Epicenter for udvikling af energi og cleantech. Navitas

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Epicenter for udvikling af energi og cleantech. Navitas"

Transkript

1 energi i teknologi Epicenter for udvikling af energi og cleantech Navitas

2 Udfordringer til virksomheder Innovation, vækst og internationalise ring er store udfordringer for de mange nye og mindre danske firmaer inden for cleantech. De mangler muskler til at løfte den nødven dige udvikling og kommercialisering.

3 Ved at udnytte den nyeste viden, tekniske faciliteter og ikke mindst de personlige netværk skyder virksomhederne genvej til teknologisk innovation. Ove Poulsen, CEO Lindø Offshore Renewables Centre Navitas videnscenter for energi INCUBA-Navitas er skabt til energivirksomheder, forsk nings centre, udviklingsafdelinger og interesseorganisationer samt iværksættere og forretningsudviklere inden for energi. forskning og udvikling Nærhed til forskning, udvikling og uddannelse af ingeniører og maskinmestre giver virksomheder muligheder for at indgå i stærke vidensnetværk, der kan styrke deres udvikling. Teknologiske perspektiver Ny og avanceret teknologi i det daglige giver grobund for spændende erhvervsudvikling. De ambitiøse omgivelser og de mange ildsjæle kan flytte grænserne for virksomhedernes teknologiske kompetencer. Case 1: Stor virksomhed i udvikling En stor virksomhed kan etablere en udviklingsenhed for at komme tæt på Aarhus Universitets forskning og Maskinmesterskolens praksisnære udviklingsar bejde. Omgivet af studerende, forskere, undervisere og mange mindre virksomheder giver det en frugtbar grobund for udviklingsarbejdet. Case 2: Mindre virksomhed med store ambitioner En vækstvirksomhed med 10 ansatte vil få stor nytte af de mange services og faciliteter. Nærheden til de mange dygtige studerende inviterer til større engagement, og det skaber stærk synergi for virksomheden gennem viden, samarbejde og nye kompetencer. Case 3: Opstartsvirksomhed jagter potentiale Den nye virksomhed med de første kunder skal fokusere på forretningsudvikling. Det faglige netværk og alt det praktiske skal fungere uden besvær for virksomheden, og det sørger vi for. Nærheden til større virksomheder indbyder til sparring, fælles udviklingsprojekter og kommercielt samarbejde. Maskinmestrenes generali studdannelse og ingeniørernes specialer giver husets virksomheder nyt liv til tvær gående innovation og forretningsudvikling. Anders Hanberg Sørensen, rektor Maskinmesterskolen Stærkt partnerskab Virksomheder, ingeniører, maskinmestre og erhvervsfremmeaktiviteter skaber en god cocktail for alle deltagere. Nærhed og samarbejde skaber synergi, der kan flytte grænserne for udviklingen af den enkelte virksomhed.

4 åbent kontor Enmandsvirksomheder styrkes i et fællesskab med andre nye virksomheder, hvor det åbne arbejdsmiljø kan stimulere kommercialisering og udvikling. Egne kontorer Er din virksomhed mest til fortrolige forhandlinger, uforstyrret udvikling og tæt kundekontakt, har vi lokaler og faciliteter, der passer til din aktuelle situation. Investering i høj innovation Uanset om man er en koncern eller et lille udviklingsfirma, fremmer nærheden til avancerede forsøg og test morgendagens teknologiske løsninger. lejemål til alle formål Innovative virksomheder går mange veje i teknologi, økonomi, miljø eller forbrugerhensyn. Forskellighed giver varierende behov, men også ny udviklingskraft og perspektiv. Vi har plads til dem alle. Stærk firmakultur I INCUBA har vi i mange år arbejdet målrettet med at fremme innovation ved at gøre det lettere for ildsjæle at fokusere på værdi tilvækst uden bekymring for praktiske detaljer.

5 Plads til projekter Samarbejde mellem virksomheder eller med en forskergruppe i en periode kræver ofte særlig plads. I et kontorhotel kan man fleksibelt udvikle fælles projekter og afprøve dem på markedet uden at binde sig længe. Kom godt igang Målsætningen for os er at skabe værdi for vore virksomheder. Alle faciliteter er på plads, servicen er høj, og der er unikke rammer. Sammen med andre eller alene kan firmaet sætte fart på innovation, vækst og kommercialisering. NJUBIZ prøv ideen af Har du lyst til at starte en virksomhed med nye ideer og forretningskoncepter? Så prøv vores trinvise modning med fuld adgang til alle faciliteter fra starten til en husleje, der understøtter den spæde startfase. samarbejdsmodeller Vi stimulerer til samarbejde for at opnå værdiskabende vidensdeling. I bestemmer selv, hvordan I vil udnytte netværk, muligheder for projektsam arbejde eller lave fælles aktivi teter på markedet. Perspektiver Kodeordet er innovation. INCUBA Navitas skal styrke fremkomsten af nye metoder, produkter og services, der kan realisere ambitioner om mere bæredygtige og effektive energiløsninger. Perspektivet er endnu flere vidensarbejdspladser, teknologisk udvikling og eksport.

6 Tæt på markedsledere Midtjylland rummer mange førende virksomheder inden for energi, især i vind og biomasse og en stor under skov af dynamiske mindre virksomheder. Hos os er man tæt på mange af disse virksomheder, og Navitas skaber en flot baggrund for kundemøder og salgsfremstød. Samarbejdspartnere En plads i INCUBA Navitas er attraktiv i centrum af udviklingen med direkte adgang til Østjysk Innovation, Connect Danmark, Væksthus Midtjylland, Alexandra- Instituttet og til vidensinstitutionerne i Aarhus. I Pitstop har virksomhederne mulighed for at få gode råd fra advokat og revisor. Branchens aktive spillere Energi og cleantech har mange aktive spillere, der bliver tiltrukket af Navitas. Forskere, virksomheder, projekter, organisationer og faglige arrangementer er med til at skabe kvalitet i hele værdikæden fra idefasen til kommercialisering i en frugtbar vekselvirkning. Med vores netværk skaber vi dynamik i miljøet. Stjernetræf Husets beliggenhed og den særlige stjerneform skal fungere som en katalysator for mødet mellem forskere, studerende og de mange firmaer inden for energi, cleantech og højteknologisk byggeri i Østjylland. Brian Bech Nielsen, Dekan, Science and Technology, Aarhus Universitet Placeringen midt i Aarhus havn lige ved byens centrum gør Navitas til en central mødeplads. Letbanen med stoppested uden for døren forbinder store dele af vidensinstitutionerne i Aarhus og gør det let at komme rundt til kolleger og samarbejdspartnere.

7 Lavenergihus fyldt med energi At bo i et teknologisk mesterværk er en gave til de mange erhvervsfolk, forskere, undervisere, studerende og gæster fra ind- og udland, der engagerer sig her. Højteknologisk hus viser vejen Navitas er Danmarks største hus i energiklasse 1, og energibalancen er i top med solceller på alle tagene. Højisolering, trelags vinduer, frikøl, havvandskøl og integreret energidesign ligger bag det meget energieffektive hus. Huset bliver BREEAM certificeret i kategorien Excellent. Aktiviteter i huset Fra morgen til aften præges Navitas af omkring beboere på de i alt 8 etager. De tre øverste etager rummer INCUBA Navitas mange små og store kontorer til virksomheder med møderum, åbne mødepladser og tekøkkener. Forskning, uddannelse og udveksling Universitetet og Maskinmesterskolen skaber med fremragende uddannelser og forskning grundlaget for fremtidens Danmark. Perfekt for et frugtbart samspil mellem teoretisk og praksisbaseret viden og forretnings udviklingen på stedet. Tekniske specialister og generalister Bygnings- og maskiningeniørers specialiserede viden og kompetence kan løfte virksomhedernes innovation. Maskinmestrenes generalistuddannelse giver nye muligheder for tværgående innovation og forretning. Altid på vej Uddannelser, specialisering og styrkepositioner udvikles hele tiden. Aktiviteter og aktører konkretiseres frem mod åbningen i 2014, og herefter vil Navitas være en dynamo for uddannelse, forskning og erhvervs udvikling. Visionen Navitas skal være et epicenter for energi, innovation, forskning og uddannelse i international klasse. INCUBA- Navitas skal huse virksomheder med stærke ambitioner om kvalitet og udvikling, hvor de ser fællesskabet som en vigtig vej til indfrielse af ambitionerne.

8 Faze2.dk HVORFOR VÆRE MED I INCUBA-NAVITAS? Nærhed til inspirerende forskning og udvikling i ny teknologi Miljø fyldt med ambitiøse studerende Samarbejdsprojekter på tværs af fag og brancher Adgang til topklasse værksteds- og laboratoriefaciliteter Mange aktører i udvikling af energi, cleantech og bygningsteknologi Fokus på udvikling af din forretning Fremragende faciliteter og services i seværdig bygning Forretningsfremmende faciliteter Din virksomhed kører fra dag et! Netværk, mødelokaler, reception, posthåndtering og kantine er på plads, så virksomheden kan fokusere 100% på sin egen udvikling. Sammen med andre eller med inspiration fra huset. Viden går på to ben! I INCUBA-Navitas kan man dele sin viden med andre virksomheder til fælles bedste, og de attraktive faciliteter indbyder til møder både planlagte og mere tilfældige møder. Mødelokalerne og de åbne mødepladser inviterer til fællesskab og synergi. Flotte kontorer med havudsigt tæt på centrum af Aarhus Se flere detaljer på Navitas SKAL DIT FIRMA VÆRE MED I INCUBA NAVITAS? Kontakt: Adm. dir. Niels Chr. Sidenius (omstilling) (direkte) (mobil) Navitas er Danmarks nye epicenter for energi og teknologi, hvor nye produkter, processer og teknologier ser dagens lys. For virksomheder, ingeniører og teknikere, der vil tæt på de nyeste teknologier, især inden for energi og cleantech. Her kan erhvervsfolk udnytte den viden, de skaber i samarbejde med fagfolk, studerende og forskere i laboratorier, forsøgscentre og udviklingskontorer. INCUBA-Navitas er en ny afdeling af Incuba på kvm, som er tæt knyttet til lokale og regionale aktører inden for de tekniske brancher, der dækker produktion, distribution, anvendelse og styring af energi. Forskerparken ligger i Navitas, som er en kvm stor bygning i centrum af Aarhus. Navitas rummer uddannelse af civilingeniører og maskinmestre med førsteklasses værksteder og laboratorier og nye og mindre virksomheder inden for energi og cleantech. Fokus er på forskning, uddannelse, innovation og vidensdeling.

Copenhagen City. Tæt på viden og forskning / Midt i en af verdens bedste byer / Unikke rammer og muligheder for virksomheder

Copenhagen City. Tæt på viden og forskning / Midt i en af verdens bedste byer / Unikke rammer og muligheder for virksomheder Copenhagen Science City Tæt på viden og forskning / Midt i en af verdens bedste byer / Unikke rammer og muligheder for virksomheder 2013 // fakta Copenhagen Science City er attraktiv for virksomheder og

Læs mere

DOMICIL MAGASIN OM NORDJYLLANDS MEST ATTRAKTIVE KONTORER I KATTEGAT SILO

DOMICIL MAGASIN OM NORDJYLLANDS MEST ATTRAKTIVE KONTORER I KATTEGAT SILO DOMICIL MAGASIN OM NORDJYLLANDS MEST ATTRAKTIVE KONTORER I KATTEGAT SILO Kattegat Siloen har givet os... Rum til udvikling! Victor A/S en virksomhed med vokseværk. I Kattegat Siloen har Victor A/S haft

Læs mere

Notat vedrørende stillingen som projektleder INSERO SCIENCE ACADEMY

Notat vedrørende stillingen som projektleder INSERO SCIENCE ACADEMY Notat vedrørende stillingen som projektleder i INSERO SCIENCE ACADEMY Innovation og iværksætteri i uddannelsessystemet Insero Science Academy A/S udvikler og tilbyder uddannelsestilbud inden for energi

Læs mere

IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo

IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo IT-VÆKSTHUSET PÅ 5te < SIDE 02 > SIDE 03 IT-væksthuset er et nyt innovativt vækstmiljø på toppen af IT-Universitetet i Ørestaden i København. DET ER STEDET:

Læs mere

Wind Power vælger Vejle Siemens Wind Power er klar med nyt kompetencecenter i Vejle, der får 650 nye arbejdspladser. Green Tech

Wind Power vælger Vejle Siemens Wind Power er klar med nyt kompetencecenter i Vejle, der får 650 nye arbejdspladser. Green Tech vinter 2011/12 10 Green Tech Center Vejle Nyt klyngehus for fremtidens vedvarende energiløsninger Visioner Vækst Viden 16 Vejle vinder! Vejles nye erhvervspolitik, som tegner et visionært billede frem

Læs mere

På jagt efter det. businessaarhus.dk

På jagt efter det. businessaarhus.dk Årsmagasin 2013/14 På jagt efter det østjyske VÆKST-DNA Hvor skal Aarhus hen? / Udsigt til fremtiden Vejen frem / Mindre virksomheder skaber dynamik i Aarhus Det skal være nemt! / Hele vejen til toppen

Læs mere

ØSTJYLLAND PÅ ARBEJDE FOR DANMARK

ØSTJYLLAND PÅ ARBEJDE FOR DANMARK ØSTJYLLAND PÅ ARBEJDE FOR DANMARK ØSTJYLLAND ARBEJDER FOR DANMARK Østjylland er Danmarks næststørste vækstregion. Vi vil udvikle og styrke det østjyske område som den ene af to førende vækstmetropoler

Læs mere

VÆKST OG SYNLIGHED FOR VIBORGS INDUSTRIPRODUKTION

VÆKST OG SYNLIGHED FOR VIBORGS INDUSTRIPRODUKTION VÆKST OG SYNLIGHED FOR VIBORGS INDUSTRIPRODUKTION INDLEDNING Den 26.2. 2014 vedtog Viborg Byråd en erhvervsstrategi, som er udviklet i tæt samarbejde mellem kommunen og erhvervslivet. Strategien har fokus

Læs mere

Velkommen til Campus Roskilde. Nye rammer for uddannelse

Velkommen til Campus Roskilde. Nye rammer for uddannelse Velkommen til Campus Roskilde Nye rammer for uddannelse Tillykke til alle studerende og medarbejdere, der får deres daglige gang her på Campus Roskilde og til alle andre, der i fremtiden vil bruge huset.

Læs mere

Spørgsmål nr.: 046 Dato:19. marts 2012 Stillet af: Charlotte Fischer (B) Besvarelse udsendt den 30. marts 2012. Spørgsmål:

Spørgsmål nr.: 046 Dato:19. marts 2012 Stillet af: Charlotte Fischer (B) Besvarelse udsendt den 30. marts 2012. Spørgsmål: Koncern POLITIKERSPØRGSMÅL Spørgsmål nr.: 046 Dato:19. marts 2012 Stillet af: Charlotte Fischer (B) Besvarelse udsendt den 30. marts 2012 Opgang Direkte Mail Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød

Læs mere

Nye veje mellem forskning og erhverv. fra tanke til faktura

Nye veje mellem forskning og erhverv. fra tanke til faktura Nye veje mellem forskning og erhverv fra tanke til faktura Regeringen september 2003 Nye veje mellem forskning og erhverv - fra tanke til faktura 2 Nye veje mellem forskning og erhverv Indhold Danmark

Læs mere

Step by Step - en faseopdelt tilgang til forretningsudvikling

Step by Step - en faseopdelt tilgang til forretningsudvikling EPI-center Danmark er et dynamisk og udviklende branchekontorfællesskab for iværksætter- og mikrovirksomheder, der arbejder inden for online salg og markedsføring. Vores kontorfællesskab strækker sig over

Læs mere

Flere vækstvirksomheder. 4 anbefalinger fra Danmarks Vækstråd til, hvordan erhvervslivet kan bidrage til udvikling af nye vækstvirksomheder.

Flere vækstvirksomheder. 4 anbefalinger fra Danmarks Vækstråd til, hvordan erhvervslivet kan bidrage til udvikling af nye vækstvirksomheder. Flere vækstvirksomheder 4 anbefalinger fra Danmarks Vækstråd til, hvordan erhvervslivet kan bidrage til udvikling af nye vækstvirksomheder. Maj 2010 Forord Danmark har længe været blandt de rigeste lande

Læs mere

Til at lære mere om IDAs mange fordele. Viden der styrker ida.dk

Til at lære mere om IDAs mange fordele. Viden der styrker ida.dk Viden der styrker ida.dk Ingeniørforeningen, IDA er en interesseorganisation for tekniske og naturvidenskabelige akademikere Til at lære mere om IDAs mange fordele EN GOD fagforening GÅR ALTID FORREST

Læs mere

Ansøgning til Vækstforum

Ansøgning til Vækstforum Ansøgning til Vækstforum Projektnavn: Den Nordjyske Energiplatform Ansøger: Aalborg Kommune - Business Aalborg Juridisk ansvarlig: Thomas Kastrup Larsen / Tonny Skovsted Thorup Start: 01.01.2016 Slut:

Læs mere

CO -NEUTRAL ENERGI SOM VÆKSTMOTOR. den danske energibranche i front. Dette tillæg er et indstik udgivet af DI Energi April 2014

CO -NEUTRAL ENERGI SOM VÆKSTMOTOR. den danske energibranche i front. Dette tillæg er et indstik udgivet af DI Energi April 2014 Dette tillæg er et indstik udgivet af DI Energi April 2014 ENERGI SOM VÆKSTMOTOR den danske energibranche i front Smart energi for 44 millioner kroner Forskningsprojekt om fremtidens energitekniske løsninger

Læs mere

SKABER VÆKST VERDENS STØRSTE KLYNGEKONFERENCE INDTAGER DANMARK VI SKABER INNOVATION. KLYNGER ER FREMTIDEN Side 9. uddannelsesminister

SKABER VÆKST VERDENS STØRSTE KLYNGEKONFERENCE INDTAGER DANMARK VI SKABER INNOVATION. KLYNGER ER FREMTIDEN Side 9. uddannelsesminister KLYNGER SKABER VÆKST Tillægget er udgivet af Region Syddanmark og REG X VERDENS STØRSTE KLYNGEKONFERENCE INDTAGER DANMARK Christian Ketels, præsident TCI VI SKABER INNOVATION OG VÆKST Side 4 Distribueres

Læs mere

Arsenalet 2.0: RELOADED

Arsenalet 2.0: RELOADED Forslag til projektperiode 2015-2018 1 Arsenalet 2.0: RELOADED RESUME... 3 MÅLSÆTNINGER FOR ARSENALET 2015-2018... 3 FORVENTEDE EFFEKTER... 4 PROJEKTBESKRIVELSENS OPBYGNING... 5 ARSENALET, UDVIKLINGSSTRATEGIEN

Læs mere

LEDELSE SOM VÆKSTGENERATOR

LEDELSE SOM VÆKSTGENERATOR LEDELSE SOM VÆKSTGENERATOR Erfaringerne fra Vækst via Ledelse viser, at lederudvikling er et helt afgørende sted at sætte ind for at sikre øget vækst i Danmarks små og mellemstore virksomheder. Anders

Læs mere

Kreativt iværksætterhus i Svendborg. Idéoplæg

Kreativt iværksætterhus i Svendborg. Idéoplæg Kreativt iværksætterhus i Svendborg Idéoplæg Titel Idéoplæg til et kreativt iværksætterhus Udgivelsesdato Februar 2013 Udarbejdet for Svendborg Kommune Fremtidsfabrikken Udarbejdet af Kalmer & Hvass Arkitekter

Læs mere

Magasinet om virksomheder, dynamik og udvikling i Horsens. Ihærdig, ung virksomhed mærker ikke krisen - Dansk Gasteknik har fundet sin niche

Magasinet om virksomheder, dynamik og udvikling i Horsens. Ihærdig, ung virksomhed mærker ikke krisen - Dansk Gasteknik har fundet sin niche 1. årgang. nr. 1. Lørdag 26. februar 2011 www.horsens-erhverv.dk ErhvervH rsens Magasinet om virksomheder, dynamik og udvikling i Horsens Northern Greens indtager Europa - I starten handlede det om mange

Læs mere

Fremtidens Industri i Region Midtjylland

Fremtidens Industri i Region Midtjylland Konceptkatalog Fremtidens Industri i Region Midtjylland Industriinkubatorer 541-606 Svanemærket tryksag Som et led i Region Midtjyllands satsning inden for fremtidens industri har Hedensted Kommune, DAMRC

Læs mere

VELKOMMEN TIL WORLD TRADE

VELKOMMEN TIL WORLD TRADE VELKOMMEN TIL WORLD TRADE Velkommen til World Trade Center Ballerup Washington og Beijing har deres - nu har også Danmark fået sit første World Trade Center. Som lejer i World Trade Center Ballerup bliver

Læs mere

Skolen på job. - masterplan for samarbejde mellem virksomheder og skoler i Viborg Kommune

Skolen på job. - masterplan for samarbejde mellem virksomheder og skoler i Viborg Kommune Skolen på job - masterplan for samarbejde mellem virksomheder og skoler i Viborg Kommune Skolen på job Materialet er udgivet af VIBORGegnens Erhvervsråd i samarbejde med Børn & Unge i Viborg Kommune. Bag

Læs mere

Inkubator med fokus på arttech

Inkubator med fokus på arttech Inkubator med fokus på arttech behovsafdækning og anbefalinger Christina Melander og Tanja Bisgaard Oktober 2013 Dansk Design Center, H.C. Andersens Boulevard 27, 1553 København V, Tel 3369 3369, www.ddc.dk

Læs mere

RETHINK BUSINESS CASESAMLING

RETHINK BUSINESS CASESAMLING RETHINK BUSINESS CASESAMLING INDHOLD Introduktion til casesamling Tværgående cases baseret på evaluering af LB Analyse Vejen til effekt i Rethink Business Styrker opnået via deltagelse i Rethink Business

Læs mere

Kreativt iværksætterhus i Svendborg. Idéoplæg

Kreativt iværksætterhus i Svendborg. Idéoplæg Kreativt iværksætterhus i Svendborg Idéoplæg Titel Idéoplæg til et kreativt iværksætterhus Udgivelsesdato Januar 2013 Udarbejdet for Svendborg Kommune Fremtidsfabrikken Udarbejdet af Kalmer & Hvass Arkitekter

Læs mere

INDSÆT PUBLIKATIONSFORSIDE

INDSÆT PUBLIKATIONSFORSIDE INDSÆT PUBLIKATIONSFORSIDE ERHVERVSSTRATEGI OG -POLITIK DEN STÆRKE HISTORIE, ET GODT SAMMENHOLD MELLEM KOMMUNE OG ERHVERVSLIV OG EN UKUELIG VILJE TIL AT OVERKOMME STORE UDFORDRINGER. KLARE KENDETEGN FOR

Læs mere

Mad mellem mennesker

Mad mellem mennesker Mad mellem mennesker En motor for vækst og velfærd i offentlige måltider og lokale fødevareerhverv Kommunepartnerskabet Kommunerne Hjørring, Holbæk, Holstebro, Hvidovre, Ringkøbing-Skjern, Roskilde samt

Læs mere

FRA VIDEN TIL VÆRDI 11 syn på serviceinnovation blandt små og mellemstore VIRksomhEDER

FRA VIDEN TIL VÆRDI 11 syn på serviceinnovation blandt små og mellemstore VIRksomhEDER FRA VIDEN TIL VÆRDI 11 syn på serviceinnovation blandt små og mellemstore virksomheder Forord Af Camilla Kølsen, områdechef, Business & Processes Lab, Alexandra Instituttet, og afdelingsleder, Forskning

Læs mere