Formandsberetning til Generalforsamling i Idom-Råsted Borgerforening den 27. februar 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Formandsberetning til Generalforsamling i Idom-Råsted Borgerforening den 27. februar 2018"

Transkript

1 Formandsberetning til Generalforsamling i Idom-Råsted Borgerforening den 27. februar 2018 Antal medlemmer dags dato (2017): 247 Sidste års medlemstal (2016): 254 Kronologisk gennemgang af året der er gået 2017: Februar Borgerforeningens årlige fastelavnsfest - igen arrangeret i samarbejde med Børneflokken og Pastoratsrådet. Sidste år, i 2017, satte vi ny besøgsrekord med 125 børn og 80 voksne. Til fastelavnsfesten i 2018 var der et lille fald i antallet af deltager, 120 børn og 70 voksne, måske fordi det i år var den første søndag i vinterferien? Marts Borgerforeningen modtog en invitation fra Tvis Borgerforening vedr. et officielt landsbyklynge samarbejde. Begrundelsen var, at Tvis ønskede at etablere en bred klynge fordi en sådan vil stå stærkt overfor kommunen, også ved ansøgninger mm. Denne invitation ville betyde at den uofficielle Landsbyklynge som allerede består mellem netop Tvis, nr. Felding og Husby og som er etableret igennem Landsbylaboratoriet til fordel for vidensdeling og kulturudveksling skulle overgå til Borgerforeningen. Bestyrelsen drøftede nøje denne invitation og besluttede at takke nej til invitationen med den begrundelse, at Idom-Råsted i et sådan officielt samarbejde vil kunne blive blandet ind i kontroverser på vegne af andre landsbyer, ligeledes synes formuleringen om at stå stærkt MOD kommunen ikke konstruktiv. Idom-Råsted har et sundt og konstruktivt samarbejde med Kommunen og vi ønsker ikke at risikerer dette. Det skal nævnes at der eksisterer et glimrende og konstruktivt samarbejde mellem fodboldklubberne i Idom-Råsted og Nr. Felding. Lystfiskerprojektet kom for alvor i omdrejninger efter en del politisk og forvaltningsmæssigt tummel. Projektet modtager ,- fra Kommunen Og tilsagn om ,- fra LAG (Lokal Aktions Gruppe) men desværre afslag fra FLAG. (Fiskeri- LAG) ,- fra dansk industri og Skadeservice i Aulum Borgerforeningen bevilger ,- Plexus ,- Så manglede der bare tilladelse fra Erhvervsstyrelsen ift. opførelse af hytter til overnatning ved PLEXUS. Borgerforeningens Pizzaovne Alias Biennalevognen byggedes færdige med sider og halvtag med stor hjælp fra Idom EL og en håndfuld frivillige. Finn murer har pudset begge ovne op grundet revner og de fremstår nu om muligt pænere end før.

2 April Fiskehytterne kommer på plads og jeg vil lige læse kronologien op for jer ift. til den indsats der er lagt i dette projekt. Kronologi: 27. september 2016 Ideen opstår under inspirations og dialogaften om udvikling i landdistrikterne. Afholdt af LAG Holstebro Struer og Holstebro Kommune. 27. november 2016 første møde i med HOF Henover november og december bliver projektet beskrevet og ansøgning til Turismepuljen sendes den 5/12. Derudover så indledes der kontakt til lodsejere, dog med forbehold grundet usikkerheden omkring finansiering. Sidst i dec. ansøgning om byggetilladelse indsendes til Holstebro Kommune. 3 januar afslag fra turismepuljen. 17. Januar. LAG ansøgning indsendes Den 25 januar afholdes møde med udvalg for Erhverv og turisme, som tildeler projektet ,- Den 26. Januar, tilsagn om ,- fra LAG Den 28 januar tilsagn om et sponsorat på ,- fra Dansk industri og skadeservice Aulum 31. januar, besked fra Holstebro Kommune om at projektet kan forvente en tilladelse til opsætning af hytter. 8 februar afholdes møde med lodsejere, positive og meget interesserede lodsejere. Arbejdet med website sættes i gang med en deadline 1.marts 9. februar indsendes ansøgning til Nordea fonden 22. februar. Endelig tilladelse fra Kommune, nu mangler undtagelse af sommerhusloven fra Erhvervsstyrelsen. 22. februar. Ansøgninger til Friluftsrådet og FLAG sendes. 1. marts. Hjemmesiden leveres og oversættelsen til den tyske version sættes i gang hos vores lokale tysker. 6. marts foredrag med Kenny Frost på premieredagen i hus.

3 8. marts facebook siden går i luften, dog med forbehold da der endnu ikke er kommet svar fra Erhvervsstyrelsen 10. marts Erhvervsstyrelsen rykkes for svar. Der gives samme dag afslag på ansøgning om undtagelse af sommerhusloven for hytterne. Projektet kan altså ikke få de nødvendige tilladelser til udlejning af hytter. Samme dag 10. Marts, kontaktes vi af jurist fra Erhvervsstyrelsen, som vil genoverveje afslaget, hvis der jf. projektet er tale om B&B koncept. Og ikke blot udlejning. 17. marts. Endelig tilladelse til at udleje hytterne under B&B koncept fra Erhvervsstyrelsen 19. marts omtale i Dagbladet 24. marts indslag i p4 24. marts. Endelig landzone tilladelse fra Holstebro Kommune. 31. marts. Hytterne bliver leveret og opstillet. 4. april. Presse meddelelser udsendes. 6. april. Tilsagn om støtte på ,. fra Plexus 14. April hytterne står indflytnings klare (14 dage efter levering) 15. april Alt klargøres til den store sæsonpremiere. 16. april: laksesæsonen starter. 11. juli tilsagn om 25.00,- fra Nordea fonden 13 forskellige Virksomheder har været og er involveret i projektet Bmc, Hjemmeside A-Z skilte, John thomsens vvs, UCH Holstebro, Idom El. Idom byg v. Finn Murer Korsholm. Skjern Jysk Stark Seatrout Vognmand Ejler chr Knudsen Dansk industri og skadeservice Aulum Skousen

4 Mere en 35 frivillige har været og er involveret Der er lagt over 1000 frivillig timer i hyttebyggeriet og projektet samlet set. Største laks. 17,6 kg og 121 cm. Hytternes drift overdrages formelt til Plexus. Landsbymødet. Under Landsbylaboratoriet blev afholdt den 29. april Det forløb rigtig godt med 12 spændende taler fordelt på forskellige steder rundt i Idom, som deltagerne kunne gå rundt til. Rigtig god stemning og god forplejning. Dog var tilslutningen ikke så høj som håbet og dette skal der arbejdes målrettet på at forbedre i Men en rigtig god start for konceptet. Borgerforeningen købte nye vimpler til flagstængerne ved by-indgangene, samt bolde til multibanen ved Plexus. Maj. Borgerforening indsendte høringssvar vedr. vindmøller i Blæsbjerg, hvori der tilkendegives opbakning på baggrund af indgået aftale mellem Vindteam og Idom-Råsted Borgerforening. På opfordring fra Borgerforeningen, etableredes der i maj måned sikkerhedsforanstaltninger og fartdæmpning i form af chikaner og ekstra skiltning på Idomlundvej og Idom Kirkevej. Juni. Ekstraordinært bestyrelsesmøde i Idom-Råsted Borgerforening den 14/ Baggrund: Der var i Råsted opstået en pludselig modstand blandt et ukendt antal borgere mod Vindteams vindmølleprojekt i Blæsbjerg. Borgerforeningen er i denne forbindelse blevet midtpunkt i modstanden, grundet Foreningens aftale med Vindteam indgået 25. marts Ejerlauget Lilleåvej i Råsted havde den i denne forbindelse rettet henvendelse til Borgerforeningen og udtrykte deres utilfredshed med indgåelsen af aftalen med Vindteam og utilfredshed over manglende information til Ejerlaugets medlemmer vedr. aftalen med Vindteam. Derudover opfordrede Ejerlauget Bestyrelsen til at trække sig ud af aftalen med Vindteam. Uddrag fra Konklusion på ekstraordinært bestyrelsesmøde. Som det fremgår af kronologi på Hjemmesiden, så har Borgerforeningen hele vejen igennem ønsket åbenhed omkring aftalen, samt overholdt sine forpligtelser ift. at informere om Foreningens aktiviteter. Det fremgår ligeledes at borgerforeningen ikke har modtaget en eneste indsigelse mod aftalen med Vindteam i mere end 3 år. Bestyrelsen for Borgerforeningen har på baggrund heraf besluttet, at holde fast i aftalen med Vindteam.

5 Det betyder at Idom-Råsted Borgerforening fortsat vil have en aftale med Vindteam og dermed være sikret et årligt beløb de næste 20 år, hvis Holstebro Kommune og Byråd beslutter at projektet kan realiseres. Bestyrelsens kommentarer til situationens forløb siden juni 2017: Disse møller har affødt en del opmærksomhed rettet mod Borgerforeningen og særligt bestyrelsen. Bestyrelen har i div. medier kunne læse om og følge ret stærke holdninger og beskyldninger mod foreningen og bestyrelsen. Beskyldninger om manglende information og insinueringer om, at bestyrelsen skulle have urene hensigter, samt urene relationer til både Vindteam og forvaltninger i Kommunen. Bestyrelsen tager enstemmigt afstand fra alle beskyldninger og insinueringer Og tager ligeledes afstand fra den til tider uordentlige tone der er brugt i debatten. Bestyrelsen har indtil starten af juni 2017, med god grund, handlet efter at opbakningen var der, da vi ikke har modtaget en eneste indsigelse trods åbenhed og løbende information om aftalen Da modstanden så opstår stiller bestyrelsen sig selv det samme spørgsmål som for 4 år siden? Ønsker vi en økonomisk kompensation eller ej - såfremt der rejses møller i Blæsbjerg? Og hertil var svaret det samme som for 4 år siden. Ja vi ønsker kompensation hvis der rejses møller. Derfor besluttede bestyrelsen at bevare opbakningen til møllerne, fordi projektet var så fremskredet som det var, og at sandsynligheden for at møllerne ville blive rejst var stor. Bestyrelsen har forstået, at ikke alle er for denne indgåede aftale. Og vi i Bestyrelsen er oprigtige ærgerlige og kede af den situation, som det har skabt i vores lokalsamfund, samt at der er medlemmer af foreningen, som ikke i tilstrækkelig grad, har følt sig oplyst om aftalen. Men vi vil bede jer eller de, som er imod eller skuffede, om at være det på en konstruktiv måde og hvis muligt prøve at se fremad, sådan, at der i vores lokalsamfund, i vores foreninger, på golfbanen, over hækken og generelt når man mødes i Idom og Råsted, kan tales, om alt det gode der foregår i vores lokalområde, fremfor mistro og uvenskaber over 4 vindmøller. Vi holder af holdninger, handlekraft og initiativer, men bestyrelen tror og håber også på, at der skal langt mere end 4 møller til at splitte vores lokalsamfund. Vi opfordrer inderligt til, at vi alle benytter denne lejlighed til, at skabe yderligere dialog og samarbejde på kryds og tværs i vores lokalsamfund. Samarbejde som kan afspejle de holdninger, ideer og den energi vores lokalsamfund indeholder. Vi tror stadig på, at vi i fællesskab kan bevare et fantastisk lokalsamfund i udvikling. Sankt hans. Sankt Hans festen blev traditionstro afholdt den 24. juni og i år med Anne Mette Grønbæk som båltaler. Der var ca. 70 voksne og 20 børn til spisning og efterfølgende mindst 150 personer ved bålet.

6 Spejderne var igen i år vært for bål og snobrød. August Repræsentanter fra bestyrelsen og skolen holdt møde med Kompan om området omkring skole og Plexus. Der arbejdes nu konkret med en multibane på græsplænen mellem skole og Plexus. Der afholdes byfest og tilslutningen var desværre ikke så høj som håbet. 140 til morgenmad og 50 til festen om aftenen. Festudvalget arbejder vist nok på, at der skal fejres både Idrætsforening og Plexus jubilæum i år. Henover sommeren kontaktedes Borgerforeningen af en forskergruppe fra Aarhus universitet, kontakten omhandlede den meget omtalte ulvesituation i området. Kort sagt ønskede dette hold via borgermøder og heraf arbejdsgrupper, at fremkomme med en forvaltningsplan for ulve i Danmark. Der lagdes fra start vægt på at undersøgelserne og arbejdet ikke skal ende ud i et for-ellerimod ulve, men i stedet en tilbundsgående undersøgelse af, hvordan ulven tilstedeværelse påvirker et område med alle betragtninger og udfordringer i fokus. Den 22. august afholdtes første borgermøde, og mere 40 personer meldte sig til at arbejde videre med denne forvaltningsmodel. Ligeledes vil der blive afholdt et borgermødet omkring Ulveprojektet d. 5. marts her i PLEXUS. Borgerforeningen tegnede sig ligeledes i slutningen af august som medansøger i en støtte erklæring til en større EU ansøgning om forskningsmidler i samarbejde med forskergruppen med Hans Peter Hansen i spidsen. Formålet med denne ansøgning var, at kunne fortsætte arbejdet på længere sigt. Projektet har sidenhen fået ,- bevilget på baggrund af denne ansøgning. September Borgerforeningen kontaktede Holstebro Kommunes Planafdeling vedr. området omkring Plexus. Området er kategoriseret som landzone og dette kan give udfordringer ved kommende ansøgninger. Planafdelingen meddeler, at man vil kigge på en ændring fra Landzone til Byzone når der modtages konkrete ansøgninger om projekter eller andet. Den 26. september vedtog Byrådet at der kan opstilles Vindmøller i Blæsbjerg. Borgerforeningen blev herefter ret hurtig informeret om, at der vil blive en meget kort ansøgningsfrist til midlerne fra Grøn ordning. Grøn ordning nedlægges den 21. februar grundet ny lovgivning vedr. tilskud til vindmøller. Kort tid efter Byrådets godkendelse af vindmøllerne kontaktedes Borgerforeningen af Vindteam, som informerer om salget af Blæsbjergprojektet til selskabet Eurowind.

7 Grunden til salget er manglende finansiering fra Vindteams side. Projektets fremskredne tidplan samt tvivl om tilskud til projekter i overgangsordningen har fået banken til at bakke ud af deres aftale. Denne situation stiller Vindteam i en situation med to muligheder, at sælge eller gå konkurs. Heldigvis for os, lykkedes det Vindteam at finde en køber, så aftalen med Borgerforeningen kunne løbe videre. Var projektet gået konkurs, var aftalen med Borgerforening med stor sandsynlighed blevet opløst og møllerne rejst af anden projektmager, som i fagsprog havde kunne gribe projektet og alle dens tilladelser og så køre videre. Jeg vil nu vise det aftaledokument som er indgået med Vindteam og senere hen overtaget af EuroWind. (Teksten vist på storskærm og læst op) Oktober Borgerforeningen fik med nød og næppe indsendt Grøn ordning ansøgning på Multibaner ved skolen på trods af den korte ansøgningsfrist. Arbejdet med ansøgningerne har været omfattende og meget tidspresset. Arbejdsgruppen for Lystfiskerprojektet inviterede den 31. oktober til sponsorevent for samarbejdspartnerne i projektet. Det var et godt arrangement hvor gruppen fik løftet sløret for fremtidige planer og visioner. Der var repræsentanter fra LAG, Byrådet og Kultur og Erhverv Holstebro Kommune. Ligeledes var Filialdirektør fra Nordea Fonden, Annette Kopp Jensen tilstede for at overrække en check på til projektet. November Borgerforeningens ansøgning ved Grønordning blev tilgodeset med ,- Derudover blev der givet tilsagn på ,- til cykelsti mellem Idom og Råsted til udvidelse af legepladsen i byskoven ,- til Holstebro Golfklub. Den 13. november var Borgerforeningen vært for et lokalt vælgermøde for områdets kandidater til Kommunalvalget. Gert Larsen var ordstyrer og der kom ca. 120 mennesker til arrangementet, hvor der blev diskuteret vidt forskellige emner. Det skulle senere vise sig at blive det største vælgermøde i Kommunen under dette kommunalvalg.

8 December Borgerforeningen støttede Idrætsforeningens juletræsfest med 3000,- Festen er blevet et ret populært tilløbsstykke, uanset om man er aktiv i Idrætsforeningen eller ej. Arbejdsgruppen for Lystfiskerprojektet indsendte i december ansøgning til Holstebro Kommune Turismepuljen. Der ansøges om midler til at markedsføre og profilere konceptet. Derudover besluttede arbejdsgruppen at nedsætte endnu en arbejdsgruppe med fokus på at udvikle Storålaksens hus. Et sted hvor lystfiskere kan mødes og udveksle historier, men samtidig en videnscentral om Storåen, naturen, området og laksen. Ideen er kompleks og udfordrende da huset skal rumme mange faciliteter og brugsformål ikke blot for lystfiskere men også for skole, Solkær og andre foreninger. Landsbylaboratoriet afholdte stor festuge kaldet Seahorses, myter og halmballer på havnen i Struer som et led i Aarhus 2017, Europæiske kulturby. Erika, Kai, Per, Helle og en masse andre fra Landsbylaboratoriet har igen stablet halmballer og sadlet hestene op. De fremførte over 14 dage syv forestillinger kaldet Saeta ved Havet i en stor lager hal på havnen og mange aktiviteter i omkring Struer. Omgivelserne er helt unikke og det samme var forestillingen, som tiltrak sig en masse opmærksomhed. Masser af tilskuere og en masse aktiviteter udover forestillingen. Det var Landsbylaboratoriets 3. store arrangement. Og jeg har fået Per og Kai til at bruge 5 min på at fortælle om projektet i Struer, samt den kommende Biennale til sommer. Det får de lov til lige efter min beretning. Januar Borgerforeningen afholdte møde med Idrætsforeningen, Fodboldafdelingen, Plexus, og repræsentanter fra andre igangværende arbejdsgrupper vedr. området omkring Plexus. Formålet med mødet er at komme frem til en langsigtet helhedsplan for området. Det besluttedes på mødet, at Borgerforeningen udarbejder et forslag for hele området, hvor de igangværende projekter er inddraget. Herefter indkalder Borgerforeningen til et nyt møde. Bestyrelsen påtænker at arbejde med denne opgave det kommende år. Bedrageriforsøg I januar 2018 forsøgte en eller flere ukendte personer at bedrage Borgerforeningen ved at skaffe sig adgang til foreningens mail, og sende en falsk besked fra formanden til kassereren om at overføre penge til en udenlandsk konto. Heldigvis var kassereren vågen, så det blev forpurret. Lystfiskerprojektet modtog ,- fra Holstebro Kommune Erhverv og Turisme. Pengene er øremærket til markedsføring og profilering af projektet.

9 Borgerforening har igennem året været i kontakt med Planafdelingen i Holstebro Kommune. Og i starten af januar modtog bestyrelsen forslag til lokalplan for det nye boligområde på Idom Kirkevej. Området er beliggende syd Plexus ned langs skolen til Idom Kirkevej. Februar Økonomiudvalget, samt teknik og miljø godkendte ny lokalplan nr for tæt-lav bebyggelse på Idom Kirkevej, Nu venter Byrådets endelige vedtagelse i Marts, hvorefter projektet vil blive sendt ud i en 8 ugers hørringsperiode. Borgerforeningen modtager besked fra Energinet om, at ansøgningen om ,- til Multibaner ved Skolen er bevilget og dermed færdigbehandlet inden fristens udløb. Opgørelse over hjemsøgte midler i forbindelse med igangværende aktiviteter og andet: Hjertestarter: 7000,- ALTIBOX ,- Landsbylaboratoriet (Biennalen mm.): LAG ,- Gentænk Landsbyen ,- Holstebro Kommune ,- Biennale vognen: ,- I alt: ,- Landsbylaboratoriet (Festugen i Struer): Aarhus ,- Lystfiskerprojekt: LAG ca ,- Holstebro Kommune 2017: ,- Holstebro Kommune 2018: ,- Dansk Industri og Skadeservice Aulum: ,- NORDEAFONDEN: ,- I alt: ,- Energinet - Multibaner ved skolen ,- Samlet beløb hjemsøgt via Borgerforeningen: ,- (EU-ansøgning Ifm. Ulveprojekt) ,- (Landsbylaboratoriet Billetindtægter) ,-

10 Det går rigtig godt for vores Forening og der er gang i rigtig mange ting, derfor vil bestyrelsen også under punkt 9 på dagsordenen, valg til bestyrelsen, foreslå Generalforsamlingen at udvide antallet af bestyrelsesmedlemmer med en eller 2 personer. Men dette vender vi tilbage til. Kai og Per får 5 minutter til at fortælle om den kommende Biennalen mm, da Landsbylaboratoriets aktiviteter er en del af Borgerforeningen og dermed beretningen. Beretning slut. Dennis Thiesen Formand Idom-Råsted Borgerforening.

Ekstraordinært bestyrelsesmøde i Idom-Råsted Borgeforening den 14/6-2017

Ekstraordinært bestyrelsesmøde i Idom-Råsted Borgeforening den 14/6-2017 Ekstraordinært bestyrelsesmøde i Idom-Råsted Borgeforening den 14/6-2017 Baggrund: Der er i Råsted opstået en pludselig modstand blandt et ukendt antal borgere, mod Vindteams vindmølleprojekt i Blæsbjerg.

Læs mere

Årsberetning fra Plexus 2017/18 Et landsbykultur og mad eksperimentarium

Årsberetning fra Plexus 2017/18 Et landsbykultur og mad eksperimentarium Årsberetning fra Plexus 2017/18 Et landsbykultur og mad eksperimentarium Et lokalt kraftcenter med over 75.000 brugere og besøgende årligt og med over 300 arrangementer i og ud af huset årligt. Hvad er

Læs mere

PROGRAM DECEMBER

PROGRAM DECEMBER PROGRAM 2-16. DECEMBER WWW.LANDSBYLABORATORIET.DK SEAHORSES - MYTER OG HALMBALLER LANDSBY LABORATORIET IDOM-RÅSTED - WWW.LANDSBYLABORATORIET.DK - FIND OS PÅ 14 dages kulturelt festfyrværkeri på industrihavnen

Læs mere

AFTALE OM BLÆSBJERG VINDMØLLEPROJEKT

AFTALE OM BLÆSBJERG VINDMØLLEPROJEKT AFTALE OM BLÆSBJERG VINDMØLLEPROJEKT MELLEM Vindteam ApS Under Linden 29, 7500 Holstebro CVR-nr. 35 39 59 03 (herefter "Udvikler") OG Idom-Råsted Borgerforening v. formand Dennis Thiesen Kofeltvej 14 7500

Læs mere

GreenLand. Projekt grønt landdistrikt. Det Energipolitiske Udvalg (2. samling) EPU alm. del - Bilag 146 Offentligt. Version 1.6. 2.

GreenLand. Projekt grønt landdistrikt. Det Energipolitiske Udvalg (2. samling) EPU alm. del - Bilag 146 Offentligt. Version 1.6. 2. Det Energipolitiske Udvalg (2. samling) EPU alm. del - Bilag 146 Offentligt GreenLand Projekt grønt landdistrikt Version 1.6 2. marts 2008 Udarbejdet af sogne- og borgerforeningerne i: Lyne, Foersum, Sdr.

Læs mere

Formandsberetning Fjaltring-Trans beboerforening 2018.

Formandsberetning Fjaltring-Trans beboerforening 2018. Formandsberetning Fjaltring-Trans beboerforening 2018. Bestyrelsen ser det som en af sine primære opgave, at holde en god kontakt til Lemvig kommunes embedsmænd og politikker. Vi forsøger at være tovholdere

Læs mere

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015.

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt Skovengen i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. Vindmøllepark Skovengen Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. I fordebatperioden har du mulighed for indsende synspunkter og

Læs mere

Generalforsamling30/4 2012

Generalforsamling30/4 2012 Generalforsamling30/4 2012 Dagsorden 1. valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Godkendelse af beretning 4. Aflæggelse af årsregnskab for 2011 5. Godkendelse af årsregnskab for 2011 6. Budget og

Læs mere

Ansøgningsskema til Turismepulje 2018

Ansøgningsskema til Turismepulje 2018 Ansøgningsskema til Turismepulje 2018 Ansøgning om tilskud under Turismepulje 2018 skal indsendes til Holstebro Kommune på mail: kommunen@holstebro.dk att.: Turismepuljen 2018. Udvalget for Erhverv og

Læs mere

Referat fra Borgermøde den 15. marts 2011:

Referat fra Borgermøde den 15. marts 2011: 1 Referat fra Borgermøde den 15. marts 2011: Der var 28 borgere tilstede. Formand Ole Lange bød velkommen, og vi gik herefter til dagsordenen Punkt 1. Valg af dirigent: Åge Bonde blev foreslået og valgt.

Læs mere

Bestyrelsens beretning på repræsentantskabsmødet den 15. juni 2011

Bestyrelsens beretning på repræsentantskabsmødet den 15. juni 2011 Bregnegårdshaven 7-5700 Svendborg - telefon 62 21 19 76 - fax 6220 1010 Bestyrelsens beretning på repræsentantskabsmødet den 15. juni 2011 Jeg har gennem de seneste år indledt beretningen med omtale af

Læs mere

Årsmøde i Grimstrup Lokalråd 19. november 2007

Årsmøde i Grimstrup Lokalråd 19. november 2007 Årsmøde i Grimstrup Lokalråd 19. november 2007 1. Valg af dirigent Per Strand blev valgt uden modkandidat. Konstaterede herefter at årsmødet vat lovligt indkaldt via Bramming Ugeavis. 2. Valg af stemmetællere

Læs mere

Vi sparer på pengene indtil FRIG midlerne bliver frigivet.

Vi sparer på pengene indtil FRIG midlerne bliver frigivet. Referat af bestyrelsesmøde Tirsdag d. 29. marts 2016, kl. 17.00 Tilstede: Afbud: Referat: Janne E. Andersen, Jens Dalsgaard, Anni Hørringsen, Yvette Larsen, Esther Haugaard, Kirsten Torp, Fouzia Awala,

Læs mere

Lad os derfor benytte lejligheden til at fortælle lidt om det der rører på sig i Sommerlandet.

Lad os derfor benytte lejligheden til at fortælle lidt om det der rører på sig i Sommerlandet. Kære Beboere i Sommerlandet. Vinteren har langt om længe sluppet sit tag, lyset og duften af forår har, over natten, erstattet mørket og kulden, en ny sæson i Sommerlandet banker på. Lad os derfor benytte

Læs mere

LANDSBY LABORITORIET - Vi går den lige vej med skæve idéer.

LANDSBY LABORITORIET - Vi går den lige vej med skæve idéer. LANDSBY LABORITORIET - Vi går den lige vej med skæve idéer. Introduktion til Landsby Laboratoriet Med udgangspunkt i vores landsby Idom-Råsted vil vi lave landsby laboratoriet, hvor landsbyens DNA sættes

Læs mere

Borgerforening vedtægter

Borgerforening vedtægter Borgerforening vedtægter Vedtægter for Idom-Råsted Borgerforening 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Idom-Råsted Borgerforening. Stk. 2. Foreningens hjemsted er Idom-Råsted. 2. Formål Stk.

Læs mere

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag.

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag. Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2015 Velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Administrationspraksis for grøn ordning. Teknik- og Miljøforvaltningen, januar 2013

Administrationspraksis for grøn ordning. Teknik- og Miljøforvaltningen, januar 2013 Administrationspraksis for grøn ordning Teknik- og Miljøforvaltningen, januar 2013 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning...3 2. Anvendelsesmuligheder for pengene...3 3. Geografisk fordeling af VE-midlerne...3

Læs mere

Hus- og Grundejerforeningen Lystrup Strand

Hus- og Grundejerforeningen Lystrup Strand Hus- og Grundejerforeningen Lystrup Strand Referat fra ordinær generalforsamling, lørdag 11. juni 2016 1. VALG AF DIRIGENT Formanden Arne Munk bød velkommen til årets generalforsamling i Amerikanerhuset,

Læs mere

Projektbeskrivelse. Øster Snede Aktivitetspark

Projektbeskrivelse. Øster Snede Aktivitetspark Projektbeskrivelse Øster Snede Aktivitetspark Sole IF Aktivitetspark Missionshus Skole, SFO og børnehave 1. Projekttitel Øster Snede Aktivitetspark Placering: Ribevej 65, Øster Snede, 8723 Løsning i Hedensted

Læs mere

Sponsorater og branding

Sponsorater og branding Branding og Sponsorater Vi tilbyder mange muligheder for branding og sponsorater, så kontakt os gerne så sætter vi den helt rigtige pakke sammen til jer således I sikrer jer en perfekt profilering både

Læs mere

Herstedvester Grundejerforening

Herstedvester Grundejerforening Herstedvester Grundejerforening Referat af ekstraordinær generalforsamling 20/11-2018 Dagsorden: Referent: Poul 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen foreslår Per Møller 2. Valg af stemmetællere. Bestyrelsen

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Åstrup Forsamlingshus

Åstrup Forsamlingshus Beretning 2014 Tuborgfondet Vi har, i anledning af husets 90 års fødselsdag den 18. marts 2015, søgt Tuborgfondet om tilskud til nye stole og borde. Som I jo alle ved, har Tuborgfondet imødekommet vores

Læs mere

Resumenotat. Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd P

Resumenotat. Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd P Side 1/9 Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd 01.02.05-P16-4-17 Dato: 24-05-2018 Resumenotat Kommentering af høringssvar - kommuneplantillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1137 for et boligområde

Læs mere

a. Status på økonomi/budget 2014. JN holder tæt kontakt med Marianne og med banken.

a. Status på økonomi/budget 2014. JN holder tæt kontakt med Marianne og med banken. Referat: Bestyrelsesmøde nr. 16 skoleår 13/14 den 6. februar 2014 Tilstede: Per Zacho PZ, Kirsten Thomsen KT, Vivi Kristensen VK, Gull-Britt Jepsen GJ, Grethe Nielsen GN, John Noe JN, Karsten Olsen KO,

Læs mere

Resumenotat. Holstebro Byråd

Resumenotat. Holstebro Byråd Side 1/6 Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd 01.02.05-P16-4-17 Dato: 24-05-2018 Resumenotat Kommentering af høringssvar - kommuneplantillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1137 for et boligområde

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i VTK

Referat fra Generalforsamling i VTK Referat fra Generalforsamling i VTK Dato Tirsdag d. 13. marts 2014 Indkaldt af Sted Palle Klubbens lokaler Deltagere Antal stemme berettigede 12 Referent Palle Punkt 1.Valg af dirigent Dirigent Indkaldelse

Læs mere

Mødereferat af Generalforsamling i Kvistgård-Nyrup Borgerforening Mandag den 23. november 2015 kl. 19.30

Mødereferat af Generalforsamling i Kvistgård-Nyrup Borgerforening Mandag den 23. november 2015 kl. 19.30 Tilstede: 11 borgere ud over en del af bestyrelsen Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent 3. Beretning. 4. Regnskab forelægges til godkendelse. 5. Valg i henhold til lovene ( 7) 6. Indkomne

Læs mere

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs GUIDE Sådan holder I en Frivilligbørs Udskrevet: 2016 Indhold Sådan holder I en Frivilligbørs...................................................... 3 2 Guide Sådan holder I en Frivilligbørs Denne guide

Læs mere

FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION

FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION 2 INDHOLD 4 6 8 12 14 15 1. FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION 2. INDSATSOMRÅDER 3. FREMTIDIGE MULIGHEDER 4. SAMARBEJDE MED FAVRSKOV KOMMUNE 5. ORGANISERING 6. KONTAKTOPLYSNINGER

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014

Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014 Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014 Formanden v. Poul Henning byder velkommen og præsenterer bestyrelsen. Tilstede fra bestyrelsen er; Kenni Thunø, Torben Olsen,

Læs mere

Den grønne ordning. Uddeling af midler fra den Grønne Ordning i Randers Kommune

Den grønne ordning. Uddeling af midler fra den Grønne Ordning i Randers Kommune Den grønne ordning Uddeling af midler fra den Grønne Ordning i Randers Kommune 05.09.2017 Vi er her Potentielt 12-14 mio. Hvis; byrådet vedtager forslag til lokalplan for 46 vindmøller ved Overgaard møllerne

Læs mere

EKIF Bestyrelsesmøde nr. 1 (19)

EKIF Bestyrelsesmøde nr. 1 (19) EKIF Bestyrelsesmøde nr. 1 (19) d. 15.01 16 REFERAT Deltagere: Casper, Tommy og Thore (fodbold), Anne Marie, Majbrit og Susan (håndbold), Marcus (badminton), Ib F. N. Ann Referat ifølge dagsorden: Velkommen

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde tirsdag d. 14. april i Skibet Sognehus

Referat fra bestyrelsesmøde tirsdag d. 14. april i Skibet Sognehus Referat fra bestyrelsesmøde tirsdag d. 14. april 2014 19.00 21.30 i Skibet Sognehus Deltagere: Anne Vibeke, Michael, Morten (ordstyrer), Keld, Kurt, Johnny, Claus og Anders (referent) 1. Velkommen til

Læs mere

Referat af borgermødet d i Kundby Forsamlingshus

Referat af borgermødet d i Kundby Forsamlingshus Referat af borgermødet d. 10.9.2018 i Kundby Forsamlingshus Til stede: 31 borgere + 3 repræsentanter fra Holbæk Kommune Velkomst v/ Susanne Information om, at Svend Erik Saksund er død 1 Nekrolog oplæst

Læs mere

Hej Jørgen! Jeg har her skrevet tidslinien for ansøgningsprocessen

Hej Jørgen! Jeg har her skrevet tidslinien for ansøgningsprocessen Udvalget for Landdistrikter og Øer 2012-13 ULØ Alm.del Bilag 195 Offentligt Hej Jørgen! Jeg skriver til dig i min egenskab af formand for Grønbjerg-Langelund Lokalråd, og i dette tilfælde, også som den

Læs mere

Formandens beretning 2012

Formandens beretning 2012 Formandens beretning 2012 Sidste generalforsamling o Vinsmagning og oste-pølsebord Sidste generalforsamling blev lidt af et tilløbsstykke. Dette kunne selvfølgelig skyldes de spændende emner, der var på

Læs mere

Referat af Formands-sekretær-møde 10. juni 2014. Distrikt 4.

Referat af Formands-sekretær-møde 10. juni 2014. Distrikt 4. Referat af Formands-sekretær-møde 10. juni 2014 Distrikt 4. Velkommen! Flot fremmøde fra alle 12 klubber, en enkelt sekr. manglede (men hun var også sekr. sidste år), og en enkelt stand-in. Præsentation

Læs mere

Åstrup Forsamlingshus

Åstrup Forsamlingshus Beretning for 2017 Udlejning & medlemmer Årets udlejning lå i 1. halvår normalt, men i 2. halvår er der rigtig mange udlejninger. Det ser ud til at fortsætte i 2018, så det er positivt. Medlemstallet ligger

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Sådan fungerer afdelingsmødet

Sådan fungerer afdelingsmødet Kære afdelingsbestyrelse DUAB-retningslinie nr. 12 til afdelingsbestyrelserne: Sådan fungerer afdelingsmødet Hellerup 20.05.2008 DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har

Læs mere

8) Behandling af indkomne forslag. Eventuelle forslag skal være bestyrelsen i hænde senest den 24. april 2014.

8) Behandling af indkomne forslag. Eventuelle forslag skal være bestyrelsen i hænde senest den 24. april 2014. CONTRA DANCE PARTNERS Referat af generalforsamling afholdt torsdag den 8. maj 2014 kl. 19.00 på Roskilde Kro, Albertslund Dagsorden ifølge vedtægterne: 1) Valg af dirigent 2) Valg af referent 3) Formandens

Læs mere

Solpark Flarup DEBATOPLÆG

Solpark Flarup DEBATOPLÆG Solpark Flarup DEBATOPLÆG December 2018 SOLCELLEOMRÅDE Foreslået placering af Solpark Flarup Baggrund for projektet Thisted Kommune har modtaget en ansøgning om at opføre en solcellepark ved Flarup, sydvest

Læs mere

Referat af generalforsamling i Østre Parkvej Ringsted

Referat af generalforsamling i Østre Parkvej Ringsted Referat af generalforsamling i Østre Parkvej Ringsted Den 5/3-2014 i Ringsted hallens cafeterias mødelokale. Tilstede: 12 personer fra ØP nr. 40, 48, 55, 73, 86, 91, 94, 115, 116, 122. Pkt 1: Valg af dirigent.

Læs mere

Medlemsmøde om projekt Nyt klubhus torsdag d kl. 19 i ungdomsafdelingen

Medlemsmøde om projekt Nyt klubhus torsdag d kl. 19 i ungdomsafdelingen Medlemsmøde om projekt Nyt klubhus torsdag d. 30.8.18 kl. 19 i ungdomsafdelingen Velkomst ved Jan Jensen Velkomst og præsentation af dagsorden Flemming Larsen: Resume ved FL. Præsentation af tegninger

Læs mere

Torsdag d. 27. april 2017 kl

Torsdag d. 27. april 2017 kl Mødedato: Mødested: Torsdag d. 27. april 2017 kl. 17.00 Nr. Rind forsamlingshus, Kirkevej 2, Nr. Rind 8832 Skals. Deltagere: Bestyrelsesmedlemmer: Lone Frandsen Karsten Villadsen Anne Berggreen Federer

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 30. januar 2012 kl. 19.00 Sted: Fåborg, Fåborghus Deltagere: Troels Sandager, Jesper Christiansen, Connie Ibsen, Birthe Skovbjerg Jens Peter Christensen, Lars Bo Niels Jørgen Nielsen,

Læs mere

Iktyosisforeningens 10 års jubilæum

Iktyosisforeningens 10 års jubilæum IKTYOSISFORENINGEN Iktyosis en gruppe af arvelige hudsygdomme Iktyosisforeningens 10 års jubilæum sommerarrangement 1.-2. juni 2013 på Hvidbjerg Strand Iktyosisforeningen har i år eksisteret i 10 år. Det

Læs mere

Offentligt borgermøde

Offentligt borgermøde Offentligt borgermøde Udbyneder Forsamlingshus Mandag den 24. april 2017 46 nye vindmøller ved Overgaard Randers Kommune Aftenens program, kl. 19.00 21.00 Velkommen, v. RK chef for Plan, Byg og Veje, Rune

Læs mere

Uddybende oplysninger til ansøgning om mølleområde Holmen

Uddybende oplysninger til ansøgning om mølleområde Holmen 03-03-2015 Ringkjøbing-Skjern Kommune Land, By og Kultur Planlægning Att. planlægger Jeanette Jeppesen Uddybende oplysninger til ansøgning om mølleområde Holmen På vegne af ansøger og bygherre Vindmølledrift

Læs mere

Beretning fra Stouby og Omegns Lokalråd for perioden 28. april 2009 til 13. april 2010.

Beretning fra Stouby og Omegns Lokalråd for perioden 28. april 2009 til 13. april 2010. Beretning fra Stouby og Omegns Lokalråd for perioden 28. april 2009 til 13. april 2010. I året der er gået har bestyrelsen arbejdet med mange spændende opgaver. Vores største opgave har været projekt udvikling

Læs mere

Generalforsamling i Henne golfklub Torsdag, den 23. november Velkommen til Jer alle velkommen til vores revisor Jesper Clausen og til

Generalforsamling i Henne golfklub Torsdag, den 23. november Velkommen til Jer alle velkommen til vores revisor Jesper Clausen og til Generalforsamling i Henne golfklub Torsdag, den 23. november 2017. Velkommen til Jer alle velkommen til vores revisor Jesper Clausen og til bestyrelsen for Henne golfbane a/s Først det sportslige. Vi har

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Frederikssund Landsbyråd mandag den 27.10.2014 i Skuldelev Hallen

Referat fra generalforsamling i Frederikssund Landsbyråd mandag den 27.10.2014 i Skuldelev Hallen Referat fra generalforsamling i Frederikssund Landsbyråd mandag den 27.10.2014 i Skuldelev Hallen 31.10.14 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Forelæggelse af revideret regnskab 4.

Læs mere

Referat af generalforsamling

Referat af generalforsamling Referat af generalforsamling Golfvængets grundejerforening 29. april 2014 Bestyrelsen fremsender hermed referat fra årets generalforsamling. Mødet blev afholdt på formandens adresse. Følgende husstande

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen den 25. februar 2016 kl i Skeltofteparkens Selskabslokaler, Teglgårdsvej 321 kælderen, 3050 Humlebæk

Referat fra generalforsamlingen den 25. februar 2016 kl i Skeltofteparkens Selskabslokaler, Teglgårdsvej 321 kælderen, 3050 Humlebæk Referat fra Generalforsamlingen den. 25. februar 2016 SLETTEN FRITIDSFISKERLAUG Referat fra generalforsamlingen den 25. februar 2016 kl. 18.00 i Skeltofteparkens Selskabslokaler, Teglgårdsvej 321 kælderen,

Læs mere

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs GUIDE Sådan holder I en Frivilligbørs Udskrevet: 2019 Indhold Sådan holder I en Frivilligbørs...................................................... 3 2 Guide Sådan holder I en Frivilligbørs Denne rådgivningsguide

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Kundby Lokalforum Onsdag. D. 12.2.18, kl. 10 Hos Søren, Trønningevej 14A, Kundby Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsordenen - OK 2. Godkendelse af referat fra sidste bestyrelsesmøde

Læs mere

Referat af generalforsamling kl på Blære Skole

Referat af generalforsamling kl på Blære Skole Referat af generalforsamling 20-01-2016 kl. 19.00 på Blære Skole 1. Valg af dirigent: Børge Degn bliver valgt, og konstaterer at generalforsamlingen er lovligt indkaldt. Formandens beretning 2015 Velkommen

Læs mere

Vindmøller ved. Østrup

Vindmøller ved. Østrup Velkommen Vindmøller ved Østrup Dagsorden Velkomst og præsentation v/otto Kjær Larsen, Næstformand for Teknik- og Miljøudvalget Gennemgang af områdeudpegning, proces og lovkrav v/ Kell Agerbo, Teamleder,

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Mundtlig beretning for landsforeningen Folkevirke

Mundtlig beretning for landsforeningen Folkevirke Mundtlig beretning for landsforeningen Folkevirke I forlængelse af min skriftlige beretning vil jeg knytte nogle få yderligere bemærkninger. Når man læser den samlede, skriftlige beretning, er det tydeligt,

Læs mere

Generalforsamling. mandag den 28. november 2011 kl. 19.30 i Multihuset Referat

Generalforsamling. mandag den 28. november 2011 kl. 19.30 i Multihuset Referat Generalforsamling. mandag den 28. november 2011 kl. 19.30 i Multihuset Referat Dagsorden iflg. vedtægterne: 1. Valg af ordstyrer: Tage Kristensen 2. Valg af skriftsfører: Lars Barslund 3. Formandens beretning:

Læs mere

Ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde kl Tilstede: Rikke, Martin, Magnus, Louise, Anders og Lis.

Ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde kl Tilstede: Rikke, Martin, Magnus, Louise, Anders og Lis. Ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde 19-10-2016 kl. 20-22 Tilstede: Rikke, Martin, Magnus, Louise, Anders og Lis. Motivation Der er konstateret et muligt brud på tegningsretten, vedtægterne og muligvis

Læs mere

2. Beretning Præsentation af bestyrelsen: Den består af Hanne Johansen (kasserer), Lars Elsgaard (webmaster), Peter Eg og Jan Nielsen (sekretær).

2. Beretning Præsentation af bestyrelsen: Den består af Hanne Johansen (kasserer), Lars Elsgaard (webmaster), Peter Eg og Jan Nielsen (sekretær). Generalforsamling, Grundejerforeningen Mosen, 26/2 2014 Tilstede: 18, 27, 14, 20, 41, 37, 42, 28, 26, 31, 29, 15, 10, 19 og 13. 1. Valg af dirigent Henrik nr. 20 vælges som dirigent 2. Beretning Præsentation

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 19. november 2017: Opsamling fra evalueringsmøde den 7. november 2017 mødeleder Gregers.

Bestyrelsesmøde den 19. november 2017: Opsamling fra evalueringsmøde den 7. november 2017 mødeleder Gregers. Bestyrelsesmøde den 19. november 2017: Opsamling fra evalueringsmøde den 7. november 2017 mødeleder Gregers. 1. Velkomst ved Bestyrelsen (Øjvind) Øjvind bød velkommen. Info om vintertræning 2017-2018 (1/10

Læs mere

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Udvikling Stevns 2016

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Udvikling Stevns 2016 Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Udvikling Stevns 2016 Mandag den 11. april 2016 kl. 18-20 i Tinghuset, Algade 8, 4660 Store Heddinge Alle medlemmer er velkomne og er du interesseret kan du

Læs mere

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Tirsdag den 29. marts 2011 kl. 9.30-16. 2. maj 2011 Tilstede

Læs mere

Åstrup Forsamlingshus

Åstrup Forsamlingshus Beretning 2013 Spisning På generalforsamlingen i marts 2013, havde vi forsøgt med mad før generalforsamlingen. Det var en succes, som de der deltog mente, vi skulle fortsætte med. Vi fortsætter derfor

Læs mere

Procedure for etablering af nye aktiviteter

Procedure for etablering af nye aktiviteter Procedure for etablering af nye aktiviteter Styregruppen for døgninstitutioner Indholdsfortegnelse 1. Formål.... 1 2. Første kontakt.... 1 3. Samarbejdsaftalen... 2 4. køreplan... 3 5. rekruttering af

Læs mere

Landsbylauget Fløng Sogn

Landsbylauget Fløng Sogn REFERAT AF BESTYRELSESMØDE NR. 25 24. september 2013 19:30 21:30 Engvadgård DELTAGERE: AFBUD: Brian,, E, Leif, Lars og Kenth Dagsorden jf. forretningsorden: 1. Valg af referent 2. Opfølgning på referater

Læs mere

Beretning til Borgerforeningen Orø Forsamlingshus Generalforsamling den 14. februar 2018.

Beretning til Borgerforeningen Orø Forsamlingshus Generalforsamling den 14. februar 2018. Beretning til Borgerforeningen Orø Forsamlingshus Generalforsamling den 14. februar 2018. Så er der atter gået et år i Orø forsamlingshus 110 års historie. Hvor der er tradition for på generalforsamlingen

Læs mere

Generalforsamling i Udviklingsrådet Hellevest

Generalforsamling i Udviklingsrådet Hellevest Tirsdag den 8. marts 2016 kl. 19.00 På Næsbjerghus Dagsorden: 1. Valg af dirigent: Kim Andersen valgt 2. Valg af referent Bjarne Tarp valgt 3. Aflæggelse af beretning om udviklingsrådets virke i det forløbne

Læs mere

Da vindmøllerne bliver 149,9 meter høje, er afstandskravet på minimum 4 gange møllens højde overholdt.

Da vindmøllerne bliver 149,9 meter høje, er afstandskravet på minimum 4 gange møllens højde overholdt. HØRINGSSVAR I forbindelse med den offentlige høring vedrørende forslag til Lokalplan 405 og Tillæg 68 til Kommuneplan 2013-2025 for et område til vindmøller ved Hejmdal/Påbøl ønsker vi hermed på vegne

Læs mere

Vedtægter for foreningen Vesterhavsklyngen CVR

Vedtægter for foreningen Vesterhavsklyngen CVR 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Vesterhavsklyngen. Landsbyklyngen omfatter de 5 lokalsamfund Staby, Sdr. Nissum, Thorsminde, Husby og Madum beliggende i Holstebro Kommune. 2 Formål Landsbyklyngens

Læs mere

Energipark ved St. Soels. - vindmølle- og solcelleanlæg. Indkaldelse af idèer og forslag PLANAFDELINGEN PLANAFDELINGEN

Energipark ved St. Soels. - vindmølle- og solcelleanlæg. Indkaldelse af idèer og forslag PLANAFDELINGEN PLANAFDELINGEN Energipark ved St. Soels - vindmølle- og solcelleanlæg Fem af de i alt syv vindmøller set fra Lundby syd for vindmølleområdet. Vindmøllerne er visualiseret med en rotor på 126 meter i diameter. PLANAFDELINGEN

Læs mere

Formandsberetning i HBH 2015.

Formandsberetning i HBH 2015. Velkommen til ordinær genf. i HBH og HBV. Før vi går i gang med genf. skal vi mindes et af vore medlemmer, nemlig Else Emig, som desværre afgik ved døden i august måned. Hun døde på sygehuset efter kort

Læs mere

Referat. Generalforsamling i Kulturelt Samråd. Onsdag den 14. marts 2018

Referat. Generalforsamling i Kulturelt Samråd. Onsdag den 14. marts 2018 Referat Generalforsamling i Kulturelt Samråd Onsdag den 14. marts 2018 Program: Velkomst ved formand Flemming Petersen, som med det samme bød velkommen til aftenens underholdning fra Viborg Mandskor. Formand

Læs mere

Ansøgningsskema. til jer, der vil søge støtte til projektudvikling

Ansøgningsskema. til jer, der vil søge støtte til projektudvikling , maj 2019 side 1 I 12 til jer, der vil søge støtte til projektudvikling Fællesskaber og fritidsliv I Lokale og Anlægsfonden (LOA) og Realdania vil vi gerne være med til at styrke livet på landet. Derfor

Læs mere

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Udgivet af Herlev Kommune December 2013 herlev.dk/frivillighedspolitik

Læs mere

Referat af kollegierådsmøde Den kl19.00

Referat af kollegierådsmøde Den kl19.00 Referat af kollegierådsmøde Den 19-02-2018 kl19.00 1. Fremmødte. Christina 3128, Hans-Christian 3322, Line 2020, Peter 1340, Thomas 1131, Martin og Amanda 2011. 2. Gæster. Josefine Sevald 1243. 3. Afstemning

Læs mere

Vedtægter for Nørrekær Enges Vindmølleforening

Vedtægter for Nørrekær Enges Vindmølleforening Vedtægter for Nørrekær Enges Vindmølleforening 1. Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Nørrekær Enges Vindmølleforening med hjemsted på formandens adresse. 2. Foreningens formål og opgaver

Læs mere

Ansøgningsskema - om kommunal medfinansiering fra puljen Rum til Fællesskab

Ansøgningsskema - om kommunal medfinansiering fra puljen Rum til Fællesskab Ansøgningsskema - om kommunal medfinansiering fra puljen Rum til Fællesskab Udfyld ansøgningsskemaet og send det til: rumtilfaellesskab@holb.dk. Husk at sende ansøgningsskemaet sammen med en tro- og loveerklæring

Læs mere

Vi går den lige vej med

Vi går den lige vej med Vi går den lige vej med skæve ideer Visionsplan Idom-Råsted i samarbejde med: Holstebro Kommune Bestyrelsen for Idom-Råsted Borgerforening i samarbejde med Teknik og Miljø, Holstebro Kommune og LAG Struer-Holstebro

Læs mere

LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING

LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING IDRÆTSVEJ 14 3540 LYNGE Beretning til foreningsgeneralforsamling 30. marts 2017 For perioden 1.april 2016 30. marts 2017 1 Præsentation af foreningen / organisering 1.1 Hovedbestyrelsen

Læs mere

Kommunikationskit. I forbindelse med støtte til multibane fra Nordea-fonden og DBU s multibanepulje

Kommunikationskit. I forbindelse med støtte til multibane fra Nordea-fonden og DBU s multibanepulje Kommunikationskit I forbindelse med støtte til multibane fra Nordea-fonden og DBU s multibanepulje 1 Kære multibaneklub, Tillykke med støtten til jeres multibane, der forhåbentlig vil gøre en stor forskel

Læs mere

Kære naboer, Først og fremmest, vil jeg starte med at sige at jeg aldrig har hørt andre båltaler end dem jeg selv har holdt. Så egentlig ved jeg slet

Kære naboer, Først og fremmest, vil jeg starte med at sige at jeg aldrig har hørt andre båltaler end dem jeg selv har holdt. Så egentlig ved jeg slet Kære naboer, Først og fremmest, vil jeg starte med at sige at jeg aldrig har hørt andre båltaler end dem jeg selv har holdt. Så egentlig ved jeg slet ikke hvad der hører sig til i en båltale. Det kan være

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

Sejlklubben Ebeltoft Vig - fællesskab på tværs af generationer

Sejlklubben Ebeltoft Vig - fællesskab på tværs af generationer Kære sejlere FORMANDENS BERETNING 2016 2015/2016 har været et spændende år, med mange aktiviteter i Sejlklubben Ebeltoft Vig. Jeg vil komme omkring Byggeri Sponsor jagt til ungdom og byggeri Vild med vand

Læs mere

FORENINGEN KULTURHAVN GILLELEJES VENNER

FORENINGEN KULTURHAVN GILLELEJES VENNER FORENINGEN KULTURHAVN GILLELEJES VENNER VEDTÆGTER 1 Navn og organisation Foreningens navn er: Kulturhavn Gillelejes Venner. Foreningen er stiftet af en kreds af frivillige og er en almennyttig forening

Læs mere

Beretning 2014. De positive signalers år

Beretning 2014. De positive signalers år Beretning 2014 De positive signalers år Side 1 Idrætsrådet i Silkeborg Kommune Beretning 2014 Indledning Overskriften på beretningen er De positive signalers år Jeg har valgt netop den overskrift, da jeg

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 85 Mødested: Løjt Idrætscenter Tirsdag den 3. maj 2016 kl

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 85 Mødested: Løjt Idrætscenter Tirsdag den 3. maj 2016 kl Referat fra bestyrelsesmøde nr. 85 Mødested: Løjt Idrætscenter Tirsdag den 3. maj 2016 kl. 17.00 Deltagere; Jan Bundgaard, Susanne Lage, Therese Fabrin, Andreas Bonde, Erik Steen Boe, Allan Niebuhr, Kent

Læs mere

Afbud: Gert Jensen, Brian Holmberg, Søren H. Kristensen, Susanne Sander, Knud Rødbro

Afbud: Gert Jensen, Brian Holmberg, Søren H. Kristensen, Susanne Sander, Knud Rødbro Referat af møde i Landsbyforum den 14/9 2009 Deltagere: Ingrid Andreasen (Vrensted, gl. Løkken-Vrå) Ivan Leth (Tolne-Mosbjerg) Kjeld Larsen (Tversted, Uggerby, Tuen) Tove Marquardsen (Lønstrup, Skallerup,

Læs mere

Generalforsamling. Grundejerforeningen Stangkjær. 25. marts 2010

Generalforsamling. Grundejerforeningen Stangkjær. 25. marts 2010 Generalforsamling Grundejerforeningen Stangkjær 25. marts 2010 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Fremlæggelse af regnskab til godkendelse 4. Forslag fra medlemmer og bestyrelse

Læs mere

Referat og årsberetning fra Generalforsamling og Ekstraordinær Generalforsamling i Glostrup Grundejerforening den 06 og 21.

Referat og årsberetning fra Generalforsamling og Ekstraordinær Generalforsamling i Glostrup Grundejerforening den 06 og 21. Referat og årsberetning fra Generalforsamling og Ekstraordinær Generalforsamling i Glostrup Grundejerforening den 06 og 21. marts 2019 Dagsorden ifølge lovene: Indkaldelse til generalforsamling i Glostrup

Læs mere

Der er planlagt Stiftende Generalforsamling for den nye forening torsdag d. 15/

Der er planlagt Stiftende Generalforsamling for den nye forening torsdag d. 15/ Ikast-Brande Kommune Att.: Lone Jager Neldeberg Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Brande, den 17/10-2018 Ansøgning om tilskud til Brande City for 2018, 2019 og 2020 Brande Handelsstandsforening samt Brande Borgerforening

Læs mere

Årsrapport for lokale aktionsgrupper

Årsrapport for lokale aktionsgrupper Årsrapport for lokale aktionsgrupper under Landdistriktsprogrammet og/eller Hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet 2014-2020 Årsrapport til indsendelse samtidig med driftsafregning 1. marts (opdateret 11.12.2018)

Læs mere

Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne

Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne Sådan fungerer beboermødet I denne retningslinje vil vi beskrive, hvordan beboermødet (også kaldet afdelingsmødet i DUAB regi) fungerer og hvilket ansvar

Læs mere

Landsbyklyngen VestRum

Landsbyklyngen VestRum Landsbyklyngen VestRum er et samarbejde mellem Tim, Hover, Torsted, Hee, No, Stadil og Vedersø Forslag til vedtægter for styregruppen VestRum 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er: Styregruppen

Læs mere

Referat generalforsamling i T3 Klub Danmark - søndag den 6/ Svalehøjvej 7, 5800 Nyborg 12 stemmeberettigede medlemmer tilstede

Referat generalforsamling i T3 Klub Danmark - søndag den 6/ Svalehøjvej 7, 5800 Nyborg 12 stemmeberettigede medlemmer tilstede Referat generalforsamling i T3 Klub Danmark - søndag den 6/3-2016 Svalehøjvej 7, 5800 Nyborg 12 stemmeberettigede medlemmer tilstede 1. Valg af dirigent Søren H 2. Valg af referent Niels Verner 3. Formandens

Læs mere