Aarhus teater. Giv mig en funky danse kylling og så skulle de andre



Relaterede dokumenter
Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog

Denne dagbog tilhører Max

Vi ankom sent om aftenen til vores hotel, Novum Hotel Aldea. Herefter gik vi trætte i seng.

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

Møllevangskolen 7. årgang

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

BERLIN Med Kongenshus Efterskole

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Hotel-Pension Bregenz

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

Sebastian og Skytsånden

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april Endnu en skøn dag

UGEBREV nr. 79 uge 26

Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen. Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig!

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Den Internationale lærernes dag

Gl. Havn. Vestre Skole

Fredagsnyt d. 27. maj. 2016

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Interview med drengene

Studietur til Berlin oktober 2013

Uanmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2010/11 NR. 1

ÆBLET. historien om Adam og Eva.

Nyhedsbrev Bække Skole

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab

/

Børnerapport 3 Juni Opdragelse En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel

Ny skolegård efter påskeferien.

BERLIN Mandag d torsdag d. 16 april. Afgang fra Tieren kl. 07:45. Husk at tage en STOR madpakke med. Gyldigt pas (SKAL være i håndbagagen)

Nyhedsbrev Juni Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Min bog om Baunegård 1

Kapitel 5. Noget om arbejde

Selvevaluering

Den jødiske bydel og shopping

Her ser I hvor mange elever (antal og omregnet i procent), der har sat kryds ved de enkelte svarmuligheder ved hvert spørgsmål.

Interview med LCK s videpræsident

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Transskription af interview Jette

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

Vi leger lege. Vi har leget To mand frem for en enke. Det var ikke særligt sjovt, for vi har leget legen mange gange før. Så blev legen kedelig.

10 km løb i Koszalin 2009

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø.

Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl

Fra en børnesagkyndigs perspektiv Hvordan sikre at børns verden hænger sammen, når de voksne skal deles om den? v. Ingrid Bové Jakobsen, Psykolog.

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam.

VELKOMMEN I KLUBBEN - HER ER VIRKELIG SJOV NYT TLF.: Fortæl mig... jeg glemmer. Vis mig... jeg husker. Inddrag mig... jeg forstår.

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Sprogtur til Canada i sommerferien 2015

Arrild Privatskole og Børnehuset

3-9. Udsigt fra pladsen

Studie. Ægteskab & familie

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

HVAD ER NORMER. Opgave 1. Opgave 2. Spørgsmål. Hvad er rigtigt? Tak. 1. Hvad nomader gør. 2. Hvad man normalt gør. 1 Normer handler om

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015

MIN MENING OM LÆR FOR LIVET

Jubilæet er vel overstået, så nu er vi godt i gang med (som nogle af deltagerne bemærkede) de næste 50 år.

Stensnæsskolen. Vi ønsker jer alle en rigtig dejlig sommer, og glæder os til vi ses igen mandag den 12. august 2013 kl Juli 2013.

Til læreren. God rejse! Elevaktiviteter til Hallo Berlin med klassen på tur. Per Straarup Søndergaard og Turbine 2013

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie!

Kapitel 1. Noget om årets gang

En fortælling om drengen Didrik

Mette Frederiksen, , Vejledere: Morten Kortf Madsen og Charlotte Reusch

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

Opgaver til Den frie by

Eleverne digter videre på historien Historie, dansk og kristendomskundskab. Formuleret direkte til læreren

Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til!

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole

GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår

Aldersfordeling. Indledning. Data

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen

MiniThai - En rejse tilbage

Den jødiske bydel og shopping

Pause fra mor. Kære Henny

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012

Aktivitetskatalog Efterår SifXHof. Holmstrupgård

GRIBBEN MEDIELINJEN TOG TIL BERLIN. Det var det vildeste! NR. 8. Oktober elever rykkede ind i Berlin og dokumenterede hele turen...

Jeg kender Jesus -1. Jesus kender mig

Bilag 2: Interviewguide

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen.

Undervisningsmaterialet er udviklet af Luna Christensen & Niels Erling. Med kyndig vejledning fra Mirjam Dyrgaard Hansen

Eventyret om det skæve slot

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier kl

Transkript:

MU MØLLEBLADET

Aarhus teater 2 For et par uger siden var 4.b på Aarhus Teater. Grunden til at vi var på Aarhus Teater var fordi at vi skulle blive bedre til at arbejde sammen. På Aarhus Teater var 4.b sammen med en fra Teateret som hed Mia. Og sammen med Mia legede vi nogle lege. En af legende hed blinde leg og det gik ud på at der var en rundkreds og så var der 2 inde i midten som skulle have lukkede øjne. Dem ude i rundkredsen skulle sørge for at dem i midten ikke gik ind i hinanden. Giv mig en funky danse kylling og så skulle de andre svare: Hvad er det du siger så siger dem i midten: Jeg siger u a a a u a a a u og så skulle alle danse så skørt de kunne som en kylling. Det var sjovt. Vi prøvede de her forskellige lege men det sjoveste var nok blinde leg Der var også en leg der hed funky danse kylling. I funky danse kylling skulle man også stå i en rundkreds og så var der nogle i midten der skulle råbe:

3 Klub dagen Efter sommerferien må 4.klasserne vælge om de vil gå i klub, det er også derfor at vi var nede ved klubben for at prøve at føle hvordan det er. D. 8/5 havde vi i kom3 og 4 årgang klubdag. Første workshop var på skolen og handlede om mobberi. Jakob var en fra en klub der også var med til dagen, han klædte sig ud som en meget grim pige der hed Gurli og en meget grim dreng der hed Bo. Anden workshop var Peterfabersvej og der lavede vi stjerneløb. Der var tre forskellige poster. Første post var makkerbold. Makkerbold var alt for nemt, for man kunne bare spille til hinanden og dræbe alle sammen. Anden post skulle man lave T-shirt. Man kunne nemlig tegne eller skrive på T-shirten. Tredje post handlede om musik. Det var meningen vi skulle lave musik i kælderen, men den var helt oversvømmet og der lå glasskår på gulvet så nogle børn og nogle voksne måtte gå der ned og løfte alle instrumenterne og forstærkende op så de ikke blev våde og gik i stykker. Vi sang også en sang der hed højt på en gren en krage. Tredje workshop var i gymnastiksal 3, hvor vi lavede sammenarbejdede leg, og det var noget hed trække gulerødder, og et eller andet hvor man skulle sætte sig på hinandens knæ og holde balancen og der var også vendespil. Efter skoledagen var forbi gik vi alle sammen ned på musvågevej, der fik vi fri-leg i 1 time. Dem der ikke havde givet dem en seddel skulle med hjem til skolen. Resten fik fri-leg i 3½ time. Og nogle spillede computer mens andre, var inde ved dyrene. Da der var gået 3½ time kom vores forældre til et klub møde. Da klub mødet var færdigt fik vi alle sammen en dejlig hot dog. Det var en meget dejlig dag.

Shopping tur i Berlin 4 Vi, 8.B har været i Berlin i perioden 5. maj - 8. maj. Vi ankom med bus som tog 8 timer. Vi steg af bussen, og tog til receptionen, hvor vi fik værelserne af vide. Derefter valgte lærerne at give os fri, så vi kunne få et overblik over Berlin. New Yorker herhjemme, men vi har spurgt eleverne, og de mener, at New Yorker i Tyskland er meget billigere Vi tog til U-bahn station og tog dermed tog U8, som fører til Alexanderplatz. Alexander-platz er det centrale Berlin, hvilket betyder der er masser af mennesker, specielt turister. Vi lå mærke til at der var mange butikker, flere af dem var helt nye for os, men der var stadig få som vi har herhjemme. Vi vidste på forhånd, at Primark var en af butikkerne som sælger billigt. Det var denne butik vi særligt gik efter, men også New Yorker. Vi har end i Danmark. Det var det vildeste NOGENSINDE

5 Vi har spurgt en elev ved navn Hamda, hvor-dan det var at shoppe i Berlin: Det var ekstremt fedt. Jeg var glad for, at vi fik længere tid end dem fra sidste år. Vi tog direkte til shoppingscentrene, Primark, New Yorker, Adidas, Nike, Zara, det hele var FEEEEEEEDT! Vi tog til shoppemarkedet Primark hver dag, efter de ture vi skulle med lærerne. Det dårligste må være, at vi hele tiden skulle gå: Vi skulle især gå ekstremt meget på Alexanderplatz fortalte Hamda. Det er også rigtigt, da Alexanderplatz er det område, hvor der flest mennesker er. Berlin er seriøst det bedste sted, hvis du vil finde et sted at spise. Der er alt fra döner til pasta med tomatsauce til kinesisk mad og selvfølgelig masser af italiensk pizza. Prisen på mad er også billigt, og hurtigt og nemt. Der var også flere af sælgerne som lavede sjov med en da man skulle købe noget, de gjorde det hele meget feder at købe der. Maden smagte rigtig godt, og der var masser af muligheder, der var altid noget nyt at prøve. Vi vil klart anbefale Berlin, hvis i mangler at opleve noget i jeres liv. Det er et sted man aldrig vil glemme, det er en oplevelse værd!

Flirt & Splid 6 Puberteten var noget nem at spotte hos drengene (og pigerne) på vores lejrtur til Berlin. Den var især tydelig at se, ved drengenes interesse i pigerne, og også hvordan pigerne tilsyneladende nød drengenes selskab. Puberteten er perioden, hvor ens krop går fra barn til voksen. Den ses ofte i teenagealderen, og foregår fra 11-18 år. Følelserne sidder lidt uden på tøjet, man handler instinktivt, og mere dyrisk. Deraf finder man større interesse for det modsatte køn. Kilde: Sundhed.dk Hvis du føler for det, skal du gøre det. Citat: Legenderne Dette citat ser man tydeligt afspejlet i fleres flirt på turen. Det startede allerede den første dag, hvor nogle drenge gjorde, hvad de kunne for at få de andre drenge væk, og være alene med pigerne. Ja, jeg synes drengene hænger lidt på os Udtaler en anonym person. Det fortsatte på resten af turen, hvor nogle drenge, valg-

7 Som sagt synes vi slet ikke noget dårligt om det overhovedet, derimod kan man se det positivt, i forhold til fleres næsten barnlige opførsel før det. Da vi kom hjem fra turen, blev der således noget diskussion mellem drengene. Flere påstod, at de overhovedet ikke var pigeglade, som vi ikke forstår. Vi mener ikke, at det er en diskussion værd, da det er helt normalt. te at følge pigerne hele dagen. Der blev især lagt mærke til, hvor-dan drengene var et par såkaldte pakæsler, som uden pigerne spurgte, valgte at bære alle deres shopping-poser og tasker. Der blev også taget tonsvis af selfies, og brugt andre snedige kneb, for at komme i kontakt med pigerne. Vi vil lige understrege, at vi overhovedet ikke har noget problem med det, da det er fuldt forståeligt, og 100 procent naturligt og normalt. Vi skriver derimod bare om det, fordi vi netop lagde mærke til det på turen. Drengene plejer slet ikke at opføre sig sådan på skolen, og pludselig ændrer flere af dem sig fuldstændig.

Seværdigheder i Berlin 8 Ritter Sports Choko World Choko World er en butik og et museum, som kun handler om Ritter Sport chokolade. Det ligger på Französische Strasse i centrum af Berlin. I butikken kan man købe alle varianter af Ritter Sport. Man kan også lave sin egen Ritter Sport plade, hvor man helt selv bestemmer, hvad der skal i, det tager dog noget tid. De har også en café, hvor de bl.a. sælger kager, formet som store Rittersport plader. Museet er ikke rigtig et museum, som man forestiller sig. Det er ikke kedelige bøger og sten man skal glo på, det er mere noget der minder om en legeplads, hvor man kan se, hvordan Ritter Sport chokoladen fremstilles. Der er også en mini-biograf, hvilket er den kedelige del af museet.

9 Det jødiske monument Torsdag formiddag tog vi ud for at se på det Jødiske Monument. Det Jødiske Monument blev bygget som et mindesmærke for alle jøder der blev dræbt under Anden Verdenskrig i koncentrationslejre. Monumentet ligger i det centrale Berlin tæt ved Brandenburger Tor, og består af 2.711 betonsøjler i forskellige højder, stående på en kuperet jordoverflade. Mindesmærket blev endelig færdig i år 2005, og strækker sig i alt over 19.000 m2. Mindesmærket samt udstillingslokalerne har i alt kostet omkring 28 mio. euro. Et af udstillingslokalerne er et museum som du kan finde under monumentet. Det kan være et godt sted at slappe af, lege gemmeleg eller tik. Af respekt for de døde må du ikke stå på betonsøjlerne, men sidde stille og rolig på dem.

10 East Side Gallery Onsdag formiddag gik vi til East Side Gallery. Det er et open air galleri, med store malerier på østsiden af muren, deraf navnet East Side Gallery. Den 1316 meter lange mur er dekoreret af 118 kunstnere fra 21 forskellige lande. De 106 motiver relaterer til de store politiske forandringer i 1989 og 1990, lige efter Den Kolde Krigs afslutning. Muren blev egentlig revet ned i 1989, men stykker af den blev stående. Det største af de stykker blev til East Side Gallery. Allerede i 1990 stod museet færdigt. Det er blevet til et stort kunstværk midt i gadebilledet, og en stor seværdighed i Berlin. De smukke, sjove, skøre, spændende malerier var noget af en oplevelse. Vi havde en god gåtur ned af gaden med mange sjove selfies.

11 Brandenburger Tor Torsdag eftermiddag var vi henne og se Brandenburger Tor. Porten blev oprindeligt bygget i 1791 for at repræsentere fred. Brandenburger Tor er den sidste byport tilbage af det gamle Berlin. På toppen af porten ses den berømte Quadriga, som består af en tohjulet stridsvogn trukket af 4 heste. Før 1961 stod porten i Østberlin, men da muren blev bygget blev overgangen mellem øst og vest placeret øst for Brandenburger Tor. Det endte hurtigt med, at porten symboliserede den delte by. Porten er 26 m høj og 66 m bred. Og ligger i centrum af Berlin. I dag er Brandenburger Tor en af de største turistattraktioner i Berlin. Også den mest besøgte.

Champions League finalens spillested 12 Den 7. maj 2015 ankom vi til en succesrig seværdighed ved navn Olympia Stadion. Kunne du tænke dig, at vide mere om Olympia stadion og vores fede oplevelse? Så bliv hængende! Vores første møde med stadionet Da vi først ankom til stadionet, blev vi forbløffede over, hvilket mesterværk Hitler formåede, at danne. En ubeskrivelig oplevelse, hvor vores store drøm gik i opfyldelse. Stadionet var, som man siger på fransk magnifique. Vi mødte en rundviser, som mindede om en mand, men det var hun åbenbart ikke. Hun var ikke glad for, at høre dette udsagn. Rundvisningen forgik på engelsk, med nogle vittige kommentarer, som endte i akavede situationer. Det eneste der viste, at hun var en kvinde, var hendes små bryster og læbestiften på hen- des læber, som skinnede igennem. Barcelona havde netop dagen før banket Bayern München sønder og sammen 3-0, og det var Uffe sygt glad for. Det viste han med en stor begejstring i U-Bahnen, og det medførte, at en ældre kvinde gav Uffe en skideballe. Da vi nåde der over og så stadionet fra lang afstand, kunne vi mærke stadionets sande formål. Meningen med stadionet, var at det skulle se ud, som et colosseum. Stadionet så storslået ud, med nogle små detaljer, som gjorde det helt unikt. ( ) Rundvisningen En langvarig, men stadig underholdende rundvisning, hvor vi fik svar på de hemmeligheder der gemte sig backstage under en fodboldkamp. Har I nogensinde siddet i blandt tilskuerne i Olympia Stadion? En ubeskrivelig oplevelse, som har ventet på os i flere år. Adskillige rum med nogle fascinerende historier gemt i

13 sig. I omklædningsrummet var vi det samme sted, som Zinedine Zidan den tidligere franske legende headbuttede en italiensk spiller. Stadionets historie Olympia stadion er et stadion i Berlin, Tyskland. Stadionet blev bl.a. anvendt under VM i fodbold 2006. Formålet med stadionet var, at det skulle ligne et Colosseum udefra, men være luksuriøst indefra. For at demonstrer hans magt, byggede Hitler sit stadion. Stadionet blev åbnet 1939, og har været i brug siden. Herta Berlin ejer stadionet, men har ikke alle rettighederne. FAKTA BOKS - Sted:Den ligger i bydelen Charlottenburg-Wilmersdorf i det tidligere Vestberlin. - Pladser: 77.166 pladser - Pris: 70 til 360 - Champignons league bliver afholdt d. 6 juni 2015 for første gang.

Aarhus Jazz 14 Vi skriver om Kim Sørensen som er musiklærer på Møllevangskolen og arrangerede at Aarhus Jazz Orkester kom på besøg på skolen. 6: Hvilket instrument syntes du lyd bedst? Hvorfor? Kim: Når de mange toner klinger sammen kommer der en smuk melodi. Hvorfor arrangerede Kim at Aarhus Jazz Orkester kom på til skolen. Det ville vi finde ud af ved at stille ham spørgsmål i et interview. 1: Hvorfor arrangerede du at børnene skulle synge den dag? Kim: Fordi jeg synes det er et godt arrangement, jeg synes at børnene skal have musik ind i kroppen. 2: Hvordan syntes du at jazz orkester spillede? Kim: De er fede, det lyder skønt når de spiller og alle er meget dygtige. 7: Hvad syntes du lød bedst, instrumenterne eller børnenes sang? Kim: De lød alle sammen godt. 9: Hvem sang højest drengene eller pigerne? Kim: De sang allesammen lige højt og lige godt. Kim siger det var en meget god dag. 3: Hvordan syntes du børnene sang? Kim: Rigtig godt jeg var meget stolt af alle kunne synge den melodi og ramme de rigtige toner. 4: Hvilken sang syntes du var bedst? Kim: Alle sammen. 5: Hvordan syntes du det gik? Kim: Den første koncert var perfekt. Den anden koncert var de lidt trætte men gjorde deres bedste.