Projekter i via midler fra Den Folkekirkelige Udviklingsfond

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Projekter i via midler fra Den Folkekirkelige Udviklingsfond"

Transkript

1 Projekter i via midler fra Den Folkekirkelige Udviklingsfond Herunder følger opgørelse over de tre delprojekter, der indgår i det projekt, som Den Folkekirkelige Udviklingsfond har givet støtte til. Baggrund: Lemvig Provstis Børnekor og Lemvig Provsti har opnået støtte fra Den Folkekirkelige Udviklingsfond til nogle korprojekter henover årene 2017 og På den baggrund har der således været mulighed for at løfte opgaveløsningen i forhold til provstikoret. Lemvig Provsti har opnået støtte til: 1) opsøgende arbejde på skoler og blandt minikonfirmander med henblik på at forøge antallet af korister, 2) afholdelse af en årlig workshop for de eksisterende kor med et band eller en professionel gruppe, og 3) afholdelse af en årlig kordag, hvor alle skoleklasser på og 5. trin i Lemvig Kommune inviteres. Administrative overvejelser: Korlederen er blevet opnormeret midlertidigt i henhold til de anførte midler (honorering) til korleder. Tilskuddet (støtten) udbetales når projektet er afsluttet. Det har således været nødvendigt at finde den nødvendige likviditet i Lemvig Provstis kasse i For 2018 kunne midlerne budgetteres. Hvis der måtte opstå forhold som ændrer projektet eller forudsætninger herfor, skal Kirkeministeriet gives besked derom. Sisse Skovbakkes ansættelse udløb med udgangen af 2017, men er blevet forlænget, og derfor har vi ikke fundet det nødvendigt at indrapportere dette som en ændring. Provstikontoret udarbejder samlet regnskab for 2017 og 2018 og en evaluering for projektet. Til evalueringen opgøres f.eks. løbende antallet af korister i Provstikoret. I det følgende afrapporteres der for delelementerne i projektet.

2 Opsøgende arbejde med henblik på at forøge antallet af korister i Lemvig Provstis Børnekor og strategi Arbejdsområder At øge antallet af korister i provstikoret. Dette ved at skabe synlighed om og udbrede kendskabet til provstikoret samt indgå i samarbejder i kirkeligt regi. Oplysnings og hvervekampagner på skoler i Lemvig kommune. Korlederen har forestået hvervekampagne på Harboøre, Klinkby, Ramme og Nørre Nissum skoler. Ekstra børnekor Korlederen har siden april 2017 oprettet og forestået et ekstra regionalt kor ved Harboøre Skole. Målrettet indsats mod minikonfirmander om korets virke. Korlederen har haft provstikoret med til minikonfirmandundervisning ved Lomborg-Rom Kirker og ved Thyborøn Kirke. Samarbejder med menighedsråd, korledere og andre kor. Korlederen har oprettet et samarbejde mellem korledere (organister) i området Erfaringer og resultater Antallet af børn i provstikoret er 19. Det ekstra regionale kor til Lemvig Provsti Børnekor ved Harboøre skole har bidraget i særligt omfang til antallet af korister ved Lemvig Provsti Børnekor. Antal korister, Lemvig Provsti Børnekor Vinter 2017 Forår 2017 Sommer 2017 Efterår 2017 Vinter 2018 Stor interesse blandt korledere, og ERFA-gruppen er oprettet. Der er arrangeret en fælles kordag i februar Den jævnlige kontakt mellem korlederne giver den enkelte korleder øget rygstød og inspiration til korarbejdet hjemme i sognet samt til at udføre de vigtige hvervekampagner blandt børne og unge, som er nødvendige for at skabe opmærksomhed omkring korene. Med dette udviklingsarbejde vil korlederne kunne realisere kirkekorets bidrag til kirkens liv og trivsel på længere sigt ikke kun indadtil i sognet og kirken, men også som kirkens møde med omverdenen. Korlederens stilling har været opnormeret med 3 timer pr. uge i perioden 1. marts 2017 til 30. juni 2018 i forbindelse med dette projekt. Den samlede udgift forbundet med dette udgør ialt: ,02 kr. PR og projektledelse udgør ialt: 1.356,00 kr.

3 Kordag for alle børn i Lemvig Provsti Kordag d. 7. september 2017 i Østhallen i Nørre Nissum for 3.-6.kl. for børn i hele Lemvig kommune. På dagen medvirkede 180 børn. Mette Græsborg Frederiksen var hyret ind som instruktør og derudover medvirkede to musikere. Kordagen afsluttede med åben prøve for forældre og andre interesserede. En glæde ved at synge og synge sammen vedligeholder ikke sig selv. Som mennesker synger og udtrykker vi os vokalt, før vi får sprog det er uomgængelig del af den tidligste identitetsdannelse. Og at lade sin stemme lyde i musikalsk sammenhæng har været en del af menneskers måde at ritualisere livet på siden racen udviklede sig. Den evne kan stimuleres og forfines hele livet, og den kan størkne og støve til, hvis den gemmes væk. et med at arrangere en kordag som denne at stimulere børns glæde ved fællessang, skabe en ramme for det at musicere sammen under ledelse og samtidig gøre opmærksom på kirken som samfundsmæssigt bindeled og samarbejdspartner ift. almen dannelse og livsoplysning. Erfaring og resultat I en tid, hvor det individualiserede og det konkurrencebaserede efterhånden dominerer de fleste aspekter af samfundet, er det vigtigt at give modspil og vise alternativer, så børn og unge erfarer det fælles og gensidig afhængighed som noget stærkt og udviklende. Fællessang og ikke mindst korsang er en aktivitet med enormt potentiale også i denne sammenhæng. De medvirkende børn (mellemtrinnet fra Lemvig Kommunes skoler), lærer fællessang at kende som en vigtig del af et ritualiseret fællesskab og børnene tilbydes oplevelsen af den intra- og interpersonelle styrke, der ligger i at synge sammen. Om både tilværelsens største og mindste iagttagelser. Dagens stævne bar præg af, at 180 børn samledes om et fælles korprojekt. Dette var til tider tumultarisk og forvirrende. Men også opløftende og inspirerende når 180 børn istemmer i fællessang. Det musikalske indhold gav dagen et godt flow. Børnene havde en god og inspirerende dag, og den efterfølgende rundspørge blandt de tilstedeværende skolelærere viste en positiv feedback. Instruktør og musikere: ,00 kr. Noder og leje af diverse teknik: 375,00 kr. Forplejning: 2.882,35 kr.

4 Workshop for provstikoret Deltagelse i korstævne for kirkekor fra Viborg Stift, d. 7. oktober 2017 for børn i aldersgruppen 3. til 7. klasse. Korstævnet var arrangeret af Folkekirkens UngdomsKor (FUK) Midtjylland, og afsluttedes med koncert i Viborg Domkirke. For Lemvig Provstis Børnekor er det daglige/ugentlige arbejde præget af det fåtallige, det spinkle og det sårbare. Den enkeltes stemme kan knap gemmes i sammenhængen, og hver enkelt sangers vokale udtryk træder tydeligt frem med det ansvar, der følger med. Som inspiration til noget større og som motivationen for at videreudvikle koristens kordeltagelse og stemme, deltager Lemvig Provstis børnekor i et kirkekorstævne i Viborg Domkirke med korister fra hele Viborg Stift. Erfaringer og resultat Det var en lang og givende dag for koristerne i Lemvig Provstis Børnekor. Koristerne oplevede at være omgivet af hundrede andre sangere, der ligesom de selv begejstredes over det store, hvad enten det var den større og mere krævende musik, end de er vant til at kunne realisere, eller det enorme kirkerum med den vældige akustik. At være sammen med ligesindede (både yngre og ældre børn), der alle i større eller mindre grad er tilvænnet kravet om disciplin, koncentration og umage, er en enorm inspiration til at dygtiggøre sig som kirkekorsanger. At indgå i sammenhæng med andre korister og korledere udvider forståelsen af hvordan man er kor, det skaber social og musikalsk nysgerrighed og er med til at sætte nye mål (for både korist og korleder). Koristerne medvirken ved kirkekorstævnet stimulerer den enkelte sangers lyst og engagement, både i forhold til det rent musikalske og til det at være en del af den lokale kirkes liv og trivsel. Det musikalske materiale er anvendeligt for aldersgruppen og kan tages i brug derhjemme med det samme, fordi den lange indstuderingsfase er overstået på stævnet i det store, velsyngende selskab. Koristerne har oveni fået nye bekendte fra andre dele af landet som de kan dele deres korinteresse med, har fået nye favoritter i kormappen og har oplevet sig som både en samlet gruppe og en del af det store fællesskab. Deres grønne trøjer er med til at gøre dem synlige for andre, og de kan lide at blive genkendt fra Lemvig Provstis Børnekor. Koristerne er vokset ca. 5 cm efter sådan en dag, og det er så op til korlederen at udnytte den effekt bedst muligt. Tilmelding korstævne: 855,00 kr. Transport: 3.800,00 kr.

5 Stomp- og kordag for Lemvig Kommunes 4. klasser Erfaringer og resultat 21.feb.2018 inviteres Lemvig Kommunes 4.klasser til Stomp-og kordag i Harboørecentret. Instruktører: Rune Thorsteinsson, Peter Stavrum Nielsen og Sisse Skovbakke. Der veksles mellem rytmearbejde og korsats, afsluttende med en koncert, hvor de forskellige dele komponeres sammen. Børnene dirigerer/lydmaler selv det store orkester og føre-/følge-øvelser er en væsentlig del af dagens aktiviteter. Det rytmisk-percussive arbejde med stomp-instrumenter appellerer umiddelbart til rytmesans, krop og bevægelse, og formålet er at vække opmærksomheden hos børn med andre interesser end det rent vokale. At blande det sanglige med Stomp skærper børns auditive opmærksomhed og opøver deres sans for synkronicitet vs. improvisation. At lade børnene selv stå for at forme musikken og strukturere dens forskellige dele er med til at øge deres forståelse for musikkens forskellige parametre. 140 børn deltog, et passende antal til aktiviteten og stedet. Instruktørerne havde erfaring med at arbejde med aldersgruppen og omfanget der var tænkt ned i mindste, pædagogiske detalje, og det var med til at give arrangementet flow og variation. Sammenkædningen af det vokale og det rytmisk-percussive foregik mere eller mindre improviseret og fungerede fint som overgange mellem dagens aktiviteter samt til/fra pause, og det gav en enkel og fængende koncertform med koncentrerede og opmærksomme deltagere. Netop 4.klassetrin er underrepræsenteret i provstiets børnekor, og håbet var at gøre denne aldersgruppe interesserede i korarbejdet, men umiddelbart gav det ikke flere kormedlemmer. Honorar musikere : ,00 kr. Forplejning på kordagen : 4.630,00 kr.

6 Workshop for provstikoret Erfaringer og resultat 3/ inviteres provstiets børnekor til workshop med sangerinden Karen Mose og efterfølgende koncert med hendes band Phønix. Phønix søsætter i 2018 et nyt koncertprojekt henvendt til kirker og kirkekor med folkemusikken i de gamle, danske salmer, og provstiets børnekor er med til premieren på projektet. Gamle, danske salmer på endnu ældre folkemelodier sat i moderne sats er omdrejningspunktet for workshoppen, hvor Karen Mose arbejder med tekstudtale og - forståelse, indlevelse i performance samt enkel flerstemmighed. Friluftskoncerten består dels af en afdeling med Phønix egne numre og de satser, som koristerne har indøvet på forhånd og under workshoppen. De ældste, danske salmer er tekstmæssigt tunge for børnekor, men de gamle folkemelodier gør dem enkle at lære og lettere at huske. Det specifikke arbejde med de ældste salmer gør dem tilgængelige for børnene, så også den del af vores sangskat får plads i deres repertoire. At optræde med et professionelt ensemble kræver en semiprofessionel indstilling blandt koristerne, og de får mulighed for at vise sig fra deres allerbedste side for et større, sekulært publikum. Næsten alle sangerne valgte at deltage i workshop og koncert, og sangernes glæde over igen at være mange sammen var tydelig. Instruktøren arbejdede i øjenhøjde med sangerne og forstod at tilpasse stoffet præcis til deres alder og formåen. Det var en stor fordel, at noget af materialet var indøvet på forhånd det betød, at sangerne havde overskud til at indøve og lære flere nye satser på kort tid. Koncerten var fint tilrettelagt omkring børnekorets deltagelse deres optræden blev sat i en fin musikalsk ramme. Phønix stage plan gav børnekoret en flot placering på scenen, men det krævede en hjælpedirigent at sikre deres indsatser, når de ikke kunne se Karen. Investeringen i en lydmand gav pote: alt fik plads og intet druknede. God lyd i en svær akustik. En værdig sæsonafslutning, der forhåbentlig er med til at bevare koristernes interesse for korarbejdet også i den kommende sæson. Honorar vedr. workshop : 4.000,00 kr. Phønix Folkemusik : ,00 kr. Lydanlæg i forbindelse med koncert : 9.423,75 kr. Forplejning musikere : 1.222,00 kr. Forplejning korister : 400,00 kr.

Projektbeskrivelse, KorProjekt 2017

Projektbeskrivelse, KorProjekt 2017 Projektbeskrivelse, KorProjekt 2017 KorProjekt 2017 er et landsdækkende korstævne for musikskoleelever i alderen 12-20 år, hvor unge sangere fra alle landets musikskoler kan mødes omkring kormusikken i

Læs mere

VORES KORARBEJDE. Information og ansøgning til menighedsrådet

VORES KORARBEJDE. Information og ansøgning til menighedsrådet VORES KORARBEJDE Information og ansøgning til menighedsrådet K FUK tilbyder et forløb med konsulentbistand, hvor der tages udgangspunkt i netop vores korarbejde! Korarbejdet må hele tiden tilpasses situationen,

Læs mere

Evaluering af For Fuld Musik Samarbejdsprojekter mellem musikskolen og folkeskolerne Efterår 2014

Evaluering af For Fuld Musik Samarbejdsprojekter mellem musikskolen og folkeskolerne Efterår 2014 Evaluering af For Fuld Musik Samarbejdsprojekter mellem musikskolen og folkeskolerne Efterår 2014 Resumé: Musikskolen har gennemført syv projekter i samarbejde med syv forskellige folkeskoler i Lyngby-

Læs mere

Kortype og regi. Diagram 4.14. for knap 98 % af de fastansatte er aflønning for forberedelse inkluderet i lønnen

Kortype og regi. Diagram 4.14. for knap 98 % af de fastansatte er aflønning for forberedelse inkluderet i lønnen Diagram 4.14 Aflønnes ikke for forberedelse 1,7% Aflønnes separat for forberedelse 0,3% Anden aflønningsform 0,3% for knap 98 % af de fastansatte er aflønning for forberedelse inkluderet i lønnen Forberedelse

Læs mere

Læreplan Musisk Skole Kalundborg KOR

Læreplan Musisk Skole Kalundborg KOR 1 2015 Læreplan Musisk Skole Kalundborg KOR Formål.side 2 Faglige mål og fagligt indhold..side 3 - Teknik..side 4 - Kor/ det at synge sammen side 5 - Indstudering side 6 - Musikalske udtryk side 7 - Gehør/Improvisation

Læs mere

Ordet i sangen, sangen i koret, koret i kirken, kirken i

Ordet i sangen, sangen i koret, koret i kirken, kirken i Ordet i sangen, sangen i koret, koret i kirken, kirken i Den danske folkekirke er en syngende kirke. I salmesangen møder vi som menighed hinanden og deler og oplever det Gudsord, som for den menneskelige

Læs mere

KORLEDERSTEMMEN Efteruddannelse for korledere i stemmebrug og vokalt arbejde i korprøven

KORLEDERSTEMMEN Efteruddannelse for korledere i stemmebrug og vokalt arbejde i korprøven KORLEDERSTEMMEN Efteruddannelse for korledere i stemmebrug og vokalt arbejde i korprøven FOLKEKIRKENS UNGDOMSKOR STEMMEN KORLEDERENS VIGTIGSTE INSTRUMENT De seneste årtiers fokus på stemmedannelsen i koret

Læs mere

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014 2014 Kom på sporet med koret Uge 28 Dato 6/7 12/7 2014 Side 2 Livsstilshøjskolen i Gudum opfordrer dig til at komme På sporet med koret en uge for dig, som holder af at synge i kor og har lyst til at udveksle

Læs mere

Musik. Trin og slutmål for musik

Musik. Trin og slutmål for musik Musik Musikundervisningens opgave er at bidrage til elevernes alsidige udvikling. Frem for alt skal skolen igennem det musikalske arbejde hjælpe barnet til en harmonisk udvikling af vilje, tanke og følelsesliv.

Læs mere

Ringe d. 25/ Evaluering af projekt Dagplejesalmesang i Faaborg- Midtfyn Kommune (Vedr. Dokument nr.: /16)

Ringe d. 25/ Evaluering af projekt Dagplejesalmesang i Faaborg- Midtfyn Kommune (Vedr. Dokument nr.: /16) Ringe d. 25/6-2018 Evaluering af projekt Dagplejesalmesang i Faaborg- Midtfyn Kommune (Vedr. Dokument nr.: 153541/16) Navn: Dagplejesalmesang og mødet med kirkerummet musik, sang og bevægelse for børn

Læs mere

SANG! Sangteknik. Et større. korværk en gang imellem. Mere forberedelse hjemme således at korprøverne forløber lettere. Et større klassisk værk

SANG! Sangteknik. Et større. korværk en gang imellem. Mere forberedelse hjemme således at korprøverne forløber lettere. Et større klassisk værk SANG! forberedelse hjemme således at korprøverne forløber lettere Sangteknik Et større klassisk værk fokus på dynamik Dansesessioner fast menueber, lancier, folkedans etc. Et større klassisk værk Flere

Læs mere

Samarbejdsprojekt mellem Gladsaxe Musik- og Billedskole og Mørkhøj Skole. En forestilling fra grunden med 5. x. Skoleåret 2013/14

Samarbejdsprojekt mellem Gladsaxe Musik- og Billedskole og Mørkhøj Skole. En forestilling fra grunden med 5. x. Skoleåret 2013/14 Samarbejdsprojekt mellem Gladsaxe Musik- og Billedskole og Mørkhøj Skole En forestilling fra grunden med 5. x Skoleåret 2013/14 Udarbejdet af Henrik Lilleholt Smidt Juni 2014 1 Indhold Baggrund... 3 En

Læs mere

GJELLERUPSKOLEN KOR GUITAR SAMMENSPIL SKOLEORKESTER

GJELLERUPSKOLEN KOR GUITAR SAMMENSPIL SKOLEORKESTER GJELLERUPSKOLEN KOR GUITAR SAMMENSPIL SKOLEORKESTER KOR 2 2. kl. Det bliver ikke jul i Gjellerup, før 2. klassernes korsangere har gået Luci-optog! Igen i år er 2. klasses kor et julekor. Det betyder,

Læs mere

Høsttanker og nye begyndelser.

Høsttanker og nye begyndelser. Kirkenyt for Tingsted kirke september-oktober 2018 Høsttanker og nye begyndelser. Efteråret står og tripper i kulissen. Efter den varmeste sommer i mands minde, er det som skal vi vende os, lidt mere end

Læs mere

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Musik FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Musik FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE DEN KULTURELLE RYGSÆK sikrer børn og unge inspirerende møder med kunst og kulturarv giver børn og unge mulighed for at lære kulturens sprog giver børn og unge flere erfaringer med æstetiske og innovative

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015 UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015 Undervisningen i faget Musik bygger på Forenklede Fælles Mål. Signalement og formål med musik Som overordnet mål i faget musik, er intentionen at eleverne skal inspireres

Læs mere

Rekrutteringsvejledning

Rekrutteringsvejledning Rekrutteringsvejledning Inspiration og vejledning til rekruttering af sangere til børne- og ungdomskor Udarbejdet af Christina Kjærulff Videncenter for Unge Stemmer www.ungestemmer.dk Inspiration og vejledning

Læs mere

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Hvor andet ikke er oplyst, afholdes arrangementet i Sognegården, Nørregade 52A, Bramming Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 Mens vi venter på foråret Korkoncert

Læs mere

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Musik FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Musik FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE DEN KULTURELLE RYGSÆK sikrer børn og unge inspirerende møder med kunst og kulturarv giver børn og unge mulighed for at lære kulturens sprog giver børn og unge flere erfaringer med æstetiske og innovative

Læs mere

Undervisningsplan musik.4 klasse 16/17.

Undervisningsplan musik.4 klasse 16/17. Undervisningsplan musik.4 klasse 16/17. Emne: We Are All Mad Tematisk tager vi af sæt i The Beatles album Stg. Pepper grundet i den surrealistiske musiske tilgang i musikken som komplimentere den verden

Læs mere

MUSIKSKOLENS TEMAUGE TEMA: NORDISK MUSIK

MUSIKSKOLENS TEMAUGE TEMA: NORDISK MUSIK PROGRAM FOR MUSIKSKOLENS TEMAUGE Fra den 3. til den 8. marts 2014 TEMA: NORDISK MUSIK DE FLESTE AKTIVITETER AFSLUTTES PÅ DAGEN FORÆLDRE (OG ANDRE) ER DERFOR VELKOMNE TIL AT OVERVÆRE DET AFSLUTTENDE KVARTER

Læs mere

Ved kirken forstås, i det følgende, de tjenestesteder, der er nævnt i ansættelsesbrevet.

Ved kirken forstås, i det følgende, de tjenestesteder, der er nævnt i ansættelsesbrevet. Arbejdsbeskrivelse for organist indtast navn ved Jyderup og Holmstrup kirke(r) Ved kirken forstås, i det følgende, de tjenestesteder, der er nævnt i ansættelsesbrevet. Organistens ugentlige fridag er:

Læs mere

Odder Kommunale Musikskole

Odder Kommunale Musikskole Odder Kommunale Musikskole Brugerundersøgelse 2006 Denne undersøgelse er sat i gang på initiativ af Odder Kommunale Musikskole. Formålet er at måle tilfredsheden med musikskolens ydelser og holdningen

Læs mere

Undervisningsplan musik 5.klasse 16/17.

Undervisningsplan musik 5.klasse 16/17. Undervisningsplan musik 5.klasse 16/17. Emne: We Are All Mad Tematisk tager vi af sæt i The Beatles album Stg. Pepper grundet i den surrealistiske musiske tilgang i musikken som komplimentere den verden

Læs mere

Musikundervisning i den nye skolereform.

Musikundervisning i den nye skolereform. Musikundervisning i den nye skolereform. Den nye skolereform vil give et kæmpe løft til samarbejdet mellem Musikskolen og folkeskolerne i Lemvig Kommune. Det er en enestående chance for at understøtte

Læs mere

KOR GUITAR SAMMENSPIL SKOLEORKESTER

KOR GUITAR SAMMENSPIL SKOLEORKESTER GJELLERUPSKOLEN KOR GUITAR SAMMENSPIL SKOLEORKESTER KOR 2 2. kl. / Lærer: Sarah Agergaard Det bliver ikke jul i Gjellerup, før 2. klassernes korsangere har gået Lucia-optog! Igen i år er 2. klasses kor

Læs mere

Slutmålet efter 6. klasse er, at eleverne kan: Musikudøvelse

Slutmålet efter 6. klasse er, at eleverne kan: Musikudøvelse MUSIK Forord Formålet med undervisningen i musik er at opelske børnenes naturlige evne og glæde ved at udfolde sig med sang, musik og bevægelse. Undervisningen skal bibringe børnene en livslang glæde ved

Læs mere

Eleven kan deltage opmærksomt i sang, spil og bevægelse med bevidsthed om egen og andres rolle i musikalsk udfoldelse

Eleven kan deltage opmærksomt i sang, spil og bevægelse med bevidsthed om egen og andres rolle i musikalsk udfoldelse Fagformål for faget musik Eleverne skal i faget musik udvikle kompetencer til at opleve musik og til at udtrykke sig i og om musik, herunder synge danske sange. Faget skal bibringe dem forudsætninger for

Læs mere

Eleven kan udfolde sig selvstændigt i sang, spil og bevægelse Eleven kan udtrykke sig musikalsk i fællesskab med andre

Eleven kan udfolde sig selvstændigt i sang, spil og bevægelse Eleven kan udtrykke sig musikalsk i fællesskab med andre Fag: Kompetencemål Musik Kompetenceområde Efter klassetrin Efter 4. klassetrin Efter 6. klassetrin Efter 9. / 10. klassetrin Eleven kan deltage opmærksomt i sang, spil og bevægelse Eleven kan deltage opmærksomt

Læs mere

REGULATIV. for. organiststillinger. aflønnet efter lønrammesystemet. Dette regulativ er gældende for stillingen som organist

REGULATIV. for. organiststillinger. aflønnet efter lønrammesystemet. Dette regulativ er gældende for stillingen som organist REGULATIV for organiststillinger aflønnet efter lønrammesystemet Dette regulativ er gældende for stillingen som organist ved Udfyld feltet og hop fra felt til felt med tabulatortasten. kirke(r) og indeholder

Læs mere

Referat af generalforsamling i Arosia den 9. januar Valg af dirigent. Svend Midtgaard foreslået og valgt.

Referat af generalforsamling i Arosia den 9. januar Valg af dirigent. Svend Midtgaard foreslået og valgt. Referat af generalforsamling i Arosia den 9. januar 2017 1 Valg af dirigent. Svend Midtgaard foreslået og valgt. Den valgte dirigent fandt generalforsamlingen lovligt indvarslet og foreslog Ellis og Palle

Læs mere

Gospel (fra 5.kl.): Hallelujah and lift your hands! Vi fylder luften med ægte gospelstemning og synger taget af huset!

Gospel (fra 5.kl.): Hallelujah and lift your hands! Vi fylder luften med ægte gospelstemning og synger taget af huset! DRAMU-weekend Velkommen på DRAMU-Weekend! Alle enheder er velkomne på denne weekend, der står i musikken og teatrets tegn! Måske mangler flokken lige noget for at kunne tage musiker eller skuespillermærket,

Læs mere

MÅL- OG HANDLEPLANSSKEMA

MÅL- OG HANDLEPLANSSKEMA MÅL- OG HANDLEPLANSSKEMA Gruppe: Udgård Emne: Musik forløb. Periode: februar/marts 2018 Værdisætning det der er vigtigt/betydningsfuldt: Det er værdifuldt, at børnene oplever samhørighed gennem musik,

Læs mere

GMnyt 2. Nyhedsbrev fra Gentofte Musikskole Nr 2 dec I denne søde juletid...

GMnyt 2. Nyhedsbrev fra Gentofte Musikskole Nr 2 dec I denne søde juletid... GMnyt 2 Nyhedsbrev fra Nr 2 dec. 2017 I denne søde juletid... Kære forældre og elever. På tirsdag den 19. december er det sidste undervisningsgang i Musikskolen, og jeg sender jer i den anledning de bedste

Læs mere

Samarbejde mellem Musikskolen og Folkeskolen

Samarbejde mellem Musikskolen og Folkeskolen Idékatalog Samarbejde mellem Musikskolen og Folkeskolen Slagelse Musikskole og folkeskolerne har igennem mange år haft et godt samarbejde, som nu udvides gennem folkeskolereformen. Dette katalog kan bruges

Læs mere

Repræsentantskabsmødet er den årlige status pa det a r, der er ga et, og nu er vi her så igen april 2019.

Repræsentantskabsmødet er den årlige status pa det a r, der er ga et, og nu er vi her så igen april 2019. Kor72 repræsentantskabsmøde 2019 Formandens beretning side 1 Repræsentantskabsmødet er den årlige status pa det a r, der er ga et, og nu er vi her så igen april 2019. Har vi levet op til det, som vi havde

Læs mere

Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til!

Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til! Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til! Kære elever og forældre! I uge 15 vender musikskolen op og ned på, hvordan vi gør tingene. Den normale undervisning bliver

Læs mere

Musik i Tide skolekoncerter 2012-13

Musik i Tide skolekoncerter 2012-13 Middelalderensemblet GIÒIA Det fortryllede orgel Middelalderensemblet GIÒIA Antal medvirkende: 3 Målgruppe: Indskolingen Genre: Klassisk, fortælling, tidlig musik onid=540 I en medrivende strøm af instrumental

Læs mere

L O V E F O R V I B O R G K O R E T

L O V E F O R V I B O R G K O R E T L O V E F O R V I B O R G K O R E T 1 Foreningens navn er Viborg Koret. Foreningen er stiftet den 4. september 1968 og har hjemsted i Viborg. Dens formål er dels med korsang at medvirke til at bevare den

Læs mere

Musik Fælles Mål 2019

Musik Fælles Mål 2019 Musik Fælles Mål 2019 Indhold 1 Fagets formål 3 2 Fælles Mål 4 Kompetencemål 4 Fælles Mål efter klassetrin Efter 2. klassetrin 5 Efter 4. klassetrin 6 Efter 6. klassetrin 7 Fælles Mål efter kompetenceområde

Læs mere

2 Erfamøde for regnskabsførere. Provstiudvalget synes, det er en god idé at indkalde regnskabsførerne til et erfamøde.

2 Erfamøde for regnskabsførere. Provstiudvalget synes, det er en god idé at indkalde regnskabsførerne til et erfamøde. Referat for: Lemvig Provstiudvalg PU møde 9. december 2014. Kl. 10.00 Mødested: Provstikontoret Fraværende: ingen Mødepunkt Beslutning 1 Godkendelse af protokol Godkendt 2 Erfamøde for regnskabsførere.

Læs mere

Eleven kan udfolde sig selvstændigt i sang, spil og bevægelse. Eleven kan arrangere og komponere musikalske udtryk

Eleven kan udfolde sig selvstændigt i sang, spil og bevægelse. Eleven kan arrangere og komponere musikalske udtryk Kompetencemål Kompetenceområde Efter klassetrin Efter 4. klassetrin Efter 6. klassetrin Musikudøvelse Eleven kan deltage opmærksomt i sang, spil og bevægelse Eleven kan deltage opmærksomt i sang, spil

Læs mere

Indholdsplan Musik og teater

Indholdsplan Musik og teater Linjens formål: at eleven uanset forudsætninger og evner oplever musik og teater som et vedkommende og skabende fællesskab. at eleverne erkender værdien af samarbejde. at eleven bidrager til egen og andres

Læs mere

Musikundervisningen på Ringsted Lilleskole

Musikundervisningen på Ringsted Lilleskole Musikundervisningen på Ringsted Lilleskole Det praktiske Sang/kor Sammenspil Rytmisk træning INDSKOLING (1., 2., 3.) Alle synger enten i grupper eller sammen. Kanonsangen anvendes. Der introduceres forskellige

Læs mere

KØBENHAVN/HELSINGØR STIFTSKREDS INVITERER TIL JUBILÆUMSLANDSSTÆVNE 2018 I KOR MED ALLE ENGLE KØBENHAVN OKTOBER 2018

KØBENHAVN/HELSINGØR STIFTSKREDS INVITERER TIL JUBILÆUMSLANDSSTÆVNE 2018 I KOR MED ALLE ENGLE KØBENHAVN OKTOBER 2018 KØBENHAVN/HELSINGØR STIFTSKREDS INVITERER TIL JUBILÆUMSLANDSSTÆVNE 2018 I KOR MED ALLE ENGLE KØBENHAVN 13.-17. OKTOBER 2018 JUBILÆUMS LANDSSTÆVNE 2018 I KØBENHAVN Landsstævnet er et tilbud til korsangere

Læs mere

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Profilfag Mellemtrin valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Vonsild Skole - En skole i balance og bevægelse Det er tid til at vælge profilfag:-) Profilfag er små fordybelsesområder på ca. 10 uger,

Læs mere

Vi vil gerne inspirere jer til at bruge musik aktivt til jeres næste event. - VoiceTeam

Vi vil gerne inspirere jer til at bruge musik aktivt til jeres næste event. - VoiceTeam Vi vil gerne inspirere jer til at bruge musik aktivt til jeres næste event. - VoiceTeam Musikaktiviteter påvirker folk positivt, både fysisk og psykisk, i overraskende grad! Musik er samtidig en intens

Læs mere

Vindblæs. Musikskole. Program

Vindblæs. Musikskole. Program Vindblæs Musikskole Program 2013/2014 Velkommen Velkommen til Vindblæs Musikskole! Det er en gave livet igennem at kunne spille på et instrument eller være god til at synge. At spille musik træner ens

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2019/2020

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2019/2020 UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2019/2020 Undervisningen i faget Musik bygger på Fælles Mål. Signalement og formål med musik Som overordnet mål i faget musik, er intentionen at eleverne skal inspireres og

Læs mere

Embedsbeskrivelse. Struer Kirke

Embedsbeskrivelse. Struer Kirke Embedsbeskrivelse Sognepræst i Søndbjerg-Odby og Struer 1 / 5 Modtaget: TS: Udsendt: 2015-08-14 Embedsbeskrivelse Embedsbeskrivelse for sognepræst i Søndbjerg-Odby Pastorat (60%) samt Struer Pastorat (40%),

Læs mere

Årsplan. Skoleåret 2014/2015 Linjefag 7. 9. klasse

Årsplan. Skoleåret 2014/2015 Linjefag 7. 9. klasse Årsplan Skoleåret 2014/2015 Linjefag 7. 9. klasse 1 Årsplan for Linjefag musik FAG: Musik KLASSE: 7-9 klasse ÅR: 14/15 Lærer: MG August Oktober Opbygning af et fælles repertoire til Spil Dansk Dagen samt

Læs mere

Årsplan for 3. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Musik. Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer

Årsplan for 3. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Musik. Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer Musikfagets overordnede formål: At eleverne udvikler deres evne til at opleve musik og til at udtrykke sig i og om musik. Desuden skal undervisningen give eleverne forudsætninger for aktiv deltagelse i

Læs mere

Århus Musiklærerforening. Musiklærerdag, september 2014

Århus Musiklærerforening. Musiklærerdag, september 2014 Århus Musiklærerforening Musiklærerdag, september 2014 Kære musikkolleger Vores kursusfolder ligger nu klar med et godt tilbud om musiklærerdag i september. Efter en lille pause laver vi musiklærerdag

Læs mere

Læreplan Musisk Skole Kalundborg Akustisk guitar

Læreplan Musisk Skole Kalundborg Akustisk guitar 1 2015 Læreplan Musisk Skole Kalundborg Akustisk guitar Formål.side 2 Faglige mål og fagligt indhold - Teknik..side 3 - Indstudering side 4 - Musikalske udtryk..side 5 - Gehør/Improvisation side 6 - Hørelære/teori.side

Læs mere

Læseplan for MUSIK 0. til 7. klasse

Læseplan for MUSIK 0. til 7. klasse Læseplan for MUSIK 0. til 7. klasse Musikken er en del af vores kultur og indtager en betydelig plads i børns og unges hverdag. Det er derfor naturligt, at musikundervisningen beskæftiger sig med såvel

Læs mere

Musikalsk ledelse bliv dirigent for en dag

Musikalsk ledelse bliv dirigent for en dag Musikalsk ledelse bliv dirigent for en dag Jeres virksomhed er et stort orkester og du er dirigenten. Hvordan orkestrerer du dine medarbejdere? Har de hver især en vigtig stemme? Spiller de stadig sammen?

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2018

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2018 UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2018 Undervisningen i faget Musik bygger på Forenklede Fælles Mål. Signalement og formål med musik Som overordnet mål i faget musik, er intentionen at eleverne skal inspireres

Læs mere

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Musik FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Musik FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE DEN KULTURELLE RYGSÆK sikrer børn og unge inspirerende møder med kunst og kulturarv giver børn og unge mulighed for at lære kulturens sprog giver børn og unge flere erfaringer med æstetiske og innovative

Læs mere

Ansøgning om støtte til aktiviteter i Roskilde Synger

Ansøgning om støtte til aktiviteter i Roskilde Synger Til Roskilde Kommune 27. juni 2012 Ansøgning om støtte til aktiviteter i Roskilde Synger Baggrund Roskilde har fået mulighed for at blive en del af et landsdækkende projekt, der skal forbedre sang- og

Læs mere

Målgruppe: Musiklærere og andre interesserede undervisere

Målgruppe: Musiklærere og andre interesserede undervisere Målgruppe: Musiklærere og andre interesserede undervisere den 27. februar 2012 på Vinde Helsinge Fri- og efterskole i samarbejde med Vestmus University College Sjælland Center for Undervisningsmidler Stenstuegade

Læs mere

Risingskolen og Odense Musikskole

Risingskolen og Odense Musikskole Risingskolen og Odense Musikskole MUSIKKLASSER HVAD ER MUSIKKLASSER? Musik hele ugen Musikklassen er et tilbud til elever, der brænder for at arbejde med musik både klassisk og rytmisk. I august 2015 optager

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

Indholdsplan Musik og teater

Indholdsplan Musik og teater Linjens formål: at eleven uanset forudsætninger og evner oplever musik og teater som et vedkommende og skabende fællesskab. at eleverne erkender værdien af samarbejde. at eleven bidrager til egen og andres

Læs mere

2200 Børn & Musik. Resumé: Målgruppe: Projektbeskrivelse

2200 Børn & Musik. Resumé: Målgruppe: Projektbeskrivelse 2200 Børn & Musik Projektbeskrivelse Resumé: 2200 Børn & Musik er en udendørs børnemusikfestival på Nørrebro, der løber af stablen d. 18.-21. maj 2017. Arrangementet er non profit og tilbyder gratis musik

Læs mere

Fredagsbrev 16. december 2011 (www.fritime.dk)

Fredagsbrev 16. december 2011 (www.fritime.dk) Fredagsbrev 16. december 2011 (www.fritime.dk) Kære alle Benyt lige juleferien til at checke for lus (også i overbygningen), de hygger sig åbenbart i en kold tid. Se endvidere tilbuddet om musikundervisning

Læs mere

Koncertprogram. Efterår 2015 og forår 2016. Fløng Kirke

Koncertprogram. Efterår 2015 og forår 2016. Fløng Kirke Koncertprogram 1 Efterår 2015 og forår 2016 Fløng Kirke 2 Friluftskoncert Søndag den 30. august 2014 kl. 13.00 CARION Dóra Seres, fløjte Egils Upatnieks, obo Egīls Šēfers, klarinet David M.A.P. Palmquist,

Læs mere

Camerata Øresunds to koncerter i foråret 2019: Camerata og Katten i Tønden

Camerata Øresunds to koncerter i foråret 2019: Camerata og Katten i Tønden Projektbeskrivelse Camerata Øresunds to koncerter i foråret 2019: Camerata og Katten i Tønden - en rejse ind i barokmusikkens verden for børn i alle aldre!, Blågårds Plads, 3. marts 2019 kl 12.00 : Koncert

Læs mere

Referat for: Lemvig Provstiudvalg. PU møde 9. september 2014. Kl. 10.00 Mødested: Provstikontoret. Fraværende: Bettina Reese Tonnesen

Referat for: Lemvig Provstiudvalg. PU møde 9. september 2014. Kl. 10.00 Mødested: Provstikontoret. Fraværende: Bettina Reese Tonnesen Referat for: Lemvig Provstiudvalg PU møde 9. september 2014. Kl. 10.00 Mødested: Provstikontoret Fraværende: Bettina Reese Tonnesen Mødepunkt 1 Godkendelse af protokol Godkendt 2 Præsentation af logomateriale

Læs mere

Arbejdsbeskrivelse for organist NN ved Vejle Sct. Nicolai Sogns kirker

Arbejdsbeskrivelse for organist NN ved Vejle Sct. Nicolai Sogns kirker Arbejdsbeskrivelse for organist NN ved Vejle Sct. Nicolai Sogns kirker Ved kirken forstås, i det følgende, de tjenestesteder, der er nævnt i ansættelsesbrevet. Organistens ugentlige fridag er: fredag.

Læs mere

2200 Børn & Musik 2019

2200 Børn & Musik 2019 2200 Børn & Musik 2019 Projektbeskrivelse Resumé: 2200 Børn & Musik er en børnemusikfestival på Nørrebro, som er med til at sikre, at bydelens børn møder og deltager i livemusik af høj kvalitet. Festivalen

Læs mere

Kære alle FORMANDEN HAR ORDET

Kære alle FORMANDEN HAR ORDET 2017 FORMANDEN HAR ORDET Kære alle Nu går reformationsjubilæet snart på hæld, (godt der er 100 år til næste gang :-) ) og så skal vi heldigvis kaste os ud i fejringen af os selv, FUKs 50 års jubilæum.

Læs mere

Forslag til konkrete partnerskaber mellem grundskole og musikskole januar 2014

Forslag til konkrete partnerskaber mellem grundskole og musikskole januar 2014 Den åbne skole Forslag til konkrete partnerskaber mellem grundskole og musikskole januar 2014 1. Music Mind Games i 0. klasse 2. Stryg, strenge og Blæs i 2. klasse 3. Kor- og sangskole i 3. klasse 4. Blæserklasse

Læs mere

Efteruddannelse og Videreuddannelse

Efteruddannelse og Videreuddannelse Efteruddannelse og Videreuddannelse Hvorfor efteruddannelse Korarbejdet differentieres med korskole, børnekor, ungdomskor og voksenkor. Koncertbegrebet omfatter tillige musikgudstjenester og salmesangsaftener.

Læs mere

LYT LIGE DEN MUSIKALSKE KUFFERT

LYT LIGE DEN MUSIKALSKE KUFFERT LYT LIGE DEN MUSIKALSKE KUFFERT 2018-2019 Tale, tænke Musik, LYT LIGE musikforståelse og musikalsk skaben VELKOMMEN TIL LYT LIGE - DEN MUSIKALSKE KUFFERT. Vejle Bibliotekerne inviterer i foråret 2019 din

Læs mere

Velkommen til Den Kreative Skole

Velkommen til Den Kreative Skole Velkommen til Den Kreative Skole Jeg vil gerne byde velkommen til Den Kreative Skoles nye sæson 2018/2019. Vi vil hermed præsentere en bred palet af tilbud til den enkelte elev med mulighed for individuel

Læs mere

Risingskolen og Odense Musikskole

Risingskolen og Odense Musikskole Risingskolen og Odense Musikskole TALENTKLASSE I MUSIK HVAD ER TALENTKLASSER? Musik hele ugen Talentklassen i musik er et tilbud til elever, der brænder for at arbejde med musik både klassisk og rytmisk.

Læs mere

2200 Børn & Musik 2018

2200 Børn & Musik 2018 2200 Børn & Musik 2018 Projektbeskrivelse Resumé: 2200 Børn & Musik er en børnemusikfestival på Nørrebro som har eksisteret siden 2013. Festivalen består i 2018 for første gang af to dele, en udendørsdel,

Læs mere

Arbejdsbeskrivelse for organist ved Asmild og Tapdrup kirker. Ved kirken forstås, i det følgende, de tjenestesteder, der er nævnt i ansættelsesbrevet.

Arbejdsbeskrivelse for organist ved Asmild og Tapdrup kirker. Ved kirken forstås, i det følgende, de tjenestesteder, der er nævnt i ansættelsesbrevet. Arbejdsbeskrivelse for organist ved Asmild og Tapdrup kirker Ved kirken forstås, i det følgende, de tjenestesteder, der er nævnt i ansættelsesbrevet. Ved organist forstås den organist, for hvem nærværende

Læs mere

BODY RHYTHM FACTORY. BRF på turné. Koncert for mellemtrinnet

BODY RHYTHM FACTORY. BRF på turné. Koncert for mellemtrinnet BRF på turné Koncert for mellemtrinnet Body Rhythm Factory blev i 2010 nomineret som en af verdens fem bedste koncertproduktioner for børn og unge af Young Audiences Music Award. I 2011 blev gruppen nomineret

Læs mere

Indholdsplan Musik og teater

Indholdsplan Musik og teater Linjens formål: at eleven uanset forudsætninger og evner oplever musik og teater som et vedkommende og skabende fællesskab. at eleverne erkender værdien af samarbejde. at eleven bidrager til egen og andres

Læs mere

Musikundervisning fra første til fjerde klasse på Interskolen

Musikundervisning fra første til fjerde klasse på Interskolen Musikundervisning fra første til fjerde klasse på Interskolen Formål Formålet med undervisningen er, at eleverne udvikler deres evne til at opleve musik og til at udtrykke sig i og om musik, herunder synge

Læs mere

Musik B stx, juni 2010

Musik B stx, juni 2010 Musik B stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Musikfaget forener en teoretisk-videnskabelig, en kunstnerisk og en performativ tilgang til musik som en global og almenmenneskelig udtryksform.

Læs mere

KREDSNYT FUK AARHUS STIFTSKREDS

KREDSNYT FUK AARHUS STIFTSKREDS KREDSNYT FUK AARHUS STIFTSKREDS SEPTEMBER 2015 FORMANDEN HAR ORDET Kære korledere Der har i år været lidt stille her fra kredsbestyrelsens side, men det skyldes, at vi i juli afholdt Landsstævnet i Aarhus,

Læs mere

Inge Marstal Hørelære i Koret

Inge Marstal Hørelære i Koret Inge Marstal Hørelære i Koret Gitte Chren Music Mind Games i Koret Doris Kjærgaard Inspiration til Korprøven Mandag d. 14. sept. kl. 12.30-17.30 i Margrethekirken i Aalborg Tirsdag d. 6. okt. kl. 10.00-14.30

Læs mere

Trinmål efter 2. klassetrin Trinmål efter 4. klassetrin Trinmål efter 6. klassetrin

Trinmål efter 2. klassetrin Trinmål efter 4. klassetrin Trinmål efter 6. klassetrin UVMs Trinmål synoptisk fremstillet: Musikudøvelse Trinmål efter 2. klassetrin Trinmål efter 4. klassetrin Trinmål efter 6. klassetrin deltage opmærksomt i legende musikalsk udfoldelse deltage opmærksomt

Læs mere

Dette kompetenceområde beskæftiger sig med at arrangere, improvisere og komponere musik samt igangsætte og lede skabende musikalske aktiviteter.

Dette kompetenceområde beskæftiger sig med at arrangere, improvisere og komponere musik samt igangsætte og lede skabende musikalske aktiviteter. Sammenligning med JJJ/IU/LY/SB og med JEV oplæg 6/11-12= med gult er steder med ubetydelig eller ingen rettelser. Med rødt er vores formuleringer med sort er den tilrettede version.: Kompetencemål i musik

Læs mere

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed VESTER HASSING KIRKE til tro, håb og kærlighed Hoppekirke Torsdag til lørdag formiddag For alle børn og barnlige sjæle! Se præcise åbningstider på skilt ved hoppekirken. Morgensang Torsdag d. 12. september

Læs mere

Evaluering af de praktisk musiske fag 2014/15

Evaluering af de praktisk musiske fag 2014/15 Evaluering af de praktisk musiske fag 2014/15 Evaluering af faget Håndværk 3.-5. kl. 2014-15 De fysiske forhold. Undervisningen i 3.-5. klasse dækker fagene billedkunst, håndarbejde og sløjd. Vi er de

Læs mere

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN HØJ FAGLIGHED, GOD TRIVSEL, FÆLLESSKAB OG BEVÆGELSE Skolestart er en milepæl i alle børns liv og meget betydningsfuld såvel i en

Læs mere

Indholdsplan Musik og teater

Indholdsplan Musik og teater Linjens formål: at eleven uanset forudsætninger og evner oplever musik og teater som et vedkommende og skabende fællesskab. at eleverne erkender værdien af samarbejde. at eleven bidrager til egen og andres

Læs mere

Korstævne Nr. 3, Læs i Pulsen:

Korstævne Nr. 3, Læs i Pulsen: Korstævne 2016 Nr. 3, 2016 Læs i Pulsen: Korstævne.. s.1 Generalforsamling.. s.3 Årsregnskab. s.4 Anmeldelse s.6 Pulsen bliver digital Se side 4 Forum For Rytme i Kirken Medlemsbladet Pulsen udkommer 3

Læs mere

Kirsebærhavens Skole

Kirsebærhavens Skole Kirsebærhavens Skole Mit barn skal i skole Information til kommende forældre www.kir.kk.dk Kirsebærhavens Skole din lokale folkeskole På Kirsebærhavens Skole arbejder vi målrettet med: TRYGHED En skole

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk Juni 2016 Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk, og eleverne på

Læs mere

Tønder Festival som kulturelt Fyrtårn 2015-16: Grænseoverskridende kulturmøde i børnehøjde og Talentudvikling i verdensklasse

Tønder Festival som kulturelt Fyrtårn 2015-16: Grænseoverskridende kulturmøde i børnehøjde og Talentudvikling i verdensklasse Tønder Festival som kulturelt Fyrtårn 2015-16: Grænseoverskridende kulturmøde i børnehøjde og Talentudvikling i verdensklasse 1. Baggrunden for projektet På baggrund af et ekstremt bæredygtigt samarbejde

Læs mere

Årsplan for klasse Musik. Lærer: Anne V. Overvejelser:

Årsplan for klasse Musik. Lærer: Anne V. Overvejelser: Årsplan for 1-2-3. klasse. 2016-2017. Musik. Lærer: Anne V. Overvejelser: I trinmålene for musik er undervisningens udvikling opdelt i 3 områder: Musikudøvelse Musikalsk skaben Musikforståelse I 1. klasse

Læs mere

Musik i Tide skolekoncerter 2014-15

Musik i Tide skolekoncerter 2014-15 Frederiksberg Kommune Musik i Tide På denne liste kan du se, hvilke grupper der udbydes i din kommune den kommende sæson, og hvilke datoer, de er i området. Læs mere om grupperne på de følgende sider.

Læs mere

Basiskurser og efteruddannelse

Basiskurser og efteruddannelse Dansk Amatørmusik Ledelse af børnekor Basiskurser og efteruddannelse Aarhus, Slagelse, Odense, Fredericia Kurserne arrangeres i samarbejde mellem Musiklærerforeningen, FUK, Folkekirkens Musikskoler, Børnekorakademiet,

Læs mere

Vedtægter for Fredensborg Provstis Korsamarbejde Børne- Junior og Koncertkor

Vedtægter for Fredensborg Provstis Korsamarbejde Børne- Junior og Koncertkor 1 Vedtægter for Fredensborg Provstis Korsamarbejde Børne- Junior og Koncertkor 2 1 Formålet med Fredensborg Provstis Korsamarbejde er: at udbrede kendskabet til den danske salmeskat at fremme sangglæden

Læs mere

Odense Musikskoles MUSIKKLASSE

Odense Musikskoles MUSIKKLASSE Odense Musikskoles MUSIKKLASSE HVAD ER MUSIKKLASSE? Mere musik Musikklassen er et tilbud til elever i 7., 8. eller 9. klasse, der brænder for at arbejde med musik både klassisk og rytmisk. I august 2017

Læs mere

ÅRSBUDGET for Husum Sogns Menighedsråd. i Bispebjerg-Brønshøj Provsti. i Københavns Kommune. Myndighedskode CVR-nr.

ÅRSBUDGET for Husum Sogns Menighedsråd. i Bispebjerg-Brønshøj Provsti. i Københavns Kommune. Myndighedskode CVR-nr. ÅRSBUDGET 18 for Husum Sogns Menighedsråd i Bispebjerg-Brønshøj Provsti i Københavns Kommune Myndighedskode 77 CVR-nr. 18817 18 indeholder følgende: Målsætning, særlige indsatsområder samt supplerende

Læs mere