MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR ÆNDRINGER OG UDVIDELSER PÅ FLYVESTATION SKRYDSTRUP INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR ÆNDRINGER OG UDVIDELSER PÅ FLYVESTATION SKRYDSTRUP INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1"

Transkript

1 FORSVARSMINISTERIETS EJENDOMSSTYRELSE MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR ÆNDRINGER OG UDVIDELSER PÅ FLYVESTATION SKRYDSTRUP ADRESSE COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby TLF FAX WWW cowi.dk AFGRÆNSNINGSRAPPORT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Projektbeskrivelse Ny bebyggelse og infrastruktur Ændret drift 4 3 Miljøvurderingsloven samt afgrænsning af miljøkonsekvensvurdering Projektets forhold til miljøvurderingsloven Grundlag for afgrænsningen Referencescenarie (0-alternativ) Øvrige alternativer Projektområdets afgrænsning Vurderingsmetode til miljøkonsekvensrapporten Sandsynlige væsentlige påvirkninger Evalueringskriterier, indikatorer og databehov 13 1 Indledning Indenfor en årrække, vil Flyvestation Skrydstrup modtage nye kampfly (F-35), som herefter skal have base på flyvestationen. F-35 kampfly skal løse de samme opgaver, som de nuværende F-16 kampfly, herunder indgå i den nationale opgaveløsning fra 2023 og efterfølgende kunne udsendes i internationale operationer. I forbindelse med ankomsten af de nye kampfly er der behov for at etablere hangaretter, baneanlæg og servicefaciliteter på flyvestationen. Den nye flytype

2 2 AFGRÆNSNING AF MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR ÆNDRINGER OG UDVIDELSER PÅ FLYVESTATION SKRYDSTRUP vil også medføre ændrede forhold omkring flystøj grundet anden type motor, og ændrede operationsmønstre, herunder antal flyoperationer, banebenyttelsen og flyveprofiler. Ændringerne i støjforhold forventes både lokalt og i et større område omkring flyvestationen. Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse ønsker med udgangspunkt i ovenstående at få belyst miljøpåvirkningerne ved at udarbejde en miljøkonsekvensvurdering for F-35 projektet. I miljøkonsekvensvurderingen ses på, hvilke miljøkonsekvenser projektet medfører og om det er muligt at afværge, mindske eller undgå alle eller nogle af miljøkonsekvenserne. Miljøkonsekvensvurderingen for F-35- projektet tager udgangspunkt i miljøvurderingslovens krav for vurdering af konkrete projekter (VVM-undersøgelser). Denne afgrænsningsrapport har til formål at sætte rammerne for den følgende miljøkonsekvensvurdering. Dels i forhold til hvilke miljøemner der kan påvirkes, dels i forhold til metode, geografisk udbredelse og detaljeringsgrad. Der har været foreslået forskellige placeringer for det nye anlæg og den oprindeligt ansøgte placering nordvest for flyvestationen er fravalgt bl.a. grundet støjmæssige udfordringer i forhold Skrydstrup by, se oversigtskort nedenfor. Miljøkonsekvensrapporten vil kort redegøre for de fravalgte alternativer, som en del af den projekttilpasning, der er sket undervejs i forløbet. Figur 1 Oversigtskort over tidligere foreslået placering sammenholdt med hovedforslaget ("Ny placering").

3 AFGRÆNSNING AF MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR ÆNDRINGER OG UDVIDELSER PÅ FLYVESTATION SKRYDSTRUP 3 2 Projektbeskrivelse Projektet udgøres af en anlægsfase, hvor nye hangarer (hangaretter), ny infrastruktur, støjvolde og hegn anlægges og en driftsfase, hvor området rummer ny bebyggelse/ infrastruktur samt en ændret drift (flyveoperationer, træning, værkstedsaktiviteter, trafikale ruter til/fra baneanlæg, tankning mv.). 2.1 Ny bebyggelse og infrastruktur Bebyggelser Der etableres en række hangaretter med plads til F-35 flyene. Hangaretterne etableres med plads til fly, men skal også indeholde mandskabsfaciliteter, værksteder, lager og kontor. Der etableres tillige mulighed for tankning og vask af flyene. Foreløbig principskitse for opbygningen på arealet fremgår nedenfor. Overfladevand fra tage og befæstede arealer nedsives, mens spildevand fra hangaretterne (vand fra vask mv. og toiletter) vil blive håndteret delvist ved inddampning og delvist ved afledning til kloak. Figur 2 Foreløbig principskitse over området til nye hangaretter til F-35 kampfly i flyvestationens sydvestlige område. Befæstede arealer Hangaretterne etableres på et areal på ca. 10 ha, hvoraf en del befæstes. Arealet forbindes til landingsbanerne mod nordøst. Der vil også etableres et parkeringsareal. Støjvold Der er i de indledende beregninger af terminalstøj forudsat opførelse af en ca. 13 m høj støjvold. Støjskærmens udførelse og placering vil medføre en støjdæmpende effekt, men også en mulig landskabelig påvirkning, se endvidere i afsnit 3.7 nedenfor.

4 4 AFGRÆNSNING AF MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR ÆNDRINGER OG UDVIDELSER PÅ FLYVESTATION SKRYDSTRUP 2.2 Ændret drift Flyvestationen skal som i dag for F-16 kampflyene - kunne håndtere den daglige vedligeholdelse, herunder klargøring, afsendelse og modtagelse af kampfly. Der vil derudover være de på flyvestationen eksisterende aktiviteter såsom værkstedsfaciliteter til kørende materiel. Når de eksisterende F-16 kampfly udskiftes med nye F-35 kampfly vil det betyde, at støjudbredelse og støjniveauer ændres i forbindelse med ændret frekvens i flyvninger og operationsmønstre. Miljøkonsekvensrapporten vil beskrive ændringerne i flyvemønstre, flyveveje og korridorer i den endelige fase, hvor F-35 flyene er fuldt indfaset. 3 Miljøvurderingsloven samt afgrænsning af miljøkonsekvensvurdering 3.1 Projektets forhold til miljøvurderingsloven De anlæg og ændringer på flyvestationen, der følger af indførelsen af F-35 kampfly er ikke omfattet af lovbekendtgørelse om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM), nr. 448 af 10. maj 2017, da denne ikke finder anvendelse jf. lovens 4, da projektet alene tjener et nationalt forsvarsformål. Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har dog valgt at gennemføre en vurdering af miljøkonsekvenserne efter samme mønster som i som i miljøvurderingsloven. 3.2 Grundlag for afgrænsningen En afgrænsning er en tidlig fastlæggelse af hvad miljøkonsekvensrapporten forventes at indeholde samt en afgrænsning i forhold til rapportens fokus og detaljeringsgrad. Afgrænsningsrapporten er en vigtig forudsætning for den følgende udarbejdelse af miljøkonsekvensrapporten. I miljøkonsekvensrapporter ses der bredt på miljøet. I lovbekendtgørelse nr. 448 af 10. maj 2017 af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) er det defineret med en række miljøemner. Disse er: Befolkningen og menneskers sundhed, biologisk mangfoldighed med særlig vægt på arter og naturtyper, jordarealer, jordbund, vand, luft og klima, materielle goder, kulturarv og landskab, samt samspillet mellem ovenstående faktorer. Afgrænsningen af de sandsynlige og væsentlige miljøpåvirkninger gennemføres i henhold til disse miljøemner. Afgrænsningen gennemføres for at identificere de emner, hvor der kan være sandsynlighed for en væsentlig miljøpåvirkning, og som derfor skal vurderes nærmere i miljørapporten. Hvis et eller flere miljøemner ikke forventes at blive påvirket væsentligt, og derfor ikke vil indgå i miljøkonsekvensrapporten, vil det blive beskrevet. Endelig indeholder afgrænsningen en beskrivelse af det geografiske område, som undersøgelserne og vurderingerne dækker.

5 AFGRÆNSNING AF MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR ÆNDRINGER OG UDVIDELSER PÅ FLYVESTATION SKRYDSTRUP 5 Denne afgrænsning er udarbejdet med henblik på at afgrænse miljøkonsekvensrapporten, herunder en identifikation af: De miljøpåvirkninger, som bliver en konsekvens direkte eller indirekte af projektet. Fastlægge den overordnede vurderingsmetode for miljøkonsekvensrapporten. Afgrænsning af miljøemner, hvor der med nuværende viden om projektet vurderes ikke at være en væsentlig påvirkning. Fastlæggelse af databehov og metode for de enkelte miljøemner. Der vil desuden blive udarbejdet et plangrundlag i form af en anlægslov for det nye område, som inddrages til projektet. Miljøkonsekvensrapporten indgår som baggrundsmateriale til arbejdet med anlægsloven. 3.3 Referencescenarie (0-alternativ) Miljøkonsekvensrapporten skal indeholde en beskrivelse af de relevante aspekter af den aktuelle miljøstatus (referencescenarie) og en kort beskrivelse af dens sandsynlige udvikling, hvis projektet ikke gennemføres. Som grundlag for beskrivelse af referencescenariet anvendes viden om den nuværende drift fra miljøredegørelser, nyere kortlægninger, miljøhistoriske undersøgelser, forureningsundersøgelser samt gældende miljøgodkendelse for Flyvestation Skrydstrup. 3.4 Øvrige alternativer Miljøvurderingsloven fastlægger, at miljøkonsekvensrapporten skal beskrive rimelige alternativer, som bygherren har undersøgt, og som er relevante for projektet og dets særlige karakteristika, og en angivelse af hovedårsagerne til den valgte løsning under hensyntagen til projektets indvirkninger på miljøet. I processen frem til en endelig beslutning af placering af hangaretterne, er der udført terminalstøjberegninger på 7 placeringer. Der vil kort blive redegjort for de 7 placeringer, som en del af den projekttilpasning, der er sket undervejs i forløbet. Den valgte placering, som beskrives i miljøkonsekvensrapporten, er den placering, som giver mindst terminalstøj hos de omkringliggende naboer. Miljøkonsekvensrapporten vil på baggrund af ovenstående gennemførte proces ikke omfatte en vurdering af øvrige alternativer, ud over den foreslåede løsning. Såfremt flystøjberegninger viser behov for vurdering af alternative flyvemønstre eller lignende, vil dette behandles under det relevante emne.

6 6 AFGRÆNSNING AF MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR ÆNDRINGER OG UDVIDELSER PÅ FLYVESTATION SKRYDSTRUP 3.5 Projektområdets afgrænsning Projektområdet afgrænses til det areal på flyvestationen, der inddrages til etablering af faciliteter til F-35 kampflyene (se figur 1 og 2). Miljøkonsekvensområdet afgrænses for de enkelte miljøemner i forhold til det areal, der kan blive påvirket af miljøpåvirkningernes udbredelse. Denne afgrænsning fastlægges i forbindelse med gennemførelse af miljøkonsekvensvurderingen. 3.6 Vurderingsmetode til miljøkonsekvensrapporten I miljøkonsekvensvurderingerne vil følgende begreber og metode blive anvendt: Ingen/ubetydelig påvirkning: Der vurderes at være ingen eller kun en ubetydelig påvirkning af miljøet. Afværgeforanstaltninger er ikke nødvendige. Lille påvirkning: Der vurderes at være en påvirkning af kort varighed, i et lille område eller uden særlige interesser. Afværgeforanstaltninger er ikke nødvendige. Middel påvirkning: Der vurderes at være en påvirkning af en vis varighed, i et område af en vis størrelse eller med særlige interesser. Afværgeforanstaltninger eller projekttilpasninger overvejes. Væsentlig påvirkning: Der vurderes at være en påvirkning af lang varighed, i et stort område eller med væsentlige interesser. Det vil blive vurderet, om påvirkningen kan undgås ved at ændre projektet, mindskes ved at gennemføre afværgeforanstaltninger, eller om der kan kompenseres for påvirkningen. Varigheden af en påvirkning samt størrelsen af det påvirkede område vurderes individuelt for hvert miljøemne. De sandsynlige væsentlige miljøpåvirkninger vil blive beskrevet og vurderet, og i det omfang det er muligt, også vist gennem illustrationer, kort, m.v. 3.7 Sandsynlige væsentlige påvirkninger I dette afsnit angives hvilke påvirkninger, det forventes at projektet medfører for de enkelte miljøfaktorer. Det vurderes samtidigt, om det kan udelukkes, at projektet vil medføre en væsentlig påvirkning på de enkelte miljøemner. I Tabel 1 ses en oversigt over miljøemnerne. Baggrunden for oversigten er forklaret i afsnittene til

7 AFGRÆNSNING AF MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR ÆNDRINGER OG UDVIDELSER PÅ FLYVESTATION SKRYDSTRUP 7 Tabel 1 Opsamling af miljøemner og forventede miljøpåvirkninger. Det er angivet, om en væsentlig påvirkning kan eller ikke kan udelukkes, eller om det forventes. Miljøfaktor Påvirkning Væsentlighed Befolkning og menneskers sundhed Biologisk mangfoldighed, naturtyper og arter Støj fra flytrafik og terminalaktiviteter Støj og gener fra anlægsfase Restriktioner i/ ændret anvendelse af omgivende rekreative områder (støjpåvirkning) Flyvning samt øgede støjgener. Påvirkning på fugle. Øget N-deposition på terrestriske naturtyper. Jordarealer/jordbund Inddragelse af landbrugs- /naturareal Håndtering af jord Vand Håndtering af overfladevand fra befæstede arealer Håndtering af spildevand Luft og klima Påvirkning af lokal luftkvalitet Påvirkning af klima Materielle goder Påvirkning af boligmarkedet Kulturarv og arkæologi og ejendomsværdi Påvirkning på husdyr Påvirkning af synlige kulturarvs-elementer Arkæologi forventes Kan udelukkes Kan udelukkes Væsentlig påvirkning kan ikke udelukkes Kan udelukkes Kan udelukkes Landskab Visuel påvirkning Befolkningen og menneskers sundhed Miljøpåvirkninger i forhold til befolkning og menneskers sundhed vil typisk være forbundet med støj, trafik (herunder sikkerhed og luftkvalitet) samt rekreative forhold. I anlægsfasen vil anlægsarbejdet medføre støj i nærområdet. Støj fra anlægsaktiviteterne vil indgå i miljømiljøkonsekvensrapporten, og være begrænset til trafikstøj i forbindelse med anlægsarbejder og materialetransport. Anlægsfasen vil strække sig over en årrække på 1-2 år. Anlægsarbejder vil foregå indenfor flyvestationens eget areal og i en stor afstand til naboer. Det forventes desuden

8 8 AFGRÆNSNING AF MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR ÆNDRINGER OG UDVIDELSER PÅ FLYVESTATION SKRYDSTRUP ikke, at der skal udføres væsentlige støjende arbejder som spunsning, pælefundering eller lignende. Der skal dog leveres en del vognlæs jord til opbygning af støjvolde. Dette vil medføre tung trafik til og fra projektområdet, som kan påvirke omgivelserne i form af støj og trafikale forhold. I driftsfasen vil den nye kampflytype medføre en øget støjbelastning. Støjniveauerne forventes at overskride støjgrænserne. Sweco Danmark A/S gennemfører støjberegninger for støjkonsekvenser i driftsfasen. Der henvises til støjrapporten for nærmere beskrivelse af projektets støjkilder og -konsekvenser. Påvirkning af luftkvalitet, som følge af flyvning med den nye kampflytype, er behandlet i afsnit Luft og Klima. Projektet vil ikke medføre direkte påvirkninger på rekreative forhold eller fælles grønne områder. Der kan dog være gener forbundet med ændret støjniveau og det vil undersøges, om den ændrede drift vil have påvirkninger ud over flyvestationens areal i forhold til rekreative områder i nærområdet. Påvirkninger på befolkning og menneskers sundhed vil således blive vurderet i forhold til støj med fokus på støjbelastning, overskridelse af støjgrænser for boliger og omgivelserne i øvrigt. Dertil betydning af tung transport i nærområdet. Metode Støj i anlægsfasen vil blive vurderet kvalitativt på grundlag af oplysninger om behovet for jordtransport, jf. afsnit 3.7.3, transportveje for anlægstrafik samt en beskrivelse af anlægsperiodens længde og de daglige arbejdstider. Sweco Danmark A/S udfører støjberegninger, der udføres og vurderes i henhold til Miljøstyrelsens vejledende grænseværdier samt beregninger af maksimalstøj. Konklusionerne vil indgå som grundlag for vurderingerne af befolkning og sundhed. Til vurderingen vil støjforhold fra flyvestationens nuværende F-16 kampfly endvidere blive brugt som sammenligningsgrundlag. Vurderingen af påvirkningen på rekreative forhold vil ske ud fra de beregnede støjkonturer og de arealmæssige udpegninger, der findes indenfor disse. Kilder Antallet af transporter ud fra behovet for jordtransport og anlægsfasens varighed. Støjrapport for fly- og terminalstøj, udarbejdet af Sweco Danmark A/S. Udlagte arealer jf. Haderslev Kommune kommuneplan Biologisk mangfoldighed, naturtyper og arter Miljøpåvirkninger i forhold til biologisk mangfoldighed, naturtyper og arter er i driftsfasen primært forbundet med støj, luftforurening og visuelle forstyrrelser.

9 AFGRÆNSNING AF MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR ÆNDRINGER OG UDVIDELSER PÅ FLYVESTATION SKRYDSTRUP 9 I anlægsfasen er de potentielle påvirkninger relateret til støj og trafik fra anlægsarbejde. Der findes ifølge miljøportalen ingen beskyttede naturområder indenfor projektområdet, ej heller i umiddelbar nærhed. Indenfor en radius af 2 km findes et antal vandhuller, et beskyttet vandløbssystem, et overdrevsareal samt fredskov. Såvel overdrev som fredskovsarealerne ligger på flyvestationens areal og vil ikke blive berørt. Projektet vil ikke medføre fældning af træer eller opfyld af vandhuller og vil ikke påvirke flagermus eller padder, som er særligt beskyttet gennem habitatdirektivets bilag IV. Øvrige bilag IV-arter vurderes ligeledes ikke at kunne påvirkes af projektet. Indenfor det konkrete projektområde forventes projektet ikke at medføre væsentlige miljøpåvirkninger på biologisk mangfoldighed, naturtyper og arter, og påvirkninger i anlægsfasen vil ikke blive vurderet nærmere. Miljøpåvirkninger i driftsfasen er primært forbundet med støj, luftforurening og visuelle forstyrrelser. I driftsfasen vil ændret frekvens for flyvninger og ny kampflytype medføre ændret støj og ændret afsætning af kvælstof fra røggasemissionen (N-deposition). Anden rådgiver gennemfører væsentlighedsvurdering jf. habitatbekendtgørelsen, med henblik på at vurdere, om projektet i driftsfasen kan påvirke Natura 2000-områder væsentligt. Der henvises til væsentlighedsvurderingen for en nærmere beskrivelse af potentielle kilder til påvirkningen. Påvirkning af lokal luftkvalitet er beskrevet i afsnit Luft og klima. Metode Der udarbejdes en væsentlighedsvurdering af påvirkningen fra de ny kampfly på de danske Natura 2000-områder og påvirkningen på bestande af bilag IV-arter. Denne vurdering udføres af anden rådgiver. Dette for at sikre, at Forsvarsministeriet lever op til det europæiske habitatdirektiv og fuglebeskyttelsesdirektiv. Konklusioner fra væsentlighedsrapport og evt. Natura 2000-konvensvurdering, der udføres af anden rådgiver, vil blive refereret i miljøkonsekvensrapporten. Kilder Danmarks Miljøportal. Haderslev Kommunes kommuneplan Natura 2000-væsentlighedsvurdering og evt. Natura konsekvensvurdering, udarbejdet af anden rådgiver Jordarealer og jordbund De nye anlæg vil omfatte et areal, som er beliggende indenfor flyvestationens eget område. I forbindelse med anlæggelse af de nye hangaretter, veje og støjvolde, vil der være behov for håndtering af større mængder jord. Afhængigt af den endelige placering kan der være registreret jordforurening i området. Eventuel over-

10 10 AFGRÆNSNING AF MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR ÆNDRINGER OG UDVIDELSER PÅ FLYVESTATION SKRYDSTRUP skudsjord kan, så vidt muligt, søges anvendt internt på området. Dog skal der benyttes større mængder jord til etablering af støjvoldene, og det kan blive nødvendigt, at køre jord ind til området. Jordarealer og jordbund vil derfor blive vurderet i miljøkonsekvensvurderingen med fokus på mængder af jord, og eventuelt forurenet jord, som skal håndteres. Metode Omfang af jordhåndtering estimeres ud fra de oplysninger om anlægsarbejde og etablering af støjvolde, der er til rådighed på tidspunkter for miljøkonsekvensvurderingen. Konsekvenserne i form at trafik, støj- og støvgener beskrives kvalitativt. Kilder Danmarks Miljøportal. Haderslev Kommunes kommuneplan Region Syddanmarks forureningsdatabase. Forsvarsministeriets Forureningsdatabase Vand Omkring de nye hangaretter anlægges asfalterede områder og veje, hvorfra regnvand planlægges at skulle nedsives. Projektområdet ligger indenfor et område med særlige drikkevandsinteresser (OSD), hvor grundvandet i særlig grad skal beskyttes. Spildevand afledes til eksisterende renseforanstaltninger, og vurderes ikke at medføre væsentlige påvirkninger. Vand vil blive vurderet i forhold til påvirkning af grundvand, som følge af nedsivning. Metode Overfladevand vil blive vurderet i forhold til påvirkning af grundvand, som følge af nedsivning. Hvis der anvendes lettere forurenet jord til støjvolde medtages dette i vurderingen. Påvirkning af grundvand vil blive vurderet kvalitativt på basis af data for eventuelle indholdsstoffer i overfladevandet ved nedsivning, sammenholdt med eksisterende viden om grundvandets sårbarhed i området. Kilder Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelses data om indhold af miljøfremmede stoffer i overfladevandet fra tilsvarende eksisterende anlæg. Oplysninger fra Haderslev Kommune om grundvandsbeskyttelse i området.

11 AFGRÆNSNING AF MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR ÆNDRINGER OG UDVIDELSER PÅ FLYVESTATION SKRYDSTRUP Luft og klima I anlægsfasen kan der forekomme lokale påvirkninger som følge af støv fra byggearbejdet, transport og oplagring af materiale mv. Projektområdet ligger med god afstand til nærmeste boliger og anlægsarbejdet vil være af begrænset varighed. Almindeligvis vil potentielle påvirkninger blive reduceret ved anvendelse af afværgeforanstaltninger såsom vanding, køreplader, afvask af maskiner mv. I driftsfasen forventes de nye F-35 kampfly at kunne påvirke luftkvaliteten i mindre grad og i lokalt omfang. Der vil ud fra flyvemønster og -hyppighed blive lavet en indledende kvalitativ vurdering af, hvilken betydning de nye kampfly har for luftkvaliteten sammenlignet med de nuværende F-16 kampfly. Umiddelbart forventes det ikke, at kampflyene har en særlig betydning lokalt i området. Dette skyldes dels den store spredning pga. høj røggastemperatur, høj hastighed og at udledningen ikke foregår kontinuert, men i kortere intervaller, hvorfor en egentlig opkoncentrering ikke vil finde sted. Undersøgelser fra lufthavne viser niveauer af f.eks. PAH (polycykliske aromatiske kulbrinter) på 1/10 af grænseværdien og her er udledningen langt hyppigere. I forhold til kvælstofdeposition vurderes påvirkningen at være uvæsentlig, da erfaring fra f.eks. kraftværker viser, at det kræver meget høje årlige kildestyrker, før der er væsentlig kvælstofdeposition. I forhold til klimatiske faktorer, forventes projektet ikke at medføre øget udledning af drivhusgasser og/eller luftforurening. Luft inddrages derfor i miljøkonsekvensrapporten, mens klimatiske faktorer ikke vurderes nærmere. Metode Lokale påvirkninger i anlægsfasen og mulighed for afværgeforanstaltninger beskrives kvalitativt ud fra erfaringer fra tilsvarende projekter. Påvirkning af luftkvaliteten i driftsfasen vil vurderes kvalitativt på basis af data for F-16 kampfly og F-35 kampfly, spredningsforhold nær flyvestationen og nærhed til beboelse og andre sårbare recipienter. Der vil i vurderingen være fokus på området omkring flyvestationen, hvor kampflyene er nær overfladen i forbindelse med at de letter og lander. Der vil som udgangspunkt ikke blive lavet spredningsberegninger, medmindre at den kvalitative vurdering viser et behov for dette. Vurderingen vil derimod baseres på tilgængelige data og erfaringer med F-16 kampfly og F-35 kampfly, erfaring fra lufthavne og generel erfaring med spredningsmønstre fra forbrændingsprocesser uden afværgeforanstaltninger på røggassen. Kilder The Danish Air Quality Monitoring Programme. Annual Summary for Data for F-35 kampfly og F-16 kampfly. Rapporter om luftkvaliteten i lufthavne.

12 12 AFGRÆNSNING AF MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR ÆNDRINGER OG UDVIDELSER PÅ FLYVESTATION SKRYDSTRUP Materielle goder Udvidelse af flyvestationen og ikke mindst brugen af de nye F-35 kampfly vil kunne medføre ændringer for de nærliggende beboelsesejendomme, særligt i forhold til ejendomsværditab. Kompensation kan blive en mulig løsning, da støjgrænserne i visse områder eller på visse tidspunkter ikke vil kunne overholdes med den nye kampflytype. Støj som miljøpåvirkning vil blive behandlet særskilt i miljøkonsekvensrapporten. De nye hangaretter samt støjvold vil potentielt være synlige fra randbebyggelsen i den vestlige del af Skrydstrup og kan medføre en ændring af udsigten over det åbne landskab. De visuelle konsekvenser af flyvestationens udvidelse er behandlet under miljøemnet landskab. Miljøemnet materielle goder vurderes derfor i forhold til sammenhæng mellem huspriser og det ændrede støjbillede. Det vurderes derudover, om ændring af flyveje vil give anledning til påvirkning af udbytte hos produktionshusdyr, som ikke tidligere har oplevet støj. Metode Det vurderes, hvorvidt forskellen i støjniveauet mellem F-16 kampfly og F-35 kampfly vil give anledning til påvirkning af boligmarkedet. Dette gøres på baggrund af eksisterende undersøgelser/modeller fra tilsvarende projekter. På baggrund af en analyse af eksisterende litteratur laves overordnet beregning af, hvorledes huspriserne omkring flyvestationen vil blive påvirket af ændringen i støjniveauet. Vurderingen af påvirkningen på produktionshusdyr baseres på kendt viden og eksisterende undersøgelser af støjpåvirkning hos husdyr. Relevante forskere på området vil bistå med vurderingen. Kilder Viden om ejendomspriser og erfaring fra lignende projekter i henhold til modellering af projektets påvirkning af boligmarkedet. Rapport om støjpåvirkning af husdyr udarbejdet af Aarhus Universitet Kulturarv og arkæologi Projektområdet rummer ikke arealer af kulturhistorisk eller arkæologisk interesse, fredninger, kendte fortidsminder eller beskyttede sten- og jorddiger. Hverken gravhøje eller arealer indenfor beskyttelseslinjerne berøres af projektet. Der findes ligeledes ingen kirker eller beskyttelseslinjer indenfor eller i umiddelbar nærhed til projektområdet. På baggrund af dette, vurderes kulturarv ikke at blive væsentligt påvirket og vurderes derfor ikke yderligere. Når et projekt anlægges på et nyt areal, vil der være sandsynlighed for, at området rummer fortidsfund gemt under jorden. I forbindelse med udarbejdelse af

13 AFGRÆNSNING AF MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR ÆNDRINGER OG UDVIDELSER PÅ FLYVESTATION SKRYDSTRUP 13 miljøkonsekvensrapporten vil det være relevant at afklare nærmere omkring eventuelle arkæologiske forhold i området. Metode og kilder Det lokale museum Museum Sønderjylland vil blive kontaktet og bedt om en arkivalsk kontrol. Her vil museet foretage en vurdering af, hvorvidt det kan forventes, at der findes væsentlige fortidsminder indenfor området Landskab De nye hangaretter med støjvolde vil fremstå som nye elementer i landskabet. Afhængig af beplantning, udformning, størrelse og placering vil de fremstå mere eller mindre dominerende i det flade og åbne landskab. Flyvestationens udvidelse vil omfatte et område, der er delvist bebygget, men de landskabelige interesser vil blive inddraget i miljøkonsekvensrapporten, da der forventeligt vil være en markant ændring af det visuelle udtryk ved opførelse af hangaretterne og støjvolde/skærme. Metode Der vil blive udarbejdet visualiseringer af projektet, hvor fokus især vil være på de nye hangaretter, støjvolde, eventuel landskabelig bearbejdning og ny beplantning. Visualiseringerne vil kunne bruges til at sammenligne situationen i dag med projektets forventede udformning og indpasning. Det forventes, at der udarbejdes tre-fire visualiseringer fra området. Der vil ikke blive udarbejdet en dybdegående landskabsanalyse, men de grundlæggende natur- og kulturgeografiske samt visuelle forhold vil blive beskrevet. Dette vil blive brugt til grundlag for vurderingerne. Visuel vurdering af påvirkninger i anlægsfasen vil ikke indgå særskilt, da der er tale om en relativt kort periode. Kilder Fotos fra området. Oplysninger om projektets dimensioner med hensyn til omfang, placering og højde. Visualiseringer. 3.8 Evalueringskriterier, indikatorer og databehov I nedenstående tabel er der foreslået en række kriterier og indikatorer til brug for vurderingen af de sandsynlige væsentlige miljøpåvirkninger, der er identificeret i kapitel til

14 14 AFGRÆNSNING AF MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR ÆNDRINGER OG UDVIDELSER PÅ FLYVESTATION SKRYDSTRUP Tabel 2: Vurderingskriterier og indikatorer som vil indgå i miljøkonsekvensvurderingen. Miljøfaktorer Befolkning og menneskers sundhed Biologisk mangfoldighed, flora og fauna Jordarealer/ jordbund Vand Luftforurening Materielle goder Arkæologi Visuelle forhold (landskab) /fokus Støjpåvirkning fra F-35 kampfly Generelle støjgener fra anlægstrafik for Natura 2000 Påvirkning af udpegningsgrundlaget fuglebeskyttelsesområder Støjpåvirkning ift. øvrig fauna (bilag IV arter) Påvirkning på terrestriske naturtyper Håndtering af jordmængder Evt. håndtering af forurenet jord Nedsivning til grundvand Lokal påvirkning af luftkvaliteten fra den nye flytype Ændringer i ejendomsværdier Adfærdsændringer hos husdyr Fortidsfund under jorden Visuelle ændringer, herunder ny bebyggelse Indikatorer Metode Datagrundlag Overskridelse af vejledende grænseværdier Støjgener Risiko for forstyrrelse af fugles yngle- og rasteområder Risiko for støjpåvirkning af fauna Påvirkning af ændret N-deposition Omfang af jordmængder Karakter af evt. forurening Behov for krav til jordhåndtering Type og mængde af indholdsstoffer i overfladevand Ændring i luftkvaliteten Risiko for fald i huspriser Risiko for negative adfærdsændringer Type og antal af eventuelle tidligere fund Indpasning af ny bebyggelse og jordvolde i landskabet Støjberegninger for kampfly (udføres af anden rådgiver) Beskrivelse af støj fra tung transport Skrivebordanalyse Resultater fra Natura væsentlighedsvurdering (udføres af anden rådgiver) Kvalitativ vurdering af N- deposition Kvalitativ/kvantitativ vurdering Kvalitativ vurdering Kvalitativ vurdering Skrivebordsanalyse Skrivebordsanalyse Kvalitativ vurdering Datablade og støjberegning Informationer fra databaser angående fugle Viden om effekter af støj på fauna Data om betydning af N- deposition/ tålegrænser Danmarks Miljøportal Region Syddanmarks forureningsdatabase Forsvarsministeriets forureningsdatabase Kendskab/data om indhold af miljøfremmede stoffer i overfladevand Datablade for F35 kampfly Eksisterende viden om ejendomspriser Eksisterende viden om husdyr Arkivalsk kontrol fra Museum Sønderjylland Museets kendskab til området Visualiseringer Kortblade og ortofotos Visualiseringer fra området

15 AFGRÆNSNING AF MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR ÆNDRINGER OG UDVIDELSER PÅ FLYVESTATION SKRYDSTRUP 15

MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR UDVIDELSE AF FLYVESTATION SKRYDSTRUP INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning Offentlighedsfase 3

MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR UDVIDELSE AF FLYVESTATION SKRYDSTRUP INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning Offentlighedsfase 3 FORSVARSMINISTERIETS EJENDOMSSTYRELSE MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR UDVIDELSE AF FLYVESTATION SKRYDSTRUP ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Velkomst Indledning F-35 F-16 Spørgsmål Næste borgermøde

Velkomst Indledning F-35 F-16 Spørgsmål Næste borgermøde Borgermøde 1/3-2018 Velkomst Indledning F-35 Terminalstøj - Flytning af F-35-hangarkompleks Flystøj Øget åbenhed og dialog Indvirkning på miljø F-16 Støjgener Spørgsmål Næste borgermøde Det kommende F-35-hangarkompleks

Læs mere

Miljøkonsekvensvurdering for ny vej mellem Græsted og Gilleleje

Miljøkonsekvensvurdering for ny vej mellem Græsted og Gilleleje Miljøkonsekvensvurdering for ny vej mellem Græsted og Gilleleje Afgrænsningsrapport Indhold 1 Indledning 1 2 Foreløbig projektbeskrivelse 2 2.1 Linjeføring 2 3 Afgrænsning og miljøvurdering 3 3.1 Afgrænsning

Læs mere

Afgrænsning af VVM. Jøncksvej i Rødby Havn 29. AUGUST Lone Reiff, seniorkonsulent Civilingeniør Tlf / mail:

Afgrænsning af VVM. Jøncksvej i Rødby Havn 29. AUGUST Lone Reiff, seniorkonsulent Civilingeniør Tlf / mail: Afgrænsning af VVM Jøncksvej i Rødby Havn 29. AUGUST 2018 Lone Reiff, seniorkonsulent Civilingeniør Tlf. 2373 9697 / mail: LKR@niras.dk Indholdet Skarp afgrænsning ved miljøkonsekvensvurdering af mindre

Læs mere

Borgermøde 6/

Borgermøde 6/ Borgermøde 6/12-2018 Velkomst Jesper Larsen, Forsvarsministeriet Status flystøjsberegninger Per Pugholm Olsen, Forsvarsministeriet Demonstrationsflyvning Henrik Raatræ Lundstein, Kampflyprogrammet Miljøkonsekvensvurdering

Læs mere

2 Natur Projektet ligger inden for skovbyggelinje der skal redegøres for hvad man vil fortage i forhold til denne.

2 Natur Projektet ligger inden for skovbyggelinje der skal redegøres for hvad man vil fortage i forhold til denne. Haderslev Kommune Teknik og Miljø Simmerstedvej 1A, 1. 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74342132 chba@haderslev.dk 30-05-2018 Sagsbehandler: Christel Banke Til FES-Miljø, att. Katrine Sølgaard

Læs mere

MILJØVURDERING AF LANDSPLANDIREKTIV FOR OMPLACERING OG UDLÆG AF NYE SOMMERHUSOMRÅDER I KYSTNÆRHEDSZONEN

MILJØVURDERING AF LANDSPLANDIREKTIV FOR OMPLACERING OG UDLÆG AF NYE SOMMERHUSOMRÅDER I KYSTNÆRHEDSZONEN JANUAR 2019 ERHVERVSSTYRELSEN MILJØVURDERING AF LANDSPLANDIREKTIV FOR OMPLACERING OG UDLÆG AF NYE SOMMERHUSOMRÅDER I KYSTNÆRHEDSZONEN AFGRÆNSNINGSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby

Læs mere

Der fremkom 2 høringssvar: Et fra Erhvervsministeriet og et fra Haderslev Kommune. Erhvervsministeriet havde ikke nogen bemærkninger.

Der fremkom 2 høringssvar: Et fra Erhvervsministeriet og et fra Haderslev Kommune. Erhvervsministeriet havde ikke nogen bemærkninger. A.1 Myndighedshøring Der fremkom 2 høringssvar: Et fra Erhvervsministeriet og et fra Haderslev Kommune. Erhvervsministeriet havde ikke nogen bemærkninger. Haderslev Kommune havde følgende bemærkninger:

Læs mere

MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE

MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE FEBRUAR 2018 ERHVERVSSTYRELSEN MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE AFGRÆNSNINGSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg Danmark TLF +45 56 40 00 00

Læs mere

Hovedbudskaber. Beregning af flystøj. Ekspropriation og kompensation - flystøj. Miljøkonsekvensvurdering

Hovedbudskaber. Beregning af flystøj. Ekspropriation og kompensation - flystøj. Miljøkonsekvensvurdering Borgermøde 7/6-2018 Velkomst Hovedbudskaber Flystøj Ekspropriation og kompensation Miljøkonsekvensvurdering Internationalt træningscenter Spørgsmål Næste borgermøde Hovedbudskaber Beregning af flystøj

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene. Sammenfattende redegørelse. Februar 2019

Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene. Sammenfattende redegørelse. Februar 2019 Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene Sammenfattende redegørelse Februar 2019 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Offentlig høring af planforslagene... 3 2.1

Læs mere

Projektets karakteristika

Projektets karakteristika Skema til brug ved screening af projekter på bilag 2 Kriterier iht. bilag 6 i lov nr. 425 af 18. maj 2016 Projektets karakteristika Projektbeskrivelse jf. ansøgningen Råstofgrav - Indvinding af ca. 100.000m3

Læs mere

1 Ikke-teknisk resumé

1 Ikke-teknisk resumé Forsvarsudvalget 2018-19 (2. samling) FOU Alm.del - Bilag 2 Offentligt 1 Ikke-teknisk resumé Dette ikke-tekniske resumé skitserer de væsentligste påvirkninger som følge af ændringerne på Flyvestation Skrydstrup

Læs mere

Ansøgningsskema. Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre. Navn, adresse, telefonnr. og på kontaktperson

Ansøgningsskema. Navn, adresse, telefonnr. og  på bygherre. Navn, adresse, telefonnr. og  på kontaktperson Bilag 1 Ansøgningsskema Nedenstående skema angiver de oplysninger, som skal indgives til myndighederne ved ansøgning af projekter, der er omfattet af miljøvurderingslovens bilag 2, jf. lovens 21. Bygherren

Læs mere

Lokalplanområdet vurderes at være artsfattigt og med relativt lav naturværdi.

Lokalplanområdet vurderes at være artsfattigt og med relativt lav naturværdi. Ingen Ikke væsentlig Væsentlig Miljøvurdering af planer og programmer Screeningsskema iht. lovbekendtgørelse nr. 936 af 24/9 2009. Screeningen (forundersøgelsen) omfatter sandsynlige væsentlige påvirkning

Læs mere

Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7

Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7 MILJØVURDERING AF PLANER - SCREENINGSSKEMA 30. november 2016 Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7 Læsevejledning Lov om miljøvurdering af planer og programmer indebærer, at offentlige

Læs mere

NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg 2017.11 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering af planer og

Læs mere

Plan: Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan for Haderslev Kommune, Kloakerede områder

Plan: Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan for Haderslev Kommune, Kloakerede områder Skema A Screening af Forslag til tillæg nr. 21 til Spildevandsplan 2008-2012 for Haderslev Kommune Plan: Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan 2008-2012 for Haderslev Kommune, Kloakerede områder Planens overordnende

Læs mere

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Læsevejledning Offentlige myndigheder skal foretage en miljøvurdering af planer og programmer, der kan få en væsentligt indvirkning på miljøet,

Læs mere

Væsentlig negativ indvirkning Skal anvendes, når planen medfører væsentlige ændringer i forhold til det bestående miljø.

Væsentlig negativ indvirkning Skal anvendes, når planen medfører væsentlige ændringer i forhold til det bestående miljø. 1/8 Screening for miljøvurdering af planforslag Rammeplan for grundvandsbeskyttelse i Skanderborg Kommune i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Udfyldning af skemaet Skemaet er udfyldt

Læs mere

A) Befolkning og sundhed Indendørs støjpåvirkning x Ikke relevant idet der er tale om et udendørs anlæg.

A) Befolkning og sundhed Indendørs støjpåvirkning x Ikke relevant idet der er tale om et udendørs anlæg. A) Befolkning og sundhed Indendørs støjpåvirkning idet der er tale om et udendørs anlæg. Sundhedstilstand Svage grupper (f.eks. handicappede) Friluftsliv/rekreative interesser Planen vil medvirke til at

Læs mere

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer.

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer. SCREENING FOR MILJØVURDERING Ophævelse af lokalplan nr. 3.6 Baggrund og formål Det eksisterende erhvervsareal i Ravnkilde er ved at være solgt. Der er dog et markareal vest og nord for det eksisterende

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Forslag til Tillæg 1 til Lokalplan 53 for erhvervsområdet ved Ullerup Skovvej Dato 19. marts 2014 Deltagere ved screeningsmøde

Læs mere

I forbindelse med forslag til plandokumenter udarbejdes der en miljøvurdering af planerne i overensstemmelse med miljøvurderingslovens afsnit II 1.

I forbindelse med forslag til plandokumenter udarbejdes der en miljøvurdering af planerne i overensstemmelse med miljøvurderingslovens afsnit II 1. Allerød Kommune Miljøkonsekvensvurdering (VVM) og Miljøvurdering (MV) for erhvervsområde ved Lynge Grusgrav - Afgrænsningsnotat Allerød Kommune har startet en proces sammen med Norrecco A/S, hvor udgangspunktet

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Til berørte myndigheder Den 3. marts 2017 Ref. srlr Miljøscreening af Høring I henhold til 3 i Lov om miljøvurdering af planer og programmer (LBK nr. 1533 af 10. december

Læs mere

Projektets karakteristika

Projektets karakteristika Skema til brug ved screening af projekter på bilag 2 Kriterier iht. bilag 6 i lov nr. 425 af 18. maj 2016 Projektets karakteristika Projektbeskrivelse jf. ansøgningen Råstofgrav - Indvinding af ca. 500.000m

Læs mere

Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre

Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og  på bygherre Bekendtgørelse om samordning af miljøvurderinger og digital selvbetjening m.v. for planer, programmer og konkrete projekter omfattet af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 04.82 for Frederiksværk Lystbådehavn Dato oktober 2018 Deltagere ved screeningsmøde Inge Hansen Læservejledning:

Læs mere

HYLDAGER ALBERTSLUND KOMMUNE AFGRÆNSNINGSNOTAT. Parallelvej Kongens Lyngby A A

HYLDAGER ALBERTSLUND KOMMUNE AFGRÆNSNINGSNOTAT. Parallelvej Kongens Lyngby A A ALBERTSLUND KOMMUNE HYLDAGER AFGRÆNSNINGSNOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FA +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk PROJEKTNR. DOKUMENTNR. A111794 A111794-001 VERSION UDGIVELSESDATO

Læs mere

MENNESKERS SUNDHED NYE TEMAER I VVM-SAMMENHÆNG MENNESKERS SUNDHED - NYE TEMAER I VVM-SAMMENHÆNG

MENNESKERS SUNDHED NYE TEMAER I VVM-SAMMENHÆNG MENNESKERS SUNDHED - NYE TEMAER I VVM-SAMMENHÆNG MENNESKERS SUNDHED NYE TEMAER I VVM-SAMMENHÆNG BEFOLKNING OG MENNESKERS SUNDHED VVM-direktiv 2014/52/EU Mennesker Befolkning og menneskers sundhed Implementering af VVM-direktivet i dansk lovgivning i

Læs mere

Screening af Vandforsyningsplan

Screening af Vandforsyningsplan Screening af Vandforsyningsplan 2019-2028 I henhold til Miljøvurderingsloven 1 er der pligt til at miljøvurdere planer, hvor der fastlægges rammer for fremtidige anlægstilladelser til projekter, der kan

Læs mere

Bilag 1. VVM-screening vedrørende ændring af vilkår for tankning af fly på Billund Lufthavn

Bilag 1. VVM-screening vedrørende ændring af vilkår for tankning af fly på Billund Lufthavn Bilag 1 VVM-screening vedrørende ændring af vilkår for tankning af fly på Billund Lufthavn Billund Lufthavn har ved brev af 13. september 2012 ansøgt om ændring af gældende vilkår for tankning af fly,

Læs mere

Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027

Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027 MILJØVURDERING Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027 Faxe Graveområde, mindre udvidelse mod sydvest Faxe Kommune Side 1 Beskrivelse af området Det foreslåede nye råstofgraveområde omfatter

Læs mere

Scoping. Ved Gert Johansen

Scoping. Ved Gert Johansen Scoping Ved Gert Johansen Forskellen på scoping og screening Screening er en sorteringsproces væsentligt? - må anlægget antages at kunne påvirke miljøet Scoping er en fastlæggelse af hvilke miljøvurderinger,

Læs mere

Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag

Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag VVM for udvikling af Kvickly-grunden i Horsens til byområde for butikker og boliger mv. 1. Hvad er VVM? Forkortelsen VVM står for Vurdering

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Forslag til tillæg 1 til Lokalplan 65 Dato: 14. marts 2011 Deltagere ved screeningsmøde Mette Vestergaard

Læs mere

Kriterier iht. bilag 6 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (nr. 448 af 10.

Kriterier iht. bilag 6 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (nr. 448 af 10. Dok. nr. 340-2018-37281 Bilag B - Skema til brug for VVM-screening Kriterier iht. bilag 6 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (nr. 448 af 10. maj

Læs mere

Bilag B - Skema til brug for VVM-screening

Bilag B - Skema til brug for VVM-screening Bilag B - Skema til brug for VVM-screening Kriterier iht. bilag 6 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (nr. 448 af 10. maj 2017) VVM Myndighed Sorø

Læs mere

Basisoplysninger. Forholdet til VVM-reglerne Ja Nej

Basisoplysninger. Forholdet til VVM-reglerne Ja Nej Ansøgningsskema til screeningsafgørelse vedr. projekter omfattet af miljøvurderingslovens bilag 2 (jf. LBK nr. 1225 af 25. oktober 2018 om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter

Læs mere

Beskrivelse af rev. Ikke relevant. indvirkning. indvirkning Neutral. Negativ

Beskrivelse af rev. Ikke relevant. indvirkning. indvirkning Neutral. Negativ Udarbejdet af mn661 19.12.2016 Plan nr.: lokalplan nr. 5 Tekst: Ophævelse af del af lokalplan nr. 5 Skema status Dato Udfyldt/rev. af Beskrivelse af rev. Bygherre A Team Plan B 19.12.2016 Mn661 Miljøvurderingsgruppen

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Butik ved Nørregade 35-37 Dato Juni 2015 Deltagere ved screeningsmøde Jørgen Krog og Inge Hansen Læservejledning: Lov

Læs mere

Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre

Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og  på bygherre Ansøgningsskema til screeningsafgørelse vedr. miljøvurderinger af projekter (VVM; vurderinger af virkninger på miljøet). iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.: 447 af 10. maj 2017) Fra bilag 1 i Bek. om samordning

Læs mere

Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre

Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og  på bygherre Ansøgningsskema til screeningsafgørelse vedr. miljøvurderinger af projekter (VVM; vurderinger af virkninger på miljøet). iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.: 447 af 10. maj 2017) Fra bilag 1 i Bek. om samordning

Læs mere

VVM Myndighed. Side 1. Sagsnr.: GEO Miljøscreening udført pr. 11. februar Frederikshavn Kommune.

VVM Myndighed. Side 1. Sagsnr.: GEO Miljøscreening udført pr. 11. februar Frederikshavn Kommune. Side 1 Bilag 1: Screening af konkret projekt vedrørende tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding jf. lov om af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) Sagsnr.: GEO-2019-00047

Læs mere

Sagsnr P Plan og Byg Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk

Sagsnr P Plan og Byg Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk 19-09-2017 Sagsnr. 01.02.05-P16-116-17 Plan og Byg Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk.. Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 08.14

Læs mere

Miljøvurderingsgruppen Sags.nr.: 17/14348 Matrikler: 22 bd 22cm Baggrund, formål og indhold: Fjernvarmeforsyning af nye boliger

Miljøvurderingsgruppen Sags.nr.: 17/14348 Matrikler: 22 bd 22cm Baggrund, formål og indhold: Fjernvarmeforsyning af nye boliger Miljøvurderings-screeningskema af projektforslag Fjernvarmeforsyning af Stråmosekær 1-6, samt små fleksible boliger på Hjorteleddet 39, efter Lov om Miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete

Læs mere

Planlægning for produktionsvirksomheder lov om miljøvurdering

Planlægning for produktionsvirksomheder lov om miljøvurdering Planlægning for produktionsvirksomheder lov om miljøvurdering Natur & miljø 2017, Kolding. Martin Holm Jensen Miljøstyrelsen En kort introduktion til nyt lovgrundlag Ny lov om miljøvurdering af planer

Læs mere

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018 Bilag 1 Screeningsskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018 Kommuneplantillæg nr. 8 Ishøj Kommune har igangsat udarbejdelsen af et lokalplanforslag

Læs mere

EJD Screenings afsluttet: 18. april 2017

EJD Screenings afsluttet: 18. april 2017 VVM-screening Vejledning Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre, om der er VVM-pligt. Igennem skemaet skal det via en række spørgsmål vurderes, om projektet medfører en given miljøpåvirkning

Læs mere

Kriterier iht. bilag 6 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (nr. 448 af 10.

Kriterier iht. bilag 6 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (nr. 448 af 10. Dok. nr. 340-2018-18828 Bilag 2 - Skema til brug for VVM-screening Kriterier iht. bilag 6 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (nr. 448 af 10. maj

Læs mere

VVM Myndighed. Basis oplysninger

VVM Myndighed. Basis oplysninger Bilag A- Ændring af Emdrupparkens Idrætsanlæg Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Projektet omfatter etablering kunstgræsbane på

Læs mere

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Lokalplanens indvirkning på miljøområdet er vurderet i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer,

Læs mere

Lokalplanforslag 7.14 og Kommuneplantillæg nr. 6

Lokalplanforslag 7.14 og Kommuneplantillæg nr. 6 MILJØVURDERING AF PLANER - SCREENINGSSKEMA xx april 2016 Lokalplanforslag 7.14 og Kommuneplantillæg nr. 6 Læsevejledning Lov om miljøvurdering af planer og programmer indebærer, at offentlige myndigheder

Læs mere

Ansvarlig sagsbehandler

Ansvarlig sagsbehandler Beskrivelse af planforslag Klimatilpasningsplanen består af en baggrundsrapport og en decideret tillæg til Kommuneplan 2013. Begge dele skal miljøvurderes i forhold til lovgivningen omkring miljøvurdering

Læs mere

Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Etablering af fjernvarmeforsyning fra Hørning til Blegind. Se projektforslag på sag nr.:

Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Etablering af fjernvarmeforsyning fra Hørning til Blegind. Se projektforslag på sag nr.: Bilag A Skema til brug for screening (VVM - pligt) VVM Myndighed Myndighed: Skanderborg Kommune Ansvarlig Basis oplysninger Titel/beskrivende navn på projekt: Fjernvarmeledning fra Hørning til Blegind

Læs mere

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil BILAG 9 - SCREENING FOR MILJØVURDERING Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Læsevejledning Offentlige myndigheder skal foretage en miljøvurdering af planer og programmer, der

Læs mere

VVM Screening af indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Glostrup Kommune

VVM Screening af indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Glostrup Kommune Rådhusparken 2 2600 Glostrup www.glostrup.dk miljo.teknik@glostrup.dk Tlf: 4323 6100 VVM Screening af indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Glostrup Kommune 25-03-2019 18/5824 1. Introduktion Glostrup

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan for Allegade Nord Dato oktober 2014

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan for Allegade Nord Dato oktober 2014 Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 04.76 for Allegade Nord Dato oktober 2014 Deltagere ved screeningsmøde Jørgen Krog og Mette Skafte Vestergaard

Læs mere

Miljøscreening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

Miljøscreening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) screening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) Herlev Kommune, Stab for By og Udvikling Dato Den 28. august 2018. Projektbeskrivelse Skybrudsplan

Læs mere

Opførelsen af ny bebyggelse med tilhørende anlæg kræver, at der tilvejebringes en lokalplan i henhold til Planlovens 13.

Opførelsen af ny bebyggelse med tilhørende anlæg kræver, at der tilvejebringes en lokalplan i henhold til Planlovens 13. Screening af Forslag til Lokalplan 137 Rækkehuse på Fortvej. I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer 1 er der pligt til at miljøvurdere planer, hvor der fastlægges rammer for fremtidige

Læs mere

VVM-screening af etablering af recyclingsafdeling. Afgørelsen er meddelt i miljøgodkendelsen den 12. maj 2016.

VVM-screening af etablering af recyclingsafdeling. Afgørelsen er meddelt i miljøgodkendelsen den 12. maj 2016. Afgørelse om ikke VVM-pligt for [anlæg] er indsat i godkendelsen af recyclingsafdelingen og findes sammen med revurderingen af miljøgodkendelsen for hele Grundfos A/S Bilag A Skema til brug for screening

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014] Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014] VVM Myndighed Tårnby Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen:

Læs mere

Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) NOTAT Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Kommuneplantillæg nr. 1 for Hundested bymidte Dato 6. august 2015 Deltagere ved screeningsmøde: Inha og pvme Læservejledning:

Læs mere

ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5

ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5 Tønder Kommune Teknik og Miljø Rådhusstræde 2 6240 Løgumkloster Telefon: 74 92 92 92 E-mail: teknisk@toender.dk ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5 Skemaet udfyldes af bygherren eller dennes

Læs mere

NOTAT. Skema til anmeldelse af projekter omfattet af VVM-bekendtgørelsen 1 Teknik- og Miljøcentret

NOTAT. Skema til anmeldelse af projekter omfattet af VVM-bekendtgørelsen 1 Teknik- og Miljøcentret NOTAT Skema til anmeldelse af projekter omfattet af VVM-bekendtgørelsen 1 Teknik- og Miljøcentret Vejledning til ansøger Skemaet udfyldes af bygherren eller dennes rådgiver baseret på bygherrens viden

Læs mere

Miljøscreeningsskema. Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr UDKAST

Miljøscreeningsskema. Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr UDKAST UDKAST Miljøscreeningsskema Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr. 2016-03 Odsherred Kommune har i samarbejde med Lejerbo udarbejdet en plan for en boligbebyggelse på ejendommen teglværkskrogen

Læs mere

VVM-screening af skovrejsning

VVM-screening af skovrejsning VVMscreening af skovrejsning Vurdering af VVMpligt, jf. bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) nr. 448 af 10. maj 2017 og Bekendtgørelse om samordning

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Lokalplan/kommuneplantillæg nr.: Lokalplan nr. 900.3160 L09 og kommuneplantillæg nr. 15 Kontor/team: Sagsbehandler: Team Plan og Erhvervsudvikling

Læs mere

VVM-anmeldelsesskema Bilag IV

VVM-anmeldelsesskema Bilag IV Nedenstående skema angiver de oplysninger, som skal indgives til myndighederne ved ansøgning af projekter, der er omfattet af lovens bilag 2, jf. lovens 21. Bygherren skal, hvor det er relevant for ansøgningen

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 06.32 for en tæt-lav bebyggelse på Tårnvænget Dato december 2017 Deltagere ved screeningsmøde Mette Skafte

Læs mere

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Dansk Vindenergi ApS Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Frederikshavn Kommune Att.: Lene Morthensen Rådhus Alle 100 9900 Frederikshavn

Læs mere

AFGØRELSE OM MILJØVURDERING AF. Forslag Lokalplan 9.8 og forslag Kommuneplantillæg 12 - Hjørnegrunden 2018

AFGØRELSE OM MILJØVURDERING AF. Forslag Lokalplan 9.8 og forslag Kommuneplantillæg 12 - Hjørnegrunden 2018 AFGØRELSE OM MILJØVURDERING AF Forslag Lokalplan 9.8 og forslag Kommuneplantillæg 12 - Hjørnegrunden 2018 + 1 Afgørelse Der er gennemført en screening af forslag til lokalplan 9.8 og forslag til kommuneplantillæg

Læs mere

Bilag B - VVM-screening Ny boring til Døjringe Vandværk

Bilag B - VVM-screening Ny boring til Døjringe Vandværk Bilag B - VVM-screening Ny boring til Døjringe Vandværk Kriterier iht. bilag 6 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (nr. 448 af 10. maj 2017) VVM Myndighed

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014] Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014] VVM Myndighed Naturstyrelsen (journalnummer: NST- ) Basis oplysninger Projekt

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 08.7 for Skansevej Dato marts 2013 Deltagere ved screeningsmøde Jørgen krog Læservejledning: Lov om af planer

Læs mere

Scopingnotat for biogasanlæg ved Hjeddingvej 8, Ølgod

Scopingnotat for biogasanlæg ved Hjeddingvej 8, Ølgod Plan og Byudvikling Bytoften 2, 6800 Varde 79947431 Scopingnotat for biogasanlæg ved Hjeddingvej 8, Ølgod Formel baggrund Som følge af VVM-bekendtgørelsen (Bekendtgørelse nr. 1440 af 23. november 2016

Læs mere

Screening vedvarende energi

Screening vedvarende energi Dato: 5. januar 2017 qweqwe Screening vedvarende energi Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Kommuneplan 2013 vedvarende energikilder ved boliger

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan 09.7 Dato

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan 09.7 Dato Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 09.7 Dato 26.06.2019 Deltagere ved screenings møde Mette Skafte Vestergaard Emilie Falk Barkved Læservejledning:

Læs mere

Bilag 1. VVM-screening vedrørende vask og tankning af fly ved hangar 02 på Billund Lufthavn

Bilag 1. VVM-screening vedrørende vask og tankning af fly ved hangar 02 på Billund Lufthavn Bilag 1 VVM-screening vedrørende vask og tankning af fly ved hangar 02 på Billund Lufthavn Billund Kommune har den 6. juni 2012 meddelt miljøgodkendelse til etablering af 3 nye hangarer på Billund Lufthavn,

Læs mere

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 3 til Helsingør Kommunes spildevandsplan

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 3 til Helsingør Kommunes spildevandsplan Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 3 til Helsingør Kommunes spildevandsplan 2012-2026. Tillægget til spildevandsplanens indvirkning på miljøområdet er vurderet i henhold til Lov om miljøvurdering

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt: Lokalplan 07.36 og Kommuneplantillæg nr. 12 Dato:December 2012 Deltagere ved screeningsmøde:jørgen krog og Mette Vestergaard

Læs mere

Scoping af planer og programmer i forhold til miljøvurdering

Scoping af planer og programmer i forhold til miljøvurdering Scoping af planer og programmer i forhold til miljøvurdering Nedenstående matrice er et hjælpeværktøj særligt til scoping af planer og programmer, der er omfattet af lovens 3, stk. 1 nr. 1 og 3, stk. 1

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projektbeskrivelse jf. anmeldelsen: Projektet omhandler rejsning af 5,43 ha skov ud fra et ønske om mere og sammenhængende

Læs mere

På vegne af Eurowind Project A/S fremsendes hermed VVM anmeldelse af et vindmølleprojekt ved Batum

På vegne af Eurowind Project A/S fremsendes hermed VVM anmeldelse af et vindmølleprojekt ved Batum Viborg Kommune Teknik og Miljø Plan Att: Nina Bødker Prinsens Alle 5 8800 Viborg ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DATO 22. november

Læs mere

VVM-Myndighed. Halsnæs Kommune. Basisoplysninger. Projektbeskrivelse

VVM-Myndighed. Halsnæs Kommune. Basisoplysninger. Projektbeskrivelse VVM-Myndighed Halsnæs Kommune Basisoplysninger Projektbeskrivelse Virksomheden bliver drevet af A. Henriksens Shipping A/S. Virksomheden ligger på en grund lejet af Hundested Havn I/S. Virksomheden ønsker

Læs mere

Det vurderes endvidere, at anlægget af genbrugspladsen drejer sig om anvendelsen af et mindre område på lokalt plan.

Det vurderes endvidere, at anlægget af genbrugspladsen drejer sig om anvendelsen af et mindre område på lokalt plan. Miljøscreening af Affaldsplan 2014-24 Affaldsplanen er omfattet af Bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer nr. 936 af 3. juli 2013, idet den indeholder en ombygning af kommunens

Læs mere

MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV OUTLETCENTER, BILLUND 2013

MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV OUTLETCENTER, BILLUND 2013 JANUAR 2013 NATURSTYRELSEN, MILJØMINISTERIET MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV OUTLETCENTER, BILLUND 2013 AFGRÆNSNINGSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX

Læs mere

Adresse: Søndergade 27, 8740 Brædstrup

Adresse: Søndergade 27, 8740 Brædstrup Basisoplysninger Tekst Kommunens vurdering Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Lovliggørelse af eksisterende kantsikring ved Hopballe Mølle Lovliggørende vandløbsregulering i Grejs Å ved Hopballevej 56,

Læs mere

Boring til vandning af dyr i marken. Bo Christensen, Brønderslevvej 241, Østervrå Tlf Brøndborerfirma K.

Boring til vandning af dyr i marken. Bo Christensen, Brønderslevvej 241, Østervrå Tlf Brøndborerfirma K. Ansøgningsskema til screeningsafgørelse vedr. miljøvurderinger af projekter (VVM; vurderinger af virkninger på miljøet). iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.: 447 af 10. maj 2017) Fra bilag 1 i Bek. om samordning

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Tillæg nr. 1 til lokalplan 01.32 Dato 19.10.11 Deltagere ved screeningsmøde INHA, MESV, JKRO, PILW Læservejledning:

Læs mere

Anmeldelse af ændrede forudsætninger for anlægsarbejdet til omdannelse af Kanalvejsparkeringen

Anmeldelse af ændrede forudsætninger for anlægsarbejdet til omdannelse af Kanalvejsparkeringen Lyngby-Tårbæk Kommune Center for Plan og Miljø Rådhuset Lyngby Torv 17 2800 Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FA +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk Att.: Thomas

Læs mere

Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre. Tekst

Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og  på bygherre. Tekst Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på kontaktperson Projektets adresse, matr. nr. og ejerlav Projektet

Læs mere

potentielle naturområder, økologiske forbindelser og potentielle økologiske forbindelser.

potentielle naturområder, økologiske forbindelser og potentielle økologiske forbindelser. Teknik og Miljø Rådhuset Torvet 1 5800 Nyborg SCREENING (FORUNDERSØGELSE) FOR MILJØVURDERING AF kommuneplantillæg nr. 11 for Grønt Danmarkskort i Nyborg Kommune Tlf. 6333 7000 Fa. 6333 7001 kommune@nyborg.dk

Læs mere

Bilag 5. Basisoplysninger. Skovrejsning. Projektbeskrivelse (kan vedlægges)

Bilag 5. Basisoplysninger. Skovrejsning. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Tekst Skovrejsning Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på kontaktperson Projektets adresse, matr.

Læs mere

F-35 BORGERMØDE. Forsvarsministeriet, Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse og Haderslev Kommune November 2017

F-35 BORGERMØDE. Forsvarsministeriet, Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse og Haderslev Kommune November 2017 F-35 BORGERMØDE Forsvarsministeriet, Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse og Haderslev Kommune November 2017 Koncernstyringsdirektør Per Pugholm Olsen, Forsvarsministeriet Der er truffet politisk

Læs mere

Bilag 5 Basisoplysninger Tekst

Bilag 5 Basisoplysninger Tekst Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1 Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Fjernelse af spærring i Tange Å ved Kærsholm Mølle Navn, adresse, telefonnr. og e-mail

Læs mere

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø November 2014 INDHOLD FORMALIA 3 INDLEDNING

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr af 06. november 2014]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr af 06. november 2014] Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014] VVM Myndighed Hillerød Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen:

Læs mere

MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR ÆNDRING AF FLYVESTATION SKRYDSTRUP

MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR ÆNDRING AF FLYVESTATION SKRYDSTRUP JUNI 2019 FORSVARSMINISTERIETS EJENDOMSSTYRELSE MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR ÆNDRING AF FLYVESTATION SKRYDSTRUP MILJØKONSEKVENSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX

Læs mere