REALSKOLENS SOMMERHILSEN v. Helle Martensen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REALSKOLENS SOMMERHILSEN v. Helle Martensen"

Transkript

1 REALSKOLENS SOMMERHILSEN v. Helle Martensen Nu er det snart sommerferie Når eleverne fra 0.-8.klasse samt førskoleklasserne på fredag kl i Teatersalen slutter skoleåret med at synge Ferie, ferie, ferie! Slap nu af, du har fri, og syng en glad melodi. Op mod solen ler vi; den vil skinne til ferien er forbi, så ved alle børn og glæder sig helt sikkert til, at de - i de næste 46 dage - ikke skal lave lektier, de kan sove lidt længere, måske må de være lidt længere oppe om aftenen, de får måske oven i købet mulighed for at se lidt mere til mor, far og evt. søskende. Nogle skal ud at rejse, nogle skal på ferie hos bedsteforældre, nogle skal i FO, nogle skal i sommerhus, nogle skal være hjemme og være sammen med kammerater osv. osv.

2 Vigtigst af alt er, at alle børn får mulighed for at slappe af og forhåbentlig slappe af på deres måde. De har brug for dette, for de har brug for at samle energi til det næste skoleår 2012/13. For meget nyt skal læres også næste år. Måske nye fag, ny læring i de enkelte fag, nye metoder, nye omgivelser, nye kammerater, nye lærere og/eller pædagoger, nye regler, nye aktiviteter mv. Første skoledag efter ferien Alt det nye begynder helt sikkert fra onsdag den 15.august, hvor Realskolen har sin første skoledag for alle klasse fra kl (FO har åben allerede fra mandag den 30.juli kl ). Denne første dag i alle tre timer har klasserne deres klasselærer og fra 0.-3.klasse også deres primærpædagog fra FO. Vi mødes alle i skolegården senest kl. 10 denne dag. Klasselæreren står med et klasseskilt og dér samles den enkelte klasse med evt. forældre. Flaget hejses og vi byder hinanden og det nye skoleår velkommen. Derefter går eleverne med deres klasselærer til undervisning frem til kl. 13. Alle elever skal denne dag medbringe: Skoletaske med penalhus. Bærbar ipad/pc fra 4.klasse. Madpakke/drikkevarer. Mens eleverne undervises, er der i Teatersalen et underholdende indslag for forældrene, værksteder i Realskolens ind- og udkrydsningssystem i FO samt et kort follow-up-kursus i forældreintra og efterfølgende en enestående mulighed for, at forældrene klassevis laver en børne-/forældre-trivselskalender for det næste skoleår med udgangspunkt i forældrenes medansvar for at skabe de bedste trivselsmæssige rammer for egne børn på Realskolen; imens byder vi på lidt kaffe/te og brød undervejs. Næste dag, torsdag den 16.august, er det almindelig skoledag for alle ifølge det udleverede skema. Men inden vi når dertil, er der en række praktiske informationer, bl.a. vedr. de sidste skoledage og også vedr. næste skoleår.

3 Praktiske oplysninger Inden sommerferien Bogaflevering senest torsdag den 28. juni kl. 10 for 0.-8.kl. Biblioteket er beredt, kan I tro. Realskolens to bibliotekarer, Hanne Mikkelsen og Jeanette Nielsen, er i fuldt sving med at tjekke, om alle elever i disse dage har afleveret deres bøger og hjælper gerne med at fortælle, hvorvidt en elev endnu mangler at få afleveret. Sidste frist for aflevering af bøger (både taskebøger, bøger udlånt fra Amtscentralen/CFU, bøger fra biblioteket, andre bøger eller materiale) er altså på torsdag. Forældrene må meget gerne hjælpe deres børn med at samle bøgerne sammen også selv om de går i 8.klasse (blot en erfaring vi har!), tage bogbind af og viske evt. små blyantssteger ud. Fredag den 29.juni kl. 12 gøres op, hvilke bøger/hvilket materiale der ikke er afleveret og en regning på bogen/materialet sendes til lånerens/elevens forældre med krav om erstatning. Forinden er eleven blevet informeret om den manglende aflevering. For klasse er sidste frist tirsdag den 26.juni kl. 14. På dimissionsaftenen (dagen efter) vil der ved opslag blive informeret om manglende afleveringer. Er bøgerne stadigvæk ikke afleveret torsdag kl. 10, vil der som til de andre blive udsendt krav om erstatning. Desværre ser vi os nødsaget til at indskærpe vore krav om aflevering af Realskolens materialer og dermed også vore krav om erstatning. De penge, vi mister ved manglende aflevering, bliver jo taget fra et andet godt tilbud på skolen. Øv. Dimission onsdag den 27.juni Denne onsdag ønsker Realskolen til lykke til alle elever i 9. og 10.klasse med veloverståede prøver. Dimissionen foregår i Teatersalen fra kl Tilmelding nødvendigt.

4 Garderoberum 0.-4.kl. Senest torsdag den 28.juni kl. 10 bedes alle forældre hjælpe til med at tømme eget barns garderoberum på gangen - fra 0.-4.klasse. Lægge det i en pose med tydeligt navn og klasse på, hvis det skal bruges i løbet af sommerferien i FO. Dermed får vi mulighed for i løbet af sommerferien at gøre rummene parate til næste skoleår; 4.klassernes garderoberum nedtages for at gøre plads til lockers dér. Glemt tøj. Fra mandag den 02.juli kl. 12 til og med fredag den 06.juli kl. 12 fremlægges glemt tøj fra skoleåret 2011/12 i Teatersalen; herefter vil det blive lagt i poser til gennemsyn i de første dage af det nye skoleår og derefter afleveres det resterende til hjælpeorganisation. Klasselærerdag torsdag den 28.juni kl for 0.-8.klasse. Alle møder denne dag senest kl i deres nuværende klasselokale og frem til kl. 10 er der fælles oprydning i klassen, de sidste bøger afleveres på biblioteket, rum til garderobe ryddes, lockers tømmes, nøgler afleveres og der pakkes i kasser mv. Herefter er der klassehygge frem til kl. 14. Også i år vælger vi på Realskolen, at disse fire timer foregår inden for Holbæk uanset klassetrin. Formålet med denne dag er, at klassen foretager sig noget hyggeligt og socialt sammen uden alt for mange omkostninger og inden for en radius, så vi denne samme dag netop kan nå ovennævnte oprydning, endelig bogaflevering, lokalebytning osv. Hvis den enkelte klasse med klasselærer ønsker en dag uden for Holbæk, så er der jo 200 skoledage at tage af næste skoleår. I øvrigt skriver klasselæreren særskilt ud om denne dag. Lokaleskifte. Af flere forskellige årsager har Realskolen valgt en større lokalemæssig rokade dette år i forhold til klasselokaler for 4.-9.klassetrin. Vi har vendt bøtten for bl.a. at tilgodese nogle praktisk pædagogiske forhold omkring kommende studietimer næste skoleår samt for det sociale fællesskab for de ældste klassetrin. Vi, der har arbejdet på Realskolen i mere end seks år, kan huske lokalebytning som et større puslespil, fordi lokalernes og derfor også klassernes størrelse var meget forskellige. Sådan er det heldigvis ikke mere, men vi har altså besluttet følgende: Kommende 4.ab flytter til 9.klasses hus. Kommende 5.ab flytter på 1.sal i Hovedbygningen i 8.klasses lokalerne.

5 Kommende 6.ab flytter til nuværende 4.ab i 3.fløj. Kommende 7.ab flytter til nuværende 5.ab i 3.fløj. Kommende 8.ab flytter til nuværende 6.ab i 3.fløj. Kommende 9.ab flytter til nuværende 7.ab i 3.fløj. For alle disse klassers vedkommende vil ledelse, klasselærere og EFOS og også meget gerne forældre i arbejdsweekenden gøre en særlig indsats for at optimere fælleslokalerne omkring disse klasselokaler, så de er alderssvarende. Lokalskift for de øvrige foregår som tidligere år. Skoleafslutning fredag den 29.juni kl Alle elever møder denne dag i skolen i deres nye klasselokale. Frem til kl. 10 er der klassehygge med kammerater og klasselærer. Derefter følges eleverne med klasselærer ad til Teatersalen, hvor den fælles skoleafslutning foregår. Tale, musik og sang, legater, gaver mv. er nogle af programpunkterne. Og kl synger vi Ferie, ferie, ferie og ønsker hinanden en rigtig god sommerferie. Skoledagen og skoleåret 2011/12 er dermed forbi. I sommerferien Administration. Fra mandag den 09.juli til og med fredag den 10.august er administrationen ved sekretærer helt lukket. Fra onsdag den 01.august er det muligt at træffe en ledelsesrepræsentant i administrationen mellem kl. 9 og 14. Telefonen vil blive aflyttet og mails vil blive besvaret så hurtigt som muligt. Fra mandag den 13.august er såvel administration som ledelse fuldtallig i tidsrummet kl FO. FO holder åbent fra mandag den 02.juli til og med 13.juli daglig fra kl til kl Kongsøre er fra tirsdag den 03.juli til og med torsdag den 05.juli. Fra mandag den 16.juli holder FO to ugers sommerferie, men er igen på benene mandag den 30.juli samme tid og samme sted. I øvrigt henvises til FO s generelle information til forældre. Hovedrengøring. I tre uger er der hovedrengøring på skolen; i år foregår det fra den 23.juli til og med 10.august. Også vinduerne får en ordentlig omgang.

6 Lige efter sommerferien Arbejdsweekend for forældre lørdag den 11. og søndag den 12.august fra kl. 09 til 14. OPRÅB TIL FORÆLDRE vi har brug for jeres hjælp. Selv om vi rydder op og gør hovedrent, så mangler vi rigtigt meget i år jeres hjælp til at gøre skolen helt klar til første skoledag. Fælles lokaler, klasselokaler, fælles arealer mv. har brug for rigtigt mange hænder denne weekend. Du er også meget velkommen til at hjælpe til mandag den 13. og tirsdag den 14.august, hvis det passer bedre ind i familiekalenderen. Bare mail til os. Der udsendes særlig indbydelse til denne arbejdsweekend også med mulighed for tilmelding. Befordring for elever. Forældre skal selv sørge for evt. bus- eller togkort til deres barn og således lægge ud herfor. Ansøgningsskema til dækning af udgifter hertil efter en ekstern fastlagt model kan rekvireres i administration eller via forældreintra i begyndelsen af det nye skoleår. Sidste frist for aflevering af ansøgning er den 31.august d.å. Først i slutningen af dette kalenderår modtager skolen det offentlige tilskud hertil og beløbet fordeles forholdsmæssigt blandt ansøgere og ud fra kilometerafstand med tilbagevirkende kraft. Bogregistrering, indbinding mv. De første dage af det nye skoleår skal bøger og andet udlån af undervisningsmateriale registreres digitalt. Eleven skal i samarbejde med faglæreren sørge herfor. Vigtigt ud over denne registrering er det imidlertid, at eleven skriver sit navn, klasse og årstal i bogen mv. Dette er forældrenes og elevens ansvar. Efter digital registrering og efter påskrevet navn mv. skal materialet bindes ind (hvis faglæreren kræver dette). Dette er for de yngste klassetrin udelukkende forældrenes ansvar for de ældste klassetrin er det også elevernes. Mandag den 10.september får Realskolen besøg af fire bogtrolde, der vil gå rundt i alle klasser for at tjekke registrering, navn i bøgerne samt indbinding. Hvis ikke alt er i orden, vil det pågældende barns forældre blive kontaktet af skolen. Vi vil godt passe på vore ting. Cykelparkering for forældre. Flere og flere forældre cykler med deres børn til skole og det er vi rigtigt glade for. Flere forældre har også anhænger på deres cykel så nu kniber det med pladsen osv. Lige når man kommer ind i skolegården er der til venstre en lille bygning (med bl.a. mælkerum); der opsættes cykelstativer i det nye skoleår udelukkende til forældrecykler og der vil også være plads til anhængere.

7 Medarbejdere parkerer deres cykler th. for indgangen til skolegården. Hundeparkering. Vi kan godt lide hunde på Realskolen og hvorfor ikke kombinere luftning af hund med f.eks. afhentning af barn? På muren til højre ved indgangen til skolegården er opsat en hundekrog. Lad hunden sidde der, mens barnet hentes. Mælkebestilling mv. Vi gør vores bedste for, at eleverne får de drikkevarer, som forældre har bestilt via Mælkefirma, men det kræver ved bestilling og betaling, at forældre udfylder nøjagtigt med navn, klasse med tal og bogstav, vare osv. Realskolen sørger for sortering af drikkevarerne efter lister fremsendt af det pågældende firma; har altså intet med registreringen at gøre. Ved mangel på levering bedes forældre i første omgang henvende sig til firmaet for at finde frem til årsagen hertil. Husk også at bestille i god tid før skoleårets start, hvis du vil sikre dit barn mælk eller lignende første skoledag. Skolefotografering. Datoer for skolefotografering er allerede fastlagt, nemlig onsdag den 22. til fredag den 24.august. Hvilken dag den enkelte klasse skal fotograferes, vides ikke endnu, men forældre via klasselærer skal nok få besked herom, når dagene nærmer sig. Skolepengenedsættelse. I særlige tilfælde yder Realskolen nedsættelse til skolepenge- (0.-10.kl.) og fritidsordningsbetaling (0.-3.kl.) efter helt fastlagte kriterier. Således må i hvert fald den personlige indkomst tillagt kapitalindkomsten ikke samlet for begge forældre overstige kr pr. barn under 18 år; dog er det ikke sikkert, at man kommer i betragtning, da det afhænger af antallet af ansøgere samt Realskolens forventning om det officielle tilskuds størrelse. Negativ kapitalindkomst kan ikke trækkes fra. Ansøgningsskema kan rekvireres i administrationen nu og de første dage i august. Sidste frist for aflevering af ansøgningsskema med vedlagt kopi af årsopgørelse for

8 2011 er mandag den 13.august 2012 kl. 12. Har Realskolen ikke modtaget ansøgningsskemaet samt årsopgørelsen senest denne dag, kan nedsættelsen ikke blive aktuel i dette kommende skoleår 2012/13. Derudover skal oplyses, at den aktuelle nedsættelse vil blive fordelt på månederne september 2011 til juni 2012; der betales således fulde skolepenge for august Farvel til det gamle skoleår Farvel til elever. I år siger vi naturligvis farvel til alle elever i nuværende 10.klasse og til tredive elever fra nuværende 9.klasser; 12 elever fortsætter i 10.klasse på Realskolen næste skoleår. Tak for godt samarbejde og held og lykke fremover. (Eleverne fra klasse får lidt flere ord med på vejen til dimissionsaftenen). Så siger vi farvel til meget få elever i år fra de øvrige klassetrin; enkelte har valgt en anden skoleform, f.eks. efterskole og enkelte trænger til lidt luftforandring. Realskolen ønsker jer elever en rigtig god skolegang fremover og et dejligt liv i øvrigt. Farvel til medarbejdere. Kim B. F. Jensen har fratrådt sin stilling som lærer på Realskolen fra næste skoleår; Realskolen ønsker Kim god vind fremover. Lærer Casper G. musiklærer og barselsvikar mv. har fået et musikjob i musikskolen, hvor han bor; alle mulige gode ønsker for fremtiden. Julie C. fast vikar igennem to år har valgt at påbegynde en videreuddannelse; Realskolen ønsker Julie pøj-pøj fremover. Filip fast vikar i FO stopper ligeledes på grund af andre planer; Realskolen ønsker Filip alt muligt godt fremover. Sophie vikar i skole og FO har også valgt at stoppe; Sophie skal studere i USA. Good Luck. Mick vikar i FO har også valgt at stoppe på grund af andre planer. Held og lykke fremover. På gensyn til enkelte medarbejdere. Vi glæder os til at se pædagog Lykke Nielsen i løbet af efterårsferien efter endt barselsorlov. Vi siger også glædelig fædreorlov til pædagog Theis B. Andreasen her i efteråret. Godt for FO, at pædagog Kenneth slog til som fast vikar. Tak for det.

9 Goddag til det nye skoleår Velkommen til nye elever. Dermed skal vi så byde velkommen til nye kammerater/elever på Realskolen. Den lille håndfuld er allerede blevet introduceret til deres nye kammerater og vi glæder os rigtigt meget til det nye samarbejde med såvel børn/unge som med forældre. Realskolen har mange elever på venteliste på stort set alle klassetrin, men hvis børn, forældre eller medarbejdere hører om nogen, der ønsker Realskolen, men tror, at det er spild af tid for der er jo så lange ventelister, så kan det godt betale sig alligevel. Det koster jo ikke noget og mange fastlagte kriterier ligger jo til grund for optagelse, f.eks. pige eller dreng. Så man kan aldrig vide. Der kan oplyses, at der lige nu mangler en elev i kommende 0.klasse (nuværende førskole), så kender I nogle forældre, der har opgivet håbet på forhånd, så sig endelig til dem, at en af vore kommende 0.klasser søger en kammerat. I 10.klasse er der også plads til en enkelt elev, så Spred endelig budskabet. Velkommen til nye medarbejdere. Med glæde byder Realskolen et antal nye medarbejdere velkommen til Realskolen; bl.a. i relation til skolens visionsplaner har Realskolen valgt at ansætte følgende; nogle kender I måske allerede i forvejen. Majvor Vium er blevet fastansat som lærer. Sten Schaksen er nyansat lærer; har været lærer på Birkerød Privatskole i nogle år. Nicoline Djurhuus er nyansat lærer; har været lærer på Bramsnæsvig Skole. Ane Karlsen er nyansat 0.c-klasseleder og lærer; har været lærer i Hvidovre. Mikkel M. Olsen er blevet fastansat som pædagog i FO. Er nu uddannet pædagog har løbende arbejdet som vikar her. Louise Holm Christensen er nyansat som pædagog i FO pr

10 Nye fag på skemaet. Engelsk i 0.abc i daglig undervisning og i 1. og 2.klasse med to ugentlige lektioner. Der er i det sidste halve år i engelskudvalget blevet arbejdet med mål, indhold og rammer i forbindelse med denne opstart af fremmedsprogsindlæring allerede i 0.klasse. Når skoleåret er begyndt, udarbejdes en egentlig målbeskrivelse for de enkelte klassetrin. Studietimer med to ugentlige lektioner fra 7.-9.klassetrin. Til disse ugentlige morgenlektioner er der Møde- og arbejdspligt. Hovedformålet er, at eleverne sammen med lærerne og hinanden lærer at strukturere deres skolehverdag, lave lektier, få hjælp til opgaver, får mulighed for at spise morgenmad, motionere mv. Der er ved at blive udarbejdet en egentlig målbeskrivelse. Lærerne, der dækker disse timer, er bl.a. valgt ud fra faglige kompetencer, så eleverne kan få alsidig hjælp mv. Interessefag. Interessefag er ikke noget nyt i sig selv, men vi har valgt i år, at alle fag om det er i 4. eller i 10.klasse har benævnelsen interessefag, fordi faget vælges ud fra elevernes interesse uanset alder. Hermed en oversigt med fag, dag og tid, lærer, og meget kort om det enkelte interessefag., men i løbet af sidste skoleuge vil alle eleverne modtage et program med flere detaljer. Der er for forældrene ingen økonomiske omkostninger forbundet hermed, så der er sådan set frit valg på hylderne. Dog af hensyn til en vis dynamik i faget, så er der fastlagt individuelle minimumstal for det enkelte fag. Tilmelding kan foregå helt frem til 25.august til med angivelse af elevens navn, klasse og fag. Det er jo muligt at vælge flere fag, men vi skal gøre opmærksom på, at tilmelding er bindende. Vi opretter jo netop et hold ud fra antal tilmeldinger, så bordet fanger

11 Fag Grib chancen Lærer Dag/tid Periode Natursjov 4.-5.klasse Skoleband klasse Privatøkonomi klasse Fransk klasse Spansk klasse Miniband 4.-6.klasse Kogekunst 6.klasse Fodbold og stævnebold klasse Vil du nørde sammen med kammerater? Vil du jamme sammen med kammerater? Vil du ungå at havne i luksusfælden? Caféfransk: En France on parle Francais Caféspansk: Vamos a España? Er du vild med at synge/spille pop/rock? Vil du blive kok i Den Lille Kokkeskole. Vil du spille bold for sjov og alvor? Nicoline Djurhuus Sarah Søndergaard-Jensen Nicoline Djurhuus Ulla Lauring Maria Grønbech Nana Larsen Christiane Lysgaard Kasper P. og Simon R. Mandag kl Mandag kl Mandag kl Tirsdag kl Tirsdag kl Torsdag kl Torsdag kl Torsdag kl Forår 2013 Sept.-juni. Optagelse. Efterår 2012 Efterår 2012 Forår 2012 Sept.-juni. Optagelse Periodevis i mindre hold. Hele året til maj. Læs mere i programmet i morgen Andre nye tiltag Fra begyndelsen af skoleåret dannes der blandt alle lærere faste gårdvagtsteams; hvert team dækker dele af skolen i bestemte frikvarterer og ved evt. fravær af enkelte lærere, dækker teamet det manglende opsyn. Gårdvagtsteam næste år? Nu får eleverne og endnu flere lærere mulighed for at lære hinanden at kende uden for klassens faste rammer.

12 Rammerne omkring morgensang er under Realskolens store lup. Hvert år tages der aktiviteter op i skolehverdagen og der spørges: Er der noget, der kan gøres bedre, mere effektivt, til større glæde for alle osv. I år er det altså morgensangs tur. I vil høre nærmere ved skoleårets start. Som tidligere fortalt skal alle elever fra 4.klasse medbringe deres egen pc, ipad eller lignende næste skoleår. IT i undervisningen er stadig et væsentligt fokuspunkt på Realskolen og en forventning er, at IT stadigvæk bruges dagligt i alle fag og på alle klassetrin, hvor det er relevant. Således også de digitale tavler og andre medier. Der skal/vil i forbindelse med udarbejdelse af årsplaner for de enkelte fag således også beskrives i hvilket omfang IT bruges og med hvilket formål - inden for de enkelte discipliner i faget. Nyhed! Realskolen har i år besluttet at udlevere en ipad til hver enkelt elev i 0.klasse, som skal følge eleven til og med 2.klasse. Realskolens forsøg på at gøre det digitale penalhus naturligt allerede fra 0.klasse. Vi og ikke mindst eleverne glæder sig. Således har også Realskolens deltagelse i mange idrætsstævner været under vores lup.. Vi sætter megen pris på disse stævner og mener, at det er en væsentlig del af Realskolens tilbud også, men da ikke alle elever deltager i disse stævner, har vi fra næste år forsøgt at skabe nogle nye rammer specielt med henblik på de elever, der ikke deltager. I idrætsundervisningen vil stævnerne fylde mindre, da der i forbindelse med interessefag er oprettet stævnebold. Derudover vil vi samle de elever, der ikke deltager i stævner, på skolen og tilbyde særlige idræts- og trivselsmæssige aktiviteter. Vi håber dermed, at disse elever også får et idræts-/bevægelsesmæssigt udbytte og dagene udnyttes optimalt med en eller flere faste lærere. Realskolen har næste skoleår evaluering som fokuspunkt; i stedet for at have en tilsynsførende har Realskolen valgt at følge en selvevalueringsmodel ved Danmarks Privatskoleforening. November 2014 skal Realskolen have afsluttet en gennemgående selvevaluering.

13 Inden vi får set os om, er det november 2014 og inden vi får set os om er det sidste skoledag inden sommerferien. På Realskolens og på egne vegne vil jeg hermed afslutte denne sommerhilsen med at sige jer alle tusind tak for endnu et godt skoleår sammen med de udfordringer, glæder, oplevelser mv., skoleåret 2011/12 har bibragt os alle. Realskolen og dermed også jeg glæder os til et nyt skoleår. God sommer, dejlig ferie nyd det og husk at slappe af. Mange venlige sommerhilsner Helle Martensen

Generalforsamling 2013 Skolelederens beretning

Generalforsamling 2013 Skolelederens beretning Generalforsamling 2013 Skolelederens beretning Kære forældre, kære medarbejdere, kære øvrige samarbejdspartnere og kære elever. Ledelsesberetningen er på vegne af daglig ledelse, men også som min oplevelse

Læs mere

NYHEDSBREV MARTS 2014

NYHEDSBREV MARTS 2014 NYHEDSBREV MARTS 2014 Lørdag d. 1/3 Søndag d. 2/3 Mandag d. 3/3 Tirsdag d. 4/3 Onsdag d. 5/3 Torsdag d. 6/3 Fredag d. 7/3 9. kl. Sidste frist for aflevering af tilmelding til uddannelsessteder samt uddannelsesplan.

Læs mere

Eleverne møder i god tid, så de selv kan få overtøj af, madpakke, taske på plads og få sagt farvel, inden morgensang begynder.

Eleverne møder i god tid, så de selv kan få overtøj af, madpakke, taske på plads og få sagt farvel, inden morgensang begynder. august 2012 ABC FOR INDSKOLINGEN ADRESSEÆNDRING AFLEVERING ANSVAR BESTYRELSE BLOMSTENS DAG BIRKEN BØGER CYKLER CYKELHJELM DELETIMER EKSTRA FRI ELEVRÅD Husk at give skolen besked via ForældreIntra om adresse-

Læs mere

NYHEDSBREV OKTOBER 2014

NYHEDSBREV OKTOBER 2014 NYHEDSBREV OKTOBER 2014 Oktober måned er budt velkommen og efteråret har givet os mange dejlige timer udenfor i solskin, regn og blæst :- ) Vi nyder at være ude, og børnene er begyndt selv at efterspørge

Læs mere

HURRA vores nye 15 personers bus er klar til syn, vi regner med den er klar til efter sommerferien.

HURRA vores nye 15 personers bus er klar til syn, vi regner med den er klar til efter sommerferien. Nyhedsbrev nr.7-2013 Nyt fra Skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev. Årets sommerfest blev afholdt torsdag den 13. juni. Der har været en flot opbakning og jeg har haft mange gode

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Skolelederen har ordet. SMS-service på Intraen. Forældremøderne Idrætsdagene på Herlev Stadion Nyt fra Klubben og Høstfesten

Indholdsfortegnelse. Skolelederen har ordet. SMS-service på Intraen. Forældremøderne Idrætsdagene på Herlev Stadion Nyt fra Klubben og Høstfesten Indholdsfortegnelse side 2: side 4: side 5: side 6: side 8: side 9: side 9: side 10: side 11: side 12: Skolelederen har ordet Kalenderen SMS-service på Intraen Huskeliste Forældremøderne Idrætsdagene på

Læs mere

Køng Idrætsfriskole. Informationsfolder. Køng Idrætsfriskole Juli 2014

Køng Idrætsfriskole. Informationsfolder. Køng Idrætsfriskole Juli 2014 Køng Idrætsfriskole Informationsfolder Køng Idrætsfriskole Juli 2014 1/7 Velkomst Denne folder skal gerne give en række informationer om så det forhåbentlig er nemt og let for Jer at være eller blive en

Læs mere

Nilen Privatskole Nilen ABC 2012-2013. Nilen ABC

Nilen Privatskole Nilen ABC 2012-2013. Nilen ABC A Nilen ABC Afgangsprøve I 9. klasse er der 2 skriftlige terminsprøver, 1 mundtlig i hver af fagene dansk, matematik, engelsk og tysk, Folkeskolens Skriftlige Afgangsprøve i maj, samt Folkeskolens Afgangsprøve

Læs mere

Skoleuniform, nye omgivelser, nye kammerater, nye lærere og måske nye fag der er meget, man skal lære at kende og vænne sig til.

Skoleuniform, nye omgivelser, nye kammerater, nye lærere og måske nye fag der er meget, man skal lære at kende og vænne sig til. Skoleuniform, nye omgivelser, nye kammerater, nye lærere og måske nye fag der er meget, man skal lære at kende og vænne sig til. Skoleåret starter derfor med et introduktionsforløb for alle nye elever,

Læs mere

Så er skoleferien forbi, og medarbejdere, forældre og børn skal i gang med et nyt og spændende skoleår.

Så er skoleferien forbi, og medarbejdere, forældre og børn skal i gang med et nyt og spændende skoleår. Kære forældre Så er skoleferien forbi, og medarbejdere, forældre og børn skal i gang med et nyt og spændende skoleår. Som vi skrev ud før ferien, så vil vi for fremtiden jævnligt sende informationsbreve

Læs mere

Forældrebrev den 29. november 2013. 1. Julefest opslag fra Kirsten Walther

Forældrebrev den 29. november 2013. 1. Julefest opslag fra Kirsten Walther Forældrebrev den 29. november 2013 1. Julefest opslag fra Kirsten Walther 1 2. Ændringer i forældrebetaling Det hænder heldigvis, at der kommer nye børn til i familierne Skolens kontor har ikke altid det

Læs mere

Ny Folkeskolereform Bogense Skole. Glæde, ordentlighed, mod, anerkendelse.

Ny Folkeskolereform Bogense Skole. Glæde, ordentlighed, mod, anerkendelse. Ny Folkeskolereform Bogense Skole Glæde, ordentlighed, mod, anerkendelse. Program 16. juni 2014. Velkomst. Bogense skoles visioner, mål og pejlemærker Skolereformen 2014. formål og indhold. Skolereformen

Læs mere

Orienteringsmøde om skolereformen

Orienteringsmøde om skolereformen Orienteringsmøde om skolereformen John Larsen Gift og 2 børn Lia Sandfeld Gift og 2 børn Lærer 1993 Viceskoleleder 1999 Skoleleder 2002 Lærer 2002 Pædagogisk afdelingsleder 2013 Program Kort præsentation

Læs mere

SOMMERFERIEN, DER GIK og skoleåret, der kommer

SOMMERFERIEN, DER GIK og skoleåret, der kommer SOMMERFERIEN, DER GIK og skoleåret, der kommer Velkommen tilbage Kære alle, Så er sommerferien endegyldigt forbi og et nyt skoleår venter. Vi går det nye år i møde med 45 elever et plus på tre elever i

Læs mere

Stoppestedet. Trivsel en forudsætning for læring.

Stoppestedet. Trivsel en forudsætning for læring. Stoppestedet Trivsel en forudsætning for læring. Stoppestedet - Et undervisningstilbud på Broskolen afd. Bøgehøj. - Formål Hvis en elev i en periode har brug for særlig opmærksomhed og støtte, er der mulighed

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 14. juni 2013 Fredagsbrev nr. 744 Næste uger: 15. juni 17. juni 20.juni 21.juni Arbejdsdag i skovbørnehaven Udlejning Baunen Fælles foto kl. 09.30 Lærer kursus kl.12.00 Rundvisning

Læs mere

2015 Velkommen til Lundely Fritidshjem

2015 Velkommen til Lundely Fritidshjem 2015 Velkommen til Lundely Fritidshjem Nr. 1 Nr. 22 N. W. Gadesvej 1 + 22 3480 Fredensborg Tlf. 7256 2600 Fredensborg 2015 Velkommen til LUNDELY FRITIDSHJEM Lundely er et stort fritidshjem og en del af

Læs mere

BØRNEHAVE OG VUGGESTUE.

BØRNEHAVE OG VUGGESTUE. Der er nu fælles nyhedsbrev fra børnehave og vuggestue. Dels lidt for alle, dels nyt fra henholdsvis børnehave og vuggestue. Så kan I forældre følge med i, hvad der sker i hele huset. BØRNEHAVE OG VUGGESTUE.

Læs mere

KONTAKTEN Øster Snede Skole

KONTAKTEN Øster Snede Skole KONTAKTEN Øster Snede Skole Skoleåret 2012/2013 Nr. 4 Kalenderen skoleåret 2012 2013 Skolens aktivitetskalender kan ses på Skolens hjemmeside: www.oester-snede-skole.dk Ferieplan for skolerne - skoleåret

Læs mere

Kære forældre og elever Jeg vil gerne på skolens vegne takke alle for et godt samarbejde i skoleåret 2013-2014.

Kære forældre og elever Jeg vil gerne på skolens vegne takke alle for et godt samarbejde i skoleåret 2013-2014. Sommerhilsen 2014 Kære forældre og elever Jeg vil gerne på skolens vegne takke alle for et godt samarbejde i skoleåret 2013-2014. Alle skoleår har deres særpræg, sådan var det også i år: Skolen tog lidt

Læs mere

Information omkring næste skoleår

Information omkring næste skoleår Information omkring næste skoleår Kære forældre til elever på Skolecenter Jetsmark Sommerferien nærmer sig og vi skal sige farvel til en velkendt skoledag og goddag til en ny og anderledes skoledag. Ikke

Læs mere

Juni 2014 Kære forældre Stafet for livet Sidste uge inden sommerferien Grillaften

Juni 2014 Kære forældre Stafet for livet Sidste uge inden sommerferien Grillaften Juni 2014 1 2 3 Ti Forældrekaffe SFO 4 5 To Grundlovsdag Stafet for Livet 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 On Dimission 9. klasse 26 To Grill-aften 27 Fr Sidste skoledag 28 29 30

Læs mere

Fritter3 BFO Rosenlund Ejbyvej 47 2740 Skovlunde Telefon 4477 2131 Fo-Fritter3@balk.dk. Kære børn og forældre. Velkommen til Fritter3, BFO Rosenlund

Fritter3 BFO Rosenlund Ejbyvej 47 2740 Skovlunde Telefon 4477 2131 Fo-Fritter3@balk.dk. Kære børn og forældre. Velkommen til Fritter3, BFO Rosenlund Fritter3 BFO Rosenlund Ejbyvej 47 2740 Skovlunde Telefon 4477 2131 Fo-Fritter3@balk.dk Kære børn og forældre. Velkommen til Fritter3, BFO Rosenlund Nedenstående er skrevet til Jer som er interesseret i

Læs mere

Børns erfaringer er forbundet til rum og rammer

Børns erfaringer er forbundet til rum og rammer Børns erfaringer er forbundet til rum og rammer Af Marie Sørensen, børnehaveklasseleder i samtale med Marianne Thrane - Det vigtigste er, at børn får en god og en glad skolestart, siger Marie Sørensen.

Læs mere

UGEBREV nr. 79 uge 26

UGEBREV nr. 79 uge 26 UGEBREV nr. 79 uge 26 Årgang 5 Sommerferie Efter et langt og godt skoleår kan alle nu holde en velfortjent sommerferie. Alle børnene har fået et brev med hjem til hver familie med et sommerbrev, skemaer,

Læs mere

Læs dansk på bibliotekerne

Læs dansk på bibliotekerne Læs dansk på bibliotekerne Undervisningsmateriale om biblioteket ved introduktion til kursister fra sprogskolen af Vibeke Nielsen og Tina Møller Kristensen Læs dansk på bibliotekerne Intro 5 råd til et

Læs mere

EVALUERINGS- OG OPFØLGNINGSPLAN for 2014.

EVALUERINGS- OG OPFØLGNINGSPLAN for 2014. EVALUERINGS- OG OPFØLGNINGSPLAN for 2014. Denne plan redegør for evalueringsresultaterne og opfølgningsplan på Tybjerg Privatskole for kalenderåret 2014. Den er afsluttet og offentliggjort på skolens hjemmeside,

Læs mere

Velkommen til Herlev Privatskoles fritidsordning 2013/14

Velkommen til Herlev Privatskoles fritidsordning 2013/14 Velkommen til Herlev Privatskoles fritidsordning 2013/14 SFO s tlf. 44 57 94 96 - bedst mellem kl. 11.00-12.00 Hold øje med informationer fra SFO på intranettets opslagstavle. 1 Indholdsfortegnelse Personalet

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Storåskolens Undervisningsmiljøundersøgelse November 2009

Storåskolens Undervisningsmiljøundersøgelse November 2009 Storåskolens Undervisningsmiljøundersøgelse November 2009 Resultat af undervisningsmiljøvurderingen foretaget vinteren 2010 på Storåskolens afd. Måbjerg. Resultatet er en sammenfatning af 11 besvarelser.

Læs mere

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn 0. - 5. KLASSE - indskolingsafdelinger RØD/GUL www.kochs.dk - vi vil være verdens bedste skole - for børn Hvad indeholder pjecen? I denne pjece kan du læse om N. Kochs Skoles indskolingsafdelinger. I skolens

Læs mere

Nyhedsbrev august - 2015. Jeg håber, at I alle har haft en rigtig god ferie og har haft tid til at slappe af og lade op til endnu et skoleår.

Nyhedsbrev august - 2015. Jeg håber, at I alle har haft en rigtig god ferie og har haft tid til at slappe af og lade op til endnu et skoleår. Nyhedsbrev august - 2015 Jeg håber, at I alle har haft en rigtig god ferie og har haft tid til at slappe af og lade op til endnu et skoleår. Første skoledag Vi glæder os til at se jer alle på søndag til

Læs mere

Årskalender 2014 2015

Årskalender 2014 2015 Årskalender 2014 2015 Version 1.0 opdateret den 28. juni 2014 August 11. Første skoledag 9.00 Alle møder ind. Alle mødes ved flagstangen og 0. klasse hjælper med at hejse flaget, mens vi synger I Østen

Læs mere

24 timer du aldrig glemmer, stort arrangement for 4. 7. klasse

24 timer du aldrig glemmer, stort arrangement for 4. 7. klasse Nyhedsbrevet indeholder: Tyverier fra garderoben, og hvad vi gør ved det 24 timer du aldrig glemmer, stort arrangement for 4. 7. klasse Sommerferieaktiviteter Fremtiden for børnene fra Mørk skole Koloni

Læs mere

Dagsorden og referat fra stort forældremøde på GKF den 15. januar 2015

Dagsorden og referat fra stort forældremøde på GKF den 15. januar 2015 Dagsorden og referat fra stort forældremøde på GKF den 15. januar 2015 1. Sang og velkomst 2. Orientering fra skolen v. Palle Fogh 3. Orientering fra bestyrelsen v. Marie N. 4. Præsentation af Marietta,

Læs mere

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie Smørhullet Skolen Fredag 1 Forældrekaffe Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Der arbejdes med perler i værkstedet DH omsorgsdag Tirsdag 5 Der arbejdes med perler i værkstedet 3.F: skole-hjem-samtaler Onsdag 6 Der

Læs mere

FAVRSKOV MUSIKSKOLE. Det spirer frem alle vegne, nu hvor sommeren er på vej. Det betyder, at musikskolens sæson nærmer sig sin afslutning.

FAVRSKOV MUSIKSKOLE. Det spirer frem alle vegne, nu hvor sommeren er på vej. Det betyder, at musikskolens sæson nærmer sig sin afslutning. Sæson 2014/15 Volume 4 Nyhedsbrev FAVRSKOV MUSIKSKOLE Indhold Sommerhilsen...1 Kommende arrangementer...2 Tak til tournéholdet... 2 Ny sæson 2015/16...2 Om Bazartilbud...3 Musikskolen og Folkeskolereform.3

Læs mere

SKOLESTART d. 10. august 2009 kl. 11.30

SKOLESTART d. 10. august 2009 kl. 11.30 SKOLESTART d. 10. august 2009 kl. 11.30 1. Velkommen. Goddag gooddaaag. Balder og jeg har såmænd glædet os til at se jer igen. Det har jo været en lang ferie kunne I kende hinanden? Skolen? Jeg har været

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO December 2012 Siden sidst. Sne, sne, sne.. Først var det vores penge der var indefrosset, og nu har sne og frost gjort, at færdiggørelsen af legepladsen bliver lidt forsinket.

Læs mere

NYHEDSBREV August 2014

NYHEDSBREV August 2014 NYHEDSBREV August 2014 Fre. d. 1/8 SFO åben fra kl. 6.30 16.00 Man. d. 4/8 SFO åben fra kl. 6.30 17.00 Tirs. d. 5/8 SFO åben fra kl. 6.30 17.00 Ons. d. 6/8 SFO åben fra kl. 6.30 17.00 Tors. d. 7/8 SFO

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Påfuglen

Velkommen til Børnehuset Påfuglen Velkommen til Børnehuset Påfuglen Kære Du skal gå på: Velkommen i Påfuglen. Blå stue: Rød stue: Gul stue: Når du starter, er det: som tager imod dig og viser dig rundt. De andre voksne i vuggestuen er:

Læs mere

Opgaveskyen.dk Opgavesæt nr. 1. Dansk 4. Klassetrin

Opgaveskyen.dk Opgavesæt nr. 1. Dansk 4. Klassetrin Opgavesæt nr. 1 Dansk 4. Klassetrin Opgave 1-5: Opgave 6-7: Opgave 8-11: Opgave 12-14: Opgave 15: Opgave 16-17: Opgave 18: Navneord Sætningsanalyse og ord Tillægsord Udsagnsord Skriv selv Dobbeltkonsonanter

Læs mere

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Sydthy Friskole

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Sydthy Friskole Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Sydthy Friskole Tag dig tid til at læse spørgsmål og svarmuligheder godt igennem. Du kan kun sætte 1 kryds ud for hvert spørgsmål, hvis ikke der står noget andet.

Læs mere

Hvordan er det nu med...

Hvordan er det nu med... Hvordan er det nu med... Ansvar og erstatning Hvis en elev ødelægger ting på skolen bøger, ruder m.v. - sender skolen en regning over det ødelagte til hjemmet, hvis det skønnes, at eleven er ansvarlig,

Læs mere

Velkommen til. Børnehuset Himmelblå. Knus hinanden. Et knus: Er fuldt ud økologisk forsvarligt. Det nedbryder intet

Velkommen til. Børnehuset Himmelblå. Knus hinanden. Et knus: Er fuldt ud økologisk forsvarligt. Det nedbryder intet Knus hinanden Et knus: Er fuldt ud økologisk forsvarligt. Det nedbryder intet miljø Er energisparende sparer på andre varmeressourcer Kræver ingen speciel opbevaring Kan transporteres toldfrit Forlanger

Læs mere

VELKOMMEN I KLUBBEN - HER ER VIRKELIG SJOV NYT TLF.: 41 73 67 43. Fortæl mig... jeg glemmer. Vis mig... jeg husker. Inddrag mig... jeg forstår.

VELKOMMEN I KLUBBEN - HER ER VIRKELIG SJOV NYT TLF.: 41 73 67 43. Fortæl mig... jeg glemmer. Vis mig... jeg husker. Inddrag mig... jeg forstår. VELKOMMEN I KLUBBEN - HER ER VIRKELIG SJOV Fortæl mig... jeg glemmer. Vis mig... jeg husker. Inddrag mig... jeg forstår. Kinesisk ordsprog NYT TLF.: 41 73 67 43 Footbase langbold vinder 2011 - klubfest

Læs mere

For elever der går i 4. klasse til og med 6. klasse gælder følgende priser:

For elever der går i 4. klasse til og med 6. klasse gælder følgende priser: Åbningstider. Mandag til torsdag fra kl. 14.00-17.00. Fredag fra kl. 14.00-16.00. Mandag til fredag har SFO åben om morgenen fra kl. 6.30-8.00. Udvidet SFO. Fra august er det muligt for elever fra 4. årgang

Læs mere

ForældreINFO OKTOBER 2014

ForældreINFO OKTOBER 2014 ForældreINFO OKTOBER 2014 Motionsdag fredag den 10. oktober Traditionen tro afholder også Thomasskolens motionsdag fredagen før efterårsferien. Alle elever møder omklædte kl. 08:20 og har fri efter frokost

Læs mere

15/16. Sparkær Skole & SFO/Klub. Sparkær Skole, Langgade 32, 8800 Viborg. Telefon: 87872520 E-mail: skole.sparkaer@viborg.dk

15/16. Sparkær Skole & SFO/Klub. Sparkær Skole, Langgade 32, 8800 Viborg. Telefon: 87872520 E-mail: skole.sparkaer@viborg.dk 15/16 Sparkær Skole & SFO/Klub Sparkær Skole, Langgade 32, 8800 Viborg Telefon: 87872520 E-mail: skole.sparkaer@viborg.dk Velkommen til Sparkær skole og SFO/Klub Vi vil med denne lille folder give jer

Læs mere

Skolereformen på Borup Skole Skoleåret 2014-2015

Skolereformen på Borup Skole Skoleåret 2014-2015 Skolereformen på Borup Skole Skoleåret 2014-2015 Hvem, hvad, hvor og hvordan? Juni 2014 Indledning I dette skrift vil vi forsøge at give et billede af hvordan hverdagen kommer til at se ud på Borup Skole

Læs mere

Skolebladet. God sommerferie

Skolebladet. God sommerferie Skolebladet God sommerferie Sommerferie I skrivende stund er der helt stille på Torslev Skole. Forberedelserne til aftenens brag af en dimissionsfest er på plads, og vi glæder os til det sidste hyggelige

Læs mere

Udover skolens generelle målsætning, er den specifikke målsætning for C afdelingen:

Udover skolens generelle målsætning, er den specifikke målsætning for C afdelingen: Udover skolens generelle målsætning, er den specifikke målsætning for C afdelingen: at eleverne undervises i folkeskolens fagrække og at de, i den udstrækningen de har forudsætningerne, kan gå til Folkeskolens

Læs mere

1 Samarbejdet mellem skole og hjem

1 Samarbejdet mellem skole og hjem 1 Samarbejdet mellem skole og hjem Skole-hjem samarbejdet praktiseres under mange former som fx Forældremøder Skole-hjem samtaler med fokus på underretning om elevens udbytte af undervisningen og alsidige

Læs mere

Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse

Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse 25. august 2005 Før du går i gang med at udfylde skemaet, skal du læse følgende igennem: Tag dig tid til at læse både spørgsmål og svarmuligheder godt igennem.

Læs mere

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole.

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole. Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole. Tag dig tid til at læse spørgsmål og svarmuligheder godt igennem. Du kan kun sætte 1 kryds ud for hvert spørgsmål, hvis ikke der står noget andet.

Læs mere

Praktiske forhold håndbog

Praktiske forhold håndbog Praktiske forhold håndbog Afdelingslærer/ Kontaktlærer: Hver afdeling har to kontaktlærere. Det er kontaktlæreren, der har den primære kontakt til både elev og forældre. Afdelingsture: Hver afdeling tager

Læs mere

Samværs- og aktivitetstilbud

Samværs- og aktivitetstilbud Samværs- og aktivitetstilbud Vores pædagogiske målsætning er at skabe et struktureret miljø, hvor der fokuseres på udvikling, gode oplevelser og en meningsfuld hverdag. Borgerne har vedvarende fysiske

Læs mere

Skolereform din og min skole

Skolereform din og min skole Skolereform din og min skole Information til forældre April 2014 Natur og Udvikling Folkeskolereform i trygge rammer Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til

Læs mere

TILMELDING TIL SKYUM IDRÆTSEFTERSKOLE

TILMELDING TIL SKYUM IDRÆTSEFTERSKOLE TILMELDING TIL SKYUM IDRÆTSEFTERSKOLE Navn: vil gerne optages som elev på Skyum. Når du bliver optaget som elev på Skyum Idrætsefterskole får du samtidig en opkrævning på 500,-. Beløbet er et rent indskrivningsgebyr,

Læs mere

Velkommen i Øster Højst Børnehus

Velkommen i Øster Højst Børnehus Velkommen i Øster Højst Børnehus Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen i Øster Højst Børnehus og samtidig fortælle lidt om, hvem vi er og hvad vi laver. I kan læse mere om vores værdier, pædagogiske

Læs mere

Marts 2011. Kære alle WS ere med familie,

Marts 2011. Kære alle WS ere med familie, Nyhedsbrev Marts 2011 Kære alle WS ere med familie, Fastelavn er mit navn.. Fastelavn er just overstået og straks er tankerne i årsmøde planlægning. 2011 er for Dansk forening for Williams Syndrom et lidt

Læs mere

Akvariet og Galaxen Parcelvej 167, 2830 Virum 45 28 44 40

Akvariet og Galaxen Parcelvej 167, 2830 Virum 45 28 44 40 Sfo v/ Virum Skole Akvariet og Galaxen Parcelvej 167, 2830 Virum 45 28 44 40 Velkommen til Virum Skoles Sfo Med denne pjece ønsker vi børn og forældre velkommen til vores skolefritidsordning. Vi håber,

Læs mere

Principper på Vorgod-Barde Skole

Principper på Vorgod-Barde Skole VORGOD-BARDE SKOLE Principper på Vorgod-Barde Skole OLE 1. UNDERVISNINGENS ORGANISERING Vorgod-Barde Skole har 7 klassetrin fra 0. til 6. klasse. På årgange med over 28 elever tilstræbes tolærer-ordning

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde PAB afd. 1 den 4.oktober 2010.

Referat bestyrelsesmøde PAB afd. 1 den 4.oktober 2010. Referat bestyrelsesmøde PAB afd. 1 den 4.oktober 2010. Dagsorden: 1. Protokol 2. Konstituering af ny bestyrelse 3. Meddelelser fra formanden 4. Meddelelser fra øvrig best. 5. Siden sidst fra varmemesteren

Læs mere

Ordensregler. Hjørring Gymnasium og Hf. M i c r o s o f t. S k o l e v a n g e n 2 3, 9 8 0 0 H j ø r r i n g. T l f : ( + 4 5 ) 9 8 9 2 2 4 3 3

Ordensregler. Hjørring Gymnasium og Hf. M i c r o s o f t. S k o l e v a n g e n 2 3, 9 8 0 0 H j ø r r i n g. T l f : ( + 4 5 ) 9 8 9 2 2 4 3 3 Ordensregler Hjørring Gymnasium og Hf M i c r o s o f t S k o l e v a n g e n 2 3, 9 8 0 0 H j ø r r i n g T l f : ( + 4 5 ) 9 8 9 2 2 4 3 3 F a x : ( + 4 5 ) 9 8 9 0 9 1 9 0 01-10- 2 0 1 2 I. SKOLENS

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 55. Ferieplan for skoleåret 15/16

Nyhedsbrev nr. 55. Ferieplan for skoleåret 15/16 www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 9. oktober 2014 Nyhedsbrev nr. 55 Skolefrugt Efter en pause på et par år, giver vi igen mulighed for, at eleverne på Nørreskov-Skolen kan købe frugt. Vi har

Læs mere

Stensnæsskolen. Juli 2015. Skoleåret 2015-16. Nyhedsbrev Årgang 14 Nummer 7. Kære forældre

Stensnæsskolen. Juli 2015. Skoleåret 2015-16. Nyhedsbrev Årgang 14 Nummer 7. Kære forældre Stensnæsskolen Skoleåret 2015-16 Juli 2015 Nyhedsbrev Årgang 14 Nummer 7 I dette nummer: Skoleåret 2015-16 1 Rullende indskoling 2 Personale 2 Møde-/bustider 3 1. skoledag 4 Hjemmeside mm. 4 Kontaktlærerordning

Læs mere

Håndbog for børn og forældre Skoleåret 2013 2014

Håndbog for børn og forældre Skoleåret 2013 2014 Håndbog for børn og forældre Skoleåret 2013 2014 1/7 Håndbog for børn og forældre Denne håndbog er en samling af en lang række forskellige praktiske informationer. Idrætsfriskolen er en skole med få regler.

Læs mere

Nyhedsbrev juni Langemosen

Nyhedsbrev juni Langemosen NYBORG UNGDOMSSKOLE Nyhedsbrev juni Langemosen Juni 2015 DENN E G ANG: Nyt på skolen 1 Program for resten af skoleåret 2 Tider for mundtlige prøver i uge 25 Invitation til dimission 3 Københavnertur d.

Læs mere

Elev Elevens fulde navn Adresse Sted Postnummer By Cpr-nummer E-mail Mobiltelefon Udskrives fra Skole: Efter klasse år. Musik Drama Krop og natur Krea

Elev Elevens fulde navn Adresse Sted Postnummer By Cpr-nummer E-mail Mobiltelefon Udskrives fra Skole: Efter klasse år. Musik Drama Krop og natur Krea Udfyldes af forældre og ansøger Ansøgningsskema. Elev s fulde navn Adresse Sted Postnummer By Cpr-nummer E-mail Mobiltelefon Udskrives fra Skole: Efter klasse år Forældre / værge Navn Cpr-nummer Adresse

Læs mere

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Torsdag den 19. juni 2014 kl. 18.30-20.00 Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Kort orientering om overskrifterne i skolereformen Hvordan implementeres skolereformen på Brovst Skole,

Læs mere

Bestyrelsesmøde Daginstitutionen Skovgården 1. september 2014 Kl. 19:00 21:30 Balle Børnehus (vuggestuen)

Bestyrelsesmøde Daginstitutionen Skovgården 1. september 2014 Kl. 19:00 21:30 Balle Børnehus (vuggestuen) Referat Bestyrelsesmøde Daginstitutionen Skovgården 1. september 2014 Kl. 19:00 21:30 Balle Børnehus (vuggestuen) Indkaldt af: Maria Tørnsø Østergaard Indkaldt: Ida Rønne Antonsen, Maria Tørnsø Østergaard,

Læs mere

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN HØJ FAGLIGHED GOD TRIVSEL FÆLLESSKAB Skolestart er en milepæl i alle børns liv og meget betydningsfuld såvel i en faglig som en social

Læs mere

Basarværkstedsaftener Vi mødes næste gang fredag den 7. oktober 2011 kl. 18.30

Basarværkstedsaftener Vi mødes næste gang fredag den 7. oktober 2011 kl. 18.30 Kvistgård Stationsvej 2 A-B, 3490 Kvistgård. Telefon: 49 13 96 87 www.steinerskolen-kvistgaard.dk E-mail-adr.: kontor@steinerskolen-kvistgaard.dk Basarværkstedsaftener Vi mødes næste gang fredag den 7.

Læs mere

Holme SKole på vej mod nye udfordringer. - velkommen til skoleåret 2013-14

Holme SKole på vej mod nye udfordringer. - velkommen til skoleåret 2013-14 Holme SKole på vej mod nye udfordringer - velkommen til skoleåret 2013-14 2 Velkommen til det nye skoleår Velkommen tilbage til Holme Skole efter en forhåbentlig dejlig sommerferie. Vi har lagt et turbulent

Læs mere

Informationsfolder. Olympen SÆBYGAARDSKOLEN SFO - OLYMPEN. Sæbygaardskolens SFO TIL BØRN OG FORÆLDRE

Informationsfolder. Olympen SÆBYGAARDSKOLEN SFO - OLYMPEN. Sæbygaardskolens SFO TIL BØRN OG FORÆLDRE TIL BØRN OG FORÆLDRE Informationsfolder SÆBYGAARDSKOLEN SFO - Sæbygaardvej 34, 9300 Sæby ATHENE 4021 0813 - APOLLON 4021 3913 Olympen Sæbygaardskolens SFO Indhold Kære forældre... 3 Personale... 4 Generel

Læs mere

Mandag d. 29. juni fredag d. 3. juli 2015 Vesterhavsgde 8 Thorsminde 97 49 71 54

Mandag d. 29. juni fredag d. 3. juli 2015 Vesterhavsgde 8 Thorsminde 97 49 71 54 SOMMERSJOV I VEST Aktiviteterne afholdes i den første uge af din sommerferie, uge 27 Mandag d. 29. juni fredag d. 3. juli 2015 Der er sjov for både store og små, så skynd dig at melde dig til, så du kan

Læs mere

Skolen fører tilsyn med eleverne fra 10 minutter før undervisningsstart og indtil skoledagens ophør. kl. 11.30 17.00, fredag dog 15.45.

Skolen fører tilsyn med eleverne fra 10 minutter før undervisningsstart og indtil skoledagens ophør. kl. 11.30 17.00, fredag dog 15.45. Skolens tilsyn Skolen fører tilsyn med eleverne fra 10 minutter før undervisningsstart og indtil skoledagens ophør. Skoledagens forløb: Ringetider 1. lektion 8.00-8.45 2. lektion 8.55-9.40 3. lektion 10.00-10.45

Læs mere

VELKOMMEN TIL INFORMATIONSMØDE

VELKOMMEN TIL INFORMATIONSMØDE VELKOMMEN TIL INFORMATIONSMØDE om skolestart for kommende børnehaveklassebørn på Skæring Skole November 2014 Program for aftenen Velkomst v. Anne Schwartz, Skoleleder Fælles sang Orientering om - Skæring

Læs mere

DM i Skolevolleyball 2015. Den 9.-11. marts i Ikast

DM i Skolevolleyball 2015. Den 9.-11. marts i Ikast DM i Skolevolleyball 2015 Den 9.-11. marts i Ikast VELKOMMEN FRA DANSK SKOLEIDRÆT Det er en stor glæde fra Dansk Skoleidræt at kunne byde alle elever og lærere velkommen til DM i Skolevolleyball i Ikast.

Læs mere

Skolereform 2014. Frejlev Skole. Sådan gør vi

Skolereform 2014. Frejlev Skole. Sådan gør vi Skolereform 2014 Frejlev Skole Sådan gør vi Til forældre ved Frejlev Skole Fra august 2014 træder den nye folkeskolereform i kraft. Dette indebærer, at såvel skoledagens form som indhold ser anderledes

Læs mere

Selvevaluering på Staby Efterskole

Selvevaluering på Staby Efterskole Selvevaluering på Staby Efterskole Evalueringen foregik på et pædagogisk møde over 2 timer. Med følgende struktur. 5 min information - vores forventninger PT/AM o I får 12 min til at diskutere hvert emne

Læs mere

Velkommen på Øse Efterskole. Regler og husorden

Velkommen på Øse Efterskole. Regler og husorden Velkommen på Øse Efterskole Regler og husorden Øse-Reglement Velkommen til dit værelse Dette er dit/jeres hjem de næste 10 måneder. Derfor er det naturligvis vigtigt at I får det indrettet så hyggeligt

Læs mere

NYT HERSKINDSKOLEN & NORDLYSET

NYT HERSKINDSKOLEN & NORDLYSET Billeder fra sidste skoledag for 9.klasse En sommerhilsen J U N I 2 0 1 3 NYT HERSKINDSKOLEN & NORDLYSET Så nærmer vi os skoleårets afslutning. Et skoleår med mange oplevelser. Lockout af lærerne er nok

Læs mere

NYHEDSBREV OG SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING JUNI 2014

NYHEDSBREV OG SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING JUNI 2014 NYHEDSBREV OG SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING JUNI 2014 Så er endnu et skoleår ved at være gået. Hvor blev det år lige af!!!! Det er fantastisk dejligt vejr, solen skinner og børnene hygger sig i skolegården.

Læs mere

BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-9. KLASSE 2015/16

BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-9. KLASSE 2015/16 BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-9. KLASSE 2015/16 KÆRE LÆRERE OG PÆDAGOGER Vi vil gerne invitere jeres elever indenfor på Ballerup Bibliotekerne. For at i bedst muligt kan tilrettelægge

Læs mere

Tjek dagligt i eksamenstiden aasg.dk husk at logge ind og LUDUS med henblik på ændringer eller nye meddelelser.

Tjek dagligt i eksamenstiden aasg.dk husk at logge ind og LUDUS med henblik på ændringer eller nye meddelelser. Å rhus Statsgymnasium Eksamensfolder 2014 I folderen her finder du nogle væsentlige oplysninger om eksamen. Læs den grundigt. Er der noget, du er i tvivl om, spørg da dine faglærere, eller kom ind på kontoret.

Læs mere

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 8. Nyhedsbrev uge 25-2013. FILUREN laver en heks til byens Sankt Hans-bål...

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 8. Nyhedsbrev uge 25-2013. FILUREN laver en heks til byens Sankt Hans-bål... Nyhedsbrev uge 25-2013 Side 1 FILUREN laver heks... Side 4 Sommer-info fra biblioteket Side 2 Diverse INFO VVFF-Spørgeskema Side 6 Børnehaven Drivhus - Bibliotekstur Side 3 Børnedyrskue Side 8 Kalender,

Læs mere

Skolebladet. Skolestart

Skolebladet. Skolestart Skolebladet Skolestart Velkommen til et nyt og spændende skoleår! Efter en lang, varm og solrig sommerferie skal vi alle være med til at skrive danmarkshistorie. Folkeskolereformen er nu sat i gang, og

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Børnehuset. Venlig hilsen personalet i Børnehuset. Tlf.nr. 72 10 50 41

VELKOMMEN TIL. Børnehuset. Venlig hilsen personalet i Børnehuset. Tlf.nr. 72 10 50 41 BESTYRELSEN. Da børnehaven hører under skolen, har vi fået dispensation til at få to forældrevalgte repræsentanter fra børnehuset med i skolebestyrelsen, som er på valg hvert andet år. KOMMENDE SKOLEBØRN.

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

Velkommen til Uglestuen, som du skal starte på d.

Velkommen til Uglestuen, som du skal starte på d. KÆRE Velkommen til Uglestuen, som du skal starte på d. vi glæder os til at være sammen med dig og vi håber vi får et godt samarbejde med din mor og far. Her er din stue, den hedder UGLESTUEN. Side 1 De

Læs mere

RIS - ROS eller Gode ideer... til at skrive din mening om 4H året 2015. HER ER DER PLADS. Til opslagstavlen

RIS - ROS eller Gode ideer... til at skrive din mening om 4H året 2015. HER ER DER PLADS. Til opslagstavlen HER ER DER PLADS RIS - ROS eller Gode ideer... til at skrive din mening om 4H året 2015. Til opslagstavlen Kære forældre og andre. Lidt hjælp kan vi altid bruge, både i klubben og til 4Hskuet, så hvad

Læs mere

Sommerferiehilsen fra Lind Skole juni 2015

Sommerferiehilsen fra Lind Skole juni 2015 Sommerferiehilsen fra Lind Skole juni 2015 Afslutningen på dette skoleår er ved at være en realitet. Det har været et anderledes skoleår med ændringer og nye krav, der skal implementeres i forhold til

Læs mere

Handicap Bo og Beskæftigelse

Handicap Bo og Beskæftigelse Samværs- og aktivitetstilbud Vores pædagogiske målsætning er at skabe et struktureret miljø, hvor der fokuseres på udvikling, gode oplevelser og en meningsfuld hverdag. Borgerne har vedvarende fysiske

Læs mere

UNDERVISNINGSMILJØVURDERING

UNDERVISNINGSMILJØVURDERING UNDERVISNINGSMILJØVURDERING 1. Er du en pige eller en dreng 47 % Pige 53% Dreng Thyland Idrætsefterskole december 2011 2. Hvor godt eller dårligt synes du selv, du klarer dig i klassen? 6 Jeg er en af

Læs mere

Bestilling af elevtøj

Bestilling af elevtøj 1 2 Indholdsfortegnelse Bestilling af elevtøj... 3 Crazysport.dk... 5 Hvad skal medbringes til skoleåret... 8 Hvad må/må ikke medbringes... 8 Elevbank... 8 Ferier og weekender... 9 Skema... 9 Lejrskole...

Læs mere

Klubblad Januar Juli 2015

Klubblad Januar Juli 2015 Klubblad Januar Juli 2015 Åbningstider i klubben Mandag: 14.00-18.00 (21.00 for 6.-8. klasse) Tirsdag: 14.00-18.00 (21.00 for 6.-8. klasse) Onsdag: 13.00-18.00 Torsdag: 13.00-18.00 Fredag: 13.00-17.00

Læs mere

Førskolegruppe. Hammerum Friskole

Førskolegruppe. Hammerum Friskole Førskolegruppe Hammerum Friskole Opstart 4. maj 2015 1 Førskolegruppe på Hammerum Friskole Vi ønsker at give børnene en god overgang fra børnehavebarn til skolebarn på Hammerum Friskole. Derfor vil vi

Læs mere

Velkommen til Bankagerskolens SFO Delfinen

Velkommen til Bankagerskolens SFO Delfinen Velkommen til Bankagerskolens SFO Delfinen Bankagerskolens SFO Delfinen Bankagervej 99 8700 Horsens Tlf. 76 29 33 50 Velkommen SFO Delfinen er en funktionsopdelt skolefritidsordning, der er en del af Bankagerskolen.

Læs mere