De fælles værdier Nye målgrupper i spil De fremtidige personlige fortællinger KONKRETE TEMAER & FORMGIVNINGSREFLEKSIONER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "De fælles værdier Nye målgrupper i spil De fremtidige personlige fortællinger KONKRETE TEMAER & FORMGIVNINGSREFLEKSIONER"

Transkript

1 UDVIKLINGSKRITERIER FORTÆLLINGERNE De fælles værdier Nye målgrupper i spil De fremtidige personlige fortællinger KONKRETE TEMAER & FORMGIVNINGSREFLEKSIONER Temaer og refleksioner fra processen Praktiske perspektiver YDERLIGERE PERSPEKTIVER FOR OMRÅDET BILAG

2 1. DE FÆLLES VÆRDIER

3 De fælles værdier Fællesskab & hygge Vi ønsker at skabe en facilitet, som kan underbygge mødet mellem foreningerne og stedets øvrige brugere. Enten gennem tilfældige eller planlagte møder, der kan medvirke til relations skabelse og sammenhold på tværs. Den fysiske form skal give plads til nærvær og hygge mellem foreningerne og øvrige brugere gennem kombinationen af små intime rum og større fællesrum. Friluftsliv & familieliv Der skal være tilgængelighed for alle - året rundt. Et sted, hvor man kan mødes i naturen enten i organiseret eller uorganiseret form. Stedet som skoler, institutioner og børnehaver benytter til leg, læring og udeliv. Et sted, familier og andre har mulighed for at benytte til bålhygge, aktiviteter og oplevelser i naturen. Gennem planlagte eller tilfældige møder kan man på tværs af formål nyde naturen, vandet og lære om bæredygtigt fiskeri eller få inspiration fra hinandens aktiviteter og udvikle nye tværgående tiltag. Dynamisk & mangfoldig De fysiske rammer skal indeholde en dynamik, der åbner mulighed for arrangementer og andre aktiviteter og events omkring søen - samt imødekomme forskellige brugere, så vi opfordrer til et mangfoldigt aktivt liv. Æstetik En form, som både komplementerer naturen og funktionaliteten og giver en glidende overgang mellem land og vand. Iboende robusthed og praktisk brug, som sikrer et rent og trygt værested.

4 2. NYE MÅLGRUPPER I SPIL

5 Årshjul Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag kl 5-7 HF kl 7-9 Ud fra vores mapping af både årshjul og ugeplan viser det sig ud fra målsætning om aktivitet 7-24 hele året rundt at det især er i tiden 9-16, der kan være mulighed for at tiltrække nye målgrupper og aktiviteter omkring søen. I den forbindelse har de fire foreninger udpeget nye målgrupper, der kan bringes i spil. Dette overblik er at finde i bilagslisten. Svø m HF GY M Svø m Svø m Svø m HF GY M kl 9-11 GY M Maj Juni Svø m Svø m HF GY M kl kl HK BAD Løb * kl kl kl Evt. Dyb Evt. Dyb Evt. Dyb Tri FULD MÅN Svø m E Løb * Løb * Tri Evt. Svø Dyb m Tri Svø m Tri Evt. Svø Dyb m kl Ugeplan KAJAK Aktivitet Events/kommentar VINTERBADERE Aktivitet TRI Events/kommentar Aktivitet Feb fuldmåne badning, evt vinterbader festival Løb fuldmåne badning, "Andens" årsdag Løb Mar fuldmåne badning Jan April Maj Løb Fuglsang sø stafet/dyp Juli Svøm Herning TRI Svøm ½ Iron Man Svøm intro kajak Svøm Sep fuldmåne badning Svøm Okt fuldmåne badning Løb Nov fuldmåne badning Løb fuldmåne badning, Lysfest m kajakklub Løb Dec Aktivitet FISK Events/kommen tar Kold vinter (is) = ingen fisk Kold vinter (is) = ingen fisk Kold vinter (is) = ingen fisk Svøm intro kajak Juni Aug Events/komment ar Lysfest (ude), Nytårskur (inde) "Gedde-tur" Varm sommer = ingen fisk Varm sommer = ingen fisk

6 3. FREMTIDIGE PERSONLIGE FORTÆLLINGER

7 Kl. 19 tirsdag (Efterår) LYSTFISKEREN En uge ved søen hele året rundt Jeg elsker naturen og vil rigtig gerne lære andre om bæredygtigt fiskeri og friluftsliv I et af foreningernes opvarmede fællesrum afholder Thomas kurset Fisk & Friluft. Både underviser og deltagere møder kajakroerne, som sidder og hygger efter en tur på vandet og triatleterne, der skal i gang med deres træning. Under kurset går de rundt om søen, og Thomas viser dem de tilladte fiskesteder og lærer dem om bæredygtigt fiskeri. De møder nogle andre gæster, som spørger ind til fiskemulighederne. Thomas guider dem og henviser også til de to infotavler om søens natur. Kl. 8 lørdag (Sommer) I samarbejde med en anden forening har Mads arrangeret en fisketur for flygtninge fædre og deres børn. De mødes i det offentlige fælleshus, hvor de får en kort snak. Derefter går de ud og fisker. Mads viser dem steder, man må fiske, og fortæller dem om naturen i Danmark. Da de har fanget et par fisk, går de tilbage og ordner fiskene i grovkøkkenet udenfor. Inden de tager hjem, sidder de og får lidt mad og en kop kaffe. Børnene synes det er sjovt at lege ved vandet. Kl. 19 lørdag (Forår) Gennem sociale medier har Thomas kommunikeret en pop-up-event med overnatning i det overdækkende område. Vejret er godt til mad over bål, fiskeri og stjernekiggeri fra soveposerne sidst på aftenen. Der kommer især børnefamilier, men også nogle fra de andre foreninger i området.

8 Kombinationen af land & vand TRIATLETEN Triathlon event en weekend i foråret Det gode ved Fuglsang Sø er vandkvaliteten, omklædningen tæt ved vandet og asfalten, der giver mulighed for at holde større events Til vores events er forholdene omkring Fuglsang Sø optimale, fordi at land og vand kombinationen ligger så tæt på hinanden. Der er taget højde for os, så der er asfalteret helt ned til vandet, så der er perfekte forhold til skifte mellem løb, cykel og vand. Og ikke mindst er vandkvaliteten helt i top. Tilgængeligheden skaber møde med andre Både til træning og til de større events er det fedt, at der er gode parkeringsforhold tæt på. Omklædningen ligger tæt på søen, så man ikke kører hjem, men bliver dernede og hygger sig sammen bagefter. Nogle gange møder vi fiskerne, som underviser eller kommer over efter en fisketur. Kajakroerne sidder også tit i rummet og hygger sig efter en tur på vandet. Nogle gange sidder vi sammen. Andre kommer også forbi. Der er åbent og alle er velkomne! Træning og fællesskab Hvis vejret er godt kan vi blive derude og grille eller sætte os ind i det offentlige fællesrum. Det er hyggeligt, når der er andre strandgæster eller måske unge, som sidder og hygger i solen om aftenen.

9 Kl VINTERBADER En vintermorgen Efter saunaen er kommet, hopper jeg i flere gange. Fra saunaen nyder jeg den fantastiske udsigt over søen Inden jeg kører hjemmefra tænder jeg saunaen, så den er klar efter jeg har badet. Så kan jeg nå både at bade og sidde i saunaen, inden jeg skal på arbejde. Kl Jeg låser mig ind i den varme omklædning, klæder om og tager mit håndklæde med ud på badebroen. Her hænger jeg håndklædet på knagen, inden jeg hopper i vandet. Saunaen er dejlig varm, da jeg kommer op. Der er stille og helt roligt. To af de andre vinterbadere kommer og hopper i vandet. Jeg sidder i saunaen og nyder solopgangen. Af og til kan jeg se en løber eller hundelufter på stien. Nogle gange hopper jeg i vandet en gang mere. De andre kommer op, vi sidder og snakker lidt. Kl På vejen ud hilser jeg på dagplejeren, som er ved at gøre klar til deres dag herude i fælleshuset med børnene.

10 Et sted man har lyst til at blive KAJAKROER En forårsaften Vi har fået et sted, hvor folk ikke kan lade være med at komme. Det er sjovt og hyggeligt for alle Vi mødes efter arbejde og roer en times tid rundt på søen. Med slæbestedet og broen er det blevet nemt at få kajakkerne ned og op af vandet. Og ikke mindst tilkørselsforholdene, så vi kan komme ned med vores kajaktrailer, når vi skal på længere ture. Vi sidder tit og får en kop kaffe bagefter nogle gange om sommeren bliver vi derude og spiser sammen. Så er det dejligt med det lille basale køkken. Og ikke mindst den opvarmede omklædning, hvor vi også kan tage et bad. Det er godt med fleksibiliteten i både at kunne sidde ude og inde, så vi ligegyldigt vejret kan nyde samværet og stedet. Vi håber man engang kan ro rundt mellem de forskellige søer i området. Forening versus offentlig Det er lækkert, der er opdeling imellem foreningernes rum og de offentligt tilgængelige rum. Så sikrer vi også, der er en opdeling af ansvarsområder mellem os og Herning Kommune, der medfører at området fremstår rent og pænt. Nye kombinationer Vi håber, at der på sigt kan tages initiativ til at kombinere nye sportsgrene og målgrupper, så vi også kan ramme nogen af dem, som ikke kommer herude i dag.

11 HUNDELUFTER En onsdag eftermiddag Det er dejligt, der er tænkt på os, så vi har steder, vi kan komme af med hundeposerne, og vi kan nyde solen i læ. Frisk luft & motion Når Asterix og jeg går tur, når jeg kommer hjem fra arbejde, er den perfekte rute en tur rundt om søen. Vi starter og slutter ved huset. Det er godt, der er et lille område på ruten, hvor hundene også kan få lov til at bade. Ved huset møder vi både løbere, kajakroere m.fl. Efterhånden kender vi hinanden. Jeg kommer her næsten hver dag. Læ & mødested Det passer med, at vi slutter ved huset. Så sidder jeg lidt og nyder solen, og Asterix kan få lidt vand. Der kommer næsten altid nogen hen og snakker med Asterix - eller jeg mødes med Hanne, som også er ude at lufte hund.

12 Leg & motion BØRNEFAMILIE En søndag formiddag Vi tager tit herud og leger med ungerne. Nogle gange mødes vi med andre familier, eller vi skiftes til at løbe en tur Med det offentlige hus er der ly og læ. Vi mødes ofte med nogen af vores venner. Så har vi madpakker med og leger i de forskellige aktivitetsområder. Af og til er der nogen af os voksne, som løber en tur enten med hinanden eller med børnene på cykel ved siden af. En søndag mødte vi nogen af kajakroerne, som gerne ville lade børnene prøve en tur i en af kajakkerne på det lave vand. En anden gang havde en familie arrangeret, at vi kunne prøve paddleboards det er super med det lave vand på vandlegeområdet til sådanne aktiviteter. Fællesskab og hygge Det er hyggeligt, at vi har mulighed for at have et offentlig rum, hvor vi kan have vores ting og sætte os ind, hvis vejret ikke er så godt. Så kan ungerne løbe både ude og inde uden at blive for kolde. Børnefamilien er en vigtig målgruppe at tænke ind, ud fra foreningernes ønske

13 LØBER En vintermorgen Det er hyggeligt, der er aktivitet ved huset fra morgenstunden Nogle gange bader jeg også Mødested Jeg løber altid med en veninde. Vi mødes ved huset. Enten løber vi en eller to gange rundt om søen. Om sommeren sidder vi altid og snakker lidt bagefter. Om vinteren slutter vi af med en kold dukkert. Vi møder altid vinterbadere, hundeluftere og andre løbere, når vi er herude et par gange om ugen. Underlag & belysning Det er fedt at vi så tæt på byen kan tage en løbetur i naturen. Belysningen omkring huset og rundt på ruten skaber tryghed både om morgenen og aftenen.

14 4. TEMAER OG REFLEKSIONER FRA PROCESSEN

15 IDENTIFICEREDE TEMAER I PROCESSEN UDDYBNING AF TEMAER & BALANCEPUNKTER TIL REFLEKSION PÅ NÆSTE SIDER MANGFOLDIGT & MULTIFUNKTIONELT NATUR & LANDSKAB MØDESTED PRIVATE / OFFENTLIGE RUM TEKNOLOGI KVALITET & MODULÆRE MULIGHEDER LY & LÆ LEG & LÆRING LAND & VAND

16 KVALITET & MODULÆRE MULIGHEDER Vi skal være ambitiøse omkring kvaliteten af byggeriet og samtidig tage højde for økonomien. Det kan derfor være en mulighed med fleksibel tilpasning og udvidelser med inspiration fra modulære byggeklodser, så der bliver mulighed for, at nye foreninger kan komme til, eller hvis behovene ændres med tiden. Det kan også være flytbare elementer, som kan skabe fleksibilitet til forskellige brugsscenarier. Identificerede byggeklodser: Fælles klubhus/opholdsrum Opbevaring Bad og toilet (offentligt og privat *) Sauna Overdækket udeområde Bade/bådebro/slæbested Værksted/fleksibel pusleplads for alle Læringsrum (ude og inde) Bålplads Shelter *Med privat menes rum/områder, hvor kun de 4 foreninger har adgang Byggeriet skal støtte op omkring muligheden for at mødes tilfældigt og planlagt. Det planlagte møde kunne være, når skoler vælger at bruge stedet til læring om udelivet og natur og mødes med en naturvejleder. Det tilfældige møde kunne være ved at tænke i nicher, hvor man ikke sidder sammen men alligevel så tæt, at der er mulighed for, at det tilfældige møde opstår. Det tilfældige møde kan også opstå ved, at stedet giver mulighed for pop-up events.

17 MANGFOLDIGHED & MULTIFUNKTIONELT Allerede i dag er der mange forskellige målgrupper, der benytter stedet, hvilket skal bibeholdes. Derfor skal ingen skræmmes væk, og man skal også tilgodese se nye målgrupper, som for eksempel handicappede, som i dag ikke har nem adgang til området. Det er ret tydeligt, at foreningerne ikke bruger stedet i tidsrummet kl i hverdagene. Det giver mulighed for nye målgrupper i dette tidsrum. Det kunne være skoler, daginstitutioner eller pensionister i nærområdet. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag kl 5-7 kl 7-9 kl 9-11 kl kl MEGET LIDT AKTIVITET kl kl kl kl PRIVAT OG OFFENTLIGT Privat lles Fæ Offentligt Blandt foreningerne er der ønske om, at nogle at rummene bliver private forstået på den måde, at de kan lukke/låse af til deres rum. Men for at skabe møder med andre er det nødvendigt, at det også inviterer andre ind. Man kan dele det i forskellige typer af rum, hvor det private er et fælles foreningsrum, hvor alle foreningerne har adgang - et rum, som dog stadig kan låses af, og det offentlige rum er det, som altid er åbent og kan benyttes af alle.

18 NATUR & LANDSKAB Naturoplevelsen er en styrke for området. Det sætter foreningerne pris på. Derfor bør der reflekteres over følgende kontraster/balancepunkter. LANDSKABET finde balancen mellem landskabet, naturen og det urbane omkring søen finde en balance benyttelse og beskyttelse finde balance mellem lys og mørke, så området ikke bliver lysforgiftet, men stadig skaber tryghed finde balance mellem stort nok og ikke for stort finde balancen mellem ro/stilhed og liv/aktivitet Opfordre til brug året rundt 7/24 af både organiserede og uorganiserede finde balancen mellem landskab, natur og det urbane URBANE I NATUR

19 NATUR & LANDSKAB finde en balance mellem naturen og folks måde at indtage den på BESKYTTELSE BENYTTELSE

20 NATUR & LANDSKAB finde balance mellem lys og mørke, så området ikke bliver lysforgiftet, men stadig skaber tryghed MØRKE LYS

21 NATUR & LANDSKAB finde balance mellem stort nok og ikke for stort LILLE STORT

22 NATUR & LANDSKAB finde balancen mellem ro/stilhed og liv/aktivitet RO/ STILHED LIV/ AKTIVITET

23 NATUR & LANDSKAB ÅRET RUNDT - 7/24 SOMMER VINTER

24 LEG & LÆRING En mulig målgruppe er daginstitutioner og skoler, som kan udnytte tidsrummet mellem kl Et læringsrum (ude og inde) om livet under og over vand. Det kan være anledning til, at foreninger hjælper med at lære børn om søen og området. Det kan udvides med vandleg i form af legefaciliteter eller eksempelvis kajakintroduktion eller andre vandlege.

25 LY & LÆ Området er præget at meget lidt læ fra den naturlige vegetation. Derfor skal ly og læ tænkes ind i udformningen, så folk stopper op og gerne vil blive. Det kan være placering af bygningerne eller installationer, der afskærmer. LAND & VAND Det virker oplagt, at det bliver et samlet element i mødet mellem land og vand. Et element, som forbinder vand med land eksempelvis bade-/bådebro som kommer op på land og bliver en til en bygning/et uderum og et samlingssted.

26 NYE TEKNOLOGIER OG SMARTE LØSNINGER Hvis muligt og det giver mening, skal nye teknologiske løsninger tænkes ind i projektet. Det kunne være: SMS besked til af starte sauna Interaktivt lys kun lys ved bevægelse eksempelvis til løbere rundt om søen Åben / lukke funktion af fælles rum via digitale låsesystemer (ligesom i visse haller) Læringsrum med touchskærme, fx læring om livet over og under vand QR tags rundt om søen, tags der informerer om naturen Bruge Get Event (Conventus) til at booke og låse fælles rum op eksempelvis sauna

27 5. PRAKTISKE PERSPEKTIVER

28 Praktiske perspektiver Forhold der i det videre forløb skal vurderes og evt. implementeres i den endelige løsning. Parkeringsforhold & adgangsforhold Skiltning og information Vigtigt med toiletforhold & placering Drift ( privat, fælles, offentlig) Renovation Fisketilladelse på vestsiden & fiske information (hvor, hvordan og hvorfor) omkring søen Bekæmpelse af alger (afhjælpes ved at se på fiskebestand?) Stander/ skilte med regler for fiskeri Vicevært

29 ET PAR REFLEKSIONER OVER OMRÅDET SOM HELHED

30 FREMTIDIGE REFLEKSIONER OVER OMRÅDET SOM HELHED Hjertet er fokus i projektet. I helikopterperspektiv kan området på sigt ses som et loop med flere zoner og sammenhænge til den omkringliggende natur og øvrige områder. 1.Hjerte Fællesskab/samvær Støttefaciliteter 3 2. Leg og bevægelse Vandleg/ sanser Puls-spot Udendørs fitness justering af toiletfaciliteter på sigt Motionsspot Pitstop Discgolf 4. Eventzoner 5. Landmark/ landart Adgang til andre naturområder via former for søovergange. 5 3 Stizoner Sø-loop Sti med forskellige aktiviteter Forbindelser mellem stier omkring søen og til andre områder

31 BILAG Overbliksbilleder baseret på input fra workshop med foreningerne

32 Bilag Konkrete ønsker fra foreningerne Procesbilleder

33 Konkrete ønsker fra foreningerne FORENINGSØNSKER VINTERBADERE KAJAK TRIATHLON LYSTFISKERE Refleksioner LYS Lys til de tidlige morgenbad og aftenbadningerne. - Udenfor opholdsrum, evt. også lys på badebro. PARKERING/TILGÆNGELIGHED Parkeringsforhold Belægningen rundt om søen gøres egnet til kørestole. Asfalteret vej til/fra Søbadet (så man ikke skal trække cykel eller køre på grus) SAUNA Elektrisk sauna. Evt. start via mobil/sms (kapacitet ca. 20 personer). -udvalgte personer har adgang til at starte sauna. (med udsigt) Sauna Sauna i forbindelse med badefaciliteter VAND/SKYLD Vandhane (hvis muligt pga. frost) til skyl af sko. Udendørs bruser (hvis muligt pga. frost) Cykel vaskeplads OPHOLDSRUM Opholdsrum med borde, bænke/stole, lys, varme, strøm. - adgang for medlemmer via nøgle(kort). Fælles lokaler til ophold og samvær, deler gerne med andre, men der skal findes en måde, hvor på man kan booke sig ind. Møde/fælleslokale til 1-2 skoleklasser/ børnehavegrupper el. ca. 50 personer. Et lille køkken med det basale. Klublokale faciliteter. Lokale med plads til ca personer ved borde, inkl. lette køkken faciliteter (mulighed for bespisning af ved mad udefra). Mulighed for siddepladser/lys under tag til events/kursusaktiviteter (Også for andre brugergrupper). Hvis varme i rum gives mulighed for kurser året rundt. Ellers afgrænses det til sommerhalvåret. Overdækket offentlig areal. Bæredygtig opvarmning OPBEVARING Skabe til tøj Knager til ophæng af kåber (se evt. halvmur under nice to have) - så der ikke skal ligge kåber, håndklæder direkte på bro/gelænder. Er meget tit beskidt pga. fuglene. Plads til kajakker, min. 100 m2 til de aktive kajakker. Passive kajakker opbevares på 100 m2 på Ålykkevej. Det kunne være ønskeligt på sigt at få samlet alle kajakker ved søen. (Nice to have de kører alligevel alle kajakker til Ålykkevej og vinteren, hvor de også laver hovedreperationer ) Behov for 50 m2 til kajaktrailer (nice to have) Kort afstand til vandet, det er tungt at slæbe kajakkerne for langt. Opbevaringsplads til båd (anvendes til vandsikkerhed og evt. midlertidig udlægning af ekstra bøjer) Opbevaringsplads til udstyr (skiftezone mm.) 5-6 m2 opbevaring "Sikret" trænings skiftzone (ie. et bikerack hvor cyklerne kan være låst sikkert inde imens vi svømmer/løber) Mulighed for tør opbevaring af båd under tag/låge. (Både til rådighed for alle) Opbevaring af redningsveste BADEBRO 2-3 trapper fra badebro med skridsikkert underlag og gelænder - Vanddybde ved trappe ca. 150 cm. så man kan komme helt ned i vandet, selv ved et lille vågehul. Halvmur på badebro, til ophæng af badkåber, samt afskærmning Badebro/isætningsbro med lift til at lifte handicappede ned i en kajak. Sandstrand eller bro/flydebroer, som bådene kan sættes i fra. Faste måtter ved ramper og/eller badebro fra strandsiden til at komme i/op af vandet. Mulighed for fortøjning af båd/evt. 2 både ved bådebro/lås af denne. VÆRKSTED Ålykkevej fungere fint som vinterværksted. Så det er kun til små reparationer om sommeren ved Fuglsang Sø. OMKLÆDNING / TOILET Kønsopdelt omklædning med toilet og bruser(e) og ikke mindst ophæng til tøj/kåber, nøgle. Omklædnings faciliteter og bad til damer og herrer. Hvis bad/omklædning samt toilet deles med andre brugergrupper/offentlige gæster, skal kommunen tage sig af rengøringen. Damer og herrer kan fint benytte samme toilet. Omklædnings faciliteter ved søen med mulighed for bad. UDENDØRS/ANDRE FACILITETER Borde / bænke Grill / bål plads Overdækket skraldespand I hjørnet af søen kunne der laves et legeområde som fx på havnefronten i Aalborg, en form for vandet er giftigt Faste bøjer i søen. Gerne opmålte aflange baner eller udlagt i firkant. Styrketrænings faciliteter Mulighed for bålplads/siddepladser til kursus og anden aktivitet. Shelterpladser? Stander med regler for fiskeri i søen.

34 Konkrete ønsker fra foreningerne ANDET VINTERBADERE KAJAK TRIATHLON LYSKFISKERE ANDRE INPUT Fast slåning af søgræs / bundvækst i søen Forbedring af vandkvaliteten i sommerperioden (løsning på alger i sommerperioden). Opfordring til ændring af fiskepladser og fiskesæson i søen. Eks. kunne den sydlige del af søen, hvor der ikke er badende, sagtens åbnes for helårsfiskeri, ligeledes bredstykket syd for højhusene, hvor søens dybeste område er. Strandene burde lukkes for fiskeri året rundt (Risiko for fiskekroge, der kunne ligge i sandet) Opfordring til C&R fiskeriregler. (Søens balance kan hurtigt ødelægges) Det kan konstateres, at der drives en del ulovligt fiskeri derude, og at en del rovfisk hjemtages. Dette kan hurtigt forrykke søens naturlige balance og gøre vandet uklart/ulækkert for badende. Flere steder på Sjælland og i andre søsystemer indføres eks. vindue på cm., hvor gedder i denne størrelse må hjemtages. Fisk over og under denne størrelse, skal genudsættes. Forslag til samarbejde med kajakklubben om kursus/hyggeaften, lære af hinanden og måske skabe tværfaglige interesser. Problematik med alger i sommerhalvåret kan afhjælpes ved at se på fiskebestand, som kan forbedre vandkvalitet og sigtbarhed (DTU aqua)

35 Procesbilleder

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2017

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2017 Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2017 Velkommen til årets sommerprogram hos Idræt og kultur. Programmet er blevet til ved et fællesmøde i idræt og kulturtilbuddet, hvor der kom mange idéer på banen.

Læs mere

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2019

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2019 Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2019 Velkommen til årets sommerprogram hos Idræt og kultur. Programmet er blevet til ved et fællesmøde i idræt og kulturtilbuddet, hvor der kom mange idéer på banen.

Læs mere

Friluftsstrategi

Friluftsstrategi Friluftsstrategi 2017-2024 3 5 6 8 9 10 11 Vision for friluftslivet Mål for friluftslivet Handlinger for friluftslivet Tilgængelighed og sammenhænge Regionale ruter og muligheder Friluftsliv i byen Formidling

Læs mere

Fuglsang Søbad. - Et multihus for foreninger, skoler og institutioner m.fl. Ideoplæg august 2017

Fuglsang Søbad. - Et multihus for foreninger, skoler og institutioner m.fl. Ideoplæg august 2017 Fuglsang Søbad - Et multihus for foreninger, skoler og institutioner m.fl. Ideoplæg august 2017 Aktører, aktiviteter og interessenter i området Herning Kajakklub Vinterbadere Udendørs Fitness Frisbee Golf

Læs mere

De første spørgsmål handler om formålet og målsætningerne med byggeriet

De første spørgsmål handler om formålet og målsætningerne med byggeriet Side 1 af 5 Evaluering [247] Projektet Journalnr. 2012-F-0011 Projektets titel Bevilget beløb 3000000 Jels Søbad, Jels De første spørgsmål handler om formålet og målsætningerne med byggeriet Formål og

Læs mere

DET FLYDENDE FORENINGSHUS GEISLER & NØRGAARD

DET FLYDENDE FORENINGSHUS GEISLER & NØRGAARD DET FLYDENDE FORENINGSHUS FORENINGSHUSET AK KLUBBEN RUMLIG PLANDISPONERING SKABER ÅBENHED & PRIVATHED BÅDE MOD VAND OG FLADEN FORBINDER FUNKTIONERNE TIL ET LOKALT FÆLLESAREAL BEVÆGELSE SKER PÅ RAMPER OG

Læs mere

VISION ØSTERSTRAND VISION INDLEDNING ØSTERSTRAND

VISION ØSTERSTRAND VISION INDLEDNING ØSTERSTRAND FREDERICIA Fredericias bynære strande, Østerstrand og Hyby Lund Strand, giver byens borgere og gæster helt unikke udfoldelses- og oplevelsesmuligheder. Strandene har derfor rigtig mange besøgende året

Læs mere

Nyhedsbrev november december Kære forældre.

Nyhedsbrev november december Kære forældre. Nyhedsbrev november december 2018 Kære forældre. Det er igen blevet tid til et nyhedsbrev. Denne gang er årets bedsteforældrejuleklippeklisterdag netop blevet afholdt. Endnu engang var det en rigtig god

Læs mere

De første spørgsmål handler om formålet og målsætningerne med byggeriet

De første spørgsmål handler om formålet og målsætningerne med byggeriet Side 1 af 5 Evaluering [329] Projektet Journalnr. 2012-F-0061 Projektets titel Bevilget beløb 600000 Naturrum til Vang Granitbrud De første spørgsmål handler om formålet og målsætningerne med byggeriet

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2018 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Grønne spirers konkurrence. Dagplejen Beder/Malling

Grønne spirers konkurrence. Dagplejen Beder/Malling Grønne spirers konkurrence Dagplejen Beder/Malling Kære Grønne spirer I dagplejen Beder/Malling kan vi i sandhed sige, at vi er vildt begejstrede for udelivet. Vi voksnes glæde ved naturen smitter automatisk

Læs mere

Råbjerg Mile: Handicapdag og rullende trapper

Råbjerg Mile: Handicapdag og rullende trapper Råbjerg Mile: Handicapdag og rullende trapper Af naturvejleder Villy K. Hansen, Naturstyrelsen Vendsyssel Da det kan være alt for sjældent at handicappede kommer ud i naturen, har Naturstyrelsen Vendsyssel

Læs mere

IDÉOPLÆG BLÅ RUM VED FUGLSANG SØ HERNING White Arkitekter / Pettersson Arkitekter April 2018

IDÉOPLÆG BLÅ RUM VED FUGLSANG SØ HERNING White Arkitekter / Pettersson Arkitekter April 2018 IDÉOPLÆG BLÅ RUM VED FUGLSANG SØ HERNING White Arkitekter / Pettersson Arkitekter April 2018 INDHOLD 01 Indhold 02 Stedet og dets præmiser 04 Kort og Oversigtsplan 1:1000 05 Overordnet disponering - Flowdiagrammer

Læs mere

Kære børn og forældre

Kære børn og forældre Kære børn og forældre Så nærmer sommerferien sig med hastige skridt. Vi synes selv maj er fløjet af sted, måske er det alle de ekstra fridage, vi har haft. Og de er fortsat ind i juni, så derfor kommer

Læs mere

Om Kerteminde Kajakklub

Om Kerteminde Kajakklub Siden er sidst revideret den 2. januar 2016 af GRL Om Kerteminde Kajakklub Kerteminde Kajakklub blev etableret i juni 2005 ved en stiftende generalforsamling og er således stadig en ny klub. Det betyder,

Læs mere

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR.

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. Deltakvarteret - den første bydel i Vinge VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. 1 Frederikssund Naturområder Vinge er en helt ny by i Frederikssund Kommune. I Vinge får du det bedste fra byen og naturen

Læs mere

Fremtidens idrætsfaciliteter Opsamling skoleworkshop i

Fremtidens idrætsfaciliteter Opsamling skoleworkshop i Fremtidens idrætsfaciliteter Opsamling skoleworkshop i 7080 10.09.2018 Idræt og fritid Hvad synes du er fedt at lave i din fritid? Være sammen med vennerne Hvor er de fede steder i byen? Hvorfor er det

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Efterårsprogram 2015

Efterårsprogram 2015 Efterårsprogram 2015 Kære beboer Velkommen til Nivå Nu s efterårsprogram 2015. Her kan du læse om de forskellige aktiviteter, som vi laver i dit lokalområde i løbet af efteråret, og du kan finde kontaktoplysninger

Læs mere

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Hej Alle børn og voksne på fritidshjemmet, vil hermed ønske dig velkommen til fritidshjemmet. På fritteren er vi 50 skolebørn og 4 voksne. Men i den

Læs mere

MAD- OG BEVÆGELSES- FÆLLESSKABER I FRYDENLUND

MAD- OG BEVÆGELSES- FÆLLESSKABER I FRYDENLUND MAD- OG BEVÆGELSES- FÆLLESSKABER I FRYDENLUND FÆLLES MORGENMAD OG GÅTUR Kunne du tænke dig at starte dagen på bedste vis med morgenmad efterfulgt af en frisk gåtur sammen med andre? Du har nu mulighed

Læs mere

Mogens Bruun TET AKTIVIT. pålæg. 29. maj. 26. maj. Åbent hus, med. Madpakketur fra. 5. maj. skole) (Skansevejens. 31 maj, 21:000 12:000 18:000 -

Mogens Bruun TET AKTIVIT. pålæg. 29. maj. 26. maj. Åbent hus, med. Madpakketur fra. 5. maj. skole) (Skansevejens. 31 maj, 21:000 12:000 18:000 - Aktivitetsplan 2016 2016 DATO TID AKTIVIT TET 3. april 11:000 5. april 19:000-21:000 Standerhejsning Efter standerhejsningen er Fredericia Roklub vært ved et glas vin, og der vil efterfølgende være lidt

Læs mere

Afdeling Nord - Jægervangen 39, 2820 Gentofte I Afdeling Syd - Tjørnestien 7, 2820 Gentofte Tlf I

Afdeling Nord - Jægervangen 39, 2820 Gentofte I Afdeling Syd - Tjørnestien 7, 2820 Gentofte Tlf I Afdeling Nord - Jægervangen 39, 2820 Gentofte I Afdeling Syd - Tjørnestien 7, 2820 Gentofte Tlf. 3965 6510 I www.bornehuset-solstraalen.dk Indholdsfortegnelse: Velkommen. 1 Faktatjek. 1 Fødselsdage...

Læs mere

SFO/Tidlig SFO. Valhalla

SFO/Tidlig SFO. Valhalla SFO/Tidlig SFO Valhalla 2017-2018 Valhalla er: Et sted, hvor børnene har aktiv indflydelse på dagens indhold. Et sted, hvor børnene kan være aktive i leg, kan eksperimentere, slappe af, kede sig, alt efter

Læs mere

Nyhedsbrev Februar 2015

Nyhedsbrev Februar 2015 Fælles for hele Børnehuset Nyhedsbrev Februar 2015 Fødselsdag for hele Børnehuset: Tirsdag den 3. Februar holder vi fødselsdag for hele børnehuset med bla. Underholdning fra børnene og fællesspisning.

Læs mere

Aktivitetsoversigt! Tlf.: 96 49 59 00 SMS: 20 80 59 21 heste@meldinfo.dk www.meldgaardheste.dk. www.facebook.com/meldgaardheste.dk

Aktivitetsoversigt! Tlf.: 96 49 59 00 SMS: 20 80 59 21 heste@meldinfo.dk www.meldgaardheste.dk. www.facebook.com/meldgaardheste.dk Sjørupvej 13 Grønnerup 9640 Farsø Aktivitetsoversigt! Tlf.: 96 49 59 00 SMS: 20 80 59 21 heste@meldinfo.dk www.meldgaardheste.dk www.facebook.com/meldgaardheste.dk Islænder Ridecenter & Friluftsliv. Center

Læs mere

Bilag 2: Transskription af feltstudier

Bilag 2: Transskription af feltstudier 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Feltstudie 1 Interviewer: Int Trine: T Jane: J Int: Hvor gamle er i? T: Vi er 21 J:

Læs mere

INPUT TIL, HVOR DER SKAL BYGGES

INPUT TIL, HVOR DER SKAL BYGGES INPUT TIL, HVOR DER SKAL BYGGES Dyrskuepladsen Øvelsesområde ved kasernen Stenlængegård Kanalvej Gode veje dertil Ved havnen det vil give et fedt dejligt miljø (evt. med cafeteria med udsigt til vand og

Læs mere

PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM

PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM INDHOLD Introduktion til projektet DET AKTIVE BYRUM SIDE 1 Hvordan skaber man et sted for piger? SIDE 2 Min nye byrumsfacilitet

Læs mere

Nyhedsbrev November 2010

Nyhedsbrev November 2010 Nyhedsbrev November 2010 Det er sgu svært at gøre oprør mod en far, der har en federe hættetrøje end en selv Sådan lyder overskriften til årets tema forældremøde i BFC, hvor vi har inviteret Søren Østergård,

Læs mere

Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen

Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen Værkstedsgården, Kastanievej 28, 5900 Rudkøbing Telefon 6351 6605 Email: vaerkstedsgården@langelandkommune.dk Hjemmeside: vaerkstedsgaarden.langelandkommune.dk

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Vi får løbende mange nye børn og mange nye forældre i Andedammen. Derfor har vi i BjørneBanden valgt at lave et lille introduktionsbrev, for at give et indblik i hvad der foregår i hverdagen. Når man starter

Læs mere

Bondebjerget 8. apr, 2013 by Maybritt 00:00 00:00 Bondebjerget er et bofællesskab.

Bondebjerget 8. apr, 2013 by Maybritt 00:00 00:00 Bondebjerget er et bofællesskab. Bondebjerget 8. apr, 2013 by Maybritt Bondebjerget er et bofællesskab. Det ligger i Bellinge i Odense, cirka 9 km fra centrum. Her bor unge og gamle, små børn og pensionister. De bor her, fordi de godt

Læs mere

Forårsbørn Søndersø FFO1.

Forårsbørn Søndersø FFO1. Forårsbørn 2016 Søndersø FFO1 VELKOMMEN Jeres børn skal til at starte i FFO og et nyt og forhåbentlig spændende kapitel i deres barndom begynder. Vi lægger stor vægt på, at børnene får en god og tryg start,

Læs mere

EN SIKKER VEJ TIL GODE NATUROPLEVELSER HVAD DU KAN OG MÅ I NATUREN

EN SIKKER VEJ TIL GODE NATUROPLEVELSER HVAD DU KAN OG MÅ I NATUREN EN SIKKER VEJ TIL GODE NATUROPLEVELSER HVAD DU KAN OG MÅ I NATUREN DANMARKS NATURFREDNINGSFORENING arbejder for at beskytte vilde dyr, natur og landskaber, for at bevare naturoplevelser for alle og for

Læs mere

Velkommen til Dorthes motorik dagpleje. Hørve Møllevej 17 Hørve Tlf

Velkommen til Dorthes motorik dagpleje. Hørve Møllevej 17 Hørve Tlf Velkommen til Dorthes motorik dagpleje Hørve Møllevej 17 Hørve Tlf 26601854 Velkommen Jeg hedder Dorthe Grathwohl, bor på Hørve Møllevej 17 her i Hørve. Jeg har været dagplejer siden år 2000. Jeg har tre

Læs mere

Aktivitetsoversigt! Tlf.: 96 49 59 00 SMS: 20 80 59 21 heste@meldinfo.dk www.meldgaardheste.dk. www.facebook.com/meldgaardheste.dk

Aktivitetsoversigt! Tlf.: 96 49 59 00 SMS: 20 80 59 21 heste@meldinfo.dk www.meldgaardheste.dk. www.facebook.com/meldgaardheste.dk Sjørupvej 13 Grønnerup 9640 Farsø Aktivitetsoversigt! Tlf.: 96 49 59 00 SMS: 20 80 59 21 heste@meldinfo.dk www.meldgaardheste.dk www.facebook.com/meldgaardheste.dk Islænder Ridecenter & Friluftsliv. Center

Læs mere

Støttepunkter til aktivt udeliv

Støttepunkter til aktivt udeliv Støttepunkter til aktivt udeliv Indledning INDLEDNING En af de stærkeste tendenser i danskernes fritidsvaner er, at vi i stigende grad foretrækker at dyrke vores fritidsaktiviteter udendørs. Det er derfor

Læs mere

Velkommen til vuggestuen i Solskin

Velkommen til vuggestuen i Solskin Velkommen til vuggestuen i Solskin En ny tid begynder for jeres barn og for jer. Der vil være mange indtryk med nye voksne, nye venner og forventninger børn og voksne imellem. Vuggestuen i Solskin hedder

Læs mere

Lundbyportalen Situationskort

Lundbyportalen Situationskort Lundbyportalen Situationskort 4 sæt Infotavle 4 sæt 5 sæt Tulipbod 3 sæt Lundbyportalen Projektforslag 2) MOtorik og oplevelsessti Etableres 3) Bålplads Etableres 6) Infotavle Opdateres 5) Fodhegn Genetableres

Læs mere

Diskofest hos Plys løs labyrinten, så også Peter Plys kan holde fest

Diskofest hos Plys løs labyrinten, så også Peter Plys kan holde fest Diskofest hos Plys løs labyrinten, så også Peter Plys kan holde fest Kan du løse Soduko? Sæt tallene fra 1-9 ind vandret og lodret. Svært? spørg din far og mor eller din pædagog Kære forældre Vedr. pasning

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

4 blokke hver deres fokus

4 blokke hver deres fokus Struktur og forløb 6.30 9.30 BLOK 1 9.30 12.00 BLOK 2 12.00 14.00 BLOK 3 14.00 17.00 BLOK 4 Morgen Formiddag Middag Eftermiddag HYGGE KREATIVITET UDELIV FRI LEG 4 blokke hver deres fokus BLOK 1 BLOK 2

Læs mere

Referat fra dialogmøde i Børnehuset Planeten

Referat fra dialogmøde i Børnehuset Planeten Referat fra dialogmøde i Børnehuset Planeten Afholdt den 6. september 2016 i Børnehaven Planetens daglige leder, Sus, indledte med at fortælle om målet for mødet. Ledelsen har et ønske om at få en forældregruppe,

Læs mere

SFO/Tidlig SFO. Valhalla

SFO/Tidlig SFO. Valhalla SFO/Tidlig SFO Valhalla Revideret november 2014 Valhalla er: Et sted, hvor børnene har aktiv indflydelse på dagens indhold. Et sted, hvor børnene kan være aktive i leg, kan eksperimentere, slappe af, kede

Læs mere

Nordfyns Højskole. Lange kurser.

Nordfyns Højskole. Lange kurser. Nordfyns Højskole Lange kurser www.nordfyns.nu Om skolen Nordfyns Højskole er en hyggelig højskole i landsbyen Harritslev få kilometer fra kystbyen Bogense. Skolen er omgivet af skøn natur, der opfordrer

Læs mere

Friluftslivsstrategi. et friluftsliv, der byder op til dans

Friluftslivsstrategi. et friluftsliv, der byder op til dans Friluftslivsstrategi et friluftsliv, der byder op til dans Kolofon: Udarbejdet af: Herning Kommune, Teknik og Miljø, 2015 Illustrationer: Ole Jørgensen Indhold Forord 5 Vision for friluftslivet 7 Friluftslivet

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 20. juni 2014 Fredagsbrev nr. 786 Næste uge: 23. juni 24. juni 25. juni 26. juni 27. juni 28. juni Hjemgruppeuge 4.kl. på tur til København Farvel-fest for Erwin LM besøger 6.kl.

Læs mere

STAURBY SKOV MASTERPLAN - PIXIUDGAVE. Staurby Skov

STAURBY SKOV MASTERPLAN - PIXIUDGAVE. Staurby Skov STAURBY SKOV MASTERPLAN - PIXIUDGAVE Staurby Skov STAURBY SKOV PIXIUDGAVE - DEN KORTE VERSION AF MASTERPLANEN Middelfart Kommune har overtaget Staurby Skov i 2016. Skoven er en tidligere produktionsskov,

Læs mere

Velkomst og fakta om dagplejen

Velkomst og fakta om dagplejen Velkomst og fakta om dagplejen Mette Hindkjær Klintevej 64 6000 Kolding Tlf. 41274749 Mine åbningstider: Mandag tirsdag 6.45-16.15 Onsdag torsdag 6.30-1615 Fredag 6.30-15.45 Jeg hedder Mette, og er født

Læs mere

HUSK. Nyt fra Herskind Børnehus uge Fælles Nyt Herskind Børnehus

HUSK. Nyt fra Herskind Børnehus uge Fælles Nyt Herskind Børnehus Fælles Nyt Herskind Børnehus HUSK Dialogmødet mellem jer forældre og os der arbejder i Børnehuset er i morgen, tirsdag den 14. marts kl. 19.30 i Kultursalen. Er du IKKE meldt til, så kan det stadig lige

Læs mere

Vemb F.S. SOMMERSKOLE

Vemb F.S. SOMMERSKOLE Vemb F.S. SOMMERSKOLE NU MED VEMB F.S.! Vemb sommerskole har altid været et samarbejde mellem skolen og en forældregruppe, men det har ikke længere været muligt for skolen at bruge den samme mængde tid

Læs mere

mandag d. 19.marts kl , hvor vi vil have en kop kaffe på kanden. Vi håber, at mange af jer har tid og lyst til at kigge forbi.

mandag d. 19.marts kl , hvor vi vil have en kop kaffe på kanden. Vi håber, at mange af jer har tid og lyst til at kigge forbi. Nyhedsbrev Espe Skole & Børnehave Februar 2018 Så fik vi alligevel lidt vinter i Danmark. Solen skinner uden for vinduerne, og håndværkerne er travlt optaget med at gøre vores nybyggeri færdigt. Børnene

Læs mere

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Velkommen Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Mail: Annette R. Jensen arjen@gribskov.dk (områdeleder) Netti Bromose cnebr@gribskov.dk (daglig pædagogisk

Læs mere

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet Wales sommeren 2017 Jeg har roet kajak i en del år og har efterhånden i nogle år tænkt, at jeg på ét eller andet tidspunkt i mit liv skulle til Wales for at ro. Den drøm fik jeg realiseret her i 2017,

Læs mere

Vuggestuen Heimdalsvej

Vuggestuen Heimdalsvej Velkommen til Vuggestuen Heimdalsvej Heimdalsvej 5 8230 Åbyhøj Tlf: 87 13 81 51 Kære. og forældre. Vi glæder os til, at du skal starte her hos os i vuggestuen Du skal gå på.. stue. De voksne på din stue

Læs mere

Den Blå Foreningsby på Amager Strand

Den Blå Foreningsby på Amager Strand Den Blå Foreningsby på Amager Strand Januar 2013 Den Blå Foreningsby Øresund bådebro Jollerampe Fremtidig byggemulighed Til Helgoland Øresundsstien Udarbejdet af JJW arkitekter med støtte fra Amager Øst

Læs mere

Velkommen i Skørping Triatlon Klub

Velkommen i Skørping Triatlon Klub Velkommen i Skørping Triatlon Klub De følgende sider informerer dig om, hvem vi er, hvad vi vil, og hvorfor vi vil. Vores sunde værdier og normer er ord og udsagn, der i brug giver dygtige, sunde, hjælpsomme

Læs mere

Riis Friplejehjem. Lev livet hele livet

Riis Friplejehjem. Lev livet hele livet Riis Friplejehjem Lev livet hele livet 1 Indhold Et trygt hjem sammen med hinanden lev livet hele livet Aktiviteter en hverdag med aktiviteter og samvær Hjemligt duften af mad lejligheder med udsigt til

Læs mere

Kære daginstitutioner i Ballerup Kommune

Kære daginstitutioner i Ballerup Kommune Kære daginstitutioner i Ballerup Kommune Velkommen til Ballerup bibliotekernes institutionsprogram forår 2019! Vi har igen fået lavet et spændende program fyldt med gode oplevelser. Arrangementerne vil

Læs mere

SKITSE FAXE LADEPLADS - BYMIDTEN

SKITSE FAXE LADEPLADS - BYMIDTEN SKITSE FAXE LADEPLADS - BYMIDTEN FEBRUAR 2018 2 FAXE LADEPLADS BYMIDTEN Februar 2018 SLA for Faxe Kommune SLA Njalsgade 17B Pakhus 2, 3.sal DK 2300 København www.sla.dk landskab@sla.dk BYMIDTEN Gefion

Læs mere

uge nr. dag dato hvad sker der tid på dagen bemærkninger 12 mandag 16-03-2015 tirsdag 17-03-2015 onsdag 18-03-2015 torsdag 19-03-2015 fredag

uge nr. dag dato hvad sker der tid på dagen bemærkninger 12 mandag 16-03-2015 tirsdag 17-03-2015 onsdag 18-03-2015 torsdag 19-03-2015 fredag 12 mandag 16-03-2015 tirsdag 17-03-2015 onsdag 18-03-2015 torsdag 19-03-2015 fredag 20-03-2015 lørdag 21-03-2015 søndag 22-03-2015 Hornsyld Svømmehal teknik træning (klargøring 13.40)1400-1700 Toben Balgaard

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Uge 33, 34 og 35 August 2012. Velkommen tilbage fra sommerferie

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Uge 33, 34 og 35 August 2012. Velkommen tilbage fra sommerferie Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Uge 33, 34 og 35 August 2012 Velkommen tilbage fra sommerferie Jeg håber at I alle har nydt ferien og fået samlet ny energi, så I er klar til sensommerens og efterårets

Læs mere

Rosendal IOC. Indoor - Outdoor - Connection

Rosendal IOC. Indoor - Outdoor - Connection Rosendal IOC Indoor - Outdoor - Connection Formål: At skabe nye, bedre samt optimere eksisterende rammer og muligheder for både organiseret og uorganiseret idræt i området. Målgruppe. Kraftcenter Rosendal.

Læs mere

Uge Dag Dato Tidspunkt Bane retning Kantine Træningsleder tirsdag 03-jan

Uge Dag Dato Tidspunkt Bane retning Kantine Træningsleder tirsdag 03-jan Uge Dag Dato Tidspunkt Bane retning Kantine Træningsleder tirsdag 03-jan 10.00-18.00 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 onsdag 04-jan 10.00-20.00 torsdag 05-jan 10.00-18.00 lørdag 07-jan 09.00-14.00 tirsdag

Læs mere

NYHEDSBREV for HELSINGØR HAVNE Januar 2019

NYHEDSBREV for HELSINGØR HAVNE Januar 2019 NYHEDSBREV for HELSINGØR HAVNE Januar 2019 Havnechefens klumme Kære Nordhavn Så blev det 2019 og det nærmest uden at vi rigtig opdagede det. Men det er jo ikke fordi der ikke er sket noget i 2018, tværtimod.

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21+22 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21+22 2015 Grundlovsdag. Skolen har lukket Grundlovsdag, fredag den 5. juni. SFO har derfor åbent fra 06.15 til 12.00, idet der kun er tale om en ½ arbejdsdag/fridag! Husk i øvrigt at 5. juni også er Fars dag! Travl

Læs mere

Titel: Stjernestunder 2018 Sagsnummer: A Mødet med naturen et middel til at styrke trivsel og netværk blandt småbørnsfamilier

Titel: Stjernestunder 2018 Sagsnummer: A Mødet med naturen et middel til at styrke trivsel og netværk blandt småbørnsfamilier Mødet med naturen et middel til at styrke trivsel og netværk blandt småbørnsfamilier 1.Beskrivelse af Stjernestunder Bagrund: I vores dagligdag kan vi se, at der er et stort behov for, at børnefamilier,

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 13+14 2014

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 13+14 2014 Påske. Vi holder naturligvis åbent de 3 dage op til påske. Fra 06.30 til 16.00. Bemærk venligst tidspunktet vi lukker. Vi har i øvrigt besluttet at vi fra næste skoleår dropper at lukke kl. 16.00 i ferier.

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL AFDELINGSADRESSER: Afdelingshuset: Rødegårdsvej 315, 5230 Odense M Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 22 71 96 60 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 26 60

Læs mere

Vi har valgt at fremgangsmåde der involverer alle børn og voksne i Røde Sol. Børneperspektiv: Gruppearbejde for alle medarbejdere og børn.

Vi har valgt at fremgangsmåde der involverer alle børn og voksne i Røde Sol. Børneperspektiv: Gruppearbejde for alle medarbejdere og børn. RØDE SOL MAJ 2011 Børnemiljøvurdering af uderum / legepladsen. Røde sols uderum legepladsmiljø er skueplads for læring og træning af sociale færdigheder. Af denne grund er det også tit de ting/aktiviteter

Læs mere

Bårse Søerne et rekreativt område

Bårse Søerne et rekreativt område Bårse Søerne et rekreativt område Introduktion til området I Bårse har vi et vidunderligt sted, et grønt område med to store søer. Søerne skulle egentligt havde været til brug af vandski, og derfor har

Læs mere

Fuglsangsø Centret. Plejeboliger Penthouselejligheder ældreboliger Aktivitetscenter. www.herning.dk

Fuglsangsø Centret. Plejeboliger Penthouselejligheder ældreboliger Aktivitetscenter. www.herning.dk Fuglsangsø Centret Plejeboliger Penthouselejligheder ældreboliger Aktivitetscenter www.herning.dk Velkommen til plejeboligerne Fuglsangsø Centret er et center beliggende med en pragtfuld udsigt over Fuglsangsø.

Læs mere

RudersdalRutens Univers: oplevelser, bevægelse og motion i naturen i Rudersdal

RudersdalRutens Univers: oplevelser, bevægelse og motion i naturen i Rudersdal RudersdalRutens Univers: oplevelser, bevægelse og motion i naturen i Rudersdal Af Lars Wiskum, ekstern udviklingskonsulent, projektleder, Rudersdal Kommune. Over hele landet er interessen og søgningen

Læs mere

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 FREDAGSNYT FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 Sidste skoledag Fredag den 24. juni fra kl. 8.05-11.15. Storegruppen møder allerede kl. 7.30 til morgenkaffe med lærerne. Efter morgensang

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2018 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Det gode børneliv og KLAR-pædagogikken maj Lupinvejens Børnehave

Det gode børneliv og KLAR-pædagogikken maj Lupinvejens Børnehave Det gode børneliv og KLAR-pædagogikken maj 2013 Lupinvejens Børnehave Vi skaber en sammenhængende pædagogik og organisation, der målrettet kan medvirke til at give barnet det gode barneliv samt rumme alle

Læs mere

Sommerkurser en sund vej i livet -

Sommerkurser en sund vej i livet - Sommerkurser 2019 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Hvert år giver vi mere end 400 elever mod på en sundere livsstil. Vi tilbyder korte

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til etablering af aktivitetshus ved Båring Strand

Ansøgning om tilladelse til etablering af aktivitetshus ved Båring Strand Middelfart Kommune Båring d. 2/4-2013 Att.: Jacob Kloch Østergade 21 5580 Nr. Åby Ansøgning om tilladelse til etablering af aktivitetshus ved Båring Strand På vegne af foreningen Båring Vig Kystaktiviteter

Læs mere

VELKOMME TIL NYE MEDARBEJDERE I BØRNEHUSET FRIJSENBORGVEJ

VELKOMME TIL NYE MEDARBEJDERE I BØRNEHUSET FRIJSENBORGVEJ VELKOMME TIL NYE MEDARBEJDERE I BØRNEHUSET FRIJSENBORGVEJ For at få den bedste start som ny medarbejder i Børnehuset Frijsenborgvej, har vi her samlet nogle af de vigtige informationer som er væsentlig

Læs mere

Naturen som social løftestang Logbog

Naturen som social løftestang Logbog Naturen som social løftestang Logbog Så har vi været i gang i to uger, fået skurvognen sat og fundet stedet der skal være vores base igennem projektets løbetid. Stedet er som et rigtigt godt udgangspunkt

Læs mere

Velkommen til Horsens Kajakklub

Velkommen til Horsens Kajakklub Velkommen til Horsens Kajakklub Vi stiller trænere og materiel til rådighed og forventer så af dig, at du har lysten og viljen til: At lære at ro kajak At du efter endt træning deltager i den sociale del

Læs mere

Velkommen i min natur dagpleje i Christiansfeld

Velkommen i min natur dagpleje i Christiansfeld Velkommen i min natur dagpleje i Christiansfeld Jeg hedder Lis, jeg er gift med Ole, vi bor Skovforte 10 Christiansfeld. Vi har en voksen datter Rikke som bor i nærheden sammen med Lasse og deres søn Gustav,

Læs mere

Frigivelse i 2 tempi

Frigivelse i 2 tempi Version: 2018.04.24 Frigivelse.docx Side 1 af 5 Frigivelseskurser i 2 hastigheder Frigivelse Hvad skal man egentlig for at blive frigivet i havkajak i? Man skal kunne de færdigheder, som man skal kunne

Læs mere

Med Rimo på Bornholm 2013.

Med Rimo på Bornholm 2013. Med Rimo på Bornholm 2013. Hold 4 5 6 og 7 tog i weekenden d. 17. 19. august på tur til Bornholm, for at køre Bornholm Rundt søndag d. 18.08.13. Her er (endelig) en lille stemningsrapport.. Rimo s (næsten)

Læs mere

Juni 2013. Nyt fra de forskellige teams:

Juni 2013. Nyt fra de forskellige teams: Nyt fra de forskellige teams: Juni 2013 Team 00. klasse: Om mandagen og torsdagen har børnene lavet førskole-opgaver, hvor deres kommende børnehaveklasselærere har deltaget. Mange af børnene har været

Læs mere

5 Camp Outdoor FDF Friluftscenter Sletten. 31. august -2. september Camp Outdoor. Med naturen i fokus

5 Camp Outdoor FDF Friluftscenter Sletten. 31. august -2. september Camp Outdoor. Med naturen i fokus 5 Camp Outdoor FDF Friluftscenter Sletten 31. august -2. september 2018 Camp Outdoor Med naturen i fokus 5 Camp Outdoor FDF Friluftscenter Sletten 31. august - 2. september 2018 Camp Outdoor Camp Outdoor

Læs mere

Svanen. Velkomstfolder. Svanen. Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: Hjemmeside:

Svanen. Velkomstfolder. Svanen. Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: Hjemmeside: Svanen Velkomstfolder Svanen Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: 46 19 10 07 Email: svanen@roskilde.dk Hjemmeside: www.svanen.roskilde.dk Velkommen til Svanen! I denne folder vil vi gerne give jer nye

Læs mere

VIGTIGE OPLYSNINGER VELKOMMEN TIL SØRUPHUS EN SKOVBØRNEHAVE I GULDBORGSUND KOMMUNE

VIGTIGE OPLYSNINGER VELKOMMEN TIL SØRUPHUS EN SKOVBØRNEHAVE I GULDBORGSUND KOMMUNE VIGTIGE OPLYSNINGER SKOVBØRNEHAVEN SØRUPHUS SØRUPVEJ 23 4863 ESKILSTRUP 54454008 SOERUPHUS.GULDBORGSUND.DK mhols@guldborgsund.dk VELKOMMEN TIL SØRUPHUS NYTTIGE HJEMMESIDER: Mitguld.guldborgsund.dk WWW.guldborgsund.dk

Læs mere

Velkommen i Skanderborg Junior Sejlklub

Velkommen i Skanderborg Junior Sejlklub Velkommen i Skanderborg Junior Sejlklub Information til sejlere og forældre Velkommen i Skanderborg Junior Sejlklub. Skanderborg Junior Sejlklub (SJS) er en klub for unge sejlere. Vi har plads til sejlere

Læs mere

ST RA N DPOSTEN AUGUST 2017 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND

ST RA N DPOSTEN AUGUST 2017 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND ST RA N DPOSTEN AUGUST 2017 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND TELEFONLISTE Bo Petersen 55 36 39 40 bopn@vordingborg.dk Astrid Conradi 55 36 39 41 ascn@vordingborg.dk Afdeling 4 55 36 39 44 Afdeling 5 55

Læs mere

Idéer og inspiration. Mangler du en idé? Vi har samlet en række aktiviteter fra tidligere værter ved gårdbesøg.

Idéer og inspiration. Mangler du en idé? Vi har samlet en række aktiviteter fra tidligere værter ved gårdbesøg. økologisk Idéer og inspiration Mangler du en idé? Vi har samlet en række aktiviteter fra tidligere værter ved gårdbesøg. Tanken er, at I som værter kan gøre brug af hinandens erfaringer med aktiviteter

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Ugens højdepunkter Denne uge står den jo i festens tegn og med en spændende emneuge op til. Vi har hver morgen hørt gode historier om konger og desuden på de enkelte

Læs mere

ÅRSTIDS-DAGPLEJER NINNA SCHMIDT

ÅRSTIDS-DAGPLEJER NINNA SCHMIDT ÅRSTIDS-DAGPLEJER NINNA SCHMIDT Som årstidsdagplejer skal man introducere dagplejebørnene for årstidens skiften højtider og traditioner, der er forbundet hermed ud fra børnenes præmisser. Gennem arbejdet

Læs mere

SOMMERPROGRAM 2019 FOR DAGENE 15.juli til 26.juli.

SOMMERPROGRAM 2019 FOR DAGENE 15.juli til 26.juli. SOMMERPROGRAM 2019 FOR DAGENE 15.juli til 26.juli. DU 1 mandage, tirsdage & onsdage DU 2 onsdage, torsdage & fredage Program for Sommerugerne 29 & 30 2019. Kolding Kommune har igen i år besluttet at der

Læs mere

Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig.

Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig. Hindsgavl-halvøen Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig. Hindsgavl-halvøen ligger lige uden for Middelfart. Det er et dejligt sted med mange muligheder.

Læs mere

Camp Unge Pårørende. 5 Fredericia Vandrerhjem september 2018

Camp Unge Pårørende. 5 Fredericia Vandrerhjem september 2018 Camp Unge Pårørende 28.-30. september 2018 5 Fredericia Vandrerhjem En weekend med fællesskab, faglige og personlige oplæg, aktiv udfoldelse og mad i det fri 5 Camp Unge Pårørende Fredericia Vandrerhjem

Læs mere

Velkommen til Valdes Børnehus - Vuggestue

Velkommen til Valdes Børnehus - Vuggestue Velkommen til Valdes Børnehus - Vuggestue Overgang fra hjem til vuggestue. Vuggestuen er ofte barnets første rigtige møde med nye og anderledes omgivelser, hvor det indgår i en sammenhæng med andre børn

Læs mere