NYGÅRDENS BESKÆFTIGELSESTILBUD

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYGÅRDENS BESKÆFTIGELSESTILBUD"

Transkript

1 NYGÅRDENS BESKÆFTIGELSESTILBUD Den bærende ide er, at alle kan bruges til noget, og at det altid er muligt at finde eller skabe beskæftigelse til den enkelte. Derfor har Granhøjen udviklet en bred vifte af beskæftigelsesmuligheder, der er tilpasset den enkeltes individuelle behov og kompetencer. Lovgrundlag Lov om social service beskyttet beskæftigelse. Lov om social service 104 aktivitets- og samværstilbud. Indhold Beskæftigelsen er individuelt planlagt indenfor tidsrummet mandag, tirsdag, onsdag og torsdag fra kl til kl samt fredag fra kl til kl og altid max. 37 timer om ugen. Tilbuddene er åbne hele året. Der er mulighed for følgende tilbud: 1. Aktiviteter og lettere beskæftigelse efter SEL 103 halvdagstilbud eller heldagstilbud. 2. Aktivitets og samværstilbud efter SEL 104. Målgruppe 18+ Målgruppen for tilbud efter SEL 103 er personer med begrænsninger i arbejdsevnen, og som ikke er i stand til at opnå eller fastholde beskæftigelse på normale vilkår på arbejdsmarkedet. Personkredsen omfatter personer under folkepensionsalderen med begrænsninger i arbejdsevnen, som har social pension som forsørgelsesgrundlag og personer på kontanthjælp med særlige sociale problemer, som ikke kan påtage sig et ordinært arbejde eller deltage i et tilbud om aktivering eller revalidering eller opnå ansættelse i et fleksjob eller skånejob med løntilskud efter reglerne i lov om aktiv beskæftigelsesindsats. Afhængigt af den enkeltes kompetencer og ressourcer arbejdes der på længere sigt på, at bringe den enkelte tilbage på det ordinære arbejdsmarked, i det omfang, at det er muligt, ligesom tilbuddet i høj grad skal ses som en forhøjelse af livskvalitet. Målgruppen for samværs- og aktivitetstilbud efter SEL 104 er personer med betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller med særlige sociale problemer til opretholdelse eller forbedring af personlige færdigheder eller af livsvilkårene.

2 Generelt Nygårdens beskæftigelsestilbud har udgangspunkt på Nygården, Højbyvej 18, 4500 Nykøbing Sj. Granhøjen har i mange år tilbudt beskyttet beskæftigelse og samvær til vores beboere, og har derfor et solidt erfaringsgrundlag på området. Aktiviteterne varierer primært efter, hvilket funktionsniveau den enkelte borger har, samt hvilken behandling borgeren modtager ved siden af dagtilbuddet. Den overordnede målsætning er, at vi gennem samvær, meningsfuld beskæftigelse og ved at fokusere på ressourcerne hos den enkelte, bringer deltagerne i projektet til et punkt, hvor de har en reel oplevelse af, at de dur til noget, og at der er nogle, der har brug for dem, ligesom beskæftigelsen kan bidrage til at opretholde eller forbedre borgerens personlige færdigheder og livsvilkår. Gennem fleksibilitet åbenhed anerkendelse - ærlighed tryghed, arbejderes der på at skabe en atmosfære, der er helbredende i sig selv, hvor den enkeltes ønsker og velfærd er i centrum, og hvor der fokuseres på det positive - det der virker - for derved at skabe mere af det. Der tilstræbes en åben og positiv kommunikation, både blandt personalet og deltagerne, personalet imellem samt mellem personalet og deltagerens pårørende. Kommunikationen er præget af en holdning, hvor anerkendelse og åbenhed er værdier, der bliver værnet om. Beskæftigelse eller aktivering af den enkelte beboer er omdrejningspunktet for et ophold i Granhøjens regi, og en væsentlig del af den samlede behandling og proces. Derfor er der etableret en meget alsidig vifte af beskæftigelses- og aktiveringstilbud, hvor der er mulighed for, at beboeren kan gøre sig nogle erfaringer omkring sine egne ressourcer, og begynde at skabe en anden historie om sig selv. DE TILBUD DER GIVES ER; Der henviser i øvrigt til Nygårdens hjemmeside, for at få et indblik i Nygårdens mangesidige aktiviteter: NYGÅRDEN Frugtplantage gartneri landbrug skovbrug kontor handel lager osv. Beskæftigelsen på Nygården er tænkt som projektorienteret beskæftigelse til deltagere med grønne fingre eller som interesserer sig for landbrug/skovbrug eller handel og/eller regnskab. DALHØJGÅRD Pasning af dyrene - almindelig vedligeholdelse - rengøring - skovhold - sport kanoroning - smedeværksted rideterapi med Dalhøjgårds egne heste samt træning og almindelig motionsridning. Beskæftigelsen på Dalhøjgård er tænkt som projektorienteret beskæftigelse til deltagere, som har svært ved at indgå i faste daglige rutiner.

3 KREA og andre aktiviteter Kreativt værksted med mulighed for at arbejde med alle former for kreativ udformning, såsom syning - maling formning - billedkunst strikning - smykkeværksted fotoshop - øvrigt håndværk osv. Aktiviteterne på Krea er tænkt som håndværksmæssige og kreative aktiviteter, som kan hjælpe deltagerne til et mere aktivt liv med fokus på psykisk, fysisk og social balance. Granhøjen tilbyder skole forløb på: Granhøjens egen skole - Grønnehaveskolen - VUC - Teknisk skole - HF osv. Udarbejdelse og redigering af Granhøjens egen beboeravis Koglen Sang og musik Diverse klubber og grupper, f.eks. mødregruppe, mande/kvindegrupper, skakklub, fiskeklub osv. Diverse arrangementer, f.eks. fællesspisning, cafeaftener, temafester osv. Alle aktiviteter tager udgangspunkt i den enkelte deltagers behov og interesser, og er med til at bidrage til at opretholde eller forbedre deltagernes personlige færdigheder og livsvilkår. RAPPORTER For deltagere i heldagstilbud i Nygårdens beskyttede beskæftigelse, jf. SEL 103, udarbejdes der en arbejdsevnebeskrivelse, som indeholder en beskrivelse af, hvordan det går i beskæftigelsen. Disse rapporter revideres derefter årligt. Kontaktpersonen udarbejder rapporten i samarbejde med deltageren af tilbuddet og dennes leder. For deltagere i Nygårdens halvdagstilbud udarbejdes ikke selvstændige rapporter. I stedet vil den årlige statusrapport (som udarbejdes for beboere i Granhøjens botilbud/omsorgscenter) indeholde et afsnit omkring beskæftigelsen. Der udarbejdes ikke rapporter for samværstilbuddene. TILBUD, DER KAN KØBES SÆRSKILT Nygårdens beskæftigelsestilbud er et tilbud, som udbydes af en selvstændig virksomhed. Nygårdens beskæftigelsestilbud kan således også tilbyde beskyttet beskæftigelse og/eller samværstilbud for eksterne borgere. Bolig Nygårdens beskæftigelsestilbud kan være deltageren behjælpelig med at finde en bolig, såfremt der måtte være behov for dette. Det Skæve Boligselskab (DSB) råder over en række selvstændige boliger af forskellig størrelse og standard, herunder møblerede værelser, selvstændige lejligheder og små landhuse i byen og på landet. Boligerne udlejes gennem Det Skæve Boligselskab, og borgeren indgår en lejekontrakt (standardkontrakt, Typeformular A, autoriseret af By- og Boligministeriet d. 3. september 2001). Lejemålet indgås efter lejelovens bestemmelser, og er således en uafhængig del af Granhøjens øvrige tilbud. Der kan tilbydes både værelser, hvor borgeren bor i samme hus som andre ligesindede, eller borgeren kan leje et hus/lejlighed at bo i selv.

4 TILSYN Nygårdens beskæftigelsestilbud er underlagt et driftsrelateret tilsyn fra den stedlige kommune, jf. SEL 148 a, stk. 1, et personrelateret tilsyn fra handlekommunen, jf. SEL 148, samt tilsyn fra arbejdstilsynet, jf. arbejdsmiljøloven. ARBEJDSDUSØR Vores dagtilbud er mange og alsidige, men man kan dele dem op i 2 grupper: Dem, som bliver aktiveret og som ikke modtager ydelse for deres indsats, og dem, som er i beskyttet beskæftigelse og derfor modtager en arbejdsdusør for deres indsats. Arbejdsdusøren er differentieret i forhold til den indsats brugeren yder, og er alene tænkt som en motiverende faktor, og går derfor ikke ind og erstatter den forsørgelsesydelse, som brugeren modtager. Borgere i samværstilbud, jf. SEL 104, modtager ikke arbejdsdusør, jf. 4 i bekendtgørelse nr. 483 af 19/05/2011. ARBEJDSDUSØR I NYGÅRDENS BESKYTTET BESKÆTIGELSE Vi har udviklet et internt uddannelsessystem for borgere i beskyttet beskæftigelse, der kan hjælpe borgerne til at blive klar til beskæftigelse på det ordinære arbejdsmarked. Systemet fungerer således, at der indenfor hvert enkelt fag er forskellige trin, som man skal bestå/opfylde, inden man kan gå videre til det næste. Kontaktpersonen vurderer sammen med borgeren på hvilket niveau, den pågældende borger kan starte. Derefter kontaktes lederen af det ønskede tilbud, og der laves i samarbejde en plan, for hvor og hvornår og på hvilket niveau, der skal startes. Det er herefter kontaktpersonens ansvar at arbejdstilbuddets indhold tilgodeser borgerens behov, og at den pågældende profiterer af dette. Arbejdsdusøren udregnes i overensstemmelse med lovbekendtgørelse nr. 904 af 18/08/2011 om Social Service 105, stk. 2 samt bekendtgørelse nr. 483 af 19/05/2011 1, stk. 3 om aflønning i beskyttet beskæftigelse, hvorefter arbejdsdusøren for en person, der på grund af betydelig nedsat funktionsevne kun kan yde en indsats, som giver en meget beskeden indtjening, skal fastsættes til mindst 5 pct. af den mindste overenskomstmæssige løn på det pågældende arbejdsområde. Arbejdsdusøren tager endvidere udgangspunkt i lovbekendtgørelse nr. 946 af om aktiv socialpolitik 31, stk. 1 samt vejledning nr af 01/12/2011. Dusøren er beregnet ud fra en individuel vurdering med udgangspunkt i den enkeltes funktionsniveau, og skal udelukkende betragtes som en motiverende faktor, da borgeren sideløbende med beskæftigelsen får udbetalt deres sædvanlige forsørgelsesgrundlag. (I den forbindelse følger det af 31 i lovbekendtgørelse nr. 946 af om aktiv socialpolitik, hvor meget borgeren må tjene, udover sin almindelige forsørgelsesydelse.) I praksis fungerer det således, at der hver fredag udfyldes en arbejdsseddel, som underskrives af arbejdsholdets leder, som derefter sørger for at de bliver afleveret på Granhøjens lønkontor. Løbende og minimum 1 gang hver 3. måned er det arbejdslederens opgave at have en personlig samtale med den enkelte deltager, således at man i fællesskab kan blive enige om, hvilke færdigheder deltageren skal arbejde på i fremtiden for at komme videre i sin udvikling. (Det er i den forbindelse vigtigt, at arbejdslederen koncentrer sig om de ressourcer deltageren har, således at der bliver vist en vej at gå, frem for hvilken vej deltageren ikke skal gå.)

5 Et tildelt arbejdsdusørniveau og bestået medhjælperuddannelsestrin kan ikke trækkes tilbage, hvorfor det sikres, at deltageren er i stand til at opfylde de krav, de bliver stillet over for, over en rimelig tid. Såfremt deltageren er indskrevet i et ophold i Granhøjens regi, tages vedkommendes kontaktperson med på råd før ændring af arbejdsdusør og uddannelsestrin. Beregningsgrundlag for arbejdsdusør TRIN 0 Arbejdsdusør.. 6,80 kr. / pr. time. Forudsætningen for at få arbejdsdusør på trin 0 er, at man deltager i beskæftigelsen, og forsøger at gøre sit bedste. TRIN 1 Arbejdsdusør... 9,85 kr. / pr. time. Forudsætningen for at få arbejdsdusør på trin 1 er, at deltageren har bestået trin 1, og endvidere er i stand til at kunne møde positivt på sit arbejde til tiden, og kunne deltage i forskellige arbejdsopgaver. TRIN 2 Arbejdsdusør 12,00 kr. / pr. time. Forudsætningen for at få arbejdsdusør på trin 2 er, deltageren har bestået trin 1 og 2 i to forskellige fag (f.eks. murer- og tømrerfaget). Deltageren skal desuden kunne koncentrere sig om sit arbejde, kunne fastholde det arbejde/projekt, som vedkommende er i gang med, samt kunne acceptere, at det er arbejdslederen, der leder og fordeler arbejdet. TRIN 3 Arbejdsdusør 15,00 kr. / pr. time. Forudsætningen for at få arbejdsdusør på trin 3 er, at deltageren har bestået trin 1 og trin 2 i to forskellige fag, samt trin 3 i et udvalgt fagområde. Deltageren skal endvidere kunne arbejde selvstændigt og tage selvstændigt initiativ til at gå videre med andre opgaver. Derudover skal deltageren have et rimeligt kendskab til forskellige fagområder, kunne forstå arbejdsprocesser uden at få lange forklaringer, være villig til at påtage sig et ansvar og indrømme fejl, samt kunne vejlede og hjælpe andre. De deltagere, som ikke har kompetencer og ressourcer til at varetage en læreplads, vil forblive på trin 3. Arbejdsdusøren reguleres årligt med udgangspunkt i gældende satser. HVEM BETALER HVAD? Ved påbegyndelse i Nygårdens beskyttet beskæftigelse får deltageren udleveret et sæt arbejdstøj, samt et par sikkerhedssko, som på Nygårdens regning herefter bliver udskiftet en gang om året. Deltageren sørger selv for transport til arbejde. Deltagere, der går i skole, får som udgangspunkt betalt deres transport til skolen, samt øvrige skoleudgifter (som f.eks. deltagergebyr og materialer) af Nygårdens beskæftigelsestilbud.

REGNBUEGÅRDENS AKTIVERINGSTILBUD

REGNBUEGÅRDENS AKTIVERINGSTILBUD REGNBUEGÅRDENS AKTIVERINGSTILBUD Den bærende ide er, at alle kan bruges til noget, og at det altid er muligt at finde eller skabe aktivering til den enkelte. Derfor har Granhøjen udviklet en bred vifte

Læs mere

Regnbuegården Beskæftigelsesindsats målrettet socialt utilpassede unge i egen bolig

Regnbuegården Beskæftigelsesindsats målrettet socialt utilpassede unge i egen bolig Regnbuegården Beskæftigelsesindsats målrettet socialt utilpassede unge i egen bolig - Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats - Lov om aktiv socialpolitik IDÈEN BAG TILBUDDET Alle kan bruges til noget, og

Læs mere

Forslag til Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse jf. serviceloven 103. Januar 2016

Forslag til Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse jf. serviceloven 103. Januar 2016 Forslag til Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse jf. serviceloven 103 Januar 2016 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? Kommunalbestyrelsen skal jf. serviceloven 103 tilbyde beskyttet beskæftigelse

Læs mere

Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse.

Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse. Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse. Lovgrundlag: Ydelser inden for b e s k y t t e t 103 i Lov om Social Service (LSS). Ydelser i relation til beskyttet beskæftigelse kan omfatte: Beskæftigelse

Læs mere

Tilbud om beskyttet beskæftigelse er subsidiær i forhold til anden beskæftigelseslovgivning.

Tilbud om beskyttet beskæftigelse er subsidiær i forhold til anden beskæftigelseslovgivning. Bornholms Regionskommunes kvalitetsstandard - Beskyttet beskæftigelse SEL 103 1. Målgruppe Borgere under folkepensionsalderen med betydeligt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale

Læs mere

1.7 Kontaktperson Du vil få tilknyttet en rådgiver i Myndighedsafdelingen i

1.7 Kontaktperson Du vil få tilknyttet en rådgiver i Myndighedsafdelingen i Kvalitetsstandard Beskyttet beskæftigelse (serviceloven 103) 1. januar 2015 1. Overordnede rammer Beskyttet beskæftigelse 1.1 Lovgrundlag Lov om social service 103 1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev

Læs mere

Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse.

Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse. Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse. Lovgrundlag: Ydelser inden for beskyttet 103 i Lov om Social Service (LSS). Ydelser i relation til beskyttet beskæftigelse kan omfatte: Beskæftigelse i et

Læs mere

Lov om Social Service 103

Lov om Social Service 103 Hillerød Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 103 Beskyttet beskæftigelse Godkendt af Byrådet 29. februar 2012 Indhold 1. Forudsætninger... 3 1.1 Lovgrundlag... 3 1.2 Kvalitetsstandardens

Læs mere

6 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Beskyttet beskæftigelse

6 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Beskyttet beskæftigelse 6 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Beskyttet beskæftigelse Vedtaget af byrådet den XX Side 1 af 8 Kvalitetsstandard for dagtilbud beskyttet beskæftigelse: Hvordan læser jeg denne kvalitetsstandard?

Læs mere

KVALITETSSTANDARD BESKYTTET BESKÆFTIGELSE LOV OM SOCIAL SERVICE 103

KVALITETSSTANDARD BESKYTTET BESKÆFTIGELSE LOV OM SOCIAL SERVICE 103 KVALITETSSTANDARD BESKYTTET BESKÆFTIGELSE LOV OM SOCIAL SERVICE 103 GULDBORGSUND KOMMUNE GODKENDT AF BYRÅDET 22.03.2012 1 Indhold 1. Forudsætninger... 3 1.1 Kvalitetsstandardens formål og opbygning...

Læs mere

Kvalitetsstandard. Serviceloven 103. Beskyttet beskæftigelse

Kvalitetsstandard. Serviceloven 103. Beskyttet beskæftigelse Kvalitetsstandard Serviceloven 103 Beskyttet beskæftigelse Godkendt i Byrådet den 26. maj 2009 Værdigrundlag og politiske mål. Formålet med at yde hjælp efter serviceloven er at fremme den enkeltes muligheder

Læs mere

Allerød Kommune. Kvalitetsstandard: Beskyttet beskæftigelse

Allerød Kommune. Kvalitetsstandard: Beskyttet beskæftigelse Allerød Kommune Kvalitetsstandard: Beskyttet beskæftigelse 2016 Interesseret i beskyttet beskæftigelse? Hvis du eller en pårørende har interesse i at komme i beskyttet beskæftigelse, kan du kontakte koordinatorerne

Læs mere

1. Overordnede rammer Aktivitets- og samværstilbud (visiteret) 1.1 Lovgrundlag Lov om social service 104

1. Overordnede rammer Aktivitets- og samværstilbud (visiteret) 1.1 Lovgrundlag Lov om social service 104 Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud (visiteret) (serviceloven 104) 1. januar 2015 1. Overordnede rammer Aktivitets- og samværstilbud (visiteret) 1.1 Lovgrundlag Lov om social service 104 1.2

Læs mere

Kvalitetsstandarden for beskyttet beskæftigelse efter Lov om Social Service 103

Kvalitetsstandarden for beskyttet beskæftigelse efter Lov om Social Service 103 Kvalitetsstandarden for beskyttet beskæftigelse efter Lov om Social Service 103 Introduktion Greve Kommune bevilger beskyttet beskæftigelse efter Lov om Social Service 103. Kvalitetsstandarden for beskyttet

Læs mere

Socialpsykiatrien. Socialpsykiatrien

Socialpsykiatrien. Socialpsykiatrien Socialpsykiatrien Socialpsykiatrien Indhold Hvilke opgaver har visitatorerne?... 4 Hvem kan henvende sig?... 4 Hvilke tilbud har vi?... 4 Bostøtte... 5 Boliger... 5 Beskæftigelse...6 Øvrige tilbud...8

Læs mere

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard For Lov om social service 103 Beskyttet beskæftigelse Vedtaget af Byrådet, d. 1 Indholdsfortegnelse 1. Forudsætninger... 4 1.1 Lovgrundlag for tilbud... 4 1.2 Tilbudsportalen...

Læs mere

Socialpsykiatrien. Socialpsykiatrien

Socialpsykiatrien. Socialpsykiatrien Socialpsykiatrien Socialpsykiatrien Indhold Hvilke opgaver har visitatorerne?... 4 Hvem kan henvende sig?... 4 Hvilke tilbud har vi?... 4 Bostøtte... 5 Boliger... 5 Beskæftigelse...6 Øvrige tilbud...8

Læs mere

Kvalitetsstandard for Svendborg Kommunes dagtilbud (Serviceloven 103 og 104)

Kvalitetsstandard for Svendborg Kommunes dagtilbud (Serviceloven 103 og 104) Social og Sundhed Socialafdelingen Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Kvalitetsstandard for Svendborg Kommunes dagtilbud (Serviceloven 103 og 104) Indhold 1.

Læs mere

Lov om Social Service 104

Lov om Social Service 104 Hillerød Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 104 Aktivitets- og samværstilbud Godkendt af Byrådet 29. februar 2012 Indhold 1. Forudsætninger... 3 1.1 Lovgrundlag... 3 1.2 Kvalitetsstandardens

Læs mere

Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud

Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud Kvalitetsstandarden er vedtaget af Byrådet den 30. april 2014 Servicelovens 107 Lovgrundlag Hvem kan modtage ydelsen (målgruppe)? Hillerød Kommune tilbyder

Læs mere

Kvalitetsstandard. Indhold. 1. Rammer

Kvalitetsstandard. Indhold. 1. Rammer Kvalitetsstandard Beskyttet beskæftigelse Lov om Social Service 103 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og myndighed på det specialiserede socialområde. Godkendelse Juni

Læs mere

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Lov om Social Service 104 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Lov om Social Service 104 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Lov om Social Service 104 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og Godkendelse Revidering Acadre dokument nr. 174406-17 myndighed

Læs mere

KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104

KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104 KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104 GULDBORGSUND KOMMUNE GODKENDT AF BYRÅDET 22.03.2012 1 Indhold 1. Forudsætninger... 3 1.1 Kvalitetsstandardens formål og opbygning...

Læs mere

Rehabiliterings- og Aktivitetscenter RESSOURCEFORLØB, BESKÆFTIGELSE & STU

Rehabiliterings- og Aktivitetscenter RESSOURCEFORLØB, BESKÆFTIGELSE & STU Rehabiliterings- og Aktivitetscenter RESSOURCEFORLØB, BESKÆFTIGELSE & STU Granhøjen er internationalt ISO 9001: 2008-certificeret Granhøjen er internationalt ISO-certificeret. Certificeringen er sket for

Læs mere

Borgere i beskyttet beskæftigelse

Borgere i beskyttet beskæftigelse Borgere i beskyttet beskæftigelse Velfærdspolitisk Analyse Mennesker med handicap og socialt udsatte har i Danmark adgang til en række indsatser på det specialiserede socialområde. Formålet med indsatserne

Læs mere

Kvalitetsstandard for Svendborg Kommunes dagtilbud (SEL 103 og 104) Indhold

Kvalitetsstandard for Svendborg Kommunes dagtilbud (SEL 103 og 104) Indhold Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 99 79 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Kvalitetsstandard for Svendborg Kommunes dagtilbud (SEL 103 og 104) Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Guldborgsund Kommunes kvalitetsstandard

Guldborgsund Kommunes kvalitetsstandard Guldborgsund Kommunes kvalitetsstandard For Lov om social service 104 Aktivitets og samværstilbud Vedtaget af Byrådet, d 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 3 1. Forudsætninger... 4 1.1 Lovgrundlag

Læs mere

Takster for Granhøjen Specialpsykiatrisk Behandling. 2. udgave december 2012

Takster for Granhøjen Specialpsykiatrisk Behandling. 2. udgave december 2012 Takster for 2013 Granhøjen Specialpsykiatrisk Behandling 2. udgave december 2012 Granhøjen Specialpsykiatrisk behandling Voksne over 18 år Takster ud fra funktionsniveau Granhøjen udfører en lang række

Læs mere

Kvalitetsstandard - For længerevarende botilbud

Kvalitetsstandard - For længerevarende botilbud Kvalitetsstandard - For længerevarende botilbud Kvalitetsstandarden er vedtaget af Byrådet den 30. april 2014 Servicelovens 108 og lignende boformer (Støtte i boformer efter Almenboliglovens 115) Lovgrundlag

Læs mere

5.58.80 Revalidering Her registreres udgifter til revalidering efter kapitel 6 i lov om aktiv socialpolitik.

5.58.80 Revalidering Her registreres udgifter til revalidering efter kapitel 6 i lov om aktiv socialpolitik. Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.8 - side 1 Dato: September 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2015/Budget 2016 REVALIDERING, RESSOURCEFORLØB OG FLEKSJOBORDNINGER MV. (58) Under denne hovedfunktion

Læs mere

Kvalitetsstandard for dagtilbud - beskyttet beskæftigelse. Høringsmateriale juni 2015

Kvalitetsstandard for dagtilbud - beskyttet beskæftigelse. Høringsmateriale juni 2015 9 Kvalitetsstandard for dagtilbud - beskyttet beskæftigelse Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 1 Formålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet ord for serviceniveau. Den beskriver indholdet

Læs mere

Lov om Social Service 103

Lov om Social Service 103 / Lov om Social Service 103 Beskyttet beskæftigelse Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Leverandører 3. Kvalitetsstandardens formål og opbygning 4. Visitationspraksis og funktionsevnevurdering

Læs mere

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse Servicelovens 103

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse Servicelovens 103 Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse Servicelovens 103 Gældende fra 1. januar 2019 Indledning Nedenfor finder du kvalitetsstandarden for beskyttet beskæftigelse efter Lov om

Læs mere

Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen

Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen Værkstedsgården, Kastanievej 28, 5900 Rudkøbing Telefon 6351 6605 Email: vaerkstedsgården@langelandkommune.dk Hjemmeside: vaerkstedsgaarden.langelandkommune.dk

Læs mere

INFORMATION OM BESKYTTET BESKÆFTIGELSE OG AKTIVITETS- OG SAMVÆRSTILBUD I HOLBÆK KOMMUNE.

INFORMATION OM BESKYTTET BESKÆFTIGELSE OG AKTIVITETS- OG SAMVÆRSTILBUD I HOLBÆK KOMMUNE. INFORMATION OM BESKYTTET BESKÆFTIGELSE OG AKTIVITETS- OG SAMVÆRSTILBUD I HOLBÆK KOMMUNE. Præsenteret for Handicaprådet og udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg september 2017. 2 Indhold Indledning

Læs mere

Bjørnø-Konsulenten. Træfpunkt Fyn / Autisme- og Aspergerforeningen

Bjørnø-Konsulenten. Træfpunkt Fyn / Autisme- og Aspergerforeningen Træfpunkt Fyn / Autisme- og Aspergerforeningen Torsdag 31. maj 2018 kl. 19.00 til 21.30 Kulturmaskinen i Lokale Petersen, Farvergården 7, 1. sal, 5000 Odense Relevant lovgivning ift. voksne autister og

Læs mere

Revalidering Her registreres udgifter til revalidering efter kapitel 6 i lov om aktiv socialpolitik.

Revalidering Her registreres udgifter til revalidering efter kapitel 6 i lov om aktiv socialpolitik. Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.8 - side 1 Dato: September 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2015/Budget 2016 REVALIDERING, RESSOURCEFORLØB OG FLEKSJOBORDNINGER MV. (58) Under denne hovedfunktion

Læs mere

SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 103 OG 104

SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 103 OG 104 SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 103 OG 104 Godkendt i udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg den 29. maj 2017 og i udvalget Uddannelse og Job den 31. maj 2017 Indhold Beskyttet beskæftigelse (SEL

Læs mere

Til brug for behandling af temasager i uge

Til brug for behandling af temasager i uge Notat om beskyttet beskæftigelse samt aktivitets- og samværstilbud Til brug for behandling af temasager i uge 20 2019. Indhold Praksisnotatet er baseret på lov nr. 573 af 24. juni 205, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Serviceinformation. Beskyttet beskæftigelse til borgere med fysisk eller psykisk nedsat funktionsevne. jf. Lov om social service 103

Serviceinformation. Beskyttet beskæftigelse til borgere med fysisk eller psykisk nedsat funktionsevne. jf. Lov om social service 103 w Serviceinformation Beskyttet beskæftigelse til borgere med fysisk eller psykisk nedsat funktionsevne jf. Lov om social service 103 Hvad er Beskyttet beskæftigelse Som borger med nedsat fysisk eller psykisk

Læs mere

Aflønning af brugere i dagtilbud på handicap- og psykiatriområdet

Aflønning af brugere i dagtilbud på handicap- og psykiatriområdet Aflønning af brugere i dagtilbud på handicap- og psykiatriområdet Acadre dok.nr.: 152150-10 29. september 2010 mtm 1 1. Indledning Der er behov for en nærmere gennemgang og harmonisering af brugerlønninger

Læs mere

SERVICEDEKLARATION PRODUKTIONSVIRKSOMHEDEN SPRINGBRÆTTET. Nordens Allé 33 9700 Brønderslev Telefon: 99 45 54 82

SERVICEDEKLARATION PRODUKTIONSVIRKSOMHEDEN SPRINGBRÆTTET. Nordens Allé 33 9700 Brønderslev Telefon: 99 45 54 82 SERVICEDEKLARATION PRODUKTIONSVIRKSOMHEDEN SPRINGBRÆTTET Nordens Allé 33 9700 Brønderslev Telefon: 99 45 54 82 Afdelingsleder: Gitte D. Velling E-mail: gitte.d.velling@99454545.dk Mobil: 5084 6569 Præsentation

Læs mere

Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse

Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse Når du læser kvalitetsstandarden, skal du være opmærksom på, at den består af to dele. Den første del er information til dig og

Læs mere

Beskyttet beskæftigelse

Beskyttet beskæftigelse Center for Særlig Social Indsats Helsingør Kommunes kvalitetsstandard - Lov om Social Service 103 Beskyttet beskæftigelse Center for Job og Oplevelse Godkendt i Socialudvalget d. XX/XX-2014 Indhold 1 Forudsætninger...

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse Serviceloven 103

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse Serviceloven 103 Fredensborg Kommune Ældre og Handicap 28 Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse Serviceloven 103 2016 1 Indledning Kvalitetsstandarden skal sikre, at der er sammenhæng mellem det politisk besluttede

Læs mere

7 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud

7 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud 7 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud Vedtaget af byrådet den XX Side 1 af 8 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud Hvordan læser jeg

Læs mere

TAKSTER 2019 BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING - I ÉT KOORDINERET TILBUD

TAKSTER 2019 BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING - I ÉT KOORDINERET TILBUD TAKSTER 2019 BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING - I ÉT KOORDINERET TILBUD GRANHØJEN ER INTERNATIONALT ISO 9001:2015-CERTIFICERET Certificeringen er sket for at imødekomme tilsynsreformens krav om en øget

Læs mere

TRE I ÉN BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING TAKSTER 2015 1. UDGAVE, FEBRUAR 2015

TRE I ÉN BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING TAKSTER 2015 1. UDGAVE, FEBRUAR 2015 TRE I ÉN BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING TAKSTER 2015 1. UDGAVE, FEBRUAR 2015 Granhøjen er internationalt ISO 9001: 2008-certificeret Granhøjen er internationalt ISO-certificeret. Certificeringen er

Læs mere

Kommunen anvender også ressourceprofilen, når det skal vurderes, om man skal have fleksjob eller førtidspension.

Kommunen anvender også ressourceprofilen, når det skal vurderes, om man skal have fleksjob eller førtidspension. 106 106 Revalidering xx Revalidering Revalidering er erhvervsrettede aktiviteter og økonomisk hjælp, der kan bidrage til, at en person med begrænsninger i arbejdsevnen fastholdes eller kommer ind på arbejdsmarkedet.

Læs mere

Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse

Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse Social- og Sundhedscenteret Godkendt i Byrådet den 20. juni 2017 Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse 2 Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse Formålet med beskyttet beskæftigelse Formålet

Læs mere

107 - midlertidige botilbud

107 - midlertidige botilbud Helsingør Kommunes kvalitetsstandard for 107 - midlertidige botilbud Godkendt i Socialudvalget 3. november 2015 Formål Det overordnede formål med et midlertidigt botilbud er at sikre støtte til borgere,

Læs mere

Hvilke ydelser leverer Autismecenter Nord-Bo?

Hvilke ydelser leverer Autismecenter Nord-Bo? Hvilke ydelser leverer Autismecenter Nord-Bo? Autismecenter Nord-Bo Autismecenter Nord-Bo ligger i Nordjylland og har afdelinger placeret i Jammerbugt Kommune og Aalborg Kommune. Autismecenter Nord-Bo

Læs mere

Kvalitetsstandard for længerevarende tilbud i almenboliger (Almenboligloven 105)

Kvalitetsstandard for længerevarende tilbud i almenboliger (Almenboligloven 105) Social og Sundhed Socialafdelingen Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Kvalitetsstandard for længerevarende tilbud i almenboliger (Almenboligloven 105) Indhold

Læs mere

ABL 105 samt SEL 83 + 85 - længerevarende botilbud med døgndækning

ABL 105 samt SEL 83 + 85 - længerevarende botilbud med døgndækning Helsingør Kommunes kvalitetsstandard for ABL 105 samt SEL 83 + 85 - længerevarende botilbud med døgndækning Godkendt i Socialudvalget 3. november 2015 Formål Ydelsen i botilbud, der er oprettet i henhold

Læs mere

Revalidering Her registreres udgifter til revalidering efter kapitel 6 i lov om aktiv socialpolitik.

Revalidering Her registreres udgifter til revalidering efter kapitel 6 i lov om aktiv socialpolitik. Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.8 - side 1 Dato: December 2016 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2017 REVALIDERING, RESSOURCEFORLØB OG FLEKSJOBORDNINGER MV. (58) Under denne hovedfunktion registreres

Læs mere

Borgerstyret Personlig Assistance (BPA)

Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Lovgrundlag Lov om Social Service, 1, 96 Visitation Målgruppe Sundhed & Omsorgs kvalitetsmål Borgerens kvalitetsmål s Visitation

Læs mere

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard For Lov om social service 103 Beskyttet beskæftigelse 3. udkast Vedtaget af Byrådet, d. 1 Indholdsfortegnelse 1. Forudsætninger... 4 1.1 Lovgrundlag for tilbud...

Læs mere

Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse.

Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse. Kvalitetsstandard for beskæftigelse. Lovgrundlag: Ydelser inden for 103 i Lov om Social Service (LSS). Ydelser i relation til beskæftigelse kan omfatte: Beskæftigelse i et værksted Beskæftigelse udenfor

Læs mere

Forsørgelsesgrundlaget

Forsørgelsesgrundlaget Forsørgelsesgrundlaget for mennesker med udviklingshæmning En surveyundersøgelse blandt Landsforeningen LEVs medlemmer August 2017 Turid Christensen Thomas Holberg Landsforeningen LEV 1 Baggrund for undersøgelsen

Læs mere

Lov om social service 103

Lov om social service 103 Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for: Beskyttet beskæftigelse efter serviceloven 103 Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at skabe sammenhæng mellem det politisk

Læs mere

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Servicelovens 104

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Servicelovens 104 Udarbejdelse Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Servicelovens 104 Januar 2016 Social og Handicap, Ældre og Handicap, Samstyrken, Lunden og Socialpsykiatrien Godkendelse 19 april 2016 Udvalget

Læs mere

Sagsbehandlingstider: Socialområdet

Sagsbehandlingstider: Socialområdet Sagsbehandlingstider: Socialområdet Når din sag skal afgøres, skal den være afgjort inden for en bestemt tid. Du kan se, hvor længe du skal vente på en afgørelse i din sag i denne oversigt. Du finder sagsbehandlingstiderne

Læs mere

Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne

Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne med senhjerneskade efter Servicelovens 103-104 Udarbejdet af: Elsebeth Elsted Dato: Fremlægges til godkendelse på SOU den 19. juni 2017 Version nr.: 4 (erstatter

Læs mere

AKTIVITETS- OMRÅDET 201

AKTIVITETS- OMRÅDET 201 2014 AKTIVITETS- OMRÅDET Kvalitetsstandard for den visiterede indsats på aktivitetsområdet Lovgrundlag Lov om social service 79 og 84. Hvilket behov dækker tilbuddet Tilbuddet retter sig mod hjemmeboende

Læs mere

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune Til: Formål: Socialudvalget Til orientering Side 1 af 5 På byrådsmødet den 9. marts 2016 blev indstillingen Etablering af dagtilbud Havkærparken i Tilst og Bøgeskovgård Aktivitetscenter i Viby sendt til

Læs mere

AKTIVITETS- OMRÅDET 201

AKTIVITETS- OMRÅDET 201 AKTIVITETS- OMRÅDET 2015 Kvalitetsstandard for den visiterede indsats på aktivitetsområdet Lovgrundlag Lov om social service 79 og 84. Hvilket behov dækker tilbuddet om at komme i et aktivitetscenter Tilbuddet

Læs mere

AKTIVITETS- OMRÅDET 2013

AKTIVITETS- OMRÅDET 2013 2013 AKTIVITETSOMRÅDET Kvalitetsstandard for den visiterede indsats på aktivitetsområdet Lovgrundlag Lov om social service 79 og 84. Hvilket behov dækker ydelsen Tilbuddet retter sig mod hjemmeboende borgere

Læs mere

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud 104

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud 104 Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud 104 Godkendt i Byrådet den 24. januar 2017. 1 Indledning. Kvalitetsstandarder præsenteres hermed og synliggør det politisk godkendte serviceniveau i Horsens

Læs mere

Kompensationsprincippet

Kompensationsprincippet Kompensationsprincippet En af handicapprincipperne, der skal inddrages, når der skal træffes afgørelse på det sociale område. Princippet beskriver følgende: Samfundet tilbyder mennesker med en betydelig

Læs mere

Udvikling og fremtidig organisering af aktivitets- og beskæftigelsesmuligheder på handicapområdet i Sønderborg Kommune

Udvikling og fremtidig organisering af aktivitets- og beskæftigelsesmuligheder på handicapområdet i Sønderborg Kommune Udvikling og fremtidig organisering af aktivitets- og beskæftigelsesmuligheder på handicapområdet i Sønderborg Kommune 1 Opgaven - Socialpolitikken: Vi skal gøre det bedre med udgangspunkt i den enkeltes

Læs mere

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107)

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) social@svendborg.dk www.svendborg.dk Indhold 1. Indledning... 1 2. Sagsbehandling...

Læs mere

Kvalitetsstandard for aktivitets- og samværstilbud.

Kvalitetsstandard for aktivitets- og samværstilbud. Kvalitetsstandard for samværstilbud. Lovgrundlag: Ydelser indenfor samværstilbud 104 i Lov om Social Service (LSS). Aktiviteterne er bestemt af målgruppen og den enkeltes behov. Socialt samvær Fælles madlavning/tilbud

Læs mere

AKTIVITETS- OMRÅDET 2012

AKTIVITETS- OMRÅDET 2012 2012 AKTIVITETSOMRÅDET Kvalitetsstandard for den visiterede indsats på aktivitetsområdet Lovgrundlag Lov om social service 79 og 84. Hvilket behov dækker ydelsen Tilbuddet retter sig mod hjemmeboende borgere

Læs mere

Kvalitetsstandard Botilbud 110

Kvalitetsstandard Botilbud 110 Kvalitetsstandard Botilbud 110 Ydelsens lovgrundlag Lov om Social Service 110: Kommunalbestyrelsen skal tilbyde midlertidigt ophold i boformer til personer med særlige sociale problemer, som ikke har eller

Læs mere

Dagcenter. 1. januar Serviceloven 83 Serviceloven 86 Sundhedsloven 138. Indsatsens lovgrundlag. Serviceloven 83, stk. 1

Dagcenter. 1. januar Serviceloven 83 Serviceloven 86 Sundhedsloven 138. Indsatsens lovgrundlag. Serviceloven 83, stk. 1 Dagcenter 1. januar 2019 Indsatstype Dagcenter Indsatsens Serviceloven 83 Sundhedsloven 138 Serviceloven 83, stk. 1 Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for

Læs mere

Kvalitetsstandard for bostøtte i henhold til Servicelovens 85 for støtte i eget hjem indenfor Socialområdet

Kvalitetsstandard for bostøtte i henhold til Servicelovens 85 for støtte i eget hjem indenfor Socialområdet Kvalitetsstandard for bostøtte i henhold til Servicelovens 85 for støtte i eget hjem indenfor Socialområdet Godkendt af Voksen- og Plejeudvalget på møde den 24.11.2011 Godkendt af Kommunalbestyrelsen på

Læs mere

Dagcenter. Ydelsens lovgrundlag. Serviceloven 83 Serviceloven 86 Sundhedsloven 138

Dagcenter. Ydelsens lovgrundlag. Serviceloven 83 Serviceloven 86 Sundhedsloven 138 Ydelsestype Ydelsens Sundhedsloven 138 Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og forbedre livskvaliteten

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand (Serviceloven 85)

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand (Serviceloven 85) Social og Sundhed Socialafdelingen Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand (Serviceloven 85) Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108)

Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108) Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108) social@svendborg.dk www.svendborg.dk Indhold 1. Indledning... 1 2. Sagsbehandling...

Læs mere

Kvalitetsstandard. Beskyttet beskæftigelse. jf. Lov om Social Service 103

Kvalitetsstandard. Beskyttet beskæftigelse. jf. Lov om Social Service 103 Kvalitetsstandard Beskyttet beskæftigelse jf. Lov om Social Service 103 Administrativ godkendt den 22. marts 2017 Indholdsfortegnelse: Side: 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag for beskyttet beskæftigelse...

Læs mere

1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev Kommunes overordnede mål, at hjælpen udføres i et tillidsfuldt samarbejde mellem dig og medarbejdere.

1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev Kommunes overordnede mål, at hjælpen udføres i et tillidsfuldt samarbejde mellem dig og medarbejdere. Kvalitetsstandard Rehabiliteringsforløb for borgere i egen bolig Servicelovens 83a 1. januar 2017 Godkendt i Voksenudvalget 14. december 2016 1. Overordnede rammer Rehabilitering 1.1 Lovgrundlag Lov om

Læs mere

Fra ung til voksen. Information om overgange for unge med særlige behov. Ishøj Kommune 1

Fra ung til voksen. Information om overgange for unge med særlige behov. Ishøj Kommune 1 Fra ung til voksen Information om overgange for unge med særlige behov Ishøj Kommune 1 18 år og hvad så? Tillykke med din 18 års fødselsdag - nu er du i juridisk forstand myndig. Det betyder, at dit forhold

Læs mere

Allerød Kommune. Kvalitetsstandard: Botilbud

Allerød Kommune. Kvalitetsstandard: Botilbud Allerød Kommune Kvalitetsstandard: Botilbud 2016 Brug for et botilbud? Hvis du eller en pårørende har behov for et botilbud, kan du kontakte koordinatorerne i Social Indsats: Tlf.: 48 100 100 E-mail: kommunen@alleroed.dk

Læs mere

Jernbanegade. Intranote / Forvaltninger / Borger & Arbejdsmarked / Social & Tilbud / Kvalitetsstandarder/Servicedeklarationer / Handicap

Jernbanegade. Intranote / Forvaltninger / Borger & Arbejdsmarked / Social & Tilbud / Kvalitetsstandarder/Servicedeklarationer / Handicap Page 1 of 6 Intranote / Forvaltninger / Borger & Arbejdsmarked / Social & Tilbud / Kvalitetsstandarder/Servicedeklarationer / Handicap Jernbanegade Kvalitetsstandard/Servicedeklaration for : BOFÆLLESSKABET

Læs mere

Lovens rammer for voksne med psykisk sygdom tirsdag d.3.september 2013

Lovens rammer for voksne med psykisk sygdom tirsdag d.3.september 2013 Handicapkonsulent Region Sjælland, PsykInfo Lovens rammer for voksne med psykisk sygdom tirsdag d.3.september 2013 Socialrådgiver handicapkonsulent Inge Louv www.ingelouv.dk Sektoransvar Når man har brug

Læs mere

Serviceloven - sagsbehandlingstider

Serviceloven - sagsbehandlingstider Serviceloven - sagsbehandlingstider Område/paragraf Beskrivelse af lovkrav Sagsbehandlingstid (tidsfrist for afgørelse) Udrednings- og rehabiliteringsforløb 83 a Personlig pleje og praktisk bistand 83,

Læs mere

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107)

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Indhold 1. Indledning... 1 2. Sagsbehandling...

Læs mere

ABL 105 samt SEL længerevarende botilbud med døgndækning

ABL 105 samt SEL længerevarende botilbud med døgndækning Helsingør Kommunes kvalitetsstandard for ABL 105 samt SEL 83 + 85 - længerevarende botilbud med døgndækning Godkendt i Socialudvalget 1. december 2016. Gyldig pr. 1. januar 2017 Formål Ydelsen i botilbud,

Læs mere

Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016

Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.4 - side 1 Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 RÅDGIVNING (35) 5.35.40 Rådgivning og rådgivningsinstitutioner På denne funktion registreres udgifter

Læs mere

Til Socialudvalget. Notat ang. muligheder for fritagelse fra beskæftigelsesindsatsen

Til Socialudvalget. Notat ang. muligheder for fritagelse fra beskæftigelsesindsatsen KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CF 2. kontor - Aktivitetsparate og Sygedagpengemodtagere NOTAT 7. marts 2018 Svar til spørgsmål 10 Til Socialudvalget. Notat ang. muligheder

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud Serviceloven 108

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud Serviceloven 108 Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud Serviceloven 108 2015 Indledning I Fredensborg Kommune tilbydes borgere med betydelig nedsat fysisk og/eller psykiske

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR ÅHUSENES BOSTEDER. Bostøtte til borgere med varig og betydelig nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne

KVALITETSSTANDARD FOR ÅHUSENES BOSTEDER. Bostøtte til borgere med varig og betydelig nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne Odder Kommune KVALITETSSTANDARD FOR ÅHUSENES BOSTEDER Bostøtte til borgere med varig og betydelig nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne dækker ydelsen? Overordnet formål med indsatsen: 85 og 107 i

Læs mere

Aktivitetscenter for hjemmeboende

Aktivitetscenter for hjemmeboende Aktivitetscenter for hjemmeboende Kvalitetsstandard 2017 Hvad er formålet? Hvis du af fysiske, sociale eller psykiske årsager ikke selv kan opfylde dit behov for aktiviteter og socialt samvær i hverdagen,

Læs mere

Aktivitetstilbud for hjemmeboende

Aktivitetstilbud for hjemmeboende Aktivitetstilbud for hjemmeboende Kvalitetsstandard 2018 Hvad er et aktivitetstilbud: Hvis du af fysiske, sociale eller psykiske årsager ikke selv kan opfylde dit behov for aktiviteter og socialt samvær

Læs mere

Ad.8: Hvordan samarbejderr beskæftigelses- og socialforvaltningen om udplacering af udviklingshæmmede borgere til skånejob?

Ad.8: Hvordan samarbejderr beskæftigelses- og socialforvaltningen om udplacering af udviklingshæmmede borgere til skånejob? Henrik Appel Esbensen, MB 15. februar 2013 Sagsnr. 2012-188370 Dokumentnr. 2013-130468 Kære Henrik Appel Esbensen Tak for din henvendelse af 31. januar 2013, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen:

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud Serviceloven 107

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud Serviceloven 107 Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud Serviceloven 107 2015 Indledning I Fredensborg Kommune tilbydes borgere med betydelig nedsat fysisk og/eller psykiske funktionsevne

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85.

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Udarbejdet af: Fælles Dato: November 13 Sagsid.: Sundhed og Handicap Version nr.: 4 Kvalitetsstandard

Læs mere

SUNDHEDS OG SENIORAFDELINGEN. Tilbud på. aktivitetsområdet. - et tilbud til borgere i Jammerbugt Kommune

SUNDHEDS OG SENIORAFDELINGEN. Tilbud på. aktivitetsområdet. - et tilbud til borgere i Jammerbugt Kommune SUNDHEDS OG SENIORAFDELINGEN Tilbud på aktivitetsområdet - et tilbud til borgere i Jammerbugt Kommune 2019 Hvilket behov dækker tilbuddet: Tilbuddet retter sig mod hjemmeboende borgere med varigt nedsat

Læs mere

Kvalitetsstandard Træning og socialt mødested for borgere med demens Godkendt af byrådet d. xx

Kvalitetsstandard Træning og socialt mødested for borgere med demens Godkendt af byrådet d. xx Kvalitetsstandard Træning og socialt mødested for borgere med demens Godkendt af byrådet d. xx 1 Syddjurs Kommunes værdigrundlag: Der arbejdes ud fra kommunes overordnede værdigrundlag: Åbenhed det sikre

Læs mere

Sagsbehandlingstider: Beskæftigelsesområdet

Sagsbehandlingstider: Beskæftigelsesområdet Sagsbehandlingstider: Beskæftigelsesområdet Når din sag skal afgøres, skal den være afgjort inden for en bestemt tid. Du kan se, hvor længe du skal vente på en afgørelse i din sag, i denne oversigt. Du

Læs mere