Medicinhaverne i Tranekær

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Medicinhaverne i Tranekær"

Transkript

1 Medicinhaverne i Tranekær Nyhedsbrev : Sommeren 2017 Formandens beretning Endnu en gang er det meget svært at få armene ned, for der er en masse gode beretninger fra Medicinhaverne. I begyndelsen af juni trådte en lang række af Havegruppens medlemmer igen til med rå muskelstyrke. Takket være dem, velvillige fonde og firmaet JunckerHaven fik vi anlagt det længe ønskede vandløb. Det er en stor fornøjelse at høre og se det rislende vand, og de besøgende kommer med mange positive kommentarer om det. Vandløbet starter med et lille vandfald i Haven for nervesystem og bevægeapparat, slår et flot sving gennem Arboretet, løber videre gennem Haven for urin- og kønsveje og ned i en nylavet dam, hvorfra det recirkulerer. Dammen blev hurtigt indhegnet, for børn bliver tiltrukket af vandet, og dammen er omkring 1.5 meter dyb. Vandløbet har været et stort ønske gennem længere tid, så det er dejligt at se det i fuld funktion netop nu, hvor der er mange besøgende. Og mange besøgende er der lige for tiden flere end sidste år. Og Medicinhaverne får mange roser for det interessante indhold og for den høje standard i vedligeholdelsen. Så også på det punkt kan vi kun være tilfredse. AKTIVITETER Lørdag 12. august kl. 15 Gratis omvisning for medlemmer ved Gitte Dalskov. Tilmelding er nødvendig på enten mail til gittedalskov@hotmail.com eller på telefon eller mobil senest torsdag 10. august. Søndag 3. september Indvielse af haven for nervesystem og bevægeapparat. Yderligere information følger. Yderligere information om aktiviteterne finder du her: Når dertil kommer, at vi nyder stor velvillighed fra fondenes side, ja så kan vi kun være glade. For anden gang har Foreningen PlanDanmark ydet et betragteligt bidrag til Medicinhaverne, denne gang til anlæggelse af vandløbet, og vi er stolte over, at bestyrelsen vil besøge os i september måned. Også Fynske Bank har igen imødekommet en ansøgning, denne gang til færdiggørelse af Haven for nervesystem og bevægeapparat, hvorfor der er bestilt en stor pergola i robinietræ. Den anden bank med lokal filial, Nordea, har netop meddelt, at de giver støtte til et stort pylon-skilt på tysk. Skiltet skal stå sammen med de danske skilte lige inden for indgangen til haverne. I forsommeren blev der etableret en nyt vandløb i Medicinhaverne til stor glæde for de mange gæster. Den lille Foreningen til fremme af kulturen på Langeland har valgt at blive nedlagt, og den resterende formue overgår til Medicinhaverne. Også bestyrelsen for Lolland-Falsters og Langelands Brandsocietets Fond aflægger besøg i Medicinhaverne. Det er et af de lokale fonde, som flere gange har støttet os. Tilbage er kun at takke så mange gange for velviljen. Uden den kunne der ikke ske ret mange fremskridt i Medicinhaverne til glæde for alle vores besøgende. Helle Ravn Sådan ser Haven for nervesystem og bevægeapparat ud i dag. Fotos: Lene Anker Læs mere på de næste sider

2 VAND I HAVERNE Etablering af vandløb etape 2 i Medicinhaverne I uge 23 og 24 havde vi atter besøg af Junckerhaven i forbindelse med udførelsen af anden etape af vandløb og vandhuller i Medicinhaverne. Vi stillede selv med 2-7 mand i arbejdsperioden, mens Junckerhaven kom med to mand og maskineri. Der blev arbejdet intenst fra tidlig morgen til sen eftermiddag alle otte dage. Der blev etableret vandløb fra have 5 ned over marken til have 2. Vandløbet gennem have 2 blev færdiggjort, og der blev lavet en opsamlingssø med pumpe nedenfor have 2. Op over marken blev der nedgravet en 110 meter lang fødeledning op til udspringet i have 5. Fritz Johansen og Bent Jensen fra Junckerhaven de to herrer i grønt - havde under hele etableringen af vandløb og opsamlingsdam stor hjælp af mellem fire og syv frivillige fra Medicinhaverne. Her er det til venstre Kim Pedersen (forrest) og Stig Joensen og til højre Bent Bundgaard og Niels-Ove Nielsen Hele anlægget blev lavet med fiberdug og gummidug og derefter dekoreret med store sten, nøddesten og ind imellem klyner (faste tørveblokke). Efter færdiggørelse af anlægget var vi meget spændte på at fylde vand i anlægget og starte pumpen. Ville vandet løbe fint igennem vandløb og vandhuller? Det krævede nogle justeringer i vandløbet og ved pumpen, inden det hele så ud til at virke. Vandet strømmede smukt og med lyd til stor fornøjelse for de gæster, der kom forbi. Mange satte sig på bænken i have 5 og nød vandspejlet, og det dyreliv, der allerede var etableret: frøer, salamandere, vandkalve, guldsmede og fugle. Der er blevet opsat hegn omkring opsamlingssøen, så uvedkommende ikke kommer galt af sted og pumpe m.m. ikke betjenes af andre end arbejdsgruppen for Medicinhaven. Det kan godt være, at Bjarne Møller Pedersen ser afslappet ud, men han har faktisk en vigtig funktion. Han skal sørge for, at dugen ikke flytter sig, mens (f.v.) Bent Jensen fra Junckerhaven, Stig Joensen (med ternet skjorte) og Fritz Johansen fra Junckerhaven lægger den på plads. Der mangler stadig at blive justeret ting i forbindelse med hele projektet, bl.a. er der endnu ikke plantet i klynerne og langs med kanterne. En bro over bækken på marken mangler også at blive bygget. For at spare på elforbruget vil vi opsætte en timer/sensor på pumpen, så vandet kun strømmer i vores åbningstid. Dette forventes at ske i august måned. Allerede nu hører vi mange gæster udtrykke begejstring over, at der er vandhuller og vandløb i vores skønne medicinhaver. På arbejdsgruppens vegne Stig Tekst: Stig Joensen Fotos og billedtekster: Lene Anker og Helle Ravn Vandløbet etableres i Have 2. Med ryggen til står Fritz Johansen, Junckerhaven, og fra venstre ses Jens Jakob Rabjerg og Bent Bundgaard.

3 VAND I HAVERNE - fortsat Fritz Johansen fra Junckerhaven fordeler sten i det kommende vandløb assisteret af Bent Bundgaard og Bjarne Møller Pedersen (med trillebøren). Vandfaldet i Haven for nervesystem og bevægeapparat Nu med åkande Fra venstre Jens Jakob Rabjerg, Stig Joensen, Bent Bundgaard og Kim Pedersen. Så smukt er det færdige resultat, her set i Haven for urin- og kønsveje. Alle mand ved pumpen. Fra venstre Kaj Nielsen, Bent Bundgaard og Jann Poulsen sammen med Fritz Johansen og ved pumpen Bent Jensen fra Junckerhaven. Fotos og billedtekster: Lene Anker og Helle Ravn Jeppe og Malte fra Horsens kigger på det fristende vand, som nu er børnesikret med et hegn. Rundt langs dele af søens kant og i vandløbet er der anbragt klyner (tørveblokke), som der inden længe skal plantes i.

4 NYT FRA HAVERNE Tekst og fotos: Lene Anker På billedet ses Familien Blak fra Vestjylland, der besøgte Medicinhaverne først i juli, og de var meget imponerede af det, de så. Rekord entreindtægt i uge 30 I midten Gitte Dalskov der guider medlemmer rundt i Medicinhaverne. Foto: Ole Flintegaard Jacobsen. Flere medlemmer Medicinhaverne har i øjeblikket 225 husstandsmedlemmer. Tallet er de seneste to år steget med godt 40 om året. Det er en flot stigning, og vi er glade for opbakningen. Vi vil imidlertid gerne have endnu flere medlemmer. Uge 30 er sædvanligvis en god uge for Medicinhaverne. I 2016 kom der i alt kr. ind i entreindtægter i den uge. Det beløb har vi slået godt og grundigt i år, hvor der kom i alt kroner ind via betalingsrøret ved de hvide låger og MobilePay. Den tidligere rekord, som også er fra i år var på godt 9000 kroner. Og det er ikke kun uge 30, der er noget helt særligt i år. Til og med uge 30 havde Medicinhaverne i 2016 entreindtægter på Det beløb er i år steget til Vi krydser fingre for, at det fortsætter. Medlemstallet har nemlig stor betydning, når vi søger fonde om midler til udvikling af haverne. Vi håber derfor, at de medlemmer, vi allerede har, vil opfordre naboer, familie, venner og bekendte til at blive medlem af Medicinhaverne. De 150 kr., som det koster, giver gratis adgang til haverne året rundt for hele husstanden. Der er to årlige gratis særrundvisninger for medlemmer. Man får rabat på kurser, foredrag og arrangementer og får direkte besked på mail om tid og sted, og endelig får man tilsendt elektronisk nyhedsbrev direkte i mailboksen. Nye medlemmer kan indbetale 150 kr. på denne konto: i Fynske Bank Reg. nr Kontonummer og samtidig sende en mail til medicinhaverne@mail.dk med oplysninger om navn, adresse, telefonnummer og mailadresse. Når pengene er gået ind på kontoen, får man tilsendt en kvittering på mail. Kontingentet, der som nævnt gælder for hele husstanden, har været på 150 kr., siden foreningen bag Medicinhaverne blev stiftet 8. april Bestyrelsen har dog vedtaget, at det fra 2018 stiger til 200 kr. pr. husstand. To af de frivillige fra havegruppen, Ole Jacobsen og Jens Hougaard, i gang med at skrue det nye havesæt sammen. Efter en gang maling bliver det taget i brug i haverne til glæde for både gæster og frivillige. Tak til Tove Hvad gør man, hvis man mangler en bænk at sidde på, når man er på besøg i Medicinhaverne? Ja, så går man på nettet og bestiller et bord-bænke-sæt og forærer det til haverne. Det var i hvert fald, hvad Tove Dølby fra Kædeby gjorde for nylig. Vi siger mange tak til Tove for det flotte initiativ.

5 AN APPLE A DAY KEEPS THE DOCTOR AWAY Æbletræerne bugner af dejlige, danske æbler i efterårsmånederne. Der er meget godt at sige om æbler de er knasende saftige, smager godt, er flotte, og så er de oven i købet sunde. Men nyere amerikansk forskning fortæller, at talemåden overdriver, også selv om den findes på flere sprog. Under alle omstændigheder indeholder æbler mange vitaminer, først og fremmest vitamin -C, E, K, B1, B2 og B6 og desuden mineraler som kalium, jod og zink, der er vigtige for stofskiftet, nervesystemet og musklerne. Æbler er langt den vigtigste frugtsort i Danmark, og et gammelt navn for en have er abildgård æblehave. Der findes vilde æbler i naturen, men egentlig avl begyndte i tallet ved klostrene, og allerede i Jyske Lov fra 1241 er der bestemmelser om abildgårde. I og 1600-tallet kom der franske æblesorter til herregårdene, og i 1700-tallet blev der importeret frugttræer og podekviste fra Tyskland og Holland. Enkelte herregårde uddelte frugttræer til bønderne, men langt de fleste frugttræer var frøformerede, og derfor opstod der en lang række lokale æblesorter. I 1769 blev Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskab oprettet, og en af de første mærkesager var præmier til bønder, som podede frugttræer, og i de første mange år gik de fleste præmier til de traditionelle frugtegne. Samtidig blev der oprettet planteskoler ved mange herregårde, og præster og skolelærere gjorde et stort arbejde for at lære befolkningen selv at pode gode æblesorter på vildstammer. I slutningen af 1800-tallet begyndte en egentlig erhvervsmæssig frugtavl, og Langeland var tidligt med. Her var der - som på andre øer i det sydlige Danmark - gammel tradition for frugtavl, og her var og er både klima og jordbund velegnet til frugtavl. I årene blev der plantet en del større erhvervsplantager, og der blev oprettet andelssalgsforeninger, som sørgede for salget. Under Anden Verdenskrig kunne der ikke importeres frugt, og derfor blev der plantet mange æbleplantager under og efter krigen. Siden da er det gået støt tilbage, og i dag er der kun få erhvervsplantager på Langeland. Helle Ravn Langelandsæblet Langelands Hvid Pigeon Rifbjerg Gylling Mathildeæblet Bredstedæblet Disse fotos er lånt fra Pometets æblenøgle, hvor du også kan finde mange andre æblesorter: index.php?view=start Langelandske æblesorter På Langeland er der registreret cirka 20 æblesorter, som er fremavlet her. Takket være to fra Havegruppen Peder Lollesgaard og Aage Hansen - står følgende i Medicinhaverne: Holmegaard, Lejbøllegaards æble, Langelands kæmpe, Langelands hvid pigeon, Vestens skønhed, Rifbjerg skarlagen Permin, Bredsteds æblet, Langelandsæblet, Mathildeæblet, Rifbjerg Gylling, Brandsby æblet og Bakkeæble fra Nordenbro. Langelands Hvid Pigeon er et lille, lysegult, ja næsten hvidt spiseæble. Kødet er fast hvidt og saftig med god pigeonsmag. Hvid Pigeon bør høstes sent, og det er spisemodent ved juletid. Langelands Hvid Pigeon stammer fra Nordlangeland og er første gang beskrevet i Langelands Hvid Pigeon kan i dag blandt andet ses på Pometet og på Frilandsmuseet. Rifbjerg Gylling er en frøplante fra omkring Den har et meget stort æble, som er modent omkring 1. september og er saftigt med en god smag. Æblet har ikke været avlet professionelt. Mathildeæblet er fra 1930 og stammer fra frugtplantagen Strandlyst. Det er et stort æble med en rød, voksagtig skal, og det er meget saftigt. Æblets sæson er middeltidlig, og det er og spisemodent fra september/oktober. Bredstedæblet stammer ligeledes fra Strandlyst i 1913, men den gang lå plantagen i Rifbjerg. Bredstedæblet er et spiseæble, som er modent i septemberoktober. Her finder du æblerne Æbletræerne står i Haven for fordøjelse, stofskifte og ernæring. De står også i den danske genbank for frugt Pometet i Høje Tåstrup samt på enkelte museer. Pod dit eget æbletræ I december kan man bestille podekviste på Pometet, men man må selv arrangere podning. Medicinhaverne har flere gange arrangeret podekurser.

6 TROLDOM OG POLLENALLERGI Gråbynke - Artemisia vulgaris Den yderst almindelige plante gråbynke eller blot bynke (Atremisia vulgaris) har altid haft et noget blandet ry. I dag er det især, fordi mange er allergiske over for dens pollen, og tidligere var det fordi, den måske kunne værne mod omegnens hekse. Artemisia er en slægt med godt 85 arter, som for de flestes vedkommende har ren kraftig duft planter som estragon, havemalurt og ambra. Såvel de overjordiske dele som roden har tidligere været brugt i folkemedicinen. Stængelspidser og blade blev høstet og tørret lige før blomstringen, som starter i juli. Rødderne blev gravet op om efteråret og tørret hele. Gråbynke, Artemisia vulgaris Bynkens blade indeholder vitamin A, B1, B2 og C, og den indeholder meget jern. Den kraftige duft skyldes æteriske olier, bl.a. linalol. Endvidere indeholder den sesquiterpenlaktoner og garvestoffer som f.eks. tanniner. Bynke anvendes kun meget begrænset i dag, og så er det for at fremme fordøjelsen eller hæmme visse bakterier i tarmen. Men lige siden 1200-tallet er bynken blevet omtalt i urtebøger, fordi man mente, den fremmede menstruation, og at den var et middel til at udstøde et dødt foster. Den har også været brugt mod så forskellige lidelser som fordøjelsesbesvær, appetitløshed, leverproblemer, hysteri og vand i knæet, men man kunne også lægge bladene i skoene, for så fik man ikke trætte fødder. Gråbynkens blomster Trolddomsplante Bynke er også en af de planter, som har tilhørt trolddomsmedicin til beskyttelse mod hekseri, men så skulle den være plukket Sct. Hansaften inden klokken 24! Derefter skulle den sættes over alle døre og vinduer for at afværge trylleri og andet sådant djævelskab. En mere prosaisk brug har været at lægge den under kornet i laden for at holde rotter og mus væk. Den invasive bynkeart, Ambrosie Artemisifolia Og endelig har bynkens frø været brugt som krydderi i gæs og ænder. I dag er der kommet en invasiv bynkeart til Danmark, Artemisia ambrosie, som giver store problemer for pollenallergikere, men også den almindelige bynkes pollen er til stor gene for pollenallergikere. Bynke kan ses i flere af temahaverne i Medicinhaverne i Tranekær. Flora Danicas tegninger af Artemisia vulgaris Helle Ravn

Velkommen til Medicinhavernes nyhedsbrev

Velkommen til Medicinhavernes nyhedsbrev Velkommen til Medicinhavernes nyhedsbrev I denne udgave kan du blandt andet læse om de mange langelandske æblesorter, dykke ned i links om forskning i plantemedicin, og så skriver vi selvfølgelig også

Læs mere

Velkommen til Medicinhavernes nyhedsbrev

Velkommen til Medicinhavernes nyhedsbrev Velkommen til Medicinhavernes nyhedsbrev Og velkommen til alle vores nye læsere, som er strømmet til. Hele 530 er nu tilmeldt nyhedsbrevet. Den næste måned byder på mange spændende aktiviteter i og udenfor

Læs mere

Medicinhavernes nyhedsbrev

Medicinhavernes nyhedsbrev Medicinhavernes nyhedsbrev Det er havetid, og alting springer ud. Også i Medicinhaverne er der grøde og masser af spændende planter at kigge på. Hvis du har mod på at opleve haverne og planterne på en

Læs mere

ENDNU ET GODT ÅR ER GÅET

ENDNU ET GODT ÅR ER GÅET Den nye have for infektioner og immunsystem med Hildegard von Bingen haven i midten bliver gjort færdig i år. Dronefoto: Ole J. ENDNU ET GODT ÅR ER GÅET Onsdag den 6. februar afholdt Medicinhaverne sin

Læs mere

Velkommen til Medicinhavernes nyhedsbrev. Efteråret har omsider fået tag i haven, de sarte planter er blevet sendt i vinterhi, og det er tid til at

Velkommen til Medicinhavernes nyhedsbrev. Efteråret har omsider fået tag i haven, de sarte planter er blevet sendt i vinterhi, og det er tid til at Velkommen til Medicinhavernes nyhedsbrev. Efteråret har omsider fået tag i haven, de sarte planter er blevet sendt i vinterhi, og det er tid til at plante nyt. Vi har netop startet anlæggelsen af Haven

Læs mere

Medicinhaverne. Tilmelding nyhedsbrevet

Medicinhaverne. Tilmelding nyhedsbrevet Medicinhaverne Velkommen til foråret og en ny, digital udgave af nyhedsbrevet, som vi håber, I vil tage godt imod. Her fortæller vi om nyheder, aktiviteter, haven, planterne, foreningen og folkene bag.

Læs mere

Velkommen til Medicinhavernes nyhedsbrev, som fortæller om kommende aktiviteter og livets gang i haverne.

Velkommen til Medicinhavernes nyhedsbrev, som fortæller om kommende aktiviteter og livets gang i haverne. Velkommen til Medicinhavernes nyhedsbrev, som fortæller om kommende aktiviteter og livets gang i haverne. Vi håber du har lyst til at læse med. Alle, også ikke-medlemmer, er velkomne til at tilmelde sig

Læs mere

Velkommen til Medicinhavernes nyhedsbrev. Vi kan kigge tilbage på en usædvanlig lang, tør og solfyldt sommer med rekordbesøg i haverne.

Velkommen til Medicinhavernes nyhedsbrev. Vi kan kigge tilbage på en usædvanlig lang, tør og solfyldt sommer med rekordbesøg i haverne. Velkommen til Medicinhavernes nyhedsbrev. Vi kan kigge tilbage på en usædvanlig lang, tør og solfyldt sommer med rekordbesøg i haverne. Nu har vi endelig fået regn, planterne har rettet sig op, og det

Læs mere

GODT NYTÅR BESØGSREKORD I 2018

GODT NYTÅR BESØGSREKORD I 2018 GODT NYTÅR til alle Medicinhavernes medlemmer og følgere på Nyhedsbrevet. Tak for opbakningen i året der gik og velkommen til et nyt år som besøgende i Haverne, hvor der sker noget hele året rundt. BESØGSREKORD

Læs mere

Velkommen til Medicinhavernes sommer-nyhedsbrev, som fortæller om en ny bog, kommende aktiviteter og livets gang i haverne.

Velkommen til Medicinhavernes sommer-nyhedsbrev, som fortæller om en ny bog, kommende aktiviteter og livets gang i haverne. Velkommen til Medicinhavernes sommer-nyhedsbrev, som fortæller om en ny bog, kommende aktiviteter og livets gang i haverne. Vi håber du har lyst til at læse med. Alle, også ikke-medlemmer, er velkomne

Læs mere

Den 25. maj træder de nye standarder fra EU vedrørende databeskyttelse i kraft, også kendt som persondataforordning (GDPR).

Den 25. maj træder de nye standarder fra EU vedrørende databeskyttelse i kraft, også kendt som persondataforordning (GDPR). Ny persondatapolitik Kære modtager af Medicinhavernes nyhedsbrev Den 25. maj træder de nye standarder fra EU vedrørende databeskyttelse i kraft, også kendt som persondataforordning (GDPR). Den nye persondatalov

Læs mere

Månedens Smag: Oktober

Månedens Smag: Oktober Månedens Smag: Oktober af Kirsten Marie Pedersen og Hanne Birkum Æblet Til eleven Hver måned kan du opleve smagen i en dansk råvare eller krydderurt, der er i sæson. Du skal undersøge, hvilke grundsmage

Læs mere

Sct. Kjeld. Inden afsløringen:

Sct. Kjeld. Inden afsløringen: Sct. Kjeld Inden afsløringen: Når vi tænker på en ikon, så vil mange af os have et indre billede af, hvordan en ikon ser ud. Hvis vi kunne se disse billeder ville de være forskellige. Ud fra hvad vi tidligere

Læs mere

Vurdering af Assens-æblernes robusthed 2012-2014

Vurdering af Assens-æblernes robusthed 2012-2014 Vurdering af Assens-æblernes robusthed 2012-2014 Maren Korsgaard Pometet, KU-Science, 2014 Finansieret af Ministeriet for FødevareErhverv. NaturErhvervsstyrelsen, Landdistriktsprogrammet under handlingsplanen

Læs mere

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015.

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015. Generalforsamlingen blev åbnet af formand Joan Hansen, som bød velkommen til årets generalforsamling. Herefter begyndte den egentlige generalforsamling i henhold til dagordenen: 1. Valg af dirigent 2.

Læs mere

Planter er også mad. PLANTER er også din mad. Æbler. PLANTER er også mad Tema om frugt INDSKOLINGEN: 1.-3. klasse 1

Planter er også mad. PLANTER er også din mad. Æbler. PLANTER er også mad Tema om frugt INDSKOLINGEN: 1.-3. klasse 1 Planter er også mad Grøntsager, frugt og korn PLANTER er også din mad Tema om FRUGT Æbler INDSKOLINGen: 1.-3. klasse PLANTER er også mad Tema om frugt INDSKOLINGEN: 1.-3. klasse 1 Delemne 1 Plantekendskab

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Æbleværkstedet Nonnetit 2017

Æbleværkstedet Nonnetit 2017 Referat af Generalforsamlingen tirsdag den 7. marts på Centralskolen i Herrestrup Dirigent: Sten Kaspersen Referent: Jens Norbert Petersen Æbleværkstedet Nonnetit 2017 Eva Christensen(Fremover Eva C.)

Læs mere

Grundejerforeningen Venø Bugt.

Grundejerforeningen Venø Bugt. Grundejerforeningen Venø Bugt. Hermed indkaldes til ordinær generalforsamling til afholdelse lørdag den 29. juni 2019 kl. 11:00 på Pavillonen Handbjerg Marina i Handbjerg. Efter generalforsamlingen er

Læs mere

Seniornyt. senior mc danmark. Ja..stegt flæsk med persillesovs, har seniorerne. ikke noget problem med at få ned.

Seniornyt. senior mc danmark. Ja..stegt flæsk med persillesovs, har seniorerne. ikke noget problem med at få ned. Seniornyt Nr.3 august 2013 Ja..stegt flæsk med persillesovs, har seniorerne ikke noget problem med at få ned. senior mc danmark 29. årgang. Senior-nyt Officielt klubblad for landsforeningen Senior-MC-

Læs mere

Tuse Næs ÆBLEFESTIVAL - lørdag - søndag 6.-7. oktober 2012:

Tuse Næs ÆBLEFESTIVAL - lørdag - søndag 6.-7. oktober 2012: Tuse Næs ÆBLEFESTIVAL - lørdag - søndag 6.-7. oktober 2012: PROGRAM SOM DET SER UD NU dato 6.09.2012 1. Tuse Næs Kunsthåndværk - Uglerupvej 31, Uglerup - Tlf.: 59 46 16 23 Udstilling af æblekunst, boder

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 14. April 2009. Kære æbleven.

Nyhedsbrev nr. 14. April 2009. Kære æbleven. Nyhedsbrev nr. 14. April 2009 Kære æbleven. Der er gået godt og vel tre måneder siden sidste nyhedsbrev så nu er det på tide at få fulgt op på noget af det, der har været siden sidste nyhedsbrev. Indhold:

Læs mere

Stiftet den 26. januar 1999. Så starter vi igen! Tirsdag den 3. november kl. 19

Stiftet den 26. januar 1999. Så starter vi igen! Tirsdag den 3. november kl. 19 Fjends Lystfiskerklub Stiftet den 26. januar 1999 November 2015 Så starter vi igen! Tirsdag den 3. november kl. 19 Se side 2 3 Kom og få nogle hyggelige timer sammen med gode venner - du kan binde nogle

Læs mere

Æblefrø til æbleoaser

Æblefrø til æbleoaser Æblefrø til æbleoaser ved Hortonom Maren Korsgaard, Faglig sekretær, Institut for Plante- og Miljøvidenskab Pometet november 2013 Dias 1 Projektet er støttet af Fonden for Økologisk Landbrug i 2013 Æblefrø

Læs mere

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING UDGAVE 66 JUNI 2015 Sankt Hans Aften Tirsdag den 23. Juni GAMMELBY GRUNDEJERFORENING indbyder vore medlemmer til at deltage i en hyggelig aften, hvor vi, som sidste

Læs mere

Jagt hos Knud, Mogens og Erling Lørdag den

Jagt hos Knud, Mogens og Erling Lørdag den Jagt hos Knud, Mogens og Erling Lørdag den 01 10 2011 Første oktober er jo normalt en helligdag, hvad jagt angår, og hvor det sidste af det jagtbare vildt går ind, men ak, jeg fik et valg mellem 4 timers

Læs mere

2013 Byvandring - Kunst i Skjern. Ny Skjern Borger kåret. Billeder fra oprydning i anlægget. Gelænderet til K.T. Nielsens Bro

2013 Byvandring - Kunst i Skjern. Ny Skjern Borger kåret. Billeder fra oprydning i anlægget. Gelænderet til K.T. Nielsens Bro 2013 Byvandring - Kunst i Skjern I forsommeren satte Skjern UdviklingsForum Qr. koder op ved alle kunst og minde sten i Skjern by. Derfor havde Skjern UdviklingsForum lørdag den 24/8-13 inviteret til en

Læs mere

Beretning til generalforsamling i foreningen Ørstedspavillonen den 15. april 2014

Beretning til generalforsamling i foreningen Ørstedspavillonen den 15. april 2014 Beretning til generalforsamling i foreningen Ørstedspavillonen den 15. april 2014 Ved generalforsamlingen sidste år i april fortalte jeg, at licitationen på den udvendige renovering var overstået, og ganske

Læs mere

Ford V8 Nyt. Nr. 23 september 2012

Ford V8 Nyt. Nr. 23 september 2012 Kære Medlemmer i Dansk Ford V8 Klub. Som de fleste af jer sikkert har erfaret, så er klubbladet udeblevet. Dette skyldes at vores formand og redaktør, Hans Pedersen har valgt at trække sig helt ud af klubben

Læs mere

Weitemeyers Kilde Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Forening og Arkiv

Weitemeyers Kilde Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Forening og Arkiv Weitemeyers Kilde Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Forening og Arkiv Gislingegården, som vi skal besøge, her fotograferet i 1905. På trappen står ejeren Johannes Johannesen med hustruen Karen Margrethe,

Læs mere

Formandens beretning for året 2014

Formandens beretning for året 2014 Formandens beretning for året 2014 Velkommen. Så gik der endnu et år. Og dette har budt på nye udfordringer. Selvfølgelig har de sidste detaljer vedr. overtagelsen fyldt meget, da den er en vigtig del

Læs mere

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 39. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/9-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035,

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 39. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/9-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, Næste Aadum Nyt udkommer i uge 39. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/9-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, djvestergaard@bbsyd.dk Aadum Husholdningsforening HUSK!!!! HØSTMARKED

Læs mere

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2014

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2014 Lokalområde der søger Rødkærsbro Ansøger Forening/Gruppe/råd: Kontaktperson: Adresse: Telefon: Mail: Rødkærsbro Borger- og Handelsstandsforening Fmd. Kurt Madsen Bjerrevej 77 8840 Rødkærsbro Tlf. 20 33

Læs mere

FAF siloen forsøges inddraget i Festivalen

FAF siloen forsøges inddraget i Festivalen Nyhedsbrev 2 FAF siloen forsøges inddraget i Festivalen Som skrevet i avisen har Festivalen søgt kommunen om tilladelse til, at inddrage FAF siloen på Nordre havnekaj i dette års Art festival. Idet FAF-siloen

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 1 marts 2017

Nyhedsbrev nr. 1 marts 2017 Foreningen Historiske Planter Nyhedsbrev nr. 1 marts 2017 Alle medlemmer indbydes til generalforsamling. På Møns Folkebibliotek, torsdag den 16. marts kl. 19 kom i god tid. Dagsorden: 1. Valg af dirigent

Læs mere

MEDLEMSBLADET NR. 8 ÅRGANG 2 NR. 3 MAJ 2011 FRA KEHNET NIELSENS ATELIER

MEDLEMSBLADET NR. 8 ÅRGANG 2 NR. 3 MAJ 2011 FRA KEHNET NIELSENS ATELIER MEDLEMSBLADET NR. 8 ÅRGANG 2 NR. 3 MAJ 2011 FRA KEHNET NIELSENS ATELIER Jeg vil gerne pege på tre meget betydelige kunstudstillinger på det seneste. Først naturligvis den flotte udstilling BLACK AND BLACK

Læs mere

Nabohave på Amager. Nabohaven er for alle, der bor og færdes i området. Klik her for indholdsfortegnelse

Nabohave på Amager. Nabohaven er for alle, der bor og færdes i området. Klik her for indholdsfortegnelse 5 I Sundholmskvarteret lå en grund øde hen. Buske og træer voksede vildt, og store grupper af unge var de eneste, som brugte stedet. Det skabte utryghed. Samtidig var der brug for et grønt åndehul for

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Månedens Smag: December

Månedens Smag: December Månedens Smag: December af Kirsten Marie Pedersen og Hanne Birkum Grønkål Til eleven Hver måned kan du opleve smagen i en dansk råvare eller krydderurt, der er i sæson. Du skal undersøge, hvilke grundsmage

Læs mere

LASS Nyhedsbrev februar 2017.

LASS Nyhedsbrev februar 2017. LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Konstituering: Formand: Næstformand:

Læs mere

Historisk bytur. 11. juli 2018, kl. 14 fra Hattedammen, Bogø Hovedgade 78

Historisk bytur. 11. juli 2018, kl. 14 fra Hattedammen, Bogø Hovedgade 78 8. MAJ 2018 Historisk bytur 11. juli 2018, kl. 14 fra Hattedammen, Bogø Hovedgade 78 En tur ad Bogø Hovedgade fra Hattedammen til Sognegården, hvor vi taler sammen om mennesker, huse og begivenheder. De

Læs mere

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår.

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Nyhedsbrev Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Vi havde, i den travle december måned, bestyrelsesmøde hvor vi mødtes, og fik ordnet et par ting. Vi er ved at undersøge hvordan

Læs mere

Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK.

Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK. Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK. Der er gang i alle vores hold og vi er ret godt fyldt op. Der tegner sig en god klubånd som der plejer og vi håber at alle nye som gamle medlemmer

Læs mere

Onsdag den 10. februar Generalforsamling og foredrag med Thomas Uhre Husk tilmelding senest den 7. februar

Onsdag den 10. februar Generalforsamling og foredrag med Thomas Uhre Husk tilmelding senest den 7. februar Haveselskabet Ringkøbing og omegns kreds Kredsens aktivitetsblad for 2016 32. årgang Årets aktiviteter kort: Gratis arkitekttegnet haveplan læs hvordan sidst i bladet Onsdag den 10. februar Generalforsamling

Læs mere

Tønder Golfklub. Newsmail Nr sept ) Helhedsplan for den fremadrettede udvikling af 18- huls-banen.

Tønder Golfklub. Newsmail Nr sept ) Helhedsplan for den fremadrettede udvikling af 18- huls-banen. Tønder Golfklub Newsmail Nr. 5 2016. 22. sept. 2016 1) Helhedsplan for den fremadrettede udvikling af 18- huls-banen. Onsdag, den 14. september havde bestyrelsen igen besøg af banekonsulent Thomas T. Jepsen

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 127 Feb. 2017

Nyhedsbrev nr. 127 Feb. 2017 Foreningen af Timeshareejere på Club La Santa Nyhedsbrev nr. 127 Feb. 2017 Ny asfalt ved lagunen... side 3 Indhold Asfaltarbejde rundt om lagunen... 3 Der sker hele tiden noget nyt på Club la Santa...

Læs mere

Æbler i Ingrid Maries Æblehave, Flemløse

Æbler i Ingrid Maries Æblehave, Flemløse Æbler i Ingrid Maries Æblehave, Flemløse Her beskrives de fleste af de æblesorter du kan finde i Ingrid Maries Æblehave i Flemløse. Beskrivelserne og billederne af æblerne stammer fra Københavns Universitets

Læs mere

NYHEDSARKIV 2003. Ny formand. 7 sølvårer uddelt. Æresmedlem. Godt kammeratskab. Generalforsamling. Så er vi blevet en madklub!!!!

NYHEDSARKIV 2003. Ny formand. 7 sølvårer uddelt. Æresmedlem. Godt kammeratskab. Generalforsamling. Så er vi blevet en madklub!!!! Ny formand NYHEDSARKIV 2003 På generalforsamligen fik Middelfart Roklub ny formand. Flemming Buhl Rasmussen blev valgt til formand efter Bjarne Jacobsen som havde været formand i 11 år. Mange tak til Bjarne

Læs mere

Madens historier. Ruth og Rasmus opdager nyt om FRUGT, GRØNT OG KARTOFLER

Madens historier. Ruth og Rasmus opdager nyt om FRUGT, GRØNT OG KARTOFLER Madens historier Ruth og Rasmus opdager nyt om FRUGT, GRØNT OG KARTOFLER Frugter og grønsager Ruth og Rasmus er på besøg hos Ruths mormor. De sidder i haven og spiser rugbrødsmadder. Ruths mormor serverer

Læs mere

Ryttermarken 21 5700 Svendborg Tlf. 63 21 55 15 post@vandogaffald.dk www.vandogaffald.dk

Ryttermarken 21 5700 Svendborg Tlf. 63 21 55 15 post@vandogaffald.dk www.vandogaffald.dk ÅBNINGSTIDER PÅ GENBRUGSSTATIONERNE Odensevej 230, 5700 Svendborg Mandag-fredag 10.00 18.00 Lørdag, søndag og helligdage 9.00-18.00 Lukket den 24., 25. og 31. december samt 1. januar Industrivænget 1,

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 4/2017 august-september 17.

Nyhedsbrev nr. 4/2017 august-september 17. Foreningen Historiske Planter Nyhedsbrev nr. 4/2017 august-september 17. Kære alle medlemmer, Middelalderhaven har igen været omgivet af opmærksomhed denne sommer. Den ekstra nedbør har været godt for

Læs mere

Orientering om Projektet: Robuste sorter af æbler og pærer til Økologisk dyrkning. Specialkonsulent Hanne Lindhard Pedersen GartneriRådgivningen.

Orientering om Projektet: Robuste sorter af æbler og pærer til Økologisk dyrkning. Specialkonsulent Hanne Lindhard Pedersen GartneriRådgivningen. Orientering om Projektet: Robuste sorter af æbler og pærer til Økologisk dyrkning Specialkonsulent Hanne Lindhard Pedersen GartneriRådgivningen. Projektets formål er at: 1. Afprøve potentielle nye sorter

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

NYHEDSBREV. Oktober 2016

NYHEDSBREV. Oktober 2016 NYHEDSBREV Oktober 2016 INDHOLD: Hilsen fra formanden Siden sidst Sommerfest Hverdagens helt Frivillighedsprisen Foredrag Diverse messer Kommende arrangementer: Julefrokost Hjerneugen 2017 Julefond Faste

Læs mere

Afslutning 2013

Afslutning 2013 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2013 29. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning 2013 Mandag d. 18. Marts, kl. 19.00 holder Struer Folkedanserforening deres afslutning

Læs mere

Anlægsgartner Hegn Naturpleje

Anlægsgartner Hegn Naturpleje Anlægsgartner Hegn Naturpleje Passion er drivkraften Når du vælger Vejle Anlægsteknik til at etablere grønne områder, haveanlæg, indkørsler og indhegning, gør vi det med passion og fokus på kvalitet.

Læs mere

Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND

Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2016 Allerførst velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Folkevirkes forretningsudvalgsmøde

Folkevirkes forretningsudvalgsmøde Nyhedsbrev for maj 2017 Nyhedsbrevet informerer om arrangementer i kredsene i maj 2017. Kom og få ny viden og udbytte af at være sammen med andre aktive folkevirker. Læs mere om Folkevirkes mange tilbud

Læs mere

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag.

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag. Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2015 Velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Randers Bridgeklub af Klubnyt Læs om: Turneringsprogram Generalforsamling 2017 Kontingent/Betaling Formanden har ordet Referat 2016

Randers Bridgeklub af Klubnyt Læs om: Turneringsprogram Generalforsamling 2017 Kontingent/Betaling Formanden har ordet Referat 2016 Klubnyt 2017-2018 Læs om: Turneringsprogram Generalforsamling 2017 Kontingent/Betaling Formanden har ordet Referat 2016 www.randersbridgeklub.dk Program for den 85. turneringssæson 2017-2018 Mandage: Start

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor: Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12 spot på sporten // JANUAR 2012 Hovedsponsor: GODT NYTÅR TIL ALLE... Selv om vi snart skriver medio januar, vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle

Læs mere

Klubberne Samuelsgården Stedet hvor venner mødes.

Klubberne Samuelsgården Stedet hvor venner mødes. Årgang 29. År 2016 Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Telefon: 79 94 73 44 3 kl. besked/telefonsvare 79 94 73 43 Hjemmeside: www.samuelsgaarden.dk E-mail: samuelsgaarden@varde.dk Åbningstider: Fritidsklub.

Læs mere

NYT FRA FORMANDEN KÆRE MEDLEMMER

NYT FRA FORMANDEN KÆRE MEDLEMMER NYHEDSBREV Maj 2018 INDHOLD: Hilsen fra formanden Kommende arrangement: Sommerfest Infomøde i Varde Inspirationsdag i Esbjerg Faste aktiviteter Følg foreningen pa Bestyrelsen 1 NYT FRA FORMANDEN KÆRE MEDLEMMER

Læs mere

Grøn afdeling i Odense

Grøn afdeling i Odense 7 Blommehaven har køkkenhaver, hønsehold og en vild blomstereng. Mange børn og voksne bruger udearealerne blandt andet til at dyrke grøntsager, passe høns, gå ture eller kælke. To gange om året mødes de

Læs mere

Sammen med det dejlige forår følger endnu en udgave af Ulleroden.

Sammen med det dejlige forår følger endnu en udgave af Ulleroden. Ulleroden forår 2009 Fastelavns-hygge på Drosselvænget Sammen med det dejlige forår følger endnu en udgave af Ulleroden. Det er blevet tid til forårets mange små og større istandsættelsesprojekter for

Læs mere

Fredericia Museums Venners Program 2014-2015

Fredericia Museums Venners Program 2014-2015 Fredericia Museums Venners Program 2014-2015 Dronningensgade set mod nord fra ca. Jyllandsgade. Foto Hugo Matthiessen 1914 VELKOMMEN TIL SÆSON 2014-2015 Vi håber, at rigtig mange vil deltage i vore arrangementer.

Læs mere

Formandens beretning 2017/18:

Formandens beretning 2017/18: Formandens beretning 2017/18: Bestyrelsesmøde i afd. 7 - torsdag 28. september 2017 Bestyrelsen tog arbejdes tøjet på og startede med at kiggede på alle de gode forslag der blev vedtaget på afd. Mødet.

Læs mere

Naturlighed, skønhed og grønhed om tilblivelsen af sansehave og legeplads i Ringsted Krisecenter

Naturlighed, skønhed og grønhed om tilblivelsen af sansehave og legeplads i Ringsted Krisecenter Naturlighed, skønhed og grønhed om tilblivelsen af sansehave og legeplads i Ringsted Krisecenter Rapport om Ringsted Krisecenters haveprojekt Udarbejdet af forstander Kirsten Hejnfelt, august 2015 på vegne

Læs mere

Indkaldelse til Generalforsamling i Grundejerforeningen Svenstruphøj. Torsdag den 15. april 2010 kl. 19.30 i Sognegården Gammel Viborg Vej 17

Indkaldelse til Generalforsamling i Grundejerforeningen Svenstruphøj. Torsdag den 15. april 2010 kl. 19.30 i Sognegården Gammel Viborg Vej 17 Indkaldelse til Generalforsamling i Torsdag den 15. april 2010 kl. 19.30 i Sognegården Gammel Viborg Vej 17 Vedlagt: Dagsorden i henhold til vedtægterne Revideret regnskab for 2009 Bestyrelsens forslag

Læs mere

EAT på skemaet Opgaver/Indskoling. Frugt og grønsager

EAT på skemaet Opgaver/Indskoling. Frugt og grønsager Frugt og grønsager tema Frugt og grønsager Indhold Intro Frugt- og grøntbrikker Tænk og tegn dit kvarter Frugtsalat Hør om og smag på asparges Kongegrøntbold Quiz Over eller under jorden Intro Der findes

Læs mere

BREVKASSER Lysets Fælles Regler om Brevkasser

BREVKASSER Lysets Fælles Regler om Brevkasser BREVKASSER Lysets Fælles Regler om Brevkasser December 2011 Kære naboer, Vi har igennem året arbejdet for, at skaffe en dispensation fra de nye regler om brevkasser i skel. Et af vore hovedargumenter har

Læs mere

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev Juni 2015

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev Juni 2015 Tversted Borger- og Turistforening ønsker i fremtiden at udvise en større åbenhed omkring vores arbejde og aktiviteter mm. derfor vil der blive udsendt et lille nyhedsbrev (ca. 8-10 gange om året) på www.tverstedliv.dk

Læs mere

Arrild Privatskole. Nyhedsbrev 21/2018. Nyt fra Børnehuset:

Arrild Privatskole. Nyhedsbrev 21/2018. Nyt fra Børnehuset: -Trivsel og begejstring Skærbækvej 16, Arrild, 6520 Toftlund, Tlf: 74830103. Børnehuset, tlf.: 30138403 Email.: skolen@arrildprivatskole.dk; boernehuset@arrildprivatskole.dk Nyhedsbrev 21/2018 Arbejdsdag.

Læs mere

Generalforsamling d. 23 marts 2017.

Generalforsamling d. 23 marts 2017. Generalforsamling d. 23 marts 2017. Velkomst Valg af dirigent: Ole Bøgh Sørensen have 208 1. Formandens beretning vedtaget. er vedlagt i bilag. 2. Regnskab v/ kassereren Spørgsmål fra Jan have194: Mener

Læs mere

Ingvard Madsen har altså i sin have haft sorterne fra Stødager, og det er sandsynligt, at han har haft kendskab til Matthiesens pomologi.

Ingvard Madsen har altså i sin have haft sorterne fra Stødager, og det er sandsynligt, at han har haft kendskab til Matthiesens pomologi. Edvard Madsens frugthave, Damgade 90, Sønderborg. Museum Oldemorstoft har i forbindelse med sine undersøgelser af de sønderjyske frugtsorter, fået kendskab til haven omkring det nedlagte vandværk på Damgade

Læs mere

Sent: 12 May 2015 10:13:22 +0000. Bekræftelse på modtagelse af ansøgning. Submitted on Mandag, 11 maj, 2015-15:18

Sent: 12 May 2015 10:13:22 +0000. Bekræftelse på modtagelse af ansøgning. Submitted on Mandag, 11 maj, 2015-15:18 From: Annie S. Kristensen Sent: 12 May 2015 10:13:22 +0000 To: 'mogensvictor@educ.dk' Subject: Bekræftelse på modtagelse af ansøgning Hermed kvitteres for modtagelse af ansøgning til Puljen til lokale

Læs mere

Så er sommerferien slut..

Så er sommerferien slut.. Jubbbiiieeee :) Så begynder det at vælte ind med de nye varer altid så spændende at se hvad der er i kasserne det er ikke altid vi kan huske hvad vi har bestilt. Vi har bestilt mere hjem end vi plejer.

Læs mere

En verden af æbler Et projekt i Brobækhus Børnehave

En verden af æbler Et projekt i Brobækhus Børnehave En verden af æbler Et projekt i Brobækhus Børnehave 29-10-2016 Beskrivelse af forløbet og foto fra aktiviteterne. På stuernes- og naturvejlederens blogs på www.brobækhus.dk kan du se flere beskrivelser

Læs mere

SEDEN STRANDBY GRUNDEJERFORENING

SEDEN STRANDBY GRUNDEJERFORENING SEDEN STRANDBY GRUNDEJERFORENING Dagsorden 1. Valg af dirigent: Rasmus Skovmand 2. Formandens beretning (se bilag 1. v. Anders Rasmussen) Beretningen godkendtes af de fremmødte Seden Strandby d, 13. marts

Læs mere

Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1. Prædiken til 15.s.e.trinitatis Prædiken til 15. søndag efter trinitatis Tekst. Matt. 6,34-44.

Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1. Prædiken til 15.s.e.trinitatis Prædiken til 15. søndag efter trinitatis Tekst. Matt. 6,34-44. Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2017. Tekst. Matt. 6,34-44. Bekymringen for Jesu disciple gik på at have for lidt, mangle mad og klæder. De havde forladt alt

Læs mere

Festmessehagelen i Vilslev og Hunderup kirker

Festmessehagelen i Vilslev og Hunderup kirker Festmessehagelen i Vilslev og Hunderup kirker Artiklerne herunder er (17. maj 2018) samlet fra Vilslev og Hunderups kirkeblade af sognepræst Ole Witte Madsen. Formålet er at sætte fokus på vores lokale

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 1. 2011 (1. januar - 30. april) KOMMENDE ARRANGEMENTER FASTELAVNSFEST TØSEFEST GENERALFORSAMLING VIRKSOMHEDSBESØG VANDHULSDAG SANKT HANS LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Vi har taget hul

Læs mere

Scleroseforeningen, Lokalafdeling Nordvestsjælland Nyhedsbrev III, 2016

Scleroseforeningen, Lokalafdeling Nordvestsjælland Nyhedsbrev III, 2016 Meld dig ind i den lukkede Facebook-gruppe Scleroseforeningen Nordvestsjælland - og del DINE idéer til kommende arrangementer! Scleroseforeningen, Lokalafdeling Nordvestsjælland Nyhedsbrev III, 2016 ----------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Det er ikke et spørgsmål om overlevelse, hvis du vil lære lidt om plantesorter, der ikke blot er ufarlige at spise, men som også smager godt, for med

Det er ikke et spørgsmål om overlevelse, hvis du vil lære lidt om plantesorter, der ikke blot er ufarlige at spise, men som også smager godt, for med det vilde køkken INDLEDNING Det er ikke et spørgsmål om overlevelse, hvis du vil lære lidt om plantesorter, der ikke blot er ufarlige at spise, men som også smager godt, for med mindre der skulle opstå

Læs mere

Mødereferat. Generalforsamling

Mødereferat. Generalforsamling Mødereferat Generalforsamling Tidspunkt: Sted: MAN 5 OKT 2009 kl.1900 Fredensborg Bibliotek Jernbanegade 3, 1 sal 3480 Fredensborg Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Fremlæggelse

Læs mere

Afdeling Hou. Referat fra afdelingsmødet den 26. august 2014, kl. 17,00. I mødet deltog: 15 incl. afdelingsbestyrelsen.

Afdeling Hou. Referat fra afdelingsmødet den 26. august 2014, kl. 17,00. I mødet deltog: 15 incl. afdelingsbestyrelsen. Side 1/5 Afdeling 0213. Hou. Referat fra afdelingsmødet den 26. august 2014, kl. 17,00. I mødet deltog: Beboere 15 incl. afdelingsbestyrelsen. Fra organisationsbestyrelsen: Hans Bøyen Christensen Fra administrationen:

Læs mere

Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 36. årgang nr. 2 November 2009. Dyb koncentration på Eksperimentariet i forbindelse med 100-kroners turen

Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 36. årgang nr. 2 November 2009. Dyb koncentration på Eksperimentariet i forbindelse med 100-kroners turen Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 36. årgang nr. 2 November 2009 Dyb koncentration på Eksperimentariet i forbindelse med 100-kroners turen 2 Hjemstavns Folkedanserne på Frederiksberg Hjemstavns Folkedanserne

Læs mere

Foreningen Historiske Planter Nyhedsbrev nr. 1/2016 februar 2016

Foreningen Historiske Planter Nyhedsbrev nr. 1/2016 februar 2016 Foreningen Historiske Planter Nyhedsbrev nr. 1/2016 februar 2016 Til alle medlemmer Vores generalforsamling afholdes snart. Det er på Møns Folkebibliotek tirsdag den 8. marts kl. 19.00. Vi håber at mange

Læs mere

April 2009. Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk

April 2009. Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk April 2009 Læs i dette nummer: Ny konstituering Ny hjemmeside mm. Arbejdsopgaver Tilskudsmuligheder Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk Side 1 Den nyvalgte bestyrelsen har på

Læs mere

September-Oktober 2009

September-Oktober 2009 September-Oktober 2009 Så er sommerlejr og sommerferie overstået, og vi er startet op på den nye sæson med en fantastisk opstart. Foran os ligger en masse onsdage med eventyr for store og små. Se alle

Læs mere

NYT FRA FORMANDEN KÆRE MEDLEMMER

NYT FRA FORMANDEN KÆRE MEDLEMMER NYHEDSBREV November 2017 INDHOLD: Hilsen fra formanden Siden sidst Kommende arrangementer: Pa rørende videremed livet Julefrokost Nyta rskur Generalforsamling Faste aktiviteter Følg foreningen pa Bestyrelsen

Læs mere

Referat. Ordinær generalforsamling den 11. april 2017, kl Bratten Grundejerforening

Referat. Ordinær generalforsamling den 11. april 2017, kl Bratten Grundejerforening Referat Ordinær generalforsamling den 11. april 2017, kl. 19.30 Bratten Grundejerforening Antal deltagere ca. 100 1. Valg af dirigent Forslag Jens A. Jensen valgt. Indkaldelse godkendt. 2. Bestyrelsens

Læs mere

AKTIVITETSKALENDER for Aabenraa Havekreds 2015

AKTIVITETSKALENDER for Aabenraa Havekreds 2015 AKTIVITETSKALENDER for Aabenraa Havekreds 2015 Tirsdag den 17. februar 2015 HAVEINSPIRATION og ORDINÆR GENERALFORSAMLING Børge Christensen, Ålsø ved Grenaa holder lysbilled-foredrag om anlæg af haver og

Læs mere

Grunden gøres klar. Uge 39. Træer er fjernet. Hegnet ud til parkeringspladsen fjernet. Nye vil senere blive plantet.

Grunden gøres klar. Uge 39. Træer er fjernet. Hegnet ud til parkeringspladsen fjernet. Nye vil senere blive plantet. Så er arbejdet påbegyndt med opførelsen at Havnbjerg Kirkes nye mandskabsfaciliteter, det skete i uge 39, 2017. Vi vil løbende bringe fotos her på hjemmesiden, så man kan følge med i byggeriets forløb.

Læs mere

Godt i gang. Broderloge nr. 80 Danevang NYHEDSBREV 4.okt. 2015

Godt i gang. Broderloge nr. 80 Danevang NYHEDSBREV 4.okt. 2015 Side 01. Godt i gang. Glade, og forventningsfulde sommerferien forberedt et Broder Overmester og Broder som skolebørn efter sommerferien, spændende efterår, med et alsidigt Undermester har traditionen

Læs mere

Bent Hundstrup, tekst og foto. MIN VÆRSTE JUL

Bent Hundstrup, tekst og foto. MIN VÆRSTE JUL Bent Hundstrup, tekst og foto. MIN VÆRSTE JUL Det er torsdag den 24 december klokken er 13.00. Da telefonen ringer, dav det er Asger, du Bent, vi har vist anskudt et stykke råvildt, vil du hjælpe os. Selvfølgelig

Læs mere

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013 Lokalområde der søger Ansøger Forening/Gruppe/råd: Kontaktperson: Adresse: Telefon: Mail: Mønsted Lokalråd, Mønsted Idrætsforening, Mønsted Håndværker- og Handelsstandsforening En borgergruppe bestående

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Jørgen Bjerring. From:Jørgen Bjerring To:Steen Søgaard Subject:Ansøgning, Straks-puljen

Jørgen Bjerring. From:Jørgen Bjerring To:Steen Søgaard Subject:Ansøgning, Straks-puljen Jørgen Bjerring From:Jørgen Bjerring To:Steen Søgaard Subject:Ansøgning, Straks-puljen Hej Steen, hermed ansøgning om "Straks-pulje", incl. et par uddybende bilag. Det er min kone, Ingrid Henriksen, formand

Læs mere

DM i Fladfisk. Fra Onsevig Havns side er vi. Der blev fanget massere af fisk, 10.500 fladfisk fanget til årets DM. Danmarks bedste Fladfiskefarvand

DM i Fladfisk. Fra Onsevig Havns side er vi. Der blev fanget massere af fisk, 10.500 fladfisk fanget til årets DM. Danmarks bedste Fladfiskefarvand Danmarks næststørste fiskestævne 24-25. september 1 10.500 fladfisk fanget til årets DM 2011 var en stor succes med godt fiskevejr, masser af fisk, godt humør og god mad - hvad mere kan man forlange! Fra

Læs mere