Brødremenigheden Christiansfeld

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brødremenigheden Christiansfeld"

Transkript

1 Brødremenigheden Christiansfeld Nr. 2 April - Maj - Juni 2018 Påskeblomst! hvad vil du her? Bondeblomst fra landsbyhave uden duft og pragt og skær! hvem er du velkommen gave? Hvem mon, tænker du, har lyst dig at trykke ømt til bryst? Mener du, en fugl tør vove sang om dig i Danmarks skove? Ja, jeg ved, du siger sandt: Frelseren stod op af døde! Det er hver langfredags pant på en påske-morgenrøde: Hvad er segl og sværd og skjold mod den Herre kæk og bold? Avner kun, når han vil ånde, han, som svor os bod for vånde. N.F.S. Grundtvig Bearbejdet 1935.

2 2 Livets vand og livet. Brødremenigheden i Christiansfeld Præstebolig: Lindegade Christiansfeld Præst: Jørgen Bøytler Tlf.: boytler@ebu.de Regnskabskontor: Nørregade 14 A 6070 Christiansfeld Tlf.: Bank: Reg: 9743 NR: broedremenigheden@christiansfeld.tv Ældsteråd: Formand: Henning Jacobsen Lindegade Christiansfeld Tlf.: hejac@bbsyd.dk Jørgen Bøytler Ellen Frandsen Inga Jakobsen Hans Schmidt Lone Madsen Booking Søstrehus m.m. Käte Thomsen broedremenigheden@christiansfeld.tv Redaktør: Tommy Bülov kontorius@outlook.dk Der findes tørst efter liv, tørst efter tro, tørst efter frelse, tørst efter fred og altså tørst efter livets vand. I Jesu Bjergprædiken priser han dem salige, der hungrer og tørster efter retfærdigheden. Der kan også være tørst efter godt helbred, efter gode familierelationer, gode venner, godt arbejde. Det er jo nogle meget forskellige ting, men på en måde er livets vand starten på at slukke enhver tørst. Hvis livets vand er Kristus, ja så er der jo også en at gå til, når jeg føler tørst efter de mange ting, der blev nævnt. Selvsagt kan jeg gå til Kristus og få stillet min tørst efter liv, efter tro, efter frelse, efter fred. Det er jo netop, hvad evangeliet tilsiger os. Salige er de, der hungrer og tørster efter retfærdigheden, for de skal mættes. Dem, der tørster efter livets vand, tørster også efter retfærdigheden. Se, der er en kant i det her, for lige så smukt det er, at den, der tørster, vil Gud give af kilden med livets vand, lige så udfordrende er det, at livets vand af mange ikke efterspørges. Det er udfordrende, når den ret almindelige retfærdighed ikke efterspørges. For det betyder mangel på moral og etik. Og livet som retfærdig for Gud, livet som en, der har drukket af kilden med livets vand, dette liv har en moralsk og især etisk fordring. Det må vi overveje. Det meningsfulde liv, det lykkelige liv, kilden med livets vand finder vi ikke alene. Vi kan ikke selv skabe et meningsfuldt, lykkeligt liv. Det meningsfulde liv findes der hvor vi ikke så meget søger meningen med livet, men livet selv. Hvor vi erkender og vedkender os vores afhængighed af andre. Livet er en meningsfuld gave. Den skyldes ikke os selv. I taknemmelighed for denne gave må vi leve et engageret og forpligtet liv til gavn for vore medmennesker. Vi må indse vore egne grænser, slippe kontrollen over livet, for vi er på ingen måde årsag til det.

3 3 Vi kan glæde os over så meget, som vi ikke selv er ophav til. Og det kan alt sammen bringes i spil på mange meningsfulde måder i liv og hverdag. mennesket er skabt af Gud og derfor sat ind i forpligtende relationer. Det er der vi kommer på sporet af det meningsfulde liv. Det er et liv, der ikke bæres af en overfladisk lykkefølelse, men har sin grund og fundament i Guds uforanderlige kærlighed. Jørgen Bøytler Hovedrengøring i kirken Lørdag, den 10.marts samledes menighedsmedlemmer til den årlige rengøring af kirken. Alle overflader blev rengjort med sæbespånevand, og der blev fejet spindelvæv ned fra loft, hjørner og kroge. Der var brug for flittige hænder mange steder, og det var dejligt, at flere end 20 menighedsmedlem mer deltog i rengøringen.

4 4 Gulvene blev fejet, støvsuget, vasket, og der blev strøet nyt sand på gulvene i salene. Allerede forud for dagen havde Henning demonteret alle messingdele på lysekroner og lampetter mv. og fået dem blankpudset, så det altsammen kunne genmonteres i forbindelse med hovedrengøringen. Kirken med pulpiturer fremstår nu funklende rene og indbydende. Der blev også tid til en velfortjent frokostpause, hvor en lille brunch af hjemmebag mv. kunne nydes for at lade energien op til de sidste arbejdsopgaver.

5 5 Nyt fra BDM Vi er allerede godt i gang med et helt nyt år det skal ikke afholde mig fra at udtrykke en stor taknemmelighed over Brødremenigheden for fællesskab, forbøn og ikke mindst økonomisk støtte i 2017! I skrivende stund er i vi gang med at afslutte regnskabet for 2017, revisoren er på besøg for at få de sidste ting på plads. Og resultatet ja, det er godt! Vi glæder os meget over et rigtig godt år, hvor BDMs bagland villigt har sluttet op og støttet arbejdet på alle måder. Vi kommer ud af året med et fornuftigt positivt resultat. Og ikke mindst kommer vi ud af året med en række spændende aktiviteter i Tanzania, D.R. Congo, Albanien og Burundi, hvor BDM har fået lov til at hjælpe mennesker i nød, forkynde evangeliet og i det hele taget været med til at bringe håb til mennesker. På den måde erindres vi igen om BDMs Mission Statement: Hovedformålet [for BDM]er at præsentere evangeliet, den kristne tro til mennesker og medvirke til, at fattige menneskers tilværelse bliver bedre. Derfor er det med stor frimodighed, vi fortsætter arbejdet her i 2018, som allerede er godt i gang. Og der er nok at tage fat i. Amos, Zitha og Alkado Tre skønne søskende i Kipili ved Tanganyikasøen. Fælles for dem er, at de har mistet den ene af deres forældre og derfor boede hos bedsteforældrene, der vanskeligt kunne klare opgaven. Efter nogle svære sygdomsforløb blev et par af BDMs volontører opmærksom på problemerne og begyndte at støtte børnene med lidt mad og tøj og dertil skolegang i Cheke Chea (forskolen i Kipili). Men løsningen var ikke holdbar, børnene vanrøgtedes og noget måtte gøres. Det blev besluttet, at børnene skulle på Peter s House i Sumbawanga og efter nogle vanskeligheder lykkedes det. Og det var en rigtig beslutning for børnene, der nu trives, er blevet raske igen og har det godt sammen med de andre børn på Peter s House. En af volontørerne besøgte børnene på Peter s House efter det første døgn. Og hun blev mødt at tre glade børn, der kom hende i møde og sagde: I dag har vi fået mad! BDM har igangsat en indsamling til støtte for børnenes ophold på Peter s House den kan findes på BDMs hjemmeside under fanen Støt.

6 6 På hjemmefronten arbejder vi bl.a. med at finde en afløser for Miriam Bøytler, der har været deltids ungdomsmedarbejder for BDM i nogle år men nu har ønsket at stoppe af hensyn til færdiggørelse af uddannelse mv. Vi er taknemmelige for Miriams store indsats blandt de unge i BDM og håber, vi får ansat en ny dygtig medarbejder i hendes sted. Missionsfesten 2018 er i år søndag den 6. maj kl 10.00, hvor der også afholdes generalforsamling for medlemmer af BDM. Professor ved MF i Århus, Kurt Larsen, prædiker i kirken kl Om eftermiddagen deltager Knud Elmo Knudsen og Janice & Mads R. Jakobsen, der er ved at færdiggøre deres uddannelse i England med henblik på at rejse til Tanzania som missionærpar til sommer. Notér allerede nu datoen endeligt program er klar inden længe. Tak for forbøn og støtte til BDMs arbejde. Sten Nielsen Fundraising & Information i BDM Kvindernes Internationale Bededag Årets bededagstema: Gud så, at det var godt samlede ca. 75 kvinder og nogle få mænd i Brødremenighedens Multisal i Christiansfeld fredag d. 2. marts Kl Kirsten Gubi bød velkommen til et ægte sønderjysk kaffebord i den smukke, rummelige multisal i Søstrehuset. Lone Hertz, leder af Frelsens Hær i Aabenraa, fortalte levende om organisationens arbejde i Nuuk ( Godthåb ), Grønland. Dette er en af Bededagens indsamlingsprojekter i år. Arbejdet blev påbegyndt i 2012 og er målrettet hjemløse og misbrugere. De har oprettet en varmestue med mulighed for bad og tøjvask, hvor de udsatte kan komme og få et måltid mad og åndelig føde. Der er også tilknyttet en sygeplejerske, da tuberkulose stadig er et problem blandt de udsatte grupper. Der bliver afholdt gudstjeneste hver anden weekend, hvor der møder ca. 60 personer op hver gang.

7 7 Årets bededagsliturgi, der er udarbejdet af kvinder i Surinam, ledte os gennem resten af eftermiddagen. En tidligere udsendt missionær fra Brødremenigheden, Karoline Fredensborg ( 85 år ) fortalte medrivende om hendes og andre missionærers arbejde. Efter hun flyttede til hovedstaden Paramaribo, støttede hun tidligere børnehjemsbørn og andre mødre, der kom i deres modtagecenter. Under foredraget blev der vist billeder fra Surinam! Efter kaffen havde alle mulighed for at se på de mange spændende effekter, der var hjembragt fra Surinam af missionærer. Kl.16: Gudstjenestens temaer, tekstlæsninger og salmer supplerede hinanden på fornemmeste vis. I teksterne fra Surinams kvinder var der lagt vægt på friheden til at praktisere tro og til at tilbede side om side uanset etnicitet og religiøst tilhørsforhold. Disse tekster blev fremført at forskellige kvinder med smukke tørklæder om halsen. Indholdet i teksterne lod os ane Surinams mangfoldige og smukke natur, men også de farer, der er i et land, hvor guld, bauxit og træfældning kan spolere naturen på længere sigt. Gudstjenesten sluttede med velsignelsen, før vi alle gik ud i den bidende vinterkulde. Kirsten Gubi takkede for fremmødet og ønskede alle på gensyn første fredag i marts Referent: Kirsten Hanberg, Christiansfeld Gudstjeneste i Korsalen med prædikant sognepræst, Lone Vesterdal fra Bramdrup. Sognepræst, Lone Vesterdal prædikede over 1. Mos. 1,1 31: Skabelsesberetningen og kædede denne smukt sammen med C.S. Lewis' gudsbillede bl.a. med citater fra Narniabøgerne og hans selvbiografi, Overrasket af glæde.

8 8 Brødremenighedens kirke i Zeist, Holland Europæisk Kvindekonference i Holland Sidst i juni måned sender Brødremenigheden i Christiansfeld Ingrid og Anna til Europæisk Kvindekonference i Zeist. I den forbindelse vil der i Zeist være en bazar, hvor overskuddet går til selve arrangementet. Vi tager med taknemmelighed imod effekter fra menighedsmedlemmer som kan sælges i bazaren. Brødremenighedens lejligheder i Zeist Store kirkesal hos Brødremenigheden i Zeist Det kan være alt fra hjemmelavet marmelade og småkager til kreative ting formet i stof, garn, papir, træ, sten Kontakt gerne Ingrid Markussen og Anna Svennesen , hvis du har spørgsmål eller ideer.

9 9 Besøg fra Brødremenigheden i Herrnhut Den 29. marts 2018 regner vi med at få besøg af en gruppe Brødremenighedsmedlemmer fra Herrnhut. Om aftenen, kl indbydes alle i vores menighed til en aften sammen med vore søstre og brødre fra Herrnhut. Det kommer til at foregå i Duetten. Der vil være et lettere traktement. Vi håber mange vil deltage i en hyggelig aften med fællesskab. Det er ikke nødvendigt at være flydende i at tale tysk for at deltage. Christiansfeld Festival 2018 Christiansfeld Festival inviterer den april til en klassisk musikoplevelse i verdensklasse, når der for anden gang afholdes Christiansfeld Festival. Det er nu muligt at købe billetter i Christiansfeldcentret. I år foregår arrangementerne i Kirkesalen og på Kirkepladsen. Christiansfeld Festival afspejler den righoldige musik- og sangkultur, som har udgjort vigtige aspekter i livet som Christiansfelds indbyggere og Brødremenigheden har levet de sidste 250 år. Menigheden har altid haft et intensivt musikliv i sin hjemby og været åben for andre kulturers kunstneriske udtryk. Orkester-, ensemble-, kvartet og kormusik fra hele verden mødes med western swing, folkemusik samt dans og musik fra Afrika, spillet af professionelle musikere. Festivalen giver derfor ord og tone til en kalejdoskopisk genklang af mange musikalske genrer fra Christiansfelds musikarkiv til verdensmusik. Musik fra Herrnhuternes eget arkiv den 4.maj i Kirkesalen kl I forbindelse med UNESCO/ICOMOS møde i Christiansfeld præsenteres lidt af den musik, som har ligget slumrende i Herrnhuternes besiddelse. En kvartet af musikere fra Sønderjyllands Symfoniorkester vil spille værker af bøhmiske komponister, hvis værker er repræsenteret i Brødremenighedens nodesamling i Christiansfeld. Alle er velkomne, og der er gratis adgang.

10 10 Kirkefrokost i Duetten Vinterhalvåret sluttes af med frokost søndag den 15. april umiddelbart efter gudstjenesten. Tilmelding til Anna mobil Alle er velkomne - også selv om du ikke har nået at tilmelde dig inden. Fyraftenssang i Duetten Sang og hygge onsdag den 11.april kl til ca Ved organist, Tommy Bülov Kom og vær med til at synge de påskesalmer, der ikke blev plads til at synge ved påskens gudstjenester - heriblandt også nogle af de nye salmer, som kom med i den autoriserede salmebog i Der bliver serveret en kop kaffe med småkage, og der vil være tid til at tale om salmerne. Brødremenigheden er taknemmelig for ethvert bidrag doneret via Bank: Reg: 9743 NR:

11 11 Indsamlede midler gennem kollekter: Ved redaktionens slutning var der siden sidste blads udgivelse indkommet til: Brødremenighedens Danske Mission 6.886,00 Brødremenigheden i Christiansfeld 4.275,50 Bibelselskabet 350,00 Folkekirkens Nødhjælp 1.277,00 Unitetskollekt 667,00 Vi takker på modtagernes vegne. Koncerter: 12.april Mademoiselle de Paris kl i Søstrehusets korsal med den fransktalende og percusionspillende sangerinde, Karoline Budtz. Arrangør: Klassisk Christiansfeld april Christiansfeld Festival Se side 9. 4.maj Musik fra Herrnhuternes eget arkiv. Se side 9 15.maj KoldingKoret kl i Søstrehusets korsal KoldingKoret synger en buket af forårs- og sommersange Sykreds i 2.kvartal 2018: 5.april aflyst 19.april Sissel Madsen fortæller om sin tur til Ukraine 3.maj Jørgen fortæller om sit besøg hos Brødrekirken i Indien i febr.18 6.maj Missionsfest Alle møder i Præsteboligen, Lindegade 26, 6070 Christiansfeld Alle er velkomne til disse eftermiddage, vi drikker kaffe og synger et par sange. Vi mødes klokken og er færdige igen klokken Foredrag ved Christiansfeld Centret: 31.maj kl Lille Kirkesal: Peter Buchholt Petersen fortæller om restaureringen af Salshuset 2016 Tid til Bøn hver fredag kl i Korsalen. Benyt elevatorindgang - tryk på kontakten og døren åbner og lukker automatisk.

12 Måned: Dato: Dag: Tid: Sted: Tjeneste: Tekst: Præst: April Maj Juni 01 Påskemorgen store sal Gudstjeneste/Gudsager J.Bøytler 01 Påskedag store sal Gudstjeneste Matt. 28, 1-8 J.Bøytler 08 1.søndag efter påske store sal Gudstjeneste/Nadver Joh. 21, J.Bøytler 15 2.søndag efter påske store sal Gudstjeneste Joh. 10, J.Bøytler 22 3.søndag efter påske store sal Gudstjeneste Joh. 14, 1-11 J.Bøytler 29 4.søndag efter påske store sal Musikgudstjeneste/ kirkekaffe Joh. 8, J.Bøytler 06 5.søndag efter påske store sal Missionsfest/Nadver Joh. 17, 1-11 J.Bøytler 10 Kristi Himmelfart store sal Gudstjeneste Luk. 24, J.Bøytler 13 6.søndag efter påske store sal Gudstjeneste Joh. 17, J.Bøytler 20 Pinsedag store sal Gudstjeneste Joh. 14, J.Bøytler 27 Trinitatis søndag store sal Gudstjeneste/Kirkekaffe Matt. 28, J. Markussen 03 1.søndag e. Trinitatis store sal Gudstjeneste Luk. 12, J.Bøytler 10 2.søndag e. Trinitatis store sal Gudstjeneste/Nadver Luk. 14, J.Bøytler 17 3.søndag e. Trinitatis store sal Gudstjeneste Luk. 15, K. Grøn 24 4.søndag e. Trinitatis store sal Torvegudstjeneste Matt. 5, J.Bøytler 12

Nr. 1 Januar - Februar - Marts 2018 Vor smukke kirke, som den ta r sig ud i vinterklædning

Nr. 1 Januar - Februar - Marts 2018 Vor smukke kirke, som den ta r sig ud i vinterklædning Brødremenigheden Christiansfeld Nr. 1 Januar - Februar - Marts 2018 Vor smukke kirke, som den ta r sig ud i vinterklædning Brødremenigheden i Christiansfeld Præstebolig: Lindegade 26 6070 Christiansfeld

Læs mere

Påskedag 2015, Hurup Markus 16, 1-8. Herre, nu er det en nådes-sag Hvad der af mig skal blive, Om du nu på påskedag Vil kalde dødt til live!

Påskedag 2015, Hurup Markus 16, 1-8. Herre, nu er det en nådes-sag Hvad der af mig skal blive, Om du nu på påskedag Vil kalde dødt til live! Påskedag 2015, Hurup Markus 16, 1-8 Herre, nu er det en nådes-sag Hvad der af mig skal blive, Om du nu på påskedag Vil kalde dødt til live! AMEN Jeg plukkede dem langfredag da var de endnu ikke sprunget

Læs mere

Brødremenigheden Christiansfeld. Januar - Februar - Marts 2017

Brødremenigheden Christiansfeld. Januar - Februar - Marts 2017 Brødremenigheden Christiansfeld Nr. 1 Januar - Februar - Marts 2017 Blæserkoret byder velkommen til kirkens genindvielse 20. november 2016 2 Kirke, en bygning og en menighed. Brødremenigheden i Christiansfeld

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Mens vi her hos os i Tingsted kan glæde os over høstede marker og smukt sensommervejr ser det anderledes ud hos vores kristne søstre og brødre

Læs mere

Brister, alle helgengrave! Herrens røst i dæmring sval lyder i de dødes have, skaber lys i skyggedal. Herren kalder, men ej nu:»synder! Adam! hvor er

Brister, alle helgengrave! Herrens røst i dæmring sval lyder i de dødes have, skaber lys i skyggedal. Herren kalder, men ej nu:»synder! Adam! hvor er Tag det sorte kors fra graven! Plant en lilje, hvor det stod! Ved hvert skridt i dødninghaven blomster spire for vor fod! Englevinger på vor grav for den brudte vandringsstav! Palmefugl for askekrukke!

Læs mere

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 15,26-16,4. 1. tekstrække. Nollund Kirke Søndag d. 12. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 15,26-16,4. 1. tekstrække. Nollund Kirke Søndag d. 12. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Nollund Kirke Søndag d. 12. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 15,26-16,4. 1. tekstrække Salmer DDS 318: Stiftet Guds Søn har på jorden et åndeligt rige DDS

Læs mere

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Hvor andet ikke er oplyst, afholdes arrangementet i Sognegården, Nørregade 52A, Bramming Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 Mens vi venter på foråret Korkoncert

Læs mere

En sommerfuglekristen

En sommerfuglekristen marts/april 2013 En sommerfuglekristen En sommerfugl gennemgår store forandringer, fra larve til puppe til sommerfugl. Den er hele tiden den samme, og så alligevel ikke. Når en larve bliver til en puppe

Læs mere

Ja, jeg ved du siger sandt Frelseren stod op af døde Det er hver langfredags pant på en påskemorgenrøde

Ja, jeg ved du siger sandt Frelseren stod op af døde Det er hver langfredags pant på en påskemorgenrøde PRÆDIKEN PÅSKEDAG DEN 16. APRIL 2017 AASTRUP KL. 9 VESTER AABY KL. 10.15 Tekster: Sl. 118,19-29; 1. Kor. 5,7-8; Mark. 16,1-8 Salmer: 218,233,238,241,234 Ja, jeg ved du siger sandt Frelseren stod op af

Læs mere

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375 19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; 318-164; 67 (alterg.); 375 Lad os alle bede! Kære Herre Jesus, vi beder dig: Giv du os øjne, der kan se Din herlighed,

Læs mere

Bruger Side Prædiken til Påskedag 2015.docx. Prædiken til Påskedag Tekst: Markus 16,1-8.

Bruger Side Prædiken til Påskedag 2015.docx. Prædiken til Påskedag Tekst: Markus 16,1-8. Bruger Side 1 05-04-2015 Prædiken til Påskedag 2015. Tekst: Markus 16,1-8. Påskedag er dagen hvor vi kan slippe tøjlerne og springe ud i glæde over at det umulige er sket. Lade troen springe ud som blomsten,

Læs mere

BRÆNDERIPOSTEN - MÅNEDSBLAD FOR BRÆNDERIGÅRDENS BEBOERE SAMT AKTIVITET centrets BRUGERE

BRÆNDERIPOSTEN - MÅNEDSBLAD FOR BRÆNDERIGÅRDENS BEBOERE SAMT AKTIVITET centrets BRUGERE BRÆNDERIPOSTEN - MÅNEDSBLAD FOR BRÆNDERIGÅRDENS BEBOERE SAMT AKTIVITET centrets BRUGERE Aktivitet centrets ÅBNINGSTIDER: Mandag fra 9.00-16.00 Tirsdag Fra 9.00-16.00 Onsdag fra 9.00-16.00 Torsdag fra 9.00-16.00

Læs mere

Brødremenigheden Christiansfeld

Brødremenigheden Christiansfeld Brødremenigheden Christiansfeld Nr. 2 April - Maj - Juni 2014 Prospekt af Søstrehus og have set fra nord 1790 2 "Gud, giv os mod til at handle dristigt med vort liv, fordi det er dit." Brødremenigheden

Læs mere

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed VESTER HASSING KIRKE til tro, håb og kærlighed Hoppekirke Torsdag til lørdag formiddag For alle børn og barnlige sjæle! Se præcise åbningstider på skilt ved hoppekirken. Morgensang Torsdag d. 12. september

Læs mere

Brødremenigheden Christiansfeld

Brødremenigheden Christiansfeld Brødremenigheden Christiansfeld Nr. 2 April - Maj - Juni 2017 Skulptur på De vestindiske Øer til minde om slaveriet 2 Tilgivelse Brødremenigheden i Christiansfeld Præstebolig: Lindegade 26 6070 Christiansfeld

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11.

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. 18-01-2015 side 1 Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. Moral eller evangelium. Evangelium betyder det glædelige budskab. En kinesisk lignelse fortæller om et andet bryllup.

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

17. søndag efter trinitatis, høstgudstjeneste, 2016

17. søndag efter trinitatis, høstgudstjeneste, 2016 17. søndag efter trinitatis, høstgudstjeneste, 2016 Læsninger: Salme 40,2-6 Jud 20-25 Mark 2, 14-22 Salmer: 752: Morgenstund har guld i mund 729: Nu falmer skoven 320: Midt iblandt os er Guds rige 730:

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Begyndelsen af evangeliet: Således elskede Gud verden, at han gav

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN AUGUST SEPTEMBER Søndag den 21. august kl. 10.30, 13. søndag efter trinitatis. Torsdag den 25. august kl. 16: Ulvetimen i konfirmandstuen Fredag den 26. august kl. 9.00 Staudeklub

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Tirsdag d. 1. marts 2016 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 16,19-31

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 16,19-31 1 1.søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 7. juni 2015 kl. 10.00. Koret Voices fra Sct. Pauli kyrka, Göteborg medvirker. Salmer: 745/434/685,v.4/614,v.1-5// 614,v.6-9/439/41/13. Åbningshilsen Hjertelig

Læs mere

Påskeblomst,! hvad vil du her?

Påskeblomst,! hvad vil du her? Påskeblomst,! hvad vil du her? Mel.: Carl Nielsen 1910 1 Påskeblomst! hvad vil du her? Bondeblomst fra landsbyhave uden duft og pragt og skær! hvem er du velkommen gave? Hvem mon, tænker du, har lyst dig

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Mandag d. 2. marts 2015 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus Kristus,

Læs mere

PRÆDIKEN 2.PÅSKEDAG 21.APRIL 2014 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Sl.16,5-11; 1.Kor.15,12-20; Joh. 20,1-18 Salmer: 224,223,241,249,235

PRÆDIKEN 2.PÅSKEDAG 21.APRIL 2014 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Sl.16,5-11; 1.Kor.15,12-20; Joh. 20,1-18 Salmer: 224,223,241,249,235 PRÆDIKEN 2.PÅSKEDAG 21.APRIL 2014 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Sl.16,5-11; 1.Kor.15,12-20; Joh. 20,1-18 Salmer: 224,223,241,249,235 Ja, jeg ved, du siger sandt: Frelseren stod op af døde!

Læs mere

Prædiken om at misunde og unde: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00

Prædiken om at misunde og unde: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00 Indsamling til FKN Salmer: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00 754, Se, nu stiger solen 698, Kain, hvor er din bror 123,7 613, Herre, du vandrer forsoningens vej Prædiken om at misunde og unde: Inde i mit

Læs mere

Vær velkommen Herrens år, og velkommen herhid!

Vær velkommen Herrens år, og velkommen herhid! Vær velkommen Herrens år, og velkommen herhid! Godt Nyt fra Roskilde Frikirke Side 2 Vi synger her ved nytår: Vær velkommen Herrens år. Det sidste vers lyder: Vær velkommen, Herrens år, og velkommen herhid!

Læs mere

S C T. M O R T E N S S O G N

S C T. M O R T E N S S O G N KIRKEBLADET S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 3 September-november 2015 Menighedsudvalget Efterår 2015 Udflugt, musik, sang og foredrag Udflugt tirsdag d. 1. september kl. 13.00-18.00 med afgang

Læs mere

Malling Kirke og Sognegård

Malling Kirke og Sognegård Malling Kirke og Sognegård Aktiviteter og særgudstjenester April - Juni 2018 VELKOMMEN I MALLING KIRKE OG SOGNEGÅRD APRIL 2018 Fredag den 6. april kl. 17.00 i Malling Kirke og Sognegård Den glade Kirke

Læs mere

Brødremenigheden Christiansfeld

Brødremenigheden Christiansfeld Brødremenigheden Christiansfeld Nr. 3 Juli - August - September MATADORSTEMNING En smuk forsommerdag med skyfri himmel og stilhed over byen i middagsstunden. Dog ikke i Korsbæk men i vor egen by 2017 2

Læs mere

15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661

15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661 1 15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661 Åbningshilsen For en måned siden begyndte 21 nye konfirmander fra Forældreskolens

Læs mere

Alle Helgens søndag 2013. Hurup Mattæus 5, 1-12

Alle Helgens søndag 2013. Hurup Mattæus 5, 1-12 Alle Helgens søndag 2013. Hurup Mattæus 5, 1-12 Herre, vær os nær, når vi sørger. Vær os nær, når vi skal tage os af vore spæde. Vær os nær, når vi lever. Vær os nær, når vi dør. AMEN Det lille barn er

Læs mere

Brødremenigheden Christiansfeld

Brødremenigheden Christiansfeld Brødremenigheden Christiansfeld Nr. 4 Oktober - November --December 2018 Broderi af Johanne Rübner, som var elev på Pigekostskolen fra hun var 10 år Læs om Johanne Rübners liv i Christiansfeld for 200

Læs mere

Prædiken til Påskedag Tekst: Matt. 28,1-8.

Prædiken til Påskedag Tekst: Matt. 28,1-8. Prædiken til Påskedag 2016. Tekst: Matt. 28,1-8. Påskeblomst hvad vil du her? Bondeblomst fra landsbyhave. Denne salme synger vi hver påskedag. Da Grundtvig for snart 200 år siden skrev salmen var påskeliljen

Læs mere

Torslunde Sogn & Kirke

Torslunde Sogn & Kirke Juni GUDSTJENESTER Torslunde Ishøj Vejleå Dato kl. 4/06 10 C. B. Petersen A. Bækgaard A. Gyldenkærne 5/06 10 C. B. Petersen Lukket V. Ahle 11/06 10 A. Gyldenkærne Lukket S. Nielsen 18/06 10 C. B. Petersen

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere

Kvaglund Kirke VISION MISSION VÆRDIER I ET LIVSFORVANDLENDE FÆLLESSKAB

Kvaglund Kirke VISION MISSION VÆRDIER I ET LIVSFORVANDLENDE FÆLLESSKAB Kvaglund Kirke VISION MISSION VÆRDIER I ET LIVSFORVANDLENDE FÆLLESSKAB HISTORIE I Kvaglund Kirke har vi arbejdet med vores vision og værdier fra efteråret 2009 til forsommeren 2010. Det har været et spændende

Læs mere

Aktiviteter November 2015

Aktiviteter November 2015 Aktiviteter November 2015 Vestergården Annebergvej 73 9000 Aalborg Tlf: 9931 6900 Åbningstider mandag til fredag fra kl. 8.30 16.00 Faste aktiviteter på Vestergården EFTERÅRET 2015 Mandag: : Madgruppe

Læs mere

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter:

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Ia. Indledning: Velkomst! Indgangsbøn: Almægtige Gud, Himmelske Far, du, som har

Læs mere

Ollerup, den 28-april Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget at glæde sig

Ollerup, den 28-april Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget at glæde sig Ollerup, den 28-april 2017 Nyhedsbrev nummer 7 Kære forældre Så er det atter tid til et Nyhedsbrev fra os på Ollerup Efterskole. Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget

Læs mere

Brødremenigheden Christiansfeld

Brødremenigheden Christiansfeld Brødremenigheden Christiansfeld Nr. 4 Oktober - November - December 2017 Luther reformerede kirken for 500 år siden Lutherstatue i Wittenberg, Tyskland Brødremenigheden i Christiansfeld Præstebolig: Lindegade

Læs mere

Er en ny dag på vej over Roskilde?

Er en ny dag på vej over Roskilde? Er en ny dag på vej over Roskilde? Lørdag den 25. oktober er der igen arbejdsdag i og ved kirken. Vi starter kl. 9 med kaffe og brød. Vi opfordrer så mange som muligt til at deltage. Henrik holder ferie

Læs mere

Evighedens sange. Prædiken til 16.søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke Erik Høegh-Andersen

Evighedens sange. Prædiken til 16.søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke Erik Høegh-Andersen 1 Evighedens sange Prædiken til 16.søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke 2012. Erik Høegh-Andersen Herre, dit rige er dér, hvor man død byder trods, det komme til os. Amen. Det er høstgudstjeneste

Læs mere

Landsstævne for voksne

Landsstævne for voksne KFUM og KFUK i Danmark indbyder til det 24. Landsstævne for voksne på Hotel Nyborg Strand den 21.- 23. januar 2011 TEMA: Tid til stilhed tid til Gud... VELKOMMEN KFUM og KFUK i Danmark indbyder til det

Læs mere

Prædiken til Alle Helgen 2014.

Prædiken til Alle Helgen 2014. Prædiken til Alle Helgen 2014. Indledning før gudstjenesten: Hvad er det, der fylder mit hjerte med stilhed, hvad er det, der sker? Hvad er det, der fylder dit øje med mildhed, hvad er det, du ser? Hvad

Læs mere

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt April Såril 2004 månedsblad fra Roskilde Frikirke månedsblad fra Roskilde Frikirke Menighedsudflugt Lørdag den 15. maj tager vi på menighedsudflugt. Vi er blevet enige om at tage til Gerlev Legepark,

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Kristi Himmelfartsdag side 1. Prædiken til Kristi Himmelfartsdag Tekst. Luk. 24,46-53.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Kristi Himmelfartsdag side 1. Prædiken til Kristi Himmelfartsdag Tekst. Luk. 24,46-53. 05-05-2016 side 1 Prædiken til Kristi Himmelfartsdag 2016. Tekst. Luk. 24,46-53. Joakim Skovgaards maleri i Viborg Domkirke samler betydningen af Kristi Himmelfartsdag og teksten som vi læste. Den opstandne

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn marts til maj 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

Juledag Intentionen i Lukasevangeliets fødselsberetning og i Johannesevangeliet er den samme: at pege på Kristus som verdens lys og frelser.

Juledag Intentionen i Lukasevangeliets fødselsberetning og i Johannesevangeliet er den samme: at pege på Kristus som verdens lys og frelser. Juledag 2013 Vi har hørt Johannes fødselsberetning. En helt anden historie end i går, hvor det var Lukas juleevangelium, der blev prædiket over i landets kirker. Er det overhovedet en fødselsberetning,

Læs mere

Brødremenigheden Christiansfeld

Brødremenigheden Christiansfeld Brødremenigheden Christiansfeld Nr. 3 Juli - August - September 2014 Kirken set fra præsteboligens gårdside en smuk sommerdag 2 Brødremenigheden i Christiansfeld Præstebolig: Lindegade 26 6070 Christiansfeld

Læs mere

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske 2015.docx. Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4.

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske 2015.docx. Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4. Bruger Side 1 17-05-2015 Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4. Dåbsvandet drypper fra barnets isse, og bedsteforældre blinker med våde øjne. Glæde og stolthed, slægtens og familiens nye

Læs mere

Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus

Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus Prædiken 1. Pinsedag 2012 Apostlenes Gerninger kap 2 og Johs. 14-15-21 Pinse jul og påske og Pinse Hvad er det der gør den Pinse til en højhelligdag? Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus

Læs mere

15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 728/434/397/645//165/439/41/633

15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 728/434/397/645//165/439/41/633 1 15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 728/434/397/645//165/439/41/633 Åbningshilsen Vi er kommet i kirke den sidste søndag i september i sensommerens

Læs mere

GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET

GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET TROENS PRAKSIS GUD ÅBENBARER SIG FOR OS Kristne tror, at den treenige Gud til alle tider giver sig til kende for mennesker, og at han helt og fuldt har vist

Læs mere

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside:

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside: P R O G R A M 0 1 FORÅR Velkommen i Tommerup Indre Mission Tommerup Missionshus Skovstrupvej 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Carsten

Læs mere

Fra Nikolaus til Santaclaus

Fra Nikolaus til Santaclaus Sankt Nikolaus Nogen siger, at Julemanden kommer fra Grønland eller Nordpolen. Andre mener, at han oprindeligt kom fra Tyrkiet, og at hans rigtige navn var Sankt Nikolaus. (Fortsættes) Fra Nikolaus til

Læs mere

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31.

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Påskens historie omfavner os, og bredes ud omkring os her efter påske. En vandring er begyndt gennem

Læs mere

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes (Johs. 20, 19-31)

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes (Johs. 20, 19-31) 1. s. e. påske I 23. april 2017 Sundkirken 10 Salmer: 408 Nu ringer alle klokker 749 I østen 875 Tak Gud 582 At tro er at komme 427 Tak for al 235 Verdens igenfødelse Dette hellige evangelium skriver evangelisten

Læs mere

os ind til sig også selvom vi hele tiden vender ham ryggen.

os ind til sig også selvom vi hele tiden vender ham ryggen. Prædiken ved Reformationsfejring 29-10-2017 Stenderup Kirke 10:30 Tekster: Jer. 18,1-6; Rom 1,16-17; Matt 22,1-14 Salmer: 343, 337, 305, 487, 321, Når du vil Her for et halvt år siden fik jeg en invitation

Læs mere

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken SKT. KNUDS KIRKE Velkommen i Domkirken Velkommen i Domkirken Denne lille oversigt over højmessens forløb er udarbejdet med ønsket om, at du vil genkende gudstjenestens forskellige led og føle dig hjemme

Læs mere

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder København S, 10. juni 2015 Kære menigheder Morten Kofoed Programme Coordinator Baptist Union of Denmark Cell: +45 3011 2904 E-mail: morten@baptistkirken.dk Mange tak for jeres bidrag til Burundis Baptistkirke

Læs mere

De skal komme fra øst og vest

De skal komme fra øst og vest 97. årgang januar - marts 2017 nr. 1 De skal komme fra øst og vest Af Hanne Frøkjær-Jensen, Haderslev Mange skal komme fra øst og vest og sidde til bords med Abraham og Isak og Jakob i Himmeriget. (Matt

Læs mere

Program for foråret 2016

Program for foråret 2016 Program for foråret 2016 Indre Mission i Birkerød Velkommen til forårets møder i Ansgar! I 2016 er det overordnede emne Paulus. I Apostlenes Gerninger i Det ny Testamente hører vi om manden Paulus, der

Læs mere

Løsenordet ophævede forbandelsen og gav håbet liv, og livet blev fyldt af kærlighed. Kraften lå i løsenordet, men uden den

Løsenordet ophævede forbandelsen og gav håbet liv, og livet blev fyldt af kærlighed. Kraften lå i løsenordet, men uden den Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 5. november 2017 Kirkedag: Allehelgensdag/A Tekst: Es 60,18-22; Åb 7,1-17; Matt 5,1-12 Salmer: SK & LL: 402 * 568 * 571 * 566 * 784 I 1800-tallet skrev

Læs mere

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

Søndag den 30 november kl : Syng advent ind.

Søndag den 30 november kl : Syng advent ind. Søndag den 30 november kl. 14.00: Syng advent ind. "Julen har bragt velsignet bud, nu glædes gamle og unge." 1. søndag i advent tænder vi det første lys i adventskransen, og vi tænder lys i juletræerne

Læs mere

Brødremenigheden Christiansfeld

Brødremenigheden Christiansfeld Brødremenigheden Christiansfeld Nr. 3 Juli - August - September 2018 Et blik på de nye dragter til brug ved kærlighedsmåltidet - første gang den 12.august 2018. Læs mere inde i bladet side 3. 2 Trinitatistiden

Læs mere

Nr.5. Maj 2015. Kl. 11.00. Kl. 12.15. Kl. 10.30. Kl. 12.15. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 10.

Nr.5. Maj 2015. Kl. 11.00. Kl. 12.15. Kl. 10.30. Kl. 12.15. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 10. Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.5. 1 Maj 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: 10. maj 5. søndag efter påske Kl. 11.00 Præst fra Døvemenigheden Døvegudstjeneste Torsdag den 14. maj

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

Prædiken til 2.søndag efter trinitatis Tekst. Lukas 14,25-35.

Prædiken til 2.søndag efter trinitatis Tekst. Lukas 14,25-35. 05-06-2016 side 1 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2016. Tekst. Lukas 14,25-35. Det er en dårlig reklame tekst for kristendommen vi lige har læst. Ingen ville skrive sådan i en annonce eller i en

Læs mere

En lille sten i skoen!

En lille sten i skoen! En lille sten i skoen! En lille sten i skoen! Det er noget mærkeligt noget! Jeg har opdaget, at når jeg cykler eller løber en tur en morgenstund, så er der én ting, der er værre end mine ømme og trætte

Læs mere

Discipel 24/7 CELLEGRUPPER Cellegruppernes formål

Discipel 24/7 CELLEGRUPPER Cellegruppernes formål Rentemestervej 109 Discipel 24/7 2400 København NV CELLEGRUPPER Cellegruppernes formål At vokse sammen i troen og i livet som discipel til Guds ære. I cellegrupperne ønsker vi at hjælpe hinanden til at

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 14.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 14. s. efter trinitatis 2016 Tekst. Johs. 5,1-15.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 14.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 14. s. efter trinitatis 2016 Tekst. Johs. 5,1-15. 28-08-2016 side 1 Prædiken til 14. s. efter trinitatis 2016 Tekst. Johs. 5,1-15. Et møde med Gud. Et liv med sygdom, 38 år. Et helt arbejdslivs længde. Hvad han fejlede får vi ikke at vide. Hvad hans personlige

Læs mere

Alle Helgens søndag 2014 Mattæus 5, 1-12

Alle Helgens søndag 2014 Mattæus 5, 1-12 Alle Helgens søndag 2014 Mattæus 5, 1-12 Evige Gud, vor Far i Himlen hold vore døde i dine gode hænder og tag imod vore nyfødte, så at de erfarer, at de altid bliver ledet af din hånd nu og i evighed.

Læs mere

Brødremenigheden Christiansfeld

Brødremenigheden Christiansfeld Brødremenigheden Christiansfeld Nr. 1 Januar - Februar - Marts 2019 Vinterstemning fra kirkepladsen 2 Gudstjenesten, ugens faste fællesskab Brødremenigheden i Christiansfeld Præstebolig: Lindegade 26 6070

Læs mere

Landsstævne for voksne

Landsstævne for voksne KFUM og KFUK i Danmark indbyder til det 25. Landsstævne for voksne på Hotel Nyborg Strand den 20.- 22. januar 2012 TEMA: Diakoni med hjerte, mund og hænder Velkommen til det 25. Landsstævne for voksne

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Prædiken til 10.søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke Salmer: v. 376 v.1-4 // 2

Prædiken til 10.søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke Salmer: v. 376 v.1-4 // 2 Prædiken til 10.søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke 2014 Salmer: 402 448 v. 376 v.1-4 // 2 388 752 v.3-5 Ved gudstjenesten i dag fejrer vi tre små børns ankomst til verden. Tre små mirakler. For

Læs mere

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter:

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Ia. Indledning: Præludium og indgangsbøn: Almægtige Gud, Himmelske Far, du, som

Læs mere

Torsdagsarrangementer

Torsdagsarrangementer Torsdagsarrangementer forår 2017 12. januar: Nytårsfest kl. 13-16 Vi starter det nye år med at spise sammen, og under middagen er der traditionen tro nytårstale, fællessang og underholdning. Tilmelding

Læs mere

Program for foråret 2017

Program for foråret 2017 Program for foråret 2017 Indre Mission i Birkerød Velkommen til forårets møder i Ansgar! Her i foråret 2017 vil tirsdagsmøderne tage udgangspunkt i emnet Forkyndelse der frigør, som er et af Indre Missions

Læs mere

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 1 Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen.

Læs mere

Marts i Tagensbo Kirke

Marts i Tagensbo Kirke Carl Rosenberg-Desroses, sognepræst/menighedspleje: cero@km.dk, tlf. 2118 0057 Kirkekontor, kordegn: tagensbo.sogn@km.dk, tlf. 3581 1977 Kim Olsen, kirketjener, ko@km.dk, tlf. 5354 5546 Ib Myrner, organist

Læs mere

Ammershøj bladet Velkommen til maj 2019 Store Bededag

Ammershøj bladet Velkommen til maj 2019 Store Bededag Ammershøj bladet Velkommen til maj 2019 Store Bededag Dagen hed officielt "ekstraordinær, almindelig bededag" og har siden 1686 ligget fast på fjerde fredag efter påske. Denne lovfæstede store bededag

Læs mere

Sankt Nikolaus. Sankt Nikolaus. (Fortsættes)

Sankt Nikolaus. Sankt Nikolaus. (Fortsættes) Sankt Nikolaus Nogen siger, at Julemanden kommer fra Grønland eller Nordpolen. Andre mener, at han oprindeligt kom fra Tyrkiet, og at hans rigtige navn var Sankt Nikolaus. (Fortsættes) Fra Nikolaus til

Læs mere

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32.

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32. Fredag den 10. juli vil Vibeke Vang og Jan Kristoffersen sige ja til hinanden. Det sker i Roskilde Frikirke kl. 15.00. Kom og være med til denne vigtige begivenhed i Vibekes og Jans liv. Efter vielsen

Læs mere

3. søndag efter påske

3. søndag efter påske 3. søndag efter påske Salmevalg Se, nu stiger solen, 754 I døden Jesus blunded, 221 Stat op, min sjæl, i morgengry, 224 En liden stund, 540 Nu takker alle Gud, 11 Dette hellige evangelium skriver evangelisten

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 10.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2016 Matt. 11,

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 10.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2016 Matt. 11, 31-07-2016 side 1 Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2016 Matt. 11, 16-24. Skal vi spille matador? Sådan kan mit barnebarn ofte spørge mig. Eller skal vi lege gemme? Tid sammen i legens verden. Næsten alt

Læs mere

Det er nemmere at skabe en løgn, end at være sandhed.

Det er nemmere at skabe en løgn, end at være sandhed. Bruger Side 1 13-08-2017 Prædiken til 8.søndag efter trinitatis 2017. Tekst. Matt. 7, 15-21. Det er nemmere at skabe en løgn, end at være sandhed. Det emne som denne søndags gudstjeneste tager op, er den

Læs mere

Hil dig, Frelser og Forsoner

Hil dig, Frelser og Forsoner Mel.: C.Chr. Hoffman 1878 Thomas Laub omkring 1890 Hil dig, Frelser og Forsoner 1. Hil dig, Frelser og Forsoner! Verden dig med torne kroner, du det ser, jeg har i sinde rosenkrans om kors at vinde, giv

Læs mere

Nyt fra Skovgården Maj 2016

Nyt fra Skovgården Maj 2016 Nyt fra Skovgården Maj 2016 Aktivitetscentret Skovgården Skovgården 1, 3500 Værløse www.skovgaarden.furesoe.dk tlf. 7235 5800 Centerleder: Merete Harrig Mail: mlh@furesoe.dk Åbningstider: Centret Receptionen,

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 1 Februar 2015 Hyggeklubben mødes hver anden torsdag i ulige uger fra kl. 13.30 til 16.00. Vi spiller kort, spil og snakker og får kaffe

Læs mere

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Om at være frivillig I Zions sogn vil vi gerne, at kirken er en levende og aktiv kirke. Derfor tilbyder vi mange forskellige aktiviteter.

Læs mere

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER GRUPPE 1: BØNNER I Det Gamle Testamente står der i salme 139: Før ordet bliver til på min tunge, kender du det fuldt ud, Herre. Giver det mening at bede, hvis Gud allerede ved, hvad vi vil sige? En kvinde

Læs mere

BAUNEPOSTEN. April & maj

BAUNEPOSTEN. April & maj BAUNEPOSTEN April & maj 2015 Redaktionen Henriette Tranberg..40 24 99 80 Mail: htr@ltk.dk Karin Andersen 40 24 99 70 Mail: kaan@ltk.dk Indlæg til Bauneposten, løsning på krydsord og lign. kan afleveres

Læs mere

11. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 7. august 2016 kl Salmer: 443/10/436/151//681/439/122/62

11. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 7. august 2016 kl Salmer: 443/10/436/151//681/439/122/62 1 11. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 7. august 2016 kl. 10.00. Salmer: 443/10/436/151//681/439/122/62 Åbningshilsen 11. søndag efter trinitatis er den fjerde og sidste søndag om De To Veje.

Læs mere

HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE

HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE 1 HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE At stille sig ind på pinsen Sammenstillet maj 2016 af Flemming Baatz Kristensen frit efter inspiration fra kirkens tradition Kort før Jesus afsluttede sin tilværelse på

Læs mere

som er blevet en del af min ånd og min krop og min sjæl

som er blevet en del af min ånd og min krop og min sjæl Appetizer: Tænk at få at vide at det menneske som jeg elsker som jeg deler liv med som er blevet en del af min ånd og min krop og min sjæl ikke skal være her mere.. vil forlade mig, fordi han eller hun

Læs mere