Montering af GTI lygter med automatisk niveauregulering og lygtespulere på VW Lupo 3L

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Montering af GTI lygter med automatisk niveauregulering og lygtespulere på VW Lupo 3L"

Transkript

1 Montering af GTI lygter med automatisk niveauregulering og lygtespulere på VW Lupo 3L Indhold Det skal du bruge... 2 Værktøj... 2 Stumperne... 3 Automatisk niveauregulering... 3 Lygtespulere... 3 GTI lygterne... 5 Montering... 6 Automatisk niveauregulering... 6 Kodning og justering... 7 Lygtespulere... 9 Afmontering af forkofangeren... 9 Montering af spulerne Udskiftning af sprinklertank Strøm og relæet GTI lygter Copyright 2013 Andreas Frøsting Brug af denne guide er på eget ansvar. Beklager det absolutte fravær af billeder fra min egen montage på min Lupo 3L omvendt, så klarede jeg det selv, helt uden billeder og så kan du også ; )

2 Det skal du bruge Værktøj En god, velassorteret værktøjskasse er et must, for ikke alt det du skal montere, er designet til en Lupo 3L. Du kommer til at skære lidt i både plast og metal og evt. også dine fingre. Derudover; Donkraft og bukke Hjulnøgle En Dremel eller lignende (til at lave huller til spulerne) Noget til at skære i metal Loddekolbe, tin og div. krympeflex En tester, f.eks. VCDS, som jeg har valgt at bruge Noget til at male propperne til spulerne, samt der hvor der skæres i kofangeren

3 Stumperne Automatisk niveauregulering 6N Niveausensor 6E Varmeskjold 6E Sensorarm 6E Monteringsplade M6 låsemøtrik Skrue til at holde varmeplade og sensor på monteringspladen Holder sensorarmen på bagbroen Holder sensoren på monteringspladen 6 ledet kabel der kan nå fra bagbro til instrumentbræt. Her skal hverken trækkes højspænding eller mange ampere, så du kan i teorien bruge et nogenlunde blødt netværkskabel, men jeg har alligevel valgt et der er en anelse kraftigere. Noget VW tape eller lignende til at beskytte kablerne ved gennemføringer. Derudover skal du bruge det 8 benede stik der passer på sensoren og seks ben. Lygtespulere 6E Spulerdyse, venstre 6E Spulerdyse, højre 6E Spulerprop, venstre 6E Spulerprop, højre 2x 6E Spulerjet 2x 6E Holder til jet 6N B Sprinklerbeholder 6E B Den anden sprinklerbeholder 6N Gummipakning til overgang mellem beholderne 3B Pumpe A Gummipakning til pumpe 1J A Stik til pumpe 5x 1J F Højtryksslange skal bestilles som 5 stk., ellers får du en lille meter og det er ikke nok B T stykke til at samle rørene 3x 1J E Vinklet plastrør til pumpe og jets Relæ til styring af spulerne Ovenstående er ikke alt du vil se hvis du kigger på tegningen i ETKA for en Lupo GTI men det passerne glimrende til montage i en Lupo 3L. Du får desuden brug for følgende: 5 benet relæholder (f.eks. fra Biltema) hvis du ikke vil om og montere relæet bag sikringsboksen i holderne der 6 stk. spændebånd der kan nå rundt om højtryksslangen (den er ø15mm)

4 Ben til stikket til pumpen Et par 8mm bolte til fastgørelse af den ekstra sprinklertank Noget til fastgørelse af de to spulerjets under hver lygte jeg brugte lange 6mm bolte og en fandens masse skiver til at space den på plads.

5 GTI lygterne Selve lygterne Diode Lus i lysarm To BA15s 5W pærer

6 Montering Automatisk niveauregulering Den automatiske niveauregulering kræver noget montering på bagbroen samt lidt lodning af ledninger oppe i instrumentbrættet. Start med at samle niveauføleren med varmeskjold, arm, monteringsplade mv. som vist her til højre. Løft rumpen på din Lupo op med en donkraft midt på bagbroen. Løft tilpas højt så det er behageligt at arbejde med og smid et par bukke under til at gribe når din donkraft bukker under ; ) Find et passende 6 ledede kabel frem. Under bagsædet er der gennemføring ned til bagbroen gennem en gummipakning du lige prikker et hul i. Det er i siddefladen, lidt ude mod vinduet i venstre side. Læg kablet ud til de øvrige kabler langs venstre side af bilen. Montér stik i enden af kablet der ligger ved bagbroen, så der er forbindelse til følgende ben på niveausensoren: 1, 2, 4, 5, 6,7. Ben 3 og 8 skal ikke bruges. Noter farvene/numrene på kablet du bruger, så du har en chance for at montere det i instrumentbrættet. Montér niveausensoren på bagbroen. Klik stikket på evt. før du monterer sensoren, da den ender med at sidde i en lidt dum vinkel. Træk lyskontakten ud. Det gøres ved at sætte den i 0, trykke ind på kontakten og dreje mod højre mens den er trykket ind træk derefter ud og kontakten følger med. Fjern skruen i det lille stykke afdækning, der sidder under lyskontakten. Fjern også skruen der sidder i hullet hvor lyskontakten sad. Træk derefter hele plastikarrangementet med hullet til lyskontakt, lysjustering til instrumentbræt og lygteregulering ud. Det sidder med clips og kan nemt lirkes ud. Der sidder et stik på bagsiden af drejekontakterne, med relativ kort ledning clips stikket af. Klip ledningerne på ben 2 og 4 af, så du har så meget ledning som muligt at gøre med. Afisolér og gør klar til at lodde dem sammen.

7 På ben 2 lodder du ledningen fra ben 7 på niveausensoren. På ben 4 lodder du ledningerne fra ben 2 og ben 6 på niveausensoren. Giv det en gang krympeflex og lav det pænt. Når du er færdig, samler du det hele igen. Husk at klikke stikket med de resterende ledninger tilbage på drejekontakten for instrumentlys. Ben 1 fra niveausensoren lægger du til stel et passende sted. Ledningerne fra ben 4 og 5 skal op i kombiinstrumentet. Fjern de to skruer på undersiden af skyggen til hhv. omdrejningstæller og speedometer. Pil afdækningen af. Kombiinstrumentet sidder med et par skruer dem fjerner du og lirker instrumentet fri. Afmontér det blå stik og skil det ad. Det giver mening når man sidder med det, hvordan det gøres. Pas på ikke at beskadige noget. Der er ret mange ledninger! Lod ben 4 fra niveausensoren på ben 3 på det blå stik. Det er bilens GALA signal der indikerer om bilen holder stille eller ej. Lod ben 5 fra niveausensoren på ben 25 på det blå stik. Det er K line diagnose. Det bruges til at du kan se hele halløjet med en tester bagefter. Når det er gjort samler du forsigtigt stikket igen og lukker det hele til. Nu bør du ikke have nogen løse ender, for vi er færdige med monteringen. Kodning og justering Sæt tænding på bilen og start din tester. Den bør dukke op med et punkt der hedder 55 Lyslængdereg.. Hvis du planlægger at køre i bilen før du monterer GTIlygterne, skal du lige følge nedenstående, da din lygtejustering nu er helt i skoven (til trods for den for fem minutter siden var perfekt, uden at du rent fysisk har pillet ved lygterne). Klik på 55 Lyslængdereg. og vælg Kodning. Sæt bilens type til Lupo, da jeg lige antager det er sådan en du har.

8 Hop derefter ind i Grundjustering, vælg 001 i rullemenuen, sid stille og vent til den melder klar. Herefter justerer du lygterne ind så de står korrekt. Når alt er som det skal være, vælger du pkt. 002 i rullemenuen og ændringerne gemmes. Det er sådan du også fremover skal justere dine lygter og det virker både med de alm. halogenlygter og xenonlygterne. Selvom du ikke har pillet de originale lygter af endnu, vil det der før var en korrekt justering med stor sandsynlighed ikke længere være en korrekt justering og du bør derfor justere dem. Tid til spulerne!

9 Lygtespulere Personligt synes jeg det er sjovest at starte med det værste, så vi starter med at få monteret spulerarmene... Afmontering af forkofangeren Start med at få hele forkofangeren pillet af. Åbn motorhjelmen, klips VW logoet og panelet det sidder i af (tre clips i alt). Skru blinklysene af de sidder med en skrue hver. Tag evt. strømstikket af så du kan fjerne dem helt du bliver virkelig træt af at have dem hængende der, senere i forløbet. Fjern alle skruer du kan se mellem forlygterne altså af dem der holder kofangeren, ellers falder motoren sgu ud. Fjern afdækningerne hvor tågelygterne evt. sidder. Det gøres bedst med en bred, flad skruetrækker der er set inde fra midten af bilen og ud et hul til formålet. Der sidder to store skruer en bag hver afdækning. Ud med dem. Drej hjulene helt til venstre. Fjern alle skruer i den ende af højre inderskærm der vender ud mod kofangeren. Skub skærmen lidt til side og finde personen i huset med de tyndeste arme. Ude i hjørnet af skærmen, op ad lygten, sidder en skrue. Den skruer personen, med de tynde arme, ud. Der sidder også et par skruer/clips på undersiden af kofangeren i denne side. Hiv venstre forhjul af bilen. Efter du har løftet den op, selvfølgelig. Pil inderskærmen ud. Det er ret nemt hvis du har fundet alle skruerne, ellers bliver den sgu siddende. Fjern tilsvarende skjult skrue her også. På undersiden af kofangeren, ude fortil, sidder en række clips. Dem afmonterer du også. Det løser kofangeren fra bobslæden. Kofangeren er nu lige til at trække af.

10 Montering af spulerne Spulerne skal sidde ca. 5 cm under lygterne men på en 3L sidder der bare noget andet, og det er lavet af metal. Jeg har valgt at skære lidt ud og så bolte spulerne på med en 6mm bolt. Her er du lidt på egen hånd, Ole Opfinder ; ) Når du har gjort det, monterer du gummislange fra spulerne op til T stykket. Vi kobler den tredje slange på senere. T stykket har jeg valgt at lægge oppe i toppen af motorrummet, lige omkring låsen til hjelmen. Jeg har indenfor et par centimeter samme slangelængde fra T stykket til hver af spulerne, ud fra ideen om, at forskellige længder kan påvirke modstanden i slangerne, så spulerne vil køre asynkront. Det er en teori, men jeg synes den holdt, så jeg har valgt at gøre sådan. Du kan evt. prøve at puste gennem slangen, så kan du mærke at der faktisk er en del modstand. Udskiftning af sprinklertank Den nuværende sprinklertank skal af så du løsner de tre skruer den sidder med. Fjern evt. venstre forlygte da det gør operationen meget lettere og den skal jo alligevel skiftes, kan man sige ; ) Tag strømstikket fra sprinklerpumpen og løft tanken op. Min tank var stort set fuld da jeg afmonterede den og den kan relativt nemt vippes ud over siden og tømmes i en spand eller lignende. Lad være med at tage pumpen af før tanken er tom. Pumpen skal i øvrigt genbruges ligesom låg, filter og de tre plastmøtrikker den sad med. Afmontér også pakningen der sad og holdt tæt mellem tank og pumpe. Træk den forsigtigt ud med en tang. Tanken kan du lave om til sækkepibe. Oppe mellem skærm og motorrum sidder en stor skumfidus. Den hiver du ud (den er limet, men sidder ikke overdrevet godt fast). Bemærk ledningerne til blinklyset i skærmen bare lige så du ikke får flået dem over. Fortil er et stort hul. Der skal overgangen mellem de to sprinklertanke være. Foran dette er to mindre bolthuller hvoraf det tættest på overgangen skal bruges til at fastgøre forenden af den ekstra sprinklertank. Det lille hul lidt længere bagud ift. overgangen, er til strøm til spulerpumpen. Bagenden af den ekstra sprinklertank er lidt mere tricky, for her er rent faktisk ikke en umiddelbar mulighed for montering. Jeg valgte at gnave et vinkelbeslag på med en selvskærende skrue. Nå, før du monterer tanken skal du lige gnave to gummipakninger i. Er de helt umulige kan du gi dem et skvæt silikone. Pumpen til spulerne skal også på men du skal lige lave et stik først.

11 Ben 1 er stel, ben 2 er til plus men lad lige være med at sætte plussen på endnu ; ) Stellen må du gerne montere der er et rigtigt godt punkt lige ude for enden af venstre vange der sidder i hvert fald en del stelskruer i forvejen. Begge ledninger skal være 2,5mm2 og den til plus skal kunne nå helt ind i kabinen. Tag noget gummislange. Sæt et 45 graders vinklet rør på med et spændebånd og klik det på pumpen. Læg slangen i guiden rundt om den ekstra sprinklertank og før den ud i motorrummet på en fornuftig måde og videre op til T stykket fra tidligere. Gnav slangen på T stykket med et spændebånd og fastgør al gummislange med strips så det ikke vælter unødigt rundt. Tag den anden sprinklertank (den der erstatter den gamle). Montér gummipakningen fra hullet til sprinklerpumpen fra den gamle tank og lirk tanken på plads. Husk at sprinklerrørene til for og bagrude skal ligge under tanken. Jeg anbefaler lidt silikone på røret der går ind i den ekstra tank eller kan du godt få skubbet gummipakningen ind i den ekstra tank og det har aldrig gjort noget godt. Skru den fast med de tre plastmøtrikker fra før og sæt pumpen og strømstikket på igen. Fyld tanken op stille og roligt og check at alt holder tæt. Smid et par plastikposer over begge spulere (evt. med et stykke tape der er ret godt med hug på) og gi pumpen lidt strøm. Der går lige et par gange før den får pumpet sprinklervæske ud i systemet, men så skal du bare se springvand.. Hvis testen var en succes og alt holdt tæt, så monterer du blot inderskærmen igen og gnaver hjulet på.

12 Strøm og relæet Træk plus ledningen ind i kabinen, om bag sikringsboksen. Der er en gennemføring bag beholderen til kølevæske. Fjern evt. den sorte plastafdækning på siden af beholderen, fjern de to skruer og vip beholderen til side. Så vil du kunne se en gennemføring af et ret stort bundt kabler, hvor du meget passende kan føre plusledningen med. I min bil har jeg valgt at tage strømmen til spulerne ude fra sikringsboksen i motorrummet. Vælger du at gøre det, skal du have den ledning med ind. Der skal forsikres med 20A. Det skal være en 2,5mm2. Hiv relæet frem og ikke mindst den løse relæsokkel, hvis du ikke har mod på at få bakset relæet på plads i holderne bag sikringsholderen. Der skal en ledning på hvert af de fem ben. Fjern afdækningen under ratstammen den sidder med to stjerneskruer og en torx. Alle tre på undersiden. Lirk både nederste og øverste plastikdims af pas på du ikke knækker noget. På undersiden af ratstammen, i højre side, sidder et stort sort stik med en masse ledninger. Det klikker du af. Bag det sidder et mindre rødt stik. Det klikker du også af. Hvis du er i tvivl om du har det rigtige kan du sætte tænding på bilen og forsøger du at bruge sprinkler på forruden, skal der ikke ske noget, når det røde stik er taget af. På ben nr. 2 på det røde stik lodder du en snas ledning på der kan nå ned til hvor relæet skal være. Så får vi et signal når sprinkleren aktiveres. Træk ledningen pænt langs ratstammen og montér afdækningen igen (hvis du fortsætter med monteringen af lygterne om lidt, så lad afdækningen blive af for nu). Træk lyskontakten ud. Se oppe under niveausensoren for instruktioner. På ben 56 (kig ind i stikket på lyskontakten, der står betegnelserne) en kraftig blå ledning lodder du en snas på der kan nå hen til hvor relæet skal være. Så får vi signal om at der er tændt for nærlyset. Du kan evt. vælge at montere en kontakt på snasen på ben 56 eller ben 2 oppe fra det røde stik. På den måde kan du helt slå spulerne fra. Det er ikke lovligt, men med det medfølgende relæ vil spulerne køre med hver gang du bruger sprinkler på forruden, når du har nærlys på. Hvis du ikke trak en ledning med strøm med en fra motorrummet, så skal du lige finde et sted at trække noget strøm fra. Der skal bruges 20A på en 2,5mm2 ledning. Du skal også lave en stelforbindelse. Den kan fint nøjes med at være 0,75mm2 da den kun er til reference for relæet. Du har nu i alt fem ledninger som du lodder sammen med relæsoklen således:

13 P til spulerpumpen 31 til stel 30 til kablet med 20A forsikring 56 til signalet fra lyskontakten S til signalet fra sprinklerarmen Når det er sat til og sikringen er sat i, kan du sætte tænding på, evt. dreje lyskontakten så der er nærlys og så skal spulerne køre med når du bruger sprinkler. Relæet gør, at der skal være nærlys på samt sprinkler skal aktiveres før lygtespulerne kører med. Spulerne kører med hver gang du bruger sprinkleren på forruden. Virker det som det skal? Hvis ja, så er du der næsten.. Du mangler garanteret et par huller spulerne kan kigge ud af i din kofanger. Jeg brugte en kofanger i forsøget så lad være med det, det er bare dyrt. Sæt kofangeren på, bor et hul der hvor armene sidder. Træk armen ud gennem hullet og montér dækpladen på armen og læg den forsigtigt på kofangeren. Tegn tæt rundt om så har du en idé om hvad du skal lave af hul. Brug en Dremel eller lignende og udvid hullet men ikke så stort som du har tegnet det, ellers opstår køkkenvaskeffekten og det er ikke meningen. Puds hullet til så det passer fornuftigt sammen og så er der lige lidt malerarbejde der skal overstås ; )

14 GTI lygter Nu til det sjove! Start med at afmontere de gamle lygter, hvis du ikke allerede har gjort det. Bemærk, at der er forskel på benforbindelserne mellem de to typer lygter. Jeg anbefaler du rykker rundt på benene i GTI lygterne, så du på den måde undgår at modificere stikket i bilen. På den måde vil du også forholdsvist nemt kunne sætte de originale halogenlygter i. Åben stikket til GTI lygterne og byt rundt på benene som følger: Lod ledningen fra ben 2 sammen med ben 3. Flyt ben 8 til ben 2. Lod en diode i serie med ledningen på ben 1, så der ikke render strøm retur den vej, ellers vil du få en fejl i kombiinstrumentet der vil påstå at du konstant har langt lys på, selvom det ikke er tilfældet. Husk også at du skal skifte en pære i GTI erne, da blinklyset ikke sidder samme sted på en GTI som på en 3L. Tag en positionslyspære med BA15s sokkel og fil en af tapperne af så passer den lige i fatningen fra blinklyspæren. Skru lygterne fast, klik stikkene sammen. Før du sætter tænding på, skal du lige overveje følgende; Når din lyskontakt står i 0 vil din Lupo hvis den har automatisk kørelys (dvs. at den tænder for forlygterne når du sætter tænding på) typisk sende en reduceret spænding ud til forlygterne. Det er ikke fedt når det er GTI lygterne, da de kører med egen strømforsyning der helt vildt gerne vil have 12V og ikke mindre. Du bør overveje enten at bypasse dæmpningen (dæmpningen er som oftest lavet ved at montere et relativt tyndt kabel som lus oppe i lyskontakten) eller montere et par kørelyslygter i stedet for tågelygterne og så lade dem lyse når kontakten står i 0. For nu, drej kontakten over på nærlys og sæt tænding på i nævnt rækkefølge. Er der liv i GTI erne? Hvis nej, har du langt lys på? hvis ja, blænd ned og de tænder. Hvis de slet ikke vil noget, så check dine benforbindelser. Prøv at blænde op. Så vil du se, at de slukker. Vi skal lige åbne ind til ratstammen (se instruktion tidligere under montering af lygtespulerne) og lave en lus mellem to ben så er der nemlig konstant strøm til xenon pærerne. Det skal gøres, da forskellen på nærlys og langt lys på de nye lygter er om en klap er nede eller oppe, hvor den med de gamle halogenlygter er om der er strøm på den ene eller anden tråd inde i pæren.

15 På venstre side af ratstammen sidder et sort stik med fem ben, hvor der kun er ledninger (kraftige) i de fire ben. Ben 2 og 3 (gul og blå) skal luses. Hvis det blå symbol for langt lys konstant lyser, så tag lige et kig på den diode du satte ind før. Hvis alt virker som det skal nu og du kan blænde både op og ned uden problemer, så mangler du kun lige at få justeret lygterne som nævnt i afsnittet om automatisk niveauregulering og så er du ellers kørende.. Go fornøjelse!

Installation af Lupo GTI lygter i en Lupo 3L

Installation af Lupo GTI lygter i en Lupo 3L 1 Installation af Lupo GTI lygter i en Lupo 3L Del 1 Installation af automatisk niveauregulering Inden vi starter har man brug for nedenstående dele. Priserne er officielt EURO priser da SMC ofter ca.

Læs mere

Nogle dele jeg har købt er filtre til det oprindelige som sidder på for at skifte dem ud, man kan selvfølgelig genbruge dem.

Nogle dele jeg har købt er filtre til det oprindelige som sidder på for at skifte dem ud, man kan selvfølgelig genbruge dem. Montering af forlygtevasker på en Vectra C: Kræver følgende dele: Før faceliftet udgave 9186050 NOZZLE,HEADLAMP WASH,OUTER,RH 1 9186049 NOZZLE,HEADLAMP WASH,OUTER,LH 1 90508376 SPRING,RETAINING,HEADLAMP

Læs mere

Yamaha FS1 Spændingsregulator.

Yamaha FS1 Spændingsregulator. Yamaha FS1 Spændingsregulator. Denne spændingsregulator kan begrænse spændingen til for/bag og instrument lyste så pærerne ikke springer. Selv om man køre tunet og eventuelt uden batteri. (hvilket bestemt

Læs mere

Montering af automatisk nedblændelig bakspejl og regnsensor på Octavia 2.

Montering af automatisk nedblændelig bakspejl og regnsensor på Octavia 2. Montering af automatisk nedblændelig bakspejl og regnsensor på Octavia 2. Monteringen blev foretaget fordi jeg fik slået min forrude i stykker og fik monteret en ny rude med det rigtige beslag. Det skulle

Læs mere

Guide montering af og fejlfinding på ledningsnettet på Yamaha FS1-DX med tændingslås ved styret.

Guide montering af og fejlfinding på ledningsnettet på Yamaha FS1-DX med tændingslås ved styret. Guide montering af og fejlfinding på ledningsnettet på Yamaha FS1-DX med tændingslås ved styret. Denne guide omfatter også montering af omdrejnings tæller. Lednings nette på en Yamaha FS1 har grundlæggende

Læs mere

Du skal opgradere dæktryk kontrol kun et par dele. Disse findes som komplet sæt i ichwillautoteile.de

Du skal opgradere dæktryk kontrol kun et par dele. Disse findes som komplet sæt i ichwillautoteile.de Denne opgradering arbejder på pre-facelift og ansigtsløftning modellen. Den adskiller sig kun på knapperne. Du skal opgradere dæktryk kontrol kun et par dele. Disse findes som komplet sæt i ichwillautoteile.de

Læs mere

Træpille transportsystem fra EKOPO- WER er den nemmeste måde at holde pillemagasinet fyldt op.

Træpille transportsystem fra EKOPO- WER er den nemmeste måde at holde pillemagasinet fyldt op. Træpille transportsystem fra EKOPO- WER er den nemmeste måde at holde pillemagasinet fyldt op. Ekosupply transportsystem, flytter automatisk dine træpiller fra din eksterne beholder og til dit forbrugsmagasin.

Læs mere

Montering af sprinkler rør på bagrude visker.

Montering af sprinkler rør på bagrude visker. Montering af sprinkler rør på bagrude visker. Jeg var så heldig at sprinkledysse røret til bagrude viskeren knækkede. Jeg opdagede det ved at dyssen pludselig pegede i en helt forkert retning. Med et opkald

Læs mere

Byg EN HULE LAMPE VARIGHED: LANGT FORLØB

Byg EN HULE LAMPE VARIGHED: LANGT FORLØB VARIGHED: LANGT FORLØB Byg EN HULE LAMPE Byg EN HULE LAMPE Til læreren Varighed: Langt forløb Tidsestimat: Syv dobbeltlektioner Dine elever i 5., 6. og 7. klasse kan i et langt forløb designe og bygge

Læs mere

Ladcykel. Med kaleche. Samlevejledning

Ladcykel. Med kaleche. Samlevejledning Ladcykel Med kaleche Samlevejledning Side 2 Læs og forstå denne vejledning inden monteringen påbegyndes. Det anbefales, at være 2 personer om at samle ladcyklen. Udpak forsigtigt alle dele og læg dem på

Læs mere

Samlevejledning til byg-selv drone

Samlevejledning til byg-selv drone Disclaimer: Der kan forekomme fejl. Kontakt venligst Tobias Lundby (tolu@mmmi.sdu.dk) eller Kristian Terkildsen (khte@mmmi.sdu.dk), hvis du har spørgsmål hertil. Husk altid at tjekke droneregler.dk for

Læs mere

Ombygning af WV Transporter 2,5 TDI årg. 96. Revision2 Udført af Manfred Kolmsee Sørensen, Jysk-RAPSOLIE.dk Ombygning lavet i samråd med Niels Ansø,

Ombygning af WV Transporter 2,5 TDI årg. 96. Revision2 Udført af Manfred Kolmsee Sørensen, Jysk-RAPSOLIE.dk Ombygning lavet i samråd med Niels Ansø, Ombygning af WV Transporter 2,5 TDI årg. 96. Revision2 Udført af Manfred Kolmsee Sørensen, Jysk-RAPSOLIE.dk Ombygning lavet i samråd med Niels Ansø, Dajolka. Tap vandet fra køleren. Køleren rykkes frem

Læs mere

Montering af Webasto Hollandia H400 OpenAir tag i VW Lupo 3L

Montering af Webasto Hollandia H400 OpenAir tag i VW Lupo 3L Montering af Webasto Hollandia H400 OpenAir tag i VW Lupo 3L Indhold Hvorfor?... 2 Hvordan får jeg sådan et tag?... 2 Hvad skal jeg bruge?... 2 Værktøj... 2 Selve monteringen... 3 Rens af... 3 Afmontér

Læs mere

Samlevejledning til byg-selv drone

Samlevejledning til byg-selv drone Samlevejledning til byg-selv drone Dette er samlevejledningen. Hvert skridt indledes med en beskrivelse af de nødvendige komponenter, efterfulgt af en generel beskrivelse og et billede. Indhold SDU s byg-selv-drone

Læs mere

Montering af Fjernprojektører på EpokeModellers skinnebus. Montering af. Fjernprojektører. EpokeModellers skinnebus

Montering af Fjernprojektører på EpokeModellers skinnebus. Montering af. Fjernprojektører. EpokeModellers skinnebus Montering af Fjernprojektører på EpokeModellers skinnebus Side 1 af 16 EpokeModellers dejlige skinnebus er forsynet med fjernprojektører plast, men desværre uden lys. Den ombyggede udgave af skinnebussen

Læs mere

STYKLISTE AP 500 MANUAL 1 1 ELEKTRONIK MODUL 2 1 SERVOMOTOR 3 1 LEDNINGSNET 5 1 AP 500 MONTERINGS KIT 5.1 1 WIRETRÆK BESLAG

STYKLISTE AP 500 MANUAL 1 1 ELEKTRONIK MODUL 2 1 SERVOMOTOR 3 1 LEDNINGSNET 5 1 AP 500 MONTERINGS KIT 5.1 1 WIRETRÆK BESLAG STYKLISTE # ANTAL BESKRIVELSE 1 1 ELEKTRONIK MODUL 2 1 SERVOMOTOR 3 1 LEDNINGSNET 5 1 AP 500 MONTERINGS KIT 5.1 1 WIRETRÆK BESLAG 5.2 3 WIRE BESKYTTER 5.3 1 KABELHOLDER 5.4 1 SPÆNDESKIVE 5.5 1 WIRETRÆK

Læs mere

Installation af hukommelses- og udvidelseskort

Installation af hukommelses- og udvidelseskort Denne vejledning hjælper dig med at fjerne hukommelses- eller udvidelseskort. Brug følgende illustration til at finde stikket til det kort, du vil fjerne. Stik til harddisk 1 Stik til udvidelseskort Stik

Læs mere

Containerkran. Nu samles de 4 ende stykker som på billedet

Containerkran. Nu samles de 4 ende stykker som på billedet 1 Containerkran. Læs denne vejledning grundigt igennem, inden du begynder at samle, start med at kontrollere at der ikke mangler noget. Alle delene skæres forsigtigt ud, evt. med en stemmejerns kniv, rens

Læs mere

MONTERINGSVEJLEDNING

MONTERINGSVEJLEDNING MONTERINGSVEJLEDNING TeeJet 4000 Autodoseringssæt til Hardi EC sprøjter Vejl. nr. 010-164-DK Mølhavevej 2 9440 Aabybro Denmark Tel. +45 9696 2500 Fax. +45 9696 2501 www.teejet.com TEEJET4000 MONTERINGSVEJLEDNING

Læs mere

Installation af RNS-E samt Fartpilot og Kørecomputer i A4 B6 & B7

Installation af RNS-E samt Fartpilot og Kørecomputer i A4 B6 & B7 Installation af RNS-E samt Fartpilot og Kørecomputer i A4 B6 & B7 Før du går i gang skal du have anskaffet en del reservedele. Navigation RNS-E ( incl. DVD, GPS antenne ) 7500,- Doppeldin ramme 8E0 858

Læs mere

Tekniske instruktioner

Tekniske instruktioner T H E R M I Q U E Tekniske instruktioner Kedelmontage for lavtemperaturkedel og Diematic Milton A/S Kornmarksvej 8 10 2605 Brøndby Tlf.: 46 97 00 00 Fax: 46 97 00 01 Albuen 58 6000 Kolding Tlf.: 75 50

Læs mere

AUTOXENON.COM Kvalitets xenonkits

AUTOXENON.COM Kvalitets xenonkits AUTOXENON.COM Kvalitets xenonkits Introduktion HID er forkortelsen af High Intensity Discharge Lamp, og er et revolutionerende teknologisk produkt. Xenon-gas bliver i en quartz-tube udsat for 23000V frembragt

Læs mere

Installations vejledning ARUBA. Faldarms markise. Side 1 ud af 8

Installations vejledning ARUBA. Faldarms markise. Side 1 ud af 8 ARUBA Faldarms markise Side 1 ud af 8 Markisens beslag 1 Vær opmærksom på markisen monteres i et solidt underlag. Kontrollere at vinduet kan åbnes efter montage. Elektriske installationer skal udføres

Læs mere

Installations vejledning AMICO K 40. Knækarms markise. Side 1 ud af 6

Installations vejledning AMICO K 40. Knækarms markise. Side 1 ud af 6 AMICO K 40 Knækarms markise Side 1 ud af 6 Vær opmærksom på markisen monteres i et solidt underlag. Kontrollere at terrassedøren kan åbnes efter montage. Elektriske installationer skal udføres af en autoriseret

Læs mere

SOLAR LIGHTING KITSTM

SOLAR LIGHTING KITSTM GEO SOLAR LIGHTING KITSTM Læs venligst instruktionerne grundigt igennem inden du begynder installationen. Hold hele tiden øje med polariteten: Positiv = Rød; Negativ = Sort. Klargøring af ledninger I løbet

Læs mere

Monterings vejledning. Amico K38-Gota Knækarms markise

Monterings vejledning. Amico K38-Gota Knækarms markise Amico K38-Gota Knækarms markise Tjekliste 1 Gennemgå din følgeseddel og tjek om alt er korrekt, samt alle dele er med. Hvis der er noget der ikke stemmer overens bedes du kontakte os. Værktøj 2 Værktøjet

Læs mere

Guide til montering af komplet videolink

Guide til montering af komplet videolink Guide til montering af komplet videolink www.droner.dk Sættet indeholder følgende dele: Produkt Indhold 1x 7 HD-skærm 1x Solskærm (3 dele) 2x stickantenner 1x Batteri i skærmen Diverse ledninger 1x Oplader

Læs mere

REPARATIONS- VEJLEDNING NR 5. PCarrier

REPARATIONS- VEJLEDNING NR 5. PCarrier REPARATIONS- VEJLEDNING NR 5 PCarrier1 2013-2014 Indholdsfortegnelse 1. Komponentplacering... 3 2. Nødvendigt specialværktøj... 4 2.1 Specialværktøj... 4 3. Vedligeholdelse... 5 3.1 Motor 50275... 5 3.2

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING VANDSENSOR

BRUGERVEJLEDNING VANDSENSOR BRUGERVEJLEDNING VANDSENSOR Side 1 til vandsensor Introduktion Vandsensoren er designet til at opdage vand, f.eks. ved oversvømmelser i din bolig. Den kan placeres alle steder, hvor der kan være risiko

Læs mere

Værksted! BMW E60 Make over Facelift. Indsendt af kenn Mar :06

Værksted! BMW E60 Make over Facelift. Indsendt af kenn Mar :06 Værksted! BMW E60 Make over Facelift. Indsendt af kenn - 16. Mar 2012 07:06 Denne BMW E60 545I er en dansk bil fra begyndelsen af og derfor er der ikke ret meget udstyr monteret fra BMW fabrikken af. Bilen

Læs mere

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 1 2 3 4 5 2 6 K 7 J G H J I 8 9 S R T Q 10 11 C D E, F A F J B K 3 DA DANSK 1 GENERELT Dette symbol betyder ADVARSEL. Personskade

Læs mere

Monteringssæt til bremse- og signallys Workman MD/MDX/MDE-køretøj Modelnr Monteringsvejledning

Monteringssæt til bremse- og signallys Workman MD/MDX/MDE-køretøj Modelnr Monteringsvejledning Form No. 3366-119 Rev B Monteringssæt til bremse- og signallys Workman MD/MDX/MDE-køretøj Modelnr. 115-7749 Monteringsvejledning Sikkerhed Sikkerheds- og instruktionsmærkater Sikkerheds- og instruktionsmærkaterne

Læs mere

OZ6HR bygge projekt. Ombygning af SMPS 5V/150 A til 13,5V/70 A

OZ6HR bygge projekt. Ombygning af SMPS 5V/150 A til 13,5V/70 A OZ6HR bygge projekt Ombygning af SMPS 5V/150 A til 13,5V/70 A I sin oprindelige form består strømforsyningen af et bundprint, hvor 230V fra nettet bliver ensrettet og oplader 6 store elektrolyt kondensatorer

Læs mere

Installationsvejledning Frithiof Futura. Manual. Frithiof FUTURA Centralstøvsugere

Installationsvejledning Frithiof Futura. Manual. Frithiof FUTURA Centralstøvsugere Manual Frithiof FUTURA Centralstøvsugere Indhold Håndtering af maskinen før og under udpakningen 3 Kontroller at alle delene er i kassen 4 Passende og upassende brug af centralstøvsugeren 5 Futura 5 Beskrivelse

Læs mere

Monteringsvejledning for AP800 til Suzuki SX med orginalt betjeningsmodul

Monteringsvejledning for AP800 til Suzuki SX med orginalt betjeningsmodul Monteringsvejledning for AP800 til med orginalt betjeningsmodul Side 1 Bremsekontakt: Lod den brune ledning fra AP800 til den grønne ledning på den originale bremsekontakt. Lod den brune ledning fra koblingskontakten

Læs mere

Hold et kompas (et simpelt er ok) mod den højre side af motoren (lad bare dækslet sidde).

Hold et kompas (et simpelt er ok) mod den højre side af motoren (lad bare dækslet sidde). Følgende er en supplerende dansk oversættelse af de informationer der medfølger et VAPE tændingssystem til MZ 250 m. fl.. Systemet forhandles af MZ-B i Berlin m. fl.. Hvis du ikke har gjort dette, inden

Læs mere

AUDI A3 8P RETROFIT. Eftermontering af RS3 Læder. http://lightnings.dk/rs3leather.html

AUDI A3 8P RETROFIT. Eftermontering af RS3 Læder. http://lightnings.dk/rs3leather.html AUDI A3 8P RETROFIT Eftermontering af RS3 Læder http://lightnings.dk/rs3leather.html Trekanter Armlæn i fordøre Armlæn i bagdøre Midterarmlæn Gearknop Håndbremse Trekanter 1. Træk læderet ved gearstangen

Læs mere

VIGTIGT! VED OPLADNING; TÆND IKKE FOR STRØMMEN PÅ STIKKONTAKTEN FØR LADEREN ER SAT TIL STOLEN. VED FØRSTE OPLADNING SKAL BATTERIET OPLADES I 24 TIMER.

VIGTIGT! VED OPLADNING; TÆND IKKE FOR STRØMMEN PÅ STIKKONTAKTEN FØR LADEREN ER SAT TIL STOLEN. VED FØRSTE OPLADNING SKAL BATTERIET OPLADES I 24 TIMER. VIGTIGT! VED OPLADNING; TÆND IKKE FOR STRØMMEN PÅ STIKKONTAKTEN FØR LADEREN ER SAT TIL STOLEN VED FØRSTE OPLADNING SKAL BATTERIET OPLADES I 24 TIMER NÅR BATTERIET ER VED AT VÆRE AFLADET KOMMER DER EN BIP-LYD

Læs mere

Installations vejledning AMICO K 20. Knækarms markise. Side 1 ud af 7

Installations vejledning AMICO K 20. Knækarms markise. Side 1 ud af 7 AMICO K 20 Knækarms markise Side 1 ud af 7 Placering og montering af markise 1 Vær opmærksom på markisen monteres i et solidt underlag. Kontrollere at terrassedøren kan åbnes efter montage. Elektriske

Læs mere

REPARATIONS- VEJLEDNING NR 1. PRO-MOVEC 200W og 250W System

REPARATIONS- VEJLEDNING NR 1. PRO-MOVEC 200W og 250W System REPARATIONS- VEJLEDNING NR 1 PRO-MOVEC 200W og 250W System 2008/2010 Indholdsfortegnelse 1. Komponentplacering... 3 2. Nødvendigt specialværktøj... 4 2.1 Specialværktøj 250W system... 4 2.2 Specialværktøj

Læs mere

Afbrydersæt til fordifferentialet 4-hjulstrukket Workman HDX/HDX-D-arbejdskøretøj

Afbrydersæt til fordifferentialet 4-hjulstrukket Workman HDX/HDX-D-arbejdskøretøj Form No. Afbrydersæt til fordifferentialet 4-hjulstrukket Workman HDX/HDX-D-arbejdskøretøj Modelnr. 121-6337 3378-782 Rev B Monteringsvejledning ADVARSEL CALIFORNIEN Advarsel i henhold til erklæring nr.

Læs mere

Betjeningsvejledning til Carnival Camper

Betjeningsvejledning til Carnival Camper Betjeningsvejledning til Carnival Camper Kære kunde Tillykke med Deres nye Kia Carnival Camper. Kia Motors bestræber sig på at leverer et optimalt produkt. Vi vil med dette tillæg skitsere hvordan indretningen

Læs mere

ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 1700 Brusevæg med fast panel og svingdør Med bund- og topskinne

ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 1700 Brusevæg med fast panel og svingdør Med bund- og topskinne ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 1700 Brusevæg med fast panel og svingdør Med bund- og topskinne M-1700-1 Tillykke med din nye Royal Scandinavian Dusch - Serie 1700 brusedør. Læs venligst

Læs mere

Monteringsvejledning til Zoot scooteralarm

Monteringsvejledning til Zoot scooteralarm Monteringsvejledning til Zoot scooteralarm I denne vejledning vil vi gennemgå hvordan man installerer og afprøver Zootscooteralarmen med fjernstart. Monteringen er foregået på en PGO Black Magic. Du kan

Læs mere

Installationsvejledning New Image 160B-170B-180B

Installationsvejledning New Image 160B-170B-180B Installationsvejledning New Image 160B-170B-180B 1 Indeks: Venligst læs denne vejledning omhyggeligt, før samling af produktet påbegyndes. Beskrivelse af medfølgende dele og nødvendigt værktøj 3 Montering

Læs mere

Tak fordi du har købt et Vems produkt.

Tak fordi du har købt et Vems produkt. Side 1. Tak fordi du har købt et Vems produkt. Denne guide vil hjælpe dig med at samle Vems 3,3 motorstyringen. Følg guiden grundigt og spørg hvis du kommer i tvivl om noget. Denne vejledning er ikke færdiggjort

Læs mere

Sikkerhed. CE-sæt til Multi-Pro 5700-D/5800-plænesprøjte Modelnr Sikkerheds- og instruktionsmærkater. Monteringsvejledning

Sikkerhed. CE-sæt til Multi-Pro 5700-D/5800-plænesprøjte Modelnr Sikkerheds- og instruktionsmærkater. Monteringsvejledning CE-sæt til Multi-Pro 5700-D/5800-plænesprøjte Modelnr. 06-484 Form No. 3366-3 Rev A Monteringsvejledning Sikkerhed Sikkerheds- og instruktionsmærkater Sikkerheds- og instruktionsmærkaterne kan nemt ses

Læs mere

Brugsanvisning for Bade/Toiletstol M2 Mini Std med drivhjul. Beregnet til brug ved badning/brusning og ved toiletbesøg. (1/5)

Brugsanvisning for Bade/Toiletstol M2 Mini Std med drivhjul. Beregnet til brug ved badning/brusning og ved toiletbesøg. (1/5) (1/5) Montering af ryg: Ryggen sættes fast på understellet, ved at føre rørene ned over de to metal tapper på understellet. Montering/Afmontering af armlæn Samling af ryglæn på stol: De medfølgende skruer

Læs mere

ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 2200 Femkantet brusehjørne med svingdør

ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 2200 Femkantet brusehjørne med svingdør ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 2200 Femkantet brusehjørne med svingdør M-2200-1 Tillykke med din nye Royal Scandinavian Dusch - Serie 2200 brusedør. Læs venligst denne monteringsvejledning

Læs mere

M-1036_DK MONTAGE VEJLEDNING. ACO FUNKI A/S Kirkevænget 5 DK-7400 Herning. Tel Fax

M-1036_DK MONTAGE VEJLEDNING. ACO FUNKI A/S Kirkevænget 5 DK-7400 Herning. Tel Fax MONTAGE VEJLEDNING BABYFEEDER ACO FUNKI A/S Kirkevænget 5 DK-7400 Herning Tel. +45 9711 9600 Fax +45 9711 9677 www.acofunki.com Danish Design I German Quality I Global Experience Stykliste * Bolt pose

Læs mere

RENGØRINGSMANUAL BOX modeller

RENGØRINGSMANUAL BOX modeller RENGØRINGSMANUAL BO modeller SARA ERIKA ALESSIA I den følgende manual vil der hovedsagelig kun være illustrationer af SARA, da ERIKA og ALESSIA ikke adskiller sig væsentligt i opbygning af ovn korpus.

Læs mere

VIGTIGT! VED OPLADNING; TÆND IKKE FOR STRØMMEN PÅ STIKKONTAKTEN FØR LADEREN ER SAT TIL STOLEN. VED FØRSTE OPLADNING SKAL BATTERIET OPLADES I 24 TIMER.

VIGTIGT! VED OPLADNING; TÆND IKKE FOR STRØMMEN PÅ STIKKONTAKTEN FØR LADEREN ER SAT TIL STOLEN. VED FØRSTE OPLADNING SKAL BATTERIET OPLADES I 24 TIMER. VIGTIGT! VED OPLADNING; TÆND IKKE FOR STRØMMEN PÅ STIKKONTAKTEN FØR LADEREN ER SAT TIL STOLEN. VED FØRSTE OPLADNING SKAL BATTERIET OPLADES I 24 TIMER. NÅR BATTERIET ER VED AT VÆRE AFLADET KOMMER DER EN

Læs mere

Vejledning FORBEREDELSE AF KABEL. Design and development by. Varenummer: BL14-0100. Model: Renault Twingo 2014. Permanent Positionslys

Vejledning FORBEREDELSE AF KABEL. Design and development by. Varenummer: BL14-0100. Model: Renault Twingo 2014. Permanent Positionslys Vejledning Permanent Positionslys Design and development by Monteringsvejledning af Permanent Positionslysrelæ Denne monteringsvejledning, er ment som hjælp, til montering af permanent positionslysrelæ,

Læs mere

REPARATIONS- VEJLEDNING NR. 8. 5 LED System carrier 2

REPARATIONS- VEJLEDNING NR. 8. 5 LED System carrier 2 REPARATIONS- VEJLEDNING NR. 8 5 LED System carrier 2 - 2 - version 2 Indholdsfortegnelse 1. Komponentplacering... 4 2. Nødvendigt specialværktøj... 5 2.1 Specialværktøj... 5 3. Vedligeholdelse... 6 3.1

Læs mere

ÅBNING AF MOTORHJELM DONKRAFT OG HJULNØGLER. Donkraften er placeret i motorrummet ved siden af akkumulatoren.

ÅBNING AF MOTORHJELM DONKRAFT OG HJULNØGLER. Donkraften er placeret i motorrummet ved siden af akkumulatoren. II TD5 HS ÅBNING AF MOTORHJELM DONKRAFT OG HJULNØGLER Donkraften er placeret i motorrummet ved siden af akkumulatoren. Løsn og fjern beskyttelsesdækslet, og udtag donkraften. På indersiden af varerummets

Læs mere

Introduktion side 3. Før du kører ud på din første tur side 4. Brugervejledning side 5. Justering af sadelhøjde side 7. Justering af kæde side 7

Introduktion side 3. Før du kører ud på din første tur side 4. Brugervejledning side 5. Justering af sadelhøjde side 7. Justering af kæde side 7 Indholdsfortegnelse 1 Introduktion side 3 Før du kører ud på din første tur side 4 Brugervejledning side 5 Justering af sadelhøjde side 7 Justering af kæde side 7 Justering af styrhøjde side 8 Justering

Læs mere

Installationsvejledning New Image 160B-170B-180B

Installationsvejledning New Image 160B-170B-180B Installationsvejledning New Image 160B-170B-180B 1 Indeks: Venligst læs denne vejledning omhyggeligt, før samling af produktet påbegyndes. Beskrivelse af medfølgende dele og nødvendigt værktøj 3 Montering

Læs mere

EL-LADCYKEL med mekaniske skivebremser

EL-LADCYKEL med mekaniske skivebremser EL-LADCYKEL med mekaniske skivebremser SAMLEMANUAL SAMLEVEJLEDNING Læs og forstå denne vejledning inden monteringen påbegyndes. Cyklen leveres delvist samlet, og det er vigtigt, at læse manualen igennem,

Læs mere

Monteringsvejledning til JSL Solid-State-Relay (kontaktrelæ)

Monteringsvejledning til JSL Solid-State-Relay (kontaktrelæ) Monteringsvejledning til JSL Solid-State-Relay (kontaktrelæ) Vejledningen er opstillet punktvis og er ret grundig. Hvert punkt er så vidt muligt efterfulgt af et illustrerende billede. I dette monteringseksempel

Læs mere

Citybikes, pige og drenge cykler

Citybikes, pige og drenge cykler Citybikes, pige og drenge cykler 1. Pak cyklen ud og fjern transportbeskyttelsen. 2. Monter saddelpind med saddel i en højde der passer dig. Det er en god idé at smøre med fedt inden montage. Monter aldrig

Læs mere

LADCYKEL med mekaniske skivebremser SAMLEVEJLEDNING

LADCYKEL med mekaniske skivebremser SAMLEVEJLEDNING LADCYKEL med mekaniske skivebremser SAMLEMANUAL SAMLEVEJLEDNING Læs og forstå denne vejledning inden monteringen påbegyndes. Cyklen leveres delvist samlet, og det er vigtigt, at læse manualen igennem,

Læs mere

Fladt lad i 2/3 & fuld størrelse til Workman 3000 serien

Fladt lad i 2/3 & fuld størrelse til Workman 3000 serien FORM NO. 3318-395 DK Rev A MODEL NR. 07301 60001 & OPEFTER MODEL NR. 07321 60001 & OPEFTER Betjenings- vejledning Fladt lad i 2/3 & fuld størrelse til Workman 3000 serien MONTERING AF KØLERDÆKSEL (bruges

Læs mere

Montering af dit spil. Monteringsvejledning for SUPERWINCH el-spil - X9

Montering af dit spil. Monteringsvejledning for SUPERWINCH el-spil - X9 Side 1 af 6 Montering af dit spil Venligst læs vejledningen grundigt for at sikre en god installation, og samtidig undgå at der opstår problemer ved monteringen. Advarsel: Spillet skal monteres således

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING BETJENINGSPANEL

BRUGERVEJLEDNING BETJENINGSPANEL BRUGERVEJLEDNING BETJENINGSPANEL Side 1 til betjeningspanel Introduktion Du kan betjene din alarm med det trådløse betjeningspanel. Det placeres ved hjemmets hoveddør, så det er let at slå alarmen til

Læs mere

Servicevejledning. Indholdsfortegnelse SP 8A. 50/60 Hz 1/3~

Servicevejledning. Indholdsfortegnelse SP 8A. 50/60 Hz 1/3~ Servicevejledning SP 8A 50/60 Hz 1/3~ Indholdsfortegnelse 1. Typeidentifikation...2 1.1 Typeskilt... 2 1.2 Typenøgle... 2 2. Tilspændingsmomenter og smøremidler... 3 3. Serviceværktøj...4 4. Demontering

Læs mere

Servicemand. Funktionsuddannelse Gokart. Højagergaard

Servicemand. Funktionsuddannelse Gokart. Højagergaard Servicemand Funktionsuddannelse Gokart 1 Indhold Motorvedligehold... 5 Åbn motorhjelmen... 5 Tjek olie... 6 Fyld olie på om nødvendigt... 7 Påfyld sprinklervæske... 8 Luk kølerhjelmen... 9 Kontrolleres

Læs mere

Forbindelsessæt til hastighedsstyring 2009 GrandStand -plæneklipper Modelnr

Forbindelsessæt til hastighedsstyring 2009 GrandStand -plæneklipper Modelnr Form No. 66-8 Rev B Forbindelsessæt til hastighedsstyring 009 GrandStand -plæneklipper Modelnr. 9-8770 Monteringsvejledning Løsdele Brug skemaet herunder til at kontrollere, at alle dele er blevet leveret.

Læs mere

foretages af autoriseret installatør. Er der en stophane eller balofix samt stikkontakt

foretages af autoriseret installatør. Er der en stophane eller balofix samt stikkontakt Installationsvejledning VAQ Læs venligst denne vejledning før installation Indledning Sådan fungerer Quooker Quooker en består af en lille vandbeholder under køkkenvasken, som er sluttet til koldvandsledningen.

Læs mere

SSIHuset Svane Electronic Arildsvej 27, Gråmose, DK-7442 Engesvang. Tastatur med proximity standard læser Model 12 og 20

SSIHuset Svane Electronic Arildsvej 27, Gråmose, DK-7442 Engesvang. Tastatur med proximity standard læser Model 12 og 20 1 21.11.2010 Tastatur med proximity standard læser Model 12 og 20 Ny version December 2010 Med variabel kode længde SSIHuset Svane Electronic Arildsvej 27, Gråmose, DK-7442 Engesvang ssi@svane-el.dk www.svane-el.dk

Læs mere

Brugervejledning til POESIMASKINEN

Brugervejledning til POESIMASKINEN Brugervejledning til POESIMASKINEN Opstilling af POESIMASKINEN & DIGITAL LITTERATUR Opstilling af siden med POESIMASKINEN Opstilling af siden med DIGITAL LITTERATUR 1. Flightcasen ved ankomst. 2. Lås hjulene.

Læs mere

Connex Orange 2113 installatørvejledning for korrekt montering og aktivering. (Quick guide til aktiv PDF fil, montering og aktivering.

Connex Orange 2113 installatørvejledning for korrekt montering og aktivering. (Quick guide til aktiv PDF fil, montering og aktivering. Connex Orange 2113 installatørvejledning for korrekt National serviceleverandør Fra den 1. april 2009 er F. Bülow & Co. ApS national serviceleverandør for alle Cobra Connex satellitsporingsenheder solgt

Læs mere

Lysdiodelygtesæt Plæneklippere i Greensmaster Flex 1800/2100-serien og eflex 1800/2100-serien

Lysdiodelygtesæt Plæneklippere i Greensmaster Flex 1800/2100-serien og eflex 1800/2100-serien Form No. 3399-949 Rev C Lysdiodelygtesæt Plæneklippere i Greensmaster Flex 1800/2100-serien og eflex 1800/2100-serien Modelnr. 04293 Monteringsvejledning ADVARSEL CALIFORNIEN Advarsel i henhold til erklæring

Læs mere

Isætning af belysning i Heljans BN-vogn. Jeg har lavet en guide til hvordan du nemt kan sætte lys i din(e) vogn(e) fra Heljan.

Isætning af belysning i Heljans BN-vogn. Jeg har lavet en guide til hvordan du nemt kan sætte lys i din(e) vogn(e) fra Heljan. Isætning af belysning i Heljans BN-vogn Hej Jeg har lavet en guide til hvordan du nemt kan sætte lys i din(e) vogn(e) fra Heljan. Før du går i gang med installationen af belysningen skal du være opmærksom

Læs mere

Trin 3: Registrering af fjernbetjening og lås

Trin 3: Registrering af fjernbetjening og lås Montage- og brugsvejledning for fjernbetjening Læs vejledningen grundigt og gem den Læs vejledningen grundigt igennem, før du tager fjernbetjeningen i brug. Opbevar vejledningen til senere brug og giv

Læs mere

MyLock quick-guide DK

MyLock quick-guide DK MyLock quick-guide DK 01 MyLock installation: Afmontering af den eksisterende dørlås 02 Strøm på din MyLock 03 Base-plade montering 04 Monter din MyLock på base-pladen 05 Lås / lås op med brugerknappen

Læs mere

Dampgenerator Selvbyg. - - - Dansk Bademiljø

Dampgenerator Selvbyg. - - - Dansk Bademiljø Brug af dampgenerator Når alt er installeret og opsat, er man kommet der til hvor man skal til at betjene dampgeneratoren. 1) Start: Start generatoren med ON/OFF knappen på siden af generatoren. 2) Alternativ

Læs mere

Fable Kom godt i gang

Fable Kom godt i gang Fable Kom godt i gang Opdateret: 26-03-2018 Indholdsfortegnelse 1. Først skal du installere programmet på din computer 3 2. Når programmet er installeret er du klar til at pakke robotten ud 4 3. Nu er

Læs mere

Sæt til bagerste arbejdslygter Multi-Pro -plænesprøjtekøretøj ADVARSEL

Sæt til bagerste arbejdslygter Multi-Pro -plænesprøjtekøretøj ADVARSEL Sæt til bagerste arbejdslygter Multi-Pro -plænesprøjtekøretøj Modelnr. 41010 Form No. 3401-381 Rev B Monteringsvejledning ADVARSEL CALIFORNIEN Advarsel i henhold til erklæring nr. 65 Dette produkt indeholder

Læs mere

Det skal du bruge. Lav selv: lysende julepynt. Materialer: Værktøj:

Det skal du bruge. Lav selv: lysende julepynt. Materialer: Værktøj: Lav selv: lysende julepynt Det skal du bruge Lav et juletræ af karton og få det til at lyse med en lysdiode, et batteri og lidt kobbertape. Følg denne trin-for-trin vejledning og lav lysende julepynt som

Læs mere

STIGA COLLECTOR 30" B BRUGSANVISNING 8211-1227-02

STIGA COLLECTOR 30 B BRUGSANVISNING 8211-1227-02 STIGA COLLECTOR 30" B BRUGSANVISNING 8211-1227-02 S SVENSKA 1. 2. 3. 4. SVENSKA S 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. S SVENSKA 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. DANSK DK SIKKERHEDSFORSKRIFTER 1. Lad aldrig nogen bruge

Læs mere

Renovering af vandpumpen Gasgas 250 årgang 2007

Renovering af vandpumpen Gasgas 250 årgang 2007 Renovering af vandpumpen Gasgas 250 årgang 2007 Overblik Det hele begyndte med at jeg fik motorolie udover hele motoren og olien i inspektions glasset blev helt mælkehvid. De kloge hoveder fortalte mig

Læs mere

Installationsvejledning Frithiof Futura. Manual. Frithiof FUTURA Centralstøvsugere

Installationsvejledning Frithiof Futura. Manual. Frithiof FUTURA Centralstøvsugere Manual Frithiof FUTURA Centralstøvsugere Indhold Håndtering af maskinen før og under udpakningen 3 Kontroller at alle delene er i kassen 4 Passende og upassende brug af centralstøvsugeren 5 Futura 5 Beskrivelse

Læs mere

Teknisk service. Elektriske komponenter. Fra idé til succes. Belysning. Termokontrol. Udskiftning af pærer. Ideer til biler

Teknisk service. Elektriske komponenter. Fra idé til succes. Belysning. Termokontrol. Udskiftning af pærer. Ideer til biler Belysning Elektriske komponenter Elektronik Termokontrol Salgssupport Teknisk service Fra idé til succes Udskiftning af pærer Ideer til biler Indholdsfortegnelse Audi A2 1.4 TDI.............4 6 Audi A3

Læs mere

Indhold Generelt om indkodning... 3 Indkodning i 433MHz alarmer (f.eks. DK080, DK180 DK190)... 3 Indkodning i 868MHz alarmer (ST-3)...

Indhold Generelt om indkodning... 3 Indkodning i 433MHz alarmer (f.eks. DK080, DK180 DK190)... 3 Indkodning i 868MHz alarmer (ST-3)... Sensor indkodning Indhold Generelt om indkodning... 3 Indkodning i 433MHz alarmer (f.eks. DK080, DK180 DK190)... 3 Indkodning i 868MHz alarmer (ST-3)... 3 433 MHz sensorer... 4 Dyreimmun bevægelsessensor...

Læs mere

Tekniske instruktioner

Tekniske instruktioner T H E R M I Q U E Tekniske instruktioner Kedelmontage for lavtemperaturkedel Milton A/S Kornmarksvej 8 10 2605 Brøndby Tlf.: 46 97 00 00 Fax: 46 97 00 01 K:\framen\instrukt\Die\Gt400\kedel\kedel.fm-f1-151107-ols/lbk

Læs mere

2) Åbn bagklappen og fjern bagbeklædningen. Der sidder en skrue i hvert håndtag.

2) Åbn bagklappen og fjern bagbeklædningen. Der sidder en skrue i hvert håndtag. Renovering af viskermotor til Mondeo MK3 Stationcar. 1) Med bagklappen lukket, vippes den klap, der dækker akslen fra motoren, op. Møtrikken skrues af, og den tilhørende skive fjernes. Viskerarmen tages

Læs mere

Park Master monteringstip AM0258 til bagkofanger

Park Master monteringstip AM0258 til bagkofanger 911410 Park Master monteringstip Denne nye udgave af Parkmaster har en reduceret udvendig sensordiameter i forhold til den tidligere udgave AM0158. 22 mm i forhold til 25 mm, som giver en endnu bedre finish

Læs mere

Maskiner og robotter til hjælp i hverdagen

Maskiner og robotter til hjælp i hverdagen Elektronik er en videnskab og et fagområde, der beskæftiger sig med elektriske kredsløb og komponenter. I daglig tale bruger vi også udtrykket elektronik om apparater, der udnytter elektroniske kredsløb,

Læs mere

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Piko SVT 137 / DB VT 04

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Piko SVT 137 / DB VT 04 Märklin digital Converting a locomotive to digital operation Ombygning af et lokomotiv til digital drift Piko SVT 137 / DB VT 04 Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com Piko VT

Læs mere

Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser. 1. Funktioner. 2. Produkt gennemgang

Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser. 1. Funktioner. 2. Produkt gennemgang Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser Tak, fordi du har købt denne stråle detektor, læs venligst denne brugsanvisning omhyggeligt før installation. Forsøg aldrig at adskille eller reparere produktet.

Læs mere

Installationsvejledning. TECNO Activa/ Evolution

Installationsvejledning. TECNO Activa/ Evolution Installationsvejledning TECNO Activa/ Evolution Installationsvejledning TA/TE Indhold Håndtering af maskinen før og under udpakningen... 2 Kontroller at alle delene er i kassen... 3 Brug af centralstøvsugeren...4

Læs mere

Monteringsvejledning: Pavilloner Monteringsvejledning for Nordic Pavilloner - Type 1200,1400,1600 Før du påbegynder montering af din pavillon bør du

Monteringsvejledning: Pavilloner Monteringsvejledning for Nordic Pavilloner - Type 1200,1400,1600 Før du påbegynder montering af din pavillon bør du Monteringsvejledning: Pavilloner Monteringsvejledning for Nordic Pavilloner - Type 1200,1400,1600 Før du påbegynder montering af din pavillon bør du tjekke at du har følgende. Billede Nr: I,II,III,V,IV

Læs mere

Lygtesæt Plæneklippere i Groundsmaster 7200-serien Modelnr Serienr og derover

Lygtesæt Plæneklippere i Groundsmaster 7200-serien Modelnr Serienr og derover Lygtesæt Plæneklippere i Groundsmaster 7200-serien Modelnr. 02841 Serienr. 311000001 og derover Form No. 3368-705 Rev A Monteringsvejledning Løsdele Brug skemaet herunder til at kontrollere, at alle dele

Læs mere

BBC micro:bit Buggy som følger en linje

BBC micro:bit Buggy som følger en linje BBC micro:bit Buggy som følger en linje Denne vejledning er skrevet af Rasmus Kragh Wendelbo, som har undervist i gymnasiet i kemi, biologi og bioteknologi i over 10 år. Han har fokus på elevernes digitale

Læs mere

Her er der pincipiel masser af plads( 40cm) men først og fremmest er det adgangen til køjen og yderligere.

Her er der pincipiel masser af plads( 40cm) men først og fremmest er det adgangen til køjen og yderligere. Billeder fra Fjellerad Transport Vogn 81 Scania R500 med hensyn til installation af Printer og PC og for fremstilling af søjle med hylder Project FT-Kosangas Forord: Bilen blev besøgt 18-09-2012 mens den

Læs mere

Installations tips & anbefalinger... side 3 M9000 Ledningsdiagram... side 4 CN 1... side 5 CN 2... side 7 CN 3... side 8 CN 4... side 9 CN 5...

Installations tips & anbefalinger... side 3 M9000 Ledningsdiagram... side 4 CN 1... side 5 CN 2... side 7 CN 3... side 8 CN 4... side 9 CN 5... 1 Installations tips & anbefalinger... side 3 M9000 Ledningsdiagram... side 4 CN 1... side 5 CN 2... side 7 CN 3... side 8 CN 4... side 9 CN 5... side 9 CN 6... side 9 CN 7... side 9 CN 8... side 9 Fjernbetjenings

Læs mere

Monterings- og brugervejledning for luftsolfanger

Monterings- og brugervejledning for luftsolfanger Monterings- og brugervejledning for luftsolfanger Tillykke med din nye solfanger. Med den rette placering får du glæde af den i mange år fremover. Den medfølgende kontakt placeres på loftet eller på vægen

Læs mere

Kom godt i gang med Fable-robotten

Kom godt i gang med Fable-robotten Kom godt i gang med Fable-robotten 1. Først skal du installere programmet på din computer. Gå ind på shaperobotics.com og under support vælger du download: Her vælger du, under PC App om du kører Windows

Læs mere

Udnyt pladsen rør ingen hindringer

Udnyt pladsen rør ingen hindringer Udnyt pladsen rør ingen hindringer [før] Masser af rør, der samler støv og tager plads op. Nu skal der sættes et bord og nogle skabe op, så man kan bruge rummet til noget. Det har vi brugt Materialer Køkkenelementer

Læs mere

Quick guide til evolution wireless serie 100

Quick guide til evolution wireless serie 100 Quick guide til evolution wireless serie 100 Tillykke med dit nye evolution wireless sæt. Nedenfor finder du en Quick-guide, som sætter dig istand til at anvende dit evolution wireless sæt meget hurtigt.

Læs mere