GØR SYDDJURS LIDT VILDERE! Læs mere på Syddjurs.Enhedslisten.dk. Foto: Anne Steen, WORTH KEEPING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GØR SYDDJURS LIDT VILDERE! Læs mere på Syddjurs.Enhedslisten.dk. Foto: Anne Steen, WORTH KEEPING"

Transkript

1 GØR SYDDJURS LIDT VILDERE! Læs mere på Syddjurs.Enhedslisten.dk

2 FÆLLESSKAB FUNGERER! Det er nu snart 4 år siden, Enhedslisten stillede op og kom ind i Syddjurs byråd. I de 4 år har vi kæmpet for at forbedre forholdene for mennesker og natur i Syddjurs Kommune. I stedet for nedskæringer har vi arbejdet for investeringer i tidlig indsats, daginstitutioner, skoler og bedre forhold for de ældre. Det mener vi, giver god mening, både menneskeligt og økonomisk. Vi har kæmpet imod forurenende havbrug og for beskyttelse og udbygning af den natur, der betyder så meget for Syddjurs. Vi har været drivkraft i samarbejdet om Ny bæredygtighedspolitik for Syddjurs, hvor vi sammen med Socialdemokratiet, SF og de Radikale lover en ambitiøs grøn politik, hvis vi vinder flertal ved dette valg. Enhedslisten i Syddjurs går til valg med ønsket om mere demokrati, tidlig indsats, grøn omstilling og mere solidaritet og velfærd i kommunen. Vi har store visioner og arbejder for store forandringer, men er også pragmatiske og kæmper for selv den mindste forbedring og imod den mindste forringelse. Enhedslisten går til valg på at sikre velfærd og natur i Syddjurs. Vi går imod nedskæringer og bevidstløse centraliseringer og kæmper for alle de lokalsamfund, der er hele grundlaget for Syddjurs Kommune. Jesper Yde Knudsen, biolog, gymnasielærer og medlem af Syddjurs byråd for Enhedslisten

3 Foto: Maya-Louise Ryom Nielsen DET VIL ENHEDSLISTEN: Arbejde for en bæredygtig, rummelig og solidarisk erhvervs- og arbejdsmarkedspolitik, hvor kommunen selv etablerer arbejdspladser og støtter etablering af socialøkonomiske virksomheder og lokale kreative, grønne iværksættere. Stoppe private firmaers meningsløse aktivering af arbejdsløse. Kontrol og rådgivnings- og aktiveringskurser skaber ingen arbejdspladser. Sæt arbejdsløse i beskæftigelse på overenskomstmæssige vilkår! Tilbyde de arbejdsløse opkvalificering, uddannelse og rigtige arbejdspladser, der anvender arbejdsløses ressourcer til gavn for natur, miljø og klima.

4 DET VIL ENHEDSLISTEN: Kæmpe for, at kommunen skaber rammer og støtte til, at borgerne selv DET kan VIL udvikle ENHEDSLISTEN: deres lokale samfund. Derfor ønsker vi mere indflydelse Kæmpe for, og økonomi at kommunen til distriktsråd, skaber rammer landsbyråd, og støtte ældreråd, til, at borgerne forældreråd, selv kan udvikle DEMO-råd deres lokale og elevråd. samfund. Derfor ønsker vi mere indflydelse og økonomi til distriktsråd, landsbyråd, ældreråd, Arbejde for, at kommunen afsætter en udviklingspulje, som er øremærket til gode ideer i lokalområderne, hvor borgerne kan indsende forældreråd, DEMO-råd og elevråd. forslag Arbejde til gavn for, at for kommunen lokalområderne. afsætter en udviklingspulje, som er øremærket til gode ideer i lokalområderne, hvor borgerne kan indsende Forbedre forslag dialogen til gavn mellem for lokalområderne. kommune og borgere ved at give borgerne mulighed for at få sager taget op i byrådet ved at samle underskrifter, Forbedre dialogen at forslag mellem til kommune byråd og udvalg og borgere bliver ved skrevet at give i et forståeligt borgerne mulighed sprog. for at få sager taget op i byrådet ved at samle underskrifter, og at forslag til byråd og udvalg bliver skrevet i et forståeligt Lytte til de sprog. kommunale medarbejdere, der ved, hvor skoen trykker og etablere en whistleblowerordning. Lytte til de kommunale medarbejdere, der ved, hvor skoen trykker og etablere en whistleblowerordning.

5 Miljø og natur ødelægges, og klimaet går amok forårsaget af store erhvervsinteressers rovdrift. Via landsbyråd og nærdemokrati kan borgerne arbejde aktivt imod denne udvikling ved at gå ind for grøn omstilling. Christian Bundgaard, tidligere socialrådgiver SYDDJURS SOM FRONTLØBER I DEN GRØNNE OMSTILLING En målrettet grøn omstilling af Syddjurs Kommune går på tværs af alle forvaltningerne, ligesom den kræver, at Syddjurs sætter sig nogle mål om at være i front på områder, hvor vi står stærkt. Der er allerede mange eksempler fra andre kommuner i Danmark, hvor en visionær grøn kommunal satsning har bragt ny dynamik, erhvervsudvikling og positiv branding med sig. Med det fælles udspil Ny Bæredygtighedspolitik for Syddjurs vil vi sætte ind på følgende områder: Natur & Miljø, Klima & Energi, Økologi, Cirkulær Økonomi og Grønne Efteruddannelser. Det vil Enhedslisten: Sikre, at kommunen udarbejder en handlingsplan for fossilfrit Syddjurs i 2030 med klare delmål og inddragelse af det lokale erhvervsliv. Styrke den kollektive trafik, herunder udbygning af Letbanen til Tirstrup- Ebeltoft. Arbejde for, at kommunen fremmer affaldssortering og genbrug. Kæmpe for, at kommunen ansætter en klima-koordinator til at koordinere alle disse indsatsområder med det lokale erhvervsliv og borgerne.

6 VI ER NATURENS PARTI Enhedslisten vil sikre kommunens borgere retten til et sundt liv i et rent miljø og en rig og mangfoldig vild natur. Den vilde natur og biodiversiteten er på tilbagegang. Hvis kommunes naturgivne fordele skal bevares og udbygges, så kræver det et højt ambitionsniveau, der ikke altid går hånd i hånd med private erhvervsinteresser og den kommunale spareiver. Vi vil sikre naturens vilde planter og dyr retten til at være her uden at skulle gøre sig fortjent til det. Det kræver en fremadskuende og modig politik at tage naturens parti. Det vil Enhedslisten: Stoppe etableringen af forurenende havbrug udfor Djurslands kyster. Udvide Nationalpark Mols Bjerge og sikre plads til natur og biodiversitet. Kæmpe for, at et gendannet Kolindssund etableres som et af Djurslands vigtigste grønne og bæredygtige udviklingsområder. Styrke omstillingen til økologi ved at kommunen køber økologisk og understøtte økologiske iværksættere og landmænd der omlægger til økologi. Kæmpe imod ødelæggelsen af vores natur med ny kystnær bebyggelse. Jeg vil hellere have vand i Kolindsund end vand i kælderen. Kun ved at udbygge og bevare Djurslands mange naturrigdomme kan vi øge mængden af turister og tilflyttere og ikke mindst holde på dem, vi allerede har. Thøger Pauli, Alternativ behandler

7 DET VIL ENHEDSLISTEN: Arbejde for, at alle borgere får lige og fri adgang til gode kunst- DET VIL og kulturtilbud ENHEDSLISTEN: og mulighed for selv at være kulturelt og Arbejde kunstnerisk for, at skabende. alle borgere får lige og fri adgang til gode kunst- og kulturtilbud og mulighed for selv at være kulturelt og kunstnerisk Styrke lokale kunstneriske initiativer, som egns- og lokalteatre, skabende. musikskoler, litteraturaftener og billedkunstskoler, der kan skabe dynamik Styrke mellem lokale professionelle kunstneriske initiativer, kunstnere som og amatører. egns- og Børnene lokalteatre, skal musikskoler, tidligt stifte litteraturaftener bekendtskab og med billedkunstskoler, og kunstnerne. der kan skabe dynamik mellem professionelle kunstnere og amatører. Børnene skal Styrke lokale fællesskaber, der bygger på værdier som frisind, tidligt stifte bekendtskab med kunst og kunstnerne. tolerance og demokratiske traditioner, fordi mennesker i Syddjurs kommer Styrke fra lokale mange fællesskaber, forskellige der kulturer. bygger på værdier som frisind, tolerance og demokratiske traditioner, fordi mennesker i Syddjurs kommer Bevare fra og mange støtte biblioteker, forskellige kulturer. folkeoplysnings- kunst- og idrætsforeninger. Fordi et aktivt kultur- og idrætsliv har en værdi i sig selv, Bevare holder og liv støtte i lokalsamfund biblioteker, og folkeoplysnings- tiltrækker nye borgere. kunst- og idrætsforeninger. Fordi et aktivt kultur- og idrætsliv har en værdi i sig selv, holder liv i lokalsamfund og tiltrækker nye borgere.

8 DET VIL ENHEDSLISTEN: Arbejde for, at der bygges flere og billigere ungdomsboliger og sikres god og billig kollektiv transport, så flere unge kan bo i Syddjurs under uddannelsen. Hjælpe unge til bedre trivsel og læring ved at mindske stress og karakterpres og udvide ordningen med gratis psykologhjælp til unge. Sikre indflydelse til unge, bl.a. gennem støtte til DEMO-råd og reel indflydelse til elevråd. Arbejde for, at flere byer får studiecafeer og mødesteder, så de unge får mulighed for at mødes og forblive i nærmiljøet. Vi er imod nedskæringer på ungdomsklubberne.

9 En investering i en god start for vores børn vil sagtens kunne betale sig både økonomisk og menneskeligt! Fællesskabet i det offentlige er ikke bare en udgift, men selve forudsætningen for et velfungerende samfund. Lisbeth Stadel Petersen, Sprogcenterlærer GIV BØRNENE EN GOD START PÅ LIVET! Jo tidligere man sætter ind, jo bedre resultater får man. Derfor skal indsatsen starte allerede inden barnet er født og involvere f.eks. jordemoder, sundhedsplejerske og socialrådgiver. I Syddjurs har det politiske flertal gennem en årrække lukket små institutioner, centraliseret ledelse og skåret ned på personalet. Enhedslisten vil kæmpe for en bedre normering, plads til forskellighed og bevarelse af små institutioner. Vi vil sikre læring og trivsel gennem ordentlige arbejdsvilkår for medarbejderne. Der skal ikke skæres ned, men tværtimod investeres i børns trivsel og læring! Det vil Enhedslisten: Styrke den tidlige indsats med f.eks. flere sundhedsplejersker og flere pædagoger i daginstitutioner. Bevare de små skoler og institutioner med lokal ledelse. Nej til privatisering! Give plads til forskellighed f.eks. skov- og naturbørnehaver. Stoppe centralt fastsatte test og karakterkrav, der går ud over trivsel og læring. Sørge for ordentlig tid til forberedelse og dermed tid til kvalitet og trivsel. Inkludere børn, når det giver mening for barnet, ikke af økonomiske hensyn.

10 SYDDJURS - ET GODT STED AT BLIVE GAMMEL Ældrebyrden er et medieskabt bluffnummer og er afblæst. Vi lever og klarer os selv længere, selv om der er store sociale forskelle. Der er imidlertid stadig mange, der på et tidspunkt får brug for offentlig støtte, omsorg og pleje. I Enhedslisten mener vi, at kommunens pleje og omsorg handler om mere end antal minutters rengøring eller antal bade om ugen. Vi mener, at alle borgere har ret til et værdigt seniorliv. Det vil Enhedslisten: Støtte at aktive ældre borgere kan yde en indsats i deres 3. alder udenfor eller på kanten af det ordinære arbejdsmarked. Skabe nye modeller for, hvordan kommunens ansatte, pårørende, de ældre og frivillige kan samarbejde om at skabe værdige og aktive seniorliv i Syddjurs Kommune. Tilføre ressourcer til hjemmepleje og plejecentre, så de ansatte kan yde en ordentlig omsorg og service uden selv at blive stressede. I Enhedslisten mener vi, at kommunens pleje og omsorg handler om mere end antal minutters rengøring eller antal bade om ugen. Vi mener, at alle borgere har ret til et værdigt seniorliv. Hasse Schneidermann, Pensionist

11 REGION MIDTJYLLAND Else Kayser, sygeplejerske, tidligere formand for sygeplejerskerne i Region Midtjylland. Signe Lund Jensen, sygeplejestuderende. LIGHED I SUNDHED ET FÆLLES ANLIGGENDE Enhedslisten vil arbejde hårdt for at gøre op med den store ulighed i sundhed. Vi vil sammen med vores folketingsmedlemmer kæmpe for, at sundhedsvæsenet forbliver offentligt, og at det får flere penge. Vi vil sammen med vores valgte i byrådene arbejde for, at sundhedsvæsenet i region og kommuner kommer til at hænge bedre sammen. Det drejer sig blandt andet om forpligtende aftaler mellem sygehusene og kommunerne, så ingen kan udskrives uden en aftale om, hvordan borgeren skal klare sig, når hun er hjemme igen. Psykiatrien lider der er brug for flere penge og nytænkning Der er for få sengepladser i psykiatrien. Vi ønsker udvikling af den psykiatriske behandling, oprettelse af flere fleksible pladser og andre tiltag, der kan skabe tryghed for patient og pårørende. Regionen skal samtidig øge opmærksomheden på fysiske sygdomme hos de psykisk syge. Region Midtjylland og kommunerne skal styrke samarbejdet for at sikre et sammenhængende socialt og psykiatrisk tilbud til socialt udsatte og psykisk syge. Ingen skal udskrives til gaden. Læs mere om vores visioner og vores politik på enhedslisten-midtjylland.dk

12 KANDIDATER TIL KOMMUNALVALGET 1. Jesper Yde Knudsen Rønde. Gymnasielærer. 2. Hasse Schneidermann, Thorsager. Pensionist. 3. Lisbeth Stadel Petersen Lime. Sprogcenterlærer. 4. Christian Bundgaard Knebel. Tidligere socialrådgiver. 5. Thøger Pauli Thorsager. Alternativ behandler. 6. Eva Husted Dalsgaard Thorsager. Kommunikationsmedarbejder. 7. Jens Christian Nielsen Friland, Feldballe. Tidligere lærer. BLIV MEDLEM: org.enhedslisten.dk/blivmedlem GIV BIDRAG: Mobilepay: org.enhedslisten.dk/givbidrag Stem ENHEDSLISTEN den 21. november. Læs mere om vores visioner og vores politik på Syddjurs.Enhedslisten.dk

AKUT GRØN OMSTILLING AF SKANDERBORG KOMMUNE

AKUT GRØN OMSTILLING AF SKANDERBORG KOMMUNE VÆLG FÆLLESSKABET AKUT GRØN OMSTILLING AF SKANDERBORG KOMMUNE Folketinget magter ikke at reagere på klimakrise og miljøforarmelse i tide. Men så må vi selv! Enhedslisten vil involvere borgerne i den nødvendige

Læs mere

Vi lover job og grønne skove

Vi lover job og grønne skove Vi lover job og grønne skove Stem på Enhedslisten syddjurs.enhedslisten.dk Stemmesedlen kan blive din fyreseddel! Mens de borgerlige vil skære i den offentlige sektor, mener Enhedslisten, at velfærdssamfundet

Læs mere

DIT VALG I HEDENSTED

DIT VALG I HEDENSTED DIT VALG I HEDENSTED ENHEDSLISTEN ER KLAR TIL BYRÅDET I Enhedslisten er vi stolte af vores lokale kandidater, der vil arbejde for, at byrådet træffer bæredygtige beslutninger. Vi vil gøre en forskel på

Læs mere

VI PASSER PÅ HORSENS

VI PASSER PÅ HORSENS VI PASSER PÅ HORSENS 1%-BESPARELSEN SKAL AFSKAFFES Horsens Kommune skal spare penge hvert år. Det er vi blevet pålagt af staten, og det kan vi desværre ikke ændre på i byrådet. Men byrådet i Horsens har

Læs mere

GRØN OMSTILLING I NATURENS RIGE

GRØN OMSTILLING I NATURENS RIGE STEM ENHEDSLISTEN I BYRÅDET TIL #KV2017 GRØN OMSTILLING I NATURENS RIGE Vi vil gøre op med ideen om evig vækst. Landdistrikterne kan med fordel være pilotområder for grønne omstillingsprojekter. Lad os

Læs mere

STEM FOR VÆRDIGHED OG BÆREDYGTIGHED

STEM FOR VÆRDIGHED OG BÆREDYGTIGHED STEM FOR VÆRDIGHED OG BÆREDYGTIGHED Foto: Christian Rasmussen ENHEDSLISTEN I STRUER STÅR FOR BÆREDYGTIGHED Bæredygtighed handler ikke kun om forholdet mellem mennesker og natur, men også om forholdet mellem

Læs mere

For en rød by i en grøn kommune. med sundhed for alle. Stem på Enhedslisten. aarhus.enhedslisten.dk

For en rød by i en grøn kommune. med sundhed for alle. Stem på Enhedslisten. aarhus.enhedslisten.dk For en rød by i en grøn kommune med sundhed for alle Stem på Enhedslisten aarhus.enhedslisten.dk Enhedslisten for en rød by i en grøn kommune med sundhed for alle En stemme på Enhedslisten ved kommunalvalget

Læs mere

VORES VALG. Mads Ogstrup

VORES VALG. Mads Ogstrup VORES VALG Mads Ogstrup VORES VELFÆRD I Danmark har vi en lang og stolt tradition omkring vores velfærd. En tradition der bygger på, at de bredeste skuldre skal bære mest, at alle skal have en chance i

Læs mere

Ny bæredygtighedspolitik for Syddjurs

Ny bæredygtighedspolitik for Syddjurs Ny bæredygtighedspolitik for Syddjurs Det Radikale Venstre, Socialdemokratiet, Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti i Syddjurs Kommune går til valg på en fælles politik for Bæredygtig Udvikling en målrettet

Læs mere

SAMMEN GØR VI HVIDOVRE ENDNU BEDRE. billede Esben Dam

SAMMEN GØR VI HVIDOVRE ENDNU BEDRE. billede Esben Dam SAMMEN GØR VI HVIDOVRE ENDNU BEDRE billede Esben Dam BØRN OG UNGE I Enhedslisten tager vi det gode liv alvorligt. Også for dem, som er for unge til at kunne stemme. Derfor ønsker vi mangfoldighed blandt

Læs mere

SOLIDARITET OG FORANDRINGER

SOLIDARITET OG FORANDRINGER SOLIDARITET OG FORANDRINGER Foto: Peter S. Jensen DEMOKRATI For Enhedslisten betyder demokrati ikke blot, at vi hvert 4. år har mulighed for at sætte vores kryds ved den politiker, vi ønsker skal repræsentere

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Råd til velfærd

F O A F A G O G A R B E J D E. Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E Råd til velfærd FOAs mål 2013-2016 Indhold FOAs mål 2013-2016 Vi har råd til velfærd..................... 2 Fælles om velfærd.................... 3 Faglig handlekraft....................

Læs mere

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden - Det gode liv i Halsnæs Juni 2018 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden Det gode liv i Halsnæs I Halsnæs sætter vi stor pris på vores nære fællesskab. Skoler, plejecentre,

Læs mere

VÆLG FÆLLESSKAB. Foto: Erik Vangsgaard

VÆLG FÆLLESSKAB. Foto: Erik Vangsgaard VÆLG FÆLLESSKAB Foto: Erik Vangsgaard ALLE FORTJENER ET VÆRDIGT LIV Ældre medborgere har brug for ro i hverdagen, i stedet for den stress de oplever, når de ikke ved, hvem det er der kommer og hjælper

Læs mere

Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E

Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E F O A F A G O G A R B E J D E VEDTAGET Råd til velfærd FOAs mål 2013-2016 Indhold FOAs mål 2013-2016 Vi har råd til velfærd..................... 4 Fælles om velfærd.................... 6 Faglig handlekraft....................

Læs mere

FORANDRING I FÆLLESSKAB. odsherred.enhedslisten.dk

FORANDRING I FÆLLESSKAB. odsherred.enhedslisten.dk FORANDRING I FÆLLESSKAB odsherred.enhedslisten.dk STEM ENHEDSLISTEN I BYRÅDET Vil du styrke den kritiske sociale rødgrønne stemme i byrådet så stem på Enhedslisten. Vi ønsker at gøre Odsherred til en kommune,

Læs mere

Holbæk i Fællesskab. Byrådets vision for Holbæk Kommune

Holbæk i Fællesskab. Byrådets vision for Holbæk Kommune Holbæk i Fællesskab Byrådets vision for Holbæk Kommune Holbæk i Fællesskab Politik handler om at ville noget, og som byråd er det vores ansvar at formulere, hvad vi vil. Med denne vision giver vi borgere,

Læs mere

Værdighedspolitik i Syddjurs Kommune

Værdighedspolitik i Syddjurs Kommune Værdighedspolitik i Syddjurs Kommune Godkendt af byrådet d. 27. april 2016 Forord Byrådet i Syddjurs Kommune har d. 27. april 2016 godkendt Værdighedspolitik 2016-2020. Politikken beskriver, hvordan kommunens

Læs mere

SOLIDARITET GRØN OMSTILLING ÅBENHED ANSTÆNDIGHED

SOLIDARITET GRØN OMSTILLING ÅBENHED ANSTÆNDIGHED SOLIDARITET GRØN OMSTILLING ÅBENHED ANSTÆNDIGHED GRØN OMSTILLING Slagelse skal være en grøn kommune. Det betyder, at der ikke må bruges flere naturressourcer, end der samtidig genskabes. Ressourcerne skal

Læs mere

Ringsted hjertet ligger i midten

Ringsted hjertet ligger i midten VISION Ringsted hjertet ligger i midten Ringsted er en attraktiv bosætningskommune. Vi udnytter den centrale placering, de mange muligheder og de trygge rammer til at være det foretrukne sted at bo og

Læs mere

FÆLLES OM ET LEVENDE HERLEV. Foto: Didde Jacobsen

FÆLLES OM ET LEVENDE HERLEV. Foto: Didde Jacobsen FÆLLES OM ET LEVENDE HERLEV Foto: Didde Jacobsen KOMMUNE BETYDER FÆLLESSKAB! Herlevs fremtid er også dit valg. Enhedslisten vil arbejde for åbenhed og borgerinddragelse. Vores politik tager udgangspunkt

Læs mere

FÆLLES OM FAXE. Kjartan Lindvold

FÆLLES OM FAXE. Kjartan Lindvold FÆLLES OM FAXE Kjartan Lindvold FÆLLES OM FAXE Faxe Kommune er hverken stor eller rig - set med økonomiske briller. Til gengæld er vi rige på smuk natur, engagerede borgere og mulighed for udvikling. Hvis

Læs mere

social SOCIAL RETFÆRDIGHED grøn GRØN ANSVARLIGHED

social SOCIAL RETFÆRDIGHED grøn GRØN ANSVARLIGHED social SOCIAL RETFÆRDIGHED retfærdighed grøn GRØN ANSVARLIGHED ansvarlighed HVORFOR ENHEDSLISTEN Enhedslisten kæmper for en kommune med social retfærdighed og grøn ansvarlighed. Vi vil have en kommune,

Læs mere

Ti skridt i en sund retning!

Ti skridt i en sund retning! Ti skridt i en sund retning! For Enhedslisten er sundhed meget mere end behandling af syge mennesker med medicin og operationer på sygehuse. Sundhed hænger sammen med, hvordan vi arbejder, bor og lever,

Læs mere

SAMMEN OM SOLRØD - UDVIKLING OG SOCIALT ANSVAR - Valgprogram Kommunalvalget 2017 Socialdemokratiet i Solrød

SAMMEN OM SOLRØD - UDVIKLING OG SOCIALT ANSVAR - Valgprogram Kommunalvalget 2017 Socialdemokratiet i Solrød SAMMEN OM SOLRØD - UDVIKLING OG SOCIALT ANSVAR - Valgprogram Kommunalvalget 2017 Socialdemokratiet i Solrød Indledning I Danmark tager vi hånd om hinanden. Vi har en lang og stærk tradition for et samfund,

Læs mere

BORGERMØDE POLITIK FOR BORGERE MED SÆRLIGE BEHOV Den 29. august 2018

BORGERMØDE POLITIK FOR BORGERE MED SÆRLIGE BEHOV Den 29. august 2018 BORGERMØDE POLITIK FOR BORGERE MED SÆRLIGE BEHOV 2018 Den 29. august 2018 PROGRAM Præsentation af politikken v/ Socialchef Carsten Wulff Hansen Præsentation af høringsmuligheder Spørgsmål og diskussion

Læs mere

GRIBSKOV MED STØRRE LIGHED I ET RENT MILJØ

GRIBSKOV MED STØRRE LIGHED I ET RENT MILJØ GRIBSKOV MED STØRRE LIGHED I ET RENT MILJØ GRIBSKOV SKAL VÆRE ET GODT STED AT BO OG ARBEJDE Ting der står øverst på vores program er f.eks.: Opgør med den hovedløse udlicitering. Vi skal tage arbejdet

Læs mere

NATUR, KULTUR OG VELFÆRD FOR ALLE

NATUR, KULTUR OG VELFÆRD FOR ALLE NATUR, KULTUR OG VELFÆRD FOR ALLE Fotos: Enhedslisten Køge DEMOKRATI I HELE KOMMUNEN Borgernes indsigt og inddragelse i kommunal planlægning og beslutninger er afgørende for Enhedslisten. Vi vil arbejde

Læs mere

Vejen Byråd Politikområder

Vejen Byråd Politikområder Vejen Byråd 1 Lay out: Vejen Kommune Tekst: Vejen Kommune Foto: Colourbox og Vejen Kommune Ordrenr.: 863-18 Tryk: Vejen Kommune Udgivet: Juni 2018 Vejen Byråd Vejen Kommune er et godt sted, hvor det gode

Læs mere

Økonomien er i bedring. Både på landsplan, i Business Region Aarhus og i Aarhus. Alt er godt må man forstå.

Økonomien er i bedring. Både på landsplan, i Business Region Aarhus og i Aarhus. Alt er godt må man forstå. - 1 - BUDGETTALE SF, 1. BEHANDLING B2018 [Indledning] Vi er på vej ud af krisen. Sådan lød det, da regeringen for nyligt fremlagde sit forslag til finansloven for 2018 og en minister lokkede sågar med

Læs mere

KULTURPOLITIK (UDKAST)

KULTURPOLITIK (UDKAST) KULTURPOLITIK (UDKAST) Næstved Kommune 2018 2022 INDHOLD 1. Fælles om et stærkt kulturliv 2. Kulturpolitikkens fokusområder 3. Næstved som kulturhovedstad 4. Styrkelse af kultur i lokalområderne 5. Kunst

Læs mere

SF Gladsaxe Valggrundlag

SF Gladsaxe Valggrundlag Kommunalvalg 2017 Side 1 af 6 SF-Gladsaxes valggrundlag til kommunalvalget 2017. Valggrundlaget er bevidst udformet som bredfunderet visioner og vil derfor have fokus på det lange sigte for hvor SF gerne

Læs mere

Visionen for LO Hovedstaden

Visionen for LO Hovedstaden Politisk program 2014 2018 Visionen for LO Hovedstaden Tryghed velfærd demokrati udvikling miljø Vi vil maksimal politisk indflydelse, med fællesskabet i fokus. Vi vil i et stærkt fællesskab skabe resultater

Læs mere

Ældrepolitik. Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013

Ældrepolitik. Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013 Ældrepolitik l Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013 Forord Fremtiden byder på nye udfordringer inden for ældreområdet og de mest markante er, at der bliver flere ældre og flere demente, hvoraf en

Læs mere

Kæmp for velfærd Stop nedskæringer

Kæmp for velfærd Stop nedskæringer Kæmp for velfærd Stop nedskæringer Stop privatiseringer, bekæmp social dumping, fasthold kædeansvar og nej til ulighed Stem på liste R Kommunisterne 2 Brug for kommunister i regionerne Den 21. november

Læs mere

EN RØD OG GRØN REGION. Stem på Enhedslisten til Hovedstadens Regionsråd d. 21. november 2017

EN RØD OG GRØN REGION. Stem på Enhedslisten til Hovedstadens Regionsråd d. 21. november 2017 EN RØD OG GRØN REGION Stem på Enhedslisten til Hovedstadens Regionsråd d. 21. november 2017 VIDSTE DU, AT enlige med lav indkomst og kort uddannelse har størst risiko for at dø efter en hjerneblødning.

Læs mere

Forandring i Fællesskab. Stem Enhedslisten i Byrådet. odsherred.enhedslisten.dk

Forandring i Fællesskab. Stem Enhedslisten i Byrådet. odsherred.enhedslisten.dk Forandring i Fællesskab Stem Enhedslisten i Byrådet odsherred.enhedslisten.dk Enhedslisten i Byrådet Forandring Enhedslisten arbejder for et socialistisk, demokratisk samfund - et samfund, hvor samarbejde

Læs mere

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan 2018-2022 Forord Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance skal medvirke til at indfri Byrådets vision om at skabe: rammerne for det

Læs mere

VI KAN LANGT MERE - SAMMEN

VI KAN LANGT MERE - SAMMEN VALGKATALOG 2018 2021 SOCIALDEMOKRATIET I KOLDING KOMMUNE Socialdemokratiet i Kolding Kommune tror på dig som medborger og på os alle som fællesskab. Vi er overbevist om, at vi kan langt mere sammen, end

Læs mere

VELFÆRD FØRST VALG TIL KOMMUNER OG REGIONER 21. NOVEMBER

VELFÆRD FØRST VALG TIL KOMMUNER OG REGIONER 21. NOVEMBER VELFÆRD FØRST VALG TIL KOMMUNER OG REGIONER 21. NOVEMBER 2017 VELFÆRD FØRST Valget den 21. november handler om vores velfærd. Et stærkt velfærdssamfund, hvor alle har lige muligheder, er ikke en selvfølge.

Læs mere

Fremtidens Legeplads

Fremtidens Legeplads Fremtidens Legeplads Godkendt af Billund Byråd den 21. maj 2019 Den legende kommune Billund Kommune er Fremtidens Legeplads fordi... Vi er hjemsted for Børnenes Hovedstad. Hos os er leg, læring og kreativitet

Læs mere

Værdighedspolitik i Syddjurs Kommune

Værdighedspolitik i Syddjurs Kommune Værdighedspolitik i Syddjurs Kommune Godkendt af byrådet d. 30. maj 2018 Forord Byrådet i Syddjurs Kommune har d. 30. maj 208 godkendt Syddjurs Kommunes værdighedspolitik 2016-2020. Værdighed er en forudsætning

Læs mere

Medborgerskab En tværgående politik 2015

Medborgerskab En tværgående politik 2015 Medborgerskab En tværgående politik 2015 En politik for medborgerskab Sønderborg Byråd har en vision om, at kommunen skal være i vækst og et sted, hvor borgerne lever det gode liv. Vækst og arbejdspladser

Læs mere

Kalundborg kommune marts Handicappolitik

Kalundborg kommune marts Handicappolitik Kalundborg kommune marts 2009 Handicappolitik Grundlag og strategi: Kalundborg kommunes Handicappolitik opstiller en række prioriterede mål for udvalgte politikområder, hvilke tager udgangspunkt i FN s

Læs mere

VELFÆRD, RETTIGHEDER OG GODE ARBEJDSFORHOLD

VELFÆRD, RETTIGHEDER OG GODE ARBEJDSFORHOLD ENHEDSLISTENS VELFÆRDSPAKKE 1 VELFÆRD, RETTIGHEDER OG GODE ARBEJDSFORHOLD ENHEDSLISTENS VELFÆRDSPAKKE ENHEDSLISTENS VELFÆRDSPAKKE 2 INDHOLD 3 Forord Af Pernille Skipper, politisk ordfører 4 Enhedslistens

Læs mere

Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Udkast april 2016

Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Udkast april 2016 Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Udkast april 2016 1 1. Forord og vision for politikken Velkommen til Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Som navnet siger, er

Læs mere

UDKAST KØBENHAVNS KOMMUNES SUNDSHEDSPOLITIK 2015-2025

UDKAST KØBENHAVNS KOMMUNES SUNDSHEDSPOLITIK 2015-2025 UDKAST KØBENHAVNS KOMMUNES SUNDSHEDSPOLITIK 2015-2025 Nyd livet, københavner Et godt helbred er et godt udgangspunkt for, at vi kan trives fysisk, psykisk og socialt. Der findes mange bud på, hvad det

Læs mere

Hvidovre rød og grøn. Stem på Enhedslisten. hvidovre.enhedslisten.dk

Hvidovre rød og grøn. Stem på Enhedslisten. hvidovre.enhedslisten.dk Hvidovre rød og grøn Stem på Enhedslisten hvidovre.enhedslisten.dk Enhedslisten det vil vi Enhedslistens politik er at fremme fællesskaber og lighed på alle områder i kommunen. Vi tror på, at det skaber

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

KULTURPOLITIK. Næstved Kommune G UDKAST 2.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, april 2018 INDHOLD:

KULTURPOLITIK. Næstved Kommune G UDKAST 2.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, april 2018 INDHOLD: Sagsnr. 20.00.00-G01-37-15 UDKAST 2.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, april 2018 KULTURPOLITIK Næstved Kommune 2018-2022 INDHOLD: 1. Sammen om et stærkt kulturliv 2. Fokusområder 3. Næstved som regional

Læs mere

VÆRDIGHEDSPOLITIK HOLBÆK KOMMUNE

VÆRDIGHEDSPOLITIK HOLBÆK KOMMUNE VÆRDIGHEDSPOLITIK HOLBÆK KOMMUNE Hele VÆRDIGHEDSPOLITIK HOLBÆKAktiv KOMMUNE Livet1 Med værdighedspolitikken ønsker vi at sætte mere fokus på værdighed for borgere i Holbæk Kommune. At blive ældre må aldrig

Læs mere

DET BEDSTE LAND FOR VERDEN

DET BEDSTE LAND FOR VERDEN DANMARK 1 DET BEDSTE LAND FOR VERDEN Alternativets ambition er at udvikle det danske samfund, så Danmark ikke bare er det bedste land i verden, men det bedste land for verden. ET BÆREDYGTIGT SAMFUND Alternativet

Læs mere

FRIRUM SYDDJURS FRIRUM SYDDJURS

FRIRUM SYDDJURS FRIRUM SYDDJURS FRIRUM SYDDJURS FRIRUM SYDDJURS 2017 1 NOGET FOR BØRN OG UNGE NOGET FOR DE ERHVERVSAKTIVE NOGET FOR ÆLDRE MEDBORGERE NOGET FOR NATUR/KLIMA NOGET FOR ØKONOMI Den 21. november 2017 er der kommunalvalg i

Læs mere

Den Konservative Kommune 2009 - fordi vi passer på dig og dine

Den Konservative Kommune 2009 - fordi vi passer på dig og dine Kommunalvalg 2009 Den Konservative Kommune 2009 - fordi vi passer på dig og dine VI TÆNKER måske ikke så meget over det i hverdagen, men det er kommunen, der danner rammen om de danske familiers hverdag.

Læs mere

Et værdigt seniorliv. Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik

Et værdigt seniorliv. Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Vedtaget af Byrådet den 5. september 2018 Indhold Forord...4 Vision...5 Om ældre/målgruppe for politikken... 6 Temaer...10 Fællesskab...12

Læs mere

Budgetforlig i Brøndby Kommune. - Vi styrker velfærden! Budgetforlig indgået d. 22. oktober mellem:

Budgetforlig i Brøndby Kommune. - Vi styrker velfærden! Budgetforlig indgået d. 22. oktober mellem: Budgetforlig 2020-2023 i Brøndby Kommune - Vi styrker velfærden! Budgetforlig indgået d. 22. oktober mellem: A. Socialdemokratiet O. Dansk Folkeparti V. Venstre F. Socialistisk Folkeparti Ø. Enhedslisten

Læs mere

EN RØD OG GRØN KOMMUNE

EN RØD OG GRØN KOMMUNE EN RØD OG GRØN KOMMUNE I VIBORG HVAD HAR VI GJORT - HVAD HAR VI LÆRT - HVAD GØR VI Enhedslisten har gennem 4 år været med til at gennemføre fornuftige ting som affaldsplan, klimatilpasning, og senest en

Læs mere

Rummelige fællesskaber og kreative frirum

Rummelige fællesskaber og kreative frirum gladsaxe.dk Rummelige fællesskaber og kreative frirum Kultur-, fritids- og idrætspolitik Gladsaxe Kommunes kultur-, fritids- og idrætspolitik har fokus på fællesskaber og på nytænkning. Vi mener, at det

Læs mere

Socialdemokraterne i Syddjurs

Socialdemokraterne i Syddjurs Tryghed. Handlekraft. Visioner. Socialdemokraterne i Syddjurs Er du klar til valget? Livskraftige børn og unge Vi vil sammen med forældrene skabe helhed, tryghed og sammenhæng i børns og unges opvækst.

Læs mere

F. STRATEGIENS VISION OG HANDLINGSPLAN, MÅL, AKTIVITETER OG FORVENTEDE RESULATER

F. STRATEGIENS VISION OG HANDLINGSPLAN, MÅL, AKTIVITETER OG FORVENTEDE RESULATER 1 of 7 F. STRATEGIENS VISION OG HANDLINGSPLAN, MÅL, AKTIVITETER OG FORVENTEDE RESULATER F.1. UDVIKLINGSSTRATEGIENS VISION LAG Djurslands vision er at videreudvikle og synliggøre Djursland som et områdefyldt

Læs mere

Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget

Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget 2014-17 Dette oplæg giver information og inspiration til det borgermøde, som Furesø Kommune har inviteret til den 12. juni 2013. På borgermødet præsenteres

Læs mere

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Politik for frivilligt socialt arbejde Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Forord I Solrød Kommune er vi privilegerede. Vi har et alsidigt og stærkt frivilligt socialt engagement.

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og integrationspolitik:

Arbejdsmarkeds- og integrationspolitik: Økonomisk politik: SKATTETRYK Venstre ønsker i denne valgperiode, at fastholde det nuværende kommunale skattetryk. Der er stadig en del opgaver, inden for kernevelfærden, der skal løses, og Venstre ønsker

Læs mere

GRØN REGION MED ET SOLIDARISK SUNDHEDSVÆSEN

GRØN REGION MED ET SOLIDARISK SUNDHEDSVÆSEN GRØN REGION MED ET SOLIDARISK SUNDHEDSVÆSEN ET DECENTRALT SYGEHUSVÆSEN Vi vil bevare og udbygge det offentlige sundhedsvæsen og sikre et tilstrækkeligt og veluddannet personale. Vi ønsker et menneskeligt

Læs mere

DEMENSSTRATEGI. Gribskov Kommune Februar Rapportnavn måned år 1

DEMENSSTRATEGI. Gribskov Kommune Februar Rapportnavn måned år 1 DEMENSSTRATEGI Gribskov Kommune 2019-2022 Februar 2019 Rapportnavn måned år 1 Indholdsfortegnelse DEMENSSTRATEGI... 1 Indholdsfortegnelse... 2 Forord... 3 Formål... 4 Hvorfor en demensstrategi?... 4 Værdier...

Læs mere

Behov for alles ressourcer

Behov for alles ressourcer Behov for alles ressourcer Rå-udkast til Handicappolitik for Hedensted Kommune. 2016 1. Forord (½ side) Om processen, involvering, arbejdsgruppe o.l. 2. Vision og bærende principper (½ side) Visionen for

Læs mere

kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition

kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition Vi ønsker mangfoldighed og sammenhæng nær & DYNAMISK Derfor vil vi styrke og udbygge kommunen, så hvert område bruger sin egenart og sine specielle kvaliteter

Læs mere

INTEGRATIONSPOLITIK 2012

INTEGRATIONSPOLITIK 2012 INTEGRATIONSPOLITIK 2012 Baggrund Arbejdsmarkedsudvalget i Nordfyns Kommune besluttede i november 2010, at der skulle udarbejdes en samlet integrationspolitik for Nordfyns Kommune. Politikken er blevet

Læs mere

Politik for erhverv, natur og infrastruktur. - rammebetingelser

Politik for erhverv, natur og infrastruktur. - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur rammebetingelser er en af tre politikker

Læs mere

Strategi for Handicap & Psykiatri. Lemvig Kommune

Strategi for Handicap & Psykiatri. Lemvig Kommune Strategi for Handicap & Psykiatri Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Temaplan for Sundhed, Kultur & Fritid. Godkendt i Byrådet d.10.09. 2013

Temaplan for Sundhed, Kultur & Fritid. Godkendt i Byrådet d.10.09. 2013 Temaplan for Sundhed, Kultur & Fritid Godkendt i Byrådet d.10.09. 2013 Vejen Kommune 10-09-2013 Forord Vejen kommunes temaplan for Sundhed, Kultur & fritid 2014-2022 er baseret på et samarbejde på tværs

Læs mere

Handicappolitik Med plads til alle

Handicappolitik Med plads til alle Handicappolitik Med plads til alle Handicappolitik Med plads til alle Denne politik retter sig mod borgere, der har varige begrænsninger af fysisk eller psykisk karakter. Udgangspunktet for Hedensted Kommunes

Læs mere

Garanti for et rødt Glostrup GLOSTRUP

Garanti for et rødt Glostrup GLOSTRUP Garanti for et rødt Glostrup GLOSTRUP glostrup.enhedslisten.dk Din garanti, for et rødt Glostrup Glostrup er en fantastisk by, en by hvor der skal være plads til alle - høj som lav, unge som gamle, danskere

Læs mere

Ældrepolitik Et værdigt ældreliv

Ældrepolitik Et værdigt ældreliv Ældrepolitik Et værdigt ældreliv l Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 Forord Fremtiden byder på nye udfordringer inden for ældreområdet og de mest markante er, at der bliver flere ældre og flere demente,

Læs mere

Sammen om det gode liv. Sønderborg Kommunes socialpolitik

Sammen om det gode liv. Sønderborg Kommunes socialpolitik Sammen om det gode liv Sønderborg Kommunes socialpolitik 2017-2020 1 Indhold Sammen om det gode liv...3 Indledning...5 Værdier...7 Sammen er vores mål...7 Værdighed...9 Sociale fællesskaber... 11 Beskæftigelse...13

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK

BØRNE- OG UNGEPOLITIK BØRNE- OG UNGEPOLITIK INDLEDNING Vision for området Kære borger i Varde Kommune Du præsenteres hermed for Varde Kommunes Børne- og Ungepolitik. Politikken danner grundlag for en fælles forståelse og indsats

Læs mere

KristenDemokraternes Valgprogram 2018

KristenDemokraternes Valgprogram 2018 Side 1 af 5 KristenDemokraternes Valgprogram 2018 O2018-01 Valgprogram 2018 Historik Forslagsstiller/ Udvalg Dato Vedtaget/forkastet Hovedbestyrelsen 2018.05.26 Vedtaget Side 2 af 5 Det Gode Liv for Børn

Læs mere

Godkendelse af Ældre- og Handicapforvaltningens mål og indsatser Bæredygtighedsstrategi

Godkendelse af Ældre- og Handicapforvaltningens mål og indsatser Bæredygtighedsstrategi Punkt 5. Godkendelse af Ældre- og Handicapforvaltningens mål og indsatser Bæredygtighedsstrategi 2016-2020 2016-000983 Forvaltningen indstiller til, At Forvaltningens forslag til bæredygtighedsmål og -indsatser

Læs mere

SUNDHED, LIGHED OG FÆLLESSKAB. SF-Nordjyllands regionsvalgprogram 2017

SUNDHED, LIGHED OG FÆLLESSKAB. SF-Nordjyllands regionsvalgprogram 2017 SUNDHED, LIGHED OG FÆLLESSKAB SF-Nordjyllands regionsvalgprogram 2017 1 En bæredygtig, sund og sammenhængende region. SF vil i den kommende valgperiode fortsætte sit arbejde for at gøre Nordjylland til

Læs mere

ENHEDSLISTEN BORNHOLM. Kommunalpolitisk valgprogram 2017

ENHEDSLISTEN BORNHOLM. Kommunalpolitisk valgprogram 2017 ENHEDSLISTEN BORNHOLM Kommunalpolitisk valgprogram 2017 BORNHOLM ER I FREMGANG! Vi oplever økonomisk vækst, lav ledighed og et befolkningstal, der går den rigtige vej. Lad os bruge den gode energi på at

Læs mere

Handicappolitik

Handicappolitik Handicappolitik 2020-2024 Indledning Nyborg Kommunes handicappolitik 2020-2024 er en visionær politik, som vil række udover 2024. Handicappolitikken omfatter alle afdelinger i kommunen og tager afsæt i

Læs mere

TALEPAPIR. Tale til samråd BW om social ulighed i sundhed d. 2. oktober 2018

TALEPAPIR. Tale til samråd BW om social ulighed i sundhed d. 2. oktober 2018 Sundheds- og Ældreudvalget 2018-19 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 11 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Dato: 02-10-2018 TALEPAPIR Det talte ord gælder Tale til samråd BW om social ulighed

Læs mere

Vejle Kommunes Sundhedspolitik Nyd livet! sammen gør vi det bedre

Vejle Kommunes Sundhedspolitik Nyd livet! sammen gør vi det bedre Vejle Kommunes Sundhedspolitik 2017-2024 T S A K UD Nyd livet! sammen gør vi det bedre Vejle vil Livet I Vejle Kommune er langt de fleste borgere sunde og raske. Sådan bør det fortsat være. Men sundhed

Læs mere

Vejle Kommunes Sundhedspolitik Nyd livet! sammen gør vi det bedre

Vejle Kommunes Sundhedspolitik Nyd livet! sammen gør vi det bedre Vejle Kommunes Sundhedspolitik 2017-2024 Nyd livet! sammen gør vi det bedre Vejle vil Livet I Vejle Kommune er langt de fleste borgere sunde og raske. Sådan bør det fortsat være. Men sundhed er en ressource,

Læs mere

Aarhusmål og Aarhusfortællingen Maj 2018

Aarhusmål og Aarhusfortællingen Maj 2018 Aarhusmål og Aarhusfortællingen 2018-2021 16. Maj 2018 Aarhusfortællingen Fortællingen om Aarhus 2018-2021 (ny udgave) Aarhus har en fantastisk placering ved havet og skoven. Et levende pulserende bymiljø

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

2018 UDDANNELSES POLITIK

2018 UDDANNELSES POLITIK 2018 UDDANNELSES POLITIK Vores børn, deres skolegang og fremtid ligger til enhver tid os alle på sinde. Det er af største betydning, at vi lykkes med at ruste vores børn til fremtiden og til at begå sig

Læs mere

Afdelingen for Sundhed og Omsorg tlf. 87 53 50 00. Livet som ældre i Syddjurs Kommune. syddjurs.dk. Ældrepolitik

Afdelingen for Sundhed og Omsorg tlf. 87 53 50 00. Livet som ældre i Syddjurs Kommune. syddjurs.dk. Ældrepolitik Afdelingen for Sundhed og Omsorg tlf. 87 53 50 00 syddjurs.dk Livet som ældre i Syddjurs Kommune Ældrepolitik Velkommen Visionen Ældrepolitikken har det mål at skabe de bedste betingelser for et godt og

Læs mere

Et friere, grønnere, stærkere Danmark

Et friere, grønnere, stærkere Danmark Forslag til finanslov for 2019 Et friere, grønnere, stærkere Danmark Danmark har brug for en ny retning og for politikere, der har mod og vilje til skabe de muligheder i dag, som kan være grundlag for

Læs mere

Furesø Kommune Borgermøde om budget Onsdag d.12.juni 2013

Furesø Kommune Borgermøde om budget Onsdag d.12.juni 2013 Furesø Kommune Borgermøde om budget 2014-17 Onsdag d.12.juni 2013 Baggrundsspørgsmål Hvad er dit køn? 1. Kvinde 2. Mand 3. Ønsker ikke at svare Hvad er din alder? 1. 18 29 2. 30 39 3. 40 49 4. 50 59 5.

Læs mere

Strategi og FN s 17 verdensmål

Strategi og FN s 17 verdensmål Strategi og FN s 17 verdensmål - Hvad har FN s verdensmål at gøre med dansk planlægning? Byggelovsdag 2018 Britt Vorgod Pedersen, Bychef Gladsaxe Kommune FN - 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling FN

Læs mere

Kolding Kommunes vision 3.0 Sammen designer vi livet

Kolding Kommunes vision 3.0 Sammen designer vi livet Kolding Kommunes vision 3.0 Sammen designer vi livet Sammen om visionær velfærd Sammen går vi forrest i udviklingen af fremtidens velfærdsløsninger. Gennem en tidlig og forebyggende indsats arbejder vi

Læs mere

Strategi for aktivt medborgerskab og frivillighed

Strategi for aktivt medborgerskab og frivillighed FRIVILLIGHEDSRÅDET September 2013 / Coh 3. UDKAST Strategi for aktivt medborgerskab og frivillighed Forord Kommunalbestyrelsen har nu vedtaget sin strategi for aktivt medborgerskab og frivillighed. Strategien

Læs mere

Principprogram Kommunalvalget 2013. Ikast - Brande. Politik handler om mennesker Alle mennesker

Principprogram Kommunalvalget 2013. Ikast - Brande. Politik handler om mennesker Alle mennesker Principprogram Kommunalvalget 2013 Ikast - Brande Politik handler om mennesker Alle mennesker Ikast - Brande Politik handler om mennesker De socialdemokratiske kandidater er hver for sig forskellige, men

Læs mere

Furesø Kommune Borgermøde om budget Onsdag d.12. juni 2013

Furesø Kommune Borgermøde om budget Onsdag d.12. juni 2013 Furesø Kommune Borgermøde om budget 2014-17 Onsdag d.12. juni 2013 Prioriteringsdebat - program Lære hinanden at kende Præsentation af Vision Furesø Debat ved bordene om Vision Furesø og hvordan den skal

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget Langsigtede mål

Børne- og Skoleudvalget Langsigtede mål Børne- og Skoleudvalget 1. BSU vil i samarbejde med forældre og civilsamfundet hjælpe alle børn til at realisere deres potentiale. Det skal ske i et innovativt læringsmiljø, der understøtter børnenes åbenhed,

Læs mere

BYENS BØRN BYENS UNGE BYENS UDDANNELSER

BYENS BØRN BYENS UNGE BYENS UDDANNELSER BYENS BØRN BYENS UNGE BYENS UDDANNELSER Valgprogram for Radikale Venstre København Kommunalvalget 2017 Vores politik peger hverken mod højre eller venstre men fremad. Mod en bedre fremtid for vores børn.

Læs mere

Seniorpolitik Seniorer i Ishøj et aktiv og en ressource

Seniorpolitik Seniorer i Ishøj et aktiv og en ressource ISHØJ KOMMUNE Seniorpolitik Seniorer i Ishøj et aktiv og en ressource 2010-2013 S u n d h e d o g Æ l d r e, I s h ø j S t o r e T o r v 2 0, 2 6 3 5 I s h ø j Vision Ishøj Kommunes Seniorpolitik bygger

Læs mere

Hvidovre Kommunes Ældrepolitik

Hvidovre Kommunes Ældrepolitik Udkast Hvidovre Kommunes Ældrepolitik 07-11-2013 Indhold Forord... 3 Politikkens indhold... 4 Et positivt menneskesyn... 5 Værdierne... 6 Indsatsområderne... 7 Tilblivelse og evaluering af ældrepolitikken...

Læs mere

SUNDHED SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN. i Assens Kommune FORORD

SUNDHED SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN. i Assens Kommune FORORD Sammen om sundhed FORORD SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN I Assens Kommune vil vi sætte spot på sundheden og arbejde målrettet for udvikling, fremgang og livskvalitet for alle. Vi vil løfte sundheden. Derfor

Læs mere