Branderup byog aktivitetspark PROJEKTBESKRIVELSE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Branderup byog aktivitetspark PROJEKTBESKRIVELSE"

Transkript

1 Branderup byog aktivitetspark PROJEKTBESKRIVELSE

2 Indledning og baggrund Denne projektbeskrivelse om Branderup by- og aktivitetspark er en udløber af den udviklingsplan, som blev udarbejdet for landsbyen Branderup i Sønderjylland i foråret 2008 af borgerne selv. Udviklingsplanen, som kan ses på Branderup.dk, peger på en række indsatsområder og konkrete projekter, som borgerne i byen ønsker realiseret for at få en by hvor glæde, trivsel og aktivitet er i fokus.

3 Projektresumé Projektet omhandler i korte træk etablering af en by- og aktivitetspark midt i landsbyen Branderup. Arealet hvor parken vil blive etableret er i dag primært landbrugsjord. Det ligger meget centralt placeret i byen, og danner i dag en form for barriere mellem forskellige bydele. På det ca. 4,5 ha store areal er der planlagt en række elementer og aktiviteter som alle vil være til stor glæde og gavn for nuværende og fremtidige borgere i landsbyen. Parken er opdelt i 5 zoner/etaper: 1. Udstykning af attraktive byggegrunde 2. Etablering af sø 3. Etablering af bålhytte med primitive overnatningsmuligheder 4. Etablering af aktivitets- og legeområde 5. Etablering af stier og beplantning Konkret ansøges der i denne projektbeskrivelse om midler til realisering af fase 4 og fase 5. Fase 1,2 og 3 er blevet realiseret fra 2010 til 2012.

4 Branderup - fortid Branderup er en landsby beliggende centralt i Sønderjylland. Første gang man finder en omtale af Branderup by er i år 1200 under navnet Bran-thorp i år 1330 omtales den under navnet Bramthorp. I 1774 og 1806 blev byen udskiftet (gårdene flyttedes ud af byen). Branderup Andelsmejeri, som blev stiftet i 1888, blev et vendepunkt for Branderup. Byen blev bygget op omkring mejeriet, for med transporten til og fra mejeriet med hestevogn blev der jo straks brug for hjulmager, smed, rebslager og produktion af smørdritler. Mejeriet (Arla Foods) er i dag et af landets største ostemejerier. I 1904 blev der bygget en station til æ Kleinbahn der i løbet af nogle år fik status som den største godsbanestation ved Haderslevs Amts Klein-baner og der blev oprettet et handelsselskab Frem der handlede med købmands- og grovvare. Branderup Vandmølle har i over 500 år spillet en væsentlig rolle i byens historie. Møllen blev således i 1582 nævnt som Krongods. Dvs. at det var kongeligt ejendom og at der var mødepligt (afgift til kongen) helt frem til 1839, hvor møllen overgik til privateje. Da elektriciteten kom i 1920 erne, blev behovet for at få malet brødkorn og gryn mindre og mølleriet blev nedlagt i Samtidigt blev æ kleinbahn nedlagt. Selve vandmøllehuset blev nedrevet i 1945, men Møllegården ligger her stadigvæk. Branderups storhedstid var således i perioden 1890 til 1940, hvorefter byens udvikling er stagneret. Ligesom det er tilfælde for mange andre landsbyer.

5 Branderup - nutid I dag er der ca. 300 indbyggere i selve byen Branderup og ca. 650 i hele sognet. Branderup er en aktiv landsby med et stort opland. Landsbyen er i fuld gang med et generationsskifte. Der er en del unge familier, der endnu ikke har børn, og der er en del unge familier med små børn. Og så er der selvfølgelig mange seniorer, der er meget aktive. Branderups borgere har siden år 2000 arbejdet med at udvikle vores landsby. I 2006 indviede vi Branderup Aktivcenter, der er en multihal med mødefaciliteter og plads til aktiviteter for alle beboere og foreninger i Branderup og Omegn. Den er bygget næsten udelukkende af frivillige. Efter vi blev færdige med Aktivcentret fik vi i forbindelse med deltagelse i et internationalt udviklingsprojekt i 2007/2008 udarbejdet en udviklingsplan for Branderup og siden har vi utrætteligt arbejdet for at opfylde målene i Udviklingsplanen, og vi har opnået meget.

6 Igangsatte aktiviteter fra udviklingsplanen Etableret Branderup Friskole med en natur- og idrætsvuggestue/børnehave Markeret vandreruter og udarbejdet kort over dem, samt optagelse i kommunens kort over vandreruter Udgravet en sø ved Branderupstien, lavet sti langs den, siddepladser, skilte og etableret et shelter ved søen I samarbejde med kommunen etableret attraktive byggegrunde ved at grave en sø ved dem, lavet sti omkring den, bygget en bålhytte og lavet en sti fra Fyrvænget til Tingvej Fået etableret 2-1 vej langs Tingvej med nedsat hastighed Bygget undervisningshytte på skolens idrætsplads Bygget bålhytte m/sheltere i Branderup Kirkeskov til brug for alle både lokale og f.eks. cykelferiegæster. Hytten bruges også af vuggestue/børnehave som udebase. Lavet frivillige kontaktgrupper til modtagelse af nytilflyttere og nyfødte trykt velkomstmateriale, Branderupvin til uddeling til nytilflyttere, og frivillige strikker babysokker til nyfødte. Etableret fællesspisninger, der nu er 4 gange pr. år I samarbejde med kommunen forskønnet Branderup Bygade: beplantning for nedsat hastighed og nye gadelamper

7 Igangsatte aktiviteter fra udviklingsplanen fortsat Igangsat et samarbejde med kommunens landdistriktsudvalg omkring landsbypedel. Indrettet rum til parallelundervisning og videokonferencer i Branderup Aktivcenter, igangsat kursus-virksomhed, samarbejde med handelsskole, virksomheder og kommunen omkring uddannelsessatsning. Oprettet Branderup.dk som hjemmeside på Info-land samt etableret en frivilligdatabase i samarbejde med Landdistrikternes Hus (Infoland) Afholdt Åben Landsby, hvor vi samtidig inviterede københavnere på weekend ophold Udbredt kendskabet til og vejledt borgere i, at søge kommunen om midler til nedrivning og forskønnelse I samarbejde med kommunen fået lavet midterhelleanlæg på Løgumklostervej nedsættelse af farten fra 60 til 50 km/t. Etableret informationstavle i Branderup Aktivcenter og på Branderup.dk Sendt vores udviklingsplan til optagelse i kommuneplanen Igangsat mere samarbejde mellem foreningerne, koordinering af arrangementer, fælles generalforsamlinger Købt 2 cykler med tilskud fra kommunens landdistriktspulje der står på Arrild campingplads og udlånes til turister, samt lavet pjece med kort og turforslag

8 Igangsatte aktiviteter fra udviklingsplanen fortsat Lavet facebookside for fraflyttere i forbindelse med deltagelse i projekt omkring tilflytning Oprettet et udviklingsselskab der skal stå bag ejerskab og administration af byggegrundene og jorden til Branderup By- og Aktivitetspark, når vi får den overdraget fra kommunen. Fået optaget Branderup i Blomstrende Landsbyer med 1 blomst, og vi er i gang med arbejdet på blomst nr. 2 Lavet brugerundersøgelse til brug for fremskrivning og ændring af vores udviklingsplan fra Branderups borgere er stadig enige i de mål, der blev sat i den oprindelige udviklingsplan, men der skal ændres en del, da meget er opnået Fået etableret parkeringsplads ved Kirkeskoven Fået lavet ny projektbeskrivelse for Branderup By- og Aktivitetspark Ansøgt Tønder kommune om gang/cykelsti langs Tingvej til Kirkeskoven samt yderligere trafiksikkerhedstiltag ved Løgumklostervej Alt dette er opnået næsten udelukkende ved frivilligt arbejde og et unikt sammenhold. Vi har undervejs prøvet at gøre opmærksom på os selv og få gjort reklame for Branderup og Omegn. I november 2008 fik vi tildelt Landbrugets Initiativpris. I 2009 blev vi årets landsby i Tønder Kommune, og i 2011 blev vi nr. 2 i den landsdækkende konkurrence om Årets Landsby.

9 Branderup - fremtid I de sidste par år har vi arbejdet meget for at komme videre med vore planer for Branderup By- og Aktivitetspark. Det har været svært, fordi det er næsten umuligt at søge fondsmidler til køb af jord. Men nu har kommunen indvilliget i at købe jorden til os, ca. 4,5 ha. Vi har også fået overdraget et areal i forlængelse af den eksisterende legeplads. Så nu er vi klar til at gå videre med vores planer for begge arealer. Branderup By og Aktivitetspark sammen med det udvidede legeområde vil betyde meget for alle beboere i Branderup både for de voksne i alle aldre og børn i alle aldre. Det kan give mange fælles naturoplevelser og fælles aktiviteter. Projektet vil binde byen sammen af et rekreativt område med mange aktivitetsmuligheder og give Branderups borgere et grønt åndehul, der er nemt og sikkert at nå fra hele landsbyen og kan bruges af alle også Børnehuset og Friskolen. Det får også stor betydning for, hvad Branderup kan tilbyde nytilflyttere med attraktive byggegrunde beliggende ved en park med sø, bålhytte og aktivitetsmuligheder. Målgruppen er altså alle i området uanset alder og fysiske formåen. Projektets deltagere er alle borgere i Branderup herunder både Idrætsforening, Branderup Aktivcenter, Pensionistforening og Borgerforening/Lokalråd

10 Beskrivelse af fase 4 & 5 Parkens disponering og indretning Det åbne areal midt i byen, som pt. dyrkes landbrugsmæssigt er med til at dele byen midt over og gøre byen usammenhængende og forblæst. Branderup kan blive mere attraktiv, hvis området får en form og funktion som bringer mere sammenhæng i byen - og dens liv. På den baggrund er planen, at der på den åbne mark etableres en bypark med navnet: Branderup By- og Aktivitetspark. Som tidligere beskrevet, er parken opdelt i 5 zoner/etaper. 1. Udstykning af attraktive byggegrunde 2. Etablering af sø 3. Etablering af bålhytte, der også kan bruges til primitiv overnatning 4. Etablering af aktivitets- og legeområde 5. Etablering af stier og beplantning De 5 zoners indretning og beliggenhed i forhold til hinanden er diskuteret grundigt. Fase 1, 2 og 3 er etableret her i fra 2010 til I forbindelse med, at forpagtningsaftalen på jorden udløber her i 2016, og Tønder Kommune har lovet at købe jorden til brug for Branderup By- og Aktivitetspark, fortsætter vi nu med etape 4 og 5. Der er vedlagt hensigtserklæring fra Tønder Kommune. En del af legeområdet vil blive etableret i forbindelse med den nuværende legeplads på et stykke jord, som kommunen har stillet til rådighed til formålet.

11 Fase 1, 2 og 3

12 Beskrivelse af fase 4 & 5 forsat Fase 4 Lege- og Aktivitetsområdet indeholder følgende elementer: del 1: multibane bane til fjernstyrede biler/mooncars kælkebakke petanquebane udendørs fitnessmaskiner Bro ud i søen hvor man kan studere livet i søen parkeringsplads Del 2: klatrepyramide med motorikbane udenom Lille boldbane Bakke med tunnel og amfiteater Flyvemaskine af træ som legeredskab 3 træheste Fase 5 Stier og beplantning: Der etableres 2 stier igennem området med grus/stenmel Der etableres afvandingsgrøft langs stierne. Der er i dag en afvandingsgrøft på ca. halvdelen af stiforløbet. Der plantes læhegn mod nord og vest samt mellem de to stier og langs stierne. Begge områder med aktiviteter er vist på vedhæftede kort.

13 Budget Jordarbejde og anlæg af stier samt udvidelse af parkeringsplads ,- Multibane ,- Bane til mooncar/fjernstyrede biler ,- Petanquebane ,- Udendørs fitnessmaskiner ,- Bro ud i søen ,- Netcrawler med motorikbane ,- Bakke med tunnel af betonelementer ,- Flyvemaskine i træ ,- 3 heste i træ ,- Beplantning ,- Kælkebakke ,- Bord- og bænke 2 sæt ,- I alt kr ,- Alle priser er excl. moms Hertil kommer 1000 timers frivilligt arbejde til kr. 100,- pr. time kr ,- Dette er vores bidrag til finansieringen sammen med Indsamlede midler og midler fra arrangementer - 100,000,- Finansieringsbehov excl. moms kr ,-

14 Tidsplan for projektet og fremtidig drift Projektet er planlagt til etablering i løbet af 2017, så hele projektet er færdiggjort inden 31/ Når der er finansiering til det, begynder vi med legepladsområdet og det kan godt påbegyndes inden 1/ Den fremtidige drift af den færdige Branderup By- og Aktivitetspark vil blive varetaget fortrinsvis af frivillige assisteret af kommunens landsbypedel og arbejdsgrupper fra Jobcentret. Da landsbyen i forvejen har områder med stier, er Lokalrådet i besiddelse af græsklipper, og vore stier m.m. passes i forvejen af frivillige. Og vi har nu en ordning med landsbypedel hver anden uge, og vi kan få nyttejobbere ud og lave afgrænsede opgaver.

By- og Aktivitets. By- og Aktivitetspark. Udendørsundervisning. Netcrawler. Mooncar/ rulleskøjtebane. Borde-/ bænke krog. Attraktiv ny udstykning

By- og Aktivitets. By- og Aktivitetspark. Udendørsundervisning. Netcrawler. Mooncar/ rulleskøjtebane. Borde-/ bænke krog. Attraktiv ny udstykning By- og Aktivitets Projektbeskrivelse BRANDERUP By- og Aktivitetspark PRINCIPSKITSE VERSION 3 PRINCIPSKITSE VERSION 2 Parkering Parkering Multibane Klatreområde Multibane Netcrawler Klatreområde Udendørsundervisning

Læs mere

Tønder Kommune Landdistriktsudvalget. Referat. Mødedato: 30. januar Starttidspunkt for møde: 19:00. Dahlmann ved afbud

Tønder Kommune Landdistriktsudvalget. Referat. Mødedato: 30. januar Starttidspunkt for møde: 19:00. Dahlmann ved afbud Mødedo: 30. januar 2017 Mødelokale: Brøns Kro Starttidspunkt for møde: 19:00 Fraværende: Lisbeth Bang Pedersen, Heidi Kirkegaard og Niels F. Dahlmann ved afbud 30. januar 2017 Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

Ansøgning til Blomst nr og 5 Branderup

Ansøgning til Blomst nr og 5 Branderup Ansøgning til Blomst nr. 2-3-4 og 5 Branderup Baggrund Efter at vi lavede et stort arbejde for at få blomst nr. 1 og fik den i 2013, har vi arbejdet videre med planerne fra vores udviklingsplan Branderup

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV Landbyrådsrepræsentanten fra Vellev inviterede i samarbejde med Landdistrikternes

Læs mere

Hvordan skal vi udvikle Selling?

Hvordan skal vi udvikle Selling? LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i SELLING Indledning: Landbyrådsrepræsentant Jesper Dissing Henckel fra Selling inviterede

Læs mere

Nordrup Kirkeskov. Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune

Nordrup Kirkeskov. Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune 1 Nordrup Kirkeskov Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune Projektbeskrivelse som grundlag for Ansøgning til Landsbyforum Ringsted & Friluftsrådet Version 1.0 Udarbedjet

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie 2. Projektansvarlig Ugerløse Lokalforum, ved formand Ole K. Jensen, Jonstrupvej 62, 4350 Ugerløse Projektforslag er udarbejdet af

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie 2. Projektansvarlig Ugerløse Lokalforum, ved formand Ole K. Jensen, Jonstrupvej 62, 4350 Ugerløse Projektforslag er udarbejdet af

Læs mere

Hvordan skal vi udvikle Grundfør?

Hvordan skal vi udvikle Grundfør? LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i GRUNDFØR Indledning: Landbyrådsrepræsentanten fra Grundfør og Borgerforeningen i Grundfør

Læs mere

På kanten mellem by og land. Belægning på stierne

På kanten mellem by og land. Belægning på stierne På kanten mellem by og land Belægning på stierne Indhold Fonden Ryslinge Skulpturpark Vision og mål 3 Projektbeskrivelse Ryslinge Skulpturpark 4 Stiforløb Siddepladser Budget Hovedstier 5 Bistier 6 Trædestier

Læs mere

Lyndelse friskole givet tilsagn om tilskud på 7.500 kr. til den skoleklasse der skal deltage i projektet. Der er endvidere udtryk stor velvilje fra

Lyndelse friskole givet tilsagn om tilskud på 7.500 kr. til den skoleklasse der skal deltage i projektet. Der er endvidere udtryk stor velvilje fra Begrundelser for tilsagn og afslag fra henholdsvis Fynsland og Fagchef for Plan og Kultur til 1 ansøgningsrunde af Faaborg-Midtfyn Kommunes Landdistriktspulje 2014. Projekt / Projektbeskrivelse økonomi

Læs mere

Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Herning d. 15. marts 2012

Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Herning d. 15. marts 2012 Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Herning d. 15. marts 2012 Friluftsrådet mere natur - mere friluftsliv Tips- og Lottomidler fra Danske Spil Tips- og Lottomidler til Friluftslivet er en del af overskuddet

Læs mere

Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Brøndby d. 1. November 2012

Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Brøndby d. 1. November 2012 Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Brøndby d. 1. November 2012 Friluftsrådet mere natur - mere friluftsliv Tips- og Lottomidler fra Danske Spil Tips- og Lottomidler til Friluftslivet er en del af overskuddet

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Forår og Sommer 2019

Forår og Sommer 2019 Forår og Sommer 2019 VISIONEN FOR LEGEPARKEN OG HISTORIEN BAG.. Historien bag Legeparken i Klejtrup fylder 15 år og har igennem alle årene skabt skønne rammer i Klejtrup (Byen med verdenskortet og den

Læs mere

Siden 2016 har en række lokale ildsjæle arbejdet med en plan for fortsat forskønnelse af Vittrup By.

Siden 2016 har en række lokale ildsjæle arbejdet med en plan for fortsat forskønnelse af Vittrup By. Hjørring Kommune Plan og Udvikling Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Vittrup den 22. april 2019 Ansøgning om Matchningsmidler Hermed ansøges om Matchningsmidler til støtte for projektet med at forskønne

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VOLDUM

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VOLDUM Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VOLDUM Landbyrådsrepræsentanten fra Voldum og Lokalrådet i Voldum inviterede

Læs mere

Referat Distriktsudvalget

Referat Distriktsudvalget Referat Distriktsudvalget 2018-2021 Ordinært møde Mødetidspunkt: 21-06-2018 19:00 Mødeafholdelse: Information: Medlemmer: Ravnshøj Ravnshøj Skole Ravnshøjvej 155 9900 Frederikshavn Brian Kjær(A), Formand

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Landbyrådsrepræsentanten fra Houlbjerg og Borgerforeningen i Houlbjerg

Læs mere

en landsby i stærk udvikling

en landsby i stærk udvikling Lyne en landsby i stærk udvikling Ansvarlig: Arbejdsgruppen Lyne December 2009 Foto: Gunnar Schmidt Indhold Indhold 2 Lyne s lokal historie 3 Lokal analyse...3 Befolkningsanalyse..4 Input.4 Hvad viser

Læs mere

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2014

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2014 Lokalområde der søger Rødkærsbro Ansøger Forening/Gruppe/råd: Kontaktperson: Adresse: Telefon: Mail: Rødkærsbro Borger- og Handelsstandsforening Fmd. Kurt Madsen Bjerrevej 77 8840 Rødkærsbro Tlf. 20 33

Læs mere

Nordrup Kirkeskov. Projektbeskrivelse som grundlag for Ansøgning til Landsbyforum Ringsted & Friluftsrådet

Nordrup Kirkeskov. Projektbeskrivelse som grundlag for Ansøgning til Landsbyforum Ringsted & Friluftsrådet 1 Nordrup Kirkeskov Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune Projektbeskrivelse som grundlag for Ansøgning til Landsbyforum Ringsted & Friluftsrådet Udarbejdet af:

Læs mere

Projektbeskrivelse. Øster Snede Aktivitetspark

Projektbeskrivelse. Øster Snede Aktivitetspark Projektbeskrivelse Øster Snede Aktivitetspark Sole IF Aktivitetspark Missionshus Skole, SFO og børnehave 1. Projekttitel Øster Snede Aktivitetspark Placering: Ribevej 65, Øster Snede, 8723 Løsning i Hedensted

Læs mere

Masterplan for udviklingen af landsbyerne

Masterplan for udviklingen af landsbyerne Masterplan for udviklingen af landsbyerne Ødis, Ødis Bramdrup og Fovslet Sogneforeningen, Tænketanken ØSU og andre interessenter 2015 Vi ønsker: Muligheder for udstykning af byggegrunde på Skolebakken

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING Landbyrådsrepræsentanten fra Lading og Lokalrådet i Lading inviterede

Læs mere

Hvordan skal vi udvikle Skjoldelev?

Hvordan skal vi udvikle Skjoldelev? LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i SKJOLDELEV Indledning: Landbyrådsrepræsentanten fra Skjoldelev inviterede i samarbejde

Læs mere

ALKEN * BJEDSTRUP * BOES * ILLERUP * SVEJSTRUP. Delprojekt Alken Købmandshandel

ALKEN * BJEDSTRUP * BOES * ILLERUP * SVEJSTRUP. Delprojekt Alken Købmandshandel UDKAST FORENINGEN LIV I LANDSBYEN - et socialøkonomisk projekt - ALKEN * BJEDSTRUP * BOES * ILLERUP * SVEJSTRUP Delprojekt Alken Købmandshandel Foreningen Liv i Landsbyen Foreningen Alken Mejeri Alken,

Læs mere

Projektbeskrivelse. Titel. Ansøger

Projektbeskrivelse. Titel. Ansøger Projektbeskrivelse Titel Ansøger Kontaktoplysninger OASEN Rekreativt grønt område: - til synliggørelse/formidling af egnens kulturmiljø/-arv, - til friluftsaktiviteter, - med stisystemer samt multiplads

Læs mere

Ansøgt Fynslands. 100.000 kr. Indstilling 25.000 kr. 18.000 kr. Indstilling 18.000 kr.

Ansøgt Fynslands. 100.000 kr. Indstilling 25.000 kr. 18.000 kr. Indstilling 18.000 kr. s indstilling Oversigt over ansøgninger til 1. ansøgningsrunde af Faaborg-Midtfyn Kommunes landdistriktspulje 2013 Ansøger Keld Jakobsen Lokalrådet for Horne Land Formål Lokalportalen.dk - én indgang til

Læs mere

Her tager vi aktivt del i vores eget liv til fællesskabets bedste. Kontakt Ølstrup på. formand@olstrup.dk www.olstrup.dk

Her tager vi aktivt del i vores eget liv til fællesskabets bedste. Kontakt Ølstrup på. formand@olstrup.dk www.olstrup.dk Her tager vi aktivt del i vores eget liv til fællesskabets bedste Kontakt Ølstrup på e-mail: web: formand@olstrup.dk www.olstrup.dk Forord Vi vil videreudvikle Ølstrup og har lagt en visionær udviklingsplan

Læs mere

Udviklingsplan for Hover-Torsted

Udviklingsplan for Hover-Torsted Udviklingsplan for Hover-Torsted 2009-2014 Indholdsfortegnelse Udviklingsplan for Hover-Torsted 2009-2014... 1 Historie:... 3 - Hover, sognet ved åen... 3 - Torsted, sognet ved skoven... 3 Analyse:...

Læs mere

Udviklingsplan Nimtofte 2012-2020 - diskussionoplæg til borgermøde 30. november 2012

Udviklingsplan Nimtofte 2012-2020 - diskussionoplæg til borgermøde 30. november 2012 Udviklingsplan Nimtofte 2012-2020 - diskussionoplæg til borgermøde 30. november 2012 www.nimtofte.dk Nimtofte Håndværker-, Handels- og borgerforening og Nimtofte og Omegns Distriktsråd 2012 1 INDHOLD FORORD

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

På hat med Gadbjerg. Gadbjerg side 21. registrering af. september 2009

På hat med Gadbjerg. Gadbjerg side 21. registrering af. september 2009 På hat med registrering af side 21 vartegn registrering af side 22 DTK Kort25 Trad. - INFO Indbyggertal 2008 by 630 pers sogn 1311 pers Hjemmeside www.gadbjerg.dk Afstande - Vejle 20 km - Give 12 km Offentlig

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Tårs. Områdefornyelse i Tårs fra centerby til rekreativ bosætningsby med klar identitet. Samlet økonomi 8,0 mio. kr.

Tårs. Områdefornyelse i Tårs fra centerby til rekreativ bosætningsby med klar identitet. Samlet økonomi 8,0 mio. kr. Tårs Områdefornyelse i Tårs fra centerby til rekreativ bosætningsby med klar identitet. Samlet økonomi 8,0 mio. kr. Tidsplan Oktober 2017 - november 2018 Aktivitet Aktivitetsbånd Et udendørs samlingssted,

Læs mere

UDKAST PROJEKTKATALOG LANDSBYER PLANDISTRIKT 05 RYOMGÅRD, PINDSTRUP. Juli 2012

UDKAST PROJEKTKATALOG LANDSBYER PLANDISTRIKT 05 RYOMGÅRD, PINDSTRUP. Juli 2012 UDKAST 05 12 07 09 10 06 02 03 11 08 04 01 PROJEKTKATALOG LANDSBYER Juli 2012 PLANDISTRIKT 05 RYOMGÅRD, PINDSTRUP INDHOLD Baggrund & Formål 3 Projekter i kataloget 3 LANDSBYER Attrup 4 Marie Magdalene

Læs mere

Udviklingsplan for Hald

Udviklingsplan for Hald Udviklingsplan for Hald fremkommet på Borgermøde 24. Februar 2011 på Hald Skole Et arbejdsredskab for Lokalrådet for Hald og Omegn www.haldogomegn.dk Projekt Hald giver Facebook baghjul, der bl.a. omfatter

Læs mere

Udvikling i din by GUDUM

Udvikling i din by GUDUM Udvikling i din by GUDUM Udvikling i din by byens udvikling! Udvikling i din by er et tilbud til landsbyer i Aalborg Kommune. En mulighed for byens borgere til i fællesskab at udforme små og store, jordnære

Læs mere

Idekatalog til møde 13. januar 2018

Idekatalog til møde 13. januar 2018 Idekatalog til møde 13. januar 2018 I de grønne felter er alle de projekter og ideer, som så småt er begyndt at spire eller er igangsat. Vi håber flere vil byde ind på projekterne. Vigtigt at pointere,

Læs mere

UDKAST PROJEKTKATALOG LANDSBYER PLANDISTRIKT 02 HORNSLET. Juli 2011

UDKAST PROJEKTKATALOG LANDSBYER PLANDISTRIKT 02 HORNSLET. Juli 2011 UDKAST 05 12 07 09 10 06 02 03 11 08 04 01 PROJEKTKATALOG LANDSBYER Juli 2011 PLANDISTRIKT 02 HORNSLET INDHOLD D Baggrund & Formål 3 Projekter i kataloget 3 LANDSBYER Eskerod 4 Krajbjerg 8 SAMMENFATNING

Læs mere

Rideskov i Hodsager Plantage

Rideskov i Hodsager Plantage Rideskov i Hodsager Plantage Projektbeskrivelse Projektleder: MJ Senest revideret: 4/9-14 Version: 1 Projektejer Erik Skibsted Herning Kommune, Natur og Grønne Områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf: 9628

Læs mere

Aktivitetsområde i Mogenstrup

Aktivitetsområde i Mogenstrup Aktivitetsområde i Mogenstrup Projektbeskrivelse m/budget og finansieringsplan Projektansvarlige: Øster Sogns Beboerforening, Vuggestuen Søstjernen, Børnehaven Blæksprutten, Hjelm Hede Friskole. Oplysninger

Læs mere

Indkomne ansøgninger til Skøn-puljen d. 15. juni 2018

Indkomne ansøgninger til Skøn-puljen d. 15. juni 2018 Indkomne ansøgninger til Skøn-puljen d. 15. juni 2018 Alle beløb er inkl. moms. Projekt Beløb Tildelt Procent af ansøgt Godkendte ansøgninger 1 Toilet ifm Gl. Rye stadion 81.250 20.000 0,25 2 Mødefacilitet

Læs mere

Struktur/organisering

Struktur/organisering Historien Struktur/organisering Samarbejdet mellem Det Fælles Landdistriktsråd og Udvalget for Fritid og Fællesskab Økonomi og puljer LUP status Budget 2018 DKK Medlemskab landistr. fællesråd 7.580 Fælles

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Velkommen til Borgermødet 26. april 2011

Velkommen til Borgermødet 26. april 2011 Velkommen til Borgermødet 26. april 2011 1 Dagsorden Valg af dirigent. Formanden har ordret. Orientering om cykelstien Fremlæggelse af Plan 2011 Opbakning til plan 2011, Dirigent Orientering om bus 324

Læs mere

Borris Rådet Tillæg til udviklingsplan 2010-2020 (Udarbejdet forår 2012)

Borris Rådet Tillæg til udviklingsplan 2010-2020 (Udarbejdet forår 2012) Borris Rådet Tillæg til udviklingsplan 2010-2020 (Udarbejdet forår 2012) Indledning Borris Rådet inviterede i samarbejde med Landdistrikternes Hus til borgermøde den 22. maj 2012 under overskriften: Borris

Læs mere

Ansøgningsskema Grøn Ordning. Vækst og udvikling

Ansøgningsskema Grøn Ordning. Vækst og udvikling Ansøgningsskema Grøn Ordning Vækst og udvikling Ansøgning om tilskud fra Grøn ordning Læs venligst retningslinjer for tildeling af støtte fra Grøn Ordning, inden ansøgningsskemaet udfyldes. For at ansøgningen

Læs mere

Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014

Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014 Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014 Med udgangspunkt i de tre forslag til Espergærdes fremtidige udvikling og tegnestuen PK3 s skitseforslag til Espergærde bypark har vi

Læs mere

Tema for kåringen i 2012: De mange generationers landsby fortid, nutid og fælles fremtid

Tema for kåringen i 2012: De mange generationers landsby fortid, nutid og fælles fremtid Ansøgning til Årets Landsby fra Jordløse, 5683 Haarby. Tema for kåringen i 2012: De mange generationers landsby fortid, nutid og fælles fremtid Årets tema handler om landsbyudvikling på tværs af generationer,

Læs mere

Ansøgning vedr. ændring af lokalplan for Sunds Søcamping, Sunds. Kære udvalg,

Ansøgning vedr. ændring af lokalplan for Sunds Søcamping, Sunds. Kære udvalg, Herning d. 6. sep. 2018 Ansøgning vedr. ændring af lokalplan for Sunds Søcamping, Sunds. Kære udvalg, Vi har gennem en årrække forsøgt at finde en løsning på campingpladsen i Sunds. Vi har været af mange

Læs mere

Ansøgningsskema til udviklingspuljen

Ansøgningsskema til udviklingspuljen Ansøgningsskema til udviklingspuljen 71153c4d-2904-440c-9c61-025b17826794 Dato 07-09-2014 09:52:29 Blanket ID FO907_766 KLE 18.14.00G01 Side 1 af 6 Ansøger Ansøgningens titel Projekt: Landsbyens nye samlingssted.

Læs mere

Vedr.: Årets Landsby i Assens Kommune 2013.

Vedr.: Årets Landsby i Assens Kommune 2013. Assens Kommune Landdistriktsrådet landdistrikter@assens.dk Turup 11. juni 2013 Vedr.: Årets Landsby i Assens Kommune 2013. Turup Borgergruppe ansøger hermed om at Turup Landsby bliver Årets Landsby 2013.

Læs mere

Grøn Ordning. Indlæg af Janni Theilgaard Mundt, sagsbehandler hos Energinet.dk

Grøn Ordning. Indlæg af Janni Theilgaard Mundt, sagsbehandler hos Energinet.dk Grøn Ordning Indlæg af Janni Theilgaard Mundt, sagsbehandler hos Energinet.dk 1 Information om Grøn Ordning 1. Hvad er Energinet.dk s rolle 2. Hvad er kommunens rolle 3. Hvad gives der tilskud til 4. Landskabelige

Læs mere

Dialogmøde 2007. Mellem foreninger/institutioner og Skads/Andrup Lokalråd

Dialogmøde 2007. Mellem foreninger/institutioner og Skads/Andrup Lokalråd Dialogmøde 2007 Mellem foreninger/institutioner og Skads/Andrup Lokalråd Dagsorden Velkomst og præsentation af lokalrådets arbejde i den forgangne periode. Forslag til opstart af Skads/Andrup info dag.

Læs mere

Hvordan skal vi udvikle Haldum?

Hvordan skal vi udvikle Haldum? LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HALDUM Indledning: Borgerforeningen i Halduminviterede i samarbejde med Landdistrikternes

Læs mere

UDVIK- LINGS- PLAN. Lydum 2020

UDVIK- LINGS- PLAN. Lydum 2020 UDVIK- LINGS- PLAN Lydum 2020 Naturen er vores styrke og kilde til store oplevelser. Gå selv på opdagelse i naturen, pas på den og del den med andre. Sammen fortæller vi verden om vores natur - #viinaturen

Læs mere

1. Etape. Vi vil gerne skabe

1. Etape. Vi vil gerne skabe Projektbeskrivelse Askov lokalråd ønsker at skabe et attraktivt område omkring Torvet, Brugsen og Dammen. Formålet er en byfornyelsen som skal skabe et fælles holdepunkt for befolkningen i Askov. Et sted,

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Magneter i Øster Velling

Magneter i Øster Velling Magneter i Øster Velling Baggrund for projektet Landsbyen Øster Velling er en dejlig lille landsby med små 200 beboere (274 i sognet) som ligger i et naturskønt område. Men ligesom en lang række andre

Læs mere

Indstilling af kandidat til Landsbysamvirkets Landsbypris 2016

Indstilling af kandidat til Landsbysamvirkets Landsbypris 2016 Indstilling af kandidat til Landsbysamvirkets Landsbypris 2016 Tørring Beboerforening indstiller Tørring som kandidat til Landsbysamvirkets Landsbypris 2016. Tørrings beboere har lagt et kæmpe engagement

Læs mere

Titel. Titel på projekt: FDF K 19 Vanløse bygger ny flot bålhytte. Tid og sted. Tidsperiode for projektet: Startdato: Slutdato:

Titel. Titel på projekt: FDF K 19 Vanløse bygger ny flot bålhytte. Tid og sted. Tidsperiode for projektet: Startdato: Slutdato: Titel Titel på projekt: FDF K 19 Vanløse bygger ny flot bålhytte Tid og sted Tidsperiode for projektet: Startdato: 2015 12 01 Slutdato: 2016 04 30 Afholdelsessted/evt. adresse: Ålekistevej 156, 2720 Vanløse

Læs mere

Rideskov i Hodsager Plantage

Rideskov i Hodsager Plantage Rideskov i Hodsager Plantage Projektbeskrivelse Projektleder: MJ Senest revideret: 4/2-15 Version: 2 Projektejer Projektleder Erik Skibsted Herning Kommune, Natur og Grønne Områder Enghavevej 10 7400 Herning

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR INDRETNING AF LEGEAREALER

RETNINGSLINJER FOR INDRETNING AF LEGEAREALER RETNINGSLINJER FOR INDRETNING AF LEGEAREALER Fysiske udfordringer Fordybelse Risiko Leg Naturoplevelser Mangfoldighed Rumlig variation KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Rev. 2018 RETNINGSLINJER

Læs mere

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune Landdistriktspolitik Nordfyns Kommune 2017-2021 Forord Kære læser Det er med stor glæde, at vi præsenterer dig for Nordfyns Kommunes landdistriktspolitik. Der tales meget om land og by, hovedstad og provins,

Læs mere

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd Lokalråd og Toksværd Lokalområde / Toksværd Vi ønsker et stærkt lokalsamfund bygget på sammenhold, omsorg og gensidig respekt! Vi vil være synlige Lokalråd og Toksværd Forord: Hvad og hvorfor har vi sat

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Ansøgning til årets landsby 2014

Ansøgning til årets landsby 2014 Ansøgning til årets landsby 2014 Landsbyen Ølstrup ansøger hermed om at blive årets landsby. Det gør vi, fordi vi gennem de sidste par år har været igennem en proces, hvor vi har vendt stemningen fra kan

Læs mere

Andst lokalråd. Referat Årsmøde 2014. Dagorden: Tidspunkt: 26. marts 2014 kl. 19.00. Andst Forsamlingshus.

Andst lokalråd. Referat Årsmøde 2014. Dagorden: Tidspunkt: 26. marts 2014 kl. 19.00. Andst Forsamlingshus. Andst lokalråd Referat Årsmøde 2014 Tidspunkt: 26. marts 2014 kl. 19.00. Sted: Deltagere: Afbud: Andst Forsamlingshus. Fra lokalrådet :John, Simon, Niels Jørgen, Morten. Herudover 6 tilhørere, Anne Mette

Læs mere

Indgang og Prioriteringer

Indgang og Prioriteringer Indgang og Prioriteringer Indhold Nuværende oversigt Indgang 4 Udgangspunkt Fremtid Inspiration 7 Træskulpturer Informationstavler Vejviser Leg Ophold Værdier i parken 8 Prioriteringer Praktiske tiltag

Læs mere

UDKAST PROJEKTKATALOG LANDSBYER PLANDISTRIKT 03 RØNDE. Juli 2012

UDKAST PROJEKTKATALOG LANDSBYER PLANDISTRIKT 03 RØNDE. Juli 2012 UDKAST 05 12 07 09 10 06 02 03 11 08 04 01 PROJEKTKATALOG LANDSBYER Juli 2012 PLANDISTRIKT 03 RØNDE INDHOLD D Baggrund & Formål 3 Projekter i kataloget 3 LANDSBYER Følle 4 Skrejrup 8 SAMMENFATNING FOR

Læs mere

Nr. Ansøger Projektbeskrivelse Projekt-sum Ansøgte midler. Indstilling

Nr. Ansøger Projektbeskrivelse Projekt-sum Ansøgte midler. Indstilling Nr. Ansøger Projektbeskrivelse Projekt-sum Ansøgte midler Indstilling 1 Skibbild-Nøvling Borgerforening Nye skilte til gå/løbeture i området kr 12.000,00 kr 6.000,00 Tilsagn 2 Skibbild-Nøvling Borgerforening

Læs mere

Stationsgrunden i Bråskov lokalforankret byfornyelse

Stationsgrunden i Bråskov lokalforankret byfornyelse Stationsgrunden i Bråskov lokalforankret byfornyelse En historie om forandring fortalt i billeder ca. 1957 2012 2013 Bråskov og Omegns Beboerforening - December 2013 Rev. Maj 2014 Situationen i 2010: Stationsgrunden

Læs mere

HVORDAN?? Landsbyforskønnelse i Ringkøbing-Skjern Kommune OPLÆG

HVORDAN?? Landsbyforskønnelse i Ringkøbing-Skjern Kommune OPLÆG HVORDAN?? Landsbyforskønnelse i Ringkøbing-Skjern Kommune OPLÆG Ildsjæleuniversitetet Ringkøbing-Skjern 06.12.2011 BNBYFORNYELSE PLANLÆGNING BYUDVIKLING STRATEGI Kursus under Ildsjæleuniversitetet 6. december

Læs mere

Tema 4: Fællesskab. Ansvarlig for projekterne fremover Landsbyforeningen. Fælles mad aften 2-4 gange om året

Tema 4: Fællesskab. Ansvarlig for projekterne fremover Landsbyforeningen. Fælles mad aften 2-4 gange om året Tema 4: Fællesskab Fællesskab i et område, en landsby, en beboerforening eller et landdistrikt er noget af det vigtigste der findes. Fællesskab betyder at man får mulighed for at blive en del af fællesskabet

Læs mere

Lintrup. det idéelle hjørne

Lintrup. det idéelle hjørne 2010 2020 Lintrup det idéelle hjørne A n s v a r lig : L o k a lr å d e t i L in tr u p S e p te m b e r 2 0 1 0 Indhold Indhold...2 Forord...2 Lokal Udviklingsplan...3 Lintrup s historie...3 Lokal analyse...3

Læs mere

Naturvejlederløntilskud Årsrapport 2010

Naturvejlederløntilskud Årsrapport 2010 Naturvejlederløntilskud Årsrapport 2010 Referencenummer: 19176 Naturvejleder: Michael Schack Arbejdssted: Gram Slot Adresse: Slotsvej 54 Postnummer/By: 6510 Gram Kort resumé af årets vigtigste begivenheder:

Læs mere

! "# $ Projekt: Landsbyfornyelse det samlede projekt. Initiativets titel. J.nr Resume. Baggrund og indhold. Version

! # $ Projekt: Landsbyfornyelse det samlede projekt. Initiativets titel. J.nr Resume. Baggrund og indhold. Version Version 27-04-2007 Initiativets titel J.nr. 1-30-76-20-07 Projekt: Landsbyfornyelse det samlede projekt Samlet projektbeskrivelse detaljerede projektbeskrivelser for de enkelte delprojekter er vedlagt

Læs mere

Trafikstrategi for Nr. Herlev

Trafikstrategi for Nr. Herlev Trafikstrategi for Nr. Herlev Beskrivelse af problemer Forslag til ændringer/forbedringer Ophævelsen af 40 km/t zonen ved indkørslen til Strædet er et eksempel på uheldig skilteplacering Udarbejdet i marts

Læs mere

Borgerplan for Sparkær, Viborg kommune

Borgerplan for Sparkær, Viborg kommune Borgerplan for Sparkær, Viborg kommune Borgerplan for Sparkær 1 Forord Denne borgerplan er lavet med udgangspunkt i et stormøde i Sparkær forsamlingshus, februar 2008. Her deltog 170 af byens indbyggere.

Læs mere

Landdisktrikternes aktionsgrupper

Landdisktrikternes aktionsgrupper Landdisktrikternes aktionsgrupper Hvad er LAG. Lokalt politisk og borgerligt forankret forening understøttet af EU midler, som vil drive udviklingen af landdistrikterne/fiskeriområder i bredt samspil med

Læs mere

INDSATS TEKNIK & MILJØ

INDSATS TEKNIK & MILJØ INDSATS TEKNIK & MILJØ Målsætning, som indsatsen vedrører (Derfor vil vi i sundheds-politikken 2019-2022) Indsatsen vedrører følgende to målsætninger fra Hjørring kommunes sundhedspolitik (side 7) Sikre

Læs mere

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Frederiksberg Kommune har i alt 18 offentlige legepladser. Herudover er der 12 åbne legepladser på skoler og daginstitutioner, 5

Læs mere

Grønne Hjerte fra pendler-by til nærværs-by

Grønne Hjerte fra pendler-by til nærværs-by 1 Grønne Hjerte fra pendler-by til nærværs-by 1. Projekt titel Grønne Hjerte 2. Ansøger Baptistspejderne i Holbæk og Regstrup v/jimmy Singerholm Olsen Adresse: Hovedgaden 24, 4440 Mørkøv. Mail: jimmysingerholm@gmail.com

Læs mere

Sjællands Odde Aktivitetshus

Sjællands Odde Aktivitetshus Plejehjemmet Oddenvej 296, omkring 1950 Projektbeskrivelse: Udnyttelse af ejendommen Oddenvej 296 til Sjællands Odde Aktivitetshus Fremsendt af: Foreningen Kontaktperson: Telefon: Email: 1 Titel - er tænkt

Læs mere

Landsbyforum spørg til manglende midler til udviklingspuljen, Landdistriktskoordinatoren sender en forklaring på dette.

Landsbyforum spørg til manglende midler til udviklingspuljen, Landdistriktskoordinatoren sender en forklaring på dette. Referat Landdistriktsudvalget Torsdag den 13. oktober 2011 kl. 17.00 19.00 Sted: Sønderborg Rådhus Lokale 424 Afbud fra:marianne T. Tom Holten. 1. Orientering Landsbyforum: Udviklingsplaner Kursus Infoland

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 16 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 16 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til Nr. Hostrup og Omegns Beboerforening Øbeningvej 15 6230 Rødekro!" # Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 27. september 2016 Sagsnr.: 16/31408 Ejendomsnr.: 9165 Kontakt: Lis Bækkelund Lerche

Læs mere

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013 Lokalområde der søger Ansøger Forening/Gruppe/råd: Kontaktperson: Adresse: Telefon: Mail: Mønsted Lokalråd, Mønsted Idrætsforening, Mønsted Håndværker- og Handelsstandsforening En borgergruppe bestående

Læs mere

LANDSBYAKSEN I VITTRUP - idéoplæg

LANDSBYAKSEN I VITTRUP - idéoplæg LANDSBYAKSEN I VITTRUP - idéoplæg Landskabsarkitekter BY+LAND Magnoliavej 18 DK-9000 Aalborg Telefon 2511 5771 www.byplusland.dk Fysikken Punkter i byen Løkkensvej er byens hovedfærdselsåre, og en del

Læs mere

Udvalget for Økonomi, Planlægning og Udvikling

Udvalget for Økonomi, Planlægning og Udvikling Udvalget for Økonomi, Planlægning og Udvikling Tillægsreferat Dato 15. november 2017 Mødetidspun kt Sted Medlemmer Fraværende 14:00 Sluttidspunkt 17:00 Lokale 1, Vordingborg Rådhus Michael Seiding Larsen,

Læs mere

Forslag til Strategisk udviklingsplan for Fjordklyngen

Forslag til Strategisk udviklingsplan for Fjordklyngen Forslag til Baggrund I det nordvestlige hjørne af Viborg Kommune ligger landsbyerne Ulbjerg, Skringstrup, Sundstrup, Nr. Rind, Låstrup og Skals. Disse seks landsbyer, som igennem nedenstående forløb, er

Læs mere

VÆGGEN DIT BIDRAG. Vi har bedt lokalrådene fortælle med 200 anslag, hvad der er vigtigt at arbejde med lige nu og i 2019.

VÆGGEN DIT BIDRAG. Vi har bedt lokalrådene fortælle med 200 anslag, hvad der er vigtigt at arbejde med lige nu og i 2019. VÆGGEN Vi har bedt lokalrådene fortælle med 200 anslag, hvad der er vigtigt at arbejde med lige nu og i 2019. VÆGGEN er en del af den gensidige orientering mellem kommune og lokalråd om, hvilken udvikling

Læs mere

OVERSKRIFT RESEN LANDSKABSSTRATEGI

OVERSKRIFT RESEN LANDSKABSSTRATEGI OVERSKRIFT RESEN LANDSKABSSTRATEGI Resen ligger nord for Skive i umiddelbar forlængelse af Skive by. Området skiller sig således ud fra de andre caseområder ved ikke at være en landsby men en bydel på

Læs mere

Landsbyplan for Sødring Udbyhøj. Landsbyplan/udviklingsplan/borgerplan. for SØDRING UDBYHØJ

Landsbyplan for Sødring Udbyhøj. Landsbyplan/udviklingsplan/borgerplan. for SØDRING UDBYHØJ Landsbyplan/udviklingsplan/borgerplan for SØDRING UDBYHØJ Randers Kommune Udarbejdet foråret 2013 Indhold Introduktion til arbejdet med landsbyplanen... 3 Planer og bindinger... 9 Indledning... 5 Værdier...

Læs mere

Byforskønnelse - bevægelse - beplantning - belysning

Byforskønnelse - bevægelse - beplantning - belysning HVEM ER GIRAFFEN? BREDEBRO Byforskønnelse - bevægelse - beplantning - belysning Byfornyelsen i Bredebro kan danne grundlag for en ny identitet som: - aktiv by - sund by - sikker og tryg by - smuk by -

Læs mere

UDVIK- LINGS- PLAN. Fåborg Smørhullet i midten

UDVIK- LINGS- PLAN. Fåborg Smørhullet i midten UDVIK- LINGS- PLAN Fåborg 2021 - Smørhullet i midten Naturen er vores styrke og kilde til store oplevelser. Gå selv på opdagelse i naturen, pas på den og del den med andre. Sammen fortæller vi verden om

Læs mere

Tilskudsordning til naturgenopretning, naturpleje. og stiprojekter i Vejle Kommune i 2015. Vejledning til ansøgning

Tilskudsordning til naturgenopretning, naturpleje. og stiprojekter i Vejle Kommune i 2015. Vejledning til ansøgning Tilskudsordning til naturgenopretning, naturpleje og stiprojekter i Vejle Kommune i 2015 Vejledning til ansøgning Vejle Kommune afsætter igen i 2015 en pulje, hvor private, organisationer og interessegrupper

Læs mere

Mejeriet et stykke med grønt!

Mejeriet et stykke med grønt! Mejeriet et stykke med grønt! Mejeriet - et stykke med grønt Et multifunktions område, et stykke af en sløjfe, en sti, en skolehave, et vindue for lokale producenter, en åbning mod landet, men også en

Læs mere

Ansøgning/indstilling til Årets Landsby 2017 i Assens kommune.

Ansøgning/indstilling til Årets Landsby 2017 i Assens kommune. 14-08-2017 Borgerforeningen for Verninge og Omegn Lokalråd for Verninge Sogn Formand Henrik Jørgensen 20718383 formand@verninge.dk Ansøgning/indstilling til Årets Landsby 2017 i Assens kommune. Til Landdistriktsrådet

Læs mere