Foreningens bestyrelse



Relaterede dokumenter
Tænk engang på talen til den næste fødselsdagsfest!!

Musik til sydøsteuropæiske danse

Hel suveræn underlægningsmusik til viseaften

Juletræ 2008 Nr.22 FEBRUAR 2009

GENERALFORSAMLING

Afslutning d. 31. marts 2014

Foreningens bestyrelse

Hørsholm Folkedanserforenings Års rapport for I tidsrummet inden den nye sæson startede var vi optaget af:

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Afslutning på folkedanse-sæsonen.

Struer Folkedanserforening

Struer Folkedanserforening

Generalforsamling

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal

Formandens beretning for 2018 og 2019.

Husk Juleafslutning den 15. december kl

Hørsholm Folkedanserforenings Års rapport for Inden den nye sæson startede har vi foretaget os følgende:

16 Årgang Nummer 4 December 2010

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej Aalborg Øst

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

Praktiske oplysninger

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal

Afslutning 2013

GLORIA Januar 2013, 2. årgang

Medlemsnyt. Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Januar 2014 nr. 5. Om Medlemsnyt

Nr. 2 oktober årgang

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Velkommen tilbage til skolen!

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts

Vise Nyt. Visens venner i Randers. Januar årgang

Dans og motion

Dukketeater til juleprogram.

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus

Bali. 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise.

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik

Grøn Institution - Dramaforløb om Gajus -

Praktiske oplysninger

September Årgang Nr. 3

Praktiske oplysninger

Jubilæum. Bestyrelsen. November ÅRGANG NR.2. Efter generalforsamlingen har bestyrelsen konstitueret sig, så bestyrelsen ser sådan ud:

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie.

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming friskolenilemming@mail.dk Ugebrev 38

Program for 2013/14 Tånum Forsamlingshus

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER:

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Krejbjerg - Nyt Februar 2016

NYHEDSBREV OKTOBER 2014

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

- Håndarbejde, Taskeflet, Madlavning for mænd, Sløjd, holdene kører fint.

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar Godt nytår

VELKOMMEN I MIT HJEM

Hørsholm Folkedanseforenings Års Rapport

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden.

Skolen fortalt af Edith fra Schwenckestræde

HALSNÆS NY BOLIGSELSKAB Beboer nyt afd. 2502

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Fredag den 25.november 2016

Struer Folkedanserforening

KOMMENDE ARRANGEMENTER

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Min bog om Baunegård 1

- Flæskesteg med brune og hvide kartofler, rødkål og surt. - Ris a la mande med kirsebærsovs.

PLUTO. Info- & Forældremøde. Tirsdag den 18. september 2012 kl. 19:30 i PLUTO s lokaler (på 1. sal i sløjdbygningen ved skolen)

Det kan være ensomt, at være spillemand m/k

Sommerkoloni 2/7 11/7 på det gode sted Värmlandsgården Se mere i næste nummer

2013 Byvandring - Kunst i Skjern. Ny Skjern Borger kåret. Billeder fra oprydning i anlægget. Gelænderet til K.T. Nielsens Bro

Den 27. november, 1. søndag i advent, tænder vi juletræet ved forsamlingshuset og lysene på torvet.

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge Grundlovsdag 5. juni!

Februar - marts Årgang Nr. 1

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

Vi har i år været 151 medlemmer mod 160 sidste år, og det er fald på 3 på traditionel, modern og linedance jævnt fordelt.

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet.

Velkommen til Børnehaven Skovparken!

Nyhedsbrev november december Kære forældre.

Mange julehilsner Albert

Krejbjerg Nyt. Fællesspisning fredag 29. april kl Arbejdsdag lørdag 7. maj. April

Checkliste: H.C.Andersen-emne på hele skolen 21 værksteder. Heraf vores om eventyrslotte. Kopiere Fyrtøjet. Mælkekartoner. Lim.

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge

3. marts Cafeén er egnet for personer med handicap og har handicap-toilet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kommer bare, hvis du har lyst.

Sebastian og Skytsånden

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge

Adjektiver. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Velkommen i dagpleje hos

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

September Dette nummer indeholder: Redaktørens hjørne Kalender Formandens hjørne Kassererens hjørne Kulturtur til Fredensborg Slot

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 5, Velkommen til 5. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden.

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Juni Nyt fra de forskellige teams:

Transkript:

Nr. 14 Marts 2006

Foreningens bestyrelse Ghita Larsen, formand 4586 9720 John Jensen, kasserer 4352 2145 Inge Beck, sekretær 4586 2819 Ane-Marie Svendsen 4586 5008 Birgit Tønnesen 4586 9725 www. hoersholm-folkedans.dk E-mail: Website@hoersholm-folkedans.dk Danseleder: John Nielsen Spillemænd: Keld Tachau, Violin Hanne Bøgh, Harmonika Ole Boysen, Harmonika Dans for voksne: Onsdage, kl. 19.30-21.30, Usserød Skole, Kantinen Redaktion: Torben Frederiksen 4586 8779 E-mail: hanne.torben@teliamail.dk

Formanden har ordet Så nærmere slutningen af sæsonen sig, og jeg håber at rigtig mange vil deltage i vores opvisning eller i legestuen lørdag den 25. marts, så vi kan få en rigtig festlig og hyggelig aften. Tag gerne familie og venner med. Der er altid plads til en til. Vi slutter marts måned med den sidste gang hambo/sønderhoning/pols hvad det nu måtte blive og fortsætter direkte med sommerdans 5. april. Vi har også sommerdans 3. maj samt 7. juni. Vores general forsamling finder i år sted onsdag den 10. maj, der kommer indkaldelse senere, men tænke allerede nu over om du vil stille op til bestyrelsen eller et af udvalgene. Har du forslag skal de være bestyrelsen i hænde 14 dage inden generalforsamlingen. Sidst i marts måned holder bestyrelsen møde med leder/spillemænd, hvor næste sæsons arrangementer vil blive planlagt, så I kan få besked og skrive ind i jeres kalender i god tid. Vi har været så heldige at vores leder/spillemænd har sagt ja til endnu en sæson, hvilket vi var meget glade for. Dette var så den sidste forord fra formanden, i hvertfald for denne omgang. Da mit arbejde også fylder meget synes jeg at jeg trænger til en pause efter disse 5 år som formand. Ghita

Juletræsfest 2005 Igen blev vores traditionsrige julefest holdt i kantinen på Usserød skole, og det meget flotte juletræ var (som sædvanligt) sponseret af familien Barfoed. Ved fælles hjælp var det blevet smukt pyntet med den julepynt, der blev fabrikeret forrige år, og endvidere med kugler og smukke kæder. Flot så det ud, når flere generationer syngende går ind til orkestrets julemusik, medens lysene på træet spejles i glade børneøjne. Da vi denne gang var heldige at have en danseleder, Karen Hansen, til at forestå aftenens program for børnene med sanglege og dans det er også noget hun virkeligt mestrer. Efter dans og leg skulle børnene så kalde på julemanden. Der skulle råbes meget højt men så kom han ned ad trappen med den store sæk på ryggen. For de, som ikke kunne gendkende julemanden, kan her afsløres, at det var Birte, som havde overtaget jobbet fra sin mand, Bjørn, der havde fået forfald godt klaret! Hun hilste på børnen og efter lidt mere leg blev de sluset hen til udlevering af den obligatoriske godtepose. Der var så efter dette honninghjerter og sodavand til de små, og kaffe og juleboller til de voksne. Julelotteriet blev afviklet i stor spænding med stor glæde for de, som var heldige. Efter kaffen ledede Karen dansen for de børn (og voksne), som holdt ud endnu, for småbørnene var på vej hjem efter en lang og anstrengende dag. Til sædvanlig ophørstid takkede formanden såvel leder som spillemænd for strålende udført arbejde, og ønskede alle en rigtig god jul. Efter den traditionelle afslutningssang var der som sædvanlig mange hænder til at hjælpe med oprydningen, så lokalerne kunne afleveres med god samvittighed. Utroligt at det hele nås hvert år men tak for det! Endvidere en stor tak til festudvalget, børneudvalget samt alle de frivillige For en vellykket julefest. Birgit

Almindelig eller omvendt! Det afhænger for pokker da af, fra hvilken side man ser det!!

Nytårsfest Den 14. januar havde vi vores Nytårsfest. Denne gang skulle vi ikke have ta selv bord, men bare have mad til os selv. Blot for at der skulle være lidt forandring. Mange havde tilmeldt sig og festudvalget havde pyntet fint op. Vi sad ved to lange borde og snakken gik fint lige med det samme. Det er dog utroligt hvor højt vores støjniveau er, men hvor er det herligt. Alle fik pakket maden ud - -.. så kom det sådan listende, at der var to personer som vist ikke havde fået læst indbydelsen ordentlig igennem. De havde medbragt to store lækre kager til at spise. De var netop indkøbt til ta selvbord, da alle sidste gang vi havde fest, var helt vilde med kagen. Gode råd var nu dyre, syntes parret,.men det var slet ikke noget problem. Alle havde lidt mere med en de selv kunne spise, så der kom små retter fra alle hjørner. Til sidst måtte de melde pas for de skulle jo også selv smage kagen. Kagerne var der ingen problemer med, de forsvandt som dug for solen. En af deltagerne ville gøre det lidt let for sig selv, så hun havde købt en kæmpe fiskefrikadelle og noget remoulade (forretningens bedste). Ja tak, det skal vi love for den var dyrere end frikadellen, så da gjorde hun regning uden vært. Ellers forløb spisningen fint, vi fik spist, drukket og sunget en masse dejlige sange. Pludselig var der en hund der løb rundt ved bordene og slikkede folk i nakken med en lang rød tunge, mens der ved den ende bordende sad en dejlig dame og lavede trutmund. Ved kaffen skulle man så kåre den flotteste hat, men da der ikke var de helt store udskejelser i kreativitet, blev udvalget enige om at vi alle fik et glas til kaffen, da niveauet var meget lige. Der var godt nok ved at blive panik før lukketid lige før vi fik kaffen for -.hvor var John??. Havde han

glemt os, eller hvad? Skulle vi bare lade spillemændene spille ud fra de udvalgte danse eller hvad??.lige pludselig kommer han bare svansende ind gennem salen med et saligt smil i ansigtet. Det kan nok være at den store sten faldt fra Ghitas hjerte og koldsveden forsvandt. Salen blev så ryddet og benene kom i sving. Man kan godt nok ikke sige at snakken dæmpede sig. Det er utroligt at John kan få ørenlyd. Det kneb vist også lidt i starten, men så fik vi bare en par hurtige danse så gik det bedre. Hele aftenen var der stor danseglæde og vi stoppede først kl. 23.30. En dejlig aften var forbi. Tak til festudvalget, musik og leder og ikke mindst alle os dansere. Nuller Linedance På en så uhyggelig dato som mandag den 13. februar var der indbudt til aktivitet i kantinen på Usserød skole. Noget helt andet end dansk folkedans var på tapetet nemlig et (formentlig) amerikansk fænomen kaldet Line-dance. Under kompetent ledelse af Laila og Max fra Helsinge blev et stort opbud af medlemmer fra vores egen forening og rigtig mange udefra ledt gennem de trin og mønstre, som denne danseform anvender. Det hele foregår til livlig Westernmusik, og kan godt give sved på panden. En meget stor tak til Foreningsaftensudvalget for et virkelig godt initativ.

Almindelig fatning: - og så den for os!!!! (Gammelmandsfatning)

Om os fra før krigen Folkedansen har i disse år en smule svært ved at tiltrække yngre mennesker i større antal. Vi vil derfor være mange som forstår, hvad der menes med de mange forskellige udsagn i nedennævnte essay fra et af vore æres-medlemmer, der i øvrigt snart runder de 80. Tankerne er opstået i forbin-delse med en forespørgsel fra et barnebarn om opfindelser i bedstefaderens tid. Vi har overlevet! Det er helt godt klaret, når man tager i betragtning, hvad vi har været vidne til. Vi blev født før radio og fjernsyn, før penicilin, polio-sukker, færdig-retter, plastik, kontaktlinser, skateboards og P-piller, og for den sags skyld den frie abort ja, måske er det netop grunden til, at nogle af os lever. Vi havde kakkelovn. Centralvarme, olie og naturgas var der ikke mange, der havde tænkt på. Vi kom før radar, dankort, atombomber, kernekraft-værker, laserstråler og kuglepenne. Før strømpebukser, opvaskemaskiner, tørretumblere, elektriske varmetæpper og strygefrit tøj. Ja, vi kommer fra en tid, hvor ingen vidste, hvad en bikini er. Det sidste er vel fforsvundet ud af den almindelige danskers bevidsthed sammen med Hiroshima og Nagasaki. Ve er fra før mennesket kunne gå på månen. Man boede ikke sammen før, man var gift. Dronningen var hende, der var gift med kongen. Før 1945 var hjælpen i huset en enepige og ikke en hjemmehjælper. Tidli-gere var service noget, man helst skulle have 12 stk. af nu hedder det sørvis, og er noget, man forventer på kommunekontoret. Vi er fra før hjemmegående husfædre, homoseksuelles rettigheder, CD,er og DVD,er, før karrierelivsstil, før plejehjem, gruppeterapi og selvhjælpsgrupper. Vi havde aldrig hørt om elektriske skrivemaskiner, by-pass, ballonudvidel-ser, transplanterede hjerter, lunger og nyrer, nye knæ og hofter, kaffema-skiner og yoghurt. Ja, vi skulle pludselig til at skrive navne ord med små

bogstaver. Flyvemaskiner blev udstyret med jetmotorer, så de kunne flyve enormt hurtigt. Computere kom til, og hvad det har betydet for vor dagligdag kan slet ikke beskrivesher. Udtryk som send en mail eller gå på nettet ville have været det rene volapyk. Skulle man sende en besked til Langtbortistan brugte man en telegraf----bogstav for bogstav----dut. Senere kunne man bestille en telefonsamtale over Rigstelefonen. Nu har hvert barn mobiltelefoner, og ved hjælp af en satelit eller tokan man, på få sekunder, få forbindelse til hele verden. Vi er fra en tid, hvor man sejlede over sund og bælt og drak kaffe til (ikke pulverkaffe det fandtes ikke). Broer var ikke almindelige. Vi havde ikke akupunktører eller supermarkeder, mejetærskere og væksthæmmere, herbatox eller round-up. Vi er fra før stregkoder, kollektiver og Christiania samt diverse narkotika. Ja, der er en endeløs række af ting, vi ikke havde. Hårde hvidevarer, charterrejser, genbrugsbutikker, SU, efterløn og bistandshjælp. Vi er fra før bodybuilding, elektriske barbermaskiner, boblebad og Beatles, før carporte, kostpyramider og drivhuseffekt. Vi har levet før, under og efter Muren og den kolde krig. Vi har set kjoler til anklerne, til læggene, til knæene og midt på lårene og hele vejen ned igen. Talidomid og DDT er dukket op ogheldigvis forsvundet igen. Vi er vokset op med sovs, kartofler og grød. Nu er det pizza og pomfritter fra McDonald. Der var desværre ikke nogen øko-ekspert til at fortælle, om der måske var noget farligt indeni ----men vi har overlevet.

Foreningernes dag Som tidligere nævnt bliver der afholdt foreningernes dag lørdag den 20. maj, og der er rigtig mange foreninger der har tilmeldt sig så det skal nok blive sjovt. Vi har bedt om et område sv. Til et party telt,. Hvor vi forestiller os at have plancer, dansere i dragter, videofilm, musik og hvad vi nu kan finde på. Der kan stilles op fra kl. 10 selv arrangementet foregår fra kl. 12 16, hvorefter der skal ryddes op. Vi må lave en gruppe af nogle der vil kigge nærmere på hvad vi skal byde på og så får vi brug for hænder og selvfølig hjælpere. Vi vender tilbage. Pinsetræf Da der jo ikke afholdes landsstævne i år, afholdes der folkedansertræf i pinsen. Du kan stadig nå at tilmelde dig, både april og maj. Du kan selv gå ind på Danske folkedanseres hjemmeside, eller få hjælp af bestyrelsen med din tilmelding. Lige nu er vi 11 der tager afsted.

Planlagte aktiviteter 2005/06 25.03.06 Opvisning og legestue 05.04.06 Sommerdans 22.-23.04.06 Årsmøde i Landsforeningen 03.05.06 Sommerdans 10.05.06 Generalforsamling 20.05.06 Foreningernes dag i Hørsholm 07.06.06 Sommerdans 10.06.06 Skovtur 25.-30.07.06 Nordlek i Göteborg 2. 5. juni. 06 DF-pinsetræf i Fredericia Nyttige telefonnumre så man ikke hver gang, man er i tvivl blot ringer den travle formand: Festudvalg: Per Petersen 2041 3517 Birgitte Nielsen 4914 5453 Ib Larsen 45861924 Alice Donde 4557 1272 Foreningsaftensudvalg: Stig Rannes 4586 2499 Anne Vauvert 4557 2772 Finn Larsen 4586 9720 Udvalgene er altid åbne for gode ideer