Antarktisk, Falklands øerne Og Syd Georgien

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Antarktisk, Falklands øerne Og Syd Georgien"

Transkript

1 Antarktisk, Falklands øerne Og Syd Georgien 30/10 til 15/ Annemarie Murholm Kaack, Kurt Kaack Hansen Lilly Sørensen (foto), Niels Bomholt (tekst) I 2003 var vi på tur i det sydlige Sydamerika, og kom frem til den sydlige by Ushuaia på Ildlandet. I havnen lå der nogle skibe, som sejlede til Antaktisk. Dengang havde vi ikke mulighed for at tage med, men siden har det været en drøm, at kunne krydse Drake Strædet til Sydpolen. Her i sommer så vi så et tilbud fra det norske Hurtigruten, som godt nok var dyrt, men ikke helt vanvittigt. Det gode ved tilbuddet var, at sejladsen udgik fra Montevideo i Uruguay, så der var mulighed for at se fugle i Uruguay og se nogle af de specielle havfugle i det sydlige Atlanterhav. Endvidere var der i turen landgang på både Falklands øerne og ikke mindst Syd Georgien. Så vi slog til. Kurt og Niels havde egentlig planlagt en træktur til Fair Isle, men Kurt var ikke længe om også at synes, at det var en god ide i stedet at sætte kursen mod syd. Turen foregik med det gode skib Fram. Der var godt 200 passagerer med af mange forskellige nationaliteter, heraf 7 danskere. Ombord var også et hold guider med hver deres speciale. I det hele taget en fortræffelig besætning og skib, og også overdådigt fin mad. Fuglemæssigt var det også meget givtigt med 27 slags stormfugle og 7 pingvinarter. Også verdens sydligst ynglende spurvefugl, South Georgia Pipit, blev set godt. Og vi fik oplevet en fantastisk flot uberørt natur.

2 Dagsplan: 27/10: Fly fra Billund til Montevideo i Uruguay med stop i Amsterdam og Sao Paulo. 28/10 langs stranden og på bytur i Montevideo. 29/10 udflugt med lokal fugleguide i Uruguay. Se vores rapport på: Det var en fin tur med omkring 100 fuglearter. Sidst på eftermiddagen ombordstigning på Fram. 30/10 Grundet strejke i Uruguay blev vi et halvt døgn forsinket, men kl. 9 lagde vi fra kaj. 31/10 på Atlanterhavet, kurs syd mod Falklandsøerne. Stiv til hård kuling. Bølgehøjde 5 m. 1/11 på Atlanterhavet, kurs syd. 2/11 først på eftermiddagen ankomst til West Point Island Falkland, travetur tværs over øen for at se pingvin og albatros koloni. 3/11 Ankomst til Stanley, hovedstad på Falkland. Om formiddagen udflugt med naturguide til hedeområde NØ for Stanley. Eftermiddag bytur. Sol og forår. 4/11 på Atlanterhavet kurs SØ mod Syd Georgien, snebyger. 5/11 på havet kurs SØ. Hen på eftermiddagen passeres Shag Rocks. Shag Rocks ensomt beliggende klippeskær 150 km. fra Syd Georgien.

3 6/11 Syd Georgien. Landgang om formiddagen ved Fortuna Bay og om eftermiddagen ved Stromness. 7/11 Syd Georgien. Udflugt med zodiac både til gletsjer. Landgang Grytviken og St. Andrews Bay. Høj sol. 8/11 Syd Georgien. Sejltur ind i Dygalski Fjord, derefter med zodiac både langs Cooper Bay. Fra middag kurs SW mod Antarktisk. 9/11 Scotia Sea. Første isbjerge. Et havde en længde på 25 km. 10/11 Scotia Sea mod Elephant Island. Tåge. 11/11 Landgang på Half Moon Island og Yankee Harbor South Shetland. Hen mod aften indsejling i krateret i Deception Island. 12/11 Sejlads gennem Gerlache Strait og Neumayer Channel. Landgang Orne Harbor på selve Antarktis. Landgang ved Port Lockroy måtte opgives grundet tæt drivis. 13/11 sejlads gennem Bransfield Strait og mod nord ud i Drake Passage. 14/11 Sejlads gennem Drake Passage. Hen i mod aften kunne Cape Horn skimtes. 15/11 Sejlads gennem Beagle Channel, landgang Ushuaia, Argentina. Fly til Buenos Aires. 16/11 Heldags udflugt med Birding BA til Southern Entre Rios, et pampasområde NW for Buenos Aires. 17/11 byrundtur i Buenos Aires. Fly hjem via Paris. 18/11 Ankomst Billund. Lokaliteter: Atlanterhavet fra Uruguay til Falkland. Det meste af den første dag gik med udsejlingen fra Montevideo. Det er en meget stor og bred flodmunding og vandet er brunligt. Vi så ikke mange fugle her. Sidst på eftermiddagen så vi dog 1 Blackbrowed Albatross, 1 Southern Giant Petrel, 5 White-chinned Petrel og 1 Little Shearwater. Great Shearwater, White-chinned Petrel og Southern Giant Petrel

4 Den 31/10 kom der gang i havfuglene. Ikke færre end 670 Great Shearwater (Storskråper) blev noteret sammen med 76 Black-browed Albatross og 6 Northern Royal Albatross Også vinden rørte på sig med stiv til hård kuling og 5 m. høje bølger, så det var noget svært at holde balancen på dækket. Den 1/11 var der stadig mange havfugle, men med en anden fordeling. Storskråperne var forsvundet, men til gengæld så vi Atlantic Petrels, mange Prions og en del stormsvaler samt noget overraskende 2 kongepingviner. Black-browed Albatross ungfugl og Atlantic Petrel De smukke Cape Petreller var vores tro følgesvende på hele sørejsen.

5 Falklands øerne Midt på eftermiddagen den 2/11 ankom vi til West Point Island i Falklandsøerne. Vi blev sat i land og gik tværs op over øen til en blandet koloni af Rockhopper Penguins og Black-browed Albatross. West Point Island med vores skib Fram i baggrunden. Der er kun en farm på øen, og da det ikke er så tit, at de får gæster her, så blev alle godt 200 deltagere på ekspeditionsskibet budt på kaffe og kage. Fuglene på Falklandsøerne er meget tamme og ved den lille kaj, blev vi budt velkommen af forskellige ænder og gæs. En familie Upland Goose og en Falkland Steamer-duck, der har så korte vinger, at den ikke kan flyve.

6 Ruddy-headed Goose Austral Thrush og Striated Caracara. Nedenunder Upland Goose.

7 Koloni af Black-browed Albatross og Rockhopper Penguins

8 Efter en eftermiddag på West Point Island blev natten brugt til at sejle rundt om øerne, og næste morgen lagde vi til kaj i hovedstaden Stanley. Her havde skibet hyret en lokal naturguide, og formiddagen blev brugt på en vandring i et hede landskab. Der yngler 10 arter spurvefugle på øerne, og vi fik set de 9. Kendetegnet for fuglene her var, at de alle var meget tillidsfulde. Der bliver nok ikke drevet jagt! En af de fugle vi havde håbet på at få at se, var denne Rufous-chested Dotterel.

9 Long-tailed Medowlark og Silver Teal Eftermiddagen blev brugt i Stanley. Med kun indbyggere er det en ret lille hovedstad, men meget engelsk. Halvanden dag på øerne var i underkanten. Stanley, hovedstaden på Falkland Øerne Dolphin Gull. Denne smukke måge findes på Falklandsøerne og på sydspidsen af Sydamerika.

10 Magellanic Oystercatcher og Dark-faced Ground-Tyrant Sydligste Atlanterhav Så gik det sydøst mod Sydgeorgien. Det blev hurtigt mærkbart koldere, og slud og haglbyger væltede ind over skibet. De store albatrosser viste sig, og voldte os en del besvær. De fleste blev lidt overraskende bestemt til Royal Albatros både Sydlig og Nordlig. De yngler ellers kun helt ovre ved New Zealand. Derimod fik vi skuffende nok kun bestemt et par enkelte Vandrealbatrosser. Men der var andet godt at kigge på, f.eks. dukkede der sidst på dag 2 et par smukke Snow Petrels op og fulgte skibet. Snow Petrel

11 Syd Georgien Dette er en af verdens mest isolerede øer, idet den ligger ca km sydøst for Sydamerikas sydspids og ca km fra den antarktiske halvø. Den er 170 km. lang og op til 40 km. bred. Bjergene når en højde af næsten 3 km, og over halvdelen af øen er dækket af gletsjere. Øen er et britisk oversøisk territorium. Der er en enkelt forskningsstation her, som bebos af en halv snes personer. Fra 1904 til 1966 var Syd Georgien udlejet til norske hvalfangere. Et frygteligt slagteri af hvaler, sæler og endog pingviner fandt sted. Der er stadig ruiner af hvalfangerstationerne, men dyrelivet er ved at komme sig, og i dag betegnes Syd Georgien som Sydhavets Serengeti på grund af det rige dyre og fugleliv. South Georgia Heritage Trust har gjort et kæmpe arbejde og bl. a. fået udryddet de indslæbte katte og rotter, ligesom der er restriktioner for fiskeri inden for 200 sømilegrænsen. Grytviken vrag af hvalfangerbåd i

12 Det første stop blev gjort i Fortuna Bay. Her er en stor koloni af kongepingviner. Fortuna Bay med koloni af kongepingviner. De brune er store lådne unger. South Georgia Pintail endemisk race for øen. Der var mange søelefanter på stranden. Sådan en karl her vejer 3,5 tons.

13 Om eftermiddagen besøgte vi Strømness, en gammel norsk hvalfangerstation, der nu er i ruin. Næste dag sejlede vi til Grytviken, hvor den eneste nuværende beboelse findes. Der er også et meget fint museum, en kirke og sågar et postkontor. Grytviken i stålende forårssol og stille vejr en sjælden ting på disse kanter. Som sagt strålende sol og hele fem graders varme, så fla er man ud! South Georgia Shag mellem isflager og en Antactic Tern, der havde rede på resterne af bolværket.

14 Om eftermiddagen var vi i St Andrew s Bay, hvor den største koloni af kongepingviner findes, den tæller omkring par Udsnit af kongepingvin kolonien i St Andrew s Bay. Og nedenunder Brown Skua i parringsspil.

15 Sidste stop ved Syd Georgien var ved Coopers Bay. Her var en koloni af Macaroni pingviner og også en koloni af Chinstrap pingviner. Vi var dog ikke i land, men sejlede tæt på i gummibådene. Macaroni Penguins og Light-mantled Albatross Vi var også inde og vende i den dramatisk smukke Drygalski Fjord

16 Som sagt var fuglene slet ikke sky. Her Snowy Sheathbill, nogle fulgte med på skibet fra Syd Georgien. Scotia Sea Så gik det videre mod Antarktis/Sydpolen. 2 døgns sejlads fra Syd Georgien til Elephant Island. Vi kom forbi nogle store flade isbjerge, det største var 25 km. langt. Her ses et lidt mindre, der netop er revnet. Det er 50 m. højt over havet. De mest almindelige fugle på denne overfart var Blue Petrel (237), Cape Petrel (73) og Antarctic Prion (69) Elephant Island

17 Antarktis/Sydpolen Første landgang i området var på Half Moon Island. På den lille ø er der en argentinsk base, der dog ikke var beboet her så tidligt på sæsonen. Der var en koloni af Chinstrap Pingviner. Endvidere yngler der Antarktis Cormorant, Kelp Gull og Antarctic Tern. Half Moon Island. I baggrunden den noget større Livingstone Island. En del af kolonien af Chinstrap pingviner. De har det med at skulle vralte op til de højeste punkter på øerne for at yngle. Men det er selvfølgelig også her sneen smelter først. Ved middagstid sejlede vi over til Yankee Harbour på Greenwich Island. Her var en koloni af Gentoo pingviner. En leopard sæl lå og lurede på isen. Leopard sæl

18 Chinstrap pingvin og 2 Gentoo pingviner Om aftenen sejlede vi ind til Deception Island. Det er en ringformet ø med en smal indsejling. Hele bugten er et gammelt sammenfaldet vulkankrater. Øen blev brugt af hvalfangerne som en havn at søge læ i. Men stationen blev ødelagt af nye vulkanudbrud senest i I klipperne yngler mange Wilsons stormsvaler. Deception Island. Her er vi sejlet ind i det store vulkankrater. Nedenunder drivis i Gerlache Strait

19 Næste dag sejlede vi gennem Gerlache Strait og gjorde landgang på det antarktiske fastland. Der er få fuglearter, som holder til her, men i strædet så vi mange Southern Fulmar og Wilsons Stormpetrels. Orne Harbour var stedet, hvor vi blev sat i land på Antarktis. Det var stille vejr, lidt sne og 0 grader. Også her var der en koloni af Chinstrap pingviner. Velkommen til Sydpolen! Om eftermiddagen sejlede vi gennem et snævert stræde kaldet Neumayer Channel. Der var meget drivis, snefald og lidt tåget. En landgang ved Port Lockroy måtte opgives. Ved 65 grader sydlig bredde vendte skibet og begyndte rejsen mod nord.

20 Drake Strædet Så gik det mod nord mod Kap Horn gennem det meget berygtede Drake Stræde. Det var 2 døgns sejlads som vi havde frygtet noget. Men det viste sig helt ubegrundet. Det var næsten havblik. Mod syd var der nogle store isbjerge. Der var en del albatrosser, men de var svære at få øje på og bestemme, da en del af dem lå på vandet i det fine vejr. Grey-headed Albatross Kæmpe isbjerg over 100 m. højt.

21 Sidste del af turen med Hurtigruten var indsejlingen gennem Beagle Strædet til Ushuaia. Det er Argentinas og verdens sydligste by. I Ushuaia gik vi en kort tur gennem byen og ved havnen. Det gav bl. a. White-throated Caracara og Ringed Kingfisher. Der lægges til kaj i Ushuaia Hun og han af de meget flotte Kelp Goose Ushuaia havn. Efter et kort ophold her fløj vi til Buenos Aires.

22 Buenos Aires Vi havde fået det arrangeret sådan, at vi havde 1½ dag i Argentina inden vi skulle hjem. Den hele dag brugte vi til en fugletur ud på pampassen godt 100 km nordvest for byen til noget, der hedder Southern Enter Rios. Vi havde det arrangeret gennem Birding BA. Og deres guide Diego gjorde det fantastisk godt. Vi så på denne dag 113 arter. Det var en del flere end vi så på de foregående 3 uger i alt. Scarlet-headed Blackbird - Red-crested Cardinal - Rufous Hornero på dansk ovnfugl - på sin rede. Pectoral Sandpiber (stribet Ryle) Maguari Stork samt Niels, Annemarie, Kurt og Diego En flok af Southern Screamer på pampaen. Det er store fugle og ligner mest trapper, men er i familie med ænder.

23 Arter fra sejlturen 30-okt 31-okt 01-nov 02-nov 03-nov 04-nov 05-nov 06-nov 07-nov 08-nov 09-nov 10-nov 11-nov 12-nov 13-nov 14nov Upland Goose Kelp Goose 20 Ruddy-headed Goose 10 3 Flying Steamer-Duck 2 Falkland Steamer Duck 8 8 Crested Duck 20 2 Silver Teal 1 Yellow-billed Teal 14 South Georgia Pintail 8 4 King Pinguin Gentoo Penguin Chinstap Penguin Adelie Penguin 1 Magelanic Penguin 5 20 Macaroni Penguin Southern Rockhopper Peng Grey-headed Albatross Black-browed Albatross Light-mantled Albatross Southern Royal Albatross Northern Royal Albatross Wandering Albatross 2 1 Southern Giant Petrel Northern Giant Petrel Southern Fulmar Cape Petrel Snow Petrel Soft-plumaged Petrel 1 1 Atlantic Petrel 22 1 Blue Petrel Slender-billed Prion ? Antarctic Prion? White-chinned Petrel Common Diving Petrel South Georgia Diving Pet. 1 1 Great Shearwater Sooty Shearwater Manx Shearwater 25 Little Shearwater 1 Wilson s Storm Petrel Grey-backed Storm Pet. 5

24 Arter fra sejlturen 30-okt 31-okt 01-nov 02-nov 03-nov 04-nov 05-nov 06-nov 07-nov 08-nov 09-nov 10-nov 11-nov 12-nov 13-nov 14nov White-bellied Storm Pet. 5 2 Black-bellied Storm Pet Antarctic Shag South Georgia Shag Imperial Cormorant Magellanic Cormorant 5 15 Black-crowned Night- Heron 3 Turkey Vulture 5 3 Variable Hawk 1 Striated Caracara 20 Snowy Sheatbill Blackish Oystercatcher 2 Magellanic Oystercatcher 2 1 Rufous-chested Dotterel 11 Brown Skua South Polar Skua 1 1 Brown-hooded Gull 5 Dolphin Gull 7 25 Kelp Gull Royal Tern 5 Arctic Tern 2 Antarctic Tern South American Tern Blackish Cinclodes 2 Dark-faced Ground Tyrant 8 3 Sedge Wren 1 1 Austral Thrush 15 Correndera Pipit 5 South Georgia Pipit White-bridled Finch 4 Long-tailed Medowlark 8 3 Black-chinned Siskin 20 House Sparrow 10

25

26

27

Antarktis uger i november 2020

Antarktis uger i november 2020 Antarktis 2020 3 uger i november 2020 Dof Travel turleder: Eric Schaumburg Arrangør: Oceanwide Expeditions, Holland Landarrangement: Seriema Nature Tours, Argentina Kongepingviner på South Georgia Roligt

Læs mere

DEN ULTIMATIVE RUNDREJSE REJS NOV & DEC 2019 ELLER JAN & FEB 2020 OPLEV 3 ISOLEREDE ØER: ANTARKTIS, FALKLANDSØERNE OG SYD-GEORGIEN

DEN ULTIMATIVE RUNDREJSE REJS NOV & DEC 2019 ELLER JAN & FEB 2020 OPLEV 3 ISOLEREDE ØER: ANTARKTIS, FALKLANDSØERNE OG SYD-GEORGIEN DEN ULTIMATIVE RUNDREJSE REJS NOV & DEC 2019 ELLER JAN & FEB 2020 OPLEV 3 ISOLEREDE ØER: ANTARKTIS, FALKLANDSØERNE OG SYD-GEORGIEN Kom i land på 3 isolerede øer ved sydpolen. En rejse på 23 dage, hvor

Læs mere

OPLEV PINGVINKOLONIER, FUGLEKIGGERI PÅ HØJT PLAN OG ET LEVENDE KONTINENT AF IS ANTARKTIS EVENTYR TIL DET FROSNE KONTINENT

OPLEV PINGVINKOLONIER, FUGLEKIGGERI PÅ HØJT PLAN OG ET LEVENDE KONTINENT AF IS ANTARKTIS EVENTYR TIL DET FROSNE KONTINENT OPLEV PINGVINKOLONIER, FUGLEKIGGERI PÅ HØJT PLAN OG ET LEVENDE KONTINENT AF IS ANTARKTIS EVENTYR TIL DET FROSNE KONTINENT Find dig selv midt i en pingvinkoloni med 100.000 rugende pingviner! En sørejse

Læs mere

Havfugle skorter det heller ikke på. Store stormfugle kan af og til forveksles med albatrosser, og skarverne

Havfugle skorter det heller ikke på. Store stormfugle kan af og til forveksles med albatrosser, og skarverne SYDGÅENDE EVENTYR PÅ DEN SYDLIGE HALVKUGLE ANTARKTIS, SYDAMERIKA OG FALKLANDSØERNE Udforsk de fjerne Falklandsøer og Antarktis' hvide kontinent på denne ekspeditionsrejse på den sydlige halvkugle med Hurtigruten.

Læs mere

Antarktis ved verdens ende!

Antarktis ved verdens ende! Antarktis ved verdens ende! - med Falklandsøerne og South Georgia Har du drømt om at opleve stedet, hvor havet møder horisonten? Denne rejse gør din drøm til dit næste eventyr. Antarktis har altid været

Læs mere

OPLEV NÆRKONTAKT MED ANTARKTIS DYRELIV ANTARKTIS DET FROSNE KONTINENT

OPLEV NÆRKONTAKT MED ANTARKTIS DYRELIV ANTARKTIS DET FROSNE KONTINENT OPLEV NÆRKONTAKT MED ANTARKTIS DYRELIV ANTARKTIS DET FROSNE KONTINENT En 16-dages rejse til den sydlige halvkugle med Hurtigrutens ekspeditionsskib MS Midnatssol. Udforsk Antarktis halvøen, se kæmpe pingvin

Læs mere

REJS NOVEMBER OG DECEMBER 2019 ELLER JANUAR, FEBRUAR, MARTS 2020 ANTARKTIS EVENTYR TIL DET FROSNE KONTINENTS HØJDEPUNKTER

REJS NOVEMBER OG DECEMBER 2019 ELLER JANUAR, FEBRUAR, MARTS 2020 ANTARKTIS EVENTYR TIL DET FROSNE KONTINENTS HØJDEPUNKTER REJS NOVEMBER OG DECEMBER 2019 ELLER JANUAR, FEBRUAR, MARTS 2020 ANTARKTIS EVENTYR TIL DET FROSNE KONTINENTS HØJDEPUNKTER Find dig selv midt i en pingvinkoloni med 100.000 rugende pingviner! Oplev også

Læs mere

Det kan du glæde dig til. Rute SYDGÅENDE REJS OKTOBER 2019 UDFORSK DEN SYDLIGE HALVKUGLE: ANTARKTIS OG FALKLANDSØERNE

Det kan du glæde dig til. Rute SYDGÅENDE REJS OKTOBER 2019 UDFORSK DEN SYDLIGE HALVKUGLE: ANTARKTIS OG FALKLANDSØERNE SYDGÅENDE REJS OKTOBER 2019 UDFORSK DEN SYDLIGE HALVKUGLE: ANTARKTIS OG FALKLANDSØERNE Udforsk de fjerne Falklandsøer og Antarktis' hvide kontinent på denne ekspeditionssejlads ved den sydlige halvkugle

Læs mere

Argentina, Falklandsøerne, South Georgia og Antarktis

Argentina, Falklandsøerne, South Georgia og Antarktis Argentina, Falklandsøerne, South Georgia og Antarktis November 2008 Vandrealbatros. Foto: John Frikke Peter Lafrenz DOF Travel Dansk ornitologisk Forening 1 Forord: Turen til Antarktis gik over al forventning,

Læs mere

ØHOP PÅ FALKLANDSØERNE

ØHOP PÅ FALKLANDSØERNE 8 DAGE, SEPTEMBER - APRIL ØHOP PÅ FALKLANDSØERNE SEA LION ISLAND, PEBBLE ISLAND, EAST FALKLAND MED VOLUNTEER BAY OPLEV KONGEPINGVINER, SØELEFANTER OG MEGET MERE KORT FORTALT REJSEKODE: VSE-051 DAG 01 DAG

Læs mere

Seacruise Chile-Argentina februar-marts 2018

Seacruise Chile-Argentina februar-marts 2018 Seacruise Chile-Argentina februar-marts 2018 Highlights under sejlturens landgange (halv- og heldagsture) samt DAG-TIL-DAG Program Heldagstur omkring Puerto Montt: Vi kører sydpå til den fantastiske nationalpark

Læs mere

Afrejse november eller december Unikke oplevelser på den sydlige halvkugle

Afrejse november eller december Unikke oplevelser på den sydlige halvkugle EKSPEDITIONSKRYDSTOGT MED HURTIGRUTENS NYESTE SKIB ANTARKTIS, CHILES FJORDE & FALKLANDSØERNE En 18-dages rejse fra Chiles fjorde i Sydamerika til pingvinerne på Antarktis og de smukke strande på Falklandsøerne.

Læs mere

Chile. Og Argentina 6/11 25/11 2003. Lilly Sørensen og Niels Bomholt

Chile. Og Argentina 6/11 25/11 2003. Lilly Sørensen og Niels Bomholt Chile Og Argentina 6/11 25/11 2003 Lilly Sørensen og Niels Bomholt Hvorfor Chile? Chile er en af de nemmeste og sikreste Sydamerikanske lande at se på fugle i. Og så har landet en meget afvekslende og

Læs mere

Afrejse november eller december Villa med privat pool og fantastisk udsigt

Afrejse november eller december Villa med privat pool og fantastisk udsigt EKSPEDITIONSKRYDSTOGT MED HURTIGRUTENS NYESTE SKIB ANTARKTIS, CHILES FJORDE & FALKLANDSØERNE En 18-dages rejse fra Chiles fjorde i Sydamerika til pingvinerne på Antarktis og de smukke strande på Falklandsøerne.

Læs mere

Skiekspedition på indlandsisen

Skiekspedition på indlandsisen Skiekspedition på indlandsisen Indhold... 3 Turens højdepunkter... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Narsarsuaq og bygden Qassiarsuk... 5 Dag 2. Qaleralik-fjorden...

Læs mere

2 uger med hiking på is og kajak i Sydgrønland

2 uger med hiking på is og kajak i Sydgrønland 2 uger med hiking på is og kajak i Sydgrønland Indhold i Sydgrønland... 3 Turens højdepunkter:... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Narsarsuaq og byen Narsaq... 5 Dag

Læs mere

Antarktis Fra Ildlandet til Ishavet Nedenstående er et oplæg til hvordan rejsen kan laves, den endelige rejse laves i samarbejde med vore gæster.

Antarktis Fra Ildlandet til Ishavet Nedenstående er et oplæg til hvordan rejsen kan laves, den endelige rejse laves i samarbejde med vore gæster. Antarktis Fra Ildlandet til Ishavet Nedenstående er et oplæg til hvordan rejsen kan laves, den endelige rejse laves i samarbejde med vore gæster. Antarktis det snehvide overjordiske kontinent, der på magisk

Læs mere

På linkene herunder kan du læse mere om henholdsvis mandags- og torsdagsafgangene.

På linkene herunder kan du læse mere om henholdsvis mandags- og torsdagsafgangene. DEN MEST POPULÆRE REJSE TIL SVALBARD MED HURTIGRUTEN SVALBARD OG ISBJØRNE ET ARKTIS EVENTYR Udforsk det arktiske vildnis og hold udkig efter isbjørne, gletsjere og bosættelser på 6 dage. En sejlads med

Læs mere

New Foundland. og Nova Scotia 6/7 til 19/ Foto: Lilly Sørensen Tekst: Niels Bomholt

New Foundland. og Nova Scotia 6/7 til 19/ Foto: Lilly Sørensen Tekst: Niels Bomholt New Foundland og Nova Scotia 6/7 til 19/7 2018 Foto: Lilly Sørensen Tekst: Niels Bomholt Lavt hængende skyer/tåge over østkysten af New Foundland. Det er denne del af Amerika, som er nærmest Europa. Det

Læs mere

Kajaktur til Tolo. Anne og Jakob, uge

Kajaktur til Tolo. Anne og Jakob, uge Kajaktur til Tolo Anne og Jakob, uge 40 2018 Anne og jeg drog i uge 40 til Grækenland for at ro i havkajak i Tolo Roklub. Jeg lovede vores kære formand, Jette, at vi ville lave en kort rejsebeskrivelse

Læs mere

Ruby Rejser kan i samarbejde med Travelnorth, tilbyde en enestående mulighed for at opleve norges smukke kyst.

Ruby Rejser kan i samarbejde med Travelnorth, tilbyde en enestående mulighed for at opleve norges smukke kyst. DEN SMUKKESTE SØREJSE LANGS NORGES KYST 9 DAGES NORDLYSREJSE MED HURTIGRUTEN (M/S NORDKAPP) Den klassiske rejse med forlænget ophold og mulighed for at opleve nordlys langs Norges kyst med Hurtigruten.

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

Telefon Kiplings Antarktis. Kiplings Antarktis - rejsen til verdens ende. Rejsegarantifonden 1571 Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening

Telefon Kiplings Antarktis. Kiplings Antarktis - rejsen til verdens ende. Rejsegarantifonden 1571 Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening - rejsen til verdens ende Rejsegarantifonden 1571 Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening - rejsen til verdens ende Antarktis er det sagnomspundne, nærmest mystiske kontinent, som kun de færreste rejsende

Læs mere

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi 15 dages grupperejse med dansk rejseleder Ring 3051 7317 info@guldrejser.dk GULD REJSER ØST-THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder - 15 dage På denne

Læs mere

Rejseprogram Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes tur/retur 9.-20. november 2015

Rejseprogram Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes tur/retur 9.-20. november 2015 Rejseprogram Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes tur/retur 9.-20. november 2015 Mandag den 9. november 2015 Dag 1: Ombordstigning i Bergen Vores rejse starter i Bergen. Når vi bevæger os mod nord, har

Læs mere

Seacruise Chile til Argentina Rundt om Kap Horn 10/2 2/3 2018

Seacruise Chile til Argentina Rundt om Kap Horn 10/2 2/3 2018 Seacruise Chile til Argentina Rundt om Kap Horn 10/2 2/3 2018 Turleder Peter Lafrenz, DOF Travel Lokalguide: Hector Slongo, Seriema Nature Tours Version 29-09-19 Øverst: Andeskondor. Foto: Karen og Flemming

Læs mere

Kap Verde Øerne. 14/11 20/ Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst)

Kap Verde Øerne. 14/11 20/ Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Kap Verde Øerne 14/11 20/11 2016 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Rejsen var en chartertur købt gennem Star Tur, der undervejs blev omdøbt til Tui. I rejsen til ca. 6.500 kr. var inkluderet

Læs mere

8-dags rundrejse i Sydgrønland

8-dags rundrejse i Sydgrønland 8-dags rundrejse i Sydgrønland Indhold... 3 Turens højdepunkter:... 3 Sværhedsgrad:... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Narsarsuaq - Qassiarsuk.... 5 Dag 2. Byen Narsaq og Qaleralik-lejren...

Læs mere

Nuuk og Ilulissat. Varighed: 16 dage Pris fra: DKK Sværhedsgrad: 1

Nuuk og Ilulissat. Varighed: 16 dage Pris fra: DKK Sværhedsgrad: 1 Nuuk og Ilulissat Se Grønlands hovedstad Nuuk, sejl op langs vestkysten med det dejlige kystskib og oplev en af verdens smukkeste indsejlinger blandt de enorme isbjerge ved Ilulissat Isfjord. Varighed:

Læs mere

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN Dato: august 2015 Det samlede tilbud bliver på i alt godt 13.000 DKK for to personer for 13 dage. 12 overnatninger med morgenmad og med fem arrangerede ture. Tilbuddet er

Læs mere

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter. 15 dages grupperejse med dansk rejseleder

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter. 15 dages grupperejse med dansk rejseleder ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter 15 dages grupperejse med dansk rejseleder ØST-THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder - 15 dage 2 ø-hop, flotte strande

Læs mere

Rio til Kap Horn Chile, Argentina og Brasilien på 20 dage -oplev bl.a. Ildlandet, Patagonien, Iguazu

Rio til Kap Horn Chile, Argentina og Brasilien på 20 dage -oplev bl.a. Ildlandet, Patagonien, Iguazu Chile, Argentina og Brasilien på 20 dage -oplev bl.a. Ildlandet, Patagonien, Iguazu Oplevelsesrejse til Sydamerika med Rio til Kap Horn Chile, Argentina og Brasilien på 20 dage Santiago - Punta Arenas

Læs mere

Som backpacker i Australien

Som backpacker i Australien Som backpacker i Backpackere har som regel mere end fire uger til rådighed, når skal opleves. Til gengæld gælder det om at få pengene til at strække så langt som muligt, samtidig med at alle højdepunkterne

Læs mere

Tur 1508, Kultur og Isbjerge - oplev Nuuk, Kystskib til Jakobshavn samt Diskobugten 10 dage/9 nætter

Tur 1508, Kultur og Isbjerge - oplev Nuuk, Kystskib til Jakobshavn samt Diskobugten 10 dage/9 nætter Tur 1508, Kultur og Isbjerge - oplev Nuuk, Kystskib til Jakobshavn samt Diskobugten 10 dage/9 nætter Kombiner et ophold i den grønlandske hovedstad, Godthåb/Nuuk, med en smuk sejltur op langs kysten, inkl.

Læs mere

KAMCHATKA Det uberørte naturparadis ved Stillehavskysten

KAMCHATKA Det uberørte naturparadis ved Stillehavskysten KAMCHATKA Det uberørte naturparadis ved Stillehavskysten 10. august - 21. august 2017 Kamchatka-halvøen i Ruslands Far East er det sande naturparadis, hvor grizzly bjørne har travlt med at fange enorme

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Galapagos

Skræddersyet rejseprogram - Galapagos Program til: Destination: Galapagos øerne Varighed: 3 uger Ankomst til: * Hjemrejse: * *Ankomst dato og hjemrejsedato er de dage, hvor man ankommer til Galapagos øerne og forlader dem igen. Der skal altså

Læs mere

Forår og midnatssol i Grønland

Forår og midnatssol i Grønland Forår og midnatssol i Grønland Behovet for søvn er mindre, energien højere og synet af solen, som aldring går ned, varmer langt ind i sjælen. Og når rejsen er slut, kan du blære dig med at have stået på

Læs mere

Dag 65 Motorhome d. 5/ , Tofino

Dag 65 Motorhome d. 5/ , Tofino Dag 65 Motorhome d. 5/10-2016, Tofino Stillehavskysten.. Da huset var pakket sammen, gik vi en tur til stranden, som lå nedenfor campingpladsen. Side 1 Naturens sjove og flotte kunstværker! Side 2 Side

Læs mere

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 9. april Så er sæsonen i gang! I det skønneste vejer fik vi Skærtorsdag sat sejlene på, og gjort klar til

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram Ecuador & Galapagos øerne

Skræddersyet rejseprogram Ecuador & Galapagos øerne Program til: Destination: Ecuador & Galapagos Varighed: 25 dage Program start: Den. 5. marts, 2016 Program slut: Den. 29. marts, 2016 Dag 1 (5. marts) Afgang fra DK og ankomst til Guayaquil, Ecuador. I

Læs mere

Mellem Himmel og Jord, Mellem Himmel og Jord, Mellem Himmel og Jord, Mellem Himmel og Jord, Mellem Himmel og Jord, 6-10

Mellem Himmel og Jord, Mellem Himmel og Jord, Mellem Himmel og Jord, Mellem Himmel og Jord, Mellem Himmel og Jord, 6-10 adresse afsender adressen afsendere adresser afsenderen adresserne afsenderne afstand aften afstande aftenen afstanden aftner afstandene aftnerne alder ballon alderen ballonen aske balloner asken ballonerne

Læs mere

PROGRAM. Efter paskontrol og told er der bustransport til jeres dejlige hotel, Pier Sixty Six Hotel & Marina. En lang rejsedag er overstået.

PROGRAM. Efter paskontrol og told er der bustransport til jeres dejlige hotel, Pier Sixty Six Hotel & Marina. En lang rejsedag er overstået. PROGRAM Dag 1, 24. april 2019: Afrejse fra København til Fort Lauderdale Rejselederen møder gæsterne i Københavns Lufthavn, Terminal 2 ved Norwegian check-in. Flyafgang er kl. 12.50 via London Gatwick

Læs mere

Scandinavian Cruise Center vil gerne invitere Dem med på en uforglemmelig krydstogtsrejse

Scandinavian Cruise Center vil gerne invitere Dem med på en uforglemmelig krydstogtsrejse Scandinavian Cruise Center vil gerne invitere Dem med på en uforglemmelig krydstogtsrejse Velkommen om bord! Scandinavian Cruise Center A/S er et krydstogtrejsebureau med speciale i krydstogter over hele

Læs mere

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet Wales sommeren 2017 Jeg har roet kajak i en del år og har efterhånden i nogle år tænkt, at jeg på ét eller andet tidspunkt i mit liv skulle til Wales for at ro. Den drøm fik jeg realiseret her i 2017,

Læs mere

5 dage med vandring på is

5 dage med vandring på is 5 dage med vandring på is Indhold... 3 Turens højdepunkter... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 2. Udsigt over indlandsisen... 6 Dag 3. Gletsjer-kanterne og vandring på

Læs mere

Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019

Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019 Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019 Veteranturen i 2019 kommer som der allerede er indikeret i Jernbanefritid nr. 5 og 6 til at gå til DANMARKS SMUKKESTE RESORT

Læs mere

Patagonien & Ildlandet (Argentina)

Patagonien & Ildlandet (Argentina) Patagonien & Ildlandet (Argentina) Ekspedition til Verdens Ende. 10. januar 26. januar 2016 17 dage Storslået natur, majestætiske gletsjere, det legendariske Magellan Stræde, pingviner, kondorer, flamingoer,

Læs mere

Velkommen til Ballumhus!

Velkommen til Ballumhus! Hotel Ballumhus Velkommen til Ballumhus! Introduktion Hotel Ballumhus ligger klods op ad Nationalpark Vadehavet, og I bor således lige i nærjeden af fantastiske naturoplevelser - det er bare med at udforske

Læs mere

Husk Juleafslutning den 15. december kl. 19.30

Husk Juleafslutning den 15. december kl. 19.30 www. blistrup-graested-folkedansere.dk December 2015 Nr. 3 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Indkaldelse til generalforsamling side 2 Sæsonprogram 2015-2016 side 3 Juleafslutning side 4 Generalforsamling

Læs mere

Tag med på Hurtigrutens ekspeditionsskib. Besøg den fortryllende Hjørundfjord samt stå på Europas nordligste punkt på fastlandet ved Nordkap.

Tag med på Hurtigrutens ekspeditionsskib. Besøg den fortryllende Hjørundfjord samt stå på Europas nordligste punkt på fastlandet ved Nordkap. DEN SMUKKESTE SØREJSE MED HURTIGRUTEN OPLEV NORDLYSET LANGS NORGES KYST MED DANSK REJSELEDER Tag med på Hurtigrutens ekspeditionsskib. Besøg den fortryllende Hjørundfjord samt stå på Europas nordligste

Læs mere

Flodkrydstogt på Donau - med fly

Flodkrydstogt på Donau - med fly Flodkrydstogt på Donau - med fly Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 9.145,- Højdepunkter Den gode mad om bord **** skib Stort udflugts inkluderet 3 smukke hovedstæder på ét og samme

Læs mere

Regional Wonca Congress of Family and Community Medicine

Regional Wonca Congress of Family and Community Medicine Rejsen til Regional Wonca Congress of Family and Community Medicine Montevideo, Uruguay / 18. 21. Marts 2015 -med The Scandinavian Delegation of Family Physicians Teknisk arrangør: Trine-K Travel Design

Læs mere

Fortsat fra forsiden:

Fortsat fra forsiden: Fortsat fra forsiden: (Læs også allersidste nyt på www.bluedaneatlantic.blogspot.dk) Historisk set, har øen været beboet, ligesom de andre øer her i Caribien af Caribindianerne, og de kaldte øen Madinia

Læs mere

En tur til det græske øhav.

En tur til det græske øhav. Maj 2015 En tur til det græske øhav. Mange har sikkert prøvet at gå på en havnekaj sydpå, og set ind i den ene lækre båd efter den anden og tænkt, det må være dejligt at sidde i sådan en båd og sejle rundt

Læs mere

historien om Jonas og hvalen.

historien om Jonas og hvalen. Side 3 HVALEN historien om Jonas og hvalen Jonas, vågn op! 4 Gud talte 6 Skibet 8 Stormen 10 Min skyld 12 I havet 14 Hvalen 16 Byen vil brænde 18 Kongen 20 Gud og byen 22 Jonas var vred 24 Planten 26 Side

Læs mere

Introduktion. Grønland. Ilulissat Isbjergenes holdeplads

Introduktion. Grønland. Ilulissat Isbjergenes holdeplads Introduktion På opfordring og i samarbejde med Albatros Travel arrangerer IPA Vordingborg igen i 2012 oplevelses/kultur/- naturrejse til Grønland. Turen er for IPA medlemmer med familie og evt. bekendte.

Læs mere

1 uge med hiking på is og kajak i Sydgrønland

1 uge med hiking på is og kajak i Sydgrønland 1 uge med hiking på is og kajak i Sydgrønland Indhold i Sydgrønland... 3 Turens højdepunkter:... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Narsarsuaq og byen Narsaq... 5 Dag

Læs mere

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE Faldsled vandrerhjem Søndag d. 7 oktober: Vi kørte fra Limfjordsskolen kl. 12.15.

Læs mere

På denne vidunderlige safari til det klassiske ørkenprægede Namibia vil I opleve, hvorfor landet har ry for at...

På denne vidunderlige safari til det klassiske ørkenprægede Namibia vil I opleve, hvorfor landet har ry for at... Dato: 28. 06 2016 NAMIBIA LODGE SAFARI På denne vidunderlige safari til det klassiske ørkenprægede Namibia vil I opleve, hvorfor landet har ry for at... Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

Desuden kan Tjørnuvik og Saksun anbefales med flot natur,vandfald og fugle.

Desuden kan Tjørnuvik og Saksun anbefales med flot natur,vandfald og fugle. Færøerne: 13-20 juli 2001 Turen til Færøerne var ikke en fugletur, men der blev alligevel tid til mange gode natur og fugleobs. Vi var en gruppe, og klassiske smukke natursteder skulle beses. Vi boede

Læs mere

Mountain biking, hiking og kajak i den vilde natur

Mountain biking, hiking og kajak i den vilde natur Mountain biking, hiking og kajak i den vilde natur Indhold i den vilde natur... 3 Turens højdepunkter... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Med fly til Narsarsuaq og bådtransfer

Læs mere

En arktis fjord- og nationalparks-ekspedition

En arktis fjord- og nationalparks-ekspedition UNIK EKSPEDITION FRA ISLAND TIL VERDENS STØRSTE FJORDSYSTEM TRE ARKTISKE ØER JAN MAYEN, ØSTGRØNLAND OG ISLAND En unik ekspedition til Island og verdens største fjordsystem i Østgrønland. En rejse på tværs

Læs mere

UdflugteriCape Town Side 1 af 4 Nyhedsbrev Kontakt Om Albatros SØG tlf. +45 36 98 98 98 Rejs med hjerte, hjerne & holdning Forside Rejser Destinationer Rejsetyper Gå på opdagelse Praktisk information Etik

Læs mere

PROGRAM FOR USA 3A JAKOB SCHOW-MADSEN OG JØRGEN JENSEN

PROGRAM FOR USA 3A JAKOB SCHOW-MADSEN OG JØRGEN JENSEN 2018 PROGRAM FOR USA 3A JAKOB SCHOW-MADSEN OG JØRGEN JENSEN Torsdag 13.9. Fredag 14.9. Lørdag 15.9. Søndag 16.9. Mandag 17.9 07.30: Mødetid i Billund, som I selv kommer til. 10.10: Afgang fra Billund HUSK:

Læs mere

13 DAGE SPECIALTUR TIL GRØNLAND MED NATURFOTOGRAF LARS GEJL

13 DAGE SPECIALTUR TIL GRØNLAND MED NATURFOTOGRAF LARS GEJL 13 DAGE SPECIALTUR TIL GRØNLAND MED NATURFOTOGRAF LARS GEJL På denne særafgang til Grønland er der mulighed for at opleve nogle af de mest spændende og spektakulære områder på den grønlandske vestkyst.

Læs mere

Den 1. februar 2017 med Celebrity Solstice. Pris fra kr. 32.990,-

Den 1. februar 2017 med Celebrity Solstice. Pris fra kr. 32.990,- Den 1. februar 2017 med Celebrity Solstice Pris fra kr. 32.990,- 20 dage inklusive rejseleder, fly, hotel og udflugt i Sydney og Auckland, transfers, byvandringer, afskedsmiddag, drikkepenge, drikkevarepakke*

Læs mere

e k s p e d i t i o n Antarktis den yderste grænse

e k s p e d i t i o n Antarktis den yderste grænse e k s p e d i t i o n Antarktis den yderste grænse 2 0 tekst ELINE FEENSTRA foto RENE LIPMANN Antarktis med sine rå landskaber og mørke vande får mig til at føle mig levende. Vi er rejst til verdens ende

Læs mere

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 På opdagelse i Dansk Vestindien 10 dage fra kr. 16.498,- pr. person Inkl. fly, hotel m.m. Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien?

Læs mere

2 uger med vandring Indhold

2 uger med vandring Indhold Indhold... 3 Turens højdepunkter... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Lejren i Qaleralik.... 5 Dag 2. Udsigt over indlandsisen... 6 Dag 3. Gletsjer-kanterne og vandring

Læs mere

Ruby Rejser kan i samarbejde med Travelnorth, tilbyde en enestående mulighed for at opleve Norges smukke kystlinje med Hurtigruten.

Ruby Rejser kan i samarbejde med Travelnorth, tilbyde en enestående mulighed for at opleve Norges smukke kystlinje med Hurtigruten. DEN SMUKKESTE SØREJSE LANGS NORGES KYST PÅ JAGT EFTER NORDLYSET MED REJSELEDER En 8-dages rejse langs Norges kyst med Hurtigruten, hvor du har enestående muligheder for at opleve nordlyset. Rejsen slutter

Læs mere

Efterår og nordlys i Grønland

Efterår og nordlys i Grønland Efterår og nordlys i Grønland Du kan ikke undgå at blive fascineret af nordlyset. Du kigger op, indtil du får ondt i nakken. Når himlen fyldes med grønne, gule og lilla farver og det bølger og blafrer

Læs mere

Gotland - Middelalder og eksotiske landskaber

Gotland - Middelalder og eksotiske landskaber Gotland - Middelalder og eksotiske landskaber Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 8.695,- Højdepunkter Visby - som trukket ud af Middelalderen Lokalguide på Gotland De naturskabte

Læs mere

Helgoland i den Tyske Bugt

Helgoland i den Tyske Bugt Helgoland i den Tyske Bugt Tekst og fotos af Dieter Maaszen Helgoland med Lange Anne yderst mod vest Besøg øen om foråret - ved påsketiden - herefter er der frit slag for fuglefolk og fotografer og andet

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

Efter noget mad og et par timer i køjen ringede vækkeuret igen klokken 4 - man kan vænne sig til meget meeeen... Vinden var som lovet gået næsten ren

Efter noget mad og et par timer i køjen ringede vækkeuret igen klokken 4 - man kan vænne sig til meget meeeen... Vinden var som lovet gået næsten ren Sommerferien 2008 Sommerferie er altid sejlerferie - sådan er det bare!! I år blev det sen ferie da Katrine gerne ville med, men hun skulle lige 14 dage på ridelejr først - og det skal jo også passes.

Læs mere

Merseburg - Leipzig - Halle (D) 5 dage med All-inclusive

Merseburg - Leipzig - Halle (D) 5 dage med All-inclusive Merseburg - Leipzig - Halle (D) 5 dage med All-inclusive 1/6 2/6 3/6 (T-2018) Få en oplevelse langt ud over det sædvanlige i dejlige Tyskland, en tur med indtryk til alle sanser, her er både besøg på chokoladefabrik

Læs mere

Eventyr på Færøerne Sommeren 2016

Eventyr på Færøerne Sommeren 2016 Team Island en del af A/S info@ Eventyr på Færøerne Sommeren 2016 Fra Kastrup eller Billund eller lufthavn Rejse nr. F-100 På denne tur er der god tid til at opleve Færøerne bedste steder, i roligt tempo.

Læs mere

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Denne folder indeholder fem forslag til vandreture på Venø, hvoraf den ene også kan gennemføres

Læs mere

Togrejse tværs over Rocky Mountains. Mountains

Togrejse tværs over Rocky Mountains. Mountains Togrejse tværs over Rocky Mountains En fantastisk togrejse der tager jer tværs over Rocky Mountains På denne 9-dages rejse skal I fra Calgary til Vancouver i tog. Udover en helt fantastisk udsigt undervejs

Læs mere

Indlandsis, UNESCO Verdensarv, bygd og aktiv gletsjer

Indlandsis, UNESCO Verdensarv, bygd og aktiv gletsjer Indlandsis, UNESCO Verdensarv, bygd og aktiv gletsjer Camp Ice Cap, Ilulissat Isfjord (UNESCO), Ilimanaq Lodge og Glacier Lodge Eqi. Det ene sted er smukkere end det andet. Oplev en intens, uforglemmelig

Læs mere

På opdagelse i Dansk Vestindien

På opdagelse i Dansk Vestindien På opdagelse i Dansk Vestindien Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien? Alle caribiske øer har aktiviteter på land og på vand, strande,

Læs mere

GYNGESTATIVET. Mette Vogt Thuesen

GYNGESTATIVET. Mette Vogt Thuesen GYNGESTATIVET Mette Vogt Thuesen Billedet er taget lige nedenfor vores lejlighed, på legepladsen. Min lillesøster havde lavet en indhegning rundt om gyngestativet, for at vise at det var hendes område.

Læs mere

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2.

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Dag 1. Ankomst til Palma de Mallorca Bus fra Lufthavnen til Hotel Marina i Puerto de

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør.

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør. Turen til Sverige. Efter mere en et halvt års forberedelse på en tur til Sverige var dagen kommet den 30 maj og 4 dage frem, vejr meldingen forud for turen var lidt spændende, der skulle være gode dage

Læs mere

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund.

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge var tidligere en betydningsfuld

Læs mere

Delegationsrejsen 2014

Delegationsrejsen 2014 Delegationsrejsen 2014 Erhvervsliv mødes i Grønland Delegationsrejse med Arctic Business Network Så er programmet klar for forårets store delegationsrejse til Grønland et stærkt tilbud til alle med interesse

Læs mere

ILLUSTRERET REJSEDAGBOG - SRI LANKA

ILLUSTRERET REJSEDAGBOG - SRI LANKA SRI LANKA 2010-2. Del 1 ILLUSTRERET REJSEDAGBOG - SRI LANKA 23.NOV Delhousie (90 km fra Kandy) Op kl. 6, omelet og en god kande kaffe, afregning, tuk tuk til Peradeniya og 1.klasse kupé til Hatton. Mens

Læs mere

Alaska Explorer & krydstogt fra Whittier (Anchorage) til Vancouver/Canada

Alaska Explorer & krydstogt fra Whittier (Anchorage) til Vancouver/Canada Alaska Explorer & krydstogt fra Whittier (Anchorage) til Vancouver/Canada 15/16 dage; 19. juni 4./5. juli 2016 Denne rejse kombinerer en rundrejse i Alaska, med start i Alaskas hovedstad, Fairbanks, og

Læs mere

Mandag d. 1. oktober.

Mandag d. 1. oktober. Mandag d. 1. oktober. Dette var dagen, vi havde set frem til meget længe. Kl. 9.30 var vi mere end klar til at tage af sted på vores lejrskole til Friedrichstadt i Tyskland. Med to busser pakket med kufferter

Læs mere

Tanzanias nordlige højdepunkter

Tanzanias nordlige højdepunkter Tanzanias nordlige højdepunkter Tarangire - Lake Manyara - Ngorongoro - Serengeti BENNS Safari byder velkommen til en forrygende safari til et af verdens absolut førende safarilande, Tanzania. Vi koncentrerer

Læs mere

Sommertur beretning for Freja i uge

Sommertur beretning for Freja i uge Skipper: Diego Børresen Lladó, Stig Bang (co-skipper) Besætning: Clara Matthiessen, Lars Løye Ernsted, Liv Skovholm Samlet konklusion: Frække Freja - "uld mod uld" :-) En uge i kapsejladsens ånd :-) Mange

Læs mere

I Kajak fra Sverige til Finland via Märket og Ålandsøerne 2013

I Kajak fra Sverige til Finland via Märket og Ålandsøerne 2013 I Kajak fra Sverige til Finland via Märket og Ålandsøerne 2013 Bodil, Peter, Jørgen og Jan Märket Sidste overnatning Turku-Åbo Ryssö ön Inderskär Stora Furuholm slut Understen Märket Ängeskär r Singö start

Læs mere

Surinam februar Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst)

Surinam februar Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Surinam 2.-16. februar 2017 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Når vi fortæller, at vi har været i Surinam, ser folk ret spørgende ud. Så vi iler med et kort, der viser beliggenheden. Som det

Læs mere

Trækfuglespillet. Introduktion

Trækfuglespillet. Introduktion Trækfuglespillet Introduktion 1. Spille felter fordeles under åben himmel fx i v- eller s-formation. Ca. 1-2 meter mellem hver felt. 2. Hvert hold har en terning. Terningens øjne bestemmer hvor hurtigt

Læs mere

Flodkrydstogt på Seinen, Honfleur og Paris

Flodkrydstogt på Seinen, Honfleur og Paris Flodkrydstogt på Seinen, Honfleur og Paris Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 8.895,- Højdepunkter Skønne, gamle badebyer Honfleur og Rouen Vi sejler med et lækkert 5-ankre skib

Læs mere

Islands højdepunkter ,- 9 dage. Ring

Islands højdepunkter ,- 9 dage. Ring Islands højdepunkter På denne rundrejse har vi samlet alle højdepunkterne for et rejseeventyr i Island Besøg Islands hovedattraktioner sammen med en lokal guide. Der er så meget at se og opleve i Island,

Læs mere