Company FUK-NORD Folkekirkens Ungdomskor Årsprogram 2017/2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Company FUK-NORD Folkekirkens Ungdomskor Årsprogram 2017/2018"

Transkript

1 Company FUK-NORD Folkekirkens Ungdomskor Årsprogram 2017/2018

2 2 6 INDHOLD 4 Velkommen til en ny sæson En hilsen fra vores formand Stinne Øllgaard Andersen. 5 Kredsbestyrelsen Oplysninger om hvem der er med i bestyrelsen, og hvordan du kontakter dem. 6 Korlederdag Få ny inspiration til den kommende sæson - helt gratis! 7 Lutherstævne Lær sange fra FUKs forskellige udgivelser med Lutherrosen, så I rigtig kan fejre reformationen og Luther i efteråret. 8 SOLICIDUNT Børne- og Ungdomskorstævne Har du sangglade børn og unge fra 4. klasse og opefter, så er det her I skal komme med. 9 Voksenkorstævne Masser af gospelsang og glæde sammen med andre sangglade voksne.

3 3 6 INDHOLD 10 Inspiration, generalforsamling og nytårskur Nytænkning ved årets generalforsamling - der er samtidig nytårskur med lækker mad. 11 Pigekorstævne Popmusik og lækre rytmer for de dygtige korpiger 12 Spirekorstævne Stævne for de yngste i landsdelen. Garanteret sjov og ballade. 13 Andre spændende tilbud Korkonsulent, efteruddannelse og korstævner.

4 4 6 Velkommen til endnu en spændende sæson med FUK Nord. I år byder programmet blandt andet på inspiration fra Thomas Lennert og stævner med Anders Hornshøj og Susanne Wendt. Der bliver noget for enhver smag og i høj kvalitet. Mine kolleger fra bestyrelsen og jeg har de sidste år bemærket, at det ofte er de samme korledere, der kommer til stævnerne, og vi spørger os selv, om programmet ikke er spændende nok, eller om det er pga. økonomi og transport, at så mange korledere ikke tager imod tilbuddene og inspirationen til hverdagens korprøver. Hvad end årsagen er, vil vi gerne lægge op til samarbejde! - Måske kan man spørge nabokirken, om de vil være med til at dele en bus eller arrangere samkørsel. - Måske har du som korleder ikke tid og overskud til at rive en dag ud af kalenderen. Hvorfor ikke spørge en sognemedhjælper, en forældre eller én fra menighedsrådet om de vil tage koristerne med til stævne i stedet for dig?! Sangene fra stævnet kommer måske ikke til at blive anvendt i dit kor med den løsning, men dine korister vil få en fantastisk oplevelse sammen med en inspirerende instruktør og mange andre sangglade børn/unge/voksne. - Måske synes dit menighedsråd ikke, der er økonomi til det. Her kan jeg varmt anbefale, at alle spørger deres (nye) menighedsråd om fem minutters taletid ved næste menighedsrådsmøde. Mange menighedsrådsmedlemmer ved ikke 100%, hvad der foregår i kirken. Fortæl om dit/dine kor, om sangerne og deres glæde ved at synge i kirken. Fortæl hvor meget det betyder for kirkegængerne, at der er et kor, og at det er vigtigt med en gulerod (fx korstævner) for, at koristerne bliver i koret. Lav desuden ét samlet budget, så du ikke kommer rendende og spørger om penge i tide og utide. Budgetforhandlingerne er allerede i gang for 2018, så send det i dag. Husk, foruden korstævner i Nordjylland, er der landstævne i København i efterårsferien Jeg håber, disse råd kan gøre, at vi ser endnu flere af jer i den kommende sæson. Vi bliver alle bedre korledere og får dygtigere og gladere sangere, når vi lader os inspirere. Så lad os hjælpe hinanden til inspirationen. Ring til din kollega i nabokirken i dag og aftal, hvilke stævner I tager til sammen. Vi glæder os til at se jer! Med venlig hilsen Stinne Øllgaard Andersen SAMARBEJDE STYRKER

5 5 6 KREDSBESTYRELSEN Stinne Øllgaard Andersen, formand Musikmedarbejder, Skalborg Kirke korleder@skalborgkirke.dk Gitte Rolighed, kasserer Organist og korleder, Nøvling kirke gitterolighed@icloud.com Solveig Poulsen, tilmeldinger til stævner og kurser Kirke og kulturmedarbejder, Gistrup kirke og kirkesanger, Kongerslev kirke solveigssang@gmail.com Inger Malgaard Hansen Organist og korleder, Øster Brønderslev kirke ingermalgaard@gmail.com Laila Høgild Nielsen, PR Organist, korleder og børnemusiker, Vejgaard kirke lailahogild@gmail.com Suppleanter Jørn Andersen Kristian Melchior

6 6 6 KORLEDERDAG Hvornår: Fredag d. 25. august kl Hvor: Toften, Nøvling kirkes Sognehus Brådalvej 80, Nøvling 9260 Gistrup Hvem: Thomas Lennert. Målgruppe: Organister og korledere Pris: Gratis S.U.: Tirsdag d. 15. august Tilmelding: fuknordbladet@gmail.com Thomas vil præsenterer en række af sine egne sange for Spirekor, Børnekor og Ungdomskor. Thomas er ansat i Hornslet kirke og er en særdeles aktiv komponist som skriver for alle korbesætninger, for orgel og sågar dansktop hits. Sidste år fik han udgivet bogen Kom tral med mig - 52 sange for de mindste. Det er bl.a. dette materiale som Thomas vil præsentere for os. En dag hvor i vil få masser af inspiration til det kommende korår. Thomas Lennert Organist (PO) og korleder ved Hornslet kirke. Spiller derudover i forskellige bandsammenhænge og tager også ud som festmusiker.

7 7 6 LUTHER STÆVNE BØRNE OG UNGDOMSKOR Hvornår: Lørdag d. 30. september kl Hvor: Budolfi Domkirke Algade Aalborg Hvem: Anne Lise Quorning Målgruppe: 3. klasse og opefter Pris: 100 kr. pr. sanger (inkl. Lutherrosen 17 salmer og Antologi for ligestemmigt kor ) - overføres til FUK Nords konto Mærk med Luther + korets navn. Hvis I har en eller begge noder i korsæt, så skriv til os. Så bliver prisen reduceret. S.U.: Mandag d. 21. august Tilmelding: fuknordbladet@gmail.com HUSK: Medbring selv frokost Koncert: Klokken Alle har nok opdaget at vi i år fejrer reformationen og Luther. FUK har udgivet flere bøger under betegnelsen Lutherrosen. Det er sange fra dette materiale som vi skal lære af Anne Lise, så I alle kan fejre reformationen senere på året hjemme i jeres kirker. Anne Lise har stor erfaring med at lave korstævner hvor aldersspredningen er stor. Hun lover at der vil være noget at hente både for små og store. Dagen krydres med kanonsange og solfastemmer. Anne Lises erklærede mål er at det skal være en sjov dag for alle. Så tag hele koret med og vær med til en dag med Luther sangglæde. Anne Lise Quorning Anne Lise er uddannet pianist fra Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus. Hun har taget efteruddannelse på Børnekorakademiet og er nu selv underviser her.

8 8 BØRNE- OG UNGDOMSKORSTÆVNE 6 Hvornår: Lørdag d. 4. november kl Hvor: Skalborg Kirke Digtervejen Aalborg SV Hvem: Susanne Wendt Målgruppe: Fra 4. klasse og opefter Pris: 100 kr. pr. sanger - overføres til FUK Nords konto Mærk med B og U kor + korets navn. S.U.: Tirsdag d. 24. oktober Tilmelding: fuknordbladet@gmail.com HUSK: Medbring selv madpakke Koncert: Klokken Det er en af de helt store korkapaciteter i Danmark, som kommer til Nordjylland. Som leder af DR Korskolen og dirigent for både DR BørneKoret og DR JuniorKoret er Susanne Wendt ekspert i børnestemmer. Hun arbejder målrettet og energisk med korenes klang, blandt andet ved at inddrage krop og bevægelse og ved bevidst at dyrke og bevare børnenes sangglæde. For som hun siger: Man synger bedst, når man er glad Susanne er en korleder med et smittende engagement og glæde til musikken. Hun vil lede os gennem en spændende dag med sang og fagter og ikke mindst en vidunderlig skør opvarmning. På DR s hjemmeside kan i finde videoer, hvor hun arbejder med korene. Susanne Wendt Ketting Susanne Wendt Ketting (f. 1971) er uddannet som Almen Musiklærer (AM) ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 1996 med tilvalgseksamen i børnekorledelse. Susanne Wendt har videreuddannet sig dels inden for korfaget med studier hos Michael Bojesen, Alice Granum m.fl., dels som sanger hos blandt andre Margrete Enevold. Susanne underviste i en lang årrække på musikskoler samt dirigerede en lang række kor. Hun er hyppigt brugt som underviser ved kurser og korstævner. I 2010 modtog hun Emil Holms Legat af DR SymfoniOrkestret for sit arbejde med DR Korskolen, som hun til daglig er leder for. Derudover har hun været ansat som dirigent for DR Korskolen siden 2005.

9 9 6 VOKSENKORSTÆVNE Hvornår: Lørdag d. 25. november kl Hvor: Kirkeladen i Stenum Løkkenvej Brønderslev Hvem: Ole Jørgensen Målgruppe: Voksenkor Pris: 100 kr. pr. sanger - overføres til FUK Nords konto Mærk med voksenkor + korets navn. S.U.: Tirsdag d. 14. november Tilmelding: fuknordbladet@gmail.com HUSK: Medbring selv frokost Koncert: Klokken Årets voksenkorstævne står på gospel og julemusik med en meget eftertragtet herre, nemlig Ole Jørgensen. Ole stammer fra Herning og er i dag leder og solist i det professionelle gospelkor, Gospel D Light. Derudover optræder han meget som solist og har spillet hovedroller i flere musicals fx Chess, Askepop og Rent. Ole elsker musik og har brugt hele livet på det, så vi er i meget kompetente og erfarne hænder. Ole Jørgensen Uddannet fra Denver Universitet, USA, i sang og performance. Han har sunget i The Continentals og været på flere verdensturnéer med dem.

10 10 6 GENERALFORSAMLING, INSPIRATIONSDAG OG NYTÅRSKUR Hvornår: Fredag d. 19. januar kl Hvor: Vejgaard Kirke Vejgård Kirkevej Aalborg Hvem: Laila Høgild Nielsen Målgruppe: Organister og korledere Pris: Gratis S.U.: Mandag d. 8. januar Tilmelding: fuknordbladet@gmail.com I denne sæson flytter vi generalforsamlingen til om eftermiddagen, da vi vil starten en ny tradition med nytårskur. Dagen byder også på Stomp med Laila. Stomp er rytmer ved hjælp af spande, koste, ja alt hvad man kan slå på. Perfekt til Spire- og Børnekor. Det bliver en god work-out, hvor der kommer sved på panden, før en lækker middag og underholdning. Alle der deltager medbringer en korsats som de spiller og synger med forsamlingen i løbet af aftenen. Laila Høgild Nielsen Organist, korleder og børnemusiker ved Vejgaard kirke, samt underviser på en efteruddannelse i Børnemusik på Vestervig Kirkemusikskole. Laila er uddannet organist (PO) og musikleder med speciale i Børnemusik fra Det Jyske Musikkonservatorium, Aalborg.

11 11 6 PIGEKORSTÆVNE Hvornår: Lørdag d. 27. januar kl Hvor: Brønderslev Kirke Bredgade Brønderslev Hvem: Anders Hornshøj Målgruppe: Øvede sangere på min. 14 år, dvs. det forventes at sangerne har korerfaring, kan orientere sig i en node og er i stand til at lære deres egen stemme hurtigt. Pris: 100 kr. pr. sanger - overføres til FUK Nords konto Mærk med pigekor + korets navn. S.U.: Tirsdag d. 16. januar Tilmelding: fuknordbladet@gmail.com HUSK: Medbring selv madpakke Koncert: Klokken Anders Hornshøj vil lære os at synge energisk. Det bliver en dag med svedige rytmer og sange, der sætter sig fast. Anders underviser i sang, både på konservatoriet og universitetet i Aalborg. Derudover bruger han meget tid på den vokale electrogruppe Postyr, som han optræder med i ind- og udland. Anders vandt i år konkurrencen Dansk POP talent med hans egen musik. Anders er vandt til at lave mange skolekoncerter og workshops, så han er en erfaren herre. Anders Hornshøj er uddannet i sang og korledelse fra Det Jyske Musikkonservatorium, Aalborg.

12 12 6 SPIREKORSTÆVNE Hvornår: Lørdag d. 17. marts kl Hvor: Vejgaard Kirke Vejgård Kirkevej Aalborg Hvem: Sisse Skovbakke Målgruppe: Fra klasse Pris: 100 kr. pr. sanger - overføres til FUK Nords konto Mærk med spirekor + korets navn. S.U.: Tirsdag d. 6. marts Tilmelding: fuknordbladet@gmail.com HUSK: Medbring selv madpakke Koncert: Klokken Sisse Skovbakke er komponist, korleder og sangskriver. Hun er blandt andet korleder for Fælleskoret i Lemvig Provsti. Sisse har flere bøger udgivet på forlaget Dansk Sang, blandt andet Sisses ABC sange, Kamelen kom til sidst og Kyndelmisse Lysmesse. Sisse er super energisk i sin undervisning og bruger masser af fagter. Børnene vil helt sikkert få en super sjov dag sammen med Sisse. Sisse Skovbakke Sisse er uddannet cand. phil. i musik fra Aalborg Universitet i Hun har arbejdet i musikskoleregi, folkeskole, gymnasium og seminarium og har undervist i solosang og klaver på alle niveauer samt musik for børn i førskolealderen, sang, spil og bevægelse for indskolingen og korsang for alle aldersgrupper

13 13 6 Efteruddannelse ANDRE SPÆNDENDE TILBUD Det er altid vigtigt for en korleder at blive ved med at opsøge inspiration og undervisning, så man til stadighed udvikler sig. FUK har en række supergode tilbud med dygtige undervisere som absolut er værd at opsøge. Fyld liv i koret - kursus om den gode og inspirerende korprøve. Kurset afholdes 8/9-17 i Sorø, 22/9-17 i Struer og 13/4-18 i Kolding. Børnekor på hjernen. Kursusdag med foredrag, workshop og koncert. Undervisere er Peter Vuust, leder af forskergruppen Music in the Brain samt Pia Boysen og Margrete Enevold fra Børnekorakademiet. Børnekorakademiets Børnekor Basis 1 & 2. Læs mere på Korkonsulenter Benyt korkonsulenterne, f.eks. hvis du vil have hjælp til at starte et kor op, repertoire eller faglig sparring. Vores dygtige konsulent i vores område, Doris Kjærgaard, er stoppet. Vi venter spændt på udmeldingen fra FUK om hvem der skal være vores nye korkonsulent i Nordjylland. Der er også mulighed for coaching. Coaching har til formål at tilbyde FUK s korledere vejledning og sparring i konkrete situationer og hos den enkeltes eget kor. Tilbuddet skal hjælpe både kor og korledere med et løft af hverdagen og inspiration til arbejdet. Står du og savner et skub i dit korarbejde? Nye øjne på korets klang eller repertoire? Eller inspiration til en ny tilgang til korprøven? Måske er det et besøg af en coach, der skal til! Emner for forløbet kunne være: Sang/det vokale arbejde hørelære/teori i korprøven repertoire og inddragelse af gudstjenestelære didaktik/hvordan bygger jeg undervisningen op ledelse og roller/ hvordan opbygger og fastholder jeg min rolle eller autoritet direktionsteknik.

14 14 6 Kalender ANDRE SPÆNDENDE TILBUD maj 2018: Norbusang korstævne på Island. Korstævne for børne- og ungdomskor fra hele Norden. Uge : FUKs landsstævne.

Company FUK-NORD Folkekirkens Ungdomskor Årsprogram 2016/2017

Company FUK-NORD Folkekirkens Ungdomskor Årsprogram 2016/2017 Company FUK-NORD Folkekirkens Ungdomskor Årsprogram 2016/2017 2 6 INDHOLD 4 Velkommen til en ny sæson En hilsen fra vores formand Stinne Øllgaard Andersen. 5 Kredsbestyrelsen Oplysninger om hvem der er

Læs mere

Basiskurser og efteruddannelse

Basiskurser og efteruddannelse Dansk Amatørmusik Ledelse af børnekor Basiskurser og efteruddannelse Aarhus, Slagelse, Odense, Fredericia Kurserne arrangeres i samarbejde mellem Musiklærerforeningen, FUK, Folkekirkens Musikskoler, Børnekorakademiet,

Læs mere

FUK-NORD-BLADET SÆSONPROGRAM

FUK-NORD-BLADET SÆSONPROGRAM FUK-NORD-BLADET SÆSONPROGRAM August 2015 Indhold Velkommen til en ny sæson......3 4. september - Korlederdag Byggesten til Børnekoret...4 7. november - Voksenkorstævne i Jerslev Kirke...5 14. november

Læs mere

Sæson 2017/18 Børnekorakademiet. Kurser og efteruddannelse for børnekorledere i hele Danmark Studiestart i Aarhus, Ringsted, Odense og Gentofte

Sæson 2017/18 Børnekorakademiet. Kurser og efteruddannelse for børnekorledere i hele Danmark Studiestart i Aarhus, Ringsted, Odense og Gentofte Sæson 2017/18 Børnekorakademiet Kurser og efteruddannelse for børnekorledere i hele Danmark Studiestart i Aarhus, Ringsted, Odense og Gentofte Kursusoversigt - 2017/18 Børnekor Basis 1 i Aarhus - med Anne

Læs mere

KREDSNYT FUK AARHUS STIFTSKREDS DECEMBER 2015. FUK Aarhus Stiftskreds

KREDSNYT FUK AARHUS STIFTSKREDS DECEMBER 2015. FUK Aarhus Stiftskreds KREDSNYT FUK AARHUS STIFTSKREDS DECEMBER 2015 FUK Aarhus Stiftskreds FORMANDEN HAR ORDET Kære FUK-medlemmer Så er det nye kirkeår kommet i gang, og lige om lidt skriver vi 2016. Bladet her indeholder beskrivelser

Læs mere

Kære alle FORMANDEN HAR ORDET

Kære alle FORMANDEN HAR ORDET 2017 FORMANDEN HAR ORDET Kære alle Nu går reformationsjubilæet snart på hæld, (godt der er 100 år til næste gang :-) ) og så skal vi heldigvis kaste os ud i fejringen af os selv, FUKs 50 års jubilæum.

Læs mere

Inge Marstal Hørelære i Koret

Inge Marstal Hørelære i Koret Inge Marstal Hørelære i Koret Gitte Chren Music Mind Games i Koret Doris Kjærgaard Inspiration til Korprøven Mandag d. 14. sept. kl. 12.30-17.30 i Margrethekirken i Aalborg Tirsdag d. 6. okt. kl. 10.00-14.30

Læs mere

KREDSNYT FUK AARHUS STIFTSKREDS

KREDSNYT FUK AARHUS STIFTSKREDS KREDSNYT FUK AARHUS STIFTSKREDS SEPTEMBER 2015 FORMANDEN HAR ORDET Kære korledere Der har i år været lidt stille her fra kredsbestyrelsens side, men det skyldes, at vi i juli afholdt Landsstævnet i Aarhus,

Læs mere

Folkekirkens Ungdomskor Aalborg Stiftskreds. FUK Nord Bladet. 4/December 2013

Folkekirkens Ungdomskor Aalborg Stiftskreds. FUK Nord Bladet. 4/December 2013 Folkekirkens Ungdomskor Aalborg Stiftskreds FUK Nord Bladet 4/December 2013 Stemmedag for korsangere... 2 Indkaldelse til ordinær generalforsamling i FUK Nord... 3 Spirekorsstævne i Vejgaard Kirke... 4

Læs mere

KORLEDERSTEMMEN Efteruddannelse for korledere i stemmebrug og vokalt arbejde i korprøven

KORLEDERSTEMMEN Efteruddannelse for korledere i stemmebrug og vokalt arbejde i korprøven KORLEDERSTEMMEN Efteruddannelse for korledere i stemmebrug og vokalt arbejde i korprøven FOLKEKIRKENS UNGDOMSKOR STEMMEN KORLEDERENS VIGTIGSTE INSTRUMENT De seneste årtiers fokus på stemmedannelsen i koret

Læs mere

KREDSNYT FUK AARHUS STIFTSKREDS. Stemningsbilleder fra efterårets megastævne i Sejs-Svejbæk kirke

KREDSNYT FUK AARHUS STIFTSKREDS. Stemningsbilleder fra efterårets megastævne i Sejs-Svejbæk kirke KREDSNYT FUK AARHUS STIFTSKREDS Stemningsbilleder fra efterårets megastævne i Sejs-Svejbæk kirke NOVEMBER 2013 EN LILLE BERETNING fra megakorstævnet lørdag d. 29/9 i Sejs-Svejbæk kirke Lørdag kl 8.45 kørte

Læs mere

Projektbeskrivelse, KorProjekt 2017

Projektbeskrivelse, KorProjekt 2017 Projektbeskrivelse, KorProjekt 2017 KorProjekt 2017 er et landsdækkende korstævne for musikskoleelever i alderen 12-20 år, hvor unge sangere fra alle landets musikskoler kan mødes omkring kormusikken i

Læs mere

KREDSNYT FUK AARHUS STIFTSKREDS

KREDSNYT FUK AARHUS STIFTSKREDS KREDSNYT FUK AARHUS STIFTSKREDS MARTS 2014 FORMANDEN HAR ORDET Kære korledere i FUK Aarhus Stiftskreds! Så er vi kommet godt i gang med 2014, og i skrivende stund står vi på trapperne til årets første

Læs mere

MasterClass VII i Unge Stemmer. Herning 3.-7. marts 2010

MasterClass VII i Unge Stemmer. Herning 3.-7. marts 2010 MasterClass VII i Unge Stemmer Den kropslige glæde i Sangen Herning 3.-7. marts 2010 Forord Den kropslige glæde i sangen - Hvordan oplever publikum musikken og sangerne ved en optræden? Hvordan kan en

Læs mere

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014 2014 Kom på sporet med koret Uge 28 Dato 6/7 12/7 2014 Side 2 Livsstilshøjskolen i Gudum opfordrer dig til at komme På sporet med koret en uge for dig, som holder af at synge i kor og har lyst til at udveksle

Læs mere

KØBENHAVN/HELSINGØR STIFTSKREDS INVITERER TIL JUBILÆUMSLANDSSTÆVNE 2018 I KOR MED ALLE ENGLE KØBENHAVN OKTOBER 2018

KØBENHAVN/HELSINGØR STIFTSKREDS INVITERER TIL JUBILÆUMSLANDSSTÆVNE 2018 I KOR MED ALLE ENGLE KØBENHAVN OKTOBER 2018 KØBENHAVN/HELSINGØR STIFTSKREDS INVITERER TIL JUBILÆUMSLANDSSTÆVNE 2018 I KOR MED ALLE ENGLE KØBENHAVN 13.-17. OKTOBER 2018 JUBILÆUMS LANDSSTÆVNE 2018 I KØBENHAVN Landsstævnet er et tilbud til korsangere

Læs mere

MUSIKSKOLENS TEMAUGE TEMA: NORDISK MUSIK

MUSIKSKOLENS TEMAUGE TEMA: NORDISK MUSIK PROGRAM FOR MUSIKSKOLENS TEMAUGE Fra den 3. til den 8. marts 2014 TEMA: NORDISK MUSIK DE FLESTE AKTIVITETER AFSLUTTES PÅ DAGEN FORÆLDRE (OG ANDRE) ER DERFOR VELKOMNE TIL AT OVERVÆRE DET AFSLUTTENDE KVARTER

Læs mere

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Hvor andet ikke er oplyst, afholdes arrangementet i Sognegården, Nørregade 52A, Bramming Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 Mens vi venter på foråret Korkoncert

Læs mere

Skovens Børn. Undervisningsprogram 2019/2020

Skovens Børn. Undervisningsprogram 2019/2020 Skovens Børn Undervisningsprogram 2019/2020 Velkommen til Skovens Børn Skovens Børn tilbyder sine medlemmer fritidsundervisning i musik, sang og dans etc. Aktivitetstilbuddene varierer fra år til år, afhængigt

Læs mere

Århus Musiklærerforening. Musiklærerdag, september 2014

Århus Musiklærerforening. Musiklærerdag, september 2014 Århus Musiklærerforening Musiklærerdag, september 2014 Kære musikkolleger Vores kursusfolder ligger nu klar med et godt tilbud om musiklærerdag i september. Efter en lille pause laver vi musiklærerdag

Læs mere

Vi vil gerne inspirere jer til at bruge musik aktivt til jeres næste event. - VoiceTeam

Vi vil gerne inspirere jer til at bruge musik aktivt til jeres næste event. - VoiceTeam Vi vil gerne inspirere jer til at bruge musik aktivt til jeres næste event. - VoiceTeam Musikaktiviteter påvirker folk positivt, både fysisk og psykisk, i overraskende grad! Musik er samtidig en intens

Læs mere

Rekrutteringsvejledning

Rekrutteringsvejledning Rekrutteringsvejledning Inspiration og vejledning til rekruttering af sangere til børne- og ungdomskor Udarbejdet af Christina Kjærulff Videncenter for Unge Stemmer www.ungestemmer.dk Inspiration og vejledning

Læs mere

KORLEDERSTEMMEN. Efteruddannelse for korledere i stemmebrug og vokalt arbejde i korprøven 2019/2020 FOLKEKIRKENS UNGDOMSKOR

KORLEDERSTEMMEN. Efteruddannelse for korledere i stemmebrug og vokalt arbejde i korprøven 2019/2020 FOLKEKIRKENS UNGDOMSKOR KORLEDERSTEMMEN Efteruddannelse for korledere i stemmebrug og vokalt arbejde i korprøven 2019/2020 FOLKEKIRKENS UNGDOMSKOR Stemmen KORLEDERENS VIGTIGSTE INSTRUMENT De seneste årtiers fokus på stemmedannelsen

Læs mere

Stiftskursusdag. Kunst, Klang og Kirkerum. Mandag den 27. oktober 2014 i Gug Kirke

Stiftskursusdag. Kunst, Klang og Kirkerum. Mandag den 27. oktober 2014 i Gug Kirke Stiftskursusdag Kunst, Klang og Kirkerum Mandag den 27. oktober 2014 i Gug Kirke Kunst, Klang og Kirkerum Velkommen til årets stiftskursusdag, arrangeret af Udvalget for Kirkemusik og Gudstjeneste. Kirkerum

Læs mere

MUSIKLIVETS MUSIKLIVETS. dagen. spildansk.dk

MUSIKLIVETS MUSIKLIVETS. dagen. spildansk.dk TORSDAG TORSDAG DEN DEN 25. 25. OKTOBER OKTOBER spildansk.dk MUSIKLIVETS MUSIKLIVETS ÅRLIGE ÅRLIGE FESTDAG FESTDAG dagen 2012 Bliv Spil Dansk kommune og få en Spil Dansk kommunepakke Et partnerskab mellem

Læs mere

10. MASTERCLASS i UNGE STEMMER. Den gode korprøve HERNING 1.-3. MARTS 2013 PÅ DEN JYSKE SANGSKOLE

10. MASTERCLASS i UNGE STEMMER. Den gode korprøve HERNING 1.-3. MARTS 2013 PÅ DEN JYSKE SANGSKOLE 10. MASTERCLASS i UNGE STEMMER Den gode korprøve HERNING 1.-3. MARTS 2013 PÅ DEN JYSKE SANGSKOLE Den gode korprøve KORPRØVENS ELEMENTER Langt de fl este kor har prøve en gang om ugen, hvor de synger sammen

Læs mere

Ordet i sangen, sangen i koret, koret i kirken, kirken i

Ordet i sangen, sangen i koret, koret i kirken, kirken i Ordet i sangen, sangen i koret, koret i kirken, kirken i Den danske folkekirke er en syngende kirke. I salmesangen møder vi som menighed hinanden og deler og oplever det Gudsord, som for den menneskelige

Læs mere

Musikundervisning i den nye skolereform.

Musikundervisning i den nye skolereform. Musikundervisning i den nye skolereform. Den nye skolereform vil give et kæmpe løft til samarbejdet mellem Musikskolen og folkeskolerne i Lemvig Kommune. Det er en enestående chance for at understøtte

Læs mere

14.- 16. september 2015 på Emmaus Galleri og Kursuscenter i Haslev

14.- 16. september 2015 på Emmaus Galleri og Kursuscenter i Haslev Tidssvarende gudstjeneste på et luthersk grundlag? - kirkemusikalske udfordringer i 2015 14.- 16. september 2015 på Emmaus Galleri og Kursuscenter i Haslev Hermed indbyder vi til den årlige tværfaglige

Læs mere

FIND DIN STEMME! Mere sang i skoledagen. Skoleåret 2013-2014. GRATIS tilbud til musiklærere i kommunerne

FIND DIN STEMME! Mere sang i skoledagen. Skoleåret 2013-2014. GRATIS tilbud til musiklærere i kommunerne FIND DIN STEMME! Mere sang i skoledagen Skoleåret 2013-2014 GRATIS tilbud til musiklærere i kommunerne Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern og Struer DEL AF KULTURAFTALEN 2011-2014

Læs mere

SSjællands Kirkemusikskoles

SSjællands Kirkemusikskoles ommerkursus SSjællands Kirkemusikskoles Sommerkursus for organister og sangere på Emmaus - galleri & kursuscenter 5 intense dage med kirkemusik 24. - 28. juni 2013 Program MANDAG 24. JUNI 13.00 Ankomst

Læs mere

Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN

Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN Advent SØNDAG 25. NOVEMBER SIDSTE SØNDAG I KIRKEÅRET Adventsmøde med frokost 1. SØNDAG I ADVENT 2. DECEMBER KL. 10.30 14:00 SØNDAG

Læs mere

FAVRSKOV MUSIKSKOLE. Julemåneden er i gang og der er meget at glæde sig til - også i musikskolen.

FAVRSKOV MUSIKSKOLE. Julemåneden er i gang og der er meget at glæde sig til - også i musikskolen. Sæson 2014/15 Volume 2 Nyhedsbrev FAVRSKOV MUSIKSKOLE Indhold Julehilsen...1 Kirkekoncert i Røgen...2 Julegalop og Lucia...2 Bazartilbud...3 Fotos fra Bazaren...3 Nye rytmikhold...4 Kommende arrangementer...4

Læs mere

Anderledes Uge på Musikskolen

Anderledes Uge på Musikskolen Anderledes Uge på Musikskolen Vær med når musikskolen laver Anderledes Uge fra den 9.-17 marts. Der er ikke almindelig undervisning i denne uge. Til gengæld sker der en masse andre spændende aktiviteter

Læs mere

Projekter i via midler fra Den Folkekirkelige Udviklingsfond

Projekter i via midler fra Den Folkekirkelige Udviklingsfond Projekter i 2017-2018 via midler fra Den Folkekirkelige Udviklingsfond Herunder følger opgørelse over de tre delprojekter, der indgår i det projekt, som Den Folkekirkelige Udviklingsfond har givet støtte

Læs mere

DAM Korlederkurser - Instruktører 2014-15:

DAM Korlederkurser - Instruktører 2014-15: DAM Korlederkurser - Instruktører 2014-15: Kasper Beck Hemmingsen (Korleder Basis) Kasper Beck Hemmingsen arbejder hver uge med kor på flere forskellige niveauer og i lige så forskellige sammensætninger

Læs mere

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 2015 Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 3 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Musikskolen. frivillige undervisningstilbud. Sæson 2015-16. Tilmelding senest 1. juni. af 9

Musikskolen. frivillige undervisningstilbud. Sæson 2015-16. Tilmelding senest 1. juni. af 9 Musikskolen frivillige undervisningstilbud Tilmelding senest 1. juni Sæson 2015-16 af 9 Velkommen Undervisere Kåre Tórður Anette Det er mig en stor glæde, at kunne byde velkommen til en ny sæson i Musikskolen

Læs mere

HYLLEHOLT OG ROHOLTE KIRKERS SPIREKOR & BØRNE- OG UNGDOMSKOR

HYLLEHOLT OG ROHOLTE KIRKERS SPIREKOR & BØRNE- OG UNGDOMSKOR HYLLEHOLT OG ROHOLTE KIRKERS SPIREKOR & BØRNE- OG UNGDOMSKOR Julekoncert 2010 Tekst og foto: Vera Bisp Julekoncerten med spirekoret og børne- og ungdomskoret i Hylleholt Kirke tirsdag den 7. december blev

Læs mere

Masterclass i Unge Stemmer. Herning 2. - 4. marts 2012 på Den Jyske Sangskole

Masterclass i Unge Stemmer. Herning 2. - 4. marts 2012 på Den Jyske Sangskole Masterclass i Unge Stemmer Rytmisk korsang for børne- og ungdomskor Herning 2. - 4. marts 2012 på Den Jyske Sangskole Forord Rytmisk korsang for børne- og ungdomskor Den Jyske Sangskoles 9. Masterclass

Læs mere

Søttrup Gymnastikforening

Søttrup Gymnastikforening Gymnastik i Hornum PROGRAM 2015/2016 i Søttrup Gymnastikforening SÆSONSTART UGE 36 (31/8 el.1/9) Velkommen til en ny og spændende sæson i Søttrup Gymnastikforening Vi håber, at rigtig mange har lyst til,

Læs mere

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed VESTER HASSING KIRKE til tro, håb og kærlighed Hoppekirke Torsdag til lørdag formiddag For alle børn og barnlige sjæle! Se præcise åbningstider på skilt ved hoppekirken. Morgensang Torsdag d. 12. september

Læs mere

FIND DIN STEMME! Mere sang i skoledagen

FIND DIN STEMME! Mere sang i skoledagen FIND DIN STEMME! Mere sang i skoledagen Skoleåret 2011-2012 Gratis tilbud til musiklærere ved folkeskoler i Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern og Struer kommuner når børn finder

Læs mere

11. Masterclass. Ny energi i korprøven. Herning 28. februar 2. marts 2014 på Den Jyske Sangskole

11. Masterclass. Ny energi i korprøven. Herning 28. februar 2. marts 2014 på Den Jyske Sangskole 11. Masterclass i UNGE STEMMER Ny energi i korprøven Herning 28. februar 2. marts 2014 på Den Jyske Sangskole Panda van Proosdij Margrete Enevold Pia Boysen Dorte Bille E Ny energi i korprøven vejene til

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Efteruddannelse og Videreuddannelse

Efteruddannelse og Videreuddannelse Efteruddannelse og Videreuddannelse Hvorfor efteruddannelse Korarbejdet differentieres med korskole, børnekor, ungdomskor og voksenkor. Koncertbegrebet omfatter tillige musikgudstjenester og salmesangsaftener.

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til!

Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til! Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til! Kære elever og forældre! I uge 15 vender musikskolen op og ned på, hvordan vi gør tingene. Den normale undervisning bliver

Læs mere

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014 Sommerkursus 2014 29. juni 5. juli 2014 Musik og Teaterhøjskolen vil summe af livsglæde, musik, udendørsaktiviteter, foredrag og hyggeligt samvær for dig, som har lyst til at være en del af et fællesskab

Læs mere

Nyhedsbrev nummer 8. Ollerup, den 5. april 2016

Nyhedsbrev nummer 8. Ollerup, den 5. april 2016 Nyhedsbrev nummer 8 Ollerup, den 5. april 2016 Kære forældre Lige om lidt skal vi på turne, vi glæder os. Koret er i storform, vokalgruppen, det klassiske orkester og Big Bandet øver for sidste gang før

Læs mere

Folkekirkens Ungdomskor Aalborg Stiftskreds. FUK Nord Bladet. December 2014

Folkekirkens Ungdomskor Aalborg Stiftskreds. FUK Nord Bladet. December 2014 Folkekirkens Ungdomskor Aalborg Stiftskreds FUK Nord Bladet December 2014 Stemmedag for kirkekorsangere i Vodskov... 2 Spirekorstævne med Dorthe G. Frederiksen i Brønderslev... 3 Indkaldelse til ordinær

Læs mere

Efteruddannelse for korledere i stemmebrug og vokalt arbejde i korprøven FOLKEKIRKENS UNGDOMSKOR

Efteruddannelse for korledere i stemmebrug og vokalt arbejde i korprøven FOLKEKIRKENS UNGDOMSKOR KORLEDERSTEMMEN Efteruddannelse for korledere i stemmebrug og vokalt arbejde i korprøven FOLKEKIRKENS UNGDOMSKOR Stemmen KORLEDERENS VIGTIGSTE INSTRUMENT De seneste årtiers fokus på stemmedannelsen i koret

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

VærelZe 313 og Teaterskolen

VærelZe 313 og Teaterskolen syddjurs egnsteater VærelZe 313 og Teaterskolen sæson 2014/15 www.syddjursegnsteater.dk KÆRE UNGE I SYDDJURS KOMMUNE For femte år i træk byder vi velkommen til Ingen kedelige onsdage, på den sidste onsdag

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker August * September * Oktober * November 2014 NYT FRA PASTORATET Høstgudstjenesten i Karrebæk kirke. Søndag den 21. september kl. 10.30, er der høstgudstjeneste i Karrebæk

Læs mere

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017 Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2016-2017 Udgave: April 2017 Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt August: I forbindelse med skolestart Marts/April: Op til påskeferien Oktober: Op til

Læs mere

Stiftskursusdag. Kirkehandlingerne - performance eller gudstjeneste? Fredag den 2. oktober 2015 i Fjerritslev Kirkecenter

Stiftskursusdag. Kirkehandlingerne - performance eller gudstjeneste? Fredag den 2. oktober 2015 i Fjerritslev Kirkecenter Stiftskursusdag Kirkehandlingerne - performance eller gudstjeneste? Fredag den 2. oktober 2015 i Fjerritslev Kirkecenter Kirkehandlinger performance eller gudstjeneste? Velkommen til årets stiftskursusdag,

Læs mere

MUSIKUNDERVISNING. Katalog til skoler og institutioner

MUSIKUNDERVISNING. Katalog til skoler og institutioner 2018-2019 MUSIKUNDERVISNING Katalog til skoler og institutioner 1 2 Fotos: Rasmus Bukholt, Torben Mougaard, Birgitte Foged Kristensen og Troels Aarøe Nissen Layout: Troels Aarøe Nissen For os er musikken

Læs mere

VI SØGER DIG SÅDAN SØGER DU DET KONGELIGE DANSKE MUSIKKONSERVATORIUM

VI SØGER DIG SÅDAN SØGER DU DET KONGELIGE DANSKE MUSIKKONSERVATORIUM VI SØGER DIG SÅDAN SØGER DU DET KONGELIGE DANSKE MUSIKKONSERVATORIUM Det er min oplevelse, at hvis man har noget nyt på hjerte, så bliver man lyttet til. CÆCILIE BALLING, VIOLINSTUDERENDE På konservatoriets

Læs mere

Hurtigt overblik. Søndag d. 7. september: Vendelbomål Vendsysselgildet. Søndag d. 5. oktober: Med lama og hest til Amazoneflodens

Hurtigt overblik. Søndag d. 7. september: Vendelbomål Vendsysselgildet. Søndag d. 5. oktober: Med lama og hest til Amazoneflodens SØNDAGSCAFÉ I SCT. OLAI SOGNEGÅRD PROGRAM 2014/2015 SØNDAGSCAFÉ KIRKEKONCERTER ANDRE ARRANGEMENTER SCT. OLAI SOGNEGÅRD SKAGENSVEJ 210, HØJENE Arrangør: Sct. Olai menighedsråd Hurtigt overblik Søndag d.

Læs mere

Sund og glad. Uge 29 13/7-19/7 2014

Sund og glad. Uge 29 13/7-19/7 2014 2014 Sund og glad Uge 29 13/7-19/7 2014 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad gennem de sidste 2 år. Det er en fantastisk uge, og derfor

Læs mere

Voces Academy & Børnekorakademiet

Voces Academy & Børnekorakademiet Voces Academy & Børnekorakademiet Program 2014 15 1. Voces Academy 2014-15.indd 1 25/08/14 12.21 Indhold: Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 + 7 Velkomst Voces Academy Internationale aktiviteter Børnekorakademiet

Læs mere

Ollerup, den 28-april Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget at glæde sig

Ollerup, den 28-april Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget at glæde sig Ollerup, den 28-april 2017 Nyhedsbrev nummer 7 Kære forældre Så er det atter tid til et Nyhedsbrev fra os på Ollerup Efterskole. Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget

Læs mere

Forenings-SFO Snedsted Skole

Forenings-SFO Snedsted Skole Forenings-SFO Snedsted Skole - Et nyt tiltag i Thisted Kommune Kære forældre Efter jul skal vi i gang med forenings-sfo ens periode 2 i dette skoleår. Flere af aktiviteterne fortsætter som hidtil, men

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

NYT FRA KORKONSULENTEN no. 5 0KTOBER 2010

NYT FRA KORKONSULENTEN no. 5 0KTOBER 2010 Folkekirkens Ungdomskor www.fuk.dk Korkonsulent: Hans Christian Magaard Uglevej 16 7100 Vejle Mobil: 26 36 51 23 Mail: korkonsulent@fuk.dk NYT FRA KORKONSULENTEN no. 5 0KTOBER 2010 Til FUK s korledere

Læs mere

NØRRE FELDING KIRKEBLAD. Kirken,miljøet og julen.

NØRRE FELDING KIRKEBLAD. Kirken,miljøet og julen. NØRRE FELDING KIRKEBLAD Kirken,miljøet og julen. Årets sidste måned vil for mange blive præget af, at vi vil høre enormt meget om klimatopmødet i København og så bagefter kan vi slappe af efter et forhåbentlig

Læs mere

Malling Kirke og Sognegård

Malling Kirke og Sognegård Malling Kirke og Sognegård Aktiviteter og særgudstjenester April - Juni 2018 VELKOMMEN I MALLING KIRKE OG SOGNEGÅRD APRIL 2018 Fredag den 6. april kl. 17.00 i Malling Kirke og Sognegård Den glade Kirke

Læs mere

SANG! Sangteknik. Et større. korværk en gang imellem. Mere forberedelse hjemme således at korprøverne forløber lettere. Et større klassisk værk

SANG! Sangteknik. Et større. korværk en gang imellem. Mere forberedelse hjemme således at korprøverne forløber lettere. Et større klassisk værk SANG! forberedelse hjemme således at korprøverne forløber lettere Sangteknik Et større klassisk værk fokus på dynamik Dansesessioner fast menueber, lancier, folkedans etc. Et større klassisk værk Flere

Læs mere

Kursusprogram - Mavedans Efterår 2014

Kursusprogram - Mavedans Efterår 2014 Suzzane Sofia Potempa Kursusprogram - Mavedans Efterår 2014 Tilmelding og forespørgsel på www.orientalskdans.dk suzzane.potempa@gmail.com tlf : 60 63 84 03. Skole for Orientalsk Dans VerdensKulturCentret,

Læs mere

Ansøgning om støtte til aktiviteter i Roskilde Synger

Ansøgning om støtte til aktiviteter i Roskilde Synger Til Roskilde Kommune 27. juni 2012 Ansøgning om støtte til aktiviteter i Roskilde Synger Baggrund Roskilde har fået mulighed for at blive en del af et landsdækkende projekt, der skal forbedre sang- og

Læs mere

GMnyt 2. Nyhedsbrev fra Gentofte Musikskole Nr 2 dec I denne søde juletid...

GMnyt 2. Nyhedsbrev fra Gentofte Musikskole Nr 2 dec I denne søde juletid... GMnyt 2 Nyhedsbrev fra Nr 2 dec. 2017 I denne søde juletid... Kære forældre og elever. På tirsdag den 19. december er det sidste undervisningsgang i Musikskolen, og jeg sender jer i den anledning de bedste

Læs mere

Forenings-SFO Snedsted Skole September - november 2018

Forenings-SFO Snedsted Skole September - november 2018 Forenings-SFO Snedsted Skole September - november 2018 Kære forældre og børn Et nyt og spændende skoleår er nu startet, og vi ser frem til at komme i gang med forenings-sfo i Fritteren. Efterårsaktiviteterne

Læs mere

JazzGro. oves. JazzGro. JazzGro

JazzGro. oves. JazzGro. JazzGro ANDEN del ANDEN del no. 5 27. september Carsten Dahl Talk `N tangent Focus: Solopiano no. 6 25. oktober Krølle Sulsbrück Perc `n Talk Focus: latin percussion no. 7 29. november Bjarke Falgren String `n

Læs mere

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse NYHEDSBREV for resten af august 2015 En ny begyndelse Sommeren går nu på hæld og en ny sæson i kirkens arbejde går i gang. Også i efteråret vil vi arbejde på at blive et udadrettet fællesskab med Jesus

Læs mere

Program for Silkeborg Musiklærerforening for skoleåret 2014/15

Program for Silkeborg Musiklærerforening for skoleåret 2014/15 Program for Silkeborg Musiklærerforening for skoleåret 2014/15 Kære kollega Silkeborg juni 2014 Hermed kommende skoleårs program fra Silkeborg musiklærerforening. Det er ligesom vi plejer. Vi har valgt

Læs mere

Kulturudvalgsmøde 8. april 2019 Morten Ernst Lassen www.sangcenternordsjaelland.dk DAGSORDEN 1. Status ÅTD Projekter realiseret Samarbejder/netværket 2. Projekter 2019/20 3. Statistik 4. Strategi 5. Spørgsmål

Læs mere

Kortype og regi. Diagram 4.14. for knap 98 % af de fastansatte er aflønning for forberedelse inkluderet i lønnen

Kortype og regi. Diagram 4.14. for knap 98 % af de fastansatte er aflønning for forberedelse inkluderet i lønnen Diagram 4.14 Aflønnes ikke for forberedelse 1,7% Aflønnes separat for forberedelse 0,3% Anden aflønningsform 0,3% for knap 98 % af de fastansatte er aflønning for forberedelse inkluderet i lønnen Forberedelse

Læs mere

FUK NODEUDGIVELSER 2012 OVERSIGT FUK-serien udgives af Folkekirkens Ungdomskor i samarbejde med Forlaget Mixtur

FUK NODEUDGIVELSER 2012 OVERSIGT FUK-serien udgives af Folkekirkens Ungdomskor i samarbejde med Forlaget Mixtur FUK NODEUDGIVELSER 2012 OVERSIGT FUK-serien udgives af Folkekirkens Ungdomskor i samarbejde med Forlaget Mixtur KORT OM FUK S NODEUDGIVELSER Allerede i 1970 kun to år efter oprettelsen af organisationen

Læs mere

EFTERÅR 2013 KURSER. for fest- & underholdningsmusikere og for de små afdelinger

EFTERÅR 2013 KURSER. for fest- & underholdningsmusikere og for de små afdelinger EFTERÅR 2013 KURSER for fest- & underholdningsmusikere og for de små afdelinger 3 TEMAFTEN FOR FEST- OG UNDERHOLDNINGSMUSIKERE TIL TEMAAFTEN EFTERÅR 2013 FÅR DU EN SMAGSPRØVE PÅ FØLGENDE TRE KURSER: >

Læs mere

VORES KORARBEJDE. Information og ansøgning til menighedsrådet

VORES KORARBEJDE. Information og ansøgning til menighedsrådet VORES KORARBEJDE Information og ansøgning til menighedsrådet K FUK tilbyder et forløb med konsulentbistand, hvor der tages udgangspunkt i netop vores korarbejde! Korarbejdet må hele tiden tilpasses situationen,

Læs mere

Harmonika og højskole

Harmonika og højskole 2016 Harmonika og højskole Uge 31 31/7 7/8 2016 Side 2 Send harmonikaen på højskole Livsstilshøjskolen i Gudum inviterer til et fuldstændig fantastisk harmonikakursus, hvor harmonikaen er i centrum. Vi

Læs mere

Folkekirkens Ungdomskor Aalborg Stiftskreds. FUK Nord Bladet. September 2014

Folkekirkens Ungdomskor Aalborg Stiftskreds. FUK Nord Bladet. September 2014 Folkekirkens Ungdomskor Aalborg Stiftskreds FUK Nord Bladet September 2014 Folkeskolereformen... 2 Børnekorstævne i Vodskov... 3 Voksenkorstævne i Nørresundby... 4 Stemmedag for kirkekorsangere... 5 Hyggelig

Læs mere

FUK Nord Bladet. Folkekirkens Ungdomskor Aalborg Stiftskreds

FUK Nord Bladet. Folkekirkens Ungdomskor Aalborg Stiftskreds Folkekirkens Ungdomskor Aalborg Stiftskreds FUK Nord Bladet 2/April 2013 Korlederdag i Hasseris Kirke... 2 Beretning fra FUK Nords generalforsamling... 3 Årsberetning 2012-13 for FUK Nord... 5 Referat

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Uge

Uge Nyhedsbrev Michael Skolen Uge 10 2019 www.michaelskolen.dk/nyhedsbreve/nyhedsbreve/ fra Skoleforeningen Kalenderen Marts Mandag d. 11. Michaelsangerne voksenkor kl. 19.00 Fredag d. 15. Forårskoncert kl.

Læs mere

Tilbud fra CFU til BØRNEHAVEKLASSEN. - pædagoger og børnehaveklasseledere SKOLEÅRET 2011/2012

Tilbud fra CFU til BØRNEHAVEKLASSEN. - pædagoger og børnehaveklasseledere SKOLEÅRET 2011/2012 Tilbud fra CFU til BØRNEHAVEKLASSEN - pædagoger og børnehaveklasseledere SKOLEÅRET 2011/2012 Mylius Erichsens vej 139, 9210 Aalborg SØ. Tlf. 7269 2000. Mail: cfu@ucn.dk CFU Skolevangen 45, 9800 Hjørring.

Læs mere

Kirken på bakken. Sct. Peders Kirke. Biskoppen kommer

Kirken på bakken.  Sct. Peders Kirke. Biskoppen kommer Kirken på bakken www.sct-peders.dk Biskoppen kommer Sct. Peders Kirke Randersugen 2017 Kirken på bakken vil være din ekstra synlige kirke i Randersugen 2017. Velkommen til en lang række aktiviteter i Sct.

Læs mere

Syddjurs Friskoles Ugebrev 48

Syddjurs Friskoles Ugebrev 48 Syddjurs Friskoles Ugebrev 48 2017 Ugebrevet udkommer normalt i weekenden Indlæg sendes senest fredage kl. 20.00 til syddjursfriskolenyhedsbrev@hotmail.com KALENDER: uge 48: Værkstedsuge for alle. Lørdag

Læs mere

Mindfulness og meditation en uge med fokus på sindsro

Mindfulness og meditation en uge med fokus på sindsro 2016 Mindfulness og meditation en uge med fokus på sindsro Uge 27 3/7-9/7-2016 Side 2 Mindfulness og meditation en uge med fokus på sindsro og indre balance Kurset er for dig, der gerne vil nå lidt længere

Læs mere

KORT OM PROJEKTET. kirke. Og vi vil skabe anerkendelse af det kirkelige arbejde i forhold til børn og deres

KORT OM PROJEKTET. kirke. Og vi vil skabe anerkendelse af det kirkelige arbejde i forhold til børn og deres STØTTEFORENINGEN FOR DANMARKS KIRKELIGE MEDIECENTER INVITERER JER TIL AT VÆRE EN DEL AF VORES ÅRSPROJEKT OG FEJRINGEN AF DKM S 25 ÅRS JUBILÆUM I 2013 Sigurd Barrett og Danmarks Kirkelige Mediecenter fortsætter

Læs mere

Musikalsk ledelse bliv dirigent for en dag

Musikalsk ledelse bliv dirigent for en dag Musikalsk ledelse bliv dirigent for en dag Jeres virksomhed er et stort orkester og du er dirigenten. Hvordan orkestrerer du dine medarbejdere? Har de hver især en vigtig stemme? Spiller de stadig sammen?

Læs mere

VILKÅR FOR DYNAMISKE SANGMILJØER I DANMARK

VILKÅR FOR DYNAMISKE SANGMILJØER I DANMARK VILKÅR FOR DYNAMISKE SANGMILJØER I DANMARK 1. Institutionsdata 1.1. Spørgeskemaet er udfyldt af (angiv navn(e). På steder med flere kor kan det være en fordel at lade de forskellige dirigenter udfylde

Læs mere

70 ÅRS 11. marts 2017

70 ÅRS 11. marts 2017 70 ÅRS JUBILÆUM 11. marts 2017 PROGRAM FOR FESTLIGHEDERNE Kl. 16.30 FDF Grenaa s Brassband under ledelse af dirigent Peter Præstholm byder alle gæster musikalsk velkommen. Kl. 17.00 Morten Skovmand Fernisering

Læs mere

Ringe d. 25/ Evaluering af projekt Dagplejesalmesang i Faaborg- Midtfyn Kommune (Vedr. Dokument nr.: /16)

Ringe d. 25/ Evaluering af projekt Dagplejesalmesang i Faaborg- Midtfyn Kommune (Vedr. Dokument nr.: /16) Ringe d. 25/6-2018 Evaluering af projekt Dagplejesalmesang i Faaborg- Midtfyn Kommune (Vedr. Dokument nr.: 153541/16) Navn: Dagplejesalmesang og mødet med kirkerummet musik, sang og bevægelse for børn

Læs mere

Folkekirkens Ungdomskor Aalborg Stiftskreds. FUK Nord Bladet. Maj 2014

Folkekirkens Ungdomskor Aalborg Stiftskreds. FUK Nord Bladet. Maj 2014 Folkekirkens Ungdomskor Aalborg Stiftskreds FUK Nord Bladet Maj 2014 Ny formand for FUK Nord... 2 Aktivitetskalender... 2 Korlederdag i Margrethekirken... 3 FUKs Landskor synger koncert i Domkirken...

Læs mere

Vindblæs. Musikskole. Program

Vindblæs. Musikskole. Program Vindblæs Musikskole Program 2013/2014 Velkommen Velkommen til Vindblæs Musikskole! Det er en gave livet igennem at kunne spille på et instrument eller være god til at synge. At spille musik træner ens

Læs mere

ÅRHUS STIFTSCENTRAL SKT.MARKUS KIRKEPLADS 1, 1. 8000 ÅRHUS C WWW.AARHUSSTIFT.DK

ÅRHUS STIFTSCENTRAL SKT.MARKUS KIRKEPLADS 1, 1. 8000 ÅRHUS C WWW.AARHUSSTIFT.DK ÅRHUS STIFTSCENTRAL SKT.MARKUS KIRKEPLADS 1, 1. 8000 ÅRHUS C WWW.AARHUSSTIFT.DK NYHEDSBREV FORÅR 2015 MEDARBEJDERE: Tina Brixtofte Andersen Skrydstrupvej 11 2.tv. 8200 Århus N tlf 25 30 23 73 e-mail TIBA@km.dk

Læs mere

Gymnastikprogram Sæsonen 2013-2014

Gymnastikprogram Sæsonen 2013-2014 Gymnastikprogram Sæsonen 2013-2014 Velkommen til gymnastik i Tim GIF Så er vi klar med gymnastiksæsonen 2013/2014, og vi glæder os til at byde dig velkommen. Vinterens program er lagt, og vi håber denne

Læs mere