Talepapir til informationsmøder



Relaterede dokumenter
Klub-building- Spil din klub i form

Gør en forskel for en ung - bliv mentor

Virksomhedsaftale med MenuCard

VI VIL GERNE MØDES MED DIG

Sådan opstarter du et ungdomsråd

Kom godt i gang TAG DEL. - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk. vores samfund

Lektiehjælpernes Hvem, Hvad, Hvor

Flere hænder - ja tak!

En god behandling begynder med en god dialog

TJEKLISTE TIL OPSTART AF EN BYGGESAG

Udvikling af etniske minoritetsforeninger

FUNDRAISING sådan skrives en ansøgning

NASIM. et friskt pust. for Mellemøsten.

VI FEJRER -ÅRET MED EN GADEMIDDAG-FESTIVAL GØR-DET-NEMT MED VORES STREETDINNER-GUIDE.

Lær at tackle jobsøgningsstress 2!

Den arbejdsstrukturerede dag Hvordan kan tre simple ord betyde så meget?

Bliv bedre til arbejdet med børn og unge. Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling

rettigheder for personer med handicap

En del af. Få overblik over fordele og muligheder ved at være medlem af Fora

Sådan er det... at være bloddonor Udvalgte resultater fra en undersøgelse blandt donorer i Region Hovedstaden

Ud af skolen og videre i uddannelsessystemet hvad skal jeg gøre?

VI ARBEJDER FOR DEM DER ÅBNER VERDEN

Kick Off 2014 i Middelfart søndag den 16. & mandag den 17. marts Der er absolut sidste tilmelding onsdag den 12. marts 2014 kl.

KRÆFTENS BEKÆMPELSE KAN GØRE MERE FOR DIG END DU TROR

(0) Udret mere bliv ikke kun flere. Header. Sideheader. En guide til et styrket og mere mangfoldigt foreningsliv. Header. Rubrik. Rubrik.

Venskaber der gør en forskel for livet

Et tilbud der passer. Sammen kan vi give kroniske patienter et skræddersyet forløb

Gode råd til den motiverede ansøgning

Når mor eller far har en rygmarvsskade

KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. - vi vil være verdens bedste skole - for børn

Transkript:

Talepapir til informationsmøder Dias 1: Informationsmøde, Dansk ICYE Hvem er vi? - Hvilket land rejste vi til via ICYE? - Hvad laver vi nu i ICYE? Hvem er I? - Navn - Hvilke programmer/lande er I interesserede i? - Hvor har I hørt om infomødet fra? Dias 2: Aftenens program Husk at spise kage og drikke the og kaffe Note til dig, der taler: Punktet udveksling med Dansk ICYE indeholder en præsentation af de forskellige programmer og det typiske ICYE-forløb (fra lysten til at rejse til man kommer hjem) Punktet foreningen Dansk ICYE indeholder en præsentation af mulighederne som frivillig i Dansk ICYE samt en opfordring til at blive eller finde en værtsfamilie. Dias 3: Om Dansk ICYE Dansk ICYE er en del af det internationale netværk ICYE (ca. 40 partnere) Vi laver udveksling med lokale partnere derved får vores volontører kendskab til lokale organisationer og den måde, de fungerer på Samarbejdet med de lokale hænger sammen med, at vi er en kulturudvekslingsorganisation vi laver ikke udviklings- eller nødhjælpsarbejde, men arbejder for at skabe større kulturforståelse gennem frivilligt arbejde ICYE er non-profit organisation.

Udvekslingsorganisation drevet af frivillige med et kontor og tre ansatte i Århus. At vi er drevet af frivillige betyder, at vi kan tilbyde billige volontørophold og god vejledning fra frivillige, der selv har rejst Dias 4: Solidaritetsmodellen Dansk ICYE både sender og modtager volontører. Årligt sender vi ca. 150 og modtager 35 De fleste via. solidaritetsmodellen Note til dig, der taler Det her slide er animeret og viser, hvordan solidaritetsmodellen virker. - Første tryk: præsentation af Pernille og Masani fra hhv. DK og Uganda. - Andet tryk: første tekst forsvinder, ny tekst dukker op om, hvad de betaler hver især - Tredje tryk: Brikkerne skifter plads og en forklarende tekst dukker op. - Fjerde tryk: næste dias Dias 5: ICYE programmet Udveksling til hele verden (nu også Libanon) 6 eller 12 måneder 12 mdr. koster 38.500kr, 6 mdr. koster 29.500kr Man sparer penge hvis man finder en værtsfamilie (1000kr) eller hvis man vælger de særlige kvotalande (kvotalandene koster hhv. 36.000kr og 27.000kr) Prisen inkluderer: se slide Det skal du selv betale: flybillet, vaccinationer, visum Afrejse i enten januar eller august, så alle volontører ankommer sammen Til slut har man fri rejsetid (12 mdr. = 4 ugers rejsetid og 6 mdr. = 2 ugers rejsetid) Projekterne er primært af social karakter

Dias 6: STePs programmet Hele verden 1 til 4 måneder Pris afhænger af land og længden på rejsen (spørg kontoret) Prisen inkluderer: se slide Det skal du selv betale: Flybillet, visum, forsikring Fleksible afrejsetidspunkter Dias 7: EVS programmet Udveksling i Europa 2 til 12 måneder dog typisk 6-12 måneder. Der er normalt meget få af de korte programmer Gratis! Inkludere et er: se slide Dias 8: EVS programmet, fortsat Alle mellem 18 og 30 kan søge Ansøgningsprocessen er ligesom at skrive en jobansøgning. Hvis der er mange om buddet kan det være svært. Skriv derfor flere ansøgninger Lang ansøgningsproces Deadline: se slide. Generelt: søg så tidligt som muligt! Afrejse er afhængig af projektet Dias 9: ICYE-forløbet Note til dig, der taler Dette slide er semi-animeret: - Første tryk: pilen dukker op - Andet tryk: rejselyst (her får man lyst til at rejse, så alle, der er dukket op til infomødet er nok i denne fase. Næste skridt er at finde ud af hvornår man vil af sted, hvor man vil hen og tage kontakt til sekretariatet).

- Tredje tryk: Alle programmer inkluderer et forberedelsesseminar (fortæl om seminaret) - Fjerde tryk: Ophold - Femte tryk: Alle programmer inkluderer også et hjemkomstseminar (fortæl om seminaret, og gør opmærksom på, at det er obligatorisk ligesom forberedelse). - Sjette tryk: Hvad så? Dette punkt ligger op til det efterfølgende slide, som er Foreningen Dansk ICYE - Syvende tryk: Næste slide Om forberedelse og hjemkomst i Dansk ICYE På alle vores ICYE-lejre kommer både exchangees, folk der skal ud at rejse, folk der lige er kommet hjem fra rejse samt en masse co-workers, der tidligere har rejst med ICYE og nu arbejder som frivillige På forberedelsen lærer man om konflikthåndtering og kulturchok. Man får et netværk af andre unge, der også skal ud at rejse. Man bliver bevidst om sin egen kultur og værdier. Der er som regel mulighed for at få rejseråd fra exchangees eller hjemkommende volontører, der kender det land, man skal til. På hjemkomst lærer man at komme hjem igen. Det kan være lige så svært, som at rejse ud. Man lærer blandt andet om omvendt kulturchok, om rejsefortællinger og om, hvilke kompetencer man har udviklet gennem sit ophold. Desuden er det en dejlig mulighed for at møde Dansk ICYE igen, og kigge nærmere på livet som frivillig i Danmark Dias 10: Foreningen Dansk ICYE Et ICYE-ophold er mere end blot en rejse. En lige så stor del af oplevelsen er det frivillige arbejde, man har mulighed for at tage del i, efter man er kommet hjem Som frivillig i ICYE udvikler man kompetencer, man får muligheder for læring, udvikling og kurser, ligesom man bliver en del af coworker-holdet. Der er mulighed for at blive en del af en af vores udvalg: - Rejseholdet er dem, der står for at forberedelses og hjemkomst-seminarer for vores danske volontører

- Kontaktgruppen har ansvaret for at tage sig af vores udenlandske exchangees - Værtsfamiliegruppen sørger for at forberede værtsfamilierne på at modtage en volontør - PR kommunikation og reklamer, events og andre projekter - Lokalforeningerne laver sociale arrangementer for både medlemmer og ikkemedlemmer i lokalområdet - Bestyrelsen står for den overordnede drift og udvikling af organisationen - Kontaktpersoner er dem der har den primære kontakt til den enkelte exchangee Dias 11: Bliv værtsfamilie - Man kan også vælge at blive værtsfamilie eller blot finde en værtsfamilie. Hvis man kan finde en, sparer man 1000kr på programmet uanset om man har været af sted eller skal af sted Dias 12: Kontaktinformationer og spørgsmål Yderligere info kan findes på hjemmesiden, på kontoret, ved at kontakte tidligere udsendte og ved at snakke med os efter mødet Spørgsmål?