BMV Januar April 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BMV Januar 2011 - April 2011"

Transkript

1 Børnemiljøvurdering

2 BMV nuar 11 - April 11 Vi udleverede 3 spørgeskemaer og har fået 19 retur. Det er en fin svarprocent og hvad vi kan forvente. Hvis svarene ikke stemmer overens med antallet af børn er det et ved ikke, kan ikke huske det, hmm eller intet svar. TAK til forældre og børn der ville være med. Nogle af svarene er ikke nedskrevet af hensyn til enkelt-personer, men er taget til efterretning. Skov og natur Synes du skoven er rar at være i? 1 Kommentarer til ja: Hvis det ikke er hele dagen og fordi man kan gynge, hamre og save. Kommentarer til nej: Fordi den store hjulgynge er faldet ned. Er et træ ligeså levende som et menneske? 1 Kommentarer til nej: Det står bare helt stille, når det blæser vipper det. Det har ikke øjne eller ben, men det vokser som et menneske. Et barn svarer: nogen gange.

3 Skal man passe på et træ ligesom man passer på en kammerat? 1 Kommentarer til ja: Så det ikke vælter. Vi må jo ikke knække grene af. Træer må ikke dø for så kan vi ikke trække vejret. Kender du nogle ting naturen kan genbruge (bruge til noget andet)? af gør og nævner: træ, Brænde, bananskræller, æbleskræller, blomster, gran og træer. af gør og nævner at det kan bruges som legetøj. Kender du nogle ting man ikke må smide i naturen? Alle børnene gør og nævner mellem og 5 ting. Kender du nogle dyr i skoven? Hvor har du lært det? Alle børnene gør og nævner mellem og 5 dyr og nævner mellem 1 og dyr. har lært det af enten børn eller voksne i børnehaven, 3 ved ikke hvor de har lært det og en enkelt ved det bare. har lært det i børnehaven, hjemme, selvlært eller ZOO. Kender du nogle af planterne i skoven? Hvor har du lært det? Alle børn gør og nævner mellem 1 og 5 planter. Få har lært det i skoven, mange ved ikke hvor de har lært det og en enkelt har lært det af sig selv. Er du god til at passe på dyr og planter? Kommentarer til ja: Hvis jeg er gode ved dem er de gode ved mig. Jeg piller og træder ikke på dem. Jeg er også sød.

4 Hvad er det bedste ved skoven? Flere både og nævnt det at gynge. synes desuden det at lege krokodille i hullet, klatre i træer, at have bål, at der findes træer så vi kan trække vejret. synes det bedste er at lege, save brænde, gå til et sommerhus(?), se noget rigtigt flot, rutsje i sneen, at der er mange gode dyr og spise når klokken ringer. Hvad kan du ikke lide i skoven? nævner giftige planter, når det regner, når de keder sig, når bladene er faldet af træerne, når en slår dyr ihjel, spindelvæv, edderkopper og at den store gynge er faldet ned. nævner toiletterne, hurtige dyr, dyr der bider, at blive våd, det lort som dyrene lægger, bier og hvepse. Kommentarer fra personalet og forældrebestyrelsen: Det ser ud til at næsten alle kan lide at være i skoven. Specielt nævner mange gyngerne ved eller den store gynge bag ved hullet i skoven. Svarene vidner om en god bevidsthed om hvad man skal passe på i skoven. RN skal tidlig vænnes til at bruge toilettet ved. De voksne skal fjerne spind der sidder i toilettet. Hvis det skønnes nødvendigt kan vi i perioder have fokus på kryb så børnene får en større fortrolighed. Idræt og bevægelse Kan du lide at komme andre steder hen, end i skoven? foreslår indenfor, i svømmehallen, gå-ture, hallen, gymnastiksalen, naturlegepladsen og fødselsdage. foreslår sportspladsen, svømmehallen, biografen, indenfor, kælkebakke, hallen og Ejner. Kan du lide det i laver i hallen? 1 Kommentarer: Især Tarzan-baner.

5 Hvad kan DU bedst lide at lave i hallen? Både og nævner Tarzan-banen og boldaktiviteter. nævner også gymnastik & dans og aktiviteter på madrasserne og nævner desuden glide-lege, skøjte-leg og at holde balancen. Ved du godt at man ikke må have sukker med i madpakken? 1 Kommentarer: Det giver hul i tænderne og det er usundt. Peter putter krydderier på vores madder. Hvad er den sundeste mad Du kender? nævner flere forskellige ting end, men alle nævner noget lige fra kartofler, frugt og grønt over sushi og sovs til medister og havregryn. Kan du lide at lege sanglege? 1 kommenterer: Bjørnen sover, Lille hund, dem hvor man skal løbe og hvis de er kendte. Hvilken sport synes bedst om? Håndbold, fodbold og gymnastik bliver nævnt i begge grupper. nævner desuden svømning, gymnastik, hoppe, og at være i hallen. nævner at cykle, sjippe, hoppe trampolin og løb Kommentarer fra personalet og forældrebestyrelsen: Svarene bæger præg af at børnene godt ved hvad der er sundt og lidt om kostpolitikken. For skal der være meget bevægelse på for at drengene vil være med. De voksne kan godt være med til at udvide s horisont med nogle andre tilbud ud-af-huset. ALLE er vilde med Tarzan-baner.

6 Sprog og kommunikation Taler du pænt til de andre børn? Kommentar: Når jeg er sur på dem siger jeg en dum ting, men det er bare fordi jeg er sur. Taler de andre børn pænt til dig? Kommentarer: De vil altid lege med mig. Taler de voksne pænt til dig? Kommentar: Susan Lærer du nye ord i børnehaven? 1

7 Kommentarer til ja: Bandeord, sange. Kommentarer til nej: Hvis der er nogen der har sagt det har jeg i hvert fald ikke hørt det. Synes du det er nemt at sige alle de ord du kender? Kommentarer til nej: Drille og fjer er svære ord. Hører du hvad de andre børn siger? 1 Kommentar:, når de snakker til mig, ikke når de hvisker og men ikke så godt i det ene øre. Vil du gerne synge flere sange i børnehaven? 1 Kommentar til ja: Vi synger alt for lidt, ballonsang, vil gerne lære nogle nye, kun tossedans, det er fint at synge dem vi plejer og vi synger ikke de sange som jeg synes vi skal synge. Kommentar til nej: Vi synger nok. Vejledning: peg på tal og bogstaver et efter et. Lad barnet svare om det et tal eller et bogstav. Tæl hvor mange rigtige svar. Tal eller bogstaver? H 1 J 3 E M 5 L Y

8 Kommentarer fra personalet og forældrebestyrelsen: Det kan være at vinteren har gjort at har manglet albuerum og deraf eskalerende konflikter. De har manglet plads til at røre sig på. Det bliver der lavet om på. vil gerne lære nye sange, så det starter vi på. Sociale kompetencer Hvad hedder dine gode venner i børnehaven? Alle børn har en eller flere, mange nævner over. En enkelt nævner også sin kæreste og sin mor. Kan du lide de andre børn? 1 Nogle af dem Tror du de andre børn kan lide dig? 1 Nogle af dem Hvem leger du med? Svarene er stor set det samme som i spørgsmålet om gode venner.

9 Hvad kan I bedst lide at lege? Både og leger far, mor og børn, gemme og fangeleg. nævner udenfor-lege, gemmeleg, tossedans og sanglege. nævner bage-kager, slåskamp, skraldemand, svømmehal og at fange mine piger. Hvor kan I bedst lide at lege? Puderummet, indenfor i skoven og i hallen er nævnt både hos og. Nogle af vil også gerne lege i træhuset. vælger mellem tegnerummet, sportspladsen, Grønland, over det hele og legehuset Er der nogen i børnehaven der driller? 1 Kommentarer: Kun lidt. Er der nogen der driller dig så du bliver ked af det? Har du prøvet at drille nogen, så de blev kede af det? Kommentarer: Bare fordi jeg var lidt sur. Nogen gange glemmer jeg at sige dyt dyt og kører ind i dem.

10 Er du god til at vente til det bliver din tur? 1 Kommentarer fra personalet og forældrebestyrelsen: Der er taget hul på problemet med at nogle driller, så andre bliver kede af det hos. tager fat i problemet omkring drillerierne. Ildebrandene skal forhindres i at opstå, somme tider kræver det mandsopdækning og øget opmærksomhed fra de voksne. Personlige kompetencer Kan du lide at gå i børnehave? 1 Har du det godt i din børnehave? 1 Hvad er det bedste i din børnehave? Alle synes noget lige fra skoven, Børnehusets udeområde med køretøjer, Børnehusets indemuligheder, hallen, at lege, at have venner, fodbold til når vi har spist frugt og brød, skal rydde op og så ud at lege Hvad kan du ikke lide i din børnehave? At blive drillet, slået, skubbet, når nogen kaster med sten eller skælder ud, at falde, at lege udenfor, kedelige lege, at være ude i møgvejr, en gammel baby-dukke og bakken uden sne. Jeg kan lide det hele

11 Føler du dig alene når dine venner har fri? Lidt Kommentar: Hvis der ikke er nogle at lege med. Jeg kommer altid hurtigere end dem. Siger du det til nogen, hvis du er ked af det? 1 Ikke altid Kommentar: Flere nævner både voksne og børn/venner. Hvad gør du når du bliver vred? nævner: ingenting, siger stop, siger det til en voksen, bliver bare sur, siger hold op og skubber dem væk, tænker på noget andet og så bliver jeg glad igen og jeg bliver næsten aldrig vred. nævner: bliver sur, gal og skælder ud, går til en voksen, slår, går et andet sted hen, falder på flisen og slår fingeren, siger nogle dumme ting man faktisk ikke må sige og kaster dem op i luften. Kommentarer fra personalet og forældrebestyrelsen: Vi skal være opmærksomme på de børn, der savner deres venner og evt. starte aktiviteter, der kan hjælpe dem til at få øje på nogle andre legekammarater. Kulturelle udtryksformer og kulturelle værdier Hvad kan du bedst lide at lave når du er i tegnerummet? En enkelt nævner ikke noget ellers er det tegne, clipse figurer, klippe, perler, krokodille, lave julegaver, bytte tegninger, smykker, finde mappe og lege under skolebørnenes tegnebord.

12 Kan du lide de dage hvor din mor og far er med i børnehaven? Kommentarer fra : arbejdsdag, da vi fik kage, det er sjovt, at se far arbejde, maddag hvor mor leger og hjælper, forældrekaffe og svømmehal. Har du lavet ting til mor og far i børnehave? Hvis ja, hvilke? : Tegninger, perleplader, julegaver, halskæder, armbånd, sten, en flot gren og blomster til mor. : Tegninger, hemmeligheder, malerier, julegaver, papir med perler på, masker, perleplader, smykker, hlaskæde til far og gækkebrev. Hvis du skulle bestemme hvor Hjemly bussen skulle køre hen en dag, hvor skulle I så køre hen? : Svømmehallen, legeland, Jylland, fødselsdag, hjem til mig og besøge Susan. : Svanninge Bakker med sne, naturlegepladsen, svømmehallen, biografen, ZOO og Nyborg Svømmehal. De voksnes rolle Hjælper de voksne dig, hvis der er nogen der driller? Kommentarer til ja: de siger nej nogle børn stopper ikke når jeg siger nej, Dorte har kløet mig på ryggen da vi var i kirke.

13 Kommentarer til nej: Jeg hjælper mig selv. Øvrige kommentarer: Der er ikke nogen der driller. Er du glad for de voksne i børnehaven? 1 Kommentarer: Næsten alle voksne nævnes. Fordi de hjælper det er jo derfor de hører til og men de vil altid bestemme. Får du skæld ud af de voksne? Kommentarer: Aldrig okay nogle gange gør jeg. De siger bare nej, de skælder ikke ud de siger det bare stille og roligt. Lægger de voksne mærke til hvordan du har det? Kommentarer: Peter, de ser mit ansigt og kan se at jeg er ked af det.

14 Tror du de voksne kan lide dig? 1 Kommentarer: Randi og Peter Lytter de voksne til hvad du fortæller dem? 1 Ikke altid Kommentarer: Ikke når de snakker med hinanden, men så siger jeg det til dem når de er færdige. Jeg tror aldrig at jeg har sagt noget til dem lidt, men ikke så meget. Har du lyst til at være med til de ting de voksne laver? 1 Kommentarer:, men jeg får ikke lov/må ikke vær med, ikke motorsav, jeg bliver lidt bange og hvad laver de voksne? Hvad kan du bedst lide at lave sammen med de voksne? : Lege med dem, lave mad, bål, bamsehospital, puslespil, tegne, flyve-til-solen-leg. : synge, gå tur, skoven, tegne,spille computer, Valhal, musiklokalet men det er længe siden, hygge, lave mad i køkkenet, når de voksne laver perleplader til mig, vi leger næsten aldrig med de voksne nogen gange laver vi sjov med René, hjælpe med at tage ting ud i hallen så vi kan lave baner og spille fodbold.

15 Fortæller de voksne dig når du gør noget godt? 1 Hvad kan du bedst lide at lave i din børnehave? : Biograf eller se film, lege, lege med Thomas Tog, tegne, at være indenfor og i hallen. : Tegne et skib til mor, køre på det nye løbehjul, komme i skoven, lege med mine venner, kælke, læse i bøger, i hallen, svømmehallen, være inde og hygge og male udenfor. Kommentarer fra personalet og forældrebestyrelsen: Selvom det ser ud som om at, de voksne gør et rimeligt stykke arbejde og at børnene er glade, så skal vi have fokus på de børn der ikke mener at de voksne hjælper. Især skal vi være opmærksomme på børnenes opfattelse af skæld ud. Til den voksne: Hvordan synes du det var at stille spørgsmålene til dit barn? Kommentarer: Godt, dejligt, mere indblik, spændende, interessant, hyggeligt, sjovt, for mange spørgsmål, lidt af gangen, svært at få uddybet svaret, svært at fastholde barnet, tankevækkende og afspejler nuet. Hvad kom du til at tænke på? Nogle af svarene på dette spørgsmål er bekymringer i forbindelse med børn der ikke behandler hinanden ordentligt, skæld ud, børns opfattelse af de voksne, der vil blive taget til efterretning af personalet hos hhv. og. Øvrige kommentarer: sjove historier, vil gerne være en flue på væggen, svarene er situationsbestemt, sikker på at barnet hat det godt i BH, et supersted, overensstemmelse med opfattelse og det der virkelig sker. Hvordan kan vi gøre det bedre? Mange synes at Børnehaven er et godt sted andre foreslår mere kreativitet udenfor, fortsat smilende personale, mere i hallen, mere i skoven og mere idræt. I forbindelse med denne undersøgelse foreslås det at lave færre spørgsmål, lave undersøgelsen på et andet tidspunkt af året, sortere i spørgsmålene så ingen ligner hinanden.

16 Konklusion af forældrebestyrelsen og personalet: Besvarelserne viser at børnene generelt er glade for skoven og naturen. De er bevidste om hvordan man gebærder sig og passer på naturen. De kan lide at bevæge sig, lave idræt, aktiviteterne i hallen og komme på ture ud i det blå. Børnene og de voksne lytter til hinanden og taler pænt til hinanden. Alle har venner og en fornemmelse af at være afholdt af de andre børn, dog fylder drilleriet meget i de fleste hoveder. Børnene er glade for at gå i børnehave, de er glade for hinanden og de voksne. Alt i alt et godt redskab både for forældre og personale. Specielt er vi blevet opmærksomme på at fokus på enkelte børn er vigtigt. Af samme grund skal denne undersøgelse ikke være anonym. Ved tolkningen af svarene skal vi have for øje at svarene fra det enkelte barn kan have vidt forskellig baggrund. Vi går derfor ind og sammenholder både forældre og personalets oplevelser med barnet i hverdagen med de givne svar. BMV en er et godt redskab som personalet har brugt til at planlægge den daglige praksis både med hensyn til fællesskabet og det enkelte barn. Efterfølgende har vi sat fokus på den anerkendende tilgang og den voksnes rolle, herunder vores måde at snakke med børnene på, med oplæg af ekstern underviser på pædagogisk dag den 5. marts 11 og den 1. maj. BMV en skal revurderes hvert tredje år.

Læreplaner og børnemiljøvurdering for:

Læreplaner og børnemiljøvurdering for: Læreplaner og børnemiljøvurdering for: Indhold: Retningslinjer og læreplaner side 3 Barnets udvikling side 4 De voksnes rolle side 5 Skov og natur side 8 Idræt og bevægelse side 11 Sprog og kommunikation

Læs mere

Hvordan har du det i børnehaven?

Hvordan har du det i børnehaven? Børnehaven 44 børn 1. Kan du lide at gå i børnehave? Hvordan har du det i børnehaven? 44 børn svarer ja = 100 % 2. Har du det godt i din børnehave? 43 børn svarer ja og et barn nej =97,72 % 3. Hvad er

Læs mere

Hvordan har du det i børnehaven? 29 børn har besvaret spørgsmålene. Dato: marts 2014

Hvordan har du det i børnehaven? 29 børn har besvaret spørgsmålene. Dato: marts 2014 Hvordan har du det i børnehaven? 29 børn har besvaret spørgsmålene. Dato: marts 2014 Børnehaven 1. Kan du lide at gå i børnehave? 28 ja 1 nej fordi legkammerat ikke er her 2. Hvad er det bedste i din børnehave?

Læs mere

Børneinterview en del af børnemiljøvurderingen oktober 2017.

Børneinterview en del af børnemiljøvurderingen oktober 2017. Børneinterview en del af børnemiljøvurderingen oktober 2017. Storegruppen, - årgang 11/12 interviewes af deres primærpædagog: Drengenes svar/pigernes svar Formålet med børneinterviewet har været at få

Læs mere

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1 Samlet resultat fra børnemiljøundersøgelsen Børnecentret Vesterparken Samlet antal besvarelser 20 Pige 7 Dreng 13 Svarmuligheder: Glad for at gå i børnehave. 19 1 Er glad for den stue, man går på 16 2

Læs mere

Sammenfattet BMV er 2011 Hvordan har du det i fritidshjemmet Samtale om børnemiljø077. Blommevej 40. DK -

Sammenfattet BMV er 2011 Hvordan har du det i fritidshjemmet Samtale om børnemiljø077. Blommevej 40. DK - Sammenfattet MV er 2011 Hvordan har du det i fritidshjemmet Samtale om børnemiljø077. lommevej 40. DK - 8900 Randers Ialt besvarelser 52 af 68 børn i fritidshjemsafdelingen Drenge 27 Piger 25 I hvilken

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 12 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge12_herborjeg.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 12 l Her bor jeg Hopp er på vej hen

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Fase 1: Kortlægning af børnemiljøet

Fase 1: Kortlægning af børnemiljøet Fase 1: Kortlægning af børnemiljøet Sådan greb vi kortlægningen an Anvendte værktøjer og metoder, tidsramme for kortlægningen samt angivelse af hvem der var involveret Vi brugte spørgeskemaet fra DCUM

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Børnemiljøvurdering Krudtuglen

Børnemiljøvurdering Krudtuglen INFORMATION OM UNDERSØGELSEN s børnemiljøvurdering foretages af virksomheden SURVIO der er eksperter i spørgeskemaundersøgelser. Undersøgelsen har således været anonym hvilket sikrer mere ærlige og valide

Læs mere

Hvordan har du det i fritidshjemmet Samtale om børnemiljø

Hvordan har du det i fritidshjemmet Samtale om børnemiljø i fritidshjemmet Samtale om børnemiljø Dansk Center for Undervisningsmiljø. Danish Centre of Educational Environment www.dcum.dk. dcum@dcum.dk. tlf. +45 722 654 00. fax +45 722 654 01 Postboks 2077. Blommevej

Læs mere

Side 1 af 11. 1. Simple tabeller. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 2. november 2012

Side 1 af 11. 1. Simple tabeller. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 2. november 2012 Resultatudtrækket er foretaget 2. november 2012 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Dig og de andre i fritidshjemmet, Drilleri og mobning, Uddybende om drilleri/mobning, Uddybende

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Side 1 af 11. 1. Simple tabeller. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 18. december 2012

Side 1 af 11. 1. Simple tabeller. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 18. december 2012 Resultatudtrækket er foretaget 18. december 2012 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Dig og de andre i fritidshjemmet, Drilleri og mobning, Uddybende om drilleri/mobning, Uddybende

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

Side 1 af 11. 1. Simple tabeller. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 18. december 2012

Side 1 af 11. 1. Simple tabeller. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 18. december 2012 Resultatudtrækket er foretaget 18. december 2012 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Dig og de andre i fritidshjemmet, Drilleri og mobning, Uddybende om drilleri/mobning, Uddybende

Læs mere

Side 1 af Simple tabeller. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 8. oktober 2012

Side 1 af Simple tabeller. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 8. oktober 2012 Resultatudtrækket er foretaget 8. oktober 2012 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Dig og de andre i fritidshjemmet, Drilleri og mobning, Uddybende om drilleri/mobning, Uddybende

Læs mere

Børnemiljø Vurdering 2018 HUSUM FRITIDSINSTITUTION

Børnemiljø Vurdering 2018 HUSUM FRITIDSINSTITUTION Børnemiljø Vurdering 218 HUSUM FRITIDSINSTITUTION Børnemiljø Vurdering 218 4 4 Er du en dreng eller en pige? 41 3 3 2 1 Dreng Pige Børnemiljø Vurdering 218 7 Hvor gammel er du? 66 6 4 3 2 13 16 2 1 2 år

Læs mere

Fortæl om din livret. Hvad er det? Hvordan ser det ud? Hvordan smager det? Hvordan mon man laver det? Fortæl, om en god film du har set.

Fortæl om din livret. Hvad er det? Hvordan ser det ud? Hvordan smager det? Hvordan mon man laver det? Fortæl, om en god film du har set. Fortæl om din livret. Hvad er det? Hvordan ser det ud? Hvordan smager det? Hvordan mon man laver det? 3 1 3 1 Fortæl, om en god film du har set. Hvorfor er den god? Hvem så du den sammen med? Hvad vil

Læs mere

Side 1 af 10. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 4. november 2013

Side 1 af 10. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 4. november 2013 Resultatudtrækket er foretaget 4. november 2013 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Dig og de andre i børnehaven, Drilleri og mobning, Underspørgsmål til drilleri og mobning

Læs mere

Side 1 af 10. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 31. marts 2011

Side 1 af 10. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 31. marts 2011 Resultatudtrækket er foretaget 31. marts 2011 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Dig og de andre i børnehaven, Drilleri og mobning, Underspørgsmål til drilleri og mobning andre

Læs mere

Børnemiljøvurdering for Oddense Børnehave

Børnemiljøvurdering for Oddense Børnehave Der står i dagtilbudsloven, at børn skal have et fysisk, psykisk og æstetisk børnemiljø, som fremmer deres trivsel, sundhed, udvikling og læring. Det betyder, at børn i Danmark er sikret ret til at gå

Læs mere

Side 1 af 10. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 9. december 2013

Side 1 af 10. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 9. december 2013 Resultatudtrækket er foretaget 9. december 2013 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Dig og de andre i børnehaven, Drilleri og mobning, Underspørgsmål til drilleri og mobning

Læs mere

Generel tilfredshed. Børnemiljøvurdering Sct. Norberts Børnehave. Undersøgelse Udført af Besvarelser i alt 2013 Helena, Anne, Dorthe 15

Generel tilfredshed. Børnemiljøvurdering Sct. Norberts Børnehave. Undersøgelse Udført af Besvarelser i alt 2013 Helena, Anne, Dorthe 15 1 Er du dreng eller pige? Dreng Pige 9 6 2 Hvor gammel er du? 4 år 5 år 6 år 0 13 2 Generel tilfredshed 3 Er du glad for at gå i børnehaven? 9 5 1 4 Hvordan har du med de voksne i børnehaven? Godt 11 2

Læs mere

Den voksne går bagved

Den voksne går bagved Læreplaner Læreplaner skal bruges som et pædagogisk arbejdsredskab, som skal være med til at dokumentere og synliggøre det pædagogiske arbejde i børnehaven. Lærerplaner skal udarbejdes udfra følgende 6

Læs mere

Side 1 af 11. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 22. august 2013

Side 1 af 11. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 22. august 2013 Resultatudtrækket er foretaget 22. august 2013 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Dig og de andre i fritidshjemmet, Drilleri og mobning, Uddybende om drilleri/mobning, Uddybende

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 Uge 8 Emne: Familie og arbejde Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 HIPPY HippHopp Uge8_familie.indd 1 06/07/10 11.25 Uge 8 l Familie og arbejde Ved

Læs mere

1 Er du dreng eller pige? 11 / 68,8% 5 / 31,2% Hvor gammel er du? 6 / 37,5% 9 / 56,2% 1 / 6,2% 16

1 Er du dreng eller pige? 11 / 68,8% 5 / 31,2% Hvor gammel er du? 6 / 37,5% 9 / 56,2% 1 / 6,2% 16 Resultat Resultatudtræk foretaget den 15. januar 2010 Undersøgelser I dette resultatudtræk indgår 1 undersøgelser: Undersøgelse Afsluttet Børnemiljø i Bangsbo januar 2010 16 Dreng Pige 1 Er du dreng eller

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11. Uge 21 Emne: Dyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.39 Uge 21 l Dyr Det er tidligt om morgenen og stadig mørkt. Hipp

Læs mere

Mål Handlinger Niveau. ansatte-børn - Holde samling. - Opøve og bruge sproget gennem forskellige spil.

Mål Handlinger Niveau. ansatte-børn - Holde samling. - Opøve og bruge sproget gennem forskellige spil. Sprog forstået som: Ordforråd, udtale, kendskab til skriftsprog, rim og remser, eksistensen af tal og bogstaver og hvad de kan bruges til, IT/medier og kommunikation, m.m. Indgå og formulere sig i - Give

Læs mere

Børnerapport 3 Juni 2007. Opdragelse 2007. En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel

Børnerapport 3 Juni 2007. Opdragelse 2007. En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Børnerapport 3 Juni 2007 Opdragelse 2007 En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Kære medlem af Børne- og Ungepanelet Her er den tredje børnerapport fra Børnerådet til dig. Rapporten handler

Læs mere

Begynd eller afrund jeres samtale med dette kort

Begynd eller afrund jeres samtale med dette kort Begynd eller afrund jeres samtale med dette kort Kommer børn nok ud? Synes du, at det er vigtigt, at børn får oplevelser med og i naturen? Hvorfor eller hvorfor ikke? Kommer dit barn nok ud og får de rigtige

Læs mere

Storåskolens Undervisningsmiljøundersøgelse Foråret 2010

Storåskolens Undervisningsmiljøundersøgelse Foråret 2010 Storåskolens Undervisningsmiljøundersøgelse Foråret 2010 Afdelingen på Odinsvej Hvis ca. 1/3 af svarene på et spørgsmål er negativt er antallet af negative besvarelser fremhæver. Der har deltaget 24 elever

Læs mere

Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her?

Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her? Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her? Du er her i dette hus, fordi dine voksne har problemer, og det hjælper vi med at løse. Her i dette

Læs mere

Aldersfordeling. Indledning. Data

Aldersfordeling. Indledning. Data Indledning Vi har i uge 9, 10 og 11 arbejdet med TPM det tværprofessionelle modul. Vores team består af Mikkel Jørgensen (lærerstuderende), Charlotte Laugesen (Socialrådgiverstuderende), Cathrine Grønnegaard

Læs mere

Læreplaner Børnehuset Regnbuen

Læreplaner Børnehuset Regnbuen Læring i Børnehuset Regnbuen. Læreplaner Børnehuset Regnbuen Læring er: Læring er når børn tilegner sig ny viden, nye kompetencer og erfaringer. Læring er når barnet øver sig i noget det har brug for,

Læs mere

Bilag nr. 6: Interview med Anders A.

Bilag nr. 6: Interview med Anders A. Bilag nr. 6: Interview med Anders A. (Anders stammer og har en talevanskelighed, der gør, at han udtaler g-lyden som d, og forlyd sk) 5 I: Vi stiller nogle spørgsmål, så snakker vi lidt, og så sidder Randi

Læs mere

Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen. Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig!

Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen. Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig! N vember Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen blev Katrine 2.B tillykke! 2 Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig! Om den alternative uge før efterårsferien:

Læs mere

Side 1 af 10. 1. Simple tabeller. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 13. oktober 2011

Side 1 af 10. 1. Simple tabeller. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 13. oktober 2011 Resultatudtrækket er foretaget 13. oktober 2011 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Dig og de andre i børnehaven, Drilleri og mobning, Underspørgsmål til drilleri og mobning

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 Uge 23 Emne: Min krop Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge23_minkrop.indd 1 06/07/10 11.41 Uge 23 l Min krop Hipp har det bedre og nyser ikke

Læs mere

Side 1 af 10. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 15. november 2013

Side 1 af 10. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 15. november 2013 Resultatudtrækket er foretaget 15. november 2013 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Dig og de andre i børnehaven, Drilleri og mobning, Underspørgsmål til drilleri og mobning

Læs mere

at barnet forstår at: - man selv lærer mest, når man har det godt med andre - man selv kan gøre noget for at være en ven og for at få venner

at barnet forstår at: - man selv lærer mest, når man har det godt med andre - man selv kan gøre noget for at være en ven og for at få venner 30 Tema Rut råber og raser og kaster med sand Hun sprutter og taler så grimt som man kan Alle de griner og råber at Rut Er skolens trold og den sureste prut Når alle de leger, går Rut for sig selv For

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge24_superhelte_prinsesser.indd 1 06/07/10 11.41 Uge

Læs mere

Farsø Skole 2014 AKT+ 690 elever 64 lærere 20 pædagoger

Farsø Skole 2014 AKT+ 690 elever 64 lærere 20 pædagoger Farsø Skole 2014 0.a 0.b 1.a 1.b 1.c 2.a 2.b 3.a 3.b 3.c 4.a 4.b 5.a 5.b 6.a 6.b 7.a 7.b 7.c 8.a 8.b 8.c 9.a 9.b 9.c A-klasser M-klasser A 3 M 1 A 4 M 2 A 5 M - 3 AKT+ 9 elever 690 elever 64 lærere 20

Læs mere

LÆS OM: Pst.. På den sidste side kan I se hvordan vejret kan blive og læse sjove udsagn fra hverdagen

LÆS OM: Pst.. På den sidste side kan I se hvordan vejret kan blive og læse sjove udsagn fra hverdagen LÆS OM: I vores første udgave af avisen fortæller børn, hvad en avis er. Børn fortæller om hvordan det er at være i dagplejen, Børnehaven Lystruplund, Børnehaven Hasselhøj, Minihøj, Hurlumhejhuset og Møllehuset

Læs mere

Side 1 af 8. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 3. december 2013

Side 1 af 8. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 3. december 2013 Resultatudtrækket er foretaget 3. december 2013 Følgende emner indgår i resultatvisn: Generel tilfredshed, Dig og de andre i børnehaven, Drilleri og mobning, Underspørgsmål til drilleri og mobning andre

Læs mere

Hvordan har du det i børnehaven?

Hvordan har du det i børnehaven? Samtale om børnemiljø Dansk Center for Undervisningsmiljø. Danish Centre of Educational Environment www.dcum.dk. dcum@dcum.dk. tlf. +45 722 654 00. fax +45 722 654 01 Postboks 2077. Blommevej 40. DK -

Læs mere

Side 1 af 10. 1. Simple tabeller. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 3. februar 2012

Side 1 af 10. 1. Simple tabeller. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 3. februar 2012 Resultatudtrækket er foretaget 3. februar 2012 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Dig og de andre i børnehaven, Drilleri og mobning, Underspørgsmål til drilleri og mobning

Læs mere

Pædagogiske læreplaner for børnehaven Græshopperne.

Pædagogiske læreplaner for børnehaven Græshopperne. Pædagogiske læreplaner for børnehaven Græshopperne. Personlige kompetencer. - At styrke selvtillid og selvværd. - At barnet kan give udtryk for egne følelser og troen på sig selv - At børnene udviser empati

Læs mere

Velkommen til. Sct. Michaels Børnehave

Velkommen til. Sct. Michaels Børnehave Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Gade 10 6000 Kolding Tlf. 75529438 email: post@sct-michaels-bornehave.dk Hvem er vi Sct. Michaels Børnehave er en privat daginstitution,

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 3 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge3_minkrop.indd 1 06/07/10 11.21 Uge 3 l Min krop Det er begyndt at regne, og Hipp og

Læs mere

Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse

Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse 25. august 2005 Før du går i gang med at udfylde skemaet, skal du læse følgende igennem: Tag dig tid til at læse både spørgsmål og svarmuligheder godt igennem.

Læs mere

Musik og Idræts dagplejer Janett Larsen

Musik og Idræts dagplejer Janett Larsen Musik og Idræts dagplejer Janett Larsen Kirsebærbakken 3, 4572 Nr. Asmindrup 26216884/59311033 Jeg vil gerne give børnene en tryg og rolig hverdag i dagpleje. Der er altid tid til knus, kram og trøst.

Læs mere

Hvor vil du helst slappe af? 1.Sandkasse. 2.Boldbane. 3.Mudder køkken

Hvor vil du helst slappe af? 1.Sandkasse. 2.Boldbane. 3.Mudder køkken BørneInterview Solsikken 2009. Interviewne er foretaget blandt et udvalgt antal børn, i juni måned 2009, og vi i denne periode ligger midt i en BygOp periode, hvor huset ikke længere ligner sig selv. Billederne

Læs mere

Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE WWW.AUTISMEFILM.DK

Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE WWW.AUTISMEFILM.DK Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE WWW.AUTISMEFILM.DK UNDERVISNINGSMATERIALE HVERDAGENS HELTE Lærervejledning og pædagogisk vejledning til Hverdagens helte 4 - om autisme Et undervisningsmateriale

Læs mere

Pædagogiske Læreplaner vuggestuen. i Kastanieborgen

Pædagogiske Læreplaner vuggestuen. i Kastanieborgen Pædagogiske Læreplaner vuggestuen i Kastanieborgen Folketinget besluttede i 2004, at alle daginstitutioner skal arbejde med udgangspunkt i en pædagogisk læreplan, der skal omhandle følgende seks fokusområder:

Læs mere

Min bog om Baunegård 1

Min bog om Baunegård 1 Min bog om Baunegård 1 Velkommen til Baunegård Denne lille bog er til dig, da du skal flytte ind på Baunegård. I bogen kan du læse eller få læst højt, hvad Baunegård er. Midt i Værløse ved en dejlig stor

Læs mere

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord?

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord? 1 LÆSEFIDUSENS ORDSKOV Som supplement til elevhæftet Læsefidusens Ordskov er her en række oplæg. Det er en del af idegrundlaget, at oplæg til nye ordtræer præsenteres gennem en lille fortælling. Her er

Læs mere

Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU.

Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU. AT LEGE ER AT LÆRE Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU. Med udgangspunkt i Pandrup kommunes mål vedr. læreplaner, der skal tage højde for

Læs mere

Nyhedsbrev august 2014 Nyt nyt nyt 3D-billeder Ansigtsmaling Ny legeplads på sporteren

Nyhedsbrev august 2014 Nyt nyt nyt 3D-billeder Ansigtsmaling Ny legeplads på sporteren Nyhedsbrev august 2014 Kære forældre Velkommen til et nyt skoleår, og særlig velkommen til den nye 0. årgang. Der er sket lidt ændringer i SFO. Alle dage undtagen torsdag har pædagoger og pædagogmedhjælpere

Læs mere

Jeg kan. materiale. Fra børnehave til tidlig SFO

Jeg kan. materiale. Fra børnehave til tidlig SFO . materiale. Fra børnehave til tidlig SFO Læringstemaer Den personlige og følelsesmæssige udvikling 1. Sætte ord på følelser, eller det, der er svært 2. Kan vise og udtrykke forskellige følelser som vrede,

Læs mere

Bilag nr. 5: Interview med Adin

Bilag nr. 5: Interview med Adin Bilag nr. 5: Interview med Adin I: Nu skal du se, jeg har den faktisk her (red. Adins tegning). Kan du ikke prøve at fortælle lidt om den? 5 A: Jeg har tegnet Slenderman. I: Slenderman ja. Hvor var det

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

Middagsstunden på legepladsen i Kløverløkken 2014

Middagsstunden på legepladsen i Kløverløkken 2014 Middagsstunden på legepladsen i Kløverløkken 2014 I Kløverløkken indgår pædagogiske aktiviteter som en del af det pædagogiske arbejde. I 2012/2013 har vi i børnehavegrupperne haft fokus på børnenes sociale

Læs mere

Du var alene hjemme. Der var ingen blomster i huset, og når du kiggede ud af døren, så du ingen træer, du så kun vissent græs, og du så kun fjernsyn.

Du var alene hjemme. Der var ingen blomster i huset, og når du kiggede ud af døren, så du ingen træer, du så kun vissent græs, og du så kun fjernsyn. MULIGHEDER Hvis mennesker havde fire ben, så ville alt gå i stykker. Hvis der ikke var kæledyr i Sevel, så ville København blive en landsby. Hvis Sevel var hovedstad i Danmark, så ville himlen blive grøn

Læs mere

Krop og bevægelse. Jeg er min krop

Krop og bevægelse. Jeg er min krop Krop og bevægelse Jeg er min krop For at være selvhjulpen i hverdagen Vi øver med børnene, så de kan gå fra at være deltagende i hverdagsrutiner til selv at kunne mestre at tage tøj på, spise, gå på toilettet,

Læs mere

Uge 11. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge11_dyr.indd 1 06/07/

Uge 11. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge11_dyr.indd 1 06/07/ Uge 11 Emne: Dyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge11_dyr.indd 1 06/07/10 12.02 Uge 11 l Dyr Hipp og Hopp står under træet. Det er koldt, og de fryser. De

Læs mere

Velkommen til Sct. Michaels Børnehave

Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Gade 10 6000 Kolding Tlf. 75529438 email: post@sct-michaels-bornehave.dk 12 kan der være oplæg fra enten personalet eller andre,

Læs mere

Natur og natur fænomener: Mål: Børnene får erfaringer med og glæde ved at færdes i naturen. At barnet lærer at værne om og passe på naturen.

Natur og natur fænomener: Mål: Børnene får erfaringer med og glæde ved at færdes i naturen. At barnet lærer at værne om og passe på naturen. LÆreplaner 2016: 1. Social kompetence: Lære sociale spilleregler. Indgå aktivt i fællesskaber. Kan samarbejde, hjælpe, vise omsorg og deltage i konfliktløsninger. Kunne etablere og fastholde relationer

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 16 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge16_Eventyr.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 16 l Eventyr Det har sneet, og alt er hvidt. Hipp

Læs mere

Velkommen hos Gitte Andersen. Fjordparken 28, Vig

Velkommen hos Gitte Andersen. Fjordparken 28, Vig Velkommen hos Gitte Andersen Fjordparken 28, Vig Lidt om mig selv: Jeg hedder Gitte Andersen og har været ansat som dagplejer siden januar 1986. Jeg bor sammen med Søren og vi har tilsammen 5 udeboende

Læs mere

Daginstitutionen. - en informationspjece til forældre. Forfattere: Modtagehuset & Egholmgaard

Daginstitutionen. - en informationspjece til forældre. Forfattere: Modtagehuset & Egholmgaard Daginstitutionen - en informationspjece til forældre Forfattere: Modtagehuset & Egholmgaard HVAD ER EN DAGINSTITUTION? 2 DERFOR ER DET VIGTIGT AT GÅ I DAGINSTITUTION? 3 HVERDAGEN I DAGINSTITUTIONEN 3 SAMLING

Læs mere

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget.

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Læreplaner 2013 Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Baggrund: I år 2004 blev der fra ministeriets side, udstukket en bekendtgørelse om pædagogiske læreplaner i alle dagtilbud. Det var seks temaer, der

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Bowlingtur for 3. klasserne

Bowlingtur for 3. klasserne Nyhedsbrev SFO april 2014 Kære forældre Vi har nu ansat 2 pædagogmedhjælpere Lasse og Michael. De har nu været her i 2 uger og er ved at have lært en del navne på jeres børn. Michael er 20 år, har et sabbatår

Læs mere

Spørgsmål til kapitlerne - Quiz og byt

Spørgsmål til kapitlerne - Quiz og byt Spørgsmål til kapitlerne - Quiz og byt Kapitel 1 Hvad ryger farmor? Hvor er Kokos mor? Hvor blev Koko født? Hvorfor dækkede far rokokostolen til? Hvor står rokokostolen nu? Hvor gammel er Koko? Hvem bestemte,

Læs mere

Vi har valgt at fremgangsmåde der involverer alle børn og voksne i Røde Sol. Børneperspektiv: Gruppearbejde for alle medarbejdere og børn.

Vi har valgt at fremgangsmåde der involverer alle børn og voksne i Røde Sol. Børneperspektiv: Gruppearbejde for alle medarbejdere og børn. RØDE SOL MAJ 2011 Børnemiljøvurdering af uderum / legepladsen. Røde sols uderum legepladsmiljø er skueplads for læring og træning af sociale færdigheder. Af denne grund er det også tit de ting/aktiviteter

Læs mere

Langsø Vuggestue. De pædagogiske læreplaner 2015-16

Langsø Vuggestue. De pædagogiske læreplaner 2015-16 Langsø Vuggestue. De pædagogiske læreplaner 2015-16 Personalet vil sikre de bedste udviklingsmuligheder for børnene i Børnehuset, samt medvirke til, at børn med særlige behov og deres familier, får optimale

Læs mere

Resultat. Generel tilfredshed. 1 Er du dreng eller pige? 9 / 42,9% 12 / 57,1% Hvor gammel er du? 12 / 57,1% 6 / 28,6% 3 / 14,3% 21

Resultat. Generel tilfredshed. 1 Er du dreng eller pige? 9 / 42,9% 12 / 57,1% Hvor gammel er du? 12 / 57,1% 6 / 28,6% 3 / 14,3% 21 Resultat Resultatudtræk foretaget den 19. januar 2009 Undersøgelser I te resultatudtræk indgår 1 undersøgelser: Undersøgelse Afsluttet Børnemiljøet i Elisehaven januar 2009 21 Køn Der filtreres ikke på

Læs mere

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Det kan være en overvældende, og måske for nogle børn en uoverkommelig, oplevelse at skulle starte på en børnepsykiatrisk udredning. Det kan være svært for jer

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere