Der må ikke skrives på opgavearket. Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe

Regeltest distriktsforbund, region og kredse august Der må ikke skrives på opgavearket, og spørgsmålene skal indsamles efter brug

Regeltest C Nye spilleregler pr. 1. juni 2010 udarbejdet af DU s kompetencegruppe - regelansvarlig Johnny Tauman

BLÅ 30 skal udføre et straffekast. Hvad skal du være opmærksom på?

Regelspørgsmål Beach Handball Test din viden om reglerne i beach handball her. Se spørgsmål, og svar på efterfølgende slide.

ELITE-regeltest A og B samt Regeltest C til Styregrupperne samt kredse og distriktsforbund august 2010

Spørgsmål markeret med rød skrift, er frasorteret breddedommertesten i 2018.

100 spørgsmål om spilleregler i håndbold Ja Nej

Regelspørgsmål Beach Handball

Præsentation nye regler 2016

FLØJT FLØJT. BEMÆRK Når dommeren har givet signal til nyt opgiverkast, kan en godkendt målscoring ikke annulleres. Hvornår er der målscoring

Nye spilleregler 2010

Den vigtigste regel er dog: anvendelsen af den sunde fornuft.

Studiehåndbog

Hvilket af nedenstående kriterier indgår IKKE i vurderingen af en mulig 'bremse et lovende angreb'-forseelse?

Spilleregler for indefodbold

Below water no one can hear you scream...

HÅNDBOLD SPILLEREGLER

Momenti Beach Cup Program U-16 og U-18

Spillereglerne tilhører DANSK HÅNDBOLD FORBUND og må ikke affotograferes, fotokopieres eller på anden måde mangfoldiggøres.

Udviklingsdelen: I udviklingsdelen er der 19 forskellige punkter/områder at evaluere på. Hvert punkt kan give fra 1 til 5.

Svar (regel) Spørgsmål

1 spiller over midten. Målmand må tage bold med hænder

DM i Fodboldloven Ja, hvis de ikke har brugt tre udskiftningsspillere allerede

DBU JYLLAND INDEFODBOLD. SPILLEREGLER (udsnit) - små mål 2013/2014

Hvad er betingelserne for at måtte spærre en modspiller vejen til bolden med kroppen?

Dansk Håndbold Forbund. Nye veje - nye muligheder 2015

Spilleregler for FLU Futsal. 1 Banen

Spilleregler for DAI Indefodbold Til små mål og med bander

Manual for TIDTAGERE OG SEKRETÆRER DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1

VB står for Venstreback, PL for Playmaker, 1:e for Kontra 1. bølge osv.

Program Momenti Beach Cup

Vejledende forklaringer til dommerevalueringsskemaet gældende for HRØ sæsonen

INDEFODBOLDLOVEN 2017/2018

I denne menu taster man data på kampen. Dette inkluderer scoringer, advarsler og andre hændelser på kampen.

om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand.

INTERNATIONALE SPILLEREGLER for Beach Handball

Spil. Lege spil. Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål.

GOG Håndbold og KIF Kolding Pr. mail

DBU Lolland-Falster. Spilleregler m. v.

Stævnegebyr på 400,- DKK skal være indbetalt på konto

SKOLEREGLER VERSION Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR.

Dimension: Håndboldbane (minimum 18 x 36 meter). For U10 og yngre spilles på tværs af håndboldbane

JYSKE FUTSAL. I det tilfælde hvor mållinien kun er m, skal halvcirklens radius kun være 4 m.

Sæsonen DANSK HÅNDBOLD FORBUND

INTERNATIONALE SPILLEREGLER

SPILLEREGLER Smurfit Kappa Cup Juleturneringen - små mål (håndbold mål)

FINA VANDPOLOREGLER August 2013

Reglement for kommunemesterskab i Slagelse 2018

KFD Teorimesterskab 2013

Below water no one can hear you scream... Dommerkursus

Odense den 11/ Cirk. 042-FU103 Turneringsændringer Facts om ændringer til sæson 2019/2020

Dommeruddannelsen version 1.0

BSF FAIRPLAY FODBOLD FITNESS STÆVNE

Dommerbordskursus. Basket/ kend spillet

Futsal officielt regelsæt. Futsal spilleregler. Dansk Arbejder Idrætsforbund Region Hovedstaden - fodboldudvalget

Afgørelse i protestsag indgivet af Team Sydhavsøerne under kamp nr afviklet den 1. november 2015 mellem Team Sydhavsøerne og Randers HH

VELKOMMEN TIL UDVIKLERMØDE I KREDS 5

7.-9. klasse Håndboldteknik og spilstrategi

Kamp nr DD Roskilde Håndbold TMS Ringsted spillet 19. november 2016 i Roskilde Hallerne

10. samt januar

Transkript:

1 2 3 4 5 HVID 9 står korrekt placeret ved udførelsen af et opgiverkast. Dommerne fløjter for opgiverkastet, men inden HVID 9 får kastet, er HVID 15 løbet frem over midterlinjen, hvor han bliver trukket omkuld af RØD 7. Time Out. Udvisning til RØD 7 og frikast. Time Out. Diskvalifikation af RØD 7 og nyt opgiverkast. Time Out. Udvisning af RØD 7 og nyt opgiverkast. HVIDT Hold er tildelt et straffekast. HVID 22 står klar ved straffekastlinjen, og efter at dommeren har kontrolleret, at alle står korrekt placeret, fløjtes der for udførelse af kastet. HVID 22 scorer, men inden bolden har forladt hans hånd, træder HVID 14 ind over frikastlinjen. Mål til HVIDT hold. Frikast til RØDT hold. Nyt straffekast pga. af korrektion af HVID 14. Efter fløjt for udførelsen af straffekast til HVIDT hold berører målvogter RØD 16 målvogterens begrænsningslinje med den ene fod, mens han har begge arme fremme over linien. Bolden rammer stolpen og forsætter ud over sidelinen. Nyt straffekast til HVIDT hold og bestrafning af RØD 16. Nyt straffekast til HVIDT hold. Indkast til RØDT hold. En holdofficial fra RØDT hold brokker sig og modtager en 2 minutters udvisning. Før kampen bliver sat i gang igen, brokker han sig endnu en gang og bliver derfor diskvalificeret. RØDT hold reduceres med 2 spillere i 2 minutter. RØDT hold reduceres med 1 spiller i 4 minutter. Hvornår starter en spilleres udvisningstid? Når dommeren viser markeringen for udvisningen. RØDT hold reduceres med 1 spiller i 2 minutter. Når den udviste spiller krydser sidelinien i udskiftningsområdet. Når dommeren fløjter for genstart af kampen.

6 7 8 9 RØD 7 har samlet en returbold fra egen målvogter op nede ved egen baglinje. Han bliver nu korrekt dækket op af HVID 2. Da RØD 7 ikke kan kaste bolden til en medspiller, triller han bolden gennem eget målfelt til RØD 15, der står på den modsatte side af målfeltet. Målvogter RØD 1 samler bolden op, mens den triller i feltet og kaster den frem til RØD 9, der skyder på mål og scorer. Mål til RØDT hold og opgiverkast til HVIDT hold.. Frikast til RØDT hold. Målvogter HVID 1 taber bolden under udførelse af et målkast. Bolden hopper direkte ud mod spillepladsen, hvor RØD 9 står klar til at tage bolden. HVID 2 har set dette og hopper ind over målfeltet og skubber bolden, som er i luften ud over sidelinien. Med hvilket kast skal kampen genoptages? Målkast til HVIDT hold med fløjt for genstart. Indkast til RØDT hold. Frikast til RØDT hold. RØD 9 får en udvisning, da kampuret viser 16:31. RØD 17 får en udvisning, da kampuret viser 18:02. RØD 9 protesterer kraftigt over udvisningen og får en ny udvisning. Dette gør, at RØD 9 sparker til en stol i udskiftningsområdet, og RØD 9 diskvalificeres. Hvornår er RØDT hold igen fuldtalligt? Når uret viser 22:02. Når uret viser 20:31. Når uret viser 20:02. Der er dømt frikast til HVIDT hold ved RØDT holds frikastlinie kort før kampens afslutning. HVID 7 står klar til at udføre frikastet og er som sine medspillere korrekt placeret uden for frikastlinien. RØD 9 befinder sig ca. 1 m fra kasteren. HVID 7 udfører kastet hurtigt uden fløjtesignal fra dommerne. Bolden rammer RØD 9, men fortsætter til HVID 11, der er i fri scoringsposition. HVID 11 får bolden under kontrol og scorer, inden slutsignalet lyder. Nyt frikast med fløjt for genstart til HVIDT hold efter udvisning af RØD 9. Mål til HVIDT hold. Nyt frikast med fløjt for genstart til HVIDT hold efter korrektion af RØD 9 s placering.

10 11 12 13 14 HVID 2 modtager bolden fra HVID 3 stående på højre fod, han sætter herefter venstre fod til gulvet. HVID 2 springer nu op i luften med afsæt på begge fødder og lander derefter på højre fod. Herefter sætter HVID 2 sin venstre fod til gulvet lige ved siden af den højre. HVID 2 tager nu et spring og lander på venstre fod, inden han skyder på mål. Hvor mange skridt har HVID 2 taget? 4 2 3 RØDT hold har brugt lang tid på udskiftninger og har et meget langsomt grundspil. Dommerne vælger at vise forvarselstegn. Hvad betyder det? RØDT hold skal straks ændre spillestil og meget hurtigt herefter komme til afslutning. RØDT hold skal straks finde en mulighed for at afslutte angrebet med et skud på mål. RØDT hold skal have nogen tid til at omstille spillet og derefter komme til en afslutning i et målsøgende angreb. RØD 5 er i kontraangreb og umiddelbart før frikastlinien sætter han af og hænger i luften klar til at skyde på mål. Her får RØD 5 et lille skub af HVID 11, så han mister kropskontrollen og lander ned på ryggen. Det lykkes dog RØD 5 at score. Diskvalifikation af HVID 11 og mål til RØDT Hold. Diskvalifikation af HVID 11 og straffekast til RØDT Hold. Udvisning af HVID 11 og mål til RØDT Hold. Målmand HVID 16 har netop reddet et skud og ønsker at starte et hurtigt kontraangreb. Under udførelse af målkastet taber han bolden inde i målfeltet, og bolden hopper ind over mållinien i eget mål. Mål til RØDT hold og opgiverkast Nyt målkast med fløjt for genstart Frikast til RØDT Hold. HVID 11 har netop scoret. RØD målvogter får fat i bolden og vil kaste den op mod RØD 3, der står korrekt placeret for at kunne udføre et hurtigt opgiverkast. I frustration over scoringen kaster han bolden højt over hovedet på RØD 3, og bolden ender nede ved HVID målvogter. Korrektion og tilrettevisning af RØD målvogter. Fløjt for genstart. Korrektion og fløjt for genstart samt visning af forvarselstegnet. Korrektion og fløjt for genstart.

15 16 17 18 19 RØDT hold er i angreb. RØD 8 modtager bolden i luften. Han lander på venstre fod og sætter højre fod til gulvet. Herefter sætter han af på begge fødder og lander igen på venstre fod og sætter derefter højre fod i gulvet. Derefter sætter han af på højre fod og lander på venstre fod og kaster bolden i mål. Hvor mange skridt har RØD 8 taget 3 4 5 Kort før afslutningen af 1. halvleg river HVID 9 stregspiller RØD 5 omkuld, hvorved RØD 5 mister en oplagt scoringsmulighed. Inden dommerne når at fløjte, lyder det automatiske slutsignal. Diskvalifikation af HVID 9 og straffekast til RØDT hold Diskvalifikation af HVID 9 og frikast til RØDT hold Udvisning af HVID 9 og 1. halvleg er slut. RØD 5 udvises, da der er spillet 29.10. Efter pausen fløjter banedommeren op for start af 2. halvleg. Tidtageren fløjter 30:10, da han har opdaget, at RØDT hold er 7 spillere på banen. Heriblandt er RØD 5. RØD 5 sættes ud på bænken igen. RØDT hold er fuldtalligt igen 31.10 RØD 5 idømmes en ny udvisning. RØDT hold skal spille med 2 spillere i undertal i perioden 30:10 til 31:10 og 1 spiller i undertal i perioden 31:10 til 32:10 RØD 5 idømmes en ny udvisning. RØDT hold skal spille med 2 spillere i undertal i perioden 30:10 til 32:10 og er derefter fuldtallige. HVID 7 har en oplagt målchance, da RØD 11 træder ind på banen som overtallig spiller. Tidtageren fløjter straks. Udvisning til RØD 11 og straffekast til HVID hold. Tidtageren afventer HVID 7 s afslutning, hvorefter der fløjtes. Diskvalifikation af RØD 11. Tidtageren fløjter straks. Diskvalifikation af RØD 11 og straffekast til HVIDT Hold. HVID målvogter kaster bolden op til HVID 5, der er på vej op ad banen i et hurtigt kontraangreb. RØD målvogter har set dette og løber ud af sit målfelt og griber bolden umiddelbart inden, HVID 5 når bolden. I det samme støder HVID 5 og RØD målvogter sammen. RØD målvogter stod stille, da sammenstødet skete. Mellem HVID 5 og RØDT holds mål befandt sig ud over målvogteren RØD 9 og RØD 11. Diskvalifikation af RØD målvogter og straffekast til HVIDT hold Frikast til RØDT hold og angriberfejl af HVID 5. Diskvalifikation af RØD målvogter og frikast til HVIDT hold.

20 21 22 23 24 25 Banedommeren kommer til at afbryde spillet uden nogen anledning. Umiddelbart inden fløjtet lød kastede HVID 5 bolden mod RØDT holds mål, og bolden går i mål uden chance for RØDT holds målvogter. Mål til HVIDT hold og opgiverkast Straffekast til HVIDT hold. med fløjt for genstart. Hvilke beslutningskriterier lægges til grund for vurderingen for, hvilken personlig straf der er passende for en bestemt forseelse? Positionen, kropsdelen, dynamikken og effekten Positionen, intensiteten, kropsdelen og effekten. Positionen, kropsdelen, dynamikken og intensiteten. HVID målvogter 12 halvklarer et skud fra RØD 6. Bolden springer ud mod spillepladsen, hvor den rammer HVID 5 i ryggen, hvorfra den går i mål. HVID 5 stod 1 m inde i målfeltet. Hvis bolden ikke havde ramt HVID 5, ville den være endt hos RØD 9, der stod helt fri ved målcirklen. Mål til RØDT hold. Straffekast til RØDT hold Frikast til RØDT hold. HVID 6 opfanger en aflevering fra RØD 2 til RØD 7 og starter et hurtigt kontraangreb. På grund af et glat gulv glider HVID 6, mister balancen og glider 3-4 m hen ad gulvet med bolden under kontrol. Her rejser HVID 6 sig op og kaster bolden til HVID 10, der befinder sig i en oplagt scoringsposition. Frikast til RØDT hold Intet spillet fortsætter. HVID 6 spiller bolden tilbage mod eget målfelt. HVID målvogter hopper op fra målfeltet, griber bolden i luften og lander med bolden ude på spillepladsen. Målkast Frikast til RØDT hold Intet spillet fortsætter HVIDT holds official C har fået en advarsel i 1. halvleg. I 2. halvleg får HVIDT holds official A en udvisning. Det får HVIDT holds official B til at kommentere kendelsen med usportslige kommentarer til dommerne. Official B diskvalificeres. HVIDT hold spiller med 1 spiller i undertal i 2 minutter. Official B diskvalificeres. HVIDT hold spiller med 2 spillere i undertal i 2 minutter. Official B diskvalificeres. HVIDT hold spiller 1 spiller i undertal i 4 minutter.

26. 27 28 29 30 RØD 9 er stregspiller og befinder sig ved målcirklen med ryggen til målet. Mellem ham og målet er HVID 3, og HVID 3 forsøger at dække op uden at lave regelbrud. RØD 6 spiller nu RØD 9, der vender rundt for at forsøge at score et mål. Her støder han ind i HVID 3, der står placeret med en fod inde i målfeltet. Angrebsfejl frikast til Straffekast til RØDT hold. Frikast til RØDT hold HVIDT hold. HVID 4 er i kontraangreb og dribler op ad banen, og da han er ud for RØDT holds udskiftningsområde, løber RØD 7 ind på banen som overtallig spiller og skubber til HVID 4, så han mister en oplagte scoringschance. Udvisning af RØD 7. Straffekast til HVIDT hold Udvisning af RØD 7 Straffekast til HVIDT Diskvalifikation af RØD 7 RØD 9 ser, at HVID 3 står helt fri ved RØDT holds målcirkel, og han løber nu for 2. gang gennem målfeltet og indtager en korrekt position mellem målet og HVID 3, inden HVID 3 modtager bolden. Da HVID 3 har modtaget bolden, vender han rundt og støder direkte ind i RØD 9, der står lige uden for målfeltet. Angriberfejl frikast til RØDT hold Straffekast til HVIDT hold Straffekast til HVIDT hold og personlig bestrafning af RØD 9 HVID 4 forsøger et underhåndsskud mod mål, men bolden pareres af RØD 11 med en løftet fod. Der er ikke tidligere i kampen uddelt nogen personlige straffe. Udvisning af RØD 11.. Advarsel til RØD 11 RØD 9 dribler op ad banen. Han griber bolden op i luften og lander på begge fødder foran HVID 11. RØD 9 laver nu en hoftefinte og løfter sin højre fod, og sætter den til gulvet igen, derefter løfter han venstre fod og flytter den mod venstre, og sætter den til gulvet igen. Nu er HVID 11 blevet snydt, og RØD 9 løfter nu højre fod og sætter den ned umiddelbart til højre for sin egen venstre fod, og derefter løfter han sin venstre fod og sætter den til gulvet uden at berøre målcirklen og kaster bolden mod målet og scorer. Mål Frikast til RØDT hold