KLUBNYT. Medlemsblad for Farum Sejlklub 49. Årgang Juni 2017 Nr. 3

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KLUBNYT. Medlemsblad for Farum Sejlklub 49. Årgang Juni 2017 Nr. 3"

Transkript

1 KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 49. Årgang Juni 2017 Nr. 3

2 2 FARUM SEJLKLU EJLKLUB Medlemsblad for Farum Sejlklub Furesøbad Værløse Danske Bank reg. nr Bestyrelsen Formand Poul Ammentorp Næstformand Per Duelund Kasserer Arne Nørby Rasmussen Seniorleder Jan Hellinghus Ungdomsleder Anders Petjursson Driftsleder Jørn Jensen Suppleant Stefan Lindeberg Seniorafdelingen Seniorleder Jan Hellinghus Sejlerskoleleder Bjørn Pedersen Kapsejladsleder Claus Bidstrup Driftsafdelingen Driftsleder Jørn Jensen Havnemand Jørn Jensen Pladsmand Jon Kjartansson Halmand Stephan Nandrup-Bus Nøglemand Per Christoffersen Miljøudvalg Hovmester Sanne Parkhøi Informationsudvalg Redaktør Henry Andersen Web-master Mikkel Elmholdt Klubbens hjemmeside:

3 3 KALENDEREN Lør FAS åbent hus ved Furesøbad Søn Ministævne YF Holte Søn FAS åbent hus ved Furesøbad Lør Sejlerlørdag ungdom Lør Herslevlejren indtil tors. 29. juni Lør Kapsejladstræning for Yngling Søn Kapsejladstræning ( se side 14 ) Lør Ministævne Farum Sejlklub Lør Sommerfest i FAS kl.17 Forsiden: 50 års jubilaren John Pingel og Nina Launbøl i hans Fireball 1979

4 4 BESTYRELSEN BERETTER Standerhejsning 2017 i Farum Sejlklub Skoven er ved at blive smuk lysegrøn, vi befinder os i et af de smukkeste områder i Danmark, nemlig ved Furesøen hvor Bøgen spejler sin top i bølgen blå. Det bruser inde i os alle for nu er vinteren forbi, og vi skal i gang med den bedste del af året for en sejler, nemlig sejlsæsonen, hvor der skal udlægges mange sømil af kølvand efter båden. Sidste år da jeg blev formand for Farum Sejlklub, hævdede jeg at det var en festdag, og det havde jeg fuldstændig ret i, for det er en festdag når vi skal sætte standeren som tegn på At der må sejles. Inden vi sætter vores smukke stander, skal i dog høre på mig i nogle minutter. Havneanlægget: En glædelig nyhed er at Furesø Kommune har godkendt vores ansøgning om penge i alt kr. til forstærkning af hovedbroen og istandsættelse af broanlægget i almindelighed. Det er vi rigtig glade for i Farum Sejlklub, og vi vil gerne sige tak til Furesø Kommune for deres positive behandling af projektet. Projektet med istandsættelse er allerede gået i gang, for så vidt angår den lille flydebro. Til forstærkningsprojektet skal der først søges en række tilladelser hos offentlige myndigheder. Projektet forventes igangsat efter den første etape af kølbådsoptagning, når sejlsæsonen er ved at slutte i oktober.

5 5 Vi har også fornyet aftalen mellem Furesø Kommune og Farum Sejlklub om administration af havneanlægget. Genforhandle aftalen om Furesøbad med Skov og Naturstyrelsen. Tilbagebliken løber i 14 år frem til 2031, hvor kommunen skal : Ungdomsafdelingen har gennemført teoriundervisning i vinter med Jonas Lundquist som instruktør. Seniorerne har arrangeret kapsejladsundervisning kaldet: Sejlads på Land. Det er computer animeret kapsejladsregler. Det er Seniorerne i Yngling kapsejladsgruppen, som flittigt har mødt op, og haft det sjovt. Vi må arbejde på at få flere sejlere fra andre grupper med til næste vinter. Tovværksaftenen var pænt besøgt. Nu er der ingen undskyldning for ikke have sunde fortøjninger på bådene i havnen. Husk det er dit ansvar, at båden er sømandsmæssigt forsvarligt fortøjet, dvs. tovværk på min. 14mm med øje-splejsning og kovs samt gummi kødben til alle fortøjningspunkter. Driftslederen vil snart inspicere, at alt er i orden, og give eventuelle syndere besked. Kommende Aktiviteter: Ungdomsafdelingen har allerede været i gang i ugen op til Standerhejsningen. Der trænes hver uge i optimister og andre joller mandage og tirsdage fra kl. 17 til 19. Slå et slag forbi klubben de aftner og se, hvor der bare er gang i det på vandet ud for klubben. Lørdag d. 17. juni er der Sejlerlørdag, hvor juniorerne kan prøve at sejle andre jolletyper end den de normalt sejler i. Det er også et arrangement for forældre og søskende. For ungdom er der også planlagt 3 ministævner på søen, og til sommer vil der igen være en uges Sejlerlejr i Herslev Strand Sejlklub sammen med de andre søsportsklubber ved Furesøen og naturligvis Herslev Sejlklub.

6 6 Seniorafdelingen Sejlerskoleleder Bjørn er i fuld gang med at etablere hold, og han kan altid bruge flere instruktører. Er det noget du kunne tænke dig at give en hånd med, så kontakt venligst Bjørn. Vi har nemlig i KU besluttet at gå tilbage til den gamle ordning med, at det er gratis at gå på sejlerskole i FAS. Det kan betyde, at der kommer et boom og dermed en mangel på instruktører, men det vil være et positivt problem, som vi nok skal finde opbakning til blandt vore mange aktive medlemmer. Kapsejladstræning i Ynglinge vil køre planmæssigt hver tirsdag. Kapsejladsudvalget vil sikre, at der er torsdagsmatch hver uge indtil sæsonen slutter engang i efteråret. Aftersailing: For at få gang i klubmiljøet vil der efter torsdagsmatcherne være aftersailing i klublokalet, hvor klubben vil være vært ved en øl og lidt pålæg og brød, så du selv kan smøre dig et par håndmadder. Så kan vi diskutere aftenens forløb ude på banerne og på den måde blive rystet lidt bedre sammen. Driftsafdelingen: Vi vil stramme op, så vi får havnen og jollepladsen til at fremstå som en sejlklub, hvor der er aktivitet og styr på tingene. Vi vil stille krav til bådejere om, at deres både skal være i sømandsmæssig forsvarlig stand, og de er klar til at sejle.

7 7 Vi skylder de smukke omgivelser, vi har fået stillet til rådighed, at sejlklubben fremstår eksemplarisk. Det vil også tiltrække nye sejlere! Aktiviteter for at rekruttere nye medlemmer: Der er mange i vores lokalområde, som ikke kender til de gode tilbud vi har i Farum Sejlklub, og at der overhovedet ligger en sejlklub her ved Furesøen. Derfor er det planen at lave udstilling af både på Værløse Bymidte lørdag d.13. maj og på Farum Bytorv den efterfølgende lørdag d. 20. maj.*) I forbindelse med Furesø Picnic Festival vil vi også holde åbent hus i Farum Sejlklub Lørdag d. 10. juni. Jubilarer: Vi har to 25 års jubilarer og en 50 års jubilar. Stortriss sejler Erik Nilsson har været medlem af FAS i 25 år. Stortriss sejler Niels Jeppesen har også været medlem i 25 år. Optimist og siden Fireball sejler John Pingel har været medlem i 50 år. Det er ligegodt imponerende, at Pingel (ja han blev aldrig kaldt andet) troligt har støttet Farum Sejlklub med sit medlemskab i så mange år. Her kommer lidt skrøner om Pingel: Der er ikke mange, som kender Pingel, da han er en sjælden gæst i FAS, men han dukker op ind imellem. Jeg lærte Pingel at kende, da jeg lige havde fået Wayfarerjolle i 1979, og hvor han tog med ud på vores første sejltur og bommen på jollen fejede hen over optibroen, hvor den bankede ind i knolden på Niels Bjerregård, som sad i cockpittet i en Yngling ved broen travlt optaget med at montere nogle nye beslag. Sol, måne og stjerner. Det var ikke så godt, lidt koldt vand på, og Niels kom sig forhåbentlig uden varige men. *) Efterfølgende er de to udstillinger aflyst, da klubben mangler instruktører til nye medlemmer.

8 8 Pingels hjælpsomhed. Da vi i 1980 skulle have ungdomsafdelingens Flipper, som lige var istandsat,og hvor vi kl. 22 fredag aften med 4 mand, som knoklede i jollen fik skruet de sidste beslag på. Jollen var nu klar og den skulle transporteres på trailer til Auderød lejren ved Arresø hvor DS arrangerede træningslejr. Vi manglede en bil med træktøj. Pingel tilbød straks at cykle hjem til Farum og hente sin mors bil, som havde træktøj, og køre jollen til Auderød sammen med de to Juniorer, som skulle sejle. Pingel var hjemme igen kl. halv 3 om natten. Det kalder jeg opbakning til de unge sejlere. Stor tak til Pingel for hjælpsomhed og for at støtte Farum Sejlklub i 50 år, hvor han sammen med andre gamle FAS klubkammerater har kapsejlet med flotte resultater i stor kølbåd på sundet og senere i Lynæs under FAS smukke stander. Pingel er ude at sejle havkajak på Arresø i dag, så han er desværre forhindret i at være her. Nu er det ved at være tid til at sætte standeren, og når vi er færdige med det, så vil vores Hovmester Sanne byde på lidt mundgodt for Juniorer og Seniorer med familie i klublokalet. Standeren skal sættes med fuld musik. (Man har som formand mange hverv!) Så vil vi råbe et trefoldigt hurra for Sejlsporten og Farum Sejlklub: 3 korte og 1 langt. Så vil vore kanoner Tage Wulff tage sig af ænderne og fyre en salut. Der skydes!!! Der må sejles!

9 9 TILMELDING TIL SEJLERSKOLEN 2017 For sæsonen 2017 er der gebyr på 0 kr. Og det er forudsat, at man er medlem af FAS! (blokbogstaver) Navn: Adresse: By og postnummer: Tlf.: Sæt kryds: JEG ØNSKER UNDERVISNING I YNGLING OG KAN BRUGE 1 DAG PÅ AT KLARGØRE BÅDE SAMMEN MED DE ØVRIGE ELEVER OG INSTRUKTØRER. Helst mandag Helst onsdag Jeg vil overveje at uddanne 2 ny elever næste år Jeg har sejlet før Jeg er nybegynder Underskrift: dato: Elever fra sæsonen 2015 skal tilmelde sig, hvis de ikke opnåede førerbevis og fortsat ønsker undervisning. Seniorer med førerbevis til Monark, der ønsker undervisning i Yngling, kan også tilmelde sig. Tilmeldingskuponen sendes til (helst på !): Sejlerskoleleder Bjørn Pedersen Tlf.: Sommerbuen 67, 2750 Ballerup Mail: Sejlerskoleleder x farumsejlklub.dk

10 10 UNGDOMSAFDELINGEN Sæson-opstart Vi startede som planlagt sæsonen med sejlads-træning mandag 24. april og tirsdag 25. april. Vejret og vandet var meget koldt faktisk det koldeste vi har oplevet i nyere tid. MenA det forhindrede os ikke i at komme stille og roligt i gang. Som beskrevet i sidste nummer har vi oprettet træningshold både mandage og tirsdage. Om mandagen træner de øvede og let øvede enmands-jolle sejlere (optimist, Tera og Laser). Om tirsdagen træner de øvede tomands-jolle sejlere (29er og 405), men vi har også et lille hold for øvede/let-øvede optimister. Intro-Mini-stævnene er primært rettet mod de nye sejlere, som ikke rigtigt har prøvet at sejle kapsejlads før. Vejret var perfekt for de nye sejlere, med høj sol og vind på 3-4 m/sek. Stævnet var godt tilrettelagt, og alle havde en fin dag. Den efterfølgende frokost og is på molen, badeturen i havnebassinet, og den afsluttende tur i gummibåd hjem til Farum var også med til at gøre dagen god. Intro-hold I år har vi oprettet nogle flere pladser på vores intro-hold, men det har stadig ikke været særligt svært at få pladserne afsat. Vi endte således op med to fulde hold et om mandagen med 10 sejlere (og to trænere) og et om tirsdagen med 5 sejlere (og en træner). I skrivende stund har 12 ud af de i alt 15 aspiranter valgt at fortsætte, og er i færd med at melde sig ind i klubben. De er blevet fordelt med 6 sejlere hhv. mandag og tirsdag, og er blevet organiseret i deres eget hold med en dedikeret træner.

11 11 Stævne Birkerød Lørdag 27. maj deltog 4 optimistsejlere fra Farum i ministævnet afholdt af Birkerød Sejlklub. Der er aftalt følgende mini-stævner i rækken: 11. juni i Yachtklubben Furesøen (Holte) 26. august i Farum Sejlklub Sejlerlørdag I år er den traditionsrige sejlersøndag blevet erstattet af en sejlerlørdag, som dog emnemæssigt bliver identisk med forgængeren. Dette finder sted lørdag 17. juni. Her kan vores ungdomssejlere prøve andre jolletyper end dem de normalt sejler i, og deres forældre og søskende kan også får en sejltur efter ønske. Herslevlejren Igen i år afholder de 3 Furesøklubber og Herslev Strand Sejlklub en årlige sejlerlejr for vores ungdomssejlere ved Herslev i Roskilde Fjord. Lejren finder sted i perioden lørdag 24. juni - torsdag 29. juni. Flere informationer kan findes på lejrens hjemmeside på Tilmeldingen er ved redaktionens slutning strengt taget afsluttet, men hvis man alligevel gerne vil med kan det sikkert godt lade sig gøre. Forældre må meget gerne melde sig som deltagere, da der er brug for hjælpere hele ugen.

12 12 Nyt fra Havnefronten! Ved søsætningen d. 22. april var ikke alle bådejere til stede, og derfor er der indtil videre opstillet 4-5 både på vinterstandpladsen. Det er både, der ikke nødvendigvis skal søsættes - men ønskes solgt - selv om der er betalt medlemskab og havneplads. Det er derfor vanskeligt at disponere over havnepladsen, når bådene ikke er søsat. Der er nu sendt mails rundt til alle private kølbådsejere, der enten ikke har fået søsat deres både og/eller ikke har rigget båden til så den er sejlklar. Der er kommet mange udmærkede tilbagesvar. Det skal dog præciseres at FAS er en medlemsklub, der er organiseret på diverse udvalg, og hele klubbens virke er baseret frivillighed, og derfor må den enkelte være med til at tage ansvar for egne beslutninger/ handlinger, og herunder selv sikre sig at båden er forsvarligt fortøjet og i sejlklar stand med mast og rig etc. Krav til bådpladslejerne er skærpet, og der er underskrevet en aftale om privat båd i Farum Sejlklub. Endvidere er der udleveret skilte med medlemsnr., der monteres/klæbes på agterspejlet i styrbord side. Skiltet er primært til brug for opstilling på vinterstandpladsen, så der er styr på alle både, der har vintersplads på land. De få bådejere, der endnu ikke har fået et skilt bedes henvende sig til mig pr. mail jjn@privat.tele.dk. Endelig skal omtales forstærkningsprojektet for yderbroen, der vil blive påbegyndt senest 1. november i år med forventet færdiggørelse inden vinteren sætter ind efter 1. januar Det betyder at bådoptagningen fremrykkes på sidste bådoptagningsdag. Bådoptagningsdagene er indtil videre planlagt til at blive: lørdag d. 7. oktober og lørdag d. 21. oktober. Inden da ønskes alle en god sejlsæson på Furesøen. Havnemand/Jørn Jensen

13 13 Alternativ søsætning? Nej, der er ikke indført ny teknik i FAS ved søsætning. Billedet ovenfor viser derimod Yngling 60 s sidste rejse. Røstjernene i begge sider af båden som i øvrigt blev bygget i midten af halvfjerdserne - havde trukket dækket så meget op fra skroget, at en reparation blev vurderet at blive meget besværlig og ikke umagen værd. Dette yderligere set i sammenhæng med, at vi i samme moment fik tilbudt en langt nyere båd (Y180), som netop er blevet klargjort og søsat, til en halv snes tusinde med rullestativ - dog uden fragt fra Østjylland. På Genbrugsstationen i Farum skulle Yngling 60 stoppes i containeren med polstermøbler, hvor den efterfølgende blev knust af den tunge grab. Kølen blev knækket af og gjorde derefter containeren med metaller adskillige hundrede kilo tungere. Seniorafd.

14 14 Yngling sejlere se her og sæt x i kalenderen Dansk Yngling Klub afholder kapsejladstræningskursus i Farum Sejlklub d. 19. og 20. august. Som træner har vi fornøjelsen at have Jørgen Ring, som til daglig sejler Yngling DEN 111, og som flere gange har været Danmarksmester. Der er ikke fastsat en endelig plan, men det bliver noget lig vores tirsdagstræning med mange starter og korte baner. Hvor vi sikkert afslutter dagens træning med en 'rigtig' kapsejlads. Der vil være morgenmad samt rugbrød og pålæg, så du selv kan smøre en madpakke til frokosten. Lørdag aften vil der være fællesspisning til små penge (Pizza). Indtil videre er planen, at vi starter lørdag kl. 10 og slutter kl. 16 eller 17 (med efterfølgende spisning, som vi opfordrer dig til at deltage i). Søndag er der start kl. 9 og afslutning kl. 15. Det bedste af det hele er at Dansk Sejlunion sponsorerer kurset, så det koster ikke andet end at stille op :-). Dette er i øvrigt alle tiders opstart som forberedelse til Danmarks Mesterskab, der afholdes 30. september til 1. oktober i Hellerup Sejlklub. Så Farum sejlere: mød op og vis Dansk Yngling Klub, at vi også kan sejle kapsejlads her på søen. Målet er at alle 8 klubbåde og alle private Ynglinge griber denne enestående chance. Endelig tilmelding kommer senere. Mange sejlerhilsner Seniorleder, Jan Hellinghus

15 15 Vil du også være Yachtskipper 3? Jeg har en plan om at blive Yachtskipper af tredje grad til vinter! Planen er ikke klar, men min idé er indtil videre at kombinere et online kursus (som vi hver især skal købe og følge hjemme), med at mødes regelmæssigt (hver/hveranden uge?) i klubben hvor vi kan udveksle spørgsmål, aha-oplevelser og nørde sejlads. Der er en del hjemmearbejde, men jeg tænker at kombinationen kan gøre det til en god og lærerig oplevelse. Dette opslag har til formål at skabe kontakt til dig der: ligesom jeg vil udbygge duelighedsbevis/speedbådskortkort og vil være elev har ideer til hvordan man kommer bedst gennem et Y3 forløb kan undervise et hold :-)) Jeg glæder mig til at høre dine gode ideer eller til at skrive dig på deltagerlisten. Mvh Niels Duelund

16 Bespisning af gæve sejlere: Legitime deltagere er FAS medlemmer, der har sejlet torsdagsmatch eller havde intention om at gøre det. Efter hver torsdagsmatch vil der være en pilsner, samt lidt til i blodet serotoninfremmende indtagelse, i form af selvsmurte madder. Startende torsdag d. 4. maj og et par måneder frem. De første - som regel Wayfarer - bedes tage det i køleskabet fremlagte på et bord i klublokalet. Og de sidste rydder op!! 16

17 17 Tirsdagstræning (Yngling) Seniorafdelingens tirsdagstræning i Yngling er allerede kommet godt fra start. Vi mødes hver tirsdag gennem sæsonen. Mød op ca. kl Selvom du måske ikke regner med at kapsejlads lige er dig, så mød gerne op og få det prøvet af. Fokus i træningen er at vi alle bliver bedre sejlere, og med den fokus som kapsejlads giver dig, er det nærmest umuligt at undgå :-) Der kræves ikke de store forudsætninger, og vi sammensætter besætninger, hvis ikke du allerede er med i én, sådan at du får så meget ud af det som muligt. Emnerne er starter, taktik, brug af kompas, kapsejladsregler, -fif og meget andet. Såvel private både, som klubbens Ynglinge deltager i træningen, og ambitionen er at det oftere skal lykkes os at tiltrække deltagere fra søens andre klubber. En typisk tirsdag: Vi mødes, sådan at bådene er tilriggede kl Kl holder vi et kort skippermøde, hvor vi orienterer om dagens program og fokuspunkter. Sejladserne (ofte 3-6 starter) afsluttes sådan at vi går i havn ca. kl. 20:00. Efter afrigning af bådene runder vi af med en debriefing (vi stræber efter at afslutte inden kl 21:00), hvor kommentarer og spørgsmål fyger rundt i lokalet. Hvis du har spørgsmål så kontakt gerne en af os. Tilmelding sker til Per Duelund (2.formand@farumsejlklub.dk). _/) _/) _/) Niels Duelund

18 18 Slow cruising på Adriaterhavet Solen var netop stået op en dejlig sommermorgen. Vi stævner ud fra Femø, og en forsigtig brise trækker os ud over det spejlblanke vand under en helt blå himmel. 3 brødre i cockpittet, som læser Ringenes Herre højt for hinanden. Pludselig bryder ryggene af 5 marsvin vandet lige rundt om båden. De følger os en kilometer, leger omkring båden og forsvinder. Det var et magisk øjeblik og eventyret på havet har trukket lige siden. Et cruise på Adriaterhavet har derfor længe ligget ligefor. Og Croatien kan anbefales til en skøn familie - eller kærestetur. For Adriaterhavet brillerer med dejlig sommerferievind, små bølger og korte afstande mellem et væld af hyggelige havne. Vinden og vandet: Det er slowcruising om formiddagen i vindstyrke 2-6 sekundmeter, og hen på eftermiddagen blæser det lidt op til mellem 6 og 12 sekundmeter. Om aftenen lægger vinden sig igen. Bølgerne når ikke rigtigt at bygge sig op pga de mange øer. Man kan næsten se det på kortet. Der hvor Adriaterhavet kan blæse uhindret fra nord til syd, da har vi lidt højere bølger, dvs. op til ca. 1 meter fra bund til top, men i læ af øerne er de typisk ikke mere end ca. 30 cm. Og i en 12-15m båd mærker man dem ikke. Det er Gin Tonic cruising, hvor det ikke går hurtigere, end at ens Gin Tonic aldrig vælter. Lej en båd: Jeg har sejlet i området omkring Splitt de seneste 2 somre, og jeg har endnu ikke oplevet en havn i højsæsonen, hvor der ikke var mindst 5 udlejningsbåde, der bare lå stille og ventede på en kaptajn. Der er således et enormt overudbud, og man kan nemt finde en båd.

19 19 Prøv latesails.com og se priserne. Hav is i maven og vent til sidste øjeblik. Man finder altid en båd, og med lidt held kan man få 30-35% rabat kun nogle få uger før afrejse. I skrivende stund (ultimo maj 2017) har jeg set adskillige 50 både med plads til 10 mand til euro pr. uge. Nu er det dog ikke en fordel med en alt for stor båd, for det er ikke alle steder, man kan komme ind med de helt store både, hvis ikke man har bestilt plads i forvejen. Afhængig af mandskabsstørrelse, så er en et godt valg. Med bådene følger en mobiltelefon med dataabonnement, så man altid kan ringe til udlejningsbureauet, og så kan man få WIFI på båden. På den måde kan udlejningen også følge med i, hvor båden er sejlet hen. Brug denne telefon til at ringe til de havne I planlægger at tage hen til, så I kan høre om der er plads. Husk at kontrollere om båden har en sailing Bimini, dvs. et sol-stof-tag, som kan være slået op, mens du sejler for sejl. Solen kan være hård, og man har brug for bare lidt skygge i middagstunden. Duelighedsbevis og radiocertifikat: Man skal have duelighedsbevis og radiocertifikat for at leje båd på Middelhavet. Duelighedsbeviset kræver selvsagt en del sejlerfaring og en vinters læsning i navigation. Radiocertifikatet hører ikke ind under duelighedsprøven, men kan erhverves hurtigt. Læs bogen på 5 timer og tag prøven på 30 minutter. Der afholdes prøver hele året. Find prøver på søfartsstyrelsens hjemmeside. Turistskat Man betaler en turistskat på 1 euro pr. mand pr. dag for at være i Croatien. Du betaler afgiften, når du henter båden, og

20 20 Prisen på havnepladser Det er naturligvis gratis at blive liggende i udgangshavnen, men alle andre havnepladser koster et beløb pr. overnatning. Prisen afhænger af bådstørrelse og antal besætningsmedlemmer. Dagsprisen for en sejlbåd på fod er ca euro pr. dag afhængig af periode og sted. Dagsprisen for en sejlbåd på fod er ca euro pr. dag afhængig af periode og sted. Afrejse: Området omkring Splitt er optimalt for nye sejlende på Adriaterhavet. Der er en mangfoldighed af havne og øer. Jeg kan varmt anbefale et fly til Splitt og herfra en taxa til 100kr. til det lille hyggelige hotel Villa Sika, som er et af de ældste hoteller i Unesco World Heritage byen Trogir (den by skal ses). Tag en overnatning på Villa Sikaa ( Det er søde mennesker, som leverer en god betjening, og som også er klar til at arrangere transfer til båden til gode priser. Places to sail to Trogir Trogir er en rejse i sig selv. Selve fæstningen står med bymur endnu, og det er ikke en overraskelse, at byen er kommet på Unesco World Heritage listen. Det tager flere timer at gå rundt i den lille by og forstå labyrinten af små gyder, sjove butikker og skønne restauranter. Trogir er et skønt sted at begynde og slutte sin sejlerferie.

21 21 Restaurant Alka ( er et skønt sted i centrum af Trogir, hvor man får de skønneste fiskeanretninger og virkelig god lokal vin, serveret i et byrum mellem Trogirs bygninger, hvor fuglene flyver lavt og klatreplanter vokser op af de gamle mure. Scradin Byen Scradin ligger ved foden af vandfaldene ved Krka. Man ankre op ved Scradin og går rundt langs havnen til flodbådene (uden master), som kan sejle helt hen til vandfaldene. Det er en smuk lille tur og et fantastisk vådområde, med små gangbroer og en meget frodig vegetation. Hvis man sejler forbi flodmundingen lige syd for Vodice, så bør man tage denne afstikker på nogle timer op af floden til Scradin. Scradin by er en sød og meget hyggelig lille turistby med et væld af restauranter og små forretninger. Primosten Den lille halvø på spidsen af Primosten er en skøn klippe med små restauranter og en skøn udsigt over Adriaterhavet. Gå en skøn tur i området og find den restaurant, som passer til smag og behag. Det er virkelig et smukt sted. Folk er søde og venlige, men kæmper også lidt om turisterne, for det er trods alt i sæsonen, at årets fortjeneste skal hentes hjem. Havnen ved primosten kan være optaget, men sejl da videre til den nærmeste havn syd for: Marina Kremik, hvor der altid er plads. Tag så en taxa rundt om forbjerget for DKK. Solta s små vige Når man ser billeder fra Adriaterhavet, så er det typisk smukke små vige med en enkelt båd for anker. Det er meget indbydende og man kan finde disse små vige overalt. Sydsiden af øen Solta er særligt righoldig på disse små oaser i det mørke Adriaterhav. Hvis man vil have lille vig for sig selv, så er det en god idé at komme tidligt på eftermiddagen eller allerede ved frokosttid.

22 Paklinski otoci, Palmizana Denne skønne sjovt formede ø er så absolut et besøg værd. 22 For 50 år siden kom en mand til øen og plantede en granplantage, og så byggede han 1 m brede gangstier med forsigtig belysning til den natlige vandretur over øen. Imellem alle træerne plantede han smukke kaktusser, som blomstrer hver sommer. Man lægger til i havnen Palmizana på nordsiden. Der er vel 300 både i havnen, og det er altid gang i en fest et eller andet sted. Denne havn er et fast rejsemål for flotilla sejlads. Hvis man ikke er til fest på en sejlads, så skal man sejle rundt om øen og ankre op ved en bøje i en af bugterne i den østlige end af øen. Helst den bredeste med restauranterne. Hvis man endte i havnen på nordsiden, så går man hen over øen, som ikke er mere end 3-400m bred. På sydsiden ligger der så en lille bugt med små hyggelige restauranter hele vejen rundt. Nogle er lidt dyrere end andre. Den bedste og dyreste hedder Langanini Beach Club. Her er maden i topklasse og betjening sød, underholdende og nærværende. Hen på aftenen, når solen er gået ned, så kigger man ud over bugten på alle de bådene, som langsomt forsvinder i mørket, men ankerlanternerne lyser fint, og sætter ekstra stjerner på nattehimlen. Det er et meget smukt syn. Otok Veli Budikovac Denne lille ø ligger øst for Vis, og i det lille beskyttede vand i vinklen mellem øens to ender kan man snildt finde en ankerplads for natten. Tager man så den lille dinghy (gummibåden) ind til stranden, finder man en hemmelig restaurant, hvor de kun tager mod kontanter. Der er vist ikke mange retter på menukortet ud over, hvad de har fanget i havet i løbet af dagen. Hverken mad eller vin fejler noget, og en sensommeraften i cockpittet med et glas vin, mens man kigger ud over det blanke vand, er nærmest magisk. Vis, Vis Vis by ligger i den østlige ende af øen Vis. Det er en lidt større havn, dvs. langstrakt hen af havnefronten. Der er bådepladser mange steder, og det er nemt at finde en aftenrestaurant, hvor man kan sidde og holde øje med båden (selvom det ikke føles nødvendigt at holde øje med den).

23 23 Vis, Komiza I den vestlige ende af Vis ligger en smuk lille by i bunden af en bred bugt. Der er et væld af fiskerestauranter og nogle små hyggelige butikker af enhver slags. Vandreturen fra den ene ende af byen til den anden er ikke så lang. Man kan forlænge op til kirken, som ligger smukt og med storslået udsigt over bugten. Find en restaurant helt ned til vandet, og bestil fisk. God stemning og smilende mennesker. Hvis man kommer tidligt kan man være heldig at finde en plads i den lille havn, ellers bliver man henvist til en bøje. Tag en af bøjerne tættest ved kysten på den nordlige side af bugten for at komme bare lidt på afstand af de natlige taxabåde, som sejler glade sejlere ud til deres båd, og lidt på afstand af morgentrafikken ud og ind af havnen. Komiza er lidt mere sommerhyggelig end Vis i den anden ende af øen. Otok Drvenik Vela Denne lille oversete ø er på mange måder en perle. Der kommer ikke mange, og sporene fra borgerkrigen kan stadig ses. Hvert 5. hus langs havnefronten bærer stadig tydelige tegn fra krigen og den efterfølgende landekrise. Men bugten på den vestlige side af øen er en smuk indsejling, og der er ved at komme liv i byen. 3 restauranter og en lille strand. Og en absolut vidunderlig havnevandring på 2 kilometer rundt langs bugten. Det er her man tager hen for at være i fred fra andre turister. Havnen er endnu uden badefaciliteter, og derfor også gratis at ankre op i. Om at planlægge turen Der er mange øer, og jeg har langt fra besøgt dem alle. Så gå endelig på opdagelse. Kunsten er ikke at lave for lange ben, for man skal også have tid til at nyde havet og de steder, man kommer frem til. Hvis man starter langt fra Trogir, så beslut at tage et langt første og sidste ben, så man kan komme ned i dette område.har man fundet en båd i Biugrad Na Moru, så er det slet ikke urimeligt at sejle til Primosten på en dag i roligt tempo.

24 24 Fremtidens ungdomssejlere (Sanne P) Wayfarersejlere bliver også Ældre!

25 25 FARUM SEJLKLUB PÅ FACEBOOK Vores facebook-side for Farum Sejlklub er kommet op at køre med billeder fra standerhejsning m.m. Det ville være rart, hvis flere kom ind i gruppen. Der vil også blive givet beskeder, hvis der sker ændringer med noget, eller der skal advares om noget på søen o.l. Så gå ind på din facebook-side og søg på gruppen Farum Sejlklub FAS. FAS er blevet tilføjet, fordi der også er en anden officiel facebook-side, der hedder Farum Sejlklub, der blot fortæller om klubben. Men husk fordi du er med på vores facebook-side, er det ikke ensbetydende med, at du bliver f.b.venner med alle de andre i gruppen. Der er ikke nogle,der kan se din side, hvis du ellers har sat den på private instillinger.

26 26 KAPSEJLADSAFDELINGEN Torsdagsmatcher 2017 Første aftenmatch i 2017 afholdes torsdag 4. maj. og sejladserne fortsætter frem til søndag 1. oktober. Sejladserne afholdes hver torsdag aften med første start kl. 18:30 (varsel afgives 18:24). Fra september måned sejles søndag 12:00 (varsel afgives 11:54). Der startes 3 løb: 18:30 (12:00) Joller, Wayfarer mv 18:35 (12:05) Store kølbåde, Yngling mv 18:40 (12:10) Små kølbåde, Stor Triss mv Efter sidste sejlads 1. oktober afholdes præmieuddeling i YF. Der sejles efter faste mærker beliggende ca midt på søen. Information om bane, startprocedure mv findes på klubbens hjemmeside under kapsejlads, og kontakt gerne kapsejladslederen (kapsejladslederxfarumsejlklub.dk) hvis du har spørgsmål. Vel mødt.

27 27 Kapsejladskalender maj Torsdagsmatch, FAS 11. maj Torsdagsmatch, YF 18. maj Torsdagsmatch, FAS 25. maj Torsdagsmatch, BS 1. juni Torsdagsmatch, YF 8. juni Torsdagsmatch, FAS 15. juni Torsdagsmatch, YF 22. juni Torsdagsmatch, FAS 29. juni Torsdagsmatch, BS 6. juli Torsdagsmatch, YF 13. juli Torsdagsmatch, FAS 20. juli Torsdagsmatch, YF 27. juli Torsdagsmatch, FAS 3. august Torsdagsmatch, BS 10. august Torsdagsmatch, YF 17. august Torsdagsmatch, FAS 24. august Torsdagsmatch, YF 31. august Torsdagsmatch, FAS 10. september Søndagsmatch, BS 17. september Søndagsmatch, YF, Furesømesterskab 24. september Søndagsmatch, FAS 1. oktober Søndagsmatch, YF, Præmieuddeling Dommere til aftenmatcher efterlyses Har du lyst til at hjælpe med til at aftenmatcherne kan gennemføres, opfordres du til at kontakte kapsejladslederen. Erfaring som dommer er ikke nødvendig, du kan få den nødvendige undervisning og mulighed for at følge en mere erfaren dommer. Send en mail til kapsejladslederxfarumsejlklub.dk med angivelse af hvilken dato du kan være dommer (se hvilke datoer der er ledige på klubbens hjemmeside), og om du ønsker instruktion i startprocedure og/eller at aflægge føreprøve til Fasine.

28 28 SOMMERFEST I SEJLKLUBBEN LØRDAG D. 2. SEPTEMBER KL.17 Igen i år afholder vi en skøn næsten gratis sommer-fest i Sejlklubben, som forhåbentlig byder på mange deltagere Konceptet går ud på, at hver person medbringer en ret/tilbehør til fælles-bordet (til ca.3 personer). Vi tænder grillen, og du medbringer selv hvad du vil grille af kød eller andet Egne drikke-varer medbringes også! Vi byder på velkomstdrink, lidt chips, samt kaffe bagefter. Chancen for musikaslk underholdning ved vores lokale Wayfare-hus-band, samt Bjørn på Harmonica er ret stor. Alle retter der medbringes, skal lige koordineres hos mig, så ikke alle medbringer det samme. Så tilmeld, og skriv hvad du medbringer, senest torsdag d.31. August Jo før du tilmelder dig, jo flere muligheder har du for selv at vælge det medbragte tilbehør. Sejlerhilsener på vegne af koordinations-udvalget Sanne Parkhøi Mail: hovmester@farumsejlklub.dk mobil:

29 29 Hej alle Har en lille bøn til alle jer, der bruger klub-lokalet. Man må gerne låne de små koste og spon med ud i båden under rengøring. men man må altså huske at lægge sættet tilbage efter brug, da jeg køber ret mange sæt om året, der bare forsvinder. Andre ting som sakse o.l. skal også lægges tilbage. Husk øl i køleskabet skal betales med 5,-kr. i den røde box, det samme skal Toast fra fryseren, de koster 10,-kr. Hvis du er en af dem med nøgle til Øl-skabet, så sæt venligst nye øl i køleskabet, når det er ved at være tomt for øl. Det ville også være rart, hvis I husker at gå over med affaldsposen, når I har smidt en del i ved klub-aftenerne, så jeg ikke igen og igen bliver mødt af nogle overfyldte skraldeposer. Når der ikke er arrangementer i klubben, må der ikke sættes sorte affaldssække op, for jeg kan ikke slæbe sådanne fyldte over. En hovmester skal IKKE rydde op, vaske op o.l. efter jer. Jeg er der for at lave Arrangementer og sørge for, at der ikke mangler noget i klubben, samt vande planter. Hav en dejlig sommer i klubben og på vandet. Glæder mig til at se så mange af jer som muligt til årets SOMMERFEST, der i år først er den 2. september. (se særskilt opslag). Venlig hilsen Sanne Hovmester FAS PS: der er forsvundet 12 nyindkøbte ens teskeer. Er der nogle, der har lånt dem?

30 30 adresser: Formand: Poul Ammentorp: formandxfarumsejlklub.dk Næstformand: Per Duelund : 2.formandXfarumsejlklub.dk Kasserer: Arne Nørby Rasmussen: kassererxfarumsejlklub.dk Ungdomsudvalg: Anders Petjursson: ungdomslederxfarumsejlklub.dk Kapsejladsleder: Claus Bidstrup: kapsejladslederxfarumsejlklub.dk Seniorleder: Jan Hellinghus: seniorlederxfarumsejlklub.dk Sejlerskoleleder: Bjørn Pedersen : sejlerskolelederxfarumsejlklub.dk Driftsleder: Jørn Jensen: driftslederxfarumsejlklub.dk Havnemand: Jørn Jensen: havnemandxfarumsejlklub.dk Halmand: : Stephan Nandrup-Bus: halmandxfarumsejlklub.dk Pladsmand: Jon Kjartansson: pladsmandxfarumsejlklub.dk Nøglemand: Per Christoffersen: per_cxmail.com Hovmester: Sanne Parkhøi: hovmesterxfarumsejlklub.dk Redaktionen: Henry Andersen: klubnytxfarumsejlklub.dk Web-master: Mikkel Elmholdt: webmasterxfarumsejlklub.dk Kordinationsudvalget: KU: kuxfarumsejlklub.dk Velkommen til: Seniorer: Claus Hvidbjerg Morten Jensen Morten Ulrik Henrik Hamre Lars Balck Jensen Jens Behrend René Bøgelund Pedersen Jacob Meyland Kasper Geels Peter Christensen John Irbo Juniorer: Filippa Hvelplund Lærke Maj Angelsø Simon Dynweber Bruhn Ida Rude Scherf Rasmus Stisen Jensen Gustav Linnemann Toby Blander Hedegaard Christoffer Anker Christensen Maria Ingerslev Astrid Ingerslev Carl Jakobsen

31 31 AGTERSPEJLET Vores lille blå trækvogn er væk! Er der nogen, der har set den? Dusør 1 liter is fra Fakta. SKAB DIG I HALLEN Der er åbenbart mange der ikke ønsker at beholde deres skab,da de ikke har sat en krussedulle på den ophængte liste over skabe i hallen i maj måned. De bliver lukket!!! DEADLINE Lørdag d. 5. August 2017 Bladet udkommer medio august

32 Farum Sejlklub - Furesøbad - Frederiksborgvej Værløse

KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 50. Årgang April 2018 Nr. 2

KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 50. Årgang April 2018 Nr. 2 KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 50. Årgang April 2018 Nr. 2 2 FARUM SEJLKLUB Medlemsblad for Farum Sejlklub Furesøbad - 3500 Værløse Danske Bank reg. nr. 1551 6187455 Bestyrelsen Formand Poul Ammentorp

Læs mere

KLUBNYT. Medlemsblad for Farum Sejlklub 49. Årgang August 2017 Nr. 4

KLUBNYT. Medlemsblad for Farum Sejlklub 49. Årgang August 2017 Nr. 4 KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 49. Årgang August 2017 Nr. 4 2 FARUM SEJLKLU EJLKLUB Medlemsblad for Farum Sejlklub Furesøbad - 3500 Værløse Danske Bank reg. nr. 1551 6187455 Bestyrelsen Formand

Læs mere

KLUBNYT. Medlemsblad for Farum Sejlklub 50. Årgang Juni 2018 Nr. 3

KLUBNYT. Medlemsblad for Farum Sejlklub 50. Årgang Juni 2018 Nr. 3 KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 50. Årgang Juni 2018 Nr. 3 2 FARUM SEJLKLU EJLKLUB Medlemsblad for Farum Sejlklub Furesøbad - 3500 Værløse Danske Bank reg. nr. 1551 6187455 MobilePay 60867274 Bestyrelsen

Læs mere

KLUBNYT. Medlemsblad for Farum Sejlklub 48. Årgang August 2016 Nr. 4

KLUBNYT. Medlemsblad for Farum Sejlklub 48. Årgang August 2016 Nr. 4 KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 48. Årgang August 2016 Nr. 4 2 FARUM SEJLKLU EJLKLUB Medlemsblad for Farum Sejlklub Furesøbad - 3500 Værløse Danske Bank reg. nr. 1551 6187455 Bestyrelsen Formand

Læs mere

Årsberetning for Farum sejlklub 2017

Årsberetning for Farum sejlklub 2017 Årsberetning for Farum sejlklub 2017 Indledning Endnu et år er gået, og i det følgende gennemgås et resumé af de vigtigste begivenheder i året 2017 i Farum Sejlklub samt lidt om hvad der skal ske fremover.

Læs mere

KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 45. Årgang Juni 2013 Nr. 3

KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 45. Årgang Juni 2013 Nr. 3 KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 45. Årgang Juni 2013 Nr. 3 2 FARUM SEJLKLU EJLKLUB Medlemsblad for Farum Sejlklub Furesøbad - 3500 Værløse Danske Bank reg. nr. 1551 6187455 Bestyrelsen Formand Jørgen

Læs mere

KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 49. Årgang April 2017 Nr. 2

KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 49. Årgang April 2017 Nr. 2 KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 49. Årgang April 2017 Nr. 2 2 FARUM SEJLKLU EJLKLUB Medlemsblad for Farum Sejlklub Furesøbad - 3500 Værløse Danske Bank reg. nr. 1551 6187455 Bestyrelsen Formand

Læs mere

KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 46. Årgang August 2014 Nr. 4

KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 46. Årgang August 2014 Nr. 4 KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 46. Årgang August 2014 Nr. 4 2 FARUM SEJLKLU EJLKLUB Medlemsblad for Farum Sejlklub Furesøbad - 3500 Værløse Danske Bank reg. nr. 1551 6187455 Bestyrelsen Formand

Læs mere

KLUBNYT. Medlemsblad for Farum Sejlklub 47. Årgang April 2015 Nr. 2

KLUBNYT. Medlemsblad for Farum Sejlklub 47. Årgang April 2015 Nr. 2 KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 47. Årgang April 2015 Nr. 2 2 FARUM SEJLKLU EJLKLUB Medlemsblad for Farum Sejlklub Furesøbad - 3500 Værløse Danske Bank reg. nr. 1551 6187455 Bestyrelsen Formand

Læs mere

CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012. CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN

CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012. CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012 CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS

Læs mere

KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 49. Årgang Februar 2017 Nr. 1

KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 49. Årgang Februar 2017 Nr. 1 KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 49. Årgang Februar 2017 Nr. 1 2 FARUM SEJLKLU EJLKLUB Medlemsblad for Farum Sejlklub Furesøbad - 3500 Værløse Danske Bank reg. nr. 1551 6187455 Bestyrelsen Formand

Læs mere

KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 44. Årgang Juni 2012 Nr. 3

KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 44. Årgang Juni 2012 Nr. 3 KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 44. Årgang Juni 2012 Nr. 3 2 FARUM SEJLKLU EJLKLUB Medlemsblad for Farum Sejlklub Furesøbad - 3500 Værløse Danske Bank reg. nr. 1551 6187455 Bestyrelsen Formand Jørgen

Læs mere

KLUBNYT. Medlemsblad for Farum Sejlklub 45. Årgang April 2013 Nr. 2

KLUBNYT. Medlemsblad for Farum Sejlklub 45. Årgang April 2013 Nr. 2 KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 45. Årgang April 2013 Nr. 2 2 FARUM SEJLKLU EJLKLUB Medlemsblad for Farum Sejlklub Furesøbad - 3500 Værløse Danske Bank reg. nr. 1551 6187455 Bestyrelsen Formand

Læs mere

KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 47. Årgang August 2015 Nr. 4

KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 47. Årgang August 2015 Nr. 4 KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 47. Årgang August 2015 Nr. 4 2 FARUM SEJLKLU EJLKLUB Medlemsblad for Farum Sejlklub Furesøbad - 3500 Værløse Danske Bank reg. nr. 1551 6187455 Bestyrelsen Formand

Læs mere

KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 46. Årgang Juni 2014 Nr. 3

KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 46. Årgang Juni 2014 Nr. 3 KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 46. Årgang Juni 2014 Nr. 3 2 FARUM SEJLKLU EJLKLUB Medlemsblad for Farum Sejlklub Furesøbad - 3500 Værløse Danske Bank reg. nr. 1551 6187455 Bestyrelsen Formand Jørgen

Læs mere

KLUBNYT. Medlemsblad for Farum Sejlklub 45. Årgang August 2013 Nr. 4

KLUBNYT. Medlemsblad for Farum Sejlklub 45. Årgang August 2013 Nr. 4 KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 45. Årgang August 2013 Nr. 4 2 FARUM SEJLKLU EJLKLUB Medlemsblad for Farum Sejlklub Furesøbad - 3500 Værløse Danske Bank reg. nr. 1551 6187455 Bestyrelsen Formand

Læs mere

KLUBNYT. Medlemsblad for Farum Sejlklub 44. Årgang April 2012 Nr. 2

KLUBNYT. Medlemsblad for Farum Sejlklub 44. Årgang April 2012 Nr. 2 KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 44. Årgang April 2012 Nr. 2 2 FARUM SEJLKLU EJLKLUB Medlemsblad for Farum Sejlklub Furesøbad - 3500 Værløse Danske Bank reg. nr. 1551 6187455 Bestyrelsen Formand

Læs mere

Silkeborg Sejlklub fejrer. 125 års jubilæum

Silkeborg Sejlklub fejrer. 125 års jubilæum Silkeborg Sejlklub fejrer 125 års jubilæum I anledning af Silkeborg Sejlklubs 125 års jubilæum 1. september 2012 inviteres klubbens medlemmer, sponsorer, annoncører, leverandører og samarbejdspartnere

Læs mere

KLUBNYT. Medlemsblad for Farum Sejlklub 48. Årgang April 2016 Nr. 2

KLUBNYT. Medlemsblad for Farum Sejlklub 48. Årgang April 2016 Nr. 2 KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 48. Årgang April 2016 Nr. 2 2 FARUM SEJLKLU EJLKLUB Medlemsblad for Farum Sejlklub Furesøbad - 3500 Værløse Danske Bank reg. nr. 1551 6187455 Bestyrelsen Formand

Læs mere

Klubnyt. 51. årgang. Nr. 3, sept. 2019

Klubnyt. 51. årgang. Nr. 3, sept. 2019 Klubnyt 51. årgang. Nr. 3, sept. 2019 1 Bestyrelse Farum Sejlklub Frederiksborgvej 101, 3500 Værløse Konto i Danske Bank: Reg.nr. 1551. Kontonr. 6187455 www.farumsejlklub.dk Formand: Poul Ammentorp, formand@farumsejlklub.dk,

Læs mere

1. Motionsløb og cykling i samarbejde med Marseliskontoret

1. Motionsløb og cykling i samarbejde med Marseliskontoret Aktiviteter 1. Motionsløb og cykling i samarbejde med Marseliskontoret 02-06-2009: Intromøde omkring Marselisløbet med følgende aktiviteter - Konditionstest - Smoothie bar og info omkring sund kost - Generel

Læs mere

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2017

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2017 Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2017 Velkommen til årets sommerprogram hos Idræt og kultur. Programmet er blevet til ved et fællesmøde i idræt og kulturtilbuddet, hvor der kom mange idéer på banen.

Læs mere

På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug.

På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug. TALE TIL STANDERHEJSNING SØNDAG DEN 24. april kl. 14.00 På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug. Særlig

Læs mere

Holbæk Juniorsejlklub Information til nye sejlere og forældre.

Holbæk Juniorsejlklub Information til nye sejlere og forældre. Information til nye sejlere og forældre. Velkommen Velkommen som sejler og forældre i. Vi gælder os til at, I bliver en del af vores klub. Der er en del nye ting at forholde sig til, når man starter i

Læs mere

Indbydelse. Taarbæk Sejlklub i samarbejde med Dansk Yngling Klub. inviterer til. Huggert Pokal. for Ynglinge. d. 30. 31. maj 2015

Indbydelse. Taarbæk Sejlklub i samarbejde med Dansk Yngling Klub. inviterer til. Huggert Pokal. for Ynglinge. d. 30. 31. maj 2015 Indbydelse Taarbæk Sejlklub i samarbejde med Dansk Yngling Klub inviterer til Huggert Pokal d. 30. 31. maj 2015 Kort oversigt: Tilmelding, til kapsejlads@taarbaek-sejlklub.dk inden tirsdag d. 26. maj 2015

Læs mere

KLUBNYT. Medlemsblad for Farum Sejlklub 47. Årgang Juni 2015 Nr. 3

KLUBNYT. Medlemsblad for Farum Sejlklub 47. Årgang Juni 2015 Nr. 3 KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 47. Årgang Juni 2015 Nr. 3 2 FARUM SEJLKLU EJLKLUB Medlemsblad for Farum Sejlklub Furesøbad - 3500 Værløse Danske Bank reg. nr. 1551 6187455 Bestyrelsen Formand Jørgen

Læs mere

BYDER VELKOMMEN TIL. Du skal have din mor og/eller far med, eller have en aftale med nogle andre forældre om, at de passer på dig.

BYDER VELKOMMEN TIL. Du skal have din mor og/eller far med, eller have en aftale med nogle andre forældre om, at de passer på dig. ÅRHUSKLUBBERNE OG DANSK SEJLUNION BYDER VELKOMMEN TIL TUNØ SEJLERLEJR D. 2. 7. AUG. VIL DU GÅ GLIP AF 6 SJOVE DAGE PÅ VANDET? NEJ VEL! Alle optimister og juniorsejlere fra sejlklubberne i Århus, Egå, Kaløvig,

Læs mere

Velkommen til en ny sæson på tennisbanerne.

Velkommen til en ny sæson på tennisbanerne. Velkommen til en ny sæson på tennisbanerne. Bestyrelsen og instruktører ønsker alle tidligere og nye medlemmer velkommen til en ny sæson. Foråret er kommet tidligere end normalt så forhåbentligt, kan vi

Læs mere

KLUBNYT. Medlemsblad for Farum Sejlklub 45. Årgang Februar 2013 Nr. 1

KLUBNYT. Medlemsblad for Farum Sejlklub 45. Årgang Februar 2013 Nr. 1 KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 45. Årgang Februar 2013 Nr. 1 2 FARUM SEJLKLU EJLKLUB Medlemsblad for Farum Sejlklub Furesøbad - 3500 Værløse Danske Bank reg. nr. 1551 6187455 Bestyrelsen Formand

Læs mere

Bestyrelsen arbejder videre med medlemshus og masteskur

Bestyrelsen arbejder videre med medlemshus og masteskur Hvis du vil se dette Nyhedsbrev med billeder så klik på linket ovenfor "Se dette nyhedsbrev i en browser" Kære Fremmer. Bådene er i vandet eller på vej og foråret og solen har vist sig frem, snart er der

Læs mere

KLUBNYT. Medlemsblad for Farum Sejlklub 48. Årgang Juni 2016 Nr. 3

KLUBNYT. Medlemsblad for Farum Sejlklub 48. Årgang Juni 2016 Nr. 3 KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 48. Årgang Juni 2016 Nr. 3 2 FARUM SEJLKLU EJLKLUB Medlemsblad for Farum Sejlklub Furesøbad - 3500 Værløse Danske Bank reg. nr. 1551 6187455 Bestyrelsen Formand Poul

Læs mere

Lørdag den 17. september holdt Ungdoms Opti/Fava afdelingen klubmesterskab med efterfølgende fest om aftenen.

Lørdag den 17. september holdt Ungdoms Opti/Fava afdelingen klubmesterskab med efterfølgende fest om aftenen. Klubmesterskab og fest for Optimist og Feva Lørdag den 17. september holdt Ungdoms Opti/Fava afdelingen klubmesterskab med efterfølgende fest om aftenen. Dagen startede ved middagstid for trænere og medhjælpende

Læs mere

Velkommen til Sejlklubben SNEKKEN s Ungdomsafdeling

Velkommen til Sejlklubben SNEKKEN s Ungdomsafdeling Velkommen til Sejlklubben SNEKKEN s Ungdomsafdeling I har vist interesse for, at jeres barn skal begynde til sejlads. Med dette skriv bliver I klogere på, hvad vi tilbyder vores juniorer, den praktiske

Læs mere

Skive Sejlklub og Maritim Center Skive Indbyder i samarbejde med Dansk BB 10 Meter Klub

Skive Sejlklub og Maritim Center Skive Indbyder i samarbejde med Dansk BB 10 Meter Klub Skive Sejlklub og Maritim Center Skive Indbyder i samarbejde med Dansk BB 10 Meter Klub Til Dansk Sejlunions Danmarksmesterskab for BB 10 meter i dagene 13. til 16. august 2014. 1. Regler 1.1 Der sejles

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016 Læs inde i bladet: ESRUM SØ HAR EGEN VEJRSTATION MØD OP TIL SEJLERSKOVTUR TILMELDING TIL ÅRETS STUDIETUR 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej

Læs mere

Esbjerg Cykle Motion. Bestyrelsens beretning for året 2017

Esbjerg Cykle Motion. Bestyrelsens beretning for året 2017 Esbjerg Cykle Motion Bestyrelsens beretning for året 2017 Så gik der endnu et år, og vi skriver nu 2018, og det bliver forhåbentlig et godt år for ECM. er i øjeblikket 103 medlemmer. Vi 2017 har været

Læs mere

NR.6 JUNI 2008 21. ÅRGANG. Jeg en arbejder

NR.6 JUNI 2008 21. ÅRGANG. Jeg en arbejder ODENSE SEJLKLUB KLUBNYT NR.6 JUNI 2008 21. ÅRGANG Jeg en arbejder Jeg en arbejder, er Lilian Nordana s betegnelse af sig selv. I en alder hvor de 80 år for længst er passeret, er Lilian og Ove Jørgensen

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Nyhedsbrev fra MIK fodbold

Nyhedsbrev fra MIK fodbold Nyhedsbrev fra MIK fodbold Sommeren er i fuld gang og for en stund er fodbolden erstattet af ferie og afslapning. Dette skal dog ikke forhindre MIK fodbold i at gøre status over forårets bedrifter og kigge

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Sejlklubben Ebeltoft Vig - fællesskab på tværs af generationer

Sejlklubben Ebeltoft Vig - fællesskab på tværs af generationer Kære sejlere FORMANDENS BERETNING 2016 2015/2016 har været et spændende år, med mange aktiviteter i Sejlklubben Ebeltoft Vig. Jeg vil komme omkring Byggeri Sponsor jagt til ungdom og byggeri Vild med vand

Læs mere

Vallensbæk Sejlklub. Den aktive klub. Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1

Vallensbæk Sejlklub. Den aktive klub. Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1 Vallensbæk Sejlklub Den aktive klub Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1 I Vallensbæk Sejlklub kan du deltage i mange forskellige aktiviteter. Ligegyldig om du vil sejle for sejl eller i

Læs mere

A og rutinerede B optimister Zoom8 29er RSX Laser

A og rutinerede B optimister Zoom8 29er RSX Laser Indbydelse til: Det 5. Sail extre-mas Fredag den 12. til søndag den 14. december 2008 Deltagere: A og rutinerede B optimister Zoom8 29er RSX Laser Ideen bag Sail extre-mas Sail extre-mas er ment som en

Læs mere

Nivå Sejlcenters Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Sejlcenter

Nivå Sejlcenters Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Sejlcenter Nivå Sejlcenters Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Sejlcenter Sejlads er en sjov, udfordrende og afstressende aktivitet, som du kan dele med familien og dyrke på dine rejser. Vi tilbyder praktisk

Læs mere

K.A.S. sejlerskole. Strandvænget 43 2100 København Ø Tlf. 39 20 71 72

K.A.S. sejlerskole. Strandvænget 43 2100 København Ø Tlf. 39 20 71 72 K J Ø B E N H A V N S A M A T Ø R - S E J L K L U B K.A.S. sejlerskole SEJLERSKOLE Strandvænget 43 2100 København Ø Tlf. 39 20 71 72 K.A.S. sejlerskole tilbyder en toårig sejleruddannelse, hvor du gennemgår

Læs mere

KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 46. Årgang April 2014 Nr. 2

KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 46. Årgang April 2014 Nr. 2 KLUBNYT Medlemsblad for Farum Sejlklub 46. Årgang April 2014 Nr. 2 2 FARUM SEJLKLU EJLKLUB Medlemsblad for Farum Sejlklub Furesøbad - 3500 Værløse Danske Bank reg. nr. 1551 6187455 Bestyrelsen Formand

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

NB Årsberetning 2016 Kapsejladsudvalget Kapsejlads er for alle!!!

NB Årsberetning 2016 Kapsejladsudvalget Kapsejlads er for alle!!! NB Årsberetning 2016 Kapsejladsudvalget Kapsejlads er for alle!!! 2016 blev en sæson med flere aktiviteter og større deltagelse end tidligere. I NB er der mulighed for at sejle kapsejlads på mange måder,

Læs mere

Jeg vil gerne starte med at oplyse jer om, hvad programmet er for i dag:

Jeg vil gerne starte med at oplyse jer om, hvad programmet er for i dag: Tale ved Standerhejsningen den 2. maj 2015. På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde jer alle velkommen her i dag på en meget flot forårsdag, hvor træerne står lysegrønne og banerne står klar til brug.

Læs mere

Analyse blandt Dragør Sejlklubs medlemmer. Gennemført i maj/juni 2013

Analyse blandt Dragør Sejlklubs medlemmer. Gennemført i maj/juni 2013 Analyse blandt Dragør Sejlklubs medlemmer Gennemført i maj/juni 2013 93 har svaret på spørgeskemaet 9 via hjemmesiden. De fleste er mænd, bor i Dragør og over 50 år. Under 18 år 6% 16% Kvinde Mand 18-29

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

CYPERN 2012 Coral Beach

CYPERN 2012 Coral Beach TIRSDAG: Christina. Fripas. Amanda. Vi startede ud med nået morgenmad. Derefter gjorde vi os klar til dagens hårde og eneste program. Vi var godt trætte efter morgenpasset. Vi blev delt op i to grupper.

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor: Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12 spot på sporten // JANUAR 2012 Hovedsponsor: GODT NYTÅR TIL ALLE... Selv om vi snart skriver medio januar, vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

Skælskør Amatør-Sejlklub

Skælskør Amatør-Sejlklub Information til nye sejlere og forældre i Skælskør Amatør-Sejlklubs juniorafdeling (SAS) Som ny sejler og forældre til en ny sejler i Skælskør Amatør-Sejlklubs juniorafdeling, er der mange ting der er

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

Rønbjerg Open 1.-2. juni 2013

Rønbjerg Open 1.-2. juni 2013 Rønbjerg Open 1.-2. juni 2013 Windsurfing Kitesurfing Race klasse Open Fun klasse www.ronbjergopen.dk Rønbjerg Open 2013 Nordjydsk Windsurfing Klub indbyder hermed til wind- og kitesurfing stævne i Rønbjerg

Læs mere

Krejbjerg Nyt. Fællesspisning fredag 29. april kl Arbejdsdag lørdag 7. maj. April

Krejbjerg Nyt. Fællesspisning fredag 29. april kl Arbejdsdag lørdag 7. maj. April Krejbjerg Nyt Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn April 2011 www.krejbjerg.dk Fællesspisning fredag 29. april kl. 19.00 Ivan Andersen har lovet at være primus motor for at arrangerer fællesspisninger

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Bramsnæs Sejlklub Mandag d. 1-6-2015

Referat af bestyrelsesmøde i Bramsnæs Sejlklub Mandag d. 1-6-2015 Referat af bestyrelsesmøde i Bramsnæs Sejlklub Mandag d. 1-6-2015 Deltagere: Kim, Rene, Mikkel, Lars, Alex og Maybritt Referent: Maybritt Dagsorden: Godkendelse af referat fra sidste møde (i må meget gerne

Læs mere

VM på fjorden. Må de største helte vinde!

VM på fjorden. Må de største helte vinde! OK-joller & Wayfarer, HSS 2016 VM på fjorden. Må de største helte vinde! (Version: 2016-HSS02) Bemærk: Vi sejler kapsejlads om mandagen, og træner om onsdagen... Tid og sted Første kapsejlads sejlads bliver

Læs mere

Hans Ustrup Petersen

Hans Ustrup Petersen Formanden har ordet Det er dejligt at mærke at der nu rigtigt er kommet forår i luften over Frederikssund! Påsken faldt tidligt i år, og mange er derfor også tidligt klar til at komme i vandet. Vi forsætter

Læs mere

En tur til det græske øhav.

En tur til det græske øhav. Maj 2015 En tur til det græske øhav. Mange har sikkert prøvet at gå på en havnekaj sydpå, og set ind i den ene lækre båd efter den anden og tænkt, det må være dejligt at sidde i sådan en båd og sejle rundt

Læs mere

Om Generation Handball

Om Generation Handball I... e v o l l l a b d n ha 4. august - 8. august 2015 4. august 4. August - - 8. 8. august August 2015 Om Generation Handball Generation Handball er en håndboldfestival for unge i alderen 11-23 år. Spil

Læs mere

Månedsmagasinet Cross Court

Månedsmagasinet Cross Court Månedsmagasinet Cross Court Årgang 7 Udgave 7 20. august 2010 FYLDER 60 ÅR... SIDSTE NYT Sidste runde i holdturneringen nærmer sig og de afgørende kampe skal spilles, god vind alle sammen. INDHOLD Jubi-fest

Læs mere

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning 1 Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 13. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Marselisborg Sejlklubs

Marselisborg Sejlklubs Marselisborg Sejlklubs Ungdomsafdeling Information til nye sejlere og forældre Velkommen som sejlerforældre Velkommen i Marselisborg Sejlklubs (MS) Ungdomsafdeling. I skal vide at sejlads er en tidskrævende

Læs mere

Klubbens forventninger til sejlerforældre. Aktiviteter i MS Ungdom. Aktiviteter i sommersæsonen:

Klubbens forventninger til sejlerforældre. Aktiviteter i MS Ungdom. Aktiviteter i sommersæsonen: Klubbens forventninger til sejlerforældre Alle aktiviteter i klubben drives af frivillige forældre og aktiviteterne afhænger af forældrenes indsats. Klubbens minimum forventninger til jer som forældre,

Læs mere

UGEBREV nr. 39 uge 25 Årgang 6

UGEBREV nr. 39 uge 25 Årgang 6 UGEBREV nr. 39 uge 25 Årgang 6 Sommerferie Så blev det endelig tid til sommerferie og nogle lektiefri uger. Alle børnene har fået et brev med hjem til hver familie med et sommerbrev, kalender, skemaer,

Læs mere

ZOOM8 JNM 2018 BÅSTAD, SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 JNM 2018 BÅSTAD, SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 JNM i 2018 i BÅSTAD I SVERIGE. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til NM, som afholdes i perioden fra d.30.

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

DIF Danmarksmesterskab. Europajolle. Skive Sejlklub / Maritim Center Skive. 20. 22. september 2013 INDBYDELSE

DIF Danmarksmesterskab. Europajolle. Skive Sejlklub / Maritim Center Skive. 20. 22. september 2013 INDBYDELSE DIF Danmarksmesterskab Europajolle Skive Sejlklub / Maritim Center Skive. 20. 22. september 2013 INDBYDELSE 1. REGLER: 1.1 Stævnet sejles efter de i Kapsejladsreglerne definerede regler inkl. Skandinavisk

Læs mere

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012 Kære forældre! Fredag den 29. juni 2012 Dette bliver det sidste ugebrev i dette skoleår. Onsdag aften havde vi den traditionelle dimissionsfest for 9. klasse og deres familier. En rigtig dejlig aften med

Læs mere

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet.

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. Pinsetræf 2012 Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. 31 både var tilmeldt + 5 både fra Göteborg s Najad klub. Og sandelig om ikke vejrudsigten var så god

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Referat af Generalforsamling 18. marts 2015

Referat af Generalforsamling 18. marts 2015 Referat af Generalforsamling 18. marts 2015 Deltagere: Bestyrelsen og 8 medlemmer 1) Per Zeuten blev valgt som dirigent. 2) Beretning ved formanden, optileder, seniorleder og sponsorudvalg (vedhæftet)

Læs mere

INDBYDELSE Prolog Nordic Sailing League CB66 Svanemøllen, København 4. 5. maj 2013

INDBYDELSE Prolog Nordic Sailing League CB66 Svanemøllen, København 4. 5. maj 2013 INDBYDELSE Prolog Nordic Sailing League CB66 Svanemøllen, København 4. 5. maj 2013 Arrangør: Sejlklubben Sundet 1 REGLER 1.1 Stævnet sejles efter de i Kapsejladsreglerne definerede regler inklusive Skandinavisk

Læs mere

Indbydelse. Taarbæk Sejlklub i samarbejde med Dansk Yngling Klub. inviterer til. Huggert Pokal. for Ynglinge og J/70. d

Indbydelse. Taarbæk Sejlklub i samarbejde med Dansk Yngling Klub. inviterer til. Huggert Pokal. for Ynglinge og J/70. d Indbydelse Taarbæk Sejlklub i samarbejde med Dansk Yngling Klub inviterer til Huggert Pokal for Ynglinge og J/70 d. 2. 3. juni 2018 Kort oversigt: Tilmelding, til kapsejlads@taarbaek-sejlklub.dk inden

Læs mere

MEGINbowlen 2007 på Strynø

MEGINbowlen 2007 på Strynø MEGINbowlen 2007 på Strynø Strynø og Smakkecentret dannede en perfekt ramme om MEGINbowlen 2007 - dejligt vejr, god vind og spændende sejlvand, meget bedre kan det ikke blive. Der var 15 både til start,

Læs mere

Aalborg Sejlklubs ungdomsafdeling byder velkomme til Aalborg Cup, hvor vi søndag d.10. september 2017 har bestilt godt vejr på Limfjorden.

Aalborg Sejlklubs ungdomsafdeling byder velkomme til Aalborg Cup, hvor vi søndag d.10. september 2017 har bestilt godt vejr på Limfjorden. Officiel indbydelse Aalborg sejlklub inviterer til Aalborg Cup d.10. september 2017 Aalborg Sejlklubs ungdomsafdeling byder velkomme til Aalborg Cup, hvor vi søndag d.10. september 2017 har bestilt godt

Læs mere

Velkommen til en ny sæson på tennisbanerne.

Velkommen til en ny sæson på tennisbanerne. Velkommen til en ny sæson på tennisbanerne. Bestyrelsen og instruktører ønsker alle tidligere og nye medlemmer velkommen til en ny sæson. Dette velkomstbrev vil fortælle lidt om hvad vi i bestyrelsen har

Læs mere

Nyhedsbrevnr for. Ylva-klubben.

Nyhedsbrevnr for. Ylva-klubben. 1 Marts 2014 Nyhedsbrevnr. 1-2014 for Ylva-klubben. Trofaste Ylva-sejlere!... mens der blev slagtet endnu en giraf og russerne står på kanten til at sikre sig en bid af Ukraine, så er der heldigvis mere

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

Juni - juli - august 2018

Juni - juli - august 2018 Juni - juli - august 2018 I dette nummer: Forstanderens hjørne Loppemarkedsfesten AC holder kaffehygge i gården Æggekast på Strandvejen AC på cykeltur AC på Moesgaard Strand Sner det om sommeren? Petanque

Læs mere

Referat Rudkøbing Sejlklub bestyrelses møde 15 marts 2018 Referat er skrevet med kursiv ud for hver punkt.

Referat Rudkøbing Sejlklub bestyrelses møde 15 marts 2018 Referat er skrevet med kursiv ud for hver punkt. Referat Rudkøbing Sejlklub bestyrelses møde 15 marts 2018 Referat er skrevet med kursiv ud for hver punkt. Tilstede: Finn, Michael, Søren, Steen, Helle, Arne Afbud: Bent Hansen Dagsorden: Pkt. 01. Velkomst

Læs mere

OCD LANDSSAMLINGER I RUNGSTED

OCD LANDSSAMLINGER I RUNGSTED OCD LANDSSAMLINGER I RUNGSTED OCD og KDY s Ungdomscenter i Rungsted inviterer til træningslejr den 29.- 30. marts samt den 5.- 6. april. Lejrene er åbne for alle A- og B- sejlere. Alle A- sejlere skal

Læs mere

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Nyhedsbrev Juli - August Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Side 2 Kære alle. Så kom sommeren endelig til landet efter lang tids venten. Klub

Læs mere

Årsplan for Sejlerskolen 2017

Årsplan for Sejlerskolen 2017 Februar Fredag 10.02.2017 Medhjælperfest i sejlklubben kl. 18.00 Mandag 20.02.2017 instruktørmøde vedr. Certificering af sejlerskolen kl.19.00 Marts Tirsdag 07.03.2017 Introaften for nye sejler skoleelever

Læs mere

I år var der entreret med vores faste instruktører i Aalborg Sejlklub, så udover Laust var også Trille og Christian klar på opgaven i år.

I år var der entreret med vores faste instruktører i Aalborg Sejlklub, så udover Laust var også Trille og Christian klar på opgaven i år. Sommercamp 2015 Årets Sommercamp for unge sejlere fik en rigtig fin optakt. Tilmeldingerne strømmede ind tidligt i år og da vi startede op var der 23 tilmeldte sejlere fra Sejlklubberne KDY, Nappedam,

Læs mere

Arrild Privatskole. Så nærmer vi os snart sommerferien - forhåbentlig med en masse sol og dejlige oplevelser.

Arrild Privatskole. Så nærmer vi os snart sommerferien - forhåbentlig med en masse sol og dejlige oplevelser. -Trivsel og begejstring Skærbækvej 16, Arrild, 6520 Toftlund, Tlf: 74830103. Børnehuset, tlf.: 30138403 Email.: skolen@arrildprivatskole.dk; boernehuset@arrildprivatskole.dk Nyhedsbrev 26/2018 Dette nyhedsbrev

Læs mere

Harboe Cup 2012. Skælskør Amatør-Sejlklub Lørdag d. 29. og søndag d. 30. september 2012 INDBYDELSE

Harboe Cup 2012. Skælskør Amatør-Sejlklub Lørdag d. 29. og søndag d. 30. september 2012 INDBYDELSE Skælskør Amatør-Sejlklub Lørdag d. 29. og søndag d. 30. september 2012 Optimist A+B+C, Zoom 8, Feva XL, Tera Sport, Tera Pro, OK, 0, Trapez, Hobie Cat, Hobie Cat 16 spi, A-Cat, 29 er, 420 og Formula DANMARKSMESTERSKAB

Læs mere

Der er kommet medaljer til surferne i Nivå Bådelaug i Nivå Bådelaug vandt Klubmatchen i DBO/DS - igen dem mest vindende klub i Danmark

Der er kommet medaljer til surferne i Nivå Bådelaug i Nivå Bådelaug vandt Klubmatchen i DBO/DS - igen dem mest vindende klub i Danmark Året som Windsurf i Nivå 2016. Der er kommet medaljer til surferne i Nivå Bådelaug i 2016. Nivå Bådelaug vandt Klubmatchen i DBO/DS - igen dem mest vindende klub i Danmark Sæson start I år startede sæsonen

Læs mere

Sommer Sejler Camp 2013 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter.

Sommer Sejler Camp 2013 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. Sommer Sejler Camp 2013 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. I uge 31: søn 28. juli fre 2. august 2013 Så er det igen tid for tilmelding til årets super sommersejlercamp i uge 31 fra søndag eftermiddag

Læs mere

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU 26. ÅRGANG 2012 1 Maj Juni 2012 MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU REDAKTØR: AASE RASMUSSEN michael.aase@email.dk Har du indlæg eller kommentarer til klubbladet er du velkommen til at skrive til ovennævnte

Læs mere

KLUBNYT. Klubbens nuværende og tidligere formænd. Medlemsblad for Farum Sejlklub 46. Årgang Februar 2014 Nr. 1

KLUBNYT. Klubbens nuværende og tidligere formænd. Medlemsblad for Farum Sejlklub 46. Årgang Februar 2014 Nr. 1 KLUBNYT Klubbens nuværende og tidligere formænd Medlemsblad for Farum Sejlklub 46. Årgang Februar 2014 Nr. 1 2 FARUM SEJLKLU EJLKLUB Medlemsblad for Farum Sejlklub Furesøbad - 3500 Værløse Danske Bank

Læs mere

Årets sjoveste SOMMERCAMP i Middelfart Sejlklub. incl. en goodiebag med gaver til alle

Årets sjoveste SOMMERCAMP i Middelfart Sejlklub. incl. en goodiebag med gaver til alle Årets sjoveste SOMMERCAMP i Middelfart Sejlklub incl. en goodiebag med gaver til alle Middelfart Sejlklub byder velkommen til Sommercamp 2019 fra søndag den 30. juni til fredag den 5. juli I løbet af ugen

Læs mere

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2013/14. Velkommen til Juelsminde Badmintonklubs årlige generalforsamling.

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2013/14. Velkommen til Juelsminde Badmintonklubs årlige generalforsamling. Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2013/14 Velkommen til Juelsminde Badmintonklubs årlige generalforsamling. Første punkt på dagsordenen er valg af dirigent, jeg vil gerne på bestyrelsens

Læs mere

Vallensbæk Sejlklub. Den aktive klub. Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1

Vallensbæk Sejlklub. Den aktive klub. Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1 Vallensbæk Sejlklub Den aktive klub Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1 I Vallensbæk Sejlklub kan du deltage i mange forskellige aktiviteter. Ligegyldig om du vil sejle for sejl eller i

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Aktiviteter og træning året rundt

Aktiviteter og træning året rundt Aktiviteter og træning året rundt agenda Nicolas erfaring omkring at lykkedes med aktiviteter med trænerens perspektiv Dittes bud på klubaktiviteter i og udenfor sæsonen Refleksion over input til aktiviteter

Læs mere