II. Laboratorier, Samlinger m. m.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "II. Laboratorier, Samlinger m. m."

Transkript

1 190 Den polytekniske Læreanstalt II. Laboratorier, Samlinger m. m. Paa Finansloven for Finansaaret skete følgende Ændringer i Laboratoriernes og Samlingernes Driftsbudgetter m. v.: Udgiftspost b. 1. a. Det kemiske Laboratorium for Fabrikingeniører m. f 1.: Der bevilgedes et overordentligt Beløb af 905 Kr. til Anskaffelse af Apparater m. v. Udgiftspost b. 5. Det fysiske Laboratorium: Bevillingen forhøjedes med 1800 Kr. til Kr. aarlig. Udgiftspost b. 19. Det teknologiske Laboratorium: Driftsbudgettet blev forhøjet med 7500 Kr. aarligt fra Kr. til Kr. aarligt. Samtidigt bevilgedes et Honorar paa 3600 Kr. + midlertidigt Tillæg, 5 pct. af Beløbet, ialt 3780 Kr. til en ny Assistent ved Laboratoriet. a. Det kemiske Laboratorium ior Fabrikingeniører m. il. Laboratoriets Bestyrer havde i flere Aar foreslaaet en Undervisning indført i elektrometrisk Titreranalyse inden for den kvantitative Analyse. Hertil udfordredes forskellige Apparater, som det ikke kunde anskaffe for dets ordinære Driftsbudget, saasom et Milliamperemeter, en Elektromotor, et Normalelement, et Kapillarelektrometer m. m. Paa dets fornyede Forslag bevilgedes Beløbet i Finansaaret b. Det bioteknisk-kemiske Laboratorium. Vikarhjælp. Under 20. Maj 1930 tillod Undervisningsministeriet, at et Beløb af 1735 Kr. 27 Øre i Finansaaret maatte anvendes til Antagelse af ekstraordinær Assistance i Laboratoriet i Anledning af en bevilget Nedsættelse i Assistent, Fru cand. polyt. Anna D. Orla- Jensens Arbejdstid- Beløbet var lig det Beløb, som sparedes i Lønninger til Assistentstillingen. c. Det fysiske Institut. Det fysiske Laboratorium. f orøgelse af Annuet med 1800 Kr. Læreanstalten modtog fra dens Lærere i Fysik en indtrængende Anmodning om, at der maatte blive bevilget et Beløb til direkte Intensitetsmaalinger i Liniespektre uden Anvendelse af den fotografiske Plade. Arbejdet krævede navnlig Undersøgelser over den fotoelektriske Celle, og der vilde især blive Brug for Glasapparater af forskellig Art og mindre Metalapparater samt desuden Udgifter til fotografiske Plader, flydende Luft, Akkumulatorer, Instrumenter m. v. Da Laboratoriets Driftsbudget ikke kunde afholde Udgiften, blev dets Budget forhøjet med foranførte Beløb af 1800 Kr. aarlig.

2 191 Arbejder for Statsprøveanstalten. 3 højgradede Termometre, 1 Normalelement, Varmeledningsevne af Masonite, 4 Alkoholometre, 1 højgradet Termometer, 3 Lægetermometre, Varmeledningsevne af Mursten, 8 Alkoholometre, 6 Dus. Lægetermometre, 4 Lægetermometre, Varmeledningsevne af 2 forskellige Prøver Masonite, 1 Dus. Lægetermometre, 1 Termoelement til Visergalvanometer, 2 Lægetermometre, 1 højgradet Termometer. I Beretningsaaret er indleveret 93 Lcegetermometre, hvoraf 5 Stk. eller 5 pct. maatte kasseres. Laborant ved det fysiske Laboratorium, Ingeniør,, cand. polyt. Helge Lind Halstrøm ansøgte om Afsked fra sin nævnte Stilling fra 1. November Undervisningsministeriet bifaldt, at Hr. Halstrøm fratraadte Stillingen til det angivne Tidspunkt og opslog den ledig samt meddelte efter Læreanstaltens Indstilling Reserveregnskabsfører Søren Krøjgaard Ansættelse i Stillingen fra 1. December s. A. Der blev derefter udarbejdet følgende Arbejdsplan og Instruks for den nye Laborant: Arbejdets Art. 1. Laboranten skal holde Orden paa Laboratoriets Apparater og Glassager samt udføre mindre Reparationer og Olasblæsearbejder. 2. Han skal udføre fotografisk Arbejde og tilberede Kemikalier. 3. Udføre Laboratoriets Maskinskrivningsarbejde. 4. Sørge for, at Apparater og Materialer til Brug ved Fabrikingeniørernes fysiske Øvelser er i Orden til Øvelsesdagene, og i det hele være til Hjælp for Laboratoriebestyreren og Assistenterne, herunder Hjælp ved Udførelsen af de Undersøgelser, som tilstilles Laboratoriet gennem Statsprøveanstalten samt Besørgelse af Byærinder. Alt efter Laboratoriebestyrerens Bestemmelser. Arbejdstid. Ordinært: Alle Hverdage fra Kl. 9 til 5. Ekstraordinært: Efter Laboratoriebestyrerens Bestemmelse, idet der ved ekstra Fritid, særlig om Sommeren, ydes Erstatning for Overarbejdet. Ferier. 1. Alle Søn- og Hellidage. 2. En Sommerferie paa 2 Uger paa et med Laboratoriets Bestyrer nærmere aftalt Tidspunkt. Den polytekniske Læreanstalt forbeholder sig Ret til eventuelt at kunne foretage Ændringer i den ovenfor givne Plan for Laborantens Arbejde.

3 192 Den polytekniske Læreanstalt d. Det elektrotekniske Laboratorium. Arbejder for Statsprøveanstalten. 9 Elektricitetsmaalere, 6 Millivoltmetre, 3 Cycledynamoer, 13 Stk. Kabel, 1 Jærnprøve, 29 Lamper, 1 Ensretteapparat, 2 Typemetalsmelteapparater, 1 Modstandsmaaling, 2 Anodebaterier, 1 lieder (elek.), 1 Højspændingsprøve med Isolationsrør og -plader. e. Maskinlaboratoriet. Paa Tillægsbevillingsloven for Finansaaret blev der paa 21. III. B. 2. C. 4., Vedligeholdelse af Kedelankeget, bevilget et Beløb af 815 Kr. til Dækning af Udgiften ved en højst nødvendig Reparation af en af Kedlerne i Læreanstaltens Kedelhus og Maskinlaboratorium. f. Den teknologiske Samling. I Undervisningsaaret har Genstande, Lysbilleder og Films fra Samlingen været fremvist 204 Gange for ca Personer, dels tilfældigt Publikum, dels Personer fra følgende Institutioner og Foreninger: Teknisk Selskabs Skole (33 Gange), Borups Højskole (13 Gange), Frederiksberg tekniske Skole (66 Gange), Kursus for Lærere ved tekniske Undervisningsvirksomheder (38 Gange), Frederiksberg kommunale Fortsættelseskursus (13 Gange), Statens og Hovedstadskommunernes Kursus, Københavns Maskinistskole (9 Gange), Kunstakademiets bygningstekniske Skole og Odense tekniske Skole. Samtidig med Forevisningerne er der holdt 198 Foredrag. g. Det teknologiske Laboratorium. Forhøjelse af Annuet med 7500 Kr. Til Driften af dette Laboratorium var bevilget Kr. aarligt. Læreanstalten modtog fra Laboratoriets Bestyrer, Professor Thaulow, et Andragende om Forhøjelse af Annuet med det anførte Beløb til løbende Fornyelse af Materiellet. I dette Andragende udtales det, at det i et Laboratorium for mekanisk Teknologi, i hvilket de studerende skal gøre sig fortrolige med Brugen af Værktøjsmaskiner, og navnlig de nyeste Typer af disse, er nødvendigt, at Monteringen med Maskiner er fuldtud moderne, saaledes at Maskiningeniørerne kan have Førstehaands Kendskab til de mest moderne Arbejdsmaskiner. Professor Thaulow ansøgte derfor om, at der til Laboratoriet maatte blive bevilget et Beløb af den anførte Størrelse, 7500 Kr., til Fornyelse af Materiellet, saaledes at dets Annuum kom til at andrage Kr- aarligt. Bevillingen blev givet paa Finansloven for Finansaaret Paa Finansloven for Finansaaret bevilgedes der et Beløb af 3600 Kr. aarlig + midlertidigt 5 pct. Tillæg, ialt 3780 Kr. til Lønning

4 193 af en Assistent ved Laboratoriet. Denne Stilling blev for Tiden fra den 1. Aug til den 31. Januar 1931 ansat Ingeniør, cand. polyt. Ancher Boye. Følgende Instruks fastsattes vedrørende hans Arbejde: Assistenten er i sin Tjeneste undergivet Driftsingeniøren. Det paahviler Assistenten at være til Medhjælp for Professor Thaulow, derunder efter Samraad med denne at udføre følgende Arbejder: 1) at assistere ved Professorens Forelæsningsarbejde, 2) at udføre Forskningsarbejde og at føre en dertil hørende Protokol, 3) at sørge for de fornødne Tegninger og Instruktioner, 4) at indregistrere Bøger og vedligeholde Orden i Biblioteket, 5) i den Udstrækning, det maa skønnes fornødent, at lede og hjælpe til ved de studerendes Laboratoriearbejde, at foretage de fornødne Forberedelser i Laboratoriet og at gennemgaa de afgivne Rapporter og det færdige Arbejde, 6) at deltage i Professorens Fabriksbesøg og i den Udstrækning, det maa skønnes fornødent, i Professor Hannovers, 7) at substituere Driftsingeniøren eller Bogholderen i Sygdomstilfælde og ved Bortrejse, 8) at holde sig vel underrettet om teknologisk Litteratur og paa Forlangende gøre de fornødne Uddrag. Arbejdstid. Alle Hverdage normalt Kl. 7V 2 4 med 1 I 2 Times Frokost paa samme Tid som Personalet, men iøvrigt i Overensstemmelse med Kravene ved Undervisning eller Eksamen. ferie. I Overensstemmelse med Tjenestemandsloven. Ferierne fastsættes efter Aftale med Laboratoriets Leder. Bemærkninger. Det tillades ikke Assistenten at udføre Privatarbejde i Laboratoriets Lokaler. Den polytekniske Læreanstalt forbeholder sig Ret til eventuelt at kunne foretage Ændringer i den ovenfor givne Plan for Assistentens Arbejde. h. Forskellige Sager vedrørende Budgettet. I Henhold til Tillægsbevilling for Finansaaret og Undervisningsministeriets Skrivelse af 8. Juli 1930 afholdtes følgende Udgifter paa Læreanstaltens Udgiftspost a. 4, Vikarudgifter: Til Vikarudgifter i Anledning af Professor i Skibsbygning Carl Hansens Sygdom (jfr. Universitetets Aarbog. 25

5 194 Den polytekniske Læreanstalt Aarbog , pag. 292) 2600 Kr. Til nuværende Professor i Maskinisere C. Glindemann-Nielsen 656 Kr. 25 Øre for Varetagelsen i Foraarshalvaaret 1929 af den Undervisning, der paahvilede afdøde Professor, Dr. phil. E. Schou i Foraarshalvaaret Til Vikar for Gaardbetjent Rind under dennes Sygdom i Tiden 1. April 29. August 1929 og i Januar Kr. Som Vikarudgift for Assistent ved den teknologiske Samling A. Vanggaard under dennes Fraværelse som Følge af Tilskadekomst ved et Cycleuheld 148 Kr. Som Vikarudgift for Docent i Matematik for Fabrikingeniører, Dr. phil. Jul. Pål under dennes Sygdom i November og December Kr. Som Vikarudgift i Anledning af, at cand. polyt. Halstrøm opgav sin Stilling ved det fysiske Laboratorium, og fordi denne Stilling derved blev ledig i l 1 / 3 Maaned 372 Kr. 67 Øre. Som Vikarudgift i Anledning af, at Assistent ved Undervisningen i Bygningsstatik og Jernkonstruktioner Skjold Marstrand la Cour afgik ved Døden den 14. Februar 1930, og Stillingen først kunde besættes fra 1. Marts Kr. 50 Øre. Som Vikarudgift i Anledning af. at Betjent ved Læreanstaltens teknisk-keiniske Laboratoriums Afdeling for almen-teknisk Kemi Th. E. Hansen var bleven indlagt paa Kommunehospitalet som lidende af en Indsnævring paa Spiserøret 1413 Kr. 33 Øre. Under 30. April 1930 bifaldt Undervisningsministeriet, at Læreanstalten overskred sit Annuum for Skatter og Afgifter for Finansaaret med et samlet Beløb af 7039 Kr. 69 Øre. Overordentlige Udgifter: Med Undervisningsministeriets Billigelse afholdtes følgende Udgifter af Udgiftspost i Overordentlige Udgifter for Finansaaret : 1) Til Dækning af Direktørens Udgifter under en Rejse til Stockholm i Anledning af et Møde mellem Rektorerne ved de skandinaviske, tekniske Højskoler 2) Til delvis Dækning af Udgifterne ved Polyteknikerraadets Repræsentation i en Konference mellem Repræsentanter for Studenterorganisationer i Finland, Island, Norge, Sverige og Danmark i Anledning af Løsningen af de Problemer, der er opstaaet ved Finlands Indtræden i det nordiske Samarbejde 3) Til Dækning af Udgifterne ved en Frokost for en Bedømmelseskomité der var ndesat i Anledning af en Konkurrence om et ledigt Professorat i Maskinlære 4) Til Dækning af Udgifterne ved en Sammenkomst mellem Professor Briiel og forskellige af Den po- 178 Kr. 50 Øre

6 Laboratorier, Samlinger m. m. 195 lytekniske Læreanstalts Lærere efter nogle Foredrag, som Professoren havde holdt paa Læreanstalten over moderne Havfiskeri, og for hvilke han ikke havde erholdt noget Honorar 299 Kr. 30 Øre 5) Til Blomster og Kranse ) Til Hjælp ved Polyteknikerraadets Udgifter ved Jubilæet i Sommeren ) Til»Admiral Gjeddes Gaard«for Servering af The og Kager ved Modtagelsen af Læreanstalten fremmede Gæster ved Jubilæet i Sommeren ) Befordringsudgifter ved samme Jubilæum ) Til Anskaffelse af Fotografier fra Jubilæet m. m ) Til Firmaet Hans & Jørgen Larsen for Nedtagning, Rensning og Opsættelse af Busterne i Læreanstaltens Festsal ) Xylograf F. Hendriksen for Udførelse af Doktorbreve ved Jubilæet i Sommeren ) Bogbinder A. Kiister for Udførelse af 17 Doktormapper ved samme Jubilæum ) Til Dækning af Udgiften ved en Rejse for Læreanstaltens Direktør til Chalmers tekniske Instituts 100-Aars Jubilæum i Efteraaret ) Til Dækning af Udgiften ved Læreanstaltens Repræsentation ved Elektrotechnischer Vereins 50-Aars Jubilæum i Berlin den Januar 1930 ca ) Til Polyteknikerraadets Deltagelse i Confédération Internationale des Etudiants Raadsmøde i Budapest lait ca 3338 Kr. 85 Øre Ministeriet bifaldt desuden, at Kontoen overskredes med et Beløb af ca. 400 Kr. Under 30. April 1930 bifaldt Undervisningsministeriet, at der paa Udgiftspost a. 8. Vederlag een Gang for alle udbetaltes 4 Kontorassistenter og 1 Kontorist paa Læreanstaltens Kontor et Vederlag paa 1000 Kr. for Ekstraarbejde i Anledning af Læreanstaltens 100- Aars Jubilæum i Sommeren HI. Forelæsninger og Eksaminer. a. Forelæsninger og Øvelser. Med Hensyn til de Forelæsninger og Øvelser, der normalt afholdtes af Læreanstaltens Lærere, henvises til Læreanstaltens korte Aarsberetning.

III. Laboratorier, Samlinger m. m.

III. Laboratorier, Samlinger m. m. 2oy Lngageringsbureau: Wilfred Christensen, I. C. Holm. Repræsentanter i Danske Studerendes Nationalraad: E. Munch Pedersen, C. Stadeager, P. Skjoldborg, B. R. Jacobsen, A. A. Dahlerup- Petersen, M. Hjort,

Læs mere

II. Vedtagelser paa Finansloven for Finansaaret 1932/33.

II. Vedtagelser paa Finansloven for Finansaaret 1932/33. 270 I Skrivelse af 22. Juni s. A. indstillede Læreanstalten derefter til Ministeriet, at Boligen overlodes til Professor i Bioteknisk Kemi, Dr. phil. & scient. Orla-Jensen, der er Bestyrer af dens bioteknisk-kemiske

Læs mere

III. Laboratorier, Samlinger m. m.

III. Laboratorier, Samlinger m. m. Laboratorier, Samlinger m. m. 181 Naar der imidlertid skal træffes et Valg imellem Dr. Andersen og cand. Petersen, mener Lærerraadet, at der ikke kan være Tvivl om, at Dr. Andersen bør foretrækkes. Medens

Læs mere

III. Laboratorier, Samlinger m. m.

III. Laboratorier, Samlinger m. m. Laboratorier, Samlinger m. m. 173 Under 24. Januar 1927 udpegede Læreanstalten i Anledning af en gennem Undervisningsministeriet modtagen Anmodning fra Dansk Købestævne Professorerne A. R. Christensen,

Læs mere

Højskolens Personaleforhold. I. Oversigt over Afgang og Ansættelser i Aaret

Højskolens Personaleforhold. I. Oversigt over Afgang og Ansættelser i Aaret Højskolens Personaleforhold. 253 III. Højskolens Personaleforhold. I. Oversigt over Afgang og Ansættelser i Aaret 1937 38. Fra 1. November 1937 blev Docent ved Den kgl. Veterinær- og Landbohøjskole, Dr.

Læs mere

Den polytekniske Læreanstalts Personalforhold,

Den polytekniske Læreanstalts Personalforhold, 422 Den polytekniske Læreanstalt 1913 1914. Saafremt Forholdene i Fremtiden gøre det ønskeligt, maa Docenten fiiide sig i de Forandringer, der fra Lærerraadets Side maatte vedtages i disse Bestemmelser«II,

Læs mere

III. Laboratorier, Samlinger m. m.

III. Laboratorier, Samlinger m. m. 233 I Lærerraadsmødet den 25. September 1924 valgtes Professor J. T. Lundbye til Læreanstaltens Repræsentant i Organisationsudvalget for Danske Studenters Folkeforbundsunion. Efter Indbydelse udpegede

Læs mere

II. Den polytekniske Læreanstalts Personalforhold.

II. Den polytekniske Læreanstalts Personalforhold. 168 Den polytekniske Læreanstalt 1926 27. Betydning, at Værdien af udførte opvarmnings- og ventilationstekniske Anlæg her i Landet i 1924 androg ca. 9 Mili. Kr., og at Værdien af danske Kakkelovne, fabrikerede

Læs mere

II. Den polytekniske Læreanstalts Personalforhold.

II. Den polytekniske Læreanstalts Personalforhold. Personalforhold. 229 melse af Snitkræfter i plane og rumlige, massive og Gittersystemer (Diagrammer), Stabilitetsundersøgelse for et flydende Legeme). Under Bygningsstatik behandles alt om elastiske Legemer

Læs mere

II. Den polytekniske Læreanstalts Personalforhold.

II. Den polytekniske Læreanstalts Personalforhold. Personalforhold. 183 II. Den polytekniske Læreanstalts Personalforhold. 1. Oversigt over Afgang og Ansættelser i 1 9 25 2 6. Under 2. Juli 1926 fik Docent i Maskinlære A. R. Holm kgl. Udnævnelse som Professor

Læs mere

Den polytekniske Læreanstalt.

Den polytekniske Læreanstalt. B. Den polytekniske Læreanstalt. I. Den polytekniske Læreanstalts Personaleforhold. 1 Oversigtover Afgangog Ansættelser i Stillinger i Beretningsaaret 1929 3 0. Paa Normeringsloven for Finansaaret 1930

Læs mere

AARBOG KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT, MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR (5 KØBENHAVNMCMXXXIX

AARBOG KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT, MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR (5 KØBENHAVNMCMXXXIX AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT, DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1935-1(5 UDGIVET PAA FORANSTALTNING AF UNIVERS1TETETS

Læs mere

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOK DET AKADEMISKE AAK UDGIVET

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOK DET AKADEMISKE AAK UDGIVET AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOK DET AKADEMISKE AAK 1929-1930 UDGIVET EFTER KONSISTORIUMS FORANSTALTNING AF H. MUNCH,PETERSEN

Læs mere

Forandringer i Undervisnings- og Eksamensplaner i Beretningsaaret

Forandringer i Undervisnings- og Eksamensplaner i Beretningsaaret 248 Danmarks tekniske Højskole 1937 38. II. Forandringer i Undervisnings- og Eksamensplaner i Beretningsaaret 1937 38. Regler for Optagelse af polytekniske Eksaminander. Under 24. Juni 1938 tilskrev Højskolen

Læs mere

VII. Universitetets videnskabelige Samlinger og Anstalter.

VII. Universitetets videnskabelige Samlinger og Anstalter. VII. Universitetets videnskabelige Samlinger og Anstalter. a. Raadighedssum til Afholdelse af særlige Udgifter for Universitetets Instituter. 1. Bevillingens ordinære Beløb. Paa Finansloven for 1940-41,

Læs mere

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UDGIVET

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UDGIVET Ifior. AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1932-1933 UDGIVET EFTER KONSISTORIUMS FORANSTALTNING AF H. MUNCH.PETERSEN

Læs mere

AARBOG MEDDELELSER KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT - DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE -

AARBOG MEDDELELSER KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT - DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE - AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT - DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE - INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1933-1934 UDGIVET EFTER KONSISTORIUMS FORANSTALTNING

Læs mere

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UDGIVET

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UDGIVET AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1931-1932 UDGIVET EFTER KONSISTORIUMS FORANSTALTNING AF H. MUNCH s PETERSEN

Læs mere

Den polytekniske Læreanstalt.

Den polytekniske Læreanstalt. Andet Afsnit. Den polytekniske Læreanstalt. I. Den polytekniske Læreanstalts Personaleforhold. 1. Oversigt over Afgang og Ansættelser i Beretningsaaret 193 1 3 2. Under 14. December 1931 meddelte Undervisningsministeriet,

Læs mere

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE FOR DET AKADEMISKE AAR

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE FOR DET AKADEMISKE AAR AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1939 40 UDGIVET PAA FORANSTALTNING AF U N IV1R

Læs mere

Den polytekniske Læreanstalt.

Den polytekniske Læreanstalt. B. Den polytekniske Læreanstalt. I, Forandringer i Undervisnings- og Eksamensplanen samt almindelige Afgørelser vedrørende Lærerstillingerne. a. Oprettelse af et nyt Professorat i Maskiiilære. Under 1ste

Læs mere

IL Den polytekniske Læreanstalts Personaleforhold.

IL Den polytekniske Læreanstalts Personaleforhold. Forandringer i Undervisnings- og Eksamensplaner. 185 1. Gennemsnittet af Karaktererne i Matematik, Fysik, Kemi og Naturfag ved Adgangseksamen, beregnet efter den geometriske Skala, og Karaktererne i Dansk

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 33_8-1938)

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 33_8-1938) Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 33_8-1938) Originalt emne Lønninger Lønninger i Almindelighed Uddrag fra byrådsmødet den 22. september 1938 - side 15 Klik her for at åbne den oprindelige kilde (J. Nr.

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr ) Aarhus byråds journalsager Originalt emne Politibetjentes Lønforhold Rets- og Politivæsen Indholdsfortegnelse 1) Byrådsmødet den 12. december 1901 2) Byrådsmødet den 10. april 1902 Uddrag fra byrådsmødet

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr ) Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 493-1937) Originalt emne Fagforeninger Foreninger Lønninger Lønninger i Almindelighed Uddrag fra byrådsmødet den 20. august 1937 - side 4 Klik her for at åbne den oprindelige

Læs mere

Den polytekniske Læreanstalts Personalforhold, a. Afgang og Ansættelser.

Den polytekniske Læreanstalts Personalforhold, a. Afgang og Ansættelser. Den polytekniske Læreanstalt 1914 15. II. Den polytekniske Læreanstalts Personalforhold, a. Afgang og Ansættelser. 1. Oversigt for Aaret 191 4 1 5. 1 den paa Finansloven for 1915 1G nyoprettede Stilling

Læs mere

VII. Universitetets videnskabelige Samlinger og Anstalter.

VII. Universitetets videnskabelige Samlinger og Anstalter. VII. Universitetets videnskabelige Samlinger og Anstalter. a. Universitetsbiblioteket. 1. Bibliotekskommissionens Betænkning. Under 11. Oktober 1924 tilskrev Undervisningsministeriet Konsistorium saaledes:»undervisningsministeriet

Læs mere

AARBOG KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UNIVERSITETETS REKTOR

AARBOG KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UNIVERSITETETS REKTOR r AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1940 41 UDGIVET PAA FORANSTALTNING AF UNIVERSITETETS

Læs mere

III. Laboratorier, Samlinger m, m.

III. Laboratorier, Samlinger m, m. Laboratorier, Samlinger ni. m. 427 III. Laboratorier, Samlinger m, m. a. Det kemiske Laboratorium. Anskaffelser til det kemiske Laboratorium for Fabrikingeniører m. fl. En analytisk Vægt. En Forbrændingsovn.

Læs mere

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT, DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT, DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT, DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1936-37 UDGIVET PAA FORANSTALTNING AF UNIVERSITETETS

Læs mere

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UDGIVET

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UDGIVET AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1925-1926 UDGIVET EFTER KONSISTORIUMS FORANSTALTNING AF H. MUNCH.PETERSEN

Læs mere

III. Den polytekniske Læreanstalts Personaleforhold.

III. Den polytekniske Læreanstalts Personaleforhold. 270 Den polytekniske Læreanstalt 1928 29. Præsidenten for»société des Ingénieurs civils de France«, M. Moutier, udtalte derpaa:»le Président des Ingénieurs Civils de France est tres heureux de prendre

Læs mere

Universitetets og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter.

Universitetets og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter. ZEToriste _A_fsxx±t. Universitetets og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter. i. Universitetet. A, Almindelige Bestemmelser og Forhandlinger samt Afgjørelser af enkelte Tilfælde. I. Bestyrelse.

Læs mere

VII. Højskolens bygningsmæssige udvidelser. VIII. Den danske væveskoles lejemål.

VII. Højskolens bygningsmæssige udvidelser. VIII. Den danske væveskoles lejemål. Eksaminer. 407 2. Om en kugle med given radius r er omskrevet en tresidet pyramide T ABC. Sidekanterne TA, TB og TC er lige lange, og grundfladen ABC er en ligesidet trekant med sidelængden x. Find pyramidens

Læs mere

B, Enkelte Foranstaltninger,

B, Enkelte Foranstaltninger, 1246 Universitetet 1903 1904. Anbringelse af Vinduer i en Bolig i Kjælderen) 5820 Kr.; til Hovedistandsættelse af Universitetets Bygning i St. Pederstræde (Auditoriernes Maling og Hvidtning m. m.) 2720

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 52_5-1935)

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 52_5-1935) Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 52_5-1935) Originalt emne Undervisning og Drift Universitet Uddrag fra byrådsmødet den 5. september 1935 - side 8 Klik her for at åbne den oprindelige kilde (J. Nr. 52_5-1935)

Læs mere

Veile Gasværk Vejle, den 27 November 1915

Veile Gasværk Vejle, den 27 November 1915 Veile Gasværk Vejle, den 27 November 1915 I Anledning af at der er nedsat et Lønningsudvalg, og der da maaske skal arbejdes videre i Sagen om Lønninger inden for Belysningsvæsenet, tillader jeg mig at

Læs mere

VII. Universitetets videnskabelige Samlinger og Anstalter.

VII. Universitetets videnskabelige Samlinger og Anstalter. VII. Universitetets videnskabelige Samlinger og Anstalter. a. Det økonomisk-statistiske Laboratorium, Af Professor, Dr. polit. L. V. Bircks Dødsbo modtog Laboratoriet som Qave dels en Samling videnskabelige

Læs mere

Horsens Gasværk horsens, den

Horsens Gasværk horsens, den Horsens Gasværk horsens, den 9-1 1913 Hrr. Gasværksbestyrer cand. polyt Ing. Th. Kofoed Vejle I besvarelse af Deres Forespørgsel af 30. f.m. skal jeg meddele, at jeg for Ingeniørarbejdet med Ombygningen

Læs mere

AARBOG MEDDELELSER KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT FOR DET AKADEMISKE AAR H. MUNCH.

AARBOG MEDDELELSER KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT FOR DET AKADEMISKE AAR H. MUNCH. AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1924-1925 UDGIVET EFTER KONSISTORIUMS FORANSTALTNING AF H. MUNCH.PETERSEN

Læs mere

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOK DET AKADEMISKE AAR UDGIVET

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOK DET AKADEMISKE AAR UDGIVET AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOK DET AKADEMISKE AAR 1930-1931 UDGIVET EFTER KONSISTORIUMS FORANSTALTNING AF H. MUNCH * PETERSEN

Læs mere

III. Højskolens Personaleforhold. 262 Danmarks tekniske Højskole

III. Højskolens Personaleforhold. 262 Danmarks tekniske Højskole 262 Danmarks tekniske Højskole 1940 41. den særlige Specialistordning for Skibsbygningsmaskiningeniører, tillige faar en Almenuddannelse, der sætter dem i Stand til at virke som almindelige Maskiningeniører.

Læs mere

1.Sager, hvis afgørelse forudsætter en bedømmelse af personlige forhold. 3.Overslag og tilbud vedrørende bygningsarbejder og leverancer.

1.Sager, hvis afgørelse forudsætter en bedømmelse af personlige forhold. 3.Overslag og tilbud vedrørende bygningsarbejder og leverancer. Forretningsorden for Fredericia kommunalbestyrelse Bilag 2 til cirk. nr. 129 af 27. juni 1969 Kommunalbestyrelsens møder 1. Kommunalbestyrelsens møder er offentlige. Kommunalbestyrelsen kan dog bestemme,

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY Digitaliseret af / Digitised by DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY København / Copenhagen For oplysninger om ophavsret og brugerrettigheder, se venligst www.kb.dk For information on copyright and

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 33_ )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 33_ ) Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 33_11-1938) Originalt emne Hospitalernes Funktionærer Lønninger Lønninger i Almindelighed Sygehuse Uddrag fra byrådsmødet den 13. januar 1939 - side 7 Klik her for at

Læs mere

1 Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jfr. lov om kommunernes styrelse 10.

1 Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jfr. lov om kommunernes styrelse 10. Forslag til ny Forretningsorden Byrådets møder 1 Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jfr. lov om kommunernes styrelse 10. Stk. 2. Følgende

Læs mere

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1941 42 UDGIVET PAA FORANSTALTNING AF UNIVERSITETETS

Læs mere

Vedtægter. for SONNING-FONDEN

Vedtægter. for SONNING-FONDEN SONNING-FONDEN Vedtægter for SONNING-FONDEN SONNING-FONDEN Side 2 Præambel Ved testamente af 15. marts 1935 bestemte forfatteren, redaktør C.I. Sonning, at der for en del af hans efterladte formue skulle

Læs mere

Forretningsorden for Roskilde Byråd. Byrådets møder.

Forretningsorden for Roskilde Byråd. Byrådets møder. Forretningsorden for Roskilde Byråd Byrådets møder. 1. Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jfr. lov om kommunernes styrelse 10. Stk. 2.

Læs mere

Forretningsorden. For. Kommunalbestyrelsen. i Lejre Kommune

Forretningsorden. For. Kommunalbestyrelsen. i Lejre Kommune Forretningsorden For Kommunalbestyrelsen i Lejre Kommune Kommunalbestyrelsens møder. 1. Kommunalbestyrelsens møder er offentlige. Kommunalbestyrelsen kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede

Læs mere

universitetets i nsti tut er.

universitetets i nsti tut er. VII. UNIVERSITETETS VIDENSKABELIGE SAMLINGER OG ANSTALTER a. Rådighedssum til afholdelse af særlige udgifter for universitetets i nsti tut er. På kontoen for finansåret 1944-45 var ordinært bevilget 8000

Læs mere

Forretningsorden. Bestyrelsen for Maskinmestrenes Forening. Godkendt den 02. september 2010

Forretningsorden. Bestyrelsen for Maskinmestrenes Forening. Godkendt den 02. september 2010 Forretningsorden Bestyrelsen for Maskinmestrenes Forening Godkendt den 02. september 2010 C:\Users\sb\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Outlook\WD98V9XV\2010 09 06 Bestyrelsens

Læs mere

4. Den uårlige Eksamensafslutning.

4. Den uårlige Eksamensafslutning. 322 med de paagældende Faglærere supplerede sine Kundskaber i Matematik, Fysik og Kemi samt Tegning paa en saadan Maade, at Lærerne maatte formene, at han med Udbytte kunde deltage i 2. Dels Studiet. II.

Læs mere

Direktionssekretariatet. Forretningsorden for kommunalbestyrelsen Norddjurs Kommune

Direktionssekretariatet. Forretningsorden for kommunalbestyrelsen Norddjurs Kommune Direktionssekretariatet Forretningsorden for kommunalbestyrelsen Norddjurs Kommune Indholdsfortegnelse. Udsendelse af dagsorden og sagernes fremlæggelse... 1 Beslutningsdygtighed, mødeledelse og sagernes

Læs mere

Ny Bringe Grundejerforening. Vedtægter

Ny Bringe Grundejerforening. Vedtægter Vedtægter 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Ny Bringe Grundejerforening. Foreningens hjemsted er Furesø kommune. 2 Område og medlemmer Stk. 1. Foreningen omfatter ejendommene, der er beliggende på

Læs mere

Assens Byråds Forretningsorden

Assens Byråds Forretningsorden Assens Byråds Forretningsorden Forretningsorden Assens Byråd 2014 Forretningsorden for Assens Byråd Byrådets møder. 1 Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles

Læs mere

A. Almindelige Bestemmelser og Forhandlinger samt Afgjø reiser af enkelte Tilfælde.

A. Almindelige Bestemmelser og Forhandlinger samt Afgjø reiser af enkelte Tilfælde. II. Den polytekniske Læreaiiitalt. A. Almindelige Bestemmelser og Forhandlinger samt Afgjø reiser af enkelte Tilfælde. I. Revision af Lønningsloven. For at Lønningsloven af 25. Marts 1871, som i Henhold

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr ) Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 259-1908) Originalt emne Embedsmænd i Almindelighed Embedsmænd, Kommunale Uddrag fra byrådsmødet den 4. marts 1909 - side 4 Klik her for at åbne den oprindelige kilde

Læs mere

IV. Prisopgaver. a. Besvarelse af Prisopgaverne for 1924.

IV. Prisopgaver. a. Besvarelse af Prisopgaverne for 1924. IV. Prisopgaver. a. Besvarelse af Prisopgaverne for 1924. Til Besvarelse af de for Aaret 1924 udsatte Prisopgaver (Universitetets Festskrift November 1923 S. 111) indkom i Aaret 1925 12 Afhandlinger, nemlig:

Læs mere

Meddelelser for det akademiske Aar

Meddelelser for det akademiske Aar for Københavns Universitet, Kommunitetet og den polytekniske Læreanstalt, indeholdende Meddelelser for det akademiske Aar 1914 15 udgivet efter Konsistoriums Foranstaltning af H. Muncl i-i?otérsen, Professor,

Læs mere

LEDELSESSEKRETARIATET vordingborg.dk FORRETNINGSORDEN KOMMUNALBESTYRELSEN FOR

LEDELSESSEKRETARIATET vordingborg.dk FORRETNINGSORDEN KOMMUNALBESTYRELSEN FOR LEDELSESSEKRETARIATET vordingborg.dk FORRETNINGSORDEN KOMMUNALBESTYRELSEN FOR 2018-2021 Vordingborg Kommune Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Forretningsorden Udgivet af Vordingborg Kommune 2018-2021 Udarbejdet

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Stillingsstruktur ved Danmarks Erhvervspædagogiske Læreruddannelse

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Stillingsstruktur ved Danmarks Erhvervspædagogiske Læreruddannelse FINANSMINISTERIET Cirkulære om Stillingsstruktur ved Danmarks Erhvervspædagogiske Læreruddannelse 1998 INDHOLD Side Cirkulære om stillingsstruktur ved Danmarks Erhvervspædagogiske Læreruddannelse...1 Protokollat

Læs mere

Forretningsorden for Haderslev Byråd

Forretningsorden for Haderslev Byråd Forretningsorden for Haderslev Byråd (Gældende fra den 1. januar 2018) Indholdsfortegnelse Byrådets møder... 2 Udsendelse af dagsorden og sagernes fremlæggelse... 2 Beslutningsdygtighed, mødeledelse og

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr ) Aarhus byråds journalsager Originalt emne Arbejderforhold Arbejderforhold i Almindelighed Fagforeninger Foreninger Havnen Havnens Personale Lønninger Lønninger i Almindelighed Indholdsfortegnelse 1) Byrådsmødet

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 243-1923)

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 243-1923) Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 243-1923) Originalt emne Belysningsvæsen Belysningsvæsen i Almindelighed Gasværket, Anlæg og Drift Indholdsfortegnelse 1) Byrådsmødet den 14. juni 1923 2) Byrådsmødet

Læs mere

II. Den polytekniske Læreanstalts Personaleforhold.

II. Den polytekniske Læreanstalts Personaleforhold. 250 Foranstaaende Bestemmelser træder i Kraft første Gang i Januar 1932 for de Studerende, der efter de tidligere gældende Regler kunde indstille sig til Forprøven for Maskiningeniører i September s. A.

Læs mere

Holbæk Kommune. Forretningsorden for byrådet i Holbæk Kommune

Holbæk Kommune. Forretningsorden for byrådet i Holbæk Kommune Holbæk Kommune Forretningsorden for byrådet i Holbæk Kommune Byrådsmøder 1. Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jf. 10 i lov om kommunernes

Læs mere

Love. Dansk Oftalmologisk selskab

Love. Dansk Oftalmologisk selskab Love for Dansk Oftalmologisk selskab (Stiftet som Det Oftalmologiske Selskab i København 24/4 1901) (Seneste revision behandlet på generalforsamlingen 20/9 2013) 1. navn Selskabets navn er Dansk Oftalmologisk

Læs mere

SORØ KOMMUNE FORRETNINGSORDEN

SORØ KOMMUNE FORRETNINGSORDEN Dok. nr. 340-2014-78032 SORØ KOMMUNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden for Byrådet i Sorø Kommune Byrådets møder 1 Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for

Læs mere

Påløbne renter må kun anvendes til formål, hvortil bevillingen er givet og inden for bevillingens ramme.

Påløbne renter må kun anvendes til formål, hvortil bevillingen er givet og inden for bevillingens ramme. REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Dampfærgevej 22, Postbox 2593 2100 København Ø Tlf. 3529 8100 Fonden til fremme af fysioterapeutisk forskning, uddannelse, information mv. REGNSKABSINSTRUKS Anvendelse

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSK FIBROMYALGI-FORENING (DFF)

VEDTÆGTER FOR DANSK FIBROMYALGI-FORENING (DFF) VEDTÆGTER FOR DANSK FIBROMYALGI-FORENING (DFF) Kapitel 1 Foreningens navn og formål 1 stk. 1 Foreningens navn er: Dansk Fibromyalgi-Forening. stk. 2 Foreningens hjemsted er sekretariatets adresse. 2 stk.

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Akademisk Råd, School of Business and Social Sciences (Aarhus BSS)

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Akademisk Råd, School of Business and Social Sciences (Aarhus BSS) F O R R E T N I N G S O R D E N for Akademisk Råd, School of Business and Social Sciences () Udarbejdet inden for rammerne af den standardforretningsorden for akademiske råd, som rektor har fastsat, jf.

Læs mere

skole eller til Studentereksamen, eller at man har erhvervet sig en tilsvarende Indsigt gennem fleraarigt Arbejde i det praktiske Forretningsliv.

skole eller til Studentereksamen, eller at man har erhvervet sig en tilsvarende Indsigt gennem fleraarigt Arbejde i det praktiske Forretningsliv. 9 skole eller til Studentereksamen, eller at man har erhvervet sig en tilsvarende Indsigt gennem fleraarigt Arbejde i det praktiske Forretningsliv. UNDERViSNINGENS FORM Undervisningen, der indrettes saaledes,

Læs mere

Forretningsorden for Næstved Byråd

Forretningsorden for Næstved Byråd Forretningsorden for Næstved Byråd Byrådets møder 1. Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jf. kommunestyrelsesloven 10. Stk. 2. Følgende

Læs mere

Forretningsorden for Ringsted Byråd

Forretningsorden for Ringsted Byråd Forretningsorden for Ringsted Byråd Byrådets møder 1. Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jfr. 10 i lov om kommunernes styrelse. Stk. 2.

Læs mere

Forretningsorden for xxx udvalget i Gladsaxe med virkning fra xx.xx.xxxx

Forretningsorden for xxx udvalget i Gladsaxe med virkning fra xx.xx.xxxx Forretningsorden for xxx udvalget i Gladsaxe med virkning fra xx.xx.xxxx J. nr. 00.22.02A30 Sags nr. 2017/08143 009 Side 1 af 7 Valg af formand og næstformand 1 stk. 1. Det første møde i udvalgets funktionsperiode

Læs mere

Forretningsorden Herlev Kommunalbestyrelse

Forretningsorden Herlev Kommunalbestyrelse Forretningsorden Herlev Kommunalbestyrelse Kommunalbestyrelsens møder 1. Kommunalbestyrelsens møder er offentlige. Kommunalbestyrelsen kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jfr.

Læs mere

VII. UNIVERSITETETS VIDENSKABELIGE SAMLINGER OG ANSTALTER

VII. UNIVERSITETETS VIDENSKABELIGE SAMLINGER OG ANSTALTER VII. UNIVERSITETETS VIDENSKABELIGE SAMLINGER OG ANSTALTER a. Rådighedssum til afholdelse af særlige udgifter for universitetets instituter. På kontoen for finansåret 1946-47 var ordinært bevilget 8000

Læs mere

1. Afgang og Udnævnelser. B. Tilstand og Virksomhed, I. Bestyrelse.

1. Afgang og Udnævnelser. B. Tilstand og Virksomhed, I. Bestyrelse. 106 Universitetet, 1895 1896. B. Tilstand og Virksomhed, I. Bestyrelse. Til Rektor for Rektoratsaaret 1895-96 valgte den akademiske Lærerforsamling den 17de Oktober 1895 Professor, Dr. phil. H. G. Zeuthen,

Læs mere

REGNSKABSINSTRUKS. Anmodningen om udbetaling fremsendes til Tina Underbjerg på mail

REGNSKABSINSTRUKS. Anmodningen om udbetaling fremsendes til Tina Underbjerg på mail REGNSKABSINSTRUKS Anvendelse af bevillingen Bevillingsbeløbet er fastsat på grundlag af ansøgningens budget til hel eller delvis dækning af udgifterne. Formålet med projektet må ikke ændres og bevillingsbeløbet

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for. bestyrelsen. for I/S NORDFORBRÆNDING. 6. december 2001

FORRETNINGSORDEN. for. bestyrelsen. for I/S NORDFORBRÆNDING. 6. december 2001 FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen for I/S NORDFORBRÆNDING 6. december 2001 Side 1 Indhold Bestyrelsens konstituering... 3 Bestyrelsens møder... 3 Udsendelse af dagsorden... 4 Beslutningsdygtighed, mødeledelse

Læs mere

VEDTÆGTER FOR LØNSTRUP VANDVÆRK ApS

VEDTÆGTER FOR LØNSTRUP VANDVÆRK ApS A D V O K A T F I R M A E T L E D E T & W I L L A D S E N B R I N C K S E I D E L I N S G A D E 9 9800 H J Ø R R I N G J. nr. 13-16-10714 03.09.2012A VEDTÆGTER FOR LØNSTRUP VANDVÆRK ApS Selskabets navn,

Læs mere

REGULATIV. for. organiststillinger. aflønnet efter lønrammesystemet. Dette regulativ er gældende for stillingen som organist

REGULATIV. for. organiststillinger. aflønnet efter lønrammesystemet. Dette regulativ er gældende for stillingen som organist REGULATIV for organiststillinger aflønnet efter lønrammesystemet Dette regulativ er gældende for stillingen som organist ved Udfyld feltet og hop fra felt til felt med tabulatortasten. kirke(r) og indeholder

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR RINGSTED BYRÅD.

FORRETNINGSORDEN FOR RINGSTED BYRÅD. FORRETNINGSORDEN FOR RINGSTED BYRÅD. Byrådets møder. 1. Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jfr. lov om kommunernes styrelse 10. Stk. 2.

Læs mere

Højskolens Personaleforhold.

Højskolens Personaleforhold. 282 Danmarks tekniske Højskole 1938 39. Efter at Forslag til Normalstudieplaner for Fabrikingeniør-, Maskiningeniør-, Bygningsingeniør- og Elektroingeniorstudiet havde været underkastet 2 Behandlinger

Læs mere

Forretningsorden VEJEN BYRÅD

Forretningsorden VEJEN BYRÅD Forretningsorden VEJEN BYRÅD Indhold Vejen Byråds møder.................................................. 2 Udsendelse af dagsorden og sagernes fremlæggelse........................ 3 Beslutningsdygtighed,

Læs mere

Lov Nr. 500 af 9. Oktober 1945 om Tilbagebetaling af Fortjeneste ved Erhvervsvirksomhed m. v. i tysk Interesse.

Lov Nr. 500 af 9. Oktober 1945 om Tilbagebetaling af Fortjeneste ved Erhvervsvirksomhed m. v. i tysk Interesse. Lov Nr. 500 af 9. Oktober 1945 om Tilbagebetaling af Fortjeneste ved Erhvervsvirksomhed m. v. i tysk Interesse. Min. f. Handel, Industri og Søfart V. Fibiger. (Lov-Tid. A. 1945 af 12/10). 1. Bestemmelserne

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Byrådets møder Side 3. Udsendelse af dagsorden og sagernes fremlæggelse Side 3

INDHOLDSFORTEGNELSE. Byrådets møder Side 3. Udsendelse af dagsorden og sagernes fremlæggelse Side 3 INDHOLDSFORTEGNELSE Byrådets møder Side 3 Udsendelse af dagsorden og sagernes fremlæggelse Side 3 Beslutningdygtighed, mødeledelse og sagernes forelæggelse Side 3 Underudvalg Side 4 Medlemmernes deltagelse

Læs mere

Vedtægter. Navn og formål

Vedtægter. Navn og formål Vedtægter Navn og formål 1 Andelsselskabets navn er Grindsted El- og Varmeværk A.M.B.A. og dets hjemsted er Grindsted. Selskabets hovedformål er på bedste og billigste måde, sammen med sine datterselskaber

Læs mere

Vejledning af 1. august 2013 om ansættelses- og aflønningsforhold for timelønnede studerende HK og timelønnede PROSA.

Vejledning af 1. august 2013 om ansættelses- og aflønningsforhold for timelønnede studerende HK og timelønnede PROSA. Vejledning af 1. august 2013 om ansættelses- og aflønningsforhold for timelønnede studerende HK og timelønnede PROSA. De nærmere regler om ansættelse af timelønnede studerende HK og timelønnede PROSA findes

Læs mere

Universitetet og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter.

Universitetet og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter. Første Afsnit. Universitetet og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter. A. U niversitetet. I. Bestyrelse. a. Beretning for Aaret 1924 25. Den akademiske Lærerforsamling har i 1924 25 holdt

Læs mere

Universitetets og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter.

Universitetets og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter. Første.A.fs:n.it. Universitetets og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter. i. Universitetet. A, Almindelige Bestemmelser og Forhandlinger samt Afgjørelser af enkelte Tilfælde, T. Bestyrelse.

Læs mere

Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om erstatning fra staten til ofre for forbrydelser

Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om erstatning fra staten til ofre for forbrydelser Lovafdelingen UDKAST Kontor: Formueretskontoret Sagsnr.: 2007-702-0067 Dok.: TPI40419 Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om erstatning fra staten til ofre for forbrydelser Vi MARGRETHE DEN ANDEN,

Læs mere

REGNSKABSINSTRUKS Gældende for bevillinger før 1. august 2016

REGNSKABSINSTRUKS Gældende for bevillinger før 1. august 2016 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Dampfærgevej 22, Postboks 2593, 2100 Kbh. Ø., Tlf. 3529 8100 MIDLER TIL FORANSTALTNINGER PÅ TANDLÆGEOMRÅDET REGNSKABSINSTRUKS Gældende for bevillinger før 1. august 2016

Læs mere

Nedsættelse af bevilget ungdomsydelse

Nedsættelse af bevilget ungdomsydelse Nedsættelse af bevilget ungdomsydelse Henstillet til amtsankenævnet for Vejle amt at undergive to sager vedrørende spørgsmålet om nedsættelse af bevilgede ungdomsydelser en fornyet behandling. Sagerne

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 11_ )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 11_ ) Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 11_17-1918) Originalt emne Jorder Salg og Afstaaelse af Grunde Indholdsfortegnelse 1) Byrådsmødet den 7. januar 1919 2) Byrådsmødet den 13. marts 1919 Uddrag fra byrådsmødet

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr ) Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 597-1933) Originalt emne Belysningsvæsen Elektriske Ledninger, Installationer og Leverancer Uddrag fra byrådsmødet den 3. januar 1934 - side 1 Klik her for at åbne den

Læs mere

Universitetets og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter.

Universitetets og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter. Første -A»fsn.rt. Universitetets og den polytekniske Læreanstalts Forhold som Læreanstalter. I. Universitetet. A, Almindelige Bestemmelser og Forhandlinger samt Afgjørelser af enkelte Tilfælde. I. Bestyrelse.

Læs mere

Byrådssag 1871-52. Frederikshavn 16 Decbr. 1871

Byrådssag 1871-52. Frederikshavn 16 Decbr. 1871 Byrådssag 1871-52 Frederikshavn 16 Decbr. 1871 Foranlediget af en under 14 de ds. modtagen Skrivelse fra Byfogedcentoiret, hvori jeg opfordres til uopholdeligen at indbetale Communeskat for 3 die Qvt.

Læs mere

Ark No 26/1883. Vejle Amt d. 12 Febr Justitsministeriet har under10 ds. tilskrevet Amtet saaledes:

Ark No 26/1883. Vejle Amt d. 12 Febr Justitsministeriet har under10 ds. tilskrevet Amtet saaledes: Vejle Amt d. 12 Febr. 1883 Justitsministeriet har under10 ds. tilskrevet Amtet saaledes: I Anledning af det med Hr. Amtmandens behagelige Erklæring af 8 f.m. hertil indsendte Andragende, hvori V ejle Byraad

Læs mere