New Foundland. og Nova Scotia 6/7 til 19/ Foto: Lilly Sørensen Tekst: Niels Bomholt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "New Foundland. og Nova Scotia 6/7 til 19/ Foto: Lilly Sørensen Tekst: Niels Bomholt"

Transkript

1 New Foundland og Nova Scotia 6/7 til 19/ Foto: Lilly Sørensen Tekst: Niels Bomholt Lavt hængende skyer/tåge over østkysten af New Foundland. Det er denne del af Amerika, som er nærmest Europa. Det mest spændende sted i Canada er nok Rocky Mountains og Stillehavskysten, men når det er sagt er New Foundland og Nova Scotia ved Atlanterhavet også meget naturskønt, og et spændende sted at besøge. Vi fløj via Toronto til Halifax på Nova Scotia. Her lejede vi en bil, og overnatninger foregik på forskellige Bed and Breakfast. Vi havde egentlig tænkt bare at køre af sted uden plan for overnatninger. Men da det var midt i højsæsonen, fik vi det råd at reservere på forhånd. Så det gjorde vi så. Fuglelivet: Her ved Atlanterhavet er det et glædeligt gensyn med en række fuglearter vi kender hjemmefra. Mange af andefuglene kender vi, og på fuglefjeldene langs kysten er det lunde, lomvier, alke, rider og suler vi ser. Af

2 måger er det svartbag og sølvmåge som er almindelig, mens hættemågen lige er startet en kolonisering men stadig meget sjælden. Men inde i skovene er det helt andre fugle. Her er det især de meget smukke amerikanske sangere, der springer i øjnene. Der er også mange arter af det, de kalder spurve, men som i virkeligheden er værlinger. Og selv oppe på New Foundland er der kolibrier. Eksempler på de forskellige spurve, her White-throated og White-crowned Sparrow. Og her Lincoln Sparrow og SongSparrow Dagsplan: 6/7 leje af bil i Halifax Lufthavn, og kørsel tværs over Nova Scotia til vestsiden af halvøen, hvor tidevandet er det højeste i verden med en forskel på flod og ebbe på op til 16 m. Også naturreservatet Cape Split blev besøgt. Overnatning Halifax.

3 7/7 kørsel via Cape George til Cape Breton Island. Meget smuk tur. Ved Cape George gjorde vi holdt og fik set nogle forskellige sangere. På Cape Breton Island blev vi vidne til en ulykke, da en familie af Kravehjerper skulle passere en hovedvej. En af kyllingerne mistede livet. Det var en sørgelig måde at se en ny art på. Der er dæmning til øen. Overnatning i Inverness. 8/7 Besøgte Cape Breton Highland National Park. Overnatning North Sydney. Parti fra Cape Breton National Park. Parken dækker den nordlige del af øen, og en rundtur i bil løber op i over 100 km. Pitcher Plant er kødædende og findes i højmoser. Fuglen er en Boreal Chikadee

4 9/7 Så skulle vi sejle til New Foundland. Det var noget omstændigt. Vi skulle være ved færgen mindst 2 timer før afgang. Selve sejlturen tog 6 timer. Det var høj sol og stille vejr. Så der var ikke så mange havfugle, en almindelig skråpe, 3 mallemukker samt en stor hval blev det til. Ankomst til Port Aux Basques New Foundland Det var knap så omstændigt at komme fra borde, allerede efter en god ½ time kunne vi køre nordpå til den første overnatning i Codroy Valley. Undervejs et stop ved en lille sø, hvor der var et par Tyknæbbet Lappedykkere og et par bævere. Bæver svømmende med frisk gren. 10/7 Codroy Valley er en sydvest vendt dal og i forhold til resten af New Foundland ret frodig. Der er et par naturreservater, og i reservatet langs stranden fandt vi den sjældne Piping Plover. Piping Plover

5 Så gik det videre nordpå med holdt ved Stephenville Crossing. Her var der bjergænder, nogle vadefugle, en del måger heriblandt en enkelt hættemåge! Overnatning i Rocky Harbour ved den smukke Gros Morne National Park. Islom med frokost set ved Stephenville Crossing. 11/7 Her brugte vi formiddagen på en smuk sejltur i en sø i Gros Morne Nat. Park Western Brook Pond. Vandet her er fuldstændig rent også for næringsstoffer. 2 rovterner blev set her.

6 Grå Lavskrige og en elg, eller på canadisk: moose i Gros Morne Nat. Park. Om eftermiddagen kørsel langs vestkysten af New Foundland til nordspidsen ved L Anse aux Meadows. Det var her vikingerne gik i land omkring år 1000 og opdagede Amerika. Det går canadierne vældigt op i. Alt her hedder noget med viking. De sidste 350 km. af vejen derop hedder således Viking Trail. Vi boede på viking b&b. Der er også 2 store fine museer om vikinger. Altså, Leif den Lykkelige gik i land og byggede et par huse, næste år sejlede han hjem til Grønland eller Island igen. Men området er meget smukt. L Anse aux Meadows. Det var her Leif den Lykkelige og hans vikinger gik i land. 12/7 Hele dagen blev brugt her på nordspidsen. Der er anlagt gangbroer ud over heder og moser, således at den fine vegetation ikke bliver ødelagt. Der var også en del fugle. Her ynglede bl.a. Least Sandpiber, Amerikansk Dværgryle.

7 American Robin eller Vandredrossel fotograferet netop på det sted, hvor vikingerne havde deres bolig. Den anden fugl er en Savannah Sparrow. Plettet mudderklire og Ringnæbbet måge alle fra L Anse aux Meadows. Isbjerg. Det var dagen i forvejen kommet drivende nordfra og var nu strandet i en fjord. Vi så flere, og det er bemærkelsesværdigt at man kan se dem også her midt i juli måned. De kommer drivende fra Grønland, og her på det nordlige New Foundland er det trods alt samme breddegrad som Belgien.

8 13/7 Kørsel fra nordspidsen tilbage til Gros Morne Nat. Park. Eftermiddag ad flere stier i parken. Overnatning Norris Point. 14/7 Lang kørsel fra Gros Morne til Witless Bay lidt syd for New Foundlands hovedstad St. John s. På hele turen indtil denne dag havde det været fremragende vejr, men nu skiftede det til tåge og regn. 15/7 Det er stadig regn og tåge. Vi prøver at køre ud til Cape Spear for at se efter havfugle, men tågen var alt for tæt. Undervejs ser vi dog en flok krognæb. Sidst på eftermiddagen kom vi med på en af de mange bådture, der går ud omkring nogle klippeøer for at se efter havfugle og hvaler. Vi var med Captain Wayne, da han har en lille båd, og vi derfor kan komme tættere på fuglene. Vi betalte 470 kr. pp for en tur på knap 2 timer. Her er Amerikas største lunde koloni. Der er også mange lomvier, alke og rider. Blandt lomvierne gemte der sig en enkelt polarlomvie. Lidt udenfor fugle øerne fik vi set en storskråpe og 3 sodfarvet skråper. Her ses det mylder af fugle, som flyver til og fra øerne. Nedenunder lomvier og de altid fotogene rider.

9 16/7 Her besøgte vi om formiddagen Cape St. Mary s Ecological Reserve. Her er en stor sulekoloni der i år talte par. Der er også mange rider og lomvier. Verdens sydligste koloni af polarlomvier findes her. Der er også et fornemt besøgscenter. Desværre var der så tåget, at vi ikke kunne se vandet. Men sulerne var så tæt på, at de kunne beskues. Også 3 bjerglærker sås. Sidst på eftermiddagen skulle vi med færgen tilbage til Nova Scotia. Vi havde set frem til at se nogle havfugle på overfarten, men det var stadig så tåget, at vi ikke kunne se fra den ene ende af skibet til den anden. Hen på morgenen klarede det en kort overgang lidt op og jeg så da 4 Stor Stormsvale. Overnatning på skibet. 17/7 De sidste 2 nætter boede vi på Liscombe Lodge, der ligger naturskønt på det nordøstlige Nova Scotia. Der var forskellige stier ud i skoven, men vejret var ikke det bedste. Vi så dog bl.a. den store Pileated Woodpecker og fik et par nye arter i form af Nashville Warbler, Alder Flycatcher og Winter Wren. Blue Jay og Purple Finch. Og nedenunder Great Blue Heron og Lesser Yellowlegs.

10 Ruten rundt i Nova Scotia og New Foundland Det er lige ud ad landevejen at rejse i Canada. Hele tiden var der flot og næsten uberørt natur at kigge på. Men set i bagklogskabens lys, blev det lidt for meget kørsel. Afstandene er store i Canada. Men alligevel, Canada kan absolut anbefales. Flinke og hjælpsomme mennesker og masser af flot natur.

11 Artsliste: Omfatter 119 arter. Ved fuglearter, der er set I Danmark, er der tilføjet det danske navn. Canada Goose Canadagås set 4 dage Wood Duck 1 set Liscombe American Wigeon Amerikansk Pibeand 10 ved Stephenville Crossing Mallard Gråand 2 set American Black Duck set 3 dage Northern Pintail Spidsand 5 ved Codroy Valley Green-winged Teal Amerikansk Krikand 3 set Ring-necked Duck Halsbåndtroldand set 4 dage bl.a. denne hun med 10 unger. Greater Scaup Bjergand 60 ved Stephenville Crossing. Common Eider Ederfugl almindelig i det nordlige New Foundland. White-winged Scoter Amerikansk Fløjlsand 1 Inverness Common Goldeneye Hvinand 3 set. Hooded Merganser 2 Cape George. Common Merganser Stor Skallesluger set 2 dage Red-breasted Merganser Toppet Skallesluger set 2 dage Ruffed Grouse hun med 5 minus 1 kyllinger Cape Breton Island Common Loon Islom set de fleste dage. Pied-billed Grebe 2 set i lille sø på det sydlige New Foundland. Northern Fulmar Mallemuk set ved fugleøerne i Witless Bay og 3+1 på færgeoverfarten. Great Shearwater -Storskråpe 1 Witless Bay.

12 Sooty Shearwater Sodfarvet Skråpe 3 i Witless Bay. Manx Shearwater Almindelig Skråpe 1 på færgeturen til New Foundland. Leach s Storm-Petrel Stor Stormsvale 4 på færgeturen fra New Foundland Northern Gannet Sule set en del gange, flest ved Cape St. Mary, hvor mange tusinde yngler. Great Cormorant og Double-crested Cormorant ved Ceticamp på Cape Breton Island. Great Cormorant Skarv 7 ved Ceticamp. Skarven er sjælden I Canada. Double-crested Cormorant almindelig Great Blue Heron set 5 dage Turkey Vulture 1 Cape Breton Island Osprey Fiskeørn ialt 7 set. Northern Harrier _ Blå Kærhøg 1 L Anse aux Meadows Sharp-shinned Hawk 1 Cape Breton Island Bald Eagle set de fleste dage. I alt 17 talt. Red-tailed Hawk 1 på Nova Scotia. Semipalmated Plover 2 Stephensville Crossing.

13 Piping Plover 3 Codroy Valley Whimbrel Småspove ialt 25 set på 3 dage. Least Sandpiper 1 ynglepar ved L Anse aux Meadows. Short-billed Dowitcher 1 set Spotted Sandpiper Plettet Mudderklire i alt 9 set. Greater Yellowlegs i alt 19 set over 5 dage. Willet 9 set Lesser Yellowlegs Lille Gulben 1 set Cape Breton Island Common Murre Lomvie 1 ved Ceticamp og ca I Witless Bay Thick-billed Murre - Polarlomvie 1 set Witless Bay. På Cape St. Mary skulle 1000 yngle I verdens sydligste yngleplads for polarlomvie. Men på grund af tåge kunne vi ikke se dem. Alk og lunde i den store søfugle-koloni i Witless Bay. Razorbill Alk 15 ved Ceticamp og ca. 30 i Witless Bay. Black-Guillemot Tejst 15 ved Ceticamp og 25 i Witless Bay. Atlantic Puffin Lunde Vi så vel ud af de par der skulle yngle på øerne i Witless Bay. Black-legged Kittiwake Ride tusinder i Witless Bay og også en del Cape St.Mary og flok på 200 på nordsiden af New Foundland. Black-headed Gull Hættemåge 2 set på new Foundland. Laughing Gull Lattermåge 1 set ved Witless Bay, en sjældenhed på disse kanter. Ring-billed Gull Ringnæbbet måge Overraskende fåtallige, dog en større koloni ved Stephensville Crossing. Herring Gull Sølvmåge almindelig.

14 Great Black-backed Gull Svartbag almindelig Caspian Tern Rovterne 2 I Gros Morne og 5 i en sø lidt nord herfor. Common Tern Fjordterne godt 100 noteret. Mourning Dove Sørgedue i alt 11 set, alle på Nova Scotia Ruby-throated Hummingbird 5 på Nova Scotia og 1 Codroy Valley New Foundland. Belted Kingfisher 14 set fordelt på 7 dage. Downy Woodpecker 1 på Cape Breton Island. Hairy Woodpecker 3 på New Foundland Northern Flicker - Guldspætte I alt 8 set. Pileated Woodpecker 1 ved Liscombe Lodge. American Kestrel Amerikansk Tårnfalk kun 1 set. Dværgfalk og ravn ved L Anse aux Meadows Merlin Dværgfalk 2 ved L Anse aux Meadows. Yellow-bellied Flycatcher 3 Gros Morne og 1 L anse aux Meadows. Alder Flycatcher 1 Liscombe. Blue-headed Vireo 2 Cape Breton Island, 2 Gros Morne og 1 Liscombe. Red-eyed Vireo Rødøjet Vireo 3 set på Nova Scotia. Grey Jay 9 set Blue Jay 22 set, de fleste på Nova Scotia. American Crow ret almindelig

15 Common Raven Ravn almindelig Horned Lark Bjerglærke 3 på Cape St. Mary Tree Swallow I alt 9 noteret Bank Swallow Digesvale 1 alt 18 set Barn Swallow Landsvale 7 set. Black-capped Chickadee 24 set, den almindeligste af mejserne. Boreal Chickadee 17 set Red-breasted Nuthatch 5 ved Liscombe Lodge Winter Wren 1 ved Liscombe Lodge Golden-crowned Kinglet 8 set. Det er som i Europa, en fuglekonge med hvid øjenbrynsstribe, og en uden med en lidt nordligere udbredelse. Ruby-crowned Kinglet 4 set Ruby-crowned Kinglet og Cedar Waxwing Swainsons Thrush Olivenskovdrossel 2 set Hermit Thrush 3 set American Robin Vandredrossel den almindeligste fugl, var på enhver græsplæne. European Starling Stær talrig på Nova Scotia og omkring St. John på New Foundland. På det nord og vestlige New Foundland så vi den ikke. American Pipit 1 ved L Anse aux Meadows Cedar Waxwing ialt 41 noteret fordelt på 5 dage. Northern Waterthrush 8 noteret Black-and-white Warbler 10 set

16 Nashville Warbler 1 ved Liscombe på Nova Scotia. De amerikanske skovsangere er meget smukke. Her Common Yellowthroat, Blackpool Warbler og Black-throated Green Warbler en hun. Common Yellowthroat 9 set American Redstart 7 set Northern Parula 3 set Magnolia Warbler 18 set Blackburnian Warbler 1 set Yellow Warbler 26 set Blackpoll Warbler Stribet Sanger 5 på det nordlige New Foundland ved L Anse aux Meadows. Palm Warbler 2 ved Liscombe Yellow-rumped Warbler 22 set. Black-throated Green Warbler 3 set Wilsons Warbler 2 set Chipping Sparrow 1 set Codroy Walley Fox Sparrow 19 set. Dark-eyed Junco almindelig White-crowned Sparrow 8 set ved L Anse aux Meadows White-throated Sparrow Hvidstrubet Spurv almindelig Savannah Sparrow meget almindelig Song Sparrow almindelig Lincoln s Sparrow 2 set, lidt af en skulker. Swamp Sparrow 6 set.

17 Red-winged Blackbird 18 på Nova Scotia o gen på New Foundland. Common Grackle meget almindelig på Nova Scotia. Kun 1 set på New Foundland Pine Grosbeak Krognæb 10 set på New Foundland, heraf 8 i flok nær Cape Spear. Purple Finch 12 set ved Liscombe Lodge. Common Redpoll Gråsisken almindelig ved L Anse Aux Meadows. American Goldfinch, Pine Sisken og Dark-eyed Junco. Pine Sisken almindelig American Goldfinch almindelig House Sparrow Gråspurv fåtallig. Aften ved L Anse aux Meadows. I det fjerne ses Labradors kyst.

18

Californien September 2011

Californien September 2011 Californien 4.-20. September 2011 Jan Hjort Christensen Page 1 Indledning En DOF-Tur til Californien har i gennem en del år spøgt i mit hoved, allerede fra første gang jeg besøgte staten i år 2000. Muligheden

Læs mere

Checkliste Tyrkiet. Scanbird ApS. Dato: september Dag 1. Afrejse - Toygar - Sejltur Darica - Yalova - Bursa

Checkliste Tyrkiet. Scanbird ApS. Dato: september Dag 1. Afrejse - Toygar - Sejltur Darica - Yalova - Bursa Checkliste Tyrkiet Dato: 16.-23. september 2014 Dag 1. Afrejse - Toygar - Sejltur Darica - Yalova - Bursa Dag 2. Bursa - Manyas NP. - Mudania - Bursa Dag 3. Bursa - Uludag - Bursa Dag 4. Bursa - Sejltur

Læs mere

DOF Travel Lokalafdeling for København Birdlife Denmark Dansk Ornitologisk Forening

DOF Travel Lokalafdeling for København Birdlife Denmark Dansk Ornitologisk Forening D E T N O R D V E S T L I G E U.S.A. 2007 30. juni til 17. juli 2007 Turledere: Ivan Olsen og Morten Leisvig Indhold: Forord 2 Indledning 3 Rejserute 5 1. Del: Olympiahalvøen og Stillehavskysten 7 2. Del:

Læs mere

Fugle i det nordlige Tanzania, januar 2012

Fugle i det nordlige Tanzania, januar 2012 Fugle i det nordlige Tanzania, januar 2012 Fotos fra Andersenfamiliens safari Esben Sloth Andersen (esa@business.aau.dk) 3 dage 2 dage 1 dag 4 dage 1 dag 1 dag Safari i Tanzania fra 12. til 23. Januar

Læs mere

Antarktisk, Falklands øerne Og Syd Georgien

Antarktisk, Falklands øerne Og Syd Georgien Antarktisk, Falklands øerne Og Syd Georgien 30/10 til 15/11 2017 Annemarie Murholm Kaack, Kurt Kaack Hansen Lilly Sørensen (foto), Niels Bomholt (tekst) I 2003 var vi på tur i det sydlige Sydamerika, og

Læs mere

Ynglefugle på Hirsholmene i 2008

Ynglefugle på Hirsholmene i 2008 Ynglefugle på Hirsholmene i 2008 Skov- og Naturstyrelsen, Vendsyssel Juni 2009 Af Bjarke Huus Jensen 1, Jens Gregersen 2, Kjeld Tommy Pedersen 3 & Thomas Bregnballe 4 1 Skov- og Naturstyrelsen, Vendsyssel,

Læs mere

Desuden kan Tjørnuvik og Saksun anbefales med flot natur,vandfald og fugle.

Desuden kan Tjørnuvik og Saksun anbefales med flot natur,vandfald og fugle. Færøerne: 13-20 juli 2001 Turen til Færøerne var ikke en fugletur, men der blev alligevel tid til mange gode natur og fugleobs. Vi var en gruppe, og klassiske smukke natursteder skulle beses. Vi boede

Læs mere

C U B A 2011 5. februar til 20. februar 2011. DOF Travel. Lokalafdeling for København Birdlife Denmark Dansk Ornitologisk Forening

C U B A 2011 5. februar til 20. februar 2011. DOF Travel. Lokalafdeling for København Birdlife Denmark Dansk Ornitologisk Forening C U B A 2011 5. februar til 20. februar 2011 DOF Travel Lokalafdeling for København Birdlife Denmark Dansk Ornitologisk Forening Indledning DOF Travel afholdt i perioden 05. 20. februar 2011 en tur til

Læs mere

Surinam februar Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst)

Surinam februar Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Surinam 2.-16. februar 2017 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Når vi fortæller, at vi har været i Surinam, ser folk ret spørgende ud. Så vi iler med et kort, der viser beliggenheden. Som det

Læs mere

INDHOLD. It is all about..

INDHOLD. It is all about.. 1 INDHOLD Indledning side 1 Deltagere side 2 Tekst og Fotos side 2 Litteratur m.v. side 2 Dag for dag side 2 Artsgennemgang side 19 It is all about.. A group of primært nordjyske ornitologer, der drog

Læs mere

INDHOLD. It is all about..

INDHOLD. It is all about.. 1 INDHOLD Indledning side 1 Deltagere side 2 Tekst og Fotos side 2 Litteratur m.v. side 2 Dag for dag side 2 Artsgennemgang side 19 It is all about.. A group of primært nordjyske ornitologer, der drog

Læs mere

Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015

Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015 Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015 Turdeltagere: Flemming Olsen, Gunnar Boelsmand Pedersen. Rene Christensen. Turbeskrivelse: Hovedformålet med turen var, at besøge nogle af de lokaliteter

Læs mere

Oktober 2009. Cape May

Oktober 2009. Cape May Oktober 2009 New York New Jersey Cape May 1 Indhold Indledning m.v. side 2 Dag for dag side Artsgennemgang side Skema over rovfugletræk side Kort side Notater fra de enkelte dage side Tekst: Anders og

Læs mere

Kap Verde Øerne. 14/11 20/ Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst)

Kap Verde Øerne. 14/11 20/ Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Kap Verde Øerne 14/11 20/11 2016 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Rejsen var en chartertur købt gennem Star Tur, der undervejs blev omdøbt til Tui. I rejsen til ca. 6.500 kr. var inkluderet

Læs mere

Helgoland i den Tyske Bugt

Helgoland i den Tyske Bugt Helgoland i den Tyske Bugt Tekst og fotos af Dieter Maaszen Helgoland med Lange Anne yderst mod vest Besøg øen om foråret - ved påsketiden - herefter er der frit slag for fuglefolk og fotografer og andet

Læs mere

Mål og vægt. Artsnavn (dansk) Han Hun (cm) (cm)

Mål og vægt. Artsnavn (dansk) Han Hun (cm) (cm) Mål og vægt Vægt g (angivet hvis kg) Længde Vingefang Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) Knopsvane 8,5-15 kg 6,5-12 kg 125-160 210-240 Sangsvane 7,2-15,5 kg 5,6-13 kg 140-165 205-235 Pibesvane 4,2-8,5 kg 4,1-8,3

Læs mere

(vs.1.2:12.05.2015) Mål og vægt Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ)

(vs.1.2:12.05.2015) Mål og vægt Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) (vs.1.2:12.05.2015) Mål og vægt Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) Vægt g (angivet hvis kg) Længde Vingefang Knopsvane 8,5-15 kg 6,5-12 kg 125-160 210-240 Sangsvane 7,2-15,5 kg 5,6-13 kg 140-165 205-235 Pibesvane

Læs mere

RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR

RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR Mandag d. 17. juni: Gråkragetur til Kølsen-Skals Engsø. Bedre vejr til en tur kan man næppe ønske sig, og der var da også møde 30 deltagere frem denne dag, så parkeringspladsen

Læs mere

Nepal. 2/3 til 13/ Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst)

Nepal. 2/3 til 13/ Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Nepal 2/3 til 13/3 2018 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Himalaya Grib Indledning Nepal med dets høje bjerge havde længe stået på ønskelisten. Ved at gennemlæse tur rapporter og på anbefaling

Læs mere

Gotland. Fugle og blomster 16/6-23/6 2015. Lilly Sørensen og Niels Bomholt. Närsholmen med blomstrende slangehoved

Gotland. Fugle og blomster 16/6-23/6 2015. Lilly Sørensen og Niels Bomholt. Närsholmen med blomstrende slangehoved Gotland Fugle og blomster 16/6-23/6 2015 Lilly Sørensen og Niels Bomholt Närsholmen med blomstrende slangehoved Gotland ligger lige midt i Østersøen, og er Sveriges største ø. Den har været svensk siden

Læs mere

Turberetning fra TRANETUREN den 4.-6. april 2008. Af Ulla Brandt. Fotos: Finn Jensen

Turberetning fra TRANETUREN den 4.-6. april 2008. Af Ulla Brandt. Fotos: Finn Jensen Turberetning fra TRANETUREN den 4.-6. april 2008. Af Ulla Brandt Fotos: Finn Jensen FREDAG den 4. april var vi en flok på 36 personer, der satte kurs mod Sverige for at opleve bl.a. Tranerne ved Hornborgasjön.

Læs mere

Fugleliste Rumænien. Scanbird ApS. Dato: 28. maj 4. juni Guide: Jan Hjort. Dag 1. København Bukarest - Tulcea

Fugleliste Rumænien. Scanbird ApS. Dato: 28. maj 4. juni Guide: Jan Hjort. Dag 1. København Bukarest - Tulcea Fugleliste Rumænien Dato: 28. maj 4. juni 2016 Guide: Jan Hjort Dag 1. København Bukarest - Tulcea Dag 2. Donau Deltaet (Tulcea - Crisan) Dag 3. Donau Delteat (Crisan Caroaman - Crisan) Dag 4. Donau Deltaet

Læs mere

Fugleliste Extremadura Spanien

Fugleliste Extremadura Spanien Fugleliste Extremadura Spanien Dato: 21.-28. april 2014 Dag 1. Madrid Arrocampo Torresjon El Rubio Dag 2. Arrocampo og orkidé-området. Dag 3. Monfragüe nationalpark Dag 4. Steppen ved Santa Marta de Magasca

Læs mere

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2015

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2015 Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2015 Ynglesæsonen 2015 var præget af ret usædvanlig vejr, med kulde og megen regn i juni og juli. Hvilken påvirkning det har haft for ynglefuglene er ikke direkte blevet

Læs mere

Årets første Gråkragetur gik til området omkring Randers Fjord og dens udmunding i Kattegat.

Årets første Gråkragetur gik til området omkring Randers Fjord og dens udmunding i Kattegat. 19. januar 2016 - Gråkragetur til Hollandsbjerg Holme, Voer og Udbyhøj Syd. Årets første Gråkragetur gik til området omkring Randers Fjord og dens udmunding i Kattegat. Vi samledes ved Aldi i Allingåbro

Læs mere

Nord-Kina. Manchuriet, Happy Island og NØ-Tibet 03.05 27.05 2009. DOF-Travel. Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark

Nord-Kina. Manchuriet, Happy Island og NØ-Tibet 03.05 27.05 2009. DOF-Travel. Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Nord-Kina Manchuriet, Happy Island og NØ-Tibet 03.05 27.05 2009 Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark og Jesper Hornskov 1 Forord Under min forrige tur til Kina, hvor jeg bl.a. besøgte Manchuriet

Læs mere

KAMCHATKA Det uberørte naturparadis ved Stillehavskysten

KAMCHATKA Det uberørte naturparadis ved Stillehavskysten KAMCHATKA Det uberørte naturparadis ved Stillehavskysten 10. august - 21. august 2017 Kamchatka-halvøen i Ruslands Far East er det sande naturparadis, hvor grizzly bjørne har travlt med at fange enorme

Læs mere

Goa Indien. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark januar Leon Berthou

Goa Indien. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark januar Leon Berthou Goa Indien 4 17. januar 2018 Vernal Hanging Parrot (Lericulus vernalis) (Foto: Leon Berthou) DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Leon Berthou Forord Fra den 4. 17. januar 2018 afholdt

Læs mere

RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR

RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR Tirsdag d. 14. maj: Gråkragetur til Værnengene og Skjern Å. 15 deltagere vart kørt turen over til Værnengene denne flotte morgen og mødtes ved P-Pladsen ved krydset

Læs mere

Program for DOF Travel rejse til FLORIDA 9-24. april 2014. Limpkin / Riksetrane

Program for DOF Travel rejse til FLORIDA 9-24. april 2014. Limpkin / Riksetrane Program for DOF Travel rejse til FLORIDA 9-24. april 2014 Limpkin / Riksetrane Kære turinteresseret! DOF-Travel har nu fornøjelsen af at tilbyde en tur til Florida med de legendariske Everglades sumpe

Læs mere

UNGARN Oktober 2017

UNGARN Oktober 2017 UNGARN 20.-27. Oktober 2017 DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Leon Berthou 1 Forord Endnu en vellykket efterårstur til Ungarn hvor DOFTravel besøgte 3 af de bedste natur- og fugleområder.

Læs mere

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13 Temarejse 28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. Natur & kultur Oplev et lille samfund i det skotske højland tæt på stor natur. Fly til Edinburgh,

Læs mere

Appendix 2: Fuglelokaliteterne i Århus Amt, DOF 1998. Rønde Kommune

Appendix 2: Fuglelokaliteterne i Århus Amt, DOF 1998. Rønde Kommune Appendix 2: Fuglelokaliteterne i Århus Amt, DOF 1998. Rønde Kommune Rønde Kommune 739040... Troldkær vest for Stubbe Sø 739050... Langsø i Skramsø Plantage 739060, 737065... Øjesø og Lillesø i Skramsø

Læs mere

Dag 2. Denis Depe Lake Babadag Babadag Forest Lake Sinoic Vadu Sortehavet

Dag 2. Denis Depe Lake Babadag Babadag Forest Lake Sinoic Vadu Sortehavet Fugleliste Rumænien Dato: 25. maj 1. juni 2016 Guide: John Frikke Dag 1. Bukarest Tulcea Dag 2. Denis Depe Lake Babadag Babadag Forest Lake Sinoic Vadu Sortehavet Dag 3. Somova Stenbrud Parches Somova

Læs mere

Bjørnesafari. Finland

Bjørnesafari. Finland Bjørnesafari til Finland Juni 2008 med Politikken Plus Indledning I perioden 13. 17. juni 2008 var jeg så heldig at få lov at lede en naturrejse til Finland for Politiken Plus, arrangementsafdeling i et

Læs mere

Turrapport fra Hallandsåsen og Hallands Väderö

Turrapport fra Hallandsåsen og Hallands Väderö Turrapport fra Hallandsåsen og Hallands Väderö 29. maj - 31. maj 2014 Hvor var det godt, den trods knebent deltagerantal - alligevel kunne gennemføres, denne fine tur til Hallandsåsen og Hallands Väderö.

Læs mere

Essential NewFoundland. 7 dages kør-selv-rundrejse i det nordøstlige Canada

Essential NewFoundland. 7 dages kør-selv-rundrejse i det nordøstlige Canada Essential NewFoundland 7 dages kør-selv-rundrejse i det nordøstlige Canada Kør-selv-Rundrejse Danskerne har kåret os som bedste ferierejsebureau 2012 CANADA Atlanterhavet Québec NewFoundland Bonavista

Læs mere

Rastefugle trækfugle på Tipperne og i Ringkøbing Fjord, 2014

Rastefugle trækfugle på Tipperne og i Ringkøbing Fjord, 2014 Rastefugle trækfugle på Tipperne og i Ringkøbing Fjord, 2014 Notat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi Dato: 23. januar 2015 Ole Amstrup, Mogens Bak & Karsten Laursen Institut for Bioscience

Læs mere

Seychellerne. 2/10 til 14/10, Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst)

Seychellerne. 2/10 til 14/10, Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Seychellerne 2/10 til 14/10, 2016 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Turen var godt tilrettelagt af Jesper Hannibal Rejser i samarbejde med det lokale selskab Mason Travel. Vi fløj med Air

Læs mere

De 5 GTC er på togt i Norge.

De 5 GTC er på togt i Norge. De 5 GTC er på togt i Norge. Sidste år var vi på tur i Sverige/ Norge, og her blev jeg bedt om og køre den samme tur i år, bare modsat vej rundt. Det var jeg med på, men havde et par ændringer. Vi skulle

Læs mere

Tanzanias hemmeligheder

Tanzanias hemmeligheder Tanzanias hemmeligheder De Sydlige Parker Selous, Ruaha & Mikumi Mange har det fejlagtige indtryk, at man kun i lande som Botswana og Zambia kan finde områder, der kun i meget begrænset omfang er mærket

Læs mere

Fugleliste Georgien. Scanbird ApS. Dato: 30. april 8. maj Guide: Stig Jensen. Dag 1. Fly: København via Riga mod Tbilisi

Fugleliste Georgien. Scanbird ApS. Dato: 30. april 8. maj Guide: Stig Jensen. Dag 1. Fly: København via Riga mod Tbilisi Dato: 30. april 8. maj 2017 Guide: Stig Jensen Dag 1. Fly: København via Riga mod Tbilisi Dag 2. Tbilisi-Ananuri-Gudauri-Kazbegi (Stepantsminda) Dag 3. Kazbegi-området Dag 4. Kazbegi-området Dag 5. Kazbegi-Gudauri-Ananuri-Tbilisi-Sighnaghi

Læs mere

Billeddagbog. Tranetur 31. marts 1. april 2012 med. Naturhistorisk Forening for Nordsjælland. Traner og gravænder ved Pulken

Billeddagbog. Tranetur 31. marts 1. april 2012 med. Naturhistorisk Forening for Nordsjælland. Traner og gravænder ved Pulken Billeddagbog Traner og gravænder ved Pulken Tranetur 31. marts 1. april 2012 med Naturhistorisk Forening for Nordsjælland Milturt ved Forsakarbäcken Lørdag den 31. marts Turen startede fra Hillerød Station

Læs mere

Så er det tid til en samlet status over Boligbirding i DOF København 2015.

Så er det tid til en samlet status over Boligbirding i DOF København 2015. Boligbirding i DOF København, 2015 Så er det tid til en samlet status over Boligbirding i DOF København 2015. Perioden startede 1. januar og sluttede den 15. marts. Der var ingen regler for, hvordan en

Læs mere

Costa Rica 4/11 til 22/11 2005

Costa Rica 4/11 til 22/11 2005 Costa Rica 4/11 til 22/11 2005 Resplendent Quetzal- San Gerado Vally- 5/11 2005 Indledning: Costa Rica i november er både en god og en dårlig ide. Det er en fin ide fordi der ikke er ret mange turister

Læs mere

30. november. 29. november. 28. november. 27. november. 26. november. Snarup: Musvåge 2. Espe: Musvåge 1, Tårnfalk 1.

30. november. 29. november. 28. november. 27. november. 26. november. Snarup: Musvåge 2. Espe: Musvåge 1, Tårnfalk 1. 30. november Snarup: Musvåge 2. Musvåge 1, Tårnfalk 1. 29. november Sollerup / Arreskov Sø (14:10-16:00): Toppet Lappedykker 8 R, Skarv 2 R, Fiskehejre 4 R, Knopsvane 2 R, Taffeland 1 R, Troldand 70 R,

Læs mere

ØHOP PÅ FALKLANDSØERNE

ØHOP PÅ FALKLANDSØERNE 8 DAGE, SEPTEMBER - APRIL ØHOP PÅ FALKLANDSØERNE SEA LION ISLAND, PEBBLE ISLAND, EAST FALKLAND MED VOLUNTEER BAY OPLEV KONGEPINGVINER, SØELEFANTER OG MEGET MERE KORT FORTALT REJSEKODE: VSE-051 DAG 01 DAG

Læs mere

SKOTLAND maj. Scanbird ApS Fugle - Natur - Kultur. med Politiken ApS 2017

SKOTLAND maj. Scanbird ApS  Fugle - Natur - Kultur. med Politiken ApS 2017 1 SKOTLAND 13. - 18. maj Fugle - Natur - Kultur med Politiken Plus Scanbird ApS @Scanbird ApS 2017 2 Det er med stor glæde, at Scanbird sammen med Politiken Plus kan tilbyde en naturrejse til Skotland.

Læs mere

Som backpacker i Australien

Som backpacker i Australien Som backpacker i Backpackere har som regel mere end fire uger til rådighed, når skal opleves. Til gengæld gælder det om at få pengene til at strække så langt som muligt, samtidig med at alle højdepunkterne

Læs mere

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Denne folder indeholder fem forslag til vandreture på Venø, hvoraf den ene også kan gennemføres

Læs mere

Tjekliste Bulgarien. Scanbird ApS. Dato: maj 2015 Guide Stig Jensen. Dag 1. København til Burgas og videre til hotellet i Sarafovo

Tjekliste Bulgarien. Scanbird ApS. Dato: maj 2015 Guide Stig Jensen. Dag 1. København til Burgas og videre til hotellet i Sarafovo Tjekliste Bulgarien Dato: 23. 30. maj 2015 Guide Stig Jensen Dag 1. København til Burgas og videre til hotellet i Sarafovo Dag 2. Sarafovo, Antanasovsko søen, Pomorie Dag 3. Sarafovo, Burgas søen, Poda,

Læs mere

Sønderjylland April 2010

Sønderjylland April 2010 Sønderjylland April 2010 Bramgæs ved Saltvandssøen (foto: Frank Desting) Deltagere: Leif Frederiksen (LFR), Frank Desting (FDE). Turrapport fra en Sønderjyllandstur fra fredag den 16/4 til søndag den 18/4

Læs mere

Lars Heltborg Fugleobservationer 12-02-2013 Side 1

Lars Heltborg Fugleobservationer 12-02-2013 Side 1 Lars Heltborg Fugleobservationer 12-02-2013 Side 1 Fugleobservationer 2012 L Heltborg, 6091 Bjert. Dato Art Antal Sted Bemærk 24-02-12 Knopsvane Solkær enge Gråand Do Alm. skarv Do Krikand Do Grågæs Do

Læs mere

Fuglearter set i grusgravsområdet Tarup/Davinde fra 1982 til i dag.

Fuglearter set i grusgravsområdet Tarup/Davinde fra 1982 til i dag. Fuglearter set i grusgravsområdet Tarup/Davinde fra 1982 til i dag. Arterne er primært set indenfor Tarup/Davinde I/S s område. Listen bliver løbende opdateret Rødstrubet Lom Sjælden trækgæst: 1 6/10-14.

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Tanzanias hemmeligheder 13 dage Kontakt os for pris De Sydlige Parker Selous, Ruaha & Mikumi Mange har det fejlagtige indtryk, at man kun i lande som Botswana og Zambia kan finde områder, der kun i meget

Læs mere

Artsoptegnelser fra turen til Brandenburg 25. april 28. april 2013

Artsoptegnelser fra turen til Brandenburg 25. april 28. april 2013 Artsoptegnelser fra turen til Brandenburg 25. april 28. april 2013 Torsdag den 25. april Sejltur fra Rønne til Neu Mukran kl. 8.00 11.30. Ederfugl 15 T, Sortand 9 T, Fløjlsand 1 T, Havlit 11 T + 30 R,

Læs mere

Kili Kenya Safari ,- 8 dage. Ring

Kili Kenya Safari ,- 8 dage. Ring Kili Kenya Safari Amboseli - Lake Naivasha - Masai Mara I Masaiernes Kenya kunne man fristes til at sige om denne safari Fra udsigten til Kilimanjaro via Rift Valley søen Naivasha til de store rovdyrs

Læs mere

Solskin, badestrande og regnskov i Australien

Solskin, badestrande og regnskov i Australien Solskin, badestrande og regnskov i Australien En rundrejse i bil i det sydlige Queensland med nationalpark, 4WD safari på verdens største sandø, smukke sandstrande, postkort scenerier og tropisk regnskov.

Læs mere

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet Wales sommeren 2017 Jeg har roet kajak i en del år og har efterhånden i nogle år tænkt, at jeg på ét eller andet tidspunkt i mit liv skulle til Wales for at ro. Den drøm fik jeg realiseret her i 2017,

Læs mere

Østlige Canada i autocamper

Østlige Canada i autocamper Østlige Canada i autocamper Selvom denne tur er smukkest i efteråret, kan den køres hele sommerhalvåret. Den foregår i det østlige Canada i skovklædte områder med fantastiske farver. Turen starter i Toronto,

Læs mere

DOF Storstrøms tur til Nationalpark Müritz

DOF Storstrøms tur til Nationalpark Müritz DOF Storstrøms tur til Nationalpark Müritz 10. - 13.6 2019 Nationalpark Müritz ligger i den sydlige del af delstaten Mecklenburg-Vorpommern ca. 125 km. syd for Rostock. Nationalparken er en mosaik af søer,

Læs mere

Næste dag fortsatte vi mod nord til Fairbanks, hvorfra vi først på aftenen fløj til Barrow.

Næste dag fortsatte vi mod nord til Fairbanks, hvorfra vi først på aftenen fløj til Barrow. Alaska 2012 Alaska har jeg i mange år gerne villet besøge. I marts bestemte jeg for at tage med AviFauna (Svensk Ornitologisk Forening) på en tur over næsten fire uger med afrejse mandag den 11. juni.

Læs mere

Antarktis uger i november 2020

Antarktis uger i november 2020 Antarktis 2020 3 uger i november 2020 Dof Travel turleder: Eric Schaumburg Arrangør: Oceanwide Expeditions, Holland Landarrangement: Seriema Nature Tours, Argentina Kongepingviner på South Georgia Roligt

Læs mere

Færøerne. 15. - 22. juni. Scanbird ApS www.scanbird.com. Fugle - Natur med Mads Bunch

Færøerne. 15. - 22. juni. Scanbird ApS www.scanbird.com. Fugle - Natur med Mads Bunch Færøerne Fugle 15. - 22. juni Fugle - Natur med Mads Bunch Scanbird ApS www.scanbird.com Det er med stor glæde, at Scanbird i år kan tilbyde denne rejse til Færøerne med fokus på fuglene. Vi skal opholde

Læs mere

Sønderjylland Nov. - Dec. 2010

Sønderjylland Nov. - Dec. 2010 Sønderjylland Nov. - Dec. 2010 LFR ved Blåvands Huk (foto: Frank Desting) Turrapport fra en Sønderjyllandstur fra tirsdag den 30. november til onsdag den 1. december 2010. Deltagere Leif Frederiksen (LFR).

Læs mere

Rastende trækfugle på Tipperne og i Ringkøbing Fjord, 2015

Rastende trækfugle på Tipperne og i Ringkøbing Fjord, 2015 Rastende trækfugle på Tipperne og i Ringkøbing Fjord, 2015 Notat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi Dato: 28. januar 2016 Ole Amstrup, Mogens Bak og Karsten Laursen Institut for Bioscience

Læs mere

Vestlige Kreta 2.juli - 16.juli 2005

Vestlige Kreta 2.juli - 16.juli 2005 Vestlige Kreta 2.juli - 16.juli 2005 Af Per Rasmussen Turen til Kreta var ikke mit første besøg på øen, og som tidligere besøg var dette også lagt an på familieferie. Men som fuglekikker vil man jo gerne

Læs mere

GOA Indien Den december 2001.

GOA Indien Den december 2001. GOA Indien Den 6. 20. december 2001. NETVERSION Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Københavnsafdelingen Leon Berthou og John Speich Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 FORORD... 2 TURPROGRAM...

Læs mere

Program for bus- og sejlturen til Slesvig og Helgoland 4. 6. juni 2011

Program for bus- og sejlturen til Slesvig og Helgoland 4. 6. juni 2011 Program for bus- og sejlturen til Slesvig og Helgoland 4. 6. juni 2011 Kære DOF medlem Vi kan nu med glæde præsentere DOF Østjyllands program for bus- og sejlturen til Slesvig og klippeøen Helgoland i

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Kili safari 8 dage Kontakt os for pris Amboseli - Lake Naivasha - Masai Mara I Masaiernes Kenya kunne man fristes til at sige om denne safari. Fra udsigten til Kilimanjaro via Rift Valley søen Naivasha

Læs mere

Vi boede i en 2-værelses lejlighed på hotel Jardin Caleta i byen La Caleta, nordøst for Palya de las Americas

Vi boede i en 2-værelses lejlighed på hotel Jardin Caleta i byen La Caleta, nordøst for Palya de las Americas Med til Tenerife lørdag den 24. februar 2007 til lørdag den 3. marts 2007. Rejsen: Fra Tirstrup lufthavn til Sydtenerife er der 3782 km. Flyvetid: 5 timer. SAS fløj turen for Aarhus Charter Vi boede i

Læs mere

7 dages kør-selv-rundrejse i det østlige Canada

7 dages kør-selv-rundrejse i det østlige Canada Celtic Trail 7 dages kør-selv-rundrejse i det østlige Canada Kør-selv-Rundrejse Danskerne har kåret os som bedste ferierejsebureau 2012 CANADA Québec New Brunswick Prince Edward Island Cape Bretan Island

Læs mere

Rød Glente på Fyn 2015 Af Per Rasmussen

Rød Glente på Fyn 2015 Af Per Rasmussen Rød Glente på Fyn 2015 Af Per Rasmussen Rød Glente er nok den flotteste rovfugl i den danske fauna, og tilmed en art i fremgang. Arten findes kun i Europa, og vi har derfor en ekstra forpligtigelse til

Læs mere

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN Dato: august 2015 Det samlede tilbud bliver på i alt godt 13.000 DKK for to personer for 13 dage. 12 overnatninger med morgenmad og med fem arrangerede ture. Tilbuddet er

Læs mere

Vejlerne april 2018 Tekst: Merry Sunke / Foto: Jens Kjær Larsen

Vejlerne april 2018 Tekst: Merry Sunke / Foto: Jens Kjær Larsen Vejlerne 20.-22. april 2018 Tekst: Merry Sunke / Foto: Jens Kjær Larsen I weekenden den 20.-22. april 2018 deltog min mand og jeg i en fugletur til Vejlerne i Nordjylland arrangeret og guidet af Niels

Læs mere

Espe: Natugle 1, Husskade 1, Grønirisk 10, Sumpmejse 2, Solsort 5, Gråkrage 6, Stor Flagspætte 1.

Espe: Natugle 1, Husskade 1, Grønirisk 10, Sumpmejse 2, Solsort 5, Gråkrage 6, Stor Flagspætte 1. 30. september Gransanger 1, Hvid Vipstjert 1, Gråkrage 15, Solsort 7, Grønirisk 5. 29. september Brobyværk (10:30): Grågås 500 SØ. Peder Blommegård 28. september Natugle 1, Husskade 1, Grønirisk 10, Sumpmejse

Læs mere

Denne tur starter og slutter i Brisbane, og du kommer til at opleve noget af det bedste, som det sydlige Queensland har at tilbyde.

Denne tur starter og slutter i Brisbane, og du kommer til at opleve noget af det bedste, som det sydlige Queensland har at tilbyde. Solskin, badestrande og regnskov 15 dage fra kr. 22.598,- p.p. når to rejser sammen En rundrejse i bil i det sydlige Queensland med nationalpark, 4WD safari på verdens største sand, smukke sandstrande,

Læs mere

Uganda Perler På Stribe

Uganda Perler På Stribe PRIVAT SAFARI MED ENGELSK- TALENDE REJSELEDER INKL. CHIMPANSE OG GORILLA PERMIT VÆRDI KR. 5.000 Uganda Perler På Stribe 9 DAGE MED AFREJSE HVER DAG, ÅRET RUNDT. Entebbe Kibale Queen Elizabeth N.P Bwindi

Læs mere

Traneturen 5. 7. april (3 dage)

Traneturen 5. 7. april (3 dage) Traneturen 5. 7. april (3 dage) Turleder: John Speich Det er med stor glæde, at Politiken Plus og Scanbird igen i år kan tilbyde en tur til Tranedansen ved Hornborgasjön ved Falköping, hvor op til 15.000

Læs mere

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør.

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør. Turen til Sverige. Efter mere en et halvt års forberedelse på en tur til Sverige var dagen kommet den 30 maj og 4 dage frem, vejr meldingen forud for turen var lidt spændende, der skulle være gode dage

Læs mere

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2011

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2011 Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2011 Fuglene er optalt ved en lang række besøg igennem ynglesæsonen. Der er fokuseret på de arealer der ejes af Tarup/Davinde I/S, men der er også foretaget optællinger

Læs mere

Duer og hønsefugle Agerhøne

Duer og hønsefugle Agerhøne Duer og hønsefugle Agerhøne Levesteder: Det åbne land Vingefang: 45-48 cm Længde: 28-32 cm Vægt: 350-450 g Maks. levealder: 5 år Kuldstørrelse: 10-20 æg Antal kuld: 1 Rugetid: 23-25 dage Ungetid: 90-100

Læs mere

Namibia Med afstikker til Botswana 3-18. Oktober 2009 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst)

Namibia Med afstikker til Botswana 3-18. Oktober 2009 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Namibia Med afstikker til Botswana 3-18. Oktober 2009 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Parti fra Namib-Naukluft Nationalpark Er man ude efter et ret nemt afrikansk land at rejse rundt i,

Læs mere

En lille hurtig tur til Sverige/Norge.

En lille hurtig tur til Sverige/Norge. En lille hurtig tur til Sverige/Norge. Midt på sommeren var vi nogle stykke GTC er som havde et lille kaffemøde (har vi engang i måneden). Og samtalen er meget righoldig og et af emnerne landede pludselig

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

Scanbird / Politiken Plus: Marokko

Scanbird / Politiken Plus: Marokko Scanbird / Politiken Plus: Marokko 11.3 18.3 2017 Audouinsmåger, sildemåger og ikke mindst eremitibisser ved Tinkertfloden 12.3. Fugleliste Alle registrerede arter er nævnt og flere af de mest bemærkelsesværdige

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Danmarks Jægerforbund, Hadsund

VELKOMMEN TIL. Danmarks Jægerforbund, Hadsund VELKOMMEN TIL Jagttegn 2011 Danmarks Jægerforbund, Hadsund Agenda 1. Vildkendskab 2. Andefugle a. Svaner b. Gæs c. Gravænder d. Svømmeænder e. Dykænder f. Skalleslugere Øvrige fugle 1. Lommer 2. Lappedykkere

Læs mere

Senegal. 27 december januar Rejseledere: Mads & Tina Elley Lokal guide: Abdou Lo (Carlos)

Senegal. 27 december januar Rejseledere: Mads & Tina Elley Lokal guide: Abdou Lo (Carlos) Senegal 27 december 2019 7 januar 2020 Rejseledere: Mads & Tina Elley Lokal guide: Abdou Lo (Carlos) Med Fågelguidning AB til det spændende Senegal. I 12 dage skal vi besøge Senegal, det vestligste land

Læs mere

Vandring på Færøerne med guide. guide

Vandring på Færøerne med guide. guide Vandring på Færøerne med 8 dages spændende aktivferie til Færøerne, hvor I på nærmeste hold vil opleve den unikke færørske flora og fauna. Færøerne er er et sandt paradis for naturelskere, og landet egne

Læs mere

Goa Indien januar 2019

Goa Indien januar 2019 Goa Indien 17. 30. januar 2019 Blue-capped Rock Thrush / Foto: Søren DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Søren Sørensen 1 Goa 17. - 30.1 2019 Carambolin Paddyfields 19.1 Foto: Søren

Læs mere

NAIROBI - ABERDARE - SAMBURU - LAKE NAKURU - LAKE NAIVASHA - MASAI MARA. 10 dages privat safari med engelsktalende rejseleder. Afrejse hver dag året

NAIROBI - ABERDARE - SAMBURU - LAKE NAKURU - LAKE NAIVASHA - MASAI MARA. 10 dages privat safari med engelsktalende rejseleder. Afrejse hver dag året Blixens Kenya Safari 2016 NAIROBI - ABERDARE - SAMBURU - LAKE NAKURU - LAKE NAIVASHA - MASAI MARA. 10 dages privat safari med engelsktalende rejseleder. Afrejse hver dag året rundt. Pris per person fra

Læs mere

NYHEDSBREV FRA BLÅVAND FUGLESTATION No. 3

NYHEDSBREV FRA BLÅVAND FUGLESTATION No. 3 Blåvand Fuglestation Dansk Ornitologisk Forening Fyrvej 81 6857 Blåvand Den 20. september 2015 NYHEDSBREV FRA BLÅVAND FUGLESTATION No. 3 JULI - AUGUST 2015 Tekst og foto: Henrik Knudsen Så er det atter

Læs mere

Skiekspedition på indlandsisen

Skiekspedition på indlandsisen Skiekspedition på indlandsisen Indhold... 3 Turens højdepunkter... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Narsarsuaq og bygden Qassiarsuk... 5 Dag 2. Qaleralik-fjorden...

Læs mere

Resumé af forårstrækket ved Hyllekrog 2016

Resumé af forårstrækket ved Hyllekrog 2016 Resumé af forårstrækket ved Hyllekrog 2016 Tekst og fotos: Preben Berg Lille Skrigeørn 3K, Hyllekrog 14. maj 2016 Vintervejr var der ikke meget af i år, da frost, sne og is var indskrænket til perioden

Læs mere

Floridas forlystelsesparker og strande

Floridas forlystelsesparker og strande Floridas forlystelsesparker og strande Find dit indre legebarn frem, når turen går til verdens største legeplads i Orlando. Denne skønne Florida-rejse giver jer muligheden for at kombinere flere at Floridas

Læs mere

Rejseberetning fra Guyana januar 2010

Rejseberetning fra Guyana januar 2010 Rejseberetning fra Guyana januar 2010 På opfordring af Naturbutikken er her en beskrivelse fra en 2 ugers rejse til Guyana. Lad det være slået fast med det samme. Det kan varmt anbefales. Mage til fugleliv,

Læs mere

31. januar. 30. januar. Klik på billede for stor størrelse. Bukgård v. Egeskov: Blisgås 6 R, Grågås 225 R, Knopsvane 8 R, Sangsvane 36 R, Musvåge 1 R.

31. januar. 30. januar. Klik på billede for stor størrelse. Bukgård v. Egeskov: Blisgås 6 R, Grågås 225 R, Knopsvane 8 R, Sangsvane 36 R, Musvåge 1 R. 31. januar Silkehale Klik på billede for stor størrelse. 30. januar Bukgård v. Egeskov: Blisgås 6 R, Grågås 225 R, Knopsvane 8 R, Sangsvane 36 R, Musvåge 1 R. Sangsvane Klik på billede for stor størrelse.

Læs mere

30. juni. 28. Juni. 27. juni. Tarup Grusgrave: Sildemåge 22 AD R. Per Rasmussen. [dofbasen.dk] Espe: Blåvinget Pragtvandnymfe 1.

30. juni. 28. Juni. 27. juni. Tarup Grusgrave: Sildemåge 22 AD R. Per Rasmussen. [dofbasen.dk] Espe: Blåvinget Pragtvandnymfe 1. 30. juni Tarup Grusgrave: Sildemåge 22 AD R. Per Rasmussen. [dofbasen.dk] Blåvinget Pragtvandnymfe 1. 28. Juni Gøg 1, Tårnfalk 2, Musvåge 1, Ravn 1. Rød glente 1 R. Erik Ehmsen. [Snatur] Øster Hæsinge:

Læs mere