by artist Lina Murel Jardorf

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "by artist Lina Murel Jardorf"

Transkript

1 by artist Lina Murel Jardorf

2 En stor tak... til alle jer som har ydet en stor hjælp til at kataloget erblevet så fint Ide, layout og tekst: Lina Murel Jardoef AD er/grafiker: Linda Friis Fotografer: Jens-Peter Brask Bjarke Ørsted Jan Klausen Jacob Christian Hansen Sif Meincke Thomas Dahl Mille Berger Schlundt Jan Christensen Linda Friis Lina Murel jardorf Skribenter: Elvio Milleri Karl Tholstrup Karin Mortensen Peter Lassen Ole Lindboe Palle Jacobsen Cecilie Marie Meyer Alt starter med en idé og en tegning Trykkeri: Vestergaards Bogtrykkeri A/S

3

4 Privat kunstsamler som bestilte den 2,5 m høje skulptur har udvist mig stor tillid, fordi de ønskede, at jeg skulle skabe så stort et værk til deres hjem Den bærer titlen Familiens kerne og vejer omkring 400 kg og er i massiv bronze. Skulpturen er kommet i fint selskab med værker fra Trampedach, Kirkeby og Robert Jacobsen. Vi mødtes i atelieret, hvor jeg startede med at notere og forsøge at leve mig ind i deres liv. Ud fra min fantasi og inspiration laver jeg en tegning, som jeg modellere op i 1 til 1. Det blev til en stolt kronhjort i bunden med en planetring på hoved op af den vokser træet med elefanten ovenpå den gror en opadgående hjertespiral og fugle. Til sidst Moder Jords smukke krop på toppen. Hun holder alt det, som er sået og groet op igennem et helt liv. De 3 hjerter symbolisere deres børn og en del af bladene er deres børnebørn, det har igen været en stor rejse både for køberne og for mig, og jeg glemmer sent, da de kom for at se skulpturen, så trak der tårer og de bliv rørt i deres hjerte af min skulptur. Det kan næsten ikke blive mere fantastisk...

5 Hele skabelsesprocessen foregår på atelieret i Allerød Lige fra inspiration fra naturen omkring Lina til idé og tegning til den egentlige fysiske proces går i gang. Her modellere Lina og støberen støber skulpturen af flere omgange og samler værket til en hel skulptur. Derefter står den på syrebad og patinering, som giver den sidste smukke finish.

6 Tilmeld dig nyhedsbrevet Glæd mig, tilmeld dig mit hyggelige nyhedsbrev og meld dig ind i Kunstforeningen Æbleblomst gårds skulpturog sansepark anno Enten via sms på eller på mit site Det kommer 4-6 gange om året. Så modtager du blandt andet invitationer til udstillinger og overværelse af bronzestøbninger. Du kan også vinde min kunst og holde øje med arrangementer i skulptur- og sanseparken. Ved medlemsskabet eller donation er du med til at skabe og fører skulptur og sanseparken ud i livet. Jeg har doneret den store 4 meter høje bronzeskulptur til parken. Eget støberi i Allerød, hvor du kan overvære bronzestøbninger og få en snak med støberne og ikke mindst se det fantasifulde atelier på 300 m 2 med den unikke æbletræ- og granplantage.

7 Familiehjerte-jordklode i bronze Denne klode er en bestilling, hvor der er indarbejdet stjernetegn og selvfølglig hjerterne på familiemedlemmerne.

8 Storslået massiv bronzeskulptur på over 4 meter En af de helt store skulpturer, som Lina har skabt, stod frem til 2013 foran Sjælsø Gruppens domicil i Allerød. Den 3 tons flotte skulptur bærer titlen Op til livet. Skulpturen viser heste, elefant, delfin, kvinde og mand, sjælen og fuglen, men ikke mindst søen, som ligger i bunden af skulpturen. I dag er skulpturen placeret på Klampenborg Galopbane og herefter skal den til Allerød som startskuddet for Kunstforeningen Æbleblomst gårds skulptur- og sansepark anno 2017.

9 Kronprinsesse Mary og Høvelte kaserne Kronprinsen indviede Linas flotte rustne jernskulptur med udspring i kristendommen, det keltiske kors, træet, fugl og hest og selvfølgelig ses hendes kvinde i skulpturen. Lina har doneret denne store skulptur til soldater, som vender hjem fra krigen med skader på sjæl og krop i krigen mod kvindeundertrykkelse og terror. Kronprinsessen indviede skulputen med sikker hånd og smil og modtog også en jernskulptur, som var en del af den store skulptur, som symbol på Kronprinsen og hendes famlie.

10 Bronzeværket DE 7 FØLELSER I 2003 bestilte Sjælsø Gruppen De 7 følelser til deres nye domicil Ny Allerødgård i Allerød. De meter høje bronzeskulpturer repræsenterer 7 stærke og intense følelser udtrykt i 1,7 tons massiv bronze og deres titler er: Kærlighed - Sorg - Frihed - Vrede - Glæde - Håbløshed - Omsorg. Alle 7 skulpturer et startet med en stregtegning og tager afsæt i tegn og symboler som så ender op i selve følelsen.

11 Citat Hans Hellighed Dalai Lama: Min religion er meget enkel: Min vigtigste motivation er kærlighed. Min religion er kærlighed.

12 Mød kunsten En god måde at komme helt tæt på kunsten er at besøge enten de store udstillinger, Æbleblomstgård eller KunstButikken i Kgs. Lyngby, du kan også aftale et møde med Lina til en snak om værkerne eller en bestilling Her ses billeder fra udstillingen på Klampenborg galopbane i 2016.

13 Min mors død / overgang En mandag i februar (2015, red.) døde min søde meget elskede Mor kl.17.25, hun døde i sin egen seng herhjemme med børn, pelsbørn og børnebørn omkring sig og til at holde sig i hænderne og kysse hende. Vi elskede hende så umådelig meget, hun gav så meget kærlighed ud, hun lavede spas og sjov mens vi og børnebørn var små, hun var med på den værste bare det var sjovt og hun døde 86 år og orkede ikke rigtig mere, men døde som hun rigtig gerne ville. Hun var flyttet ind i en af mine lejligheder her på Æbleblomst Gård, og var heldigvis også lykkelig i hele dette 1 ½ år, og havde en rigtig dejlig sommer, hvor hun nød varmen. Hun blev desværre mere og mere skidtmads, men hun ventede helt klart på, at min niece skulle komme retur fra Australien, hvor de var og besøge hendes mands forældre i næsten en måned. Hun faldt om søndagen, og så var det på sin plads for hende at rykke videre til sit næste liv. Det var umådeligt meget smukt og fint, plus at det en vidunderlig skøn solrig dag med høj himmel at dø på. Inden børnebørn kom, rakte hun direkte op mod loftet (hun havde ikke kunne røre sig siden dagen før). Min søde Far stod klar til at hente hende. Tænker han sagde: Kom så Lis!! Nu har jeg sgu ventet 20 år Men hun ville vente, til alle var her, og da næsten alle var her rakte hun op med begge hænder, og sagde sikkert: Ja, ja, jeg er klar om lidt.. Der kom verdens sødeste sygeplejerske, som gav hende ganske lidt angstdæmpende og morfin, for vi var nervøse for, at hun skulle ligge med smerter. Den sygeplejerske var så utrolig kærlig og omsorgsfuld, tak til dig. fortsættes næste side...

14 Der gik ikke længe, og så stoppede hun med at leve her på Moder Jord. Det var både meget sørgeligt og fortvivlende, men også rigtig godt, for vi må tænke på Mor og ikke på os selv, vores Mor var skøn og smuk, billedskøn som ung, faktisk i hele sit liv, og her til sidst yndig og sød inden hun blev så tynd for hun stoppede lige så stille med at spise og drikke, men selv i døden er hun smuk, hun var sådan en god og sød Mor - hun blev 86 år. Jeg elsker hende meget højt og hun lærte mig så fine og dejlige værdi- sæt i livet, at elske naturen og træerne skønhed, vise dyrene respekt, og det at elske inderligt, min kærlighed strømmer ud i stride strømme til Moder Jord, til de væsner som er omkring mig, til og i min kunst, og til dig som læser det her. Jeg var så umådelig fortvivlet da hun døde, jeg sov ikke i flere dage, græd meget, men så kom roen præcis 3 dage efter for Bonnie skrev disse helt rigtige ord til mig (læs dem på næste side måske kan det hjælpe dig en dag) og det gav mig dyb og inderlig ro, mindede mig om at jeg jo godt ved at dette liv blot er noget midlertidig, og der er noget bagefter. Tak til min søde gummidatter Michella Christensen for de her ord, de passer helt præcis på min Mor: Som man siger - så har himlen fået endnu en smuk stjerne. Mor blev bisat i Farum Kirke med den vise præst Asser Skude, som også bisatte Torben Kaufmann. Min søster og jeg besluttede at male kisten selv, og at Mor skal ligge her på Æbleblomst Gård under et birketræ i granplantagen. Jeg besluttede at have Mor liggende i sit soveværelse (der skulle bare være koldt, fortalte bededamerne), til kisten var klar. Det var en forløsende og smuk proces, som jo er ganske almindelig i andre lande, for så kunne vi gå ind og tale med hende. I de næsten 20 år Farmand har været død, har jeg mærket ham, og Mor strøg mig også over kinden den første nat, det var så smukt, ER så smukt..

15

16 Støberi i Allerød Som noget helt unikt og sjældent i Danmark så sker hele skabelsesprocessen i Allerød på Æbleblomst gård med danske håndværker først i atelieret og derefter ude i det tilstødende bronzestøberi. Lige fra inspirationen fra naturen omkring Lina, til idé og tegning, til den egentlige fysiske proces går i gang. Dem som bestiller et værk og øvrige besøgende kan følge deres skulptur og processen helt tæt. Lina modellere skulpturen op i voks, så går støberen i gang med at forme omkring hendes model. Det er en lang proces. Fra Lina giver modellen til støberen, går den igennem hænderne gange før den er klar til levering. Processen er at modellen lægges i speciel støbesand, og der laves to halvdele og Linas model bliver skrabet ud og dermed går voksskulpturen i stykker. Lina laver kun unikke skulpurer altså kun 1 af hver, så boltes formene sammen og der hældes 1200 gram varm bronze i sandformene, de afkøler og bankes ud, som næsten er en lille fødsel. Alle indløb og grater skæres af og der pudses på den rå bronzeskulptur. Derefter går Lina i gang med patinering enten i form af et syrebad eller med sin bundselbrænder og til sidst bliver den poleret, så det smukke blanke bronze kommer frem.

17 MEDITATION som jeg opfatter det Meditation får os til at opnå bl.a. at vores ego tier helt stille så hvis du kommer ind i et tomrum, hvor der er helt tomt og stille, er det, det højeste vi kan opnå i vores meditation. Jeg bruger meditationen til at finde ro, få overskud og komme i en højere frekvens med min inspiration og Spirit, få større kontakt med mig selv og komme dybere ind i min sjæl og kontakte mine chakra og højere selv. Jeg kan også ligge helt tæt med Moder Jord - kind mod kind - i græsset eller på jorden eller i tæthed med de majstætiske træer og musik.

18 Budskabet i og med min kunst Det største budskab i min kunst er en hyldest og kærlighed til Moder Jord, den helt fantastiske natur, og de væsner som lever på og i hende, mit budskab er om glæde, omsorg, spirit og åndelighed. En af de helt store inspirationskilder er naturen... det er skovene, rideturene med mine heste, som går frit foran atelieret og på min plantage, her er 10 tønder land, som giver liv til en lille sø, 150 æbletræer, grantræslund, levede hække og tonsvis af fugle og rovfugle, små som store, harer og andet vildt. Jeg lever i tæt symbiose med min kunst, mine heste og andre dyr. Naturen her på Æbleblomst Gård er smuk og dyb, så når jeg går rundt her eller rider ud i skovens dybe stille ro, giver det mig en stor inspiration og usigelig glæde. Spirit og energien fra Moder Jord føler jeg i den grad, når jeg ligger på jorden med mit ansigt ned til hende og hører hendes hjerteslag, bliver jeg rolig og tryg.. og det kan jeg ta med mig ind i kunsten og formidle hendes blide, stærke og kærlige budskab. Min fornemmeste opgave er, at min kunst bliver stærkere og stærkere og udvikler sig for hvert år. Tak til alle jer private samlere samt de firmaer, som har troet på min kunst i over 22 år. Det er blevet til mange spændende opgaver. Og tak til de mange, som følger min kunst og mig altid dejligt at møde jer og mærke jeres begrejstring jeg er meget taknemmelig og ydmyg over min succes som kunstner.

19 Rejser og inspiration At være i Danmark og være i den storslående natur er min største inspiration. Men at rejse rundt i verden giver mig andre dimensioner af livet, som jeg kan bringe videre til mine værker. Flere gange er rejsen gået til Indien og i 2007 var jeg i en asram, hvor min kunst blev velsignet og dermed kunne bringe det lille lykkefrø, som vi alle bærer i vores sjæl, til live. Mennesker jeg møder, som beriger mig med deres følelser om deres eget liv og fortolkning af min kunst, giver mig inspiration gør mig glad og taknemmelig.

20 Selv den længste rejse begynder med et skridt Dalai Lama

21 Om at skabe... Da jeg startede min eksklusive klub Elvios Friends, ville jeg skabe et fællesskab. Medlemmerne skal føle sig unikke og forbundne, og derfor bad jeg Lina om at lave et personligt ikon til hver af mine Friends. Resultatet er en lille bronzeplade præget med navn og en unik kvindefigur, som udstråler styrke, livsglæde og nydelse. I dag har medlemmerne ikonet på deres skrivebord, i vindueskarmen eller med sig i lommen - som en talisman, der minder dem om vores forbindelse. Linas budskab er kærlighed, og det formidler hun perfekt med klubbens symbol på eviggyldigt venskab. Elvio Milleri Restauratør og ejer af Michelin-restauranten Era Ora

22 Sparbank / Spar Nord Bank / 2011 Det er en fysisk og psykisk kraftpræstation af dimensioner at skabe så detaljeret en skulptur, som den, Lina har udført til vores domicil i Skive. Kunstværket skulle have en reference til Sparbanks logo, egetræet, og resultatet blev kompromisløst: skulpturen forestiller en 2 meter høj stamme i bronze, hvorfra der vokser en kvinde, omgivet af en krans af egeløv. Organisk og helt genialt. Karl Tholstrup, Administrerende direktør i Sparbank, Skive

23 Kunsten & sporten Da jeg blev kåret som Årets Landsholdsspiller 2002, blev jeg beriget med en skulptur fra Lina Murel Jardorf, og skulpturen betyder utrolig meget for mig den dag i dag. Jeg kunne ved første øjekast forestille mig, hvilken plads den skulle have i mit hjem. At skulpturen efterfølgende viste sig at have symboler, som var rettet specielt til mig, det gjorde bare, at den blev endnu mere speciel. Skulpturen oser af selvsikkerhed, frigørelse, kvindelig power og en masse andre kvaliteter, som jeg mere eller mindre kan relatere mig selv med, og som jeg gerne vil stå for. Derfor har den fået en speciel plads i mit hjerte. Når jeg ser på min skulptur i dag, så får jeg altid et smil på læben og i et kort øjeblik flyver tankerne tilbage til EM på hjemmebane i Århus Arena, hvor alt gik op i en højere enhed. Skulpturen får mange beundrende blikke fra min gæster, og de fleste spørger meget interesseret ind til symbolerne, der er gemt i den på kryds og tværs, og jeg har endda fået et par tilbud, men den er ikke til salg. Skulpturen vil altid minde mig om en helt speciel periode af mit liv, hvor mine drømme gik i opfyldelse! Jan Pytlick modtog denne bestilte skulptur fra eboks, som en hyldest for hans fantastiske præstation, der skabte landsholdets succes. Hendes malerier er fyldt med varme, glæde og energi, som gør at man selv bliver i bedre humør. Det er, som om man går ind i en drømmeverden, hvor alt er i harmoni og bevægelse på samme tid. Sådan en verden vil jeg gerne leve i! Mange hilsner fra Karin Mortensen

24 Oliemalerier små og store Alle Linas oliemalerier har en unik historie. De repræsenterer en følelse, en vibration og de tager udgangspunkt i den feminine energi, spirit og kærligheden til Moder Jord. Lina lægger typisk lag på og bruger mange af jordens elementer. Der lægges mange dybe kræfter i malerierne, som ofte er halve år undervejs, og beskueren mærker ofte dybe følelser og glæde vækkes i sit indre. For bestilling kontakt Lina - tlf

25 MONTANA, 2004/2008 Linas kunst står aldrig stille. Derhjemme kommer hendes gudinder mig altid i møde med et utroligt nærvær, og da vi bad Lina om at udsmykke 3 tårne af Montana-reoler, trådte vores design og hendes kunst ind i en dynamisk symbiose. I starten opfatter folk Montana som noget meget firkantet. Man skal dog ikke tilbringe megen tid sammen med vores møbler, før deres geometriske blødhed bliver åbenbar. Linas penselstrøg gik ind og opløste reolernes sidste rest af kanter, men udfordrede også Montanas grundidé om, at folk skal have frihed til at stable vores reoler, som de lyster. Lidt af den frihed gav vi til Linas kunst, som til gengæld gør møblerne til en unik helhed. Peter Lassen Ejer og grundlægger af Montana

26 Deloitte, 2009 Dyb tillid. Fortrolighed. Og urokkelig styrke. Hos Deloitte i Birkerød formidlede Lina revisionsselskabets kerneværdier igennem 5 bronzefigurer. Ranke kvinder på piedestaler blev fordelt rundt i bygningens indgangsparti, hvor de kunne byde firmaets gæster velkommen. Skulpturernes hårpragt forestiller brusende bøgekroner en forbindelse til træet som symbol, der med sine dybe rødder indgyder ro, tryghed og stabilitet. Én skulptur balancerer med en klode i venstre hånd en påmindelse om Moder Jords evige omsorg. Kvindefiguren og træerne går igen i det nærmest glødende oliemaleri, som hænger ved receptionen og spreder positiv energi til dem, der har viet deres arbejdstid og kræfter til Deloitte.

27 Anmeldelse af Ole Lindboe: Styrke og sårbarhed Om Lina Murel Jardorf Modig er et af de ord, der falder en ind, når man oplever kunst af Lina Murel Jardorf. Hun stikker ikke noget under stolen. Hun udleverer sig selv så meget i sin kunst, at man kan blive helt ængstelig på hendes vegne: Kan hun håndtere at trække så stærkt på sit inderste, uden at gå i stykker på det? Først og fremmest er hun en ægte ekspressiv kunstner. Hun føler virkelig for det, hun laver, og der er intet filter mellem følelsen og det færdige resultat. Deri ligger sårbarheden og styrken i hendes kunst. Det må være derfor, at hendes malerier berører sin beskuer på denne helt særlige måde. Det er som at blive trukket ind i en fortrolig samtale, hvor det andet menneske pludselig åbner sig fuldt og helt og fortæller hemmeligheder fra det inderste rum. Lina Murel Jardorf arbejder med et sikkert instinkt for sine virkemidler. Hendes malerier er sanselige og varme. Rå og fintformede på samme tid. Farverne ulmer og flammer op. Der er ingen som helst tvivl om, at hun giver sig selv for fuld udblæsning. Det samme kan man sige om hendes skulpturer. Også de er båret frem af dette engagement og denne vilje til at udtrykke de dybe følelser. Hendes figurer vokser frem, som har de kæmpet sig frem gennem et morads af tvetydige følelser, for så endelig at synge ud: Her er jeg! I 2003 bestilte Sjælsø Gruppen hende til en stor opgave. Hun skulle udsmykke firmaets nye atriumgård i det nye domicil Ny Allerødgård. Det blev til syv meterhøje bronzeskulpturer, der hver især symboliserede vigtige følelser/drømme hos mennesket: Kærlighed, Sorg, Frihed, Vrede, Glæde, Håbløshed og Omsorg. Det må siges at være et absolut hovedværk i hendes produktion. I den første af figurerne står en kvindeskikkelse med sit hjerte i sin hånd. Et smukt symbol på kunstneren selv: Hun står som det hedder i et kendt digt med sit grønne hjerte som eneste argument. Lina Murel Jardorfs hjerte har dog alle regnbuens farver. Hendes kunst rummer hele spektret af de smukke og modsætningsfyldte følelser, der gemmer sig i ethvert menneske. Dét er hendes kunstneriske vision. Hverken mere eller mindre. Det er flot og bevægende. Ole Lindboe, redaktør af Magasinet Kunst, redaktør af DK4 s program Kunst i Øjet.

28 Kunst i bybilledet AFA JDCecaux valgte min kunst, da de skulle vælge et samarbejde med en kunstner, som kunne udsmykke København. De ville have kunst med i bybilledet. Ved by-bussernes læskærme i og et bilboard forenden af Lyngbyvejen ved Vibenshus Runddel, prydede min kunst for en periode Storkøbenhavn. Det er første gang, der er indgået et samarbejde med AFA JCDecaux Danmark og en kunstner. Sagt med andre ord, var det første gang, der var kunst-budskaber i bybilledet på denne måde, og hvorfor så det? Salg og marketings direktør for AFA JCDecaux Palle Jacobsen fortæller AFA JCDecaux er en public service virksomhed som længe gerne har ville bringe noget smuk og god kunst ude i bybilledet, og derfor var valget oplagt, da jeg blev præsenteret for Lina Murel Jardorfs kunst

29 Udstillinger hvert år Kunst & Livskærlighed Jeg har i de sidste 20 år haft tilbagevendende udstillinger og jeg glæder mig altid til at vise kunsten frem og møde kunder, beskuere og venner. Det er en stor fornøjelse at møde kunderne og snakke om kunsten. På min hjemmeside, kan du altid følge med i aktuelle udstillinger.

30 Kunst Butikken I KunstButikken, Lyngby Torv 5, 2800 Kgs. Lyngby er du altid meget velkommen til at komme forbi. Her kan du se og opleve de seneste værker, få gratis katalog og en god snak om kunsten. Det er søde frivillige kræfter, som bærer butikken og derfor er det ikke så tit jeg er i selve KunstButikken. Se åbningstider på

31 Kunst og heste Lina Murel Jardorf er en af Skandinaviens bedste kunstnere til at skabe hesteskulpturer. Erfaring fra 35 år på hesteryg og et 17-årigt smukt og tæt samarbejde med andalusier-hoppen Arancha, er med til at Lina har forståelse for hestenes smukke og ædle sjæl og bevægelser med fokus ned på mindste detalje og formår at fange den hest eller ponys personlighed, hun skal skabe. Akvarel med tusch

32

33 Om kunstner Lina Murel Jardorf I mere end 25 år har Lina Murel Jardorf forstået at berøre, forene og tale med mennesker gennem sine værker. Som kunstner har Lina fundet sit eget stærke udtryk i respekten og kærligheden til naturen og buddhismen. Lina benytter både oliemaleriets farver og skulpturens tredimensionalitet til at formidle sin tro på det oprindelige. Lina har base på landstedet Æbleblomst Gård i Nordsjælland, hvor de 10 tønder plantage er rammen om hendes hverdag med atelier, værksted, skulptur og sansehave. Linas udsyn er internationalt, med kunder spredt over hele verden. Linas primære styrke er hendes indlevelse: Fra det intime, dybt personlige portræt til kæmpe store opgaver for enten private samlere eller firmaer formår Lina at skabe øjeblikke, der ændrer mennesker.

34 Atelier & BronzeStøberi Æbleblomst Gård Kollerød Bygade 36, 3450 Allerød Kunstforeningen Æbleblomst Gårds skulptur- & sansepark anno 2017 Donation eller kontingent MobilPay til Phone & KunstButikken Lyngby Torv 5, 2800 Kgs. Lyngby Åbningstider: Se åbningstider på &

L I N A M U R E L J A R D O R F

L I N A M U R E L J A R D O R F LINA MUREL JARDORF Thor og Torben Kaufmann Kunst og heste Lina Murel Jardorf er en af Skandinaviens bedste kunstnere til at skabe hesteskulpturer. Erfaring fra 35 år på hesteryg og et 16-årigt smukt og

Læs mere

Lina Murel Jardorf 1

Lina Murel Jardorf 1 Lina Murel Jardorf 1 Foto: Thomas Dahl Følelser er vigtige og kærlighed er størst. Den strømmer igennem al min kunst. Lina 2 Lina Murel Jardorf Lina Murel Jardorf 3 Styrke og sårbarhed Om Lina Murel Jardorf

Læs mere

Kunstner Lina Murel Jardorf 1

Kunstner Lina Murel Jardorf 1 Kunstner Lina Murel Jardorf 1 Dette katalog vil give dig en unik mulighed for at få et indblik i Lina Murel Jardorfs kunst, hendes liv, inspiration og tanker. Min inspirationskilde Min vigtigste inspirationskilde

Læs mere

KUNST OG KÆRLIGHED LINA MUREL JARDORF

KUNST OG KÆRLIGHED LINA MUREL JARDORF KUNST OG KÆRLIGHED LINA MUREL JARDORF Det er mit håb, at alle finder kærligheden til sig selv og opdager alle de positive energier i livet, i hverdagen og i kunsten. Fotografer: Bjarke Ørsted, Nils Humano,

Læs mere

kunstner Lina Jardorf

kunstner Lina Jardorf kunstner Lina Murel Jardorf Fotografer: Bjarke Ørsted, Nils Humano, Sif Meincke, Thomas Dahl, Jacob Christian Hansen, Linda Friis og Lina Murel Jardorf Dette katalog vil give dig en unik mulighed for at

Læs mere

Det blev vinter det blev vår mange gange.

Det blev vinter det blev vår mange gange. 1 Hortensia Der var engang den yndigste lille pige. De første mange måneder af hendes liv, levede hun i en blomst. Den skærmede hende og varmede hende. Hun blev født en solrig majdag, hvor anemonerne lige

Læs mere

Det magiske spejl. - At elske sig selv og bygge selvværd. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Det magiske spejl. - At elske sig selv og bygge selvværd. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Det magiske spejl - At elske sig selv og bygge selvværd Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

GO TUR PÅ KUNSTMUSEUM INSPIRATION TIL BØRNEHAVER HORSENS KUNSTMUSEUM

GO TUR PÅ KUNSTMUSEUM INSPIRATION TIL BØRNEHAVER HORSENS KUNSTMUSEUM GO TUR PÅ KUNSTMUSEUM INSPIRATION TIL BØRNEHAVER HORSENS KUNSTMUSEUM Kære Børnehaver i Horsens Kommune, Hermed fremsendes et inspirationsmateriale, som henvender sig til børnehavebørn fra 3 års alderen

Læs mere

Boble-Byen. - Et indre rum af ro og styrke. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Boble-Byen. - Et indre rum af ro og styrke. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Boble-Byen - Et indre rum af ro og styrke Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter

Læs mere

Ankomst til Hjerternes Dal

Ankomst til Hjerternes Dal Ankomst til Hjerternes Dal 1 Ankomst til Hjerternes Dal Introduktion til kapitel 1: Ankomst til Hjerternes Dal Ankomsten til Hjerternes Dal er en af to indledende meditationer, som jeg har skrevet, for

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Lev med kunst - og i al evighed. Skulpturer af Anders Nyborg

Lev med kunst - og i al evighed. Skulpturer af Anders Nyborg Lev med kunst - og i al evighed. 16 Skulpturer af Anders Nyborg Livsglæde Stil, individualitet og karakter kommer for Hvorfor ikke give dine bedste venner en mange mennesker til udtryk gennem den skulptur

Læs mere

Du har mistet en af dine kære!

Du har mistet en af dine kære! Du har mistet en af dine kære! Midt i den mest smertefulde og stærke oplevelse i dit liv, mangler du måske nogen at tale med om døden, om din sorg og dit savn. Familie og venner lader måske som ingenting,

Læs mere

Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Drømmen om en overvirkelighed. Engang mente man, at drømme havde en. stor betydning. At der var et budskab at

Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Drømmen om en overvirkelighed. Engang mente man, at drømme havde en. stor betydning. At der var et budskab at Drømme i kunsten - surrealisme Hvilken betydning har drømme? Engang mente man, at drømme havde en Undervisningsmateriale 5.-7. klasse stor betydning. At der var et budskab at Drømmen om en overvirkelighed

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Sct. Kjeld. Inden afsløringen:

Sct. Kjeld. Inden afsløringen: Sct. Kjeld Inden afsløringen: Når vi tænker på en ikon, så vil mange af os have et indre billede af, hvordan en ikon ser ud. Hvis vi kunne se disse billeder ville de være forskellige. Ud fra hvad vi tidligere

Læs mere

I brevet til Korintherne siger Paulus følgende om kærligheden:

I brevet til Korintherne siger Paulus følgende om kærligheden: Prædiken i The Gospel Fellowship søndag 17 juni 2018 For snart tre måneder siden døde vores præst og min nærmeste ven Peter. Selvom tiden går, og hverdagen stille og roligt vender tilbage, er mit og mange

Læs mere

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Lad os alle rejse os og høre biblens tale om Guds omsorg

Læs mere

Kære dimittender, kære 9. klasse Så nåede vi til jeres aller sidste dag på Th. Langs Skole. Vi står her i Lunden og mødes for sidste gang.

Kære dimittender, kære 9. klasse Så nåede vi til jeres aller sidste dag på Th. Langs Skole. Vi står her i Lunden og mødes for sidste gang. 1 Kære dimittender, kære 9. klasse Så nåede vi til jeres aller sidste dag på Th. Langs Skole. Vi står her i Lunden og mødes for sidste gang. Vi skal tage afsked med hinanden I skal sige farvel til hinanden.

Læs mere

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Introduktion Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen (1863-1945) var en af de mest banebrydende kvindelige billedhuggere i Danmark. Den Hirschsprungske

Læs mere

nu titte til hinanden

nu titte til hinanden nu titte til hinanden Taget fra Børnetekstrækken, Bog 10 Udvalgt salme Nu titte til hinanden. ( Syng med, Lohse nr. 79 el. DDS nr. 750). Tekst Se Udvalgt salme Mark 10,14b. Huskeord (Vælg et af følgende

Læs mere

Havfruernes verden. - En sanserejse. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Havfruernes verden. - En sanserejse. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Havfruernes verden - En sanserejse Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter guide

Læs mere

Simon og Viktoria på skovtur

Simon og Viktoria på skovtur Simon og Viktoria på skovtur En fantasihistorie tegnet og fortalt af eleverne i 3.klasse på Rønnebæk skole 2009 Simon og Viktoria gik en tur ud i skoven. Og så så de en giraf og de så også en løve. De

Læs mere

Om forskellige SOFUS'er for Fiberline Composites A/S af Asbjørn Lønvig

Om forskellige SOFUS'er for Fiberline Composites A/S af Asbjørn Lønvig Om forskellige SOFUS'er for Fiberline Composites A/S af Asbjørn Lønvig Safety-SOFUS Jeg synes det er meget væsentligt at afværge ulykker og at bevare et godt helbred på min arbejdsplads. Vi kalder det

Læs mere

Man kan kun se rigtigt, med hjertet!

Man kan kun se rigtigt, med hjertet! Man kan kun se rigtigt, med hjertet! Mark 2,1-12 Salmer: 3-31-423-667-439/412-587 Kollekt: Johansen, s. 155 Som vintergrene i afmagt rækker mod dagens rum, ber vi om glæde og lys fra Guds evangelium I

Læs mere

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Introduktion Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen (1863-1945) var en af de mest banebrydende kvindelige billedhuggere i Danmark. Den Hirschsprungske

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 EM i Herning MIT 2013 Baltimore Jeg sidder på min seng her i Baltimore en solrig søndag formiddag, Det er min første rigtige fridag i 2014, ingen træning, ingen

Læs mere

kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige

kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige VELoverstået - eksamen. Vi skaber succeser. Det er vores

Læs mere

Så er I her, og i dag er I midtpunkt som I aldrig før har været det, jo måske da I blev født og dagene, der fulgte. Men det kan I jo ikke huske.

Så er I her, og i dag er I midtpunkt som I aldrig før har været det, jo måske da I blev født og dagene, der fulgte. Men det kan I jo ikke huske. 1 Prædiken til konfirmation 4. maj kl. 9.45 & 11.00 751 Gud ske tak og lov 557 Her vil ties udvalgte vers 17 Altmægtige og kære Gud udvalgte vers 439 O, du Gud lam 70 Du kom til vor runde jord 4. maj 11.00

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Jeg gi r dig ære. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Jeg gi r dig ære. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Om lovsang og tilbedelse Mål: At forklare børn, hvorfor og hvordan vi giver Gud ære igennem lovsang. At motivere børn til at deltage aktivt i lovsang og tilbedelse også når hele menigheden samles til at

Læs mere

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Stop nu dette vanvid Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Livet i frihed skal bevares, ikke bukke under for tyranni der er kun os, der er kun os,

Læs mere

Tale til sommerafslutning 2010

Tale til sommerafslutning 2010 Tale til sommerafslutning 2010 Velkommen på denne skønne sommerdag. Velkommen først og fremmest til 9. årgang, der er æresgæster i dag. Men selvfølgelig også til alle andre elever, til forældre og pårørende

Læs mere

Mailene. Dit liv B side 14

Mailene. Dit liv B side 14 Dit liv B side 14 Mailene En kort præsentation af hovedpersonen i denne bog, der gerne vil være anonym: Lad os kalde vedkommende Henri, så kan du kære læser selv bestemme, om det er Henrik eller Henriette:

Læs mere

Lad os rejse os og høre fra apostlens Paulus brev til romerne:

Lad os rejse os og høre fra apostlens Paulus brev til romerne: Reformationsgudstjeneste Konfirmanderne medvirker Salmer: 487, 337, 289 / 336, 29 Rom. 3. 21-26 Rødding, 13. marts 2016 Lad os rejse os og høre fra apostlens Paulus brev til romerne: Men nu har Gud vist,

Læs mere

5. s.e.påske I 2017 Ølgod 9.00, Strellev (guldkonfirmation) 743/ /

5. s.e.påske I 2017 Ølgod 9.00, Strellev (guldkonfirmation) 743/ / Jeg ved, hvilke planer jeg har lagt for jer, siger Herren, planer om lykke, ikke om ulykke, om at give jer en fremtid og et håb. Råber I til mig, og går i hen og beder til mig, vil jeg høre jer. Søger

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Vejens digte. Inger Jakobsen

Vejens digte. Inger Jakobsen Vejens digte Inger Jakobsen Caminoen i Spanien, maj 2011 EN LILLE VEJ En lille vej Hvid og lysende Med grønt græs i midten Og 1000 blomster oh -bare jeg skulle ned af den. Jeg kan næsten ikke dy mig VEJEN

Læs mere

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 5/201 4

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 5/201 4 NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 5/201 4 Jens Galschiøt 28. juni - 31. august 201 4 Næstved Kunstforening inviterer til fernisering af Jens Galschiøt lørdag den 28.juni

Læs mere

Kugler i fladjern. Fyldte træer

Kugler i fladjern. Fyldte træer Kugler i fladjern En af nyhederne i år er fede kugler i fladjern. Jeg synes bare de er super skønne fine bare at have liggende i et bed men også gode i krukker med beplantning. Fladjernet er så smukt i

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Undervisningsmateriale 0.-4. klasse Lidt om Museum Ovartaci Museum Ovartaci er et lidt anderledes kunstmuseum, fordi kunsten her er lavet af kunstnere,

Læs mere

Passion For Unge! Første kapitel!

Passion For Unge! Første kapitel! Passion For Unge Første kapitel Kasper Schram & Tobias Rank www.passionforunge.dk - passionforunge@gmail.com Hej og tak fordi at du tog imod første kapitel af vores bog, vi ville blive meget glade hvis

Læs mere

Tale til sommerafslutning 2011

Tale til sommerafslutning 2011 Tale til sommerafslutning 2011 Velkommen på denne skønne sommerdag. Velkommen først og fremmest til 9. årgang, der er æresgæster i dag. Men selvfølgelig også til alle andre elever, til forældre og pårørende

Læs mere

Tekster: 732, 549, 573, 552, 788 Tekster: Sl. 23, sl , Matt

Tekster: 732, 549, 573, 552, 788 Tekster: Sl. 23, sl , Matt Tekster: 732, 549, 573, 552, 788 Tekster: Sl. 23, sl 139.1-12, Matt. 5.13-16 Forleden var jeg på Frederiksberg kirkegård. Det er jeg som regel, når jeg er i København, fordi jeg har en nevø, der er begravet

Læs mere

Bliv god til tillægsord

Bliv god til tillægsord Navn og klasse: LÆR OM Tillægsord MED DANSKTIP Bliv god til tillægsord lækker god lang mørk grøn sjov billig ung morsom hurtig 2019 dansktip.dk Husk at indberette dette ark til Copydan, hvis du er Copydan-skole.

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Min mor eller far har ondt

Min mor eller far har ondt Min mor eller far har ondt En pjece til børn af smerteramte Når mor eller far har ondt Dette hæfte er til dig, der har en mor eller far, som har ondt i kroppen og har haft det i lang tid. Det kan være,

Læs mere

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer.

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer. Dimission 2016 Kære 9. klasse Først vil jeg ønske jer et stort til lykke med eksamen. Det har for de fleste af jer været en tid med blandede følelser. Det er dejligt at have læseferie, men det er et pres

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015 FAR- VEL! Roskilde den 3. marts, 2015 Kære dig. Når du læser dette, så forestiller jeg mig, at du enten har været eller er tæt på en døende eller på anden måde har tanker om, at livet ikke varer evigt.

Læs mere

Flot ydre og indre skønhed

Flot ydre og indre skønhed Flot ydre og indre skønhed Det første man lægger mærke til når man kører op ad alléen til Sydvestjyllands efterskole er den flotte hovedgård der lægger op til skolen. En smuk bygning med rustik murstensbelægning

Læs mere

Kære dimittender, kære 10. klasse Så nåede vi til jeres aller sidste dag på Th. Langs Skole. Vi står her i Lunden og mødes for sidste gang.

Kære dimittender, kære 10. klasse Så nåede vi til jeres aller sidste dag på Th. Langs Skole. Vi står her i Lunden og mødes for sidste gang. 1 Kære dimittender, kære 10. klasse Så nåede vi til jeres aller sidste dag på Th. Langs Skole. Vi står her i Lunden og mødes for sidste gang. Vi skal tage afsked med hinanden I skal sige farvel til hinanden.

Læs mere

16.s.e.trin. II 2016 Cykelgudstjeneste 11. september 2016

16.s.e.trin. II 2016 Cykelgudstjeneste 11. september 2016 Gyserforfatteren Stephen King fortæller, at han i sin skoletid blev tvunget til at lære et bibelvers uden ad. Han var måske en smule dovent anlagt og valgte et af dem, vi har hørt i dag: Jesus græd. Det

Læs mere

LUK OP FOR KÆRLIGHED - Med 5 spirituelle vaner der styrker og løfter dig

LUK OP FOR KÆRLIGHED - Med 5 spirituelle vaner der styrker og løfter dig LUK OP FOR KÆRLIGHED - Med 5 spirituelle vaner der styrker og løfter dig Når du ønsker forandring i dit liv, må du nødvendigvis gøre noget andet end du plejer. Måske du ønsker mere ro, måske du ønsker

Læs mere

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen?

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? Din e-guide til mere OVERSKUD Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? For at hjælpe dig på vej med at finde dit overskud har jeg formuleret 7 vigtige spørgsmål.

Læs mere

5 Analyse, fortolkning og vurdering

5 Analyse, fortolkning og vurdering 5.3. Litterær vurdering Præsentation Herunder er optrykt 8 digte fra forskellige perioder. Alle digtene har kærligheden som overordnet tema, men bortset herfra er de meget forskellige både hvad angår genre

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

Nyhedsbrev fra klynge 2

Nyhedsbrev fra klynge 2 Nyhedsbrev fra klynge 2 Så blev det til det sidste nyhedsbrev i år 2014. Den har stået på masser af julehygge i december måned, hvilket nyhedsbrevet også bærer præg af. Der har været en fantastisk opbakning

Læs mere

Patienter og henvisende tandlæger siger:

Patienter og henvisende tandlæger siger: Patienter og henvisende tandlæger siger: April 2016 Specialtandlæge Pernille Egdø og hendes usædvanligt venlige og veloplagte personale er en ren fornøjelse at visitere - også selv om man byder på fri

Læs mere

Bøn: Vor Gud og far Lad os være ét i dig den levende og opstandne Gud Amen. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes (Johs.

Bøn: Vor Gud og far Lad os være ét i dig den levende og opstandne Gud Amen. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes (Johs. 6. s. e. påske II 8. maj 2016 Sundkirken 10 Salmer: 252 Til himmels fór 299 Ånd over ånder 334 Guds kirkes grund 289 Nu bede vi den Helligånd 217 Min Jesus lad 288 Drag ind af disse porte Bøn: Vor Gud

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Kristi Himmelfartsdag og konfirmation

Kristi Himmelfartsdag og konfirmation Kristi Himmelfartsdag og konfirmation Kære konfirmander, familier og venner For en måneds tid siden stod jeg med en håndfuld frø i min hånd og tænkte på jer konfirmander. Det var nogen meget små frø, men

Læs mere

Til søskende. Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom. Hvorfor hedder det Prader-Willi Syndrom?

Til søskende. Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom. Hvorfor hedder det Prader-Willi Syndrom? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom Til søskende Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Der findes tusindvis af syndromer, som påvirker folk på mange forskellige måder. Nogle bliver man De, der

Læs mere

Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru.

Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru. Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru. Hver uge plejede han at køre ud i sit rige for at se til, at alt gik,

Læs mere

BIBEL SAFARI. Safari MELLEMSPIL D C G D. INTRO Jah! D G Hm A Safari Woho hooo D G Hm A

BIBEL SAFARI. Safari MELLEMSPIL D C G D. INTRO Jah! D G Hm A Safari Woho hooo D G Hm A SFRI Safari 1 2017 - T&M: Joachim ejslet Jah! Safari Woho hooo Vi kikker ned Vi åbner op Fantastiske ting der sker! Vi zoomer ind Vi zoomer ud et er bibelens ud vi ser! et er dybt - yeah et er højt - oh

Læs mere

som er blevet en del af min ånd og min krop og min sjæl

som er blevet en del af min ånd og min krop og min sjæl Appetizer: Tænk at få at vide at det menneske som jeg elsker som jeg deler liv med som er blevet en del af min ånd og min krop og min sjæl ikke skal være her mere.. vil forlade mig, fordi han eller hun

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

"I begyndelsen var ordet," begynder Johannesevangeliet. Det er vigtigt for Johannes at gribe tilbage til begyndelsen og på den måde sige til os:

I begyndelsen var ordet, begynder Johannesevangeliet. Det er vigtigt for Johannes at gribe tilbage til begyndelsen og på den måde sige til os: Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, 25/9 2016 Vor Frue Kirke Københavns Domkirke Stine Munch Da evangelisten Johannes vil fortælle evangeliet om Jesus Kristus begynder han historien på samme måde

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

PETER LUNDBERG OLIEMALERIER

PETER LUNDBERG OLIEMALERIER PETER LUNDBERG OLIEMALERIER 2 Oliemaleri str. 150 x 150 cm. 2012. Millingbæk fantasi / A Closer Look A Closer Look At The World Behind Siden 1969 har maleren Peter Lundberg håndteret lærred, farver og

Læs mere

igen, 125 Mit hjerte altid vanker, 438 Hellig, Nadver: Min Jesus, du stedse skal være, 118 Julen har englelyd

igen, 125 Mit hjerte altid vanker, 438 Hellig, Nadver: Min Jesus, du stedse skal være, 118 Julen har englelyd Tekster:Es 9,1-6a, Hebr 1,1-5, Luk 2,1-14 Salmer: 100 Kimer I klokker, 115 Lad det klinge, 99 Velkommen igen, 125 Mit hjerte altid vanker, 438 Hellig, Nadver: 122.7-8 Min Jesus, du stedse skal være, 118

Læs mere

Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe!

Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe! Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe! Her får du opskriften på, hvad du skal gøre for at købe det maleri, der er det helt rigtige for lige præcis dig. Rigtig god fornøjelse!

Læs mere

Jeg var mor for min egen mor

Jeg var mor for min egen mor Jeg var mor for min egen mor er 25 år gammel, og har været anbragt siden hun var 7 år. I dag er hun ved at tage en erhvervsgrunduddannelse. Læs hendes historie herunder. Før i tiden var jeg meget stille.

Læs mere

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Ungdom: Når du starter i Klubben Holme Søndergård (Klubben), er du på vej til at blive ung. At være ung betyder at: - Du ikke er barn længere, og at du er på vej til

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag Tekst. Matt.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag Tekst. Matt. 07-11-2017 side 1 Prædiken til Alle Helgens søndag 2017. Tekst. Matt. 5,1-12 Salige er de som stifter fred, de skal kaldes Guds børn. Hvem og hvad er det som stifter fred? Min onkel som bar samme fornavn

Læs mere

15. søndag efter Trinitatis

15. søndag efter Trinitatis 15. søndag efter Trinitatis Salmevalg 751 Gud ske tak og lov 29 Spænd over os dit himmelsejl 400 Så vældig det mødte os 321 O Kristelighed 678 Guds fred er glæden i dit sind Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Når du løb bort trak du vores nerver med dig selvom du måske troede at du skabte et tomrum hvor intet kunne følge dig

Når du løb bort trak du vores nerver med dig selvom du måske troede at du skabte et tomrum hvor intet kunne følge dig Når du løb bort trak du vores nerver med dig selvom du måske troede at du skabte et tomrum hvor intet kunne følge dig at et sort hul kan være til at overse et solsystem er først ude af balance når solen

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson.

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson. Interview 0 0 0 0 Interviewet indledes. I: For det første, prøv at beskrive hvad en god, ung instruktør er ifølge dig? A: Jamen, for mig er en god instruktør én, der tør tage ansvar, og én, der især melder

Læs mere

19.s.e.trin. II 2016, Ølgod 9.00, Bejsnap

19.s.e.trin. II 2016, Ølgod 9.00, Bejsnap Kom og se! Det bliver sagt flere gange i dagens evangelium. Kom og se! Der er gået vilde rygter om Jesus, og rygterne får folk til at ville se, om der er noget om snakken. Man kan sige, at vi i dag hører

Læs mere

5.4. Litterær vurdering

5.4. Litterær vurdering 5.4. Litterær vurdering Tekstpræsentation Herunder er optrykt 8 digte fra forskellige perioder. Alle digtene har kærligheden som overordnet tema, men bortset herfra er de meget forskellige både hvad angår

Læs mere

Nyhedsbrev november december Kære forældre.

Nyhedsbrev november december Kære forældre. Nyhedsbrev november december 2018 Kære forældre. Det er igen blevet tid til et nyhedsbrev. Denne gang er årets bedsteforældrejuleklippeklisterdag netop blevet afholdt. Endnu engang var det en rigtig god

Læs mere

14. søndag efter Trinitatis

14. søndag efter Trinitatis 14. søndag efter Trinitatis Salmevalg 13: Måne og sol, vand, luft og vind 448: Dåbssalme: Fyldt af glæde 42: I underværkers land jeg bor 508: Bryd frem mit hjertes trang at lindre 14: Tænk, at livet koster

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

Sonja og Arnes sølvbryllupsfest lørdag den 31. august 2013

Sonja og Arnes sølvbryllupsfest lørdag den 31. august 2013 Sonja og Arnes sølvbryllupsfest lørdag den 31. august 2013 Festens vært - en glad og spændt sølvbrudgom byder velkommen, mens hans dejlige sølvbrud smilende og glad lytter med Min dejlige, blide, varme,

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

22. søndage efter trinitatis II I mandags døde Trille, 70 ernes store kvindekampsikon og folkemusiker. Hun har skrevet smukke, poetiske sange og lagt

22. søndage efter trinitatis II I mandags døde Trille, 70 ernes store kvindekampsikon og folkemusiker. Hun har skrevet smukke, poetiske sange og lagt 22. søndage efter trinitatis II I mandags døde Trille, 70 ernes store kvindekampsikon og folkemusiker. Hun har skrevet smukke, poetiske sange og lagt stemme til både kærlighed, kamp og glæde. Og mon ikke

Læs mere

Alle helgen I 2015 Strellev

Alle helgen I 2015 Strellev For et par år siden indviede man et fælles gravsted for hjemløse og andre udsatte på Assistens Kirkegård i København. Gravstedet blev oprettet for at anerkende gadens folk, at give dem et sted, hvor de

Læs mere

Bryllup tema :) Betina har sendt os disse skønne billeder:

Bryllup tema :) Betina har sendt os disse skønne billeder: Bryllup tema :) Vi har været så heldige at nogle af vores kunder har sendt billeder fra bryllupper hvor stativer fra Jernihaven er anvendt. Vi synes bare det ser brandgodt ud!! Betina har sendt os disse

Læs mere

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Kan du huske den sidste gang du havde den der helt perfekte dag med din hest? Vejret var fantastisk, din hest var glad og frisk (uden at være

Læs mere

Citater fra borgere:

Citater fra borgere: Citater fra borgere: Jeg har fået hjælp til at blive en bedre mor, at finde mig selv og vide, hvem, jeg er Kunne min søn tale, ville han nok sige, at han er glad for, at mor er i Familiehuset Det er et

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere