Referat af 3. møde i Juridisk Studienævn Tid: 19. marts 2018, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af 3. møde i Juridisk Studienævn Tid: 19. marts 2018, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147"

Transkript

1 Referat af 3. møde i Juridisk Studienævn 2018 Tid: 19. marts 2018, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Juridisk Studienævn Dato: 24. april 2018 Til stede Lektor Malene Kerzel (studieleder og formand) Professor Hanne Søndergaard Birkmose (studieleder) Professor Dennis Ramsdahl Jensen (studieleder) Professor Helle Bødker Madsen Professor Claus Rohde Studerende Camilla Rosenkrantz Skovborg (næstformand) Studerende Anders Krojgaard Lund Studerende Marie Dall Studerende Asger Meller Gram-Hansen Studerende Frederikke Oklund Kofoed Side 1/8 Ikke til stede Professor Valdemar Smith Studerende Kristine Louise Rude Olesen (næstformand) Desuden deltog Ida Ravn Eriksen (referent), Uddannelseskvalitet og studienævnsbetjening Janne Højris Olesen, Uddannelseskvalitet og studienævnsbetjening Stine Koudal Fisker, Juridisk Institut Line Bang Petersen, Juridisk Institut Merete Nyfeldt, Uddannelseskvalitet og studienævnsbetjening (punkt 3) Uddannelseskvalitet og Studienævnsbetjening Aarhus BSS Tåsingegade 3, bygn Aarhus C

2 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra 2. møde Ansøgninger, dispensationer og klager 4. Evaluering af kursusevalueringsordningen 5. Undervisningsevaluering E17 6. Ændring af studieordningen for cand.merc.(jur.) 7. Godkendelse af valgfag til cand.merc.(jur.) 8. Opfølgning på handleplaner fra årlig status 9. Øvelsesopgaver i Udvidet formueret 10. Læsepladser 11. Opdatering af kvalifikationsbeskrivelser for HA(jur.), cand.merc.(jur.) og Master i skat 12. Meddelelser 13. Eventuelt Side 2/8 Ad 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt uden kommentarer. Ad 2. Godkendelse af referat fra 2. møde 2018 Claus Rohde havde en præcisering til referatets punkt 9 om rettevejledninger til eksamen i Formuerettens almindelige principper. Referatet blev herefter godkendt af studienævnet. Ad 3. Ansøgninger, dispensationer og klager Punktet blev behandlet for lukkede døre. Ad 4. Evaluering af kursusevalueringsordningen Den nuværende undervisningsevalueringsløsning på Aarhus BSS har været i brug de seneste to år, og dekanatet har igangsat et eftersyn med udgangspunkt i de eksisterende løsninger og erfaringer. På mødet den 23. februar 2018 drøftede studienævnet et udkast til en samlet tilbagemelding til dekanatet, og Malene Kerzel og Hanne Søndergaard Birkmose har efterfølgende sammenfattet studienævnets kommentarer i et opdateret dokument. Derudover er der indhentet kommentarer fra Eva Naur, der forholder sig specifikt til spørgsmålene i undervisningsevalueringen. Studienævnet havde fået det opdaterede dokument samt Eva Naurs kommentarer som bilag til punktet.

3 Studienævnet udtrykte enighed med Eva Naurs kommentarer til evalueringsskemaet. Claus Rohde noterede yderligere, at det bør fremhæves i tilbagemeldingen til dekanatet, at der skal findes en bedre evalueringsløsning for fag med flere undervisere tilknyttet. Side 3/8 Malene Kerzel og Hanne Birkmose tilføjer ovenstående kommentar til dokumentet, og studienævnets tilbagemelding samt Eva Naurs kommentarer vil blive sendt til dekanatet og til Institutforum. Ad 5. Undervisningsevaluering E17 Malene Kerzel oplyste, at de sidste tilbagemeldinger vedr. undervisningsevalueringen for efteråret 2017 er kommet ind, og kommentarerne fra den fagansvarlige blev gennemgået. Yderligere blev der fulgt op på punkt 11 fra studienævnsmødet den 30. januar 2018 omhandlende eksamen i Retslære. Fagansvarlig er blevet opmærksom på problemet med engelske domme i eksamen, og anvendelsen heraf vil blive genovervejet. Ad 6. Ændring af studieordningen for cand.merc.(jur.) Hanne Søndergaard Birkmose oplyste, at cand.merc. faget Securities Markets har ændret ECTS-omfang fra 5 til 10. Faget indgår sammen med faget Bank Management (5 ECTS) som erhvervsøkonomisk linjespecialiseringsfag på cand.merc.-(jur.)-uddannelsens 2. semester. Hanne Søndergaard Birkmose foreslog, at linjespecialiseringsfagene Bank Management (5 ECTS) og Securities Markets (5 ECTS) - for studerende med Corporate Finance Topics som erhvervsøkonomisk forudsætningsfag - fra efteråret 2018 erstattes af Securities Markets (10 ECTS). Under henvisning til drøftelserne på studienævnets møde i februar 2018 om det erhvervsøkonomiske forudsætningsfag Corporate Finance Topics, foreslog Hanne Søndergaard Birkmose endvidere, at Corporate Finance Topics fra efterårssemestret 2018 erstattes af HA- valgfaget Privatøkonomi samt et for cand.merc.(jur.)-studerende særligt tilrettelagt seminar, Seminar i privatøkonomi. Studienævnet tilsluttede sig Hanne Søndergaard Birkmose forslag til ændring af studieordningen, og godkendte samtidig de forud for mødet udsendte kursusbeskrivelser for Securities Markets (10 ECTS) og Seminar i privatøkonomi. Hanne Søndergaard Birkmose henledte opmærksomheden på, at prøveformen i Seminar i privatøkonomi omfatter aktiv deltagelse, hvorfor der skal findes en anden

4 prøveform for reeksamen. Studienævnet overlod til Hanne Søndergaard Birkmose at træffe beslutning om herom. Side 4/8 Ad 7. Godkendelse af valgfag til cand.merc.(jur.) Som bilag til punktet havde studienævnet fået tilsendt kursusbeskrivelsen for Private International Law. Hanne Søndergaard Birkmose oplyste, at faget tidligere har været udbudt til cand.jur., og at fagansvarlig nu også ønsker at studerende på cand.merc.(jur.) skal kunne vælge faget. Der har hidtil været krav om grundlæggende kendskab til familie- og arveret, som ikke dækkes på HA(jur.), hvorfor fagansvarlig foreslår at dette fjernes fra kursusbeskrivelsen. Claus Rohde spurgte til sammenhængen med kursusfaget Dansk International Privatret, og Line Bang oplyste, at de to fag udbydes på forskellige semestre. Claus Rohde kommenterede videre på indholdet i fagbeskrivelsen, og efterspurgte en mere tydelig angivelse af fokus, så de studerende fra cand.merc.(jur.) kan vurdere, om faget er relevant for deres studieprogram. Hanne Søndergaard Birkmose vil vende spørgsmålene til kursusbeskrivelsen med fagansvarlig, og faget vil efterfølgende komme ud til studienævnet til en endelig skriftlig godkendelse. Ad 8. Opfølgning på handleplaner fra årlig status I forlængelse af de årlige statusmøder med dekanatet i foråret 2017 blev der udarbejdet handleplaner for jura og erhvervsjura. Studienævnet havde fået handleplanerne fremsendt som bilag til punktet, og studielederne gennemgik de noterede handlinger. 8.1 Handleplan for bachelor- og kandidatuddannelsen i jura - VIP/DVIP-ratio på bacheloruddannelsen: Der er lavet en ny udregning, og indikatoren går nu i grøn, da den viser at ca. 70 % af undervisningen foretages af VIP. - Drøftelse af svarprocent ved undervisningsevaluering: Der er arbejdet med dette i efteråret Arbejdet fortsætter løbende. - Karakterstatistik for bacheloruddannelsen: Fremsendt som bilag til studienævnet. Claus Rohde efterspurgte i denne forbindelse, at sådanne oversigter bliver tilgængelige for aftagere mv. Hanne Søndergaard Birkmose oplyste, at studielederne fremover vil få direkte adgang til data, hvorfor synligheden vil blive forbedret. - Fokus på norske studerende: Der er lavet en undersøgelse af de 6 norske studerende, der blev optaget på kandidatuddannelsen i 2016, der viser at de klarer sig godt med et pænt karaktergennemsnit og en lav dumpeprocent.

5 - Eksternt optag på kandidatuddannelsen: Af de 343 optagne i 2016 kom 318 fra AU. 9 var fra udlandet og de resterende 16 var fra henholdsvis KU, SDU og AAU. Det vil sige, at ca. 3 % af de studerende på kandidaten kommer fra andre institutioner. - VIP-dækning på kandidatuddannelsen: Der er foretaget en ny udregning, men indikatoren går stadig i gul med 76 % af undervisningen, der bliver varetaget af VIP. Der er fortsat fokus på dette fra instituttet. - Informationsmøder på deltidsuddannelsen: Der afholdes nu informationsmøder for kommende og indskrevne studerende i både forårs- og efterårssemesteret. - Studieteknik på bacheloruddannelsen: På et møde med 1. semester i november 2017 fik de studerende en gennemgang af studiet, de gældende regler mm. I efteråret 2018 vil der blive mere målrettet fokus på studieteknik på mødet. - Fokus på udenlandske studerende på bacheloruddannelsen: En opgørelse viser at langt de fleste bachelorstuderende med udenlandsk statsborgerskab har en dansk adgangsgivende eksamen. Side 5/8 8.2 Handleplan for erhvervsjura - Inddragelse af studerende ved undervisningsevaluering: Pt. bruges primært undervisere til at oplyse om evalueringen. De studerende tilkendegav, at det vil være fornuftigt også at bruge studenterrepræsentanter som på jura. Studienævnet aftalte derfor, at de to studenterrepræsentanter i foråret 2018 skal ud og tale med deres medstuderende på en forelæsning. - Studiemiljø og faglig trivsel på kandidatuddannelsen: På næste RUS-arrangement for nye kandidatstuderende vil der blive sat fokus på, at der er et anderledes studiemiljø på cand.merc.(jur.) end de studerende har været vant til fra bacheloruddannelsen. - Semestermøder med underviserne: Alle undervisere fra de tre institutter samles hvert semester og drøfter sammenhængen i undervisningen på tværs af jura, økonomi og virksomhedsledelse med henblik på at klæde underviserne bedre på til at håndtere det tværfaglige aspekt. - Beskæftigelse: Der er kun adgang til gammel data, hvorfor der ikke kan handles på dette på nuværende tidspunkt. Ad 9. Øvelsesopgaver i Udvidet formueret Malene Kerzel meddelte, at der er kommet henvendelser fra studerende vedr. feedback på øvelsesopgaverne i Udvidet formueret. Marie Dall supplerede, at de studerende oplever store udsving i kvaliteten, hvorfor ikke alle kan bruge øvelsesopgaverne som forberedelse til eksamen.

6 Studienævnet drøftede kort, hvad der kan forventes, og hvad der kan lade sig gøre i forbindelse med feedback på øvelsesopgaverne. Claus Rohde oplyste, at der allerede findes retningslinjer for hvordan øvelsesopgaverne bør rettes, og at disse udleveres hver gang, der skal rettes opgaver. Det vil dog blive indskærpet overfor opgaveretterne, at der skal gives mere feedback end bare flueben, og at der også skal skrive initialer på opgaverne. På denne måde vil faggruppen kunne identificere opgaveretterne, hvis der er behov for dette. Side 6/8 Ad 10. Læsepladser Der blev fra studenterside spurgt til fordelingen af læsepladser mellem grupperum, specialepladser og almindelige læsepladser, da mange studerende oplever at der er en overvægt at de første to kategorier. Malene Kerzel oplyste, at problematikken er blevet vendt med prodekanen, der er lydhør overfor at se på fordelingen af læsepladser. Marie Dall nævnte, at det kan være svært for de studerende at få et overblik over læsepladserne, da der ofte sker ændringer. Malene Kerzel svarede, at informationen på studieportalen burde være opdateret, så de studerende kan finde den aktuelle oversigt over læsepladser. Der vil dog blive set på om informationen kan forbedres, og om den skal deles flere steder. Ad 11. Opdatering af kvalifikationsbeskrivelser for HA(jur.), cand.merc.(jur.) og Master i skat Dekanatet på Aarhus BSS afholdte den 1. februar 2018 et temamøde om studieordningernes kompetencebeskrivelser for alle studieledere på fakultetet. I forbindelse hermed blev det meddelt, at alle kompetencebeskrivelser skal afspejle kvalifikationsrammens opdeling i henholdsvis viden, færdigheder og kompetencer. Dette er ikke tilfældet på HA(jur.)/cand.merc.(jur.) og Master i skat, hvorfor et udkast til opdaterede kvalifikationsbeskrivelser skal sendes til dekanatet senest den 20. marts Hanne Søndergaard Birkmose oplyste, at der på HA(jur.) og cand.merc.(jur.) ikke vil blive ændret i indholdet kvalifikationsbeskrivelsen, og at der blot vil blive tilføjet de nye overskrifter. For så vidt angår Master i skat oplyste Dennis Ramsdahl Jensen, at der ligeledes arbejdes på en opdatering af kompetencebeskrivelsen. Denne vil blive sendt til skriftlig kommentering i studienævnet efter mødet.

7 Ad 12. Meddelelser Malene Kerzel og Hanne Søndergaard Birkmose orienterede om nedenstående punkter: Side 7/ Tavshedspligt ifm. behandling af dispensationsansøgninger På baggrund af en henvendelse i studievejledningen, blev det indskærpet overfor studienævnets medlemmer, at der er tavshedspligt i forbindelse med behandling af dispensationsansøgninger i studienævnet Opfølgning på rettevejledninger til Formuerettens almindelige principper Claus Rohde har fulgt op på drøftelserne fra sidste studienævnsmøde, og det er blevet besluttet i faggruppen, at de studerende på 5. semester kan få stillet en tidligere eksamensopgave med efterfølgende opgavegennemgang før de egentlige prøver i Formuerettens almindelige principper og Obligationsretlige valgfag. Yderligere vil omprøverne også blive lagt på Blackboard. Studenterrepræsentanterne udtrykte tilfredshed med denne løsning Ansættelse af instruktorer Som opfølgning på sidste møde oplyste Malene Kerzel, at der ikke er nedfældet regler for ansættelse på både Juridisk Institut og hos private udbydere af eksamenstræning, men at en sådan dobbeltrolle kan indgå i bedømmelsen i forbindelse med en ansættelse. Undervisningsassistenter og eksterne lektorer ansættes for tre år ad gangen, og studienævnet drøftede muligheden for at indskrive i ansættelseskontrakten, at der ikke må være konkurrerende virksomhed under ansættelsen. Malene Kerzel går videre med sagen, hvor der blandt andet skal indhentes input fra HR. Ad 13. Eventuelt Nedenstående emner blev behandlet under eventuelt: EU Business Law Asger Meller Gram-Hansen spurgte til status på EU Business Law-fagpakken, og Malene Kerzel forklarede at der har været administrative vanskeligheder i forbindelse med udbuddet, men at der snarest vil blive informeret yderligere om fagpakken på studieportalen. Der planlægges et informationsmøde den 5. april, og de studerende opfordrede til også at oprette en begivenhed på Facebook Lockoutvarsel Claus Rohde spurgte til den varslede lockout, og Malene Kerzel oplyste, at universitet arbejder på en fælles udmelding til studerende og ansatte, der vil blive sendt ud, såfremt lockouten bliver en realitet. Studerende kan indtil videre holde sig orienteret på

8 13.3. Ansøgning til kandidatuddannelserne Marie Dall efterspurgte, at de studerende får mere orientering om fristen for ansøgning til kandidatuddannelsen f.eks. på en forelæsning og via Blackboard. Malene Kerzel svarede, at der oplyses om ansøgningsfrister på studieportalen, og at der ikke vil blive sendt yderligere besked ud til de studerende. Side 8/8 Hanne Søndergaard Birkmose understregede, at der er begrænsninger på, hvad Blackboard kan bruges til, og hvilke meddelelser der kan sendes ud. De studerende skal derfor vænne sig til i højere grad at bruge studieportalerne til at finde information. Asger Meller Gram-Hansen nævnte i denne forbindelse, at de studerende bør gøres opmærksomme på de nye personaliserede studieportaler på mitstudie.au.dk Lyd- og filmoptagelse Marie Dall oplyste, at der er kommet nye regler fra Institutforum vedr. lyd- og filmoptagelser på forelæsninger og holdundervisning. Mange studerende er ikke klar over, at dette ikke længere er tilladt, hvorfor der bør informeres om dette. Hanne Søndergaard Birkmose svarede, at der arbejdes på et regelsæt affødt af den nye persondataforordning, og at de studerende vil blive orienteret. De nye regler er efter mødet blevet offentliggjort på studieportalerne Ny indikator for undervisningsevaluering Malene Kerzel oplyste, at indikatoren for undervisningsevaluering vil blive ændret fra foråret Studieleder Malene Kerzel /Ida Ravn Eriksen, referent

Referat af 2. møde i Juridisk Studienævn 2018

Referat af 2. møde i Juridisk Studienævn 2018 Referat af 2. møde i Juridisk Studienævn 2018 Tid: 23. februar 2018, kl. 13-15 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Lektor Malene Kerzel (studieleder

Læs mere

Referat af 11. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 30. januar 2018, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 11. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 30. januar 2018, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 11. møde i Det Juridiske Fagstudienævn 2017 Tid: 30. januar 2018, kl. 12.30-13 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Dato: 23. februar 2018 Til stede

Læs mere

Referat af 3. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 24. marts 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 3. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 24. marts 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 3. møde i Det Juridiske Fagstudienævn 2017 Tid: 24. marts 2017, kl. 10-11 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen

Læs mere

Referat af 4. møde i Juridisk Studienævn 2018

Referat af 4. møde i Juridisk Studienævn 2018 Referat af 4. møde i Juridisk Studienævn 2018 Tid: 24. april 2018, kl. 13-15 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Lektor Malene Kerzel (studieleder og

Læs mere

Referat af 8. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 2. oktober 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 8. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 2. oktober 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 8. møde i Det Juridiske Fagstudienævn 2017 Tid: 2. oktober 2017, kl. 13-14.30 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen

Læs mere

Referat af 5. møde i Juridisk Studienævn Tid: 24. maj 2018, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 5. møde i Juridisk Studienævn Tid: 24. maj 2018, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 5. møde i Juridisk Studienævn 2018 Tid: 24. maj 2018, kl. 13-15 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Malene Kerzel, studieleder og

Læs mere

Referat af 9. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 1. november 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 9. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 1. november 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 9. møde i Det Juridiske Fagstudienævn 2017 Tid: 1. november 2017, kl. 9-11 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen

Læs mere

Referat af 10. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 8. december 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 10. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 8. december 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 10. møde i Det Juridiske Fagstudienævn 2017 Tid: 8. december 2017, kl. 10-12 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen

Læs mere

Referat af 5. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 20. juni 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 5. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 20. juni 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 5. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 20. juni 2016, kl. 13-15 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen (studieleder

Læs mere

Referat af 7. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 1. september 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 7. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 1. september 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 7. møde i Det Juridiske Fagstudienævn 2017 Tid: 1. september 2017, kl. 13-15 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen

Læs mere

Referat af 6. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 9. september 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 247

Referat af 6. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 9. september 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 247 Referat af 6. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 9. september 2016, kl. 10-12 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 247 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen

Læs mere

Referat af 7. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 5. oktober 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 247

Referat af 7. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 5. oktober 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 247 Referat af 7. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 5. oktober 2016, kl. 10-11 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 247 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen (studieleder

Læs mere

Referat af 5. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 29. maj 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 5. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 29. maj 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 5. møde i Det Juridiske Fagstudienævn 2017 Tid: 29. maj 2017, kl. 10-12 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen

Læs mere

Referat af 2. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 14. marts 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 2. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 14. marts 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 2. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 14. marts 2016, kl. 10-11.30 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen

Læs mere

Referat af 3. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 18. april 2016, kl. 13-15 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 3. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 18. april 2016, kl. 13-15 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 3. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 18. april 2016, kl. 13-15 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen (studieleder

Læs mere

Referat af 4. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 19. maj 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 4. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 19. maj 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 4. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 19. maj 2016, kl. 10-12 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen (studieleder

Læs mere

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB)

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB) Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 13. marts 2018, kl. 13.15-15.15 Sted: Lokale 126, bygning 1330 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Til stede Anne Binderkrantz

Læs mere

Referat af 4. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 24. april 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 4. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 24. april 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 4. møde i Det Juridiske Fagstudienævn 2017 Tid: 24. april 2017, kl. 9.15-11.15 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk

Læs mere

Referat af 5. møde i Juridisk Studienævn 2019

Referat af 5. møde i Juridisk Studienævn 2019 Referat af 5. møde i Juridisk Studienævn 2019 Tid: 25. juni 2019, kl. 10-12 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Til stede Professor Malene Kerzel (studieleder og formand); lektor Carsten

Læs mere

Referat af 10. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 27. januar 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 10. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 27. januar 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 10. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 27. januar 2017, kl. 13-14 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen (studieleder

Læs mere

Referat af konstituerende møde i Det Juridiske Fagstudienævn

Referat af konstituerende møde i Det Juridiske Fagstudienævn Referat af konstituerende møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 16. februar 2016, kl. 13-15 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen (studieleder og formand)

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 5. oktober 2015

Det juridiske Fagstudienævn 5. oktober 2015 Referat af 7. møde i Det juridiske Fagstudienævn Tid: 5. oktober 2015 kl 13.00-15.00 Sted: Bygning 1410, lokale 147 Til stede: Professor Per Andersen (studieleder og formand) Professor Torsten Iversen

Læs mere

Møde 2/19 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag

Møde 2/19 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Møde 2/19 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 21. februar 2019, kl. 10.15 12 Sted: Institut for Statskundskab, bygning 1330, lokale 126 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag

Læs mere

Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014

Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014 Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014 Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Studieleder Per Andersen (formand), Studieleder Hanne Søndergaard Birkmose, Torsten Iversen,

Læs mere

Det juridiske Studienævn 3. maj 2013

Det juridiske Studienævn 3. maj 2013 Referat af 3. møde 2013/2014 i Det juridiske Studienævn fredag den 3. maj kl. 10.15 i mødelokale 247 i bygning 1410. Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Lektor, studieleder for jura Anne-Dorte Bruun

Læs mere

Referat af 9. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 7. december 2015 kl Sted: Juridisk Institut - bygning 1410, lokale 147

Referat af 9. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 7. december 2015 kl Sted: Juridisk Institut - bygning 1410, lokale 147 Referat af 9. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 7. december 2015 kl. 13-15 Sted: Juridisk Institut - bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede: Professor Per Andersen (studieleder

Læs mere

Referat af 8. møde i Juridisk Studienævn 2018

Referat af 8. møde i Juridisk Studienævn 2018 Referat af 8. møde i Juridisk Studienævn 2018 Tid: 8. oktober 2018, kl. 10-12 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Juridisk Studienævn Til stede Professor Malene Kerzel (studieleder og formand)

Læs mere

Møde 12/17 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag

Møde 12/17 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Møde 12/17 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: Tirsdag den 30.januar 2018, kl. 15.30-18 Sted: Lokale 126, bygning 1330 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Til stede Anne

Læs mere

Referat af 9. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 13. december 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 247

Referat af 9. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 13. december 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 247 Referat af 9. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 13. december 2016, kl. 10-12 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 247 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 13. maj 2015

Det juridiske Fagstudienævn 13. maj 2015 Referat af 4. møde i Det juridiske Fagstudienævn Tid: 13. maj 2015 kl 13.15-15.00 Sted: Bygning 1410, lokale 247 Til stede: Professor Per Andersen (studieleder og formand) Lektor Hanne Søndergaard Birkmose

Læs mere

Referat af 10. møde i Det Juridiske Fagstudienævn

Referat af 10. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Referat af 10. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 28. januar 2016, kl. 11-13 Sted: Juridisk Institut lokale 147, bygning 1410 Det Juridiske Fagsstudienævn Til stede: Professor Per Andersen (studieleder

Læs mere

Referat af møde nr. 7 i Det Juridiske Fagstudienævn, mandag den 22. september 2014

Referat af møde nr. 7 i Det Juridiske Fagstudienævn, mandag den 22. september 2014 Referat af møde nr. 7 i Det Juridiske Fagstudienævn, mandag den 22. september 2014 Til stede: Per Andersen (formand), Hanne Søndergaard Birkmose (studieleder), Torsten Iversen, Pernille Wegener Jessen,

Læs mere

Møde 2/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag

Møde 2/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Møde 2/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: Onsdag den 21. februar 2018, kl. 9.15-11.15 Sted: Lokale 126, bygning 1330 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Til stede

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 4. september 2015

Det juridiske Fagstudienævn 4. september 2015 Referat af 6. møde i Det juridiske Fagstudienævn Tid: 4. september 2015 kl 10.00-12.00 Sted: Bygning 1410, lokale 247 Til stede: Professor Per Andersen (studieleder og formand) Lektor Hanne Søndergaard

Læs mere

Møde 4/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Johanne Valbjørn Gydesen (JVG) Jannik Fenger (JF) Flemming Saugmann Brun (FSB)

Møde 4/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Johanne Valbjørn Gydesen (JVG) Jannik Fenger (JF) Flemming Saugmann Brun (FSB) Møde 4/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 5. april 2018, kl. 9.15-11.15 Sted: Lokale 126, bygning 1330 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Til stede Anne Binderkrantz

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 12. marts 2015

Det juridiske Fagstudienævn 12. marts 2015 Referat af 2. møde i Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Studieleder Per Andersen (formand), Studieleder Hanne Søndergaard Birkmose, Torsten Iversen, Helle Bødker Madsen, Valdemar Smith, Pernille Wegener

Læs mere

Møde 6/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Gydesen (JVG), Jannik Fenger (JF), Flemming Saugmann Brun (FSB), Hanna- Afbud

Møde 6/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Gydesen (JVG), Jannik Fenger (JF), Flemming Saugmann Brun (FSB), Hanna- Afbud Møde 6/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 20. juni 2018, kl. 13.15 15.15 Sted: Institut for Statskundskab, bygning 1330, lokale 126 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag

Læs mere

Det juridiske Studienævn 19. december 2012

Det juridiske Studienævn 19. december 2012 Referat af 7. møde 2012/2013 i Det juridiske Studienævn torsdag den 1. november 2012 kl. 12.15 i Mødelokale 2.3, Studenterhusfonden. Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Lektor Anne-Dorte Bruun Nielsen,

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015

Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015 Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015 Tilstedeværende: Lone Hansen (Studieleder), Hans Viggo Godsk Pedersen (Formand), Charlotte Langer Søndergaard (næstformand), Ayo Næsborg-Andersen,

Læs mere

Referat af 2. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 28. februar 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 2. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 28. februar 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 2. møde i Det Juridiske Fagstudienævn 2017 Tid: 28. februar 2017, kl. 13-15 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat af møde nr. 5 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: torsdag den 23. juni 2016, kl. 13:00 til 14:30.

AARHUS UNIVERSITET. Referat af møde nr. 5 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: torsdag den 23. juni 2016, kl. 13:00 til 14:30. Referat af møde nr. 5 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi Tid: torsdag den 23. juni 2016, kl. 13:00 til 14:30. Sted: 1325 240 (Bartholins Allé) Dagsorden: 1) Meddelelser 2) Årlig status for ITKO 3) Omprøve

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Virksomhedskommunikation og IT. Referat af møde nr. 2 i Studienævnet for Virksomhedskommunikation og IT

Medlemmerne af Studienævnet for Virksomhedskommunikation og IT. Referat af møde nr. 2 i Studienævnet for Virksomhedskommunikation og IT Medlemmerne af Studienævnet for Virksomhedskommunikation og IT Referat af møde nr. 2 i Studienævnet for Virksomhedskommunikation og IT Tid: Fredag den 29. marts 2019 kl. 8.15 Sted: Bygn. 2630, lokale K101

Læs mere

Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 4 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi.

Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 4 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Studienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af møde nr. 4 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: onsdag den 27. juni 2018, kl. 8:15 til 10:00. Sted: K102 Dagsorden 1) Meddelelser Fra formanden o Oversigt

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Der indkaldes hermed til 2. møde i Studienævnet for Psykologi

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Der indkaldes hermed til 2. møde i Studienævnet for Psykologi Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi Der indkaldes hermed til 2. møde i Studienævnet for Psykologi Tid: fredag den 22. marts kl. 13.00-15.00 Sted: Bygning 1350, lokale 314 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

Referat. Møde 11/17 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Tid: Torsdag den 8. december 2017 Sted: Lokale 126, bygning 1330

Referat. Møde 11/17 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Tid: Torsdag den 8. december 2017 Sted: Lokale 126, bygning 1330 Møde 11/17 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: Torsdag den 8. december 2017 Sted: Lokale 126, bygning 1330 Studienævnet for Samfundsfag og Statskundskab Til stede Anne Binderkrantz

Læs mere

Det juridiske fagstudienævn 14. november 2013

Det juridiske fagstudienævn 14. november 2013 Referat af 8. møde 2013/2014 i Det juridiske fagstudienævn onsdag den 6. november kl. 10.00 i mødelokale 247 i bygning 1410: Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Lektor Anne-Dorte Bruun Nielsen (formand),

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Referat af 3. møde i Studienævnet for Psykologi

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Referat af 3. møde i Studienævnet for Psykologi Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi Referat af 3. møde i Studienævnet for Psykologi Tid: Torsdag den 26. april 2018 kl. 13.00 Sted: Bygn. 1351, lokale 414 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2.

Læs mere

Det juridiske fagstudienævn 14. oktober 2013

Det juridiske fagstudienævn 14. oktober 2013 Referat af 7. møde 2013/2014 i Det juridiske fagstudienævn mandag den 7. oktober kl. 14.15 i mødelokale 247 i bygning 1410: Til stede: Desuden deltog: Lektor Anne-Dorte Bruun Nielsen (formand), studieleder

Læs mere

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt Møde den: 19. september 2016 kl. 15.30 i Det Odontologiske Studienævn REFERAT Deltagere medlemmer: Eva Karring, Jes Halfdan Nielsen, Irene Dige, Helle Tolboe, Marie Hauge Mårtensson, Louise Trap, Maren

Læs mere

Referat af møde nr. 2 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: Tirsdag den 8. marts 2016, kl. 8:15 til 9:45. Sted: K102. Dagsorden.

Referat af møde nr. 2 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: Tirsdag den 8. marts 2016, kl. 8:15 til 9:45. Sted: K102. Dagsorden. Referat af møde nr. 2 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: Tirsdag den 8. marts 2016, kl. 8:15 til 9:45. Sted: K102 Dagsorden 1) Meddelelser Studienævnet for Erhvervsøkonomi Charlotte Bak Svendsen

Læs mere

Deltagere: Søren Erik Nilesen, Finn Schøler, Jan Laursen, Karsten Bay, René Franz Henschel,

Deltagere: Søren Erik Nilesen, Finn Schøler, Jan Laursen, Karsten Bay, René Franz Henschel, Referat af HD studienævnsmøde den 22. september 2016 Deltagere: Søren Erik Nilesen, Finn Schøler, Jan Laursen, Karsten Bay, René Franz Henschel, Desuden deltog: Jette Konradsen og Rita Madsen (referent)

Læs mere

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102 Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj 11.00 13.00 Bygning 2630, lokale K102 Deltagere: Studienævnsformand Søren Erik Nielsen, studienævnsmedlemmer René Franz Henschel, Finn Schøler og

Læs mere

Godkendelse af endelig dagsorden. Dagsorden skal godkendes af studienævnet. Dagsorden godkendes af studienævnet.

Godkendelse af endelig dagsorden. Dagsorden skal godkendes af studienævnet. Dagsorden godkendes af studienævnet. REFERAT Referat fra Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn Mandag den 15. august 2016 kl.: 10:00-12:00, NJV. 6B, i lokale 1.02 Deltagere i mødet: Liselotte Madsen, Sten Bønsing, Lars Bo Langsted, Carsten

Læs mere

Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah Kjærgaard Pedersen (under behandling af pkt. 3).

Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah Kjærgaard Pedersen (under behandling af pkt. 3). Referat af møde i masterstudienævn fredag den 4. december kl. 10.00-12.00 Til stede: Dennis Ramsdahl, Winni Johansen, Michael Nørager Fraværende: Torsten Kolind Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 6 i Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi samt konstituerende møde Tid: 21. januar, kl. 13-15 Sted: 8002-2105

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Referat af 4. møde i Studienævnet for Psykologi

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Referat af 4. møde i Studienævnet for Psykologi Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi Referat af 4. møde i Studienævnet for Psykologi Tid: mandag den 28. maj 2018 kl. 09.00 Sted: Bygn. 1350, lokale 314 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Orientering

Læs mere

Studienævnsformanden efterspurgte studienævnsmedlemmernes bemærkninger til indikatorerne, som input til det årlige statusmøde.

Studienævnsformanden efterspurgte studienævnsmedlemmernes bemærkninger til indikatorerne, som input til det årlige statusmøde. Referat fra mødet i MBA-studienævnet Tirsdag den 22. maj 2018 kl. 11.00-12.30 Bygning 2630 lokale 102 Referat Deltagere: Studienævnsformand Franziska Günzel-Jensen, studienævnsmedlemmer Philipp Schröder,

Læs mere

Johanne Valbjørn Gydesen (JVG), Jannik Fenger (JF), Flemming Saugmann Brun (FSB), Hanna-Louise Schou Nielsen (HLSN)

Johanne Valbjørn Gydesen (JVG), Jannik Fenger (JF), Flemming Saugmann Brun (FSB), Hanna-Louise Schou Nielsen (HLSN) Møde 9/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 8. november 2018, kl. 9.15 11.15 Sted: Institut for Statskundskab, bygning 1330, lokale 124 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag

Læs mere

Endvidere deltog Ida Ravn Eriksen (referent), Susanne Vang, Anette Bech-Larsen, russekretærer Mikkel Dupont og Jakob Schmidt (punkt 5)

Endvidere deltog Ida Ravn Eriksen (referent), Susanne Vang, Anette Bech-Larsen, russekretærer Mikkel Dupont og Jakob Schmidt (punkt 5) Møde 5/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 16. maj 2018, kl. 13.15-15.15 Sted: Lokale 126, bygning 1330 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Til stede Anne Binderkrantz

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde den 3. september blev godkendt uden yderligere kommentarer.

Referat fra studienævnsmøde den 3. september blev godkendt uden yderligere kommentarer. HD studienævnsmøde den 2. december 2015 kl. 13.00-15.00 Sted: Bygning 1325, lokale 312 Til stede: Jan Laursen, Finn Schøler, Søren Erik Nielsen Afbud fra: René Franz Henschel, Karsten Bay Referent: Rita

Læs mere

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi.

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: Fredag den 15. april 2016, kl. 10:00 til 11:30. Sted: K101 Dagsorden 1) Meddelelser 2) Godkendelse

Læs mere

Møde 7/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Brun (FSB), Hanna-Louise Schou Nielsen (HLSN)

Møde 7/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Brun (FSB), Hanna-Louise Schou Nielsen (HLSN) Møde 7/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 4. september 2018, kl. 13.15 15.15 Sted: Institut for Statskundskab, bygning 1330, lokale 124 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag

Læs mere

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af konstituerende møde i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi.

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af konstituerende møde i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af konstituerende møde i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: mandag den 6. februar 2017, kl. 9:15 til 11:15. Sted: K102 Dagsorden 1) Orientering om studienævnets

Læs mere

Møde 8/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Brun (FSB), Hanna-Louise Schou Nielsen (HLSN)

Møde 8/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Brun (FSB), Hanna-Louise Schou Nielsen (HLSN) Møde 8/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 3. oktober 2018, kl. 9.15 11.15 Sted: Institut for Statskundskab, bygning 1330, lokale 126 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag

Læs mere

Møde 11/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag

Møde 11/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Møde 11/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 30. januar 2019, kl. 16-18 Sted: Institut for Statskundskab, bygning 1330, lokale 126 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Virksomhedskommunikation og IT. Referat af møde nr. 5 i Studienævnet for Virksomhedskommunikation og IT

Medlemmerne af Studienævnet for Virksomhedskommunikation og IT. Referat af møde nr. 5 i Studienævnet for Virksomhedskommunikation og IT Medlemmerne af Studienævnet for Virksomhedskommunikation og IT Referat af møde nr. 5 i Studienævnet for Virksomhedskommunikation og IT Tid: Mandag den 27. august 2018 kl. 9.00 Sted: Bygn. 2630, lokale

Læs mere

HA(jur.)-studiet 2012

HA(jur.)-studiet 2012 HA(jur.)-studiet 2012 Indhold Indledning... 2 Kvalifikationsmål... 3 Uddannelsens opbygning... 4 1. del - undervisning... 7 1. del prøver... 8 Oversigt over prøverne... 8 Prøvebeskrivelser... 9 Bedømmelse...

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 26. november 2015

Det juridiske Fagstudienævn 26. november 2015 Referat af 8. møde i Det juridiske Fagstudienævn Tid: 2. november 2015 kl 13.00-15.00 Sted: Bygning 1410, lokale 147 Til stede: Professor Per Andersen (studieleder og formand) Professor Torsten Iversen

Læs mere

Medlemmerne af Fagstudienævnet for Psykologi. Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Psykologi

Medlemmerne af Fagstudienævnet for Psykologi. Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Psykologi Medlemmerne af Fagstudienævnet for Psykologi Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Psykologi Tid: Fredag den 7. april 2017 kl. 9.15 Sted: Bygn. 1350, lokale 314 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Møde 3/19 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag

Møde 3/19 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Møde 3/19 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 14. marts 2019, kl. 13.15 15.15 Sted: Institut for Statskundskab, bygning 1330, lokale 126 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag

Læs mere

Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet ved Psykologi

Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet ved Psykologi Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet ved Psykologi Tid: Torsdag den 7. maj 2015 kl. 13.15 Sted: Bygn. 1350, lokale 314 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen.

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen. Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 9. november 2017 Sted: WP 19, 3. sal mødelokale 402 Deltagere: Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi den 16. december 2003

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi den 16. december 2003 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi den 16. december 2003 Tilstede: Torben Damgaard (formand), Morten Ammentorp, Bo Møller Jensen, Jytte G. Larsen, Stine Baun

Læs mere

Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Fredag den 8. september 2017 kl. 09.00-11.00 Sted: 8001-2105 Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato:

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Virksomhedskommunikation og IT. Referat af møde nr. 4 i Studienævnet for Virksomhedskommunikation og IT

Medlemmerne af Studienævnet for Virksomhedskommunikation og IT. Referat af møde nr. 4 i Studienævnet for Virksomhedskommunikation og IT Medlemmerne af Studienævnet for Virksomhedskommunikation og IT Referat af møde nr. 4 i Studienævnet for Virksomhedskommunikation og IT Tid: Mandag den 4. juni 2018 kl. 13.00 Sted: Bygn. 2630, lokale K102

Læs mere

Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger.

Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger. Referat fra mødet i MBA-studienævnet Tirsdag den 5. marts 2019 kl. 15.00-16.30 Bygning 2631 lokale K104 Referat Deltagere: Studienævnsformand Franziska Günzel-Jensen, studienævnsmedlemmer Philipp Schröder,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Møde den: 9. oktober, 2014, kl. 15.15-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Medlemmerne af Fagstudienævnet for Psykologi. Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet for Psykologi

Medlemmerne af Fagstudienævnet for Psykologi. Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet for Psykologi Medlemmerne af Fagstudienævnet for Psykologi Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet for Psykologi Tid: Fredag den 19. maj 2017 kl. 9.15 Sted: Bygn. 1350, lokale 314 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Studienævnsformand Søren Erik Nielsen har imidlertid drøftet problemstillingen telefonisk med Christin Jensen fra Uddannelsesjura.

Studienævnsformand Søren Erik Nielsen har imidlertid drøftet problemstillingen telefonisk med Christin Jensen fra Uddannelsesjura. HD Studienævnet Referat Referat fra møde i HD studienævnet Onsdag den 27. marts 13.00 15.00 Bygning 2621 lokale B04 Deltagere: Studienævnsformand Søren Erik Nielsen, studienævnsmedlemmer René Franz Henschel,

Læs mere

30 ECTS 15 ECTS 15 ECTS

30 ECTS 15 ECTS 15 ECTS HD Referat Referat fra mødet i HD Mandag den 26. november 08.30 10.30 Bygning 2631, lokale K104 Deltagere: Studienævnsformand Søren Erik Nielsen, studienævnsmedlemmer René Franz Henschel, Finn Schøler

Læs mere

Referat af 1. møde 2014/2015 i Det juridiske Fagstudienævn 4.februar 2014 kl

Referat af 1. møde 2014/2015 i Det juridiske Fagstudienævn 4.februar 2014 kl Referat af 1. møde 2014/2015 i Det juridiske Fagstudienævn 4.februar 2014 kl. 12.00 Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Studieleder professor Per Andersen (formand), Studieleder for erhvervsjura lektor

Læs mere

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 14. december 2017 kl. 13.00 16.00 Sted: Mødelokale O94 Campus Deltagere: Studienævnsformand Judith

Læs mere

Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Torsdag den 15. september 2016 kl. 13.30-15.30 Sted: 8001-2105 Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato:

Læs mere

Det juridiske Studienævn 3. maj 2013

Det juridiske Studienævn 3. maj 2013 Referat af 2. møde 2013/2014 i Det juridiske Studienævn fredag den 3. april kl. 14.15 i mødelokale 247 i bygning 1410. Til stede: Desuden deltog: Lektor, studieleder for jura Anne-Dorte Bruun Nielsen (formand),

Læs mere

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 6 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi.

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 6 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af møde nr. 6 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: onsdag den 1. november 2017, kl. 9:15 til 11:15 Sted: K102 Dagsorden 1) Meddelelser 2) Drøftelse om

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 27. juni 2014

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 27. juni 2014 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 30. juni 2014 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 27. juni 2014 Tilstedeværende: Anna Lund Jepsen (formand), Mogens Nielsen, Nicolai Holme Milsø Petersen,

Læs mere

Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 5 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi.

Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 5 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Studienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af møde nr. 5 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: tirsdag den 11. september 2018, kl. 8:15 til 10:00. Sted: K101 Dagsorden 1) Meddelelser Fra formanden o Dispensationspraksis

Læs mere

Medlemmerne af Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation. Referat af møde nr. 3 i Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation

Medlemmerne af Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation. Referat af møde nr. 3 i Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation Medlemmerne af Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation Referat af møde nr. 3 i Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation Tid: Onsdag den 26. april 2017 kl. 13.30 Sted: Bygn. 1483, lokale

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Navnerunde og kort orientering om studienævnets arbejde kl. 9 til kl. 9.10 1.1 Velkommen og navnerunde 1.2

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 11. marts 2014

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 11. marts 2014 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 13. marts 2014 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 11. marts 2014 Tilstedeværende: Anna Lund Jepsen (formand), Mogens Nielsen, Jan Møller Jensen, Alexander

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Referat af 1. møde i Studienævnet for Psykologi

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Referat af 1. møde i Studienævnet for Psykologi Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi Referat af 1. møde i Studienævnet for Psykologi Tid: Fredag den 23. februar 2018 kl. 9.00 Sted: Bygn. 1350, lokale 314 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2.

Læs mere

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud)

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud) Møde den: 29. juni 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen og Sine Agergaard Deltagere studerende: Nikolaj

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Jura den 14. maj 2013

Referat af møde i Studienævn for Jura den 14. maj 2013 Referat af møde i Studienævn for Jura den 14. maj 2013 Tilstedeværende: Hans Viggo Godsk Pedersen, Ole Hammerslev, Camilla Hørby Jensen, Lone Hansen, Anders Daniel Møller, Charlotte Langer Søndergaard,

Læs mere

Medlemmerne af Fagstudienævnet for Psykologi. Referat af møde nr. 6 i Fagstudienævnet for Psykologi

Medlemmerne af Fagstudienævnet for Psykologi. Referat af møde nr. 6 i Fagstudienævnet for Psykologi Medlemmerne af Fagstudienævnet for Psykologi Referat af møde nr. 6 i Fagstudienævnet for Psykologi Tid: Fredag den 5. oktober 2017 kl. 09.15 Sted: Bygn. 1350, lokale 314 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 2. maj 2013, kl. 12-13 Bygn. 1264, lokale 3.10 Studienævnsmøde for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse og suppleringsuddannelsen REFERAT Til stede: Cecilia Ramlau-Hansen, Ellen Aagaard Nøhr,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet ved Psykologi

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet ved Psykologi AARHUS UNIVERSITET Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet ved Psykologi Tid: Torsdag den 5. marts 2015 kl. 13.15 Sted: Bygn. 1350, lokale 314 Dagsorden: 1.

Læs mere

Referat. J.nr. ipoetzsch

Referat. J.nr. ipoetzsch J.nr. ipoetzsch Referat Emne: Studienævnet for Kandidatuddannelsen i Fysioterapi Dato og tidspunkt: Den 17. maj 2016 kl. 13.00 15.00. Sted: Syddansk Universitet, Campusvej 55, 5230 Odense M, IOB, Bygn.

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Referat af 8. møde i Studienævnet for Psykologi

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Referat af 8. møde i Studienævnet for Psykologi Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi Referat af 8. møde i Studienævnet for Psykologi Tid: Mandag den 29. oktober kl. 9 Sted: Bygning 1350, lokale 314 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Orientering

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Jura den 3. september 2013

Referat af møde i Studienævn for Jura den 3. september 2013 Referat af møde i Studienævn for Jura den 3. september Tilstedeværende: Camilla Hørby Jensen, Hans Viggo Godsk Pedersen, Lone Hansen, Bugge Thorbjørn Daniel, Charlotte Langer Søndergaard, Gry Friis Vinterlie

Læs mere

Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Fredag den 10. marts 2017 kl. 08.30-10.30 Sted: 8001-2105 Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato:

Læs mere