Godkendelse: Hillerød Forsyning Holding A/S køber Hillerød Kraftvarmeværk. 1. Transaktionen. 2. Parterne og deres aktiviteter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Godkendelse: Hillerød Forsyning Holding A/S køber Hillerød Kraftvarmeværk. 1. Transaktionen. 2. Parterne og deres aktiviteter"

Transkript

1 ITE 4/ /MBD Godkendelse: Hillerød Forsyning Holding A/S køber Hillerød Kraftvarmeværk Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 23. februar 2011 en anmeldelse af en fusion mellem Hillerød Forsyning Holding A/S og Hillerød Kraftvarmeværk, jf. konkurrencelovens 12b. Anmeldelsen var fuldstændig den 23. februar Transaktionen Transaktionen gennemføres som en aktivitetsoverdragelse af samtlige aktiver og aktiviteter vedrørende Hillerød Kraftvarmeværk og den nordgående varmetransmissionslinje fra Vattenfall A/S til Hillerød Forsyning Holding A/S, der er ejet af Hillerød Kommune. KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET Hillerød Kraftvarmeværk og den nordgående transmissionslinje er aktiviteter, der har karakter af selvstændig virksomhed, og som repræsenterer en markedsomsætning. Dette er i overensstemmelse med Kommissionens praksis i Vattenfall/Elsam and E2 Assets-fusionen, 1 hvor en aktivitetsoverdragelse af blandt andet kraftvarmeværker ansås for at udgøre en fusion. På den baggrund er der tale om en fusion omfattet af fusionsbegrebet, jf. 12a. 2. Parterne og deres aktiviteter Hillerød Forsyning Holding A/S er ejet af Hillerød Kommune og er moderselskab i en koncern, der beskæftiger sig med aktiviteter inden for affaldshåndtering, vandforsyning, varmeforsyning og spildevandsforsyning. Hillerød Forsyning Holding A/S har fem datterselskaber, der står for driften inden for de respektive forsyningsområder. Hillerød Kraftvarmeværk er et decentralt værk, der producerer varme, som sælges til Hillerød Varme A/S, Værløse Varmeværk A.m.b.a. og Farum Fjernvarme A.m.b.a. De tre aftagere videresælger varmen til husstande i de tre byer. Varmen transmitteres via en nordgående linje til Hillerød og via en sydgående linje til Farum og Værløse. Værket producerer også elektricitet, der sælges på Nord Pool. Vattenfall A/S er en del af Vattenfallkoncernen. Moderselskabet, Vattenfall AB, er ejet af den svenske stat. I Danmark ejer og driver koncernen blandt andet Amager- 1 Jf. COMP/M.3867 Vattenfall/Elsam and E2 Assets, præmis 8.

2 2/5 værket, Nordjyllandsværket, Fynsværket og de decentraler værker i Hillerød og Helsingør samt en række vindmølleparker. Hillerød Forsyning Holding A/S og Hillerød Kraftvarmeværk er ikke aktive på de samme markeder. De er imidlertid vertikalt forbundet mht. fjernvarme, da Hillerød Kraftvarmeværk producerer og transmitterer fjernvarme, hvorefter distributionen bl.a. sker gennem Hillerød Varme A/S, der er et af Hillerød Forsyning Holding A/S s datterselskaber. 3. Jurisdiktion De deltagende virksomheder er Hillerød Forsyning Holding A/S og Hillerød Kraftvarmeværk. Da disse virksomheders omsætning overstiger omsætningstærsklerne i konkurrencelovens 12, stk. 1, nr. 1, er der tale om en fusion omfattet af konkurrencelovens regler om fusionskontrol. 4. Vurdering af fusionen 4.1. De relevante markeder Hillerød Kraftvarmeværk producerer fjernvarme og elektricitet. Hillerød Kraftvarmeværk producerer fjernvarme, som sælges til Hillerød Forsyning Holding A/S s datterselskab, Hillerød Varme A/S, samt Farum Fjernvarme A.m.b.a. og Værløse Varmeværk A.m.b.a. Efter fusions gennemførelse vil der derfor være tale om vertikal integration mellem produktion, transmission og distribution af fjernvarme. Hillerød Varme A/S producerer fjernvarme på egne spids- og reservelastcentraler, når produktionen af elektricitet og dermed fjernvarme på Hillerød Kraftvarmeværk ikke er rentabel som følge af for lave el-priser. Hillerød Varme A/S producerer således aldrig fjernvarme i konkurrence med Hillerød Kraftvarmeværk. Anmelder anfører på den baggrund, at fusionens parter ikke er aktive på de samme markeder. Hillerød Kraftvarmeværk producerer også elektricitet, der sælges på den nordiske elbørs, Nord Pool. A) Marked for fjernvarme Produktmarked Lokale fjernvarmeledningsnet kan ifølge Kommissionen betragtes som naturlige monopoler. 2 Det er dog anmelders opfattelse, at der indenfor et lokalt fjernvarmeledningsnets geografiske dækningsområde er en vis konkurrence mellem opvarmning ved fjernvarme og opvarmning ved mindre decentraliserede enheder (f.eks. varmepumpe, pille-, olie- eller naturgasfyr), der kun leverer varme til ét hus eller én bygning. Slutkunder, der er tilsluttet et fjernvarmeledningsnet, kan således vælge at skifte til decentraliseret privat opvarmning, medmindre der er fastsat bestemmelser om tilslutnings- eller forblivelsespligt til den kollektive forsyning. Den praktiske mulighed herfor er dog begrænset af de forholdsvis store etableringsom- 2 Jf. Comp/M.5793 Dalkia CZ/NWR Energy, præmis 15.

3 3/5 kostninger forbundet ved at skifte fra fjernvarme til decentraliseret opvarmning (køb af varmekedel). Endvidere er drifts- og vedligeholdelsesomkostninger forbundet med decentrale opvarmningsenheder generelt højere. Det er parternes opfattelse, at det relevante produktmarked skal afgrænses til markedet for distribution af fjernvarme i overensstemmelse med Kommissionens praksis. 3 Geografisk marked Fjernvarme produceret på centrale og decentrale kraftvarmeværker og varmeværker transmitteres til lokale distributører, der videredistribuerer fjernvarme til slutkunderne. I visse dele af landet er der flere distributører, der aftager fjernvarme fra én producent. Centrale og decentrale værker konkurrerer med hinanden de steder, hvor flere værker kan levere til samme varmetransmissions- eller distributionsnet. Hillerød Kraftvarmeværk er det eneste værk, der leverer til Hillerød Varme A/S, Farum Fjernvarme A.m.b.a. og Værløse Varmeværk A.m.b.a., og det er ikke i øjeblikket muligt for de tre distributører at aftage fjernvarme fra andre værker. Det er imidlertid oplyst, at Vestforbrændingen sandsynligvis vil kunne koble sig på den sydgående linje og dermed levere varme til Farum og Værløse. Det er parternes opfattelse, at hvert fjernvarmeledningsnet skal betragtes som et separat marked for levering af fjernvarme, der kun omfatter det lokale geografiske område, hvor et konkret fjernvarmeledningsnet er beliggende. Eftersom fusionen ikke vil hæmme den effektive konkurrence betydeligt, uanset hvor snævert markedet afgrænses, kan markedsafgrænsningen i denne sag dog stå åben. B) Markedet for engrossalg af fysisk elektricitet Produktmarked Hillerød Kraftvarmeværk producerer elektricitet og sælger dette på Nord Pool. Anmelder anfører på den baggrund, at Hillerød Kraftvarmeværk er aktiv på markedet for engrossalg af fysisk elektricitet, jf. f.eks. undersøgelse af Energi E2 s prisindmeldingsstrategi til Nord Pool. 4 Geografisk marked Hillerød Kraftvarmeværk er beliggende i Nord Pool s prisområde Østdanmark. Hillerød Kraftvarmeværks årlige elproduktion svarer til 3 pct. af produktionen i Østdanmark. Østdanmark er forbundet direkte med Vestdanmark (via Storebæltskablet), Nordtyskland (via Kontek-forbindelsen) og Sverige (via Øresundskablet). Anmelder anfører, at det geografiske marked for engrossalg af fysisk elektricitet ikke er endelig fastlagt i praksis. Anmelder anfører endvidere, at en endelig afgrænsning af det relevante geografiske marked for engrossalg af fysisk elektricitet 3 Jf. COMP/M.5793 Dalkia CZ/NWR Energy, COMP/M.5365 IPO/ENBW/Praha/PT og COMP/M.3268 Sydkraft/Graninge. 4 Jf. Konkurrencerådets afgørelse af 22. december 2010 Undersøgelse af Energi E2 s prisindmeldingsstrategi til Nord Pool i perioden 2. halvår 2003 til 2005, præmis 499f.

4 4/5 ikke er nødvendig for gennemførelsen af nærværende fusion pga. den beskedne produktion af elektricitet. Eftersom fusionen ikke vil hæmme den effektive konkurrence betydeligt, uanset hvor snævert markedet afgrænses, kan markedsafgrænsningen i denne sag dog stå åben Vurdering af fusionens virkninger A) Fjernvarme Fusionen vil medføre en vertikal integration mellem produktion og transmission af fjernvarme (Hillerød Kraftvarmeværk) og distribution af fjernvarme (Hillerød Varme A/S). Produktion, transmission og distribution af fjernvarme til forbrugerne er omfattet af varmeforsyningsloven. 5 Loven indeholder detaljerede regler vedrørende beregning af prisen for fjernvarme. Varmeforsyningslovens prisbestemmelser medfører, at varmeforsyningens indtægter i et år skal dække årets nødvendige omkostninger kaldet hvile-i-sig-selv. Loven opregner udtømmende, hvilke omkostninger, der kan indregnes i varmeprisen. Fjernvarmeforsyningsvirksomheder er således non-profit virksomheder, idet der dog er mulighed for at indregne en rimelig forrentning af indskudskapitalen i varmepriserne. Efter reguleringen spiller den pris et fjernvarmeværk handles til ikke en rolle for prisreguleringen. Et salg må således som udgangspunkt ikke føre til prisstigninger. I dette tilfælde har anmelder i overensstemmelse hermed oplyst, at prisen på fjernvarme ikke vil stige. Som følge af varmeforsyningens bestemmelser er det anmelders vurdering, at fusionen ikke vil få mærkbar virkning på markedet for fjernvarme, idet dette marked ikke kan antages at være konkurrenceudsat. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vurderer, at fusionen ikke vil få en mærkbar virkning på markedet for fjernvarme. Det skyldes, at fusionen ikke påvirker andre aktørers adgang til markedet, samt at varmeforsyningslovens bestemmelser finder anvendelse, uanset hvem der ejer værket. B) Elektricitet Hillerød Forsyning Holding A/S er ikke forud for fusionen aktiv på markedet for engrossalg af elektricitet. Der er imidlertid planlagt et pilotprojekt, der skal starte i løbet af 2011, vedrørende produktion af elektricitet. Det er dog ikke sikkert, om projektet vil medføre en varig produktion af elektricitet. Selv hvis der efter projektets udløb produceres elektricitet, vil der være tale om en meget begrænset produktion på ca MWh pr. år. Hillerød Kraftvarmeværk producerer kun 3 pct. af den samlede produktion i Østdanmark. Der er dermed tale om en forholdsvis lille produktion. Anmelder har endvidere oplyst, at DONG ikke vil være den fremtidige balanceansvarlige for salget af elektricitet fra Hillerød Kraftvarmeværk. 5 Jf. Lovbkg. Nr. 347 af 17. maj 2005 om varmeforsyning.

5 5/5 Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vurdere på den baggrund, at fusionen ikke vil få en mærkbar virkning på markedet for engrossalg af fysisk elektricitet. Det skyldes, at markedet for engrossalg af elektricitet ikke bliver påvirket af, at Hillerød Kraftvarmeværk fremover ejes af Hillerød Kommune frem for Vattenfall. På baggrund af de foreliggende oplysninger er det således Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens vurdering, at fusionen ikke giver anledning til indsigelser. 5. Konklusion Idet fusionen på baggrund af de foreliggende oplysninger ikke giver anledning til indsigelser, har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen godkendt fusionen efter en forenklet sagsbehandling, jf. konkurrencelovens 12c, stk. 7. Godkendelsen er givet under forudsætning af, at de oplysninger, der kan tilskrives de deltagende virksomheder, er korrekte, jf. konkurrencelovens 12f, stk. 1, nr. 1.

--------- --------- r:s!lj. KONKURRENCE- OG forbrugerstyrelsen

--------- --------- r:s!lj. KONKURRENCE- OG forbrugerstyrelsen ~ r:s!lj --------- --------- KONKURRENCE- OG forbrugerstyrelsen NOTAT 29-06-2011 ITE 4/0120-0402-0072 /ASUMAL Godkendelse: Forsyning Helsingør AIS' erhvervelse af enekontrol over Helsingør Kraftvarmeværk

Læs mere

Godkendelse af Fjernvarme Fyn Holding A/S køb af Fynsværket og Odense Kraftvarmeværk fra Vattenfall A/S. 1. Transaktionen

Godkendelse af Fjernvarme Fyn Holding A/S køb af Fynsværket og Odense Kraftvarmeværk fra Vattenfall A/S. 1. Transaktionen Dato: 26. januar 2015 Sag: BITE-14/12241 Godkendelse af Fjernvarme Fyn Holding A/S køb af Fynsværket og Odense Kraftvarmeværk fra Vattenfall A/S Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 23. december

Læs mere

Godkendelse af Maabjerg Energy Center BioHeat & Power A/S køb af Måbjergværket A/S fra DONG Energy Thermal Power A/S. 1.

Godkendelse af Maabjerg Energy Center BioHeat & Power A/S køb af Måbjergværket A/S fra DONG Energy Thermal Power A/S. 1. Dato: 24. juni 2015 Sag: BET-15/05842 Godkendelse af Maabjerg Energy Center BioHeat & Power A/S køb af Måbjergværket A/S fra DONG Energy Thermal Power A/S Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den

Læs mere

Det vurderes, at overtagelsen af enekontrollen med disse aktiviteter og aktier udgør en fusion omfattet af fusionsbegrebet, jf. 12 a, stk. 1, nr. 2.

Det vurderes, at overtagelsen af enekontrollen med disse aktiviteter og aktier udgør en fusion omfattet af fusionsbegrebet, jf. 12 a, stk. 1, nr. 2. 20-06-2011 ITE 4/0120-0401-0075 /ASL Godkendelse: HEF Himmerlands Elforsyning A.m.b.a. overtager AKE Forsyning A/S og visse aktiver og aktiviteter af AKE Net Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den

Læs mere

Fusion mellem Eniig Energi A/S og HMN Naturgas A/S

Fusion mellem Eniig Energi A/S og HMN Naturgas A/S Dato: 13. november 2017 Sag: MTF-17/11255 Sagsbehandler: /SING/SUPO Fusion mellem Eniig Energi A/S og HMN Naturgas A/S KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 2.

Læs mere

af en fusion mellem SEAS-NVE Holding A/S og HMN Naturgas Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 4. oktober 2017 en anmeldelse

af en fusion mellem SEAS-NVE Holding A/S og HMN Naturgas Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 4. oktober 2017 en anmeldelse Dato: 13. november 2017 Sag: MTF-17/11253 Sagsbehandler: /SING/SUPO Fusion mellem SEAS-NVE Holding A/S og HMN Naturgas A/S KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den

Læs mere

Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af en fusion mellem Bygma A/S og Fridolf A/S og Fridolf Ejendomme ApS

Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af en fusion mellem Bygma A/S og Fridolf A/S og Fridolf Ejendomme ApS NOTAT Dato: 20. december 2018 Sag: 18/19137 Sagsbehandler: /MEA Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af en fusion mellem Bygma A/S og Fridolf A/S og Fridolf Ejendomme ApS Konkurrence-

Læs mere

Lynettefællesskabet. Kommune. Høje-Taastrup Kommune. Lyngby-Taarbæk. rensekoncern. eksisterende. rensefællesskaber. Spildevand. renseaktiviteterne

Lynettefællesskabet. Kommune. Høje-Taastrup Kommune. Lyngby-Taarbæk. rensekoncern. eksisterende. rensefællesskaber. Spildevand. renseaktiviteterne Dato: 16. august a 2013 Sagsbehandler: /lkh/lvs Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af fusion mellem 2 kommunale rensefællesskaber i hovedstadsområdet i én rensekoncern Konkurrence-

Læs mere

Andelsselskabet ELROs selskab ELRO Erhverv A/S under konkurs, der tidligere varetog salg af internetydelser, er ikke en del af transaktionen.

Andelsselskabet ELROs selskab ELRO Erhverv A/S under konkurs, der tidligere varetog salg af internetydelser, er ikke en del af transaktionen. Dato: 21. januar 2013 Sag: BITE-12/16972-30 Sagsbehandler: /lkh/mal/awi Godkendelse på baggrund af forenklet sagsbehandling af EnergiMidt Infrastruktur A/S overtagelse af andelsselskabet ELROs aktiviteter

Læs mere

Fusionsgodkendelse: Marius Pedersens A/S overtagelse af Renoflex-Gruppen A/S Industridivision. 1. Transaktionen. 2. Parterne og deres aktiviteter

Fusionsgodkendelse: Marius Pedersens A/S overtagelse af Renoflex-Gruppen A/S Industridivision. 1. Transaktionen. 2. Parterne og deres aktiviteter 08-02-2011 ITE 4/0120-0401-0061 /ASL/MAL Fusionsgodkendelse: Marius Pedersens A/S overtagelse af Renoflex-Gruppen A/S Industridivision Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 17. januar 2011 en almindelig

Læs mere

Godkendelse af Brøndby Kommune og Vallensbæk Kommunes indtræden i HOFOR Spildevand Holding A/S. 1. Transaktionen

Godkendelse af Brøndby Kommune og Vallensbæk Kommunes indtræden i HOFOR Spildevand Holding A/S. 1. Transaktionen Dato: 19. december 2014 Sag: BITE-14/09801 Godkendelse af Brøndby Kommune og Vallensbæk Kommunes indtræden i HOFOR Spildevand Holding A/S Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 24. november 2014

Læs mere

Konkurrence og Forbrugerstyrelsen godkendte overdragelsen d. 7. februar 2011.

Konkurrence og Forbrugerstyrelsen godkendte overdragelsen d. 7. februar 2011. 16-04-2012 ITE 4/0120-0401-0099 /MAL Fusionsgodkendelse: Marius Pedersen A/S overtager CPHWASTE A/S Behandlingsdivision Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog d. 23. marts 2012 en almindelig anmeldelse

Læs mere

Godkendelse af NCC Danmark A/S erhvervelse af aktiver og rettigheder fra Jakobsen & Blindkilde A/S

Godkendelse af NCC Danmark A/S erhvervelse af aktiver og rettigheder fra Jakobsen & Blindkilde A/S NOTAT Dato: 4. april 2018 Sag: 18/09068-13 Sagsbehandler: /MAR Godkendelse af NCC Danmark A/S erhvervelse af aktiver og rettigheder fra Jakobsen & Blindkilde A/S Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog

Læs mere

Godkendelse af Axcel IV s opkøb af Trelleborg Waterproofing AB m. fl., jf. konkurrencelovens 12 c, stk. 7

Godkendelse af Axcel IV s opkøb af Trelleborg Waterproofing AB m. fl., jf. konkurrencelovens 12 c, stk. 7 19-01-2011 BYS 4/0120-0401-0059 /CHJ Godkendelse af Axcel IV s opkøb af Trelleborg Waterproofing AB m. fl., jf. konkurrencelovens 12 c, stk. 7 Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 3. januar 2011

Læs mere

Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af Energinet.dks erhvervelse af ti regionale transmissionsselskaber.

Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af Energinet.dks erhvervelse af ti regionale transmissionsselskaber. Dato: 13. august 2012 Sag: ITE-12/06453 Sagsbehandler: /MOH, LVS KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af Energinet.dks erhvervelse af ti regionale

Læs mere

Godkendelse på baggrund af forenklet sagsbehandling af Davidsens Tømmerhandel A/S erhvervelse af Optimera

Godkendelse på baggrund af forenklet sagsbehandling af Davidsens Tømmerhandel A/S erhvervelse af Optimera NOTAT Dato: 20. september 2019 Sag: 19/09052-33 Sagsbehandler: /nvh Godkendelse på baggrund af forenklet sagsbehandling af Davidsens Tømmerhandel A/S erhvervelse af Optimera Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Læs mere

Alimentation Couche-Tard Inc. s overtagelse af Statoil Fuel & Retail i Danmark

Alimentation Couche-Tard Inc. s overtagelse af Statoil Fuel & Retail i Danmark 21.5.2012 ITE 4/0120-8901-2294 /LKH og MOH Alimentation Couche-Tard Inc. s overtagelse af Statoil Fuel & Retail i Danmark Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 18. april 2012 en forenklet anmeldelse

Læs mere

Transaktionen udgør derfor en fusion omfattet af fusionsbegrebet i konkurrencelovens

Transaktionen udgør derfor en fusion omfattet af fusionsbegrebet i konkurrencelovens NOTAT Dato: 5. november 2018 Sag: 18/15846-30 Sagsbehandler: LVS/MEA Matas A/S' erhvervelse af enekontrol over Firtal Group ApS samt Firtal Group ApS erhvervelse af fælles kontrol over Geniads ApS sammen

Læs mere

Orkla Foods Danmark A/S' erhvervelse af 90 pct. af aktierne i Easyfood

Orkla Foods Danmark A/S' erhvervelse af 90 pct. af aktierne i Easyfood NOTAT Dato: 1. april 2019 Sag: 19/02422-47 Sagsbehandler: /MEA/MMK Orkla Foods Danmark A/S' erhvervelse af 90 pct. af aktierne i Easyfood A/S Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 1. marts 2019

Læs mere

KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN

KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN N O T A 1' Dato: [8. november 20 3 Sag: BlTE-l3/08540 Godkendelse på baggrund af forenklet sagsbehandling af HOFOR,s køb af Amagerværket fra Vattenfall A/S Sagsbehandler:

Læs mere

Ved transaktionen overtager Bygma A/S aktierne i det nystiftede datterselskab samt de faste ejendomme fra Flinva A/S.

Ved transaktionen overtager Bygma A/S aktierne i det nystiftede datterselskab samt de faste ejendomme fra Flinva A/S. 12-04-2011 BYS 4/0120-0401-0069 /CHJ Godkendelse af Bygma A/S s overtagelse af Kroers Tømmerhandel A/S. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 31. marts 2011 en almindelig anmeldelse af en fusion,

Læs mere

Godkendelse af FoodService Danmark A/S overtagelse af CH Interfrugt A/S og Grøn Fokus 2011 ApS

Godkendelse af FoodService Danmark A/S overtagelse af CH Interfrugt A/S og Grøn Fokus 2011 ApS Dato: 2. august 2016 Sag: FLID-16/01768 Sagsbehandler: LFI/SSJ Godkendelse af FoodService Danmark A/S overtagelse af CH Interfrugt A/S og Grøn Fokus 2011 ApS 1. Indledning Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Læs mere

Transaktionen udgør en fusion omfattet af fusionsbegrebet, jf. konkurrencelovens 12 a, stk. 1, nr. 2.

Transaktionen udgør en fusion omfattet af fusionsbegrebet, jf. konkurrencelovens 12 a, stk. 1, nr. 2. 02-05-2012 BYS 4/0120-0401-0102 /HK og RFW Dagrofa A/S overtagelse af Nærum Stormarked A/S Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 30. marts 2012 en almindelig anmeldelse af Dagrofa A/S overtagelse

Læs mere

Godkendelse af Circle K Danmark A/S overtagelse af driften relateret til 72 servicestationer fra 12 forpagtere

Godkendelse af Circle K Danmark A/S overtagelse af driften relateret til 72 servicestationer fra 12 forpagtere NOTAT Dato: 22. oktober 2018 Sag: 18/17373-14 Sagsbehandler: /HBK Godkendelse af Circle K Danmark A/S overtagelse af driften relateret til 72 servicestationer fra 12 forpagtere Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Læs mere

Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af Nordic Capitals overtagelse af Redcats Nordic AB

Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af Nordic Capitals overtagelse af Redcats Nordic AB 25. april 2012 BITE 13/03564 /LVS Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af Nordic Capitals overtagelse af Redcats Nordic AB Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 15. marts 2013

Læs mere

Godkendelse af HeidelbergCement Sweden AB s erhvervelse af enekontrol med Contiga Holding AS. 1. Transaktionen. 2. Parterne og deres aktiviteter

Godkendelse af HeidelbergCement Sweden AB s erhvervelse af enekontrol med Contiga Holding AS. 1. Transaktionen. 2. Parterne og deres aktiviteter Dato: 21. september 2015 Sag: BET-15/06305 Sagsbehandler: /AVH/MC Godkendelse af HeidelbergCement Sweden AB s erhvervelse af enekontrol med Contiga Holding AS Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog

Læs mere

Godkendelse på baggrund af forenklet sagsbehandling af DLA Foods Holding A/S erhvervelse af enekontrol over Hedegaard Foods A/S

Godkendelse på baggrund af forenklet sagsbehandling af DLA Foods Holding A/S erhvervelse af enekontrol over Hedegaard Foods A/S Dato: 13. december 2013 Sag: MEDS-13/08705 Sagsbehandler: /SHA Godkendelse på baggrund af forenklet sagsbehandling af DLA Foods Holding A/S erhvervelse af enekontrol over Hedegaard Foods A/S Konkurrence-

Læs mere

SEAS Transmission A/S - aktionæroverenskomst

SEAS Transmission A/S - aktionæroverenskomst SEAS Transmission A/S - aktionæroverenskomst J.nr. 2:8032-277/sh Rådsmødet den 28. april 1999 1. Resumé SEAS Transmission A/S har den 30. juni 1998 anmeldt to bestemmelser 7 og 8 i en aktionæroverenskomst,

Læs mere

Transaktionen udgør herefter en fusion omfattet af fusionsbegrebet i konkurrencelovens 12a, stk. 1, nr. 2.

Transaktionen udgør herefter en fusion omfattet af fusionsbegrebet i konkurrencelovens 12a, stk. 1, nr. 2. Gorrissen Federspiel H.C. Andersens Boulevard 12 1553 København V Dato: 31. januar 2017 Sag: SIF-16/11026-19 Sagsbehandler: /sem AX IV SAIC Holding ApS' køb af Frontmatec Holding A/S Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Læs mere

Godkendelse af Axcels erhvervelse af Silkeborg Data A/S. 1. Indledning

Godkendelse af Axcels erhvervelse af Silkeborg Data A/S. 1. Indledning Dato: 16. april 2014 Sag: TIFS-14/01354 Sagsbehandler: /MTP Godkendelse af Axcels erhvervelse af Silkeborg Data A/S KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN 1. Indledning ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTERIET Konkurrence-

Læs mere

Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af Nordic Capitals overtagelse af Bladt Industries Holding A/S

Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af Nordic Capitals overtagelse af Bladt Industries Holding A/S 21. maj 2012 ITE 4/0120-0401-0101 /MOH/LVS Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af Nordic Capitals overtagelse af Bladt Industries Holding A/S Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog

Læs mere

Assa Abloy Entrance Systems Denmark A/S erhvervelse af Nassau Door A/S

Assa Abloy Entrance Systems Denmark A/S erhvervelse af Nassau Door A/S Dato: 23. november 2016 Sag: FLID-16/06846 Sagsbehandler: LFI og LBH Assa Abloy Entrance Systems Denmark A/S erhvervelse af Nassau Door A/S Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 19. oktober 2016

Læs mere

Godkendelse af G.S.V. Materieludlejning A/S erhvervelse af enekontrol

Godkendelse af G.S.V. Materieludlejning A/S erhvervelse af enekontrol Dato: 6. marts 2019 Sag: MTF-18/19834 Sagsbehandler: /NVH/PHM Godkendelse af G.S.V. Materieludlejning A/S erhvervelse af enekontrol over Ramirent A/S KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN 1. Sagsfremstilling

Læs mere

Godkendelse af Dansk Supermarked A/S erhvervelse af Wupti.com A/S

Godkendelse af Dansk Supermarked A/S erhvervelse af Wupti.com A/S Dato: 20. juli 2015 Sag: FLID-15/06396-18 Sagsbehandler: sbj/mni Godkendelse af Dansk Supermarked A/S erhvervelse af Wupti.com A/S 1. Transaktionen 1.1. Indledning Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog

Læs mere

Tommerup Trælasthandel har drevet ét udsalgssted på Fyn, der især henvender sig til professionelle kunder men som også sælger til private kunder.

Tommerup Trælasthandel har drevet ét udsalgssted på Fyn, der især henvender sig til professionelle kunder men som også sælger til private kunder. 02-04-2012 BYS 4/0120-0401-0097 /HK og CHJ Godkendelse af DT Groups overtagelse af Tommerup Trælasthandel på Fyn Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 12. marts 2012 en almindelig anmeldelse af

Læs mere

Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af Eik Bank Danmark A/S

Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af Eik Bank Danmark A/S 12-10-2010 TIF 4/0120-0401-0051 /SAH Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af Eik Bank Danmark A/S Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 8. oktober 2010 anmeldelse af Finansiel Stabilitet

Læs mere

Fusionen mellem Dagrofa A/S og KC Storkøb, Korup A/S

Fusionen mellem Dagrofa A/S og KC Storkøb, Korup A/S Side 1 af 6 Fusionen mellem Dagrofa A/S og KC Storkøb, Korup A/S Journal nr.3:1120-0401-20/service/osk Rådsmødet den 29. august 2001 Beslutning vedrørende virksomhedsovertagelse jf. konkurrencelovens 12

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. Til: Anonymiseret Sendes pr. e-mail til [XXX] og ikke også pr. brevpost Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Kromann Reumert Att.: Jens Munk Plum, advokat og partner Sundkrogsgade København Ø. Godkendelse af Axcel IV s erhvervelse af Lessor Group

Kromann Reumert Att.: Jens Munk Plum, advokat og partner Sundkrogsgade København Ø. Godkendelse af Axcel IV s erhvervelse af Lessor Group Kromann Reumert Att.: Jens Munk Plum, advokat og partner Sundkrogsgade 5 2100 København Ø Dato: 19. september 2016 Sag: SIF-16/04482-137 Sagsbehandler: /MAR Godkendelse af Axcel IV s erhvervelse af Lessor

Læs mere

Sjællandske Kraftværker - aftagepligt for eldistributionsselskaber

Sjællandske Kraftværker - aftagepligt for eldistributionsselskaber 1 af 6 06-08-2012 13:02 Sjællandske Kraftværker - aftagepligt for eldistributionsselskaber J.nr. 2:8032-131/ke Rådsmødet den 27. januar 1999 1. Resumé i/s Sjællandske Kraftværker (SK) har i medfør af konkurrencelovens

Læs mere

Fusionsanmeldelser og -gebyrer Vejledning

Fusionsanmeldelser og -gebyrer Vejledning Fusionsanmeldelser og -gebyrer Vejledning Fusionsanmeldelser og -gebyrer Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. +45 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk On-line ISBN: 978-87-7029-539-0

Læs mere

Godkendelse af Aktieselskabet af 14.10.2012 s (et selskab i BEST- SELLER-koncernen) erhvervelse af enekontrol med Stylepit A/S

Godkendelse af Aktieselskabet af 14.10.2012 s (et selskab i BEST- SELLER-koncernen) erhvervelse af enekontrol med Stylepit A/S Dato: 10. december 2015 Sag: FLID-15/08441-124 Sagsbehandler: /CWA/LFI KONKURRENCE- OG Godkendelse af Aktieselskabet af 14.10.2012 s (et selskab i BEST- SELLER-koncernen) erhvervelse af enekontrol med

Læs mere

DONG ENERGYS ANMODNING OM OPHÆVELSE AF VPP-TILSAGN

DONG ENERGYS ANMODNING OM OPHÆVELSE AF VPP-TILSAGN 28-5-2014 Sagsnr. 12/11920 /LVS/LR AFGØRELSE DONG ENERGYS ANMODNING OM OPHÆVELSE AF VPP-TILSAGN KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN INDHOLDSFORTEGNELSE 1 RESUMÉ... 1 2 AFGØRELSE... 10 3 SAGSFREMSTILLING...

Læs mere

Opfølgning på fusionen mellem DONG Naturgas A/S og Naturgas Sjælland I/S

Opfølgning på fusionen mellem DONG Naturgas A/S og Naturgas Sjælland I/S 1 af 5 21-08-2013 16:07 Opfølgning på fusionen mellem DONG Naturgas A/S og Naturgas Sjælland I/S Fusionen mellem DONG Naturgas A/S og Naturgas Sjælland I/S blev godkendt at Konkurrencerådet 28. februar

Læs mere

Bilag: Beslutning vedr. fusion jf. konkurrencelovens 12c, stk. 2

Bilag: Beslutning vedr. fusion jf. konkurrencelovens 12c, stk. 2 Bilag: Beslutning vedr. fusion jf. konkurrencelovens 12c, stk. 2 Journal nr.3:1120-0401-22/osk/service 1. Resumé 1. Advokat Gitte Holtsø (Advokatfirmaet Plesner Svane Grønborg) har den 16. oktober 2001,

Læs mere

Godkendelse af K & C Holding A/S erhvervelse af enekontrol med Privathospitalet Mølholm P/S og Komplementar Mølholm ApS

Godkendelse af K & C Holding A/S erhvervelse af enekontrol med Privathospitalet Mølholm P/S og Komplementar Mølholm ApS Dato: 28. februar 2017 Sag: MTF-16/12871-33 Sagsbehandler: /HBK Godkendelse af K & C Holding A/S erhvervelse af enekontrol med Privathospitalet Mølholm P/S og Komplementar Mølholm ApS 1. Transaktionen

Læs mere

Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af fusion mellem 8 kommunale vandselskaber i hovedstadsområdet i én vandkoncern.

Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af fusion mellem 8 kommunale vandselskaber i hovedstadsområdet i én vandkoncern. 29. juni 2012 ITE 12/05806 /RAU/LVS/ Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af fusion mellem 8 kommunale vandselskaber i hovedstadsområdet i én vandkoncern. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Læs mere

RESUMt h

RESUMt h Indholdsfortegnelse 1. RESUMt- -- - - -- - --- -- - -h -- --- ----3 2. AFGØREISE.. _,_....,_.., - ---.. - -.. --- --- h6 3. SAGSFREMSTILLING- --- --- --- - - - ---7 INDLEDNING_,.,... 7 DE INVOLVEREDE VIRKSOMHEDER..----

Læs mere

Fusionskontrol. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby. Tlf. +45 41 71 50 00. E-mail: kfst@kfst.dk

Fusionskontrol. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby. Tlf. +45 41 71 50 00. E-mail: kfst@kfst.dk 2013 Fusionskontrol Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. +45 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk On-line ISBN: 978-87-7029-538-3 Vejledningen er udarbejdet af Konkurrence-

Læs mere

Godkendelse af Energinet.dks køb af DONG Storage A/S fra DONG Energy A/S. 1. Transaktionen. 2. Parterne og deres aktiviteter. 3.

Godkendelse af Energinet.dks køb af DONG Storage A/S fra DONG Energy A/S. 1. Transaktionen. 2. Parterne og deres aktiviteter. 3. Dato: 22. december 2014 Sag: BITE-14/10716 Godkendelse af Energinet.dks køb af DONG Storage A/S fra DONG Energy A/S Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 17. december 2014 en anmeldelse af en fusion

Læs mere

Der er på denne baggrund tale om en fusion omfattet af fusionsbegrebet, jf. konkurrencelovens

Der er på denne baggrund tale om en fusion omfattet af fusionsbegrebet, jf. konkurrencelovens 4. oktober 2011 MSF 4/0120-0401-0084 /LTA Forenklet godkendelse: Sammenlægning af Danske Automat Spil A/S og Elite Gaming A/S Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ( KFST ) modtog den 30. august 2011 en anmeldelse

Læs mere

Godkendelse af Verdo A/S overtagelse af Eniig City Solutions A/S aktiviteter inden for vej- og gadebelysning.

Godkendelse af Verdo A/S overtagelse af Eniig City Solutions A/S aktiviteter inden for vej- og gadebelysning. Dato: 26. februar 2019 Sag: 18/18876-172 Sagsbehandler: /LKM og SIE Godkendelse af Verdo A/S overtagelse af Eniig City Solutions A/S aktiviteter inden for vej- og gadebelysning. 1. Indledning Konkurrence-

Læs mere

Fusionsanmeldelser og -gebyrer Udkast til vejledning

Fusionsanmeldelser og -gebyrer Udkast til vejledning Fusionsanmeldelser og -gebyrer Udkast til vejledning Fusionsanmeldelser og -gebyrer Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. +45 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk On-line

Læs mere

1. Sagsfremstilling. Fusion mellem Hovedstadsregionens Naturgas I/S og Naturgas. 1.1 Anmeldelse og høring

1. Sagsfremstilling. Fusion mellem Hovedstadsregionens Naturgas I/S og Naturgas. 1.1 Anmeldelse og høring 11-11-2009 ITE 4/0120-0402-0041 /ASL Fusion mellem Hovedstadsregionens Naturgas I/S og Naturgas Midt-Nord I/S 1. Sagsfremstilling 1.1 Anmeldelse og høring 1. Konkurrencestyrelsen modtog den 11. september

Læs mere

Projektforslag om tilslutningspligt og pligt til at forblive tilsluttet til Værum-Ørum Kraftvarmeværk a.m.b.a

Projektforslag om tilslutningspligt og pligt til at forblive tilsluttet til Værum-Ørum Kraftvarmeværk a.m.b.a Projektforslag om tilslutningspligt og pligt til at forblive tilsluttet til Værum-Ørum Kraftvarmeværk a.m.b.a Randers Kommune har udarbejdet følgende projektforslag om tilslutningspligt til Værum-Ørum

Læs mere

Varmeforsyningsloven og område 4

Varmeforsyningsloven og område 4 Varmeforsyningsloven og område 4 Finn Bertelsen, Energistyrelsen Temamøde om Landsbynærvarme Dansk Fjernvarme, marts 2014 Hvad siger loven? Varmeforsyningslovens formål er bl.a. at: fremme den mest samfundsøkonomiske,

Læs mere

Automatisk andelshaverstatus i energiandelsselskaber

Automatisk andelshaverstatus i energiandelsselskaber Automatisk andelshaverstatus i energiandelsselskaber J.nr. 2:8032-195, 290, 489 og 586/bl Rådsmødet den 26. maj 1999 1. Resumé En række energiandelsselskaber har til Konkurrencestyrelsen anmeldt vedtægter,

Læs mere

rtagelse 18/11/12 af samtlige aktier i Fog Anlæg A/S samt herunder Fog Fødev arer A/S

rtagelse 18/11/12 af samtlige aktier i Fog Anlæg A/S samt herunder Fog Fødev arer A/S Dagrofa A/S` overtagelse af samtlige aktier i Fog Anlæg A/S samt herunder Fog Fødevarer A/S Journal nr. 4/0120-0401-0028/BYS/ULHE Konkurrencestyrelsen har behandlet fusionsanmeldelsen af Dagrofa A/S` overtagelse

Læs mere

Godkendelse: Etablering af solvarmeanlæg, Kongerslev Fjernvarme A.m.b.a.

Godkendelse: Etablering af solvarmeanlæg, Kongerslev Fjernvarme A.m.b.a. Punkt 11. Godkendelse: Etablering af solvarmeanlæg, Kongerslev Fjernvarme A.m.b.a. 2015-060394 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at Miljø- og Energiudvalget godkender projekt for etablering af

Læs mere

Lovgivning med betydning for mikrokraftvarme

Lovgivning med betydning for mikrokraftvarme Lovgivning med betydning for mikrokraftvarme Finn Bertelsen, Energistyrelsen Dansk Mikrokraftvarme Afslutningskonference, 23. september 2014 Hvad siger loven? Varmeforsyningslovens formål er bl.a. at:

Læs mere

Sag nr. COMP/M.3737 Yara / DLG / Agro DK. FORORDNING (EF) nr. 139/2004 FUSIONSPROCEDURE. Art. 4 (4) dato: 01/09/2005

Sag nr. COMP/M.3737 Yara / DLG / Agro DK. FORORDNING (EF) nr. 139/2004 FUSIONSPROCEDURE. Art. 4 (4) dato: 01/09/2005 DA Sag nr. COMP/M.3737 Yara / DLG / Agro DK Kun den danske udgave kan fås og er autentisk. FORORDNING (EF) nr. 139/2004 FUSIONSPROCEDURE Art. 4 (4) dato: 01/09/2005 KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER

Læs mere

ANALYSE FÅ FORBRUGERE FÅR FJERNVARME FRA MEGET DYRE FORSYNINGER

ANALYSE FÅ FORBRUGERE FÅR FJERNVARME FRA MEGET DYRE FORSYNINGER 33 ANALYSE FÅ FORBRUGERE FÅR FJERNVARME FRA MEGET DYRE FORSYNINGER På baggrund af Energitilsynets prisstatistik eller lignende statistikker over fjernvarmepriser vises priserne i artikler og analyser i

Læs mere

Godkendelse af Danish Agro Machinery Holding A/S erhvervelse af enekontrol med fem forhandlere af CLAAS landbrugsmaskiner

Godkendelse af Danish Agro Machinery Holding A/S erhvervelse af enekontrol med fem forhandlere af CLAAS landbrugsmaskiner Dato: 8. marts 2018 Sag: DIPS-18/02115 Sagsbehandler: PMO/LFI/ Godkendelse af Danish Agro Machinery Holding A/S erhvervelse af enekontrol med fem forhandlere af CLAAS landbrugsmaskiner 1. Sagsfremstilling

Læs mere

Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk

Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk a.m.b.a.

Læs mere

Efter fusionen vil AO eje 100 pct. af anparterne i Billig VVS og vil derved opnå enekontrol med Billig VVS.

Efter fusionen vil AO eje 100 pct. af anparterne i Billig VVS og vil derved opnå enekontrol med Billig VVS. 26. august 2015 BET-15/06306 / KHJ, SAM, CHJ, BFJ Godkendelse af Brødrene A & O Johansen A/S erhvervelse af Billig VVS ApS Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 27. juli 2015 en anmeldelse af en

Læs mere

[...]. Aleris A/S er i dialog med de øvrige minoritetsaktionærer i Privathospitalet Hamlet A/S om erhvervelse af deres aktiepost.

[...]. Aleris A/S er i dialog med de øvrige minoritetsaktionærer i Privathospitalet Hamlet A/S om erhvervelse af deres aktiepost. 5. juli 2011 MSF 4/0120-0401-0076 //MER /MNI Forenklet godkendelse af Aleris A/S erhvervelse af kontrol med Privathospitalet Hamlet A/S Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen (herefter KFST) modtog den 1.

Læs mere

Sagsnr./Dok.nr /

Sagsnr./Dok.nr / #BREVFLET# Click here to enter text. Hals Fjernvarme A.m.b.a. - Notat med Teknik- og Miljøforvaltningens bemærkninger til bemærkninger/indsigelser til projekt for foblivelsespligt Sagsnr./Dok.nr. 2013-38930/2014-121677

Læs mere

Forsyning Helsingør Varme Att.: Jacob Brønnum. I/S Nordforbrænding Att.: Tonny Juul Jensen. Vattenfall A/S Att.: Kjeld Oksbjerg

Forsyning Helsingør Varme Att.: Jacob Brønnum. I/S Nordforbrænding Att.: Tonny Juul Jensen. Vattenfall A/S Att.: Kjeld Oksbjerg Forsyning Helsingør Varme Att.: Jacob Brønnum I/S Nordforbrænding Att.: Tonny Juul Jensen 30. juni 2011 Sag 4/0920-8901-0690 /SB Deres ref. Vattenfall A/S Att.: Kjeld Oksbjerg Helsingør Kraftvarmeværk

Læs mere

Industriens Pensions overtagelse af PNN Pension og PHI Pension

Industriens Pensions overtagelse af PNN Pension og PHI Pension Industriens Pensions overtagelse af PNN Pension og PHI Pension J.nr. 4/0120-0401-0043/TIF/SEM Konkurrencestyrelsen har den 3. august 2009 modtaget anmeldelse af fusion mellem Industriens Pensionsforsikring

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Horsens Kommunes afgørelse af 2. september 2014.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Horsens Kommunes afgørelse af 2. september 2014. Til: [XXX] Horsens Kommune [XXX] Horsens Varmeværk A.m.b.a. Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785

Læs mere

DONGs køb af Elsam, Energi E2, Frederiksberg Elnet og Københavns Energi

DONGs køb af Elsam, Energi E2, Frederiksberg Elnet og Københavns Energi DONGs køb af Elsam, Energi E2, Frederiksberg Elnet og Københavns Energi Rådsmødet 29. marts 2006 Journal nr. 4/0160-0200-0001/ISA/CS 1. Resume EU-Kommissionen godkendte den 14. marts DONG A/S s køb af

Læs mere

Farum Fjernvarme fremsendte den 7. august 2017 bemærkninger hertil.

Farum Fjernvarme fremsendte den 7. august 2017 bemærkninger hertil. Farum Fjernvarme Stavnsholtsvej 33 3520 Farum Allerød Kommune Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Farum Fjernvarme fremsendte den 16. juni 2017

Læs mere

Group 4 Falck A/S' overtagelse af The Wackenhut Corporation

Group 4 Falck A/S' overtagelse af The Wackenhut Corporation Group 4 Falck A/S' overtagelse af The Wackenhut Corporation Journal nr.3:1120-0401-29/infra/lob Resumé 1. Group 4 Falck anmeldte den 13. februar 2002 en planlagt fusion mellem Group 4 Falck og det amerikanske

Læs mere

Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af kontrollen med Fionia Bank

Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af kontrollen med Fionia Bank 3. april 2009 TIF 4/0120-0401-0039 /JKM Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af kontrollen med Fionia Bank Den 11. marts 2009 meddelte Afviklingsselskabet til sikring af finansiel stabilitet

Læs mere

Varmeprisstigninger for standardhuse når grundbeløbet udfases

Varmeprisstigninger for standardhuse når grundbeløbet udfases Varmeprisstigninger for standardhuse når grundbeløbet udfases Grøn Energi er fjernvarmens tænketank. Vi omsætter innovation og analyser til konkret handling til gavn for den grønne omstilling, vækst og

Læs mere

64. Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk - projektforslag for lukning af værket

64. Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk - projektforslag for lukning af værket Møde: Byrådet Mødetid: 6. marts 2017kl. 16:00 Mødested: Havndal Skole Sekretariat: Sekretariatet 64. Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk - projektforslag for lukning af værket Sagsnr: 13.03.01-P19-2-16

Læs mere

Notat om tilslutning af produktionsanlæg i egen forbrugsinstallation

Notat om tilslutning af produktionsanlæg i egen forbrugsinstallation Notat om tilslutning af produktionsanlæg i egen forbrugsinstallation Kontor/afdeling Forsyning Dato 13. oktober 2016 J nr. 2016-7590 akzs/jkg/mhi Energistyrelsen har inden for de seneste måneder modtaget

Læs mere

Notat. Konsekvenser af grundbeløbets bortfald

Notat. Konsekvenser af grundbeløbets bortfald Notat Dok. ansvarlig: TCA Sekretær: Sagsnr.: s2017-614 Doknr: d2018-1698-18.0 01-02-2018 Konsekvenser af grundbeløbets bortfald Konklusion Vurdering af konsekvenser ved grundbeløbets bortfald må ses i

Læs mere

Samarbejde og fusioner i fjernvarmesektoren - økonomiske og juridiske overvejelser. www.energiogmiljo.dk

Samarbejde og fusioner i fjernvarmesektoren - økonomiske og juridiske overvejelser. www.energiogmiljo.dk Samarbejde og fusioner i fjernvarmesektoren - økonomiske og juridiske overvejelser 1 Samarbejder og fusion i fjernvarmesektoren Det vil jeg tale om Juridiske overvejelser ved øget samarbejde og fusion

Læs mere

Oplysninger til brug for forenklet anmeldelse af fusioner

Oplysninger til brug for forenklet anmeldelse af fusioner Oplysninger til brug for forenklet anmeldelse af fusioner 1. Beskrivelse af fusionen 1.1 Giv en kort beskrivelse af fusionen med angivelse af, hvem der fusionerer, fusionens art, jf. Inatsisartutlov nr.

Læs mere

Undersøgelse af Energi E2 s prisindmeldingsstrategi til Nord Pool i perioden 2. halvår 2003 til 2005

Undersøgelse af Energi E2 s prisindmeldingsstrategi til Nord Pool i perioden 2. halvår 2003 til 2005 10-12-2010 Punkt 7 Rådsmødet den 22. december 2010 4/0120-0204-0018 /EMS Undersøgelse af Energi E2 s prisindmeldingsstrategi til Nord Pool i perioden 2. halvår 2003 til 2005 KONKURRENCE- FORBRUGERSTYRELSEN

Læs mere

Pejlemærker for kraftvarme og fjernvarmeproduktion ved et energisystem med en kraftig udbygning med møller.

Pejlemærker for kraftvarme og fjernvarmeproduktion ved et energisystem med en kraftig udbygning med møller. Pejlemærker for kraftvarme og fjernvarmeproduktion ved et energisystem med en kraftig udbygning med møller. El-Forbrug og en 30 % forøgelse af den faktiske mølleproduktion for vinteren 2010 se Det er den

Læs mere

Fusionskontrol Vejledning

Fusionskontrol Vejledning Fusionskontrol Vejledning Januar 2017 Fusionskontrol Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. +45 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk On-line ISBN: 978-87-7029-538-3 Vejledningen

Læs mere

Advokat Peter Schiøtz på vegne en række forbrugere over Energitilsynet Prisberegning hos Hyllinge Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a.

Advokat Peter Schiøtz på vegne en række forbrugere over Energitilsynet Prisberegning hos Hyllinge Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. (Varmeforsyning) Advokat Peter Schiøtz på vegne en række forbrugere over Energitilsynet Prisberegning hos Hyllinge Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. Nævnsformand, cand. jur. Jørgen Nørgaard Professor,

Læs mere

Fusionskontrol. Vejledning

Fusionskontrol. Vejledning Fusionskontrol Vejledning Juni 2018 Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. +45 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk Online ISBN: 978-87-7029-538-3 Vejledningen er udarbejdet

Læs mere

DAGROFA A/S Att. advokat Torbjørn Malmsteen Gammelager 11-13 2605 Brøndby

DAGROFA A/S Att. advokat Torbjørn Malmsteen Gammelager 11-13 2605 Brøndby DAGROFA A/S Att. advokat Torbjørn Malmsteen Gammelager 11-13 2605 Brøndby 2. april 2004 SEK Sag 3/1120-0401-0060 /LOB/SKN Afgørelse vedr. SuperGros A/S' overtagelse af Chr. Kjærgaard A/S aktiviteter Resumé

Læs mere

Ingram Micro ApS er et dansk selskab og er salgsagent for Ingram Micro AB på det danske marked.

Ingram Micro ApS er et dansk selskab og er salgsagent for Ingram Micro AB på det danske marked. 25. juni 2009 TIF 4/0120-0401-0038 /TBJ, JKM Actebis Computer A/S overtagelse af Ingram Micro ApS og Ingram Micro AB s danske aktiver Konkurrencestyrelsen har den 31. marts 2009 modtaget endelig anmeldelse

Læs mere

[...] over Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne forblivelsespligt til Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk

[...] over Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne forblivelsespligt til Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne forblivelsespligt til Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk Formand, professor, cand.jur.

Læs mere

Notat 16. oktober 2006. Fjernvarmepriserne i Danmark - Resultatet af prisundersøgelsen 2006

Notat 16. oktober 2006. Fjernvarmepriserne i Danmark - Resultatet af prisundersøgelsen 2006 Notat 16. oktober 26 Fjernvarmepriserne i Danmark - Resultatet af prisundersøgelsen 26 Indledning Dansk Fjernvarmes undersøgelse af fjernvarmepriserne i Danmark viser, at priserne generelt er steget i

Læs mere

Projektgodkendelse og prisregulering efter varmeforsyningsloven. Renée van Naerssen

Projektgodkendelse og prisregulering efter varmeforsyningsloven. Renée van Naerssen Projektgodkendelse og prisregulering efter varmeforsyningsloven Renée van Naerssen Indhold 1. Varmeforsyningslovens formål 2. Anvendelsesområde 3. Godkendelse af projekter 4. Prisregulering 1. Varmeforsyningslovens

Læs mere

Anmodning om redegørelse for tilbageførsel af overdækning til forbrugerne

Anmodning om redegørelse for tilbageførsel af overdækning til forbrugerne Dokument Oprettet af Tove B. Hansen den 03-06-2014 Kommentar Til Næstved Varmeværk A.m.b.a. Sag nr. 14/06308 Anmodning om redegørelse for tilbageførsel af overdækning til forbrugerne Til virksomhedens

Læs mere

PRISBESTEMMELSERNES ANVENDELSE PÅ PROCESVARMELEVERANCEN MELLEM GARTNERNES VARMEFORSYNING OG GARTNERIERNE I ÅRHUS

PRISBESTEMMELSERNES ANVENDELSE PÅ PROCESVARMELEVERANCEN MELLEM GARTNERNES VARMEFORSYNING OG GARTNERIERNE I ÅRHUS PUNKT 4 TILSYNSMØDE DEN 27. SEPTEMBER 2016 PRISBESTEMMELSERNES ANVENDELSE PÅ PROCESVARMELEVERANCEN MELLEM GARTNERNES VARMEFORSYNING OG GARTNERIERNE I ÅRHUS 29. september 2016 Varme 13/03846 bgor/rvn 1.

Læs mere

Fjernvarmepriserne i Danmark - Resultatet af prisundersøgelsen

Fjernvarmepriserne i Danmark - Resultatet af prisundersøgelsen Fjernvarmepriserne i Danmark - Resultatet af prisundersøgelsen Indledning Den undersøgelse af fjernvarmepriserne i Danmark, som DFF netop har gennemført, viser ikke overraskende, at der er en meget stor

Læs mere

KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN. KMD har 4 helejede datterselskaber og beskæftiger mere end 3000 medarbejdere.

KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN. KMD har 4 helejede datterselskaber og beskæftiger mere end 3000 medarbejdere. KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN NOTAT 30-08-2011 TIF 4/0120-0402-0077 /TBJ, JKM KMD A/S's erhvervelse af Rambøll Informatik AIS Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 27. juli 2011 en anmeldelse

Læs mere

Haderslev Kraftvarmeværk A/S over Haderslev Kommune af 25. oktober 2007 godkendelse af projektforslag for Haderslev Fjernvarme a.m.b.a.

Haderslev Kraftvarmeværk A/S over Haderslev Kommune af 25. oktober 2007 godkendelse af projektforslag for Haderslev Fjernvarme a.m.b.a. (Varmeforsyning) Haderslev Kraftvarmeværk A/S over Haderslev Kommune af 25. oktober 2007 godkendelse af projektforslag for Haderslev Fjernvarme a.m.b.a. Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022652 (Søren Holm Seerup, Trine H. Garde og Jørgen Egholm) 20. december 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022652 (Søren Holm Seerup, Trine H. Garde og Jørgen Egholm) 20. december 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022652 (Søren Holm Seerup, Trine H. Garde og Jørgen Egholm) 20. december 2010 K E N D E L S E Smørum Kraftvarme AmbA (selv) mod Energinet.dk (advokat Simon Evers Kalsmose-Hjelmborg)

Læs mere

Klage over Vesthimmerland Kommunes afgørelse af 5. maj 2010 om fritagelse fra tilslutningspligt for ejendommen beliggende [XXX]

Klage over Vesthimmerland Kommunes afgørelse af 5. maj 2010 om fritagelse fra tilslutningspligt for ejendommen beliggende [XXX] Hvalpsund Kraftvarmeværk A.m.b.A. Hestbækvej 21 9640 Farsø Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf

Læs mere

[...] over Energitilsynet tariferingen af Billund Lufthavn i forbindelse med fjernvarmetilslutning

[...] over Energitilsynet tariferingen af Billund Lufthavn i forbindelse med fjernvarmetilslutning (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet tariferingen af Billund Lufthavn i forbindelse med fjernvarmetilslutning til Billund Varmeværk. Nævnsformand, cand.

Læs mere

Afgørelse Klage over Herning Kommunes afgørelse om afslag på dispensation fra tilslutningspligt

Afgørelse Klage over Herning Kommunes afgørelse om afslag på dispensation fra tilslutningspligt [XXX] Sendes pr. mail til: [XXX] Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse Klage

Læs mere

[...] over Hanstholm Kommune af 21. december 2004 tilslutningspligt for ejendommen [...] til Ræhr Fjernvarme Amba

[...] over Hanstholm Kommune af 21. december 2004 tilslutningspligt for ejendommen [...] til Ræhr Fjernvarme Amba (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Hanstholm Kommune af 21. december 2004 tilslutningspligt for ejendommen [...] til Ræhr Fjernvarme Amba Næstformand, professor,

Læs mere