Der fremkom 2 høringssvar: Et fra Erhvervsministeriet og et fra Haderslev Kommune. Erhvervsministeriet havde ikke nogen bemærkninger.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Der fremkom 2 høringssvar: Et fra Erhvervsministeriet og et fra Haderslev Kommune. Erhvervsministeriet havde ikke nogen bemærkninger."

Transkript

1 A.1 Myndighedshøring Der fremkom 2 høringssvar: Et fra Erhvervsministeriet og et fra Haderslev Kommune. Erhvervsministeriet havde ikke nogen bemærkninger. Haderslev Kommune havde følgende bemærkninger: Emne Høringssvar FES bemærkning Støj Rapporten beskriver, at der tages afsæt i et referencescenarie, som tager udgangspunkt i den aktuelle miljøstatus, herunder den gældende miljøgodkendelse fra 5. oktober Natur Det gøres opmærksom på, at den gældende miljøgodkendelse giver dispensation for støjgrænser for flystøj ved flere boliger i det åbne land, for maksimalværdien L Amax over byområder om natten samt for støj fra motorafprøvninger, accelerationstests og trimninger. Dispensationerne bygger på FOFT støjrapport M Under punktet om Befolkning og sundhed i tabel 1 og tilhørende afsnit er det beskrevet, at terminalstøj også undersøges. Det fremgår ikke tilsvarende tydeligt af tabel 2. Projektet ligger inden for skovbyggelinje der skal redegøres for hvad man vil fortage i forhold til denne. I tabel 2 er flystøj og terminalstøj slået sammen til Støjpåvirkning fra F-35 kampfly. Da terminalaktiviteter også indbefatter andet end støj fra F-35, ændres teksten i tabel 2, så terminalstøj fremgår specifikt, selvom bidraget fra øvrige kilder ikke forventes at være så stort. Medtages i miljøkonsekvensvurderingen. Arealet syd for projektet er registreret som potentiel ammoniakfølsom skov. Hvis der kommer øget kvælstofudledning, skal der redegøres for dette, hvis skoven er ammoniakfølsom. Medtages i miljøkonsekvensvurderingen. I Drifts- og plejeplan for Flyvestation Skrydstrup er der på kortbilag, indtegnet naturtypen overdrev inden for projektområdet. ents/flyvestation%20skrydstrup%20drifts- %20og%20plejeplan% pdf I rapporten står der, at der ikke er beskyttet natur inden for projektområdet ifølge DAI. Temaet på DAI er en vejledende registrering, og det skal derfor undersøges, om der findes beskyttet natur inden for projektområdet. Det undersøges om der er beskyttet natur i projektområdet. At der i drifts- og plejeplanen er et område, som drives som overdrev, betyder ikke nødvendigvis, at det er beskyttet.

2 Jord Hvis forsvaret anvender forurenet jord til deres jordvolde, kræver det en miljøgodkendelse. Miljøgodkendelse vil blive indhentet eller tilladelse vil blive givet som en del af anlægsloven. Grundvand Området ligger indenfor et område med særlig drikkevandsinteresser. Samtidig er det Nitratfølsomt indvindingsområde og således særligt følsomt overfor overfladeforurening. Derfor kan det eventuelt være problematisk med tilførsel af forurenet jord til fx støjvolde. Det kræver en konkret vurdering af et evt. projekt. Området ligger indenfor et område med særlig drikkevandsinteresser. Samtidig er det Nitratfølsomt indvindingsområde og således særligt følsomt overfor overfladeforurening. Dette vil blive udført i forbindelse med miljøgodkendelse/anlægslov. Medtages i miljøkonsekvensvurderingen. Overfladevand I afsnit vand skriver forsvaret: Vand vil blive vurderet i forhold til påvirkning af grundvand, som følge af nedsivning. Derfor forventes, at forsvaret vil forholde sig til hvilke stoffer, der kan være i det overfladevand, som de vil nedsive. Nedsivning vil kræve en nedsivningstilladelse efter miljøbeskyttelsesloven 19. Forsvaret skal også være opmærksomt på bufferzoner for vandløb og søer, der ligger syd for projekt området. Hvis der laves projekter her, der kan forurene overfladevandet, kræver det tilladelse. Se vedhæftet billede. Medtages i miljøkonsekvensvurderingen Nedsivningstilladelse vil blive indhentet, eller tilladelse vil blive givet som en del af anlægsloven. Medtages i miljøkonsekvensvurderingen.

3 Spildevand Med kendskab til eksisterende afledningsforhold fra Flyvestation Skrydstrup finder Haderslev Kommune det nødvendigt at få undersøgt, om mer-tilledning til renseanlægget vil medføre yderligere overløb i Skrydstrup samt tilbagestuvning i vandløb, der også medfører opstuvning på terræn med regnvandsopspædet urenset spildevand. Kommunen er allerede bekendt med, at det offentlige afløbssystem har miljømæssige udfordringer under regnvejrssituationer. Det bør derfor undersøges, om Flyvestation Skrydstrups nye aktiviteter kan forværre den spildevandsmæssige situation for spildevandshåndteringen i Skrydstrup og renseanlægget, der er hydraulisk overbelastet grundet afledning af store mængder uvedkommende vand og ureguleret forhold i forhold til hydraulik og afledning. Spildevand og afledningsforhold vil blive vurderet mht. hydraulisk kapacitet af renseanlæg og afløbssystem i samarbejde med Provas (Forsyningen). Nedsivningstilladelse vil blive indhentet, eller tilladelse vil blive givet som en del af anlægsloven. Luft Klima Materielle goder Området ligger indenfor et område med særlig drikkevandsinteresser. Samtidig er det Nitratfølsomt indvindingsområde og således særligt følsomt overfor overfladeforurening. I afsnit vand skriver forsvaret: Vand vil blive vurderet i forhold til påvirkning af grundvand, som følge af nedsivning. Derfor forventes, at forsvaret vil forholde sig til hvilke stoffer, der kan være i det overfladevand, som de vil nedsive. Nedsivning vil kræve en nedsivningstilladelse efter miljøbeskyttelsesloven 19. Ingen bemærkninger til luft Haderslev Kommune kan ikke udtale sig om vurderingen af påvirkning af de klimatiske forhold, herunder drivhusgasser. Det er dog ikke tydeligt, hvordan man er kommet til konklusionen om, at påvirkningen af klimaet kan udelukkes. Beskriv og vurder art og omfang af drivhusgasemissioner. Det forventes, at et af de projekter (undersøgelser/modeller), der sammenholdes med, bliver projektet fra Norge for deres nyindkøbte F-35 fly. Forsvaret forholder sig til indholdsstofferne i forbindelse med ansøgning om nedsivningstilladelse/udarbejdelse af anlægslov. Medtages i miljøkonsekvensvurderingen. Amerikanske undersøgelser viser at udskiftning 1:1 af F 16 til F 35 giver et fald i CO2 belastningen. Da aktiviteten i forhold til den nuværende situation med F-16 ikke øges, men snarere mindskes, kan der forventes en mindre belastning af drivhusgasser. Emnet medtages ikke i Miljøkonsekvensvurderingen. De norske forhold er ikke direkte sammenlignelige med forholdene i Skrydstrup, så projekterne, undersøgelser og modeller kan ikke kopieres. Arkæologi Ingen bemærkninger. Accept af at museet kontaktes og anmodes om en arkivalsk kontrol.

4 Landskab Der skal også redegøres for ny beplantning og hvor/hvor høj. Dette vil indgå i Miljøkonsekvensvurderingen. Teksten om landskab i afsnit bør stamme fra afsnit Landskab. Teksten bør derfor også ingå i afsnit De nye hangaretter samt støjvold vil potentielt være synlige fra randbebyggelsen i den vestlige del af Skrydstrup og kan medføre en ændring af udsigten over det åbne landskab. Nedenstående kort viser synlighedsanalyse ud fra et punkt for støjvolden i 7 meter og 10 meter højde over terræn. Det ene punkt er placeret vest for startbanen (ved det nuværende hegn), det andet (kun 10 m er vist) lige nord for renseanæg, da placeringen af volden ikke kendes p.t. Fint med 4 visualiseringer fra området, hvoraf 2 fotopunkter gerne må være fra randbebyggelsen i den vestlige del af Skrydstrup, et fotopunkt fra Ribevej ved Koldsnap, og et fotopunkt fra Bevtoft. Ønskede fotopunkter er markeret med rødt i kortet herunder. Dette tilrettes. Der anvendes så vidt muligt de fotopunkter, som kommunen foreslår i miljøkonsekvensvurderingen. *

5 * Kommuneplan 2017 I rapporten henvises flere steder til Haderslev Kommunes kommuneplan Der skal henvises til kommuneplan 2017 i stedet. Det gælder underpunktet kilder i afsnittene 3.7.1, og Dette tilrettes.

6 A.2 Offentlig høring Der indkom 3 høringssvar, der omfattede flere forskellige problemstillinger. Disse er nedenfor grupperet efter emner. Emne Høringssvar FES bemærkning Støj Bjergvangs grundejerforening forlanger at der udarbejdes en specifik støjrapport vedrørende driftsfasen for F-35 kampfly for den sydvestlige del af Skrydstrup by, Bjergvang og Møllebakken som er meget belastet af flystøj fra F-16. Der vil blive fremlagt en støjrapport, der vil indeholde støjzoner opdelt efter intervaller i db belastning, hvor de enkelte boligers placering vil fremgå. Der beregnes støj i ca. 400 punkter rundt om flyvestationen. Støjbelastning i hvert enkelt punkt vil fremgå af støjrapporten. Den nuværende støj føles meget generende. Der er db, når flyene letter. Det er umuligt at tale sammen - Natflyvningen er meget generende. Den fremtidige flystøj vil blive vurderet i forbindelse med resultatet af flystøjsberegninger for F-35. Den fremtidige terminalstøj vil blive vurderet i forbindelse med resultatetet af terminalstøjsberegninger for F-35. Når flyene står og varmer op og der rangeres rundt er der en del støj mellem db, og det er nogle dage i mange timer. Støjen fra Helikopteren er medtaget i støjberegninger, og vurderes i forbindelse med resultatet af flystøjsberegninger for F-35. Luft Redningshelikopteren larmer temmelig meget, og når den nærmer sig kan man mærke vibrationer. Det føles meget generende, når den om aftenen ligger og flyver rundt i området (formentlig øvelse). Nabo mener, at der i perioder opleves meget generende lugt af flybrændstof, når flyene varmer op og der afprøves motorer. Lugten er der, når det er stille vejr og er meget slem i diset vejr. Dette vurderes i Miljøkonsekvensvurderingens afsnit om luftforurening. Materielle goder Bjergvangs Grundejerforening mener, at der skal laves en konkret vurdering af boligmarkedet af området Bjergvang og Møllebakken, de økonomiske konsekvenser for boligejerne. Vi er blevet stavnsbundet, da vores huse ikke kan sælges. I miljøkonsekvensvurderingen indgår en vurdering af boligmarkedet på baggrund af generelle parametre f.eks. boliger indenfor en bestemt støjzone. Vurderingen udføres ikke for enkeltboliger.

7 Det er for kvæg ikke umiddelbart generende med baggrundsstøj, så længe den er konstant, men virkningen af impulsstøj er ikke nærmere undersøgt videnskabeligt. I min gang i besætninger i flyvestationens nærområde, er der væsentlige gener af flyvningerne. Der er set eksempler på køer der bliver urolige/uregerlige når der kommer impulsstøj, udtrykt ved at de sparker, prøver at rive sig løs og prøver at springe over låger. I miljøkonsekvensvurderingen indgår ligeledes en undersøgelse af påvirkning fra støj på husdyr, som udarbejdes af Aarhus Universitet. Undersøgelsen er baseret på eksisterende litteratur på området. Der opleves meget larmende overflyvninger i lav højde af små træningsfly og F-16. Ved disse overflyvninger bliver køerne bange og begynder at løbe rundt. Det medfører stress hos dyrene og kan resultere i mindre mælkeydelse samt tilskadekomst. Landskab Nabo mener, at det er meget beklageligt, at man har fældet de fleste af træerne på flyvestationen. Støjen er blevet væsentlig mere belastende, og efter træerne er væk er der udsigt til startbanen. Træerne er fældet af hensyn til flysikkerheden. Retablering af beplantning vil skulle ske udenfor hegnet på privat grund af hensyn til flysikkerheden. Arbejdsmiljø (Ikke et emne i afgrænsningsrapporten) Interessent mener at arbejdsmiljølovgivningens krav om grænseværdier for støj i de berørte stalde ikke kan overholdes. Nabo er meget bekymret for arbejdsmiljøet for dem selv og deres 3 medarbejdere. Arbejdsmiljø vurderes ikke særskilt i miljøkonsekvensvurderingen. Arbejdsmiljølovgivningen opererer med en støjgrænse på støjbelastning (LAeq) på 85 db middelstøj over en 8 timers arbejdsdag En støjbelastning på 85 db(a) svarer til et støjniveau på: 85 db(a) i 8 timer 88 db(a) i 4 timer 91 db(a) i 2 timer 94 db(a) i 1 time 97 db(a) i 30 minutter 100dB(A) i 15 minutter Med andre ord så er støjebelast-

8 ningen over 8 timer den samme, hvis støjen er konstant 85 db i hele perioden eller 100 db i 15 minutter En overflyvning skal således være meget massiv eller ekstremt støjende, hvis flystøjen skal kunne give et betydende støjbidrag til en 85 db(a) støjgrænse. Endvidere må ingen belastes med en peakværdi på over 137 db, men det vil kun forekomme tæt på flyene, hvor personalet bærer høreværn.

2 Natur Projektet ligger inden for skovbyggelinje der skal redegøres for hvad man vil fortage i forhold til denne.

2 Natur Projektet ligger inden for skovbyggelinje der skal redegøres for hvad man vil fortage i forhold til denne. Haderslev Kommune Teknik og Miljø Simmerstedvej 1A, 1. 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74342132 chba@haderslev.dk 30-05-2018 Sagsbehandler: Christel Banke Til FES-Miljø, att. Katrine Sølgaard

Læs mere

MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR UDVIDELSE AF FLYVESTATION SKRYDSTRUP INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning Offentlighedsfase 3

MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR UDVIDELSE AF FLYVESTATION SKRYDSTRUP INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning Offentlighedsfase 3 FORSVARSMINISTERIETS EJENDOMSSTYRELSE MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR UDVIDELSE AF FLYVESTATION SKRYDSTRUP ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Borgermøde 6/

Borgermøde 6/ Borgermøde 6/12-2018 Velkomst Jesper Larsen, Forsvarsministeriet Status flystøjsberegninger Per Pugholm Olsen, Forsvarsministeriet Demonstrationsflyvning Henrik Raatræ Lundstein, Kampflyprogrammet Miljøkonsekvensvurdering

Læs mere

Hovedbudskaber. Beregning af flystøj. Ekspropriation og kompensation - flystøj. Miljøkonsekvensvurdering

Hovedbudskaber. Beregning af flystøj. Ekspropriation og kompensation - flystøj. Miljøkonsekvensvurdering Borgermøde 7/6-2018 Velkomst Hovedbudskaber Flystøj Ekspropriation og kompensation Miljøkonsekvensvurdering Internationalt træningscenter Spørgsmål Næste borgermøde Hovedbudskaber Beregning af flystøj

Læs mere

MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR ÆNDRINGER OG UDVIDELSER PÅ FLYVESTATION SKRYDSTRUP INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR ÆNDRINGER OG UDVIDELSER PÅ FLYVESTATION SKRYDSTRUP INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 FORSVARSMINISTERIETS EJENDOMSSTYRELSE MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR ÆNDRINGER OG UDVIDELSER PÅ FLYVESTATION SKRYDSTRUP ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40

Læs mere

1 Ikke-teknisk resumé

1 Ikke-teknisk resumé Forsvarsudvalget 2018-19 (2. samling) FOU Alm.del - Bilag 2 Offentligt 1 Ikke-teknisk resumé Dette ikke-tekniske resumé skitserer de væsentligste påvirkninger som følge af ændringerne på Flyvestation Skrydstrup

Læs mere

Velkomst Indledning F-35 F-16 Spørgsmål Næste borgermøde

Velkomst Indledning F-35 F-16 Spørgsmål Næste borgermøde Borgermøde 1/3-2018 Velkomst Indledning F-35 Terminalstøj - Flytning af F-35-hangarkompleks Flystøj Øget åbenhed og dialog Indvirkning på miljø F-16 Støjgener Spørgsmål Næste borgermøde Det kommende F-35-hangarkompleks

Læs mere

A) Befolkning og sundhed Indendørs støjpåvirkning x Ikke relevant idet der er tale om et udendørs anlæg.

A) Befolkning og sundhed Indendørs støjpåvirkning x Ikke relevant idet der er tale om et udendørs anlæg. A) Befolkning og sundhed Indendørs støjpåvirkning idet der er tale om et udendørs anlæg. Sundhedstilstand Svage grupper (f.eks. handicappede) Friluftsliv/rekreative interesser Planen vil medvirke til at

Læs mere

F-35 BORGERMØDE. Forsvarsministeriet, Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse og Haderslev Kommune November 2017

F-35 BORGERMØDE. Forsvarsministeriet, Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse og Haderslev Kommune November 2017 F-35 BORGERMØDE Forsvarsministeriet, Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse og Haderslev Kommune November 2017 Koncernstyringsdirektør Per Pugholm Olsen, Forsvarsministeriet Der er truffet politisk

Læs mere

Titel: Miljøscreening af Spildevandsplan 2018 Ansvarlig: Rasmus Kierudsen. Intern høringsfrist: Dato: Sags.nr.

Titel: Miljøscreening af Spildevandsplan 2018 Ansvarlig: Rasmus Kierudsen. Intern høringsfrist: Dato: Sags.nr. Miljøvurderings-screeningskema af Spildevandsplan 2018 efter Lov om Miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter, lovbekendtgørelse nr. 448 af 10. maj 2017. Titel: Miljøscreening af

Læs mere

Screening iht. Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Screening iht. Lov om miljøvurdering af planer og programmer Screening iht. Lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til Lokalplan nr. 391 og Tillæg nr. 59 til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing- Skjern Kommune for et område til erhvervsformål ved Tøstrupvej,

Læs mere

Miljøvurdering af Forslag til lokalplan 338 for parkering og sundhedshus i Brøndby strand Parkerne.

Miljøvurdering af Forslag til lokalplan 338 for parkering og sundhedshus i Brøndby strand Parkerne. Screening af foslag til Lokalplan 338Miljøscreening vedr.: Lokalplan 338 Sag: Parkering og sundhedshus i Brøndby Strand Parkerne Sagsbehandler: Marie W.N. Miljøvurdering af Forslag til lokalplan 338 for

Læs mere

Bilag 1, scoping skema. Miljøvurdering af spildevandsplan.

Bilag 1, scoping skema. Miljøvurdering af spildevandsplan. Bilag 1, scoping skema Landskab Landskabelig værdi/ Byarkitektonisk værdi Ved placering af regnvandsbassiner for landskabelige og geologiske interesseområder. Nyanlæg indpasses således ift. disse områder.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Til Fødevarestyrelsen

AARHUS UNIVERSITET. Til Fødevarestyrelsen Til Fødevarestyrelsen Revideret besvarelse på bestillingen: Velfærdsmæssige konsekvenser i husdyrbesætninger som følge af øgede støjniveauer ved brug af F-35- kampfly. Fødevarestyrelsen (FVST) har i bestilling

Læs mere

Miljøvurderingsgruppen Sags.nr.: 17/14348 Matrikler: 22 bd 22cm Baggrund, formål og indhold: Fjernvarmeforsyning af nye boliger

Miljøvurderingsgruppen Sags.nr.: 17/14348 Matrikler: 22 bd 22cm Baggrund, formål og indhold: Fjernvarmeforsyning af nye boliger Miljøvurderings-screeningskema af projektforslag Fjernvarmeforsyning af Stråmosekær 1-6, samt små fleksible boliger på Hjorteleddet 39, efter Lov om Miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete

Læs mere

Dette dokument behandler en lang række miljømæssige perspektiver:

Dette dokument behandler en lang række miljømæssige perspektiver: Sammenfattende redegørelse af miljørapport i forbindelse med lokalplan nr. 52.E1.1 med tillæg nr. 49 til Herning Kommuneplan 2013-2024 for et erhvervsområde ved Haunstrup Hovedgade, Haunstrup I forbindelse

Læs mere

Det skal fremgå af tillægget, at der er foretaget en screening og hvad konklusionen er af denne.

Det skal fremgå af tillægget, at der er foretaget en screening og hvad konklusionen er af denne. Tillæg til Ikast-Brande Kommunes spildevandsplan 2010-2021 Screening i henhold til miljøvurderingsloven af Tillæg nr. 13 Porten til Ikast Hjertet 1. Baggrund Screeningen er gennemført for at undersøge

Læs mere

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Læsevejledning Offentlige myndigheder skal foretage en miljøvurdering af planer og programmer, der kan få en væsentligt indvirkning på miljøet,

Læs mere

Scopingnotat for biogasanlæg ved Hjeddingvej 8, Ølgod

Scopingnotat for biogasanlæg ved Hjeddingvej 8, Ølgod Plan og Byudvikling Bytoften 2, 6800 Varde 79947431 Scopingnotat for biogasanlæg ved Hjeddingvej 8, Ølgod Formel baggrund Som følge af VVM-bekendtgørelsen (Bekendtgørelse nr. 1440 af 23. november 2016

Læs mere

Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj T: D: Åboulevarden 80. M: Postboks 615 F:

Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj T: D: Åboulevarden 80. M: Postboks 615 F: Notat Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj INDHOLD 21. april 2015 Projekt nr. 220419 Dokument nr. 1215493551 Version 1 Udarbejdet af HKD Kontrolleret af Godkendt af 1 Indledning...

Læs mere

Torben Styrbæk Larsen Fruens Have 11, 5762 V. Skerninge. Afgørelse efter anmeldelse efter 19f, Fruens Have 15, 5762 V. Skerninge, CVR nr.:

Torben Styrbæk Larsen Fruens Have 11, 5762 V. Skerninge. Afgørelse efter anmeldelse efter 19f, Fruens Have 15, 5762 V. Skerninge, CVR nr.: Torben Styrbæk Larsen Fruens Have 11, 5762 V. Skerninge. Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 mt@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse efter anmeldelse efter 19f, Fruens

Læs mere

Bilag 1 - Vildmosevej 5 Placering og afstande

Bilag 1 - Vildmosevej 5 Placering og afstande Bilag 1 - Vildmosevej 5 Placering og afstande Tidspunkt: 05-10-2015 10:30:44 Udskrevet af: Bente Kjeldal Jensen Målestoksforhold: 1:3500 200m Husk: data er vejledende. Geodatastyrelsen Bilag 3 Høringssvar

Læs mere

Ikke væsentlig. Ikke relevant

Ikke væsentlig. Ikke relevant Bilag 4, scoping skema Miljøvurdering af Landskab Landskabelig værdi/ Byarkitektonisk værdi Ved placering af tages der højde for landskabelige og geologiske interesseområder. Nyanlæg indpasses således

Læs mere

HERNING KOMMUNE Miljørapport Sammenfattende Redegørelse Sammenfattende redegørelse - Juli 2012

HERNING KOMMUNE Miljørapport Sammenfattende Redegørelse Sammenfattende redegørelse - Juli 2012 HERNING KOMMUNE Miljørapport Sammenfattende Redegørelse i forbindelse med lokalplan nr. 09.E11.1 med tillæg nr. 73 til Herning Kommuneplan 2009-2020 for et erhvervsområde ved Teglværksvej, Feldborg Sammenfattende

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan Kloakseparering af Havbogade, Sønderborg. Vedtaget af Sønderborg Kommune

Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan Kloakseparering af Havbogade, Sønderborg. Vedtaget af Sønderborg Kommune Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2009-2016 Kloakseparering af Havbogade, Sønderborg Vedtaget af Sønderborg Kommune Indhold 1. Indledning og baggrund... 2 2. Formål... 2 3. Delspildevandsplanens forhold

Læs mere

MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR ÆNDRING AF FLYVESTATION SKRYDSTRUP

MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR ÆNDRING AF FLYVESTATION SKRYDSTRUP JUNI 2019 FORSVARSMINISTERIETS EJENDOMSSTYRELSE MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR ÆNDRING AF FLYVESTATION SKRYDSTRUP MILJØKONSEKVENSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX

Læs mere

Planlægning for opstilling af 3 stk. V52 850 KW Vestas vindmøller ved Nørregård nord for Klemensker med tilhørende adgangsvej og service-/vendeplads

Planlægning for opstilling af 3 stk. V52 850 KW Vestas vindmøller ved Nørregård nord for Klemensker med tilhørende adgangsvej og service-/vendeplads Bornholms Regionskommune Screening vedr. evt. miljøvurdering af planer for vindmøller ved Krashave Forsiden skal altid udfyldes. De øvrige sider er hjælpeværktøj til brug for udfyldelse af forsiden. Navn

Læs mere

Sammenfattende redegørelse. Hedensted Kommune SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE TIL LOKALPLAN NR OG KOMMU-

Sammenfattende redegørelse. Hedensted Kommune SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE TIL LOKALPLAN NR OG KOMMU- Hedensted Kommune Sammenfattende redegørelse SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE TIL LOKALPLAN NR. 1111 OG KOMMU- NEPLANTILLÆG NR. 6 FOR ET BOLIGOMRÅDE VED REMMERSLUND I HE- DENSTED Hedensted Kommune Sammenfattende

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer

Miljøvurdering af planer og programmer Miljøvurdering af planer og programmer Forslag til Lokalplan 90 Et bevaringsværdigt sommerhusområde ved Sønderklit, Fanø Bad Fanø Kommune Udført efter lov nr. 316 af 5. maj 2004 om Miljøvurdering af planer

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 323

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 323 Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 323 1.0 Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 323 for motocrossbane ved Bjerrevej ved Fårup skal der efter

Læs mere

Med dette tillæg vil spildevandsplanen komme til at dække hele den aktuelle kommuneplanramme (incl. De 2 nye tillæg hertil) for Gødstrup.

Med dette tillæg vil spildevandsplanen komme til at dække hele den aktuelle kommuneplanramme (incl. De 2 nye tillæg hertil) for Gødstrup. TEKNIK OG MILJØ Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8048 miktj@herning.dk www.herning.dk Tillæg 23 til Herning Kommunes spildevandsplan 2015 2025 for Gødstrup (FORSLAG)

Læs mere

Indholdsfortegnelse. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

Indholdsfortegnelse. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan 2013-2016. Mulighed for at ophæve tilslutningsretten og pligten for afledning af overfladevand fra kloakopland Q007A, Risvangen/Vorrevangen. Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

Behandling af høringssvar for udvidelse af LinkoGas.

Behandling af høringssvar for udvidelse af LinkoGas. Behandling af høringssvar for udvidelse af LinkoGas. Informationer Bemærkninger angående Afdelingens bemærkninger Afdelingens forslag til ændringer i tilladelsen HØRINGSSVAR 1 Afsender: Vibeke & Robert

Læs mere

Følgegruppe for Universitetssygehus Køge

Følgegruppe for Universitetssygehus Køge Følgegruppe for Universitetssygehus Køge Ved Casper Toftholm, Byg- og planchef og Troels Wissing, Planlægger Dagsorden - Præsentation af deltagere v/ Casper Toftholm (5 min) - Opfølgning på idéfasen Hvad

Læs mere

Anmeldelse af en stk. 10 kw husstandsvindmølle fra KVA Diesel. Søren og Lene Nielsen, Horsmarkvej 3, 9230 Svenstrup.

Anmeldelse af en stk. 10 kw husstandsvindmølle fra KVA Diesel. Søren og Lene Nielsen, Horsmarkvej 3, 9230 Svenstrup. Center Natur og Miljø Journalnr: 01.16.04-P19-14-15 Ref.: Lene Lauridsen Dato: 11-11 2015 VVM Myndighed Rebild Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre

Læs mere

Center Natur og Miljø Maj 2017

Center Natur og Miljø Maj 2017 Potentielle nye placeringer af Støvring, Suldrup og Veggerbys Flugtskydningsforenings (SSV) skydebane Ådalshøj-projektmagere har foreslået placering ved Nysumbanen SSV har foreslået 3 alternative placeringer

Læs mere

STØJ FRA HELIKOPTERFLYVEPLADS INDHOLD. 1 Indledning 2

STØJ FRA HELIKOPTERFLYVEPLADS INDHOLD. 1 Indledning 2 TØNDER KOMMUNE STØJ FRA HELIKOPTERFLYVEPLADS ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Indledning 2 2 Beregningsforudsætninger

Læs mere

Borgermøde om Universitetssygehus Køge Forslag til Lokalplan 1035

Borgermøde om Universitetssygehus Køge Forslag til Lokalplan 1035 Borgermøde om Universitetssygehus Køge Forslag til Lokalplan 1035 Teknik- og miljøforvaltningen Dagsorden Velkomst ved Teknik- og Miljøudvalgsformand v. Mette Jorsø (5 min) Baggrund, tidsplan og præsentation

Læs mere

Screening vedvarende energi

Screening vedvarende energi Dato: 5. januar 2017 qweqwe Screening vedvarende energi Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Kommuneplan 2013 vedvarende energikilder ved boliger

Læs mere

Forundersøgelse (screening) af miljøpåvirkning

Forundersøgelse (screening) af miljøpåvirkning Forundersøgelse (screening) af miljøpåvirkning Forslag til spildevandsplan 2016-2021 Spildevandsplan2016-2021 for Sønderborg Kommune er omfattet af lov om miljøvurdering af planer og programmer. Kommunen

Læs mere

HVIDBOG FOR LOKALPLAN NR. 187 HELIPORT V. ÆRTEBJERGVEJ SYD FOR LYDERSLEV. Afsender Høringssvarets indhold Emner Forvaltningens vurdering

HVIDBOG FOR LOKALPLAN NR. 187 HELIPORT V. ÆRTEBJERGVEJ SYD FOR LYDERSLEV. Afsender Høringssvarets indhold Emner Forvaltningens vurdering HVIDBOG FOR LOKALPLAN NR. 187 HELIPORT V. ÆRTEBJERGVEJ SYD FOR LYDERSLEV Emner/kategorisering af høringssvarenes indhold T: Tidshorisont / tidsbegrænsning A: Adgangsforhold/vej S: Støjgener F: Flyveruter/flyvetider/antal

Læs mere

VVM i forbindelse med revision af miljøgodkendelse til LEO Pharma A/S samt produktion af Ingenol Mebutate Del 3: Ikke teknisk resumé

VVM i forbindelse med revision af miljøgodkendelse til LEO Pharma A/S samt produktion af Ingenol Mebutate Del 3: Ikke teknisk resumé VVM i forbindelse med revision af miljøgodkendelse til LEO Pharma A/S samt produktion af Ingenol Mebutate Del 3: Ikke teknisk resumé Del 1: Forslag til kommuneplantillæg Del 2: VVM-redegørelse Del 3:Ikke

Læs mere

Screening for miljøvurdering

Screening for miljøvurdering PLAN OG ÅBEN LAND Dato: 28. februar 2018 Sagsb.: Else Marie Nørgaard Sagsnr.: Dir.tlf.: 72 36 48 38 E-mail: emn@holb.dk Screening for miljøvurdering Ændring af forslag til kommuneplan I henhold til Lov

Læs mere

I forbindelse med forslag til plandokumenter udarbejdes der en miljøvurdering af planerne i overensstemmelse med miljøvurderingslovens afsnit II 1.

I forbindelse med forslag til plandokumenter udarbejdes der en miljøvurdering af planerne i overensstemmelse med miljøvurderingslovens afsnit II 1. Allerød Kommune Miljøkonsekvensvurdering (VVM) og Miljøvurdering (MV) for erhvervsområde ved Lynge Grusgrav - Afgrænsningsnotat Allerød Kommune har startet en proces sammen med Norrecco A/S, hvor udgangspunktet

Læs mere

VELKOMMEN F-35 DEMONSTRATIONSFLYVNING

VELKOMMEN F-35 DEMONSTRATIONSFLYVNING VELKOMMEN F-35 DEMONSTRATIONSFLYVNING 30. JANUAR 2019 OVERSIGT 19:00-19:20: 19:20-19:45: 19:45-20:00: 20:00-20:45: 20:45-21:00: Velkomst & baggrund Aktuel status & udeståender Flyveprofiler. Indlæg ved

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 10 til spildevandsplan 2010 2020 Det justerede betalingsprincip ESØ 90 I/S Udarbejdet den 27. oktober 2014 Screening for miljøvurdering Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Planens navn. Byg, Plan og Erhverv www.svendborg.dk Planens fakta:

Planens navn. Byg, Plan og Erhverv www.svendborg.dk Planens fakta: Planens navn Kommuneplantillæg 2013.15 og lokalplan 594 for et boligområde ved Efterskolevej, Rantzausminde Byg, Plan og Erhverv www.svendborg.dk Planens fakta: Boligområde med åben lav og tæt lav boligbebyggelse,

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 16 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 18. oktober 2017 S c r e e n i n g f o r m i l j ø v u r d e r i n g S i d e 2 I N D H O L D S F

Læs mere

Bo Saxdorff Brinkmann Brænderupvej 12 5892 Gudbjerg Sydfyn

Bo Saxdorff Brinkmann Brænderupvej 12 5892 Gudbjerg Sydfyn Bo Saxdorff Brinkmann Brænderupvej 12 5892 Gudbjerg Sydfyn Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 mt@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse om ikke godkendelsespligt for

Læs mere

Virksomheder J.nr. MST-1272-01203 Ref. clben Den 7. juni 2013. Støjhandlingsplan 2013 for Københavns Lufthavn, Kastrup

Virksomheder J.nr. MST-1272-01203 Ref. clben Den 7. juni 2013. Støjhandlingsplan 2013 for Københavns Lufthavn, Kastrup Virksomheder J.nr. MST-1272-01203 Ref. clben Den 7. juni 2013 Støjhandlingsplan 2013 for Københavns Lufthavn, Kastrup 0. Indledning Støjhandlingsplanen er baseret på støjkortlægningen fra 2006. Miljøstyrelsen

Læs mere

Miljøvurderingsgruppen Sags.nr.: 17/3318 Matrikler:

Miljøvurderingsgruppen Sags.nr.: 17/3318 Matrikler: Miljøvurderings-screeningskema af Projektforslag Fjernvarmeforsyning af ny udstykning ved Egernleddet efter Lov om Miljøvurdering af planer og programmer (LBK nr. 1533 af 10. december 2015) Titel: Miljøscreening

Læs mere

Tillæg nr. 22 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 22 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 22 til Rammeområde 79.T7 Teknisk anlæg Svæveflyvecenter Arnborg Fremlægges fra 1. oktober 2014 til 26. november 2014 (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg

Læs mere

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil BILAG 9 - SCREENING FOR MILJØVURDERING Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Læsevejledning Offentlige myndigheder skal foretage en miljøvurdering af planer og programmer, der

Læs mere

Støjhandlingsplan for Københavns Lufthavn

Støjhandlingsplan for Københavns Lufthavn Plan- og virksomhedsområdet J.nr. ROS-439-00001 Ref. Annje/nikpe 28. juni 2010 Støjhandlingsplan for Københavns Lufthavn 1. En oversigt over de væsentligste punkter i støjhandlingsplanen Støjkortlægningen

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 13 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 18. januar 2017 S c r e e n i n g f o r m i l j ø v u r d e r i n g S i d e 2 I N D H O L D S F O

Læs mere

VVM-screening af: Boretilladelse til indvindingsboring til vandforsyning (erstatningsboring for boring DGU nr )

VVM-screening af: Boretilladelse til indvindingsboring til vandforsyning (erstatningsboring for boring DGU nr ) VVM-screening af: Boretilladelse til indvindingsboring til vandforsyning (erstatningsboring for boring DGU nr. 192.1059) Journalnummer: Adresse: Matrikel: Projekt: Konklusion Bilag 13.02.01-P19-11-15 Torøgelgårdsvej

Læs mere

Klage til Miljøstyrelsen over miljøgodkendelse af Københavns Lufthavn, Roskilde

Klage til Miljøstyrelsen over miljøgodkendelse af Københavns Lufthavn, Roskilde Amtsgården Køgevej 80 4000 Roskilde Hastrup d. 19. december 2006 Klage til Miljøstyrelsen over miljøgodkendelse af Københavns Lufthavn, Roskilde På egne vegne og på vegne af foreningen Stop Støjen fremsendes

Læs mere

Følgegruppe for Universitetssygehus Køge

Følgegruppe for Universitetssygehus Køge Følgegruppe for Universitetssygehus Køge Ved Casper Toftholm, Byg- og planchef, Troels Wissing, Byplanlægger og Thomas Meier, Trafikplanlægger Dagsorden - Præsentation af dagsorden v/ Casper Toftholm (5

Læs mere

VVM Myndighed. Basis oplysninger

VVM Myndighed. Basis oplysninger Bilag A- Ændring af Emdrupparkens Idrætsanlæg Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Projektet omfatter etablering kunstgræsbane på

Læs mere

Notat. VVM-screening for oplag og nedknusning af betonbrokker Thorbjørn Kjær, Almstokvej 10, Billund. Baggrund for sagen

Notat. VVM-screening for oplag og nedknusning af betonbrokker Thorbjørn Kjær, Almstokvej 10, Billund. Baggrund for sagen Notat VVM-screening for oplag og nedknusning af betonbrokker Thorbjørn Kjær, Almstokvej 10, Billund. Baggrund for sagen Thorbjørn Kjær har den 11. august 2008 indgivet ansøgning om miljøgodkendelse til

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan 13-012 støj og luft

Miljøvurdering af lokalplan 13-012 støj og luft 30. oktober 2014 Miljøvurdering af lokalplan 13-012 støj og luft Miljøvurdering af væsentlige miljøpåvirkninger Indledning Miljøvurdering af lokalplan 13-012: Etablering af mere forureningsfølsomt erhverv

Læs mere

VVM-tilladelse. For et biomassefyret kraftvarmeværk ved Lisbjerg samt etablering af varmetransmissionsledning. Marts 2014

VVM-tilladelse. For et biomassefyret kraftvarmeværk ved Lisbjerg samt etablering af varmetransmissionsledning. Marts 2014 VVM-tilladelse For et biomassefyret kraftvarmeværk ved Lisbjerg samt etablering af varmetransmissionsledning Marts 2014 Del 1: Kommuneplantillæg til Aarhus Kommuneplan 2013 Del 2: VVM-tilladelse Del 3:

Læs mere

Velkommen til godt naboskabsmøde

Velkommen til godt naboskabsmøde Fighter Wing Skrydstrup Velkommen til godt naboskabsmøde Uffe GUS Holstener oberst Chef for Fighter Wing Skrydstrup Agenda Velkomst Præsentation af medarbejdere F-16 operationer på FW Skrydstrup Terminalstøj

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Bilag A VVM Myndighed Solcelleanlæg Skovgårdvej 5, del af matr. 13a, Styding, Hammelev Skema til brug for screening (VVM-pligt) Basis oplysninger fra ansøger Ansøgers oplysninger Haderslev Kommune Projekt

Læs mere

Kontornotits. Emne: Råstofplan Fovslet. Oversigt over området omkring Fovslet. Kort over det foreslåede råstofindvindingsområde Fovslet

Kontornotits. Emne: Råstofplan Fovslet. Oversigt over området omkring Fovslet. Kort over det foreslåede råstofindvindingsområde Fovslet Kontornotits By- og Udviklingsforvaltningen Industri Emne: Råstofplan 2016 - Fovslet Oversigt over området omkring Fovslet Dato 15. juni 2016 Sagsnr. 16/9228 Løbenr. 110482/16 Rev. 1 Sagsbehandler Irene

Læs mere

UDKAST - Roskilde Kommunes

UDKAST - Roskilde Kommunes Roskilde Kommune Teknisk Forvaltning Miljø og Byggesag UDKAST - Roskilde Kommunes Støjhandlingsplan 2013 for Roskilde Lufthavn December 2012 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 1. Resumé af støjhandlingsplanen...

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 399A

Læs mere

Baggrund for tillægget

Baggrund for tillægget TEKNIK OG MILJØ Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8048 miktj@herning.dk www.herning.dk Tillæg 19 til Herning Kommunes spildevandsplan 2015 2025 for Vildbjerg (FORSLAG)

Læs mere

Favrskov Kommune Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan 2013 Udvidelse af kloakopland SKØ01 (byggeri af bolig på Skolebakken 16 i Skjød)

Favrskov Kommune Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan 2013 Udvidelse af kloakopland SKØ01 (byggeri af bolig på Skolebakken 16 i Skjød) Favrskov Kommune Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan 2013 Udvidelse af kloakopland SKØ01 (byggeri af bolig på Skolebakken 16 i Skjød) Sagsnr. 710-2016-43901 Udgivelsesdato 13. februar 2017 Udarbejdet Shakawan

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Kommuneplantillæg nr. 1 for Hundested bymidte Dato 6. august 2015 Deltagere ved screeningsmøde: Inha og pvme Læservejledning:

Læs mere

Drøftelse af miljøregulering af Forsvarets skydebane ved Lindholm Høje og miljøregulering af Forsvarets øvelsesplads ved Vangen

Drøftelse af miljøregulering af Forsvarets skydebane ved Lindholm Høje og miljøregulering af Forsvarets øvelsesplads ved Vangen Punkt 11. Drøftelse af miljøregulering af Forsvarets skydebane ved Lindholm Høje og miljøregulering af Forsvarets øvelsesplads ved Vangen 2016-042164 Miljø- og Energiforvaltningen fremsender til Miljø-

Læs mere

Bilag 2: Tjekliste til MV-screening

Bilag 2: Tjekliste til MV-screening Bilag 2: Tjekliste til MV-screening Titel: Kommuneplantillæg nr. 6 Til Fae Kommuneplan 2009 Rammeområde Å-T12 Stenknuseri ved Fae Kalkbrud Sagsbehandler: ANFR Dato: 12.10.2011 Sagsnr: 09/25495 Beskrivelse

Læs mere

STAUNING LUFTHAVN INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Støjberegning Forudsætninger 2

STAUNING LUFTHAVN INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Støjberegning Forudsætninger 2 RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE STAUNING LUFTHAVN BEREGNING AF FLYSTØJ ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Støjberegning

Læs mere

Bilag B - VVM-screening Ny boring til Døjringe Vandværk

Bilag B - VVM-screening Ny boring til Døjringe Vandværk Bilag B - VVM-screening Ny boring til Døjringe Vandværk Kriterier iht. bilag 6 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (nr. 448 af 10. maj 2017) VVM Myndighed

Læs mere

Kirsten Coolidge. Kommune plan 2013

Kirsten Coolidge. Kommune plan 2013 1 of 5 Udkast til screening efter miljøvurderingsloven (Lovbekendtgørelse nr. 316 af 5. maj 2004 om miljøvurdering af planer og programmer m. senere ændringer). Plan / program: Kommuneplantillæg nr. 20

Læs mere

NOTAT. Miljøscreening af ny spildevandsplan for Høje-Taastrup Kommune. Kort beskrivelse af planen

NOTAT. Miljøscreening af ny spildevandsplan for Høje-Taastrup Kommune. Kort beskrivelse af planen NOTAT Teknik- og Miljøcentret Natur og Miljø 03-02-2015 Miljøscreening af ny spildevandsplan 2017-2021 for Høje-Taastrup Kommune Kort beskrivelse af planen Denne nye digitale spildevandsplan er en overordnet

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til lokalplanforslag nr. 627 Side 1 af 7 Planens indhold Lokalplanen giver erstatter lokalplan 2.27 2E1 Udvidelse

Læs mere

Afgørelsen om ikke at gennemføre en miljøvurdering skal offentliggøres af myndigheden med begrundelsen herfor og medfølgende klagevejledning.

Afgørelsen om ikke at gennemføre en miljøvurdering skal offentliggøres af myndigheden med begrundelsen herfor og medfølgende klagevejledning. UDKAST Miljøscreening af regnvandsbassin ved Teglværksvej Nørre Snede Nord - Tillæg nr. 8 til Ikast Brande Kommunes Spildevandsplan 2010-2021 Planen er omfattet af 3 i lovbekendtgørelse nr. 936 af 03-07-2013

Læs mere

Borgermøde. Skydebane ved Hjortholmvej

Borgermøde. Skydebane ved Hjortholmvej Borgermøde Skydebane ved Hjortholmvej Velkommen Program 19:00 Velkomst 19:05 Projektet og den videre proces v/ Toke Iversen 19:15 Oplæg om reglerne om støj v/ Bo Madsen, Sweco 19:40 Spørgsmål til oplæggende

Læs mere

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for: NORRECCO LYNGE Anlæg til modtagelse og behandling af affald

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for: NORRECCO LYNGE Anlæg til modtagelse og behandling af affald Allerød Kommune Plan og Byg DEBATOPLÆG Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for: Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk

Læs mere

Skema til projektafgrænsning

Skema til projektafgrænsning Skema til projektafgrænsning Projektets navn: Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan 2013 om spildevandsrensning i det åbne land Projektansvarlig: Natur v/henrik Thue Pedersen vurderingen er påbegyndt den: 27.

Læs mere

Afgrænsning af VVM. Jøncksvej i Rødby Havn 29. AUGUST Lone Reiff, seniorkonsulent Civilingeniør Tlf / mail:

Afgrænsning af VVM. Jøncksvej i Rødby Havn 29. AUGUST Lone Reiff, seniorkonsulent Civilingeniør Tlf / mail: Afgrænsning af VVM Jøncksvej i Rødby Havn 29. AUGUST 2018 Lone Reiff, seniorkonsulent Civilingeniør Tlf. 2373 9697 / mail: LKR@niras.dk Indholdet Skarp afgrænsning ved miljøkonsekvensvurdering af mindre

Læs mere

Regulativ for visse. MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Horsens Kommune KORREKTUR TEKNIK OG MILJØ

Regulativ for visse. MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Horsens Kommune KORREKTUR TEKNIK OG MILJØ Regulativ for visse MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Horsens Kommune TEKNIK OG MILJØ 1 2 REGULATIV FOR VISSE MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER I HORSENS KOMMUNE Denne forskrift er udarbejdet

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse For kommuneplantillæg og lokalplan Biogasanlæg og kraftvarmeværk i Vegger September 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning og baggrund...3 2. Planvedtagelse...3 3. Integrering

Læs mere

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Lokalplanens indvirkning på miljøområdet er vurderet i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer,

Læs mere

Trafiktællinger Eksisterende miljø- og naturdata leveret af Skive Kommune og Naturstyrelsen

Trafiktællinger Eksisterende miljø- og naturdata leveret af Skive Kommune og Naturstyrelsen 20. april 2017 Scopingnotat Indledning Skive Kommune har før igangsættelse af arbejdet med VVM-redegørelse og lokalplan for et biogasanlæg i GreenLab Skive foretaget høring af offentligheden og relevante

Læs mere

Eventuelle spørgsmål, kommentar og bemærkninger til dette tillæg skal rettes til:

Eventuelle spørgsmål, kommentar og bemærkninger til dette tillæg skal rettes til: Tillæg til s spildevandsplan Endelig vedtagelse af tillæg nr. 4 til s spildevandsplan 2004 (gældende spildevandsplan for gl. ) for havekolonierne Skovbrynet, Ålund og Storåen. Procedure for vedtagelse,

Læs mere

Anmeldelse af opførelse af maskinhus

Anmeldelse af opførelse af maskinhus Anmeldelse af opførelse af maskinhus Trøjborggyden 10, 5450 Otterup Forfatter: Nordfyns Kommune Oprettet den 1. juni 2015 Dokument nr. 480-2015-214637 Sags nr. 480-2015-83836 Afgørelse vedr. opførelse

Læs mere

Hadsten Kommune Lokalplan nr.

Hadsten Kommune Lokalplan nr. Hadsten Kommune Lokalplan nr. 134 For et område til erhvervsformål ved Højvangsvej i Hadbjerg August 2001 Hadsten Kommune Vesselbjergvej 18 8370 Hadsten Tlf.: 8761 4000 Fax: 8761 4040 E-mail: hadstenkommune@hadsten.dk

Læs mere

Bilag 1. VVM-screening vedrørende ændring af vilkår for tankning af fly på Billund Lufthavn

Bilag 1. VVM-screening vedrørende ændring af vilkår for tankning af fly på Billund Lufthavn Bilag 1 VVM-screening vedrørende ændring af vilkår for tankning af fly på Billund Lufthavn Billund Lufthavn har ved brev af 13. september 2012 ansøgt om ændring af gældende vilkår for tankning af fly,

Læs mere

Afgørelse om ikke-opsættende virkning af påbud til regulering af. af støj for metrobyggepladsen ved Københavns Hovedbanegård

Afgørelse om ikke-opsættende virkning af påbud til regulering af. af støj for metrobyggepladsen ved Københavns Hovedbanegård KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljøbeskyttelse COPENHAGEN METRO TEAM I/S Metrovej 11 2300 KØBENHAVN S Afgørelse om ikke-opsættende virkning af påbud til regulering af støj

Læs mere

KOMMUNEPLAN 13 TILLÆG NR Forslag til offentlig debat i perioden 1. juli 2014 til 26. august SKANDERBORG KOMMUNE

KOMMUNEPLAN 13 TILLÆG NR Forslag til offentlig debat i perioden 1. juli 2014 til 26. august SKANDERBORG KOMMUNE KOMMUNEPLAN 13 TILLÆG NR. 13-14 Forslag til offentlig debat i perioden 1. juli 2014 til 26. august 2014. SKANDERBORG KOMMUNE ENDELIGT VEDTAGET AF SKANDERBORG BYRÅD DEN. MÅNED 201 KOMMUNEPLAN 13 2 EMNE:

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Sønderborg Kommune Projekt beskrivelse jf. anmeldelse Etablering af solcelleanlæg på ca. 175 m 2 på sydsiden af tag (25 ) på bygning 4, beliggende

Læs mere

BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN SAKSKØBING-RØDBYHAVN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012

BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN SAKSKØBING-RØDBYHAVN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012 BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012 PROGRAM 19.00 Velkomst Lolland Kommunes borgmester Stig Vestergaard 19.10 Introduktion Ulrik Larsen, Vejdirektoratet 19.15 Præsentation

Læs mere

Bilag 5 Basisoplysninger

Bilag 5 Basisoplysninger Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Midlertidig grundvandssænkning langs en strækning af Indkildevej. Grundet etablering af Egnsplanvej skal eksisterende vandledninger på Indkildevej

Læs mere

Lyngdrup, opstilling af vindmøller. Opsamling på fordebat.

Lyngdrup, opstilling af vindmøller. Opsamling på fordebat. Punkt 7. Lyngdrup, opstilling af vindmøller. Opsamling på fordebat. 2014-2822. By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at der udarbejdes forslag til kommuneplantillæg

Læs mere

Forundersøgelse (screening) af miljøpåvirkning

Forundersøgelse (screening) af miljøpåvirkning Forundersøgelse (screening) af miljøpåvirkning Forundersøgelse (screening) er udarbejdet, for at undersøge om der foreligger pligt til at udarbejde en miljøvurdering i forbindelse med forslag til lokalplantillæg

Læs mere

Bilag 2 Samlet oversigt af de indkomne bemærkninger i høringsfasen og kommunens svar herpå.

Bilag 2 Samlet oversigt af de indkomne bemærkninger i høringsfasen og kommunens svar herpå. Bilag 2 Samlet oversigt af de indkomne bemærkninger i høringsfasen og kommunens svar herpå. Thisted Kommune har i forbindelse med høringsfasen for forslag til Lokalplan nr. 200-010 og Kommuneplantillæg

Læs mere

Vindmøller ved Marsvinslund. Oplæg til debat. Planlægning af 3 nye 130 m høje vindmøller

Vindmøller ved Marsvinslund. Oplæg til debat. Planlægning af 3 nye 130 m høje vindmøller Vindmøller ved Marsvinslund Oplæg til debat Planlægning af 3 nye 130 m høje vindmøller September 2014 Oplæg til debat om vindmøller ved Marsvinslund SPF WIND Denmark ApS har søgt Silkeborg Kommune om at

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 005 for rammeområde BB1.3 Kocksvej- Falkenborgvej.

Kommuneplantillæg nr. 005 for rammeområde BB1.3 Kocksvej- Falkenborgvej. Kommuneplantillæg nr. 005 for rammeområde BB1.3 Kocksvej- Falkenborgvej. Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 for Frederikssund Kommune For rammeområde BB1.3 Vedtaget af byrådet den 25. marts 2015 Rammeområde

Læs mere