PÅ UNGDOMS- UDDANNELSERNE I VIBORG KOMMUNE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PÅ UNGDOMS- UDDANNELSERNE I VIBORG KOMMUNE"

Transkript

1 PÅ UNGDOMS- UDDANNELSERNE I VIBORG KOMMUNE Vil du afprøve fremtiden? Tag dit valgfag på en ungdomsuddannelse DEN ÅBNE SKOLE 2018/2019

2 VK: GYMNASIETALENT Har du et talent? VELKOMMEN TIL Talentvalgfag er for alle i klasse, som har lyst og vilje til at yde en ekstraordinær indsats, har særlige evner og indsigt inden for et eller flere områder (både inden for det håndværksmæssige, det kreative og det boglige) og kan blive en af de bedste, hvis potentialet stimuleres. Undervisningen ligger onsdage klokken fra 29. august 2018 til 24. april TILMELDING Via egen skole. Tilmeldingsblanketten bagerst i kataloget kan bruges. Alternativt indgår fagene sammen med skolens øvrige valgfag. Talenttilbuddet er opbygget som tre forløb à 20 timer. Tema 1: Fysik/astronomi - Hvad er en exoplanet og har man fundet en planet, der ligner Jorden? - Hvordan vil solen udvikle sig, og hvad er en supernovaeksplosion? - Hvad kan lys og stråling fortælle om universet og universets udvikling? En del af undervisningen vil foregå i vores miniplanetarium og i skolens observatorium. Tema 2: Gymnasiematematik I matematik leder vi efter mønstre og strukturer, og matematik kan derfor anvendes i mange sammenhænge. I gymnasiet anvendes matematik i samspil med både naturvidenskabelige og samfundsvidenskabelige fag. Gymnasiematematik er noget for dig, hvis du har mod på større faglige udfordringer. Tema 3 Internationale konflikter Fokus på internationale konflikter, terror og flygtningestrømme mod Europa. - Hvad skyldes konflikten og kan den løses? Her arbejder vi med international politik og undersøger hvilke aktører, der indgår. - Hvorfor søger unge fra vestlige lande som Danmark ind i en terrororganisation? Her arbejder vi med sociologi. - Hvordan skal politikerne håndtere udfordringerne? Her arbejdes med teorier om politiske partiers adfærd og forhold til flygtningespørgsmålet. Kontakt uddannelseschef på Viborg Katedralskole Carsten H. Søndergaard (cs@vibkat.dk) for mere info. Tilmelding til Talentvalgfag skal være Ungdomsskolen i hænde senest 1. juni Undervisningen foregår på den ungdomsuddannelse, der udbyder talentvalgfaget.

3 VGHF: MATEMATIK Du er god til matematik, og har lyst til mere. På matematikholdet ved Viborg Gymnasium & HF, vil du møde områder af matematikken, du ikke anede fandtes. Du vil smage på emner som matematisk modellering, talteori, kryptografi m.m. Samtidig med at du møder nye emner, vil du også blive introduceret til en helt anden måde at arbejde med matematikken på. Du kommer til at snuse til logisk tænkning og matematiske beviser. Ved at deltage på VGHF s matematikhold, vil du blive endnu bedre rustet til at takle matematikken på din kommende ungdomsuddannelse. VGHF: ANIMATION Brænder du for at lave din egen animationsfilm? Dette valgfag giver dig mulighed for at lære om tegnefilmens udvikling -og hvordan du kan give liv og drama til dine tegninger- og for at lave små film, du selv er med til at forme. Undervisningen vil dels foregå på Viborg Gymnasium & HF, og dels på Animationsværkstedet. Undervisningen tager udgangspunkt i øvelser og små filmproduktioner. Du kommer igennem hele arbejdsprocessen fra idé til færdigt produkt og lærer samtidig grundprincipperne for animation og fortællinger på film. EUD: TØMRER Du vil komme til at arbejde med forskellige trækonstruktioner. Det praktiske arbejde vil bestå af flere forskellige opgaver som f.eks. at udarbejde et spær, et bord-bænke-sæt og andre opgaver. Du vil også prøve kræfter med elektronisk tegning (auto Cad). I tømrerfaget indgår matematik som en naturlig del, og du kommer blandt andet til at arbejde med vinkler, materialeberegning og prisoverslag på de projekter/konstruktioner, du har tegnet og bygget. Undervisningen foregår på Byggetek, Håndværkervej EUD: E-BUSINESS TALENT Handel på nettet er i rivende udvikling. Hver dag starter nye virksomheder, og stadigt flere eksisterende virksomheder udvider med en netbutik. På handelsskolens e-business talentfag, kommer du til at arbejde med: - Den gode virksomhedsidé. Du udvikler idéen til din egen netbutik. - Webdesign og oprettelse af webshop, så dine produkter præsenteres rigtigt. - Markedsføring på de sociale medier, så dine kunder kan finde dig. Til sidst skal du præsentere din ide og dit arbejde, og du vil få grundig feedback. Undervisningen foregår på Handelsskolen.

4 KNOLOGI EUX: GAME DESIGN, APPS & TE Hvis du er vild med virtual reality, spiludvikling og apps, så er dette valgfag en rigtig god mulighed. Du kommer til at arbejde med design og programmering af apps, spiludvikling og programmering i Unity. Desuden får du et spændende indblik i robotternes verden. Undervisningen foregår på Midtbyens Gymnasium. HHX: IVÆRKSÆTTER HTX: WORLD ROBOT OLYMPIAD Hvis du er vild med programmering, robotter og LEGO, har du her muligheden for sammen med vores undervisere og elever at deltage i WRO. Førstepræmien i den danske konkurrence er en tur til Thailand, hvor holdet skal kæmpe mod andre hold fra alle dele af verden. Omdrejningspunktet for valgfaget bliver at arbejde med programmering og opbygning af forskellige robottyper i LEGO Mindstorms. Du undervises på Midtbyens Gymnasium. Faget for dig, der har lyst og vilje til at afprøve dine evner som iværksætter i samarbejde med andre. I vil komme til at arbejde med idégenerering, strategi, budgetter, lovgivning, målgruppevalg, medier og markedsføring. Tror I på, at der er potentiale for eksport, vil vi også se på, hvilke kulturelle forskelle I skal være opmærksomme på. Måske er det et produkt, I vil sælge, måske en App, måske en oplevelse! Lige meget hvad, så vil du blive udfordret på din faglighed, din kreativitet og dine evner til planlægning, samarbejde og vedholdenhed. Undervisningen foregår på Midtbyens Gymnasium.

5 VK: KLIMAFORANDRINGER MÅLGRUPPE Alle i klasse. Valgfagene kræver ikke andet end nysgerrighed, gåpåmod og arbejdsmoral. Til gengæld får du alderssvarende undervisning og en unik mulighed for et indblik i ungdomsuddannelsens arbejdsform og miljø. PRAKTISK Undervisningen ligger onsdage klokken fra 29. august 2018 til 24. april TILMELDING Via egen skole. Vores tilmeldingsblanket bagerst i kataloget kan bruges. Alternativt indgår vores samlede pakke sammen med skolens øvrige valgfag. Tilmelding til valgfag skal være Ungdomsskolen i hænde senest 1. juni Eleverne møder ind på de respektive ungdomsuddannelsesinstitutioner, som fremgår af de enkelte beskrivelser. Hvert eneste år slår Jorden temperaturrekorder for varmeste år. Klimaforskerne står og råber, at vi skal passe på. I valgfaget om klimaforandringer finder vi sammen ud af, hvad der er op og ned i klimadebatten. Hvor stort er problemet egentlig og hvordan er det opstået? Hvem bliver ramt hårdest af klimaforandringerne i verden og hvordan rammer de Danmark? Disse spændende spørgsmål og mange flere, vil vi forsøge at svare på i valgfaget Klimaforandringer. VK: PROGRAMMERING AF APPS, SPIL OG ROBOTTER Vil du gerne lære at lave apps, spil og programmere robotter? Robotindustrien stormer frem og robotter er på vej ind i alt omkring os. Verden bliver mere og mere digital. Programmering giver dig indsigt i, hvordan man laver programmer til mobil og computer, og hvordan man kan styre en robot. I valgfaget lærer du at lave dine egne små apps og spil og du prøver at programmere til forskellige robotter, der kan trille, gå eller flyve! Vi skal arbejde både med visuel programmering og tekstprogrammering. Vi forventer ikke, at du har programmeret før. Du skal bare have lyst til at eksperimentere! Valgfaget kræver at du medbringer en bærbar computer.

6 VGHF: INTRODUCERENDE GYMNASIEMATEMATIK Matematik er et fag, der skifter karakter og overgangen fra matematik i folkeskolen til matematik i ungdomsuddannelserne opleves som vanskelig af mange. På Introducerende gymnasiematematik møder du en gymnasielærer, der underviser som på gymnasiet, og du får en forsmag på de metoder og det sprog, der anvendes i gymnasiematematikken. Deltager du på Introducerende gymnasiematematik bliver godt rustet til matematikken på din kommende ungdomsuddannelse. EUD: BILER, EL OG MOTORER Du får mulighed for at blive klogere på biler. Når I kommer, skal I forberede jer på at skulle arbejde meget i værkstederne, og her vil I en gang imellem få sorte fingre og tøj. I vil arbejde med lys, lygter og ledninger og opnå et kendskab til elektronikken. Vi lægger ud med en teorigennemgang om forbrændingsmotoren inden vi adskiller motorerne. Efter nogle målinger på motorerne, samler vi dem igen. I kommer til at arbejde med bilens el-system, hvor der indgår teori om volt, amp og ohm samt en gennemgang af forskellige lygtesystemer. Desuden vil I arbejde med computere, som er tilsluttet bilens systemer. Undervisningen foregår på Teknologisk Videncenter, H. C. Andersens Vej VGHF: SPANSK FOR BEGYNDERE For dig, der er nysgerrig på, hvad spansk er for et sprog, og måske har lært et par ord i en sommerferie. På Spansk for begyndere skal du selvfølgelig begynde at lære både at tale, læse og skrive spansk, men du bliver også klogere på spansk historie, kultur og samfundsforhold. EUD: ROBOTTER I FREMTIDEN I dette valgfag vil du opnå viden om forskellige robottyper, deres styring, opbygning og virkemåde. Du vil skulle arbejde med, hvordan forskellige robottyper er opbygget (mekanisk og elektrisk), hvordan de virker, hvad de kan anvendes til samt med programmering og styring med Arduino Uno R3. Du vil blive klogere på, hvordan robotter anvendes i dag, hvad robotter kan anvendes til i fremtiden, og hvordan det vil påvirke vores dagligdag og samfundet som helhed.

7 HHX: VERDEN OMKRING DIG For dig, der er nysgerrig på verden. Verden kommer til dig her: I dette valgfag vil du... - opleve fortællinger og refleksioner fra selvoplevede rejser til kulturer, der er vidt forskellige fra vores. - sætte dine egne rejser, oplevelser og virkelighed i perspektiv og forberede dig på at møde verden omkring dig! - kigge på, hvordan forskellige kulturer lever, spiser, kommunikerer, danser, synger etc. Undervisningen foregår med foredrag, gæstelærere, workshops, performing, videoer, ghettobesøg og jeres egne input. HTX: DRONEPILOT Vi kommer til at arbejde med både store og små droner. Vi skal se på, hvad en drone faktisk kan, hvad den kan bruges til, og hvordan fremtiden ser ud. I forbindelse med droneflyvningen får du et flyvecertifikat. Omdrejningspunktet for valgfaget bliver, at vi sammen skal bygge vores egen drone og naturligvis flyve med den. Vi ser også på, hvordan man laver film med droner og efterfølgende redigerer dem og gør dem klar til Youtube.

8 HAR DU TALENT? Tilmeldingsblanket til talentvalgfag Udfyld blanketten og aflever den til din klasselærer senest 1. juni Udfyld blanketten og aflever den til din klasselærer senest 1. juni Navn: Navn: CPRnr.: CPRnr.: Klasse: Klasse: Skole: Skole: 1. prioritet: 1. prioritet: 2. prioritet: 2. prioritet: Hvorfor kunne du godt tænke dig at følge talentvalgfaget? Forældreunderskrift Telefonnummer Forældreunderskrift Telefonnummer

9 Den Åbne Skole er Viborg Ungdomsskoles tilbud til skolerne i Viborg kommune. Et tilbud med en målsætning om at understøtte elevernes læring, trivsel og personlige udvikling. Dette katalog er blevet til i et samarbejde mellem Viborg Ungdomsskole, Viborg Kommune og byens ungdomsuddannelser. Vores mål er, at ramme så bredt som muligt, hvad angår interesser og behov hos den enkelte elev. Det er vigtigt for os at kunne bidrage til den åbne skole til glæde for eleverne, der gennem disse tilbud får mulighed for at afprøve fagområder, der blandt andet kan være med til at kvalificere dem fagligt og give dem erfaring, der kan bidrage i deres valg af ungdomsuddannelse. Den Åbne Skole Reberbanen Viborg Tlf.: Layout: Maiken Dyrvig Tryk:DigiSource

INDHOLDSFORTEGNELSE VELKOMMEN TIL VALGFAGENE 03 VALGFAG 08 AFTENVALGFAG 11 TALENTVALGFAG. MÅLGRUPPE Alle i klasse (Motor: fra 8.

INDHOLDSFORTEGNELSE VELKOMMEN TIL VALGFAGENE 03 VALGFAG 08 AFTENVALGFAG 11 TALENTVALGFAG. MÅLGRUPPE Alle i klasse (Motor: fra 8. SPAKKEN OG 2017/2018 INDHOLDSFORTEGNELSE 03 04 Foto 04 Junioroutdoorinstruktør 05 Kinesisk 05 Mad 06 Motor 06 Rockband 07 Teaterværksted 07 Tryl med garn 08 AFTEN 09 E-sport 09 Knallert- og bocartværksted

Læs mere

Det er muligt at vælge mellem følgende fag

Det er muligt at vælge mellem følgende fag Valgfag til talenter Har du et særligt talent inden for et område, som du gerne vil udvikle? Har du hænderne skruet rigtigt på, og vil du eksempelvis gerne dyrke din interesse for design? Kig her hvis

Læs mere

VALGFAGSPAKKEN 2014/2015 FRITID. Kinesisk. Lego Mindstorm. Rockband. Talentklasse. Animation. Extrem overlevelse Mad. Motor. For hvem? 7. - 9.

VALGFAGSPAKKEN 2014/2015 FRITID. Kinesisk. Lego Mindstorm. Rockband. Talentklasse. Animation. Extrem overlevelse Mad. Motor. For hvem? 7. - 9. 2014/2015 VALGFAGSPAKKEN Kinesisk Lego Mindstorm Rockband For hvem? 7. - 9. klasse Talentklasse Hvornår? Onsdage klokken 15.00-17.00 (med enkelte undtagelser) Hvor? På Viborg Ungdomsskole Reberbanen 13

Læs mere

FORÅRSPAKKEN VALGFAG PÅ DEN FEDE MÅDE FRITID. Nye skills og nye venner. Brug foråret på valgfag i Ungdomsskolen. Det er mere end bare undervisning.

FORÅRSPAKKEN VALGFAG PÅ DEN FEDE MÅDE FRITID. Nye skills og nye venner. Brug foråret på valgfag i Ungdomsskolen. Det er mere end bare undervisning. FORÅRSPAKKEN VALGFAG PÅ DEN FEDE MÅDE Nye skills og nye venner. Brug foråret på valgfag i Ungdomsskolen. Det er mere end bare undervisning. For hvem? Alle unge i 7. - 9. klasse Hvornår? Onsdage klokken

Læs mere

TALENTTILBUD. I samarbejde med ungdomsuddannelserne i Fredericia Kommune

TALENTTILBUD. I samarbejde med ungdomsuddannelserne i Fredericia Kommune TALENTTILBUD I samarbejde med ungdomsuddannelserne i Fredericia Kommune ALLE ELEVER SKAL UDFORDRES, MEN PÅ FORSKELLIG VIS. LÆRING SKAL GIVE MENING - FOR ALLE ALLE ELEVER SKAL UDFORDRES - MEN PÅ FORSKELLIG

Læs mere

UDSKOLINGSSPORET SPÆNDENDE VALGFAGSORDNING PÅ LANGMARKSKOLEN LANGMARKSKOLEN

UDSKOLINGSSPORET SPÆNDENDE VALGFAGSORDNING PÅ LANGMARKSKOLEN LANGMARKSKOLEN UDSKOLINGSSPORET SPÆNDENDE VALGFAGSORDNING PÅ LANGMARKSKOLEN LANGMARKSKOLEN UDSKOLINGSSPORET SPÆNDENDE VALGFAGSORDNING PÅ LANGMARKSKOLEN For at skabe et endnu bedre tilbud til vores udskolingselever har

Læs mere

Linjekatalog 2017/2018. Nordstjerneskolen

Linjekatalog 2017/2018. Nordstjerneskolen Linjekatalog 2017/2018 Nordstjerneskolen Kære elever og forældre! Det er en fornøjelse at præsentere kataloget over linjer i udskolingen! Nordstjerneskolens linjer er udarbejdet med en målsætning om at

Læs mere

Karrierelæring AARHUS TECH Tradium Randers Spocial- og Sundhedsskole Den jyske Håndværkerskole UGE 40

Karrierelæring AARHUS TECH Tradium Randers Spocial- og Sundhedsskole Den jyske Håndværkerskole UGE 40 Karrierelæring 2018 AARHUS TECH Tradium Randers Spocial- og Sundhedsskole Den jyske Håndværkerskole UGE 40 Karrierelæring 2018 7. årgang på Østervangskolen og 8. årgang på Haldum-Hinnerup Skolen UGE 40

Læs mere

Linjekatalog 2018/2019

Linjekatalog 2018/2019 Linjekatalog 2018/2019 Kære elever og forældre! Det er en fornøjelse at præsentere kataloget over linjer i udskolingen! Generel information Nordstjerneskolens linjer er udarbejdet med en målsætning om

Læs mere

VALGFAGSPAKKEN Valgfag og aftenvalgfag på Viborg Ungdomsskole 2018/2019 DEN ÅBNE SKOLE

VALGFAGSPAKKEN Valgfag og aftenvalgfag på Viborg Ungdomsskole 2018/2019 DEN ÅBNE SKOLE VALGFAGSPAKKEN Valgfag og aftenvalgfag på Viborg Ungdomsskole 2018/2019 DEN ÅBNE SKOLE VELKOMMEN TIL VALGFAGSPAKKEN På de kommende sider præsenterer vi Viborg Ungdomsskoles valgfagspakke. Det er en samlet

Læs mere

VALGFAGSPAKKEN Valgfag og aftenvalgfag på Viborg Ungdomsskole

VALGFAGSPAKKEN Valgfag og aftenvalgfag på Viborg Ungdomsskole VALGFAGSPAKKEN Valgfag og aftenvalgfag på Viborg Ungdomsskole 2019/2020 DEN ÅBNE SKOLE Velkommen til valgfagspakken På de kommende sider præsenterer vi Viborg Ungdomsskoles valgfagspakke. Det er en samlet

Læs mere

FRITID 2015/16 ww.viborgungdomsskole.dk

FRITID 2015/16 ww.viborgungdomsskole.dk FRITID 2015/16 Viborg Ungdomsskole er et fælleskab med plads til alle unge i Viborg Kommune. Vi underviser, styrker og inkluderer alle inden for vores tre afdelinger: Fritid, 10 CV (10. klasse) og Kompetence

Læs mere

VALGFAG i Ungdomsskolen

VALGFAG i Ungdomsskolen Tilmelding til Valgfag 2015/16 i Ungdomsskolen Dit navn Din skoles navn Dit klassetrin 1. valgfag 2. valgfag Husk: Din tilmelding skal afleveres på skolens kontor, eller tilmeld dig på www.fusweb.dk 2015/16

Læs mere

Informationsmøde om STEP 10. Tirsdag den 15. januar 2019 kl 19.00

Informationsmøde om STEP 10. Tirsdag den 15. januar 2019 kl 19.00 Informationsmøde om STEP 10 Tirsdag den 15. januar 2019 kl 19.00 STEP 10 - starten på din ungdomsuddannelse Dagsorden Politisk proces omkring udliciteringen Formålet med 10.klasse - generelt Profiler på

Læs mere

Kirstinebjergskolen Havepladsvej

Kirstinebjergskolen Havepladsvej Linjer Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2016 2017 Velkommen til fremtidens skole Kirstinebjergskolen går i skoleåret 2016-2017 ind i sit 4. år som den største skole i Fredericia med ca. 1750 elever. Skolen

Læs mere

Kirstinebjergskolen Havepladsvej 175. Linjer Fremtidens Skole årgang

Kirstinebjergskolen Havepladsvej 175. Linjer Fremtidens Skole årgang Kirstinebjergskolen Havepladsvej 175 7000 Fredericia Tlf. 7210 6250 Linjer Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2016 2017 Afdelingen på Havepladsvej er Kirstinebjergskolens flagskib, hvor elever fra basisafdelingerne

Læs mere

DEN ÅBNE SKOLE 2016/17

DEN ÅBNE SKOLE 2016/17 DEN ÅBNE SKOLE 2016/17 FOTO - MEDIEFAG Lær at fortælle en historie gennem et foto Et grundlæggende kursus i fototeknik med vægten lagt på praktiske øvelser. Du lærer at fotografere ved at tage en masse

Læs mere

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej Havepladsvej Linjer - Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2014 2015 Fællesskab Læring Velkommen til fremtidens skole blev skabt i august 2013 og består af 3 basisafdelinger med elever fra 0.-6. klasse og en

Læs mere

Valgfag for 7.-9. klasse

Valgfag for 7.-9. klasse Baggesenskolen Beskrivelse af skolens valgfag Valgfag for 7.-9. klasse Boldspil Event Engelsk Fashion, Art & Design Fransk Få dit 12-tal i matematik Hjemkundskab med fokus på sund kost og motion Outdoor

Læs mere

Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes 6.-10. klasse

Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes 6.-10. klasse Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes 6.-10. klasse følg gymnasiet på de sociale medier Invitation Silkeborg Gymnasium inviterer hermed grundskolerne til et samarbejde baseret på

Læs mere

STUDIERETNINGER. teknisk gymnasium TEKNISK GYMNASIUM - HTX. Chr. Richardtsvej Vordingborg Telefon

STUDIERETNINGER. teknisk gymnasium TEKNISK GYMNASIUM - HTX. Chr. Richardtsvej Vordingborg Telefon STUDIERETNINGER TEKNISK GYMNASIUM - HTX Chr. Richardtsvej 43 4760 Vordingborg Telefon 5578 8888 teknisk gymnasium 2 zbc.dk 3 GODE GRUNDE Jeg nyder at se mine elever udvikle sig både fagligt og menneskeligt,

Læs mere

12-13 ALBERTSLUND 10.-KLASSESKOLE SKOLEÅRET ELEMENT

12-13 ALBERTSLUND 10.-KLASSESKOLE SKOLEÅRET ELEMENT ELEMENT SKOLEÅRET 12-13 ALBERTSLUND 10.-KLASSESKOLE Hvorfor vælge Det 10. Element? Det 10. Element er starten på din ungdomsuddannelse: - du bliver mere afklaret om din fremtid - du styrkes fagligt og

Læs mere

TEKNOLOGI OG INNOVATION I RØDOVRES SKOLER - Hvad betyder det for dit barn?

TEKNOLOGI OG INNOVATION I RØDOVRES SKOLER - Hvad betyder det for dit barn? TEKNOLOGI OG INNOVATION I RØDOVRES SKOLER - Hvad betyder det for dit barn? INDHOLD 3 Forord 5 Ambitioner 7 Hvordan kommer dit barns skolegang til at se ud med Teknologi og Innovation? 9 Teknologi og Innovation

Læs mere

HHX & HTX. meningsfuld uddannelse

HHX & HTX. meningsfuld uddannelse HHX & HTX meningsfuld uddannelse studieretning på hhx (internationalt orienteret) international sprog [fremmedsprog a, afsætningsøkonomi a og kulturforståelse b] sprog og økonomi - et sikkert valg har

Læs mere

KOM OG MØD OS. - sjove og udfordrende aktiviteter på Herning Gymnasium. God at blive klog på

KOM OG MØD OS. - sjove og udfordrende aktiviteter på Herning Gymnasium. God at blive klog på KOM OG MØD OS - sjove og udfordrende aktiviteter på Herning Gymnasium God at blive klog på HOP IND PÅ STX - og bliv et par dage eller flere... Science Battle 3 Verdenssprogdag 6 Gymnasiematematik 7 Krop

Læs mere

Vi glæder os til at se dig!

Vi glæder os til at se dig! Vi glæder os til at se dig! IKAST - BRANDE UNGDOMSCENTER IUC - 10. KLASSE Kongevejen 61, 7430 Ikast ikast.ungdomscenter@skolekom.dk Tlf. 9960 4630 www.iuc.dk DE 6 FYRTÅRNE Fællesskab Vi er meget optaget

Læs mere

Valgfag. Fjerritslev Skole. Valgfagskatalog 8. og 9. klasse 2017/2018. Udskolingsafdelingen Fjerritslev Skole. Drama. Idræt. E-sport.

Valgfag. Fjerritslev Skole. Valgfagskatalog 8. og 9. klasse 2017/2018. Udskolingsafdelingen Fjerritslev Skole. Drama. Idræt. E-sport. Valgfagskatalog 8. og 9. klasse 2017/2018 Drama E-sport Idræt Nak og æd Valgfag Madkundskab LEGO Mindstorm Adventure Billedkunst TV- og filmproduktion Valgfagsønskeseddel for skoleåret 2017/2018 8. og

Læs mere

10. klasse er et valgfrit skoleår

10. klasse er et valgfrit skoleår Afklaring Jeg ved ikke, hvilken ungdomsuddannelse jeg skal vælge Personlig udvikling Jeg skal blive mere moden 10. klasse er et valgfrit skoleår Personlig udfordring Jeg vil sige noget mere og være mere

Læs mere

Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi?

Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi? Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi? VSON: DYBDE, BEVÆGELSE & BREDDE Hummeltofteskolen er et aktivt fællesskab, hvor elever, lærere, pædagoger og forældre bringer viden, kompetencer og relationer i

Læs mere

Find din vej. Brobygning. Himmerland Brobygningstilbud til dig der går på efterskole. Oplev livet på et gymnasium. Prøv en erhvervsuddannelse

Find din vej. Brobygning. Himmerland Brobygningstilbud til dig der går på efterskole. Oplev livet på et gymnasium. Prøv en erhvervsuddannelse Find din vej Brobygning Himmerland 2018 Brobygningstilbud til dig der går på efterskole Oplev livet på et gymnasium Prøv en erhvervsuddannelse Find din vej - Brobygning // 1 Indhold Mad og sundhed side

Læs mere

For dig der vil tænke VÆLG 10. KLASSE PÅ HERNINGSHOLM

For dig der vil tænke VÆLG 10. KLASSE PÅ HERNINGSHOLM For dig der vil tænke VÆLG 10. KLASSE PÅ HERNINGSHOLM 10. klasse på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier For dig der vil have et år til at blive afklaret med valget af ungdomsuddannelse, hvad enten du

Læs mere

Gåsetårnskolen. Oprettes linjen i skoleåret 2015/16? Hvor mange elever er tilmeldt linjen? Evt. øvrige bemærkninger fra skolen! elever!

Gåsetårnskolen. Oprettes linjen i skoleåret 2015/16? Hvor mange elever er tilmeldt linjen? Evt. øvrige bemærkninger fra skolen! elever! Gåsetårnskolen Krop og bevægelse Vil du vide mere om kroppen og dens funktioner? På linjen arbejder eleverne med at øge deres viden om kroppen og dens funktioner, med fokus på at vi bruger denne viden

Læs mere

Grundforløb til en erhvervsuddannelse. Undervisning på 10. klasses niveau. - kombinationen gør det smartere!

Grundforløb til en erhvervsuddannelse. Undervisning på 10. klasses niveau. - kombinationen gør det smartere! Grundforløb til en erhvervsuddannelse på 10. klasses niveau - kombinationen gør det smartere! Sådan kan et ugeskema se ud: på 10. klasses niveau De obligatoriske fag kombineres med valgfagene: Hvorfor

Læs mere

1 10. klasse på Haderslev Realskole

1 10. klasse på Haderslev Realskole 10. klasse på Haderslev Realskole Ønsker du et 10. klasses skoleår for at styrke det faglige, blive modnet samt få lidt anderledes oplevelser via et sporfag så er Haderslev Realskole noget for dig. Vi

Læs mere

Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes klasse

Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes klasse Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes 6.-10. klasse Følg gymnasiet på de sociale medier Invitation Silkeborg Gymnasium inviterer hermed grundskolerne til et samarbejde baseret på

Læs mere

Ta dine VALGFAG i Ungdomsskolen

Ta dine VALGFAG i Ungdomsskolen Tilmelding til Valgfag 2014/15 Dit navn Din skoles navn Dit klassetrin 1. valgfag 2. valgfag Husk: Din tilmelding skal afleveres på skolens kontor, eller tilmeld dig på www.fusweb.dk 2014 UNGDOMSSKOLEN

Læs mere

GILBJERGSKOLEN SCIENCE KROP & SUNDHED KULTUR & SAMFUND INTERNATIONAL DESIGN & PERFORMANCE. Linjer 2013/14

GILBJERGSKOLEN SCIENCE KROP & SUNDHED KULTUR & SAMFUND INTERNATIONAL DESIGN & PERFORMANCE. Linjer 2013/14 GILBJERGSKOLEN SCIENCE KROP & SUNDHED KULTUR & SAMFUND INTERNATIONAL DESIGN & PERFORMANCE Linjer 2013/14 foto VEL KOM MEN Velkommen til et nyt skoleår hvor vi går nye veje sammen. Fra skoleåret 13/14 organiserer

Læs mere

Linjer / valgfag på Skåde Skole

Linjer / valgfag på Skåde Skole Linjer / valgfag på Skåde Skole GENERELT Skåde Skole tilbyder fire linjer for elever i kommende 7., 8. og 9. klasse. Linjerne fortsætter i det resten af skoleforløbet. Eleverne skal vælge mellem: International

Læs mere

Programmering i folkeskolen

Programmering i folkeskolen Programmering i folkeskolen Danmark har et mål om at være et af verdens førende it-samfund, men virkeligheden er desværre en anden. Kun ganske få unge mennesker har en tilstrækkelig indsigt i den måde,

Læs mere

Invitation til Kloge Hænder: Bliv EUX elev for en dag!

Invitation til Kloge Hænder: Bliv EUX elev for en dag! Invitation til Kloge Hænder: Bliv EUX elev for en dag! KOM OG BLIV EUX-ELEV FOR EN DAG, NÅR MERCANTEC OG JET-NET INVITERER TIL KLOGE HÆNDER DEN 5. APRIL 2017. HER FÅR DU CHANCEN FOR AT SE, HVAD DET VIL

Læs mere

BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR 2017

BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR 2017 BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR 2017 BILLED SKOLEN Velkommen! Her i folderen kan du læse holdbeskrivelser, finde ud af hvilke hold du vil gå på og tilmelde dig. Billedskolen er for dig, der brænder for at arbejde

Læs mere

Om erhvervsskolers arbejde med fremtidens kompetencebehov

Om erhvervsskolers arbejde med fremtidens kompetencebehov DANSKE ERHVERVSSKOLER KORT OG GODTOG -GYMNASIER DANSKE ERHVERVSSKOLER OG -GYMNASIER DANSKE ERHVERVSSKOLER OG -GYMNASIER KORT OG GODT Om erhvervsskolers arbejde med fremtidens kompetencebehov 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

STEP 10. Det første skridt på vejen LEARNMARK.DK/STEP10

STEP 10. Det første skridt på vejen LEARNMARK.DK/STEP10 STEP 10 Det første skridt på vejen LEARNMARK.DK/STEP10 På Step 10 kan du udvikle dig personligt og fagligt i et fedt ungdomsmiljø. STEP 10 Begynd din ungdomsuddannelse i 10. klasse på Step 10. Du bliver

Læs mere

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Undervisningsbeskrivelse for Fag, Design & Produktion 5.+6. semester 2012 2013 Styring og elektronik. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 19-06-2013 Institution Uddannelse

Læs mere

Bygaden Linjevalg 2018/19

Bygaden Linjevalg 2018/19 Bygaden Linjevalg 2018/19 Innovation og design Idræt International - Global Forord Af Kurt Simonsen Afdelingsskoleleder Bygaden Velkommen til Bygaden en udskoling med fokus på læring og fællesskab. Fredericia

Læs mere

Mariagerfjord 10. klassecenter Kirketoften 5, Hobro

Mariagerfjord 10. klassecenter Kirketoften 5, Hobro Mariagerfjord 10. klassecenter Kirketoften 5, Hobro Mariagerfjord 10. klassecenter Kirketoften 5, Hobro Efterskolen uden senge 10. klasse er ikke afslutning på folkeskolen, men et skridt ind i ungdomsuddannelserne

Læs mere

Forsøget har fået navnet Hel Intro

Forsøget har fået navnet Hel Intro I forbindelse med forsøgsprojektet Nye veje i vejledning og fastholdelse udbyder UU-Djursland nu for 2. år i træk i samarbejde med ungdomsuddannelserne i Grenaa et anderledes introduktionsforløb for 8.

Læs mere

Det Tekniske Gymnasium

Det Tekniske Gymnasium Bliv godt rustet til både erhvervslivet og en videregående uddannelse på det innovative gymnasium: Det Tekniske Det Tekniske Det Tekniske er opbygget på samme måde som det almene gymnasium og handelsgymnasiet.

Læs mere

VELKOMMEN. Helhedsorienteret undervisning på grundforløbets anden del

VELKOMMEN. Helhedsorienteret undervisning på grundforløbets anden del VELKOMMEN Helhedsorienteret undervisning på grundforløbets anden del Program Varighed: 1 time Kl. 12:45 Kl. 13:05 Kl. 13:30 Kl. 13:45 Oplæg om helhedsorienteret undervisning på grundforløbets anden del

Læs mere

Valgfagsfolder skoleåret 18/19

Valgfagsfolder skoleåret 18/19 Kære elever og forældre på 7. årg. I det kommende skoleår 18/19 skal der vælges Temafag. Der er udarbejdet en liste over de forskellige tilbud. Nogle af tilbuddene er sammen med 8. og 9. årg. (se info

Læs mere

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016 VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016 Rødovre Skole HENDRIKSHOLM SKOLE Valgfag i Ungdomsskolen Alle, der går i 7., 8. og 9. kl., skal ifølge folkeskolereformen have et obligatorisk valgfag. Folkeskolerne

Læs mere

HTX. Tættere på virkeligheden

HTX. Tættere på virkeligheden TEKNISK GYMNASIUM HTX Tættere på virkeligheden Unikt studiemiljø Tættere på hinanden $ Velkommen til HTX I denne brochure kan du læse om HTX Lillebælt og den studentereksamen, du kan tage hos os. At uddanne

Læs mere

Undervisningstilbud til klasser. Herlev Gymnasium & HF

Undervisningstilbud til klasser. Herlev Gymnasium & HF Undervisningstilbud til 7.-10. klasser Herlev Gymnasium & HF Praktisk info Hvor: På Herlev Gymnasium & HF. Varighed: En hel skoledag fra 9-14 eller efter aftale. Tilmeldingsfrist: To måneder før den ønskede

Læs mere

Projekt katalog Skemaperiode 2 2014-2015

Projekt katalog Skemaperiode 2 2014-2015 Projekt EUC nord Automekaniker, for dig der vil vide mere om autobranchen og dens muligheder I uddannelsesprojektet på EUC-Nord, kommer du til at beskæftige dig med. Teori og praksis i skøn forening -

Læs mere

Hel Intro. UU Djursland samarbejder med ungdomsuddannelserne i Grenaa om et anderledes introduktionsforløb for 8. klasse i skoleåret 2012/2013.

Hel Intro. UU Djursland samarbejder med ungdomsuddannelserne i Grenaa om et anderledes introduktionsforløb for 8. klasse i skoleåret 2012/2013. Hel Intro UU Djursland samarbejder med ungdomsuddannelserne i Grenaa om et anderledes introduktionsforløb for 8. klasse i skoleåret 2012/2013. Hvem deltager: Ungdomsuddannelserne: Grenaa Gymnasium Handelsgymnasium

Læs mere

BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR/SOMMER 2016

BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR/SOMMER 2016 BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR/SOMMER 2016 BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i foråret 2016 en fritidsundervisning, hvor begreber som design, illustration og animation nu bliver en del af flere fritidshold.

Læs mere

Workshop 1: Elektronisk tegning, programmering og 3D-print

Workshop 1: Elektronisk tegning, programmering og 3D-print Workshop 1: Elektronisk tegning, programmering og 3D-print MetalCraft Max 15 personer Har du nogensinde ønsket, at du kan få præcis det, du har lyst til, bare ved at trykke på en knap? Det kan du nu! Ok,

Læs mere

Brobygningskurser på Erhvervsskolen Nordsjælland. Brobygning kontakt Koordinator: Fagretning Formål Indhold Tid, sted, transport og info

Brobygningskurser på Erhvervsskolen Nordsjælland. Brobygning kontakt Koordinator: Fagretning Formål Indhold Tid, sted, transport og info skurser på Fagretningen Benzin og spænding Auto Vi giver dig kendskab til indhold og opbygning af de faglige og teoretiske områder inden for fagretningen. I løbet af ugen vil du lære om nogle af de opgaver

Læs mere

10. klasse er din vej fra folkeskolen til den rigtige ungdomsuddannelse for dig!

10. klasse er din vej fra folkeskolen til den rigtige ungdomsuddannelse for dig! 10. klasse er din vej fra folkeskolen til den rigtige ungdomsuddannelse for dig! # HVORFOR? Der kan være mange årsager til at gå i 10. klasse, før man vælger sin videre uddannelse. Det man for eksempel

Læs mere

FAGRETNINGER ERHVERVSUDDANNELSERNE. Erhvervsskolen Nordsjælland. Esnord.dk. for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10.

FAGRETNINGER ERHVERVSUDDANNELSERNE. Erhvervsskolen Nordsjælland. Esnord.dk. for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10. Etablering og udvikling Erhvervsskolen Nordsjælland FAGRETNINGER PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10. klasse Esnord.dk Erhvervsskolen Nordsjælland EUD EUX HHX

Læs mere

Linjeklasser

Linjeklasser Linjeklasser 2017-2018 Motivation Faglig fordybelse Fællesskab På Sunds-Ilskov Skole har vi linjeklasserne: Innovation og design International sprog og kultur Medier, kommunikation og samfund I linjeklasserne

Læs mere

Tag jeres elever med til sjove oplevelser på vores skole

Tag jeres elever med til sjove oplevelser på vores skole Oplev Mercantec! Tilbud til vejledere og undervisere på folkeskolerne i Viborg Kommune Tag jeres elever med til sjove oplevelser på vores skole - kom og prøv at arbejde i de praktiske værksteder, eller

Læs mere

De femårige gymnasieforløb. i Gentofte Kommune

De femårige gymnasieforløb. i Gentofte Kommune De femårige gymnasieforløb i Gentofte Kommune GENTOFTE KOMMUNE 2015 Forord I Gentofte Kommune er vi ambitiøse. Det er derfor med stor glæde, at vi sender tilbuddet om det femårige gymnasieforløb ud til

Læs mere

Test dit talent! Ungdomsuddannelserne i Viborg Kommune har lavet 7 stærke talentforløb til dig, der gerne vil dyrke dit talent på højt niveau.

Test dit talent! Ungdomsuddannelserne i Viborg Kommune har lavet 7 stærke talentforløb til dig, der gerne vil dyrke dit talent på højt niveau. Test dit ta ent! Test dit talent! Ungdomsuddannelserne i Viborg Kommune har lavet 7 stærke talentforløb til dig, der gerne vil dyrke dit talent på højt niveau. Skal du i 8. eller 9. klasse til næste år,

Læs mere

Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes 6.-10. klasse

Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes 6.-10. klasse Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes 6.-10. klasse Invitation Silkeborg Gymnasium inviterer hermed grundskolerne til et samarbejde baseret på gode erfaringer fra en række skolebesøg,

Læs mere

INTROKURSUS i 8. klasse

INTROKURSUS i 8. klasse INTROKURSUS i 8. klasse Ta' et kig på skolens fysiske miljø Oplev undervisningen og de opgaver eleverne arbejder med Kom tæt på virkeligheden og mærk dagligdagen på skolen Se værksteder Hør om videreuddannelses

Læs mere

TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015. eucnord.dk

TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015. eucnord.dk TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015 eucnord.dk Velkommen til HTX Hjørring Studieforberedelse og almendannelse Teknisk Gymnasium tilbyder et fællesskab, hvor aktiviteterne

Læs mere

EUD10. En del af Randers Kommunes 10. klasses tilbud. Erhverv og Sundhed

EUD10. En del af Randers Kommunes 10. klasses tilbud. Erhverv og Sundhed En helt ny slags 10. klasse EUD10 En del af Randers Kommunes 10. klasses tilbud Erhverv og Sundhed Her kan du forberede dig på en erhvervsuddannelse - som håndværker, som ansat i butik eller kontor, som

Læs mere

Valgfag til talenter. Har du spørgsmål, kan du kontakte Kurt Vestergaard fra Viborg Ungdomsskole på kuv@viborg.dk

Valgfag til talenter. Har du spørgsmål, kan du kontakte Kurt Vestergaard fra Viborg Ungdomsskole på kuv@viborg.dk Valgfag til talenter Skal du i 8. eller 9. klasse til næste år? Har du talent og viljen til at yde en ekstra indsats? Har du kloge hænder eller et klogt hoved, og er du særligt dygtig i et fag? Så har

Læs mere

Spændende HHX-dage. Et tilbud om inspirerende undervisning til klasse. Gratis tilbud om undervisning

Spændende HHX-dage. Et tilbud om inspirerende undervisning til klasse. Gratis tilbud om undervisning Spændende HHX-dage Et tilbud om inspirerende undervisning til 7. 9. klasse Gratis tilbud om undervisning Det Blå Gymnasium Tønder tilbyder vælg mellem 7 forskellige undervisningsdage for 7. 9. klassetrin

Læs mere

Velkommen til AG Master Class 2015 Sprog & Naturvidenskab. din fremtid starter her

Velkommen til AG Master Class 2015 Sprog & Naturvidenskab. din fremtid starter her Velkommen til AG Master Class 2015 Sprog & Naturvidenskab din fremtid starter her Kære elev i folkeskolen AG Master Class er for dig, der er dygtig, ambitiøs og har en særlig interesse for at lære mere

Læs mere

10. KLASSE. begyndelsen på noget nyt. 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring

10. KLASSE. begyndelsen på noget nyt. 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring 10. KLASSE begyndelsen på noget nyt 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring KÆRE FORÆLDER Rigtig mange har svært ved at træffe et valg om, hvad de vil i så ung en alder. Med 10. klasse får de unge et

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014 SÅDAN DELTAGER DU I IDÉKONKURRENCEN OG DA VINCI UNGDOMSUDDANNELSERNE DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende, danske og udenlandske,

Læs mere

Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge? Et akademisk bredt talentprogram med aktiviteter, der handler om både humaniora, business, teknik samt

Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge? Et akademisk bredt talentprogram med aktiviteter, der handler om både humaniora, business, teknik samt Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge? Et akademisk bredt talentprogram med aktiviteter, der handler om både humaniora, business, teknik samt natur-, sund- og samfundsvidenskab. Eksklusive workshops,

Læs mere

INFORMATIONSMØDE STEP 10. Onsdag den 18. januar 2017

INFORMATIONSMØDE STEP 10. Onsdag den 18. januar 2017 INFORMATIONSMØDE STEP 10 Onsdag den 18. januar 2017 Dagsorden 1. Politiske proces omkring udliciteringen 2. Formålet med 10.klasse generelt 3. Fælles for profilerne på Step 10 4. Profiler på Step 10 5.

Læs mere

SKOLERNE I SNEKKERSTEN

SKOLERNE I SNEKKERSTEN udskoling SKOLERNE I SNEKKERSTEN GLOBAL MEDIE SCIENCE TIDSPLAN FOR VALG AF LINJER 2018-2019 18/1 Informationsfolder udleveres til elever/ forældre i 6. klasse samt kan findes på skolens hjemmeside. 18/1

Læs mere

Jobsnuseren 2014-2015. - et kursus for 7. klasser i Gladsaxe Kommune. GXU, Ungdomsskolen

Jobsnuseren 2014-2015. - et kursus for 7. klasser i Gladsaxe Kommune. GXU, Ungdomsskolen Jobsnuseren - et kursus for 7. klasser i Gladsaxe Kommune 2014-2015 GXU, Ungdomsskolen Velkommen til Hvad er Jobsnuseren? Som en del af din uddannelsesvejledning kan du, sammen med dine klassekammerater,

Læs mere

Målet med at oprette en profil eller faglige linjer kan tage afsæt i flere ønsker:

Målet med at oprette en profil eller faglige linjer kan tage afsæt i flere ønsker: Indledning At oprette en profil eller faglige linjer betyder, at ledelsen og skolebestyrelsen skal beslutte, hvilke faglige og værdimæssige prioriteringer man ønsker på skolen. Profiler og faglige linjer

Læs mere

For dig der vil tænke

For dig der vil tænke For dig der vil tænke VÆLG 10. KLASSE PÅ HERNINGSHOLM FRA 2019 10. klasse på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier For dig der vil have et år til at blive afklaret med valget af ungdomsuddannelse, hvad

Læs mere

boernekultur.vejle.dk FOR, MED OG AF EN PALET AF BØRNEKULTUR

boernekultur.vejle.dk FOR, MED OG AF EN PALET AF BØRNEKULTUR FOR, MED boernekultur.vejle.dk OG AF EN PALET AF BØRNEKULTUR FORORD Bliv et af de topmotiverede mandskaber, som skal dyste i kaproning over en distance på ca. 300m på Vejle Visionen for Børnekulturen er

Læs mere

Årsplan for Natur/teknologi 3.klasse 2019/20

Årsplan for Natur/teknologi 3.klasse 2019/20 Fagformål Stk. 1. Eleverne skal i faget natur/teknologi udvikle naturfaglige kompetencer og dermed opnå indblik i, hvordan naturfag bidrager til vores forståelse af verden. Eleverne skal i natur/teknologi

Læs mere

HTX Game Design. Ved Søren Buus Nowak Uddannelseschef HTX Ringsted

HTX Game Design. Ved Søren Buus Nowak Uddannelseschef HTX Ringsted HTX Game Design Ved Søren Buus Nowak Uddannelseschef HTX Ringsted Hvorfor vælge HTX på ZBC i Ringsted? Et teknisk gymnasium i rivende udvikling Vi er vokset meget i det sidste års tid. Det har gjort, at

Læs mere

Brønderslev Gymnasium og HF. Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF

Brønderslev Gymnasium og HF. Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF Brønderslev Gymnasium og Islands Allé 20 Tlf.: 98 822 722 9700 Brønderslev post@brslev-gym.dk Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og På Brønderslev Gymnasium og er uddannelse aldrig en hyldevare.

Læs mere

10. klasse Dragør Kommune. [Skriv titlen på dokumentet] Introaften den 23. januar 2018 kl. 17

10. klasse Dragør Kommune. [Skriv titlen på dokumentet] Introaften den 23. januar 2018 kl. 17 10. klasse 2018-19 Dragør Kommune [Skriv titlen på dokumentet] Introaften den 23. januar 2018 kl. 17 Til dig og dine forældre 9. klasse og hva så? Du er snart færdig med 9. klasse og står nu over for at

Læs mere

SKurser. kolebaserede

SKurser. kolebaserede SKurser kolebaserede IKV s SKOLEBASEREDE KURSUSUDBUD 2018-19 IKV udbyder 4 centrale kurser omkring Reform 17 og tilpasset de lokale skoleforhold: Desuden udbydes kurserne Lær at tænke ved at tale og IT-didaktik

Læs mere

H.C. ANDERSEN FESTIVALS

H.C. ANDERSEN FESTIVALS Inspireret af: Kære lærere! H.C. Andersen Festivals inviterer jeres 3.-6. klasser til Building Games, hvor leg og læring forenes i en inspirerende konkurrence. Her får eleverne muligheden for at være kreative

Læs mere

LEGO Education WeDo. Fremtiden tilhører de kreative ROBOTTER OG IT PROBLEMLØSNING KREATIVITET SAMARBEJDE

LEGO Education WeDo. Fremtiden tilhører de kreative ROBOTTER OG IT PROBLEMLØSNING KREATIVITET SAMARBEJDE LEGO Education WeDo Fremtiden tilhører de kreative ROBOTTER OG IT PROBLEMLØSNING KREATIVITET SAMARBEJDE Aktiv læring Aktiv læring Forestil dig et læringsmiljø, som udfordrer dine elever til at eksperimentere,

Læs mere

Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14

Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14 Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14 Htx kort og kontant Htx er en af de tre muligheder, du har for at tage en studentereksamen. De to andre hedder hhx og stx. Htx giver adgang til alle videregående uddannelser

Læs mere

HEDEGÅRDSSKOLEN LINJER 2017

HEDEGÅRDSSKOLEN LINJER 2017 HEDEGÅRDSSKOLEN LINJER 2017 Sport, Mad & Natur Innovation & Handel International & Kommunikation Velkommen 7. årgang! Lærerne i udskolingen glæder sig til at byde dig velkommen på kommende 7. årgang. Du

Læs mere

Formålet er at skabe et godt samarbejde med en række folkeskoler omkring overgangen til ungdomsuddannelse. Samarbejdet skal

Formålet er at skabe et godt samarbejde med en række folkeskoler omkring overgangen til ungdomsuddannelse. Samarbejdet skal Talent- og brobygningsarbejdet 2013-2014 (funktionsbeskrivelse) Projektets formål Formålet er at skabe et godt samarbejde med en række folkeskoler omkring overgangen til ungdomsuddannelse. Samarbejdet

Læs mere

For dig, der vil mere med din 10. klasse...

For dig, der vil mere med din 10. klasse... 10. klasse JONATHAN JAIME PETERSEN, 10. KLASSE EUX: Jeg har valgt 10. klasse EUX, fordi jeg synes det er spændende med nye fag som iværksætteri, og online markedsføring. Jeg er rigtig glad for at have

Læs mere

Fra elev til student 2010

Fra elev til student 2010 Fra elev til student 2010 Optagelse Når du har afsluttet 9. eller 10. klasse, har du krav på at blive optaget i gymnasiet, hvis du l har udarbejdet en uddannelsesplan l har søgt om optagelse i umiddelbar

Læs mere

UU vejleder på besøg

UU vejleder på besøg UU vejleder på besøg Tidsforbrug 2 lektioner - forslag Check in ca. 10 minutter (Computere, netværk, intro) Oplæg fra UU vejleder 1. del ca 20 minutter Hands on på ug.dk søgefunktion / uddannelsesvælgeren

Læs mere

18/19.

18/19. 18/19 www.tieren.dk 10. KLASSE CENTER SKIVE ER IKKE BARE EN ALMINDELIG 10. KLASSE Velkommen til 10. Klasse Center Skive. Her kan du frit vælge, hvad du vil fokusere på i løbet af året - vi har projektforløb

Læs mere

Det bedste ved erhvervsuddannelsen er, at man arbejder med sin passion fra dag ét. Andreas Poulsen

Det bedste ved erhvervsuddannelsen er, at man arbejder med sin passion fra dag ét. Andreas Poulsen DIN VEJ TIL EUD Det bedste ved erhvervsuddannelsen er, at man arbejder med sin passion fra dag ét Andreas Poulsen GF.1 DIN VEJ TIL ALLE ERHVERVSUDDANNELSER Gf1. er for dig, der er interesseret i en erhvervsuddannelse.

Læs mere

Ikke alle elever vil kunne få deres første prioritet og det er ikke givet, at alle fag oprettes.

Ikke alle elever vil kunne få deres første prioritet og det er ikke givet, at alle fag oprettes. Valgfag på SIM Nu er det tid at vælge, hvilket valgfag du ønsker næste skoleår. Læs de næste par sider godt igennem og vælg så mindst 3 fag, som du skriver på tilmeldingen på sidste side i prioriteret

Læs mere

TØNDER 10. Helt nye 10. klasses-retninger Helt ny undervisningsstruktur Vi gør dig klar til uddannelse 2017/18

TØNDER 10. Helt nye 10. klasses-retninger Helt ny undervisningsstruktur Vi gør dig klar til uddannelse 2017/18 TØNDER 10 Helt nye 10. klasses-retninger Helt ny undervisningsstruktur Vi gør dig klar til uddannelse 2017/18 På Campus Tønder skabes et spændende uddannelsesmiljø for unge. Her er et levende og inspirerende

Læs mere

18/19.

18/19. 18/19 www.tieren.dk 10. KLASSE CENTER SKIVE ER IKKE BARE EN ALMINDELIG 10. KLASSE Velkommen til 10. Klasse Center Skive. Her kan du frit vælge, hvad du vil fokusere på i løbet af året - vi har projektforløb

Læs mere

Tonede linjer. Hjerting Skole - 8. og 9. årgang

Tonede linjer. Hjerting Skole - 8. og 9. årgang Tonede linjer Hjerting Skole - 8. og 9. årgang 1 Tonede linjer 8. og 9. årgang SÅDAN GØR DU! I kataloget finder du de 7 toninger, som Hjerting skole udbyder for 8. og 9. årgang i skoleåret 2018/19. - Du

Læs mere

Valgfag for 7.-9. klasse

Valgfag for 7.-9. klasse Baggesenskolen Beskrivelse af skolens valgfag Valgfag for 7.-9. klasse Event Engelsk Fashion, Art & Design Få dit 12-tal i matematik Hjemkundskab med fokus på sund kost og motion Musical Outdoor fokus

Læs mere