Papirpinde! Jamen det ser da så let ud ikke!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Papirpinde! Jamen det ser da så let ud ikke!"

Transkript

1 Papirpinde! Jamen det ser da så let ud ikke! Udprint fra Denne vejledning må ikke mangfoldiggøres eller gøres til genstand for salg uden tilladelse fra Bente Petersen, Næstved & arne jerx, kniplerier pdf-fil udgave: 21. september 2005

2 Her ser du et øjebliksbillede, i kampens hede.. Vi startede ud med at udprinte de muligheder vi har kunnet finde på internettet. Så gik vi i gang! Hurtigt blev de rene metoder vi læste os til kasseret! Tapetklisteret fik det hele til at klaske sammen strikkepinden kunne ikke hives ud igen vi kunne ikke finde nogle tynde paprør/slikkepinde-pinde og de ville også have været for korte. Et håndtag er vigtigt fandt vi også ud af Hurtigt fandt vi ud af, at hvis vi skulle få noget resultat ud af vore anstrengelser, så var vi nødt til at udvikle vores egen teknik. En af vore muligheder var satai/grill-spyd, som vi brugte som kerne/sjæl i pindene. Heromkring rullede vi papir, ca 12 cm i bredden og 6-8 cm i længden (kommer jo an på hvor lang du ønsker din pind). Et eksempel ses længst til venstre 12cm x 8 cm af en Aldi-avis.. Som sagt virkede tapetklistret ikke så vi gik over til en tyk limstift virkede upåklageligt ( limstiften skal være af en rimelig kvalitet, ellers ender det som en fedtet masse). Først klippede vi strimler i helt bestemte mål, for at danne håndtag og hoved på pinden. Men vi fandt hurtigt ud af at det slet ikke er nødvendigt. Når et lag er rullet på, betragter man pinden, ser hvor lidt mere fylde er nødvendigt og skærer en strimmel ud, som passer i bredde og længde, limer den på og ruller, for til sidste at hæfte med lidt mere lim. Papiret kan være alt der har en god struktur, en god farve, eller på anden måde tiltaler én. Vi fandt hurtigt ud af, at printerapir (80 gr), glittet papir i tilsvarende kvalitet er særdeles egnet. Prøv at kikke den ugentlige høst af reklamer og ugeblade efter der er temmelig sikkert noget du kan bruge. Computerblade, modemagasiner, turistbrochurer leverer også noget udmærket papir og mange gange nogle spændende dekorationer. National Geographic vil kunne give tigerfarvede pinde :-). udprint fra Bente Petersen, Næstved & arne jerx, kniplerier (side 2 af 10)

3 Her ser du vores første forsøg, og du kan tydeligt se princippet med at klistre en ny strimmel, hvor mere fylde er nødvendig. Til slut skal der lakeres med en vandopløselig lak mange gange (5-10 x) (gulvlak kan sagtens bruges, når bare det ikke er den billigste). Vær opmærksom på, at hvis du sætter pynt på hvor der fx er skrevet en fødselsdagshilsen så bliver blækket opløst af lakken MED DET SAMME! MEN sæt lidt englehuds-tape over teksten og pres tapen godt fast inden du lakerer så har du reddet din tekst, og tapen er usynlig under lakken. Lakering Der findes specielt fremstillede lakker, men de er temmelig dyre, og slet ikke nødvendige. En almindelig vandbaseret gulvlak ikke af den billigste slags, er særdeles egnet. Hvis det er en hurtigtørrende lak, så kan det lade sig gøre at lakere 5-10 gange i løbet af en dag. En sådan lak er heller ikke billig men alligevel til ca. halv pris af de specielle papirlakker. Du kan bruge en pensel og male lakken på, som om du var i gang med at lakere dit gulv. Det nemmeste er dog at bruge dyppemetoden. Her skal du dog være opmærksom på at du skal holde øje med pinden, og engang imellem lige fjerne den overflødige lak der samler sig det er nemt gjort med en pensel. Ønsker du at spare lidt på lakken og dermed prisen, kan du bruge et slankt marmeladeglas/olivenglas, og bruge pindens sjæl/kærnen som håndtag det er således let at bruge dyppemetoden, og du skal kun erstatte den smule lak du har brugt sætte låget på, og det hele er parat til næste gang. Dyppemetoden betyder også at 5 gange lakering ser ud til at være nok med den lak jeg har lige i øjeblikket. Det skal nok kontrolleres ved skift af mærke. udprint fra Bente Petersen, Næstved & arne jerx, kniplerier (side 3 af 10)

4 OBS ideer! Hvis du venter med at skære pinden af, til efter der er lakeret, er der både håndtag under lakeringen og holder under tørringen (stik pinden ned i et stykke flamingoplade). Er du ikke sikker på, du kan huske hvor mange gange pindene har fået lak så brug håndtaget som tæller du sætter et streg for hver gang du lakerer - Keine Hexerei, nur Behendigkeit Metoden med at male lakken på er udmærket, og hvis du ikke har nogen pensel, eller ikke vil bruge din pensel til lakken så fold lidt engangs-vaskeklud sammen og sæt den fast i en plastiktøj-klemme ideen stammer fra Gigtsanatoriet i Skælskør en perfekt engangs-pensel. Når du klipper/skærer pinden/håndtaget af, kan der forsejles med en dråbe lak (så der ikke er tråd der hænger i). Selve afkortningen af pinden/sjælen foregår lettest med en skarp hobbykniv (nyt blad), en løvsag, en hobbysav, en Dremel (elværktøj med skære og slibeudstyr), en universaltang, en skævbider gør dine egne forsøg med hvad der fungerer for dig. Har du besvær med at håndtere noget speciel pynt på din pind så prøv at lægge pynten fx en fjer ned på et stykke englehudstape, og bruge dette som en slags holder for den sårbare pynt du vil montere (den selvklæbende bogindbindings-folie, kan være problematisk fordi den kan være for tyk uhandig eller ikke gennemsigtig nok). Du skal dog være opmærksom på, at visse arter af plastik ikke kan bruges, da lakken ikke vil binde. Men her gælder som i alle tilfælde når du laver kniplepinde af papir FOR- SØG DIG FREM lav nogle lakerings-prøver. Det kan være at lige netop din lak kan binde og så er der jo ikke noget problem. En god teknik ved påsætning af sårbare/sarte dekorationer er at bruge den hvide hobbylim, i et tyndt lag - lægge dekorationen i limen og lad denne tørre. Dekorationen kan nemt flyttes på plads med en tæppenål, en tynd nål i holder, en pincet e.lign. Der findes specielle limarter der tørrer helt usynligt op. Kik fx i decoupage-kataloger. Et eksempel er blade, stykker af fjer, uldtotter, pressede blomster. Limstiften gør at hvis man opdager at det vist ikke var så godt det man lige havde lavet, så kan det let afmonteres og noget nyt sættes på. Dyppemetoden er god at bruge, i hvert fald ved første lakering, især pinde med sårbare dekorationer. Når først du har dyppet en gang, er den sårbare dekoration beskyttet af et laklag, og det er meget nemmere at bruge en pensel til de efterfølgende lakeringer. Men husk så også at de 5 gange ikke er nok så skal du regne med 8-10 gange lakering. udprint fra Bente Petersen, Næstved & arne jerx, kniplerier (side 4 af 10)

5 Hvis et eller andet nu alligevel skulle gå galt, og du opdager din fejl inden lakken er helt tør, så hiv hurtigt den feljplacerede dekoration af, og en ny kan sættes på, inden ny omgang lak. Syntes du også selve kniplepinden er det mest spændende at lave. Så lav en samling af pinde- sjæle (satai/grill spyddene), som du så kan tage af når du skal til det spændende. Sæt et stykke papir i den bredde du ønsker (bredden er længden på kniplepinden) på sjælen. 6-8 cm i længden er rigeligt til at danne det første lag, de første omgange på sjælen. Sæt dine pinde- sjæle i et stykke flamingo som også bruges hen af vejen, som holder. Når du så skal til at være kreativ, ja så har du råmaterialet til dine pinde samlet, og du kan gå i gang. Prøv om ikke du kan lave pindens endelige længde når du laver sjælen. Det bliver nemt noget flosset i kanten, hvis du skal til at skære af længden efter at der er sat flere lag papir på også selvom du har en skarp kniv. Har du en lup på holder, til dine kniplerier, så er den også god at have når små dekorationer skal sættes på pinden. Hos enkelte af de katalog-firmaer der sender deres tilbud ud hver weekend, kan der købes noget de kalder en tredje-hånd, nogle holde/gribe værktøjer på fod (fx kan de bruges hvis man skal lodde to ledninger sammen men altså også til at lave kniplepinde med). På nogle af dem findes der en lup den vil være god. Gør mange forsøg så bliver du ekspert til sidst. Prøv at kombinere en halv pind med en lakering, og arbejde derefter videre. Forsøg at sætte en skrøbelig dekoration på pinden, dyp-laker en gang, og se om ikke det hjælper på skrøbeligheden. Er du i gang med at lave en pind hvor der skal mange tynde lag udenpå hinanden så gør forsøg med et lag lak evt. et tykt lag af den hvide lim der tørrer usynligt op. Decoupage lim-lak skulle være et godt hjælpemiddel også her. Laver du en pind som skal have en ekstra tyngde så prøv med en eller flere gange lakering undervejs. Skal der ekstra mange gange af tyndt papir, så forsøg med en lakering undervejs. MEN IGEN prøv, test og gør forsøg se om de materialer du arbejder med arbejder sammen. Kan din lim binde på din lak, kan din lak holde ovenpå det folie du planlægger at bruge. Der er jo ikke noget der er forkert i denne forbindelse... Som det er tilfældet alle andre steder, når du gør dig nogle erfaringer, der ikke alle kan dokumenteres på et billede, gør dig dine notater. Noter hvilke mærker af lakker og limstifter, decoupage lim og lak osv. du bruger. Når du nu noterer så noter også hvor du køber tingene sæt også prisen på. Det er altså dejligt at have, når lageret er ved at være udtømt, dejligt at vide hvor de der gode 3d-kort-labels stammer fra, eller hvad med det flotte papir osv... Tænk på, at det er det samme som at vide hvor man nu kan få den der dejlige knipletråd :-)!! udprint fra Bente Petersen, Næstved & arne jerx, kniplerier (side 5 af 10)

6 Når du skal sætte en pind til tørring, enten det så er under produktionen eller det er under lakering så tænk på, at selv om du ikke har et stykke egnet flamingo, så har du måske en oasis, en lille krukke med sand eller lignende. Skal kun holde pinden stabilt imens du arbejder videre på andre pinde, Har du brugt en gammel limstift, eller du på anden måde er uheldig, at pinden går løs, så sjælen skiller. Fortvivl ikke, fordi lidt hvid hobbylim, eller lignende flydende lim, hældes dråbevis ned i papir-røret, pinden sættes i, og LÆGGES til tørring. og problemet er løst. Lægges ellers glider røret ned ad pinden. Oplever du at det papir du bruger er for stift og uhåndterligt, kan det være en god ide at bruge lidt flydende lim helt ude på kanten af det første papirstykke (de 8 x 12 cm), papiret bliver straks lidt blødere at have med at gøre, og er man hurtig, og strammer godt under oprulningen, så er det forholdsvis nemt at rulle selv besværligt papir til en kniple-pinds-sjæl. Den flydende lim kan også bruges i de tilfælde, hvor det besværlige papir skal rulles, når man kreerer selve pinden. MEN hvis papiret er besværligt fordi det er tyndt så hjælper den flydende lim ikke... Det smasker bare sammen til en fedtet klump. Men der findes forskellige limstifter, prøv dig frem. Der findes limstifter som binder med det samme eller er meget langsomme. Det kan være at du skal bruge en anden limstift eller kassere papiret som uegnet. Vores erfaring er at gavepapir ikke egner sig så godt fordi det meste er meget tyndt og sprødt og det ender i mange tilfælde som den omtalte fedtede klump. Målene på kniplepindene. Det er forskelligt hvilken tykkelse, og længde man ønsker på sin kniplepind. Ønsker man en pind på 12 cm i længden, så er det første stykke papir 12 x 8 cm. Ønsker man en pind der er kortere fx 10 cm så er det første papir fx 10 x 8 cm. De 8 cm har betydning for hvor tyk selve stykket, hvor man vinder tråden på bliver. Større stykke papir tykkere sjæl. Pas på at sjælen ikke bliver for tyk fra starten du kan altid rulle et ekstra lag på, hvis du ønsker en tyndere sjæl. Pindene bliver mere elegange jo tyndere sjælen bliver. Det er vigtigt at forsøge sig frem, så pindene får de rette dimensioner. Derfor er det vigtigt at huske på at vores mål er alle vejledende, for pinde vi kan li. Har du besvær med dekoratiner der enten er meget sårbare, eller ikke rigtig vil makke ret. Så findes der på hobbyforretningernes hylder for decoupage og 3D-kort, noget specielt dobbeltklæbende folie, så er fint at bruge. Men igen før lige et forsøg med din lak, om den binder rigtigt. udprint fra Bente Petersen, Næstved & arne jerx, kniplerier (side 6 af 10)

7 Bentes papir-kniplepinde Mange eksempler på hvad man kan få ud af papir samt diverse ting og sager til pynt! Når man først er begyndt at lave papirpinde vælder ideerne frem. Alt må prøves, meget ryger i papirkurven. Med tiden kommer resultater som man må klamre sig til når de vises frem :-) Eksempler hvor der er brugt almindelig printerpapir, dekorationsnet til 3-D kort og bogbind (gavepair er ofte for tyndt). Her er brugt reklamer, tynde tilbudsaviser duer ikke. Perler kan også bruges som effekt. udprint fra Bente Petersen, Næstved & arne jerx, kniplerier (side 7 af 10)

8 Pinden med flag kan bruges som raffinement på en fødselsdagsgave. Klister mærker, overføringsbilleder, efekttråd kan give en god virkning. Det er en god ide at have en tube superlim ved hånden, det klæber ikke ikke lige godt alt sammen Her passer det mørke røde kopipapir og guld nettet perfekt sammen. Blade fra en plante i en grøftekant, giver en fantastisk virkning. Bornholmske klipper giver en virkning af en pind gjort i sten (fra en turistbrochure) med perlen som prikken over i'et. Her er pinden himmel med sommerfugle - blåt kopi papir og sommerfugle klistermærker. udprint fra Bente Petersen, Næstved & arne jerx, kniplerier (side 8 af 10)

9 Pinde findes i mange størrelser. Den længste er 6 cm. lang. Det er virkelig morsomt at forsøge på at få pindene til at ligne de store pinde. De er lavet på tandstikkere. Disse er ikke helt færdige, de skal beskæres og have 8-10 gange lak. Det sidste jeg gør er at skære pinden af. Jeg bruger gerne kopipapir til mine pinde, det er godt at arbejde med. Prikkerne kommer fra min hulklipper. Jeg bruger gerne tyndt kunststof væv som indlæg, blankt selvklæbene bogbind passer godt som pynt på pinden. Her er brugt blandt andet kopi papir, sider af Bo Bedre, selvklæbene bogbind, satinpapir og håndlavet papir. udprint fra Bente Petersen, Næstved & arne jerx, kniplerier (side 9 af 10)

10 Her går det håndlavede papir, kopipapiret og klistermærker samt satinpapir igen. Hvis man kender nogle der laver 3-d kort, kan man finde mange gode materialer til pinde i deres papirkurv. Nu et par eksempler på snoninger. Den hvide med rød, er papirets naturlige snoning tegnet op med en rød pen. Den gule har en lag på lag snoning. Først snoes en lys strimmel på pinden, oven på snoes en smal strimmel.man kan sno lige så mange strimler på som man vil Når du skal lave papirkniplepinde så gælder de samme regler som så mange andre steder: Prøv, afprøv, test, forsøg, prøv igen, teste og gør endnu et forsøg! Øvelse gør mester! udprint fra Bente Petersen, Næstved & arne jerx, kniplerier (side 10 af 10)

Materialer: Sådan bygges kikkerten! (lærer vejledning) Side 1 af 9. Til én klasse skal du bruge:

Materialer: Sådan bygges kikkerten! (lærer vejledning) Side 1 af 9. Til én klasse skal du bruge: Side 1 af 9 Materialer: Til én klasse skal du bruge: til hver elev: fire slags paprør, nr. 1-4 en linse et okular (sørg for at hver gruppe nogle forskellige okularer) en saks to runde stykker sort karton

Læs mere

Sy en falkehætte. Kuglepen til optegning. En god kniv til at skære i læder (hobbykniv) En krumsyl. Hygpiper og en hammer - eller en hultang

Sy en falkehætte. Kuglepen til optegning. En god kniv til at skære i læder (hobbykniv) En krumsyl. Hygpiper og en hammer - eller en hultang Sy en falkehætte Falkonerer over hele kloden bruger hætter til en del af deres rovfugle. Her i Norden har falkonerer også brugt hætter siden middelalderen. Hætten gør at fuglen ikke kan se noget. Det får

Læs mere

Materialer: Du skal bruge sølvkarton, farvet karton, saks, lim.

Materialer: Du skal bruge sølvkarton, farvet karton, saks, lim. Indbydelseskort Send indbydelsekort ud, der er formet som et skjold. Du kan jo lave dem forskellige, så det bliver din gæsts våbenskjold. Det samme mønster skal så gå igen på det store skjold, spændet

Læs mere

Byggevejledning. Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset.

Byggevejledning. Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset. Parcelhusvej 1 og 3 Byggevejledning Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset. Huset du ser i vejledningen er Parcelhusvej 1, men fremgangsmåden er den samme til Parcelhusvej

Læs mere

Hængelamper Copyright "dukkehussiden 2010 kun til privat brug

Hængelamper Copyright dukkehussiden 2010 kun til privat brug Hængelamper Copyright "dukkehussiden 2010 kun til privat brug Pic. 01 Pic. 01 Som I ser på formen af lamperne, er de runde, ovale, paddehat formet. OBS. De bedste steder, hvor man kan finde ting, man kan

Læs mere

Origami Sommerfugle. Materialer: - Papir (gerne kraftigt) - En saks

Origami Sommerfugle. Materialer: - Papir (gerne kraftigt) - En saks Origami Sommerfugle - Papir (gerne kraftigt) - En saks Papmaché dyrehoveder - Tapetklister - Vand - Store balloner - Store mængder aviser - Karton - Maling - Tape Karnevalsmaske af paptallerken - Paptallerken

Læs mere

Materialer: Du skal bruge blank og mat sølvkarton, mat guldkarton, sort og lilla karton, sølvsnor, saks, lim, tape, klæbepuder, permanent sort tusch.

Materialer: Du skal bruge blank og mat sølvkarton, mat guldkarton, sort og lilla karton, sølvsnor, saks, lim, tape, klæbepuder, permanent sort tusch. Indbydelseskort På indbydelseskortet er der selvfølgelig en stjerne, for alle dine gæster bliver»stjerne for en aften«. Den glade mikrofon kan være festens symbol, og den går igen på de fleste ting, der

Læs mere

aktiviteter til Pernille Krogh Tina Simonsen

aktiviteter til Pernille Krogh Tina Simonsen aktiviteter til Pernille Krogh Tina Simonsen Aktivitetsark 1 Skeletter Sort karton (så stort som muligt), Kopipapir, Limstift, Blyant og viskelæder, Saks, Limpensel 1. Tegn de enkelte knogler fra et skelet

Læs mere

Montering af Fjernprojektører på EpokeModellers skinnebus. Montering af. Fjernprojektører. EpokeModellers skinnebus

Montering af Fjernprojektører på EpokeModellers skinnebus. Montering af. Fjernprojektører. EpokeModellers skinnebus Montering af Fjernprojektører på EpokeModellers skinnebus Side 1 af 16 EpokeModellers dejlige skinnebus er forsynet med fjernprojektører plast, men desværre uden lys. Den ombyggede udgave af skinnebussen

Læs mere

DSB Kolonnehus Svenstrup J.

DSB Kolonnehus Svenstrup J. DSB Kolonnehus Svenstrup J. Byggevejledning Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset. Inden malerarbejdet startes er der lige noget der skal limes, lim de fire stykker med

Læs mere

Containerkran. Nu samles de 4 ende stykker som på billedet

Containerkran. Nu samles de 4 ende stykker som på billedet 1 Containerkran. Læs denne vejledning grundigt igennem, inden du begynder at samle, start med at kontrollere at der ikke mangler noget. Alle delene skæres forsigtigt ud, evt. med en stemmejerns kniv, rens

Læs mere

Det skal du bruge. Lav selv: lysende julepynt. Materialer: Værktøj:

Det skal du bruge. Lav selv: lysende julepynt. Materialer: Værktøj: Lav selv: lysende julepynt Det skal du bruge Lav et juletræ af karton og få det til at lyse med en lysdiode, et batteri og lidt kobbertape. Følg denne trin-for-trin vejledning og lav lysende julepynt som

Læs mere

lav dit eget minijuletræ

lav dit eget minijuletræ Af Pia Buusmann. Foto: Jes Buusmann lav dit eget minijuletræ miniature overdådig jul i Hvis du ikke har plads til et stort og flot juletræ, men gerne vil have den hyggelige stemning, er der heldigvis andre

Læs mere

Forhistorie. Forbillede for mit projekt. HSB personvogne med 8 vinduer. 1 Die Fahrzeuge der Harzer Schmalspurbahnen in Farbe

Forhistorie. Forbillede for mit projekt. HSB personvogne med 8 vinduer. 1 Die Fahrzeuge der Harzer Schmalspurbahnen in Farbe Forhistorie Jeg har altid haft en kærlighed for de store tog, dem man kan tage og føle på, og som ikke bliver væk imellem fingrene på en. Jeg har haft med spor G at gøre siden 1988, og har altid gået og

Læs mere

MiniHuset.dk Torpsgade 25, Smidstrup, 7000 Fredericia www.minihuset.dk - info@minihuset.dk. Udvendig Dekorering

MiniHuset.dk Torpsgade 25, Smidstrup, 7000 Fredericia www.minihuset.dk - info@minihuset.dk. Udvendig Dekorering Udvendig Dekorering Det udvendige udseende er på mange måder den vigtigste del af dit dukkehus, da det er den del, der bliver vist det meste af tiden. Den stil du vælger til dit hus vil ofte diktere det

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Tina Dalbøge Gitte Jensen. Sløjfestjerner, Gavestjerner & Pynteæsker

Tina Dalbøge Gitte Jensen. Sløjfestjerner, Gavestjerner & Pynteæsker Tina Dalbøge Gitte Jensen Sløjfestjerner, Gavestjerner & Pynteæsker Sløjfestjerner, Gavestjerner & Pynteæsker 2013 forlaget LOOKmyBOOK Modeller: Gitte Jensen Tekst, foto og forlagsredaktion: Tina Dalbøge

Læs mere

SaBInE L emire. ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn

SaBInE L emire. ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn SaBInE L emire 365 ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn Til Philip, Florian, Manon og Inès Tak for masser af inspiration 365 ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn er en idé-bog til ting, du enten kan lave til dit barn

Læs mere

Denne kagepakke indeholder:

Denne kagepakke indeholder: ROBLOX KAGEN Denne kagepakke indeholder: 2 x Renshaw fondant prof med chokoladesmag 250 gram til hår Kageplade kvadratisk 35 cm Kageplade rund 20 cm Fondant Hvid marshmallow 1kg., til ansigt + munden +

Læs mere

Nisseland. Sne og sø:

Nisseland. Sne og sø: Nisseland Sne og sø: Materialer: 1 pakke vat, et lille spejl og noget silkepapir Krøl silkepapiret sammen til en bakke. Spred vattet ud over det område, hvor nisselandskabet skal være. Lav et hul i vattet

Læs mere

Inspirationshæfte. Herlige og sjove tips til dig og dit kreative barn. Colorona er en del af

Inspirationshæfte. Herlige og sjove tips til dig og dit kreative barn. Colorona er en del af Inspirationshæfte Herlige og sjove tips til dig og dit kreative barn Colorona er en del af FESTLIGE RAM R SJOV MED PAP M L PÅ S SMYKKER FARVERIGE HÅNDAFTRYK FINURLIGE FIGURER FANTASTISK KUNST ANSIGTSMALING

Læs mere

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 1. SOFbyg skin1

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 1. SOFbyg skin1 Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 1. SOFbyg skin1 Når skellettet er klar til beklædning, dvs. skelettet er høvlet så der ikke er nogle skarpe kanterskelettet er lakeret med fortyndet lak

Læs mere

Med Jesus i båden -1

Med Jesus i båden -1 Med Jesus i båden -1 Jesus kalder Mål: At give børn en forståelse for, at Jesus kalder på dem og ønsker, at de skal følge ham i deres liv. Tekst: Mark. 1, 14-20 + Luk. 5, 1-11 (Jesus kalder sine disciple).

Læs mere

Påskesjov. Sjove tips til dig og dit kreative barn. Colorona er en del af

Påskesjov. Sjove tips til dig og dit kreative barn. Colorona er en del af Påskesjov Sjove tips til dig og dit kreative barn Colorona er en del af Påskepinde 1. Bland valgfrie farver med Mix Blank 2. Tryk farven ud på et skærebræt og rul pinden i farven 3. Lad den tørre 4. Lim

Læs mere

Tromlerne giver mulighed for at opleve og mærke at der er mange veje fra et tal til et andet og at vores 10-talssystem er ret smart!

Tromlerne giver mulighed for at opleve og mærke at der er mange veje fra et tal til et andet og at vores 10-talssystem er ret smart! Dette er IKKE en selvanmeldelse ; men blot min beskrivelse af et formidabelt hjælpemiddel og anskuelsesmateriale. Jeg er blevet så begejstret for det, at jeg synes flere bør få chancen for at opdage: Tal

Læs mere

Glide stykke og nålerør

Glide stykke og nålerør Glide stykke og nålerør Mens vi venter på at lejerne tørre, kan vi passende gå videre med et par småting på pan en. (Den anden chassis halvdel.) Når bilen er samlet, er der erfaring for at pan en rent

Læs mere

Den nysgerrige. Skovtrolde - niveau 1 - trin for trin. Skovtrolde Niveau 1

Den nysgerrige. Skovtrolde - niveau 1 - trin for trin. Skovtrolde Niveau 1 Årstid: Årstid: Forår og sommer Lokation: Forløbets varighed: Forløbets varighed: 2 trin + en eftermiddag - niveau 1 - trin for trin Som skal spirerne blive klogere på træer ikke mindst hyldetræer. De

Læs mere

Brugsanvisning. Flishugger, 13 HK benzin Varenr.: 90 35 973. Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.

Brugsanvisning. Flishugger, 13 HK benzin Varenr.: 90 35 973. Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg. Brugsanvisning Flishugger, 13 HK benzin Varenr.: 90 35 973 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P. Lindberg! Inden installering

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1. Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1. Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12. Uge 29 Emne: Nørd Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12.00 Uge 29 l Nørd Hopp har fundet en god pind. Den faldt ned lige

Læs mere

FORTNITE supply llama KAGEN

FORTNITE supply llama KAGEN FORTNITE supply llama KAGEN PAKKENS INDHOLD 2 x lyslilla fondant 1 x mørke lilla fondant 1 x mørkeblå fondant 2 x sort fondant 1 x renshaw prof. chokolade fondant 1 x spongecake kageblanding 1 x saltkaramel

Læs mere

Rie Wiberg. 24 juleideer. for alle

Rie Wiberg. 24 juleideer. for alle Rie Wiberg SM GR AG AT SP IS RØ VE 24 juleideer for alle Kære læser Rie Wiberg 24 juleideer for alle Jeg håber, at du får glæde af bogen her. Hvis du er interesseret i andre hobbies, så kig forbi www.altomhobby.dk,

Læs mere

Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse!

Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse! Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse! Da jeg modtog plastkassen med lodder, ur, nøgle og pendul så jeg at skiven ikke havde det godt! Malingen

Læs mere

OPSÆTNING AF TAPET. info@maler-maling.dk Tlf. 31 38 32 00 TAPET FORBEREDELSE. Før du tapetserer skal væggene være hele, rene, glatte og tørre.

OPSÆTNING AF TAPET. info@maler-maling.dk Tlf. 31 38 32 00 TAPET FORBEREDELSE. Før du tapetserer skal væggene være hele, rene, glatte og tørre. OPSÆTNING AF TAPET Arbejdsgang TAPET Før du tapetserer skal væggene være hele, rene, glatte og tørre. Tapetserede vægge: -fjern søm og skruer. Fjern løstsiddende tapet. Slib overgange og samlinger. Klister

Læs mere

Inspirationshæfte Vinter

Inspirationshæfte Vinter creative skabelse sammen Inspirationshæfte Vinter Dejlige og sjove tips til dig og dit kreative barn kreativ skabelse sammen Snemand Flaske 1. Lav en stor bold af ler (størrelse afhængig af flaskehals

Læs mere

Party-tip. disneyjunior.dk. DisneyJunior.co.uk. Disney

Party-tip. disneyjunior.dk. DisneyJunior.co.uk. Disney Party-tip DisneyJunior.co.uk ø Bed dine venner om at klæde sig ud som pirater til partyet! Så kan du uddele priser for bedste piratudklædning! Rul invitationen, som du udskrev fra denne side, sammen, og

Læs mere

Aktiviteter 0.-2. klasse

Aktiviteter 0.-2. klasse Sorter affald Engangshandsker En pose affald 3 kasser til sortering af affald, fx papkasser Lim Et stort stykke plastik eller en voksdug Tag 3 stykker papir. Skriv genbrug på det ene stykke papir, forbrænding

Læs mere

Fang en krabbe. Husk redningsvest!

Fang en krabbe. Husk redningsvest! Fang en krabbe Prøv at fang en krabbe med: madding (små stykker fisk, et fiskeskellet eller muslinger) net, snor eller fiskesnøre klemme spand eller akvarium med vand Sådan fanger du en krabbe Få fat i

Læs mere

KREATIVT LYSVÆRKSTED

KREATIVT LYSVÆRKSTED KREATIVT LYSVÆRKSTED Leg med voks gennem form, farve og forskellige materialer, fra et enkelt dyppelys til et større kunstværk. Der er ikke bare 2-3 forskellige teknikker eller muligheder for at fremstille

Læs mere

Øjesplejs med kerne og strømpe. Kerteminde Sejlerskole

Øjesplejs med kerne og strømpe. Kerteminde Sejlerskole Øjesplejs med kerne og strømpe Kerteminde Sejlerskole Låsning af tovværk Bind et låse stik nogle meter fra tampen, så kernen og strømpen ikke forskydes i forhold til hinanden Kernen ud af strømpen Træk

Læs mere

Gaveindpakning af Gina Tepper Gylden Magnolia Disse smukke blomstergaver indkapsler efterårets varme gullige og brunlige nuancer.

Gaveindpakning af Gina Tepper Gylden Magnolia Disse smukke blomstergaver indkapsler efterårets varme gullige og brunlige nuancer. Gaveindpakning af Gina Tepper Gylden Magnolia Disse smukke blomstergaver indkapsler efterårets varme gullige og brunlige nuancer. Guldmønstrede scrapbogspapir, blomster af silkepapir og perler skaber et

Læs mere

Opsætningsvejledning. Galvaniseret Carport m/ Polycarbonate tag.

Opsætningsvejledning. Galvaniseret Carport m/ Polycarbonate tag. Opsætningsvejledning. Galvaniseret Carport m/ Polycarbonate tag. Før du går i gang. Har du undersøgt grunden for nedgravet ledning og rør? Har du det fornødne værktøj? Du skal bruge: En impact akkudrill,

Læs mere

Det lover jeg dig -4

Det lover jeg dig -4 Det lover jeg dig -4 Se det, som Gud har lovet. Mål: I dag skal vi glæde os over, at vi en dag skal se alle Guds løfter blive opfyldt. Når vi bliver ved med at høre, tro og søge Guds løfter, vil vi også

Læs mere

Idékatalog til kreaværksted. Oversigt over aktiviteter

Idékatalog til kreaværksted. Oversigt over aktiviteter Idékatalog til kreaværksted Oversigt over aktiviteter Indholdsfortegnelse DIY-projekterne Æggebakke-padder Vandmand i glas - magisk rysteglas Skåne-låg Skralde-skildpadde Skralde-biller Rulle-ordner Rulle-dyr

Læs mere

hurtige juleideer ı dekoration

hurtige juleideer ı dekoration hobby ı dekoration 10 hurtige juleideer Står du og mangler en hurtig venindegave? En dekoration til første søndag i advent? Eller har du glemt at købe kalenderlys? Læn dig tilbage, og lad dig inspirere

Læs mere

Byg selv en solcellemobiloplader

Byg selv en solcellemobiloplader Byg selv en solcellemobiloplader Byggevejledning til solcelle-mobilopladeren Formålet med denne aktivitet er på en lærerig, pædagogisk og kreativ måde at vise spejderne, hvordan de selv kan lave nyttige

Læs mere

Rykning af et skind til pels pandebånd.

Rykning af et skind til pels pandebånd. Rykning af et skind til pels pandebånd. 1. Skær skindet midt i grozen og sy Hvis skindet er for kort er der to muligheder for at forlænge det. nakkerne sammen. 2. Lave en rykning så det bliver længere.

Læs mere

Guide skrevet af Nicolai Hiorth

Guide skrevet af Nicolai Hiorth Forfatter Gnomen Dato Man Okt 10, 2005 3:15 pm Læst 4472 Beskrivelse Nåh? ok nu vil du være ridder (Pladerustnings fordel) Kategori Rustninger Type Udstyrs Guide Guide skrevet af Nicolai Hiorth Pladerustning,

Læs mere

Vor Fader, du som er i himlene! Helliget blive dit navn, komme dit rige,

Vor Fader, du som er i himlene! Helliget blive dit navn, komme dit rige, Kreative idéer Lav en krea-ting efter hver bibeltime eller hold de kreative værksteder åbne flere gange i løbet af lejren. Brug disse ideer og find flere rundt om i hæftet. Lav Fadervor som bog Lad hver

Læs mere

Victor Stoltze og Lars Thomsen Roskilde HTX 10-12-2007

Victor Stoltze og Lars Thomsen Roskilde HTX 10-12-2007 1 Indholdsfortegnelse Problemformulering...side 3 Problemfase...side 3 Analysefase.side 4 Løsningsfase side 4 Produktionsfase.side 5 Konklusionsfase...side 7 Logbog..side 8 Onsdag 24. oktober.side 8 Onsdag

Læs mere

Mange USB-stiks er udstyret med en lille datadiode, som lyser når der hentes eller

Mange USB-stiks er udstyret med en lille datadiode, som lyser når der hentes eller USB-stiks bliver stadig brugt rigtig meget, og da man nu engang imellem kan få et 64gb USB stik til 249 kr i f.eks. Aldi, så er USB-stikket stadig det oplagte transportable medie, da det er lille og modsat

Læs mere

Aktiviteter 3.-4. klasse

Aktiviteter 3.-4. klasse Sorter affald Engangshandsker En pose affald 3 kasser til sortering af affald, fx papkasser Tusser Lim Et stort stykke plastik eller en voksdug Tag 3 stykker papir. Skriv genbrug på det ene stykke papir,

Læs mere

SÅDAN MALER DU VÆGGE OG LOFTER

SÅDAN MALER DU VÆGGE OG LOFTER Når du skal male vægge og lofteer starter du altid med lofteet. Inden har du dog afdækket gulv og lister (og evt. møbler i rummet). Afdækning før malerarbejdet - skridt for skridt Næsten alle indendørs

Læs mere

HÆKLET MUMITROLD WWW.MASJASBLOG.DK

HÆKLET MUMITROLD WWW.MASJASBLOG.DK HÆKLET MUMITROLD WWW.MASJASBLOG.DK MATERIALER OG UDTRYK Materialer Hæklenål: 4,5 mm Synål Saks Vat til fyld Forkortelser omg.: omgang lm: luftmaske fm: fastmaske 2i1 fm: 2 fastmasker i næste maske Garn:

Læs mere

Emne: Byggekursus 1 Dato: Tilmeldte: Byg et træ. Byggekursus nr. 1. Tilmelding: Side 1 af 14

Emne: Byggekursus 1 Dato: Tilmeldte: Byg et træ. Byggekursus nr. 1. Tilmelding: Side 1 af 14 Byggekursus nr. 1 Byg et træ Tilmelding: Side 1 af 14 Materialeliste Del 1 til at bygge et birketræ Hegnstråd 2 mm. Bindetråd ca. 0,7 mm. Bidetang. Lille træklods (til at sætte træet på). Bøger og billeder

Læs mere

Mit navn er Villy Dyrekær og jeg er naturekspert. Slim er videnskabeligt fascinerende for en berømt naturelsker som mig. Vidste du, at det engang var

Mit navn er Villy Dyrekær og jeg er naturekspert. Slim er videnskabeligt fascinerende for en berømt naturelsker som mig. Vidste du, at det engang var TM Mit navn er Villy Dyrekær og jeg er naturekspert. Slim er videnskabeligt fascinerende for en berømt naturelsker som mig. Vidste du, at det engang var slimede mikrober, der regerede verden? For billioner

Læs mere

Månedens kajak November 2010 Necky Chatham 17 & 18

Månedens kajak November 2010 Necky Chatham 17 & 18 Månedens kajak November 2010 Necky Chatham 17 & 18 (Foto: Michael i hans Necky Chatham 18 - Februar 2010) Det var egentlig ikke fordi, jeg skulle have en ny kajak jeg var bare taget af sted sammen med

Læs mere

Jeg viser det med Photofiltre, men princippet er det samme i andre billedeprogrammer, der arbejder med lag.

Jeg viser det med Photofiltre, men princippet er det samme i andre billedeprogrammer, der arbejder med lag. Støjfjerner i lag Denne guide er skrevet i A4-format, så det er lettere at udskrive den. Materialet kommer til at indgå som en del af et nyt og større skriftligt materiale om HDR-fotografering og efterbehandling

Læs mere

DSB Kolonnehus Svenstrup J.

DSB Kolonnehus Svenstrup J. DSB Kolonnehus Svenstrup J. Byggevejledning Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset. Inden malerarbejdet startes er der lige et par ting der skal limes, jeg har brugt almindelig

Læs mere

Restaurering af et Lygteur

Restaurering af et Lygteur Restaurering af et Lygteur Marts 2011 Dette smukke Lygteur er ganske specielt... (Engelsk: " Bracket clock " ) Man bemærker straks den smukt dekorerede urkasse, med små blomster i en opal lignende stenart.

Læs mere

genialt genbrug Lækre lopper og ı genbrug

genialt genbrug Lækre lopper og ı genbrug bolig ı genbrug Lækre lopper og genialt genbrug Har du også besøgt nogle af sommerens mange loppemarker og fundet skønne sager og møbler med historie og sjæl? Så er det måske ved at være tid til at friske

Læs mere

Ni Frankensteins kat fra bogen af Curtis Jobling :-)

Ni Frankensteins kat fra bogen af Curtis Jobling :-) Ni Frankensteins kat fra bogen af Curtis Jobling :-) I sommers fyldte en helt særlig lille pige 5 år, og jeg ville gerne give hende en hjemmelavet gave. Jeg spurgte hendes mor, om der var nogen særlige

Læs mere

Lav en gips form til SoftBait.

Lav en gips form til SoftBait. Lav en gips form til SoftBait. Til formålet er der andet end almindelig gips der er bedre egnet. Jeg har før brugt noget som hedder stengips, det er meget hårdere og finere i overfladen end almindelig

Læs mere

ANDRE MÅDER AT FÅ VARM MAD PÅ

ANDRE MÅDER AT FÅ VARM MAD PÅ ANDRE MÅDER AT FÅ VARM MAD PÅ BRÆNDEBESPARENDE KOMFUR Har i begrænsede mængder brænde eller ønsker I at få mest mulig energi ud af træet, så kan det anbefales at bruge et brændebesparende komfur. Det er

Læs mere

Udnyt pladsen rør ingen hindringer

Udnyt pladsen rør ingen hindringer Udnyt pladsen rør ingen hindringer [før] Masser af rør, der samler støv og tager plads op. Nu skal der sættes et bord og nogle skabe op, så man kan bruge rummet til noget. Det har vi brugt Materialer Køkkenelementer

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge24_superhelte_prinsesser.indd 1 06/07/10 11.41 Uge

Læs mere

Lægningsanvisning. Boligvinyl. 5. Marts 2013

Lægningsanvisning. Boligvinyl. 5. Marts 2013 Lægningsanvisning Boligvinyl 5. Marts 2013 Læs dette først! 1. Boligvinylen kan monteres på spartlet betonunderlag, spånplade- og krydsfiner gulvplader, eksisterende trægulve eller træfiberplader (masonitplader).

Læs mere

Hæklet Abe. En hyldest til Kay Bojesens træabe. Hækleopskrift af Lærke Drescher www.kreaposen.blogspot.dk

Hæklet Abe. En hyldest til Kay Bojesens træabe. Hækleopskrift af Lærke Drescher www.kreaposen.blogspot.dk Hæklet Abe En hyldest til Kay Bojesens træabe Hækleopskrift af Lærke Drescher www.kreaposen.blogspot.dk Det Formelle Opskriften er kun til privat brug. Den må altså ikke deles eller sælges videre og man

Læs mere

Brugsanvisning til Depend GelLack

Brugsanvisning til Depend GelLack Depend GelLack En ny generation af neglelak, der hærder i LED-lampe og giver et lakresultat, som holder i 2-3 uger. Depend GelLack er et nyt revolutionerende produkt, der er lettere at påføre end almindelig

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

Uglens Dannebrog hæklet flagranke

Uglens Dannebrog hæklet flagranke Uglens Dannebrog hæklet flagranke Min datter spurgte om jeg ville hækle en flagranke. Det ville jeg selvfølgelig. Der ligger allerede flere fine opskrifter på nettet, men jeg kunne ikke finde en udgave

Læs mere

HÆKLET KAY BOJESEN SANGFUGL

HÆKLET KAY BOJESEN SANGFUGL HÆKLET KAY BOJESEN SANGFUGL HÆKLEOPSKRIFT AF MASJA RICHTER AALSTRUP WWW.MASJASBLOG.DK LIDT OM FUGLEN I kan garanteret genkende den søde lille hæklede fugl, for den er nemlig en del af den skønne serie

Læs mere

På gensyn i. Skanderborg miniatureklub Info@miniaturedukkehus.dk. info@miniforeningen.dk. Ålborg Dukkehus og miniatureklub lone.guldhammer@mail.

På gensyn i. Skanderborg miniatureklub Info@miniaturedukkehus.dk. info@miniforeningen.dk. Ålborg Dukkehus og miniatureklub lone.guldhammer@mail. Mange steder i Danmark sidder der en gruppe mennesker som samles om deres fælles hobby. Nemlig Miniature ting. Og dukkehus. Du kan se nogen af dem her. Hvis du er med i en klub som gerne vil have nogen

Læs mere

Julehjerter med motiver

Julehjerter med motiver Julehjerter med motiver Torben Mogensen 18. december 2012 Resumé Jeg har i mange år moret mig med at lave julehjerter med motiver, og er blevet spurgt om, hvordan man gør. Så det vil jeg forsøge at forklare

Læs mere

Kludenes ABC En strikkeguide for de knap så øvede A-E

Kludenes ABC En strikkeguide for de knap så øvede A-E Kludenes ABC En strikkeguide for de knap så øvede A-E Hanne Rasmussen StrikStrikStrik 2016 Kludenes ABC Der strikkes klude som aldrig før i alt fald af to årsager: A. Vi vil gerne give et lille bidrag

Læs mere

Renovering af agterkahyt på Speedy.

Renovering af agterkahyt på Speedy. Renovering af agterkahyt på Speedy. Efter at forkahytten sidste år blev renoveret er turen nu kommet til agterkahytten, da denne også i høj grad trængte til en kærlig hånd. Jeg startede på projektet lige

Læs mere

AKTIVITETER. 3.-4. klasse

AKTIVITETER. 3.-4. klasse 1 Hvor mange reklamer og aviser modtager en familie? I denne aktivitet skal du undersøge, hvor mange reklamer og aviser din familie modtager i løbet af en uge. Du skal finde ud af, hvor mange kilo papir,

Læs mere

malerier du selv kan lave Nemme Lav selv sæt Et gratis blad for os Miniature folk. Masse af

malerier du selv kan lave Nemme Lav selv sæt Et gratis blad for os Miniature folk. Masse af Vis os det som du selv har lavet og som du er stolt af. Her er det kun positivt at prale. Det giver nemlig idéer til andre. Nr 5. 2 Årgang April 2009 Et blad for folk med dukkehuse som hobby. Lavet af

Læs mere

Edderkopper prik-til-prik

Edderkopper prik-til-prik Edderkopper prik-til-prik MATEMATIK NATUR/TEKNIK LÆRERVEJLEDNING Forskellige slags edderkopper spinder forskellige slags spind. I dette forløb tegner eleverne fra prik til prik i tallenes rækkefølge. De

Læs mere

FLERE TIMERS UNDERHOLDNING ANDRE AKTIVITETER

FLERE TIMERS UNDERHOLDNING ANDRE AKTIVITETER FLERE TIMERS UNDERHOLDNING ANDRE AKTIVITETER // Vil du gerne have at dit arrangement strækker sig over flere timer, giver vi her en række forslag til aktiviteter der kan laves før eller efter selve CRIMEbuster

Læs mere

norament formtrapper monteringsvejledning

norament formtrapper monteringsvejledning norament formtrapper monteringsvejledning norament formtrapper er egnet til ligeløbstrapper norament formtrapper er en færdig profil, hvor forkant, trin og stødtrin er i ét stykke. De er egnet til indendørs

Læs mere

Flettede tasker. - Trin for trin forklaringer med billeder. Rie Wiberg

Flettede tasker. - Trin for trin forklaringer med billeder. Rie Wiberg Flettede tasker - Trin for trin forklaringer med billeder Inkl.: Sådan laver du tasker Bunde i forskellige størrelser Sæt lynlås i Sy for i Sæt hank på Lukke-klap Taskens størrelse Ternstørrelse Sådan

Læs mere

HALVFABRIKATA: Hver gruppe á 2 pers. skal fremstille:

HALVFABRIKATA: Hver gruppe á 2 pers. skal fremstille: HALVFABRIKATA: Hver gruppe á 2 pers. skal fremstille: 2000 g 2 rækker flødestænger til gåsebryst 2 rækker flødestænger til napoleonskager Evt. snitter 10 stk. sukkerskaller 10 stk. flødehorn Vandbakkelse:

Læs mere

Grundopskrift på. - strikket oppefra og ned og nedfældet af Liselotte Weller på to kopper kaffe og en lækker, hjemmebagt bolle.

Grundopskrift på. - strikket oppefra og ned og nedfældet af Liselotte Weller på to kopper kaffe og en lækker, hjemmebagt bolle. Disclaimer: Opskriften er til fri afbenyttelse i nonkommercielle sammenhænge. Det betyder, at du ikke må videresælge opskriften hverken som din egen eller som min. Du må heller ikke regne med nogen former

Læs mere

Bænk med potter som fundament

Bænk med potter som fundament DIY med Magical hortensia Idé, foto og styling: Lene Nissen / www.peekaboodesign.dk Bænk med potter som fundament Bænken der oser af haveglæde kan du let selv lave. Vi har lavet den med en hynde, der giver

Læs mere

Jeg vil se Jesus -4. Den lamme mand ser Jesus

Jeg vil se Jesus -4. Den lamme mand ser Jesus Jeg vil se Jesus -4 Den lamme mand ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan den

Læs mere

INSPIRATION: Side 1 af 5

INSPIRATION: Side 1 af 5 INSPIRATION: Side 1 af 5 MATERIALER: Merinould ca. 100 g, gazestof eller silke, vandflaske med huller i låget, foerstof (ca. 1,5x3,5 m), snor, håndklæde, sort sæk, sæbe og masser af vand. Tørretumbler

Læs mere

Børster i andre materialer

Børster i andre materialer Børster i andre materialer Traditionelt laver man altid børster i træ i sløjdundervisningen. Det er billigt, nemt og kræver kun det traditionelle værktøj ethvert sløjdlokale har. Men der er også mange

Læs mere

Rorstammen brækkede 1 cm. nede i roret. Det er set før, men jeg troede, jeg havde sikret mig ved at reparere roret som foreskrevet af værftet.

Rorstammen brækkede 1 cm. nede i roret. Det er set før, men jeg troede, jeg havde sikret mig ved at reparere roret som foreskrevet af værftet. Fremstilling af ny form og ror til Contrast 33 I august 2009 brækkede rorstammen på vores Contrast 33. Det var under en kapsejlads, men heldigvis så langt væk fra andre, at vi ikke sejlede ind i nogen,

Læs mere

Frøken Vibe. En del af blomsterløg serien

Frøken Vibe. En del af blomsterløg serien Frøken Vibe En del af blomsterløg serien OBS! Denne opskrift er kun til privat brug! Hele eller dele af opskriften må ikke videresælges eller deles. Det færdige produkt må gerne sælges, såfremt der henvises

Læs mere

Er du vild med patchwork? Der er masser af sjove projekter, som du kan gå i gang med, og vi har alt det stof, som du skal bruge!

Er du vild med patchwork? Der er masser af sjove projekter, som du kan gå i gang med, og vi har alt det stof, som du skal bruge! Patchwork INSTRUKTION 80411 Er du vild med patchwork? Der er masser af sjove projekter, som du kan gå i gang med, og vi har alt det stof, som du skal bruge! Patchwork er en teknik, hvor det går ud på at

Læs mere

Udklipshedebo. På de næste sider i hæftet kan du se, hvordan du selv kan lære at sy udklipshedebo.

Udklipshedebo. På de næste sider i hæftet kan du se, hvordan du selv kan lære at sy udklipshedebo. Udklipshedebo Omkring 1850 udvikles udklipshedebo. Syerskerne klippede nu huller på tværs af trend og islæt. Hullerne blev udfyldt med kniplingssyning og udgjorde kernen i motiverne. I omvendt udklipshedebo

Læs mere

GENNEM TYKT OG TYNDT! Papir & pap..de 35

GENNEM TYKT OG TYNDT! Papir & pap..de 35 GENNEM TYKT OG TYNDT! Papir & pap.de 35 GENNEM TYKT OG TYNDT! Indpakningspapir Silkepapir J tynd og smidig udgave J slutter tæt om varen J ideel til meget sarte varer som f.eks. glas og porcelæn m.m. J

Læs mere

VARIGHED: LANGT FORLØB

VARIGHED: LANGT FORLØB VARIGHED: LANGT FORLØB Byg et TABLET RACK Til læreren Varighed: Langt forløb Tidsestimat: Syv dobbeltlektioner Dine elever i 6. og 7. klasse kan i et langt forløb designe og bygge deres eget, familiens

Læs mere