KURSUS: DE VANSKELIGE SAMTALER



Relaterede dokumenter
Konflikthåndtering Sådan håndterer du svære konflikter!

Bliv en stærk leder. for børnenes skyld. Skræddersyede forløb for daginstitutionsledere, der skal sikre større kvalitet og trivsel i institutionen.

vanskelige samtale trivselssamtale

Professionsetik Dansk Socialrådgiverforening

Gode råd om praktik. i professionsbacheloruddannelser. Til uddannelsessteder, praktiksteder og studerende

Den nye psykologi. - for fremtidens ledere

grunduddannelse som anklager

Med udgangspunkt i Guldborgsund Kommunens stresspolitik har vi i Handicapområdet Guldborgsund udarbejdet følgende handleplan.

DIALOG # 2 ELEVERNE HØRER IKKE EFTER HVAD SKAL LÆREREN GØRE?

politik for vold, mobning og chikane delpolitik til trivselspolitik - forebyggelse og håndtering af vold, mobning og chikane.

Gode råd om... at undgå mobning på arbejdspladsen

DIALOG # 1 ELEVERNE SLADRER OM EN LÆRER SKAL MAN GRIBE IND?

BRANCHEVEJLEDNING TIL KONTORARBEJDSPLADSER OPSKRIFTER PÅ ARBEJDSGLÆDE GOD TRIVSEL - EN FÆLLES OPGAVE FOR ET GODT ARBEJDSMILJØ

DEN GODE ARBEJDS- PLADS

Det er et fuldtidsjob at være studerende

Lederens arbejde med stress

Lederens arbejde med stress. Værktøj nr. 4 i serien Vi finder os ikke i stress! 1 lederens arbejde med stress

Vi VIL vi kan forebygge vold!

stress Tilbage på job efter en sygemelding dm.dk

Børn og Unge. De 9 strategier

Janne Risager Jensen DialogForumTeam på

Veje til et godt liv i egen bolig

TRIVSEL PÅ KONTORET FÅ INDBLIK I VIGTIGE FAKTORER FOR TRIVSLEN

Vi gør det, der virker. Af projektchef Ole Hansen, Professionshøjskolen, University College Nordjylland.

Når et medlem melder sig syg. nye muligheder og pligter for a-kasser Arbejdsmarkedsstyrelsen, maj 2010

DIALOG # 3 ELEVERNE TALER GRIMT TIL HINANDEN HVORDAN TAKLER MAN DET?

Forslag til revision af De Sygeplejeetiske Retningslinjer. Udarbejdet af Sygeplejeetisk Råd 2013

Det der giver os energi

- årets konference for personlige assistenter

Hvordan kan din virksomhed gøre en forskel?

Transkript:

KURSUS: DE VANSKELIGE SAMTALER En del af en leders praksis er at tage de vanskelige medarbejdersamtaler. Det er den type af samtaler, der omhandler emner eller situationer, som på en eller anden måde påvirker medarbejderens fremmøde og ageren på arbejdspladsen. De kan f. eks. omhandle fravær, mistrivsel, konflikter, misbrugsproblemer eller utilstrækkelig arbejdsindsats. Sådanne samtaler kan opleves som vanskelige at tage, men det er nødvendigt for både kvaliteten, trivslen og økonomien i organisationen. Problemerne forsvinder ikke af sig selv og fordelen ved at kunne håndtere dem ordentligt er mange. Der er kommet øget forventninger til ledere om at holde sygefraværet nede og levere kvalitet i arbejdet. Det viser sig i lovgivningen, hvor sygedagpengeloven f. eks. foreskriver at arbejdsgiveren afholder en samtale med en sygemeldt ansat senest efter fire ugers fravær. Samtidigt foreskriver arbejdsmiljølovgivningen, at du som arbejdsgiver afklarer, om fraværet skyldes forhold på arbejdspladsen. Dette kursus giver dig kompetencer til at indgå i de vanskelige samtaler med etisk kvalitet. Gennem anvendelse af den praktiske etik får du indblik i og konkrete værktøjer til at tage de svære samtaler. Formål: Deltagerne udvikler kompetencer til at gennemføre de vanskelige medarbejdersamtaler med etisk dømmekraft, der fremmer trivslen og bundlinjen i organisationen Mål: Viden om, hvad der fremmer og hæmmer de vanskelige medarbejdersamtaler Konkrete etik-værktøjer til at indgå i de svære samtaler med etisk dømmekraft Erkendelse af fordele og ulemper ved egen holdning og handling i den hidtidige praksis Indsigt i hvorfor og hvad, der gør samtalerne svære Indblik i organisationens dominerende kultur i forbindelse med vanskelige samtaler og værktøjer til at udvikle kulturen Plan for fremadrettet håndtering af de vanskelige samtaler

Effekt: Du bliver i stand til at håndtere de vanskelige samtaler med etisk kvalitet, hvilket skaber tryghed og trivsel i organisationen Du får indsigt i egen holdninger, værdier og udfordringer i forbindelse med de svære samtaler det giver mulighed for udvikling og autentisk ledelse Bundlinjen bliver styrket, når der bliver taget hånd om medarbejderudfordringerne også når samtalerne er svære Du bliver i stand til at leve op til lovgivningen på området KURSETS FORLØB Kurset strækker sig over fire dage, hvor der bliver en vekselvirkning mellem oplæg fra Etikos og øvelser, så I får reflekteret og øvet teknikkerne. På uddannelsen tager vi afsæt i jeres oplevelser af etiske dilemmaer i praksis, så værktøjerne bliver så relevante og anvendelige som mulige. Uddannelsen består af to moduler på hver to dage. Modul 1: Dag 1: Oplæg og øvelser der via Det Etiske Landskab: Nærhedsetikken, Pligtetikken og Konsekvensetikken giver indsigt i egne holdninger og handlinger i forbindelse med svære samtaler Oplæg og øvelser der via Det Etiske Landskab giver indsigt i organisationskulturen, når det omhandler vanskelige samtaler Oplæg og øvelser der giver indsigt i fordele og ulemper ved nuværende praksis Dag 2: Oplæg og øvelser, der via de fire etiske principper: Hensyn til integritet, respekt for selvbestemmelse, agtelse for værdighed og omsorg for det sårbare giver indsigt og metoder til at agere i vanskelige samtaler Oplæg om samtalens tre trin Øvelser i etisk håndtering af samtalens trin 1 Modul 2: Dag 3: Oplæg om samtalens trin 2.

Oplæg om konflikthåndtering, hvis samtalen fører til konflikt. Hvad henholdsvis fremmer og hæmmer konflikter i de svære medarbejder samtaler Øvelser i etisk håndtering af samtalens trin 2 Dag 4: Oplæg om samtalens trin 3, og strategiske overvejelser omkring, hvordan formidlingen af den ændrede praksis kan foregå. Øvelser i håndtering af samtalens trin tre med etisk dømmekraft Planlægning og sparring om fremadrettet håndtering af de vanskelige samtaler i din praksis. Kvalificering af din nuværende praksis. Tilmelding og undervisere Underviserene kommer fra konsulenthuset Etikos, hvor vi gennem syv år har arbejdet med at udvikle etisk kvalitet i organisationer. Lene Frølund: lene@etikos.dk Tlf.: 22 61 41 94 Mette Rosendal Strandbygaard: rosendal@etikos.dk Tlf.: 40 20 39 31 Sted Århus. Nærmere stedangivelse følger senere. Tid Modul 1: Dag 1 og 2: Torsdag d. 4 september fra 9-16, og fredag d. 5 september fra 9-15 Modul 2: Dag 3 og 4: Torsdag d. 25 september fra 9-16, og fredag d. 26 september fra 9-15 Kurset kan også rekvireres som et lukket kursus. Pris 9.900 kr. + moms Pr. Deltager, prisen er inklusiv forplejning og kursusmaterialer.