Generelt skal uddannelsesinstitutionernes administration og systemer på SU-området tilrettelægges, så uddannelsesinstitutionerne kan:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Generelt skal uddannelsesinstitutionernes administration og systemer på SU-området tilrettelægges, så uddannelsesinstitutionerne kan:"

Transkript

1 1 Myndighedskrav til SU-administration (ajourført den 1. juli 2016) 1. Indledning Myndighedskravene fra Styrelsen for Videregående Uddannelser (styrelsen) beskriver de opgaver og beføjelser, som uddannelsesinstitutionerne har med hensyn til administrationen af SU. Ligeledes opstiller myndighedskravene retningslinjer for den organisatoriske tilrettelæggelse af opgaven. Myndighedskravene er fastsat med hjemmel i SU-loven og SU-bekendtgørelsen 1 og er gældende fra den 1. juli Myndighedskravene ophæver tidligere samarbejdsaftaler med bilag og myndighedskrav udstedt af andre instanser. Myndighedskravene er et supplement til de regler, der i øvrigt gælder på området, herunder SU-regler og regler i forvaltnings-, offentligheds- og persondataloven. Generelt skal uddannelsesinstitutionernes administration og systemer på SU-området tilrettelægges, så uddannelsesinstitutionerne kan: varetage de opgaver, som er pålagt den enkelte uddannelsesinstitution i forhold til SUreglerne og myndighedskravene, og følge de retningslinjer, som styrelsen har udstedt, for behandling af SU-sager (se sunet.su.dk). Det er uddannelsesinstitutionens ledelse, der er ansvarlig for, at SU-opgaverne bliver løst, og at reglerne bliver fulgt. 2. SU-opgaver, som uddannelsesinstitutionerne skal varetage Uddannelsesinstitutionerne skal: vejlede de uddannelsessøgende om SU-reglerne eventuelt ved at henvise de uddannelsessøgende til informationssøgning på vejlede de uddannelsessøgende om brugen af minsu, herunder om at fremskaffe NemID, give særlig vejledning til de grupper af uddannelsessøgende, der har særlige problemer med den digitale ansøgningsproces, herunder hjælpe disse grupper med at gennemføre ansøgningsprocessen, indberette indskrivning af nye uddannelsessøgende, indberette ændringer i de uddannelsessøgendes studiemæssige forhold, der har betydning for tildeling af SU (afbrud, orlov mv.), medvirke til problemafklaring og løsning i de tilfælde, hvor tildeling af SU ikke sker korrekt eller rettidigt, behandle og godkende kontrollister elektronisk, og 1 Styrelsens kompetence til at fastsætte myndighedskrav fremgår af 43 i lov om statens uddannelsesstøtte (SUloven), jf. lovbekendtgørelse nr. 39 af 15. januar 2014 med senere ændringer.

2 2 modtage og behandle ansøgninger om særlige forhold, der skal behandles manuelt af uddannelsesinstitutionen. 3. Regler om varetagelsen af SU-opgaverne Ved varetagelsen af ovennævnte SU-opgaver skal uddannelsesinstitutionerne: indberette en række oplysninger, der er nødvendige for, at styrelsen kan træffe afgørelse om SU, og selv træffe en række afgørelser. Ved indberetning af oplysninger til brug for styrelsens SU-afgørelse skal institutionerne - inden oplysningerne indberettes - foretage partshøring, jf. 3.1., nedenfor. Det vil sige, at uddannelsesinstitutionerne skal høre de studerende om faktiske oplysninger, der kan medføre, at den uddannelsessøgendes ansøgning ikke imødekommes. Høringen skal alene foretages, hvis oplysningen ikke kommer fra den uddannelsessøgende, eller vedkommende i øvrigt ikke kan antages at være bekendt med oplysningen. Høringen skal sikre, at styrelsens afgørelse træffes på et fuldt oplyst grundlag. Hvis uddannelsesinstitutionerne selv træffer afgørelse om SU, jf. 3.2., nedenfor, skal institutionen følge de generelle regler for forvaltningsafgørelser, herunder kravet om partshøring, begrundelse, klagevejledning m.v Oplysninger, som skal indberettes til styrelsen fra uddannelsesinstitutionerne Uddannelsesinstitutionerne skal indberette en række oplysninger til styrelsen i forbindelse med den uddannelsessøgendes optagelse på uddannelsen, når der søges om SU, eller når der i øvrigt sker ændringer i den uddannelsessøgendes studiemæssige forhold. Nogle oplysninger angår kun uddannelsessøgende på videregående uddannelser (VU), mens andre kun angår uddannelsessøgende på ungdomsuddannelser (UU). Uddannelsesinstitutionerne skal indberette følgende oplysninger: uddannelsessøgende, der er indskrevet på og i gang med en støtteberettigende uddannelse (VU/UU), herunder at timetalskravet mv. er opfyldt ved enkeltfag og gymnasial supplering. Suppleringen skal desuden være tilrettelagt kort og intensivt (UU), uddannelsens start- og forventede sluttidspunkt (VU/UU), hvilke måneder af uddannelsen der udgør lønnet praktik (VU/UU), dobbeltklip før første lønnede praktikmåned (VU), tidspunktet for faktisk afslutning af uddannelsen og afbrud af uddannelsen (VU/UU), hvilke måneder af uddannelsen der gives orlov (VU/UU), fastlæggelse af individuel normeret studietid typisk i forbindelse med merit for tidligere uddannelse (VU), om uddannelsen kan afsluttes inden for 12/24 måneder i forbindelse med ansøgning om slutlån (VU), om den uddannelsessøgende optages på en videregående uddannelse senest to år efter afslutningen af den adgangsgivende uddannelse (VU),

3 3 om grundlaget for studieaktivitetskontrollen for uddannelsessøgende, som er påbegyndt en videregående uddannelse den 1. juli 2016 eller senere (VU), om den uddannelsessøgende betaler undervisningsafgift på en uddannelse, der er godkendt til supplerende stipendium (VU/UU), og om den uddannelsessøgende har søgt om supplerende stipendium til dækning af deltagerbetaling til enkeltfag (UU) Uddannelsesinstitutionernes beføjelse til at træffe afgørelser Afgørelser om SU træffes i henhold til lov om statens uddannelsesstøtte (SU-loven), jf. lovbekendtgørelse nr. 39 af 15. januar 2014 med senere ændringer, og i henhold til bekendtgørelse nr af 14. december 2015 om statens uddannelsesstøtte (SU-bekendtgørelsen) med senere ændringer. Selvom ovennævnte love og bekendtgørelser med tiden ændres, og paragrafnumre vedrørende de nedenfor nævnte afgørelser ændres, vil det fortsat være de samme områder, som er omfattet. Regelhenvisninger ajourføres løbende på SU-net Afgørelser alle institutioner skal træffe Det følger af SU-lov og bekendtgørelse, at uddannelsesinstitutionerne træffer afgørelser i første instans på følgende sagsområder: studieaktivitet og dispensation fra kravet om studieaktivitet på grund af sygdom, fødsel eller andre særlige forhold (UU), se i SU-bekendtgørelsen, studieaktivitet for uddannelsessøgende, der går på en videregående uddannelse, der er påbegyndt før den 1. juli 2016, og for alle uddannelsessøgende, om uddannelsen er påbegyndt (indskrivningskontrol) (VU), se henholdsvis 14, stk. 4, i bekendtgørelse nr. 792 af 25. juni 2014, og 14 i den gældende SU-bekendtgørelsen, udeboendesats til uddannelsessøgende på 18 og 19 år (UU) (uddannelsesinstitutionen træffer den endelige administrative afgørelse (ingen klageadgang)), se 19 i SUbekendtgørelsen, ret til SU under meritgivende studieophold i udlandet (VU/UU), se 65 i SUbekendtgørelsen, og ret til udlandsstipendium (VU), se 87 i SU-bekendtgørelsen, og om der kan gives bonusstipendium (VU), se 41 i SU-bekendtgørelsen Afgørelser som visse uddannelsesinstitutioner skal træffe på baggrund af en bemyndigelse fra styrelsen Styrelsen har givet en række uddannelsesinstitutioner bemyndigelse til at træffe afgørelser på visse sagsområder 2. Ud over de afgørelser, der er nævnt ovenfor, træffer de bemyndigede uddannelsesinstitutioner også afgørelse på følgende sagsområder: 2 De bemyndigede uddannelsesinstitutioner har alle fået brev og samarbejdsaftale med bilag fra styrelsen om deres beføjelser. Brevene har frem til sommeren 2009 refereret til en administrativ model, hvor uddannelsesinstitutionen har haft beføjelse til at træffe afgørelse om tildeling af SU i bred forstand kun enkelte sagsområder har været undtaget. Fra den 1. juli 2009 indskrænkedes denne juridiske beføjelse jf. nærværende myndighedskrav.

4 4 forhøjelse af årsfribeløbet, hvis den uddannelsessøgende har modtaget legater, stipendier eller lignende, der er givet med uddannelsesformål for øje, og som indgår i den uddannelsessøgendes egenindkomst (VU/UU), se 56, stk. 1 i SU-bekendtgørelsen, tildeling og udbetaling af fødselsrater/klip (UU/VU), se 23 eller 28 i SUbekendtgørelsen, tillæg af klip på grund af rådsarbejde, sygdom eller andre særlige forhold (VU), se 27 i SU-bekendtgørelsen, forlængelse af slutlånstiden fx på grund af sygdom eller andre særlige forhold (VU), se 31 i SU-bekendtgørelsen, hvorvidt rammen på 70 klip skal udvides (VU), se 24 i SU-bekendtgørelsen, og om der skal gives SU i ferieperioden mellem bachelor- og kandidatuddannelsen og mellem uddannelserne i lignende uddannelsesforløb (VU), se 26, stk. 3 i SUbekendtgørelsen. I forbindelse med ovenstående afgørelser afgøres også spørgsmål om eventuelle frister. 4. Klageadgang I de situationer, hvor uddannelsesinstitutionerne alene indberetter oplysninger til US2000, er det styrelsen, som træffer afgørelserne om støttetildelingen. De uddannelsessøgende kan klage over afgørelserne til Ankenævnet for Statens Uddannelsesstøtteordninger. Klagen skal sendes til uddannelsesinstitutionen og mærkes Klage. Uddannelsesinstitutionen sender klagen til styrelsen med en udtalelse om sagsforløbet samt kopi af eventuelle sagsakter. I de situationer, hvor uddannelsesinstitutionerne træffer afgørelser, kan de uddannelsessøgende klage til styrelsen over afgørelserne. Det gælder dog ikke afgørelser om udeboendesatsen til årige i ungdomsuddannelser. Her træffer uddannelsesinstitutionen den endelige administrative afgørelse. Hvis de uddannelsessøgende ønsker at klage, skal det ske inden 4 uger fra den dag, afgørelsen er meddelt. De skal sende klagen til uddannelsesinstitutionen og mærke brevet "Klage". Hvis uddannelsesinstitutionen giver en uddannelsessøgende medhold helt eller delvis, skal uddannelsesinstitutionen underrette den pågældende om den ændrede afgørelse. Hvis uddannelsesinstitutionen fastholder afgørelsen, skal uddannelsesinstitutionen sende klagen til styrelsen med en udtalelse, hvori uddannelsesinstitutionen begrunder afgørelsen. Uddannelsesinstitutionen skal vedlægge kopi af eventuelle sagsakter. Samtidig skal uddannelsesinstitutionen sende en kopi af udtalelsen til den uddannelsessøgende med oplysning om, at han eller hun kan komme med bemærkninger til udtalelsen. Den uddannelsessøgende skal sende bemærkningerne direkte til styrelsen inden for 2 uger fra dateringen af uddannelsesinstitutionens brev. I udtalelsen til styrelsen skal det fremgå, at uddannelsesinstitutionen har sendt kopi til den uddannelsessøgende med angivelse af frist for bemærkninger. Styrelsen vil herefter tage stilling til sagen i et brev til den uddannelsessøgende. Uddannelsesinstitutionen får kopi af dette brev. Giver styrelsen ikke den uddannelsessøgende medhold, kan han eller hun klage til Ankenævnet for Statens Uddannelsesstøtteordninger.

5 5 5. Regler om uddannelsesinstitutionernes tilrettelæggelse af SU-administrationen Uddannelsesinstitutioner, som indberetter uddannelsesdata gennem de studieadministrative systemer, skal sikre, at det er de samme medarbejdere, som varetager både studieadministration og SU-administration, eller at der er et meget tæt samarbejde mellem de to medarbejdergrupper. Uddannelsesinstitutioner med mange afdelinger og lokaliteter skal tilrettelægge SUadministrationen således, at der internt tilvejebringes ledelses- og koordinationsfunktioner, herunder supportfunktion hos en specialistgruppe. Uddannelsesinstitutionerne skal ligeledes følge de retningslinjer, som styrelsen har udstedt, for tilrettelæggelse af uddannelsesinstitutionernes SU-administration (se su-net.su.dk), herunder: at der som minimum er 2 medarbejdere, som kan varetage SU-administrationen, at SU-medarbejderne har den fornødne viden om SU, blandt andet gennem vejledningen på SU-net og deltagelse i styrelsens kursusudbud, at der sikres vidensdeling mellem uddannelsesinstitutionernes SU-medarbejdere, og at medarbejderne har de fornødne adgangsrettigheder til styrelsens it-systemer. Uddannelsesinstitutionen skal orientere de uddannelsessøgende om, hvor og hvornår de kan henvende sig om SU. Der skal være mulighed for, at de uddannelsessøgende kan henvende sig hele året også i perioder med længerevarende ferie (herunder sommerferien). Hvis dette ikke er muligt, skal der fastsættes en frist for aflevering af ansøgninger og for andre henvendelser om SU før ferien. Der skal altid være medarbejdere til rådighed i et sådant omfang, at de uddannelsessøgende kan få tilfredsstillende service. Sagsbehandlingen skal også i spidsbelastningsperioder gennemføres i overensstemmelse med retningslinjerne på SU-net. 6. Systemadgang og indberetningsmetode Bortset fra folkeskoler, frie grundskoler og ungdomsskoler har alle uddannelsesinstitutioner adgang til styrelsens fagsystem US2000, hvor indberetninger og afgørelser skal registreres. En række uddannelsesinstitutioner har desuden en udvidet systemadgang til US2000, der gør dem i stand til at indberette de trufne afgørelser. Disse uddannelsesinstitutioner har desuden beføjelse til via den udvidede systemadgang til US2000 at foretage ændringer i systemet, jf. instruks på SU-net, der kan medvirke til problemløsning i de tilfælde, hvor tildeling af SU ikke sker korrekt eller rettidigt. Uddannelsesinstitutioner skal fra den 1. juli 2010 indberette uddannelsesdata om de studerende. Der er 3 måder at indberette uddannelsesdata. 1. Uddannelsesinstitutioner med et af følgende studieadministrative systemer: STADS, SIS, LUDUS, EASY-A og LECTIO skal indberette uddannelsesdata gennem disse til støttesystemet US2000 (uddannelsesinstitutioner med andre studieadministrative systemer end de nævnte, kan efter aftale med styrelsen ligeledes indberette gennem deres studieadministrative system). Hvis det studieadministrative system af en eller anden årsag ikke kan levere uddannelsesdata, skal uddannelsesinstitutionen indberette oplysningerne gennem US2000 (hvis det er indskrivningsoplysninger, skal det ske gennem et særligt skærmbillede i US2000).

6 6 2. Uddannelsesinstitutioner uden et af de tidligere nævnte studieadministrative systemer skal indberette uddannelsesdata gennem US2000. Indskrivningsoplysninger skal indberettes gennem et særligt skærmbillede i US Folkeskoler, ungdomsskoler og frie grundskoler skal via et indberetningsskema oplyse uddannelsesdata, når der er uddannelsessøgende, som opfylder betingelserne for at få SU. Indberetningsskemaet er tilgængeligt på SU-net og for den uddannelsessøgende på selvbetjeningssystemet minsu. Det udfyldte indberetningsskema sendes til styrelsen. Yderligere instrukser om indberetning af uddannelsesdata findes på SU-net. 7. Krav til indberetning af uddannelsesdata igennem de studieadministrative systemer De uddannelsesinstitutioner, som indberetter uddannelsesdata gennem de studieadministrative systemer (STADS, SIS, LUDUS, LECTIO og EASY-A m.fl.) skal sikre, at data er fuldstændige, korrekte og opdaterede, da de har betydning for de uddannelsessøgendes støtteforhold. Uddannelsesdata skal indberettes rettidigt, hvilket stiller krav til uddannelsesinstitutionens arbejdsgange i forbindelse med optagelse/indskrivning. Dataindberetning skal om muligt ske senest 10 dage før uddannelsens startdato. Ikke SU-berettigende perioder og ophør skal indberettes til US2000 umiddelbart efter, de er konstateret. Institutioner med videregående uddannelser skal endvidere løbende indberette data om ECTS-fremdrift. Det er uddannelsesinstitutionen, som er ansvarlig for, at institutionens indberetning af uddannelsesdata og kontroldata bliver gennemført efter de fastlagte krav jf. bilag 1 Systemkrav for dataudveksling imellem de studieadministrative systemer og US Informationssikkerhed Ledelsen på uddannelsesinstitutionen skal sikre, at de medarbejdere, der behandler persondata i forbindelse SU-opgaven, følger persondatalovens sikkerhedsbestemmelser. Den brugeradministrator, som ledelsen har udpeget vedrørende administration af brugere med adgang til styrelsens systemer, skal følge de retningslinjer om brugeradministration, der fremgår af autorisationssystemet. De brugere, der gives adgang til systemerne: skal beskytte deres brugernavn og adgangskode, så ikke andre får kendskab hertil. Hvis en anden får kendskab til adgangskoden, skal brugeren straks ændre denne, skal ændre adgangskoden mindst hver 3. måned, skal sikre, at uvedkommende ikke får adgang til at se data om de uddannelsessøgende via skærmen, skærmprint eller lister, herunder låse skærmen, når arbejdspladsen forlades, må ikke tilgå styrelsens systemer uden for kontoret, må kun sende oplysninger om de uddannelsessøgende med personnummer eller andre personhenførbare data af fortrolig karakter med elektronisk post, hvis det sker via Virk.dk. Ved eventuelle driftsforstyrrelser anvises alternativ procedure på SU-net. Øvrige fravigelser af denne procedure fremgår også af SU-net, og skal opbevare lister, print, skemaer eller breve med persondata om de uddannelsessøgende i aflåst rum eller skab efter arbejdstids ophør.

7 7 Oversigt over uddannelsesinstitutionernes afgørelser Afgørelser i medfør af SU-reglerne Afgørelser i medfør af særlig bemyndigelse Ungdomsuddannelser Studieaktivitet og dispensation fra kravet om studieaktivitet på grund af sygdom, fødsel eller andre særlige forhold. Udeboendesats (endelig administrativ afgørelse uden klageadgang). Ret til SU under meritgivende studieophold i udlandet. Afgørelse af om en uddannelsessøgende kan få årsfribeløbet forhøjet, hvis den uddannelsessøgende har modtaget legater, stipendier eller lignende, der er givet med uddannelsesformål for øje, og som indgår i den uddannelsessøgendes egenindkomst. Tildeling og udbetaling af fødselsrater. Videregående uddannelser Studieaktivitet for uddannelsessøgende, der går på en videregående uddannelse, der er påbegyndt før den 1. juli 2016, og for alle uddannelsessøgende, om uddannelsen er påbegyndt (indskrivningskontrol) Om der kan gives bonusstipendium Ret til SU under meritgivende studieophold i udlandet og ret til udlandsstipendium. Afgørelse af om en uddannelsessøgende kan få årsfribeløbet forhøjet, hvis den uddannelsessøgende har modtaget legater, stipendier eller lignende, der er givet med uddannelsesformål for øje, og som indgår i den uddannelsessøgendes egenindkomst. Tildeling og udbetaling af fødselsklip. Tillæg af klip på grund af rådsarbejde, sygdom eller andre særlige forhold. Forlængelse af slutlånstiden fx på grund af sygdom eller andre særlige forhold. Afgørelse af i hvilket omfang rammen på 70 klip skal udvides, Om der skal gives SU i ferieperioden mellem bachelor- og kandidatuddannelsen og mellem uddannelserne i lignende uddannelsesforløb.

Generelt skal uddannelsesinstitutionernes administration og systemer på SU-området tilrettelægges så uddannelsesinstitutionerne kan;

Generelt skal uddannelsesinstitutionernes administration og systemer på SU-området tilrettelægges så uddannelsesinstitutionerne kan; 1 Myndighedskrav til SU-administration 1. Indledning Myndighedskravene fra Styrelsen for Statens Uddannelsesstøtte (styrelsen) beskriver de opgaver og beføjelser, som uddannelsesinstitutionerne har med

Læs mere

ophæver tidligere samarbejdsaftaler med bilag og myndighedskrav udstedt af andre instanser.

ophæver tidligere samarbejdsaftaler med bilag og myndighedskrav udstedt af andre instanser. 26. juni 2009 J.nr. 2009-4116- Myndighedskrav Myndighedskrav til SU-administration 1. Indledning Myndighedskravene fra Styrelsen for Statens Uddannelsesstøtte (styrelsen) beskriver de opgaver og beføjelser,

Læs mere

NOTAT. SU-systemets betydning for studiegennemstrømningen samt en kort beskrivelse af reglerne for støtte til uddannelse

NOTAT. SU-systemets betydning for studiegennemstrømningen samt en kort beskrivelse af reglerne for støtte til uddannelse NOTAT SU-systemets betydning for studiegennemstrømningen samt en kort beskrivelse af reglerne for støtte til uddannelse i udlandet 3. oktober 2008 1. SU-systemets betydning for studiegennemstrømningen

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om specialpædagogisk støtte ved videregående uddannelser

Bekendtgørelse af lov om specialpædagogisk støtte ved videregående uddannelser LBK nr 584 af 01/06/2014 (Historisk) Udskriftsdato: 10. marts 2017 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., j.nr. 14/006467 Senere ændringer til

Læs mere

Ansøgning om SU. Særlige krav til bevis savnede hjemmel

Ansøgning om SU. Særlige krav til bevis savnede hjemmel FOB 04.508 Ansøgning om SU. Særlige krav til bevis savnede hjemmel En studerende blev i 2000 indskrevet på en 2-årig kandidatuddannelse på et universitet. Siden 1999 havde han læst sidefag på Statskundskab

Læs mere

Workshop SU Nyborg den 7. november 2017

Workshop SU Nyborg den 7. november 2017 Workshop SU Nyborg den 7. november 2017 Charlotte Nykjær Betina Jensen Emner workshop SU: Nyt Udbetalingsprogram Nyt Krav rejsningsprogram Uddannelsesskift og institutionsskift Kontrolliste (Journalspor)

Læs mere

SU OG UDLANDSOPHOLD AARHUS UNIVERSITET 5. OKTOBER 2017 FULDMÆGTIG

SU OG UDLANDSOPHOLD AARHUS UNIVERSITET 5. OKTOBER 2017 FULDMÆGTIG SU I UDLANDET Du er berettiget til at modtage SU til et studieophold i udlandet, hvis det er forhåndsgodkendt Oplys om studieopholdet under særlige bopælsforhold i minsu, så får du SUsatsen for udeboende

Læs mere

Workshop Nyborg 6. november Betina Jensen Charlotte Nykjær

Workshop Nyborg 6. november Betina Jensen Charlotte Nykjær Workshop Nyborg 6. november 2018 Betina Jensen Charlotte Nykjær Emner Fejltekst på kontrolliste der mangler en indskrivning (forskel på opret/ret) Uddannelsespålæg indsættes hvor og hvornår Nyt krav program

Læs mere

Ombudsmanden bad Undervisningsministeriet om en udtalelse i sagen.

Ombudsmanden bad Undervisningsministeriet om en udtalelse i sagen. 2010 18-2 Klagevejledning når afgørelsen i det væsentlige bygger på tidligere afgørelse(r) Ombudsmanden rejste af egen drift en sag om manglende klagevejledning. Baggrunden var en klage over et brev fra

Læs mere

Optagelsen 2009 på Københavns Universitet. 1. Ansøgning om SU 2. Information om SU, herunder krav til dig som studerende

Optagelsen 2009 på Københavns Universitet. 1. Ansøgning om SU 2. Information om SU, herunder krav til dig som studerende K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Optagelsen 2009 på Københavns Universitet 1. Ansøgning om SU 2. Information om SU, herunder krav til dig som studerende SU-kontoret Fiolstræde 22 Postboks 2112

Læs mere

. Udfyld skemaet med kuglepen...

. Udfyld skemaet med kuglepen... Ansøgning om uddannelsesstøtte og ændring af uddannelsesstøtte Videregående uddannelse - udland SU/2014 1 Navn 0 Udfyldes af Styrelsen for Videregående Uddannelser c/o navn Institutionskode Retningskode

Læs mere

FOB Visse af IT-systemet. afgørelser. Beskederne var omfattet af journaliseringspligt

FOB Visse af IT-systemet. afgørelser. Beskederne var omfattet af journaliseringspligt FOB 2018-29 Visse af IT-systemet minsu s pop opbeskeder var reelt afgørelser. Beskederne var omfattet af journaliseringspligt Resumé Efter ombudsmandens opfattelse var den behandling af såkaldte for tidligt

Læs mere

Optagelsen 2010 på Københavns Universitet. 1. Ansøgning om SU > Du skal søge i "minsu" 2. Information om SU, herunder krav til dig

Optagelsen 2010 på Københavns Universitet. 1. Ansøgning om SU > Du skal søge i minsu 2. Information om SU, herunder krav til dig K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T V E J L E D N I N G & O P T A G E L S E S U - K O N T O R E T Optagelsen 2010 på Københavns Universitet 1. Ansøgning om SU > Du skal søge i "minsu" 2. Information

Læs mere

Bekendtgørelse om statens uddannelsesstøtte (SU-bekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om statens uddannelsesstøtte (SU-bekendtgørelsen) Udkast 3. april 2009 Bekendtgørelse om statens uddannelsesstøtte (SU-bekendtgørelsen) I medfør af 2, stk. 8, 2 a, stk. 4, 3, stk. 6, 4, 5, stk. 2, 8, stk. 4, 10 a, stk. 3, 10 b, stk. 6, 13, stk. 2 og 4,

Læs mere

UDKAST til Bekendtgørelse om uddannelse af skuespillere ved Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole

UDKAST til Bekendtgørelse om uddannelse af skuespillere ved Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole UDKAST til Bekendtgørelse om uddannelse af skuespillere ved Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole I medfør af 10, stk. 1 og 5, og 15, stk. 2, i lov om videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner,

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af SU-loven og forskellige andre love

Forslag. Lov om ændring af SU-loven og forskellige andre love Lovforslag nr. L 91 Folketinget 2012-13 Fremsat den 28. november 2012 af ministeren for forskning, innovation og videregående uddannelser (Morten Østergaard) Forslag til Lov om ændring af SU-loven og forskellige

Læs mere

Optagelsen 2011 på Københavns Universitet. 1. Ansøgning om SU > Du skal søge i minsu. 2. Information om SU, herunder krav til dig

Optagelsen 2011 på Københavns Universitet. 1. Ansøgning om SU > Du skal søge i minsu. 2. Information om SU, herunder krav til dig K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T V E J L E D N I N G & O P T A G E L S E S U - K O N T O R E T Optagelsen 2011 på Københavns Universitet 1. Ansøgning om SU > Du skal søge i minsu 2. Information

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af SU-loven og forskellige andre love

Forslag. Lov om ændring af SU-loven og forskellige andre love 2012/1 LSF 91 (Gældende) Udskriftsdato: 15. januar 2017 Ministerium: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Journalnummer: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående

Læs mere

SU enkeltfagsynkronisering mellem LUDUS Web og US2000

SU enkeltfagsynkronisering mellem LUDUS Web og US2000 NR. 79 LUDUS Web SU-synkronisering med US2000 DEN 30. JULI 2012 Indledning Fremsøg kursister med mærke i Kursisten håndteres manuelt i US2000 Synkroniser SU indskrivning i LUDUS Web med indskrivning i

Læs mere

Oversigt (indholdsfortegnelse) Støtteformer og støttebeløb m.v. Uddannelsesstøtte inden for klippekortet

Oversigt (indholdsfortegnelse) Støtteformer og støttebeløb m.v. Uddannelsesstøtte inden for klippekortet BEK nr 349 af 20/04/2006 (SU-bekendtgørelsen) Offentliggørelsesdato: 28-04-2006 Undervisningsministeriet Lovgivning forskriften vedrører LBK nr 983 af 27/07/2007 Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4

Læs mere

Retningslinjer for foreningens forvaltningsretlige Sagsbehandling af godkendelser, tilladelser mv.

Retningslinjer for foreningens forvaltningsretlige Sagsbehandling af godkendelser, tilladelser mv. Side 1 af 5 Opgavefordeling KZ & V står for den daglige sagsbehandling på området. Sagsbehandlingen omfatter alle relevante sagsskridt, der relaterer sig til myndighedsbehandling af det sagsområde, der

Læs mere

Bekendtgørelse om statens uddannelsesstøtte (SUbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om statens uddannelsesstøtte (SUbekendtgørelsen) Uddannelsesudvalget (2. samling) UDU alm. del - Bilag 79 Offentligt O:\SU-Styrelsen\Bekendtgørelser\565125\Dokumenter\565125.fm 06-12-07 09:29 k02 KFR Bekendtgørelse Bekendtgørelse om statens uddannelsesstøtte

Læs mere

Information om SU til erhvervsuddannelser på Aarhus Tech

Information om SU til erhvervsuddannelser på Aarhus Tech Information om SU til erhvervsuddannelser på Aarhus Tech Hvis du ønsker at søge SU til din uddannelse, skal du være opmærksom på følgende: SU kan kun søges elektronisk på www.su.dk og du kan kun logge

Læs mere

Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) til beskæftigedes uddannelse på videregående niveau

Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) til beskæftigedes uddannelse på videregående niveau Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) beskæftigedes uddannelse på videregående niveau Du skal aflevere ansøgningen en SVU-administrator: Professionshøjskolen Metropol Professionshøjskolen Lillebælt University

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om statens uddannelsesstøtte (SU-loven)

Forslag. Lov om ændring af lov om statens uddannelsesstøtte (SU-loven) Lovforslag nr. L 155 Folketinget 2009-10 Fremsat den 5. marts 2010 af undervisningsministeren (Tina Nedergaard) Forslag til Lov om ændring af lov om statens uddannelsesstøtte (SU-loven) (Udlandsstipendium

Læs mere

Årsrapport for SUstyrelsens eksterne tilsyn 2004

Årsrapport for SUstyrelsens eksterne tilsyn 2004 Årsrapport for SUstyrelsens eksterne tilsyn 2004 August 2005 INDLEDNING... 3 TILSYN PÅ SU-OMRÅDET... 3 STATISTISK OVERVÅGNING... 3 DRIFTSOVERVÅGNING... 3 INDKALDELSE AF SAGER... 4 TILSYNSBESØG MED FORUDGÅENDE

Læs mere

0 Min uddannelse er på Fast Track listen...

0 Min uddannelse er på Fast Track listen... Ansøgning om uddannelsesstøtte og ændring af uddannelsesstøtte Videregående uddannelse, der er på Fast Track listen SU/2015 1 Navn c/o navn Nuværende adresse 0 Min uddannelse er på Fast Track listen...

Læs mere

Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) til beskæftigedes uddannelse på videregående niveau

Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) til beskæftigedes uddannelse på videregående niveau Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) beskæftigedes uddannelse på videregående niveau Du skal aflevere ansøgningen en SVU-administrator*. 1. Husk at læse vejledningen ansøgningsskemaet Udfyldes af SVU-administrator

Læs mere

Nuværende adresse Modtaget på uddannelsesstedet Dag Md. År Skal skemaet til særlig behandling skrives 1 her. Ja Nej. Nej. Nej. Fra.

Nuværende adresse Modtaget på uddannelsesstedet Dag Md. År Skal skemaet til særlig behandling skrives 1 her. Ja Nej. Nej. Nej. Fra. Ansøgning om uddannelsesstøtte og ændring af uddannelsesstøtte Videregående uddannelse 1 Navn c/o navn SU/2009 0 Udfyldes af uddannelsesstedet Institutionskode Retningskode Nuværende adresse Postnr. By/postdistrikt

Læs mere

BEK nr 988 af 03/10/2008 (Historisk) Udskriftsdato: 17. februar Senere ændringer til forskriften BEK nr 874 af 07/07/2010

BEK nr 988 af 03/10/2008 (Historisk) Udskriftsdato: 17. februar Senere ændringer til forskriften BEK nr 874 af 07/07/2010 BEK nr 988 af 03/10/2008 Udskriftsdato: 17. februar 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 068.373.021 Senere ændringer til forskriften BEK nr 874 af 07/07/2010

Læs mere

Bekendtgørelse om befordringsrabat til uddannelsessøgende i ungdomsuddannelser m.v.

Bekendtgørelse om befordringsrabat til uddannelsessøgende i ungdomsuddannelser m.v. BEK nr 1632 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 2. marts 2017 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser,

Læs mere

15. maj 2013. Ændring i reglerne om støttetid

15. maj 2013. Ændring i reglerne om støttetid Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte Att.: Marianne Gjevert Petersen Bredgade 43 1260 København K 15. maj 2013 Høringssvar vedr. forslag til lov om ændring af SU-loven, lov om befordringsrabat

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om statens uddannelsesstøtte (SU-loven) 1)

Bekendtgørelse af lov om statens uddannelsesstøtte (SU-loven) 1) LBK nr 1037 af 30/08/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 28. marts 2019 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., j.nr. 17/035918 Senere ændringer til

Læs mere

Bekendtgørelse om ph.d.-uddannelsen ved universiteterne og visse kunstneriske uddannelsesinstitutioner (ph.d.-bekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om ph.d.-uddannelsen ved universiteterne og visse kunstneriske uddannelsesinstitutioner (ph.d.-bekendtgørelsen) BEK nr 1039 af 27/08/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 10. oktober 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser

Læs mere

(Tidlig vejledning i folkeskolen, mentorordning, brobygning og forøget opsøgende vejledning m.v.)

(Tidlig vejledning i folkeskolen, mentorordning, brobygning og forøget opsøgende vejledning m.v.) LOV nr 559 af 06/06/2007 (Gældende) Lov om ændring af lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv og forskellige andre love og om ophævelse af lov om brobygningsforløb til ungdomsuddannelserne (Tidlig

Læs mere

Politik for behandling af persondata ved Viby Gymnasium

Politik for behandling af persondata ved Viby Gymnasium Viby Gymnasium, Søndervangs Allé 45, 8260 Viby www.vibygym.dk administration@vibygym.dk Tlf: +45 8734 8000 CVR: 29 55 38 07 EAN: 5798000558427 UVMs skolenr.: 751076 Politik for behandling af persondata

Læs mere

SU-styrelsens digitale selvbetjeningsløsning på SU-området

SU-styrelsens digitale selvbetjeningsløsning på SU-området SU-styrelsens digitale selvbetjeningsløsning Mål Forbedre kundeservicen ved obligatorisk selvbetjening Effektivisere SU-administrationen 2 Målgrupper Studerende 2008 (før obligatorisk digitalisering) 2010

Læs mere

Ja Nej. Nej. Nej. Fra. Til. Aktiveringsydelse/uddannelsesydelse/uddannelsesgodtgørelse/revalideringsydelse/orlovsydelse (ikke SU) Antal mdr.

Ja Nej. Nej. Nej. Fra. Til. Aktiveringsydelse/uddannelsesydelse/uddannelsesgodtgørelse/revalideringsydelse/orlovsydelse (ikke SU) Antal mdr. Ansøgning om uddannelsesstøtte og ændring af uddannelsesstøtte Videregående uddannelse 1 Navn c/o navn SU/2015 0 Udfyldes af uddannelsesstedet Institutionskode Retningskode Nuværende adresse Postnr By/postdistrikt

Læs mere

Revalidering og Handicaptillæg

Revalidering og Handicaptillæg og - studerendes muligheder, rettigheder og pligter Studenterrådgivningen Indledning I denne brochure kan du læse om støttemulighederne og. og handicaptillæg tilbydes studerende, der pga. en funktionsnedsættelse

Læs mere

BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE

BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Formål og omfang... 5 2. Databehandlers opgave... 5 3. Instruks... 5 4. Brug af ekstern Databehandler eller underleverandør... 5 5. Behandling i udlandet...

Læs mere

Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) til beskæftigedes uddannelse på videregående niveau

Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) til beskæftigedes uddannelse på videregående niveau Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) beskæftigedes uddannelse på videregående niveau Du skal aflevere ansøgningen en SVU-administrator*. 1. Husk at læse vejledningen ansøgningsskemaet Udfyldes af SVU-administrator

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse Lovtidende A Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse I medfør af 2 c, stk. 8, 2 d, stk. 3, 2 i, 14, stk. 1, 2. pkt. og 15 e i lov

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til. ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til. ungdomsuddannelserne Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til ungdomsuddannelserne I medfør af 10 g i lov om vejledning om uddannelse og erhverv samt pligt til uddannelse, beskæftigelse m.v., jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Virksomhedsprojekt. Betingelser

Virksomhedsprojekt. Betingelser Virksomhedsprojekt Betingelser Den studerendes tilknytning til en virksomhed formaliseres med denne kontrakt. Kontrakten indgås mellem den studerende, instituttet for den uddannelse, hvor den studerende

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om statens uddannelsesstøtte (SU-loven)

Forslag. Lov om ændring af lov om statens uddannelsesstøtte (SU-loven) September 2009 UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om statens uddannelsesstøtte (SU-loven) (Stipendium til visse uddannelsessøgende under 18 år, automatisk bopælskontrol m.v.) 1 I lov om statens uddannelsesstøtte

Læs mere

Administrativ procedure tvistighedssager

Administrativ procedure tvistighedssager Administrativ procedure tvistighedssager Erhvervsuddannelsesloven 63, stk. 1: En tvistighed mellem en elev og praktikvirksomheden kan alene indbringes for det faglige udvalg, der skal søge at tilvejebringe

Læs mere

Bekendtgørelse om delegation af uddannelses- og forskningsministerens beføjelser til Styrelsen for Forskning og Uddannelse

Bekendtgørelse om delegation af uddannelses- og forskningsministerens beføjelser til Styrelsen for Forskning og Uddannelse BEK nr 847 af 23/06/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 12. november 2017 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., j.nr. 17/028262 Senere ændringer til

Læs mere

Afslag på dispensation fra ansøgningsfrist for fleksjobrefusion

Afslag på dispensation fra ansøgningsfrist for fleksjobrefusion 2-x. Forvaltningsret 1113.1 114.3 115.1 123.1. Afslag på dispensation fra ansøgningsfrist for fleksjobrefusion En friskole glemte at søge Økonomistyrelsen om fleksjobrefusion inden ansøgningsfristen udløb.

Læs mere

skal fremgå af uddannelsens studieordning. Stk. 2. Uddannelsesinstitutionen fastsætter adgangskrav til den enkelte kandidatuddannelse.

skal fremgå af uddannelsens studieordning. Stk. 2. Uddannelsesinstitutionen fastsætter adgangskrav til den enkelte kandidatuddannelse. BEK nr 254 af 13/03/2015 Udskriftsdato: 23. september 2019 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser, j.nr.

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved de videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner

Lovtidende A. Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved de videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner Lovtidende A Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved de videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner I medfør af 1, stk. 1 og 4, i lov om adgangsregulering ved videregående uddannelser,

Læs mere

LOV nr 1568 af 18/12/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 5. maj 2019

LOV nr 1568 af 18/12/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 5. maj 2019 LOV nr 1568 af 18/12/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 5. maj 2019 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., j.nr. 18/050726 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

BEK nr 313 af 21/03/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 6. marts 2017

BEK nr 313 af 21/03/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 6. marts 2017 BEK nr 313 af 21/03/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 6. marts 2017 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser, Styrelsen

Læs mere

Workshop Nyborg den 4. november 2014. Emner: Højst 5 ungdomsuddannelser med SU. Udenlandske studerende uden dansk personnummer

Workshop Nyborg den 4. november 2014. Emner: Højst 5 ungdomsuddannelser med SU. Udenlandske studerende uden dansk personnummer Workshop Nyborg den 4. november 2014 Emner: Højst 5 ungdomsuddannelser med SU. Udenlandske studerende uden dansk personnummer Betina Jensen, Statens Uddannelsesstøtte Højst 5 ungdomsuddannelser Reglerne

Læs mere

Ja Nej. Nej. Nej. Fra. Til. SU består af stipendium (SU-stipendium) og lån (SU-lån). Du skal derfor udfylde 7 og evt. 8 for at få SU. Md.

Ja Nej. Nej. Nej. Fra. Til. SU består af stipendium (SU-stipendium) og lån (SU-lån). Du skal derfor udfylde 7 og evt. 8 for at få SU. Md. Ansøgning om uddannelsesstøtte og ændring af uddannelsesstøtte Ungdomsuddannelse SU/2013 1 Navn c/o navn Nuværende adresse Postnr By/postdistrikt 1 Udfyldes af uddannelsesstedet Institutionskode Retningskode

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud m.v. til videregående uddannelser på erhvervsakademier, professionshøjskoler og maritime uddannelsesinstitutioner m.fl.

Bekendtgørelse om tilskud m.v. til videregående uddannelser på erhvervsakademier, professionshøjskoler og maritime uddannelsesinstitutioner m.fl. Uddannelses- og Forskningsministeriet Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte Den 5. juli 2018 UDKAST Bekendtgørelse om tilskud m.v. til videregående uddannelser på erhvervsakademier, professionshøjskoler

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser og lov om erhvervsrettet grunduddannelse og

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser og lov om erhvervsrettet grunduddannelse og Lovforslag nr. L 23 Folketinget 2011-12 Fremsat den 16. november 2011 af ministeren for forskning, innovation og videregående uddannelser (Morten Østergaard) Forslag til Lov om ændring af lov om erhvervsakademiuddannelser

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om statens uddannelsesstøtte (SU-loven)

Forslag. Lov om ændring af lov om statens uddannelsesstøtte (SU-loven) Lovforslag nr. L 59 Folketinget 2009-10 Fremsat den 11. november 2009 af undervisningsministeren (Bertel Haarder) Forslag til Lov om ændring af lov om statens uddannelsesstøtte (SU-loven) (Stipendium til

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om statens voksenuddannelsesstøtte

Bekendtgørelse af lov om statens voksenuddannelsesstøtte LBK nr 340 af 01/04/2015 Udskriftsdato: 7. april 2019 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser, j.nr. 15/006697

Læs mere

Sundbyhus Sundholmsvej 40A 2300 København S. Afgørelse om iværksættelse af påbud

Sundbyhus Sundholmsvej 40A 2300 København S. Afgørelse om iværksættelse af påbud Sundbyhus Sundholmsvej 40A 2300 København S Afgørelse om iværksættelse af påbud På baggrund af Socialtilsyn Hovedstadens tilsynsbesøg på Center Amager - Sundbyhus mandag den 10. juli 2017 træffes hermed

Læs mere

Ønsker du at klage over eksamen eller prøve?

Ønsker du at klage over eksamen eller prøve? Ønsker du at klage over eksamen eller prøve? Vejledning til studerende, som ønsker at klage over eksamen eller prøve. Januar 2019 UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Odense UCL Erhvervsakademi og

Læs mere

Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) Version / dato: 9. oktober 2013 Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) I medfør af 1, stk. 1, i lov nr. 319 af 16. maj 1990 om adgangsregulering

Læs mere

område (talentbekendtgørelsen).

område (talentbekendtgørelsen). BEK nr 1605 af 19/12/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 31. januar 2018 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Forskning og Uddannelse,

Læs mere

Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) til beskæftigedes uddannelse på videregående niveau

Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) til beskæftigedes uddannelse på videregående niveau Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) Du skal aflevere ansøgningen en SVU-administrator: Professionshøjskolen Metropol Professionshøjskolen Lillebælt University College Professionshøjskolen VIA University

Læs mere

BRUG AF TILBAGEMELDING.DK

BRUG AF TILBAGEMELDING.DK BRUG AF TILBAGEMELDING.DK 1. Vejledning til brug af tilbagemelding.dk... 2 2. Indberetning for grundskoler... 2 3. Indberetning ved underplacering... 6 4. Indberetning ved cøsaformålskoder (jf. myndighedskrav)...

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om statens voksenuddannelsesstøtte

Bekendtgørelse af lov om statens voksenuddannelsesstøtte LBK nr 694 af 08/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 27. januar 2017 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser,

Læs mere

Bekendtgørelse om talentinitiativer på de videregående uddannelser på Uddannelses- og Forskningsministeriets område (talentbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om talentinitiativer på de videregående uddannelser på Uddannelses- og Forskningsministeriets område (talentbekendtgørelsen) BEK nr 597 af 08/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 30. december 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser,

Læs mere

Regelgennemgang af tilbagebetaling af SU-lån og krav om for meget udbetalt SU

Regelgennemgang af tilbagebetaling af SU-lån og krav om for meget udbetalt SU Regelgennemgang af tilbagebetaling af SU-lån og krav om for meget udbetalt SU Reglerne om tilbagebetaling af studielån og krav om for meget udbetalt SU er beskrevet i SUbekendtgørelsen (bkg. Nr. 792 af

Læs mere

Kontraktbilag 7: Databehandleraftale

Kontraktbilag 7: Databehandleraftale Kontraktbilag 7: Databehandleraftale DATABEHANDLERAFTALE Mellem parterne: Den dataansvarlige myndighed Region Syddanmark Damhaven 12 CVR.nr.: 29190909 (herefter Dataansvarlig ) og Databehandler Leverandør

Læs mere

BEK nr 839 af 20/06/2017 (Historisk) Udskriftsdato: 27. april 2019

BEK nr 839 af 20/06/2017 (Historisk) Udskriftsdato: 27. april 2019 BEK nr 839 af 20/06/2017 Udskriftsdato: 27. april 2019 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., j.nr. 2017-877 Senere ændringer til forskriften BEK nr 1231 af 13/11/2017

Læs mere

Partsrepræsentation ved de elektroniske selvbetjeningssystemer minsu og mituddannelseskort. 15. februar 2012

Partsrepræsentation ved de elektroniske selvbetjeningssystemer minsu og mituddannelseskort. 15. februar 2012 2012-5 Partsrepræsentation ved de elektroniske selvbetjeningssystemer minsu og mituddannelseskort Ombudsmanden rejste en sag på eget initiativ om uddannelsessøgendes mulighed for at lade sig repræsentere

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne Undervisningsministeriet 27. maj 2014 Udkast Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne I medfør af 10 g i lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv samt pligt

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om statens uddannelsesstøtte (SU-loven)

Bekendtgørelse af lov om statens uddannelsesstøtte (SU-loven) LBK nr 983 af 27/07/2007 (SU-loven) Offentliggørelsesdato: 10-08-2007 Undervisningsministeriet Afsnit I Afsnit I a Afsnit II Afsnit III Afsnit IV Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5 Kapitel

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor som lærer i folkeskolen

Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor som lærer i folkeskolen Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor som lærer i folkeskolen I medfør af 22 og 31, stk. 3, i lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

BEK nr 1231 af 13/11/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 1. januar Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., j.nr.

BEK nr 1231 af 13/11/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 1. januar Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., j.nr. BEK nr 1231 af 13/11/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 1. januar 2018 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., j.nr. 2017-3688 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om almen voksenuddannelse og om anerkendelse af

Bekendtgørelse af lov om almen voksenuddannelse og om anerkendelse af LBK nr 1073 af 04/09/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 22. februar 2017 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 056.63P.391 Senere ændringer

Læs mere

2011/1 LSF 128 (Gældende) Udskriftsdato: 30. juni Forslag. til. (Digital kommunikation i sager om specialpædagogisk støtte)

2011/1 LSF 128 (Gældende) Udskriftsdato: 30. juni Forslag. til. (Digital kommunikation i sager om specialpædagogisk støtte) 2011/1 LSF 128 (Gældende) Udskriftsdato: 30. juni 2019 Ministerium: Ministeriet for Børn og Undervisning Journalnummer: Ministeriet for Børn og Undervisning, Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen, j.nr. 128.92K.271

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 128 Folketinget Fremsat den 28. marts 2012 af børne- og undervisningsministeren (Christine Antorini) til

Forslag. Lovforslag nr. L 128 Folketinget Fremsat den 28. marts 2012 af børne- og undervisningsministeren (Christine Antorini) til Lovforslag nr. L 128 Folketinget 2011-12 Fremsat den 28. marts 2012 af børne- og undervisningsministeren (Christine Antorini) Forslag til Lov om ændring af lov om institutioner for almengymnasiale uddannelser

Læs mere

Vilkår og privatlivspolitik

Vilkår og privatlivspolitik Vilkår og privatlivspolitik 1. Ansvar Beskyttelse af dine persondata har vores højeste prioritet, uanset om disse data handler om dig, dine transaktioner, dine produkter eller dine serviceydelser. Vi behandler

Læs mere

Revalidering og handicaptillæg

Revalidering og handicaptillæg Revalidering og handicaptillæg Studenterrådgivningen Ansvarshavende redaktør: Else-Marie Stilling Tekst: Layout: Claus Bonde og Mette Rosenvel Ulla Halskov Studenterrådgivningen maj 2009 Studenterrådgivningen

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov

Bekendtgørelse af lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov LBK nr 1031 af 23/08/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 10. februar 2018 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j. nr. 002.66R.351 Senere ændringer til forskriften LOV nr

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om statens uddannelsesstøtte (SU-loven)

Forslag. Lov om ændring af lov om statens uddannelsesstøtte (SU-loven) 2009/1 LSF 59 (Gældende) Udskriftsdato: 1. oktober 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Statens Uddannelsesstøtte, j. nr. 2009-4211 Fremsat den 11.

Læs mere

GSK. Forår Indhold

GSK. Forår Indhold GSK Forår 2017 Indhold GSK... 1 GSK på N. Zahles Gymnasieskole... 2 Fravær og studie- og ordensregler... 2 Lommeregner, computerprogrammer og bøger... 2 Statens Uddannelsesstøtte... 2 Snyd med SU... 3

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem parterne: Den dataansvarlige myndighed Regioner og kommuner (herefter Dataansvarlig )

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem parterne: Den dataansvarlige myndighed Regioner og kommuner (herefter Dataansvarlig ) DATABEHANDLERAFTALE Mellem parterne: Den dataansvarlige myndighed Regioner og kommuner (herefter Dataansvarlig ) og Databehandler Dansk Telemedicin A/S Robert Jacobsens Vej 68 2300 København S CVR.nr.:

Læs mere

Bekendtgørelse om tilsynet med de anerkendte arbejdsløshedskassers administration

Bekendtgørelse om tilsynet med de anerkendte arbejdsløshedskassers administration BEK nr 370 af 28/04/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 23. januar 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Pensionsstyrelsen, j.nr. 10-22-0024 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til energieffektive opvarmningssystemer ved skrotning af oliefyr

Bekendtgørelse om tilskud til energieffektive opvarmningssystemer ved skrotning af oliefyr Bekendtgørelse om tilskud til energieffektive opvarmningssystemer ved skrotning af oliefyr I medfør af 4, 5, stk. 3, 6 og 7, stk. 2, i lov nr. 129 af 25. februar 1998 om statstilskud til produktrettede

Læs mere

Forslag. til. I universitetsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 261 af 18. marts 2015, foretages følgende ændringer:

Forslag. til. I universitetsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 261 af 18. marts 2015, foretages følgende ændringer: Forslag til Lov om ændring af universitetsloven, lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser, lov om videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner, lov om maritime uddannelser

Læs mere

Udkast. Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor som lærer i folkeskolen

Udkast. Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor som lærer i folkeskolen Udkast Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor som lærer i folkeskolen I medfør af 22, stk. 1 og 2, og 31, stk. 3, i lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser, jf.

Læs mere

BEK nr 429 af 09/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 18. februar Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 429 af 09/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 18. februar Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 429 af 09/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 18. februar 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Direktoratet for Kriminalforsorgen, j.nr. 15-61-0024 Senere ændringer til

Læs mere

0 Min uddannelse er på Fast Track listen...

0 Min uddannelse er på Fast Track listen... SU/2019 Ansøgning om uddannelsesstøtte og ændring af uddannelsesstøtte Videregående uddannelse, der er på Fast Track listen 1 Navn c/o navn Nuværende adresse 0 Min uddannelse er på Fast Track listen Uddannelsen

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse som adoptant

Bekendtgørelse om godkendelse som adoptant Bekendtgørelse om godkendelse som adoptant I medfør af 25, 25 b, stk. 5, 25 c, stk. 3, og 30 i adoptionsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. XX af XX, fastsættes efter bemyndigelse: Kapitel 1 Godkendelse som

Læs mere

Inatsisartutlov nr. 24 af 18. november 2010 om folkehøjskoler

Inatsisartutlov nr. 24 af 18. november 2010 om folkehøjskoler Inatsisartutlov nr. 24 af 18. november 2010 om folkehøjskoler Formål 1. Folkehøjskolerne tilbyder elever almendannende undervisning med sigte på folkelig oplysning af bred, almen og demokratisk karakter

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud m.v. til videregående uddannelser på erhvervsakademier, professionshøjskoler og maritime uddannelsesinstitutioner m.fl.

Bekendtgørelse om tilskud m.v. til videregående uddannelser på erhvervsakademier, professionshøjskoler og maritime uddannelsesinstitutioner m.fl. BEK nr 1273 af 12/11/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 5. august 2019 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte,

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi (2. samling) UVT alm. del - Bilag 66 Offentligt

Udvalget for Videnskab og Teknologi (2. samling) UVT alm. del - Bilag 66 Offentligt Udvalget for Videnskab og Teknologi (2. samling) UVT alm. del - Bilag 66 Offentligt Notat Danske regler med relevans for uddannelser omfattet af en Erasmus Mundus aftale 1. Hvad er en Erasmus Mundus aftale?

Læs mere

Bekendtgørelse om den erhvervsøkonomiske diplomuddannelse (HDuddannelsen)

Bekendtgørelse om den erhvervsøkonomiske diplomuddannelse (HDuddannelsen) BEK nr 774 af 12/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 20. juli 2018 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Forskning og Uddannelse,

Læs mere

1 Udfyldes af Styrelsen for Videregående Uddannelser. Tlf.nr. UDL.nr. Ja Nej. Nej. Nej. Fra. Til

1 Udfyldes af Styrelsen for Videregående Uddannelser. Tlf.nr. UDL.nr. Ja Nej. Nej. Nej. Fra. Til Ansøgning om uddannelsesstøtte og ændring af uddannelsesstøtte Ungdomsuddannelse - udland SU/2014 1 Navn c/o navn 1 Udfyldes af Styrelsen for Videregående Uddannelser Institutionskode Retningskode Postadresse

Læs mere

SU - arbejdstager - dokumentation for udført arbejde - lav timeløn

SU - arbejdstager - dokumentation for udført arbejde - lav timeløn KEN nr 10423 af 15/12/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 19. april 2019 Ministerium: Journalnummer: 13/029272 Økonomi- og Indenrigsministeriet Senere ændringer til afgørelsen Ingen SU - arbejdstager - dokumentation

Læs mere

Ombudsmanden mente endvidere, at reglerne burde have været kundgjort i Lovtidende.

Ombudsmanden mente endvidere, at reglerne burde have været kundgjort i Lovtidende. 2012-6 Regler om dokumenter, der ikke underskrives, skal fastsættes i bekendtgørelsesform Med hjemmel i skatteforvaltningsloven havde Skatteministeriet i en bekendtgørelse fastsat regler om digital kommunikation

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af SU-loven

Forslag. Lov om ændring af SU-loven Lovforslag nr. L 179 Folketinget 2010-11 Fremsat den 30. marts 2011 af undervisningsministeren Forslag til Lov om ændring af SU-loven (Fribeløb i forbindelse med SU til uddannelsessøgende ved politiets

Læs mere

Orientering vedrørende særlig adressebeskyttelse - 2015/2

Orientering vedrørende særlig adressebeskyttelse - 2015/2 Enhed CPR Sagsbehandler GK Sagsnr. 2014-9799 Doknr. 227177 Dato 30. april 2015 Orientering vedrørende særlig adressebeskyttelse - 2015/2 Særlig adressebeskyttelse til personer, som udsættes for trusler

Læs mere

Bekendtgørelse om delegation af uddannelses- og forskningsministerens beføjelser til Styrelsen for Forskning og Uddannelse

Bekendtgørelse om delegation af uddannelses- og forskningsministerens beføjelser til Styrelsen for Forskning og Uddannelse BEK nr 1641 af 16/12/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 20. september 2019 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., j.nr. 18/021011 Senere ændringer

Læs mere