Projektbeskrivelse: Flytning af Rubjerg Knude Fyr. Baggrund

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Projektbeskrivelse: Flytning af Rubjerg Knude Fyr. Baggrund"

Transkript

1 Projektbeskrivelse: Flytning af Rubjerg Knude Fyr Baggrund Rubjerg Knude Fyr blev etableret i Rubjerg Knude Fyr s placering på toppen af Rubjerg Knude og ganske tæt ved kanten af den ca. 60 meter høje klint giver en dramatisk oplevelse og er derfor en særdeles velbesøgt turistattraktion (+1/4 mio besøgende årligt). Kysterosionen i området er i størrelsesordenen 2-4 meter/år. Rubjerg Knude Fyr er nu så tæt ved kanten af klinttoppen, at det er nødvendigt, inden for maksimalt 1 år, at tage stilling til fyrets fremtid. Såfremt der ikke snarest findes en løsning for redning af fyret, vil Hjørring Kommune som byggemyndighed skulle meddele påbud om nedtagning. Hjørring Kommune ønsker at redde denne enestående turistattraktion, og ønsker derfor at flytte Rubjerg Knude Fyr ca meter ind i land. Rubjerg Knude Fyr vil efter flytningen fortsat være placeret på toppen af Rubjerg Knude tæt ved klintkanten med udsigt ud over havet. Den dramatiske oplevelse forbliver uforandret. Den nye placering vil giver en levetidsforlængelse af fyret i ca år, hvorefter der på ny skal tages stilling til sagen. Naturstyrelsen ejer Rubjerg Knude Fyr og den tilhørende matrikel. Hjørring Kommune har modtaget tilsagn fra Naturstyrelsen om at kommunen kan udarbejde og gennemføre projekt for flytning af Rubjerg Knude Fyr, herunder at ansøge om nødvendige tilladelser. Projektet gennemføres i et tæt samarbejde imellem Hjørring Kommune og Naturstyrelsen.

2 Historie Rubjerg Knude fyr blev opført i 1899 og blev ibrugtaget i Sandflugten i området blev dog hurtigt et problem, hvilket betød, at driften blev indstillet i Vendsyssel Historiske Museum åbnede i 1980 et sandflugtsmuseum i Rubjerg Knude Fyr. Museet blev opgivet i 2002, da sandet opslugte driftsbygningerne omkring fyret. Rester af driftsbygningerne er fortsat på lokaliteten, delvist begravet af sand. Byggeaffald fra driftsbygningerne præger i dag omgivelserne omkring fyret. Fra foråret 2016 blev der etableret mulighed for, at offentligheden kan komme op i toppen af fyrtårnet. Der blev etableret en ny trappe og et kalajdoskop i toppen af fyrtårnet i et projekt med deltagelse af RealDania, ENV Fonden, Hjørring Kommune og naturligvis Naturstyrelsen, som ejer af arealet. Den unikke natur ved Rubjerg Knude og fyrtårnets ensomme og dramatiske beliggenhed på toppen af den høje knude, ganske tæt ved kanten til havet, betyder, at området er en attraktiv og særdeles velbesøgt attraktion - både egnens borgere og turister. Der er gratis adgang til fyrtårnet og der er åbent døgnet rundt.

3 Hvordan kan man flytte Rubjerg Knude Fyr Det eksisterende fundament forstærkes, og der indstøbes et antal meget kraftige jern-bjælker. Fyret kan nu med det forstærkede fundament trækkes frem til den nye position ved hjælp af rulleskøjter, donkrafte og hydraulik. Flytningen sker langs et tracé, der er udgravet til et plant fundament i hele bakselængden. Udgravningen, der vil have en bredde på 14 meter sikres med spuns eller lignende. Da Rubjerg Knude i vidt omfang består af løst flyvesand, forventes det, at udgravningen vil kunne fyge til i arbejdsperioden, hvorfor en vis vedligeholdelse af arbejdsområdet må forventes. Der skal etableres en midlertidig vendeplads og p-plads ved arbejdsområdet (30x30 meter), ligesom der skal laves køre adgang til toppen af Rubjerg Knude fra Rubjergvej. Montagevejen skal have en bredde på 4 meter. Den eksisterende grusvej kan anvendes på den første del af strækningen. Den sidste del vil blive skabt ved udlægning af køreplader. Figur: Oversigtskort over tilkørselsvej, bakseområde og vende/p-plads

4 Figur: Detalje over bakseområde og montagevej Når projektet er gennemført, vil der ske total oprydning. Alle byggematerialer, spuns, køreplader vil naturligvis blive fjernet. Området omkring Rubjerg Knude fyr er i dag præget af, at de gamle driftsbygninger ikke blev fjernet, før bygningerne blev dækket af fygesand. Der ligger således store mængder byggeaffald (teglsten, glas, jern, beton osv.) fra disse bygninger spredt på og under terrænoverfladen. I forbindelse med oprydningen efter anlægsarbejdet, vil der ligeledes ske en omfattende oprydning af dette byggeaffald, således at synligt affald fjernes. Byggeaffald der ligger skjult under terræn vil blive fjernet i det omfang, det er muligt. Hele området vil blive skånsomt retableret, så der ikke er synlige spor efter arbejdet. Fyret vil stå på sin nye placering på det nye forstærkede fundament. Da projektet med deltagelse af RealDania m.fl. blev gennemført i 2016 (trappe og kalajdoskop) blev der ligeledes skabt køreadgang til toppen af Rubjerg Knude for materialer samt for mobil kran. Der er således konkret erfaring for, at det er problemfrit, at etablere og fjerne en sådan køreadgang, uden at dette påvirker området og landskabet negativt.

5 Der er generel stor erfaring med flytning af bygninger og konstruktioner med den beskrevne metode. I USA er der er endda erfaring med flytning af fyrtårne fra flere konkrete sager, hvorfor den valgte metode er veldokumenteret. Det er dog unikt, at gennemføre en flytning af et fyrtårn på en så speciel lokalitet i omgivelser fyldt med flyvesand. Det er en del af det geotekniske forarbejdet, at klarlægge den oprindelige bæredygtige bund under flyvesandet. Uagtet omhyggelige forarbejder er det naturligvis forbundet med en ikke ubetydelig risiko, at foretage en flytning af en ældre bygning i et så vanskeligt terræn. Denne risiko skal derfor tages i betragtning ved beslutningen om realisering af projektet. Men omvendt skal risikoen holdes op imod det faktum, at fyrtårnet alternativt ville skulle nedtages inden for en kort periode. Hjørring Kommune er indstillet på at acceptere denne nødvendige risiko i arbejdet imod en løsning for flytning af fyrtårnet. Såfremt projektet, imod forventning, resulterer i fyrtårnets fald, vil der blive foretage fuldstændig oprydning. Forventet drift Der planlægges at gennemføre et ret omfattende arbejde med oprydning af gammelt byggeaffald efter de tidligere driftsbygninger. På trods heraf må det forventes, at gammelt byggemateriale også fremover vil kunne dukke frem til overfladen i takt med vinden flytter rundt på flyvesandet. Der vil således fremadrettet være en driftsopgave i fortsat at holde område renholdt for dette affald. Tilsvarende kan det ikke udelukkes, at der på fyrtårnets nye placering vil blive nødvendigt, at holde indgangen til fyret fri for sand, således gæster også fremadrettet kan komme op i fyret. Offentligheden og byggefasen Det må forventes, at flytningen kan blive et stort tilløbsstykke for både interesserede borgere, turister samt for medierne. Der skal arbejdes med strategi i denne forbindelse, hvori der konkret tages stilling til håndtering af sikkerhedsspørgsmål, offentlighedens adgang, behovet for midlertidig afspærring og infrastruktur Hjørring Kommune ønsker at dokumentere flytningen ved billedoptagelser, filmoptagelser o.a. Dette forventes at have værdi for eftertiden, ligesom det vil kunne anvendes i udstillingssammenhæng og som reklame i forhold til turisterhvervet (TV- udsendelse, youtube, fotooptagelser). En del af strategien for håndtering af offentligheden under bygefasen bliver således også at fastsætte rammerne for dette dokumentationsarbejde.

6 Beskyttelseshensyn og myndighedsbehandling Selve bygningen Rubjerg Knude Fyr er på trods af sin enestående karakter og ikoniske placering - ikke fredet i sig selv. Derimod er Rubjerg Knude omfattet af en række regler, der har forskellige beskyttelsesformål som sigte. Realiseringen af projektet vil derfor kræve diverse dispensationer og tilladelser. Det drejer sig om: Natura2000 området Rubjerg Knude og Lønstrup Klint er omfattet af EU beskyttelsen Natura2000, hvilket betyder, at der ikke må gennemføres projekter, der er i strid med områdets konkrete udpegningsgrundlag. Natura2000 området ved Rubjerg Knude og Lønstrup Klint er udpeget for at beskytte den lange klint og mosaikken af grønne klitter og havtornsklit. Den nedenfor omtalte myndighedsbehandling skal sikre, at projektet ikke er i konflikt med udpegningsgrundlaget for Natura2000 området. Fredningskendelse af 25. februar 1948 Fredningen fra 1948 har til bl.a. formål at bevare det eksisterende storslåede landskab og den hvide skinnende klit. Opførelse af nye bygninger, ud over hvad der måtte være nødvendigt for fyrets drift, tilplantninger o.lign., skal undgås. Der skal søges dispensation ved Fredningsnævnet. Klitfredning Området ligger inden for det klitfredede område. Formålet med klitfredningsbestemmelserne er at bevare de åbne kystlandskaber, bl.a. ved at friholde områderne for nyt byggeri, beplantning e.lign. Der skal søges dispensation ved Kystdirektoratet. Byggetilladelse og landzonetilladelse Flytning af fyret kræver byggetilladelse, som skal søges ved Hjørring Kommune, Team Byggeri, der samtidigt skal tage stilling til, hvorvidt landzonetilladelse er nødvendig. Naturbeskyttelsesloven Området er beskyttet af Naturbeskyttelsesloven 3 (naturtype: overdrev), der har til formål at beskytte tilstanden i naturtypen. Samtidig kan det ikke udelukkes, at området kan være levested for bilag IV arten Markfirben. Der skal derfor søges dispensation ved Hjørring Kommune, Team Natur. Miljøkonsekvensvurdering (VVM screening) Projektet er ikke omfattet af nogle af bilagspunkterne i VVM reglerne. Uagtet dette vil Hjørring Kommune gennemføre en screening efter VVM bestemmelserne. Formålet hermed er at få et samlet overblik og beskrivelse af konsekvenser, nødvendige tilladelser og vilkår, således det sikres, at projektet kan realiseres, uden det give anledning til uhensigtsmæssige negative påvirkninger af landskab, natur og miljø. Hjørring Kommune har udarbejdet en konsekvensvurdering, vedlagt denne projektbeskrivelse om bilag.

7 Økonomi Naturstyrelsen ejer såvel Rubjerg Knude Fyr samt matriklen, som fyrtårnet ligger på. Naturstyrelsen har givet tilsagn om, at Hjørring Kommune må træde i bygherrested og stå for flytning af fyrtårnet. Regeringen har i forslag til Finansloven for 2019 afsat 5,00 mio. kr., til Hjørring Kommunes arbejde for at flytte Rubjerg Knude Fyr. Finansloven er ikke vedtaget i skrivende stund. Hjørring kommune har afsøgt metoder til flytning af fyrtårnet og har samtidigt foretaget en afsøgning af markedet. Der er udarbejdet et budget og en økonomisk risikoanalyse. På baggrund af de kendte forudsætninger, er det vurderingen, at flytningen vil det kunne gennemføres indenfor rammen af den 5,0 mio. kr. store bevilling via finansloven / tl

Gitte Retbøll /Foreningen For Kystsikring Lønstrup Vest (sendt pr. mail:

Gitte Retbøll /Foreningen For Kystsikring Lønstrup Vest (sendt pr. mail: Gitte Retbøll /Foreningen For Kystsikring Lønstrup Vest (sendt pr. mail: gitte8240@hotmail.com) Kystdirektoratet J.nr. 16/00002-15 Ref. Ilse Gräber 28-04-2016 Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse ud

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Grundejerforeningen Nørlev Strand af 1986 v/christian Hartmann Parkboulevarden 9 8900 Randers C Kystdirektoratet J.nr. 13/00333-110 Ref. Line Henriette Broen 14-01-2015 Tilladelse til sandfodring under

Læs mere

Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( )

Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( ) Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021) 0 Baggrund Den udpegede indsats, AAL-508, åbning af rørlægning i Sejerslev Bæk, er omfattet af Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021).

Læs mere

Høringssvar i sag om skovrejsning i Mariagerfjord Kommune j.nr. SVANA

Høringssvar i sag om skovrejsning i Mariagerfjord Kommune j.nr. SVANA Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning Vasevej 7 8920 Randers NV 6.1.2 Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer:

Læs mere

Etablering af stensætning kræver tilladelse fra Kystdirektoratet, jf. 16, stk. 1, nr. 1 i kystbeskyttelsesloven (LBK nr. 267 af 11/03/2009).

Etablering af stensætning kræver tilladelse fra Kystdirektoratet, jf. 16, stk. 1, nr. 1 i kystbeskyttelsesloven (LBK nr. 267 af 11/03/2009). Grundejerforeningen for Laveskov Villaby C/O Jan Severin Strandmarken 7 3050 Humlebæk Kystdirektoratet J.nr. 14/00501-46 Ref. Ilse Gräber 22-10-2015 Tilladelse til forlængelse stensætning ud for højvandsbeskyttelse,

Læs mere

Vestkysten Viser Vejen

Vestkysten Viser Vejen Vestkysten Viser Vejen ANSØGNING til Realdania Foranalyser for besøgscentre og ikke-kommercielle attraktioner langs Vestkysten Hjørring Kommune ønsker, som én af de 11 vestkystkommuner, der deltager i

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at sandfodre, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at sandfodre, på de vilkår som fremgår nedenfor. Allan Winther-Rasmussen Ryesgade 9, Postboks 5097 8100 Århus C Kystdirektoratet J.nr. 15/00119-24 Ref. Henrik Junker Fogh 21-08-2015 Tilladelse til sandfodring på matr.nr. 9c Furreby By, Furreby beliggende

Læs mere

Der er ikke foretaget naboorientering i sagen, da det ansøgte er vurderet at være af underordnet betydning for naboerne.

Der er ikke foretaget naboorientering i sagen, da det ansøgte er vurderet at være af underordnet betydning for naboerne. Morten Vildrich Andersen Højbakken 2 8870 Langå Miljø og Teknik Byg og Brand Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 planteam@randers.dk www.randers.dk 21-02-2018 / 01.03.03-P19-202-17 Landzonetilladelse

Læs mere

Naturstyrelsen Blåvandshuk Aalholtvej Oksbøl. Sags nr Dok. nr /17

Naturstyrelsen Blåvandshuk Aalholtvej Oksbøl. Sags nr Dok. nr /17 Naturstyrelsen Blåvandshuk Aalholtvej 1 6840 Oksbøl Varde Kommune Teknik og Miljø Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 7994 6800 Fax 7994 7478 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk 11. oktober 2017 Direkte tlf.:

Læs mere

VVM Screening af husstandsvindmølle på Hæsumvej 90, 9530 Støvring.

VVM Screening af husstandsvindmølle på Hæsumvej 90, 9530 Støvring. VVM Screening af husstandsvindmølle på Hæsumvej 90, 9530 Støvring. Indholdsfortegnelse 1 Projektet... 3 2 Anlæggets Karakteristika... 3 2.1 Anlæggets dimensioner... 3 2.2 Kumulation med andre projekter...

Læs mere

Mårup Kirke (skov nr. 50)

Mårup Kirke (skov nr. 50) Mårup Kirke (skov nr. 50) Beskrivelse Generelt Mårup Kirke er opført i midten af 1200-tallet. Da den blev opført, lå Mårup Kirke centralt i sognet et godt stykke inde i landet, men kystnedbrydningen har

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Projekt beskrivelse jf. anmeldelse Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr. Projektets placering Projektet berører

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at sand- og ralfodre, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at sand- og ralfodre, på de vilkår som fremgår nedenfor. Jørn Lynge Albertsen Kystdirektoratet J.nr. 15/00233-29 Ref. Sanne Fanøe Zimmer 20-01-2016 Ny tilladelse til kystbeskyttelse i form af sandfodring på Hedelyngen 28, matr. 4aa, Langø, Stubberup, Kerteminde

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at beskytte eksisterende nedkørsel, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at beskytte eksisterende nedkørsel, på de vilkår som fremgår nedenfor. Park og Vej Frederikshavn Kommune ATT: Johnny Andersen Elley Kystdirektoratet J.nr. 15/00967-13 Ref. Sanne Fanøe Zimmer 20-01-2016 Tilladelse til beskyttelse af eksisterende redningsvejs funktion på Kandestedvej,

Læs mere

Der er fra dags dato givet dispensation fra klitfredningslinen på matr. 37aa af Kystdirektoratet.

Der er fra dags dato givet dispensation fra klitfredningslinen på matr. 37aa af Kystdirektoratet. Tilladelse til kystbeskyttelse Peter Hermansensvej 37, matr. 37aa, Asdal Hgd., Asdal, Hirtshals, Hjørring Kommune. Sagsnummer: 18/00448 Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at kystbeskyttelse,

Læs mere

Hjørring Kommune giver hermed tilladelse til at etablere et depot af silt, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Hjørring Kommune giver hermed tilladelse til at etablere et depot af silt, på de vilkår som fremgår nedenfor. Hjørring Kommune Hjørring Kommune Springvandspladsen 9800 Hjørring Teknik- & Miljøområdet Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk Hjørring den 09-05-2019

Læs mere

Landzonetilladelse Dispensation fra lokalplan Planloven

Landzonetilladelse Dispensation fra lokalplan Planloven Ove Lambert Larsen Mosevej 11 Kyndeløse 4070 Kirke-Hyllinge Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Chila Yunai Tlf. direkte: 4646

Læs mere

VVM screening af husstandsvindmølle på Horsens Hedegårdsvej 2, 9520 Skørping.

VVM screening af husstandsvindmølle på Horsens Hedegårdsvej 2, 9520 Skørping. VVM screening af husstandsvindmølle på Horsens Hedegårdsvej 2, 9520 Skørping. Foto: Cirkel Energi Indholdsfortegnelse 1 Projektet... 3 2 Anlæggets karakteristika... 3 2.1 Anlæggets dimensioner... 3 2.2

Læs mere

Landzonetilladelse til anlæggelse af 2 regnvandsbassiner ved Vellingshøj Bæk i Hjørring Bjerge

Landzonetilladelse til anlæggelse af 2 regnvandsbassiner ved Vellingshøj Bæk i Hjørring Bjerge Hjørring Kommune Hjørring Vandselskab A/S Åstrupvej 9 9800 Hjørring Team Natur Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den

Læs mere

Odder Kommune Byggeri har d. 31. marts 2016 modtaget jeres ansøgning om zonetilladelse vedr. tilbygning til fritidshus beliggende på ejendommen:

Odder Kommune Byggeri har d. 31. marts 2016 modtaget jeres ansøgning om zonetilladelse vedr. tilbygning til fritidshus beliggende på ejendommen: Kim Stilling Andersen Edisonsvej 12 8260 Viby J Teknik og Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Tlf. 29 22 27 28 Landzonetilladelse Vedrørende landzonetilladelse til opførelse af tilbygning til eksisterende fritidshus

Læs mere

Søren Timmermann og Karina Vestergaard Jensen Nølev Byvej Odder Sendt via Sags Id.

Søren Timmermann og Karina Vestergaard Jensen Nølev Byvej Odder Sendt via Sags Id. Søren Timmermann og Karina Vestergaard Jensen Nølev Byvej 45 8300 Odder Sendt via e-mail: karina@noelev.dk Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Landzonetilladelse til nyt vandhul Nølev Byvej 45 Der er

Læs mere

udnyttet inden for 5 år.

udnyttet inden for 5 år. Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Jan Lomholt Dir: +4579755664 Mob: e-mail: Jan.Lomholt@Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-207-17 7.3.2018 Landzonetilladelse og dispensation fra å-beskyttelseslinjen Der

Læs mere

Retningslinjer for terrænregulering indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen i Silkeborg Kommune

Retningslinjer for terrænregulering indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen i Silkeborg Kommune Retningslinjer for terrænregulering indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen i Silkeborg Kommune Retningslinjer for terrænregulering indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen i Silkeborg Kommune Dispensation til

Læs mere

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Bosætning og Erhverv Mellemgade 15, 5600 Faaborg HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Udlægning af gydegrus og strømkoncentratorer i Lammehavebækken st. 3.200-4.200 m og st. 5.060-7.350

Læs mere

Foreliggende afgørelse erstatter afgørelsen af 22. oktober En begrundelse herfor fremgår af afsnittet Sagsfremstilling.

Foreliggende afgørelse erstatter afgørelsen af 22. oktober En begrundelse herfor fremgår af afsnittet Sagsfremstilling. Grundejerforeningen for Laveskov Villaby C/O Jan Severin Strandmarken 7 3050 Humlebæk Kystdirektoratet J.nr. 15/01206-7 Ref. Ilse Gräber 05-01-2016 Betinget tilladelse til forlængelse stensætning ud for

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Anne Bytofte Vode-Nielsen Kullinggade 21 5700 Svendborg Sendt på mail til: mie.vode.moll@svendborg.dk Kystdirektoratet J.nr. 15/00540-30 Ref. Jeppe Bech Carlsen 29-04-2016 Tilladelse til etablering af

Læs mere

Der er ikke foretaget nabohøring i sagen. Morsø Kommune vurderer, at der ikke er naboer, der er umiddelbart påvirket af det ansøgte.

Der er ikke foretaget nabohøring i sagen. Morsø Kommune vurderer, at der ikke er naboer, der er umiddelbart påvirket af det ansøgte. Teknik og Miljø Dato: 01.02.2019 Sagsnr.: 20180229 Ejendoms nr. 45542 Navn: Anja Klit Direkte tlf.nr.: 99707056 E-mail akl@morsoe.dk Landzonetilladelse På ejendommen: Matr. Nr.: 17 h, Flade By, Flade Beliggende:

Læs mere

Landzonetilladelse. Tilladelse

Landzonetilladelse. Tilladelse Returadresse: Postboks 50, 4400 Kalundborg G. E. L. J. HOLDING ApS Græsmarkvej 18 4591 Føllenslev DATO 19. september 2014 SAGSNR. 326-2014-115264 BETJEN DIG SELV Landzonetilladelse Tilladelse til opførelse

Læs mere

Odder Kommune meddeler dispensation fra naturbeskyttelseslovens 16, stk. 1 jf. 65, stk. 1 til etablering af et vandhul indenfor åbeskyttelseslinjen.

Odder Kommune meddeler dispensation fra naturbeskyttelseslovens 16, stk. 1 jf. 65, stk. 1 til etablering af et vandhul indenfor åbeskyttelseslinjen. Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Tilladelse og dispensation til anlæggelse af vandhul Jævnfør planlovens 35 meddeler Odder Kommune landzonetilladelse til etablering af vandhul på maksimalt 400 m

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 samt landzonetilladelse til udvidelse af regnvandsbassin

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 samt landzonetilladelse til udvidelse af regnvandsbassin Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Att. Malene Søndergaard Frederikshavn Spildevand A/S Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn Sendt til: forsyningen@forsyningen.dk og masd@forsyningen.dk

Læs mere

Enkeltsagsbehandling

Enkeltsagsbehandling Enkeltsagsbehandling Udstykning til og opførelse af et natur- og kulturcenter ved Lien i Skallerup Udarbejdet af Gruppe 40 Landinspektørstudiets 4. semester del 1 Tillæg til projektrapport Skallerup Sogn

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Odense Kommune, By-og Kulturforvaltningen Byggeri og Anlæg Nørregade 36-38 5000 Odense C Kystdirektoratet J.nr. 15/00132-14 Ref. Bertram Tobias Hacke 22-04-2015 Tilladelse til renovering af kajanlæg i

Læs mere

Sagen er behandlet i et forpligtende samarbejde mellem Ærø Kommune og Svendborg Kommune efter Lov om forpligtende kommunale samarbejder.

Sagen er behandlet i et forpligtende samarbejde mellem Ærø Kommune og Svendborg Kommune efter Lov om forpligtende kommunale samarbejder. «Navn» Att.: «Attention» «Adresse» «Postnr» «By» «Land» Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Christian.Vinther@svendborg.dk www.svendborg.dk VVM-screening

Læs mere

Lerdrupvej 65, 8300 Odder, matr. nr. 20 Lerdrup By, Gylling.

Lerdrupvej 65, 8300 Odder, matr. nr. 20 Lerdrup By, Gylling. Ronni Jensen Lerdrupvej 65 Gylling 8300 Odder Teknik og Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Tlf. 29 22 27 28 Landzonetilladelse Vedrørende landzonetilladelse til opførelse af dobbelt garage på ejendommen, beliggende

Læs mere

Vandløbsrestaureringsprojekt i kommunevandløb H35 Høring

Vandløbsrestaureringsprojekt i kommunevandløb H35 Høring Vandløbsrestaureringsprojekt i kommunevandløb H35 Høring Fjernelse af tre spærringer i det offentlige vandløb H35 for at forbedre dyrelivets vandring i vandløbet. 1. Offentliggørelse Kommunen agter at

Læs mere

Aage V. Jensen Naturfond Kampmannsgade 1, København V

Aage V. Jensen Naturfond Kampmannsgade 1, København V Aage V. Jensen Naturfond Kampmannsgade 1, 6 1604 København V Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947485 Tilladelse fra Vandløbsloven og dispensation fra Naturbeskyttelsesloven til etablering af højvandssluse

Læs mere

Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse ved Kobæk Strand

Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse ved Kobæk Strand Grundejerforeningen Kobæk Sønderstrand Att. Kent Martinussen Kystdirektoratet J.nr. 16/06326-19 Ref. Britt Gadsbølle Larsen 31-05-2017 Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse

Læs mere

Høringssvar i sag om skovrejsning i Mariagerfjord Kommune j.nr. SVANA

Høringssvar i sag om skovrejsning i Mariagerfjord Kommune j.nr. SVANA Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning ØSTJYLLAND Vasevej 7 8920 Randers NV 6.1.2 Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk

Læs mere

Tilladelse til udskifting af rørunderføring ved matrikel nr. 15d, Stenbjerg By, Nørhå

Tilladelse til udskifting af rørunderføring ved matrikel nr. 15d, Stenbjerg By, Nørhå Thisted Kommune Plan- og Miljøafdelingen 27. januar 2016 BrevID.: 2185380 Medarbejder: KBD Tilladelse til udskifting af rørunderføring ved matrikel nr. 15d, Stenbjerg By, Nørhå Tilladelse efter Vandløbslovens

Læs mere

Odder Kommune Byggeri har d. 20. december 2017 modtaget jeres ansøgning om zonetilladelse vedr. opstilling af køkkenvogn beliggende på ejendommen:

Odder Kommune Byggeri har d. 20. december 2017 modtaget jeres ansøgning om zonetilladelse vedr. opstilling af køkkenvogn beliggende på ejendommen: Mette Jensen Hadrupvej 41 Hadrup 8350 Hundslund Teknik og Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Tlf. 29 22 27 28 Landzonetilladelse Vedrørende landzonetilladelse til opstilling af midlertidig køkkenvogn på ejendommen,

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Bandholm Aktivitetsforening Havnegade 37 4941 Bandholm Kystdirektoratet J.nr. 14/00900-17 Ref. Laura Storm Henriksen 25-11-2015 Tilladelse til etablering af strand i krydset ml. Havnegade og Strandparken

Læs mere

VVM screening af skovetablering på matr. 2E, Nøragergård Hgd., Durup, Rebild Kommune.

VVM screening af skovetablering på matr. 2E, Nøragergård Hgd., Durup, Rebild Kommune. Center Natur og Miljø Naturstyrelsen Møldrupvej 26 9520 Skørping Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 01.13.23-P19-4-18 Ref.: Joanna Birch Olsen Telefon:

Læs mere

Smuk Fest afholdes over 2 weekender med samme program i begge weekender, se figur 1, hvor model 2 er vist til højre:

Smuk Fest afholdes over 2 weekender med samme program i begge weekender, se figur 1, hvor model 2 er vist til højre: NOTAT Dato: 16. oktober 2014 Sagsnr.: Myndighedsvurdering af Smuk Fest efter nyt koncept Smuk Fest har ansøgt om at kunne afholde festival efter et nyt koncept, hvor festivalen afkortes til færre dage

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til forstærkning af mole ved udlægning af marksten ved Blans Havn, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til forstærkning af mole ved udlægning af marksten ved Blans Havn, på de vilkår som fremgår nedenfor. Blans Bådklub Blans Hovedvej 23 4941 Bandholm Sendt på mail til gerding@campaqnet.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01862-13 Ref. Jeppe Bech Carlsen 09-06-2016 Tilladelse til forstærkning af mole ved Blans

Læs mere

Martin Jensen Lindevej 9 8700 Horsens. Tilladelse til oprensning og udvidelse af søer

Martin Jensen Lindevej 9 8700 Horsens. Tilladelse til oprensning og udvidelse af søer Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Martin Jensen Lindevej 9 8700 Horsens Tlf. +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 27. juni 2016 Tilladelse

Læs mere

Opførelse af den nye bolig forudsætter landzonetilladelse efter planlovens 35 stk. 1. Middelfart Kommune er landzonemyndighed.

Opførelse af den nye bolig forudsætter landzonetilladelse efter planlovens 35 stk. 1. Middelfart Kommune er landzonemyndighed. Natur- og Miljøafdelingen Middelfart Kommune Østergade 21 5580 Nørre Aaby www.middelfart.dk Kit La Cour Bentzon og Jens Ole Andersen Tværgade 4 5500 Middelfart klc@estate.dk Jens.andersen@fredericia.dk

Læs mere

Landzonetilladelse til opførelse af en lille toiletbygning ved Græm Strand

Landzonetilladelse til opførelse af en lille toiletbygning ved Græm Strand Side 1/5 Naturstyrelsen, Vestjylland csh@nst.dk Gammel Landevej 35 7620 Lemvig Dato: 18-04-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-15-16 Henv. til: Karen Marie Nielsen Byggeri og Ejendomme Direkte tlf.: 9611 7730 Afdeling

Læs mere

Odder Kommune Byggeri har d. 4. maj 2018 modtaget jeres ansøgning om zonetilladelse vedr. udstykning beliggende på ejendommen:

Odder Kommune Byggeri har d. 4. maj 2018 modtaget jeres ansøgning om zonetilladelse vedr. udstykning beliggende på ejendommen: Bonefeld og Bystrup A/S Strandpromenaden 6 8700 Horsens Teknik og Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Tlf. 29 22 27 28 Landzonetilladelse Vedrørende landzonetilladelse til udstykning på ejendommen, beliggende

Læs mere

Dispensation til opfyldning af vandfyldt udgravning

Dispensation til opfyldning af vandfyldt udgravning Henrik Tange Flintehøjen 14 3600 Frederikssund Sendt til: tange.henrik@gmail.com Dato: 14. december 2017 Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2017-21336 Dokumentnr.:

Læs mere

Københavns Befæstning en attraktion i verdensklasse

Københavns Befæstning en attraktion i verdensklasse Københavns Befæstning en attraktion i verdensklasse Kulturarv og kulturmiljø Landskab og byrum Friluftsliv og rekreation Københavns Befæstning skal bevares og udvikles som en sammenhængende attraktion

Læs mere

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Lokalplanens indvirkning på miljøområdet er vurderet i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer,

Læs mere

Naturbeskyttelseslovens 7 forskellige ordninger for biotopbeskyttelse med forskellige retsvirkninger virkning for ejeren:

Naturbeskyttelseslovens 7 forskellige ordninger for biotopbeskyttelse med forskellige retsvirkninger virkning for ejeren: Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Udvalget for Landdistrikter og Øer, Miljøudvalget 2014-15 FLF Alm.del Bilag 227, ULØ Alm.del Bilag 144, MIU Alm.del Bilag 283 Offentligt Naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Odder Kommune Byggeri har d. 2. maj 2018 modtaget jeres ansøgning om zonetilladelse vedr. genopførelse af enfamiliehus beliggende på ejendommen:

Odder Kommune Byggeri har d. 2. maj 2018 modtaget jeres ansøgning om zonetilladelse vedr. genopførelse af enfamiliehus beliggende på ejendommen: xxx Teknik og Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Tlf. 29 22 27 28 Landzonetilladelse Vedrørende zonetilladelse til genopførelse af enfamiliehus på ejendommen, beliggende Strevelshovedvej 6, 8300 Odder, matr.

Læs mere

Vinde Grundejerforening v. Henning Precht Olgavej Skive. 14. juli 2016

Vinde Grundejerforening v. Henning Precht Olgavej Skive. 14. juli 2016 Vinde Grundejerforening v. Henning Precht Olgavej 78 7800 Skive 14. juli 2016 Høring om eventuel godkendelse af rørlægning af delstrækning af et private vandløb på matrikel 2i Vinde, Skive Jorder Skive

Læs mere

tre nye rørunderføringer ved Fredskilde bæk og tilløb til Fredskilde bæk, beliggende på matr. 3am og 66b, Stenbjerg By, Nørhå.

tre nye rørunderføringer ved Fredskilde bæk og tilløb til Fredskilde bæk, beliggende på matr. 3am og 66b, Stenbjerg By, Nørhå. Afsender: Thisted Kommune Mathilde Boesen Team Natur Plan- og Miljøafdelingen Thisted kommune Thisted Kommune Plan- og Miljøafdelingen 2. marts 2015 BrevID.: 1867514 CPR/CVR: #*24563 Medarbejder: KKN Tilladelse

Læs mere

Johan Peter-Henrik Tesdorpf Kongshusvej 68 B Rathlousdal 8300 Odder Sendt pr Sags Id.

Johan Peter-Henrik Tesdorpf Kongshusvej 68 B Rathlousdal 8300 Odder Sendt pr Sags Id. Johan Peter-Henrik Tesdorpf Kongshusvej 68 B Rathlousdal Sendt pr. e-mail: johan@globalforest.dk Rådhusgade 3 Landzonetilladelse til nyt vandhul - Kongshusvej 68B Der er søgt om tilladelse til at anlægge

Læs mere

Vandløbsrestaurering Thorup-Skallerup bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( )

Vandløbsrestaurering Thorup-Skallerup bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( ) Vandløbsrestaurering Thorup-Skallerup bæk Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021) 0 Baggrund I Thorup-Skallerup bæk er der i udpeget tre vandløbsindsatser (kort 1). de udpegede indsatser, omhandler restaurering

Læs mere

#split# Tilladelse til etablering af ensilageplads og gyllebeholder på ejendommen Trangetvej 4,

#split# Tilladelse til etablering af ensilageplads og gyllebeholder på ejendommen Trangetvej 4, #split# Henrik Endelt Sørensen Trangetvej 4 9330 Dronninglund Sendt til virksomhedens digitale postkasse via cvr.nr. 23175657 Plan og Miljø Dato: 8. september 2014 Sags. nr.: 09.17.05-G01-1-14 Sagsbeh.:

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven VILLA.DK Aps Ny Østergade 12, 3.sal 1101 København K VILLA-HUS BYG Aps Nørre Snedevej 9 8700 Horsens KOPI Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk

Læs mere

af 8/12/2015). Landzonetilladelsen må ikke udnyttes før klagefristen er udløbet og bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden for 5 år.

af 8/12/2015). Landzonetilladelsen må ikke udnyttes før klagefristen er udløbet og bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden for 5 år. Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Jan Lomholt Dir: +4579755664 Mob: e-mail: Jan.Lomholt@Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-21777818 15.8.2018 Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinje Der meddeles

Læs mere

Ansøgning om anlæg af vandledning under vandløb mv.

Ansøgning om anlæg af vandledning under vandløb mv. Viborg Kommune Prinsens Allé 5 8800 Viborg Ansøgning om anlæg af vandledning under vandløb mv. Baggrund og projektbeskrivelse NIRAS A/S ansøger hermed på vegne af Energi Viborg Vand A/S om nedgravning

Læs mere

Odder Kommune Byggeri har d. 19. marts 2018 modtaget jeres ansøgning om zonetilladelse vedr. opførelse af garage og carport beliggende på ejendommen:

Odder Kommune Byggeri har d. 19. marts 2018 modtaget jeres ansøgning om zonetilladelse vedr. opførelse af garage og carport beliggende på ejendommen: Kalle Cornelius Nørgaard Svensson Strandvejen 115 Rørth 8300 Odder Teknik og Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Tlf. 29 22 27 28 Landzonetilladelse Vedrørende landzonetilladelse til opførelse af garage og carport

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at der etableres bro og trækfærge med tilhørende anlæg ved Tipperne, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at der etableres bro og trækfærge med tilhørende anlæg ved Tipperne, på de vilkår som fremgår nedenfor. Ringkøbing-Skjern Kommune Smed Sørensens Vej 1 6950 Ringkøbing Pr. mail heidi.grosmann@rksk.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01450-10 Ref. Thomas Larsen 18-04-2016 Tilladelse til etablering af bro, trækfærge

Læs mere

Tilladelse til krydsning af Lindenborg Å med jordvarmeledning i forbindelse med etablering af jordvarmeanlæg

Tilladelse til krydsning af Lindenborg Å med jordvarmeledning i forbindelse med etablering af jordvarmeanlæg Center Natur og Miljø Leif Madsen Vælderskoven 10 Gravlev 9520 Skørping Sendt via mail: inge@skillingbro.dk Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.02.16-P19-3-15

Læs mere

Miljøudvalget 2014-15 MIU Alm.del Bilag 212 Offentligt

Miljøudvalget 2014-15 MIU Alm.del Bilag 212 Offentligt Miljøudvalget 2014-15 MIU Alm.del Bilag 212 Offentligt DATO 8. december 2014 Til Dansk Folkeparti Igen en urimelig sag, hvor loven om strandbeskyttelseslinjen rammer skævt Vi er pensionister og bosiddende

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Søvangen Bådklub V/Alex Breinholt Nielsen Tavervej 28 9270 Klarup Kystdirektoratet J.nr. 15/00647-12 Ref. Anna L. S. Østergaard 20-08-2015 Tilladelse til flytning af bådebro ud for matr. nr. 1cq Lindholm

Læs mere

www.ikast-brande.dk Birgit Dupont - Thorlundvej 30, 7361 Ejstrupholm 29. september 2014

www.ikast-brande.dk Birgit Dupont - Thorlundvej 30, 7361 Ejstrupholm 29. september 2014 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Birgit Dupont Thorlundvej 30A 7361 Ejstrupholm 29. september 2014 Landzonetilladelse til etablering af Bed & Breakfast og lokaleudlejning - Thorlundvej

Læs mere

Lilliensborgvej 60, 8300 Odder, matr. nr. 64 a Gylling By, Gylling

Lilliensborgvej 60, 8300 Odder, matr. nr. 64 a Gylling By, Gylling Baks Arkitekter Teknik og Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Tlf. 29 22 27 28 Landzonetilladelse Vedrørende genopførelse af enfamiliehus og udhus på ejendommen, beliggende Lilliensborgvej 60, 8300 Odder, matr.

Læs mere

Tilladelsen bortfalder automatisk hvis tilladelsen ikke er udnyttet senest 3 år fra d.d., jfr. Planlovens 56.

Tilladelsen bortfalder automatisk hvis tilladelsen ikke er udnyttet senest 3 år fra d.d., jfr. Planlovens 56. TEKNIK OG MILJØ Oluf Jakobsen Park Alle 23 7900 Nykøbing M Landzonetilladelse Tilladelsesdato 05-12-2016 Sags nr. 20160318 Ejendoms nr. 74852 Sagsbehandler Ketty Overgaard Direkte tlf. 9970 7055 E.mail

Læs mere

Tilladelse til regulering af det private vandløb G2 i Gråsten Skovene

Tilladelse til regulering af det private vandløb G2 i Gråsten Skovene Naturstyrelsen Sønderjylland Felstedvej 14 6300 Gråsten Tilladelse til regulering af det private vandløb G2 i Gråsten Skovene Sønderborg Kommune, Vand og Natur, meddeler hermed tilladelse i forbindelse

Læs mere

Standard for bådebroer og lignende anlæg i Skanderborg Kommune

Standard for bådebroer og lignende anlæg i Skanderborg Kommune Standard for bådebroer og lignende anlæg i Skanderborg Kommune herunder private broer, platforme, bolværk, fortøjningspæle og lignende. 1. Formål Standarden skal angive en administrationspraksis, der sikrer

Læs mere

3. Ved gentableringen af diget, skal jordarbejdet ske fra vestsiden, således at der ikke køres unødvendigt i den østfor liggende strandeng.

3. Ved gentableringen af diget, skal jordarbejdet ske fra vestsiden, således at der ikke køres unødvendigt i den østfor liggende strandeng. Anders Holm Lilliensborgvej 40 Gylling 8300 Odder Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Henrik Søgaard Larsen Mail: hsl@niras.dk Landzonetilladelse til etablering af jordvold matr. nr. 36, Gylling By, Gylling

Læs mere

NOTAT 18. juli 2011 Opdateret 9. april 2014

NOTAT 18. juli 2011 Opdateret 9. april 2014 NOTAT 18. juli 2011 Opdateret 9. april 2014 Vejledning i forbindelse med ansøgning om forundersøgelsestilladelse med henblik på opstilling af havmøller uden for udbud Et havmølleprojekt skal have 3 typer

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til anlægget Den uendelige bro, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til anlægget Den uendelige bro, på de vilkår som fremgår nedenfor. Aarhus Kommune Aarhus Events. Dokk 1, Hack Kampmanns plads 2 8000 Århus C Pr. mail: niels@aarhus.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01906-22 Ref. Thomas Larsen 16-08-2016 Tilladelse til opstilling af skulptur

Læs mere

Afgørelse om ikke-vvm-pligt for projekt om hævning af vandstanden i Stenholt Mose

Afgørelse om ikke-vvm-pligt for projekt om hævning af vandstanden i Stenholt Mose Silkeborg Kommune Natur- og Miljøsektionen Sendt med mail til: natur@silkeborg.dk 17. juni 2015 Afgørelse om ikke-vvm-pligt for projekt om hævning af vandstanden i Stenholt Mose Silkeborg Kommune, Natur

Læs mere

Odder Kommune Byggeri har d. 17. maj 2018 modtaget jeres ansøgning om zonetilladelse vedr. opførelse af udhus med carport beliggende på ejendommen:

Odder Kommune Byggeri har d. 17. maj 2018 modtaget jeres ansøgning om zonetilladelse vedr. opførelse af udhus med carport beliggende på ejendommen: Jan Mouritzen Ballevej 197 Balle 8300 Odder Teknik og Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Tlf. 29 22 27 28 Landzonetilladelse Vedrørende opførelse af udhus med carport på ejendommen, beliggende Ballevej 197,

Læs mere

Afgørelse om at spormodernisering mellem Ringsted og Korsør ikke er VVM-pligtig

Afgørelse om at spormodernisering mellem Ringsted og Korsør ikke er VVM-pligtig Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø Sendt pr. mail til banedanmark@bane.dk og inda@bane.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Dato 9.

Læs mere

Projektet udføres som beskrevet i reguleringsprojektet Funktionen af eventuelle dræn, der berøres af arbejdet, skal sikres og må ikke ændres

Projektet udføres som beskrevet i reguleringsprojektet Funktionen af eventuelle dræn, der berøres af arbejdet, skal sikres og må ikke ændres Lars Sommer Hansen Lyngvejen 6 4330 Hvalsø Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø F 4646 4615 H www.lejre.dk Anne-Marie Geert Kristensen Byg & Miljø D 4646 4952 E ankr@lejre.dk Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

Klitsyn i Hjørring Kommune 2015

Klitsyn i Hjørring Kommune 2015 Vendsyssel J.nr. NST-4129-000-00001 Ref. ckjae 10. juli 2015 Klitsyn i Hjørring Kommune 2015 Mårup Kirke, d. 12. maj kl. 9.00 (Lokalnr. 350024) Repræsentant fra grundejerforeningen Strandgården Repræsentant

Læs mere

Dispensation fra Tøndermarskloven

Dispensation fra Tøndermarskloven Miljø og Natur Pia Rolskov og Uffe Schulin Karlsgårdevej 49 Sig 6800 Varde Direkte tlf.: +4574928162 Mail: sp@toender.dk Sags id.: 01.05.00-P19-1-18 Ks: KK 4. maj 2018 Dispensation fra Tøndermarskloven

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Nordfyns Kommune Rådhuspladsen 2, Otterup Rådhus 5450 Otterup Kystdirektoratet J.nr. 15/00424-11 Ref. Laura Storm Henriksen 29-06-2015 15/00424 Tilladelse til etablering af slæbested ud for Strandgyden

Læs mere

Afgørelse: Der meddeles dispensation for naturbeskyttelseslovens 18, til etablering af det ansøgte på følgende vilkår:

Afgørelse: Der meddeles dispensation for naturbeskyttelseslovens 18, til etablering af det ansøgte på følgende vilkår: NATUR OG MILJØ Museum Mors / Skarregaard Henny Holm DUEHOLGADE 9 7900 Nykøbing M 7900 Nykøbing M henny.holm@museummors.dk Dispensation - Fortidsmindebeskyttelseslinjen Dato: 27-04-2017 Sagsnr.: 20170009

Læs mere

Projektet er i offentlig høring i 4 uger fra d. 13. november til d. 11. december 2015.

Projektet er i offentlig høring i 4 uger fra d. 13. november til d. 11. december 2015. Bosætning og Erhverv Mellemgade 15, 5600 Faaborg HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Udlægning af gydegrus og strømkoncentratorer i Vittinge Å st. 3.600-4.900 m. Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN. Projektbeskrivelse for Genåbning af delstrækning af Brænde- Lydingeafløbet ca. st m

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN. Projektbeskrivelse for Genåbning af delstrækning af Brænde- Lydingeafløbet ca. st m By, Land og Kultur Mellemgade 15, 5600 Faaborg HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN www.faaborgmidtfyn.dk fmk@faaborgmidtfyn.dk Tlf. 72 530 530 Projektbeskrivelse for Genåbning af delstrækning af Brænde-

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af et nyt sommerhus på et hedeareal, Varde Kommune.

Afgørelse i sagen om opførelse af et nyt sommerhus på et hedeareal, Varde Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 16. april 2007 J.nr.: NKN-131-00055 mgi Afgørelse i sagen om

Læs mere

1a Sollerup, Ø. Hæsinge

1a Sollerup, Ø. Hæsinge Plan og kultur Mellemgade 15, 5600 Faaborg HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Realisering af 3 vandplansindsatser i Rislebæk. Faaborg-Midtfyn Kommune har søgt om godkendelse til,

Læs mere

Du har søgt om dispensation til at etablere en vej og en affalds-ø på matr Kirkeby, Rømø.

Du har søgt om dispensation til at etablere en vej og en affalds-ø på matr Kirkeby, Rømø. Miljø og Natur Pau Schramm Vestervej 35 6792 Rømø Direkte tlf.: +4574929295 Mail: cb1@toender.dk Sags id.: 01.05.08-P25-30-18 Ks: LSJ 24. juli 2018 Dispensation til etablering af vej og affalds-ø i hede

Læs mere

Tilladelse til at forlænge rørbro i Skibsted-Lyngby Å ved Tvorupvej 7

Tilladelse til at forlænge rørbro i Skibsted-Lyngby Å ved Tvorupvej 7 Center Natur og Miljø Rebild Vand & Spildevand A/S Sverriggårdsvej 3 9520 Skørping Via mail: jeha@rebildforsyning.dk Hobrovej 88 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr:

Læs mere

UDKAST - Tilladelse efter vandløbslovens 17 til regulering af 375 m vandløb samt sløjfning af mindre grøfter i Helstrup Enge

UDKAST - Tilladelse efter vandløbslovens 17 til regulering af 375 m vandløb samt sløjfning af mindre grøfter i Helstrup Enge Tilladelse til regulering af vandløb Matrikel 9i, Helstrup By, Helstrup Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 ehk@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

Anmeldeskema. Basisoplysninger

Anmeldeskema. Basisoplysninger Anmeldeskema Bekendtgørelse nr 1832 af 16. december 2015 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning Basisoplysninger Tekst Projektbeskrivelse

Læs mere

Knud Thor Larsen. - Arvad Møllevej 3, 7330 Brande. 14. marts 2013. Bygge- og Miljøafdeling Centerparken 1

Knud Thor Larsen. - Arvad Møllevej 3, 7330 Brande. 14. marts 2013. Bygge- og Miljøafdeling Centerparken 1 Knud Thor Larsen Arvad Møllevej 3 7330 Brande 14. marts 2013 Landzonetilladelse til etablering af et overdækket privat svømmebassin - Arvad Møllevej 3, 7330 Brande Teknik- og miljøudvalget har den 5. marts

Læs mere

Tilladelse til etablering af Redmolekanalen i Københavns Havn (Nordhavnen)

Tilladelse til etablering af Redmolekanalen i Københavns Havn (Nordhavnen) Udviklingsselskabet By og Havn I/S Nordre Toldbod 7 113 København K Sendt elektronisk til LAU@moe.dk og info@byoghavn.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Vejledning om Skovloven 10 Undtagelser fra kravet om træbevoksning

Vejledning om Skovloven 10 Undtagelser fra kravet om træbevoksning Dette notat er senest ændret den 9. april 2014. Vejledning om Skovloven 10 Undtagelser fra kravet om træbevoksning Indhold: 1. Nødvendigt for skovdriften 2. Fredning 3. Marker og klitter 4. Åbne naturarealer

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra åbeskyttelseslinjen - Søgårdsvej 1, Ellum, 6240 Løgumkloster

Landzonetilladelse og dispensation fra åbeskyttelseslinjen - Søgårdsvej 1, Ellum, 6240 Løgumkloster DEN SELVEJENDE INSTITUTION BREDEÅDAL Møldamager 58 6240 Løgumkloster Plan & Byggeri Direkte tlf.: +4574929251 Mail: hbk2@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-66-19 30-07-2019 Landzonetilladelse og dispensation

Læs mere

Tilladelsen til sand- og ralfodring må ikke benyttes før der foreligger en afgørelse fra kommunen herom.

Tilladelsen til sand- og ralfodring må ikke benyttes før der foreligger en afgørelse fra kommunen herom. Jes Anker Mikkelsen og Marlene Füchsel Mikkelsen Almevej 6 2900 Hellerup Kystdirektoratet J.nr. 14/00228-40 Ref. Marianne Jakobsen 08-04-2015 Tilladelse til sand- og ralfodring ud for matr.nr. 4s og 4dk

Læs mere

Skive Kommune Teknisk Forvaltning. Rådhuspladsen Skive. 17. august Høring af forslag til regulering i Vidkær Bæk

Skive Kommune Teknisk Forvaltning. Rådhuspladsen Skive. 17. august Høring af forslag til regulering i Vidkær Bæk Skive Kommune Teknisk Forvaltning Rådhuspladsen 2 7800 Skive 17. august 2017 Høring af forslag til regulering i Vidkær Bæk Skive Kommune modtog i december 2015 en henvendelse om tiltagende tilvoksning

Læs mere

Kystdirektoratet J.nr. 14/00483-31 Ref. Ilse Gräber 19-04-2016

Kystdirektoratet J.nr. 14/00483-31 Ref. Ilse Gräber 19-04-2016 Notat Kystdirektoratet J.nr. 14/00483-31 Ref. Ilse Gräber 19-04-2016 2 udtalelse - Højvandsdige Lungshave og Enø Næstved Kommune har igangsat en kapitel 1a-sag efter kystbeskyttelsesloven og har i den

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til ny spuns og opfyld, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til ny spuns og opfyld, på de vilkår som fremgår nedenfor. Samsø Kommune att.: Joachim Machholm kommune@samsoe.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01564-12 Ref. Thomas Larsen 11-04-2016 Tilladelse til ny spuns og opfyld i Ballen Lystbådehavn, matr.nr. 149a Brundby By,

Læs mere

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner.

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. I medfør af 5 b, stk. 6, jf. 3, stk. 1, i lov om planlægning,

Læs mere

Bilag 1: Ansøgning om tilladelse til revlefodring ved Løkken, Lønstrup og Nørlev i 2018

Bilag 1: Ansøgning om tilladelse til revlefodring ved Løkken, Lønstrup og Nørlev i 2018 Bilag 1: Ansøgning om tilladelse til revlefodring ved Løkken, Lønstrup og Nørlev i 2018 Løkken Den kroniske erosion er i størrelsesordenen 2-3 m/år/m kyst i det bølgedominerede aktive profil fra 8-10 m

Læs mere