REALSKOLENS SOMMERHILSEN v. Helle Martensen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REALSKOLENS SOMMERHILSEN v. Helle Martensen"

Transkript

1 REALSKOLENS SOMMERHILSEN v. Helle Martensen Nu er det snart sommerferie Når eleverne fra 0.-8.klasse samt førskoleklasserne på fredag kl i Teatersalen slutter skoleåret med at synge Ferie, ferie, ferie! Slap nu af, du har fri, og syng en glad melodi. Op mod solen ler vi; den vil skinne til ferien er forbi, så ved alle børn og glæder sig helt sikkert til, at de - i de næste 46 dage - ikke skal lave lektier, de kan sove lidt længere, måske må de være lidt længere oppe om aftenen, de får måske oven i købet mulighed for at se lidt mere til mor, far og evt. søskende. Nogle skal ud at rejse, nogle skal på ferie hos bedsteforældre, nogle skal i FO, nogle skal i sommerhus, nogle skal være hjemme og være sammen med kammerater osv. osv.

2 Vigtigst af alt er, at alle børn får mulighed for at slappe af og forhåbentlig slappe af på deres måde. De har brug for dette, for de har brug for at samle energi til det næste skoleår 2012/13. For meget nyt skal læres også næste år. Måske nye fag, ny læring i de enkelte fag, nye metoder, nye omgivelser, nye kammerater, nye lærere og/eller pædagoger, nye regler, nye aktiviteter mv. Første skoledag efter ferien Alt det nye begynder helt sikkert fra onsdag den 15.august, hvor Realskolen har sin første skoledag for alle klasse fra kl (FO har åben allerede fra mandag den 30.juli kl ). Denne første dag i alle tre timer har klasserne deres klasselærer og fra 0.-3.klasse også deres primærpædagog fra FO. Vi mødes alle i skolegården senest kl. 10 denne dag. Klasselæreren står med et klasseskilt og dér samles den enkelte klasse med evt. forældre. Flaget hejses og vi byder hinanden og det nye skoleår velkommen. Derefter går eleverne med deres klasselærer til undervisning frem til kl. 13. Alle elever skal denne dag medbringe: Skoletaske med penalhus. Bærbar ipad/pc fra 4.klasse. Madpakke/drikkevarer. Mens eleverne undervises, er der i Teatersalen et underholdende indslag for forældrene, værksteder i Realskolens ind- og udkrydsningssystem i FO samt et kort follow-up-kursus i forældreintra og efterfølgende en enestående mulighed for, at forældrene klassevis laver en børne-/forældre-trivselskalender for det næste skoleår med udgangspunkt i forældrenes medansvar for at skabe de bedste trivselsmæssige rammer for egne børn på Realskolen; imens byder vi på lidt kaffe/te og brød undervejs. Næste dag, torsdag den 16.august, er det almindelig skoledag for alle ifølge det udleverede skema. Men inden vi når dertil, er der en række praktiske informationer, bl.a. vedr. de sidste skoledage og også vedr. næste skoleår.

3 Praktiske oplysninger Inden sommerferien Bogaflevering senest torsdag den 28. juni kl. 10 for 0.-8.kl. Biblioteket er beredt, kan I tro. Realskolens to bibliotekarer, Hanne Mikkelsen og Jeanette Nielsen, er i fuldt sving med at tjekke, om alle elever i disse dage har afleveret deres bøger og hjælper gerne med at fortælle, hvorvidt en elev endnu mangler at få afleveret. Sidste frist for aflevering af bøger (både taskebøger, bøger udlånt fra Amtscentralen/CFU, bøger fra biblioteket, andre bøger eller materiale) er altså på torsdag. Forældrene må meget gerne hjælpe deres børn med at samle bøgerne sammen også selv om de går i 8.klasse (blot en erfaring vi har!), tage bogbind af og viske evt. små blyantssteger ud. Fredag den 29.juni kl. 12 gøres op, hvilke bøger/hvilket materiale der ikke er afleveret og en regning på bogen/materialet sendes til lånerens/elevens forældre med krav om erstatning. Forinden er eleven blevet informeret om den manglende aflevering. For klasse er sidste frist tirsdag den 26.juni kl. 14. På dimissionsaftenen (dagen efter) vil der ved opslag blive informeret om manglende afleveringer. Er bøgerne stadigvæk ikke afleveret torsdag kl. 10, vil der som til de andre blive udsendt krav om erstatning. Desværre ser vi os nødsaget til at indskærpe vore krav om aflevering af Realskolens materialer og dermed også vore krav om erstatning. De penge, vi mister ved manglende aflevering, bliver jo taget fra et andet godt tilbud på skolen. Øv. Dimission onsdag den 27.juni Denne onsdag ønsker Realskolen til lykke til alle elever i 9. og 10.klasse med veloverståede prøver. Dimissionen foregår i Teatersalen fra kl Tilmelding nødvendigt.

4 Garderoberum 0.-4.kl. Senest torsdag den 28.juni kl. 10 bedes alle forældre hjælpe til med at tømme eget barns garderoberum på gangen - fra 0.-4.klasse. Lægge det i en pose med tydeligt navn og klasse på, hvis det skal bruges i løbet af sommerferien i FO. Dermed får vi mulighed for i løbet af sommerferien at gøre rummene parate til næste skoleår; 4.klassernes garderoberum nedtages for at gøre plads til lockers dér. Glemt tøj. Fra mandag den 02.juli kl. 12 til og med fredag den 06.juli kl. 12 fremlægges glemt tøj fra skoleåret 2011/12 i Teatersalen; herefter vil det blive lagt i poser til gennemsyn i de første dage af det nye skoleår og derefter afleveres det resterende til hjælpeorganisation. Klasselærerdag torsdag den 28.juni kl for 0.-8.klasse. Alle møder denne dag senest kl i deres nuværende klasselokale og frem til kl. 10 er der fælles oprydning i klassen, de sidste bøger afleveres på biblioteket, rum til garderobe ryddes, lockers tømmes, nøgler afleveres og der pakkes i kasser mv. Herefter er der klassehygge frem til kl. 14. Også i år vælger vi på Realskolen, at disse fire timer foregår inden for Holbæk uanset klassetrin. Formålet med denne dag er, at klassen foretager sig noget hyggeligt og socialt sammen uden alt for mange omkostninger og inden for en radius, så vi denne samme dag netop kan nå ovennævnte oprydning, endelig bogaflevering, lokalebytning osv. Hvis den enkelte klasse med klasselærer ønsker en dag uden for Holbæk, så er der jo 200 skoledage at tage af næste skoleår. I øvrigt skriver klasselæreren særskilt ud om denne dag. Lokaleskifte. Af flere forskellige årsager har Realskolen valgt en større lokalemæssig rokade dette år i forhold til klasselokaler for 4.-9.klassetrin. Vi har vendt bøtten for bl.a. at tilgodese nogle praktisk pædagogiske forhold omkring kommende studietimer næste skoleår samt for det sociale fællesskab for de ældste klassetrin. Vi, der har arbejdet på Realskolen i mere end seks år, kan huske lokalebytning som et større puslespil, fordi lokalernes og derfor også klassernes størrelse var meget forskellige. Sådan er det heldigvis ikke mere, men vi har altså besluttet følgende: Kommende 4.ab flytter til 9.klasses hus. Kommende 5.ab flytter på 1.sal i Hovedbygningen i 8.klasses lokalerne.

5 Kommende 6.ab flytter til nuværende 4.ab i 3.fløj. Kommende 7.ab flytter til nuværende 5.ab i 3.fløj. Kommende 8.ab flytter til nuværende 6.ab i 3.fløj. Kommende 9.ab flytter til nuværende 7.ab i 3.fløj. For alle disse klassers vedkommende vil ledelse, klasselærere og EFOS og også meget gerne forældre i arbejdsweekenden gøre en særlig indsats for at optimere fælleslokalerne omkring disse klasselokaler, så de er alderssvarende. Lokalskift for de øvrige foregår som tidligere år. Skoleafslutning fredag den 29.juni kl Alle elever møder denne dag i skolen i deres nye klasselokale. Frem til kl. 10 er der klassehygge med kammerater og klasselærer. Derefter følges eleverne med klasselærer ad til Teatersalen, hvor den fælles skoleafslutning foregår. Tale, musik og sang, legater, gaver mv. er nogle af programpunkterne. Og kl synger vi Ferie, ferie, ferie og ønsker hinanden en rigtig god sommerferie. Skoledagen og skoleåret 2011/12 er dermed forbi. I sommerferien Administration. Fra mandag den 09.juli til og med fredag den 10.august er administrationen ved sekretærer helt lukket. Fra onsdag den 01.august er det muligt at træffe en ledelsesrepræsentant i administrationen mellem kl. 9 og 14. Telefonen vil blive aflyttet og mails vil blive besvaret så hurtigt som muligt. Fra mandag den 13.august er såvel administration som ledelse fuldtallig i tidsrummet kl FO. FO holder åbent fra mandag den 02.juli til og med 13.juli daglig fra kl til kl Kongsøre er fra tirsdag den 03.juli til og med torsdag den 05.juli. Fra mandag den 16.juli holder FO to ugers sommerferie, men er igen på benene mandag den 30.juli samme tid og samme sted. I øvrigt henvises til FO s generelle information til forældre. Hovedrengøring. I tre uger er der hovedrengøring på skolen; i år foregår det fra den 23.juli til og med 10.august. Også vinduerne får en ordentlig omgang.

6 Lige efter sommerferien Arbejdsweekend for forældre lørdag den 11. og søndag den 12.august fra kl. 09 til 14. OPRÅB TIL FORÆLDRE vi har brug for jeres hjælp. Selv om vi rydder op og gør hovedrent, så mangler vi rigtigt meget i år jeres hjælp til at gøre skolen helt klar til første skoledag. Fælles lokaler, klasselokaler, fælles arealer mv. har brug for rigtigt mange hænder denne weekend. Du er også meget velkommen til at hjælpe til mandag den 13. og tirsdag den 14.august, hvis det passer bedre ind i familiekalenderen. Bare mail til os. Der udsendes særlig indbydelse til denne arbejdsweekend også med mulighed for tilmelding. Befordring for elever. Forældre skal selv sørge for evt. bus- eller togkort til deres barn og således lægge ud herfor. Ansøgningsskema til dækning af udgifter hertil efter en ekstern fastlagt model kan rekvireres i administration eller via forældreintra i begyndelsen af det nye skoleår. Sidste frist for aflevering af ansøgning er den 31.august d.å. Først i slutningen af dette kalenderår modtager skolen det offentlige tilskud hertil og beløbet fordeles forholdsmæssigt blandt ansøgere og ud fra kilometerafstand med tilbagevirkende kraft. Bogregistrering, indbinding mv. De første dage af det nye skoleår skal bøger og andet udlån af undervisningsmateriale registreres digitalt. Eleven skal i samarbejde med faglæreren sørge herfor. Vigtigt ud over denne registrering er det imidlertid, at eleven skriver sit navn, klasse og årstal i bogen mv. Dette er forældrenes og elevens ansvar. Efter digital registrering og efter påskrevet navn mv. skal materialet bindes ind (hvis faglæreren kræver dette). Dette er for de yngste klassetrin udelukkende forældrenes ansvar for de ældste klassetrin er det også elevernes. Mandag den 10.september får Realskolen besøg af fire bogtrolde, der vil gå rundt i alle klasser for at tjekke registrering, navn i bøgerne samt indbinding. Hvis ikke alt er i orden, vil det pågældende barns forældre blive kontaktet af skolen. Vi vil godt passe på vore ting. Cykelparkering for forældre. Flere og flere forældre cykler med deres børn til skole og det er vi rigtigt glade for. Flere forældre har også anhænger på deres cykel så nu kniber det med pladsen osv. Lige når man kommer ind i skolegården er der til venstre en lille bygning (med bl.a. mælkerum); der opsættes cykelstativer i det nye skoleår udelukkende til forældrecykler og der vil også være plads til anhængere.

7 Medarbejdere parkerer deres cykler th. for indgangen til skolegården. Hundeparkering. Vi kan godt lide hunde på Realskolen og hvorfor ikke kombinere luftning af hund med f.eks. afhentning af barn? På muren til højre ved indgangen til skolegården er opsat en hundekrog. Lad hunden sidde der, mens barnet hentes. Mælkebestilling mv. Vi gør vores bedste for, at eleverne får de drikkevarer, som forældre har bestilt via Mælkefirma, men det kræver ved bestilling og betaling, at forældre udfylder nøjagtigt med navn, klasse med tal og bogstav, vare osv. Realskolen sørger for sortering af drikkevarerne efter lister fremsendt af det pågældende firma; har altså intet med registreringen at gøre. Ved mangel på levering bedes forældre i første omgang henvende sig til firmaet for at finde frem til årsagen hertil. Husk også at bestille i god tid før skoleårets start, hvis du vil sikre dit barn mælk eller lignende første skoledag. Skolefotografering. Datoer for skolefotografering er allerede fastlagt, nemlig onsdag den 22. til fredag den 24.august. Hvilken dag den enkelte klasse skal fotograferes, vides ikke endnu, men forældre via klasselærer skal nok få besked herom, når dagene nærmer sig. Skolepengenedsættelse. I særlige tilfælde yder Realskolen nedsættelse til skolepenge- (0.-10.kl.) og fritidsordningsbetaling (0.-3.kl.) efter helt fastlagte kriterier. Således må i hvert fald den personlige indkomst tillagt kapitalindkomsten ikke samlet for begge forældre overstige kr pr. barn under 18 år; dog er det ikke sikkert, at man kommer i betragtning, da det afhænger af antallet af ansøgere samt Realskolens forventning om det officielle tilskuds størrelse. Negativ kapitalindkomst kan ikke trækkes fra. Ansøgningsskema kan rekvireres i administrationen nu og de første dage i august. Sidste frist for aflevering af ansøgningsskema med vedlagt kopi af årsopgørelse for

8 2011 er mandag den 13.august 2012 kl. 12. Har Realskolen ikke modtaget ansøgningsskemaet samt årsopgørelsen senest denne dag, kan nedsættelsen ikke blive aktuel i dette kommende skoleår 2012/13. Derudover skal oplyses, at den aktuelle nedsættelse vil blive fordelt på månederne september 2011 til juni 2012; der betales således fulde skolepenge for august Farvel til det gamle skoleår Farvel til elever. I år siger vi naturligvis farvel til alle elever i nuværende 10.klasse og til tredive elever fra nuværende 9.klasser; 12 elever fortsætter i 10.klasse på Realskolen næste skoleår. Tak for godt samarbejde og held og lykke fremover. (Eleverne fra klasse får lidt flere ord med på vejen til dimissionsaftenen). Så siger vi farvel til meget få elever i år fra de øvrige klassetrin; enkelte har valgt en anden skoleform, f.eks. efterskole og enkelte trænger til lidt luftforandring. Realskolen ønsker jer elever en rigtig god skolegang fremover og et dejligt liv i øvrigt. Farvel til medarbejdere. Kim B. F. Jensen har fratrådt sin stilling som lærer på Realskolen fra næste skoleår; Realskolen ønsker Kim god vind fremover. Lærer Casper G. musiklærer og barselsvikar mv. har fået et musikjob i musikskolen, hvor han bor; alle mulige gode ønsker for fremtiden. Julie C. fast vikar igennem to år har valgt at påbegynde en videreuddannelse; Realskolen ønsker Julie pøj-pøj fremover. Filip fast vikar i FO stopper ligeledes på grund af andre planer; Realskolen ønsker Filip alt muligt godt fremover. Sophie vikar i skole og FO har også valgt at stoppe; Sophie skal studere i USA. Good Luck. Mick vikar i FO har også valgt at stoppe på grund af andre planer. Held og lykke fremover. På gensyn til enkelte medarbejdere. Vi glæder os til at se pædagog Lykke Nielsen i løbet af efterårsferien efter endt barselsorlov. Vi siger også glædelig fædreorlov til pædagog Theis B. Andreasen her i efteråret. Godt for FO, at pædagog Kenneth slog til som fast vikar. Tak for det.

9 Goddag til det nye skoleår Velkommen til nye elever. Dermed skal vi så byde velkommen til nye kammerater/elever på Realskolen. Den lille håndfuld er allerede blevet introduceret til deres nye kammerater og vi glæder os rigtigt meget til det nye samarbejde med såvel børn/unge som med forældre. Realskolen har mange elever på venteliste på stort set alle klassetrin, men hvis børn, forældre eller medarbejdere hører om nogen, der ønsker Realskolen, men tror, at det er spild af tid for der er jo så lange ventelister, så kan det godt betale sig alligevel. Det koster jo ikke noget og mange fastlagte kriterier ligger jo til grund for optagelse, f.eks. pige eller dreng. Så man kan aldrig vide. Der kan oplyses, at der lige nu mangler en elev i kommende 0.klasse (nuværende førskole), så kender I nogle forældre, der har opgivet håbet på forhånd, så sig endelig til dem, at en af vore kommende 0.klasser søger en kammerat. I 10.klasse er der også plads til en enkelt elev, så Spred endelig budskabet. Velkommen til nye medarbejdere. Med glæde byder Realskolen et antal nye medarbejdere velkommen til Realskolen; bl.a. i relation til skolens visionsplaner har Realskolen valgt at ansætte følgende; nogle kender I måske allerede i forvejen. Majvor Vium er blevet fastansat som lærer. Sten Schaksen er nyansat lærer; har været lærer på Birkerød Privatskole i nogle år. Nicoline Djurhuus er nyansat lærer; har været lærer på Bramsnæsvig Skole. Ane Karlsen er nyansat 0.c-klasseleder og lærer; har været lærer i Hvidovre. Mikkel M. Olsen er blevet fastansat som pædagog i FO. Er nu uddannet pædagog har løbende arbejdet som vikar her. Louise Holm Christensen er nyansat som pædagog i FO pr

10 Nye fag på skemaet. Engelsk i 0.abc i daglig undervisning og i 1. og 2.klasse med to ugentlige lektioner. Der er i det sidste halve år i engelskudvalget blevet arbejdet med mål, indhold og rammer i forbindelse med denne opstart af fremmedsprogsindlæring allerede i 0.klasse. Når skoleåret er begyndt, udarbejdes en egentlig målbeskrivelse for de enkelte klassetrin. Studietimer med to ugentlige lektioner fra 7.-9.klassetrin. Til disse ugentlige morgenlektioner er der Møde- og arbejdspligt. Hovedformålet er, at eleverne sammen med lærerne og hinanden lærer at strukturere deres skolehverdag, lave lektier, få hjælp til opgaver, får mulighed for at spise morgenmad, motionere mv. Der er ved at blive udarbejdet en egentlig målbeskrivelse. Lærerne, der dækker disse timer, er bl.a. valgt ud fra faglige kompetencer, så eleverne kan få alsidig hjælp mv. Interessefag. Interessefag er ikke noget nyt i sig selv, men vi har valgt i år, at alle fag om det er i 4. eller i 10.klasse har benævnelsen interessefag, fordi faget vælges ud fra elevernes interesse uanset alder. Hermed en oversigt med fag, dag og tid, lærer, og meget kort om det enkelte interessefag., men i løbet af sidste skoleuge vil alle eleverne modtage et program med flere detaljer. Der er for forældrene ingen økonomiske omkostninger forbundet hermed, så der er sådan set frit valg på hylderne. Dog af hensyn til en vis dynamik i faget, så er der fastlagt individuelle minimumstal for det enkelte fag. Tilmelding kan foregå helt frem til 25.august til med angivelse af elevens navn, klasse og fag. Det er jo muligt at vælge flere fag, men vi skal gøre opmærksom på, at tilmelding er bindende. Vi opretter jo netop et hold ud fra antal tilmeldinger, så bordet fanger

11 Fag Grib chancen Lærer Dag/tid Periode Natursjov 4.-5.klasse Skoleband klasse Privatøkonomi klasse Fransk klasse Spansk klasse Miniband 4.-6.klasse Kogekunst 6.klasse Fodbold og stævnebold klasse Vil du nørde sammen med kammerater? Vil du jamme sammen med kammerater? Vil du ungå at havne i luksusfælden? Caféfransk: En France on parle Francais Caféspansk: Vamos a España? Er du vild med at synge/spille pop/rock? Vil du blive kok i Den Lille Kokkeskole. Vil du spille bold for sjov og alvor? Nicoline Djurhuus Sarah Søndergaard-Jensen Nicoline Djurhuus Ulla Lauring Maria Grønbech Nana Larsen Christiane Lysgaard Kasper P. og Simon R. Mandag kl Mandag kl Mandag kl Tirsdag kl Tirsdag kl Torsdag kl Torsdag kl Torsdag kl Forår 2013 Sept.-juni. Optagelse. Efterår 2012 Efterår 2012 Forår 2012 Sept.-juni. Optagelse Periodevis i mindre hold. Hele året til maj. Læs mere i programmet i morgen Andre nye tiltag Fra begyndelsen af skoleåret dannes der blandt alle lærere faste gårdvagtsteams; hvert team dækker dele af skolen i bestemte frikvarterer og ved evt. fravær af enkelte lærere, dækker teamet det manglende opsyn. Gårdvagtsteam næste år? Nu får eleverne og endnu flere lærere mulighed for at lære hinanden at kende uden for klassens faste rammer.

12 Rammerne omkring morgensang er under Realskolens store lup. Hvert år tages der aktiviteter op i skolehverdagen og der spørges: Er der noget, der kan gøres bedre, mere effektivt, til større glæde for alle osv. I år er det altså morgensangs tur. I vil høre nærmere ved skoleårets start. Som tidligere fortalt skal alle elever fra 4.klasse medbringe deres egen pc, ipad eller lignende næste skoleår. IT i undervisningen er stadig et væsentligt fokuspunkt på Realskolen og en forventning er, at IT stadigvæk bruges dagligt i alle fag og på alle klassetrin, hvor det er relevant. Således også de digitale tavler og andre medier. Der skal/vil i forbindelse med udarbejdelse af årsplaner for de enkelte fag således også beskrives i hvilket omfang IT bruges og med hvilket formål - inden for de enkelte discipliner i faget. Nyhed! Realskolen har i år besluttet at udlevere en ipad til hver enkelt elev i 0.klasse, som skal følge eleven til og med 2.klasse. Realskolens forsøg på at gøre det digitale penalhus naturligt allerede fra 0.klasse. Vi og ikke mindst eleverne glæder sig. Således har også Realskolens deltagelse i mange idrætsstævner været under vores lup.. Vi sætter megen pris på disse stævner og mener, at det er en væsentlig del af Realskolens tilbud også, men da ikke alle elever deltager i disse stævner, har vi fra næste år forsøgt at skabe nogle nye rammer specielt med henblik på de elever, der ikke deltager. I idrætsundervisningen vil stævnerne fylde mindre, da der i forbindelse med interessefag er oprettet stævnebold. Derudover vil vi samle de elever, der ikke deltager i stævner, på skolen og tilbyde særlige idræts- og trivselsmæssige aktiviteter. Vi håber dermed, at disse elever også får et idræts-/bevægelsesmæssigt udbytte og dagene udnyttes optimalt med en eller flere faste lærere. Realskolen har næste skoleår evaluering som fokuspunkt; i stedet for at have en tilsynsførende har Realskolen valgt at følge en selvevalueringsmodel ved Danmarks Privatskoleforening. November 2014 skal Realskolen have afsluttet en gennemgående selvevaluering.

13 Inden vi får set os om, er det november 2014 og inden vi får set os om er det sidste skoledag inden sommerferien. På Realskolens og på egne vegne vil jeg hermed afslutte denne sommerhilsen med at sige jer alle tusind tak for endnu et godt skoleår sammen med de udfordringer, glæder, oplevelser mv., skoleåret 2011/12 har bibragt os alle. Realskolen og dermed også jeg glæder os til et nyt skoleår. God sommer, dejlig ferie nyd det og husk at slappe af. Mange venlige sommerhilsner Helle Martensen

Midtjyllands kristne Friskole Brændgårdvej 4, 7400 Herning Tlf. 97 12 36 77. Nyt fra skolelederen. Sommerferie en tid mellem to skoleår.

Midtjyllands kristne Friskole Brændgårdvej 4, 7400 Herning Tlf. 97 12 36 77. Nyt fra skolelederen. Sommerferie en tid mellem to skoleår. Nyt fra skolelederen Sommerferie en tid mellem to skoleår. Midt i travlheden med planlægningen af det nye skoleår skal der også være tid til at kigge lidt tilbage på det netop overståede skoleår. En egentlig

Læs mere

ABC. Afdelingsmøder møder hvor lærere diskuterer og planlægger undervisningen og afdelingens aktiviteter. Afdelingerne er rygraden i skolens arbejde.

ABC. Afdelingsmøder møder hvor lærere diskuterer og planlægger undervisningen og afdelingens aktiviteter. Afdelingerne er rygraden i skolens arbejde. ABC Afdelingsmøder møder hvor lærere diskuterer og planlægger undervisningen og afdelingens aktiviteter. Afdelingerne er rygraden i skolens arbejde. Aflevering og afhentning Skolen er åben fra kl. 7.00

Læs mere

Distriktet ved Tuse Næs

Distriktet ved Tuse Næs Distriktet ved Tuse Næs Årsplan 2014 I Distriktet ved Tuse Næs, udarbejder hver afdeling en gang om året en årsplan som følger skoleåret. Den er tænkt som et arbejdsredskab for os selv og en oversigt for

Læs mere

Introhæfte 2013 Frederiksberg HF Kursus

Introhæfte 2013 Frederiksberg HF Kursus Introhæfte 2013 Frederiksberg HF Kursus Frederiksberg HF Kursus Indholdsfortegnelse Velkommen kære kursist!... 3 Plan over introforløbet uge 33... 4 Studienetværk... 6 Introforløbet første halvdel af uge

Læs mere

SKOLELEDERMANUAL. 2013 / version 1.0

SKOLELEDERMANUAL. 2013 / version 1.0 SKOLELEDERMANUAL 2013 / version 1.0 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indhold Side Velkommen 2 Nyt og Vigtigt 3 6 Arbejdsplan før afviklingen 7 11 Arbejdsplan under afviklingen 12 17 Arbejdsplan

Læs mere

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer 2 3 Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer, 2011 Udgivet af Kommunernes Skolebiblioteksforening for Brug for alle unge, Ministeriet for Flygtninge,

Læs mere

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn 0. - 5. KLASSE - indskolingsafdelinger RØD/GUL www.kochs.dk - vi vil være verdens bedste skole - for børn Hvad indeholder pjecen? I denne pjece kan du læse om N. Kochs Skoles indskolingsafdelinger. I skolens

Læs mere

ULLERUP BÆK SKOLEN SKOLENYT OKTOBER 2014, ÅRGANG 3, NR. 9.

ULLERUP BÆK SKOLEN SKOLENYT OKTOBER 2014, ÅRGANG 3, NR. 9. ULLERUP BÆK SKOLEN SKOLENYT OKTOBER 2014, ÅRGANG 3, NR. 9. Så er det tid til efterårsferie! I dette nummer af Skolenyt: Indhold Side Leder v/ Jan T. Voss, Distriktsskoleleder 2 Ullerup Bæk Skolens nye

Læs mere

VUC Roskilde Fra A til Z

VUC Roskilde Fra A til Z VUC Roskilde Fra A til Z En guide til vigtig information 2013-2014 Side 1 af 35 rev: 2014-02-07 Hvornår har vi ferie? VELKOMMEN TIL VUC Kære kursist Velkommen til kursusåret 2013/2014. Denne håndbog giver

Læs mere

Forældreinformation for: Josva - vuggestue og børnehave på Hasselvej Og Børnehuset Kaleb 3-6 år på Lerpyttervej Redigeret: april 15

Forældreinformation for: Josva - vuggestue og børnehave på Hasselvej Og Børnehuset Kaleb 3-6 år på Lerpyttervej Redigeret: april 15 Forældreinformation for: Josva - vuggestue og børnehave på Hasselvej Og Børnehuset Kaleb 3-6 år på Lerpyttervej Redigeret: april 15 Josva og Børnehuset Kaleb Hasselvej 8 Lerpyttervej 25 7700 Thisted 7700

Læs mere

Laurids marts 2000 LAURIDS

Laurids marts 2000 LAURIDS LAURIDS Skoleblad for Laursens Realskole 1 generalforsamling forude Af Ruth Carlsen Så nærmer tiden sig atter for skolens årlige generalforsamling - den foregår i år: onsdag den 26. april så sæt allerede

Læs mere

Bredsted Danske Skole A-Z Arrangementer... 3 Julestue... 3 Motionsdag... 3 Fastelavn... 3 Skolefesten (tidligere majfest)... 3 Årsmøde...

Bredsted Danske Skole A-Z Arrangementer... 3 Julestue... 3 Motionsdag... 3 Fastelavn... 3 Skolefesten (tidligere majfest)... 3 Årsmøde... Bredsted Danske Skole A-Z Arrangementer... 3 Julestue... 3 Motionsdag... 3 Fastelavn... 3 Skolefesten (tidligere majfest)... 3 Årsmøde... 4 Børnefest / kinderfest... 4 Arrangementer for lærere... 5 Projekt

Læs mere

Skoleledermanual 2015. Indholdsfortegnelse

Skoleledermanual 2015. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Velkommen til DBU s Fodboldskole 2015... 2 Vigtige punkter i 2015... 3 Arbejdsplan før, under og efter afvikling... 8 Januar... 8 Marts... 8 April... 8 Ugerne før skolestart... 11 Dagene

Læs mere

PRÆSENTATION AF TIETGEN HANDELSGYMNASIUM 2015/16 VELKOMMEN TIL ET FAGLIGT OG MENNESKELIGT ERHVERVSGYMNASIUM

PRÆSENTATION AF TIETGEN HANDELSGYMNASIUM 2015/16 VELKOMMEN TIL ET FAGLIGT OG MENNESKELIGT ERHVERVSGYMNASIUM PRÆSENTATION AF TIETGEN HANDELSGYMNASIUM 2015/16 VELKOMMEN TIL ET FAGLIGT OG MENNESKELIGT ERHVERVSGYMNASIUM 1 Indholdsfortegnelse Vores historie... 3 Vores navn... 3 Vores mission... 4 Vores værdier...

Læs mere

PRÆSENTATION AF TIETGEN HANDELSGYMNASIUM 2015/16 VELKOMMEN TIL ET FAGLIGT OG MENNESKELIGT ERHVERVSGYMNASIUM

PRÆSENTATION AF TIETGEN HANDELSGYMNASIUM 2015/16 VELKOMMEN TIL ET FAGLIGT OG MENNESKELIGT ERHVERVSGYMNASIUM PRÆSENTATION AF TIETGEN HANDELSGYMNASIUM 2015/16 VELKOMMEN TIL ET FAGLIGT OG MENNESKELIGT ERHVERVSGYMNASIUM 1 Indholdsfortegnelse Vores historie... 3 Vores navn... 3 Vores mission... 4 Vores værdier...

Læs mere

Skoleleder- manual 2014

Skoleleder- manual 2014 Skoleledermanual 2014 Indholdsfortegnelse Velkommen til DBU s Fodboldskole 2014... 2 Nyt og vigtigt i 2014... 3 Arbejdsplan før, under og efter afvikling... 7 Januar... 7 Marts... 7 April... 7 Ugerne før

Læs mere

skoledag Mikkels første For Williams skyld Tæt på thor læs også om: skolestart for børn med udviklingshæmning

skoledag Mikkels første For Williams skyld Tæt på thor læs også om: skolestart for børn med udviklingshæmning September 2012 skolestart for børn med udviklingshæmning Mikkels første skoledag Den første ud af cirka 2000 skoledage kan være en nervepirrende oplevelse både for børnene og for forældrene Se side 4 Se

Læs mere

Følg RG på de sociale medier

Følg RG på de sociale medier Velkomsthæfte 2015 Følg RG på de sociale medier Følg os på Instagram www.instagram.dk/roskildegym Like os på Facebook www.facebook.com/roskildegym Abonnér på vores nyhedsbrev via www.roskilde-gym.dk Redaktion:

Læs mere

CAROLINESKOLENS ABC PRAKTISKE INFORMATIONER TIL SKOLENS FORÆLDRE

CAROLINESKOLENS ABC PRAKTISKE INFORMATIONER TIL SKOLENS FORÆLDRE CAROLINESKOLENS ABC PRAKTISKE INFORMATIONER TIL SKOLENS FORÆLDRE Udgivet af Carolineskolen oktober 2008 1 Kære forældre på Carolineskolen Her i folderen har vi samlet en række praktiske informationer om

Læs mere

Samværsguide. - råd til forældre om samværsaftaler

Samværsguide. - råd til forældre om samværsaftaler Samværsguide - råd til forældre om samværsaftaler Indhold Barnets ret til to forældre... 2 Barnets reaktioner... 3 Når I går fra hinanden... 3 Barnets reaktioner på samvær... 3 Hvad er bedst for jeres

Læs mere

Indhold: Praktiske oplysninger... 3

Indhold: Praktiske oplysninger... 3 Informationshæfte 2013-2014 Indhold: Praktiske oplysninger... 3 Ansvar og bøger... 6 Arbejdstelefon... 6 Blå mandag... 7 Cykelparkering... 7 Elevfotografering... 7 Elevråd... 7 Ferieplan... 8 Forsikring

Læs mere

LGintro13.indd 1 14/06/13 07.08

LGintro13.indd 1 14/06/13 07.08 LGintro13.indd 1 14/06/13 07.08 Navn: Klasse: Lemvig Gymnasiums mål Vi uddanner naturligvis først og fremmest studenter og HG-elever efter lovgivningen, men vi ønsker også at leve op til vores egne målsætninger,

Læs mere

Referat af forældrekredsmøde mandag d. 30.08.10 kl.18.30

Referat af forældrekredsmøde mandag d. 30.08.10 kl.18.30 Referat af forældrekredsmøde mandag d. 30.08.10 kl.18.30 Skoleleder Ove Nielsen bød velkommen til de følgende to møder. Møderne blev afholdt i skolens gymnastiksal, med mulighed for efterfølgende spisning.

Læs mere

Tøjhushavens Børnehus åbnede 1. august 1997 som en puljeordning under Randers kommune. 1. juli 2011 blev Tøjhushavens Børnehus privatinstitution.

Tøjhushavens Børnehus åbnede 1. august 1997 som en puljeordning under Randers kommune. 1. juli 2011 blev Tøjhushavens Børnehus privatinstitution. Indhold Velkommen... 2 Tøjhushavens Børnehus... 2 Ansatte i Tøjhushavens Børnehus... 2 Åbningstider... 2 Økonomi... 2 Barnets start... 3 Aflevering og afhentning... 3 Forældresamtaler... 3 Samarbejde:...

Læs mere

Nyhedsbrev Oktober. Dus Mellervang. Cykeltur til Hesteskoen. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.

Nyhedsbrev Oktober. Dus Mellervang. Cykeltur til Hesteskoen. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen. Cykeltur til Hesteskoen Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Oktober BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens

Læs mere

#cpr# Opholdsstedet Golå. Att.: Ledelsen. 29. maj 2013

#cpr# Opholdsstedet Golå. Att.: Ledelsen. 29. maj 2013 #cpr# Opholdsstedet Golå Att.: Ledelsen 29. maj 2013 Tilsynsrapport for anmeldt tilsyn 27.2.2013 Afholdt i tidsrummet fra kl. 13.00 17.00 Deltagere: Fra Golå, Leder Anette Luther og Palle Lau, 2 medarbejdere.

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Kursushåndbog. Om planlægning af kurser i egen organisation. - trin for trin

Kursushåndbog. Om planlægning af kurser i egen organisation. - trin for trin Kursushåndbog Om planlægning af kurser i egen organisation - trin for trin Kursushåndbog Om planlægning af kurser i egen organisation - trin for trin [ 4 ] Center for frivilligt socialt arbejde Redaktion

Læs mere

Opgaver til LæseRaketten: Opgaveforslag. side 8. Højtlæsning Elefanten uden ende side 9 Frøen side 10 Reginatu læser højt..

Opgaver til LæseRaketten: Opgaveforslag. side 8. Højtlæsning Elefanten uden ende side 9 Frøen side 10 Reginatu læser højt.. Indhold Del 1: Hele Verden i Skole 2008- hvad? side 1 Hele Verden i Skole 2008- hvorfor? side 2 Hele Verden i Skole 2008- hvordan?. side 3 LæseRaketten side 3 Indsamlingsprojektet En Ny Fremtid side 4

Læs mere

Indholdsplan. Efterskolen 2014-15

Indholdsplan. Efterskolen 2014-15 Indholdsplan Efterskolen 2014-15 1 Indhold Indholdsplan for efterskolen 2014-2015... 8 Skolens formål i henhold til senest godkendte vedtægter og værdigrundlag.... 8 I Tømmerup Fri og Efterskoles vedtægter

Læs mere