Optagelsen 2009 på Københavns Universitet. 1. Ansøgning om SU 2. Information om SU, herunder krav til dig som studerende

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Optagelsen 2009 på Københavns Universitet. 1. Ansøgning om SU 2. Information om SU, herunder krav til dig som studerende"

Transkript

1 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Optagelsen 2009 på Københavns Universitet 1. Ansøgning om SU 2. Information om SU, herunder krav til dig som studerende SU-kontoret Fiolstræde 22 Postboks København K Daglig åbningstid Tlf su-kontoret@adm.ku.dk Hjemmeside for SU-systemet: Juli 2009

2 2 1. Ansøgning om SU Sådan søger du om SU Vi kan først behandle ansøgningen, når du har accepteret studiepladsen. Du skal søge SU til din uddannelse ved Københavns Universitet via selvbetjeningssystemet "minsu" på > minsu. På > minsu søg online kan du læse mere om, hvordan du får en selvbetjeningskode til minsu. Når du er inde på minsu, skal du: 1. Vælg: Du kan søge om SU til en ny uddannelse eller ved genoptagelse. 2. Vælg: Søg SU videregående uddannelse. 3. Under "Vælg uddannelsessted: Vælg Københavns Universitet. 4. Under afdeling: 4.1. Du læser på Det Farmaceutiske Fakultet: Vælg: Farmaceutisk Fakultet, 1014 København K Du læser på Det Biovidenskabelige Fakultet, se uddannelserne på > bacheloruddannelser: Vælg: Biovid Fak Fød, Vet & Nat (= Naturressourcer), 1014 København K Alle andre uddannelser: 5. Vælg: Fortsæt. Vælg: Københavns Universitet, 1014 København K. 6. Udfyld minimum felt 1, 2, 3, 4, 5, 7 og 10; se nedenfor om start- og sluttidspunkt. 7. Afslut ansøgningen: Vælg: Søg SU til videregående uddannelse. 8. Tjek den kvittering, som du får, når du har afsluttet ansøgningen. Oversigt over uddannelsernes start- og sluttidspunkt Du skal først søge SU til bacheloruddannelsen. Først når du stort set er færdig med bacheloruddannelsen, er det relevant at søge om støtte til kandidatuddannelsen.

3 3 Uddannelse Starttidspunkt Sluttidspunkt Bacheloruddannelse, normeret studietid 1) 3 år... 3 ½ år 2)... 4 år 2) Tandplejer ) 2) Medicinstuderende med studiestart februar 2010 og bachelorstuderende i italiensk med studiestart februar 2010 skal søge med ansøgning for støtteåret Fra slutningen af november 2009 kan minsu bruges for Ekstra klip for bacheloruddannelse over 3 år kan kun bruges til din aktuelle uddannelse, dvs. klippene falder væk, hvis du skifter uddannelse. Spørgsmål om ansøgning og SU Vi forventer, at du har sat dig ind i SU-reglerne. På SU-systemets hjemmeside skal du søge information om SU. Her finder du oplysninger om SU-regler, satser, frister, studielån m.v. Se også under Spørgsmål og svar, som indeholder oplysninger om nogle af de mest almindelige situationer, som du kan komme ud for, når du får SU. På SU-kontorets hjemmeside er der flere oplysninger om SU til uddannelse på Københavns Universitet. Hvis du har spørgsmål i forbindelse med ansøgning om SU eller om SU i øvrigt, som du ikke kan finde svar på i afsnit 2. Information om SU eller på hjemmesiderne, er du velkommen til at kontakte SU-kontoret. Bemærk, at der kan være ventetid, da der erfaringsmæssigt er mange, der ringer i august. Svar på ansøgning om SU Ansøgning om SU fra september 2009 vil blive ekspederet således: Søgt på minsu inden den 10. august Forventet udbetaling den 31. august Søgt på minsu inden den 20. august Forventet udbetaling den 10. september. Der er udbetaling 1 gang om ugen, normalt om torsdagen. Har du frikort, kan vi ikke udbetale din SU, før du afleverer dit frikort til SKAT. Hvis frikortet ikke afleveres, skal du regne med, at der kan gå op til 2 måneder inden SU en udbetales og så med et skattetræk på 60 pct.

4 4 Som svar på din ansøgning får du tilsendt en støttemeddelelse. Tjek altid støttemeddelelsen og gem den. Hvis du har søgt om lån, får du samtidigt et gældsbrev. Hvis du ikke bruger gældsbrevet med det samme, så gem det. Du kan bruge det senere på året. Læs om frister, herunder ansøgningsfrist og fristen for at returnere lånebeviset, på > Tidsfrister. 2. Information om SU Nedenfor er oplysninger om nogle af de vigtigste emner. Krav til dig for at få SU under din uddannelse Som SU-modtager skal du hele tiden være i gang med din uddannelse for at kunne få SU. Oplysning om de studiefaglige krav for at bevare studiepladsen på Københavns Universitet kan du få på Studievejledningen på dit fakultet. SU-kontoret standser for udbetaling af SU: Hvis du ikke 7 måneder efter uddannelsens start er i gang med uddannelsen Det er ikke tilstrækkeligt at have været til eksamen 4 5 måneder efter uddannelsens start. Hvis du kommer mere end 12 måneder bagud i studiet i forhold til dit forbrug af klip Når du fx har brugt 22 klip (2 år) til en bacheloruddannelse, skal du have bestået eksamener svarende til 60 ECTS (1 år). Du kan så først søge om SU igen, når du opfylder betingelserne for at få støtte. Hvis det viser sig, at du ikke er i gang med din uddannelse Hvis der går for lang tid mellem beståede eksamener. Du kan så først søge om SU igen, når du kan dokumentere, at du igen er i gang med uddannelsen. Støtterammen Til videregående uddannelser er der en ramme på 70 klip (1 klip svarer til 1 måneds SU) svarende til 34 klip til en 3-årig bacheloruddannelse + 24 klip til en 2-årig kandidatuddannelse + 12 klip til forsinkelse. Til din aktuelle uddannelse får du klip svarende til normeret studietid for din uddannelse + 12 klip til forsinkelse. Fx er tildelingen til en 3-årig bacheloruddannelse: 34 klip til normeret studietid + 12 klip til forsinkelse, i alt 46 klip.

5 5 Det kan komme på tale efterfølgende at ændre støtterammen for din aktuelle uddannelse. Det sker, hvis du fx får/har fået meritoverført eksamener fra åben uddannelse, en anden videregående uddannelse, uddannelse i udlandet eller tidligere har været i gang med samme uddannelse. Indkomst ved siden af SU - Fribeløb Når du får SU i en måned i et støtteår (= kalenderåret), er der grænser for, hvor meget du må tjene, uden at du skal betale SU tilbage. Husk at eventuelle feriepenge, som beskattes i 2009, tæller med som indkomst i Fribeløbet kan udregnes på 2 måder, dels efter "fribeløb", dels efter "periodisering", se nedenfor. Den måde, som er mest fordelagtig for dig, vil blive valgt. Så meget må du tjene - Fribeløb Se om beregning af fribeløb for hele året på > Regn dit fribeløb ud. På > Beregn dit fribeløb for 2009 kan du beregne dit fribeløb og se, om du eventuelt skal vælge SU fra for at undgå at betale SU tilbage. På > Din indkomst kan du læse om "Egenindkomst", som er SUsystemets udtryk for den indkomst, som du har ved siden af din SU. Her kan du også se, hvilke indkomster, der tæller med i din egenindkomst. Eksempler på beregning af fribeløb 2009: Eksempel 1 Du har ikke børn under 18 år og får SU i alle 12 måneder til en videregående uddannelse Du kan tjene kr. (12 x kr.) Eksempel 2 Du har ikke børn under 18 år og er uden for uddannelse januar august og får SU september december. Du kan tjene kr. (8 x kr. + 4 x kr.) Eksempel 3 Du får ikke SU. Du kan tjene ubegrænset.

6 6 Får du kun SU i en del af året, holder orlov, vælger SU fra m.m., skal du selv regne ud, hvor meget du kan tjene ved siden af din SU. Du skal gå frem efter satserne for fribeløb, se > Satser for fribeløb 2009, og kan på den måde regne dig frem til dit årsfribeløb. Satserne for fribeløb er før skat. Så meget må du tjene - Periodisering Periodisering betyder, at vi kun tæller din indkomst med i de måneder, du er indskrevet på en uddannelse. Hvis du er omfattet af reglerne om periodisering, skal du ikke betale SU tilbage, hvis du holder dig inden for dit fribeløb i de måneder, du er indskrevet på en uddannelse (uddannelsesfribeløb). Du opfylder reglerne om periodisering, hvis du ikke er indskrevet på en uddannelse i januar eller december eller du ikke er indskrevet på en uddannelse i mindst fire sammenhængende måneder i et år (hvis du for eksempel afslutter din uddannelse i juni og ikke er indskrevet på en uddannelse i månederne juli til oktober). Opfylder du en af betingelserne, betyder det, at du må tjene ubegrænset i de måneder, hvor du ikke er indskrevet på en uddannelse. Du skal dog være opmærksom på, at de almindelige regler om fribeløb og indkomst fortsat gælder for dig i de måneder, hvor du er indskrevet på en uddannelse. Læse mere på > Periodisering af din indkomst Skat og indkomst Du skal betale skat af SU-stipendium (kaldes også SU). SU-systemet får elektronisk oplysninger om grundlaget for skattetræk (skattekortet) fra SKATs it-system. SU-kontoret eller Styrelsen for Statens Uddannelsesstøtte skal ikke have dit skattekort. Alt om skat og indkomst skal du ordne med SKAT. Hvis SU-systemet skal bruge et andet skattekort end det, der står på din støttemeddelelse, skal du rette henvendelse til SKAT. SU-systemet skal normalt have ændringen senest den 15. i måneden før ændringen skal have virkning. Læs om SU og skat på > Skat. Læs mere om skat på herunder om SU og skat og om Skat for Unge.

7 7 Du skal også rette henvendelse til SKAT, hvis du har spørgsmål om, hvorvidt nogle af dine indkomster indgår i den personlige indkomst, kapitalindkomst eller aktieindkomst, der beskattes efter personskattelovens 8 a, stk. 2. Rabat til transport Studerende, der er berettiget til SU, kan søge om transportrabat. Du kan også få transportrabat, når du fravælger SU, dvs. du skal søge om SU men fravælge den, da du skal være registreret i SU-systemet. Læs om befordringsrabat på > Rabat til transport. I hovedstadsområdet skal du bruge mindst et 3-zoners periodekort for at få rabat, se pris for hovedstadsområdet. Du må gerne købe et periodekort, som du kan bruge udover dit behov for transport til Københavns Universitet. Fødselsklip Læs om reglerne for fødselsklip for barn født under uddannelsen på > Du får barn under uddannelsen. Hvis du er blevet forælder før starten af din uddannelse, har du også mulighed for at søge om fødselsklip: højst 12 måneder før uddannelsen starter, hvis du er blevet mor og højst 6 måneder før uddannelsen starter, hvis du er blevet far, se > Du fik barn før din uddannelse.

Optagelsen 2010 på Københavns Universitet. 1. Ansøgning om SU > Du skal søge i "minsu" 2. Information om SU, herunder krav til dig

Optagelsen 2010 på Københavns Universitet. 1. Ansøgning om SU > Du skal søge i minsu 2. Information om SU, herunder krav til dig K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T V E J L E D N I N G & O P T A G E L S E S U - K O N T O R E T Optagelsen 2010 på Københavns Universitet 1. Ansøgning om SU > Du skal søge i "minsu" 2. Information

Læs mere

Optagelsen 2011 på Københavns Universitet. 1. Ansøgning om SU > Du skal søge i minsu. 2. Information om SU, herunder krav til dig

Optagelsen 2011 på Københavns Universitet. 1. Ansøgning om SU > Du skal søge i minsu. 2. Information om SU, herunder krav til dig K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T V E J L E D N I N G & O P T A G E L S E S U - K O N T O R E T Optagelsen 2011 på Københavns Universitet 1. Ansøgning om SU > Du skal søge i minsu 2. Information

Læs mere

En vejledning til SU-ansøgere

En vejledning til SU-ansøgere 1 En vejledning til SU-ansøgere 2 3 I denne lille folder kan du måske få svar på dine spørgsmål om SU. Du er også altid velkommen til at kontakte SU-vejleder på kontoret eller tale med din studievejleder.

Læs mere

Information om SU til erhvervsuddannelser på Aarhus Tech

Information om SU til erhvervsuddannelser på Aarhus Tech Information om SU til erhvervsuddannelser på Aarhus Tech Hvis du ønsker at søge SU til din uddannelse, skal du være opmærksom på følgende: SU kan kun søges elektronisk på www.su.dk og du kan kun logge

Læs mere

Nuværende adresse Modtaget på uddannelsesstedet Dag Md. År Skal skemaet til særlig behandling skrives 1 her. Ja Nej. Nej. Nej. Fra.

Nuværende adresse Modtaget på uddannelsesstedet Dag Md. År Skal skemaet til særlig behandling skrives 1 her. Ja Nej. Nej. Nej. Fra. Ansøgning om uddannelsesstøtte og ændring af uddannelsesstøtte Videregående uddannelse 1 Navn c/o navn SU/2009 0 Udfyldes af uddannelsesstedet Institutionskode Retningskode Nuværende adresse Postnr. By/postdistrikt

Læs mere

. Udfyld skemaet med kuglepen...

. Udfyld skemaet med kuglepen... Ansøgning om uddannelsesstøtte og ændring af uddannelsesstøtte Videregående uddannelse - udland SU/2014 1 Navn 0 Udfyldes af Styrelsen for Videregående Uddannelser c/o navn Institutionskode Retningskode

Læs mere

Ja Nej. Nej. Nej. Fra. Til. Aktiveringsydelse/uddannelsesydelse/uddannelsesgodtgørelse/revalideringsydelse/orlovsydelse (ikke SU) Antal mdr.

Ja Nej. Nej. Nej. Fra. Til. Aktiveringsydelse/uddannelsesydelse/uddannelsesgodtgørelse/revalideringsydelse/orlovsydelse (ikke SU) Antal mdr. Ansøgning om uddannelsesstøtte og ændring af uddannelsesstøtte Videregående uddannelse 1 Navn c/o navn SU/2015 0 Udfyldes af uddannelsesstedet Institutionskode Retningskode Nuværende adresse Postnr By/postdistrikt

Læs mere

0 Min uddannelse er på Fast Track listen...

0 Min uddannelse er på Fast Track listen... Ansøgning om uddannelsesstøtte og ændring af uddannelsesstøtte Videregående uddannelse, der er på Fast Track listen SU/2015 1 Navn c/o navn Nuværende adresse 0 Min uddannelse er på Fast Track listen...

Læs mere

1 Udfyldes af Styrelsen for Videregående Uddannelser. Tlf.nr. UDL.nr. Ja Nej. Nej. Nej. Fra. Til

1 Udfyldes af Styrelsen for Videregående Uddannelser. Tlf.nr. UDL.nr. Ja Nej. Nej. Nej. Fra. Til Ansøgning om uddannelsesstøtte og ændring af uddannelsesstøtte Ungdomsuddannelse - udland SU/2014 1 Navn c/o navn 1 Udfyldes af Styrelsen for Videregående Uddannelser Institutionskode Retningskode Postadresse

Læs mere

Ja Nej. Nej. Nej. Fra. Til. SU består af stipendium (SU-stipendium) og lån (SU-lån). Du skal derfor udfylde 7 og evt. 8 for at få SU. Md.

Ja Nej. Nej. Nej. Fra. Til. SU består af stipendium (SU-stipendium) og lån (SU-lån). Du skal derfor udfylde 7 og evt. 8 for at få SU. Md. Ansøgning om uddannelsesstøtte og ændring af uddannelsesstøtte Ungdomsuddannelse SU/2013 1 Navn c/o navn Nuværende adresse Postnr By/postdistrikt 1 Udfyldes af uddannelsesstedet Institutionskode Retningskode

Læs mere

SU OG UDLANDSOPHOLD AARHUS UNIVERSITET 5. OKTOBER 2017 FULDMÆGTIG

SU OG UDLANDSOPHOLD AARHUS UNIVERSITET 5. OKTOBER 2017 FULDMÆGTIG SU I UDLANDET Du er berettiget til at modtage SU til et studieophold i udlandet, hvis det er forhåndsgodkendt Oplys om studieopholdet under særlige bopælsforhold i minsu, så får du SUsatsen for udeboende

Læs mere

NOTAT. SU-systemets betydning for studiegennemstrømningen samt en kort beskrivelse af reglerne for støtte til uddannelse

NOTAT. SU-systemets betydning for studiegennemstrømningen samt en kort beskrivelse af reglerne for støtte til uddannelse NOTAT SU-systemets betydning for studiegennemstrømningen samt en kort beskrivelse af reglerne for støtte til uddannelse i udlandet 3. oktober 2008 1. SU-systemets betydning for studiegennemstrømningen

Læs mere

DSF OG STUDERENDE MED BØRN I SU-SYSTEMET

DSF OG STUDERENDE MED BØRN I SU-SYSTEMET DSF OG STUDERENDE MED BØRN I SU-SYSTEMET Vedtaget af DSF s levevilkårsudvalg d. 1. december 2013 Dette notat beskriver nogle af de problemer og barrierer studerende med børn møder i SUsystemet samt DSF

Læs mere

Ja Nej. Nej. Nej. Fra. Til. SU består af stipendium (SU-stipendium og lån (SU-lån). Du skal derfor udfylde 7 og evt. 8 for at få SU. Md.

Ja Nej. Nej. Nej. Fra. Til. SU består af stipendium (SU-stipendium og lån (SU-lån). Du skal derfor udfylde 7 og evt. 8 for at få SU. Md. Ansøgning om uddannelsesstøtte og ændring af uddannelsesstøtte Ungdomsuddannelse - udland SU/2009 1 Navn c/o navn 1 Udfyldes af Styrelsen for Statens Uddannelsstøtte Institutionskode Retningskode Postadresse

Læs mere

Generelt skal uddannelsesinstitutionernes administration og systemer på SU-området tilrettelægges så uddannelsesinstitutionerne kan;

Generelt skal uddannelsesinstitutionernes administration og systemer på SU-området tilrettelægges så uddannelsesinstitutionerne kan; 1 Myndighedskrav til SU-administration 1. Indledning Myndighedskravene fra Styrelsen for Statens Uddannelsesstøtte (styrelsen) beskriver de opgaver og beføjelser, som uddannelsesinstitutionerne har med

Læs mere

ophæver tidligere samarbejdsaftaler med bilag og myndighedskrav udstedt af andre instanser.

ophæver tidligere samarbejdsaftaler med bilag og myndighedskrav udstedt af andre instanser. 26. juni 2009 J.nr. 2009-4116- Myndighedskrav Myndighedskrav til SU-administration 1. Indledning Myndighedskravene fra Styrelsen for Statens Uddannelsesstøtte (styrelsen) beskriver de opgaver og beføjelser,

Læs mere

PLS vejleder om: BARSEL

PLS vejleder om: BARSEL PLS vejleder om: BARSEL PLS Pædagogstuderendes PLS Pædagogstuderendes Landssammenslutning Landssammenslutning Bredgade 25 X Bredgade 1260 København 25 X 1260 K København Tlf 3546 5880 K Tlf pls@pls.dk

Læs mere

Regelgennemgang af tilbagebetaling af SU-lån og krav om for meget udbetalt SU

Regelgennemgang af tilbagebetaling af SU-lån og krav om for meget udbetalt SU Regelgennemgang af tilbagebetaling af SU-lån og krav om for meget udbetalt SU Reglerne om tilbagebetaling af studielån og krav om for meget udbetalt SU er beskrevet i SUbekendtgørelsen (bkg. Nr. 792 af

Læs mere

Oversigt (indholdsfortegnelse) Støtteformer og støttebeløb m.v. Uddannelsesstøtte inden for klippekortet

Oversigt (indholdsfortegnelse) Støtteformer og støttebeløb m.v. Uddannelsesstøtte inden for klippekortet BEK nr 349 af 20/04/2006 (SU-bekendtgørelsen) Offentliggørelsesdato: 28-04-2006 Undervisningsministeriet Lovgivning forskriften vedrører LBK nr 983 af 27/07/2007 Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4

Læs mere

1 Udfyldes af Styrelsen for Videregående Uddannelser. Tlf.nr. UDL.nr. Ja Nej. Nej. Nej. Fra. Til

1 Udfyldes af Styrelsen for Videregående Uddannelser. Tlf.nr. UDL.nr. Ja Nej. Nej. Nej. Fra. Til Ansøgning om uddannelsesstøtte og ændring af uddannelsesstøtte Ungdomsuddannelse - udland SU/2017 1 Navn c/o navn 1 Udfyldes af Styrelsen for Videregående Uddannelser Institutionskode Retningskode Postadresse

Læs mere

Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) til beskæftigedes uddannelse på videregående niveau

Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) til beskæftigedes uddannelse på videregående niveau Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) beskæftigedes uddannelse på videregående niveau Du skal aflevere ansøgningen en SVU-administrator*. 1. Husk at læse vejledningen ansøgningsskemaet Udfyldes af SVU-administrator

Læs mere

Bekendtgørelse om statens uddannelsesstøtte (SU-bekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om statens uddannelsesstøtte (SU-bekendtgørelsen) Udkast 3. april 2009 Bekendtgørelse om statens uddannelsesstøtte (SU-bekendtgørelsen) I medfør af 2, stk. 8, 2 a, stk. 4, 3, stk. 6, 4, 5, stk. 2, 8, stk. 4, 10 a, stk. 3, 10 b, stk. 6, 13, stk. 2 og 4,

Læs mere

Bekendtgørelse om statens uddannelsesstøtte (SUbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om statens uddannelsesstøtte (SUbekendtgørelsen) Uddannelsesudvalget (2. samling) UDU alm. del - Bilag 79 Offentligt O:\SU-Styrelsen\Bekendtgørelser\565125\Dokumenter\565125.fm 06-12-07 09:29 k02 KFR Bekendtgørelse Bekendtgørelse om statens uddannelsesstøtte

Læs mere

. Udfyld skemaet med kuglepen...

. Udfyld skemaet med kuglepen... Ansøgning om uddannelsesstøtte og ændring af uddannelsesstøtte Videregående uddannelse - udland SU/2017 1 Navn 0 Udfyldes af Styrelsen for Videregående Uddannelser c/o navn Institutionskode Retningskode

Læs mere

SÅDAN SØGER DU SU. En guide til su.dk

SÅDAN SØGER DU SU. En guide til su.dk SÅDAN SØGER DU SU En guide til su.dk SØG SU PÅ SU.DK Gå ind på www.su.dk - søg SU Log på med dit Nem ID på Min SU. Når du har logget ind, ser din side sådan ud: Vælg din uddannelse Du skal nu angive hvilken

Læs mere

0 Min uddannelse er på Fast Track listen...

0 Min uddannelse er på Fast Track listen... SU/2019 Ansøgning om uddannelsesstøtte og ændring af uddannelsesstøtte Videregående uddannelse, der er på Fast Track listen 1 Navn c/o navn Nuværende adresse 0 Min uddannelse er på Fast Track listen Uddannelsen

Læs mere

Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) til beskæftigedes uddannelse på videregående niveau

Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) til beskæftigedes uddannelse på videregående niveau Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) beskæftigedes uddannelse på videregående niveau Du skal aflevere ansøgningen en SVU-administrator*. 1. Husk at læse vejledningen ansøgningsskemaet Udfyldes af SVU-administrator

Læs mere

Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) til beskæftigedes uddannelse på videregående niveau

Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) til beskæftigedes uddannelse på videregående niveau Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) beskæftigedes uddannelse på videregående niveau Du skal aflevere ansøgningen en SVU-administrator: Professionshøjskolen Metropol Professionshøjskolen Lillebælt University

Læs mere

15. maj 2013. Ændring i reglerne om støttetid

15. maj 2013. Ændring i reglerne om støttetid Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte Att.: Marianne Gjevert Petersen Bredgade 43 1260 København K 15. maj 2013 Høringssvar vedr. forslag til lov om ændring af SU-loven, lov om befordringsrabat

Læs mere

Ja Nej. Nej. Nej. Fra. Til. SU består af stipendium (SU-stipendium) og lån (SU-lån). Du skal derfor udfylde 7 og evt. 8 for at få SU. Md. Md.

Ja Nej. Nej. Nej. Fra. Til. SU består af stipendium (SU-stipendium) og lån (SU-lån). Du skal derfor udfylde 7 og evt. 8 for at få SU. Md. Md. Ansøgning om uddannelsesstøtte og ændring af uddannelsesstøtte Ungdomsuddannelse SU/2018 1 Navn c/o navn Nuværende adresse Postnr By/postdistrikt 1 Udfyldes af uddannelsesstedet Institutionskode Retningskode

Læs mere

Hvorfor får man et skattesmæk?

Hvorfor får man et skattesmæk? Hvorfor får man et skattesmæk? Den klassiske fejl for unge som rammer flere hundrede tusind unge hvert år opstår fordi man kommer til at bruge sit fradrag to gange. Du kan imidlertid selv gøre noget for

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om statens uddannelsesstøtte (SU-loven) 1)

Bekendtgørelse af lov om statens uddannelsesstøtte (SU-loven) 1) LBK nr 1037 af 30/08/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 28. marts 2019 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., j.nr. 17/035918 Senere ændringer til

Læs mere

Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) til beskæftigedes uddannelse på videregående niveau

Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) til beskæftigedes uddannelse på videregående niveau Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) beskæftigedes uddannelse på videregående niveau Du skal aflevere ansøgningen en SVU-administrator*. 1. Husk at læse vejledningen ansøgningsskemaet Udfyldes af SVU-administrator

Læs mere

Guide: Sådan søger du folkepension

Guide: Sådan søger du folkepension Guide: Sådan søger du folkepension Log ind med nøglekort NemID Log ind med NemID. Du skal taste dit bruger-id og din adgangskode. Klik på Næste. Hvis du ikke har NemID, kan du bestille det på www.nemid.nu

Læs mere

Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) til beskæftigedes uddannelse på videregående niveau

Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) til beskæftigedes uddannelse på videregående niveau Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) Du skal aflevere ansøgningen en SVU-administrator: Professionshøjskolen Metropol Professionshøjskolen Lillebælt University College Professionshøjskolen VIA University

Læs mere

Guide: Sådan søger du folkepension

Guide: Sådan søger du folkepension Guide: Sådan søger du folkepension Velkommen til Pensionsguiden Hvis du ikke er logget på borger.dk med NemID, skal du logge på her. Klik på Log på. Er du logget på, kan du klikke her og hoppe frem til

Læs mere

Effekt af øget aftrapning af SU til hjemmeboende

Effekt af øget aftrapning af SU til hjemmeboende SU-systemet Effekt af øget aftrapning af SU til hjemmeboende På ungdomsuddannelserne bruges 3,7 mia.kr. årligt, hvoraf 1,5 mia. kr. udbetales til hjemmeboende studerende. Hvis man i øget grad indkomstgraduerede

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om statens uddannelsesstøtte (SU-loven)

Forslag. Lov om ændring af lov om statens uddannelsesstøtte (SU-loven) 1 Udkast 26. september 2008 Forslag til Lov om ændring af lov om statens uddannelsesstøtte (SU-loven) (Forhøjelse af fribeløb, forsørgertillæg og handicaptillæg, ophør af dobbeltklipordningen, obligatorisk

Læs mere

Lisbeth Lund-Hansen Noget om SU. Satserne for SU er forskellig alt efter om man bor hjemme eller ude. Side 1 af 8

Lisbeth Lund-Hansen Noget om SU. Satserne for SU er forskellig alt efter om man bor hjemme eller ude. Side 1 af 8 Noget om SU Satserne for SU er forskellig alt efter om man bor hjemme eller ude. Side 1 af 8 Sammen med SU har man lov til at tjene op til et vist beløb. Det kaldes fribeløbet. Hvis man overskrider sit

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om statens uddannelsesstøtte (SU-loven)

Forslag. Lov om ændring af lov om statens uddannelsesstøtte (SU-loven) Forslag til Lov om ændring af lov om statens uddannelsesstøtte (SU-loven) (Støtte til særlige kompetenceudvidende forløb for nyuddannede) 1 I lov om statens uddannelsesstøtte (SU-loven), jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Valg af ansøgningsstrategi

Valg af ansøgningsstrategi Valg af ansøgningsstrategi Cecilie og Rasmus søger ind 24. juni 1. juli Cecilie får hue på Cecilie vil søge ind på uddannelse A og tjekker Specifikke Adgangskrav. Cecilie skal supplere ét fag ét niveau!

Læs mere

ANSØGNING OG OPTAGELSE

ANSØGNING OG OPTAGELSE 1 ANSØGNING OG OPTAGELSE Program www.optagelse.dk Kvote 1 og kvote 2 Adgangskvotienter Tidslinje Suppleringskurser Økonomi og bolig FAQ Åbent hus 2 www.optagelse.dk søg online med NemID søg uden NemID

Læs mere

Oplysninger til elever og studerende fra Sydslesvig om

Oplysninger til elever og studerende fra Sydslesvig om Birgitte Dohm Studievejleder Duborg-Skolen, Flensborg 24.07.2009. Oplysninger til elever og studerende fra Sydslesvig om Indledning og kontakt Det følgende er en sammenskrivning af reglerne for at elever

Læs mere

Generelt skal uddannelsesinstitutionernes administration og systemer på SU-området tilrettelægges, så uddannelsesinstitutionerne kan:

Generelt skal uddannelsesinstitutionernes administration og systemer på SU-området tilrettelægges, så uddannelsesinstitutionerne kan: 1 Myndighedskrav til SU-administration (ajourført den 1. juli 2016) 1. Indledning Myndighedskravene fra Styrelsen for Videregående Uddannelser (styrelsen) beskriver de opgaver og beføjelser, som uddannelsesinstitutionerne

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om statens uddannelsesstøtte (SU-loven)

Forslag. Lov om ændring af lov om statens uddannelsesstøtte (SU-loven) Lovforslag nr. L 95 Folketinget 2009-10 Fremsat den 18. december 2009 af undervisningsministeren (Bertel Haarder) Forslag til Lov om ændring af lov om statens uddannelsesstøtte (SU-loven) (Støtte til særlige

Læs mere

Revalidering og Handicaptillæg

Revalidering og Handicaptillæg og - studerendes muligheder, rettigheder og pligter Studenterrådgivningen Indledning I denne brochure kan du læse om støttemulighederne og. og handicaptillæg tilbydes studerende, der pga. en funktionsnedsættelse

Læs mere

Forslag. til. Lov om ændring af SU-loven og lov om statens voksenuddannelsesstøtte

Forslag. til. Lov om ændring af SU-loven og lov om statens voksenuddannelsesstøtte Forslag til Lov om ændring af SU-loven og lov om statens voksenuddannelsesstøtte (Sammenlægning af flere krav om tilbagebetaling af SU og SVU til ét tilbagebetalingskrav samt forhøjelse af fribeløb under

Læs mere

Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) til beskæftigedes uddannelse på videregående niveau

Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) til beskæftigedes uddannelse på videregående niveau Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) beskæftigedes uddannelse på videregående niveau Du skal aflevere ansøgningen en SVU-administrator*. 1. Husk at læse vejledningen ansøgningsskemaet Udfyldes af SVU-administrator

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål Ofte stillede spørgsmål Log in problemer Jeg kan ikke logge ind? Læs mere under Sådan søger du optagelse på en kandidatuddannelse. Hvis du efter at have læst det, stadig ikke kan logge ind, kan du sende

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om statens uddannelsesstøtte (SU-loven)

Forslag. Lov om ændring af lov om statens uddannelsesstøtte (SU-loven) 2009/1 LSF 95 (Gældende) Udskriftsdato: 24. december 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Statens Uddannelsesstøtte, j. nr. 2009-4210 Fremsat den 18.

Læs mere

FINANSIERING AF STUDIEOPHOLD I UDLANDET

FINANSIERING AF STUDIEOPHOLD I UDLANDET FINANSIERING AF STUDIEOPHOLD I UDLANDET AU 4. OKTOBER 2018 MULIGHEDER FOR FINANSIERING SU Aarhus Universitet, Internationalt Center Muligheder for stipendier på AU, fakultetsstipendier, Erasmus, Nordlys

Læs mere

STUDIESTARTSOPLÆG 2015 FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB

STUDIESTARTSOPLÆG 2015 FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB 2015 FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB VELKOMMEN TIL! Hvem er vi?! Studievejledningen på Health! Mentorordningen! Strukturen på uddannelsen! Jeres studieprogram (kassogram)! Det faglige indhold, eksamensformer, 1.

Læs mere

Ja Nej. Nej. Nej. Fra. Til. SU består af stipendium (SU-stipendium) og lån (SU-lån). Du skal derfor udfylde 7 og evt. 8 for at få SU. Md. Md.

Ja Nej. Nej. Nej. Fra. Til. SU består af stipendium (SU-stipendium) og lån (SU-lån). Du skal derfor udfylde 7 og evt. 8 for at få SU. Md. Md. Ansøgning om uddannelsesstøtte og ændring af uddannelsesstøtte Ungdomsuddannelse, der er på Fast Track listen SU/2019 1 Navn c/o navn Postadresse 0 Min uddannelse er på Fast Track listen... Eksamensgrad:...

Læs mere

Vejledning til studerende om orlov på UCN

Vejledning til studerende om orlov på UCN Orientering til: Dokumentdato: 18. november 2014 Dokumentansvarlig: asn Senest revideret: 16. januar 2015 Senest revideret af: Sagsnr.: asn Vejledning til studerende om orlov på UCN Dette er en vejledning

Læs mere

S T A T I S T I K. SU-støtte & SU-gæld 2009

S T A T I S T I K. SU-støtte & SU-gæld 2009 S T A T I S T I K SU-støtte & SU-gæld 2009 SUS nr. 17 December 2010 Styrelsen for Statens Uddannelsesstøtte Danasvej 30 DK 1780 København V www.sustyrelsen.dk ISBN: 978-87-92601-07-0 Forord Styrelsen for

Læs mere

STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING

STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING Login til STADS-DANS: www.stadsdans.aau.dk Et godt tip Tryk på F11 for at få STADS-DANS til at fylde hele skærmen. FANEBLADENE Den side, du starter på, når du er logget

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af SU-loven

Forslag. Lov om ændring af SU-loven Lovforslag nr. L 179 Folketinget 2010-11 Fremsat den 30. marts 2011 af undervisningsministeren Forslag til Lov om ændring af SU-loven (Fribeløb i forbindelse med SU til uddannelsessøgende ved politiets

Læs mere

Serviceøkonom i Sønderborg

Serviceøkonom i Sønderborg Niels Ole Christensen Sivkrovej 20 Bedsted 6240 Løgumkloster OPTAGELSESBREV Hej Niels Ole Jeg hedder Jesper M. Axelsen og er ansvarlig for uddannelserne på Erhvervsakademi Syd Vest i Sønderborg. Det glæder

Læs mere

S T A T I S T I K. SU-støtte & SU-gæld 2000

S T A T I S T I K. SU-støtte & SU-gæld 2000 S T A T I S T I K SU-støtte & SU-gæld 2000 SUS nr. 8 Oktober 2001 SUstyrelsen Danasvej 30 DK 1780 København V www.su.dk ISBN: 87-90750-27-6 Forord SUstyrelsen udgiver hermed SU-statistikpublikationen

Læs mere

Styrelsen for Statens Uddannelsesstøtte S T A T I S T I K. SU-støtte & SU-gæld 2005

Styrelsen for Statens Uddannelsesstøtte S T A T I S T I K. SU-støtte & SU-gæld 2005 Styrelsen for Statens Uddannelsesstøtte S T A T I S T I K SU-støtte & SU-gæld 2005 SUS nr. 13 December 2006 Styrelsen for Statens Uddannelsesstøtte Danasvej 30 DK 1780 København V www.sustyrelsen.dk ISBN:

Læs mere

SU-styrelsens digitale selvbetjeningsløsning på SU-området

SU-styrelsens digitale selvbetjeningsløsning på SU-området SU-styrelsens digitale selvbetjeningsløsning Mål Forbedre kundeservicen ved obligatorisk selvbetjening Effektivisere SU-administrationen 2 Målgrupper Studerende 2008 (før obligatorisk digitalisering) 2010

Læs mere

Revalidering og handicaptillæg

Revalidering og handicaptillæg Revalidering og handicaptillæg Studenterrådgivningen Ansvarshavende redaktør: Else-Marie Stilling Tekst: Layout: Claus Bonde og Mette Rosenvel Ulla Halskov Studenterrådgivningen maj 2009 Studenterrådgivningen

Læs mere

Valg af ansøgningsstrategi

Valg af ansøgningsstrategi Valg af ansøgningsstrategi Besøg af Studievalg 1. g/1. hf 2. g/1. hf 3. g/2. hf 3. g/2. hf - forår Valg og valgovervejelser Uddannelsesog karrierevalg Ansøgningsstrategi Studievalg Hvem er Studievalg

Læs mere

Uddannelsesreformen 2013

Uddannelsesreformen 2013 Uddannelsesreformen 2013 Torsdag den 18. april blev SU-reformen færdigforhandlet. Resultatet blev en reform, der på mange punkter ligner regeringens oprindelige reformudspil. På enkelte områder er der

Læs mere

Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) til beskæftigedes uddannelse på folkeskole- og gymnasialt niveau

Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) til beskæftigedes uddannelse på folkeskole- og gymnasialt niveau Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) til beskæftigedes uddannelse på folkeskole- og gymnasialt niveau Du skal aflevere ansøgningen til et voksenuddannelsescenter (VUC) 1. Husk at læse vejledningen til

Læs mere

CAKIs miniguide til skat

CAKIs miniguide til skat 1 CAKIs miniguide til Skat Kilde: Skat.dk Når du driver virksomhed, bør du orientere dig i de regler for beskatning, der findes i Danmark. Som selvstændig inden for de kunstneriske fag er der sandsynlighed

Læs mere

Guide: Sådan søger du om folkepension

Guide: Sådan søger du om folkepension Guide: Sådan søger du om folkepension Log ind med NemID Log ind med NemID. Du skal taste dit bruger-id og din adgangskode. Klik på Næste. Log ind med NemID Find dit nøglekort, og skriv nummeret, der står

Læs mere

Valg af ansøgningsstrategi

Valg af ansøgningsstrategi Valg af ansøgningsstrategi De 4 vigtigste pointer i dag: Søge kvote 1 og/eller 2 og evt. standby Fordele/ulemper sabbat Supplering (med ekstra fagniveauer) SU og økonomi Cecilie og Rasmus søger ind 24.

Læs mere

GSK. Forår Indhold

GSK. Forår Indhold GSK Forår 2017 Indhold GSK... 1 GSK på N. Zahles Gymnasieskole... 2 Fravær og studie- og ordensregler... 2 Lommeregner, computerprogrammer og bøger... 2 Statens Uddannelsesstøtte... 2 Snyd med SU... 3

Læs mere

S T A T I S T I K. SU-støtte & SU-gæld 2002

S T A T I S T I K. SU-støtte & SU-gæld 2002 S T A T I S T I K SU-støtte & SU-gæld 2002 SUS nr. 10 November 2003 SUstyrelsen Danasvej 30 DK 1780 København V www.sustyrelsen.dk ISBN: 87-90750-37-3 Forord SUstyrelsen udgiver hermed SU-statistikpublikationen

Læs mere

Ombudsmanden bad Undervisningsministeriet om en udtalelse i sagen.

Ombudsmanden bad Undervisningsministeriet om en udtalelse i sagen. 2010 18-2 Klagevejledning når afgørelsen i det væsentlige bygger på tidligere afgørelse(r) Ombudsmanden rejste af egen drift en sag om manglende klagevejledning. Baggrunden var en klage over et brev fra

Læs mere

Valg af ansøgningsstrategi

Valg af ansøgningsstrategi Valg af ansøgningsstrategi De 4 vigtigste pointer i dag: Forholde dig til at søge kvote 1 og/eller 2 og evt. standby Fordele/ulemper sabbat Måder at supplere på SU og økonomi Fra det virkelige liv: Grete

Læs mere

10. I 17, stk. 1, ændres», med et tillæg på 12 klip (støttetiden)«til:»(støttetiden), jf. dog stk. 2«.

10. I 17, stk. 1, ændres», med et tillæg på 12 klip (støttetiden)«til:»(støttetiden), jf. dog stk. 2«. Lovforslag nr. L 225 Folketinget 2012-13 Fremsat den 28. maj 2013 af ministeren for forskning, innovation og videregående uddannelser (Morten Østergaard) Forslag til Lov om ændring af SU-loven, lov om

Læs mere

Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) til beskæftigedes uddannelse på folkeskole- og gymnasialt niveau

Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) til beskæftigedes uddannelse på folkeskole- og gymnasialt niveau Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) beskæftigedes uddannelse på folkeskole- og gymnasialt niveau Du skal aflevere ansøgningen a-kassen eller et voksenuddannelsescenter (VUC) 1. Husk at læse vejledningen

Læs mere

Bekendtgørelse om befordringsrabat m.v. til uddannelsessøgende i ungdomsuddannelser m.v.

Bekendtgørelse om befordringsrabat m.v. til uddannelsessøgende i ungdomsuddannelser m.v. Bekendtgørelse om befordringsrabat m.v. til uddannelsessøgende i ungdomsuddannelser m.v. I medfør af 2, stk. 2-4, 4, stk. 3, 7, stk. 2, 8, stk. 2, 9, stk. 6, 9 a, stk. 3, 9 b, stk. 2, 9 c, stk. 2 og 4,

Læs mere

Ansøgning om SU. Særlige krav til bevis savnede hjemmel

Ansøgning om SU. Særlige krav til bevis savnede hjemmel FOB 04.508 Ansøgning om SU. Særlige krav til bevis savnede hjemmel En studerende blev i 2000 indskrevet på en 2-årig kandidatuddannelse på et universitet. Siden 1999 havde han læst sidefag på Statskundskab

Læs mere

tilvalg et vigtigt valg tilvalg.au.dk

tilvalg et vigtigt valg tilvalg.au.dk tilvalg VA ti l g 12 20 tilvalg et vigtigt valg tilvalg.au.dk TILVALG Valget er fotograf: Poul Ib Henriksen Dit 3 TILVALG 2012 DET RIGTIGE VALG Tilvalg et vigtigt valg Tilvalg indgår i mange af universitetets

Læs mere

Workshop SU Nyborg den 7. november 2017

Workshop SU Nyborg den 7. november 2017 Workshop SU Nyborg den 7. november 2017 Charlotte Nykjær Betina Jensen Emner workshop SU: Nyt Udbetalingsprogram Nyt Krav rejsningsprogram Uddannelsesskift og institutionsskift Kontrolliste (Journalspor)

Læs mere

INDSIGT UDSIGT HANDLING

INDSIGT UDSIGT HANDLING INDSIGT UDSIGT HANDLING Valg af ansøgningsstrategi Tilbageblik Hvornår har I mødt Studievalg og Studievalgs vejledning her på skolen? Hvornår har I brugt Studievalg? Besøg af Studievalg 1. g/1. hf 2. g/1.

Læs mere

S T A T I S T I K. SU-støtte & SU-gæld 2008

S T A T I S T I K. SU-støtte & SU-gæld 2008 S T A T I S T I K SU-støtte & SU-gæld 2008 SUS nr. 16 December 2009 Styrelsen for Statens Uddannelsesstøtte Danasvej 30 DK 1780 København V www.sustyrelsen.dk ISBN: 87-90750-92-6 Forord Styrelsen for Statens

Læs mere

Generel information om optagelse ved de videregående uddannelser

Generel information om optagelse ved de videregående uddannelser Generel information om optagelse ved de videregående uddannelser 2009 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Forord... 2 Særligt om krav til ansøgernes kundskaber i dansk og i engelsk... 2 Oversigt

Læs mere

Ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud til ansøgere, der ikke er medlem af en a-kasse

Ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud til ansøgere, der ikke er medlem af en a-kasse Ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud til ansøgere der ikke er medlem af en a-kasse Er du medlem af en a-kasse skal du udfylde et andet skema. Husk at læse vejledningen til dette skema. Du

Læs mere

Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel

Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel 1 Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel Indhold Når I får barn...2 Betingelser for orlov...3 Løn under orloven...4 Hvor meget kan jeg få?...4 Sammensæt jeres forældreorlov...5 Del forældreorloven

Læs mere

Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel

Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel 1 Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel Indhold Når I får barn...2 Betingelser for orlov...3 Løn under orloven...4 Hvor meget kan jeg få?...4 Sammensæt jeres forældreorlov...5 Del forældreorloven

Læs mere

Hold da helt ferie. - i ferieåret

Hold da helt ferie. - i ferieåret Hold da helt ferie - i ferieåret 2003 2004 Arbejdsdirektoratet September 2003 Alle lønmodtagere har ret til ferie og feriepenge Alle lønmodtagere i Danmark optjener ret til ferie og feriepenge. Hvor meget

Læs mere

Adgangskrav for Digital Design og Kommunikation (optagelse august 2018)

Adgangskrav for Digital Design og Kommunikation (optagelse august 2018) Adgangskrav for Digital Design og Kommunikation (optagelse august 2018) For at søge om optagelse på IT-Universitetets kandidatuddannelse i Digital Design og Kommunikation skal du have en universitets-bacheloruddannelse

Læs mere

Workshop Nyborg 6. november Betina Jensen Charlotte Nykjær

Workshop Nyborg 6. november Betina Jensen Charlotte Nykjær Workshop Nyborg 6. november 2018 Betina Jensen Charlotte Nykjær Emner Fejltekst på kontrolliste der mangler en indskrivning (forskel på opret/ret) Uddannelsespålæg indsættes hvor og hvornår Nyt krav program

Læs mere

su, der skaber vækst og beskæftigelse

su, der skaber vækst og beskæftigelse su, der skaber vækst og beskæftigelse bedre brug af SU-midlerne RegeRIngen november 2010 Indhold SU, der skaber vækst og beskæftigelse 2 Regeringens SU-udspil skal få flere til at gennemføre en uddannelse

Læs mere

VELKOMMEN. Tag af sted, det bliver en af de bedste oplevelser i dit liv! Pernille Hjort, EDU studerende

VELKOMMEN. Tag af sted, det bliver en af de bedste oplevelser i dit liv! Pernille Hjort, EDU studerende VELKOMMEN Tag af sted, det bliver en af de bedste oplevelser i dit liv! Pernille Hjort, EDU studerende En rejse på tusind mil, må begynde med et enkelt skridt Lao-tse, kinesisk filosof Alt taget i betragtning,

Læs mere

Uddannelses- og Forskningsudvalget UFU Alm.del Bilag 209 Offentligt

Uddannelses- og Forskningsudvalget UFU Alm.del Bilag 209 Offentligt Forskningsudvalget 2015-16 UFU Alm.del Bilag 209 Offentligt Ministeren Forskningsudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København K 16. september 2016 Til udvalgets orientering fremsendes hermed mit

Læs mere

Barsel Når studerende bliver forældre

Barsel Når studerende bliver forældre Barsel Når studerende bliver forældre Regler og rettigheder når studerende bliver forældre Studenterrådgivningen Indhold Indledning... 2 SU ekstra klip i forbindelse med barsel (fødselsklip)... 3 Supplerende

Læs mere

SUstyrelsen udgiver hermed SU-statistikpublikationen SU-støtte & SU-gæld 1998 (SUS nr. 6).

SUstyrelsen udgiver hermed SU-statistikpublikationen SU-støtte & SU-gæld 1998 (SUS nr. 6). Forord SUstyrelsen udgiver hermed SU-statistikpublikationen SU-støtte & SU-gæld 1998 (SUS nr. 6). Publikationen indeholder oplysninger om styrelsens 355.000 kunder og om de ca. 120.000 tidligere kunder,

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om statens uddannelsesstøtte (SU-loven)

Forslag. Lov om ændring af lov om statens uddannelsesstøtte (SU-loven) 2008/1 LSF 75 (Gældende) Udskriftsdato: 28. januar 2017 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Statens Uddannelsesstøtte, j. nr. 2008-4212 Fremsat den 19.

Læs mere

VELKOMMEN TIL FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB PÅ AARHUS UNIVERSITET

VELKOMMEN TIL FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB PÅ AARHUS UNIVERSITET VELKOMMEN TIL FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB PÅ ET ET HE STUDIER 2016 FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB ET HE STUDIER DAGSORDEN Strukturen på uddannelsen Studienævnet Jeres studieprogram (kassogram) Blackboard, mail Det

Læs mere

Afslutning af farmaceutisk bacheloruddannelse. Optagelse på farmaceutisk kandidatuddannelse

Afslutning af farmaceutisk bacheloruddannelse. Optagelse på farmaceutisk kandidatuddannelse Afslutning af farmaceutisk bacheloruddannelse Optagelse på farmaceutisk kandidatuddannelse Ilse Fjalland Studieforvaltningen Dias 1 Program 9. maj Muligheder efter bacheloruddannelsen Introduktion til

Læs mere

Så dån udfylder du ånsøgning om optågelse på en 2- fåglig kåndidåtuddånnelse med kåndidåttilvålg i Russisk eller Jåpånstudier, sommer 2018

Så dån udfylder du ånsøgning om optågelse på en 2- fåglig kåndidåtuddånnelse med kåndidåttilvålg i Russisk eller Jåpånstudier, sommer 2018 Så dån udfylder du ånsøgning om optågelse på en 2- fåglig kåndidåtuddånnelse med kåndidåttilvålg i Russisk eller Jåpånstudier, sommer 2018 Læser du en bacheloruddannelse med enten bachelortilvalget i Russisk

Læs mere

Valg af ansøgningsstrategi

Valg af ansøgningsstrategi Valg af ansøgningsstrategi Besøg af Studievalg 1. g/1. hf 2. g/1. hf 3. g/2. hf 3. g/2. hf - forår Valg og valgovervejelser Uddannelsesog karrierevalg Ansøgningsstrategi Studievalg Hvem er Studievalg

Læs mere

20. Anden offentlig støtte. 28. Sådan udbetales din SVU. 32. Ekstra oplysninger. 33. Ansøgers underskrift

20. Anden offentlig støtte. 28. Sådan udbetales din SVU. 32. Ekstra oplysninger. 33. Ansøgers underskrift Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) beskæftigedes uddannelse på folkeskole- og gymnasialt niveau Du skal aflevere ansøgningen a-kassen eller et voksenuddannelsescenter (VUC) 1. Husk at læse vejledningen

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om statens uddannelsesstøtte (SU-loven)

Forslag. Lov om ændring af lov om statens uddannelsesstøtte (SU-loven) Lovforslag nr. L 59 Folketinget 2009-10 Fremsat den 11. november 2009 af undervisningsministeren (Bertel Haarder) Forslag til Lov om ændring af lov om statens uddannelsesstøtte (SU-loven) (Stipendium til

Læs mere

Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) til beskæftigedes uddannelse på folkeskole- og gymnasialt niveau

Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) til beskæftigedes uddannelse på folkeskole- og gymnasialt niveau Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) til beskæftigedes uddannelse på folkeskole- og gymnasialt niveau Du skal aflevere ansøgningen til et voksenuddannelsescenter (VUC) 1. Husk at læse vejledningen til

Læs mere