviteter for 0.-2. årgangs

Læs mere

Påske Sjov. Sjove tips til dig og dit kreative barn. Colorona er en del af

Påske Sjov. Sjove tips til dig og dit kreative barn. Colorona er en del af Påske Sjov Sjove tips til dig og dit kreative barn Colorona er en del af Påskebillede med håndaftryk 1. Tryk din hånd mod Giant Washable inkpad og derefter på et hvidt stykke papir 2. Gør det samme med

Læs mere

Årsplan for billedkunst på Herborg Friskole

Årsplan for billedkunst på Herborg Friskole Uge Emne Kompetenceområ der/mål Færdigheds-og vidensmål Læringsmål Aktiviteter og materialer Evaluering af forløb Øvrige oplysninger 32 1.skoledag tirsdag Introuge 33 34 35 36 37 Tegnekursus. Tegne frit,

Læs mere

Idebank for Engskolen

Idebank for Engskolen Idebank for Engskolen 1 Tegning Iagttagelsesskildring af bygninger, mennesker, ting og dyr. Iagttagelsesskildring af ting i naturen: blomster, blade, træer, bark, frugter, himlen mm. Fantasi-skildringer

Læs mere

Undersøgelse af brugernes opfattelse af genbrugspladserne i Middelfart og Assens samt deres viden om og holdning til sortering af affaldstræ

Undersøgelse af brugernes opfattelse af genbrugspladserne i Middelfart og Assens samt deres viden om og holdning til sortering af affaldstræ Undersøgelse af brugernes opfattelse af genbrugspladserne i Middelfart og Assens samt deres viden om og holdning til sortering af affaldstræ Rostra Research A/S Juni 2016 1 Indholdsfortegnelse Baggrund

Læs mere

Håndværk og design undervisningsplan 4.-7. klassetrin Årsplan 2015 & 2016

Håndværk og design undervisningsplan 4.-7. klassetrin Årsplan 2015 & 2016 Fagansvarlig: JOL Fagformål: Eleverne skal i faget håndværk og design gennem praktiske og sansemæssige erfaringer udvikle håndværksmæssige kompetencer til at designe, fremstille og vurdere produkter med

Læs mere

Job. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Job på skolen Job på skolen Andre job Andre job. Arbejde med Jobkort

Job. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Job på skolen Job på skolen Andre job Andre job. Arbejde med Jobkort Indskoling Job Job Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Job på skolen Job på skolen Andre job Andre job 1. modul Forberedelse af emnearbejdet Tur på skolen I praktik hos en medarbejder på skolen

Læs mere

DILEMMA 1. Du er i tvivl om hvilken skraldespand, indpakningen fra figenstangen skal i. Hvad gør du?

DILEMMA 1. Du er i tvivl om hvilken skraldespand, indpakningen fra figenstangen skal i. Hvad gør du? DILEMMA 1 Du er i tvivl om hvilken skraldespand, indpakningen fra figenstangen skal i. Hvad gør du? DILEMMA 2 Du ser Oliver putte snotpapir i skraldespanden til papir selv om du godt ved, at snotpapir

Læs mere

OPSKRIFT PÅ EN ARKITEKTUR- WORKSHOP OG UDSTILLING

OPSKRIFT PÅ EN ARKITEKTUR- WORKSHOP OG UDSTILLING OPSKRIFT PÅ EN ARKITEKTUR- WORKSHOP OG UDSTILLING og undervisningsaktiviteter i aktuelle udstillinger. Se mere på /da/dac-learning OPSKRIFT PÅ EN ARKITEKTUR- WORKSHOP OG -UDSTILLING Dette er en opskrift

Læs mere

Nyhedsbrev fra SFO august 2013

Nyhedsbrev fra SFO august 2013 Nyhedsbrev fra SFO august 2013 Kære forældre Velkommen til et nyt spændende år i SFO og en særlig velkomst til de nye på 0. årgang. Husk at skrive navn i jeres barns tøj og fodtøj. Det gør det letter at

Læs mere