HYLDAGER ALBERTSLUND KOMMUNE AFGRÆNSNINGSNOTAT. Parallelvej Kongens Lyngby A A

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HYLDAGER ALBERTSLUND KOMMUNE AFGRÆNSNINGSNOTAT. Parallelvej Kongens Lyngby A A"

Transkript

1 ALBERTSLUND KOMMUNE HYLDAGER AFGRÆNSNINGSNOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby TLF FA WWW cowi.dk PROJEKTNR. DOKUMENTNR. A A VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT august 2018 Afgrænsningsnotat - udkast JOKC ASTH

2 2 AFGRÆNSNINGSNOTAT INDHOLD 1 Indledning 2 2 Projektbeskrivelse Alternativer Referencescenarium Kumulative forhold 5 3 Afgrænsning Geografisk afgrænsning Miljømæssig afgrænsning Oversigt over er 11 4 Overordnet miljøvurderingsmetode 18 5 Miljøkonsekvensrapportens indhold og opbygning 18 1 Indledning Albertlund Kommune ønsker at omdanne Hyldager Bakker og Kongsholdmparken til et natur- og landskabsprojekt. Området skal omdannes så området får flere rekreative funktioner, naturforbedrende tiltag og landskabsbearbejdningen skal samtidig være med til at reducere støjbelastningen fra motorvejsstøjen. Projekt Hyldager Natur- og Landsskabsprojekt for Hyldagerparken og Kongsholmparken er blev ansøgt efter miljøkonsekvensvurderingslovens 18, stk. 2 i bekendtgørelse nr. 448 af 10. maj 2017 af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (herefter miljøvurderingsloven) og er derfor miljøvurderingspligtigt. Projektet kræver således en tilladelse efter 15 i miljøvurderingsloven. Det betyder, at der skal gennemføres en miljøkonsekvensvurdering af projektet, og at bygherre skal udarbejde en miljøkonsekvensrapport, der vurderer om projektet kan få en væsentlig indvirkning på miljøet. I dag er området ejet af Høje-Taastrup Kommune, men det er planlagt at Albertslund Kommune skal købe grunden af Høje-Taastrup Kommune og derved stå for forvaltningen af området og fungere som myndighed for miljøvurderingsprocessen. Det er aftalt mellem de to kommuner, at uanset tidspunkt for overdragelse af arealet, vil Albertslund Kommune være myndighed for dette projekt. Forud for udarbejdelse af miljøkonsekvensrapporten afgiver Albertslund Kommune en udtalelse om afgrænsning af miljøkonsekvensrapportens indhold og omfang. Dette afgrænsningsnotat er bygherres (Albertslund Kommune, Ejendom, Vej og Park) oplæg til Albertslunds Kommunes (Byg, Miljø og Forsyning) afgrænsnings-

3 AFGRÆNSNINGSNOTAT 3 udtalelse. Derudover beskrives forventede metoder til at undersøge og vurdere projektets miljømæssige konsekvenser.

4 4 AFGRÆNSNINGSNOTAT Miljøvurderingsprocessen er illustreret i følgende oversigt: AFGRÆNSNINGSNOTAT Bygherre udarbejder en foreløbig afgrænsning og projektbeskrivelse til brug for myndighedens fastlæggelse af afgrænsning 1. FOROFFENTLIGHEDSFASEN Høring af berørte myndigheder og offentligheden om afgrænsning af miljøkonsekvensrapporten. 2. AFGRÆNSNINGSUDTALELSE Myndighedens afgrænsning af miljøkonsekvensrapporten. Relevante høringssvar inddrages med hensyn til indhold og metode af miljøkonsekvensvurderingen. 3. MILJØKONSEKVENSRAPPORT Bygherre udarbejder miljøkonsekvensrapport og myndigheden vurderer rapporten. 4. OFFENTLIG HØRING Udsendelse af ansøgning, miljøkonsekvensrapport og udkast til afgørelse i offentlig høring. 5. GODKENDELSE Behandling af høringssvar og afgørelse om tilladelse til det ansøgte projekt. Figur 1-1 Grafisk oversigt over faserne i miljøvurderingsprocessen med markering af, om det er miljømyndigheden eller bygherre, der er ansvarlig. Myndighed: Albertslund Kommune, Byg, Miljø & Forsy ning Bygherre: Albertslund Kommune, Ejendom, Vej & Park Aktuel fase i miljøvurderingsprocessen 2 Projektbeskrivelse Albertslund Kommune ønsker at skabe et samlet natur- og landskabsscenarie af Hyldagerparken og den nordlige del af Kongsholmparken. Områderne er fysisk adskilte af jernbanen, men med genkendelige elementer og den visuelle kontakt mellem bakkerne på begge sider af skinnerne, er visionen at områderne vil optræde sammenhængende.

5 AFGRÆNSNINGSNOTAT 5 I dag optræder Hyldagerparken som et utilgængeligt naturområde, men med Projekt Hyldager vil området blive mere tilgængeligt og forbinde området med Egelundsparken mod nord og Kongsholmparken mod syd. Området skal udformes som et sammenhængende naturområde, hvor Store Vejle Å, et nyt kuperet terræn og en sammenhængende beplantning vil skabe grønne rum med rekreative anvendelsesmuligheder. Hyldager og Kongsholmparken udgør en del af den grønne ring omkring Albertslund. Det nye natur- og landsscenarie vil skabe et mere sammenhængende naturområde. Projektområdet ses i forhold til den grønne ring på Figur 2-1. Figur 2-1 Hyldager og Kongsholmparken i forhold til den grønne ring som omgiver Albertslund. Projektets består i hovedtræk af følgende: Samlet påfyldning af jord (delvist lettere forurenet) på ca m³. Heraf udgør påfyldningen nord for banen ca m³ og påfyldningen syd for banen ca m³. Udformning af terræn i op til 16 meter over den tilstødende motorvej således at der opnås nødvendig støjreduktion for eksisterende boliger og for Hyldagergrunden. Bearbejdning af landskab, med fokus på forbedrede vilkår for flora og fauna Bearbejdning af landskabet med fokus på øget oplevelsesværdi for brugerne af området Der indpasses et varieret stinet således at tilgængeligheden til området øges Genslyngning af Store Vejle Å Indpasning af løsning til lokal håndtering af regnvand fra Hyldagergrunden Nedlæggelse af AMC (Albertslund Motorsportscenter)

6 6 AFGRÆNSNINGSNOTAT Udviklingen af en samlet vision for Hyldagerparken og Kongsholmparken giver anledning til at omdøbe området med et nyt navn. Således omtales den fremtidige samlede område "Hyldager Bakker". Det forventes, at etableringen af gennemførsel af projektet vil ske i perioden - og at området Hyldager Bakker vil være færdigetableret i år xxxx 2.1 Alternativer Der er i en tidligere fase blevet fremlagt 3 forskellige udformninger, men der arbejdes nu udelukkende videre med et enkelt scenarie. 2.2 Referencescenarium Referencescenariet tager udgangspunkt i at den aktuelle situation for projektområdet. Dette scenarium benyttes som sammenligningsgrundlag for at vurdere, hvilke påvirkninger projektet medfører. Dertil gennemføres en beskrivelse af den sandsynlige udvikling for området, hvis projektet ikke etableres. Miljøpåvirkningen fra projektet vurderes således i forhold til forskellen mellem den situation, hvor det nye landskabsscenarie er etableret og i drift og den situation, hvor de eksisterende forhold uden etableringen af Projekt Hyldager er fremskrevet til åbningsåret for projektet. 2.3 Kumulative forhold Hvis flere projekter foregår i samme område på samme tid, vurderes den samlede effekt på miljøet som den kumulative effekt. Den samlede effekt af flere projekters påvirkninger kan være væsentlig, selvom påvirkningen fra det enkelte projekt isoleret set ikke er det. I anlægsområdet fremgår det af lokalplanen for Albertslund Kommune, at der skal etableres et forsyningsanlæg i form af en ny transformerstation ved Roskildevej. Påvirkningerne fra anlægsarbejderne for de to projekter vil muligvis kumulere i anlægsfasen. Dette vil blive undersøgt og vurderet. 3 Afgrænsning I afgrænsningen fastlægges, hvilke undersøgelser og vurderinger der skal gennemføres for samlet at kunne vurdere projektets miljømæssige konsekvenser. Desuden afgrænses projektområdet. 3.1 Geografisk afgrænsning Projektområdet omfatter henholdsvis Hyldagerparken og Kongsholmparken. Hyldagerparken af afgrænset af Roskildevej mod nord og jernbanen mod syd.

7 AFGRÆNSNINGSNOTAT 7 Kongsholmsparken afgrænses af området Holbækmotorvejen mod vest, jernbanen mord nord og Albertslund mod øst. Arealet som inddrages af projektet er arealet syd for jernbanen og vest for Store Vejleå, som er afbilledet på Figur 3-1. Figur 3-1 Projektområdet ligger mellem Holbækmotorvejen, Roskildevej og Store Vejle Å 3.2 Miljømæssig afgrænsning I det følgende er det vurderet, om der forventes en påvirkning af de miljøemner, som er beskrevet i miljøvurderingsloven.

8 8 AFGRÆNSNINGSNOTAT Befolkning og menneskers sundhed Anlægsarbejdet vil medføre påvirkninger i form af støj, forstyrrelser og visuel forstyrrelse over en længere periode og midlertidig inddragelse af arealerne. Projekt Hyldager etableres i åbent land og naturområde, som indgår i et større grønt område. Projektet vil skabe en mere sammenhængende naturoplevelse og en sammenhængende forbindelse mellem de to parker og øge kvaliteten af de eksisterende natur- og rekreative forhold i områderne. Projektet vil ligeledes forventeligt medføre en reduktion i støj fra motorvejen i de nærliggende boligområder mod øst. Der vil ikke være vibrationer fra projektet. Konklusion: For anlægsfasen undersøges midlertidige påvirkninger på den lokale vejtrafik i området, da der vil ske en stor tilkørsel af jord som vil køre til og fra anlægsområdet. Hertil vurderes støjpåvirkningerne fra anlægsarbejdet samt påvirkningerne på de rekreative muligheder ved midlertidig arealinddragelse i parkerne. De visuelle forhold i anlægsfasen vil blive vurderet med under kapitlet visuelle forhold. I driftsfasen vil de ændrede forhold for de rekreative interesser indgå i miljøkonsekvensrapporten. Ligeledes vil ændringerne i støj for boligområderne blive vurderet. Biologisk mangfoldighed og biodiversitet Projekt Hyldager etableres i et grønt område bestående af slåede arealer, arealer, som afgræsses af køer og områder med mere vild karakter. Projektområdet ligger på et areal, som har flere naturværdier. Store Vejle Å, som er et beskyttet vandløb løber igennem projektområdet. Kongsholmparken er fredet område. Der er flere 3-beskyttede arealer på projektområdet; mellem jernbanen og Roskildevej i Hyldagerparken ligger et større engområde og en mindre sø. Både i Hyldagerparken og Kongholmparken er der fredskovs-arealer og skovbeskyttelseslinjer, som skal dispenseres for, hvis de berøres. Der er ligeledes registreret padder. De nærmeste Natura 2000-områder er nr. 140 Vasby Mose og Sengeløse Mose og nr. 143 Vestamager og havet syd for som ligger henholdsvis ca. 9 km og 12 km. Projektet ligger således i relativt stor afstand fra de to Natura 2000-områder og har samtidigt kun en lokal påvirkning af omgivelserne i både anlægs- og driftsfasen. Det er derfor vurderet, at projektet ikke kan skade de to Natura 2000-områder. Området er præget af bevoksning i form af større sammenhængende krat med gamle træer i mellem, særligt i Kongsholmparken. Træerne kan være levested for flagermus og fugle. Alle arter af flagermus er listet på habitatdirektivets bilag IV, og er derfor strengt beskyttet. Orkideen skovhullæbe er registreret i den sydlige del af projektområdet. Arten er karakteriseret som almindelig i Danmark på fugleognatur.dk. Projektet vil medføre, at der skabes mere sammenhængende natur med fokus på at styrke forholdene for dyre- og plantelivet og at St. Vejleå vil blive genslynget.

9 AFGRÆNSNINGSNOTAT 9 Konklusion: Begge parker med det eksisterende flora og fauna kan blive påvirket af gennemførsel af projektet, både i anlægsfasen og driftsfasen. Projektets aktiviteter vil medføre direkte påvirkning af beskyttede områder, vandløb og arter i anlægsfasen og på lang sigt i driftsfasen. Der vil ligeledes være forstyrrelse ved kørsel med maskiner og støj fra anlægsarbejdet. Påvirkning på beskyttede områder og arter, herunder bilag IV-arter i anlægs- og driftsfasen samt fredningerne vil blive undersøgt i miljøkonsekvensrapporten. Påvirkningen på Natura 2000-områder vil ikke blive undersøgt nærmere. Jord og arealinddragelse Etableringen af det nye projekt vil ikke medføre permanent inddragelse af nye arealer til anden anvendelse end i dag. Evt. arealinddragelse til anden anvendelse vil være midlertidig. Projektområdet er ikke områdeklassificeret. Dvs. at området ikke er kortlagt som forurenet eller muligt forurenet efter Jordforureningsloven. Dog har der været aktiviteter i området ved AMC (Albertslund Motorsportscenter), som kan have medført forurening eksempelvis i form af oplag af brændstof. Det kan bevirke, at der lokalt er forekomst af forureninger i jorden. Herudover indeholder projektet, at området skal tilføres store mængder lettere forurenet jord. Konklusion: Håndtering af forurenet og lettere forurenet jord i anlægsfasen, samt konsekvenser i driftsfasen vil blive undersøgt i miljøkonsekvensrapporten. Grundvand og overfladevand Området ligger delvist inden for områder med særlige drikkevandsinteresser (OSD) og delvist i et område med drikkevandsinteresser (OD). Områdets primære grundvandsspejl ligger tæt på terræn og er knyttet til kalk og evt. lag af sand/grus herover. Området indeholder recipienter i form af søer, regnvandsbassiner og vandløb, hvis kvalitet kan blive påvirket som følge af tilførslen af den lettere forurenet jord. Konklusion: Påvirkninger på grundvand fra den forurenede jord vurderes nærmere for både anlægs- og driftsfase i miljøkonsekvensrapporten. Ligeledes undersøges påvirkning på overfladevand fra den forurenede jord og direkte påvirkning for anlægs- eller driftsfasen. Luft og klima Anlægsfasen vil sandsynligvis påvirke luftkvaliteten i lille grad lokalt i forbindelse med tilkørsel af jord til projektområdet og håndtering af jord internt i projektet. Anlægsarbejdet vil dog være af begrænset varighed og endvidere forventes påvirkningen af luftkvaliteten fra f.eks. støv reduceret ved anvendelse af almindelige afværgeforanstaltninger. Det vurderes på den baggrund, at projektet ikke vil medføre en væsentlig påvirkning af luftkvaliteten i anlægsfasen, og emnet vil derfor ikke blive vurderet yderligere. Projekt Hyldager vil ikke ændre trafikbelastningen i driftsfasen og dermed ikke påvirke luftkvaliteten i området. Det vurderes ligeledes at projektet ikke vil

10 10 AFGRÆNSNINGSNOTAT medføre påvirkninger på klimatiske faktorer i en negativ retning eller være sårbar overfor klimatiske ændringer. Konklusion: Luftkvalitet vurderes hverken for anlægsfase eller for driftsfasen. Klimatiske faktorer undersøges ikke nærmere. Materielle goder Landskabsprojektet vil blive opført på eksisterende arealer uden materielle goder, og vil ikke påvirke øvrige materielle goder væsentligt. Konklusion: Materielle goder vurderes ikke i miljøkonsekvensrapporten. Kulturarv Der ligger ingen kirker eller andre bevaringsværdige bygninger i området. Ved Roskildevej findes en kilometersten, som er hører under fredede fortidsminder. Kilometerstenen er placeret på Roskildevej, og siden Roskildevej ikke inddrages i projektet vil projektet ikke få betydning for kilometerstenen. Der er ingen yderligere udpegninger i forhold til kulturarv. Konklusion: Der findes ingen kulturarv på eller i nærheden af projektet, der vil påvirkes af projektet. Emnet vurderes derfor ikke i miljøkonsekvensrapporten. Visuelle forhold Der vil ske væsentlig påfyldning af jord i Hyldagerparken og Kongsholmparken. Påfyldningen af jord vil bl.a. resultere i et terræn med bakker på op mod 16 meter over det eksisterende terræn, som Holbækmotorvejen ligger i. Herudover vil det blive nødvendigt at rydde beplantning på udvalgte steder og ændre anvendelsen. Anlægsarbejdet vil medføre visuelle forstyrrelser i anlægsfasen, pga. jordtransporter og generelt anlægsarbejde. De permanente, visuelle forandringer i driftsfasen, som følge af det nye bakkelandskab, skal inddrages. Området kan pga. af højde være synligt fra andre højdedrag på større afstand, men kan også have en positiv, skærmende effekt i forhold til nærliggende tekniske anlæg. Undersøgelsesområdet vil være relativt lokalt, ud over enkelte visuelle forbindelser på større afstande. Konklusion: Den visuelle påvirkning og forstyrrelse i området vurderes overordnet for anlægsfasen. For de visuelle ændringer i driftsfasen udarbejdes visualiseringer fra 3-4 punkter, der skal vise ændringen af området. På baggrund af bl.a. visualiseringerne vurderes påvirkningerne i driftsfasen. Desuden undersøges behovet for, om der skal udarbejdes skyggediagrammer. Projektets sårbarhed Projektet er hverken i anlægs- eller driftsfase af en karakter, der forventes at medføre risiko for større ulykker eller katastrofer. Der tages i forbindelse med design af Projektet Hyldager højde for såvel hverdagsregn og ekstremt vejr som skybrud o. lign. Konklusion: Projektets sårbarhed vurderes ikke nærmere.

11 AFGRÆNSNINGSNOTAT 11 Ressourceeffektivitet I forbindelse med voldene og bakkernes udformning vil det være naturligt at benytte afgravet jord fra andre steder projektområdet i påfyldningerne. Ligeledes benyttes overskudsjord fra andre byggerier og anlægsprojekter i kommunen og omegnskommunerne, hvilket sikrer, at jord kun skal flyttes over mindre afstande, som begrænser miljøbelastningerne forbundet med transport af jord fra nærliggende bygge-anlægsprojekter. Etableringen vil generere almindeligt affald i forbindelse med nedrivning af et mindre antal bygninger. Affaldsmængderne vurderes at være begrænset og vil blive håndteret i henhold til det gældende retningslinjer i Albertslund Kommune. Konklusion: Ressourceeffektivitet og affald vil ikke indgå i miljøkonsekvensrapporten. 3.3 Oversigt over er De forventede er er opsummeret i nedenstående tabel.

12 12 AFGRÆNSNINGSNOTAT potentielle påvirkning af miljøet. Tabel 1 Oversigt over miljøemner og deres Miljøemne Vurderes ikke yderligere Vurderes i miljøkonsekvensrapport Beskrivelse af forventet påvirkning Beskrivelse af forventet metode Der er ingen, eller en ubetydelig, Ikke muligt at vurdere påvirkning på forhånd Der er en forventet eller mulig

13 AFGRÆNSNINGSNOTAT 14 Miljøemne Vurderes ikke yderligere Vurderes i miljøkonsekvensrapport Beskrivelse af forventet påvirkning Beskrivelse af forventet metode Der er ingen, eller en ubetydelig, Ikke muligt at vurdere påvirkning på forhånd Der er en forventet eller mulig Befolkning og menneskers sundhed Rekreative forhold Begrænsning af de rekreative muligheder i anlægsfasen og ændring af rekreative mulighederne i driftsfasen. Kvalitativ vurdering Støj Støj i anlægs- og driftsfasen Støj i anlægsfasen vurderes primært på baggrund af erfaringsværdier fra anlægsarbejder generelt og med fokus på de væsentligste arbejdsprocesser for projektet Undersøgelsen af de støjmæssige konsekvenser for nogle udvalgte områder i anlægsfasen og generelt i driftsfasen foretages på baggrund af støjberegninger udført ved brug af beregningsmetoden NORD2000 Vibrationer Trafik Påvirkning af trafik på lokalveje anlægsfasen Kvalitativ vurdering med fokus på jordkørsler på lokalveje. Biologisk mangfoldighed Natur / 3-områder 3-beskyttet områder og vandløb påvirkes direkte Feltundersøgelse (botanik og padder) og kvalitativ vurdering.

14 15 AFGRÆNSNINGSNOTAT Miljøemne Vurderes ikke yderligere Vurderes i miljøkonsekvensrapport Beskrivelse af forventet påvirkning Beskrivelse af forventet metode Der er ingen, eller en ubetydelig, Ikke muligt at vurdere påvirkning på forhånd Der er en forventet eller mulig af projektet. Natura 2000-områder Fredede områder Der sker terrænregulering inden for fredningerne. Bilag IV-arter Levesteder for flagermus i træer, som skal fældes samt padder i vandhuller. Kvalitativ vurdering Feltundersøgelse og kvalitativ vurdering Jord Jordarealer Jordbund/jordforurening Forurenet jord og jordhåndtering i både anlægs og driftsfasen Regler for jordhåndtering skitseres, og der anbefales jordhåndteringsplan. Vand Grundvand Påvirkning ved udlæg af lettere forurenet jord i anlægs og driftsfase. Overfladevand Påvirkning ved udlægning af lettere forurenet jord i anlægs og driftsfase. Kvalitativ vurdering og regler for håndtering af forurenet jord. Kvalitativ vurdering Luft og klima

15 16 AFGRÆNSNINGSNOTAT Miljøemne Vurderes ikke yderligere Vurderes i miljøkonsekvensrapport Beskrivelse af forventet påvirkning Beskrivelse af forventet metode Der er ingen, eller en ubetydelig, Ikke muligt at vurdere påvirkning på forhånd Der er en forventet eller mulig Luftforurening Klimapåvirkning Materielle goder Eksisterende materielle goder Kulturarv Arkæologisk Der vil blive indhentet arkivalsk kontrol Udtalelse indhentes fra Kroppedal Museum Arkitektonisk Kirker og andre visuelle kulturhistoriske elementer / kulturmiljøer Landskab Visuelle forhold / arkitektur Påvirkninger i drifts- og anlægsfasen Overordnet byrum/landskabssanalyse og kvalitativ vurdering Beskyttede landskaber

16 2 AFGRÆNSNINGSNOTAT Miljøemne Vurderes ikke yderligere Vurderes i miljøkonsekvensrapport Beskrivelse af forventet påvirkning Beskrivelse af forventet metode Der er ingen, eller en ubetydelig, Ikke muligt at vurdere påvirkning på forhånd Der er en forventet eller mulig Lys Skygge Påvirkninger i driftsfase Det undersøges, om skyggepåvirkning kan udelukkes, eller der er behov for skyggediagrammer Projektets sårbarhed Risiko for større naturskabte ulykker eller katastrofer Risiko for større menneskeskabte ulykker eller katastrofer Sårbarhed for påvirkninger som følge af klimaændringer Ressourceeffektivitet Materialer og materiale-/råstofforbrug Affald/affaldshåndtering

17 4 Overordnet miljøvurderingsmetode For de emner, som vurderes i miljøkonsekvensrapporten, vil der blive anvendt følgende overordnede metode for vurderingerne: ADRESSE COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby TLF FA WWW cowi.dk Ingen/ubetydelig påvirkning: Det vurderes, at der ikke er nogen påvirkning af miljøet. Ingen påvirkninger, eller påvirkningerne anses som så små, at der ikke skal tages højde for disse ved gennemførelse af projektet. Lille påvirkning: Der vurderes en påvirkning af kortere varighed, eller som vil være af lille omfang/berøre et begrænset område uden væsentlige interesser. Afværgeforanstaltninger er ikke nødvendige. Middel påvirkning: Der vurderes at være en påvirkning af længere varighed eller som vil være af større omfang/berøre et større område med særlige interesser. Afværgeforanstaltninger eller projekttilpasninger overvejes. Væsentlig påvirkning: Der vurderes at være en irreversibel påvirkning i hele projektets levetid, i et stort område eller med væsentlige interesser. Det vil blive vurderet, om påvirkningen kan undgås ved at ændre projektet, mindskes ved at gennemføre afværgeforanstaltninger, eller om der kan kompenseres for påvirkningen. Varigheden af en påvirkning, størrelsen af det påvirkede område, samt om der er tale om væsentlige interesser, vurderes individuelt for hvert miljøemne. Påvirkningen vil blive beskrevet i tekst samt i muligt omfang via illustrationer, kort mv. Fokus i miljøkonsekvensrapporten vil være på de væsentligste påvirkninger. 5 Miljøkonsekvensrapportens indhold og opbygning Det forventes, at miljøkonsekvensrapporten overordnet bygges op efter følgende indholdsfortegnelse: 1 Indledning 2 Ikke-teknisk resumé 3 Projektbeskrivelse 4 Planforhold 5 Principper og metode for miljøvurdering 6 Miljøemne 1 PROJEKTNR. DOKUMENTNR. A A VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT august 2018 Afgrænsningsnotat - udkast JOKC ASTH

18 18 AFGRÆNSNINGSNOTAT 7 Miljøemne 2 8 Miljøemne 3 9 Afværgeforanstaltninger/projekttilpasninger 10 Referencer 11 Bilag De enkelte fagkapitler er bygget ens op. Således indeholder hvert kapitel: Metode, herunder afgrænsning og dokumentationsgrundlag Lovgrundlag Eksisterende forhold Konsekvenser i anlægsfasen Konsekvenser i driftsfasen Konklusion Efter fagkapitlerne gennemgås de kumulative virkninger og indarbejdede afværgeforanstaltninger og rapporten afsluttes med en referenceliste over de anvendte kilder.

Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene. Sammenfattende redegørelse. Februar 2019

Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene. Sammenfattende redegørelse. Februar 2019 Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene Sammenfattende redegørelse Februar 2019 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Offentlig høring af planforslagene... 3 2.1

Læs mere

Afgrænsning af VVM. Jøncksvej i Rødby Havn 29. AUGUST Lone Reiff, seniorkonsulent Civilingeniør Tlf / mail:

Afgrænsning af VVM. Jøncksvej i Rødby Havn 29. AUGUST Lone Reiff, seniorkonsulent Civilingeniør Tlf / mail: Afgrænsning af VVM Jøncksvej i Rødby Havn 29. AUGUST 2018 Lone Reiff, seniorkonsulent Civilingeniør Tlf. 2373 9697 / mail: LKR@niras.dk Indholdet Skarp afgrænsning ved miljøkonsekvensvurdering af mindre

Læs mere

MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE INDHOLD. 1 Indledning. 2 Lovgrundlag. 1 Indledning 1. 2 Lovgrundlag 1

MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE INDHOLD. 1 Indledning. 2 Lovgrundlag. 1 Indledning 1. 2 Lovgrundlag 1 ASSENS KOMMUNE MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MIJØSCREENING INDHOLD 1 Indledning 1 2 Lovgrundlag

Læs mere

Miljøkonsekvensvurdering for ny vej mellem Græsted og Gilleleje

Miljøkonsekvensvurdering for ny vej mellem Græsted og Gilleleje Miljøkonsekvensvurdering for ny vej mellem Græsted og Gilleleje Afgrænsningsrapport Indhold 1 Indledning 1 2 Foreløbig projektbeskrivelse 2 2.1 Linjeføring 2 3 Afgrænsning og miljøvurdering 3 3.1 Afgrænsning

Læs mere

Nordmarks Alle 1. Att. Kommunale Ejendomme. CVR nr VVM-tilladelse for Hyldager Bakker

Nordmarks Alle 1. Att. Kommunale Ejendomme. CVR nr VVM-tilladelse for Hyldager Bakker Albertslund Kommune Nordmarks Alle 1 2620 Albertslund Att. Kommunale Ejendomme CVR nr. 66137112 VVM-tilladelse for Hyldager Bakker Albertslund Kommune, Kommunale Ejendomme (bygherre), har søgt Albertslund

Læs mere

Albertslund Kommune. Nordmarks Alle Albertslund. Att. Kommunale Ejendomme. CVR nr Udkast til VVM-tilladelse for Hyldager Bakker

Albertslund Kommune. Nordmarks Alle Albertslund. Att. Kommunale Ejendomme. CVR nr Udkast til VVM-tilladelse for Hyldager Bakker Albertslund Kommune Nordmarks Alle 1 2620 Albertslund Att. Kommunale Ejendomme CVR nr. 66137112 Udkast til VVM-tilladelse for Hyldager Bakker Albertslund Kommune, Kommunale Ejendomme (bygherre), har søgt

Læs mere

MILJØVURDERING AF LANDSPLANDIREKTIV FOR OMPLACERING OG UDLÆG AF NYE SOMMERHUSOMRÅDER I KYSTNÆRHEDSZONEN

MILJØVURDERING AF LANDSPLANDIREKTIV FOR OMPLACERING OG UDLÆG AF NYE SOMMERHUSOMRÅDER I KYSTNÆRHEDSZONEN JANUAR 2019 ERHVERVSSTYRELSEN MILJØVURDERING AF LANDSPLANDIREKTIV FOR OMPLACERING OG UDLÆG AF NYE SOMMERHUSOMRÅDER I KYSTNÆRHEDSZONEN AFGRÆNSNINGSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan 09.7 Dato

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan 09.7 Dato Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 09.7 Dato 26.06.2019 Deltagere ved screenings møde Mette Skafte Vestergaard Emilie Falk Barkved Læservejledning:

Læs mere

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018 Bilag 1 Screeningsskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018 Kommuneplantillæg nr. 8 Ishøj Kommune har igangsat udarbejdelsen af et lokalplanforslag

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 04.82 for Frederiksværk Lystbådehavn Dato oktober 2018 Deltagere ved screeningsmøde Inge Hansen Læservejledning:

Læs mere

Idéoplæg for boligbyggeri på Tuborg Syd afgrænsning af hvad der miljømæssigt skal undersøges i miljøkonsekvensrapport

Idéoplæg for boligbyggeri på Tuborg Syd afgrænsning af hvad der miljømæssigt skal undersøges i miljøkonsekvensrapport Idéoplæg for boligbyggeri på Tuborg Syd afgrænsning af hvad der miljømæssigt skal undersøges i miljøkonsekvensrapport Gentofte Kommune Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund 10. april 2018 Telefon: 39

Læs mere

NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg 2017.11 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering af planer og

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Forslag til Tillæg 1 til Lokalplan 53 for erhvervsområdet ved Ullerup Skovvej Dato 19. marts 2014 Deltagere ved screeningsmøde

Læs mere

Hjørring Kommune har modtaget anmeldelse af etablering af rekreativt bakkelandskab på ejendommen matr.nr. 1a V. Tirup By, Skt. Olai.

Hjørring Kommune har modtaget anmeldelse af etablering af rekreativt bakkelandskab på ejendommen matr.nr. 1a V. Tirup By, Skt. Olai. Hjørring Kommune Materielgården, Hjørring Kommune Vesterhedevej 251 9800 Hjørring Att: Jens Baggesen TeamVandogJord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon72333333 Fax72333030 hjoerring@hjoerring.dk

Læs mere

Screening i henhold til 3, stk. 1, pkt.3 i bekendtgørelse nr af 10. december 2015, om miljøvurdering af planer og programmer.

Screening i henhold til 3, stk. 1, pkt.3 i bekendtgørelse nr af 10. december 2015, om miljøvurdering af planer og programmer. 1/9 Screening for miljøvurdering af Natura 2000-handleplan 2016-2021 Salten Å, Salten Langsø, Mossø og søer syd for Salten Langsø og dele af Gudenå nr. 52, habitatområde H48 og Fuglebeskyttelsesområde

Læs mere

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer.

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer. SCREENING FOR MILJØVURDERING Ophævelse af lokalplan nr. 3.6 Baggrund og formål Det eksisterende erhvervsareal i Ravnkilde er ved at være solgt. Der er dog et markareal vest og nord for det eksisterende

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Kommuneplantillæg nr. 1 for Hundested bymidte Dato 6. august 2015 Deltagere ved screeningsmøde: Inha og pvme Læservejledning:

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Forslag til tillæg 1 til Lokalplan 65 Dato: 14. marts 2011 Deltagere ved screeningsmøde Mette Vestergaard

Læs mere

Lokalplanforslag 7.14 og Kommuneplantillæg nr. 6

Lokalplanforslag 7.14 og Kommuneplantillæg nr. 6 MILJØVURDERING AF PLANER - SCREENINGSSKEMA xx april 2016 Lokalplanforslag 7.14 og Kommuneplantillæg nr. 6 Læsevejledning Lov om miljøvurdering af planer og programmer indebærer, at offentlige myndigheder

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 08.7 for Skansevej Dato marts 2013 Deltagere ved screeningsmøde Jørgen krog Læservejledning: Lov om af planer

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan for Allegade Nord Dato oktober 2014

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan for Allegade Nord Dato oktober 2014 Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 04.76 for Allegade Nord Dato oktober 2014 Deltagere ved screeningsmøde Jørgen Krog og Mette Skafte Vestergaard

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 06.32 for en tæt-lav bebyggelse på Tårnvænget Dato december 2017 Deltagere ved screeningsmøde Mette Skafte

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 16 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 18. oktober 2017 S c r e e n i n g f o r m i l j ø v u r d e r i n g S i d e 2 I N D H O L D S F

Læs mere

Bilag B - VVM-screening Ny boring til Døjringe Vandværk

Bilag B - VVM-screening Ny boring til Døjringe Vandværk Bilag B - VVM-screening Ny boring til Døjringe Vandværk Kriterier iht. bilag 6 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (nr. 448 af 10. maj 2017) VVM Myndighed

Læs mere

Sagsnr P Plan og Byg Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk

Sagsnr P Plan og Byg Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk 19-09-2017 Sagsnr. 01.02.05-P16-116-17 Plan og Byg Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk.. Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 08.14

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt: Lokalplan 07.36 og Kommuneplantillæg nr. 12 Dato:December 2012 Deltagere ved screeningsmøde:jørgen krog og Mette Vestergaard

Læs mere

Tjekliste til miljøvurdering af planer eller programmer

Tjekliste til miljøvurdering af planer eller programmer By og Landskab, Plan Dato: 31. oktober 2013 Sagsnr.: Dok.id.: Sagsbeh.: aso / moho Tjekliste til miljøvurdering af planer eller programmer Det udfyldte skema bruges til at afgøre, om der er tale om en

Læs mere

Lokalplanområdet vurderes at være artsfattigt og med relativt lav naturværdi.

Lokalplanområdet vurderes at være artsfattigt og med relativt lav naturværdi. Ingen Ikke væsentlig Væsentlig Miljøvurdering af planer og programmer Screeningsskema iht. lovbekendtgørelse nr. 936 af 24/9 2009. Screeningen (forundersøgelsen) omfatter sandsynlige væsentlige påvirkning

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 13 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 18. januar 2017 S c r e e n i n g f o r m i l j ø v u r d e r i n g S i d e 2 I N D H O L D S F O

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Tillæg nr. 1 til lokalplan 01.32 Dato 19.10.11 Deltagere ved screeningsmøde INHA, MESV, JKRO, PILW Læservejledning:

Læs mere

Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) NOTAT Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Væsentlig negativ indvirkning Skal anvendes, når planen medfører væsentlige ændringer i forhold til det bestående miljø.

Væsentlig negativ indvirkning Skal anvendes, når planen medfører væsentlige ændringer i forhold til det bestående miljø. 1/8 Screening for miljøvurdering af planforslag Rammeplan for grundvandsbeskyttelse i Skanderborg Kommune i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Udfyldning af skemaet Skemaet er udfyldt

Læs mere

Bilag B - Skema til brug for VVM-screening

Bilag B - Skema til brug for VVM-screening Bilag B - Skema til brug for VVM-screening Kriterier iht. bilag 6 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (nr. 448 af 10. maj 2017) VVM Myndighed Sorø

Læs mere

Screening for miljøvurdering af lokalplan 08.15

Screening for miljøvurdering af lokalplan 08.15 06-11-2017 Screening for af lokalplan 08.15 Sagsnr. 01.02.05-P16-119-17 Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 08.15 for Aldi i Hundested Dato november

Læs mere

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Læsevejledning Offentlige myndigheder skal foretage en miljøvurdering af planer og programmer, der kan få en væsentligt indvirkning på miljøet,

Læs mere

A) Befolkning og sundhed Indendørs støjpåvirkning x Ikke relevant idet der er tale om et udendørs anlæg.

A) Befolkning og sundhed Indendørs støjpåvirkning x Ikke relevant idet der er tale om et udendørs anlæg. A) Befolkning og sundhed Indendørs støjpåvirkning idet der er tale om et udendørs anlæg. Sundhedstilstand Svage grupper (f.eks. handicappede) Friluftsliv/rekreative interesser Planen vil medvirke til at

Læs mere

Ansvarlig sagsbehandler

Ansvarlig sagsbehandler Beskrivelse af planforslag Klimatilpasningsplanen består af en baggrundsrapport og en decideret tillæg til Kommuneplan 2013. Begge dele skal miljøvurderes i forhold til lovgivningen omkring miljøvurdering

Læs mere

Forundersøgelse (screening) af miljøpåvirkning

Forundersøgelse (screening) af miljøpåvirkning Forundersøgelse (screening) af miljøpåvirkning Forundersøgelse (screening) er udarbejdet, for at undersøge om der foreligger pligt til at udarbejde en miljøvurdering i forbindelse med forslag til lokalplantillæg

Læs mere

Miljøscreeningsskema. Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr UDKAST

Miljøscreeningsskema. Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr UDKAST UDKAST Miljøscreeningsskema Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr. 2016-03 Odsherred Kommune har i samarbejde med Lejerbo udarbejdet en plan for en boligbebyggelse på ejendommen teglværkskrogen

Læs mere

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Lokalplanens indvirkning på miljøområdet er vurderet i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer,

Læs mere

Klimatilpasning Frederiksværk og Kregme

Klimatilpasning Frederiksværk og Kregme Klimatilpasning Frederiksværk og Kregme Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Klimatilpasningsplan 2013 Dato 24/10 2013 Deltagere ved screeningsmøde: Kenneth

Læs mere

Kriterier iht. bilag 6 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (nr. 448 af 10.

Kriterier iht. bilag 6 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (nr. 448 af 10. Dok. nr. 340-2018-37281 Bilag B - Skema til brug for VVM-screening Kriterier iht. bilag 6 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (nr. 448 af 10. maj

Læs mere

Screening i henhold til 3, stk. 1, pkt.3 i bekendtgørelse nr af 10. december 2015, om miljøvurdering af planer og programmer.

Screening i henhold til 3, stk. 1, pkt.3 i bekendtgørelse nr af 10. december 2015, om miljøvurdering af planer og programmer. 1/9 Screening for miljøvurdering af Natura 2000-handleplan 2016-2021 Horsens Fjord, havet øst for og Endelave, Natura 2000-område nr. 56, habitatområde H52 og Fuglebeskyttelsesområde F36 Screening i henhold

Læs mere

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil BILAG 9 - SCREENING FOR MILJØVURDERING Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Læsevejledning Offentlige myndigheder skal foretage en miljøvurdering af planer og programmer, der

Læs mere

Miljøvurdering - screening

Miljøvurdering - screening Miljøvurdering - screening Plan nr.: Tekst: Lokalplan for grønt område ved Sønderparken Skema status Dato Udfyldt/rev. Beskrivelse af rev. af Bygherre A 26/10-2012 LIFA v/jch Team Plan B Miljøvurderingsgruppen

Læs mere

Planlægning for opstilling af 3 stk. V52 850 KW Vestas vindmøller ved Nørregård nord for Klemensker med tilhørende adgangsvej og service-/vendeplads

Planlægning for opstilling af 3 stk. V52 850 KW Vestas vindmøller ved Nørregård nord for Klemensker med tilhørende adgangsvej og service-/vendeplads Bornholms Regionskommune Screening vedr. evt. miljøvurdering af planer for vindmøller ved Krashave Forsiden skal altid udfyldes. De øvrige sider er hjælpeværktøj til brug for udfyldelse af forsiden. Navn

Læs mere

Det vurderes endvidere, at anlægget af genbrugspladsen drejer sig om anvendelsen af et mindre område på lokalt plan.

Det vurderes endvidere, at anlægget af genbrugspladsen drejer sig om anvendelsen af et mindre område på lokalt plan. Miljøscreening af Affaldsplan 2014-24 Affaldsplanen er omfattet af Bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer nr. 936 af 3. juli 2013, idet den indeholder en ombygning af kommunens

Læs mere

Opførelsen af ny bebyggelse med tilhørende anlæg kræver, at der tilvejebringes en lokalplan i henhold til Planlovens 13.

Opførelsen af ny bebyggelse med tilhørende anlæg kræver, at der tilvejebringes en lokalplan i henhold til Planlovens 13. Screening af Forslag til Lokalplan 137 Rækkehuse på Fortvej. I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer 1 er der pligt til at miljøvurdere planer, hvor der fastlægges rammer for fremtidige

Læs mere

VVM Screening af indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Glostrup Kommune

VVM Screening af indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Glostrup Kommune Rådhusparken 2 2600 Glostrup www.glostrup.dk miljo.teknik@glostrup.dk Tlf: 4323 6100 VVM Screening af indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Glostrup Kommune 25-03-2019 18/5824 1. Introduktion Glostrup

Læs mere

Følgegruppe for Universitetssygehus Køge

Følgegruppe for Universitetssygehus Køge Følgegruppe for Universitetssygehus Køge Ved Casper Toftholm, Byg- og planchef og Troels Wissing, Planlægger Dagsorden - Præsentation af deltagere v/ Casper Toftholm (5 min) - Opfølgning på idéfasen Hvad

Læs mere

Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7

Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7 MILJØVURDERING AF PLANER - SCREENINGSSKEMA 30. november 2016 Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7 Læsevejledning Lov om miljøvurdering af planer og programmer indebærer, at offentlige

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 31 til Kommuneplan 2013 Forslag til lokalplan nr. 307 Administrationsbygning på Rafns Alle i Støvring

Forslag til tillæg nr. 31 til Kommuneplan 2013 Forslag til lokalplan nr. 307 Administrationsbygning på Rafns Alle i Støvring SCREENING FOR MILJØVURDERING Forslag til tillæg nr. 31 til Kommuneplan 2013 Forslag til lokalplan nr. 307 Administrationsbygning på Rafns Alle i Støvring Baggrund og formål Formålet med planerne er at

Læs mere

Screening vedvarende energi

Screening vedvarende energi Dato: 5. januar 2017 qweqwe Screening vedvarende energi Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Kommuneplan 2013 vedvarende energikilder ved boliger

Læs mere

Scoping. Ved Gert Johansen

Scoping. Ved Gert Johansen Scoping Ved Gert Johansen Forskellen på scoping og screening Screening er en sorteringsproces væsentligt? - må anlægget antages at kunne påvirke miljøet Scoping er en fastlæggelse af hvilke miljøvurderinger,

Læs mere

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø November 2014 INDHOLD FORMALIA 3 INDLEDNING

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Butik ved Nørregade 35-37 Dato Juni 2015 Deltagere ved screeningsmøde Jørgen Krog og Inge Hansen Læservejledning: Lov

Læs mere

Miljøscreening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

Miljøscreening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) screening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) Herlev Kommune, Stab for By og Udvikling Dato Den 28. august 2018. Projektbeskrivelse Skybrudsplan

Læs mere

FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 7. Hyldager Bakker 2019

FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 7. Hyldager Bakker 2019 FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 7 Hyldager Bakker 2019 + 1 Forslag til Kommuneplantillæg 7 Redegørelse Efter planloven kan Kommunalbestyrelsen godkende en lokalplan, hvis den er i overensstemmelse med kommuneplanen

Læs mere

På vegne af Eurowind Project A/S fremsendes hermed VVM anmeldelse af et vindmølleprojekt ved Batum

På vegne af Eurowind Project A/S fremsendes hermed VVM anmeldelse af et vindmølleprojekt ved Batum Viborg Kommune Teknik og Miljø Plan Att: Nina Bødker Prinsens Alle 5 8800 Viborg ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DATO 22. november

Læs mere

Bilag 1, scoping skema. Miljøvurdering af spildevandsplan.

Bilag 1, scoping skema. Miljøvurdering af spildevandsplan. Bilag 1, scoping skema Landskab Landskabelig værdi/ Byarkitektonisk værdi Ved placering af regnvandsbassiner for landskabelige og geologiske interesseområder. Nyanlæg indpasses således ift. disse områder.

Læs mere

Plan: Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan for Haderslev Kommune, Kloakerede områder

Plan: Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan for Haderslev Kommune, Kloakerede områder Skema A Screening af Forslag til tillæg nr. 21 til Spildevandsplan 2008-2012 for Haderslev Kommune Plan: Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan 2008-2012 for Haderslev Kommune, Kloakerede områder Planens overordnende

Læs mere

Screening af Vandforsyningsplan

Screening af Vandforsyningsplan Screening af Vandforsyningsplan 2019-2028 I henhold til Miljøvurderingsloven 1 er der pligt til at miljøvurdere planer, hvor der fastlægges rammer for fremtidige anlægstilladelser til projekter, der kan

Læs mere

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 3 til Helsingør Kommunes spildevandsplan

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 3 til Helsingør Kommunes spildevandsplan Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 3 til Helsingør Kommunes spildevandsplan 2012-2026. Tillægget til spildevandsplanens indvirkning på miljøområdet er vurderet i henhold til Lov om miljøvurdering

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt Lokalplanforslag nr. 657 I henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (Lov nr. 448

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg. Hyldagerkvarteret

Forslag til Kommuneplantillæg. Hyldagerkvarteret Forslag til Kommuneplantillæg 8 Hyldagerkvarteret + Indholdsfortegnelse Redegørelse...3 Forslag til kommuneplantillæg 8...3 Rammebestemmelser...3 Nationale interesser...4 Miljøvurdering...4 Det endelige

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 10 til spildevandsplan 2010 2020 Det justerede betalingsprincip ESØ 90 I/S Udarbejdet den 27. oktober 2014 Screening for miljøvurdering Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Screening i henhold til 3, stk. 1, nr. 3 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer nr af 10. december 2015.

Screening i henhold til 3, stk. 1, nr. 3 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer nr af 10. december 2015. 1/5 Screening for krav om miljøvurdering af Natura 2000 handleplanforslag 2016-2021 Hejede Ovedrev, Valborup Skov og Valsølille Sø, Natura 2000 område nr. 146, Habitatområde H129 Screening i henhold til

Læs mere

Afgørelse om at forslag til kommuneplantillæg ikke udløser krav om miljøvurdering.

Afgørelse om at forslag til kommuneplantillæg ikke udløser krav om miljøvurdering. Afgørelse om at forslag til kommuneplantillæg 2017.03 ikke udløser krav om miljøvurdering. Afgørelse Planforslagets indvirkning på miljøet er undersøgt i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og

Læs mere

Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027

Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027 MILJØVURDERING Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027 Faxe Graveområde, mindre udvidelse mod sydvest Faxe Kommune Side 1 Beskrivelse af området Det foreslåede nye råstofgraveområde omfatter

Læs mere

Beskrivelse af rev. Ikke relevant. indvirkning. indvirkning Neutral. Negativ

Beskrivelse af rev. Ikke relevant. indvirkning. indvirkning Neutral. Negativ Udarbejdet af mn661 19.12.2016 Plan nr.: lokalplan nr. 5 Tekst: Ophævelse af del af lokalplan nr. 5 Skema status Dato Udfyldt/rev. af Beskrivelse af rev. Bygherre A Team Plan B 19.12.2016 Mn661 Miljøvurderingsgruppen

Læs mere

Kriterier iht. bilag 6 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (nr. 448 af 10.

Kriterier iht. bilag 6 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (nr. 448 af 10. Dok. nr. 340-2018-18828 Bilag 2 - Skema til brug for VVM-screening Kriterier iht. bilag 6 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (nr. 448 af 10. maj

Læs mere

Screening af planens/programmets miljømæssige konsekvenser

Screening af planens/programmets miljømæssige konsekvenser Screening af planens/programmets miljømæssige konsekvenser Screening af: Planstrategi 2019 Kort beskrivelse af planen: Planstrategi 2019 er udarbejdet med henblik på at beskrive, hvilke områder, emner

Læs mere

Miljøscreening af. Måned, Årstal Kommuneplantillæg nr. 4

Miljøscreening af. Måned, Årstal Kommuneplantillæg nr. 4 af Måned, Årstal Kommuneplantillæg nr. 4 Januar, 2019 Oversigtskort Oversigtskort. Blå markering viser kommuneplanramme 2.1.E.9. Det med rød streg angivne område er den del, der oprettes en ny kommuneplanramme

Læs mere

Miljøscreening. Kommuneplantillæg nr. 6 for kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup

Miljøscreening. Kommuneplantillæg nr. 6 for kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Miljøscreening Kommuneplantillæg nr. 6 for kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Oversigtskort Kort 1: Kommunplanramme 2.1.T.3, der aflyses, er vist med blå markering.

Læs mere

Kirsten Coolidge. Kommune plan 2013

Kirsten Coolidge. Kommune plan 2013 1 of 5 Udkast til screening efter miljøvurderingsloven (Lovbekendtgørelse nr. 316 af 5. maj 2004 om miljøvurdering af planer og programmer m. senere ændringer). Plan / program: Kommuneplantillæg nr. 20

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 12 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 3. marts 2016 Screening for miljøvurdering Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Baggrund... 3 1.1 Lovgrundlag...

Læs mere

Udkast til screening efter miljøvurderingsloven

Udkast til screening efter miljøvurderingsloven Negativ påvirkning Neutral påvirkning Positiv påvirkning Ikke relevant Udkast til screening efter miljøvurderingsloven (Lovbekendtgørelse nr. 316 af 5. maj 2004 om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 12 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 3. marts 2016 S c r e e n i n g f o r m i l j ø v u r d e r i n g S i d e 2 I N D H O L D S F O R

Læs mere

Miljøvurderingsgruppen Sags.nr.: 17/14348 Matrikler: 22 bd 22cm Baggrund, formål og indhold: Fjernvarmeforsyning af nye boliger

Miljøvurderingsgruppen Sags.nr.: 17/14348 Matrikler: 22 bd 22cm Baggrund, formål og indhold: Fjernvarmeforsyning af nye boliger Miljøvurderings-screeningskema af projektforslag Fjernvarmeforsyning af Stråmosekær 1-6, samt små fleksible boliger på Hjorteleddet 39, efter Lov om Miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer

Miljøvurdering af planer og programmer Miljøvurdering af planer og programmer Forslag til Lokalplan 90 Et bevaringsværdigt sommerhusområde ved Sønderklit, Fanø Bad Fanø Kommune Udført efter lov nr. 316 af 5. maj 2004 om Miljøvurdering af planer

Læs mere

Miljøscreening Ophævelse af Lokalplan B12-1

Miljøscreening Ophævelse af Lokalplan B12-1 DERING Miljøscreening B12-1 Blandet Bolig- og Oversigtskort Kort 1: Område omfattet af Lokalplan B12-1l. 2 Bilag - miljøscreening MILJØVURDERING Indledning Loven om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Miljøscreening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer (inkl. Agenda 21 faktorer)

Miljøscreening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer (inkl. Agenda 21 faktorer) screening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer (inkl. Agenda 21 ) Herlev Kommune Dato Marts 2016 Projektbeskrivelse Udarbejdelse af tillæg nr. 5 til spildevandsplan 2010 2019.

Læs mere

Udvikling af Hyldager Et forstudie økonomi og støjhåndtering. Temamøde i Kommunalbestyrelsen 22. juni 2017 kl

Udvikling af Hyldager Et forstudie økonomi og støjhåndtering. Temamøde i Kommunalbestyrelsen 22. juni 2017 kl Udvikling af Hyldager Et forstudie økonomi og støjhåndtering Temamøde i Kommunalbestyrelsen 22. juni 2017 kl. 16.4517.30 Hyldagerområdet Et forstudie økonomi og støjhåndtering Agenda Forstudie kort fortalt

Læs mere

HØRSHOLM KOMMUNE FORSLAG TIL VANDFORSY- NINGSPLAN 2017 SMV-SCREENING

HØRSHOLM KOMMUNE FORSLAG TIL VANDFORSY- NINGSPLAN 2017 SMV-SCREENING Til Hørsholm Kommune Dokumenttype Notat Dato Marts 2017 HØRSHOLM KOMMUNE FORSLAG TIL VANDFORSY- NINGSPLAN 2017 SMV-SCREENING HØRSHOLM KOMMUNE SMV-SCREENING Revision 0 Dato 2017-03-01 Udarbejdet af LSC

Læs mere

MILJØSCREENING AF KOMMUNEPLANTILLÆG 42 BREDGADE

MILJØSCREENING AF KOMMUNEPLANTILLÆG 42 BREDGADE MILJØVURDERING AF PLANER OG PROGRAMMER MILJØSCREENING AF KOMMUNEPLANTILLÆG 42 BREDGADE KOLDING KOMMUNE MILJØVURDERINGSTEAM NYTORV 11 6000 KOLDING TELEFON 79797439 VVM@KOLDING.DK MILJØSCREENING Miljøscreeningen

Læs mere

Ikke væsentlig. Ikke relevant

Ikke væsentlig. Ikke relevant Bilag 4, scoping skema Miljøvurdering af Landskab Landskabelig værdi/ Byarkitektonisk værdi Ved placering af tages der højde for landskabelige og geologiske interesseområder. Nyanlæg indpasses således

Læs mere

KUNSTENS Ø, ISHØJ ISHØJ KOMMUNE VVM SCREENING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S. TLF FAX WWW cowi.

KUNSTENS Ø, ISHØJ ISHØJ KOMMUNE VVM SCREENING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S. TLF FAX WWW cowi. ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk ISHØJ KOMMUNE KUNSTENS Ø, ISHØJ VVM SCREENING PROJEKTNR. A0 DOKUMENTNR. 1 VERSION 1 UDGIVELSESDATO

Læs mere

Miljøvurdering af Slagelse Kommuneplan 2009-2020

Miljøvurdering af Slagelse Kommuneplan 2009-2020 Miljøvurdering af Slagelse Kommuneplan 2009-2020 Planlægger Carsten Sloth Møller Slagelse Kommune Plan og Erhverv Slagelse Kommune Miljøvurdering af Kommuneplanen - Proces - Nye arealudlæg - Projekt i

Læs mere

Det skal fremgå af tillægget, at der er foretaget en screening og hvad konklusionen er af denne.

Det skal fremgå af tillægget, at der er foretaget en screening og hvad konklusionen er af denne. Tillæg til Ikast-Brande Kommunes spildevandsplan 2010-2021 Screening i henhold til miljøvurderingsloven af Tillæg nr. 13 Porten til Ikast Hjertet 1. Baggrund Screeningen er gennemført for at undersøge

Læs mere

Titel: Miljøscreening af Spildevandsplan 2018 Ansvarlig: Rasmus Kierudsen. Intern høringsfrist: Dato: Sags.nr.

Titel: Miljøscreening af Spildevandsplan 2018 Ansvarlig: Rasmus Kierudsen. Intern høringsfrist: Dato: Sags.nr. Miljøvurderings-screeningskema af Spildevandsplan 2018 efter Lov om Miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter, lovbekendtgørelse nr. 448 af 10. maj 2017. Titel: Miljøscreening af

Læs mere

VVM-screening af etablering af recyclingsafdeling. Afgørelsen er meddelt i miljøgodkendelsen den 12. maj 2016.

VVM-screening af etablering af recyclingsafdeling. Afgørelsen er meddelt i miljøgodkendelsen den 12. maj 2016. Afgørelse om ikke VVM-pligt for [anlæg] er indsat i godkendelsen af recyclingsafdelingen og findes sammen med revurderingen af miljøgodkendelsen for hele Grundfos A/S Bilag A Skema til brug for screening

Læs mere

Plan og Erhverv,

Plan og Erhverv, Miljøscreening for Kommuneplantillæg 2017.12 og lokalplan 642. I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering

Læs mere

MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE

MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE FEBRUAR 2018 ERHVERVSSTYRELSEN MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE AFGRÆNSNINGSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg Danmark TLF +45 56 40 00 00

Læs mere

VVM Myndighed. Notat: VVM-screening for regulering af et afvandingsgrøft ved Hjortkær Fiskeri. 1. Projektbeskrivelse. Indledning

VVM Myndighed. Notat: VVM-screening for regulering af et afvandingsgrøft ved Hjortkær Fiskeri. 1. Projektbeskrivelse. Indledning Notat: VVM-screening for regulering af et afvandingsgrøft ved Hjortkær Fiskeri 1. Projektbeskrivelse VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Regulering af afvandingsgrøft ved

Læs mere

Skema til projektafgrænsning

Skema til projektafgrænsning Skema til projektafgrænsning Projektets navn: Lokalplan 311 Off formål, børnehave Støvring Ådal, Støvring Projektansvarlig: Toke Rinfeldt-Iversen (TRI) Miljøvurdering er påbegyndt: 28. 04.17 Miljøvurdering

Læs mere

Scopingnotat for biogasanlæg ved Hjeddingvej 8, Ølgod

Scopingnotat for biogasanlæg ved Hjeddingvej 8, Ølgod Plan og Byudvikling Bytoften 2, 6800 Varde 79947431 Scopingnotat for biogasanlæg ved Hjeddingvej 8, Ølgod Formel baggrund Som følge af VVM-bekendtgørelsen (Bekendtgørelse nr. 1440 af 23. november 2016

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Lokalplan/kommuneplantillæg nr.: Lokalplan nr. 900.3160 L09 og kommuneplantillæg nr. 15 Kontor/team: Sagsbehandler: Team Plan og Erhvervsudvikling

Læs mere

Miljøvurderingsgruppen Sags.nr.: 17/3318 Matrikler:

Miljøvurderingsgruppen Sags.nr.: 17/3318 Matrikler: Miljøvurderings-screeningskema af Projektforslag Fjernvarmeforsyning af ny udstykning ved Egernleddet efter Lov om Miljøvurdering af planer og programmer (LBK nr. 1533 af 10. december 2015) Titel: Miljøscreening

Læs mere

Screening. Afgørelse om miljøvurdering. Plan for grundvandsbeskyttelse - Bedsted Lø, Kisbæk og Øster Højst

Screening. Afgørelse om miljøvurdering. Plan for grundvandsbeskyttelse - Bedsted Lø, Kisbæk og Øster Højst Screening Afgørelse om miljøvurdering Plan for grundvandsbeskyttelse - Bedsted Lø, Kisbæk og Øster Højst TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø 14. maj 2018 SCREENINGSSKEMA I henhold til 8 i lov om miljøvurdering

Læs mere

EJD Screenings afsluttet: 18. april 2017

EJD Screenings afsluttet: 18. april 2017 VVM-screening Vejledning Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre, om der er VVM-pligt. Igennem skemaet skal det via en række spørgsmål vurderes, om projektet medfører en given miljøpåvirkning

Læs mere