Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning"

Transkript

1 Published on Ballerup.dk ( Hjem > Seniorrådet Seniorrådet kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 12 på Ballerup Rådhus Deltagere Annette Ankler - Deltog Henning Broman - Deltog Birte Kramhøft - Deltog Jørn Steen Jensen - Deltog Kurt Bidstrup - Deltog Susanne Bettina Jørgensen - Deltog Jette Larsen - Deltog AFBUD/FRAVÆRENDE Doris Børger - Afbud Stephen Frank Mortensen - Afbud Åben dagsorden Punkt 1 Godkendelse af dagsorden en træffes af Seniorrådet Indstilling Center for Social og Sundhed indstiller, at 1. Dagsordenen drøftes og efterfølgende godkendes. Indstillingen godkendt med disse bemærkninger:

2 Birte Kramhøft manglede et punkt på dagsorden: Drøftelse af stemmeprocenten ved Seniorrådsvalget i november Punktet sættes på næste møde i Seniorrådet. Henning Broman kommenterede, at dagsordenspunkter var for lange og uoverskuelige. Seniorrådet ønsker snarest en tilbagemelding omkring it-udstyr for at tilgå dagsorden via Prepare by First Agenda. Punkt 2 Meddelelser 1. Birte Kramhøft og Kurt Bidstrup deltager i Pårørendekonference. 2. Birte Kramhøft vil i en periode afløse Ulrik Falk-Sørgensen i Kommunalbestyrelsen, hvorved der i perioder vil blive indkaldt en stedfortræder til Seniorrådet. 3. Henning Broman havde været på pårørendemøde i Plejecenter Toftehaven. 4. Kurt Bidstrup og Annette Ankler har været til Ældrerådskonference i Region Hovedstaden, hvor der bl.a. blev drøftet "Livskvalitet og vækst i Region Hovedstaden". 5. Kurt Bidstrup, Henning Broman, Stephen Frank Mortensen og Anette Ankler har været til Dansk Ældreråds konference. Et godt møde med indblik i forskellige processer omkring arbejdet i Danske Ældreråd. 6. Henning Broman og Anette Ankler har fået en henvendelse fra Herlev Hospital omkring faldtendens for mænd over 70 år. Henvendelsen er hængt op i SundhedsHuset, Ældre Sagen og sendt ud til medarbejdere i Træning og Aktivitet, så borgerne kan oplyses om denne mulighed for at tilmelde sig til denne videnskabelige undersøgelse. Taget til efterretning Punkt 3 Orientering fra Center for Social og Sundhed Der gives en kort orientering fra Center for Social og Sundhed. 1. Pulje til projekt omkring sikker medicinering. En farmaceut er ansat og skal i samarbejde med de praktiserende læger gennemgå borgernes medicin omkring evt. ændringer det kan være andre produkter, forældet medicin m.m. Det er startet op på bostederne i Ballerup Kommune og efterfølgende fortsætter det på plejecentrene. 2. Cykling uden alder (rickshawcykler). Det har været et projekt mellem plejecentrene i Ballerup Kommune og Frivillighedsrådet. Projektet stopper nu, men vil fortsætte som en aktivitet på plejecentrene, da det har været en stor succes og til stor glæde for beboerne. Det vil delvis blive baseret på frivillige.

3 3. Tilgængelighed på plejecentrene. Der har været en gennemgang og i denne forbindelse har der været fokus på døgnrytmebelysning. Det er kostbart, og der er dialog med Boligselskabet Baldersbo og leverandører med håb om, at det kan iværksættes på et plejecenter og evt. kan finansieres gennem puljer. 4. Center for Social og Sundhed har udarbejdet effektiviseringsforslag. Der skal findes 20 mio. kr. i de efterfølgende år. Endvidere skal der udover de 20 mio. kr. findes 30 mio. kr. grundet overskridelse inden for Handicap & Psykiatri, som er en fælles opgave for hele Ballerup Kommune, da det ikke er muligt at finde beløbet inden for Center for Social og Sundheds rammer. Det betyder bl.a. ansættelsesstop pr. 1. april 2018 inden for forskellige områder. 5. Plejecenter Rosenhavens administrative medarbejder går på pension, hvilket betyder, at denne stilling ikke genbesættes med det samme som en konsekvens af punkt 4. Det kan betyde, at der nogle opgaver, bl.a. husbladet, der ikke bliver produceret i samme udstrækning som tidligere. 6. Konsekvenser af strejke og lockout. Køkken Ballerup er udtaget til strejke og der vil blive lavet et nødberedskab, så beboerne på plejecentrene er sikret deres måltider. 7. Pulje omkring bedre bemanding i hjemmepleje og plejecentre på 4.6 mio. kr. Beløbet skal gå til ansættelse af flere medarbejdere eller tilbud til medarbejdere om at gå op i tid. Taget til efterretning Punkt 4 Orientering om Køkken Ballerup Sagsfremstilling Leder af Køkken Ballerup, Lise Teller, deltager i Seniorrådets møde kl for at give en orientering om Køkken Ballerup. Derudover deltager klinisk diætist Nina Bruun og café- og måltidskoordinator Helle Andersen. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 0 bilag en træffes af

4 Seniorrådet Indstilling Center for Social og Sundhed indstiller, at 1. Orienteringen om Køkken Ballerup tages til efterretning. Taget til efterretning med denne bemærkning: Køkken Ballerup inviterer fremadrettet Seniorrådet med til måltidsrådsmøder, som afholdes en gang årligt på plejecentrene i Ballerup Kommune. Punkt 5 Orientering om Hjælpemidler og Visitation Sagsfremstilling Chef for Hjælpemidler og Visitation, Dora Fog, deltager i Seniorrådets møde kl for at give en orientering om myndighedsområdet. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 0 bilag en træffes af Seniorrådet Indstilling Center for Social og Sundhed indstiller, at 1. Orienteringen om myndighedsområdet tages til efterretning Taget til efterretning med disse bemærkninger:

5 Seniorrådet ønsker mulighed for en busruteændring til Ballerup Kommunes Hjælpemiddeldepot, hvor der er åbent tirsdage kl Seniorrådet sender opfordringen til Center for By, Erhverv og Miljø. Hjælpemidler og Visitation inviterer Seniorrådet til besøg på Hjælpemiddeldepotet. Besøget arrangeres af administrationen i Center for Social og Sundhed i samråd med Seniorrådet. Punkt 6 Seniorrådets vedtægter Tidligere behandling Seniorrådet den 14. marts 2018 Punkt 5 Sagsfremstilling Seniorrådets samarbejdsaftale fra 2001 blev revideret og efterfølgende godkendt i Kommunalbestyrelsen i efteråret 2012 i forbindelse med, at dagsordenfunktionen blev overdraget til Politisk Sekretariat og ændrede samtidig navn til "Vedtægter for Seniorrådet i Ballerup Kommune". Vedtægterne blev gennemgået og drøftet af det nyvalgte Seniorråd i foråret 2014, hvilket ikke gav anledning til ændringer i vedtægterne. På mødet den 14. marts 2017 drøftede Seniorrådet på ny vedtægterne og besluttede, at forslag til nye vedtægtsændringer skulle videregives til det nye Seniorråd. Seniorrådets gældende vedtægter sættes derfor nu på dagsordenen til gennemgang og drøftelse. Enhver ændring i vedtægterne skal godkendes af Kommunalbestyrelsen. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 1 bilag en træffes af Seniorrådet

6 Indstilling Center for Social og Sundhed indstiller, at 1. Seniorrådets gældende vedtægter gennemgås og drøftes. Vedtægter blev gennemgået og drøftet med følgende rettelser, som videresendes til Kommunalbestyrelsen til godkendelse: 2 Formål: "at medvirke ved Kommunalbestyrelsens tilrettelæggelse af kommunes ældrepolitik" ændres til "at medvirke ved Kommunalbestyrelsens tilrettelæggelse af kommunens politikker på ældreområdet". 3-Stk.3 "Seniorådet skal nøje følge kommunes ældrepolitik og herunder dennes tilpasning til de ændrede samfundsforhold" ændres til "Seniorrådet skal nøje følge kommunens politikker på ældreområdet og herunder disse tilpasninger til de ændrede samfundsforhold". 3 Stk. 13. "Seniorrådet udpeger af og blandt sine medlemmer et medlem og stedfortræder med status som observatør uden stemmeret til Integrationsrådet" ændres til "Seniorrådet udpeger af og blandt sine medlemmer et medlem og en stedfortræder til Grønt Råd". 10 Stk. 3 "Medlemmer, der ikke har vil modtage materialer med almindelig post" ændres til "Medlemmer, der ønsker kopieret materiale kan efter aftale med administrationen afhente det på Ballerup Rådhus". 10 Stk. 4 udgår. Punkt 7 Værdighedspuljen - Status på forbrug 2017 Tidligere behandling Social- og Sundhedsudvalget den 27. februar 2018 Punkt 6 Indhold Sammendrag Der præsenteres en status for forbruget af værdighedsmidlerne i 2017 og informeres om det forslag, der blev fremført i Social- og Sundhedsudvalget om at overføre kr. uforbrugte 2017-midler til 2018.

7 Sagen blev godkendt på møde i Social- og Sundhedsudvalget den 27. februar 2018 og forelægges hermed til orientering i Seniorrådet. Inden den 1. april 2018 skal der aflægges regnskab for forbruget i 2017 til Sundheds- og Ældreministeriet. I den forbindelse er der ansøgt om at overføre de uforbrugte 2017-midler til Der er to bilag til sagen. Det ene bilag viser forbruget i 2017 under de enkelte indsatser samt det vedtagne forslag til overførsel af uforbrugte midler til Det andet bilag er et notat fra 2016, der beskriver de enkelte indsatser i forhold til formål og indhold. Baggrund Ballerup Kommune har udarbejdet en værdighedspolitik for ældreplejen i Værdighedspolitikken beskriver de overordnede værdier og prioriteringer for personlig hjælp, omsorg og pleje, som gives efter lov om social service til personer over folkepensionsalderen. Ballerup Kommune har modtaget tilskud fra Værdighedspuljen i 2016 på kr. og i 2017 på kr. I 2017 blev der overført uforbrugte 2016-midler på kr. I 2018 modtager Ballerup Kommune et tilskud på kr. Social- og Sundhedsudvalget godkendte i oktober 2017 anvendelsen af 2018-midlerne, og en redegørelse herfor er indsendt til ministeriet. Det endelige tilsagn fra ministeriet er modtaget, og redegørelsen er publiceret på Ballerup Kommunes hjemmeside. Selve værdighedspolitikken samt redegørelserne for anvendelsen af og 2017-midlerne kan ligeledes findes på Ballerup Kommunes hjemmeside. Sagsfremstilling Forbruget under Værdighedspuljen i 2017, inkl. de overførte midler fra 2016, er opgjort til

8 kr. Dermed er der kr., som kan overføres til indsatserne i I bilag (side 1) er en opgørelse af forbruget i 2017 fordelt på de 18 politisk godkendte indsatser. Bilagets side 2 viser det aftalte budget for anvendelsen af 2018-midlerne samt det godkendte forslag til overførsel af uforbrugte 2017-midler til På baggrund af tilbagemeldinger fra tovholderne af de enkelte indsatser under Værdighedspuljen, foreslog administrationen, at de kr. som ikke er blevet brugt i 2017, bliver overført til samme eller lignende indsatser under Værdighedspuljen i Hermed vil det samlede rådighedsbeløb til brug i 2018 blive kr. Bemærkninger til det godkendte forslag om overførsel af uforbrugte midler: kr. overføres til indsatsen "Styrke fællesskaber, der forebygger ufrivillig ensomhed". Årsagen skyldes bl.a. et mindreforbrug på kompetenceudvikling. Midlerne anvendes til at understøtte aktiviteter under den nye fællesskabskoordinator kr. overføres til "Kompetenceudvikling i Hjemmeplejen", hvoraf kr. anvendes til at fortsætte de aftalte palliations-kurser for medarbejdere i Hjemmeplejen, som løber ind i kr. under indsatserne "Udvide klippekortsordningen" samt "etablering af ledsagerordning" lægges over i det eksisterende klippekort i Hjemmeplejen, således at alle klippekort samles ét sted. Det resterende beløb på kr. er fordelt på de øvrige indsatser i 2018, hvilket fremgår af bilagets side 2. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 2 bilag en træffes af Seniorrådet Indstilling Center for Social og Sundhed indstiller, at 1. Orienteringen vedrørende status for Værdighedspuljens forbrug af 2017-midlerne tages til efterretning. 2. Orienteringen om det godkendte forslag om at overføre uforbrugte 2017-midler til 2018 tages til efterretning.

9 Taget til efterretning med denne bemærkning: Alle midler i Værdighedspuljen er ikke anvendt. Punkt 8 Fremtidens hjemmepleje - Værdighedsmidler til kompetenceudvikling i Ballerup Kommunes hjemmepleje Sagsfremstilling Social- og Sundhedsudvalget godkendte på mødet den 27. februar 2018 Center for Social og Sundheds indstillinger: Det godkendes at bruge de 1,8 mio. kr. fra værdighedspuljen til at styrke kompetencerne hos medarbejderne i Ballerup Kommunes hjemmepleje. En plan for den videre kompetenceudvikling vil blive forelagt i august Sagen forelægges for Seniorrådet til orientering. Der er afsat 1,8 mio. kr. fra værdighedspuljen til kompetenceudvikling i Ballerup Kommunes kommunale hjemmepleje. Hjemmeplejen i Ballerup Kommune foreslår, at midlerne bruges til at styrke medarbejdernes kompetencer i forhold til at arbejde systematisk med opgaver, der bliver stadig mere komplekse. Der er i 2017 arbejdet med, og i løbet af foråret 2018 arbejdes der med at tage en ny faglig dokumentationsmetode i brug. Kompetenceudviklingen vil naturligt tage udgangspunkt i den nye metode og på, hvordan Hjemmeplejen kan arbejde systematisk med relevante emner som fx en rehabiliterende tilgang til borgerne, medicinhåndtering mv. Der vil blive planlagt fælles undervisning. I forbindelse med budget 2018 blev det besluttet at bruge 1,8 mio. kr. til kompetenceudvikling i Ballerup Kommunes hjemmepleje. Det blev samtidig besluttet, at Social- og Sundhedsudvalget i februar 2018 skal have et forslag til, hvordan kompetenceudviklingen kan finde sted. Der har gennem det seneste år været fokus på fremtidens hjemmepleje. Borgernes behov bliver tiltagende mere komplekse, i takt med at sundhedsvæsnet rykker ud i kommunerne. Det stiller krav om, at medarbejdernes kompetencer løbende udvikles. Hjemmeplejen i Ballerup Kommune har i løbet af 2017 og foråret 2018 taget en ny faglig

10 dokumentationsmetode i brug. Metoden hedder Fællessprog III og er udviklet af KL i samarbejde med kommunerne. Alle kommuner i landet skal arbejde efter denne metode, der i udgangspunktet skal give en mere sammenhængende indsats for borgerne. Samtidig betyder den nye dokumentationsmetode, at man i højere grad end tidligere genbruger data. Derfor er det vigtigt, at alle faggrupper er dygtige til at beskrive deres indsats, og alle faggrupper er dygtige til at bruge andre faggruppers informationer i egen opgaveløsning. Den nye dokumentationsmetode åbner op for muligheden for en mere tværfaglig tilgang til opgaveløsningen. Derfor kan kompetenceudvikling til Hjemmeplejens medarbejdere være med til at give endnu bedre kvalitet i opgaveløsningen ved at arbejde intensivt med de nye muligheder. Undervisningen vil i 2018 ske ved at samle medarbejderne til hel- eller halvdagsmøder. En detaljeret plan for, hvordan den videre kompetenceudvikling skal foregå, bliver udarbejdet, når den nye dokumentationsmetode er taget i brug i løbet af anden kvartal De 1,8 mio. kr. vil blive brugt til at frikøbe personale. Borgerne skal i videst muligt omfang opleve at møde kendte ansigter. Der vil derfor blive ansat personale frem for at benytte vikarer. Det forventes, at resultatet vil afspejle sig i andelen af medarbejdere, der benytter det nye dokumentationssystem korrekt og skaber data, der kan benyttes af flere forskellige faggrupper, sådan at der er et tværfagligt fokus på opgaveløsningen for den enkelte borger. Der vil i slutningen af 2018 blive fulgt op på effekten i form af: Hvor mange medarbejdere, der føler sig fortrolige med den nye dokumentationsmetode. Hvor mange medarbejdere, der dokumenterer rigtigt. Økonomiske konsekvenser og finansiering De 1,8 mio. kr. forventes at blive brugt således: Undervisere der fx kan være frikøb af 4 medarbejdere i perioden fra april til december ,0 mio. kr. Frikøb af alle medarbejdere i Hjemmeplejen i 7 timer til at modtage undervisning 0,8 mio. kr.

11 I alt 1,8 mio. kr. Bilag 0 bilag en træffes af Seniorrådet Indstilling Center for Social og Sundhed indstiller, at 1. Orienteringen om værdighedsmidler til kompetenceudvikling i Ballerup Kommunes hjemmepleje tages til efterretning. Taget til efterretning Punkt 9 Bruger- og pårørendeundersøgelse for modtagere af hjemmepleje i Ballerup Kommune Sagsfremstilling Social- og Sundhedsudvalget godkendte på deres møde den 27. februar 2018 Center for Social- og Sundheds indstilling med to bemærkninger: 1. Brugernes oplevelser integreres i udviklingen af fremtidens hjemmepleje i Ballerup Kommune. Bemærkningerne var: Det skal tydeliggøres, at kontinuitet, herunder forventningsafstemning, sker i forhold til borger Erfaringer/viden fra de private leverandører skal søges for at opnå de bedste resultater. Sagen forelægges Seniorrådet til orientering. Resultaterne fra bruger-/pårørendeundersøgelsen blandt brugerne af hjemmeplejen i Ballerup Kommune og deres pårørende uddybes i denne sag.

12 Der er samlet set stor tilfredshed blandt brugere og pårørende. Men der er udfordringer i forhold til oplevelsen af kontinuitet og indflydelse. En nærmere analyse af svarene viser, at oplevelsen af kontinuitet og indflydelse er størst blandt borgere, der modtager ydelser fra privat leverandør. Social- og Sundhedsudvalget skal drøfte, hvordan man kan sikre højst mulig kontinuitet og indflydelse for borgere, der modtager ydelser inden for rammerne af den kommunale hjemmepleje. Som en del af værdighedspuljen er der gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt brugerne af hjemmepleje i Ballerup Kommune (herunder indkøb, tøjvask, madlevering m.m.) samt fokusgrupper og interviews med pårørende. Resultaterne blev præsenteret for Social- og Sundhedsudvalget den 28. november Her blev det besluttet, at der, med afsæt i fremtidens hjemmepleje, skulle udarbejdes et oplæg til drøftelse i Social- og Sundhedsudvalget i Spørgeskemaet er sendt til alle borgere i Ballerup Kommune på 65 år eller derover, som den 21. juli 2017 var visiteret til at modtage ydelser fra privat/og eller kommunal leverandør. 75 pct. af brugerne har svaret, at de samlet set er tilfredse eller meget tilfredse med Hjemmeplejen, hvilket ligger på linje med landsgennemsnittet. Svarene fra undersøgelsen viser, at der særligt er to områder, hvor borgerne oplever udfordringer. Det handler om oplevelsen af kontinuitet og indflydelse på, hvornår på døgnet Hjemmeplejen kommer: 85 pct. synes, at det er vigtigt eller meget vigtigt, at det er de samme hjælpere, der kommer hver dag. Men kun 38 pct. oplever, at det er den samme hjælper, der kommer hver dag. 84 pct. synes, at det er vigtigt at have indflydelse på, hvornår på døgnet Hjemmeplejen kommer. Men kun 33 pct. oplever at have indflydelse på, hvornår på døgnet Hjemmeplejen kommer (se bilag). Der er blevet foretaget nogle uddybende analyser af, om der er nogle grupper, der i højere grad end andre har disse oplevelser (se bilag). En formodning kunne være, at jo mere hjælp borgeren modtager, jo større sandsynlighed er der for, at borgeren oplever mange forskellige hjælpere. Der er gennemført analyser af, om det har betydning for oplevelsen af kontinuitet og indflydelse, om man modtager meget eller lidt hjælp eller modtager privat og/eller kommunal hjælp.

13 Det fremgår af de udvidede analyser, at de største forskelle ses mellem modtagere af privat og/eller kommunal leverandør, i forhold til oplevelsen af kontinuitet og indflydelse: Der er 46 pct. af de borgere, der modtager ydelser fra privat leverandør, som oplever at have indflydelse på, hvornår Hjemmeplejen kommer. For borgere, der modtager ydelser fra den kommunale hjemmepleje, er det 30 pct. af borgerne, der oplever at have indflydelse på, hvornår Hjemmeplejen kommer. 64 pct. af de borgere, der modtager ydelser fra en privat leverandør, oplever, at det er de samme hjælpere, der kommer. Til sammenligning er det 27 pct. af borgere, der modtager ydelser fra den kommunale hjemmepleje. Analysen viser dog også, at det er mere vigtigt for borgere, der modtager ydelser fra en privat leverandør, at det er de samme hjælpere, der kommer. 93 pct. af de borgere, der modtager ydelser fra en privat leverandør, svarer, at det er vigtigt, at det er de samme hjælpere, der kommer. Kun 80 pct. af de borgere, der modtager ydelser fra den kommunale hjemmepleje, svarer, at det er vigtigt, at det er de samme hjælpere der kommer. Brugernes oplevelser understreger problemstillingen med oplevelsen af kontinuitet. Det er en problemstilling, som Ballerup Kommunes hjemmepleje løbende arbejder med. Der arbejdes bl.a. med at optimere kørelister og med midler fra værdighedspuljen har der også været arbejdet med leanprocesser. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 2 bilag en træffes af Seniorrådet Indstilling Center for Social og Sundhed indstiller, at 1. Orienteringen om bruger- og pårørendeundersøgelse for modtagere af hjemmepleje i Ballerup Kommune tages til efterretning. Taget til efterretning med denne bemærkning: Seniorrådet er tilfredse med den grundige undersøgelse, men konstaterer at den private hjemmepleje scorer betydeligt højere end den kommunale på en række parametre. Seniorrådet ønsker undersøgt, hvad årsagen til dette kan være. Seniorrådet anbefaler

14 derudover, at der arbejdes mere med at skabe bedre overensstemmelse mellem brugernes ønsker og den leverede ydelse. Især ønskes mere fokus på, at det i så høj grad som muligt er det samme personale, der kommer ud i hjemmene, og at de taler godt dansk. Punkt 10 Oplevelser på Ballerup Kommunes plejecentre Sagsfremstilling Social- og Sundhedsudvalget tog på deres møde den 27. februar 2018 sagen "Orientering om oplevelser på Ballerup Kommunes plejecentre" til efterretning. Sagen forelægges for Seniorrådet til orientering. Orientering om de aktiviteter og arrangementer, der findes på Ballerup Kommunes plejecentre. Afdækningen viser, at der er mange aktiviteter og arrangementer, der er med til skabe flere oplevelser på alle kommunens plejecentre. Aktiviteterne spænder vidt fra fester til højtider over nørklegrupper til højtlæsning. Som en del af den politiske aftale for 2018, blev det besluttet, at aktiviteter på plejecentrene fortsat skulle prioriteres med vægt på samvær og oplevelser. Arrangementer med musik og fest skulle prioriteres. Afdækning af nuværende aktiviteter skulle forelægges Social- og Sundhedsudvalget inden første budgetopfølgning. Der har gennem de seneste år været tiltagende fokus på, at der skal være flere aktiviteter på Ballerup Kommunes plejecentre. Der har været igangsat mange nye aktiviteter i forbindelse med både ældrepuljen og værdighedspuljen og som et led i den daglige ledelse af plejecentrene. Afdækningen viser, at kommunens plejecentre i høj grad prioriterer aktiviteter og arrangementer for beboerne. Der er alle steder aktiviteter dagligt, og de enkelte plejecentre prioriterer og planlægger aktiviteter og arrangementer alt afhængig af beboersammensætning og beboernes ønsker og behov. Ind imellem oplever beboerne, at der næsten sker for meget. De aktivitetsmedarbejdere, der blev ansat i forbindelse med udmøntningen af værdighedsmidlerne har fokus på også at invitere hjemmeboende borgere ind til de aktiviteter, der foregår på plejecentrene. Dette er medvirkende til at skabe mere liv. Aktiviteterne kan inddeles i: Arrangementer - det kan både være i forbindelse med højtider eller ad hoc fester

15 Ud af huset - det kan være på gåben, på cykel eller med bus Aktiviteter med frivillige - fx besøgshunde, besøgsbabyer Husets aktiviteter - såsom skønhedssaloner, madlavning med beboerne eller portvinssmagning. Bilaget viser en oversigt over de aktiviteter, der aktuelt foregår på alle Ballerup Kommunes plejecentre. Listen er ikke udtømmende og aktiviteterne ændres løbende, så de er tilpasset de ønsker og behov, beboerne på det enkelte plejecenter har. Plejecentrene vil fremover fortsat have fokus på, at der er meningsfulde aktiviteter for borgerne. Både for dem, der bor på plejecentrene og for de isolerede hjemmeboende borgere, der kan have glæde af at deltage i aktiviteter og fester. Der er mange aktiviteter, og der er ikke nødvendigvis behov for flere aktiviteter. Ledelsen på plejecentrene vil derfor løbende sikre, at behovet for aktiviteter er justeret, så det er de rigtige aktiviteter, og at omfanget og indhold fastlægges ud fra beboernes ønsker og behov. Social- og Sundhedsudvalget vil løbende blive orienteret om planerne på området, og hvilke typer aktiviteter, der efterspørges. Social- og Sundhedsudvalget vil ligeledes i efteråret 2018 få en status på, hvordan det er lykkedes med at få inviteret ensomme ældre med ind på plejecentrene. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 1 bilag en træffes af Seniorrådet Indstilling Center for Social og Sundhed indstiller, at 1. Orienteringen om oplevelser på Ballerup Kommunes plejecentre tages til efterretning. Taget til efterretning med denne bemærkning: Positivt med som mange aktiviteter/muligheder på Ballerup Kommunes plejecentre.

16 Punkt 11 Pårørendekonference i Ballerup Kommune den 14. april 2018 Sagsfremstilling Social- og Sundhedsudvalget godkendte på deres møde den 27. februar 2018 Center for Social- og Sundheds indstilling om pårørendekonference: Indhold, program og sted for afholdelse af pårørendekonferencen tages til efterretning. Det godkendes, at Center for Social og Sundhed afholder udgiften. Seniorrådet forelægges sagen til orientering. I Center for Social og Sundhed planlægges en pårørendekonference i Ballerup Kommune den 14. april 2018 med deltagelse af Social- og Sundhedsudvalget. Konferencen planlægges og afholdes i samarbejde mellem Ballerup Kommune og forskellige lokale foreninger, der varetager interesser for pårørende. I det følgende orienteres om status på planlægningen. Social- og Sundhedsudvalget skal tage stilling til om et tilskud til finansieringen kan findes inden for udvalgets samlede økonomiske ramme. De pårørendes indsats og samarbejdet med pårørende er af stor og afgørende betydning for, at Ballerup Kommune kan lykkes med sin vision om at skabe fremtiden sammen med borgerne. Derfor er det afgørende at have dialog og udvikle en fælles forståelse af hvordan og hvad, der skal til for at kunne lykkes med et sådant samarbejde. Planlægningen af konferencen er forankret i Center for Social og Sundhed, herudover bidrager Center for Børne- og Ungerådgivning også i planlægningen. Det er tanken, at konferencen skal henvende sig til pårørende i bred forstand og på tværs af voksen, børne- og ungeområdet. Arbejdsgruppen har i fælleskab fundet et tema for konferencen og er ved at være i mål med et endeligt program. Temaet for konferencen er, hvordan vi i fællesskab skaber det gode liv for pårørende med en omsorgsrolle.

17 Målgruppen for konferencen er pårørende i Ballerup Kommune, foreninger, Social- og Sundhedsudvalget samt medarbejdere og ledere på relevante områder i kommunen. Social- og Sundhedsudvalget samt borgmester Jesper Würtzen er inviteret til konferencen. Formålet med konferencen er at give de pårørende anerkendelse, håb, inspiration, netværk og inspiration til konkrete handlemuligheder. Samtidig skal konferencen give inspiration til den kommende pårørendepolitik. Konferencen vil blive afholdt lørdag den 14. april Det foreløbige program kan ses i bilag. Arbejdsgruppen og administrationen har valgt, at konferencen afholdes i Atriumgården på Ballerup Rådhus. Økonomiske konsekvenser og finansiering Det forventes, at der i forbindelse med konferencen vil være følgende udgifter: Omkring kr. ved 100 personer. Center for Social og Sundhed afholder udgiften. Bilag 1 bilag en træffes af Seniorrådet Indstilling Center for Social og Sundhed indstiller, at 1. Orienteringen om pårørendekonference i Ballerup Kommune den 14. april 2018 tages til efterretning. Taget til efterretning med denne bemærkning: Birte Kramhøft og Kurt Bidstrup deltager på konferencen.

18 Punkt 12 Tilgængelighedshandleplan 2018 Tidligere behandling Seniorrådet den 13. juni 2017 Punkt 5 Sagsfremstilling I forbindelse med udarbejdelse af Ballerup Kommunes tilgængelighedspolitik og -plan, har kommunen afsat en årlig bevilling på kr., der skal benyttes til forbedringer på lokaliteter med kortlagte tilgængelighedsproblemer og dermed sikre løbende forbedringer af tilgængeligheden. Som udgangspunkt kan puljen bruges til udbedring af konkrete, udpegede problemer, hvor der i mange tilfælde fås meget tilgængelighed for begrænsede midler. Større projekter, som krydsombygninger med lydfyr, taktile belægninger og korrekte kantstenssænkninger kan også indgå i tilgængelighedspuljen, men vil typisk være væsentlig mere omkostningstunge og bør derfor fortrinsvis udføres i forbindelse med andre anlægsprojekter. De konkrete projekter, som bliver realiseret, beskrives i den årlige tilgængelighedshandleplan. Tilgængelighedsplanen udpeger forslag til tilgængelighedsruter i Ballerup Kommune, kortlægger kommunens vigtige rejsemål samt giver forslag til konkrete lokale indsatser i de kommende år. Planen blev udarbejdet i tæt samarbejde med repræsentanter fra Handicaprådet og Seniorrådet samt inddragelse af kommunens borgere via en spørgeskemaundersøgelse. Som tilgængelighedshandleplan for 2018 foreslås følgende to projekter realiseret: Fokus på signalanlæg (tilpasning af grøntid i lyssignal og evt. tilføjelse af akustiske signal) Besigtigelsestur med senior- og handicapråd på udvalgte primære ruter udpeget i tilgængelighedsplanen, med det formål at kvalificere tiltagene på ruten.

19 På Seniorrådets møde deltager miljøchef Trine Baarstrøm fra Center for By, Erhverv og Miljø under behandlingen af sagen. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 1 bilag en træffes af Seniorrådet Indstilling Center for By, Erhverv og Miljø indstiller, at 1. Projekterne i tilgængelighedshandleplanen 2018 drøftes og der gives input til disse. Tilgængelighedsplan blev drøftes. Flere input omkring nogle problematikker blev overdraget til miljøchef Trine Baarstrøm fra Center for By, Erhverv og Miljø. Punkt 13 Følgegruppe for Kulturtorv i Måløv Tidligere behandling Kommunalbestyrelsen den 27. marts 2017 Punkt 21 Sagsfremstilling Kommunalbestyrelsen har i 2017 givet en anlægsbevilling til gennemførelse af anlægsprojekterne kulturtorv og en forbedret skolesti i Måløv. Med udgangspunkt i Kulturtorvet er udarbejdet en helhedsplan for torvets sammenhæng med Stationsvej og Måløvaksen. Helhedsplanen for Stationsvej og Kulturtorv i Måløv blev godkendt af Teknik- og Miljøudvalget den 27. februar 2018 med bemærkningen, at Handicaprådet og Seniorrådet samt skolebestyrelsen inviteres til at deltage i følgegruppen med en repræsentant hver.

20 På Seniorrådets møde deltager miljøchef Trine Baarstrøm fra Center for By, Erhverv og Miljø under behandlingen af sagen. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 1 bilag en træffes af Seniorrådet Indstilling Center for By, Erhverv og Miljø indstiller, at 1. Seniorrådet vælger en repræsentant til følgegruppen for Kulturtorv i Måløv. Seniorrådet indstiller Birte Kramhøft til følgegruppen. Punkt 14 Eventuelt Grundet meget frafald til Seniorrådets møde den 22. maj 2018 ønskes det flyttet til en anden dato. Lukket dagsorden Punkt 15 LUKKET Høring om kravsspecifikation og tilbudsliste på levering af urologiprodukter

Handicaprådet

Handicaprådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 21-03-2018-21-03-2018 21.03.2018 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Maria Lundahl Assov (A) - Deltog Ella Frederiksen

Læs mere

Punkt 1 Rundvisning på Plejecenter Sønderhaven i Måløv

Punkt 1 Rundvisning på Plejecenter Sønderhaven i Måløv Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 21-08-2018-21-08-2018 21.08.2018 kl. 09:00 Plejecenter Sønderhaven, Søndergårds Allé 100 i Måløv Deltagere Annette Ankler - Deltog Henning Broman

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling.

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling. Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 12-12-2017-12-12-2017 12.12.2017 kl. 09:00 Mødelokale ved direktionen på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 13-06-2017-13-06-2017 13.06.2017 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 18-03-2014-18-03-2014 18.03.2014 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Seniorrådet

Seniorrådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-02-2016-16-02-2016 16.02.2016 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet.

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Dagsordener og referater Ballerup Kommune Social- og Sundhedsudvalget ÅBEN DAGSORDEN Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Mødetidspunkt 27-01-2015 kl. 13:00

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling.

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling. Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 21-04-2015-21-04-2015 21.04.2015 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i Kommune: Ballerup. Tilskud:

Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i Kommune: Ballerup. Tilskud: Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2017 Kommune: Ballerup Tilskud: 9.396.000 Link til værdighedspolitik: https://ballerup.dk/files/vaerdighedspolitik-udprint.pdf

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > - 21-01-2014-21-01-2014 21.01.2014 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 15 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog

Læs mere

Punkt 3 Orientering fra Center for Social og Sundhed

Punkt 3 Orientering fra Center for Social og Sundhed Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 13-12-2016-13-12-2016 13.12.2016 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer Leo Andersen Birte Kramhøft Gert

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling.

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling. Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 18-04-2017-18-04-2017 18.04.2017 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-01-2018-16-01-2018 16.01.2018 kl. 13:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Musa Kekec (A) - Deltog Per Mortensen (A) - Deltog

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 17-01-2017-17-01-2017 17.01.2017 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling.

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling. Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 14-11-2017-14-11-2017 14.11.2017 kl. 09:00 Mødecenter A, Lokale 4 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 18-10-2016-18-10-2016 18.10.2016 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Seniorrådet - 19-09-2017 Seniorrådet - 19-09-2017 19.09.2017 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling.

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling. Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-09-2014-16-09-2014 16.09.2014 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling.

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling. Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 24-10-2017-24-10-2017 24.10.2017 kl. 09:00 Mødelokale ved direktionen. (Mødes i receptionen og følges ad til mødelokalet). Deltagere Birte Passer

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Roskilde Kommune Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 15.396.000 kr. Tilskud

Læs mere

Notat om værdighedspuljen til budgetforhandlinger 2017

Notat om værdighedspuljen til budgetforhandlinger 2017 SOCIAL OG SUNDHED Dato: 16. september 2016 Sagsid: 27.00.00-Ø00-1-16 Notat om værdighedspuljen til budgetforhandlinger 2017 Grundlag for ydelse af tilskud til gennemførslen af en mere værdig ældrepleje

Læs mere

1. Generelle orienteringer: Birte Passer og Leo Andersen deltager i Danske Ældreråds formands- /næstformandsmøde den 3. september 2014 i Allerød.

1. Generelle orienteringer: Birte Passer og Leo Andersen deltager i Danske Ældreråds formands- /næstformandsmøde den 3. september 2014 i Allerød. Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > - 19-08-2014-19-08-2014 19.08.2014 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 5. december 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Husk Julefrokost i gæstekantinen fra kl. 13.00-15.00 Mødelokale: Gæstekantinen på Rådhuset Vallensbæk Stationstorv

Læs mere

Seniorrådet

Seniorrådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 23-04-2019-23-04-2019 23.04.2019 kl. 09:00 Mødecenter A, Lokale 5 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Kramhøft - Deltog Henning Broman - Deltog Jørn

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019.

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019. Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Tilskud en værdig ældrepleje 2019: Tilskud bedre bemanding i ældreplejen

Læs mere

Punkt 1 Rundvisning på Plejecenter Kirstinehaven i Ballerup

Punkt 1 Rundvisning på Plejecenter Kirstinehaven i Ballerup Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 18-09-2018-18-09-2018 18.09.2018 kl. 09:00 Plejecenter Kirstinehaven, Kirstinelundsvej 12 i Ballerup Deltagere Annette Ankler - Deltog Birte Kramhøft

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Albertslund Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 4.356.000 Tilskud bedre

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 13-02-2018-13-02-2018 13.02.2018 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 10 på Ballerup Rådhus Deltagere Annette Ankler - Deltog Henning Broman - Deltog Birte

Læs mere

Naturkvalitetsudvalget

Naturkvalitetsudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 13-12-2018-13-12-2018 13.12.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Hella Hardø Tiedemann (A) - Deltog Stine Rahbek Pedersen

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 21-10-2014-21-10-2014 21.10.2014 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Fredericia Kommune Tilskud en værdig ældrepleje 2019: Tilskud bedre bemanding

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

Styrke fællesskaber der forebygger ufrivillig ensomhed under værdighedspuljen 2018

Styrke fællesskaber der forebygger ufrivillig ensomhed under værdighedspuljen 2018 SOCIAL OG SUNDHED Dato: 29. august 2017 Tlf. dir.: 4477 2748 E-mail: lorn@balk.dk Kontakt: Louise Rønnov Styrke fællesskaber der forebygger ufrivillig ensomhed under værdighedspuljen 2018 Baggrund I 2016

Læs mere

Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2018

Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2018 Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2018 Foreløbig redegørelse tilpasses til ansøgningsskema for 2018, når dette foreligger. Kommune: Frederikssund Kommune

Læs mere

Notat. Fælles besvarelse til indsendte høringssvar vedr. Værdighedspolitikken Vedrørende Værdighedspolitik

Notat. Fælles besvarelse til indsendte høringssvar vedr. Værdighedspolitikken Vedrørende Værdighedspolitik Dato: 02.11.2018 Center for Sundhed og Omsorg Sekretariat horsholm.dk Fælles besvarelse til indsendte høringssvar vedr. Værdighedspolitikken 2018 Baggrund Hørsholm Kommune har opdateret kommunens værdighedspolitik,

Læs mere

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 12.11.2013 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus

Læs mere

Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i Kommune: Frederikssund Kommune. Tilskud:

Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i Kommune: Frederikssund Kommune. Tilskud: Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2017 Kommune: Frederikssund Kommune Tilskud: 8.880.000 Link til værdighedspolitik: http://www.frederikssund.dk/media/0de01847-1109-46f7-9348-

Læs mere

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk (

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk ( Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Eliteidrætsrådet - 06-06-2018 Eliteidrætsrådet - 06-06-2018 06.06.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

Fællesskabsindsats under værdighedspuljen

Fællesskabsindsats under værdighedspuljen SOCIAL OG SUNDHED Dato: 29. august 2017 Tlf. dir.: 4477 2748 E-mail: lorn@balk.dk Kontakt: Louise Rønnov Fællesskabsindsats under værdighedspuljen 2018 Baggrund I 2016 vedtog Folketinget at øremærke en

Læs mere

Handicaprådet

Handicaprådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 20-06-2018-20-06-2018 20.06.2018 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Maria Lundahl Assov (A) - Deltog Annette Loop (Forældreforeningen)

Læs mere

Dagsorden til møde i Ældre-,Social- og Sundhedsudvalget

Dagsorden til møde i Ældre-,Social- og Sundhedsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Ældre-,Social- og Sundhedsudvalget Mødetidspunkt 06-11-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Ældre-,Social- og Sundhedsudvalget 06-11-2018

Læs mere

Tid: Mandag d kl Medlemmer/deltagere Funktion: Sted: Mødelokale 120, Stenløse Rådhus Bjarne Larsen Formand

Tid: Mandag d kl Medlemmer/deltagere Funktion: Sted: Mødelokale 120, Stenløse Rådhus Bjarne Larsen Formand Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 1, Mandag d. 06.01.2014 kl. 9.00. Tid: Mandag d. 06.01.2014 kl. 9.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Sted: Mødelokale 120, Stenløse Rådhus Bjarne Larsen Formand

Læs mere

Seniorrådet

Seniorrådet Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > - 11-11-2014-11-11-2014 11.11.2014 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 24-04-2018-24-04-2018 24.04.2018 kl. 09:00 Plejecenter Rosenhaven i mødelokale 2, 1. sal, Bybjergvej 11 i Skovlunde Deltagere Annette Ankler - Deltog

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Lemvig Kommune Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 4.728.000 kr. Tilskud

Læs mere

Grønt Råd

Grønt Råd Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 14-06-2017-14-06-2017 14.06.2017 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Erling Petterson (boligforeninger) - Deltog Helle

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Tilbud til ældre pensionister viser følgende for regnskabsåret

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Tilbud til ældre pensionister viser følgende for regnskabsåret Bevillingsramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Bevillingsramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

Referat af møde nr. 4. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 4. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 4. Mandag d. 11.04.2016 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 11.04.2016 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.10 Egedal Rådhus

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling.

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling. Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Seniorrådet - 23-08-2016 Seniorrådet - 23-08-2016 23.08.2016 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl. 10.00, Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

SOCIAL OG SUNDHED Sundhedsstrategisk afsnit. Dato: 7. oktober 2016

SOCIAL OG SUNDHED Sundhedsstrategisk afsnit. Dato: 7. oktober 2016 SOCIAL OG SUNDHED Sundhedsstrategisk afsnit Dato: 7. oktober Økonomisk redegørelse for foreløbigt forbrug af -tilskuddet Indsats Kommentarer Tema Budget Forbrug per 30.09. PERSONALE/LØNUDGIFTER 1 Ansætte

Læs mere

Afbud: Svend Aage Sørensen Eksterne deltager: Specialkonsulent Helene Botilde Rønne, Center for Sundhed deltog under punkt 9 fra kl

Afbud: Svend Aage Sørensen Eksterne deltager: Specialkonsulent Helene Botilde Rønne, Center for Sundhed deltog under punkt 9 fra kl REFERAT Møde i Forretningsudvalget Dato: Den 25. november 2015 kl. 10 13. Sted: Sjællandsgade 40, 3. sal, lokale i 402. Til stede: Kirsten Nissen (formand), Bente Hansen, (næstformand), Bent Johansen,

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Sønderborg Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 16.932.000 kr. Tilskud bedre

Læs mere

Møde 26. februar 2018 kl. 13:00 i Mødelokale 6 - bag kantinen

Møde 26. februar 2018 kl. 13:00 i Mødelokale 6 - bag kantinen Ældrerådet Referat Møde 26. februar 2018 kl. 13:00 i Mødelokale 6 - bag kantinen Pkt. Tekst Side 10 Godkendelse af referat fra møde den 30. januar 2018 1 11 Retningslinjer for udbetaling af diæter m.v.

Læs mere

Værdigheds-politik

Værdigheds-politik Værdigheds-politik 2018-2021 for ældreområdet Forord Herlev Kommune kan her præsentere Værdighedspolitik 2018-2021. Med værdighedspolitikken fortsætter Herlev Kommune arbejdet med at udvikle og styrke

Læs mere

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk (

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk ( Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Eliteidrætsrådet - 18-04-2017 Eliteidrætsrådet - 18-04-2017 18.04.2017 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Tom Schiermer

Læs mere

En værdig ældrepleje. Værdighedspolitik, Hørsholm Kommune

En værdig ældrepleje. Værdighedspolitik, Hørsholm Kommune En værdig ældrepleje Værdighedspolitik, Hørsholm Kommune Indhold 1. Baggrund... 1 2. Udarbejdelse af værdighedspolitik... 1 3. Værdig ældrepleje i Hørsholm Kommune... 1 4. Flere varme hænder i ældreplejen

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019.

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019. Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Favrskov Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 8.004.000 kr. Tilskud bedre

Læs mere

Værdighedspolitik. Sundhed og Rehabilitering

Værdighedspolitik. Sundhed og Rehabilitering Værdighedspolitik 2016 Sundhed og Rehabilitering 1 Forord I de kommende år bliver vi flere ældre. Mange er mere sunde og raske og lever længere end tidligere. I Kerteminde Kommune er der mange tilbud og

Læs mere

Forsidebillede: Andreas Bro

Forsidebillede: Andreas Bro Forsidebillede: Andreas Bro Forord Værdighed er vigtig for alle mennesker i alle aldre. Denne politiks formål er at sætte rammer for, hvordan Egedal Kommune kan støtte sine borgere i at opnå eller fastholde

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åben dagsorden til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 3. marts 2014 Mødetidspunkt: 14:30 Mødelokale: Medlemmer: 211, Mødelokale Camilla Schwalbe, Allan S. Andersen, Anders

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Tilbud til ældre pensionister viser følgende for regnskabsåret

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Tilbud til ældre pensionister viser følgende for regnskabsåret Bevillingsramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Bevillingsramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne

Læs mere

Forsidebillede: Andreas Bro

Forsidebillede: Andreas Bro Forsidebillede: Andreas Bro Forord Skrives af formand for Social- og Sundhedsudvalget Vicky Holst Rasmussen (A), når politikken er endelig godkendt. Indledning Alle kommuner har siden 2016 været forpligtet

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling.

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling. Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Seniorrådet - 16-05-2017 Seniorrådet - 16-05-2017 16.05.2017 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo

Læs mere

VÆRDIGHEDSPOLITIK for ældreplejen

VÆRDIGHEDSPOLITIK for ældreplejen VÆRDIGHEDSPOLITIK for ældreplejen 2019-2022 Pårørende En værdig død Livskvalitet VÆRDIGHED Mad og ernæring Kvalitet, tværfaglighed og sammenhæng i plejen Selvbestemmelse Sagsnr. 00.15.00-A00.74-18 September

Læs mere

Referat af møde nr. 11. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 11. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 11. Mandag d. 05.12.2016 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 05.12.2016 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal

Læs mere

2. budgetopfølgning Den politiske aftale for budget 2015

2. budgetopfølgning Den politiske aftale for budget 2015 2. budgetopfølgning 2015 Den politiske aftale for budget 2015 Anlæg Tekst med rødt er tilføjelser siden 1. Budgetopfølgning 2015 Forslag Kort beskrivelse af indsatsen Indsatsen tager afsæt i masterplanen

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Svendborg Kommune Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 12.660.000 Tilskud

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Grønt Råd

Grønt Råd Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 30-08-2016-30-08-2016 30.08.2016 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Erling Petterson (boligforeninger) - Deltog Helle

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. maj Mødetidspunkt: 09:30. Sted: Mødelokale 2A, Støvring Rådhus. Møde slut: 13:45.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. maj Mødetidspunkt: 09:30. Sted: Mødelokale 2A, Støvring Rådhus. Møde slut: 13:45. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:30 Sted: Mødelokale 2A, Støvring Rådhus Møde slut: 13:45 Fraværende: Christian Hjørne Henny Fogde Larsen Poul Larsen fra og med punkt 81 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Tina Mørk Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning Urban Dam

Læs mere

SOCIAL OG SUNDHED Sundhedsstrategisk afsnit. Dato: 26. april Tlf. dir.: Kontakt: Anne Ganner Bech

SOCIAL OG SUNDHED Sundhedsstrategisk afsnit. Dato: 26. april Tlf. dir.: Kontakt: Anne Ganner Bech SOCIAL OG SUNDHED Sundhedsstrategisk afsnit Dato: 26. april 2016 Tlf. dir.: 44771846 E-mail: abe3@balk.dk Kontakt: Anne Ganner Bech Udmøntning af midler til en værdig ældrepleje Indsats Kommentarer Tema

Læs mere

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6.

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. Dagsorden Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. oktober 2011 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere

Læs mere

EVALUERING AF INDSATSER UNDER VÆRDIGHEDSPULJEN 2019

EVALUERING AF INDSATSER UNDER VÆRDIGHEDSPULJEN 2019 EVALUERING AF INDSATSER UNDER VÆRDIGHEDSPULJEN 2019 Indhold Indledning...2 1 Styrke fællesskaber, der forebygger ufrivillig ensomhed...3 1.1 Indsats...3 1.2 Økonomi...3 1.3 Effekt og betydning for borgerne...3

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 11.04.2018 kl. 10.00 14.00 Sted: Elisabethcentret lokale 1 D, Carl Reffsvej 2, Holbæk Der serveres

Læs mere

Værdighedspolitik. Sundhed, Handicap og Rehabilitering

Værdighedspolitik. Sundhed, Handicap og Rehabilitering Værdighedspolitik 2018 Sundhed, Handicap og Rehabilitering 1 Forord I de kommende år bliver vi flere ældre. Mange er mere sunde og raske og lever længere end tidligere. I Kerteminde Kommune er der mange

Læs mere

2.3 Meddelelser fra forvaltningen. Mette Olander orienterer om sundhedscentre og sammenlægning af områder.

2.3 Meddelelser fra forvaltningen. Mette Olander orienterer om sundhedscentre og sammenlægning af områder. Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. april 2016 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X

Læs mere

Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget

Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget 2020-2023 I 1000 kr. Regnskab 2018 Opr. 2019 Basisbudget 2020 BF 2020 BO 2021 Ændringer BO 2022 BO 2023 SSU's beslutning 17.6.19: Forslag 2440-2449

Læs mere

Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6

Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Ældrerådet Referat Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Afbud: Algot Øhlenschlæger Pkt. Tekst Side 15 Godkendelse af referat fra møde den 5. april 2016 1 16 Orientering omkring Asp plejecenter samt

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 14. august 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 14. august 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 14. august 2017 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen Inge Lund Christensen X Kirsten Feld X

Læs mere

Viborg Ældreråd. Viborg Ældreråd. Dagsorden

Viborg Ældreråd. Viborg Ældreråd. Dagsorden Dagsorden Mødedato: Onsdag den 5. februar 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.17/rådhuset Rådhuset Prinsens Alle 5 8800 Viborg Leo Larsen, Jette Norup,

Læs mere

Tabel 1. Budget for 2016 fordelt på områder Kr. Samlet beløb Livskvalitet Selvbestemmelse Kvalitet, tværfaglighed og

Tabel 1. Budget for 2016 fordelt på områder Kr. Samlet beløb Livskvalitet Selvbestemmelse Kvalitet, tværfaglighed og Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2016 Kommune: Sønderborg Kommune Tilskud: 16.308.000 kr. i 2016 Link til værdighedspolitik: http://sonderborgkommune.dk/vaerdighedspolitik

Læs mere

Social- og Sundhedsunderudvalg Mandag, den 6. marts 2006, Kl Møde nr. 3 Værløse Rådhus, Mødelokale 1

Social- og Sundhedsunderudvalg Mandag, den 6. marts 2006, Kl Møde nr. 3 Værløse Rådhus, Mødelokale 1 FURESØ KOMMUNE Social- og Sundhedsunderudvalg Mandag, den 6. marts 2006, Kl. 19.00 Møde nr. 3 Værløse Rådhus, Mødelokale 1 Afbud: Kurt Bork Christensen og Sidika Yalin REFERAT Susanne Mortensen (C), formand

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 19. marts 2018 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Einer Lyduch, Dorthe Hecht, Heidi Ladegaard,

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 20. marts 2018 Kl. 13:30 Lindegården Skolevej 19, 8544 Mørke. Medlemmer. Fraværende

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 20. marts 2018 Kl. 13:30 Lindegården Skolevej 19, 8544 Mørke. Medlemmer. Fraværende Referat Ældrerådet Ældrerådet Tirsdag den 20. marts 2018 Kl. 13:30 Lindegården Skolevej 19, 8544 Mørke Medlemmer Rita Stokholm Vinding Freddy Ovesen Ib Baastrup Elsa Bannebjerg Tove Jytte Schnell Anna

Læs mere

Referat ÆLDRERÅDSMØDE

Referat ÆLDRERÅDSMØDE Referat ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 05.10.2016 kl. 10.00 14.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 0.13 Fraværende: Jean Pedersen Dagsorden: 1. Velkomst 2. Godkendelse

Læs mere

Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7

Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7 Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7 Deltagere: Jørn Christensen (Høreforeningen) Øvrige deltagere: Tabita Sonne-Dalsø Afbud: Alice Thulesen (Dansk

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Tilbud til ældre pensionister er der i budget 2018 afsat 462,6 mio. kr.

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Tilbud til ældre pensionister er der i budget 2018 afsat 462,6 mio. kr. Bevillingsramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister er der i afsat 462,6 mio. kr. Dertil

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Vesthimmerlands Kommune Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 8.064.000 kr.

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 8. november 2018 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Borgmester Anette Mortensen deltager fra kl. 10.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 8. november 2018 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Borgmester Anette Mortensen deltager fra kl. 10. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Susanne Kierch Anna K. M. Hansen Hans C. Bech Dorete Olsen Jette Olsen Britta Jensen-Terpet Bodil Nielsen Lilly Meisner Pedersen Peder Maimann Olsen Bemærkning:

Læs mere

Ældrerådet. Referat fra Ældrerådets møde mandag den 28. september 2015 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A

Ældrerådet. Referat fra Ældrerådets møde mandag den 28. september 2015 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A Ældrerådet Referat fra Ældrerådets møde mandag den 28. september 2015 kl. 10.00, Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten

Læs mere

Kunstrådet

Kunstrådet Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 21-11-2013-21-11-2013 21.11.2013 kl. 17:00 Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Tom Nielsen (A) - Deltog Helle Hardø Tiedemann

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Sorø Kommune Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 5.700.000 kr. Tilskud

Læs mere

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden"

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af Ældre milliarden Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden" Beslutningstema Der skal tages stilling til hvilke formål Egedal Kommune vil søge de 5,9 millioner kroner, som kommunen tilbydes af

Læs mere

Referat. Ældrerådet Dato: 11. september 2018 Fra: 12:30 Sted: Mødelokale 323. Indkaldelse. Grethe Klarskov Simonsen. Kirsten Leth-Nissen

Referat. Ældrerådet Dato: 11. september 2018 Fra: 12:30 Sted: Mødelokale 323. Indkaldelse. Grethe Klarskov Simonsen. Kirsten Leth-Nissen Referat Dato: Fra: 12:30 Sted: Mødelokale 323 Indkaldelse Grethe Klarskov Simonsen Kirsten Leth-Nissen Anne Østergaard Kirketerp Hans Frahm Hallbjørg Soelberg Else Petersen Lærke Kiær-Christensen Indholdsfortegnelse

Læs mere